Tıpta Uzmanlık Eği0minde Tez Hakkındaki Mevzuat Tezi Nasıl Tanımlamaktadır? Doç Dr Ümit TAŞKIN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tıpta Uzmanlık Eği0minde Tez Hakkındaki Mevzuat Tezi Nasıl Tanımlamaktadır? Doç Dr Ümit TAŞKIN"

Transkript

1 Tıpta Uzmanlık Eği0minde Tez Hakkındaki Mevzuat Tezi Nasıl Tanımlamaktadır? Doç Dr Ümit TAŞKIN

2 Tez nedir? TarCşmaya, iddiaya dayanarak bir öneri, fikir ileri sürmek0r Tez in amacı; öğrencinin araşcrma yapma yeteneğini kazanması ve yapcğı araşcrma ile bilime katkı sağlamasıdır

3 Tez konusu Bilime yeni bir bakış açısı ge0rme, Yeni bir bilimsel yöntem geliş0rme, Bilinen bir yöntemin yeni bir alana uygulanması, Bilinen bir yöntemi daha kullanışlı ve etkili biçime değiş0rme niteliklerinden en az birini yerine ge0rmelidir.

4 Tez "deneysel" veya "klinik çalışma" şeklinde olabilir. Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış bir çalışma olmalıdır. Ancak yayınlanmış bir çalışma daha kapsamlı hale ge0rilerek; yeni parametreler, bölümler ekleyerek tez çalışması oluşturulabilir.

5 Tez Nasıl Hazırlanır? Tez Konusunun Seçilmesi, Konuyu Sınırlandırma, Hipotez Kurma, AraşCrma Metodunu Belirleme, Geçici Plan Hazırlama, Geçici Kaynakça Oluşturma, Okuma-Not Alma Tez Yazım

6 Tez Hazırlamanın Ge0rdiği Avantajlar Makale yazımı için deneyim kazanımı. Literatür tarama becerisi edinme. Mezuniyet sonrası akademik kariyer devamı için teşvik.

7 Tez yazımı Tez yazımı konusunda ortak bir mevzuat bulunmamaktadır. Hem yurt içinde hem yurtdışında; her kurumun kendi taslağı bulunmaktadır.

8 Ülkemizde Uzmanlık eği0minin tamamlanması MADDE 21 (1) Uzmanlık eği0minin tamamlanması için; a) Ana dal uzmanlık öğrencileri için tezin kabul edilmiş olması, b) Çizelgelerde belir0len uzmanlık dalı ile ilgili uzmanlık eği0mi süresinin ve rotasyonların tamamlanmış bulunması, c) Uzmanlık eği0mi karnesinin çekirdek eği0m müfredacnı belirleyen kısmının ilgili program yöne0cisi tarabndan onaylanmış bulunması, ç) Uzmanlık eği0mini bi0rme sınavında başarılı olunması, şarcr.

9 Eski yönetmelik/2009 Uzmanlık öğrencilerinin uzmanlık tezi ve değerlendirilmesi MADDE 28 (1) Uzmanlık öğrencilerinin, uzmanlık sınavına girebilmeleri için uzmanlık eği0mi gördükleri dala ait bir konu üzerinde tez hazırlamaları zorunludur. (2) Tez konusu, kurumların akademik kurulları tarabndan belirlenen tez konuları arasından uzmanlık öğrencisi talebi dikkate alınarak uzmanlık öğrencisinin eği0m sorumlusu tarabndan seçilir ve ana dallar için uzmanlık eği0mi süresinin ilk yarısı içinde, yan dallar için ilk alc ayı içinde uzmanlık öğrencisine yazılı olarak bildirilir ve birim sorumlusu tarabndan kendisine bir tez danışmanı tayin edilir. (3) Tez, uzmanlık eği0mi süresinin bi0minden üç ay önce, kurumun ilgili akademik kurulları tarabndan belirlenen, uzmanlık öğrencisinin eği0m gördüğü dalın eği0m sorumlularından oluşan üç kişilik bir jüriye sunulur. Eği0m gördüğü birimde üç eği0m sorumlusu bulunmaması halinde rotasyon yapcğı dallar veya akademik kurulun uygun göreceği dallardaki eği0m sorumlularından jüri tamamlanır. (4) Tez, jüriye verildiği tarihten i0baren en geç bir ay içerisinde incelenir ve jüri huzurunda savunulur. Sonuç, yazılı ve gerekçeli olarak uzmanlık öğrencisi ve kurum amirine bildirilir. (5) Tezinde düzeltme istenilen uzmanlık öğrencileri, keyfiye0n kendilerine bildiriminden i0baren en geç bir ay içinde, jürinin gerekçesindeki esaslara göre tezde gerekli değişiklikleri yaparak aynı jüriye sunar. (6) Tezin ye0ş0rilemediği veya jüri tarabndan kabul edilmediği durumlarda, tez danışmanının önerisi ile kurumların akademik kurullarında görüşülerek ekli çizelgelerde belirlenen uzmanlık eği0mi süresine alc aylık bir süre eklenir ve bu durum fakültelerde dekanlığa, diğer eği0m kurumlarında ise Bakanlığa bildirilir. (7) Tezin ikinci defa kabul edilmemesi halinde; dördüncü bkraya göre kurum amirine yapılan bildirimini takiben en geç onbeş gün içerisinde üçüncü bkrada belir0len esaslara göre yeni bir jüri oluşturulur. Tez en geç bir ay içerisinde incelenir ve bu jüri huzurunda savunulur. (8) Tezi üçüncü defa reddedilen veya alcncı bkrada verilen ek süre içerisinde tezini teslim etmeyen uzmanlık öğrencisinin, uzmanlık öğrenciliği ile ilişiği kesilir. Bunlar uzman adayı olarak tezini tamamlar. İki yıl içinde tezini tamamlayamayan uzman adayının uzmanlık eği0mi ile ilişiği kesilir. Bunlardan tekrar uzmanlık eği0mine giriş sınavına girip uzmanlık eği0mine başlayanlar hakkında 23 üncü madde hükümlerine göre işlem yapılır.

10 Son yönetmelik/2014 Uzmanlık öğrencilerinin uzmanlık tezi ve değerlendirilmesi MADDE (1) Uzmanlık öğrencisinin ana dalda uzmanlık eği0mi bi0rme sınavına girebilmesi için tez hazırlaması zorunludur. (2) Uzmanlık eği0mi süresinin ilk yarısı içinde uzmanlık öğrencisine bir tez konusu ve tez danışmanı belirlenir. (3) Tez, en geç uzmanlık eği0mi süresinin bi0minden üç ay öncesinde asıl üyelerinden en az biri kurum dışından belirlenen ve en az üç asıl iki yedek üyeden oluşan jüriye sunulmak üzere program yöne0cisine teslim edilir. (4) Jüri en geç bir ay içerisinde uzmanlık öğrencisinin tez savunmasını da alarak tezi inceler ve sonucunu yazılı ve gerekçeli olarak uzmanlık öğrencisi ile program yöne0cisine bildirir. (5) Jüri tez çalışmasını yeterli bulmazsa, eksikliklerin tamamlanması ve gerekli düzeltmelerin yapılması için uzmanlık öğrencisine alc aylık ek bir süre verir. Bu sürenin uzmanlık eği0mini aşan kısmı uzmanlık eği0mi süresine eklenir. (6) Tezin ikinci defa kabul edilmemesi halinde, uzmanlık öğrencisinin uzmanlık öğrenciliği ile ilişiği kesilir. İlişiği kesilen uzmanlık öğrencisi iki yıl içinde uzman adayı olarak aynı kurumda tezini ya da uygun görülen yeni bir tezi tamamlayabilir. Bu süre içinde de tezini sunmayan veya tezi kabul edilmeyen uzman adayının uzmanlık eği0mi ile ilişiği kesilir. Bu şekilde ilişiği kesilenlerden daha sonra girdikleri uzmanlık eği0mi giriş sınavına göre uzmanlık eği0mine başlayanlar hakkında 16 ncı madde hükümlerine göre işlem yapılır. (7) Tez jürisinin teşkili, danışman tayini, tez sürecinin izlenmesi ve tezin değerlendirmesine yönelik prensipler Kurulca karara bağlanır.

11 Değişenler Tez hazırlanması sadece ana dal uzmanlık öğrencileri için zorunluluk teşkil etmektedir. Ana dal uzmanlık eği0mi için tez sürecine yönelik prensipler (jürinin teşkili, danışman tayini, tez sürecinin izlenmesi ve tezin değerlendirmesi) Tıpta Uzmanlık Kurulunca 479 nolu Karar ile belirlenerek ilan edilmiş0r. 26 Nisan 2014 te yeni Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce, önceki Yönetmelik e göre oluşturulan ya da başlaclan tez sürecinin devam eorilmesinde sakınca yoktur (örneğin, tez jürilerinin tekrar oluşturulmasına gerek yoktur). Tez jürisinin bir üyesinin kurum dışından belirlenmesi hakkındaki yeni düzenlemede kurum ifadesinden kastedilen, uzmanlık eği0mi programlarının bağlı olduğu kurumlardır. Bunlar; üniversitelerde Cp ya da diş hekimliği fakültesi; Bakanlığa bağlı kurumlarda eği0m araşcrma hastaneleri; Adli Tıp Kurumu; Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Cp uzmanlığı için Gülhane Askeri Tıp Fakültesi, diş hekimliği uzmanlığı için Sağlık Bilimleri Merkezidir. Hali hazırda yan dal uzmanlık eği0mi devam edenlerden tez çalışmasına başlamış olanların tez çalışmalarını tamamlamalarında - devam e(rilecek olan tez süreci nedeniyle eği6m süresinin uzamasına neden olunmayacaksa - bir sakınca bulunmamaktadır.

12 ToplanC No Karar No TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 : / 05 / 2014 : 57 : 479 KARAR Uzmanlık öğrencilerinin uzmanlık eği0mi çerçevesinde yapacağı uzmanlık tezi aşağıdaki kriterler çerçevesinde uygulanacakcr; (1) Uzmanlık öğrencisinin ana dalda uzmanlık eği0mi bi0rme sınavına girebilmesi için tez hazırlaması zorunludur. (2) Uzmanlık eği0minin ilk yarısı içinde; program yöne0cisi tarabndan uzmanlık öğrencisine ilgili dalda eği0ci niteliğini haiz bir tez danışmanı tayin edilir ve tez danışmanı tarabndan da uzmanlık öğrencisinin tez konusu belirlenir. Tez konusu ilgili akademik kurulca onaylanır. (3) Tez jüri üyeleri; ilgili uzmanlık dalının veya tercihen tez konusu ile ilgili uzmanlık alanının eği0cilerinden, en az bir asıl üyesi kurum dışından ve ilgili uzmanlık dalından olmak üzere üc asıl ve iki yedek üye (kurum dışı asıl üyenin yedeğinin de tercihen kurum dışından belirlenmesi yoluyla) ilgili akademik kurul tarabndan oluşturulur. (4) Tez, en gec uzmanlık eği0mi süresinin bi0minden üc ay önce, jüriye sunulmak üzere program yöne0cisine teslim edilir. (5) Jüri üyeleri, tezin kendilerine teslim edilmesinden i0baren en gec bir ay içerisinde toplanır. Uzmanlık öğrencisi tez savunmasını jüri huzurunda sözlu olarak yapar ve jüri değerlendirme sonucunu yazılı ve gerekçeli olarak program yöne0cisine bildirir. (6) Jüri tez çalışmasını yeterli bulmazsa, eksikliklerin tamamlanması ve gerekli düzeltmelerin yapılması için uzmanlık öğrencisine alc aylık ek bir süre verir. (Uzmanlık öğrencisi tezinin eksiklerini, düzeltmelerini 6 ay bitmeden de tamamlayıp program yöne0cisine teslim edebilir). Düzenlenmis tez 5 inci maddeye uygun olarak değerlendirilir. Bu sürenin uzmanlık eği0mini aşan kısmı uzmanlık eği0mi süresine eklenir. (7) Tezin ikinci defa kabul edilmemesi halinde, uzmanlık öğrencisinin uzmanlık öğrenciliği ile ilişiği kesilir. İlişiği kesilen uzmanlık öğrencisi, iki yıl içinde uzman adayı olarak aynı kurumda tezini ya da uygun görülen yeni bir tezi tamamlayabilir. Bu süre içinde de tezini sunmayan veya tezi kabul edilmeyen uzman adayının uzmanlık eği0mi ile ilişiği kesilir. Bu şekilde ilişiği kesilenlerden daha sonra girdikleri uzmanlık eği0mi giris sınavına göre uzmanlık eği0mine başlayanlar hakkında Tıpta ve Dis Hekimliğinde Uzmanlık Eği0mi Yönetmeliği nin 16 ncı maddesi çerçevesinde işlem yapılır.

13 Dünyada tez? Arjan0n 3-4 yıl süre/tez ve sınav yok Kolombiya 5-6 yıl süre/süre bi0minde sınav ve tez Fransa Internat deniliyor 3-5 yıl süre/ulusal sıralama sınavı yapılıyor Tez var Tez bitmeden doktor denilmiyor

14 Meksika TUS gibi sınava her yıl girip, ilgili bölümlere devam ediyorlar yada değiş0riyorlar Genel sınavdan alınan residant ser0fikası bir yıl geçerli Bu ser0fika ile ülkedeki eği0m vermeye izinli hastanelere (hepsi üniversiteye bağlı) başvuruluyor ve ser0fika sahibi kişinin i kabul ediliyor Bi0rme tezi yok Tüm hekimler board sınavını geçmek zorunda

15 İngiltere 2 yıl genel pra0syen olunuyor Sonra branşlaşma var Branşlar arası bazı bölümler hariç (beyin cerrahi,kadın doğum ve göz ) geçiş mümkün 4-8 yıl süre Her yıl bi0minde kurul performansı değerlendirip bir sonraki yıla geçip geçmemeyi karar veriyor Tez yok

16 ABD 4 yıl süre/1 yıl staj Branşlar yan dal olarak kabul ediliyor Uzmanlık sonrası sınavlar var Tez yok

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ İZLEM FORMU

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ İZLEM FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Anabilim Dalı : Eğitime Başlama Tarihi : Bulunduğu Eğitim Dönemi ve Yılı: Anabilim Dalı Başkanı : Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitim Koordinatörü : Eğitim Danışmanı : Tez Dönemi

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ YAN DAL UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ YAN DAL UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ YAN DAL UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Mevzuat 1. Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği (26 Nisan 2014 tarihli ) 2. Diş Hekimliği Fakültesi Uzmanlık Eğitimi Yönergesi (Nisan

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ VE SINAV YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, Tıp Fakültesi bünyesinde yürütülecek Tıpta Uzmanlık ve Yandal

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

BİLGİ NOTU. : Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik BİLGİ NOTU KONU : Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1- Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair

Detaylı

YÖNETMELİK. (1) Uzmanlık eğitimine giriş sınavları yarışma esasına dayanan mesleki bilgi sınavı şeklinde yapılır.

YÖNETMELİK. (1) Uzmanlık eğitimine giriş sınavları yarışma esasına dayanan mesleki bilgi sınavı şeklinde yapılır. 01 Temmuz 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27981 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2011/1985 Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in yürürlüğe konulması;

Detaylı

R.G: /27481 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

R.G: /27481 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ R.G:02.02.2010/27481 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞHEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Tıpta Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Cumhuriyet Üniversitesi Tıpta Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Cumhuriyet Üniversitesi Tıpta Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönerge Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yürütülecek Tıpta

Detaylı

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru TEŞKİLAT : İŞ ADI : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA Yüksek Lisanstan başvuru Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru En az 7 tane kredili ders(21 krediden az olmamak koşulu) ve bir seminer alarak

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCĠLERĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCĠLERĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCĠLERĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK VE YANDAL UZMANLIK ÖĞRENCĠLERĠ EĞĠTĠM

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Uzmanlık Öğrencisi Oryantasyon ve Sorumluluklar Kılavuzu Not: Kılavuzun içerdiği konular:

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Uzmanlık Öğrencisi Oryantasyon ve Sorumluluklar Kılavuzu Not: Kılavuzun içerdiği konular: Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Uzmanlık Öğrencisi Oryantasyon ve Sorumluluklar Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bölümümüzde uzmanlık öğrencisi olarak çalışmaya yeni başlayan ve halen

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç: Madde 1. Bu yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi nde ilgili anabilim/bilim dalları aracılığı

Detaylı

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ 1-Zamanlama: Tıpta uzmanlık öğrencisine uzmanlık süresinin ilk yarısında tez konusu ve tez danışmanı

Detaylı

Mersin Üniversitesi Senatosunun 20.05.2013 Tarihli ve 2013/55 Sayılı Kararının Eki

Mersin Üniversitesi Senatosunun 20.05.2013 Tarihli ve 2013/55 Sayılı Kararının Eki MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esaslar; Mersin Üniversitesi Tıp

Detaylı

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ TEZ SÜREÇLERİ. SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ 1-Zamanlama: Tıpta uzmanlık öğrencisine uzmanlık süresinin ilk yarısında tez konusu ve tez danışmanı tayin edilir. a-zamanında tez konusu

Detaylı

YÖNETMELİK. C. ÇİÇEK B. ARINÇ A. BABACAN M. AYDIN Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

YÖNETMELİK. C. ÇİÇEK B. ARINÇ A. BABACAN M. AYDIN Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2011/1985 Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığının 24/5/2011 tarihli ve

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK VE YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç: Madde 1. Bu yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi nde ilgili anabilim/bilim dalları aracılığı

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programı Amaç ve kapsam MADDE 31 (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, Bilgiyi derleme, Yorumlama

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki tıpta uzmanlık eğitiminin usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Karadeniz Teknik

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Süleyman Demirel

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK / YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK / YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ 1 T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK / YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İzmir Kâtip

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ TIPTA UZMANLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1-Bu yönerge Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 30 Nisan :02 - Son Güncelleme Perşembe, 17 Şubat :13

YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 30 Nisan :02 - Son Güncelleme Perşembe, 17 Şubat :13 Sağlık Bakanlığından: YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:28.4.2007-26506 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-8/2/2011-27840) (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ 1 T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıpta Uzmanlık Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönergesi

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıpta Uzmanlık Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönergesi İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıpta Uzmanlık Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlamalar Tanım ve amaç Madde 1. 1.1. Bu Yönerge İstinye Üniversitesi Tıp

Detaylı

12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ

12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ 12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Genel Şartlar

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1-Bu yönerge Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi İÇERİK Ders dönemi Danışman seçimi Yeterlik

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu yönerge 26 Nisan 2014 tarihli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği gereğince, Ankara Üniversitesi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS)

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) Kontenjan İlanı Anabilim Dallarından gelen kontenjan talepleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tıp ve diş hekimliği alanlarında uzmanlık eğitiminin usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA 1 Sağlık ğ Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki 35 anabilim dalında 31 doktora 33 yüksek lisans olmak üzere toplam 64 lisansüstü

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenim Süresi Ders Kredisi Yüksek Lisans tamamlama için gerekli olan koşullar : 4 yarıyıl (2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl tez çalışması)

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci

Detaylı

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tıp ve diş hekimliği alanlarında uzmanlık eğitiminin usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE 6 Şubat 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28551 YÖNETMELİK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli

Detaylı

YÖNETMELİK. C. ÇİÇEK B. ARINÇ A. BABACAN M. AYDIN Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

YÖNETMELİK. C. ÇİÇEK B. ARINÇ A. BABACAN M. AYDIN Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. 18 Temmuz 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27292 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2009/15153 Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığının 19/6/2009

Detaylı

YÖNETMELİK TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ 18 Temmuz 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27292 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2009/15153 Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığının 19/6/2009

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- ( 1 ) Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi nin ana dal ve yan dal tıpta uzmanlık eğitimi ile Uzmanlık

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- ( 1 ) Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi nin ana dal ve yan dal tıpta uzmanlık eğitimi ile Uzmanlık

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi tezli yüksek lisans programı öğrencilerinin ders dönemini tamamlayıp tez dönemine geçtikleri sırada araştırma yeteneğini kazanması ve yaptığı

Detaylı

SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ

SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ SBU TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETİMİ Tıpta Uzmanlık Eğitiminde müfredatla belirlenmiş

Detaylı

DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ BĠTĠRME TEZĠ YÖNERGESĠ

DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ BĠTĠRME TEZĠ YÖNERGESĠ 1 5 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Bitirme Tezinin hazırlanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153 Dayandığı Kanunun Tarihi : 11/4/1928 No : 1219 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/7/2009

Detaylı

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI (1-2 hafta) (1- gün) 198 YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI Adayın hazırladığı FORM-4 ve ekleri anabilim dalına sevk edilir. Yönetim OLUMSUZ Kurul kararı alınır. Gerekçeli rapor düzenlenir ve

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 9 Mayıs 1997 CUMA Sayı: 22984 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Yönetmelik Celal Bayar Üniversitesinden

Detaylı

T. C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

T. C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ T. C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ve YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde-1. Bu yönergenin amacı, Recep Tayyip

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

YÖNETMELĐĞĐ. Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153

YÖNETMELĐĞĐ. Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153 TIPTA VE DĐŞ HEKĐMLĐĞĐNDE UZMANLIK EĞĐTĐMĐ YÖNETMELĐĞĐ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153 Dayandığı Kanunun Tarihi : 11/4/1928 No : 1219 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/7/2009

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ

TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ Türkiye de Nörolojide uzmanlık eğitimini düzenleyen Türk Nöroloji Yeterlilik üst Kurulu (Board u) özerk çalışan, kar amacı olmayan, sivil bir kurul

Detaylı

ğ) Genişletilmiş eğitim müfredatı: Her birim için çekirdek eğitim müfredatını da içeren ve o birime özgü eğitim ve öğretimi, h) Kurul: Tıpta Uzmanlık

ğ) Genişletilmiş eğitim müfredatı: Her birim için çekirdek eğitim müfredatını da içeren ve o birime özgü eğitim ve öğretimi, h) Kurul: Tıpta Uzmanlık TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ[1] Resmi Gazete: 18.7.2009-27292 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığının 19/6/2009 tarihli ve 7414 saı yazısı üzerine, 1219 saı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ 5539 TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153 Dayandığı Kanunun Tarihi : 11/4/1928 No : 1219 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi :

Detaylı

TIPTA VE DĐŞ HEKĐMLĐĞĐNDE UZMANLIK EĞĐTĐMĐ YÖNETMELĐĞĐ

TIPTA VE DĐŞ HEKĐMLĐĞĐNDE UZMANLIK EĞĐTĐMĐ YÖNETMELĐĞĐ TIPTA VE DĐŞ HEKĐMLĐĞĐNDE UZMANLIK EĞĐTĐMĐ YÖNETMELĐĞĐ 29/06/2009 tarihinde kararlaştırılmış, 18/07/2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ DANIġMANLIĞI YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ DANIġMANLIĞI YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ DANIġMANLIĞI YÖNERGESĠ Amaç Madde 1-Bu yönergenin amacı; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi nde öğrenim gören öğrencilerin sosyal, kültürel, sağlık, burs ve eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-1) Bu yönergenin amacı, Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM:Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

BİRİNCİ BÖLÜM:Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Sağlık Bakanlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı Ve Başasistan Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Sağlık

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1: (1) Bu yönerge Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde görev yapan

Detaylı

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Doçentlik Sınav Alanları

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Doçentlik Sınav Alanları Resmi Gazete Tarihi: 31.01.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27127 Amaç ve kapsam DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Doçentlik Sınav Alanları MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İstanbul

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Tıpta Uzmanlık Kurulu Kurulun oluşumu ve çalışma esasları MADDE 6 (1) Kurul aşağıda belirtilen üyelerden oluşur. a) Bakanlık Müsteşarı, i

İKİNCİ BÖLÜM Tıpta Uzmanlık Kurulu Kurulun oluşumu ve çalışma esasları MADDE 6 (1) Kurul aşağıda belirtilen üyelerden oluşur. a) Bakanlık Müsteşarı, i 18 Temmuz 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27292 Karar Sayısı : 2009/15153 TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ. Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, doçentlik sınavına ilişkin usûl ve esasları belirlemektir.

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ. Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, doçentlik sınavına ilişkin usûl ve esasları belirlemektir. Yönetmelikler DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Doçentlik Sınav Alanları Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, doçentlik sınavına ilişkin usûl ve esasları

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA VE STAJ İLKELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA VE STAJ İLKELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR TARİHİ 08 16/03/2017 KARAR NO:2017/48 Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Yönetim Kurulunun 30.01.2017 tarihli

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU "Danışman, öğrencinin kendi özgüveninin gelişiminde, kariyere doğru ilerlemesinde ve gelecekte fırsatlar yakalamasında başlıca yol göstericisidir."

Detaylı

RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM GÖREVLĠLĠĞĠNE, OKUTMANLIĞA VE ÖĞRETĠM YARDIMCILIĞINA ATANMA ĠLKELERĠ ĠLE ĠLGĠLĠ YÖNERGE

RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM GÖREVLĠLĠĞĠNE, OKUTMANLIĞA VE ÖĞRETĠM YARDIMCILIĞINA ATANMA ĠLKELERĠ ĠLE ĠLGĠLĠ YÖNERGE RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ RĠZE ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM GÖREVLĠLĠĞĠNE, OKUTMANLIĞA VE ÖĞRETĠM YARDIMCILIĞINA ATANMA ĠLKELERĠ ĠLE ĠLGĠLĠ YÖNERGE Kabul Tarihi: 14/09/2007 Karar No : 7 Milli Piyango Eğitim Kampüsü Rize

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ I. AMAÇ VE KAPSAM 2016/2017 Madde 1. 16 Haziran 2013 tarih ve 28679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Çukurova

Detaylı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Öğrcııcileri Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Öğrcııcileri Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Öğrcııcileri Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (l)bu Yönerge Bozok Üniversitesi Tıp

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İZZET BAYSAL TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İZZET BAYSAL TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İZZET BAYSAL TIP (Senatonun 05/07/2006 tarih ve 2006/77 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik AİBÜ, İzzet Baysal Tıp Fakültesi bünyesinde

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/07/20090718-5.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/07/20090718-5.htm Page 1 of 15 18 Temmuz 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27292 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2009/15153 Ekli Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığının

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

VETERİNER HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

VETERİNER HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: VETERİNER HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Veteriner Hekimliğin

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ 5539 TIPTA VE DĠġ HEKĠMLĠĞĠNDE UZMANLIK EĞĠTĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009 No : 2009/15153 Dayandığı Kanunun Tarihi : 11/4/1928 No : 1219 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi :

Detaylı

KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi

KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi KTÜ - Of Teknoloji Fakültesi Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Uygulama Yönergesi BİRNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Of Teknoloji

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar Dayanak Madde 1. Bu yönerge Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS KURALLARI VE YÖNERGESİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS KURALLARI VE YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrencilere Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları ve kuralları

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SÜREÇ EL KİTABI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SÜREÇ EL KİTABI Sayfa 1 / 39 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Sayfa no : Sayfa 1 / 39 Sayfa 2 / 39 Sayfa no : Sayfa 2 / 39 Sayfa 3 / 39 Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı (Kendi İmkanıyla Okuyanlar İçin) Öğrenci İşleri Bürosu Yazı

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Güz Yarıyılı Öncesi Girişli Öğrenciler İçin Geçerli Lisansüstü Öğretim Yönetmeliği

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Güz Yarıyılı Öncesi Girişli Öğrenciler İçin Geçerli Lisansüstü Öğretim Yönetmeliği İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 1994-1995 Güz Yarıyılı Öncesi Girişli Öğrenciler İçin Geçerli Lisansüstü Öğretim Yönetmeliği Amaç ve Kapsam: Madde 1. 2547 sayılı kanunun 65. maddesi

Detaylı