Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı"

Transkript

1 Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) herhangi birinde, tam zamanlı (örgün öğretim) öğrenci olarak kayıtlı olmalıdır. Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20 / 4.0, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.0 not ortalamasına sahip olmalıdır. Başvurular Akademik Yılı (güz, bahar) için yapılacaktır. Aday Öğrenim Hareketliliği için başvuruyor ise, kayıtlı olduğu bölümün Erasmus+ kurumlararası anlaşması olmalıdır. Anlaşması olmayan bölüm öğrencileri hareketlilikten faydalanamaz. Adayın, Erasmus+ hareketliliği ile öğrenim göreceği dönem için, 30 ECTS (AKTS) kredisi ders yükümlülüğü olmalıdır. 30 ECTS ders yükümlülüğü bulunmayan öğrenci, Erasmus+ hareketliliğinden yararlanamaz. Aday, hareketliliği başvuracağı tarih itibari ile bölümünde en az bir dönemi bitirmiş olmalıdır. Hazırlık sınıfı dâhil değildir. Hareketlilik süresi öğrenim hareketliliği için, asgari 3 ay, azami 12 aydır. Aday, mevcut öğrenim kademesi içerisinde (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), daha önce Erasmus+ hareketliliğinden yararlanmış ise, yeni hareketlilik ile birlikte, toplam hareketlilik süresi 12 aydan fazla olamaz. Tıp Fakültesi öğrencileri için, toplamda 24 aydan fazla olamaz. B: STAJ HAREKETLİLİĞİ ve (Mezun öğrenciler) Akademik Yılı için Staj Hareketliliğini kapsamaktadır. Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) herhangi birinde, tam zamanlı (örgün öğretim) öğrenci olarak kayıtlı olmalıdır. Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.0, lisansüstü ve doktora öğrencileri için en az 2.5/4.0 not ortalamasına sahip olmalıdır. Staj hareketliliği süresi 2 ay, azami 12 aydır. Aday başvuru sırasında staj yapacağı kurumdan/işletmeden aldığı kabul belgesini ibraz etmek zorundadır. Aday başvuru yapmadan önce, staj yapacağı yeri belirlemeli, kurum/işletme ile iletişime geçerek kabul edileceğinden emin olmalı ve bunu başvuru esnasında belgelendirmelidir.(e-posta, kabul belgesi, fax vs)

2 Adaylar Avrupa Birliğine üye, aday tüm ülkelerde stajlarını yapabilir. Bölümü ile doğrudan alakalı yerler haricinde staj yapılamaz. Erasmus Bölüm koordinatörü tarafından uygun görülmeyen kurum ve kuruluşlarda öğrenci staj yapamaz. Staj zorunluluğu olan, olmayan tüm öğrencilerimiz hareketlilikten yararlanabilir. (Staj zorunluluğu olan bölümlerdeki öğrencilere önceliklendirilir) Mezun durumda olan öğrenciler ( Akademik yılında mezun olması gerekir), mezuniyetten sonraki 12 ay içerisinde stajlarını tamamlayabilirler ancak mezun olmadan önce başvurularını yapmak zorundadırlar. II. Başvuru Süreci Tüm adaylar, 20 Şubat 10 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını yapabilir. OTOMASYON SİSTEMİ Erasmus web sayfasında üzerinden oluşturacakları başvuru formu ve transkript (ıslak imzalı) ile Erasmus Ofisine başvurularını yapabilirler. Otomasyon Sisteminde kaydı bulunmayan katılımcıların başvuruları dikkate alınmaz. Otomasyon Sistemi 10 Mart 2017 saat de kapanacağı için bu saatten sonra başvuru yapılamayacaktır. Staj başvurusunda bulunan adaylar, (başvuru belgesinin çıktısı ve not döküm belgesi ile) ayrıca staj yapacağı kurumdan/ işletmeden alacağı kabul belgesini Dış İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi ne teslim etmelidir. Başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru şartlarını sağlayan tüm adaylar (Staj ve Öğrenim), Trakya Üniversitesi Erasmus web sayfası, duyurular bölümünde ilan edilecek tarih ve saatte, T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu nda (Ayşekadın Yerleşkesi) yabancı dil sınavına girecektir. Erasmus Yabancı Dil Sınavı geçerlilik süresi bir yıldır. Daha önce hareketlilikten yararlanan öğrencilerin, tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sonuçlar, Erasmus web sayfasında ilan edilecektir. Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler için oryantasyon toplantısı yapılacaktır. Oryantasyon toplantısına katılım zorunludur.

3 III. Erasmus+ Sınav Sürecine İlişkin Bilgiler Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı İngilizce ve Almanca dillerinde yapılacaktır. Adayların, gitmek istedikleri kurumun eğitim dilinde sınava girmesi zorunludur. Karşı kurumun eğitim dili İngilizce ve Almanca dillerinden farklı olan adaylar (Bulgarca ve Yunanca öğrencileri vs.) İngilizce dilinde sınava gireceklerdir. Sınav yazılı olacaktır. Sözlü mülakat yapılmayacaktır. Öğrenci kimliği yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Yabancı dil sınavı, asgari düzeyi 60 puandır. Yükseköğretim Kurumu, fakülteler/bölümler bazında farklı yabancı dil puan seviyesi belirleyebilir. Uluslararası geçerliliği olan ve ÖSYM nin eşdeğerlik sağladığı yabancı dil sınavlarından, son 2 yıl içinde alınan puanlar kabul edilecektir. 2016/ 2017 akademik yılı Erasmus+ Programı, öğrenci başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar aşağıdaki gibidir: (GNO x % 50) + (Dil Puanı x % 50 ) Daha önce, aynı öğrenim kademesinde Erasmus hareketliliğinden yararlanan öğrencilerden, faaliyet (öğrenim/staj) başına 10 puan düşürülecektir. Örneğin, lisans düzeyinde hem öğrenim hem de staj hareketliliğinden yararlanan bir öğrenci, hala lisans düzeyinde ise 20 puan düşürülecektir. Ancak aynı öğrenci yüksek lisans düzeyinde ise herhangi bir puan kesintisi olmayacaktır. IV. Önemli Notlar Akademik yılı Öğrenim hareketliliği için 70 öğrenci aday olarak belirlenecektir. Ulusal Ajansın üniversitemize tahsis edeceği kontenjana göre, kurum aday olarak belirlenen öğrenci sayısında azaltma ve artırma yapılabilir. Belirlenen öğrencilerin yapacakları hareketliliklerin maksimum 5 ayı hibelendirilir , Staj Hareketliliği için toplam 15 öğrenci 2 ay süre ile hibeli olarak hareketlilikten yararlanabilecektir. (Hibe almadan dönem uzatılabilir) Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj hareketliliği programından, hibeli ya da hibesiz olarak yararlanılması mümkündür. İsteyen öğrenci hibeden feragat edebilir.

4 Hibesiz olarak hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrenciler her bölüm için farklı seviyede belirlenen asgari dil puanı barajını geçmek durumundalardır. Bölümleri için belirlenmiş olan dil puanı barajını geçemeyen adaylar hibeli ya da hibesi programdan yararlanamaz. Başvuru şartlarına uygunluk sağlayan öğrencinin, alttan dersinin olması başvuru yapmasına engel değildir. Daha önce Erasmus+ kapsamında, hibeli ya da hibesiz olarak hareketlilikten yararlanan öğrenci, tekrar başvuru yapabilir. Öğrenci, öğrenim hayatının her kademesinde (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), 12 ay hibeli ya da hibesiz olarak Erasmus+ öğrencisi olabilir. Ancak, yerleştirme sırasında, daha önce Erasmus+ faaliyetinden yararlanmış öğrencilerin, toplam başarı puanlarından, her bir faaliyet için 10 puan düşürülmektedir. Sınav başvurusu sırasında, başvuru formunda verilen bilgiler ve yapılan tercihler geçerli kabul edilecektir. Sınav sonrasında tercih değişikliği yapılmaz. Tarafımıza bildirilen anlaşmalı üniversitelerin eğitim dili, başvuru tarihleri ve iletişim bilgileri, Bölümlere göre anlaşmalı kurumlar listesinde yayınlanmıştır. Öğrenim dili ve açılacak derslerde değişiklikler olabilir, adaylar tercih ettikleri üniversitenin web sayfası yada Erasmus Ofisinden eğitim dili, başvuru tarihleri ve açılacak dersler hakkında bilgi almakla yükümlüdür. İlan edilen eğitim dili ve başvuru tarihlerinde değişiklik olması durumunda Trakya Üniversitesi Erasmus Ofisinin sorumluluğu yoktur Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketlilik faaliyeti için belirlenen öğrenciler, stajlarını 30 Eylül 2016 tarihinden önce tamamlamalıdır. Başvuruda bulunan her öğrenci, Erasmus Uygulama El Kitabı nda ( yer alan şartları kabul etmiş sayılır ve oluşabilecek her durumda, ilgili dokümanlardaki bilgilere göre karar verilir. ONLİNE BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA BAŞVURU BELGESİNİ ve TRANSKRİPTİNİ ERASMUS OFİSİNE TESLİM ETMEYEN ADAYLARIN ONLİNE BAŞVURULARI DİKATE ALINMAZ.

5 V. EK BİLGİLER 1) Son 5 Yılda Birimlerimize Göre Hareketlilik Sayıları Kontenjan Sayısı (Daha önce Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği gerçekleştirmeyen bölümler veya güncel anlaşması bulunmayan bölümler listeye dahil edilmemiştir) Birim Eczacılık Fakültesi / 1 / / / / Edebiyat Fakültesi 12* 10* Eğitim Fakültesi Fen Fakültesi / / / 1 / 3 Güzel Sanatlar Fakültesi 1 / / / / / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İlahiyat Fakültesi / / / / / / Mimarlık Fakültesi Mühendislik Fakültesi 8* 10* Sağlık Bilimleri Fakültesi 1 / / / / / Tıp Fakültesi 1 4* / Fen Bilimleri Enstitüsü / 1 / 1 1 / Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1 / / / / 1 Sosyal Bilimler Enstitüsü / 1 / Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler YO 1 / 1 / / / Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor YO 2 3 / Uygulamalı Bilimler YO 1 1 / / / / Devlet Konservatuvarı 1 / / / / / Arda MYO / / / / / / TOPLAM *Hibesiz olarak hareketlilikten yararlanan öğrenciler de listeye dahil edilmiştir.

6 VI Akademik Yılı İçin Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamından Birimlerimize Ayrılacak Yaklaşık Kontenjan Sayısı; Anlaşması olmayan birimlere kontenjan ayrılmamıştır. Fakültelerin anlaşma ve öğrenci sayıları göz önünde bulundurulmuştur. Yabancı dil sınavı barajının geçilemediği birimlerdeki kontenjanlar, diğer birimlerde değerlendirilecektir. Ulusal Ajansın, Akademik Yılı için, üniversitemize tahsis edeceği kontenjan oranında, birimler bazındaki kontenjanlarda artırma ve azaltma yapılabilir. Kontenjanlar, sıralama sonuçlarına göre Erasmus Kurum Koordinatörlüğünce bölümlere dağıtılacaktır. Eczacılık Fakültesi 2 Keşan Yusuf Çapraz UBYO 3 Edebiyat Fakültesi 10 Kırkpınar BESYO 3 Eğitim Fakültesi 10 Edirne UBYO 2 Fen Fakültesi 2 Enstitüler 3 Güzel Sanatlar Fakültesi 2 Devlet Konservatuvarı 1 İktisadi ve İdari Bilimler F. 10 Arda MYO 1 İlahiyat Fakültesi 1 Mimarlık Fakültesi 4 Mühendislik Fakültesi 10 Sağlık Bilimleri Fakültesi 2 Tıp Fakültesi 4 TOPLAM 70

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 5 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 3 Şubat 20 Şubat 2017

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Akademik Yılı. ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu. Öğrenci Staj Hareketliliği

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Akademik Yılı. ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu. Öğrenci Staj Hareketliliği DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017-2018 Akademik Yılı ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Önemli: New Horizons Staj Konsorsiyumu Hareketliliği kapsamında

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları 1. Başvuru yapabilecek ilgili bölümler ve kontenjanlar bu ilanın

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI. Yrd. Doç. Dr.

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI. Yrd. Doç. Dr. Hacettepe Üniversitesi UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI Yrd. Doç. Dr. Evren ALPASLAN 21.09.2017 1 Erasmus Programı nedir? Katılımcı ülkeler arasında

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 09/01/2015-918 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRFTRB* Sayı :94999046/310.99/ Konu :Erasmus+ Sınavı İlan Materyalleri EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Yapılan ikili anlaşma/sözleşme gereği, 0/03 öğretim yılı bahar yarıyılında, aşağıdaki Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI. Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI. Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN Hacettepe Üniversitesi UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN 04 Ekim 2018 1 Erasmus Programı nedir? ØKatılımcı ülkeler

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU İçindekiler YATAY GEÇİŞ KILAVUZU... 3 1. Yatay Geçiş Şekilleri... 3 2. Kurum içi yatay geçiş:... 3 5. Kurumlar

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018/2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Dış İşleri Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

10. Öğrenci geçiş yapmak istediği program için ilgili birimin ilan ettiği diğer başvuru koşullarını başvuru anında yerine getirmiş olmalıdır.

10. Öğrenci geçiş yapmak istediği program için ilgili birimin ilan ettiği diğer başvuru koşullarını başvuru anında yerine getirmiş olmalıdır. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS / LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN. Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece Güz

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler,

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler, 2017-2018 ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI Sevgili İYTE li Öğrenciler, Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) dır. Duyurumuzda

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019 2019-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Bu başvuru ilanı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği aday seçimini için hazırlanmıştır. Adaylar bu programlardan

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına, 2017-2018

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

1-Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir.

1-Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir. 1 - FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE STAJ HAREKETLİLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu yönergenin amacı,

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için, Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS KONTENJANI AÇIKLAMA DOKTORA KONTENJANI AÇIKLAMA ALES PUAN TÜRÜ

Detaylı

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları 2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız.

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ E R A S M U S+ (KA103) PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sıralama (Asil-Yedek Liste) Duyurusu 2018-2019

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/02/2016-E.5487 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD2055409011* Sayı : 98849140-100- Konu : 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI. Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI. Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI Staj Faaliyeti Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016 Staj Faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Kaan ERARSLAN Rektör a. Rektör Yardımcısı

e-imza Prof. Dr. Kaan ERARSLAN Rektör a. Rektör Yardımcısı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/12/2016-E.60454 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube *BD8829790713* Sayı : 98849140-310.01.01.1- Konu : 2016/2017 Akademik Yılı Erasmus+ Anadolu Staj Konsorsiyumu

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AB OFİSİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Yapılan ikili anlaşma/sözleşme gereği, 014/015 öğretim yılı Güz yarıyılında, aşağıdaki Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus+ Programı Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 5 - - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5**

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5** - Kontenjan ALES Puan TC UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kabul koşulları, kontenjanları,

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak.

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için, Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

2015-2016 ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ

2015-2016 ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ 2015-2016 ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ ÖNEMLİ: Erasmus başvurularında ve ilerleyen süreçteki yazışmalarda sadece ve sadece itu.edu.tr uzantılı mail adreslerinizi kullanmanız beklenmektedir. Online başvuru sistemimize

Detaylı

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 -

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 07 Ocak 2019 16 Ocak 2019 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 7 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE 2017 2018 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR AVRUPA

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU (20.07.2017 tarihli ve 82 sayılı Senato toplantısının nolu karar ekidir.) EK: 0 2017-2018

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ (29 Mayıs 2018 tarihli, 88 sayılı Senato toplantısının 32 nolu karar ekidir.) EK: 24 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 015-016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihleri : 10 7 NİSAN 015 Yabancı Dil Sınavı : 8 Nisan

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

2017/2018 ERASMUS + ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ FAALİYET DÖNEMİ 01 HAZİRAN EYLÜL 2018

2017/2018 ERASMUS + ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ FAALİYET DÖNEMİ 01 HAZİRAN EYLÜL 2018 2017/2018 ERASMUS + ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ FAALİYET DÖNEMİ 01 HAZİRAN 2017 30 EYLÜL 2018 BAŞVURU TARİHLERİ Online Başvuru Sisteminin Açılması (Başlangıç / Bitiş Tarihi) 20 Şubat 2017 9 Mart 2017 Online

Detaylı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı 2018-2019 Dönemi 2018-1-TR01-KA103-049958 Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı ilan tarihi: 01-02-2018 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları aşağıdaki başvuru takvimine göre alınacaktır: 19

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

YÜKSEK LİSANS BİLİM SINAV TARİHİ VE YERİ BİLİM SINAV TARİHİ SAAT YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DUYURULMASI

YÜKSEK LİSANS BİLİM SINAV TARİHİ VE YERİ BİLİM SINAV TARİHİ SAAT YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DUYURULMASI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU, BİLİM SINAVI, SONUÇ AÇIKLAMA VE KAYIT TARİHLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı lisansüstü programlarda

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU 2017 / 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA ve 2018 YAZ DÖNEMİ

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat DİCLE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli ve Doktora programları ile Arapça eğitimli Temel İslam ve

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇILACAK PROGRAMLAR, AKADEMİK TAKVİM UYGULAMA ESASLARI VE YEDEK KONTENJAN DUYURUSU Programla

Detaylı

A KADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS + ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

A KADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS + ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2017-2018 A KADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS + ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı güz dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

DOKTORA TEZLİ ANABİLİM DALI NİTELİKLERİ YÜKSEK LİSANS

DOKTORA TEZLİ ANABİLİM DALI NİTELİKLERİ YÜKSEK LİSANS (EK.1) İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Enstitümüz Lisansüstü programlarına,

Detaylı

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ BAŞLAGIÇ BİTİŞ FAALİYET

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ BAŞLAGIÇ BİTİŞ FAALİYET BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ BAŞLAGIÇ BİTİŞ FAALİYET 11 Temmuz 2016 22 Temmuz 2016 Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 25 Temmuz 2016 5 Ağustos 2016 Başvurularının İlgili Kurullarda Değerlendirilmesi 29

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

ALES, Transkript Notu, Mesleki Bilgi Değerlendirme ve Mülakat sonrasında yapılan hesaplamada puan barajı

ALES, Transkript Notu, Mesleki Bilgi Değerlendirme ve Mülakat sonrasında yapılan hesaplamada puan barajı MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2015- Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Maliye Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Arasında Düzenlenen Lisansüstü Öğretim,Araştırma ve Hizmet İçi Eğitim İş Birliği Lisansüstü

Detaylı

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal

Detaylı

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına, 2016-2017

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08-09 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE 2018 DÖNEMİ. (01 Haziran Eylül 2019)

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE 2018 DÖNEMİ. (01 Haziran Eylül 2019) MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE 2018 DÖNEMİ (01 Haziran 2018-30 Eylül 2019) ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

ERASMUS TR01-KA PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS TR01-KA PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ 2018-1-TR01-KA103-049914 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI Fırat Üniversitesi 2018-2019 Erasmus+ Staj Hareketliliği için başvuru kriterleri ile tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı