2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır."

Transkript

1 1. Başlangıç 1.1 Giriş Genius TVGo-U202 capture cihazı, farklı ortam tiplerinin tadını çıkarmak istediğinizde ideal bir arkadaştır. Geleneksel TV lerin sağlayamadığı geniş özelliklere sahiptir. Yalnızca kablo ya da anteni cihaza bağlayın ve PC nizde herhangi bir TV programını izleyin, PC nizi ya da notebook unuzu açıp içine bir kart yerleştirme zahmetine girmeye artık hiç gerek yok. MPEG-1/2/4 formatında saklayarak favori TV programlarınızı kaydetmek için bir programlama da ayarlayabilir; sonrasında, TV de izlediğiniz şekliyle resimler çekebilirsiniz. Bunun yanında, cihazı bir VHS, DVD, VCD, video game player, hatta bir camcorder a bağlayabilir ve izlemekte olduğunuz esnada bir TV/Video programını oynatabilir ve kaydedebilir ve başka bir zaman tekrar oynatabilirsiniz. Tedarik edilmiş olan Ulead Toolbox yazılımı ile, TV programlarını düzenleyebilir, PC ya da notebook unuzda kaydettiğiniz dosyayı, daha sonra bir 3G cep telefonunda oynatmak üzere, MPEG-4 ya da 3GPP dosyalarına formatlayabilirsiniz. Ve USB 2.0 yüksek iletim hızı ile, herhangi bir yavaş görüntüyü ya da kesik TV sinyallerini ortadan kaldıracaksınız. O zaman şimdi, TVGo-U202 ile, bu kompakt modeli kullanarak bilgisayarınızda ya da notebook unuzda TV/Video izleyebilir ve kaydedebilirsiniz. 1.2 Özellikler Portatif şekil, evrensel TV sistemi desteklenir USB kablo ile besleme MPEG-1/2/4 formatında gerçek zamanlı kayıt ve programlamalı kayıt Zaman ötelemeli ve enstantane görüntü çekimini destekler Video capture ve düzenleme yazılımı tedarik edilmiştir 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler Ürün pakedinde asağıdaki parçaların bulunduğundan emin olunuz. TVGo-U202 Mini USB Kablo Audio Y-Kablosu Uzaktan kumanda PAL Dönüştürücü NTSC Dönüştürücü S-Video - RCA dönüştürücü Kurulum CD si Kullanım Kılavuzu

2 1.4 Sistem Gereklilikleri Gerçek zamanlı MPEG-1/2 kayıt için PC Pentium III 1.2GHz ya da yükseği. Gerçek zamanlı MPEG-4 kayıt için PC Pentium 4 2.4GHz ya da yükseği. USB 2.0 Port Minimum 128MB RAM (256MB tavsiye edilir) Sürücünün kurulumu için 100MB HD boş alan Dosyaların kaydı ve düzenlenmesi için ilave HD boş alanı 16-bit rengi destekleyen DirectShow kurulmuş VGA monitör DirectX 8.1 ya da yükseğini destekleyen VGA kart Audio çıkışı için hoparlör Windows 2000 (Service Pack 4) / XP (Service Pack 1) desteklenir 2. Input & Output Bağlantıları 2.1 TVGo-U Audio In: Tedarik edilmiş kablo kullanılarak harici audio yu üniteye bağlar. Türkçe 2. TV In: NTSC ya da PAL adaptörünü TV kaynağına bağlamak üzere kullanılır. 3. S-Video In: Tedarik edilmiş adaptör kullanılarak S-Video kaynaklarına ya da kompozit video kaynaklarına bağlanır. 4. IR Sensor: Uzaktan kumanda için yerleşik IR sensörü. 5. Extended IR Sensor port: IR uzantısını TVGo-U202 ye bağlar.

3 6. Mini USB: TVGo-U202 yi PC nize bağlar. Türkçe 3. Kablolar 1. Mini USB kablo: TVGo-U202 yi PC nizin USB2.0 portuna bağlar. Birinci USB konektörü bilgisayara takınız; ikinci USB konektörü yalnızca PC/Notebook unuz TVGo-U202 yi tam olarak beslememesi durumunda takınız. (Şekil 1 e bakınız) 2. NTSC/PAL dönüştürücüler: TV kablonuzu ya da anteni TVGo-U202 ye bağlar (kabloya ya da TV yayınına sahip olup olmadığınıza göre bu iki cihazdan birisini kullanınız). (Şekil 2 ye bakınız) 3. S-Video adaptöre kompozit: TVGo-U202 yi DVD çalar ya da VCR gibi Composite Video-format uzantılı cihazlara (TVGo-U202 ye direkt olarak S-Video prizini kullanan cihazlar) bağlar. (Şekil 3 e bakınız) 4. IR Uzantı kablosu: Uzaktan kumanda ile kullanım için harici bir IR sensörü sağlar. (Şekil 4 e bakınız) 5. Audio kablosu: Harici cihazlardan TVGo-U202 ye audio iletir (TV kablonuzdan ya da anteninizden audio için kabloya ihtiyaç duyulmaz). (Şekil 5 e bakınız) Kablo ve konektör şekilleri: Şekil 1 (Mini USB kablo) (İlk USB konektör) (İkinci USB Konektör) Şekil 2 (NTSC ve PAL dönüştürücüler) NTSC PAL

4 Şekil 3 (S-Video adaptörüne kompozit) Şekil 4 (IR uzantısı) Şekil 5 (Audio kablosu) 4. Uzaktan Kumanda TVGo-U202, tam fonksiyonel bir uzaktan kumanda ile tedarik edilmiştir. Ünitedeki IR sensörünü ya da uzatmak kablosundaki IR sensörünü hedeflediğinizden emin olunuz. (2.1 kısmına bakınız) Fonksiyonların birçoğuna erişim için TVGo-U202 uzaktan kumandasındaki aşağıdaki tuşları kullanabilirsiniz. Tuş Air/CATV Video Audio Power Fonksiyon Hava ve kablo alımı arasında değişim yapar. Video ayarları arasında değişim yapar; Volume +/- tuşlarını kullanınız Audio ayarları arasında değişim yapar; Volume +/- tuşlarını kullanınız Genius TRV programını açıp kapatır.

5 AV Source Giriş kaynağını kumanda eder (hava, kablo, AV in, S-Video in, FM) Full screen Tam ekran modunu açıp kapatır Stereo Stereo ve mono arasında değişim yapar Mute Sessizlik modunu açıp kapatır 0-9 Rakamları Bir kanal seçmenize imkan verir Volume +/- Ses seviyesini artırıp azaltır Channel +/- Tek kanal yukarı ya da aşağı gitmenize imkan verir Recall Bir önceki kanala atlamanıza imkan verir Enter Ekrandaki geçerli görüntünün bir enstantane çekimini yapar 2.2 Yazılımın Kurulumu İlk olarak, sisteminizde Windows XP (Service Pack 1) ya da Windows 2000 in (Service pack 4) kurulmuş olduğundan emin olunuz. Hangi Windows versiyonuna sahip olduğunuzdan emin değilseniz, My computer klasörü üzerinde sağ klik düğmesine basınız ve versiyonu görmek için Properties seçiniz. Eğer PC'niz Windows 2000 (Service Pack 4) ya da Windows XP (Service Pack 1) değilse, Service Pack 4 for Windows 2000 ya da Service Pack 1 for Windows XP Windows versiyonunuzu İnternet üzerinden güncellemek için Start kısmına gidiniz, Programs ve sonra da Windows Update kısmını tıklayınız. Bu, Windows 2000 versiyonunun kontrol edilmesine bir örnektir. Daha sonra, PC ya da notebook'unuzun CD-ROM sürücüsüne TVGo-U202'nin sürücü yazılımı CD sini yerleştiriniz. CD otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır ve ekranınızda TVGo-U202'nin kurulum penceresi açılacaktır.

6 Genius TVR yi kurmadan önce, DirectX i kurmalısınız. Başlamak için kurulum penceresindeki DirectX kısmının tıklanması yeterlidir. Türkçe Bir iletişim kutuları serisi açılacaktır; her bir noktada 'Next' (bir sonraki) ya da 'Finish' (son) tıklayınız. DirectX kurulumu bittiği zaman, kurulum penceresi tekrar belirecektir. TVGo-U202 sürücüsünü kurmak için simdi DRIVER SETUP kısmını tıklayınız, sonra dili seçiniz ve next kısmını tıklayınız. Sürücüyü kurmak için adım adım kurulum talimatlarını takip ediniz. TVGo-U202 sürücüsünün kurulumu bittiği zaman, bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Daha sonra, TV kablosu ya da antenin TVGo-U202 ye bağlı olduğundan emin olunuz ve USB kablosu ile TVGo-U202 yi PC ya da notebook unuza bağlayınız. Ekranınızda Found New Hardware şeklinde bir iletişim kutusu açıldığında, Install the software automatically (recommended) kısmını seçiniz ve Next tıklayınız.

7 Genius TVR yazılımını kurmak için şimdi Genius TV kısmını tıklayınız. TVR kurulumu bittiği zaman, bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. 2.3 TVGo-U202 nin Başlatılması USB 2.0 TV Box başlatmak için masaüstündeki Genius TVR sembolüne tıklayınız. Genius TVR yazılımı ilk defa başlatıldığı zaman, USB 2.0 TV Box u kullanmakta olduğunuz ülkeyi seçmek üzere bir iletişim kutusu belirecektir. Yalnızca ülkenizi seçiniz ve 'OK' tıklayınız ya da Auto Detect yazılımının ülke kodunuzu otomatik olarak taraması için yalnızca OK kısmını tıklayınız. Bu noktada, yazılım, mevcut TV kanallarını tarayacaktır. Bu, birkaç dakika alacaktır. 3. TVGo-U202 Arayüzü TVGo-U202 arayüzü TVGo-U202 cihazını yönetir. 3.1 Hareket ettirme ve yeniden boyutlama Farenizle kenarlarından tutarak ve sürükleyerek TV ekranınızın boyutunu ayarlayabilirsiniz. Arayüzün herhangi bir yerinden tutarak ve sürükleyerek arayüzü ekranınız boyunca hareket ettirebilirsiniz. Tam ekran görüntüsüne geçmek için TV resmi üzerine çift tıklayınız. Bir önceki görüntüye dönmek için tekrar çift tıklayınız. 3.2 Video kaynağınızın seçilmesi Arayüzün sol tarafındaki dört tuş, kaynağı seçmenize yarar.

8 Air TV: Bir yayın anteni boyunca TV sinyalinizi almak için bunu kullanınız. Cable TV: Kablo boyunca TV sinyalinizi almak için bunu kullanınız. AV IN: Composite Video kullanarak harici bir cihaz TVGo-U202 ye bağlandığında bunu kullanınız. S-Video: S-Video kullanarak harici bir cihaz TVGo-U202 ye bağlandığında bunu kullanınız. 3.3 Kanal ve ses seviyesi tuşları Arayüzün sağ tarafında, kanal tuşlarını bulacaksınız; kanalları değiştirmek için bunları kullanınız. Kanal numara panelinin alt tarafında yer alan +/- düğmeleri ile, Kanal Listenize ekleme yapabilir ya da ayarlanmış bir kanalı silebilirsiniz. (3.5.1 ve kısımlarına bakınız) Ses seviyesi çubuğunu da arayüzün orta kısmında bulabilirsiniz. Ses seviyesini artırıp azaltmak için + ya da tuşlarını tıklayınız ya da seviyeyi belirlemek üzere ses seviyesi çubuğu üzerinden herhangi bir yere tıklayınız. Sesi kapatmak için soldaki hoparlör sembolüne tıklayınız. 3.4 Info paneli Yukarıdaki resim info panelini gösterir. Info panelinin üst kısmı, şu anda bulunduğunuz geçerli kanalı ve o andaki zamanı gösterir. Kayıt modunda iseniz, REC tuşu yanacaktır. Kanalı yukarı ve aşağı değiştirmek için okları kullanınız. Info panelinin alt kısmı, kaydetmekte olduğunuz dosyanın boyutunu, ne kadar kayıt yapmış olduğunuzu ve geçerli video kaynağınızı gösterir.

9 3.5 Ayarlar tuşu Türkçe Ses seviyesi çubuğunun altında ya da üstünde birkaç tuş göreceksiniz. Bu tuşlar size TVGo-U202 deki tercihlerinizle ilgili pek çok seçenek sunmaktadır. En önemli tuş Settings iletişim kutusunu açan ayarlar tuşudur TV settings şeridi Ayarlar iletişim kutusundaki ilk şerit TV ayarlarıdır. Burada video modunuzu seçebilir, ülke ayarlarınızı belirleyebilir, kanalları tarayabilir ve favori kanallarınızı seçip adlandırabilirsiniz. Category Bu şerit, TV kaynağı olarak kablo ya da hava (yayın) TV seçimi yapmanıza imkan verir Country Bu şerit, TVGo-U202 yi kullanmakta olduğunuz ülkenin TV standartlarına ayarlar. Ayar prosesi otomatik olarak olmalıdır ancak bu gerçekleşmezse, Select Country kısmını tıklayınız ve ülkenizi manuel olarak seçiniz. Channel editing Favori TV istasyonlarınızı seçebilir ve adlandırabilir ve bunları kanal listenize ekleyebilirsiniz. Bir kanal eklemek için, bunu seçiniz ve Add this channel kısmını tıklayınız; bir kanal silmek için, bunu seçiniz ve Delete this channel kısmını tıklayınız. Bir kanalı adlandırmak için, bunu seçiniz ve Edit this channel kutusuna bir isim giriniz, sonrasında Input tıklayınız. Daha sonrasında, arayüzün sağ köşesini tıklayarak favori kanallarınıza erişebileceksiniz favori kanallarınızın bir listesi belirecektir ve bir kanal seçmek için tıklayabilirsiniz. Favorilerinizde listelenen herhangi bir kanalın ismini, sağ tıklayarak ta değiştirebilirsiniz. Fine Tuning Fine Tuning özelliği, kanal frekanslarınızın ince ayarına imkan verir. Fine Tuning düğmesini, frekanslara ince ayarlar yapmak üzere sola ya da sağa doğru kaydırınız. Değişiklikleri kaydetmek üzere, Save this Frequency tıklayınız ya da varsayılan ayara dönmek için Default tıklayınız.

10 Video Setting şeridi Bu şerit, TV ekranınızın Brightness (Parlaklık), Contrast (Zıtlık), Hue (Renk tonu), ve Saturation (Doygunluk) ayarlarını belirlemenize imkan verir. Default tıklanırsa, ekran ayarları fabrika ayarlarına geri dönecektir Record settings şeridi Bu iletişim kutusu, video konferans için tercihlerinizi belirlemenize imkan verir. Eğer yalnızca bilgisayarınızda görüntülemek üzere dosyalar kaydediyorsanız, MPEG opsiyonlarından birisini seçiniz. Harici bir cihaz için, harici cihazın formatını seçiniz. Video format Dosyaları MPEG-1, MPEG-2, MS-MPEG-4, VCD, DVD ya da DivX gibi başka bir MPEG4 kodekinde kayıt yapıp yapmayacağınızı belirlemenize imkan verir; ücretsiz bir kodek yüklemek üzere DivX websitesine gidebilirsiniz. Recording BitRate Seçmiş olduğunuz formata bağlı olarak, kaydınızın BitRate ini seçebilirsiniz. Yüksek seviyeli bir BitRate, kayıtlı dosyaların kalitesini artıracaktır. Working directory Filmlerin ve resimlerin PC nizde nerede kaydedileceğini seçmenize imkan verir. Yeri değiştirmek için, Browse tıklayınız ve dosyaları kaydetmek istediğiniz yeri seçiniz. Capture settings Burada, kaydettiğiniz videonun çıkış boyutunu seçebilirsiniz Page tab Bu iletişim kutusu, kayıt ve ve enstantane çekimler yapmak için ilave ayarlar yapmanıza imkan verir. TimeShift recording Bu kutu işaretlendiğinde, TimeShift modunda kaydetttiğiniz dosyalar, TimeShift kapatıldıktan sonra kaydedilmeyecektir. TimeShift ile ilgili açıklamalar için kısmına bakınız. TimeShift temp dosyasını tutmak için yazılımın kullanacağı dizini de belirleyebilirsiniz. Bunu değiştirmek için, Browse tıklayınız ve kullanmak istediğiniz klasörü seçiniz.

11 Snapshot settings Snapshot düğmesine tıklandığında kaç tane enstantane çekim yapılacağını belirler. Snapshot ile ilgili açıklamalar için kısmına bakınız. TV and Panel Always on Top işaretlendiğinde, TV penceresi, ekranınızda her zaman diğer uygulamaların önünde olacaktır. Multi-Channel Preview Kanalların ön izlemesini yapmanıza, ön izleme yapılacak kanalların numarasını ve her bir kanalda ön izleme yapacağınız zaman uzunluğunu seçmenize imkan verir (3.6.5 kısmını bakınız) Full Scan şeridi Bu kutu, kanallar ve kanal yaratmak üzere giriş frekansları için tam tarama yapmanıza imkan verir. Bu seçeneği kullanmak istiyorsanız, Use Full Scan Channel List kutucuğunu işaretleyiniz. Min Freq. To Max Freq. Scan: Mevcut kanalları taramak üzere tüm geçerli frekanslar boyunca tarama yapacaktır. Tam taramayı başlatmak için beliren kutuda Start Scan tıklayınız; taramayı bitirmek için Stop Scan tıklayınız. Taramanın bitirilmesi bir süre alacaktır. Channel Edit: Taranmış kanalları düzenleyebilir ya da bir frekans girerek kendi kanallarınızı ekleyebilirsiniz. Bir kanalı adlandırmak için, kanalı Kanal Listesinden seçiniz, Key In The Channel Name kutusuna bir isim yazınız ve Save or Add a new channel tıklayınız. Bir kanalı silmek için, kanalı Kanal Listesinden seçiniz ve Remove this Channel tıklayınız. Frekansı kullanarak bir kanalı silmek için, +/- Hz tuşlarını kullanarak geçerli frekansı ayarlayınız ve Save or Add a new channel tıklayınız. 3.6 İlave ayarlar Ayarlar tuşu gibi aynı araç çubuğunda, TVGo-U202 nin uyarlanması opsiyonlarını sağlayan ilave tuşları bulacaksınız Schedule recording tuşu

12 Ayarlar düğmesinin solunda Schedule Recording tuşu vardır. Bu sembolü tıkladığınızda, TV programlarının kaydını programlamak üzere bir pencere belirecektir. Weekly Schedule Her hafta ya da her gün aynı zamanda yayınlanan gösterileri programlı olarak kaydetmenize imkan verir. Designated Schedule Tek bir gösteri kaydetmek üzere TVGo-U202 yi programlamanıza imkan verir Auto Scan tuşu Auto Scan tıklanması, mevcut TV kanallarının tek bir zamanda hızlıca taranmasına imkan verir. Auto Scan i durdurmak için, tekrar aynı tuşa basınız ve OK tıklayınız Change Skin tuşu Change Skin tıklanması, TVR yazılımının farklı görüntülerini verir. Orijinal görünüme dönmek için tekrar aynı tuşa basınız Snapshot tuşu Snapshot tıkladığınız zaman, TVGo-U202, ekranınızda beliren geçerli karenin resmini çekecektir ve enstantane çekim, Galerinizde kaydedilecektir. (Galerinin açıklanması konusunda kısmına bakınız) Multiple Preview tuşu Multiple Preview tuşuna tıkladığınıza zaman, yayınlanmakta olan TV programlarının minyatür şeklindeki bir dizisini görebileceksiniz. İzlemek istediğiniz bir program gördüğünüzde üzerini çift tıklamanız yeterlidir.

13 Her bir ön izleme ekranının görüntülendiği zaman miktarı ve gösterilen kanalların numarası Page şeridinde seçilebilir (3.5.4 kısmına bakınız) Audio settings tuşu Audio settings tuşunu tıkladığınız zaman, audio tercihlerinizi balance, bass, treble, ve volume ayarlamanıza imkan veren bir iletişim kutusu açılır. Ayrıca bu iletişim kutusunda, Audio Reception, audio nun TV programlarında stereo ya da mono olarak oynatılmasını belirler. İlave olarak eğer bir TV istasyonu, programlarını birden fazla dilde yayınlıyorsa, tercih ettiğiniz dili seçmek için dil tuşlarını kullanınız Teletext tuşu Teletext tuşunu tıkladığınızda, Teletext/Closed Captioning aktive olacaktır (yalnızca mevcut olduğu zaman). 3.7 Bir program kaydetmek için TVGo-U202 TVR arayüzündeki üst satırda bulunan tuşlar, izleme esnasında bir programı kaydetmenize ve TimeShifting özelliğini kontrol etmeye imkan verir Record tuşu Bu düğmeye tıklanarak, izleme esnasında bir programı kaydedebilirsiniz. Tekrar tıkladığınızda, kayıt duracaktır. Record Settings/Video Format (3.5.3 kısmına bakınız) kısmında seçtiğiniz formatta, kayıtlı dosyayı Galeride bulacaksınız (Galerinin açıklanması konusunda açıklama için kısmına bakınız. Kayıt esnasında kanalları değiştirmezsiniz TimeShift Function tuşu TimeShift Function, izleme esnasında bir programa ara vermeye, programı ileri ve geri sarmaya imkan verir.

14 TimeShift kaydına başlamak için, kırmızı TimeShift tuşuna basınız (Start/Stop için). TimeShift modunda iken, TimeShift tuşu üzerindeki yatay çubuk üzerinde Time Slider belirecektir. Durdurmak için, tekrar aynı düğmeye basınız. Turuncu çubuk, geçerli videonun ne kadar kaydedilmiş olduğunu gösterir ve gri dörtgen de geçerli pozisyonunuzdur. Kaydıracın sola sürüklenmesi videoyu geri sarar, sağa sürüklenmesi videoyu geçerli çalma durumuna kadar ileri sarar. Diğer kontroller, Play (Çalma), Pause (Duraklatma), Stop (Durdurma), Skip to Beginning (Başa Atlama), ve Skip to End (Sona Atlama) şeklindedir. Pause tuşuna basılması ile video duraklatılacaktır; Play tuşuna basılması ile izleme tekrar başlatılır. Skip to Beginning, kayıtlı videonun başına gidecektir ve Skip to End, kayıtlı (çalmakta olan) videonun sonuna atlayacaktır. TimeShift modunu durdurmak için, Stop tuşuna basabilir ya da kırmızı TimeShift tuşuna basabilirsiniz. TimeShifting esnasında kanal değişimi yapamazsınız The Gallery Galeri, video dosyaları ve enstantane çekimlerin hard diskte depolandığı yere kısa yol özelliğindedir. Record Settings/Video Format (3.5.3 kısmına bakınız) kısmında anlatıldığı gibi hard disk sürücü yerini seçebilirsiniz. Genius TVR nin alt sol köşesinde bulunan tuşa tıklayarak galeriyi açabilirsiniz. Burada hangi dosyaların kaydedilmiş olduğunu ve aşağıdaki tuşları görebilirsiniz: Close Gallery: Galeriyi kapatır Send by Seçilen dosyayı ile göndermek üzere bilgisayarınızın varsayılan programını açar Change List View: Dosyalarınızın Thumbnail (Minyatür), List (Liste) ve Detailed (Detaylı) görüntüleri arasında değişim yapar Play Movie: Seçilen filmi oynatır

15 Paint: Seçilen resmi açar Türkçe Bir dosya üzerinde sağ tuşa tıklanması, aşağıdaki seçenekleri içeren bir açılan menü sağlar. Seçilen dosyayı ile göndermek üzere bilgisayarınızın varsayılan programını açar Save As: Dosyayı adlandırmanıza ve seçilen bir klasöre kaydetmenize imkan verir Delete: Seçilen dosyayı siler Delete All: Galerideki tüm dosyaları siler Edit: Dosyayı açar 4. Ulead ToolBox Ulead Video ToolBox, DV camcorder lardan ve diğer video capture cihazlarından bilgisayarınıza videolar çekmek üzere komple bir araçtır ve bununla, TV programlarını düzenleyebilir ve PC ya da NB de kaydedilmiş dosyayı, 3G cep telefonlarında çalmak üzere MPEG ya da 3GPP dosyalarına formatlayabilirsiniz. Video çekim yeteneğinden başka,video ToolBox düzenleme araçları setine de sahiptir. Video kliplerinin kesilmesi ve video dosyalarının diğer video dosya formatlarına dönüştürülmesi bu program çerçevesinde mümkündür. Bu program, video kliplerini paylaşmak üzere çeşitli ihraç seçenekleri de sunmaktadır. Ayrıca, DVD ler, VCD ler ve SVCD ler yaratma kabiliyeti sağlayan Ulead DVD MovieFactory ile sıkı entegre biçimdedir. Kurulumda Ulead Tool Box sembolünü tıklayınız ve talimatları takip ediniz; sonrasında Ulead Toolbox arayüzünü ekranınızda bulacaksınız. 4.1 Ulead ToolBox a Giriş Setting: Çeşitli komutlar içerir. Ulead Video ToolBox içinde istenen görevin nasıl

16 yerine getirildiği ile ilgili olarak, ilgili adıma geçiniz. Türkçe İstenen görevi yerine getirmek için ilgili adıma geçiniz Video kliplerin oynatımına imkan verir Optional Panel: Seçilen adımdaki mevcut komutları ve ayarları görüntüler Navigation tuşları: Cihazın kontrolü, donatımı ve video kliplerin oynatımı için bu tuşları kullanınız Insert Video files: Bir dosyadan video klipleri Video Strip e eklemenize imkan verir Remove selected clips: Seçilen klipleri Video Strip ten kaldırır Video Strip: Kullanılmakta olan tüm video klipleri görüntüler 4.2 Tuş Fonksiyonu

17 Videonuzdaki farklı sahneleri farklı video klip dosyalarına otomatik olarak bölmeye imkan verir. 1. İlk olarak Video ToolBox ı başlatınız ve sonra Options Panel deki Capture Plug-in kısmını seçiniz 2. Change Capture Plug-in iletişim kutusunda, Ulead DirectShow capture plug-in seçiniz. 3. Kontrol etmek için Preview (ön izleme) penceresi altında bulunan Navigation tuşlarını kontrol ediniz. 4. Capture ayarlarını tıklayınız ve görüntülemek için Capture Option seçiniz. 5. Capture folder kısmında, çekilen klipleri depolamak istediğiniz klasörü seçiniz. 6. Çekim yapmak istediğiniz kısıma eriştiğinizde videonuzu oynatmak için, capture video kısmını tıklayınız. Kaydı bitirmek için, bu düğmeye tekrar basınız ve ESC tuşuna basınız. Son çıkış için hazırlık halindeki videonuzu kırpmaya, düzenlemeye ve icra etmeye imkan verir ve ayrıca batch dönüştürme yoluyla formatı dönüştürebilir ve klipleri tek bir bütün filmde birleştirebilirsiniz. Video Kliplerin Kesilmesi 1. Video Strip kısmında bir video klip seçiniz. 2. Video klibi hangi noktada kesmek istiyorsanız, Preview Window altındaki Preview Bar ı bu noktaya sürükleyiniz. 3. Options Panel de Cut Video clip kısmını seçiniz. Kliplerinizin video formatının dönüştürülmesi 1. Video Strip kısmında, başka bir video formatına dönüştürmek istediğiniz klipleri seçiniz. 2. Options Panel kısmında Batch Convert seçiniz. 3. Dönüştüreceğiniz formatı seçiniz sonra listeden klipleri seçiniz. 4. Bir dosya ismi giriniz ve sonra Save tıklayınız.

18 Kliplerin tek bir video olarak birleştirilmesi 1. Video Strip kısmında, videoda bulunmasını istediğiniz klipleri seçiniz. 2. Options Panel kısmında Make movie seçiniz. 3. Listeden, video için istediğiniz formatı seçiniz. 4. Bir dosya ismi giriniz ve sonra Save tıklayınız. Projenizi farklı ortam formatlarında çıkış vermesi üzere ayarlamanıza imkan verir 1. Navigation tuşlarını kullanarak Preview Window da videoyu görebilirsiniz. 2. Keşfetmeden önce, video dosyanızın formatının, hedef ortam çıkışı ile uyuşmakta olduğundan emin olunuz. 3. Create DVD/VCD/SVCD: Bir DVD/VCD/SVCD yaratmak üzere, Ulead DVD MovieFactory programını başlatmanıza imkan verir. 4. DV Recording: Videonuzu dijital bir camcorder a ya da diğer dijital video kayıt cihazlarına geri gönderir. 5. Web Page: Videonuzu internet üzerinden paylaşır Varsayılan uygulamanızı başlatır ve videonuzu bir eki ile birlikte gönderir. 7. Greeting card: Video dosyalarını kullanarak multimedya tebrik kartı yaratır.

rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri

rkçe 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1.2 Özellikler: 1.3 Ürün Ambalajının İçindekiler 1.4 Sistem Gereklilikleri 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder ProTV, PC monitörünüzü bir TV setine dönüştürebilir. Eviniz için artık ilave bir TV satın almanıza gerek yok çünkü bu kart sizin ve aileniz için idealdir. VideoWonder

Detaylı

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş 1. Başlangıç 1.1 Giriş VideoWonder CardBus Dual TV ayarlayıcısını ve video çekim kartını seçtiğiniz için size teşekkür ederiz. Bu ürün hızlıca ve kolayca PC nizi güçlü bir masaüstü multimedya sistemine

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 GIRIŞ...1 OYNATICI KONTROLLERI...2 NAVIGATION BAR...2 TV...3 SOURCE INPUT-KAYNAK SEÇIMI...3 CHANNEL LIST-KANAL LISTESI...3 SCHEDULE - PROGRAMLAMA...4

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe

1. Bölüm: Giriş. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri. Türkçe 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03 ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin USB TV Süper Mini paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03 Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban VideoCAM Eye özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif 4 Döner Taban VideoCAM Eye in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Eye ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM

Detaylı

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw

FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw FlyTV CardBus User Manual Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw Ver: 1.400.00.0 Telif Hakkı ve Ticari Marka Bildirisi Bütün hakları saklıdır 2004 Animation Technologies Inc. Bu belge içersindeki

Detaylı

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler:

Türkçe. 1. Başlangıç 1.1 Giriş. 1.2 Özellikler: 1. Başlangıç 1.1 Giriş Türkçe Video Wonder DVB-T ile şaşırmaya hazır olun. Bu harika kutu, TV nizden daha güçlü. Hava dijital karasal TV ye özgürce erişiminize ve direkt olarak hava dijital radyo dinlemenize

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri

1. Bölüm: Giriş. 1.3 Uzaktan Kumandanın Kullanımı. Türkçe. 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler. 1.2 Sistem Gereklilikleri 1. Bölüm: Giriş 1.1 Ürün Ambalajının İçindekiler TVGo A03MCE ünüzü aldığınız zaman, aşağıdaki ögelerin paketinde bulunduğundan emin olunuz. TVGo A03MCE Sürücü CD si Uzaktan Kumanda Hızlı Kılavuz Konektörde

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna Eye 311Q özellikleri 1 2 3 4 Çekim Düğmesi Fotoğraf çekmek üzere çekim düğmesine basabilirsiniz. Objektif Objektifi çevirerek odağı ayarlayınız. LED göstergesi Eye 311Q bağlı olduğu zaman LED göstergesi

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler:

1. Bölüm: Giriş. Türkçe. Giriş: Özellikler: 1. Bölüm: Giriş Giriş: TVGo A11MCE, PC nizi bir TV haline dönüştürür. Bu şekilde hem alandan ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlayacağınız için evinizde ayrı bir TV satın almanıza gerek kalmayacaktır.

Detaylı

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu

Türkçe. Look 312P özellikleri. Look 312P in Kurulumu Look 312P özellikleri 1 2 3 Objektif Objektifin ayarlanması ile manuel odak Cep Kabloyu cebe yerleştirebilirsiniz. Bükülebilir Gövde Look 312P yi farklı konumlara ayarlayabilirsiniz. Look 312P in Kurulumu

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı

1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı Trek 310 özellikleri 1 Çekim Düğmesi 2 LED Göstergesi 3 Kırmızı-Kızılötesi ışık 4 Mikrofon 5 Döndürme ve Klip Tabanı NOT Işık yetersiz olduğunda kırmızı-kızılötesi fonksiyonunun otomatik olarak etkin olacağını

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu

HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu HP Web Kamerası 2100 Kullanıcı Kılavuzu Version 1.0.TR Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünlerine ve hizmetlerine

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu v4.2.tr Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü

Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Avrupa Ülkelerindeki Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı olarak toplanması gerektiğini göstermektedir. Aşağıdakiler yalnızca Avrupa ülkelerindeki kullanıcılara uygulanmaktadır: Bu ürün, uygun

Detaylı

Teknik Resim Çıkartılması

Teknik Resim Çıkartılması Teknik Resim Çıkartılması Open komutuna tıklayarak daha önce çizmiş olduğumuz D2-Revolved Feature isimli part dosyamızı açalım. New komutuna tıklayarak yeni bir Drawing dokümanı oluşturalım. Karşımıza

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası

TV-1800 PCTV Tuner Ürün Bilgileri Bağlantı. Denetim Masası Ürün Bilgileri Bağlantılar Bağlantı VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Tanım Bilgisayar bağlantısı (VGA kartı). Ses kartı bağlantısı. Monitör

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha Eğitim Dökümanı Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha serisi fotoğraf makinenizi yapacağınız profesyonel işlerinizde bilgisayar aracılığı ile uzaktan kontrol

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LE22N6FV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 LED Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

Açma ve Arayüz Talimatlar

Açma ve Arayüz Talimatlar Açma ve Arayüz Talimatlar Cihazın orjinal kablolarla bağlandığına emin olduktan sonra, anahtarı ACC ON pozisyonuna getirin, POW/MUTE düğmesine yada POWR düğmesine yada SRC düğmesine kırmızı olana kadar

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi

Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi Kworld NB-TV 100 Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : NB-TV 100 Cardbus Donanım Kurulumu...2 1.1 Paketin içindekiler... 2 1.2 Sistem Gereklilikleri... 2 1.3 Donanım Kurulumu... 2 Bölüm 2 : NB-TV

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

ÖZELLİKLER KONTROL LİSTESİ

ÖZELLİKLER KONTROL LİSTESİ İÇİNDEKİLER İçindekiler 1 Özellikler.. 2 Kontrol Listesi.. 2-3 Ön Panel. 3 Bağlantılar.. 4 SD Kart, Pil ve Sabit Disk Kurulumu 5-6 Uzaktan Kumanda 6 Dijital Kablosuz Mikrofon...7 Karaoke Oynatma Modu.8-9-10-11

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 5. Aşama Bölüm 1:Kaydetme ve farklı formata dönüştürme Değişik sebeplerden dolayı Notebook ta hazırladığınız bir dosyayı farklı bir formata dönüştürmek isteyebilirsiniz.mesela

Detaylı

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : DVB-S 100 PCI Kartı Donanım Kurulumu...2 1. Paket İçerikleri...2 2. Sistem Gereklilikleri....2 3. Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. En fazla 16 analog kamera için loop through özelliği (DVD modeline göre). 2. RS-232 cihazına bağlayın. 3. Dört alarm girişine kadar bağlayın.

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 MICROSOFT WORD 2002 Microsoft Word 2002, bir kelime işlem programı olup, Microsoft Office XP bileşenidir. Word 2002 programı kullanılarak, mektup, rapor, kitap gibi belgeler hazırlanabilir. Bu belgelere

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LC32A5HV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 Adım 1: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Cihazı, bilgisayarınızın boş bir USB bağlantı noktasına takın. Adım 2: Mevcut

Detaylı

Quick Installation Guide. Central Management Software

Quick Installation Guide. Central Management Software Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Central Management Software Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin Yazılım CD

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi

Hızlı Kurulum Rehberi 109 Hızlı Kurulum Rehberi 110 Bu Kurulum Rehberi, GW-7200U Wireless USB 2.0 Adaptörün ve yazılımının kurulumunda size rehberlik edecektir. Kablosuz ağ bağlantısının kurulması için, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

FRONT PAGE EĞİTİM NOTLARI BAŞLANGIÇ. 1- Open araç çubuğu düğmesinin yanındaki aşağı oku tıklayarak, web seçeneğini işaretleyin

FRONT PAGE EĞİTİM NOTLARI BAŞLANGIÇ. 1- Open araç çubuğu düğmesinin yanındaki aşağı oku tıklayarak, web seçeneğini işaretleyin FRONT PAGE EĞİTİM NOTLARI BAŞLANGIÇ 1- Open araç çubuğu düğmesinin yanındaki aşağı oku tıklayarak, web seçeneğini işaretleyin 2- Açılan sayfadan, oluşturulmak istenen sitenin içeriğine göre hazır şablon

Detaylı

Türkçe. Look 1320 özellikleri. Look 1320 in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Look 1320 ı USB portuna

Türkçe. Look 1320 özellikleri. Look 1320 in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Look 1320 ı USB portuna Look 1320 özellikleri 1 2 3 Çekim Düğmesi Fotoğraf çekmek üzere çekim düğmesine basabilirsiniz. LED göstergesi Look 1320 bağlı olduğu zaman LED göstergesi yanacaktır. Objektif Objektifi çevirerek odağı

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

Foobar2000. Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1

Foobar2000. Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1 Foobar2000 Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1 CD'lerimizi diskimize attıktan sonra sıra geldi onları DAC'ımızın anlayacağı lisana çeviren

Detaylı

KeyScan KS810 Kullanımı

KeyScan KS810 Kullanımı KeyScan KS810 Kullanımı KeyScan Tarayıcı Kullanımı KeyScan Görüntüleme Uygulaması Otomatik Tarama Uygulaması Tarayıcı Tuşları TWAIN Arayüzü KeyScan KS810 Kullanımı KeyScan operasyon modları ve kullanımına

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP55 Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei, Taiwan.

Detaylı

BIOS açılış sırasını değiştirme www.botfrei.de sayfasından alınma bir kılavuz.

BIOS açılış sırasını değiştirme www.botfrei.de sayfasından alınma bir kılavuz. BIOS açılış sırasını değiştirme www.botfrei.de sayfasından alınma bir kılavuz. 1.) Bilgisayarınızı çalıştırın ve Entf veya (F2, F10 ) düğmesine basın. Abb. 1 Sayfa 1 10.12.2010 2.) Doğru düğmesine bastıktan

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı