VANA CEKETLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VANA CEKETLERİ www.kivancgroup.com"

Transkript

1 VANA CEKETLERİ

2 KIVANÇ GROUP Firmamız Kıvanc Kimya Sanayi ve Ticaret A.S., 1984 yılından beri Avrupa nın konusunda uzman kurulusu Klevers Glasgewebe GmbH & Co. KG. firmasının Turkiye mumessilliğini yurutmekte ve asbest icermeyen cam elyaf izolasyon malzemeleri konusunda faaliyet gostermektedir. Genis ürün yelpazemiz ve her an ihtiyacınıza sunabilmek icin hazır bulundurduğumuz stoğumuzla size en iyi hizmeti vermeyi amaclamaktayız. KIVANÇ GROUP dünyada konusunda uzman kurulusların Türkiye mümessilliklerini yürütmekte ve asbest içermeyen yüksek ısıya dayanıklı izolasyon malzemeleri kullanarak Çözülebilir Yastık Sistemlerinin Türkiye de üretimini ve pazarlamasını yapmaktadır. KIVANÇ GROUP olarak hedefimiz; temsilcisi olduğumuz firmaların asırlık tecrübe ve bilgi birikimini de kullanarak müsterilerimiz için en uygun izolasyon malzemelerini seçmek ve uygulamalarını yapmaktır. VANA CEKETİ Bir vanadaki ısı kaybı; o vananın bağlı bulunduğu en az 1 metre uzunluğundaki borudaki ısı kaybına eşdeğerdir.(kaynak: Department of Environment Energy Efficiency Programme ). Fabrikalardaki vanaların miktarları gözönüne alındığında yüzlerce metre borunun izolasyonsuz olduğu kadar bir ısı kaybı olduğu görülmektedir. Sökülüp takılabilir şekilde tasarlanan vana ceketleri vanaların bakım ve arıza durumlarına göre tekrar tetkar sökülüp takılabilmektedir. VANA CEKETİNİN AVANTAJLARI Isı kayıplarını azaltır. Dış yüzey sıcaklığını düşürdüğü için yanıklardan doğan iş kayıplarını önler, iş güvenliğini artırır. Montajı kolaydır, özel bir bilgi gerektirmeden takılabilir. Demontajı kolaydır, çok kısa sürede sökülüp tekrar yerine takılabilir. Defalarca sökülüp takılabilir. Sabit izolasyon gibi her seferinde yeni malzeme kullanılmasına gerek yoktur. İzolasyona bir kez masraf yapılır, uzun süre kullanılır. Vana ceketinin dış kumaşı silikon kaplı olduğundan dış ortamlarda kullanılabilir; sıvı, yağ, yakıt vb. sıvıların içeri girerek izolasyon keçesine zarar vermesini engeller.

3 SICAK HAT VANALARINA AİT ERMAL KAMERA GÖRÜNTÜLERİ Uygulamadan Önce Uygulamadan Sonra Silikon kaplı cam elyaf kumaş: VANA CEKETLERİNDE KULLANILAN MALZEMELER kullanıla- Dokunmuş cam elyaf kumaşın üzeri silikon kaplanarak sıvı, yağ, yakıt vb. Sıvıların içeri girmesi engellenir. Cam elyaf kumaş ºC ye kadar bilmektedir.silikon kaplı cam elyaf kumaşın sürekli kullanım Sıcaklığı ise 230ºC dir. Çalışma şartlarına bağlı olarak daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı cam elyaf kumaşlar kullanılabilmektedir (1.000ºC ye kadar). Kumaşlar Alman Normu DIN 4102 ye göre A1, A2, B1 sınıfı Yanmaz Malzemeler Grubundadır.

4 Üretimini yaptığımız vana ceketlerinde kullanılan silikon kaplı kumaş SOLAS 74/88 Chapter II-2 ve IMO RESULATION MSC.97(73) e uygunluğu See-Berrufsgenossenschaft kuruluşu tarafından IMO Resulation MSC.61 (67) (FTP Code) Annex-1,Part 5,Part 2 ye göre test edilmiştir ve EC-Type Examination (Module B) sertifikası bulunmaktadır. İzolasyon Keçesi : Isı kaybını azaltmak amacıyla vana ceketinin içine uygun kalınlıkta izolasyon keçesi konmaktadır. Vananın çalışma sıcaklığına ve istenen ısı kaybına bağlı olarak bilgisayarda yapılan ısı hesaplamalarına bağlı olarak uygun izolasyon keçesi ve izolasyon kalınlığı teknik ekibimiz tarafından belirlenmektedir. İzolasyon keçesi olarak farklı yoğunluklarda ve kalınlıklarda cam yünü, taş yünü ve Filomat izolasyon keçesi kullanılmaktadır. Kullanılan izolasyon keçeleri Alman Normu olan DIN 4102 ye göre A sınıfı yanmaz malzemeler grubundadır. Kopçalar ve bağlama teli : Vana ceketini monte etmek için ve izolasyon keçesinin dağılmasını engellemek için paslanmaz çelikten kopçalar kullanılmaktadır. Yine paslanmaz çelikten mamul olan bağlama teli bu kopçalardan geçirilerek vana ceketi kolayca yerine monte edilir. Cam elyaf dikiş ipliği: Cam elyaf dikiş ipliği Vana ceketinin imalatında kullanılan Dikiş ipliklerinin de yüksek sıcaklığa dayanıklı olması gerekir. Aksi halde dikiş iplikleri yanacağından vana ceketi dağılacak ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle dikiş ipliklerinin de cam elyaf olması gerekmektedir.

5 Cam elyaf bağlama ipi : Kenarlardaki ısı kaçaklarının önlenmesi ve montaj kolaylığı sağlanması amacıyla vana ceketinin kenarlarında bağlama ipleri bulunmaktadır. İzolasyonsuz yüzeyle temas etme ihtimali olduğundan bu iplerin de yüksek sıcaklığa dayanıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle cam elyaf bağlama ipleri kullanılmalıdır. Patlar / Kulaklar / Kapaklar /Etiketler : Vana ceketinin birleşim yerindeki ısı kayıplarını en aza indirmek için birleşim yerlerine silikon kaplı cam elyaf kumaştan patlar / kulaklar / kapaklar konmaktadır. Tarafımızdan tek tek ölçüleri alınan vana ceketlerinin yerlerini ve vana çapını gösteren numara atiketleride kulaklar üzerine konmamaktadır. NEDEN BİZİ SEÇMELİSİNİZ? * ÜCRETSİZ olarak ısı hesapları yaptırmak ve vana ceketi kullanmanın size olan yararını ısı kaybı olarak görmek mi istiyorsunuz? İzolasyon hesaplamaları için özel olarak geliştirilmiş olan bilgisayar programımız sayesinde tüm vanalarınız için izolasyon öncesi ve sonrası toplam ısı kayıplarını teklifimizin ekinde size bir rapor olarak sunuyoruz. * Termal kamera çekimleri ile ısı kayıplarını ve vana ceketinin getirisinin görsel olarak da kanıtlanmasını mı istiyorsunuz? Siparişinizin ardından teknik ekibimiz tesisinize gelerek termal kamera çekimlerini yapmaktadır. Bu çekimler vana ceketlerinin montajından sonra da yapılmakta ve sonuçlar size karşılaştırmalı olarak bir rapor halinde sunulmaktadır.

6 * ÜCRETSİZ olarak Geri Ödeme Süresi hesapları yaptırmak ve vana ceketi kullanmanın size olan yararını finansal açıdan görmek mi istiyorsunuz? Teklifimizle beraber tüm vanalarınız için Geri Ödeme Süresi ni hesaplayarak size bir rapor olarak sunuyoruz. 220 C sıcaklıkta çalışan DN 100 PN 16 pistonlu bir vanada 80 mm kalınlığında taş yünü ile yapılan izolasyon sonrasında %97 ye varan bir kazanç sağlanmaktadır. Hesaplanan bu değerler yukarıdaki tabloda gösterilmektedir. (Hesaplamalar sırasında esas alınan değerler: Ortam Sıcaklığı 25 C, rüzgar hızı 0 m/s, emisivite değeri 0,9, yüzey 0,74 m2, çalışma süresi saat/yıl, kullanılan yakıt fuel oil #6, ısıl değer 9200 kcal/kg, yakıt etkinliği %83, birim yakıt maliyeti 0,195 $/kg). Isı kayıpları ile ilgili yapılan hesaplamalar, vana ceketi kullanımıyla ısı kayıplarında %97 lere varan azalmalar gerçekleştiğini göstermektedir. * Doğr u malzemelerin ve doğru izolasyon kalınlığının belirlenmesini mi istiyorsunuz? Kullandığımız bilgisayar programı sayesinde sıcaklığa, çalışma şartlarınıza ve sizin isteklerinize bağlı olarak doğru malzemeleri ve doğru izolasyon kalınlığını belirliyoruz. * Vana ceketlerinin montajının da üretici tarafından yapılmasını mı istiyorsunuz? Üretilen vana ceketlerinin montajı da isteğinize bağlı olarak mobil ekibimiz tarafından yapılabilmektedir. ISO 9001 belgeli bir firmayla mı çalışmak istiyorsunuz? Firmamız 2004 yılından bu yana ISO 9001:2000 Kalite Güvence Sistemi ne uygun olarak üretimlerini gerçekleştirmektedir.

7 VANA CEKETİ ALIRKEN DİKKAT!!!! DOĞRU İZOLASYON MALZEMELERİ SEÇİLMİŞ Mİ? -40 C ile C arasındaki sıcaklıklar için vana ceketi uygulamaları yapılabilmektedir. Çalışma şartlarına bağlı olarak doğru malzemeler seçilmelidir. Aksi halde yeterli ısı tasarrufu sağlanamayacak, istenen verim alınamayacak ve vana ceketinin ömrü kısalacaktır. Vana ceketlerinde kullanılması en uygun malzemeleri şu şekilde sınıflandırabiliriz. İzolasyon malzemesi: Cam yünü Taş yünü Filomat Cam elyaf kumaş: Silikon/Teflon kaplı Alüminyum folyo lamineli Paslanmaz çelik tel takviyeli KRM / SACişlemli Alüminyum tozu + PU kaplı YS 75 işlemli Bağlantı elemanları: Paslanmaz çelik tel Yay ISI HESAPLAMALARI YAPILMIŞ MI? Çalışma şartlarına uygun malzemeler seçildikten sonra gerekli ısı hesaplamaları yapılmalı ve istenen dış yüzey sıcaklığı ve ısı kaybı değerlerine bağlı olarak uygun izolasyon kalınlığı belirlenmelidir. Kıvanç Group olarak yaptığımız tüm çalışmalarda, montaj öncesi ve sonrası değerleri müşterilerimize rapor halinde sunmaktayız. HER VANA İÇİN ÖLÇÜLER AYRI AYRI ALINIYOR MU? Her firmanın DN 100 PN 16 vanası aynı değildir.vana üreticilerinin farklı olması ve farklı bağlantı şekillerinin olması nedeniyle standart üretim olan vana ceketleri her vanaya tam olarak uymaz ve bazı bölgelerin izolasyonsuz kalmasına neden olur. Bu durum da ısı kayıplarına yol açar. Bunun önüne geçebilmek için her vana için ayrı ölçü alınmalıdır.ancak bu sayede ısı kayıpları en aza indirilmiş olacaktır.

8 Vana ölçülerinin alınmadığında rastlanan sıkıntılar Vana flanşları ile boru arasının açık kalması İzolasyonsuz Flanşlar Vana gövdesinde açıklıklar Vana izolasyonunda kullanılan ceketlerin en verimli şekilde çalışması için gereken tüm önlemler tarafımızdan alınmıştır. Vana ölçüleri tek tek alınmaktadır ve bu ölçülerde vanaların bitiş yerleri (flanşları) değil,boru üzerindeki sabit izolasyon göz önüne alınmaktadır. Yani vana ceketleri sabit izolasyon üzerine binecek şekilde ölçü alınmakta böylece ısı kayıpları en aza indirilmektedir. Kıvanç Group olarak, deneyimlerimize ve tecrübelerimize dayanarak Türkiye nin önde gelen kurumlarına ve tüm dünyaya yıllardır hizmet vermekteyiz. Herkesin bizimle çalışmaktan kıvanç duyduğu bir firma olmak için çalışıyoruz. İkitelli O.S.B. Aykosan San. Sit. 2.Kısım 5.Ada C Blok İkitelli İSTANBUL Tel: Fax: info@kivancgroup.com

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

www.yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE VANA CEKETİ S T E Tel: 0216 309 72 50 Fax: 0216 377 98 01 info@yakacikvalf.com.tr

www.yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE VANA CEKETİ S T E Tel: 0216 309 72 50 Fax: 0216 377 98 01 info@yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE 0036 W 0 / TRD 100 VANA CEKETİ S T E Yakacık Vana & Armatür Ceketleri, armatürlerin (vana, pislik tutucu, çek valf, kompansatör, eşanjör, su tankı vb.) sıcak hatlarda ısı kaybını en

Detaylı

ENERJİ GİDERLERİNİZDE %80 TASARRUF

ENERJİ GİDERLERİNİZDE %80 TASARRUF ENERJİ GİDERLERİNİZDE %80 TASARRUF Birincil enerji kaynaklarının nerede ise tamamını ithal eden ülkemizde enerji maliyetleri için ödenen bedel çok büyük rakamlara ulaşmaktadır. Sanayi tesisleri, Oteller,

Detaylı

ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER

ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER KIVANÇ GROUP Firmamız Kıvanc Kimya Sanayi ve Ticaret A.S., 1984 yılından beri Avrupa nın konusunda uzman kurulusu Klevers Glasgewebe GmbH & Co. KG. firmasının Turkiye mumessilliğini

Detaylı

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU Kaplamasız veya alüminyum folyo kaplı, yüksek birim ağırlıkta Taşyününden imal edilen borular olup 250 C den yüksek sıcaklıklardaki sanayi borularının ısı yalıtımında, boruların

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

www.gmcflexible.com Uygulama Bilgileri : Kanal Çapının Belirlenmesi Uygulama Bilgileri : Montaj Uzunluğunun Belirlenmesi

www.gmcflexible.com Uygulama Bilgileri : Kanal Çapının Belirlenmesi Uygulama Bilgileri : Montaj Uzunluğunun Belirlenmesi www.gmcflexible.com Uygulama Bilgileri : Kanal Çapının Belirlenmesi Fleksible hava kanallarının kullanıldığı sistemler düşük ve orta basınçta çalışan kanal sistemleridir. Bu sistemlerde kanalın çapının

Detaylı

BORULARDA ISI KAYBI VE YALITIMI

BORULARDA ISI KAYBI VE YALITIMI Makale BORULARDA ISI KAYBI VE YALITIMI Y. Müh. Gökhan ÖZBEK Özet: Bu yazıda ısıtma tesisatında kullanılan borulardan olan ısı kaybı üzerinde durulmuştur. Isıtılmayan hacimlerden geçen sıcak su borularından

Detaylı

Vana ve Kondenstop Ceketleri

Vana ve Kondenstop Ceketleri Vana ve Kondenstop Ceketleri info@ayvaz.com www.ayvaz.com Tesisatınızdaki her vana ve kondenstop SİZE PARA KAZANDIRSIN istemez misiniz? 2 Vana ve Kondenstop Ceketleri Cevabınız evetse, gelin sizi üstün

Detaylı

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. www.sde.com.tr. Ürün Kodu : BV

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. www.sde.com.tr. Ürün Kodu : BV Ürün Kodu : BV KELEBEK VANA Kelebek Vana, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir milden oluşan, az yer kaplayan, bir vana türüdür. Vana açıkken,

Detaylı

VANA VE ARMATÜRLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

VANA VE ARMATÜRLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ TESKON 2017 / MEKANİK TESİSAT YALITIMI SEMİNERİ Bu bir MMO yayınıdır MMO bu yayındaki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan, teknik bilgi ve basım hatalarından sorumlu değildir. VANA VE

Detaylı

S.D.E. KELEBEKK VANA. Pompa çıkışlarında kelebek vana veya hidrolik frenli çekvalf. hız ayar vanaları ile

S.D.E. KELEBEKK VANA. Pompa çıkışlarında kelebek vana veya hidrolik frenli çekvalf. hız ayar vanaları ile Ürün Kodu : HC - BV ÇEK - KELEBEKK VANA Vanaya ait bilgileri, Kelebek Vana sayfamızda bulabilirsiniz. Çek-kelebek vana, kelebek vananın, tahrik kutusu yerine, hidrolik güç ünitesi takılan ve bu ünite yardımı

Detaylı

Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı

Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı Türk Sanayisinde Enerji Verimliliği Semineri - 11 Mart 2009 İstanbul Sanayi Odası - Türkiye Tesisatlarda Enerji Verimliliği & Isı Yalıtımı Timur Diz Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü İZODER Isı Su Ses

Detaylı

SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SKV 3400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. SKA 3200 Oransal Seviye Kontrol Vanası

Detaylı

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF Ürün Kodu : HDC S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF Hidrolik Frenli Tilting Çekvalf, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir mil, ağılık kolu ve

Detaylı

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. Ürün Kodu : BV

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI.   Ürün Kodu : BV KELEBEK VANA Kelebek Vana, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir milden oluşan, az yer kaplayan, bir vana türüdür. Vana açıkken, içinde klepe olduğu

Detaylı

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. Ürün Kodu : BV

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI.  Ürün Kodu : BV Ürün Kodu : BV KELEBEK VANA Kelebek Vana, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir milden oluşan, az yer kaplayan, bir vana türüdür. Vana açıkken,

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ EĞİK AÇILI TİLTİNG TİP ÇEKVALF

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ EĞİK AÇILI TİLTİNG TİP ÇEKVALF Ürün Kodu : HDC-E S.D.E. Hidrolik Frenli Eğik Açılı Tilting Çekvalf, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir mil, ağılık kolu ve ağırlık, kapanmayı

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

Arsen ESNEK METAL SOLAR - BOILER HORTUMLARI GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ İÇİN EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001

Arsen ESNEK METAL SOLAR - BOILER HORTUMLARI GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ İÇİN EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM CERTIFIED HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM Arsen ESNEK METAL SOLAR - BOILER HORTUMLARI GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ İÇİN ISO 9001:2008 REGISTERED COMPANY EN ISO 10380 PRODUCED AND

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

ISI SES SU YANGIN YALITIMI 2012 YILI FİYAT LİSTESİ

ISI SES SU YANGIN YALITIMI 2012 YILI FİYAT LİSTESİ 2012 YILI FİYAT LİSTESİ 01.01.2012 CEOPACK PE AMBALAJ PROFİLLERİ ÜRÜN ADI V-50/8/8 POLİETİLEN PROFİL V-55/12/12 POLİETİLEN PROFİL V-60/14/14 POLİETİLEN PROFİL V-70/16/16 POLİETİLEN PROFİL V-100/20/20 POLİETİLEN

Detaylı

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Proval Kelebek Vanalar

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Proval Kelebek Vanalar V101 (Wafer) / V10 (Lug) Proval Kelebek Vanalar Kelebek vanalar, mükemmel sızdırmazlık özelliği, boru hattında az yer kaplaması, kolay ve ekonomik otomasyona uyarlanabilmeleri, düşük basınç kayıpları ve

Detaylı

NK Numune Alma Kabı Montaj ve Kullanım Kitapçığı

NK Numune Alma Kabı Montaj ve Kullanım Kitapçığı NK Numune Alma Kabı Montaj ve Kullanım Kitapçığı NK MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4. MONTAJ... 5 5. NUMUNE ALMA İŞLEMİ... 6 6. BAKIM... 6

Detaylı

Balans vanası PN 16 ve PN 25 DN

Balans vanası PN 16 ve PN 25 DN Balans vanaları STAF, STAF-SG Balans vanası PN ve PN DN 0-00 Basınçlandırma & Su kalitesi Balanslama & Kontrol Termostatik kontrol ENGINEERING ADVANTAGE Flanşlı, dökme demir (STAF) ve düktil demir (STAF-SG)

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler 2 Ocak/2011 Döner Flanşlı Kompansatörler Döner Flanşlı Kompansatörler *Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450 o, 1000 cycle. *Ondülasyon Malzemesi : AISI 304 *Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart

Detaylı

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır.

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır. Ürün Kodu : GV SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER Sürgülü vanalar, uzun, yassı veya oval bir gövde, içinde vanayı açıp kapayan bir klepe, klepeyi hareket ettiren mil ve somundan oluşan, genel amaçlı vanalardır.

Detaylı

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır.

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır. Ürün Kodu : GV SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER Sürgülü vanalar, uzun, yassı veya oval bir gövde, içinde vanayı açıp kapayan bir klepe, klepeyi hareket ettiren mil ve somundan oluşan, genel amaçlı vanalardır.

Detaylı

Giydirme Cephe Sistemleri

Giydirme Cephe Sistemleri Giydirme Cephe Sistemleri Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri faaliyet göstermekte

Detaylı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 İletkenlik Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Sedna Aire, sizlere SolarCool İklimlendirme Sistemini sunmaktan gurur duymaktadır. İki aşamalı bir split ya da paket iklimlendirme sistemine entegre edilmiş, tescilli

Detaylı

S.D.E. ÇALPARA ÇEKVALF

S.D.E. ÇALPARA ÇEKVALF Çalpara Çekvalf, büyük bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir mil ve klepe kolu, ağırlık kolu ve ağırlıktan oluşan bir çekvalftir. Kullanım yeri, pis su hatlarında

Detaylı

ARI-Pislik tutucu. ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı

ARI-Pislik tutucu. ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı ARI-Pislik tutucu ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı TRB 801 Ek II No. 45 (EN-JL1040 hariç) EN ISO 15848-1 / TA - Luft TÜV-Test-No. 973-10675245-10

Detaylı

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler MLG SERİSİ MANYETİK SEVİYE GÖSTERGELERİ Seviye göstergesi montajı yapılırken bakım kolaylığı olması bakımından; bağlantı tipi ve ölçüsüne göre vana kullanılması, tahliye tapası yerine de ½ tahliye vanası

Detaylı

TA-COMPACT-P. Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanası (PIBCV)

TA-COMPACT-P. Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanası (PIBCV) Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanası (PIBCV) IMI TA / Kontrol vanaları / Basınçtan bağımsız kombine balans ve kontrol vanası,

Detaylı

S.D.E. RECOIL ÇEKVALF

S.D.E. RECOIL ÇEKVALF Ürün Kodu: RC RECOIL ÇEKVALF Recoil çekvalfler özel bir tasarıma sahiptir. Büyük bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan milden oluşan bir çekvalftir. Pompa çıkışlarında,

Detaylı

LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor...

LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor... LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor... TEKNOMAX, teknolojinin sunduğu son nesil LED lerle, optik ve aydınlatmada yüksek bilgi birikimini buluşturuyor. Böylelikle, armatür tipleri arasında

Detaylı

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF

S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF Ürün Kodu : HDC S.D.E. HİDROLİK FRENLİ TİLTİNG ÇEKVALF Hidrolik Frenli Tilting Çekvalf, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir mil, ağılık kolu ve

Detaylı

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu Mart - 2011 Yahya Kaptan Toplu Konut Alanının Isı Yalıtımı Açısından Değerlendirilmesi Hazırlayan : Ünal ÖZMURAL, Alpaslan GÜVEN, Yavuz

Detaylı

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına

Detaylı

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER Asbestsiz contalar; NBR bağlayıcılı aramid, sentetik, mineral fiberden oluşmaktadır. Asbest kullanımının artık tamamen ortadan kalktığı bugünlerde,

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM CERTIFIED HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM fiyat LİSTESİ -- ISO 9001:2008 REGISTERED COMPANY C U R L LISTED US EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED OHSAS 18001 HAKKIMIZDA Şirket

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon İLAÇ Temizleme Boyutlar ve Toleranslar Metalürjik Kontrol Yüzey Kalitesi Paketleme Dökümantasyon DIN 11866 ya göre borular ASME - BPE 4 6 8 10 15 20 25 32 40 50 65 80 100 125 150 200 6,0 x 1,0 8,0 x

Detaylı

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi. Kelebek Vanalar

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi. Kelebek Vanalar V101 (Wafer) / V102 (ug) Serisi Keleek Vanalar V101 (Wafer) / V102 (ug) Serisi Keleek Vanalar Keleek vanalar, mükemmel sızdırmazlık minde çok değişik malzeme kullanılailmesi özelliği, oru hattında az yer

Detaylı

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ AMİNER FO AVAANDIRMA SİSTEMERİ Türkiye de aminer flow dizayn ve imalatında bir ilk olan GÖNKA sürekli yaptığı AR-GE çalışmaları ile dünya standartlarını takip ederek, ameliyathane gereksinimlerini karşılayacak

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Pioneering for You Ürün broşürü Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo ile atıksu tahliyesi ve arıtma Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo pompalan ve sistemleri, belediye atık yönetimi

Detaylı

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır.

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır. İĞNE VANA İğne vana, gövde, silindir, piston, akış yönlendirici, mil ve dişlilerden oluşan yüksek basınç vanasıdır. Atık sularda kullanılmaz, temiz sularda olmak şartı ile herhangi bir vana olarak da kullanılabilir.

Detaylı

MS 1000 GOFRET TİP SENSÖR "GOFRET" TİP SENSÖR FARKLI ÇAPLARDA FLANŞLARA UYUMLUDUR

MS 1000 GOFRET TİP SENSÖR GOFRET TİP SENSÖR FARKLI ÇAPLARDA FLANŞLARA UYUMLUDUR GOFRET TİP SENSÖR "GOFRET" TİP SENSÖR FARKLI ÇAPLARDA FLANŞLARA UYUMLUDUR Üretici garanti belgesi sadece İngilizce olarak sitede mevcuttur: www.isomag.eu İÇİNDEKİLER TEKNİK VERİ... 3 GENEL ÖZELLİKLER...

Detaylı

Online teknik sayfa PHT-RBX25ST10S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa PHT-RBX25ST10S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PHTRBX5ST0S0AS0Z PHT PHTRBX5ST0S0AS0Z PHT A B C D E F H I J K L N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Ortam Basınç türü Ölçüm mesafesi Sipariş

Detaylı

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır.

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır. İĞNE VANA İğne vana, gövde, silindir, piston, akış yönlendirici, mil ve dişlilerden oluşan yüksek basınç vanasıdır. Atık sularda kullanılmaz, temiz sularda olmak şartı ile herhangi bir vana olarak da kullanılabilir.

Detaylı

S.D.E. ÇALPARA ÇEKVALF

S.D.E. ÇALPARA ÇEKVALF Çalpara Çekvalf, büyük bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir mil ve klepe kolu, ağırlık kolu ve ağırlıktan oluşan bir çekvalftir. Kullanım yeri, pis su hatlarında

Detaylı

Katalog V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi Kelebek Vanalar. Proval Kelebek Vanaların Teknik Üstünlükleri

Katalog V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi Kelebek Vanalar. Proval Kelebek Vanaların Teknik Üstünlükleri V101 (Wafer) / V102 (ug) Serisi Keleek Vanalar Keleek vanalar, mükemmel sızdırmazlık özelliği, Gelişen teknolojiler, keleek vanaların oru hattında az yer kaplaması, otomasyona üretiminde çok değişik malzeme

Detaylı

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ

UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ UYGULAMA VE SATIŞ BAYİİ DEĞERLİ APARTMAN SAKİNLERİ ISI YALITIMI DOĞRU YAPILIRSA YATIRIMDIR HEMDE KAZANDIRAN BİR YATIRIMDIR....VE BİZ DEST YAPI OLARAK ATACAĞANIZ BU DOĞRU ADIMDA 14 YILLIK YAPI UYGULAMALARI

Detaylı

Katalog V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi Kelebek Vanalar. Proval Kelebek Vanaların Teknik Üstünlükleri

Katalog V101 (Wafer) / V102 (Lug) Serisi Kelebek Vanalar. Proval Kelebek Vanaların Teknik Üstünlükleri V101 (Wafer) / V102 (ug) Serisi Keleek Vanalar Keleek vanalar, mükemmel sızdırmazlık özelliği, Gelişen teknolojiler, keleek vanaların oru hattında az yer kaplaması, otomasyona üretiminde çok değişik malzeme

Detaylı

Online teknik sayfa PHT-RBX25S640S0AFT0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa PHT-RBX25S640S0AFT0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PTRBX5S640S0AFT0Z PT PTRBX5S640S0AFT0Z PT A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. PTRBX5S640S0AFT0Z 60948 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/pt

Detaylı

DA 516, DAF 516. Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası

DA 516, DAF 516. Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası DA 516, DAF 516 Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / DA 516, DAF 516 DA 516, DAF 516 Bu kompakt fark basınç kontrol vanaları, ısıtma ve soğutma

Detaylı

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R T ü r k ç e Orijinal işletme kılavuzu 819395-00 1 İçerik 2 Sayfa Önemli bilgiler Amacına uygun kullanım... 3 Güvenlik talimatı... 3 Tehlike... 3 Dikkat... 3 DGRL (Basınçlı

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Online teknik sayfa PHT-RBX25SD30S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa PHT-RBX25SD30S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PHTRBX5SD0S0AS0Z PHT PHTRBX5SD0S0AS0Z PHT A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. PHTRBX5SD0S0AS0Z 60998 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/pht

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Gri demir döküm Sfero döküm Çelik döküm Fig. 050 Sayfa 2. Çelik döküm Fig. 080 Sayfa 4

Gri demir döküm Sfero döküm Çelik döküm Fig. 050 Sayfa 2. Çelik döküm Fig. 080 Sayfa 4 ARI-Pislik tutucu ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı TRB 801 Ek II No. 45 (EN-JL1040 hariç) EN ISO 15848-1 / TA - Luft TÜV-Test-No. TA 09 2016

Detaylı

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 - soket dişli Fig. 350...2 - alın kaynak boyunlu Boru bağlantısı, ISO 4200 e göre Boru bağlantısı, DIN 11850

Detaylı

HIZLI KATLANIR PVC KAPI

HIZLI KATLANIR PVC KAPI HIZLI KATLANIR PVC KAPI MARKASI : 1-MODEL Katlanır Tip 2- TEKNIK ÖZELLİKLER Kanatlı ve sürgülü kapılara kıyasla ölü alan kaybı yoktur. Yaklaşık 60-70 km/h rüzgara dayanıklıdır. ( Ortam şartlarına göre

Detaylı

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K .1 X X testregistrierung Isı eşanjörleri Tipi Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için TVR Tipi VAV terminal üniteleri ve RN veya VFC Tipi gücünü mekanik olarak kendi

Detaylı

Bilyalı Değirmenlerde Hız-Dolum Oranı Optimizasyonu ve Boru Hattı Ekipmanları Yalıtımı ile Enerji Verimliliği Uygulaması

Bilyalı Değirmenlerde Hız-Dolum Oranı Optimizasyonu ve Boru Hattı Ekipmanları Yalıtımı ile Enerji Verimliliği Uygulaması Bilyalı Değirmenlerde Hız-Dolum Oranı Optimizasyonu ve Boru Hattı Ekipmanları Yalıtımı ile Enerji Verimliliği Uygulaması Fatih DÖKME Makina Yüksek Mühendisi Şişecam Kimyasallar Grubu Soda Sanayii A.Ş.

Detaylı

ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/01/2009 Bu liste 01/09/2006 tarihli liste yerine gecer

ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/01/2009 Bu liste 01/09/2006 tarihli liste yerine gecer SICAK VE SOĞUK SU ĐÇĐN makina ve armatür san. a.ş. ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/0/009 Bu liste 0/09/006 tarihli liste yerine gecer TĐP

Detaylı

BOYLERİN TANIMI VE KULLANIM ALANLARI; HAKKIMIZDA

BOYLERİN TANIMI VE KULLANIM ALANLARI; HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA BOYLERİN TANIMI VE KULLANIM ALANLARI; Apaydın Ailesi olarak ticaret hayatımızda bir asırı bulan geçmişimiz, son 20 yılda sanayi sektörü ile birleşerek hedeflerimize ulaşmamızda bizlere güç katmıştır.

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

PNÖMATİK VE ELEKTRİKLİ VANALAR PN16 / PN25 / PN40 / ANSI 150 / ANSI 300

PNÖMATİK VE ELEKTRİKLİ VANALAR PN16 / PN25 / PN40 / ANSI 150 / ANSI 300 PNÖMATİK VE ELEKTRİKLİ VANALAR PN16 / PN25 / PN40 / ANSI 150 / ANSI 300 ecoflo-as serisi pnömatik ve elektrikli vanalar, DN15 (1/2 ) ile DN80 (3 ) arası 8 değişik çapta sıvılar, gazlar ve buhar için tasarlanmış

Detaylı

ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ

ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Bölüm III ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Doç. Dr. Selahattin Çelik Makine Mühendisliği Bölümü 10.10.2017 ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Odanın ısı yükünün belirlenmesinden sonra,

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN 02.06.2009 Sayfa 1 / 11 İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi

Detaylı

Regutec F. Geri dönüş vanaları Radyatör geri dönüş vanası

Regutec F. Geri dönüş vanaları Radyatör geri dönüş vanası Regutec F Geri dönüş vanaları Radyatör geri dönüş vanası IMI HEIMEIER / Termostatik kafalar ve Radyatör vanaları / Regutec F Regutec F Regutec, ısıtma ve havalandırma sistemlerinde kullanılan geri dönüş

Detaylı

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ 1.1. GENEL HUSUSLAR GRE Epoxy Borular İdare tarafından temin edilecek olup borular yüklenici fabrikasına araç üstü teslim edilecektir. İzole edilmiş borular İDARE

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel in en büyük avantajı panel bağlantı elemanlarının, panel birleģim noktasını örten

Detaylı

DECIBEL AIR = SMOKE = INSECTS = LIGHT = FIRE = SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230

DECIBEL AIR = SMOKE = INSECTS = LIGHT = FIRE = SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230 DECIBEL WATERTIGHTNESS= SERİSİ SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230 KISALTMA BOYU: Basma pistonun karşı tarafından maksimum 110mm e kadar. MONTAJ TİPİ:

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar

Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar TA-COMPACT-T Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Soğutma sistemleri için geri dönüş suyu sıcaklık kontrollü kontrol vanası IMI TA / Kontrol vanaları / TA-COMPACT-T

Detaylı

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ

YALITIM CAMI ÜNİTELERİ 1) GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER: 1.1) Yalıtım camı iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında kuru hava veya argon, kripton, xenon gibi ağır gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında birleştirilmesiyle

Detaylı

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır.

S.D.E. İĞNE VANA. Akış yönlendiriciler, Düz kanat, helis kanat, kanallı ve delikli olmak üzere çeşitli yönlendiriciler, ihtiyaca göre kullanılır. Ürün Kodu : NDV İĞNE VANA İğne vana, gövde, silindir, piston, akış yönlendirici, mil ve dişlilerden oluşan yüksek basınç vanasıdır. Atık sularda kullanılmaz, temiz sularda olmak şartı ile herhangi bir

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

KOLEKTÖRLER HER TÜR ZOR ŞART İÇİN

KOLEKTÖRLER HER TÜR ZOR ŞART İÇİN KOLEKTÖRLER HER TÜR ZOR ŞART İÇİN VERLÄNGERTE GARANTIEGEPRÜFTE QUALITÄT TISUN 2012 TiSUN was the first Austrian company to receive the Austria Solar quality seal. tested Solar Keymark Standardstested drinking

Detaylı

www.adil.com.tr 1978 den beri...

www.adil.com.tr 1978 den beri... www.adil.com.tr 1978 den beri... extrusion 1978 den beri... Adil Endüstriyel, kalite ve hizmet odaklı anlayışı ile müşterilerine yalıtım çözümleri sunmaktadır. Kurulduğu 1978 yılından itibaren müşteri

Detaylı

Ek kılavuz VEGAPASS 81. Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass. Document ID: 42749

Ek kılavuz VEGAPASS 81. Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass. Document ID: 42749 Ek kılavuz Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass VEGAPASS 81 Document ID: 42749 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 2.1 Montaj talimatları... 7 3 Ek 3.1 Teknik özellikler...

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe GROUP ENERJI SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master

Detaylı

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/5 ÖN İZOLASYONLU PAKET BORU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu ihalenin amacı; ANS Kampüsüne ait, jeotermal su dağıtım projesi için gerekli

Detaylı

Online teknik sayfa PHT-CB1X0ST10S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa PHT-CB1X0ST10S0AMS0Z PHT BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PTCBX0ST0S0AS0Z PT PTCBX0ST0S0AS0Z PT A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. PTCBX0ST0S0AS0Z 60409 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/pt I J

Detaylı

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200 Gaz ve hava filtresi GF/1: / - GF/: DN GF/: DN - DN 0 GF: DN 1 - DN 0 11.0 Printed in Germany Edition 0.1 Nr. 0 1 Teknik Gaz iç hatları için filtre, DIN ya göre yüksek toz haznesi kapasitesi ile. GF/1:

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

designed by LINEA ROSSA

designed by LINEA ROSSA designed by LINEA ROSSA KURUMSAL YAPIMIZ Bilgi birikimini en etkin şekilde kullanan firmamız bu sayede her başlamış olduğu projede deneyimli ekibiyle projelerle birebir ilgilenerek en ufak ayrıntısına

Detaylı

STAF, STAF-SG. Balans vanaları PN 16 ve PN 25 DN

STAF, STAF-SG. Balans vanaları PN 16 ve PN 25 DN STAF, STAF-SG Balans vanaları PN 16 ve PN 25 DN 20-400 IMI TA / Balans vanaları / STAF, STAF-SG STAF, STAF-SG Flanşlı, dökme demir (STAF) ve düktil demir (STAF-SG) balans vanaları geniş bir uygulama alanında

Detaylı

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40 ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 12 ºC Filtreler galvaniz çelik kasa içerisindedir. Kaset tipi değiştirilebilir şekildedir. Bakım kapağı mevcuttur.

Detaylı