BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 1. AMAÇ: MYK Ulusal Yeterliliklerinde mesleki yeterlilik belgesi almak üzere ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye başvuran adaylara başvuru aşamasından belgelendirme aşamasına ve belge yenilenmesine kadar uygulanacak esasları belirlemektir. 2. KAPSAM: Personel belgelendirme faaliyetlerini kapsar. 3. SORUMLULAR: 3.1-Belgelendirme Müdürü, 3.2-Yönetim Temsilcisi, 3.3- Karar Verici, 3.4-Sekreter, 4. UYGULAMA: 4.1. Belgelendirme Başvurusu Belgelendirilmek üzere ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye başvuran adaylar programla ilgili başvuru şartlarını ve başvuru formunu adresinden temin edebilirler ihtiyaç halinde ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. sekretaryasından Sınava Katılım Şartları Formları (FR.66) nı ve Aday Başvuru Formu (FR.02) nu alabilirler. Sınav tarihinden en az 5 (beş) iş günü öncesinde adaylardan doldurularak gelen form; ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. akreditasyonları ve belgelendirme programına göre kontrol edilerek incelenir. Formun üzerindeki bilgilerde anlaşılmayan bilgiler varsa bir kez daha başvuru sahibiyle sözlü sonrasında yazılı olarak teyit edilir, eksik kısımlar görüşülerek giderilir. Aday dan istenecek dokümanlar Sınava Katılım Şartları Formları (FR.66) ve Aday Başvuru Formu (FR.02) nda belirtilmiştir. Başvuruyu ve ilgili dokümanları Sekreter alır. Başvuru formunu gözden geçirme aşamasında, adayların genel eğitim, özel eğitim, genel mesleki deneyim, belgelendirme konusunda özel mesleki deneyim ve diğer ilgili referans kriterleri ve becerileri müracaat sırasında sunduğu evrak üzerinden ve gerekirse referans kaynaklardan doğrulanmaktadır. Adayın belgelendirme yapılması için yeterli olup olmadığı, ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. nin belgelendirme faaliyetini yapabilmesi için yeterlilik ve kabiliyete sahip olması, kapsam ve belgelendirme faaliyetlerini etkileyen diğer hususlar dikkate alınarak başvuru koşullarını sağlaması gerekmektedir. Bu kontrolü sekretarya yapar. ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. nin yapmış olduğu kontroller sonucunda adayların sınava katılmaları mümkün olmayabilir. Program şartlarını karşılayan adaylar Sekreterya tarafından Kayıtlar Listesi (FR.03) ne yazılır. Karar Verici onaylar.

2 4.2. Yeterlilik İçin Gerekli Olan Eğitim ve Deneyim Şartları Belgelendirme başvurusunda bulunan adayın, yeterlilik için gerekli eğitim şartları, yeterlilik için gerekli olan deneyim şartları ve sahip olunması gereken öğrenme çıktıları ilgili MYK Ulusal Yeterliliklerinde belirtilmiştir Sınav Değerlendiricisi Ataması Sınav değerlendiricisi olmak isteyen adayların başvurusu, Karar Vericinin mülakatı ve Belgelendirme Müdürünün atamasıyla onaylanır. İlgili ulusal yeterliliklerde değerlendirici ölçütleri Ulusal Yeterlilik Sınav Talimatlarında (TL.09) bulunan kriterlere göre belirlenir. İlgili personelin dosyası Yönetim Temsilcisi tarafından saklanır. Sınav gözetmenlerinin yeterlilikleride Personel Performans Değerlendirme Prosedürü(PR.08) ne göre Karar Verici tarafından yapılır. İlgili sınava personel ataması, Karar Verici tarafından Sınava Sınav Gözetmeni Atama Formu (FR.10) kullanılarak sınav değerlendiricisine bildirilir Sınav ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. sınavı kendi salonunda veya Karar Vericinin onayladığı salonda yapar. Bu salon sınav yeri uygunluk formundaki şartları sağlayan bir salon olmalıdır. Sınav yeri Sekreter tarafından adaylara duyurulur. Sınav yerinde bir değişiklik olması durumunda her adaya Sekreter tarafından ile bilgilendirme yapılır. Ayrıca web sayfasında duyuru yapılır. Sınavın yapılabilmesi için en az 2 aday olması gerekmektedir. Sınavlar, Sınav Talimatı (TL.09) na göre yapılır. Sınav soru ve cevapları ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. tarafından hazırlanır. Sınavlar, ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. Karar Verici tarafından bilgisayar ortamında bulunan soru bankasından seçilen sorulardan ya da adresindeki soru havuzundan oluşmaktadır. Sınav öncesinde Karar Verici sınava girecek aday kadar bilgisayardan soruları çıkartır. Bir soru kitapçığı/cevap kâğıdı oluşturulur ve kapalı bir zarfa konulur. Zarf açma yerinden kaşelenir ve imzalanır. Bu kilit anlamındadır. Kaşeli ve imzalı olan kapalı zarf sınav başlamadan en geç 30 dakika önce sınav yerine Karar Verici tarafından götürülür ve Sınav Gözetmenine teslim edilir. Sınav Gözetmeni sınav başlamadan en geç 15 dakika öncesinde tüm adaylar hazır bulunduğunda, kaşeli ve imzalı olan kapalı zarfı açar. Hazır bulunan adaylara soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını dağıtır. Adaylar soru kitapçıklarını hızlı bir şekilde gözden geçirirler herhangi bir hata yoksa sınav zamanında başlatılır. Sınav sonrasında sınavı yapan Sınav Gözetmeninin performansı, Personel Performans Değerlendirme Prosedürü (PR.08) ne göre Karar Verici tarafından değerlendirilir.

3 4.5. Takip sınavı ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. Tarafından belgelendirmesi yapılan Ulusal Yeterliliklerle ilgili teorik ve performansa dayalı sınavların yeterlilik birimlerinden başarılı olma şartı vardır. Sınavın teorik veya performansa dayalı olan yeterlilik birimlerinin birinden başarılı olan, fakat diğer bölümünden başarısız olanlar 6(altı) ay içinde tekrar sınav başvurusunda bulunduğu takdirde başarılı olduğu bölümden muaf tutulur. Bu sınav için ücret talep edilmez Belge Yenileme Yeterlilik belgelerinin süresi dolan tüm belge sahiplerine belge süresini uzatmak için belge süresinin bitim tarihinden 1 (bir) ay önce belgeli personele Sekreter tarafından ile duyuru yapılır. Belge sahiplerinin belgesinin iptalini gerektirecek bir durum oluşması durumunda madde 4.1. deki şartlar karşılanmalı ve tekrar sınava tabi tutulmalıdır. Program Komisyonu tarafından belirlenen sınav programı içindeki eğitim içeriğinde değişiklik olursa ve bu değişiklikle ilgili tüm belgeli personelin yeniden eğitim alması kararı alınırsa, tekrar eğitim alması gerekir. Belgelerin yenilenmesinde ya da geçerlilik süresi dolması durumunda ilgili MYK Ulusal Yeterliliklerinde madde 15 te belirtilen şartların doğrultusunda yenilenir. Belgelendirilmiş kişiler, Belge Kullanım Sözleşmesi (TL.10) nde belirtildiği gibi, ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. in duyurularını takip etmek ve gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür. Ancak belgeli personel yeterlilik belgesini yenilemek istemiyorsa geçerlilik süresinin dolmasından hemen sonra belge iptal edilir ve web sayfasında belgenin iptali ilan edilir ve belgeli personel yeterlilik belgesinin kullanımından doğan haklardan yararlanamaz. Sekreterya tarafından belgeli personelden belgesini 15 (on beş) iş günü içerisinde ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. e iade etmesi istenir Belgelendirme Kararı Sınav gözetmeni sınavı yaptıktan sonra en fazla 3 gün içerisinde adayın sınav kayıtlarını ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. nin verdiği cevap formuna göre okur ve puanlamayı yaparak sınav yöneticisine verir. Sınav yöneticisi adayın dosyasını inceler. Sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılır, yanlış cevaplar dikkate alınmadan puanlanır. Adayın başarılı sayılması için ilgili MYK Ulusal Yeterliliklerinde teorik ve performans sınavı başarı puanları belirtilmiştir. Dosyada eksiklik yoksa karar verici belgelendirme yapılması/yapılmaması yönünde karar alır. Bu kontrol sınav son kontrol formu kullanılarak yapılır Belge Düzenlenmesi ve Belge Değiştirilmesi Belgenin hazırlanması ve iletilmesi süreci merkez ofiste gerçekleştirilir. Sekretarya tarafından, personel yeterlilik belgesi düzenlenir. Belgenin düzenlenme süresi, normal şartlarda, en geç sınav tarihi itibari ile 2 (iki) aydır.

4 Yeterlilik Belgesi Formu (FR.07) uyarınca hazırlanan belge, Belgelendirme Müdürü tarafından imzalanır ve bir nüshası alınır. İmzalı orijinal belge katılımcıya verilir, nüshası ise ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. de kalır. Düzenlenen belgede, aşağıda belirtilen bilgiler yer alır: Belgelendirilen kişinin kimlik bilgileri (Ad-Soyad, T.C. Kimlik No, Doğum Yeri/Tarihi), Adayın çehresini tam olarak gösterir resim, Belge(Aday) numarası, ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. logosu, TÜRKAK logosu ve MYK logosu, MYK nın ilgili programı adı ve kodu, Sınav Detayları (Sınav Tarihi ve Yeterlilik Alanı), Belgenin geçerlilik süresi (Başlangıç ve Bitiş Tarihleri), ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. nin kuruluş unvanı ve tam adresi, ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. Belgelendirme Müdürü onayı bulunur. Belgelerin numaralandırılması, Doküman Kontrol Prosedürü (PR.00) doğrultusunda yapılır. Belgelendirilen personel Belgelendirilmiş Aday Listesi Formu (FR.06) na Sekretarya tarafından dâhil edilir. Geçerlilik süresi dolmamış bir belge üzerinde yer alan, belge sahibi ile ilgili bilgilerde değişiklik olması ve belge sahibinin söz konusu değişiklikleri, belirten gerekli belgelerle başvurması durumunda, belge ücreti alınarak ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. tarafından belge yeniden düzenlenir Belgenin Kullanılması Belgenin kullanımına ilişkin kurallar belgelenen personel ile ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. arasında imzalanan Belge Kullanım Sözleşmesi Formu (TL.10) na göre tanımlanmaktadır. Belge kullanımı bu dokümanlar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Belgeli personel, kişisel bilgilerindeki değişiklikleri ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye en geç 15 (on beş) iş günü içinde iletmelidir. ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ., belgenin düzenlenmesinden sonra, belgenin kullanımı konusunda personeli yakın takibe alır. Bu kapsamda basın, yayın ve medya dikkatlice izlenir. Bu amaçla akreditasyon kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, müşteri ve son kullanıcı şikâyetleri veya ihbarları dikkate alınır.uygun Olmayan Hizmetin Kullanımı Prosedürü (PR.03) ve Şikâyet ve İtiraz Yönetimi Prosedürü (PR.07) ne göre hareket edilir. Yapılan inceleme sonucunda, ihbar veya belgeli personelin kurallara aykırı tutumu sergilediği tespit edilirse, belgeli personelden konuyla ilgili düzeltici faaliyet gerçekleştirmesi yazılan, Düzeltici/Önleyici Faaliyet Formu (FR.34)ile istenir. Belirlenen süre zarfında düzeltici faaliyetin gerçekleşmemesi, şikâyet veya ihbara konu olan kural ihlalinin giderilmediği görülürse aşağıdaki işlem sırası takip edilir;

5 Belge iptal edilir ve belgeli personelin belge ve logo kullanımına derhal son vermesi için ile bilgilendirilir ve yazılı bir bildirim gönderilir, Mesleki Yeterlilik Kurumu bilgilendirilir, Akreditasyon kuruluşu durumdan haberdar edilir, Şikâyet ya da ihbarı yapan taraf bilgilendirilir, Belgenin iptal edildiği web sayfası yoluyla kamuoyuna duyurulur, Gerekiyorsa sözleşme kapsamında kanuni takibat başlatılır Şartlardaki Değişikliklerin Bildirimi Ana Doküman Listesi - Dış Kaynaklı (FR.01) da tarif edilen yöntemle Sekreter ya da Yönetim Temsilcisi takip ederek ilgili değişikliği Karar Vericiye bildirir. Karar Verici incelemesi neticesinde Belgelendirme prosesinde değişiklik gerekiyorsa Program Komisyonu görüşüne sunulur. Program Komisyonu kararı sonucunda uygulama yöntemi faaliyete geçirilir. Belgelendirilmiş personeli etkileyen durumlarda Sekretarya tarafından yoluyla veya web sitesi aday sayfasından bilgilendirme yapılır. Belgelendirilmiş personelin sıradaki gözetimine kadar değişikliklerin gereklerine uyması durumunda belgenin geçerliliği devam ettirilir. Uymadığı durumlarda belgenin askıya alınması ve/veya iptali durumunda Belge Gözetim, Askıya Alma ve İptal Prosedürü (PR.19) da belirtilen işlemler gerçekleştirilir Belge Durumunun Bildirimi Belgelendirme süreci ile ilgili, Sınava Katılacak Aday Listesi Formu (FR.03), Sınav Programı Formu (FR.11), Sınav Sonuç Listesi Formları (FR.22) ve Belgenin askıya alınması, iptali Bildirim Yazılar Formu (FR.46) ile MYK Sektör Sorumlusuna iletilecektir. Bu bildirimlerin yapılması Karar Vericinin sorumluluğundadır. 5. İLGİLİ DOKÜMANLAR PR.01 - Doküman Kontrol Prosedürü PR.02 - Kayıtların Kontrolü ve Arşivleme Prosedürü PR.03 - Uygun Olmayan Hizmetin Kontrolü Prosedürü PR.07 - Şikâyet ve İtiraz Prosedürü PR.08 - Personel Performans Değerlendirme Prosedürü TL.05 - Çıkar Çelişkisi Analiz Talimatı TL.09 - Sınav Talimatı TL.07 - Sınav Yapıcı Talimatı FR.01 - Ana Doküman Listesi - Dış Kaynaklı TL.10 - Belge Kullanım Sözleşmesi FR.07 - Yeterlilik Belgesi Formu FR.10 - Sınav Gözetmeni Atama Formu FR.46 - Bildirim Yazılar Formu FR.43 - İç Duyuru Formu

6 FR.34 - DÖF Formu FR.02 - Aday Başvuru Formu FR.03 - Kayıtlar Listesi Formu FR.11 - Sınav Programı Formu FR.06 - Belgelendirilmiş Aday Listesi Formu FR.67 - Gözetim Faaliyet Formu FR.66 - Sınava Katılım Şartları Formu

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı DŞ.001 TS EN ISO/IEC 17024:2012 Standardına uygun olarak kalite yönetim sistemini kuran MD Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti nin tüm faaliyetlerinde,

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Makine Bakımcı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Doküman No Revizyon No 03 Revizyon Tarihi 07.03.2019 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Isı Yalıtımcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ PROGRAMININ KODU ADI PROGRAMININ AMACI 02 15UY0203-4 ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ SEVİYE 4 *Adayların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, *Adayın sergilemesi gereken tutum

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİMİ

BELGELENDİRME YÖNETİMİ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal edilmesi ile ilgili sistem ve

Detaylı

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0005-3 OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE-3) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME

PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, başvuru sahibi, aday, belgelendirilmiş veya belge hakkı verilmeyen kişi ve onların işverenlerinden veya diğer bir kesimden belgelendirme faaliyetlerine yönelik

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 7 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, () İplik Operatörü seviye 4 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak

Detaylı

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0039-3) Ön İplik Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4

HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 1.0 AMAÇ Bu şartname Hidrolik-Pnömatikçi (Seviye 4) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; Hidrolik Pnömatik sistemler ve uygulama alanları hakkındaki bilgileri, montaj, bakım

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ. Makina Bakımcı -5

SINAV ŞARTNAMESİ. Makina Bakımcı -5 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu şartname, Makine Bakımcı Seviye 5 (10UY0002-5) Ulusal Yeterliliğine göre adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını,

Detaylı

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü Doküman No Revizyon No 05 Revizyon Tarihi 08.06.2018 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi

Detaylı

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (13UY0139-3) Ön Terbiye Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN PROSEDÜR Gezici Sınav Prosedürü Doküman No P-170 Yayın Tarihi 02.10.2017 Revizyon No 00 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr.

Detaylı

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No Tümü 24/11/2014 30.12.2016 Yeni yayın Sistemden Sekreter tanımlaması çıkarılarak Kalite Yönetim Temsilci Yardımcısı

Detaylı

OTOMOTİV MEKANİKÇİSİ (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV MEKANİKÇİSİ (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0021-4 OTOMOTİV MEKANİKÇİSİ (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-4 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-4) mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; çelik malzemelerin ergitmeli kaynak yöntemlerinden herhangi birini elle

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-3 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-3), mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0018-4 OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO : 1/10 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için belgelendirme başvurularının alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için

Detaylı

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0012-3 Betonarme Demircisi Seviye 3 adayının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirmesi amacıyla hazırlanmıştır. Betonarme projelerinde yer alan donatının; tür, şekil, boyut

Detaylı

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024:2012 Uygunluk değerlendirmesi - Personel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar standardı Madde 9.1. Mesleki Yeterlilik Kurumu Markasının Kullanımına

Detaylı

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Seramik Karo Kaplamacısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 Meltem KÜÇÜK Murat SÜNBÜL Sayfa No 2 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, şikayet ve itirazın alınması, geçerli kılınması, araştırılması ve buna karşın gerçekleştirilecek faaliyetlerin kararlaştırılmasına

Detaylı

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ Revizyon Takip Tablosu No Tarih Açıklama Sayfa No 00 02.02.2017 İlk Yayın 5 Bu doküman SC Proje Yönetim Danışmanlık Turizm ve Tic. Ltd Şti. ye aittir. Yazılı izin olmadan kopya edilemez veya çoğaltılarak

Detaylı

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Bu prosedür Çelik Akademi Eğitim

Detaylı

Olası Riskler Tedbir Yaptırım

Olası Riskler Tedbir Yaptırım Olası Riskler Tedbir Yaptırım Ortaklar Kurulu üyeleri ve diğer çalışanlarının başka bir personel kuruluşun da tam zamanlı çalışması, kısmî süreli personelinin başka bir personel kuruluşunda da çalışması,

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No 24/11/2014 Yeni yayın 00 Dağıtım Listesi (Baskı) Kalite Yönetim Temsilcisi (Orijinal Baskı) Belgelendirme Müdürü

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ Talep edilen belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal edilmesi ile ilgili sistem ve

Detaylı

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Ülkemizde üretim ve hizmet sektörlerinde makine ve donanım kullanımının sürekliliğini ve aksama ile duruşlara meydan vermeden üretimin verimliliğini sağlamak, uygun nitelikteki makine bakımcılarla

Detaylı

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İskele Kurulum Elemanı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

OTOMOTİV SAC ŞEKİLLENDİRMECİSİ (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV SAC ŞEKİLLENDİRMECİSİ (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0022-4 OTOMOTİV SAC ŞEKİLLENDİRMECESİ (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını,

Detaylı

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU Sayfa No : 1 / 12 No Tarih Konusu Talep Sahibi Madde 2 revize edildi, 2.syf 1 Madde 5.1 revize edildi, 3.syf 02.10.2016 Madde 5.2 revize edildi, 4.syf ŞERİFE KÖŞKER Madde 6 revize

Detaylı

DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3) sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin çelik malzemelerin ergitmeli kaynak yöntemlerinden herhangi birini elle

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 3) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü

SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü SAYFA NO : 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; adayların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi amacıyla INTERTEST tarafından teorik, uygulamalı ve benzeri

Detaylı

DOĞAL GAZ ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZ SERVİS PERSONELİ SINAV ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZ SERVİS PERSONELİ SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0032-4 Doğal Gaz Isıtma Ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını,

Detaylı

OTOMOTİV KAPORTACISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV KAPORTACISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0006-4 OTOMOTİV KAPORTACISI (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 10UY0002-4 MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ P04 Yayın 24.04.2017 Bu Prosedür, 3M MYM Kalite Politikası BÖLÜM 9.9/ ŞİKÂYET ve İTİRAZLARIN YÖNETİMİ SÜRECİ ile BÖLÜM 11.0 PROSEDÜRLER ve TS EN ISO/IEC 17024 Standardı uyarınca hazırlanmıştır.bu belgeyi

Detaylı

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Ülkemizde üretim ve hizmet sektörlerinde makine ve donanım kullanımının sürekliliğini ve aksama ile duruşlara meydan vermeden üretimin verimliliğini sağlamak, uygun nitelikteki makine bakımcılarla

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 adayının; iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya kavuşması için; Adayların sahip olması gereken

Detaylı

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0024-3) Sıvacı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

Şikayet Ve İtiraz Prosedürü

Şikayet Ve İtiraz Prosedürü DOk.No : PR-10-07 Rev.Tar. :17.07.2017 Rev. No : 02 Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ VE KAPSAM Milimetrik in yürütmekte olduğu belgelendirme faaliyetlerine dair ilgili kuruluş veya taraflardan gelebilecek şikayet

Detaylı

MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE 5) SINAV ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE 5) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 10UY0002-5 MAKİNE BAKIMCISI (SEVİYE-5) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı EOV AKADEMİ tarafından yürütülen personel belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan itiraz ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile

Detaylı

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

BELGELENİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ

BELGELENİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgenin kararının verilmesi, belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal

Detaylı

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (12UY0048-3) Duvarcı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Prosedür Adı : PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1001 11 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgenin kararının verilmesi, belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar.

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar. 1.AMAÇ Bu talimat, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, ölçme ve değerlendirme koşullarını ve belgelendirme

Detaylı

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

12UY HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0080-4 Hidrolik-Pnömatikçi Seviye 4 adayının; hidrolik pnömatik sistemler ve uygulama alanları hakkındaki bilgileri, montaj, bakım onarım faaliyetleri ve bu faaliyetleri sırasında

Detaylı

P R. 08. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ

P R. 08. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ Sayfa No : 1 / 6 No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE HAZIRLAYAN ONAY ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR Sayfa No : 2 / 6 1. Amaç ve Kapsam Bu prosedürün

Detaylı

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 adayının; iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya kavuşması için; Adayların sahip olması gereken

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon P07 02 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen - 2,3,4 Tarih Değişiklik Revizyon 24/02/2014 10/02/2015 Yeni yayın Şikâyet ve İtiraz tanımlarının ayrıştırılması ve detaylandırılması

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ 2 / 6 1. AMAÇ ve KAPSAM Kalite ve Çevre Kurulu nun sunduğu hizmetlerde müşteriler ya da diğer taraflardan alınan şikayetlerin/itirazların/anlaşmazlıkların kabulü, değerlendirilmesi, sonuçlarının ilgili

Detaylı

ÖZ AĞAÇ İŞ SENDİKASI MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ İKTİSADİ İŞLETMESİ Makine Bakımcı Belgelendirme Talimatı

ÖZ AĞAÇ İŞ SENDİKASI MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ İKTİSADİ İŞLETMESİ Makine Bakımcı Belgelendirme Talimatı 1. Kapsam ve Amaç Bu talimat, 11UY0010-3 Makine Bakımcı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon T08 01 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen Tarih Değişiklik Revizyon - 24/02/2014 Yeni yayın 00 1-5 01/03/2016 Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı.

Detaylı

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname (Seviye 3) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; Ülkemizde doğal gaz sektörünün gelişmesiyle polietilen boru kaynağı yapan, devreye alan, bakım ve tamir

Detaylı

12UY HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0080-4 Hidrolik-Pnömatikçi Seviye 4 adayının; hidrolik pnömatik sistemler ve uygulama alanları hakkındaki bilgileri, montaj, bakım onarım faaliyetleri ve bu faaliyetleri sırasında

Detaylı

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU Sayfa No : 1 / 5 No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE HAZIRLAYAN ONAY ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR Sayfa No : 2 / 5 1.

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Formu Revizyon No 03 04 05 06 07 08 09 10 11 Revizyon Tarihi 16.10.2006 14.11.2006 16.02.2007 15.10.2007 07.04.2008 02.01.2010 01.03.2011 01.06.2012 03.09.2013 Revizyon Sebebi ve Yeri

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş.

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş. Programının Adı Programının Amacı Elektrik Pano Montajcisi Programı Bu ulusal yeterliliğin amacı; çalışanların ve adayların Elektrik Pano Montajcısı (Seviye 3-4-5) mesleğinde başarılı olmak için gereken

Detaylı

12UY0069-3/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0069-3/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 3) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslar arası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Prosedür Adı : PERSONEL BELGELENDİRME Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1001 03 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım

Detaylı

BELGELENDİRME KLAVUZU

BELGELENDİRME KLAVUZU BELGELENDİRME PROGRAMI KAPSAMLARI VE REFERANS DOKUMANLAR PROGRAMIN AMACI PROGRAMIN KODU BELGELENDİRME KLAVUZU PRG.01 Kat Hizmetleri sektöründeki Oda ve Genel alan temizleme ve düzenleme hizmetlerinin gerektirdiği

Detaylı

12UY0069-4/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0069-4/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslar arası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.01 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge Geçerlili

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ PROAKTİF MESLEKİ YETERLİLİK 1.0. Amaç ve Kapsam Başvuru sahiplerinden, adaylardan, belgelendirilmiş kişilerden, onların işverenlerinden ve diğer kesimlerden belgelendirme prosesi ve kriterleri konusunda

Detaylı

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 Revizyon Formu Doküman Adı : Yayın Tarihi : Revize Edilen Bölüm: Doküman No. Yayın No. İlk Revizyon No: Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sebebi ve Yeri 01 02 11.11.2009 01.04.2011 TRB YENİ

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR 1.AMAÇ ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME TRB nin, muayene süreci veya diğer ilgili herhangi bir konuyla ilgili,

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR)

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR) Yayın i 04.05.2009 Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren

Detaylı

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No. 1/5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024 standardı Madde 9.8 ve 9.9 2. AMAÇ Bu prosedür; şikayet ve itirazın alınması, geçerli kılınması, araştırılması ve buna karşın gerçekleştirilecek faaliyetlerin

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİMİ

BELGELENDİRME YÖNETİMİ Tarihi : Rev.N Sayfa Rev. Tar. Açıklama o No 00 İlk Yayın - 01 26.04.2017 İçerik Yeniden Düzenlenmiştir. - Madde 3.0 Sorumlular Başlığı altındaki Personel Belgelendirme Müdürü ile Karar Vericilerin sorumluluğuna

Detaylı

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir.

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir. 1.0 AMAÇ Bir müşterinin veya Prosis bünyesinde gerçekleştirilen eğitim katılımcısının PROSİS kararına itiraz etmesi, şikayette bulunması ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması halinde yapılacak faaliyetlerin

Detaylı