HAREKET. KONTROL TEKNOLOJiLERi MERKEZi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAREKET. KONTROL TEKNOLOJiLERi MERKEZi"

Transkript

1 HAREKET KONTROL TEKNOLOJiLERi MERKEZi

2 İçindekiler 01 HKTM 02 Hizmet Kalitemiz 03 Tasarım, Ar-Ge, Üretim 04 Özel Makinalar 05 Otomasyon / Referanslar 06 Hidrolik / Referanslar 07 Temsilciliklerimiz

3 02

4 Hizmet Kalitemiz Memnuniyetiniz için çok çalışıyoruz HKTM olarak tüm süreçlerde ihtiyaç ve beklentilerinizi tam olarak karşılayan bir anlayışın tesisi için çalışıyoruz. Bu amaç ile ERP ve CRM yazılım sistemlerine ciddi yatırımlar yaptık. Bu yazılımlar sayesinde kaynaklarımızı daha etkin ve planlı kullanabiliyoruz. Dolayısıyla siz değerli müşterilerimize geri dönüşlerimiz daha hızlı bir hale geldi. Toplam verim ve kaliteyi artırarak çalışanlarımızın şirket sorunları yerine müşterilerimize daha fazla zaman ayırmasını organize etmiş olduk. Müşterilerimizin alışkanlıklarını ve gereksinimlerini ölçerek daha iyi hizmet sunmanın olanaklarına kavuştuk. HKTM hizmet kalitesi ISO 9001:2008 standartları ile belgelendirilmiştir. Beklentilerinizi en iyi şekilde karşılama çabasıyla hizmet kalitemizi güçlendirmek için çalışmalarımıza yorulmadan devam etmekteyiz.

5 03 Tasarım, Ar-Ge, Üretim Beklentileriniz Bizim İçin Önemli Müşteri talepleri doğrultusunda oluşan hareket ve kontrol sistemleri önce tasarım bölümümüzde 3 boyutlu olarak oluşturulur, bilgisayar ortamında simülasyonu ve kontrolleri yapılır. Değişen pazar taleplerini güncel teknoloji ile harmanlayarak yeni sistem ve projeler geliştirmekte, bu süreçte üniversiteler ve bilim kurumları ile ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Delta Robot Günümüzde robotların olmadığı bir sanayi hayal etmek mümkün bile değildir. Büyük esneklikleri nedeniyle robotlar birçok alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Rexroth IndraMotion for Packaging kontrol platformu robot üzerinde doğrudan kamera ile bağlantıdadır ve robotun eksenlerini direkt olarak kontrol eder. Gerçek zamanlı işletim sistemi, 64 eksenin senkron olarak çalışmasına olanak tanır. Üzerinde paketlemeye yönelik hazır fonksiyon bloklarını barındırır. Eş zamanlı olarak 16 Kinematik sistem kontrol edilebilir ve her bir kinematik sistem kendi içinde 8 enterpole edilmiş eksen barındırabilir. Buna ek olarak kendi kinematik sistemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde tanımlamanıza ve kullanmanıza da olanak tanır.

6 Tel Izgara Kaynak Makinesi Arçelik Pişirici Cihazlar A.Ş. de Türkiye de bir ilk olarak tel ızgara kaynağına medium frekans teknolojisi uyarlandı. Bu teknolojiyle, üretim kapasitesinin yıllık adede yükseltilmesi yanında, kaynak kalitesinde de belirgin bir artış sağlanmıştır. Tübitak AR-GE destekli bu projemizde Rexroth un tüm hareket teknolojileri bir arada kullanılmıştır. Üretim Tasarlanıp kontrolü yapılan sistemleri konusunda uzman ekibimiz ile üretip, hayata geçirmekteyiz. Ürettiğimiz tüm hidrolik ve otomasyon sistemlerini kendi bünyemizde test etmekteyiz. Silindirler Kullanım yerine ve şartlarına uygun olarak projeye özel silindir dizayn ve imalatı yapılmaktadır. Özellikle demir-çelik sektöründe çalışan tüm silindir tipleri tasarlanıp imal edilmiştir. Hidrolik Sistemler Müşterilerimizin makinalarının hidrolik olarak hareket ve kontrolünü sağlamak amacıyla, 20 litreden litreye kadar tank kapasitesine sahip hidrolik üniteler, valf standları ve akü sistemleri yapılmaktadır. Özel Makinalar Hareket ve kontrol teknolojileri çerçevesinde müşterilerimizin talep ve beklentilerine göre özel makineler tasarlayıp imal etmekteyiz.

7 04 Özel Makinalar Müşterilerimizin talep ve beklentilerine göre hareket ve kontrol teknolojileri çerçevesinde özel olarak tasarlayıp imal etmekteyiz. Beyaz eşya sektörüne özel birçok yapıştırma hattı, kaynaklı birleştirme ve transfer sistemi tasarlanıp üretilmiştir. Yapıştırma Hatları Rexroth un tüm hareket teknolojileri kullanılarak çift komponent silikon ile beyaz eşya sektörüne özel yapıştırma hatları yapılmıştır. Birleştirilecek parçaların yüzeyleri plazma ile temizlenip aktifleştirildikten sonra, altı eksen robot ile düşük toleranslar içinde uygulanan çift komponent silikon, yüksek yapışma dayanımı sağlamaktadır.

8 Kaynak Sistemleri Tel birleştirmelerinde MFDC kaynak teknolojisi kullanılarak isteğe özel makinalar yapılmıştır. Alın kaynak, T kaynak, Punta kaynak ve Dikiş kaynak makineleri beyaz eşya sektöründe başarıyla çalışmaya devam etmektedir. Transfer Sistemleri Kartezyen sistemler kullanılarak beyaz eşya ve cam sektörü ağırlıklı olmak üzere birçok transfer uygulaması gerçekleştirilmiştir. Yapılan transfer sistemlerinde 30 mikron pozisyonlama hassasiyetine kadar ulaşılmaktadır. Özel Makinalar Hareket ve kontrol teknolojileri içeren müşteri ihtiyaçlarına özel makineler üretmekteyiz. Alüminyum sektörü için extrüzyon kalıbı polisaj makinesi, beyaz eşya sektörü için buzdolabı kapısı conta takma makinesi gibi birçok özel makine üretilmiştir.

9 05 Otomasyon Otomasyon bölümümüzde, üretim prosesleri otomasyonu için endüstriye özel tahrik ve kontrol sistem projeleri, lineer, pnömatik ve servo sistemler ile kombine üretilmektedir. Kolay anlaşılabilir ve birbiri ile uyumlu, içinde son derece dinamik tahrik üniteleri, açık kontroller ve software programları gibi modulleride kapsayan üretim kitleri ile çok özel sistem çözümleri sunmaktayız. Standart ürünlerden özel uygulama çözümlerine kadar müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yönelik, çok geniş kapsamlı pnömatik, elektronik ve elektro-pnömatik ürün ve sistemler sunmaktayız. Uygulama Alanları Takım Tezgahları Kağıt ve Baskı Gıda Sektörü Paketleme Otomotiv Endüstrisi Ağaç İşleme ve Cam Makinaları Mermer Sektörü Standart Ürünler Müşteriye Özel Çözümler

10 Kaynak Uygulamaları Orta Frekans (MFDC) dirençli kaynak teknolojisi, Rexroth kalitesi ile sadece otomotivde değil beyaz eşyada da hayatımızın bir parçası olmuştur. Rexroth, PS serisi MFDC akıllı kaynak üniteleri ve trafoları ile her türlü uygulamaya özel en ekonomik çözümü sunabilmektedir. Saç Sürme Servo motor kullanılarak presi sürekli besleme amaçlı otomasyon sistemleri birçok defa başarıyla devreye alınmıştır. Özel Yazılım ve Kontrol Müşterilerimizin projelerine özel olarak kontrol sistemleri ve yazılımları yapılmaktadır. Tek proje içinde 19 servo sürücümotor, punta ve dikiş kaynak işlemlerinin de yer aldığı 11 adet MFDC kaynak sistemi kontrolü başarıyla yapılmıştır.

11 Otomasyon Pnömatik Pano Projelerinize özel pnömatik kontrol sistemlerini istenilen IP ve ATEX sınıflarına uygun panolar dizayn edilerek imalatı yapılmaktadır. Sistemlerinize özel silindir dizaynları ve valf gruplarını sağlamaktayız. Doğrusal hareket ve montaj teknolojileri Makinalarınızın tasarımında kullanabileceğiniz alüminyum profiller ve bağlantı elemanları sağlanmaktadır. Transfer sistemlerinizde kullanabileceğiniz yüksek hız ve hassasiyete sahip, kolay montajı olan lineer modüller projelerinize özel dizayn edilmektedir.

12 Servis HKTM olarak konusunda uzman ve deneyimli ekibimiz ile 7/24 hizmetinizdeyiz. Tamir, revizyon, montaj ve periyodik bakım servislerimizde kullanılan, her ürün orijinal ve garantilidir. Devreye alma, devreye alma sonrası ihtiyaç duyduğunuz teknik destek ve sertifikalı eğitim olanaklarımız ile her zaman yanınızdayız. Eğitim Servo sürücü, servo motor ve CNC sistemleri ile AC MFDC dirençli kaynak üniteleri, trafoları ve tabancaları ve bu uygulamalara sahip tüm sistemler için eğitim vermekteyiz.

13 06 Hidrolik Bosch Rexroth ürünleriyle HKTM olarak hidrolik sistemlerin projelendirilmesini ve satışını her türlü teknik sorularınızı yanıtlayabilecek, konusunda uzman proje ve satış ekibimiz ile gerçekleştirmekteyiz. Geniş stok kapasitemizle ürün ihtiyaçlarınızı daha hızlı bir şekilde tedarik etmeye çalışıyoruz. Uygulama alanları Tüm endüstriyel ve mobil sektörlerinde Küçük ölçekli Standart Hidrolik güç üniteleri Hidrolik Pompalar, Hidrolik Silindir ve Hidromotorlar Filtre ve filtreleme teknolojileri, Yön kontrol, Basınç kontrol, Akış kontrol valfleri, Servo ve Oransal valfler, Elektronik kartlar Çek valf, Lojik (Mantık) valfler, Basınç şalterleri Akümülatör ve aksesuarlar

14 Demir Çelik Sektörü Yurtiçi ve yurtdışında ton kapasite aralığında otuza yakın ark ocağı, pota ocağı ve 8 adet sürekli döküm tesisinin (CCM) tüm hidrolik sistemleri, ayrıca bir adedi profil olmak üzere 10 un üzerinde haddehanenin tüm hidrolik ve sıvı (Şanzıman hadde ayağı) yağlama sistemi anahtar teslim gerçekleştirilmiştir. Alüminyum Sektörü Alüminyum sektöründe döküm makinaları, döküm hatları, folyo haddeleri ve ton aralığındaki extrüzyon presleriyle ilgili projeler ve uygulamalar yapıldı. Lastik Sektörü 100 ün üzerinde, aralığında lastik şekillendirme presi hidrolik sistemleri projelendirilerek imal edilmiştir.

15 Hidrolik Servis Eğitim Hidrolik Servis bölümümüz hidrolik pompa, servo valf ve oransal valf tamirlerini titizlikle yapmaktadır. Bu çalışmalarını; valf test istasyonu, elektronik laboratuarı ve 200 KW ile 90 KW gücündeki pompa test istasyonları ile desteklemektedir. Tüm servis hizmetleri ve orijinal yedek parça, Rexroth markasının garantisi altındadır. Hidrolik sistemlerinin algılanması ve pratik uygulama olanağı sağlaması için eğitim setleri sağlamaktayız. Müşterilerimizin sistemlerine özel eğitimler vermekteyiz.

16 Filtre teknolojisi Bosch Rexroth yüksek performans için en son teknoloji ile filtre ve filtre elemanlarından oluşan eksiksiz bir portföy sunuyor. Ürün yelpazemiz yağ temizlik, su konsantrasyonu ve hidrolik sıvılarda özel durum izleme sistemleri için ölçüm cihazları içerir. Müşterilerimizin sistemlerinin sağlıklı çalışması için gerekli kestirimci bakım planları yapılmaktadır. Kullanılan yağın gerekli kontrolleri için konusunda tüm dünya tarafından kabul edilmiş profesyonel firmalarla birlikte destek verilmektedir.

17 07 Temsilciliklerimiz Öncelikle projelerimizde kullandığımız daha sonra sizlere sunduğumuz kendi alanlarında lider olan firmaların temsilciliklerini yürütmekteyiz. Hareket ve kontrol teknolojileri konusunda tamamlayıcı niteliği olan kendi alanında lider yeni markaları da sizlere sunmaya devam edeceğiz.

18 KTR Motor-Pompa, Motor-Redüktör gibi akuplajlarda kullanılacak güç aktarım elemanları, kaplinler, kampanalar, konik sıkma elemanları, tork limiterler, servo kaplinler, tork ölçüm cihazları, disk frenler, hidrolik aksesuarlar. AVIT Hidrolik sistemlerde kullanılan DIN, SAE flanşlar kare ve yarım ay flanşlar, bağlantı elemanları SITEMA Güvenlik amaçlı kilitleme mekanizmaları, fren sistemleri. Gates Hidrolik hortumlar ve hortum başlıkları, endüstriyel hortumlar, hortum presleri ve hortum kesme makinaları, güvenlik amaçlı basınç kılıfları EMB Hidrolik bağlantı elemanları, boru ucu şişirme makinaları, yüksük sıkma makinası Bolenz Schaefer Hidrolik pistonlu ve balonlu aküler, akü tamir ve bakım kitleri

19 Hidropar Kocaeli Hid. Oto. ve Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti. Adres: Osman Yılmaz Mh. İstanbul Cd. No: 80/A Gebze-Kocaeli / TÜRKİYE Tel: Faks: info@hktm.com.tr Sakarya Şube Adres: Güney Mobilyacılar San. Sitesi Sk No:7 PK:54200 Erenler / SAKARYA Tel: Faks: sakarya@hktm.com.tr

Durmazlar 1956 yılından beri sürekli gelişmeyi hedef alıyor.

Durmazlar 1956 yılından beri sürekli gelişmeyi hedef alıyor. BUGÜN YARIN DAİMA Yönetim Merkezi & Ataevler Durmazlar 1956 yılından beri sürekli gelişmeyi hedef alıyor. Üretim teknolojileri sektöründe dünyanın en modern üretim tesislerinden birine sahip olması, 3

Detaylı

İTHAL ARA ÜRÜN ÜRETİLEBİLİRLİĞİ PROJESİ RAPORU Haziran 2012

İTHAL ARA ÜRÜN ÜRETİLEBİLİRLİĞİ PROJESİ RAPORU Haziran 2012 İTHAL ARA ÜRÜN ÜRETİLEBİLİRLİĞİ PROJESİ RAPORU Haziran 2012 İTHAL ARA ÜRÜN ÜRETİLEBİLİRLİĞİ PROJESİ RAPORU HAZIRLAYANLAR Emel KÖŞKER Mukaddes EREL Ömer Faruk DAĞLIOĞLUGİL Haziran 2012 Not: Bu rapor T.C.

Detaylı

Anahtar ve Elektrikli Ev Aletleri Sanayi A. Ş. Velibaba mah. Ankara cad. No: 188 Dolayoba Pendik 34896 İstanbul Türkiye Telefon: +90 216 307 74 01

Anahtar ve Elektrikli Ev Aletleri Sanayi A. Ş. Velibaba mah. Ankara cad. No: 188 Dolayoba Pendik 34896 İstanbul Türkiye Telefon: +90 216 307 74 01 Anahtar ve Elektrikli Ev Aletleri Sanayi A. Ş. Velibaba mah. Ankara cad. No: 188 Dolayoba Pendik 34896 İstanbul Türkiye Telefon: +90 216 307 74 01 pbx Faks : +90 216 307 74 04 İçindekiler Genel Müdür ün

Detaylı

Tasarımdan seri üretime kadar maksimum esneklik

Tasarımdan seri üretime kadar maksimum esneklik ENGEL in plastik endüstrisine yönelik dergisi Şubat 2015 The ENGEL HL-Ödülleri 2015 Şimdi başvurun! Üç kategoride Sayfa 9 ENGEL NPE 2015 te Beş Yıldızlı Endüstri Yeterliliği Sayfa 10 Hızlı, esnek ve kompakt

Detaylı

Sizi Özgür Kılan Makine Sistemi. ENGEL victory. be the first.

Sizi Özgür Kılan Makine Sistemi. ENGEL victory. be the first. Sizi Özgür Kılan Makine Sistemi ENGEL victory be the first. Çok Renkli Uygulamalar I Sayfa 24 Müşteriye Özel Çözümler I Sayfa 26 Robot/Otomasyon I Sayfa 22 Kolonsuz Tasarım I Sayfa 4 Kontrol Ünitesi I

Detaylı

Orta yük taşıma. KUKA robotları

Orta yük taşıma. KUKA robotları Orta yük taşıma kapasiteleri için KUKA robotları KUKA GÜÇLÜ ORTAĞINIZ. Kalite "made in Germany", yaratıcılık ve en üst düzeyde müşteri odaklı çalışma: Bu ilkelere dayanarak KUKA onlarca yıldır üstün teknolojiler

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SEKTÖRÜ STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI 2012-2016

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SEKTÖRÜ STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI 2012-2016 BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SEKTÖRÜ STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI 2012-2016 2012 1 İÇİNDEKİLER TABLOLAR LİSTESİ... 2 GRAFİKLER LİSTESİ...

Detaylı

Yüksek yük taşıma kapasiteli KUKA robotları

Yüksek yük taşıma kapasiteli KUKA robotları Yüksek yük taşıma kapasiteli KUKA robotları KUKA GÜÇLÜ ORTAĞINIZ. Kalite "made in Germany", yaratıcılık ve en üst düzeyde müşteri odaklı çalışma: Bu ilkelere dayanarak KUKA onlarca yıldır üstün teknolojiler

Detaylı

STRATEJİK ARAŞTIRMA EYLEM PLANI RAPORU

STRATEJİK ARAŞTIRMA EYLEM PLANI RAPORU Akıllı Ulaşım Sistemleri OTOMOTİV TEKNOLOJİ PLATFORMU STRATEJİK ARAŞTIRMA EYLEM PLANI RAPORU VERSİYON 3.0 (08.2014) i Akıllı Ulaşım Sistemleri İÇİNDEKİLER I. YÖNETİCİ ÖZETİ... 1 II. OTOMOTİV TEKNOLOJİ

Detaylı

Her zorluğun üstesinden gelen. Tork Konvertörlü Forklift sizlerle.

Her zorluğun üstesinden gelen. Tork Konvertörlü Forklift sizlerle. Her zorluğun üstesinden gelen. Tork Konvertörlü Forklift sizlerle. Hidrodinamik tahrikli Dizel ve LPG forkliftler (Tork konvertörü) 1.600 ile 3.500 kg arası taşıma kapasitesi sunar. 1 Neden bir Jungheinrich

Detaylı

YOL SÜPÜRME ARACI TASARIM VE PROTOTİP İMALATI*

YOL SÜPÜRME ARACI TASARIM VE PROTOTİP İMALATI* TMMOB Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi V. Makina Tasarım ve İmalat Teknolojileri Kongresi 17-18 Ekim 2009 YOL SÜPÜRME ARACI TASARIM VE PROTOTİP İMALATI* H. Rıza GÜVEN 1, Ünal UYSAL 2, Çetin KARAKAYA

Detaylı

Üç adımda sahip olmak istediğiniz makineye

Üç adımda sahip olmak istediğiniz makineye Setaltı bulaşık makineleri UC Serisi Üç adımda sahip olmak istediğiniz makineye UC-XL UC-L UC-M UC-S Önsöz Değerli gastronomlar, Son yıllarda gastronomi dünya çapında hızla değişim ve gelişim gösterdi.

Detaylı

YOL ÇİZGİ EL KİTABI. Çizgimiz doğruluk ilkemiz kalitedir

YOL ÇİZGİ EL KİTABI. Çizgimiz doğruluk ilkemiz kalitedir YOL ÇİZGİ EL KİTABI Çizgimiz doğruluk ilkemiz kalitedir Başkanın Mesajı Gelişmiş ülkelerde, kara ulaşımında, trafik kazalarının azaltılması ile ilgili yapılan araştırmalarda yatay ve işaretlemelerin önemi

Detaylı

KALİTE EL KİTABI Döküman Kodu Dok. Rev. No Dok. Yayın Tarihi MİM.KEK 04 28.01.2010

KALİTE EL KİTABI Döküman Kodu Dok. Rev. No Dok. Yayın Tarihi MİM.KEK 04 28.01.2010 Sayfa 1/25 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. Firma Tanıtımı... 3 2. Entegre Yönetim Sistemi Kapsamı... 3 3. Organizasyon Şeması... 4 4. ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ... 5 4.1. Genel Şartlar... 5 4.2. Dökümantasyon

Detaylı

Tek bir sahte rulman tüm işinizi bozabilir

Tek bir sahte rulman tüm işinizi bozabilir 1/2014 Schaeffler Industrial Aftermarket Distribütör Dergisi Tek bir sahte rulman tüm işinizi bozabilir stopfakebearings.com Yetkili Endüstriyel Distribütör : Dünya genelinde sertifikalandırma tamamlandı

Detaylı

Ürün Kataloğu YÜK HÜCRELERİ TORK SENSÖRLERİ BASINÇ SENSÖRLERİ KUVVET SENSÖRLERİ ÇOK EKSENLİ SENSÖRLER CİHAZLAR YAZILIM. Sensör Çözüm Merkezi

Ürün Kataloğu YÜK HÜCRELERİ TORK SENSÖRLERİ BASINÇ SENSÖRLERİ KUVVET SENSÖRLERİ ÇOK EKSENLİ SENSÖRLER CİHAZLAR YAZILIM. Sensör Çözüm Merkezi Ürün Kataloğu YÜK HÜCRELERİ TORK SENSÖRLERİ BASINÇ SENSÖRLERİ KUVVET SENSÖRLERİ ÇOK EKSENLİ SENSÖRLER CİHAZLAR YAZILIM Sensör Çözüm Merkezi ANSI Z540-1-1994 Firma Tanıtımları NEL Elektronik A.Ş., sahip

Detaylı

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASINDA MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNİN ROLÜ : GIDA SEKTÖRÜNDE UYGULAMA

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASINDA MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNİN ROLÜ : GIDA SEKTÖRÜNDE UYGULAMA T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASINDA MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNİN ROLÜ : GIDA SEKTÖRÜNDE UYGULAMA DOKTORA TEZİ Hazırlayan Vesile

Detaylı

60 Nm den 150,000 Nm ye kadar Tork Aletleri

60 Nm den 150,000 Nm ye kadar Tork Aletleri YETERLİLİK ÜRÜNLER SERVİS EMNİYET AVANTAJLAR ÖDÜLLER BİLGİ 60 Nm den 150,000 Nm ye kadar Tork Aletleri YETERLİLİK Güvenli gerdi uygulamaları Biz ekipman üretmenizin yanı sıra, herhangi bir müşterimiz için

Detaylı

1- Yaşar 2010 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi

1- Yaşar 2010 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi Yaşar 2010 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi 1- Yaşar 2010 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi İçindekiler 2 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 3 İcra Başkanı nın Mesajı 4 Yaşar

Detaylı

ASELSAN da Halk Günü ULUSAL SAVUNMA SANAYİİNİN GÜVENCESİ YIL:25 SAYI:86 3/2012 ISSN 1300-2473

ASELSAN da Halk Günü ULUSAL SAVUNMA SANAYİİNİN GÜVENCESİ YIL:25 SAYI:86 3/2012 ISSN 1300-2473 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. YIL:25 SAYI:86 3/2012 ULUSAL SAVUNMA SANAYİİNİN GÜVENCESİ ISSN 1300-2473 ASELSAN da Halk Günü ASELSAN Dergisi 1 Değerli Okuyucular ASELSAN

Detaylı

Çalışma Alanı Bileşenleri Besleme Üniteleri İçin

Çalışma Alanı Bileşenleri Besleme Üniteleri İçin D-26615-2009 D-27753-2009 D-26530-2009 Çalışma Alanı Bileşenleri Besleme Üniteleri İçin 02 ÇALIŞMA ALANI BİLEŞENLERİ ÇALIŞMA ALANI BİLEŞENLERİ 03 Çalışma Alanı Bileşenleri* Göz alıcı şekilde tasarlanan

Detaylı

Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor

Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor KAPAK KONUSU RÖPORTAJI Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor Türkiye de DorukCloud markasıyla, Microsoft Hyper-V platformu üzerinde, bulut bilişim hizmetini veren ilk firma

Detaylı

ilerlemenin yolu her zaman ileri bakmak...

ilerlemenin yolu her zaman ileri bakmak... Sürdürülebilirlik Raporu ilerlemenin yolu her zaman ileri bakmak... İçindekiler 2 Yönetiṁ Kurulu Başkanı ndan Mesaj 4 Vizyon, Misyon, Hedef ve İlkeler 6 Kısaca Otokar 8 Otokar ın Rekabet Avantajları 10

Detaylı

Sanatlar & El becerileri

Sanatlar & El becerileri Sanatlar & El becerileri Fırınlar ve Aksesuar Çömlekçilik Porselen desenciliği Vitray Cam eritme Süsleme Emaye Raku www.nabertherm.com Made in Germany Made in Germany Nabertherm, dünya çapındaki 400 çalışanıyla

Detaylı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası İçerik Takdim ve Teşekkür... 1 1. Giriş... 3 2. Küme Analizi... 7 2.1. Sektörel Analiz... 7 2.2. Yerel Ekonomi...

Detaylı

Bundan böyle düzenli yayınlanmasını planladığımız bültenimize isim önerilerinizi sunmak için lütfen bize yazın: bulten@dmyelektronik.

Bundan böyle düzenli yayınlanmasını planladığımız bültenimize isim önerilerinizi sunmak için lütfen bize yazın: bulten@dmyelektronik. Sayı: 1 Mart 2014 sosy@l DMY grup şirketleri çatısı altında iletişimi güçlendirmek, sağlıklı bilgi akışını sağlamak ve grup çalışanlarımızın etkileşimini arttırmak amacıyla bundan böyle DMY sosy@l platformu

Detaylı

Viega bağlantı sistemleri. Daima doğru bağlantı.

Viega bağlantı sistemleri. Daima doğru bağlantı. Viega bağlantı sistemleri Daima doğru bağlantı. 2 Viega. Çok daha iyi bir fikir! Bazı şeyler vardır ki, hiç geçmişte kalmazlar. Aradan 110 yıl geçse bile. Viega da inovasyon ve girişimcilik ruhu gecmiştekinden

Detaylı

dünyası 04/2012 Ak-Eli İnşaat: Komatsu varsa sorun yok Demir Madencilik in makine parkı Komatsu ile daha güçlü

dünyası 04/2012 Ak-Eli İnşaat: Komatsu varsa sorun yok Demir Madencilik in makine parkı Komatsu ile daha güçlü İş Makinaları 04/2012 dünyası Sayı:21 Ak-Eli İnşaat: Komatsu varsa sorun yok Gülmez Nakliyat üstün performanstan memnun Demir Madencilik in makine parkı Komatsu ile daha güçlü Özkar İnşaat zorlu işleri

Detaylı

GETINGE wd46 Turbo çok daha hizli bir yikayici dezenfektör

GETINGE wd46 Turbo çok daha hizli bir yikayici dezenfektör GETINGE wd46 turbo çok daha hızlı bir yıkayıcı dezenfektör 2 Getinge WD46 Turbo Getinge WD46 Turbo 3 daha aziyla daha fazlasini yapmaniz için Kaynaklar sınırlı ve sağlık tesislerindeki verimlilik talepleri

Detaylı

Orta Gerilim AC Sürücüleri Seçim Kılavuzu. PowerFlex 7000 Direct-to-Drive Teknolojisi Hava soğutmalı Sıvı soğutmalı

Orta Gerilim AC Sürücüleri Seçim Kılavuzu. PowerFlex 7000 Direct-to-Drive Teknolojisi Hava soğutmalı Sıvı soğutmalı Orta Gerilim AC Sürücüleri Seçim Kılavuzu PowerFlex 7000 Direct-to-Drive Teknolojisi Hava soğutmalı Sıvı soğutmalı POWERFLEX 7000 ORTA GERILIM AC SÜRÜCÜLERI 200 bg'den 34.000 bg'ye (150 kw'den 25.400 kw'ye)

Detaylı