T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ"

Transkript

1 AMAÇ T.C. Madde 1- (1) 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu nun 47. Maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmış olan bu yönergenin amacı; Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin Mevlana Üniversitesi yurtlarında imkanlar ölçüsünde sağlıklı, temiz ve huzur içinde barınmalarını sağlamak için usul ve esasları belirlemektir. KAPSAM Madde 2- (1) Bu yönerge hükümleri Mevlana üniversitesi ne bağlı yurtların; idare, işletme, denetim ve disiplinine ait hususları kapsar. TANIMLAR Madde 3- (1) Bu yönergede geçen; a) Üniversite: Mevlana Üniversitesi ni, b) Yurtlar: Mevlana Üniversitesi ne bağlı tüm öğrenci yurtlarını, c) Rektörlük: Mevlana Üniversitesi Rektörlüğü nü, ç) Genel Sekreterlik: Mevlana Üniversitesi Genel Sekreterliğini, d) Daire Başkanı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanını, e) Öğrenci: Mevlana Üniversitesi Öğrencilerini, f)yönetim Kurulu: Mevlana Üniversitesine bağlı bütün öğrenci yurtlarının idaresinden sorumlu Yurtlar Yönetim Kurulu nu, g) Yurtlar Müdürü: Bütün yurt yöneticilerinin bağlı olduğu yetkiliyi, ğ) Yurt Şube Müdürü: Bir yurt personelinin bağlı olduğu yetkiliyi ifade eder. YÖNETİM BİRİMLERİ Madde 4- (1) Üniversite öğrenci yurtlarında yönetim birimleri ve sorumluları; a) Yönetim Kurulu, b) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, c) Yurtlar Müdürü, ç) Yurt Şube Müdürleri dir. YÖNETİM KURULU Madde 5- (1) Genel Sekreter Başkanlığında, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı, Yurtlar Müdürü, Mali İşler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı olmak üzere beş kişiden oluşur.

2 (2) Yönetim Kurulu dönemde bir defa toplanır. Gereği halinde Başkan Yönetim Kurulunu toplantıya çağırabilir. Yönetim Kurulu Başkanı toplantıya katılmadığı takdirde bu görevi Başkan Yardımcısı yürütür. (3) Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri a) Yurtların genel yönetim, geliştirme ve düzenlenmesi ile ilgili konularda karar alır, b) Yurtlarda uygulanacak genel kural ve ilkeleri belirler, c) Kurula gelen itiraz ve önerileri inceleyip karara bağlar, ç) Öğrenci yurtları taahhütnamesini hazırlar, d) Öğrencilerin yurtlara alınmasında izlenecek yöntemi ve öğrenci sayısını belirler, e) Yaz ve yarıyıl tatillerinde yurt öğrencilerinin, hangi koşullarda yurtlarda kalabileceğini belirler, f) Yurda kayıtlı olmayan öğrencilerle üniversite tarafından öngörülen şenlik, spor, seminer, bütünleme, staj gibi etkinliklere katılacak öğrencilerin yarıyıl ve yılsonu yararlanması Yurtlar Müdürü nün iznine bağlıdır, g) Gereği halinde Yurtlar Disiplin Kurulu olarak görev yapar, tatillerinde yurtlardan ğ) Yönetim Kurulu almış olduğu kararları Genel Sekreterlik aracılığı ile Rektörlüğe sunar. Onaylanan kararlar uygulamaya konulur. YURTLARIN YÖNETİMİ Yurtlar Müdürü Madde 6- (1) Yurtlar Müdürü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı na bağlı olup, Yönetim Kurulu nun doğal üyesidir. Yurtlar Müdürü, Yurt Şube Müdürleri nin üst makamıdır. (2) Yurtlar Müdürünün Görev ve Yetkileri; a) Yönetim kurulu nun gündemini hazırlar, sekretaryasını yürütür, kararlarını uygulamaya koyar, b) Yönetim kurulu tarafından uygun görülen yetkileri kullanır, c) Yurtların yönetim ve geliştirilmesinde izlenecek yolu ve uygulama esaslarını tasarlar, saptar ve Yönetim kurulu nun incelemesine ve onayına sunar, ç) Yurtların disiplinini korumak için her türlü önlemi alır. Gerekli hallerde beş güne kadar yurtlardan uzaklaştırma cezası verebilir, d) Yurtlar Müdürü, akademik yıl başlangıcından önce oluşan talepler doğrultusunda yurt binalarını kız ve erkek yurtları olarak belirleme yetkisine sahiptir, e) Yurtlar Müdürü, gerek yarıyıl, gerekse de yaz tatillerinde göreceği lüzum ve ihtiyaç doğrultusunda (bakım-onarım, dâhili planlama, vb.) yurt binalarından bazılarını boşaltabilir ve bu binalarda kalmakta olan öğrencileri nöbetçi yurtlara aktarabilir.

3 Yurt Şube Müdürü Madde 7- (1) Görev ve Yetkileri; a) Yurtlara öğrenci kabul eder, bunlarla ilgili kayıtları tutar, b) Yurtlarda kalan öğrencilerin toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardımcı olur, c) Yurt şube müdürleri, öğrenci yurtlarının düzenli ve temiz bir şekilde işletilmesi ve gerekli disiplini sağlamak için gerekli önlemleri alır, ç) Yurt birimlerini denetler, d) Yurtların demirbaş ve takibe tabi malzemesinin iyi kullanılması, korunması ve bakımı için gerekli önlemleri alır, kayıtlarının tutulmasını sağlar, e) Yurtlarda hasarların bedellerinin saptanması ve oluşan hasarların onarılmasını sağlar, f) Gerekli durumlarda önerilerini Yurtlar Müdürüne bildirir, g) Sınav zamanlarında, kötü hava koşullarında ve özel günlerde yurtlarda günü birlik kalmak isteyen Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin talepleri oda sakinleriyle Yurt Şube Müdürü uygun gördüğü takdirde karşılanabilir, ğ) Yurtlarda verilen hizmetlerdeki aksaklıkları belirleyip, bu aksaklıkların giderilmesi için gerekeni yapar. YURTLARA KAYIT (BAŞVURU) Genel Hükümler Madde 8- a) Yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerin Üniversitede kayıt hakkını kazanmış olmaları gerekir, b) Yönetim Kurulunca belirlenen koşullara göre Yurtlar Müdürlüğü ne başvurmaları gerekir, c) Başvurular, Yönetim Kurulunca belirlenen koşullara göre bir sıralamaya konulur. Bu sıralamaya göre yurda kabul edilecek öğrencilerin, belirtilen süre içinde ve gerekli belgelerle Yurtlar Müdürlüğü ne başvurup, Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış olan Öğrenci Yurtları Taahhütnamesindeki şartları okuyup imzalayarak kayıtlarını yaptırması gerekir, ç)öğrenci Yurtları Taahhütnamesi ndeki hususları kabul etmeyip, imzalamayan öğrencilerin yurtlara kayıtları yapılmaz, e) Bir önceki dönemden yurt borcu olan öğrencilere Yönetim Kurulu kararı olmadıkça yurt tahsisi yapılmaz, f) Yurtlara öğrenci kabul ve yerleştirme işlemi her akademik yıl için mevcut yurt kapasitesi ve belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır,

4 g) Akademik Takvimde belirtilen dönem başlangıç ve bitiş tarihleri, yurtların açılış ve kapanış tarihleri olarak kabul edilir. Özel Durumlar Madde 9- (1) Herhangi bir suçtan hüküm giymiş veya haklarında kovuşturma açılmış bulunan öğrencilerin affa uğramış olsalar ve/veya haklarındaki hukuki işlemin yürütmesi mahkemelerce durdurulmuş olsa dahi- yurtlara alınıp alınmayacağı Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Gerekli görülmesi durumunda bu öğrenciler yurda alınmaz. (2) Yurtta kalırken adli soruşturma ve kovuşturma, yasadışı herhangi bir örgüte üyeliğin tespiti yapılan öğrencinin yönetim kurulu kararıyla yurttan ilişiği kesilebilir. YURT ÜCRETLERİ Genel Hükümler Madde 10- a) Yurt ücret ve depozitolarının miktarı ile ödeme biçimi ve süresi Yönetim Kurulunca her öğretim yılı için belirlenir, Rektörlüğün teklifi ve Mütevelli Heyeti onayı ile kesinleşir, b) Öğrenci yurtta yerinin saklı tutulduğu izin, rapor ve geçici çıkarma gibi durumlarda yurt ücretini öder. Yurtlara kayıtlı öğrencilerden dönem tatilinde de yurt ücreti alınmaya devam edilir, c) Yaz aylarında ve dönem içerisinde yurtlarda boş yer olması durumunda sadece yurtta kalacak öğrenci ve konuklardan ücret alınır. Bu ücret Yönetim Kurulu nun önerisi, Rektörlüğün teklifi ve Mütevelli Heyeti onayı ile kesinleşir, ç) Yurt Şube Müdürlüğü ne yazılı olarak başvurmadan yurttan ayrılan veya kayıt yenileme süresinde dönmeyen öğrenci, kayıt silme gününe kadar geçen sürenin yurt ücretini öder, d) Yurda kaydını yaptıran öğrencinin ödeyeceği ücret veya yurt kaydını sildiren öğrenciye yapılacak geri ödeme Yurtlar Müdürlüğü nün düzenleyeceği Yurttan İlişik Kesme Formu nun öğrenci tarafından doldurulması ile yapılır, e) Yurttan kayıt sildirmek isteyen öğrenciler, her ayın 15 ine kadar yurttan ayrılırsa yurt ücreti gün hesabı yapılarak iade edilir. Ayın 15 inden sonra ayrılan öğrencilerin o aya ait yurt ücreti iade edilmez, f) Yurt ücretini ödemeyen veya verdiği hasar nedeniyle borcu bulunan öğrencinin yurt kaydı yenilenmez ve kendisine ilişik kesme belgesi verilmez. Öğrenci yurda verdiği hasarın karşılığını ödeme günündeki maliyet üzerinden öder.

5 Öğrencilerin Kıymetli Eşyaları ve Parası Madde 11- T.C. a) Üniversite, Yurt Yönetimine teslim edilmeyen eşya ve paradan dolayı sorumluluk taşımaz, b) Yönetim Kurulu kararı ile öğrencinin eşyası gerektiğinde, Yurtlar Müdürü veya Yurt Şube Müdürü veya Yöneticileri veya Yönetim Kurulu nun yetkilendirdiği kişilerce kontrol edilebilir. Durum bir tutanakla saptanır, c) Yurda getirilen yurttan götürülen veya Yurt Şube Müdürlüğü ne teslim edilen eşya görevlilerce kontrol edilebilir. Ortak Kullanım Alanlarının Hasar Tazmini Madde 12- a) Her bina ve her kat, sakinlerinin ortak kullanım alanıdır. Bu alanların ve bahse konu alanda bulunan eşyaların bozulmadan ve kırılmadan, teslim alındığı gibi kullanımı yurt sakini öğrencilerin sorumluluğundadır, b) Ortak alanlardaki eşyaların yeri değiştirilemez, eşyalar odalarda kişisel kullanıma tahsis edilemez. Bu sebeple yurt binalarında veya eklentilerinde değişiklik yapan ve hasara neden olan öğrenci meydana gelen hasarı tazmin etmekle yükümlüdür, c) Eğer birden fazla öğrenci o hasara neden olmuşsa ortaya çıkan mali zarar öğrenciler arasında eşit olarak bölüştürülerek tahsil edilir, ç) Bir katın veya bir binanın ortak kullanım alanlarında meydana gelen hasarın kimler tarafından yapıldığı tespit edilememiş ise zarar, hasarın ortaya çıktığı alana göre o katta ya da o binada oturanların aralarında eşit olarak bölüştürülerek ödeme günündeki maliyeti üzerinden tahsil edilir. YURTLARDAN AYRILMA Madde 13- a) Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenimlerini bitiren veya herhangi bir nedenle üniversite ile ilişiği kesilen öğrenciler en geç bir hafta içinde yurttan ayrılmak zorundadırlar, b) Üniversiteden dönem izni alan öğrencilerle, 30 günden fazla süreli raporu olan, kayıt donduran ve derslere devam edemeyen öğrenciler bu süre içinde yurtlarda kalamazlar. Yurtlarda kalmakta iken izin veya rapor nedeniyle ilişiği kesilen öğrenciler, izin veya rapor süresinin bitiminde sıraya bağlı olmaksızın yurda yeniden kabul edilirler, c) Yönetim kurulu, yurtlarda kalmasını sakıncalı gördüğü öğrencinin yurtla ilişkisini gerekçeli bir karara dayanarak kesebilir veya yurda alınmasını yasaklayabilir,

6 ç) Yurtlarda kalan öğrenci, yurt yönetiminden teslim aldığı bütün eşya ve malzemeden sorumludur, d) Öğrenci yurttan ayrılırken teslim aldığı tüm malzemeyi Yurt Şube Müdürlüğü ne eksiksiz ve hasarsız olarak teslim etmekle yükümlüdür, e) Kayıp ve hasarlı eşya / malzeme bedeli öğrenciden tahsil edilir. Malzeme bedeli malzemenin o günkü değeri üzerinden hesaplanır. Öğrencinin malzeme bedelini kendisine tanınan süre içerisinde ödememesi durumunda öğrenci hakkında soruşturma açılır. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Yurtlar Müdürlüğü nce hiçbir başvurusu işleme konmaz. Kendisine belgeleri teslim edilmez. YURTLARDA DİSİPLİN İŞLEMLERİ Genel Hükümler Madde 14- a) Bu yönergenin maddelerinde sıralanan durum ve davranışlarda bulunan öğrenciler hakkında, Yurt Şube Müdürlerince Uyarı ve Kınama cezaları verilebilir, b) Yurtlar İlke ve Kuralları ile Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi nde belirtilen hususlara aykırı davranışları görülen öğrencilerin durumları Yurt Şube Müdürlerinin teklifi ile Yurtlar Müdürü tarafından görüşülmek üzere Yönetim Kurulu na sevk edilir, c) Yurttan geçici çıkarma ve kesin çıkarma gibi disiplin cezası alan öğrencilerin Özel burslu olmaları halinde aldıkları cezalar ilgili kurum, kuruluş ve kişilere bildirilir, ç) Öğrencilerin kural ihlalleri nedeni ile almış oldukları yazılı/sözlü uyarı ve kınama cezaları Üniversitedeki eğitim-öğretim süresi boyunca geçerliliğini korur. ÖZEL DURUMLAR Yangın Güvenliği Madde 15- (1) Duman detektörleri, yangın söndürücüler, yangın alarmları ve diğer tüm yangın güvenliği malzemelerinin kurcalanması ve amacı dışında kullanılması kesinlikle yasaktır. İtfaiyenin gelmesiyle sonuçlanan yanlış alarmlar sonucunda, ilgili kişi ve kişiler para cezası öderler. Kimlik kartı: Madde 16- (1) Öğrenciler herhangi bir nedenle kendilerinden kimlik bilgisi isteyen Yurt Şube Müdürlüğü ne bağlı çalışan görevlilere hem ad ve soyadlarını söylemek hem de kimlik kartlarını göstermek zorundadırlar.

7 Sigara İçilmeyecek Alanlar T.C. Madde 17- (1) Tüm yurt kapalı alanlarında; öğrenci odalarında, dinlenme odaları, koridor, yemekhane, çamaşırhane, banyo, wc, vb. ortak alanlarında sigara içmek kesinlikle yasaktır. Yurdun Fiziki Yapısına Zarar Verilmesi Madde 18- (1) Yurt bina ve ortak alanlarında duvarlara çivi çakmak veya hasar verici fiillerde bulunmak, duvarların badana ve boyasını bozacak şekilde yapıştırıcı kullanmak, ayakkabıları cam kenarına koymak, gereksiz yere yazılar vs. kâğıt ve poster yapıştırarak görüntü kirliliğine sebebiyet vermek yasaktır. Ağ Kaynaklarının Kullanımı Madde 19- (1) Mevlana Üniversitesi bilişim kaynaklarına zarar verici, kaynakların güvenliğini tehdit edici biçimde ve diğer kullanıcıların kaynak kullanım hakkını engelleyici faaliyetlerde bulunamazlar. Kullanıcılar, ağ hizmetlerinin verilmesini sağlayan donanıma (duvar prizleri, kablolar, vb.) hiç bir şekilde müdahale edemezler. Uyarı Madde 20- (1) Uyarı cezası gerektiren durum ve davranışlar şunlardır: a) Kişilerle olan ilişkilerde kaba ve saygısız davranmak; yurt çalışanlarına veya sakinlerine onur kırıcı davranışlarda bulunmak, b) Odasını, ortak kullanım alanlarını ve çevresini temiz ve düzenli tutmamak, temizlik veya ilaçlama yapılmasına engel teşkil etmek, c) Gürültü etmek, ses ve görüntü aletlerini çevreyi rahatsız edecek şekilde kullanmak, ç) Yurt Müdürlerince ve görevli yetkililerce kendisinden istenen açıklamaları geçerli bir neden olmadan zamanında yapmamak, çağrı yazılarını almaktan kaçınmak, zamanında cevap vermemek, yurt yöneticilerinin çalışmalarını güçleştirmek, d) Yurt yönetimini yanıltmaya yönelik bilgi vermek, yalan beyanda bulunmak (telefon numaraları, ikamet bilgileri, vb.), e) Yurt Yönetimince belirlenen yerler ve zamanlar dışında ziyaretçi kabul etmek, ziyaret saatlerine uymamak, f) Ortak alanlarda bulunan demirbaş eşyaya zarar vermek, bu eşyayı öğrenci odalarına ve/veya başka alanlara taşımak,

8 g) Yurdun güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmak (ocak kullanmak, tüp gaz, mum, tütsü gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler bulundurmak, yangın algılama sistemleri ve güvenlik kameralarına müdahale etmek), ğ) Yangın söndürme cihazlarını ve yangın butonlarını amacı dışında kullanmak, h) Yurt İdaresi tarafından yapılan duyurularda belirtilen hususlara uymamak, ı) Yurt İdaresinden habersiz oda değişikliği yapmak, i) Yurt içerisinde ve odada koleksiyon amaçlı materyal sergilemek, j) Oda penceresi dışına ayakkabı, yiyecek, vb. malzeme koymak ve/veya giyim malzemesi, vb. asarak görüntü kirliliği oluşturmak, etmemek, k) Odada-evcil bile olsa- hayvan beslemek, l) Odada bozulabilecek veya çevreye rahatsızlık verebilecek yiyecek, malzeme vb. bulundurmak, m) Kayıt ile ilgili olarak Yurt İdaresi'nce kendisinden istenen fotoğraf, evrak ve bilgileri teslim n) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi nde belirtilen uyarma cezası ile ilgili hususlara uymamak.(ek-1) o) Yukarıdaki davranışlara benzer davranışlarda bulunmak, ö) Yukarıda belirtilen tutum veya davranışların 3 defa tekrarlanması halinde bir üst ceza verilebilir. Kınama Madde 21- a) Geceyi izinsiz olarak yurdun dışında geçirmek, b) Yurt içinde kumar aletleri ile her çeşit oyun oynamak veya oynatmak, c) Yurtlarda ticari amaçlı satış yapmak, ç) Yurt Yönetiminin astığı ya da asılmasına izin verdiği duyuruları koparmak, yırtmak, değiştirmek, üzerine yazı yazmak veya resim yapmak, d) Başkasına ait eşyaları izinsiz olarak kullanmak veya zarar vermek, e) Yönetim Kurulunca belirtilen ve duyurulan kurallara uymamak, f) Network sistemine bilinçli olarak zarar vermek ( internet soket ve hatlarına zarar vermek, vb. g) Yurt içerisinde ve çevresindeki kapalı mekânlarda sigara içmek, ğ) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi nde belirtilen kınama cezası ile ilgili hususlara uymamak (EK-1), h) Yurt idarecilerine karşı saygısızlıkta bulunmak, ı) Yurdun bina ve tesislerini amacı dışında kullanmak ve yurt hizmetlerini engelleyici davranışlarda bulunmak, i) Yukarıda belirtilen tutum veya davranışların 3 defa tekrarlanması halinde bir üst ceza verilebilir.

9 Yurttan Geçici Çıkarma Madde 22- (1) Aşağıdaki maddelerin kapsamına giren davranışlarda bulunan öğrenciler yurtlardan bir haftadan bir yarıyıla kadar geçici olarak Yönetim kurulu kararı ile çıkarılırlar. a) Yurtlarda arkadaşlarına veya başkalarına küçük düşürücü biçimde davranmak, küçük düşürücü söz söylemek, küfür etmek, gözdağı vermek, saldırıda bulunmak veya dövme, b) Yurtlarda, o yurda kayıtlı öğrenciler dışında başka kişi veya öğrencilerin barınmalarını sağlamak veya bu konuda yardımcı olmak, c) Yurt eşyasını yurttan dışarı çıkarmak, yurt eşyasına veya donanımına zarar vermek (zarar ayrıca zarar veren öğrenciden tazmin edilir), ç) Yurtlara alkollü içki getirmek, sarhoş gelmek veya yurtlarda içki içmek, d)yasaklanmış yayınları yurda getirmek, e) Yurt Şube Müdürü nün üç ve üçten fazla; çağrısına uymamak, çağrı yazılarını almaktan kaçınmak, f) Yetkililerden izin almadan yurt içinde her çeşit toplantı düzenlemek veya bu tür bir toplantıya katılmak, g) Uyarı ve kınama cezası aldıktan sonra benzer davranışları tekrarlamak, ğ) Üniversiteden uzaklaştırma cezası almak, (Bu durumda olanlar aynı süre içinde yurtlara alınmazlar.) h)yukarıda belirtilen tutum veya davranışların 3 defa tekrarlanması halinde bir üst ceza verilebilir. Yurttan Kesin Çıkarma Madde23- (1) Aşağıdaki maddelerin kapsamına giren davranışlarda bulunan öğrenciler yurtlardan iki yarıyıldan az olmamak kaydı ile geçici veya kesin olarak Yönetim kurulu kararı ile çıkarılırlar. a) Yurtlarda hırsızlık yapmak, b) Yasaların suç saydığı silah, patlayıcı, yakıcı, yaralayıcı, zehirleyici veya zedeleyici araç-gereç bulundurmak, taşımak veya kullanmak, c) Yasalara aykırı biçimde; Üniversite veya Yurt Şube Müdür ve Yöneticilerinin herhangi birine karşı veya Yönetimin bir kararını protesto amacıyla her çeşit gösteri düzenlemek, gösteri veya boykot eylemine katılmak bu konuda öğrencileri kışkırtmak, ç) Yurt yöneticilerine veya sakinlerine ahlak dışı ve kaba davranışlar sergilemek (iftira, tehdit, hakaret, fiziki müdahale, vb.),

10 d) Yurtlarda devletin güvenlik kuvvetlerine hangi sebeple olursa olsun karşı gelmek, hakaret etmek, saldırıda bulunmak veya silah kullanmak, e) Milli birlik ve bütünlük duygularını zedelemek veya bozmak amacıyla, marşlar söylemek, resim ve yayın taşımak veya benzer eylemlerde bulunmak, f) Yurtlarda yasa dışı örgütlere her ne biçimde olursa olsun yarar sağlayıcı etkinliklerde bulunmak veya bu etkinliklere katılmak, cezası almak, g) Yüz kızartıcı suç işlemek veya böyle bir suçtan dolayı hükümlü duruma düşmek, ğ) Yurt binalarının herhangi bir yerine kanunen suç teşkil edecek yazı yazmak veya asmak, h) Yurtlarda uyuşturucu madde bulundurmak veya kullanmak, ı) Kesinleşmiş hapis cezasına mahkûm olmak veya Üniversiteden 3 ay ve daha fazla uzaklaştırma i) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi nde belirtilen yurttan çıkarma ile ilgili hususlara uymamak (EK-1), j) Üniversite ile ilişiği kesilmiş öğrencilerin yurtlarla da ilişiği kesilir. Cezaların Uygulanması Madde 24- a) Disiplin cezasının belirlenmesinde, aynı cezanın verilmesini gerektiren birden fazla suçun işlenmesi veya toplu suç işlemeye teşvik, ağırlaştırıcı neden sayılır. Üçüncü kez aynı cezayı alan öğrencinin cezası bir üst cezaya dönüşür. Bu Yönetmelikte belirtilen suçların işlenmesine başkalarını zorlayan veya teşvik edenlere de suçu işleyenlere verilen ceza verilir, b) Bu Yönergede bizzat belirtilmiş olmasa bile benzer fiil ve davranışta bulunanlara aynı cezalar uygulanır, c) Uyarma ve kınama cezaları Yurt Şube Müdürleri tarafından ve beş güne kadar geçici çıkarma cezaları Yurtlar Müdürü tarafından, beş günden fazla geçici ve kesin çıkarma kararları Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir. Öğrencinin aldığı her ceza dosyasına işlenir, ç) Yurtlardan kesin çıkarma cezası öğrenciye, ailesine yazılı olarak bildirilir. Kesin çıkarma kararının uygulanması için bildirimin aileye ulaşması koşulu aranmaz. Ancak, yurttan kaydı silinecek öğrenciye süre tanınıp tanınmayacağına Yönetim Kurulu karar verir, d) Öğrenci, disiplin cezasının kendisine bildirilmesini izleyen 7 gün içinde bir üst makama (Yönetim Kurulu) itiraz edebilir. İtiraz uygulamayı durdurmaz. Alt komisyon kararına itiraz Yönetim Kurulu na, Yönetim Kurulu nun kararına itiraz Rektörlüğe yapılır, e) Öğrencinin eylemi Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ne aykırılık teşkil ediyorsa, öğrenci hakkında bağlı bulunduğu disiplin amirliğine suç duyurusunda bulunulur,

11 f) Bu yönergede hükmü bulunmayan hallerde 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu nun Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği nin ilgili hükümleri uygulanır. Öngörülmemiş Disiplin Suçları Madde 25- (1) Yönergede yer almayan konularda 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nun 54. Maddesi ve aynı kanunun 65. Madde a/9 bendine göre yayımlanan Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır. ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER Ziyaretçiler Madde 26- a) Misafirlerin yurt odalarına çıkması madde 27 de belirtilen durumlar dışında kesinlikle yasaktır ve öğrenci odalarında ziyaretçi bulunamaz, b) Kampus dışından gelen ziyaretçilerin en geç saat te kampüsü veya yurt binasını terk etmeleri gerekmektedir. Ziyaretçilerin bu kurala uymamasından ve verebilecekleri her türlü zarardan ziyaret edilen öğrenci sorumludur. Misafir Barındırma: Madde 27- a) Öğrenciler; sadece sınav zamanları, kötü hava koşullarında ve özel günlerde; Mevlana Üniversitesi öğrencilerini Yurt Şube Müdürü nün izni ile sadece bir gece odalarında misafir edebilirler. Yurt Şube Müdürü nün izni olmadan odada öğrenci barındırmak disiplin suçudur, b) Öğrencinin 1. dereceden yakınları sadece hastalık zamanı ve acil durumlarda, misafirhanede boş yer olmaması halinde Yurt Şube Müdürü nün izni ile öğrencinin odasında bir (1) gece süre ile kalabilirler, c) Yönetim kurulu; Yurtlarda boş yer olması durumlarında Mevlana Üniversitesi öğrencileri veya personelini, diğer eğitim kurumları öğrencileri veya personellerine 7 gün, 15 gün ve 30 güne kadar konaklamasına izin verebilir. Yerleşim düzeni Madde 28- a) Öğrenciler Yurt Şube Müdürü tarafından yerleştirildikleri odalarda kalmak zorundadırlar, b) Herhangi bir sebeple Yurt Şube Müdürü nün bilgisi dışında başka bir odada kalamazlar,

12 c) Üniversite tarafından öğrenciye tahsis edilen odalar, hiçbir şekilde Yurt Şube Müdürü nden habersiz başka bir öğrenciye devredilemez, ç) Yurtlar Müdürü ve Yurt Şube Müdürleri, gerekli gördüğü durumlarda yurt sakinlerinin odalarını değiştirme hakkını saklı tutar, d) Yurt bursu kazanan öğrenciler Yurt yönetiminin uygun gördüğü odalarda kalmak durumundadırlar. Ücreti daha yüksek odalarda kalmak istediklerinde fark ücreti ödemek durumunda kalırlar. Elektrikli cihaz kullanımı Madde 29- a) Öğrenciler, yangın ve benzeri tehlikelere yol açılmaması için gaz ocağı, elektrik ocağı ve benzeri elektrik ve gazla çalışan araç ve gereçleri odalarında bulunduramaz ve kullanamazlar. Öğrencinin kendisine ait ütü kullanımı Yurt Şube Müdürlüğü nün iznine tabidir, b) Odalarda yalnızca, bilgisayar, mini soğutucu ve saç kurutma makinesi gibi düşük voltajlı ev aletleri kullanılabilir, c) Odalarda kullanılması yasak olan elektrikli araç ve gereçler tespit edilirse, Yurt Şube Müdürü tarafından odadan alınır ve dönem sonunda iade edilmek üzere depoya konulur. Odada izin verilmeyen araç ve gereçlerin sahibinin ortaya çıkmaması durumunda kalan tüm öğrencilere savunma alınmaksızın uyarı cezası verilir, ç) Öğrenci, şahsına ait olan elektrikli araç ve gereçleri ilgili dönemin sonunu takip eden ilk on beş (15) gün içinde depodan teslim almakta yükümlüdür. Depodan dönem sonunda teslim alınmayan elektrikli araç ve gereçler çöp olarak değerlendirilir. Yurt Şube Müdürlüğü depoya kaldırılan ve ilgili dönem sonunda alınmamış elektrikli araç ve gereçlerden sorumlu değildir. Temizlik Madde 30- a) Oda temizliğinin Yurt Şube Müdürlüğü tarafından belirlenen programa göre görevlilerce haftada bir yapılması zorunludur. Odalar belirtilen günlerde temizliğe uygun halde bulundurulmalıdır, b) Odalarını temiz tutmadığı tespit edilen öğrenciler, yurt yönetimi tarafından uyarılır, uyarıyı dikkate almayan öğrencilere Yurt Şube Müdürü tarafından uyarma cezası verilir. Yurt Yönetimi, odaların hijyen şartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmekten sorumludur, c) Öğrenciler odalarda bozulabilir ve kokabilir yiyecek bulundurmamakla; banyoları, tuvaletleri ve diğer ortak mahalleri temiz bırakmakla yükümlüdürler,

13 ç) WC, duş, dinlenme odası vb. ortak kullanım alanlarında bırakılan eşyalar görevliler tarafından hijyen ve düzen açısından gerekli görüldüğü taktirde çöpe atılır. Şahsi temizlik malzemeleri Madde 31- (1) Öğrenciler yurtlarda şahsi kullanımları için gereken temizlik malzemelerini kendileri temin ederler. Acil Durumlar Madde 32- (1) Öğrenciler hastalık ve benzeri acil durumlarla karşılaştıklarında derhal ilgili yurt görevlilerine haber vereceklerdir. Yurtların Kapatılması Madde 33- a) Yurtlar, kapatma kararının ve süresinin duyurulmasını takiben, kararda belirtilen boşaltma süresi içinde öğrenciler tarafından boşaltılmalı ve kapatma süresi boyunca kullanılmamalıdır. Bunun aksi yönde hareket eden öğrenciler hakkında Öğrenci Disiplin Yönergesinin hükümleri işletilir, b) Yurtların yeniden açılışı kapatma gerekçesine bağlı olarak Rektör'ün teklifi ve Mütevelli Heyeti'nin onayı ile gerçekleşir, c) Kapatma sonrasında yeniden açılış için gerekli düzenlemeler, Yönetim Kurulu nun teklifi ile Rektör'ün onayı ile yürürlüğe girebilir, ç) Yurtlar, olağanüstü durumlarda Rektör ün teklifi ile Mütevelli Heyeti tarafından kapatılır. Yürürlük Madde 34 (1) Bu Yönerge, Üniversite Senatosunun 24/01/2014 tarih ve 03 sayılı kararı ile yürürlüğe girer. Yürütme Madde 35- (1) Bu yönerge hükümlerini Mevlana Üniversitesi Rektörü yürütür.

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-2547 sayılı kanunun 47. Maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmış olan bu Yönetmeliğin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden başvuruda bulunan öğrencilerin

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları Amaç Madde 1. Bu kuralların amacı; yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği Kapsam MADDE 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrenci yurtları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Amaç MADDE 2 Bu yönetmeliğin

Detaylı

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir.

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi AMAÇ Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi yurtlarını işletmek, yönetmek ve denetlemek, yurtlarda kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak,

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının

Detaylı

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve TanımlarAmaç MADDE. 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Evlerinde kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, rahat, düzenli ve güvenli

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Kapsam, Dayanak, Amaç ve Tanımlar Kapsam ve Dayanak Madde 1 İşbu yönerge 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 47. maddesi a fıkrası

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Evlerinde kalan öğrencilerin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Öğrenci Köyünde kalan öğrencilere sağlıklı, güvenli, çağdaş ve huzurlu bir ortam

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı öğrenci

Detaylı

TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi öğrencileri, mensupları ve diğer konuklarının

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 9 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Yurtların işletilmesi, yönetimi

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ne bağlı konukevi ve yurtların yönetim, denetim ve işletme

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTELİ YÖNETMELİĞİ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTELİ YÖNETMELİĞİ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTELİ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, T.C. Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Oteli'nde kalacak öğrencilerin çağdaş, sağlıklı, temiz, güven ve huzur içinde

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

25.6.2014 REHBER KİTAPÇIK BİLKENT. Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi

25.6.2014 REHBER KİTAPÇIK BİLKENT. Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi .6. BİLKENT Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi, Prof. İhsan Doğramacı tarafından 20 Ekim 1984'te kurulmuştur. Başkent Ankara'da 13.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilkent,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin Üniversiteye bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin Üniversiteye bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Özyeğin Üniversitesi yurtlarında kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, öğrencilere düzenli

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ EK-1 I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerinin, Öğrenci

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder.

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder. T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİS VE MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1-Bu yönerge Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Tesis ve Misafirhanesinin yönetimi, yararlanma

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi,

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 16 Ağustos 2016 Sayı : 29803 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER Ahi Evran Üniversitesinden: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Rektörünün 08 Ağustos 2016 tarih ve 26317 sayılı onayı ile yürürlüğe girmiştir) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Yurtların işletilmesi,

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KONUKEVİ YÖNERGESİ

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KONUKEVİ YÖNERGESİ T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KONUKEVİ YÖNERGESİ AMAÇ Bu Yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Ayazağa Konukevini işletmek, yönetmek ve denetlemek, konukevinde kalan öğrencilerin gereksinimlerini

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ (21.02.2014 tarih ve S-2014-04/2 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ 24 Ekim 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28094 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Konukevi Turizm ve Spor Eğitim

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği. (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM.

Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği. (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM. Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, yurt ihtiyacı olan Sakarya Üniversitesi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde lisans düzeyindeki diploma programları arasında çift ana

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda yürütülen

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ Madde 1- Amaç (1) Bu yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi Yurtlarında kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, öğrencilere düzenli ve güvenli

Detaylı

T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ

T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde:1 Bu yönetmeliğin amacı, Manavgat Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanesinde kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BEYLİKDÜZÜ YERLEŞKESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BEYLİKDÜZÜ YERLEŞKESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BEYLİKDÜZÜ YERLEŞKESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1-) Bu Yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Konukevinde ikamet etmek isteyen konuk/ öğrencilerin veya eğitim mensuplarının

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler (12.12.2012 Tarih ve 2012 / 23 Sayılı Senato Kararı) (17.12.2012 Tarih ve 2012 /25 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) Amaç MADDE 1 1.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, öğrenim görmekte olan öğrencilerin veya Üniversite tarafından izin

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, öğrenim görmekte olan öğrencilerin veya Üniversite tarafından izin T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, öğrenim görmekte olan öğrencilerin veya Üniversite tarafından izin verilen; kurs, hizmet içi eğitim, seminer, kongre, staj

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 29.09.2011 tarihli Senato toplantısından alınan 2011/240 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Antalya AKEV Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel, sanatsal,

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

T.C MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SERVET ĠNCĠOĞLU KIZ ÖĞRENCĠ YURDU YÖNERGESĠ

T.C MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SERVET ĠNCĠOĞLU KIZ ÖĞRENCĠ YURDU YÖNERGESĠ T.C MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SERVET ĠNCĠOĞLU KIZ ÖĞRENCĠ YURDU YÖNERGESĠ Üniversitemiz senatosunun 09.02.2017 tarih ve 2 nolu toplantının 3 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNĐVERSĐTESĐ

T.C. SAKARYA ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. SAKARYA ÜNĐVERSĐTESĐ FEN-EDEBĐYAT FAKÜLTESĐ ALMAN DĐLĐ VE EDEBĐYATI BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI EĞĐTĐM- ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesi FEF Alman

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ AMAÇ: MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Adem Çelik Spor Oyunlarını düzenleme ve yürütme esaslarını belirlemektir. KAPSAM: MADDE

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel, sanatsal,

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONUKEVİ YÖNERGESİ (21.02.2014 tarih ve S-2014-04/2 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE HARÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM. Amaç Madde 1

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE HARÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM. Amaç Madde 1 Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç. Kapsam, Tanımlar

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç. Kapsam, Tanımlar T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç. Kapsam, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, öğrenim görmekte olan öğrencilerin veya Üniversite tarafından izin verilen; kurs,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ 19.11.2009 tarih ve 2009/221 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak: Madde 1: Bu Yönerge, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personelinin yararlanması

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması

ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS 30.11.2016 Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KADRO BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönerge, İzmir Demokrasi Üniversitesi nde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını,

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını, 5 Temmuz 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28698 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCĠ YURTLARI KONAKLAMA ve KULLANMA YÖNERGESĠ Amaç 1. Yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönerge, kullanıcıların, Kütüphane kaynaklarından düzenli ve

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, Altınbaş Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki eğitim-öğretimin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel,

Detaylı