Yönetmelikler, yönergeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yönetmelikler, yönergeler"

Transkript

1 Yönetmelikler, yönergeler Yani öğrenciliğinizde size gerekecek faydalı bilgiler (Dikkat: Sunum da güncellenmiştir, bu tarihten sonra yapılmış olabilecek değişiklikler nedeniyle ASCU sorumlu tutulamaz)

2 Faydalı sayfalar 1 Yönetmeliklerin çoğuna erişebileceğiniz Öğrenciler sayfası

3 Faydalı sayfalar 2 Yönetmeliklerin çoğunun özetine erişebileceğiniz ASCU sayfasının Resources bölümü

4 İstenmeyen ama gerekli olabilecek sayfalar -> Kurumsal -> Mevzuat -> Yönetmelikler -> D. EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖĞRENCİLER -> Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği MADDE 7 - Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları e) Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, f) Seminer, tez ve yayınlarında intihal yapmak.

5 Bilkent LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Kopya ve İntihal Bir öğrencinin sınavlarda, ödevlerde, raporlarda veya diğer değerlendirme etkinliklerinde kopya çektiği, kopyaya teşebbüs ettiği, intihal yaptığı veya disiplin yönetmeliğinde yer alan benzer ihlallerde bulunduğu yönünde şüphe oluşursa hakkında disiplin soruşturması açılır. Suçlu bulunan öğrenciye, aldığı disiplin cezasının yanı sıra, söz konusu sınav veya değerlendirme etkinliğinden sıfır notu verilir. Yarıyıl sonu toplam notuna etkisi olan tüm projeler, laboratuvar raporları, ödevler ve benzeri değerlendirme etkinlikleri Öğrenci Disiplin Yönetmeliği bakımından sınav olarak kabul edilir.

6 İntihal ( Bilimsel Aşırma ) nedir? Birlikte ders çalışmak İnternetteki / kütüphanedeki bir kaynaktan faydalanmak Tarih dersi için hazırladığınız ödevden Türkçe dersi için hazırladığınız ödeve bilgi aktarmak ne zaman suçtur?

7 Sizce hangileri intihal? Ödevde ne istendiğini anlayamadığımdan sınıftakilere sordum. Ödevin nasıl çözüleceğini bilemediğimden sınıftakilere sordum. İngilizce ifadelerimi kontrol etsin diye ödevimi BilWrite a götürdüm Bir yabancı siteden benimle birebir aynı görüşü yansıtan o paragrafı kopyaladım Bu derste çok zorlandığımdan özel ders alıyorum. Çok faydalı oluyor. Özel ders aldığım kişi ödevlerimde de yardımcı oluyor Çözümlerimden emin olmadığımdan arkadaşımla çözümlerimizi karşılaştırdık. Probleme yaklaşımımı arkadaşıma anlattım, o da benzer şekilde yaklaşmış.

8 Ama nasıl olur? Öğrenci bulduğu kaynaktan paragrafı kopyalıyor, alıntı yaptığını belirtmiyor -> Evet, intihal. Bu kolaydı. Öğrenci bulduğu kaynaktan paragrafı kopyalıyor, kaynağı verirken yanlışlıkla bir başka kaynağı belirtiyor -> Aa, intihal mi? Kimin aklına gelirdi? Öğrenci konuya nasıl yaklaşılacağını kavramak için bir-iki kitaptan esinleniyor. Alıntı yapmamış, o halde kaynak belirtmesine de gerek yok -> mu acaba? Öğrenci verilen C++ ödevi için aynı işi gören Java dilinde yazılmış bir program buluyor. Java yı C++ a çevirip ödevi teslim ediyor. -> kopya! Öğrenci verilen Kimya ödevinde kullandığı terimi açıklamak için o dersin kitabından bir paragrafı alıyor ama hergün kullandıkları bu kitaba atıf yapmaya gerek duymuyor... -> intihal!

9 Eğitim-Öğretim Yönetmeliği den hap lar Normal öğrenim süresi 4 akademik yıldır (İngilizce hazırlık programlarında geçirilecek süre buna dahil değildir) Tam Zamanlı Öğrenci statüsünde azami öğrenim süresi 7 akademik yıldır

10 Hastalık raporları, telafi sınavları (make-up) Raporu nereden almış olmalıyım? Raporun geçerli olması için raporun alınmış olması gereken yerler için Sağlık Merkezi Öğrenci Sağlık Raporu Uygulama Esasları Raporumun işleme alınması için ne yapmalıyım? Rapor süresi 3 günden uzunsa rapor bitiminden itibaren en geç 3 gün içinde, Rapor süresi 3 günden azsa rapor bitiminden sonra 1 iş günü içinde Hasta Bildirim Formu ile birlikte Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezine raporunuzu onaylatın. Dikkat: Rapor süresi içine denk gelen bir Final sınavı varsa o sınavdan en geç 2 işgünü içinde onaylatmış olun, Rapor süresinin bitiminden itibaren 3 iş günü, final dönemiyse 2 işgünü içinde Fakülte Dekanlığına teslim edin. Onaysız, geç getirilen raporlara telafi sınavı verilmez.

11 Dikkat: Hastalık raporları, telafi sınavları (make-up) Bir öğrenci raporlu olduğu süreler içinde yapılan derslere veya sınavlara giremez! Bir başka dersin sınavına veya başka bir değerlendirme etkinliğine girdiği takdirde aldığı notlar geçersiz sayılır. Hangi sınavlar için telafi verilir? Geçerli hastalık raporu olan öğrencilere Ara sınavları (Midterm) için telafi olanağı tanınır. Ara sınavlar dışında, quiz, ödev teslimi vb değerlendirme etkinliği için telafi olanağı verilip verilmeyeceği dersi veren öğretim elemanının yetkisindedir. Telafi sınavı ne zaman yapılır? Telafi sınavının tarihi ve nasıl yapılacağı ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenir. Ancak telafi sınavlarının yarıyıl derslerinin bitiminden önce verilmesi ve değerlendirilmesi gereklidir. Final sınavına raporunuz var ise: Raporunuzu onaylatıp süresi içinde Fakülte Dekanlığına teslim ediyorsunuz. Raporunu zamanında teslim etmeyen veya başvuru yapmayan öğrencilere telafi sınavı hakkı tanınmaz. Dikkat: Final döneminde raporunuz harf notlarının ilanından sonraki 5 günü geçiyorsa telafi verilmez!

12 Dönem izni (kayıt dondurma) Öğrenciler mazeretlerini belirterek yarıyıl izni almak için başvurabilirler. Başvuruların kayıtların son gününe kadar yapılması gerekir. Başvuru öncesinde eğitim-öğretim ücreti olarak yatırdığınız miktarın yarısı, dönem izniniz onaylanırsa iade edilir. Öğrencilere bir defada en çok iki yarıyıl, öğrencilik sürelerince ise en çok toplam dört yarıyıl izin verilir. İzinli geçen süreler öğrenim süresine dahil edilir.

13 En az / en çok kaç ders alabilirim? Mühendislik Fakültesinde normal ders yükü için alt sınır 5, üst sınır 6 derstir. Bir öğrencinin alabileceği azami ders yükü normal ders yükü üst sınırının 2 ders fazlası -> 8 ders, mezuniyet dönemindeki öğrenci için 3 ders fazlası -> 9 ders Bir öğrenci kendi isteğiyle normal ders yükü alt sınırından daha az sayıda ders alabilir. Bir yarıyılda alınabilecek asgari ders yükü, kredisine bakılmaksızın bir derstir. Ancaaaakkk

14 Ders yükü 5 in altına düşerse Öğrenci Kapsamlı burslu ise bursun Tam Burs a (cep harçlığı ve yurt desteği olmaksızın) çevrilmesi gündeme gelir Kredisiz dersler, GE100 ve GE251 dersleri ile W alınan dersler ders yüküne sayılmaz Bursun korunması için ayrıca derslere devam gereklidir. Bursun korunması için o 5 ders, müfredat dersi olmak zorundadır! Öğrenci öğrenimi süresince en çok 4 kez olmak üzere bir dersten çekilebilir. Bilkent Üniversitesi içinde bölüm değiştiren öğrencilerin önceki programlarına kayıtlıyken çekilmiş oldukları dersler toplam sayıya dahil edilir.

15 Bursu koruma Bilkent Üniversitesine Kapsamlı, Tam veya %50 burslu yerleşen öğrencilerin burslarını sürdürmeleri için derslerine devam, almaları gereken asgari ders sayısı gibi kriterler vardır. İlgili sayfalarda bu kriterlere ilişkin bilgi mevcuttur.

16 Şeref ve Yüksek Şeref öğrencisi Bir yarıyıl sonunda, yarıyıl not ortalaması (GPA) 3,00-3,49 arasında olan Başarılı (CGPA >= 2.00) durumdaki öğrenciler o yarıyıl için şeref öğrencisi, 3,50 ve üstü olanlar ise yüksek şeref öğrencisi sayılırlar. O dönem Şeref veya Yüksek Şeref öğrencisi olabilmek için, mezuniyet yarıyılı hariç, en az 4 ders almış olmak gereklidir. Öğrencinin W notu aldığı dersler ders yüküne dahil edilmez. Mezuniyet sırasında genel not ortalaması (CGPA) 3,00-3,49 arasında olan öğrenciler şeref öğrencisi, 3,50 ve üstü olanlar ise yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olurlar.

17 Her ders yılı sonunda Üstün başarı bursları eğitim programında belirtilen asgari ders yükünü almış, yıllık not ortalaması 4,00 üzerinden 3,30 veya daha yüksek olan, kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe girmiş ücretli öğrenciler ve kendi programındaki %50 Burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üçe girmeyi başaran %50 Burslu öğrenciler, bir sonraki ders yılı için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanır. Daha ayrıntılı bilgi: Öğrenci İşleri sayfası -> Burslar -> ÜSTÜN BAŞARI BURSU UYGULAMA ESASLARI Bölümüne bahar döneminde başlamış olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılın sonunda, yani 3. dönemlerinin sonunda değerlendirmeye alınabilir.

18 Yaz Okulu ENG101 dersini henüz başarıyla tamamlamamış olanlar Yaz Okulu nda sadece ENG101 alabilir. ENG101 dersini başarıyla tamamlamış, ancak ENG102 dersinden henüz geçememiş olanlar yaz okulunda ders almak istiyorsa öncelikle ENG102 yi alır, ek olarak bir ders daha alabilir. En çok 2 ders, mezuniyet sözkonusu ise 3 ders Yeni ders de olabilir, eski ders tekrarı da olabilir. Yoğun dil dersleri 1 ders sayılır. Not ortalaması Yaz Okulu sonunda yeniden hesaplanır, güz dönemine bu ortalama ile başlanır Kredi başına ücret ödenir. Kapsamlı burslu öğrenciler ücret ödemez, %50 burslular ücretin yarısını öder Yurtdışında ders alıp saydırma? 3 hafta önceden Dekanlığa başvurup onaylatırsanız T notuyla transfer mümkün.

19 Biraz hesap-kitap Birinci döneminde bir öğrenciyim. Aldığım dersler: MATH101 Kredi 4 Harf B Puan 3x4 = 12 PHYS101 ENG C- C- 1.7x4 = x3 = 5.1 TURK101 2 A 4x2 = 8 GE100 1 A 4x1 = 4 HIST200 4 D 1x4 = 4 Kredi toplamı: 18 Puan toplamı: 39.9 Dönem ortalaması (GPA): 39.9 / 18 = 2.22 Genel not ortalaması (CGPA): 39.9 / 18 = 2.22 Gelecek dönem? MATH102 4 PHYS102 4 ENG101 3 TURK102 2 IE102 3 Kredi toplamı: 16 Harf A- C+ C+ B- D+ GPA: 40.2 / 16 = 2.51 Puan ( ) CGPA: = 2.42 ( )

20 Withdraw etsem mi? Birinci döneminde bir öğrenciyim. PHYS101 ve HIST200 iyi gitmiyor MATH101 PHYS101 ENG101 Kredi Tahmini Harf B F C Puan 3x4 = 12 0x4 = 0 2x3 = 6 Dikkat: Dönemlik ders yükü 5 in altına düştü! (GE100 sayılmıyor, W da sayılmıyor) -> burslu isen bursun askıya alınır! TURK101 2 A 4x2 = 8 GE100 1 A 4x1 = 4 HIST200 4 F 0x4 = 0 Kredi toplamı: 18 Puan toplamı: 30 Genel not ortalaması (CGPA): 30 / 18 = 1.67 Peki ya gelecek dönem? HIST200 ve PHYS101 W olsa Genel not ortalaması (CGPA): 30 / ( ) = 3.00 Şeref öğrencisi! Wow!

21 İkinci dönemine başlarken Kredi Harf MATH101 4 B MATH102 yeni ders, 4 kredi PHYS101 4 F PHYS101 tekrar ders ENG101 3 C ENG102 yeni ders, 3 kredi TURK101 2 A TURK102 yeni ders, 2 kredi GE100 1 A IE102 yeni ders, 3 kredi HIST200 4 F HIST200 tekrar ders CGPA: 30,0 / 18 = 1.67 CGPA < 1.80 alabileceğin yeni ders sayısı sınırlı! Bölümdeki ikinci dönemin olduğundan alabileceğin yeni ders kredisi 11 ile sınırlı + 1 seçmeli ve isterseniz GE251 Yukarıdaki yeni ders kredi toplamı 12! TURK102 yi daha sonraya da bırakabilirsin PHYS101 ve HIST200 W olsaydı ne farkedecekti? Dikkat...

22 İkinci dönemine başlarken Dikkat: Akademik yılından itibaren W yeni ders sayılacak! MATH101 PHYS101 ENG101 TURK101 GE100 HIST200 Kredi Harf D W C C- D+ W MATH102 PHYS101 ENG102 TURK102 IE102 HIST200 yeni ders, 4 kredi yeni ders, 4 kredi yeni ders, 3 kredi yeni ders, 2 kredi yeni ders, 3 kredi yeni ders, 4 kredi CGPA: 14,7 / 10 = 1,47 CGPA < 1.80 alabileceğin yeni ders sayısı sınırlı! Bölümdeki ikinci dönemin olduğundan alabileceğin yeni ders kredisi 11 ile sınırlı Yukarıdaki yeni ders kredi toplamı 20! 11 e indirmek için seçim yapmak zorundasın! Dikkat: W hakkınızı kullanmadan önce ASCU ya danışın!

23 Gelecek dönem? CGPA >= 2.00 (Satisfactory) F dersleri tekrar W yeni ders! İstediğiniz yeni dersleri alabilirsiniz Son iki dönemden B- ve altındakilerden istediklerinizi tekrar CGPA (Probation) F dersleri tekrar W yeni ders! Alabileceğiniz yeni dersler: ikinci döneminize başlıyorsanız toplam 14 krediye kadar üçüncü veya daha ileri döneminize başlıyorsanız toplam 10 krediye kadar + 1 seçmeli ve isterseniz GE251 Önceki dönemlerden C- ve altındakilerden istediklerinizi tekrar CGPA < 1.80 (Unsatisfactory) F dersleri tekrar W yeni ders! Alabileceğiniz yeni dersler: ikinci döneminize başlıyorsanız toplam 11 krediye kadar üçüncü veya daha ileri döneminiz ise 1 seçmeli ve isterseniz GE251 hiç yeni ders alamıyorsunuz! Önceki dönemlerden C- ve altındakilerden istediklerinizi tekrar

24 Ders tekrarı Zorunlu ders Aynı dersi tekrar Seçmeli ders Aynı dersi veya aynı listedeki bir başka seçmeliyi Dikkat: ders değiştirecekse önce diğer seçmelilerini bitirmiş olması lazım! Fazladan ders Aynı dersi (tekrar etmek zorunlu değil, F veya W kalabilir) Bölümün ders programında (Curriculum) zorunlu derslerden biri değil, Bölümün seçmeli listesinde yer alan derslerden biri değil

25 F olmadığı halde not yükseltmek için ders tekrarı CGPA >=2.00 ise B- ve altındaki son 2 dönemde aldığınız dersleri yer kalırsa (add-drop haftası son gün) CGPA < 2.00 ise C- ve altındaki istediğiniz dönemde aldığınız dersleri kayıtlar sırasında ve add-drop haftasında

26 Nota itiraz Sınav notlarında veya yarıyıl sonu harf notlarına itiraz, ilgili notun ilanından sonra en çok 5 iş günü içinde doğrudan dersi veren öğretim elemanına yapılır. Öğretim elemanı verdiği harf notlarında hata tespit ederse, en geç 14 gün içinde veya bir sonraki yarıyılın ders kayıtları başlayana kadar, düzeltme için işlem yapmak zorundadır. Bu tarihten sonra tespit edilen hataların telafisi olmaz. Akademik takvimde belirtilen FZ notu vermek için son tarih geçtikten sonra FZ notu verilemez. Yanlışlıkla FZ notu verilmiş olan durumlarda, ilgili dersin final sınavından önce durumun düzeltilmiş olması ve öğrencinin final sınavına alınması gereklidir; final sınavı yapıldıktan sonra yanlışlıkla verilmiş FZ notunun düzeltilmesi mümkün değildir. W notu için düzeltme yapılamaz. Dikkat: W işlemini öğrenci kendi yapıyor, geri dönüşü yoktur!

27 Ön kayıt şart mı? Bağlayıcı değil ama gerekli, kontenjanlar buna göre belirleniyor FRE111 için önkayıt yaptınız, kayıtlarda almaktan vazgeçtiniz -> sorun değil Önkayıt yaptığınız derslere kayıt önceliğiniz var! Sistem bu dersleri üzerinize kayıtlar öncesinde yüklüyor!

28 Bu dersi alayım mı? Bu dersi bırakayım mı? Bu dersten çekileyim mi? Bu dersten kalırsam ne olur? Not ortalamam düşerse ne olur? ASCU yanınızda. Bize uğramaktan çekinmeyin EA

Harf notlarının ağırlıkları: A A- B+ B B- C+ C C- D+ D F FX FZ 4.0 3.7 3.3 3.0 2.7 2.3 2.0 1.7 1.3 1.0 0.0 0.0 0.0 Örnek:

Harf notlarının ağırlıkları: A A- B+ B B- C+ C C- D+ D F FX FZ 4.0 3.7 3.3 3.0 2.7 2.3 2.0 1.7 1.3 1.0 0.0 0.0 0.0 Örnek: Not Sistemi hakkında bilmek istediğiniz herşey Mühendislik Fakültesi ASCU tarafından hazırlanmıştır Şubat 2013 (Güncelleme: Eylül 2015) Bu belgede yer alan rakamlar, Mühendislik Fakültesi için saptanan

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda yürütülen

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 4 5 2 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; b) AKTS: Avrupa Kredi

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Sınıflar Oryantasyonu

Sınıflar Oryantasyonu 2014-2015 1. Sınıflar Oryantasyonu Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Computer Technology and Information Systems (CTIS) Genel kayıtlar, danışmanlar ders ekleme/bırakma (add-drop),

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; AGNO: Ağırlıklı genel not ortalaması

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

KOÇ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar

KOÇ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi nde, lisans düzeyindeki eğitim ve öğretim ile sınavlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Biruni Üniversitesi Fakülteleri nde çift anadal (ÇAP) ve yandal

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türk-Alman

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL KONTENJANLARI, BAŞVURU TARİHİ VE KOŞULLARI Fizik A.

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ Senato tarihi:30/11/2011 Toplantı no:2011/21 T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve Değerlendirme Esasları Sınavlar MADDE 12 (1) Öğrenciler her

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI (07.08.2015 Tarih ve S-2015-12 sayılı Senato Kararı eki)

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI (07.08.2015 Tarih ve S-2015-12 sayılı Senato Kararı eki) TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI (07.08.2015 Tarih ve S-2015-12 sayılı Senato Kararı eki) Programlar arası yatay geçiş akademik başarı-taban puan ve üniversite içi-dışı eksenleri

Detaylı

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ 1 1 Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 17. Maddesinde belirtilen çift anadal programlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ Katkı Payı/Öğrenim Ücreti (Öğrenim Harcı) Uygulamaları Tanımlar a) Özel Durumlu Öğrenci: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, kendi bölümlerinde lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek ve seçkinlerini ödüllendirmek suretiyle eğitim-öğretimin

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Balıkesir Üniversitesi tarafından yürütülen Pedagojik Formasyon

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine

Detaylı

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yan dal programının amacı, ana dal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka

Detaylı

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıt, eğitim-öğretim,

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI ( Tarih ve S sayılı Senato Kararı eki)

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI ( Tarih ve S sayılı Senato Kararı eki) TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI (07.08.2015 Tarih ve S-2015-12 sayılı Senato Kararı eki) Programlar arası yatay geçiş akademik başarı-taban puan ve üniversite içi-dışı eksenleri

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar.

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar. ECZACILIK FAKÜLTESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1 Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrenci kayıtları, eğitim-öğretim ve sınavlar bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür. Madde 2 Bu Yönetmelikte hüküm

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

SABAH KAHVESİ NİSAN 18. Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin. Akademik Takvim.

SABAH KAHVESİ NİSAN 18. Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin. Akademik Takvim. Akademik Takvim Mazeret Sınavı Maddi Hata Dilekçesi Üstün Başarı Bursu NİSAN 18 SABAH KAHVESİ Yönetmelik Değişiklikleri Duyurular Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler,

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler, Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans/ön lisans diploma programlarını başarıyla

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/2019 10.00 01 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET (EŞDEĞERLİLİK) VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK.

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) AKTS kredisi:

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN AZAMİ SÜRELERİ İLE İLGİLİ SENATO ESASLARI 2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinin 6569 Sayılı Kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmesine

Detaylı

T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C.İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yer alan lisans ve önlisans düzeyindeki diploma

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, ne kayıt yaptıran öğrencilerin, daha önce Yükseköğretim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

DERS YÜKÜ. Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek toplam AKTS dir,

DERS YÜKÜ. Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek toplam AKTS dir, DERS YÜKÜ Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek toplam AKTS dir, Normal Ders Yükü: Bir öğrencinin her dönemde alacağı normal ders yükü 30 AKTS kredisidir, SINIF GEÇME 1,50 GNO sağlayanlar, 2. sınıf öğrencisi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar Akdeniz Üniversitesi 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar 26/11/2014 tarih 29187 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 Sayılı Kanunun 28

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ Amaç MADDE 1 (1) Bu staj ilkelerinin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine öğrencilik süresince

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Ana

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00. Doküman No YNRG.02 YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00. Doküman No YNRG.02 YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi nde bir dalda lisans programını yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin ilgi duydukları

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Ana Yönetmeliği nin 8 inci

Detaylı

Kabul Koşulları ve Başvuru 6. (1) Çift Anadal Programına başvurabilmesi için öğrencinin başvuru sırasında; (a) çift anadal programını oluşturan bölüml

Kabul Koşulları ve Başvuru 6. (1) Çift Anadal Programına başvurabilmesi için öğrencinin başvuru sırasında; (a) çift anadal programını oluşturan bölüml Ek.3 (30.12.2009 tarih ve 09/313 14 sayılı Üniversite Senatosu kararı eki.) DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM, SINAV

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Çift Anadal Programı nın amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Detaylı

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 1. Muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler, daha önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için, 22.09.2017

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal programlarını başarıyla yürüten lisans

Detaylı

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü (Madde 10 altında Yönetmelik) Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Ocak 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29946 YÖNETMELİK Atılım Üniversitesinden: ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ HARF NOT SİSTEMİ Önlisans-Lisans Lisansüstü A 95-100 A 95-100 A- 90-94 A- 90-94 B+ 85-89 B+ 85-89 B 80-84 B 80-84 B- 75-79 B- 75-79 C+ 70-74

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesinin önlisans

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (14.02.2017 Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı