SMM BİLİŞİM ERP R sk Consult ng

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SMM BİLİŞİM ERP R sk Consult ng"

Transkript

1 Kamu Sektöründe Arama Konferansı ve Stratejik Plan Hazırlama H zmet Kapsamı Türk ye de 5018 sayılı Kanun kapsamında tüm kamu kurumlarının stratej k amaç ve hedefler n bel rlemes ve buna uygun olarak stratej k planlarını hazırlaması gerekmekted r. Stratej k plan hazırlama faal yet tekn k alt yapı ve b r mler arası etk n koord nasyonu gerekl kılan kr t k b r çalışma sürec d r. Bu çalışma sürec n n kurumsal yönet m lkeler ne, kurumun stratej k hedefler ne ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşt r lmes nde moderatör desteğ alınması yaygın b r uygulamadır. Moderatör gözet m nde tüm b r mler n ve kurum çalışanlarının akt f katılımı le kuruma özel stratej k yol har tası, ş planı ve hedefler bel rlenmekted r. Burada öneml olan nokta, çalışanların çselleşt rd ğ b r stratej k plan le hedefler ulaşmanın hızlandırılması sağlanmaktadır. Bu açıdan Arama Konferansı na katılan tüm katılımcıların ortak aklı ortaya koyması yoluyla farklı b r v zyon gel şt r lmes mümkün olmaktadır. Katma Değer Kurumun tüm çalışanlarının akt f katılımı le ortak akla dayalı b r ş planı oluşturulması sağlanmaktadır. Kurumun güçlü ve zayıf yönler le fırsat ve tehd tler raporlanmakta ve çözüm öner ler oluşturulmaktadır. Çalışanların kurumun problemler n çözmede akt f rol alması sağlanarak tehd tler n fırsatlara dönüştürülmes ne destek olunmaktadır. Moderatör gözet m nde gerçekleşen tüm faal yetler ve öner ler konsol de ed lerek rapor hal ne get r lmekted r. Böylece uluslar arası standartlara uygun olarak stratej k plan hazırlanmasına yardım ed lmekted r. Bununla b rl kte söz konusu raporda yer alan hususlar objekt f b r yaklaşımla tavs ye n tel ğ taşıdığından uygulamada tüm yetk ve sorumluluk kurumun üst düzey yönet c ler ne a tt r.

2 Kamu Sektöründe Kurumsal Risk Yöne mi H zmet Kapsamı Türk ye de 5018 sayılı Kanun kapsamında kamu kurumların stratej k hedefler ne ulaşmasında r skler n erken teşh s ve karar alma mekan zmasının kurumsal r sk göstergeler ne göre şek llenmes kr t k önem taşımaktadır. Kurumsal r sk yönet m danışmanlık h zmetler kapsamında lg l kamu kurumların anahtar r sk göstergeler bel rlenerek, r sk raporlama yapısı ve r sk organ zasyonu oluşturulmaktadır. Kamu sektörünün d nam kler ve stratej k öncel kler esas alınarak lg l kurumların r sk ştahına uygun olarak r skten korunma stratej ler gel şt rmeler ne destek ver lmekted r. R skler n zamana ve sektöre göre değ şkenl ğ d kkate alınarak kuruma özel çözümler sunulmaktadır. Anahtar r sk göstergeler n n oluşturulması yoluyla kurumların r skler n erken teşh s etmeler nde öncü göstergeler bel rlenmekted r. Katma Değer R sk ştahı ve r sk alma kapas tes bel rlenerek r skten korunma stratej ler oluşturulması yoluyla stratej k amaç ve hedeflere ulaşılmasında ve vatandaş memnun yet n n sağlanmasında gel ş m sağlanmaktadır. R sk mahrem yet olan b r konu olduğundan r skler n uygun raporlama alt yapısı le güvenl b r şek lde kurum ç nde let ş m n sağlanması mümkün olmaktadır.

3 Kamu Sektöründe İç Dene m Hizmetleri H zmet Kapsamı Türk ye de 5018 sayılı Kanun kapsamında tüm kamu kurumların faal yetler n n, süreçler n n, alt yapısının ve beşer sermayes n n uluslar arası standartlara göre denetlenerek, tarafsız, bağımsız ve objekt f b r yaklaşımla ç denet m raporlarının hazırlanmasını kapsamaktadır. İç denet m h zmetler kurumların stratej k hedefler ne ulaşmasına yönel k ortaya çıkab lecek her türlü tehd t, tehl ke ve bel rs zl kler konusunda erken uyarı mekan zması olarak ele alınmalıdır. Kamuda İç Denet m Standartları le Uluslar arası y uygulama örnekler esas alınarak kamu sektörüne özgü kuruma özel ç denet m tekn k kapas te le raporlama alt yapısı oluşturulmaktadır. Katma Değer İç denet m raporu tamamen kurumun kend şley ş, zayıf ve güçlü yönler n değerlend rmes, fırsat ve tehd tler n algılayab lmes n sağlamaya yönel k tarafsız bağımsız ve objekt f kr terlere dayanarak cra ed lmekted r. Bu açıdan kuruma katma değer sağlamak hedefiyle ş süreçler ve tüm faal yetler ele alınmaktadır. Yönet m n stratej k hedefler ne ulaşmasına katkıda bulunan ve kuruma özgü tavs yelerle desteklenen ç denet m raporları hazırlanmaktadır. Kamuda İç Denet m Standartları çerçeves nde ç denet m raporlarının zleme aşamasında bulgulara yönel k sorumlu personel n bel rlenmes ve tamamlanma süreler n n net olması projen n başarı faktörler arasında yer almaktadır.

4 Kamu Sektöründe İç Kontrol Değerlendirmesi H zmet Kapsamı Yen yasal düzenlemeler ve artan rekabet ortamında kurumların ç kontrol s stem alt yapılarının şlevsell ğ öneml olmaktadır. Bu kapsamda 5018 sayılı Kanun kapsamında lg l kurumların ç kontrol faal yetler n n yeterl olup olmadığı değerlend r lerek operasyonel r sk har taları hazırlanmaktadır. Kurumların ç kontrol faal yetler n n COSO-ERM metodoloj s ne göre yeterl, ver ml, ekonom k ve etk n olup olmadığı ncelenerek kontrol testler uygulanmaktadır. Kamuda İç Kontrol Standartları kapsamında kontrol faal yetler n n uluslararası standartlara, kurumsal yönet m lkeler ne ve kurumun hedefler ne uygun olup olmadığı anal z ed lerek tavs ye matr s hazırlanmaktadır. Operasyonel r sk har taları aracılığıyla kurum genel nde en zayıf halka nın bel rlenmes sağlanmaktadır. Katma Değer İç kontrol s stem alt yapısının uluslar arası standartlara göre kıyaslaması yapılarak kuruma özel çözüm öner ler n çeren tavs ye matr s sunulmaktadır. İç kontrol faal yetler n n etk n, ver ml ve ekonom k olmasına destek ver lerek rekabet gücünün gel şmes sağlanmaktadır.

5 Kamu Sektöründe İç Dene m Kalite Güvence Hizmetleri H zmet Kapsamı Uluslararası standartlara ve kurumsal yönet m lkeler ne uygun olarak ç denet m departman şley ş n n baştan sona ele alınarak kuruma özel öz değerlend rmeye dayalı kal te güvence denet m yapılmaktadır. İç denet m fonks yonunun kurum genel nde şlevsel hale get r lmes ç n ç denet m süreçler, nsan kaynakları ve konumlandırmasındak gel ş m alanları tesp t ed lerek tavs yeler sunulmaktadır. İç denetç lere özel kal te güvence yaklaşımını anlatan eğ t mler düzenlenmekte ve p lot ç denet mler aracılığıyla şbaşında deney mler n n artırılmasına katkıda bulunulmaktadır. İç kontrol test kataloğu ncelenerek kuruma özel denet m çalışma kağıdı ve form örnekler gel şt r lmes ne yönel k öner ler sunulmaktadır. Kal te güvence h zmetler denet m n denet m n yaparak ç denet m mekan zmasının şlevsell ğ n değerlend rmekted r. Katma Değer Kurumun ç denet m faal yetler n n uluslar arası standartlara uygun olarak modern ç denet m tekn kler le uygulanmasına katkıda bulunulmaktadır. İç eğ t mlerle kurumun ç denet m fonks yonunu çselleşt rmes ve kal te güvence konusunda temel gerekl l kler n kavranmasını sağlanmaktadır.

6 Kamu Sektöründe Suis mal Risk Yöne mi İnceleme ve Soruşturma Hizmetleri H zmet Kapsamı Kurumların ölçekler n n büyümes ne bağlı olarak su st mal olaylarında artış olduğu gözlenmekted r. Bu kapsamdakurum genel nde süreçlerde ve/veya alt süreçlerde su st mal r skler n n bel rlenmes ne yönel k özel nceleme tekn kler uygulanmaktadır. Saha çalışmalarında bel rlenen ve su st mal olduğu tesp t ed len konulara yönel k nceleme ve soruşturma raporu hazırlanmaktadır. Söz konusu raporların b l rk ş raporu olarak hazırlanması mümkün olmaktadır. Su st mal r skler n n ortaya konması ve su st mal vakalarının azaltılmasında caydırıcı etk ler olmaktadır. Katma Değer Fa l bel rlenen su st mal vakalarına yönel k kurum zararının boyutları bel rlenerek tekrarlanmaması ç n yapılması gerekenler konusunda tavs yeler sunulmaktadır. Su st mal üçgen ne göre su st mal r sk har taları hazırlanarak bu tür r sklere karşı caydırıcı olması ve kurum kültürünün su st male karşı uyanık olması sağlanmaktadır.

7 Kamu Sektöründe Veri Analizi ve Risk Modelleme Teknikleri H zmet Kapsamı Katma Değer İşletmelerin ölçekleri büyüdükçe veri üretme kapasitesi de büyümektedir. Bu kapsamda karar alma mekanizmasının etkinliğini sağlamak amacıyla kurum ha zası niteliğindeki verilerin toplanması, sınıflaması ve analizinin yapılması kri k önem taşımaktadır. Veri analizi ve risk modelleme teknikleri danışmanlık hizme miz ile işletmelerin sistem altyapısı dikkate alınarak uygun veri analizi yöntemleri uygulanmaktadır. Böylece verilerin risk yöne minde etkin bir araç ve risk göstergesi olarak kullanılmasına destek verilmektedir. Veri analizi ve risk modelleme tekniklerinin etkin ve sistema k bir yaklaşımla uygulanması sonucunda işletmelerin küresel rekabet gücünün ve marka değerinin artmasına katkıda bulunulmaktadır. Verilerin doğrulaması, sınıflaması ve otoma k raporlama sistema ğinin oluşturulması ve birimlerin dene mi yoluyla yöne m muhasebesi uygulamalarında verimlilik sağlanır. Bu kapsamda işletmelere yönelik olarak ilgili süreç sahiplerine işbaşı eği mler verilmesi yoluyla kurumsallaşma sürecine destek verilmektedir.

8 Kamu Sektöründe Kurumsal Risk Yöne mi Hizmetleri H zmet Kapsamı Türk ye de 5018 sayılı Kanun kapsamında kamu kurumların stratej k hedefler ne ulaşmasında r skler n erken teşh s ve karar alma mekan zmasının kurumsal r sk göstergeler ne göre şek llenmes kr t k önem taşımaktadır. Kurumsal r sk yönet m danışmanlık h zmetler kapsamında lg l kamu kurumların anahtar r sk göstergeler bel rlenerek, r sk raporlama yapısı ve r sk organ zasyonu oluşturulmaktadır. Kamu sektörünün d nam kler ve stratej k öncel kler esas alınarak lg l kurumların r sk ştahına uygun olarak r skten korunma stratej ler gel şt rmeler ne destek ver lmekted r. R skler n zamana ve sektöre göre değ şkenl ğ d kkate alınarak kuruma özel çözümler sunulmaktadır. Anahtar r sk göstergeler n n oluşturulması yoluyla kurumların r skler n erken teşh s etmeler nde öncü göstergeler bel rlenmekted r. Katma Değer KR sk ştahı ve r sk alma kapas tes bel rlenerek r skten korunma stratej ler oluşturulması yoluyla stratej k amaç ve hedeflere ulaşılmasında ve vatandaş memnun yet n n sağlanmasında gel ş m sağlanmaktadır. R sk mahrem yet olan b r konu olduğundan r skler n uygun raporlama alt yapısı le güvenl b r şek lde kurum ç nde let ş m n sağlanması mümkün olmaktadır.

9 Arama Konferansı ve Stratejik Plan Hazırlama H zmet Kapsamı Türk ye de küresel rekabet ortamında stratej k hedefler n bel rlenmes ve faal yet raporları aracılığıyla performansın sürekl zlenmes yasal b r gereks n m hal ne gelm şt r. Stratej k plan hazırlama faal yet tekn k alt yapı ve b r mler arası etk n koord nasyonu gerekl kılan kr t k b r çalışma sürec d r. Bu çalışma sürec n n kurumsal yönet m lkeler ne, kurumun stratej k hedefler ne ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşt r lmes nde moderatör desteğ alınması yaygın b r uygulamadır. Moderatör gözet m nde tüm b r mler n ve kurum çalışanlarının akt f katılımı le kuruma özel stratej k yol har tası, ş planı ve hedefler bel rlenmekted r. Burada öneml olan nokta, çalışanların çselleşt rd ğ b r stratej k plan le hedefler ulaşmanın hızlandırılması sağlanmaktadır. Bu açıdan Arama Konferansı na katılan tüm katılımcıların ortak aklı ortaya koyması yoluyla farklı b r v zyon gel şt r lmes mümkün olmaktadır. Katma Değer Kurumun tüm çalışanlarının akt f katılımı le ortak akla dayalı b r ş planı oluşturulması sağlanmaktadır. Kurumun güçlü ve zayıf yönler le fırsat ve tehd tler raporlanmakta ve çözüm öner ler oluşturulmaktadır. Çalışanların kurumun problemler n çözmede akt f rol alması sağlanarak tehd tler n fırsatlara dönüştürülmes ne destek olunmaktadır. Moderatör gözet m nde gerçekleşen tüm faal yetler ve öner ler konsol de ed lerek rapor hal ne get r lmekted r. Böylece uluslar arası standartlara uygun olarak stratej k plan hazırlanmasına yardım ed lmekted r. Bununla b rl kte söz konusu raporda yer alan hususlar objekt f b r yaklaşımla tavs ye n tel ğ taşıdığından uygulamada tüm yetk ve sorumluluk kurumun üst düzey yönet c ler ne a tt r. Burada öneml olan nokta, çalışanların çselleşt rd ğ b r stratej k plan le hedefler ulaşmanın hızlandırılması sağlanmaktadır. Bu açıdan Arama Konferansı na katılan tüm katılımcıların ortak aklı ortaya koyması yoluyla farklı b r v zyon gel şt r lmes mümkün olmaktadır.

10 İç Dene m Hizmetleri H zmet Kapsamı Kurumların faal yetler n n, süreçler n n, alt yapısının ve beşer sermayes n n uluslar arası standartlara göre denetlenerek, tarafsız, bağımsız ve objekt f b r yaklaşımla ç denet m raporlarının hazırlanmasını kapsamaktadır İç denet m h zmetler kurumların stratej k hedefler ne ulaşmasına yönel k ortaya çıkab lecek her türlü tehd t, tehl ke ve bel rs zl kler konusunda erken uyarı mekan zması olarak ele alınmalıdır. Kurumların yapısına ve terc hler ne bağlı olarak tamamen dış kaynak kullanımı yoluyla veya ortak ek plerle saha çalışmaları yapılab lmekted r. Katma Değer İç denet m raporu tamamen kurumun kend şley ş, zayıf ve güçlü yönler n değerlend rmes, fırsat ve tehd tler n algılayab lmes n sağlamaya yönel k tarafsız bağımsız ve objekt f kr terlere dayanarak cra ed lmekted r. Bu açıdan kuruma katma değer sağlamak hedefiyle ş süreçler ve tüm faal yetler ele alınmaktadır. Yönet m n stratej k hedefler ne ulaşmasına katkıda bulunan ve kuruma özgü tavs yelerle desteklenen ç denet m raporları hazırlanmaktadır. İç denet m raporlarının zleme aşamasında bulgulara yönel k sorumlu personel n bel rlenmes ve tamamlanma

11 Aile Anayasası Hazırlama ve Kurumsal Yapılanma Hizmetleri H zmet Kapsamı Türk ye de şletmeler n büyük b r kısmı KOBİ ölçeğ nde ve a le fertler n n akt f katılımı le faal yetler n sürdürmekted r. Kurum ölçeğ bel rl b r düzeye ulaştığında a le şletmeler n n kurumsallaşması temel b r ht yaç hal ne gelmekted r. İşletmeler n kurumsallaşma sürec lg l şletmede çalışan a le b reyler n n yaklaşımının kurumsallaşması le yakından l şk l d r. A le Anayasası hazırlama h zmet le a len n stekler, b reyler n stekler ve ş rket n stratej k hedefler d kkate alınarak kuruma özel çözüm üret lmekted r. Bu süreçte a le fertler, ş rket çalışanları ve paydaşlar le görüşmeler yapılarak objekt f b r yaklaşımla kurumsal yapı ele alınmaktadır. A le Anayasası kt sad b r amaçla uygulansa b le hukuk boyutu öneml yer tutan b r çalışmayı gerekl kılmaktadır. Buna göre A le Anayasası çer ğ Hukuk Müşav r le koord nasyon sağlanarak hazırlanmaktadır. A le Anayasası nın oluşturulması ve prat kte uygulanab l r olması ç n gerekl desteğ n sağlanmasını çermekted r. Katma Değer A le Mecl s n n şlevsel olması ve a le şletmes n n kurumsallaşmasının adım adım gözet m yapılmaktadır. A le Anayasası nın g zl l ğ esas olup gerekl k ş lerle ve gereken ölçüde paylaşım yapılarak saha çalışması yürütülmekted r.

12 İç Kontrol Değerlendirmesi Hizmetleri H zmet Kapsamı Yen yasal düzenlemeler ve artan rekabet ortamında kurumların ç kontrol s stem alt yapılarının şlevsell ğ öneml olmaktadır. Bu kapsamda ç kontrol faal yetler n n yeterl olup olmadığı değerlend r lerek operasyonel r sk har taları hazırlanmaktadır. Kurumların ç kontrol faal yetler n n COSO-ERM metodoloj s ne göre yeterl, ver ml, ekonom k ve etk n olup olmadığı ncelenerek kontrol testler uygulanmaktadır. Kontrol faal yetler n n uluslararası standartlara, kurumsal yönet m lkeler ne ve kurumun hedefler ne uygun olup olmadığı anal z ed lerek tavs ye matr s hazırlanmaktadır. Operasyonel r sk har taları aracılığıyla kurum genel nde en zayıf halka nın bel rlenmes sağlanmaktadır. Katma Değer İç kontrol s stem alt yapısının uluslar arası standartlara göre kıyaslaması yapılarak kuruma özel çözüm öner ler n çeren tavs ye matr s sunulmaktadır. İç kontrol faal yetler n n etk n, ver ml ve ekonom k olmasına destek ver lerek rekabet gücünün gel şmes sağlanmaktadır.

13 İç Dene m Departman Kuruluşu Hizmetleri H zmet Kapsamı Uluslararası standartlara ve kurumsal yönet m lkeler ne uygun olarak ç denet m departman kuruluşu baştan sona ele alınarak kuruma özel departman kuruluşu yapılmaktadır. İç denet m fonks yonunun kurum genel nde şlevsel hale get r lmes ç n ç denet m süreçler, nsan kaynakları ve konumlandırması yapılmaktadır. İç denet m yönetmel ğ hazırlanmakta ve ç denetç ler n st hdam ed lmes ne destek ver lmekted r. İç denetç lere özel eğ t mler düzenlenmekte ve p lot ç denet mler aracılığıyla şbaşında deney mler n n artırılmasına katkıda bulunulmaktadır. İç kontrol test kataloğu hazırlanarak kuruma özel denet m çalışma kağıdı ve form örnekler oluşturulmaktadır. Operasyonel r sk har taları aracılığıyla kurum genel nde en zayıf halka nın bel rlenmes sağlanmaktadır. Katma Değer İç kontrol s stem alt yapısının uluslar arası standartlara göre kıyaslaması yapılarak kuruma özel çözüm öner ler n çeren tavs ye matr s sunulmaktadır. İç kontrol faal yetler n n etk n, ver ml ve ekonom k olmasına destek ver lerek rekabet gücünün gel şmes sağlanmaktadır.

14 Kurumsal Yeniden Yapılanma Hizmetleri H zmet Kapsamı Kurumsal yapının çeş tl nedenlerle değ ş m gerekl olduğunda, kurumsal yönet m lkeler esas alınarak organ zasyon şemasının rev zyonu yapılmaktadır. Görev tanımları, lg l prosedürler, performans göstergeler ve ş süreçler tanımlanmaktadır. Kurumsal yen den yapılanma sürec nde kr t k poz syonların tesp t ed lmes ve buna göre stratej k nsan kaynakları planlaması yapılmasına destek ver lmekted r. Norm kadro ve organ zasyon şeması hazırlanarak her bölümün görev, yetk ve sorumlulukları uygulamalı şbaşı eğ t mlerle devred lmekted r. Kurumsal yönet m lkeler çerçeves nde çalışanların let ş m ve b lg paylaşımına katkı sağlanmaktadır. Yen lenen ve şlevsel hale gelen organ zasyon şeması, süreçler ve görev tanımları le kurumsal değ ş m n kalıcı hale get r lmes ne destek ver lmekted r. Katma Değer Kurumun temel ht yaçlarını karşılayacak, prat k ve şlevsel prosedürler hazırlanarak kurum hafızasının oluşumuna katkı sağlanmaktadır. Organ zasyon şemasının kabul görmes ve sahada uygulanmasına yönel k ç eğ t mlerle kurum kültürünün güçlenmes ne destek ver lmekted r.

15 YTTK ya Göre Yöne m Kurulu Yapılanması Hizmetleri H zmet Kapsamı Yen Türk T caret Kanunu (YTTK) kapsamında şletmeler n yönet m anlayışında öneml değ ş mler olmaktadır. Bu kapsamda yönet m kurulu ve organlarının uluslararası standartlara göre yapılanmasını sağlamak, bağlı kom teler n görev dağılımı yapılmaktadır. İlg l kom teler n görev tanımları, prosedürler hazırlanmaktadır. Kurumsal yönet m lkeler çerçeves nde yönet m kurulunun devred lemez sorumlulukları ve yükümlülükler anlatılarak, yönet m raporlama alt yapısının bu ht yaçları karşılayıp karşılamadığı ncelenmekted r. Buna göre yönet m raporlama yapısının gel şt r lmes ne destek ver lmekted r. YTTK çerçeves nde yönet m kurulu ve organlarının şlevsel hale get r lmes sağlanmaktadır. Katma Değer Yönet m raporlama alt yapısı oluşturulmaktadır. Yönet m kurulu rol dağılımı, sorumluluklar ve lg l prosedürler hazırlanarak kurumsallaşma düzey artırılmaktadır. Böylece karar alma mekan zmasının etk nl ğ ne katkı sağlanmaktadır.

16 Mali İşler Fonksiyonunun Yeniden Yapılanması Hizmetleri H zmet Kapsamı Yen Türk T caret Kanunu (YTTK) kapsamında şletmeler n yönet m anlayışında öneml değ ş mler olmaktadır. Bu kapsamda yönet m kurulu ve organlarının uluslararası standartlara göre yapılanmasını sağlamak, bağlı kom teler n görev dağılımı yapılmaktadır. İlg l kom teler n görev tanımları, prosedürler hazırlanmaktadır. Kurumsal yönet m lkeler çerçeves nde yönet m kurulunun devred lemez sorumlulukları ve yükümlülükler anlatılarak, yönet m raporlama alt yapısının bu ht yaçları karşılayıp karşılamadığı ncelenmekted r. Buna göre yönet m raporlama yapısının gel şt r lmes ne destek ver lmekted r. Modern finansal araç ve tekn kler n kullanılmasına yardımcı olunmaktadır. Katma Değer Mal şler fonks yonunun uygun organ zasyon şeması, ş süreçler, görev tanımları ve prosedürlerle desteklenmes ne katkı sağlanmaktadır. Mal şler bölümünün performans göstergeler ve raporlama alt yapısının gel şmes ne destek ver lmekted r.

17 Suis mal Risk Yöne mi İnceleme ve Soruşturma Hizmetleri H zmet Kapsamı Kurumların ölçekler n n büyümes ne bağlı olarak su st mal olaylarında artış olduğu gözlenmekted r. Bu kapsamda şletmeler n su st mal r skler n n bel rlenmes ne yönel k özel nceleme tekn kler uygulanmaktadır. İç denet m fonks yonunun kurum genel nde şlevsel hale get r lmes ç n ç denet m süreçler, nsan kaynakları ve konumlandırması yapılmaktadır. Saha çalışmalarında bel rlenen ve su st mal olduğu tesp t ed len konulara yönel k nceleme ve soruşturma raporu hazırlanmaktadır. Söz konusu raporların b l rk ş raporu olarak hazırlanması mümkün olmaktadır. Su st mal r skler n n ortaya konması ve su st mal vakalarının azaltılmasında caydırıcı etk ler olmaktadır. Katma Değer Fa l bel rlenen su st mal vakalarına yönel k kurum zararının boyutları bel rlenerek tekrarlanmaması ç n yapılması gerekenler konusunda tavs yeler sunulmaktadır. Su st mal üçgen ne göre su st mal r sk har taları hazırlanarak bu tür r sklere karşı caydırıcı olması ve kurum kültürünün su st male karşı uyanık olması sağlanmaktadır.

18 Mali Müşavirlik ve YMM Hizmetleri H zmet Kapsamı Yasal mevzuata ve verg sel düzenlemelere göre şletmeler n mal müşav rl k ve YMM h zmetler n n yürütülmes ne destek ver lmekted r. Mal müşav rl k ve YMM h zmetler kapsamında hazırlanması gereken tüm beyanname ve raporlama şlemler t t zl kle yürütülmekted r. Standart h zmet sunumu yer ne kuruma ve sektöre özel yaklaşımlar gel şt r lmekted r. Verg sel konularda stratej k çözüm öner ler sunulmakta ve mümkün olan alanlarda-kurumlarda teşv k s stem nden faydalanılmasına yönel k araştırmalar yapılmaktadır. Yasal yükümlülükler n zamanında tam ve eks ks z olarak yer ne get r lmes yoluyla kurumun yasal r sklerden kaçınması sağlanmaktadır. Katma Değer Mal müşav rl k ve YMM h zmetler nde kuruma özel katma değerl h zmet sunulmakta ve ver güvenl ğ ne önem ver lmekted r. Verg planlamasına yönel k stratej k karar alma sürec nde uzman görüş desteğ sağlanmaktadır.

19 Şirket Kuruluşları ve Diğer Hizmetler H zmet Kapsamı Ş rket kuruluş ve tesc l şlemler ne destek ver lmekted r. Özell kle yen yasal düzenlemeler ve değ ş kl klere bağlı olarak ş rket ana sözleşmes tad latları, vekaletnameler ve d ğer tekn k verg sel planlama konularında danışmanlık h zmet sunulmaktadır. Ş rketler n kuruluş ve tesc l şlemler n sorunsuz olarak gerçekleşt rmes ne yardımcı olunmaktadır. Katma Değer Ş rketler n yaşayan b r organ zma olduğu d kkate alınarak bu aşamadan t baren her dönem nde güven l r danışman ve çözüm ortağı yaklaşımıyla h zmet sunulmaya devam ed lmekted r.

20 Eğitmen Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu Boğaz ç Ün vers tes İşletme Bölümünden 1993 yılında mezun olan Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu, yılları arasında burslu olarak İng ltere de Sheffield Un vers ty'de Para Banka ve F nans alanında yüksek öğren m görmüştür. Dokuz Eylül Ün vers tes Ekonometr Bölümünden doktora dereces ne sah pt r. İş yaşamına bankacılık alanında MT olarak başlamış olup, daha sonra Teft ş Kurulu nda görev yapmıştır. İzm r de Kurulan Vadel İşlem ve Ops yon Borsası nın Kurucu Teft ş Kurulu Başkanlığını yapmıştır yılları arasında KPMGuluslararası bağımsız denet m, verg ve danışmanlık firmasının R sk Yönet m Danışmanlık H zmetler Bölümünde Kıdeml Müdür olarak çok çeş tl sektörlerde ç denet m, ç kontrol, r sk yönet m ve kurumsal yönet m projeler n n sorumlu yönet c l ğ n üstlenm şt r dönem nde Grant Thornton Türk ye n n İşletme R sk Yönet m Danışmanlık H zmetler nden Sorumlu Ortağı olarak çalışmalarını sürdürmüştür. SMM B l ş m ve F nansal H zmetler A.Ş.'n n kurucu ortağı olarak eğ t m ve danışmanlık h zmetler vermekted r. Kurumsal r sk yönet m, ç denet m ve ç kontrol alanında projelerde akt f rol alan Dr Sezer Bozkuş Kahyaoğlu nun r sk ölçümleme metodoloj s ne dayalı ekonometr k yöntem, yaklaşım ve tekn kler üzer ne prat k ve akadem k çalışmaları bulunmaktadır. Halen İzm r Ekonom Ün vers tes ve İstanbul B lg Ün vers tes nde yarı zamanlı öğret m görevl s d r. B r s uluslararası akadem k yayınev olan Lambert Academ c Publ cat ons Para pol t kası üzer ne; d ğer se, Efil Yayınev nden çıkan Türev P yasalarda Tem natlandırma Yöntemler üzer ne olan k k tabı bulunmaktadır. Hakeml derg lerde yayınlanan, ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulan çok sayıda makale ve b ld r ler bulunmaktadır. Doktora tez nde enerj p yasalarında r skten korunma stratej s n n anal z ve hedge etk nl ğ n n modellemes n n yapıldığı MGARCH tekn kler uygulanmıştır. Eğ t m ve yetk nl kler: İşletme, Boğaz ç Ün vers tes, 1999 Para, Banka ve F nans Yüksek L sansı,sheffield Ün vers tes, İng ltere, 1997 Perakende Bankacılık Sert fikası, Manchester Ün vers tes, 2000 Serbest Muhasebec Mal Müşav r (SMMM), 2004 Sert fikalı İç Denetç (CIA), 2005 Sert fikalı H le Denetç s (CFE), 2006 Sert fikalı F nansal H zmetler Denetç s (CFSA), 2007 SPK Bağımsız Denet m Sert fikası, 2011 Sert fikalı R sk Yönet m Güvence Denetç s (CRMA), 2012 Ekonometr Doktora, Dokuz Eylül Ün vers tes, 2015 İç Denet m Enst tüsü (IIA) üyes İç Denet m Enst tüsü (IIA) Araştırma ve Eğ t m Danışmanlığı Kurulu üyes Uluslararası Su st mal İnceleme Uzmanları Derneğ üyes (ACFE) Türk ye İç Denet m Enst tüsü (TİDE) üyes Türk ye İç Denet m Enst tüsü (TİDE) Akadem k İl şk ler Kurulu üyes Türk ye Uluslararası Su st mal İnceleme Uzmanları Derneğ Kurucu üyes (USİUD) Ege Genç İşadamları Derneğ (EGİAD) üyes Ege Bölges Sanay Odası (EBSO) Ekonom k İl şk ler Kom tes İzm r Yüksek Teknoloj Enst tüsü Vakfı- Denet m Kurulu Üyes ISACA Üyes IIA-CBOK Steer ng Comm ttee Üyes

21 Kamu Sektöründe Dene mde İsta s ki Yöntemler Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye de 5018 sayılı Kanun le kamu sektöründe öneml b r değ ş m dönem ne g r lm şt r. Bu kapsamda r skler n ölçümü ve denet mlerde sayısal yöntemler n kullanılması önem kazanmıştır. Kamu Sektöründe Denet mde İstat st k Yöntemler konulu uygulamalı eğ t m n amacı, denet m saha çalışmalarında denetç ler n ht yaç duyab lecekler temel r sk anal z ve ölçüm tekn kler le örnekleme yöntemler n n nasıl kullanılması gerekt ğ ne yönel k b r paylaşım platformu oluşturulmasıdır. Özell kle denet m programlarına paralel olarak kontrol testler yapılırken kullanılab lecek örnekleme tekn kler, stat st k anal zler ve yaklaşımlar üzer nde durularak prat k uygulama öner ler açıklanacaktır. R sk esaslı denet m ç n gerekl olan örnekleme yöntemler, sayısal anal z tekn kler le lg l temel tanım ve kavramlar anlatılarak kamu sektörüne özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler anlatılacaktır. Kamu Sektöründe Denet mde İstat st k Yöntemler Eğ t m, 5018 sayılı Kanun a tab olan kamu kurumlarında ç kontrol, ç denet m ve r sk yönet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler n yararlanab leceğ çer kte hazırlanmıştır.

22 Kamu Sektöründe Strateji Esaslı İç Dene m Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye de 5018 sayılı Kanun çerçeves nde ç denet m faal yetler n n Uluslararası Standartlara ve Kurumsal Yönet m İlkeler ne göre stratej esaslı b r yaklaşımla cra ed lmes gerekmekted r. Bu yaklaşım özell kle tüm kamu kurumlarının, denetley c ve düzenley c otor teler n gündem ne alması gereken öneml b r konudur. Kamu Sektöründe Stratej Esaslı İç Denet m eğ t m n n amacı, ç denet m süreçler nde yer alanlara yönel k olarak yen yöntem yaklaşım ve tekn kler n uluslararası standartlara uygun olarak uygulanmasını sağlamaktır. Bu eğ t mde modern ç denet m uygulamaları le lg l temel kavramlar ve tekn kler anlatılarak 5018 sayılı Kanun çerçeves nde kamu sektöründe karşılaşılan r sk alanlarını kapsayan vaka çalışmalarına dayalı y uygulama öner ler sunulacaktır. Stratej esaslı ç denet m faal yetler nde Türk ye ye özgü temel r sk göstergeler n n tanımlanması ve kamu ç denet m raporlama standartları çerçeves nde raporlama yapılması ç n gerekl b lg ler ver lecekt r. Bu eğ t m, kamu sektöründe ve lg l yasal mevzuat kapsamında faal yet gösteren kurumların r sk yönet m, mevzuat uyumu, ç kontrol ve ç denet m alanında akt f görev yapanlar le söz konusu kurumların karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler n ht yaçlarına uygun olarak planlanmıştır. Yoğun ş ortamında bu eğ t m aracılığıyla ed n lecek b lg ler, üst düzey yönet c ler ç n uzun zaman alab lmekted r. Bu açıdan eğ t m konuları üst düzey yönet c ler n de faydalanab leceğ ve kısa sürede temel ve öncel kl alanlara hâk m olmasını sağlayacak stratej k b r yaklaşımla sunulmaktadır. Katılımcıların kamu sektörü le lg l mevzuat alanında temel b lg düzey ne ve ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

23 Kamu Sektöründe Kalite Güvence Dene mi Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye de 5018 sayılı Kanun çerçeves nde ç denet m faal yetler n n Uluslararası Standartlara ve Kurumsal Yönet m İlkeler ne göre stratej esaslı b r yaklaşımla yürütülmes ve bu kapsamda tüm faal yetler n per yod k ve s stemat k olarak denetlenmes gerekmekted r. Denet m n denet m amacıyla yapılan kal te güvence denet mler, özell kle tüm kamu kurumlarının, denetley c ve düzenley c otor teler n gündem ne alması gereken stratej k b r konudur. Kamu Sektöründe Kal te Güvence Denet m eğ t m n n amacı, ç denet m faal yetler n n ve bu faal yetler yürüten ç denetç ler n uluslararası standartlara göre yer ne get rmes gereken temel kurallara ve düzenlemelere uyup uymadığının öz değerlend rmes n yapmalarına yardımcı olmaktır. İç denet m süreçler nde yer alanlara yönel k olarak yen yöntem yaklaşım ve tekn kler n uluslararası standartlara uygun olarak tam ve eks ks z, zamanında uygulanmasını sağlamaktır. Bu eğ t mde modern ç denet m uygulamaları le lg l temel kavramlar ve tekn kler anlatılarak 5018 sayılı Kanun çerçeves nde kamu sektöründe karşılaşılan r sk alanlarını kapsayan vaka çalışmalarına dayalı y uygulama öner ler sunulacaktır. Kal te Güvence Denet m faal yetler nde Türk ye ye özgü temel r sk göstergeler n n tanımlanması ve kamu ç denet m raporlama standartları çerçeves nde raporlama yapılması ç n gerekl b lg ler ver lecekt r. Bu eğ t m, kamu sektöründe ve lg l yasal mevzuat kapsamında faal yet gösteren kurumların r sk yönet m, mevzuat uyumu, ç kontrol ve ç denet m alanında akt f görev yapanlar le söz konusu kurumların karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n ht yaçlarına uygun olarak planlanmıştır. Yoğun ş ortamında bu eğ t m aracılığıyla ed n lecek b lg ler, üst düzey yönet c ler ç n uzun zaman alab lmekted r. Bu açıdan eğ t m konuları üst düzey yönet c ler n de faydalanab leceğ ve kısa sürede temel ve öncel kl alanlara hâk m olmasını sağlayacak stratej k b r yaklaşımla sunulmaktadır. Katılımcıların kamu sektörü le lg l mevzuat alanında temel b lg düzey ne ve ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

24 Kamu Sektöründe İç Kontrol Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Kamu Sektöründe İç Kontrol Tekn kler Eğ t m n n temel amacı, Türk ye dek düzenley c ve denetley c kurumların düzenlemeler le 5018 sayılı Kanun çerçeves nde Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Kontrol Standartlarındak yen yaklaşım ve yöntemler n uygulanmasına katkıda bulunacak b r tekn k b lg alt yapısının oluşturulmasını sağlamaktır. Bu eğ t m, ç kontrol le lg l temel standartların ve yürürlülüktek mevzuatın prat ğe geç r lmes ve kurumların ç düzenlemeler nde yer ver lmes aşamasında karşılaşılan sorun ve kısıtların değerlend r lmes ne yönel k çözüm gel şt r lmes n sağlayacak b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Kamu Sektöründe İç Kontrol Tekn kler Eğ t m, 5018 sayılı Kanuna tab olarak ç kontrol süreçler nde yer alan tüm süreç sah pler ç n hazırlanmıştır. Bununla b rl kte bu alanda b lg sah b olmak steyen ve zaman kısıtından dolayı bu steğ gerçekleşt remeyen, karar alıcılara kamuda ç kontrol s stemler n n temel alt yapısı konusunda b lg sağlayacak n tel kte planlanmıştır.

25 Kamu Sektöründe Kurumsal İle şim ve Ça şma Yöne mi Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Denet m Standartları çerçeves nde Türk ye de 5018 sayılı Kanuna göre kamu sektöründe denet m ve r sk yönet m süreçler nde akt f görev yapanların saha çalışmalarında denetlenen b r m yönet c ler ve çalışanları le sağlıklı let ş m kurmaları gerekmekted r. Bu eğ t mde ç denetç ler ç n saha çalışmalarının ht yaca uygun olarak gerçekleşt rmeler ç n gerekl olan b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platformu oluşturulması planlanmaktadır. Kamu Sektöründe Kurumsal İlet ş m ve Çatışma Yönet m Tekn kler Eğ t m n n amacı, denet mler sırasında saha çalışmalarında mülakatların etk n olarak yürütülmes ve kurumsal let ş m n amacına uygun b r şek lde sağlanmasına yönel k temel konular üzer nde durularak kamu sektöründe gerekl olan prat k uygulama öner ler anlatılacaktır. R sk esaslı denet m ç n gerekl olan kurumsal let ş m çerçeves nde çatışma yönet m tekn kler le etk l mülakat yapma yöntemler üzer nde durularak temel tanım ve kavramlar açıklanacaktır. Özell kle kurumsal tems l açısından kamu sektöründe karşılaşılan sorunlara değ n lerek çözüm öner ler le vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Kamu Sektöründe Kurumsal İlet ş m ve Çatışma Yönet m Tekn kler Eğ t m, kamu sektöründe yer alan kurumların karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında akt f görev yapanların yararlanab leceğ çer kte hazırlanmıştır. Denet m ve r sk yönet m h zmetler n n ç müşter memnun yet n sağlaması ve katma değer sağlayarak sonuçlandırılması ç n kurumsal let ş m tekn kler n n uygun sev yede ve doğru yaklaşımlarla kullanılması önem taşımaktadır. Katılımcıların let ş m ve çatışma yönet m becer ler n n gel şt r lmes ne yönel k kamu sektörüne özel b lg alt yapısının oluşturulması planlanmaktadır. Katılımcıların kamu sektöründe ş deney m olduğu varsayılmaktadır.

26 Kamu Sektöründe Dene m Raporlama Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye de 5018 sayılı Kanun le b rl kte kamuda ç denet m standartlarının her yönüyle uygulanmasına geç lm şt r. Bu çerçevede en temel konulardan b r s, denet m saha çalışmalarında elde ed len bulguların uluslararası standartlara uygun olarak raporlanmasını yapmaktır. Kamu Sektöründe Denet m Raporlama Tekn kler Eğ t m n n amacı, Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Denet m Standartları çerçeves nde Türk ye de 5018 sayılı Kanuna göre kamu sektöründe ç denet m süreçler nde yer alan süreç sah pler ne yönel k saha çalışmasında elde ed len temel bulguların Kamu İç Denet m Raporlama Standartlarına göre nasıl raporlanacağının uygulamalı olarak öğret lmes d r. Uluslararası standartlara göre etk n b r ç denet m n en öneml gösterges bulguların yapıcı, açık ve objekt f b r yaklaşımla süreç sah pler n n ve karar alıcıların d kkat ne sunulmasıdır. Bu açıdan, eğ t m sırasında denet mde raporlamada kullanılması gereken üslubun önem anlatılarak prat kte r sk esaslı denet m raporlamasının nasıl uygulanacağına da r b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platformu oluşturulacaktır. Bu amaçla, eğ t mde raporlama temel türler ve yen yaklaşımlar le lg l kavramlar anlatılarak kamu sektörüne özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Kamu Sektöründe Denet m Raporlama Tekn kler Eğ t m, 5018 sayılı Kanuna göre ç denet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve lg l kurumların karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n faydalanab leceğ b r tekn kle hazırlanmıştır. Yoğun ş temposundan dolayı zaman kısıtı olan katılımcıların uluslararası raporlama standartlarındak son gel şmeler ve uygulanan yen tekn kler kısa sürede kavramaları yoluyla raporlama alt yapısının gel şt r lmes planlanmıştır. Katılımcıların kamu sektöründe ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

27 Kamu Sektöründe Kurumsal Risk Yöne mi Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Kamu Sektöründe Kurumsal R sk Yönet m Eğ t m n n amacı, Türk ye de kamu sektöründe kurumsal r sk yönet m n n tüm yönler yle ele alınarak prat kte stratej ler n bel rlenmes nde nasıl uygulanacağına yönel k alt yapının gel şt r lmes n sağlamaktır sayılı Kanunu çerçeves nde uluslararası r sk yönet m standartları le kurumsal yönet m lkeler n n kamu sektöründe uygulanması önem kazanmıştır. Bu durum sadece ulusal b r gündem olmayıp, küresel ekonom de p yasalarda yaşanan kr zler n ve skandalların ardından daha da önem kazanmıştır. Bu eğ t mde kurumsal r sk yönet m le lg l yen araç, tekn k ve yöntemler n karar alma mekan zmasında nasıl etk n hale get r leceğ ve uygulamada karşılaşılan zorluklarla nasıl baş ed lmes gerekt ğ konusunda prat k b lg ler ver lecekt r. Özell kle r sk raporlaması ve r sk organ zasyonu üzer nde durularak kamu sektörüne özgü prat k uygulama öner ler anlatılacaktır. Kamu Sektöründe Kurumsal R sk Yönet m Eğ t m n n katılımcıları r sk yönet m sürec nde akt f rol alan süreç sah pler le kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Bu eğ t m n özell kle küresel rekabet ortamında zaman kısıtından dolayı kamuda r sk yönet m alanındak son gel şmelere zaman ayıramayan yönet c ler n ve süreç sah pler n n kısa sürede gerekl kurumsal r sk yönet m alt yapısını oluşturmasına katkı sağlamak üzere planlanmıştır. Katılımcıların kamu sektöründe ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

28 Kamu Sektöründe Suis mal Risk Yöne mi Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Küresel ekonom de ve Türk ye de su st mal le mücadele ve bu alanda karşılaşılan r skler n erken teşh s ed lerek yönet lmes önem kazanmıştır. Kamu Sektöründe Su st malc Profil ve Su st mal R sk Yönet m Tekn kler Eğ t m n n amacı, Uluslararası Standartlar çerçeves nde Türk ye de kamu sektöründe su st mal r sk yönet m sürec nde yer alarak akt f görev yürütenlere yönel k yen yaklaşım ve tekn kler n anlatılmasıdır. Özell kle su st malc profil üzer ne örnekler ver lerek su st mal ncelemes n n nasıl uygulanacağına da r b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platform oluşturulacaktır. Bu amaçla, eğ t mde su st mal teor s ve su st mal r sk anal z tekn kler le lg l temel kavramlar ve yen yaklaşımlar anlatılarak kamu sektörüne özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Bu eğ t m, kamu kurumlarında su st mal r sk yönet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında çalışanların faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Katılımcıların kamu sektöründe ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

29 Kamu Sektöründe Performans Dene mi Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Yen kamu yönet m yaklaşımında lg l kamu kurumlarının vatandaş memnun yet n sağlayab lmes ç n performans denet m temel b r gereks n m hal ne gelm şt r. Buna göre, performans denet m, bağımsız, tarafsız ve objekt f b r yaklaşımla b r kurumun, s stem n veya programın ekonom kl k, etk nl k ve ver ml l k çerçeves nde gel şt r lmes ç n denetlenmes n fade eder. Performans denet m nde ele alınan konular üç faktör ç n konsol de b r şek lde olab leceğ g b, b r veya b rkaçını kapsayacak şek lde de gerçekleşt r leb l r. Kamu sektöründe performans denet mler nde ölçme ve değerlend rme kr t k önem taşımaktadır. Bu eğ t mde dünyada kamu sektöründe uygulanan ölçme ve değerlend rme sürec ndek öncel kl konular ele alınarak temel yaklaşımlar ve ölçme tekn kler anlatılacaktır. Kamu Sektöründe Performans Denet m Eğ t m n n amacı denet m nde m ktar, kal te, g rd mal yetler, çıktılar, sonuçları ve etk ler n n doğrudan uygun kr terlere göre anal z ed lmes nde prat k öner ler yapılacaktır. Bu eğ t m, kamu kurumlarında performans denet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında çalışanların faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Katılımcıların kamu sektöründe ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

30 Dene mde İsta s ki Yöntemler Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye'de yen Türk T caret Kanunu (YTTK) le b rl kte özel sektörde kurumsallaşma ve finansal raporlama standartları uygulamaları açısından öneml b r değ ş m dönem ne g r lm şt r. Bu kapsamda şletmeler n üst düzey yönet c ler ve karar alıcıları ç n r skler n erken teşh s, r skler n ölçümü ve denet mlerde sayısal yöntemler n kullanılması önem kazanmıştır. Denet mde İstat st k Yöntemler konulu uygulamalı eğ t m n amacı, denet m saha çalışmalarında denetç ler n ht yaç duyab lecekler temel r sk anal z ve ölçüm tekn kler le örnekleme yöntemler n n nasıl kullanılması gerekt ğ ne yönel k b r paylaşım platformu oluşturulmasıdır. Özell kle denet m programlarına paralel olarak kontrol testler yapılırken kullanılab lecek örnekleme tekn kler, stat st k anal zler ve yaklaşımlar üzer nde durularak prat k uygulama öner ler açıklanacaktır. R sk esaslı denet m ç n gerekl olan örnekleme yöntemler, sayısal anal z tekn kler le lg l temel tanım ve kavramlar anlatılarak sektörlere özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler anlatılacaktır. Denet mde İstat st k Yöntemler Eğ t m, şletmeler n ç kontrol, ç denet m ve r sk yönet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler n yararlanab leceğ çer kte hazırlanmıştır.

31 Finansal Analiz ve Stok Yöne mi Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Küresel ekonom de ve Türk ye'de şletmeler n finansal durumunun yakından zlenmes ve uluslararası finansal raporlama standartları çerçeves nde temel göstergelere dayalı olarak finansal anal zler n per yod k yapılması önem kazanmıştır. F nansal durumun gerçeğe uygun olarak ortaya konmasında bel rley c olan hesap kalemler nden b r s stoklardır. İşletmeler n finansal performansının ölçümünde etk n b r stok yönet m mekan zmasının ve kontrol alt yapısının oluşturulması gerekl d r. Stok yönet m sürec nde karşılaşılan r skler n erken teşh s ed lerek yönet lmes karar alıcılar açısından kr t k önem taşımaktadır. F nansal Anal z ve Stok Yönet m Eğ t m 'n n amacı, Uluslararası Standartlar çerçeves nde Türk ye'de farklı ş kollarında finansal anal z ve stok yönet m sürec nde yer alarak akt f görev yürütenlere yönel k yen yaklaşım ve tekn kler n anlatılmasıdır. Özell kle finansal anal z ve yorumlamaları üzer ne örnekler ver lerek finansal raporlamanın nasıl uygulanacağına da r b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platform oluşturulacaktır. Bu amaçla, eğ t mde finans teor s ve stok yönet m tekn kler le lg l temel kavramlar ve yen yaklaşımlar anlatılarak farklı ş modeller ne özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Bu eğ t m, farklı sektörlerde faal yet gösteren kurumların finansal r sk yönet m, satın alma, loj st k ve üret m planlama süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında çalışanların faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

32 Strateji Esaslı İç Dene m Eği mi Eği min Amacı Türk ye de yen Türk T caret Kanunu (YTTK) çerçeves nde ç denet m faal yetler n n Uluslararası Standartlara ve Kurumsal Yönet m İlkeler ne göre stratej esaslı b r yaklaşımla cra ed lmes gerekmekted r. Bu yaklaşım özell kle tüm şletmeler n karar alıcılarının, denetley c ve düzenley c otor teler n gündem ne alması gereken öneml b r konudur. Stratej Esaslı İç Denet m eğ t m n n amacı, ç denet m süreçler nde yer alanlara yönel k olarak yen yöntem yaklaşım ve tekn kler n uluslararası standartlara uygun olarak uygulanmasını sağlamaktır. Bu eğ t mde modern ç denet m uygulamaları le lg l kavramlar ve temel tekn kler anlatılarak YTTK çerçeves nde farklı ş kollarında ve sektörlerde karşılaşılan r sk alanlarını kapsayan vaka çalışmalarına dayalı y uygulama öner ler sunulacaktır. Stratej esaslı ç denet m faal yetler nde Türk ye ye özgü temel r sk göstergeler n n tanımlanması ve uluslararası ç denet m raporlama standartları çerçeves nde raporlama yapılması ç n gerekl b lg ler ver lecekt r. Kimler Ka lmalı? Bu eğ t m, farklı sektörlerde faal yet gösteren kurumların r sk yönet m, mevzuat uyumu, ç kontrol ve ç denet m alanında akt f görev yapanlar le söz konusu kurumların karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler n ht yaçlarına uygun olarak planlanmıştır. Yoğun ş ortamında bu eğ t m aracılığıyla ed n lecek b lg ler, üst düzey yönet c ler ç n uzun zaman alab lmekted r. Bu açıdan eğ t m konuları üst düzey yönet c ler n de faydalanab leceğ ve kısa sürede temel ve öncel kl alanlara hâk m olmasını sağlayacak stratej k b r yaklaşımla sunulmaktadır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le le denet m alanında temel b lg düzey ne ve ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

33 Kalite Güvence Dene mi Eği mi Eği min Amacı Türk ye de yen Türk T caret Kanunu (YTTK) çerçeves nde ç denet m faal yetler n n Uluslararası Standartlara ve Kurumsal Yönet m İlkeler ne göre stratej esaslı b r yaklaşımla yürütülmes ve bu kapsamda tüm faal yetler n per yod k ve s stemat k olarak denetlenmes gerekmekted r. Denet m n denet m amacıyla yapılan kal te güvence denet mler, özell kle rekabetç ş kollarında faal yet gösteren kurumların, denetley c ve düzenley c otor teler n gündem ne alması gereken stratej k b r konudur. Farklı sektörlerdek denet m b r mler nde st hdam ed len ç denetç ler n, üst yönet m n beklent ler ne uygun ve makul güvence sağlayacak b r denet m faal yet yürütüp yürütmed ğ n n objekt f b r yaklaşımla değerlend r lmes öneml olmaktadır. Kal te Güvence Denet m eğ t m n n amacı, ç denet m faal yetler n n ve bu faal yetler yürüten ç denetç ler n uluslararası standartlara göre yer ne get rmes gereken temel kurallara ve düzenlemelere uyup uymadığının öz değerlend rmes n yapmalarına yardımcı olmaktır. İç denet m süreçler nde yer alanlara yönel k olarak yen yöntem yaklaşım ve tekn kler n uluslararası standartlara uygun olarak tam ve eks ks z, zamanında uygulanmasını sağlamaktır. Bu eğ t mde modern ç denet m uygulamaları le lg l kavramlar ve kal te güvence faal yetler nde gerekl olan temel tekn kler anlatılarak YTTK çerçeves nde özel sektörde karşılaşılan r sk alanlarını kapsayan vaka çalışmalarına dayalı y uygulama öner ler sunulacaktır. Kal te Güvence Denet m faal yetler nde Türk ye ye özgü temel r sk göstergeler n n tanımlanması ve farklı sektörlere yönel k kal te güvence denet m raporlama standartları çerçeves nde raporlama yapılması ç n gerekl b lg ler ver lecekt r. Kimler Ka lmalı? Bu eğ t m, özel sektörde farklı ş kollarında faal yet gösteren kurumların r sk yönet m, mevzuat uyumu, ç kontrol ve ç denet m alanında akt f görev yapanlar le söz konusu kurumların karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n ht yaçlarına uygun olarak planlanmıştır. Yoğun ş ortamında bu eğ t m aracılığıyla ed n lecek b lg ler, üst düzey yönet c ler ç n uzun zaman alab lmekted r. Bu açıdan eğ t m konuları üst düzey yönet c ler n de faydalanab leceğ ve kısa sürede temel ve öncel kl alanlara hâk m olmasını sağlayacak stratej k b r yaklaşımla sunulmaktadır. Katılımcıların özel sektör le lg l mevzuat alanında temel b lg düzey ne ve ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır

34 İç Kontrol Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? İç Kontrol Tekn kler Eğ t m n n temel amacı, yen Türk T caret Kanunu (YTTK) çerçeves nde Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Kontrol Standartlarındak yen yaklaşım ve yöntemler n uygulanmasına katkıda bulunacak b r tekn k b lg alt yapısının oluşturulmasını sağlamaktır. Bu eğ t m, ç kontrol le lg l temel standartların ve yürürlülüktek mevzuatın prat ğe geç r lmes ve kurumların ç düzenlemeler nde yer ver lmes aşamasında karşılaşılan sorun ve kısıtların değerlend r lmes ne yönel k çözüm gel şt r lmes n sağlayacak b r yaklaşımla hazırlanmıştır. İç Kontrol Tekn kler eğ t m n n kapsamı, kontrol faal yetler n n kuruma değer katacak b r yaklaşım ve tekn kle cra ed lmes ne katkı sağlayacak prat k öner ler ve y uygulama örnekler ne dayalı olarak anlatılacaktır. İç Kontrol Tekn kler Eğ t m, küresel rekabet ortamında farklı sektörlerde faal yet gösteren şletmeler n ç kontrol süreçler nde yer alan tüm süreç sah pler ç n hazırlanmıştır. Bununla b rl kte bu alanda b lg sah b olmak steyen ve zaman kısıtından dolayı bu steğ gerçekleşt remeyen, karar alıcılara ç kontrol s stemler n n temel alt yapısı konusunda b lg sağlayacak n tel kte planlanmıştır.

35 Kurumsal İle şim ve Ça şma Yöne mi Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Denet m ve r sk yönet m h zmetler n n ç müşter memnun yet n sağlaması ve katma değer sağlayarak sonuçlandırılması ç n kurumsal let ş m tekn kler n n uygun sev yede ve doğru yaklaşımlarla kullanılması önem taşımaktadır. Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Denet m Standartlarına uygun olarak denet m ve r sk yönet m süreçler nde akt f görev yapanların saha çalışmalarında denetlenen b r m yönet c ler ve çalışanları le sağlıklı let ş m kurmaları gerekmekted r. Bu eğ t mde ç denetç ler ç n saha çalışmalarının ht yaca uygun olarak gerçekleşt rmeler ç n gerekl olan b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platformu oluşturulması planlanmaktadır. Kurumsal İlet ş m ve Çatışma Yönet m Tekn kler Eğ t m n n amacı, denet mler sırasında saha çalışmalarında mülakatların etk n olarak yürütülmes ve kurumsal let ş m n amacına uygun b r şek lde sağlanmasına yönel k temel konular üzer nde durularak farklı ş kollarında ve sektörlerde gerekl olan prat k uygulama öner ler anlatılacaktır. R sk esaslı denet m ç n gerekl olan kurumsal let ş m çerçeves nde çatışma yönet m tekn kler le etk l mülakat yapma yöntemler üzer nde durularak temel tanım ve kavramlar açıklanacaktır. Özell kle kurumsal tems l açısından prat kte saha çalışmalarında karşılaşılan sorunlara değ n lerek çözüm öner ler le vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Kurumsal İlet ş m ve Çatışma Yönet m Tekn kler Eğ t m, farklı sektörlerde yer alan kurumların karar alıcısı konumunda olan üst düzey yönet c ler, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında akt f görev yapanların yararlanab leceğ çer kte hazırlanmıştır. Katılımcıların let ş m ve çatışma yönet m becer ler n n gel şt r lmes ne yönel k farklı ş kollarına özel b lg alt yapısının oluşturulması planlanmaktadır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

36 Raporlama Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Türk ye'de yen Türk T caret Kanunu (YTTK) ve lg l düzenlemeler le b rl kte ç denet m, ç kontrol ve kurumsal r sk yönet m standartlarının her yönüyle uygulanmasına geç lm şt r. Bu çerçevede en temel konulardan b r s, denet m saha çalışmalarında elde ed len bulguların uluslararası standartlara uygun olarak raporlanmasını yapmaktır. Denet m Raporlama Tekn kler Eğ t m nin amacı, Kurumsal Yönet m İlkeler ve Uluslararası İç Denet m Standartları çerçeves nde farklı sektörlerde ç denet m ve ç kontrol süreçler nde yer alan süreç sah pler ne yönel k saha çalışmasında elde ed len temel bulguların Uluslararası İç Denet m Raporlama Standartlarına göre nasıl raporlanacağının uygulamalı olarak öğret lmes d r. Uluslararası standartlara göre etk n b r ç denet m n en öneml gösterges bulguların yapıcı, açık ve objekt f b r yaklaşımla süreç sah pler n n ve karar alıcıların d kkat ne sunulmasıdır. Bu açıdan, eğ t m sırasında denet mde raporlamada kullanılması gereken üslubun önem anlatılarak prat kte r sk esaslı denet m raporlamasının nasıl uygulanacağına da r b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platformu oluşturulacaktır. Bu amaçla, eğ t mde raporlama temel türler ve yen yaklaşımlar le lg l kavramlar anlatılarak farklı ş kollarına ve özel sektöre özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Denet m Raporlama Tekn kler Eğ t m, lg l düzenlemeler çerçeves nde ç kontrol, r sk yönet m ve ç denet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve lg l kurumların karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n faydalanab leceğ b r tekn kle hazırlanmıştır. Yoğun ş temposundan dolayı zaman kısıtı olan katılımcıların uluslararası raporlama standartlarındak son gel şmeler ve uygulanan yen tekn kler kısa sürede kavramaları yoluyla raporlama alt yapısının gel şt r lmes planlanmıştır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

37 Kurumsal Risk Yöne mi Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Kurumsal R sk Yönet m Eğ t m n n amacı, Türk ye'de farklı ş kollarında temel b r gereks n m olan kurumsal r sk yönet m n n tüm yönler yle ele alınarak prat kte stratej ler n bel rlenmes nde nasıl uygulanacağına yönel k alt yapının gel şt r lmes n sağlamaktır. Türk ye'de yen Türk T caret Kanunu (YTTK) çerçeves nde uluslararası r sk yönet m standartları le kurumsal yönet m lkeler n n farklı sektörlerde rekabette farklılık sağlamak amacıyla uygulanması önem kazanmıştır. Bu durum sadece ulusal b r gündem olmayıp, küresel ekonom de p yasalarda yaşanan kr zler n ve skandalların ardından daha da önem kazanmıştır. Bu eğ t mde kurumsal r sk yönet m le lg l yen araç, tekn k ve yöntemler n karar alma mekan zmasında nasıl etk n hale get r leceğ ve uygulamada karşılaşılan zorluklarla nasıl baş ed lmes gerekt ğ konusunda prat k b lg ler ver lecekt r. Özell kle r sk raporlaması ve r sk organ zasyonu üzer nde durularak farklı ş kollarına özgü prat k uygulama öner ler anlatılacaktır. Kurumsal R sk Yönet m Eğ t m n n katılımcıları r sk yönet m sürec nde akt f rol alan süreç sah pler le kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n, ç denet m, ç kontrol ve teft ş kurulunda görev yapanların faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Bu eğ t m n özell kle küresel rekabet ortamında zaman kısıtından dolayı kurumsal r sk yönet m alanındak son gel şmelere zaman ayıramayan yönet c ler n ve süreç sah pler n n kısa sürede gerekl kurumsal r sk yönet m alt yapısını oluşturmasına katkı sağlamak üzere planlanmıştır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

38 Suis malci Profili Analizi ve Suis mal Risk Yöne mi Teknikleri Eği mi Eği min Amacı Kimler Ka lmalı? Küresel ekonom de ve Türk ye'de su st mal le mücadele ve bu alanda karşılaşılan r skler n erken teşh s ed lerek yönet lmes önem kazanmıştır. Su st malc Profil Anal z ve Su st mal R sk Yönet m Tekn kler Eğ t m 'n n amacı, Uluslararası Standartlar çerçeves nde Türk ye'de farklı ş kollarında su st mal r sk yönet m sürec nde yer alarak akt f görev yürütenlere yönel k yen yaklaşım ve tekn kler n anlatılmasıdır. Özell kle su st malc profil anal z üzer ne örnekler ver lerek su st mal ncelemes n n nasıl uygulanacağına da r b lg ler n ve örnekler n paylaşıldığı b r let ş m platform oluşturulacaktır. Bu amaçla, eğ t mde su st mal teor s ve su st mal r sk anal z tekn kler le lg l temel kavramlar ve yen yaklaşımlar anlatılarak farklı ş modeller ne özgü vaka çalışmalarına dayalı y uygulama örnekler sunulacaktır. Bu eğ t m, farklı sektörlerde faal yet gösteren kurumların su st mal r sk yönet m süreçler nde akt f görev alan süreç sah pler n n ve kurumun karar alıcısı konumunda olan yönet c ler n, r sk yönet m, mevzuat uyum, ç kontrol, teft ş kurulu ve ç denet m alanında çalışanların faydalanab leceğ b r yaklaşımla hazırlanmıştır. Katılımcıların farklı sektörlerde olsa b le ş deney m ne sah p olduğu varsayılmaktadır.

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r!

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! 06.10.2018 Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! Değerl meslektaşlarım, muhtemelen makalen n başlığını

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Ver kar Yazılım 2015 yılında kurulmuştur. Otomot v sektöründe rekabet n artmasıyla ortaya çıkan b lg ht yacını karşılamayı hedefleyen firmamız, ürett ğ b lg çözümler yle kurumsal ve

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor!

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! 19.01.2019 Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! Değerl meslektaşlarım, lafı h ç uzatmadan konuya

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. R sk

Detaylı

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmel ğ n amacı,yapı

Detaylı

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan!

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! 06.10.2018 Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! Blockcha n

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF E - T caret Tüket c Terc hler Kullanıcıların e - t caret z yaretler nde kullandıkları c hazların stat st k oranları 53,7% 41,79% 5,14% WEB MOBİL TABLET E - T caret Tüket c

Detaylı

Kurumsal Eğ t m H zmetler İÇ DENETİM ve RİSK YÖNETİM DANIŞMANLIĞI KURUMSAL EĞİTİMLER KAMUYA YÖNELİK EĞİTİMLER Stratejik Yönetim, Stratejik Plan ve Büt

Kurumsal Eğ t m H zmetler İÇ DENETİM ve RİSK YÖNETİM DANIŞMANLIĞI KURUMSAL EĞİTİMLER KAMUYA YÖNELİK EĞİTİMLER Stratejik Yönetim, Stratejik Plan ve Büt Kurumsal Eğ t m H zmetler İÇ DENETİM ve RİSK YÖNETİM DANIŞMANLIĞI Büyükdere C. Emlak Kredi A2 Blok 33/8 Levent-Istanbul Tel: +90 212 318 0160 E-mail:bilgi@teolupus.com www.teolupus.com Kurumsal Değer n

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS Erdemir Ar-Ge Elektrik Elektronik Makine Ltd.Şti. KULLANICI KILAVUZU Otomat k Tankerl Sulama S stem TR 0600078 Tip/Type:TBOSS-CNJV Model/Model: Rev:0 Erdem r Ar-Ge TÜm Hakları Saklıdır-06 Tanıtım park

Detaylı

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler G r ş ÖZELLİKLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ 1) Tekn k Özell kler Web tabanlıdır. Tarayıcı bağımsızdır(chrome, F refox, Safar, Yandex, Opera, nternet Explorer, V vald, UC, ron, Andro

Detaylı

5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler

5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5.1 MESLEKİ DENETİM Mak na Mühend sler Odası, 6235 sayılı TMMOB Kanunu uyarınca kend s ne ver lm ş olan görev ve yetk ler çerçeves

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M?

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? 06.10.2018 Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? Tarih: 16/05/2016 Sevg l meslektaşlarım,

Detaylı

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ Duyuru ve Genel B lg ler Kurul Üyeler Yönetmel k Kılavuzlar Formlar Gündemler İlet ş m Sık Sorulan Sorular Ana Sayfa Bilgi Edinme Bilişim Yardım İletişim English Genel B lg ler >Ankara Ün vers tes Tıp

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I-BİRİNCİ BÖLÜM A-) AMAÇ : Madde-1 : Bu yönetmel k; Karabağlar Beled yes B lg İşlem Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetk ve sorumluluk çalışmalarında

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Arama Seçenekleri Üyel k Duyurular Tümünde ara İlet ş m Seç n z Ara İlan No : 1017469 İlanın Çıkılacağı yer ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ >ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU >DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 12 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Bu

Detaylı

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ 2 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30258 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu B 151 EK 01M-8851261200 Bu ürün çevreye saygılı modern tes slerde doğaya zarar vermeden üret lm şt r. AEEE Yönetmel ğ ne Uygundur. PCB çermez. Elektr k devres ne,beyan

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULUNDAN BORSAMIZA ZİYARET 01 zunköprü Özel Eğ t m İş Uy- Ugulama Okulu Müdürü El f Çoruhlu 03.01.2017 tar h nde borsamızı z yaret ederek Mecl

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA Elektr k Dağıtım H zmetler Derneğ (ELDER) le B lg Güvenl ğ Derneğ (BGD) tarafından Kr t k Enerj Altyapılarının Korunması ve S ber Güvenl

Detaylı

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z;

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z; Havuz Bakım Başlarken; Profesyonel tem zl k sektörü, Avrupa'da 1900 lü yılların başlarında başlamış. B r nc ve İk nc Dünya Savaşı sırasında asker ht yaçlar arasında tem zl k ve h jyen öneml yer tutmuştur.

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN

SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN Sözleşmes ne Göre Yıllara Yaygın Olmayan İnşaatların Sonradan Yıllara Yaygın Hüv yet Kazanması Durumunda Yapılacak Verg Kes nt s n n Zamanı-I SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN İNŞAATLARIN SONRADAN

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019126 İlanın Çıkılacağı yer ORDU ÜNİVERSİTESİ--->BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29797 B 숭 l 숭 m, Sanay 숭 ve Teknoloj 숭 Bakanlığından: YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

PR OJE HAYATA ozc.com.tr

PR OJE HAYATA ozc.com.tr PROJE HAYATA ozc.com.tr Belgeler m z OZC Marka Tesc l Sanay S c l Belges Webanya Marka Tesc l GuardPlate Marka Tesc l Yerl Malı Belges B z büyük b r a ley z... S z de b ze katılın. 2005 yılında, öz kaynaklarını

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını,

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını, 4 Haz ran 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27601 İstanbul Aydın Ün vers tes nden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğü nün görev alanını, sorumluluk ve yetk ler n, görevler n yer

Detaylı

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1025899 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU--->OTEL, LOKANTA

Detaylı

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 5thOIC İslam İşbirliği Te ş k i l a t ı 2017 DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL & 5. İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HELAL EXPO 23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 23-25 Kasım 2017 tar hler

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ AYLIK PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK orsamızın aylık perso- Bnel toplantısı Yönet m Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında, Personel m z n katılımı le 02.05.2016

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

YURTDIŞI PİYASALARDA TÜREV ARAÇLARIN ALIM SATIMINA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

YURTDIŞI PİYASALARDA TÜREV ARAÇLARIN ALIM SATIMINA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ YURTDIŞI PİYASALARDA TÜREV ARAÇLARIN ALIM SATIMINA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ göstergelere, sermaye p yasası araçlarına, mala, kıymetl madenlere, döv ze ve organ ze p yasalarda standart

Detaylı

PROJECT MANAGEMENT COMPANY

PROJECT MANAGEMENT COMPANY PROJECT MANAGEMENT COMPANY Kurumsal Hakkımızda HANEDAN ENERJİ olarak, enerj sektöründe faal yet gösteren yerl ve yabancı tüm yatırımcılara, dar ve tekn k konularda müşav rl k, mühend sl k, danışmanlık

Detaylı

YÖNETMELİK. Mal ye Bakanlığından: MALİ İSTATİSTİK YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Mal ye Bakanlığından: MALİ İSTATİSTİK YÖNETMELİĞİ 24 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30342 YÖNETMELİK Mal ye Bakanlığından: MALİ İSTATİSTİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmel ğ n amacı, genel

Detaylı

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29947 TEBLİĞ Mal ye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 20 Ocak 2017 TÜRMOB Genel Sekreter. Yahya Arıkan'ın katıldığı Dönem Sonu İşlemler Konulu sem ner, TESMER Eğ tmen Hal m Bursalı Sunumuyla Konferans Salonumuzda yapıldı. 2 Mart 2017 Verg Mevzuatı Kom tes

Detaylı

TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4)

TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4) 10 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28583 Gümrük ve T caret Bakanlığından: Amaç ve kapsam TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4) MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M?

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? 06.10.2018 Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? John McCarthy zeka olgusunu,

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483)

TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483) 30 Eylül 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30196 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483) G r ş MADDE 1 (1) 11/4/2012 tar hl ve 28261 sayılı

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022091 İlanın Çıkılacağı yer AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Akadem 韔 k Kadro İlanları

Akadem 韔 k Kadro İlanları 19.06.2017 Akadem 韔 k Kadro İlanları Akadem 韔 k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç 韔 n 韔 z Ara İlan No : 1017332 İlanın Çıkılacağı

Detaylı

Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış ( )

Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış ( ) Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış Öz Bu çalışmada, Yükseköğret m Kurulu (YÖK)'na a t olan nternet adres üzer nde yer alan Ulusal Tez Merkez h zmet

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020130 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->HONAZ MESLEK

Detaylı

YÖNETMELİK ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA VE DENETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA VE DENETİM YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29797 B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: YÖNETMELİK ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA VE DENETİM YÖNETMELİĞİ

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 08.11.2016 https://yoks 앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 Yazdır Anasayfa Yönetmelkler Üyelk Duyurular İletşm Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç 앴 n 앴 z Ara İlan No : 1011530 İlanın Çıkılacağı

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022544 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->İŞLETME FAKÜLTESİ--->İŞLETME

Detaylı

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021189 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK B 耂耂 l 耂耂 m, Sanay 耂耂 ve Teknoloj 耂耂 Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020573 İlanın Çıkılacağı yer GAZİ ÜNİVERSİTESİ--->TEKNİK BİLİMLER MESLEK

Detaylı

ÇALIŞMA USUL ve ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK

ÇALIŞMA USUL ve ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK ÇALIŞMA USUL ve ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönetmel ğ n amacı; Mal H zmetler Müdürlüğü nün çalışma usul ve esaslarını düzenlemekt

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-2012 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır.

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır. Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler 1 İçerik Ulaşım Sektörünün Yapısı Ulaşım Sektöründe Yeni Risk Algısı Ulaşım Sektörüne Özgü Kurumsal Risk Yönetimi Türkiye

Detaylı

İÇ KONTROL SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ VE BİR TEKSTİL İŞLETMESİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİNİN İNCELENMESİ

İÇ KONTROL SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ VE BİR TEKSTİL İŞLETMESİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİNİN İNCELENMESİ 17 İÇ KONTROL SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ VE BİR TEKSTİL İŞLETMESİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİNİN İNCELENMESİ Determ nat on Of The Effic ency Of The Internal Control System And Invest gat on Of Internal

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024457 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->ADLİ TIP ENSTİTÜSÜ--->FEN BİLİMLERİ ANABİLİM DALI Kadro

Detaylı

YÖNETMELİK Başbakanlık Mevzuatı Gel şt rme ve Yayın Genel Müdürlüğü. 8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30001

YÖNETMELİK Başbakanlık Mevzuatı Gel şt rme ve Yayın Genel Müdürlüğü. 8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30001 8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30001 YÖNETMELİK Sosyal Güvenl k Kurumu Başkanlığından: SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ FATURALARININ İNCELENMESİNE VE BEDELLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB)

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB) 3 Kasım 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29877 B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su S s v E Kodu 1 2 CEO nun Mesajı Hergün, faal yet gösterd ğ m z her yerde, Secur tas tak her çalışan, t barımızı ve markamızı güçlend rmeye yardımcı olab l r ve uzun vadel sürdürüleb l rl ğ m ze ve büyümem

Detaylı

YÖNETMELİK. laboratuvar uygulamaları prens pler ne uygunluğunun denetlenmes ve çalışmaların kontrolünü

YÖNETMELİK. laboratuvar uygulamaları prens pler ne uygunluğunun denetlenmes ve çalışmaların kontrolünü 9 Mart 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27516 Çevre ve Orman Bakanlığından: YÖNETMELİK İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI PRENSİPLERİ, TEST BİRİMLERİNİN UYUMLAŞTIRILMASI, İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARININ VE ÇALIŞMALARIN

Detaylı

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın!

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! www.tur zm- k.com Türk ye n n lk ve tek tur zm ş lanları, elaman ve kar yer portalı Hakkımızda

Detaylı

YÖNETMELİK. f) Coğraf bölge: Akden z, Doğu Anadolu, Ege, Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karaden z ve Marmara

YÖNETMELİK. f) Coğraf bölge: Akden z, Doğu Anadolu, Ege, Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karaden z ve Marmara 24 Haz 紀ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021635 İlanın Çıkılacağı yer BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışmalarının Yürütülmesi Hakkında Yönerge 22/12/2011 tar h ve 260635

Detaylı

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.)

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.) Neredey m: İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) (31.12.2018 t. 30642 s. R.G.) T caret Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı, yerl üret c ler Selçuk İpl

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020267 İlanın Çıkılacağı yer KAFKAS ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB)

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB) 03.11.2016 Başbakanlık Mevzuatı Gel şt rme ve Yayın Genel Müdürlüğü 3 Kasım 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29877 B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ

Detaylı

TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK B r nc Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde 1- Bu yönetmel k: Karabağlar Beled yes Fen İşler Müdürlüğünün 5393, 3194, 2863, 634, 5216, 5846/4630,4734,4735,657,7269,4857

Detaylı

YÖNETMELİK GENEL AYDINLATMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GENEL AYDINLATMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 27 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28720 Enerj ve Tab Kaynaklar Bakanlığından: Amaç YÖNETMELİK GENEL AYDINLATMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmel

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024038 İlanın Çıkılacağı yer AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ--->DEMRE DR. HASAN

Detaylı

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu ALL n 9-36 kg yen nes l oto koltuğu, ECE R44/04 standardı uyarınca I, II ve III yaş grupları ç n oto çocuk koltuğu olarak kullanımına z n ver lm şt

Detaylı

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 24 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30342 Mal ye Bakanlığından: YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/12/2014 tar hl ve 29218 mükerrer

Detaylı

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes Başlık 4 SERİ NO'LU ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI GENEL TEBLİĞİ Resm Gazete No 30192 Resm Gazete Tar h 26/09/2017 Kapsam 1. Amaç Bu Tebl ğde, ülkem z n akdetm ş olduğu ç fte verg lend rmey önleme

Detaylı

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Karabağlar Beled yes Hukuk İşler Müdürlüğünün Kuruluş, görev

Detaylı

30 Mart 2015. Özgür Yurtdaşseven 0212 384 1128 oyurtdasseven@garanti.com.tr. 5 Yıl 6 Yıl. Kaynak : Reuters

30 Mart 2015. Özgür Yurtdaşseven 0212 384 1128 oyurtdasseven@garanti.com.tr. 5 Yıl 6 Yıl. Kaynak : Reuters Glokal Tekn k Anal z B lanço dönem yaklaşırken ABD h sse p yasalarında baskı sürüyor... ABD de 8 N san da başlayacak lk çeyrek f nansalları açıklama dönem önces nde Wall Street endeksler nde FED kaynaklı

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 MART AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 MART AYI E-BÜLTENİ 2017 MART AYI E-BÜLTENİ İTALYA VERCELLİ FİERA İN CAMPO ÇELTİK TARIM FUARI GEZİMİZ SONA ERDİ zunköprü T caret Borsası Uüyeler n n, İtalya nın en öneml Çelt k Tarım Fuarı olan Vercell F era n Campo Çelt

Detaylı

ÇÖP TOPLAMA VE NAKİL HİZMETİ ALINACAKTIR TURGUTLU BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

ÇÖP TOPLAMA VE NAKİL HİZMETİ ALINACAKTIR TURGUTLU BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 23.0.207 EKAP (Elektron k Kamu Alımları Platformu) ÇÖP TOPLAMA VE NAKİL HİZMETİ ALINACAKTIR TURGUTLU BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Turgutlu Beled yes Çöp Toplama ve Nakl h zmet alımı 4734 sayılı

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları 31.12.2016 Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1015554 İlanın Çıkılacağı yer SAĞLIK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017457 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ >KARAMÜRSEL MESLEK

Detaylı