IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum"

Transkript

1 IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

2 Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ONS ALTIN Çekirdek PCE, Son 2 Yılın En Düşüğünde Kaldı! ABD de açıklanan Eylül ayı PCE(kişisel tüketim harcamaları endeksi) verisi yüzde 0.4 ile beklenti dahilinde gelirken, yüzde 0.2 lik önceki ay gerçekleşmesini ikiye katladı. Yıllık datada da yüzde 1.6 lık beklenti seviyesine paralel gerçekleşme görüldü. Oynaklığı yüksek olan gıda ve enerji fiyatlarının dahil edilmediği Çekirdek PCE de hem aylık hem de yıllık gerçekleşmeler beklenti seviyeleri ve önceki ay gerçekleşmeleri ile aynı düzeydeydi. Aylık çekirdek PCE son 5 aydır yüzde 0.1 lik artış gösterirken, yıllık veri ise yüzde 1.3 ile geçen ay olduğu gibi Kasım 2015 verisinden bu yana en düşük seviyede kaldı. Eylül ayı kişisel gelirleri yüzde 0.4 lük beklenti düzeyinde açıklanırken, kişisel giderler yüzde 0.8 lik beklenti üzerinde yüzde 1 olarak, reel kişisel tüketim ise yine yüzde 0.5 lik beklenti üzerinde yüzde 0.6 lık gerçekleşmeye işaret etti. Trump ın Başı Ağrıyacak Gibi! ABD de bu hafta gözler FED Başkanlığı, FOMC kararları ve istihdam verilerine çevrilmişken bir yandan da krize neden olabilecek gelişmeler de yaşanıyor. Hatırlanacağı gibi yıllarında Rusya ya uygulanan yaptırımlar esnasında Rusya ile gizli irtibat kurduklarından şüphelenilen ve haklarında soruşturma başlatılan üst düzey yetkililer hakkında hafta sonu FBI ın yakalama kararı çıkarttığı bilgisi ajanslara düşmüştü. Yetkililerden bazılarının Trump ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, Trump ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort ve Trump ın eski iş ortağı Rick Gates in isimlerinin olması piyasalarda konunun dikkatle takip edilmesine neden oluyor. Haklarında ayrıca vergi kaçakçılığı da dahil birkaç suçlama daha olan şüphelilerden Manafort, bugün FBI ın Washington saha bürosuna teslim oldu. Konuyla ilgili ilerleyen günlerdeki gelişmeler Başkan Donald Trump ın başını ağrıtabilir ve ABD de hükümetin meşruiyetinin yeniden sorgulanmasına neden olabilir.

3 Euro Bölgesi Ekonomik Güven Endeksi, Ekim ayında seviyesinde gerçekleşerek 113.3'lük beklentiyi aşarak son 17 yılın zirvesinde geldiği görüldü. Almanya da takvim ve mevsimsel etkilerden arındırılmış perakende satışlar, Eylül de yüzde 0.5 arttı. Eylül 2016'ya kıyasla yüzde 4.1 yükselen perakende satışlar, piyasalardaki aylık yüzde 0.5 lik beklentiyi karşılarken, yıllık yüzde 3 lük artış beklentisinin ise üzerinde gerçekleşti. Ekim ayı enflasyon ise yüzde 0 olarak gerçekleşerek yüzde 0.1 lik beklentileri karşılayamadı. İspanya da son gelişmelerin ardından Katalan liderlerin ifadeye çağrılması ve isyan, ayaklanma, kamu fonlarının yanlış kullanımı suçlamaları ile ifade vermeleri istendi. ABD tarafında ise tahvil faizlerinin Jerome Powell ismiyle beraber düştüğü ve haftaya majör para birimleri karşısında değer kaybıyla başladığını söyleyebiliriz. Veri akışında ise kişisel gelirler Eylül'de yüzde 0.4 artarken kişisel harcamalar ise yüzde 1 artarak Ekim 2009'un bu yana en büyük artışı kaydetti. Paritede gözler bu hafta içinde açıklanacak FOMC tutanaklarında verilecek mesajlar ve tarım dışı istihdam verilerinde olacak. Teknik olarak gün içinde yatay seyir devam ederken aşağı yönlü hareketlerde destekleri, yukarı yönlü hareketlerde ise dirençleri takip edilebilir.

4 Hafta sonunda IKBY Başkanı Barzani nin görevini bırakacağının açıklanması ile Kuzey Irak meselesi yeniden gündeme oturdu. Yeni seçilecek başkanın kim olacağı ve Türkiye ile ilgili ne tür ilişkiler kuracağı ve bağımsızlık konusundaki düşünceleri merakla beklenmekte. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi faizler konusunda yaptığı açıklamalarda: Faiz düşüşü için bankaların kamu maliyeti azaltılmalı, kamu indirimi sonrası bankalar da kâr azaltabilir dedi. Öte yandan önceki hafta başında çıkan spekülasyonlarla ilgili konuşan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise Türkiye şu anda bizim odak noktamız değil. Ortaya atılan söylentilerin doğruluğu yok. derken, Türk bankalarına yaptırım uygulama tehtidinde bulunmadığını belirtti. Rusya ya uygulanan yaptırımların ihlal edildiği gerekçesiyle Başkan Trump ın ekibine yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili olarak kampanya direktörü Manafort un FBI ya teslim olması heyecana neden olurken, açıklanan ABD verilerinden çekirdek PCE verileri zayıflığa işaret etti. Aylık data son 4 ayda olduğu gibi yüzde 0.1 oranında artış gösterirken, senelik veri ise geçtiğimiz ay olduğu gibi yüzde 1.3 ile son 2 senenin en düşük seviyesindeydi. Teknik olarak kur tarafında takip ettiğimiz ilk dirençler , ve seviyelerinde bulunuyor. Geri çekilmelerde ise sırasıyla , ve destekleri izlenebilir.

5 Paritenin güne yukarı yönlü hareketlerle başladığını görüyoruz. Veri akışı sakinken haber akışlarının pariteye yön verdiğini belirtelim. Özellikle Trump ın seçim kampanyasını yürüten ortaklarına yakalama kararının çıkmış olması ve vergi reformunun üzerinde iç çatışmaların çıktığı iddiası ile gevşeyen ABD tahvilleri ve Dolar endeksi ile beraber bu durumun pariteye pozitif yansıdığını söyleyebiliriz. ABD de olumlu veriler gelmeye devam etse de piyasaya yön verecek önemde olmadığından dolayı pariteye etkisi olmadığını belirtmekte fayda var. İkincil verilerden kişisel veriler rakamında Eylül de yüzde 0.4 artış gözlemlenirken harcamaların da yüzde 1 artarak beklentileri aştı. İngiltere de Başbakan Theresa May, kabinesinin önde gelen isimleriyle yarın Brexit için hazırlıkları görüşecek. Öte yandan Başbakan sözcüsünün yaptığı açıklamalarda Kuzey İrlanda konusunda ilerleme sağlandığı ancak halan aşılması gereken yollar olduğunu kaydederek K.İrlanda da yeniden doğrudan yönetime geçildiğini görmek istemediklerini belirtti. Paritede dikkatler İngiltere Merkez Bankası nın faiz kararların ve ABD de açıklanacak FOMC açıklamaları ile tarım dışı istihdam göstergelerinde olacaktır. Teknik olarak yükselişlerin devamında seviyeleri test edilebilir. Olası satıcılı seyir halinde ise destekleri gündeme gelebilir.

6 Kuzey Irak ta devam eden karışıklık Irak petrolünün geleceğiyle ilgili soru işaretlerini devam ettiriyor. Hafta sonunda Mesut Barzani nin görevini bırakacağının açıklanması sonrası gözler yeni Başkan ın kim olacağı ve bağımsızlık referandumu sonrası bölge ülkelerinden veto yiyen Böllgesel Yönetim in yeniden petrol üretimini artırıp artırmayacağı merakla beklenmekte. Dün açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Türkiye ye ihraç edilen petrolün geçtiği sınır kapılarında kontrolü sağlamadıkları takdirde krizin derinleşeceğini bildirirken, bu gece saatlerinden itibaren Kuzey Iraktan Türkiye ye gelen petrolün durdurulduğu bilgisi ajanslara düştü. Irak Petrol Bakanı Cebbar El-Luaybi ise yaptığı açıklamada 5.tekli duba projesinin tamamlanmasın ve günlük 900 bin varil eklenmesinin ardından güney limanlarındaki ihracat kapasitesinin 4 Milyon 600 Bin varil ile rekor seviyeye yükseldiğini söylerken, günlük petrol ihracatının da geçen seneye göre 400 Bin artış göstererek 4 Milyon varili geçtiğini duyurdu. Bölgesel yönetim adına açıklama yapan Ramazan Kerim ise, Rus şirketi Rosneft ile anlaşma imzalamalarından dolayı ABD nin kendilerini cezalandırarak Irak Ordusuna Kerkük e giriş izni verildiğini iddia etti Haziran dan bu yana 60 Dolar ın üstüne geçtiğimiz Cuma günü ancak çıkabilen emtiada takip ettiğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunuyor. 60 Dolar altına geri çekilmelerde ise 59.60, ve destekleri izlenebilir.

7 Değerli metal haftaya hafif alıcılı bir seyirle başladı. Son açıklanan haftalık ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) raporuna göre, 24 Ekim haftasında, spekülatif USD net kısa pozisyonları, son iki haftanın en düşük seviyesine gerilerken altın net alım pozisyonları bin kontrat ile geçen haftaya göre düşüş gösterdi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin, Jerome Powell in bir sonraki Fed Başkanı olabileceği söylentileri üzerine zayıfladığı görüldü. Poltico'ya göre Trump, Fed'in başkan adaylığı konusundaki kararını Perşembe günü açıklayabilirken ABD Hazine Bakanı Mnuchin ise Fed başkanı ve başkan yardımcısını aynı anda atama planının olmadığını belirtti. Öte yandan Temsilciler Meclisinin, vergi reformunun yılsonuna kadar uygulanabilmesi için yol yapan 2018 mali yılı bütçe tasarısını geçirmesine rağmen Cumhuriyetçiler arasında Trump ın teklif ettiği vergi reformu üzerine iç çatışmalar yaşanıyor. Veri akışında ise ABD'de kişisel gelirler Eylül'de yüzde 0.4 artarken kişisel harcamalar ise yüzde 1 arttı ve Ekim 2009'un bu yana en büyük artışı gösterdi. Teknik olarak 1273 seviyesinin önemi devam etmekle beraber bu seviyenin üzerindeki kalıcı hareketlerde dirençleri takip edilebilir seviyesinin altında kalıcılık halinde de destekleri hedeflenebilir.

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL GBPUSD Anayasa Görüşmelerinde 2. Tur Anayasa değişikliği görüşmelerinde ilk turun tamamlanmasının

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL ABD Başkanı Trump ın güvenlik danışmanı Michael Flynn in Rusya ile olan ilişkileri

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Yellen dan faiz mesajı Cuma günü açıklanan ve beklentilerin oldukça altında kalan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum EURUSD Günden Kalanlar USDTRY GBPUSD ALTIN BRENT PETROL ABD tarihinde bir ilk yaşandı ve tarihte ilk kez 20 trilyon dolarlık borç seviyesi aşıldı.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum EURUSD Güne Bakış USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetinin görüşme talebini kabul etmemesi durumunda

Detaylı

Ekonomik Gündem. ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst

Ekonomik Gündem. ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Yurt içinde MGK sonrası Bakanlar kurulu toplantısında OHAL in 3 ay daha uzatılmasına karar verildi. Amerika ile vize krizi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL Yellen Doları Tırmandırdı Fed Başkanı Yellen dün yaptığı konuşmasında ABD ekonomisinin

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Yeni güne Çin den açıklanan enflasyon rakamları ile başlangıç yaptık. Üretici fiyat

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN EURUSD GBPUSD USDTRY Referandum Tarihi Netleşiyor Yurt içi ana gündem maddesi ise anayasa değişikliği.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN BRENT PETROL GBPUSD EURUSD USDTRY Cumhurbaşkanı ndan faiz indirim mesajı Muhtarla Toplantısı nda konuşan Cumhurbaşkanı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN FOMC Üyelerinin Yeni Yıl Beklentileri Dikkatle Takip Edilecek Yeni haftanın en önemli

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Yurtiçi piyasalar enflasyon verisine odaklandı Yurtiçi piyasaların gündeminde yarın

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL İngiltere MB ndan parasal destek sinyali İngiltere MB Başkanı Mark Carney dün yaptığı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL TCMB: Sadeleşme Uygun Bir Zamanda Tamamlanacak Yurtiçinde bugün, faizlerin sabit

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Fitch, Avrupa nın Kulağını Çekti! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün tabiri

Detaylı

13 Eylül Trump Vergi Reformunda Israrcı. 13 Eylül 2017

13 Eylül Trump Vergi Reformunda Israrcı. 13 Eylül 2017 9 13 Eylül 2017 Trump Vergi Reformunda Israrcı Yurtdışına baktığımızda, dün açıklamalarda bulunan Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Constancio, henüz 2% lik enflasyon hedefine ulaşılamasa da mevcut

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ONS ALTIN edilecek. Yine FOMC üyelerinin yapacağı konuşmaları da piyasada karşılık bulabilir. Tarım Dışı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Yurtiçi ve Yurtdışında Belirsizlik Ortamı Hâkim Geçtiğimiz hafta Türkiye nin de dahil olduğu uluslararası

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD TCMB nin Faiz Kararının Etkileri Kısa Sürdü Dün beklenmedik bir şekilde faiz artırımına

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN ABD İstihdam Verileri Şaşırttı! Bugün ABD de iş istatistikleri bürosu tarafından açıklanan istihdam

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN G20 zirvesinde ikili görüşmeler fazla basına yansımadı. ABD Başkanı Trump ın izole

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Bankacılık sisteminin yüksek aktif kalitesi ve likidite pozisyonları aracılık kapasitesini desteklemekte ve olası dalgalanmalara

Detaylı

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016 2 Aralık 2016 02 Aralık 2016 ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor Brexit Sekreteri D. Davis in hükümet Avrupa pazarına erişmek için gerekirse AB bütçesine katkı yapmaya

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY GBPUSD Yeni haftaya ABD cephesinden sakin bir başlangıç yaptık. Genel olarak uluslararası

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN Küresel piyasalarda Deutsche Bank paniği Avrupa bankacılık sektörüne yönelik endişeler

Detaylı

USDTRY ABD de Trump a olan soruşturmaların gündemde olması ve zayıf dolar endeksine rağmen iç gündem ve diğer ekonomik belirsizlikler paritedeki düşüş

USDTRY ABD de Trump a olan soruşturmaların gündemde olması ve zayıf dolar endeksine rağmen iç gündem ve diğer ekonomik belirsizlikler paritedeki düşüş 25.07.2017 ANALİZ Geçtiğimiz günü Almanya dan İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi ve ABD den Mevcut Ev Satışlarıyla yatay bir piyasayla geçirdik. Almanya PMI 58.3 ile ABD deki Mevcut Ev Satışları 5.52

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Piyasaların Trump zaferi sonrası reflasyon beklentileri ile yükselen dolar, beklentilerin altında kalan veriler

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? BRENT PETROL ALTIN GBPUSD USDTRY EURUSD Almanya: El uzatmaya hazırız! Gün içerisinde Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel

Detaylı

PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ

PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ 15.08.2017 Haftanın ilk gününü verilerden yoksun çoğunlukla yatay bir seyirle geçirdik. Siyasi durumda ise gündem geçen haftaki gibi ABD-Kuzey Kore gerginliğiydi. ABD, Kuzey

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN GBPUSD BRENT PETROL Başbakan Binali Yıldırım dan Ekonomiye Yönelik Olumlu Sinyaller Ak Parti TBMM grup

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL GBPUSD hareketlendirecektir. Trump tan Beklenen Vergi Reformu ABD Başkanı Trump seçim zaferi

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN EURUSD USDJPY USDTRY GBPUSD Küresel piyasaların gündeminde dün FED faiz kararı ve sonrasında yapılan açıklamalar vardı. FED beklendiği üzere

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN Dolar Piyasaları Domine Etmeye Devam Ediyor Haftanın en önemli gelişmesi kuşkusuz

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Merkez enflasyon tahminini yükseltti Bugün faizlerin sabit tutulduğu Temmuz ayı PPK

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD Fischer dan faiz sinyali Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer hafta sonu enstitüde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY EURUSD USDTRY GBPUSD Küresel piyasalarda dün ABD den gelen veriler takip edildi. ABD den gelen çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDJPY USDTRY EURTRY GBPUSD ABD den son çeyrek büyüme rakamının 3.revizesini takip ettik. Beklentilerin üzerinde gelen

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? BRENT PETROL ALTIN GBPUSD USDTRY EURUSD Kuzey Kore gerilimi sürüyor Epey bir süredir ABD ile Kuzey Kore arasındaki

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum GBPUSD EURUSD Piyasalar Öne Çıkanlar USDTRY ALTIN BRENT PETROL Geride kalan günde İngiltere cephesinden gelen Brexit anket sonuçları paritedeki hareketliliği

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN GBPUSD BRENT PETROL EURUSD Enflasyon beklentilerin altında arttı TÜİK in bugün açıkladığı rakama göre Eylül

Detaylı

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B Sabah saatlerinde TSK nın sınır bölgesinde tatbikat başlattığı duyuruldu. Sonrasında ise Irak Yüksek Mahkemesinin,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Çekirdek TÜFE Son 13,5 Yılın Zirvesine Çıktı Bugün Türkiye de Eylül ayı enflasyon verileri takip

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Günden Kalanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ONS ALTIN Trump, FED e Yönelik Eleştirilerini Sürdürüyor! Bugün başlayıp yarın sonuçlarının açıklanacağı

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD BRENT PETROL Gündemdekiler TMCB'nin son toplantısında gelen faiz indirimi ile birlikte yapılan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Hamburg da gerçekleştirilen G-20 zirvesinde ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Enflasyon 6 ayın zirvesinde TÜİK in açıkladığı verilere göre enflasyon Temmuz ayında

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Güne Bakış EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Yurtiçi Veriler Tatmin Etmiyor! Bugün Türkiye de açıklanan Temmuz ayı 3 aylık ortalama(haziran-

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN BRENT PETROL GBPUSD USDTRY EURUSD ABD den Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı 15 Mart ta yapılacak FOMC toplantısı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD USDTRY ALTIN EURUSD Yurtiçinde Gündem Yoğun Küresel piyasalarda sakin seyir devam ederken dikkatler

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD FBI Açıklaması Trump a Yaradı Cuma günü FBI Direktörü James Comey tarafından yapılan

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Kuzey Kore gerilimi büyümeye devam ediyor Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilimin

Detaylı

TCMB PARA POLİTİKASINDA SIKI POLİTİKAYA DEVAM

TCMB PARA POLİTİKASINDA SIKI POLİTİKAYA DEVAM TCMB PARA POLİTİKASINDA SIKI POLİTİKAYA DEVAM 02.08.2017 Ayın ilk gününü Merkez Bankası nın Sıkı Ekonomik politikalarını destekleyici açıklamalarla geçirdik. Temmuz ayı para politikası karar metninde olduğu

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Piyasalarda Merkez Bankaları açıklamaları yönü belirledi. Fed in 2014 yılında başladığı

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN TÜFE de 5 Ayın En Hızlı Artışı Piyasalarda Aralık ayında faiz artırımı beklentileri

Detaylı

14 Mart Mart ABD Başkanı Trump tan Ani Karar

14 Mart Mart ABD Başkanı Trump tan Ani Karar 14 Mart 2018 a ABD Başkanı Trump tan Ani Karar 14 Mart 2018 ABD de açıklanan Şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artış gösterdi. Aynı zaman aralığında

Detaylı

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi 24 Ekim 2017 24 Ekim 2017 Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İspanya ve Katalonya arasında yaşanan siyasi gerilimin devam etmesinin gün içerisinde

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 26 Kasım Pazartesi Türkiye, Reel Kesim Güven Endeksi, ABD Dallas Fed İmalat Endeksi 27 Kasım Salı Çin, Sanayi Üretimi 28 Kasım Çarşamba ABD 3Ç18 GYSH, Konut Verileri 29

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY Piyasalarda Öne Çıkanlar Petrol fiyatlarında dün başlayan satış hareketi bugün de devam ediyor. Piyasadaki

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD Suudi Arabistan ve Rusya dan işbirliği çağrısı G20 zirvesinde bir araya gelen Suudi

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

PİYASALARDA YATAY SEYİR DEVAM EDİYOR

PİYASALARDA YATAY SEYİR DEVAM EDİYOR PİYASALARDA YATAY SEYİR DEVAM EDİYOR 08.08.2017 Veri bakımından kısır geçen hafta piyasalarda sınırlı hareketlere sebep oluyor. OPEC toplantısının petrolde sınırlı da olsa volatilite sağladığını söyleyebileceğimiz

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN Dolar yeni yılda kaldığı yerden devam ediyor Dolar endeksi yükselişine devam ediyor.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN ABD Başkanı Trump ın Rusya ile ilişkileri ve sağlık yasası yeniden gündemde. Senatodan

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL USDTRY GBPUSD EURUSD ALTIN TL yeni haftaya kötü başladı Doların küresel anlamda değer kazandığı bir haftanın

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY BRENT PETROL Cari açık beklentinin üzerinde TCMB nin bugün açıkladığı rakamlara göre cari işlemler

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN TÜİK Dış Ticaret Rakamlarını Açıkladı Bugün TÜİK ten gelen dış ticaret rakamlarını

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD TCMB yılın son toplantısını pas geçti Fed in faiz kararının ardından faizlerde yukarı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD FOMC de sürpriz yok Fed, Haziran ayı FOMC toplantısında piyasa beklentilerine paralel

Detaylı

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim 10 14 Ekim 2016 Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan veri aylık bazda beklentilerin hafif

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD Küresel piyasalara teşvik dopingi İngiltere nin AB den ayrılma kararı alması sonrası

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst

Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Ekonomik Gündem ABugün piyasalardaki en önemli veri olan ADP Ulusal Tarım Dışı İst Uluslararası piyasalrda; Dolar Yellen'ın enflasyonun yakın zamanda yükselişe geçmesini beklediğini ve kademeli faiz artışlarını

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN EURUSD Yellen ın Açıklamalarıyla Dolar Yükseldi FED Başkanı Yellen ın dün ABD senatosunda

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN Dün açıklanan TÜFE rakamları beklentinin altında gelse de yükseliş dev ediyor. Çekirdek TÜFE yüzde 7 den 7.5 e yükselirken,

Detaylı