T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU YÖNETMELĐĞĐ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU YÖNETMELĐĞĐ"

Transkript

1 T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU YÖNETMELĐĞĐ (18/10/1993 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) BĐRĐNCĐ KISIM Genel Hükümler BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Bağlılık ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Tüzüğünün uygulanmasına ilişkin hususların düzenlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kapsam Madde2- Bu Yönetmelik Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Tüzüğündeki görev emirleri, Şube Müdürlüğü yetki ve sorumlulukları, müfettişliğe giriş müfettiş yardımcılarının yetiştirilmesi ve atamaları müfettişlerin çalışma usül ve esasları, rapor çeşitleri ile müfettişlerin özlük haklarına ilişkin hususları kapsar. Dayanak Madde 3- Bu yönetmelik, 3254 sayılı Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 11 inci maddesine göre hazırlanan Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Tüzüğü hükümlerine istinaden düzenlenmiştir. Bağlılık Madde 4- Teftiş Kurulu doğrudan Genel Müdüre bağlıdır. Müfettişler teftiş,,denetleme, inceleme, araştırma ve soruşturmaları Genel Müdür adına yaparlar. Müfettişler sadece Genel Müdür ve Teftiş Kurulu Başkanından emir alırlar. Tanımlar Madde 5- Bu Yönetmelikte geçen; Genel Müdürlük : Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğünü, Genel Müdür : Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürünü, Teftiş Kurulu : Genel Müdürlük Teftiş Kurulunu, Kurul Başkanı : Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanını, Müfettiş : Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanı ile başmüfettiş ve müfettişlerini, Müfettiş Yardımcısı : Bizzat teftişe yetkili veya yetkisiz Genel Müdürlük müfettiş yardımcısını, Şube Müdürü : Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığı Şube Müdürünü, Şube Müdürlüğü Personeli : Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığı, memur, sekreter ve daktilograf kadrolarındaki memurları, ÖSYM : Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığını, (2) ifade eder.

2 ĐKĐNCĐ KISIM Görev Emirleri, Şube Müdürlüğü Yetki ve Sorumlulukları BĐRĐNCĐ BÖLÜM Görev Emirleri Görev Emirleri Madde 6- Genel Müdürlük müfettişleri görev emirlerini, Genel Müdürün emri veya onayı üzerine Teftiş Kurulu Başkanından alırlar. Müfettişler genel müdürden doğrudan aldıkları emirleri Teftiş Kurulu Başkanına bildirirler. Genel Müdürlük daire başkanlıkları, kendilerine doğrudan intikal eden ihbar ve şikayetlerden; belli bir hak isteme çözüm önerme, tedbir temenni veya herhangi bir teknik ihtilafı giderme gibi daire başkanlıklarının kendi uzmanlıklarına giren konuları kendileri çözümlerler. Ancak incelenen konularda suç unsurları tespit edilip de ; ayrı soruşturmalarında müfettişlik bilgi ve yeteneğiyle teftiş metot ve teknikliklerinin kullanılmasını gerektiren hususları, Genel Müdürün havalesi üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığına iletirler. Meteoroloji Bölge Müdürlükleri, kendilerine gönderilen ihbar ve şikayetler üzerine gereken ilk incelemeyi kendileri veya görevlendirecekleri memurlarına yaptırırlar. Mahallinde muhakkik tayini suretiyle inceleme ve soruşturması imkan dahilindeki konular, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce sonuçlandırılır. Müfettiş bilgi ve yeteneğini gerektirecek konular ise Genel Müdürlüğe intikal ettirilir. ĐKĐNCĐ BÖLÜM Şube Müdürlüğünün Yetki ve Sorumlulukları Teftiş Kurulu Şube Müdürü ile Diğer Görevlilerin Görev Yetki ve Sorumlulukları Madde 7- Şube Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanının emri altında bir şube müdürü ve yeterli sayıda personelden teşekkül eder. Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Teftiş Kurulu Başkanlığının her türlü evrak, dosyalama ve arşiv işlemlerini yürütmek, b) Müfettişlerden gelen rapor, fezleke ve tahkikat evrakını kayıt etmek ve ilgili olduğu yerlere sevk işlemlerini yapmak, sonuçlarını izlemek, c)đşlemleri biten raporların ve evrakın dosyalama işlemlerini yapmak, muhafaza etmek, d) Müfettişlerden gelen çalışma ve hakediş cetvellerini zamanında inceleyerek tahakkuka ait işlemi hazırlamak, e) Teftiş Kurulunun ayniyat ve daktilo hizmetlerini yürütmek, f)teftiş Kurulu Başkanı ve başkana yardımla görevlendirilen müfettiş tarafından verilecek diğer görevleri yapmak, (2) Değişiklik: 22/10/2002 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

3 Müdürlüğün idaresinden başkan ve başkana yardımla görevlendirilen müfettişlere karşı birinci derecede Şube Müdürü sorumludur. Şube müdürü ve Şube Müdürlüğü personeli görevleri dolayısıyla edindikleri bilgileri açıklayamaz. Kurul Başkanı veya başkana yardımla görevlendirilen müfettişin izni olmadan Genel Müdür dışında hiçbir makama evrak ve yazılı bilgi veremezler. ÜÇÜNCÜ KISIM Müfettişliğe Giriş,Müfettiş Yardımcılarının Yetiştirilmesi ve Atama BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Müdürlük Müfettiş Yardımcılığına Giriş Müfettiş Yardımcılığına Giriş Madde 8- Müfettiş Yardımcılığına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında yeterli puan alanlar ve Genel Müdürlükçe yapılan giriş sınavını kazananlar atanırlar. (2) Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yazılı nitelikleri taşımak, b) Siyasal bilgiler hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, ziraat (Meteoroloji ile ilgili bölümlerden) fakülteleri ile diğer fakültelerin meteoroloji fiziki coğrafya, istatistik, matematik ve fizik bölümlerden mezun olanlar veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak, c) Sağlık durumu her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli bulunmak, d) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde otuz yaşını doldurmamış olmak, e)18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine Đlk Defa Atanacaklar Đçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerine göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) nda yeterli puanı almış olmak (Yeterli puan, her sınav dönemi için Teftiş Kurulu Başkanlığınca tespit ve ilan edilecek puanı ifade eder.) (2) Bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur. ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) gerekli görüldüğü takdirde giriş yazılı sınavı olarak kabul edilebileceği gibi lüzum görülmesi halinde ayrı bir giriş yazılı sınavı daha yapılabilir. (2) Müfettiş Yardımcılığı sınavına en çok iki kez girilebilir. Giriş Sınavı Kurulu Madde 9- Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavını yapacak Kurul, Teftiş Kurulu başkanının başkanlığında iki müfettişle Kurul Başkanının önerisi ve Genel Müdürün onayıyla belirlenecek iki yöneticiden oluşur. Ayrıca, aynı usulle üç yedek üye belirlenir. Yazılı ve sözlü sınavın tamamına katıldığı hallerde Genel Müdür bu Kurulun tabii başkanıdır. Sınav Kurulunun görevleri; yazılı sınav sorularını ve mülakat konularını hazırlamak veya hazırlatmak, sınavları her türlü şüphe ve tereddütten uzak şekilde düzenlemek, yürütmek ve değerlendirmektir. (2) Değişiklik: 22/10/2002 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

4 Giriş Sınavının Đlanı Madde 10- Giriş sınavının açılış tarihleri, yapılacağı yerler, giriş şartları ve sınav konuları resmi ve günlük gazetelerle ilan olunur. Đlanlar sınav tarihinden en az bir ay önce yapılır. Adayların müracaat ve kayıt süresi, sınavların başlama tarihinden en çok onbeş gün öncesine kadar devam edecek şekilde tespit olunur. Sınavlar yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır. Giriş Sınavı Đşlemleri MADDE 11 Müfettiş yardımcılığı sınavına katılmak isteyenler aşağıdaki bilgi ve belgeleri iş ve ikametgâh adreslerinin de bulunduğu başvuru dilekçelerine eklerler: (3) a) T.C. Kimlik Numarası beyanı, b) Öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya Teftiş Kurulunca onaylı örneği, c) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyanı, d) Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı (Atamaya hak kazanan adaylardan alınır.), e) 4,5x6 cm ebadında 4 adet fotoğraf, f) Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı, g) Adayın baba ve ana adları ile meslek veya işleri, ilk, orta ve yüksek tahsillerini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları ve telefonları, yüksek tahsilden sonra ne gibi işler yaptığını içeren kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi, h) KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Sınav Şekli ve Giriş Yerleri. Madde 12- Aranan şartları haiz adaylar meslek konularında yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınava tabi tutulurlar. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar. Ayrıca adaylar yazılı olarak yabancı dil sınavına tabi tutulurlar. Yazılı ve sözlü sınavlar Ankara da yapılır. Giriş Sınavı Adaylık Belgesi Madde 13- Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına iştirak edeceklere Teftiş Kurulu Başkanlığınca Adaylık Belgesi verilir. Sınavlara ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilebilir. Giriş Sınavı Konuları Madde 14- Müfettiş Yardımcılığı sınavı adayların mesleklerine uygun konularda yapılır. Sayılan mesleklerden ihtiyaca göre kaçar kişinin Müfettiş Yardımcılığına alınacağı yapılacak ilanda belirtilir. Giriş Sınavı Notlarının Değerlendirilmesi Madde 15- Giriş sınavında tam not yazılı sınav gruplarında ayrı ayrı, sözlü sınavda tek olmak üzere 100 dür. ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının giriş sınavı yazılısı olarak kabul edilmesi halinde ilan edilen tek puan yeterlidir. (2) (2) Değişiklik: 22/10/2002 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. (3) Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

5 Yazılı sınav; yazılı sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınav gruplarından alınan notlardan her birinin 60 dan ve ortalamasının 70 den aşağı olmaması gerekir. Yazılı sınav kağıtları Sınav Kurulu tarafından değerlendirilir. Adayın aldığı puanlar 70 ve daha fazla ise sınavı kazanmış sayılır. Sınav kağıtlarının baş tarafına takdir olunan notlar rakam ve yazı ile yazılıp imzalanır. Sınav kağıtları tamamen okunup değerlendirildikten sonra, kapalı olan isim yerleri açılır ve verilen puanlar sınava giriş sıra numarasına göre düzenlenmiş bulunan cetvellere dökülür. Bu cetveller Teftiş Kurulu Başkanına verilir. Yazılı sınav sonuçları Genel Müdürlükte ilan edilir. Sözlü sınavda; adayların genel olarak hukuk ve iktisadi, mali ve kamu yönetimi bilgileri yanında meslekleri ile ilgili teknik bilgileri, zeka ve intikal sürati, ifade kabiliyeti,tavır ve hareket gibi şahsi vasıfları da gözönünde bulundurulur. Sözlü sınavı başarmış sayılabilmek için bu sınavda alınan notun 70 den aşağı olmaması gerekir. Müfettiş yardımcılığı sınavını başarmış sayılabilmek için giriş sınav notunun 70 den az olmaması gerekir. Giriş sınav notu yabancı dil dışında yazılı sınav ortalaması ile sözlü sınav notu toplamının ikiye bölünmesi ile bulunur. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, kadro sayısından fazla olursa giriş notu yüksek olanlar tercih edilir. Giriş notunun eşitliği halinde ; yabancı dil notu yüksek olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Sınav sonuçları Sınav Kurulu tarafından tutanakla tespit edilir. Sınavı başaranlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılır. Ayrıca giriş sınavında başarı gösterenlerin müfettiş yardımcılığına tayinleri, sınavdaki başarı derecesine göre yapılır. Yeterlik Sınavından Önce Kuruldan Çıkarılma Madde 16- Müfettiş Yardımcılığı döneminde Devlet Meteoroloji Đşleri Genel Müdürlüğü müfettişliği karakter ve vasıfları ile bağdaşmayacak tutum ve davranışları sabit olanlar Yeterlik Sınavı beklenmeksizin Teftiş Kurulu dışında başka bir memuriyete atanırlar. ĐKĐNCĐ BÖLÜM Müfettiş Yardımcılarının Yetiştirilmesi Madde 17- Müfettiş Yardımcılarının yetiştirilmesinde şu esaslara uyulur; a) Şahsiyetlerini mesleğin gerektirdiği niteliklere göre geliştirmek, b) Yetki alanına giren mer i mevzuat ile teftiş ve soruşturma konularında tecrübe ve ihtisas sahibi olmalarını sağlamak, c) Đlmi çalışma ve araştırma alışkanlığını kazandırmak, Müfettiş Yardımcılarını Yetiştirme Programı Madde 18- Müfettiş yardımcıları 3 yıllık yardımcılık döneminde aşağıdaki programa göre yetiştirilirler: a) Birinci Dönem Çalışmaları : Bu dönem çalışmaları, Teftiş Kurulu Başkanlığınca Kurulun yetki alanına giren teftiş, denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma ile ilgili mevcut mer i mevzuatın yardımcılara öğretilmesidir.

6 b) Đkinci Dönem Çalışmaları ; Bu dönem çalışmalarında, Genel Müdürlük teşkilatlarının teftişi grup halinde yapılır. Bu teftişler müfettiş yardımcılarını yetiştirmeye yönelik özel gayeli teftişlerdir. Yetiştirme görevi müfettiş yardımcılarının sayısına göre bir veya birkaç müfettişe verilir. c) Üçüncü Dönem Çalışmaları Birinci ve Đkinci Dönem çalışmalarını başarı ile bitiren ve en az iki yıl görev yapan müfettiş yardımcılarına yanında çalıştıkları müfettişlerin mütalaaları da alınarak, Teftiş Kurulu Başkanlığınca bizzat teftiş, tetkik ve soruşturma yetkisi verilebilir. Doğrudan teftiş, tetkik ve soruşturmaya yetkili kılınan müfettiş yardımcıları bizzat veya lüzumu halinde diğer yardımcılarla veya müfettişlerle birlikte vazife görürler. Müfettiş yardımcıları meteoroloji ile ilgili hizmetiçi eğitim faaliyetlerine Teftiş Kurulu Başkanının uygun göreceği zamanlarda iştirak ettirilir. Müfettiş Yardımcılığı Dönemi ve Yeterlik Sınavı Madde 19- Genel Müdürlük müfettiş yardımcıları 3 yıllık yetişme ve deneme döneminden sonra yeterlik sınavına tabi tutulurlar. Yetişme ve deneme dönemi sonunda yeterli görülmeyenlerle, sınav da başarı gösteremeyenler Genel Müdürlük teşkilatında durumlarına uygun görevlerden birine tayin edilirler. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Müfettişliğe Atama Yeterlik Sınav Kurulu Madde 20- Yeterlik sınavı ; Kurul Başkanının başkanlığında başkanın görevlendireceği iki müfettişten oluşturulan kurulca yapılır. Sınav yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre yapılır. Yeterlik Sınav Programı Madde 21- Müfettiş yardımcılarının 3 yıllık dönemde kazandıkları mesleki bilgi ve tecrübe derecesinin anlaşılması için yapılacak yeterlik sınavı programında Mer i Mevzuat ve Tatbikat ile Teftiş, Đnceleme ve Soruşturma Usulleri yer alır. Yeterlik Sınavı Notlarının Değerlendirilmesi Madde 22- Yeterlik Sınav notu, yazılı ve sözlü sınav notu ile yetiştirme notundan meydana gelir. Tam not yetiştirme notu ile yazılı sınav gruplarından ayrı ayrı ve sözlü sınavda tek olmak üzere 100 dür. Yeterlik sınavını başarmış sayılmak için ; a) Alınan notların her birinin 60 dan, b) Yazılı sınav gruplarından alınan notlar ortalamasının 70 den, c)yetiştirme notu, yazılı sınav grupları notları ile sözlü sınav notu ortalamasının 70 den, aşağı olmaması gerekir. Yetiştirme Notu Madde 23- Yetiştirme notu aşağıda belirtilen konularda her biri için verilen notlar ortalaması alınarak tespit edilir. a)kurs ve seminer notu ( Kurs ve seminerler sonunda aldıkları notlar ortalaması), b) Etüt ve inceleme notu ( Müfettiş yardımcılarının etüt ve incelemeleri sonucu düzenledikleri raporlara verilen not),

7 c)teftiş ve denetim notu ( Yetkili müfettiş yardımcılarının yaptıkları teftiş ve denetim sonucunda düzenledikleri raporlara Teftiş Kurulunca verilen not.) d) Soruşturma notu ( Yetkili müfettiş yardımcılarının yaptıkları soruşturma sonucunda düzenledikleri rapor ve fezlekelere Kurul Başkanınca verilen not), e) Özel not ( Müfettiş yardımcılarının nitelikleri, tutum ve davranışları, meslek bilgileri, çalışkanlıkları ve mesleki liyakatları hakkında Genel Müdürlük müfettişleri ve Kurul Başkanı tarafından verilen notlar.) Yazılı Sınav Sonuçlarına itiraz Madde 24- Yazılı sınav sonuçlarına itiraz halinde sınav kağıtları sınav kurulunca tekrar incelenir. Yeterlik Sınavını Kazanamayanlar ve Sınava Girmeyenler Madde 25- Yeterlik Sınavını kazanamayan yada mazeretsiz olarak sınava girmeyenler, Genel Müdürlük teşkilatında durumlarına ve derecelerine uygun görülecek diğer bir göreve atanırlar. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Müfettişlik Güvencesi ve Kıdem Müfettişlik Güvencesi Madde 26- Müfettişler, teftiş hizmetleri diğer hizmetlerden ayrı bir kariyer olarak düzenlendiğinden kendi istekleri dışında veya kamu hizmetlerinin yürütülmesi açısından haklarında görevde kalmasında sakınca olduğuna dair yargı kararı olmadıkça sağlık şartları açısından da haklarında sağlık kurulu raporu bulunmadıkça görevden alınamaz, başka görevlere atanamazlar. Müfettişlerin Tekrar Kurula Kabulleri ve Kıdem Madde 27-Kuruldan kendi isteği ile istifa veya nakil suretiyle ayrılanlar başvuruları halinde, yeniden müfettişlik kadrolarına atanabilirler. Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptıktan sonra müfettişliğe dönenler dönemlerinin en kıdemlisi sayılırlar. Aynı dönemde bu durumda birden fazla müfettiş varsa, bunların kıdem sırasının tespitinde müfettişlik kıdemleri esas alınır. Müfettişlik kıdemine esas süre, müfettiş yardımcılığında, müfettişlikte, müfettişlik sıfat ve kadrosu muhafaza edilmek şartıyla idari görevlerde ve ücretli ve ücretsiz tüm kanuni izinlerde geçirilen süredir. Müfettişlik kıdemine esas süreleri aynı olanlar için kıdem sırası ; müfettiş yardımcıları açısından giriş sınavındaki, müfettişler için yeterlik sınavındaki başarı derecelerine göre tespit edilir. Başmüfettişlerin kıdem sırası, herhalde müfettişlerden öncedir. Başmüfettişler arasındaki kıdem sırasının tespitinde başmüfettişliğe atama tarihi, aynı tarihte atananlar için müfettişlik kıdemi, müfettişlik kıdemi de aynı olanlar için yeterlik sınavındaki başarı derecesi esas alınır. Müfettişlik sıfatını kazandıktan sonra bu görevden ayrılanlardan müfettişliğe dönenler kıdem bakımından dönemlerinin sonuna alınırlar.

8 DÖRDÜNCÜ KISIM Müfettişlerin Çalışma Esasları,Teftiş,Đnceleme,Soruşturma ve Raporları ile Denetim Defteri ve Dosyası BĐRĐNCĐ BÖLÜM Çalışma Esasları Genel Müdürlük Müfettişlerinin Çalışma Anlayışı ve Amacı Madde 28-Genel Müdürlük müfettişleri esas itibariyle kuruluşlarında teftiş ve denetimin etkili bir şekilde yürütülmesini engelleyen hususları tespit etmek, hadisenin ekonomik, sosyal, idari ve hukuki sebeplerini tahlil etmek, müesseselere, sistemlerin ı slahına ve personelin verimli çalışmasını teşvik edici teftiş sistemini geliştirmek için gerekli tedbirlerin alınması gayesini gözönünde tutarlar. Müfettişler bu gayeyle çalışmaları esnasında tespit ettikleri çalışkan, başarılı, Devlet hizmetini gayret ve feragatle yapan, Devlete sahip çıkan, yetkilerini kamu menfaati istikametinde kullanan basiretli Devlet memurlarını takdir edilebilmeleri için nedenlerini açıklamak suretiyle tekliflerde bulunabilirler. Đnceleme, araştırma, soruşturma ve teftiş faaliyetleri esnasında iş verimini artıracak şekilde hareket etmeye itina gösterirler. Teftiş Madde 29- Teftiş, Genel Müdürlük merkez ve taşra birimlerinin hizmet ve işlemlerinin belirli zaman aralıkları ile teftiş programı çerçevesinde denetlenmesidir. Teftiş Programı Madde 30- Teftiş Kurulu Başkanlığının yıllık teftiş programı kuruluş ve birimlerin iki yılda bir denetlenmesi ilkesine göre düzenlenir ve her yıl Ocak ayında teftiş edilecek birimlerin iş kapasiteleri, önceki teftiş programları ve Teftiş Kurulu kadrosu gözönünde bulundurulmak suretiyle Kurul Başkanı tarafından hazırlanarak Genel Müdürün onayına sunulur. Gerektiğinde iki yıllık süre kaydına bakılmaksızın denetim yapılabilir. Genel Müdür tarafından onaylanan yıllık programının uygulanmasında müfettişlerin görevlendirilmeleri izin ve iş durumları gözönüne alınarak ; alınan genel olura müsteniden Kurul Başkanı tarafından yapılır. Genel Müdürlük merkez veya taşra teşkilatı içindeki herhangi bir birim, yönetmelik, genelge ve benzeri düzenlemelerle yetki alanı dışında çıkartılamaz. Herhangi bir birim, mutat ve makul süreler haricinde ve kabul edilebilir bir gerekçe olmaksızın, teftiş dışı tutulamaz. Teftiş Programının Uygulanması Madde 31- Meteoroloji Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatının teftiş planı hazırlanırken ; memur ve yöneticinin kusur ve hatalarını tespit ve düzeltme faaliyeti yanında gayret ve feragatle çalışan vazifesine bağlı memurları taltif edici, görevlerini tam ve zamanında yapmayarak kayıtsızlık ve düzensizlik gösterenlerin murakabesinde ağırlık verici hususlar gözönünde bulundurulur. Müfettişlerin Birlikte Çalışmaları Madde 32- Teftiş, denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma işlerinin gruplar halinde uygulanmasında her gruba dahil müfettişlerden en kıdemlisi o grubun başkanı sıfatıyla çalışmaları düzenler. Grup başkanları işe başlarken ve çalışmaların devam sırasında inceleme ve soruşturmalara verilecek en uygun yönü tayin, işlerin seyrini takip ve sonuç alınmasını sağlayabilecek fikir ve tedbirlerin uygulanmasını temin ederler. Gurup başkanları çalışmaların seyri hakkında zaman zaman veya talep halinde Başkanlığa özet bilgi ve özel rapor verirler. Ayrıca grup faaliyetlerinin sona ermesini takiben çalışmaların neticelerini düzenleyecekleri raporlarda belirtirler.

9 Müfettişlerin Koordinasyon Görevleri Madde 33- Đnceleme ve soruşturma işlerinin yürütülmesi ve koordinasyonunda; a) Müfettişler bir yerde inceleme ve soruşturmaya başladıkları zaman, aynı konuda muhakkiklerce yürütülen işler varsa onlardan ilgili evrakı alarak durumu Genel Müdürlüğe bildirilir. Bunların dışında müfettişlere soruşturma evrakı devredilmesi veya müfettişlerce devralınması Genel Müdürlük müsaadesine bağlıdır. b) Müfettişler Genel Müdürden veya Kurul Başkanından aldıkları emir veya programlar çerçevesinde görevlerine başlarlar. Genel Müdürlükle yapacakları haberleşmeleri Kurul Başkanı kanalıyla yaparlar. c) Müfettişler görevli gittikleri yerlerde göreve başlayış ve ayrılış tarihlerini aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığına telgraf, faks, teleks ve gibi yazılı haberleşme araçlarıyla bildirirler. Merkeze dönülmesinde Kurul Başkanlığının müsaadesini alırlar. Birlikte çalışmalarda yazışma ve haberleşmeler grup başkanı tarafından yapılır.* d) Müfettişler görevlerine ait konularda bulundukları yerlerdeki resmi ve özel bütün makam ve kişilerle haberleşme yapabilirler. Ancak merkezde Bakanlıklar ile yapılacak bütün haberleşmeleri, Kurul Başkanlığı aracılığıyla yaparlar. e) Müfettişler başladıkları inceleme, araştırma ve soruşturma işlerini ara vermeden bizzat yapmak ve yerinde tamamlamak ve gecikme zorunluluğu hasıl olduğu veya soruşturmanın yerine getirilmesi başka yerlerde de inceleme ve araştırma yapılmasına bağlı bulunduğu takdirde durumu derhal Kurul Başkanlığına bildirerek alacakları emre göre hareket etmek zorundadırlar. Müfettişlerin Görevlendirilmesi Madde 34- Đşlerin süresinde bitirilmesi için; a)görev emrini alan müfettiş azami 7 gün içinde görev mahalline hareket eder. Bu süre Başkanın izniyle uzatılabilir. Müfettişler kendilerine verilen görevleri Teftiş Kurulu Başkanlığınca belirtilen süreler içinde bitirirler. Süresinde tamamlanamayacağı anlaşılan görevler hakkında Kurul Başkanlığına bilgi verip alacakları emre göre hareket ederler, b) Müfettişlere verilen işlerin bir başkasına devredilmemesi asıldır. Müfettişler ellerindeki işleri, Teftiş Kurulu Başkanının uygun görmesi ve Genel Müdürün onayı ile bir başka müfettişe devredebilirler, c) Devredilecek işler için devri yapacak olan müfettiş bir Devir Notu hazırlar ve en az üç nüsha olarak devir notuna, Devredilecek işin ne olduğu, Devir gününe kadar işin hangi kısmının ne dereceye kadar incelendiği, Hakkındaki düşüncelerini yazar, Bunlardan başka devredilen işe ait bütün belgeleri bir dizi pusulasına bağlayarak bir nüshasını ise ait diğer belgelerle birlikte,işi devralan müfettişe imza karşılığı verir. Devir notunun ve dizi pusulasının ikinci nüshası bir yazı ile devreden müfettiş tarafından Kurul Başkanlığına verilir. Üçüncü nüsha devreden müfettişte kalır. Müfettişlerin Çalışmalarının Görev Yerinde Đncelenmesi Madde 35- Kurul Başkanı kendisinin veya Genel Müdürün gerekli gördüğü hallerde Genel Müdürün onayı ile müfettişlerin çalışmalarını görev yerlerinde izleyebilir. * Değişiklik: 22/5/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

10 göre; ĐKĐNCĐ BÖLÜM Raporlar ve Fezlekeler Rapor Çeşitleri Madde 36- Genel Müdürlük müfettişleri çalışmalarının neticelerini işin özelliğine a) Cevaplı Rapor, b) Ön Đnceleme Raporu, (2) c) Soruşturma Raporu, d) Đnceleme Raporu, e) Genel Durum Raporu, f) Personel Denetleme Raporu, düzenlerler. Cevaplı Raporlar Madde 37- Cevaplı Raporlar, yapılan normal teftişlerde noksan ve hatalı bulunan ve ilgili birimlerce düzetilmesi gereken iş ve işlemler hakkında düzenlenir. Cevaplı raporlarda aşağıdaki bilgiler bulunur; a) Đşlemleri teftiş edilen memurların adları, soyadları ve memuriyet unvanları,teftiş edilen birimlerin hangi tarihten hangi tarihe kadar bakıldığı, b) Müfettişin incelediği ve eleştirmeyi gerekli gördüğü iş ve işlemlerdeki hatalı ve noksan görülen hususların hangi kanun, tüzük, yönetmelik, tebliğ ve genelgenin hangi maddeleriyle ilgili olduğu, c) Đlgili memurların açıklamaları, d) Müfettişin son görüş ve teklifleri ile bu hususta yapılması gereken iş ve işlemler açıkça belirtilir, e) Cevaplı raporlar, müfettiş tarafından belirtilen süreler içinde teftiş edilen memur ile birinci ve ikinci derecedeki amirleri tarafından cevaplandırıldıktan sonra müfettişe iade olunur. Gelen rapor ve cevaplara müfettiş tarafından son görüş ve teklifleri de eklenerek; merkez birimlerinin teftişinde iki nüsha, bölge müdürlüklerinin teftişinde üç nüsha, istasyon müdürlüklerinin teftişinde ise dört nüsha halinde Teftiş Kurulu Başkanlığına verilir. Đlgililerce verilen cevapların müfettişlikçe uygun görülmemesi halinde son görüş ve tekliflerin daha açık ve gerekçeli hazırlanmasına önem verilir. (3) Teftiş Kurulu Başkanlığına gelen cevaplı raporlar en kısa zamanda ilgili daire başkanlıklarına gönderilir ve sonuçları yakından izlenir. Ön Đnceleme Raporu Madde sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri açısından yapılan inceleme sonuçlarına göre Ön Đnceleme Raporu düzenlenir. (2) Soruşturma Raporu Madde 39- Yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde tespit edilen suç disiplin hukukuna aykırı ise disiplin soruşturma raporu, 3628 sayılı Kanun kapsamına giriyorsa adli soruşturma raporu düzenlenir. Suça iştirak eden memur olmayan şahıslar hakkında da soruşturma raporu düzenlenir. (2) Değişiklik: 22/10/2002 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. (3) Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

11 Đnceleme Raporu Madde 40- Đnceleme Raporu, a) Mer i kanun,tüzük, yönetmelik, karar ve genel tebliğlerin uygulamalarında görülen noksanlıklar ve bunların düzeltilmesi yolları ile yeniden konulması gereken hüküm ve usuller hakkında görüş ve tekliflerin, b) Teftişlerde cevaplı raporlara bağlanması gerekli görülmeyen hususların, c) Genel Müdürlükçe tetkik ettirilen çeşitli konular hakkındaki düşüncelerin, d) Şikayet ve ihbarlar üzerine yapılan inceleme sonucunda ceza-i takibatı gerektirir hal görülmediği takdirde yapılacak işleme esas görüşlerin, bildirilmesi maksadıyla düzenlenir. Genel Durum Raporu Madde 41- Genel Durum Raporu, Kurulun bir yıllık çalışmaları sonuçlarına göre, Genel Müdürlükçe uygulanan politikaların ve yürütülen hizmetlerin genel durumu, idarede gözlenen yetersizlikler, mevzuat yetersizliği ve bunların giderilmesi için alınacak yasal ve idari önlemlere ilişkin görüş ve önerileri içeren ve Genel Müdüre sunulmak üzere Başkanlıkça hazırlanan rapordur. Başkanlıkça hazırlanacak bu rapora müstenit teşkil edecek ve müfettişler tarafından yıl içerisinde düzenledikleri raporların genel değerlendirilmesini yapacakları genel raporlarda aşağıdaki hususlar yazılır; a) Teftiş yeri, teftişi yapılan servisler ve yazılan raporlar, b) Đhbar ve şikayet konuları,bunlar üzerinde yapılan inceleme ve soruşturmaların neticeleri, c) Başkanlıkça programla beraber veya sonradan gönderilen inceleme konuları, yapılan incelemelerin neticeleri, d) Görevden uzaklaştırılan, tayini teklif edilen memur varsa sayıları ve sebepleri, e) Mevzuatın uygulanmasında görülen genel hata ve noksanlıklar, f) Teftişi edilen birimlerin kadro ve iş hacmi, kadroların ve personelin sayı ve vasıfları yönünden yeterli olup olmadıkları, g) Đşyeri ve çalışma araçları ile diğer ihtiyaçları, h) Gerekli görülen diğer hususlar. Genel Rapor tek nüsha olarak Başkanlığa verilir. * Personel Denetleme Raporu Madde 42- Personel denetleme raporu teftiş edilen veya denetlenen birimlerin amir ve memurları hakkında Genel Müdürlük müfettişlerinin görüş ve kanaatini belirten formlardır. Bu formlarda, teftiş edilen veya denetlenen birimlerin amir ve memurlarının; a) Mesleki bilgileri, mevzuata uyma dereceleri, b) Çalışmaları, intizam ve enerjileri,yaş ve bünyeleri, c) Yaratıcı zeka ve kavrayış kabiliyetleri, d) Amir ve memurlarına, iş sahibi vatandaşlara karşı davranışları, e) Çevre ile ilişkileri ve yarayış şekilleri, f) Đtimada şayan olup olmadıkları, g) Görevlerinde başarı dereceleri, hangi görevlerde başarılı olabilecekleri ve daha fazla sorumluluk taşıyan görevler yüklenip yüklenemeyeceği, h) Dirayetli olup olmadıkları, hususlarında müfettişin objektif bilgi ve gözlemlere dayanan kanaatleri belirtilir. Kifayetsiz ve delillendirilmemiş hususlarda görüş belirtilmesi esastır. * Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

12 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Raporlarda Đlgili Đşlemler Denetim Defteri ve Dosyası Raporların Düzenlenmesi Madde 43- Raporlar, Kurul Başkanlığınca belirlenen formlara uygun olarak düzenlenir. Raporlarda silinti ve kazıntı yapılmaz. Zorunlu olarak yapılan düzeltmeler müfettiş tarafından parafe edilir. (3) Raporların her sahifesi müfettişlik mühürü ile mühürlenerek parafe edilir, son sahifesine müfettişin adı, soyadı, unvanı yazılarak raporu düzenleyen müfettişler tarafından imzalanır. Raporlar müfettiş tarafından bir yazı ekinde Kurul Başkanlığına sunulur. Raporlar Üzerinde Kurul Başkanlığınca Yapılacak Đşlemler Madde 44- Müfettişler tarafından Kurul Başkanlığına gönderilen raporlar, Başkanlıkça incelendikten ve varsa eksiklikler giderildikten sonra, Başkanlık görüşünün de belirtildiği bir onay hazırlanarak Genel Müdürün onayına sunulur. (3) Onayı takiben raporun aslı ve onay, gereği yerine getirilmek üzere ilgili merkez birimlerine gönderilir. Gerek merkez, gerekse taşra birimlerinin teftişine ait inceleme veya cevaplı raporlarda Başkanlığın görüşü müfettişin görüş ve tekliflerine uygun ise, onaylarda ayrıntılı görüş yazılmasına gerek yoktur. Raporlar üzerine ilgili merkez birimlerince yapılması gereken işlemlerin izlenmesi Kurul Başkanlığına aittir. Đdari Birimlerce Yapılacak Đşlemler Madde 45- Raporlar üzerine idari birimlerce aşağıdaki işlemler yerine getirilir; a) Cevaplı Raporlar; Merkez ve taşra birimlerinin teftişi sonunda düzenlenen cevaplı raporlar ile makam onayı, ilgili merkez birimlerince incelenerek taşra birimlerine ait olanlarla ilgili hususlar talimat haline getirilip teftiş edilen birime gönderilir. Teftiş edilen birimler, raporlar üzerine alınan Olurun gereğini en kısa sürede yerine getirirler. Đlgili merkez birimleri, gerek kendi birimlerinin, gerek taşra birimlerinin teftişine ait cevaplı raporlar üzerine yapılan işlemleri raporların kendilerine tevdiinden itibaren bir ay içinde Kurul Başkanlığına bildirirler. (3) b)ön inceleme ve soruşturma raporları ile inceleme raporları üzerine yapılan işlemler ve sonuçları, ilgili merkez birimlerince en kısa zamanda Kurul Başkanlığına bildirilir. (2) Rapor Sonuçlarının Müfettişlere Bildirilmesi Madde 46- Müfettişlerce düzenlenen raporların sonucunda yapılan işlemlerin ilgili merkez birimlerince Kurul Başkanlığına iletilmesi üzerine, bu işlemler Başkanlıkça raporu yazan müfettişe, rapor birden fazla müfettiş tarafından yazılmış ise en kıdemlisine gönderilir. Müfettişler bu işlemleri uygun ve yeterli bulmadıkları takdirde konu ile ilgili görüşlerini gerekçeleri ile birlikte en geç 30 gün içinde Kurul Başkanlığına bildirirler. Müfettişlerin bu yeni görüşleri karşısında ilgili birimlerin kendi tutum ve işlemlerini değiştirmemeleri halinde, Kurul Başkanı konuyu Genel Müdüre intikal ettirir. (2) Değişiklik: 22/10/2002 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. (3) Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

13 Denetim Defteri ve Dosyası Madde 47-Denetlenen daire, kuruluş ve birimlerinde bir denetim defteri ve dosyası tutulur. Denetim dosyasında, Genel Müdürlükçe yaptırılan denetimlerde ilgili her türlü yazışma ile raporlar saklanır. Denetim defterine ise, bu yazışmaların tarih ve sayılarıyla özetleri yazılır veya suretleri yada fotokopileri onaylanarak yapıştırılır. Müfettişler, yaptıkları denetimle ilgili kısa bilgileri bu deftere not ederler, yaptıkları inceleme ve soruşturmalar içinde uygun gördükleri çok kısa notlara yer verebilirler. Denetim Defteri ve Dosyasının Müfettişlerce Đncelenmesi Madde 48- Müfettişler, denetledikleri birimlerdeki denetim defter ve dosyalarını inceleyerek eleştiren konularla, talimat ve emirlere uyulup uyulmadığını araştırırlar. Yerine getirilmeyen konularda ilgili açıklamalar yeterli görülmezse durumu gereği için Teftiş Kurulu Başkanlığına bildirirler. BEŞĐNCĐ KISIM Çeşitli Hükümler,Yürürlük ve Yürütme BĐRĐNCĐ BÖLÜM Çeşitli Hükümler Yolluk ve Diğer Hakların Alınması * Madde 49- Müfettişler, yolluk ve diğer haklarını ilgili mevzuat doğrultusunda saymanlıklardan alırlar. Çekilen paranın hak edilen miktarı aşmaması asıldır. Ertesi aya zimmet devri ancak ayın son günlerinde görevle ilgili olarak yolculuk yapılması halinde uygun görülebilir. Çalışma ve Hakediş Cetveli * MADDE 50 Müfettişler çalışmalarını, yolluk ve diğer haklarını aylık olarak düzenleyecekleri Çalışma ve Hakediş Cetvelinde gösterirler. Bu cetveller, takip eden ayın ilk haftası içinde Kurul Başkanlığına intikal ettirilir. Çalışma ve Hakediş cetvelinin birinci sayfasında; çalışmalar günler itibariyle ve ana hatlarıyla belirtilir. Ayrıca ay içinde Başkanlığa verilen raporlara yer verilir. Cetvelin ikinci sayfasında; müfettişlerin yolculuklarına ait giderleri aylık istihkaklar ve bunlara karşılık alınan paraları gösteren tablolar doldurulur. Đzin Kullanılması Madde 51- Yıllık izinler Başkanın uygun göreceği ve imkan varsa müfettişlerin istediği tarihte kullanılır. Tek başına çalışan müfettişlerde Kurul Başkanına, grup halinde çalışanlar grup başkanına bilgi vererek, milli bayram ve genel tatillerle hafta tatillerini istedikleri yerlerde geçirebilirler. * Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

14 Müfettişlik Mühür ve Belgeleri,Demirbaşlar Madde 52- Genel Müdürlük müfettişleri ile teftişe yetkili kılınan müfettiş yardımcılarına numaralı resmi mühür, görev ve yetkisini kısaca belirtir özel bir müfettiş kimliği verilir. Ayrıca gerekli olan yazı ve hesap makinesi, çanta ve valiz gibi demirbaşlar Teftiş Kurulu Başkanlığınca temin edilir. Kayıt ve Dosya Đşleri Madde 53- Müfettişler yazdıkları rapor,fezleke ve diğer yazıların birer nüshalarını ve kendilerine gelen genelgeleri özel dosyalarında saklarlar. Müfettişler gönderdikleri rapor,fezleke ve yazılar ile kendilerine gelen yazıları bir Kayıt Defteri ne işlerler. Geçici Madde 1- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanı ve müfettiş olarak görev yapanlar bu Yönetmeliğe göre atanmış sayılırlar. ĐKĐNCĐ BÖLÜM Yürürlük ve Yürütme Yürürlük Madde 54- Bu Yönetmelik yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme Madde 55- Bu Yönetmelik hükümlerini Devlet Meteoroloji Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Devlet Bakanı yürütür. Đşleri Genel

DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU TÜZÜĞÜ

DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU TÜZÜĞÜ DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTĐŞ KURULU TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 8/2/1991, No : 91/1467 Yayımlandığı Resmi Gazetenin Tarihi : 1/3/1991, No : 20801 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kapsam,

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 03.10.2013/179-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Denetim Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Yönetmelikte değişiklik

Detaylı

YÖNETMELİK BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI

YÖNETMELİK BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI 2 Aralık 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26364 YÖNETMELİK Başbakanlıktan: BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI YETERLİK

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ 3315 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 27/7/1993 No: 93/4688 Dayandığı Kanunun Tarihi : 4/6/1937 No: 3201 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 17/8/1993 No:

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI MALİYE UZMANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI MALİYE UZMANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI MALİYE UZMANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ (24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) (Değişiklik: 31/07/2009 tarih ve 27305

Detaylı

Sirküler Rapor 16.10.2014/198-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 16.10.2014/198-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 16.10.2014/198-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Yönetmelikte değişiklik

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU 1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER - Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcısı, 30 kişi, - Hukuk,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

27 Eylül 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Kamu İhale Kurumundan:

27 Eylül 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Kamu İhale Kurumundan: 27 Eylül 2006 tarih ve 26302 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Kamu İhale Kurumundan: KAMU İHALE UZMAN YARDIMCILARI YARIŞMA VE YETERLİK SINAVLAR İLE KAMU İHALE UZMAN VE YARDIMCILARININ ÇALIŞMA ESAS

Detaylı

YÖNETMELİK TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 8 Mart 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28935 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan: YÖNETMELİK TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ

SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ 3161 SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18/7/1990, No : 90/671 Dayandığı KHK'nin Tarihi : 13/12/1983, No : 181 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 14/9/1990, No : 20635

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ (2) BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ (2) BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar 24 Aralık 1993 Resmî Gazete Sayı : 21798 YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ (2) BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönetmelik Orman

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ 2009 - ANKARA 1 2 İ Ç İ N D E K İ L E R Konular Madde No: Sahife Amaç ve Kapsam 1 5 Dayanak.. 2 5 Tanımlar.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU 1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER - Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcısı, 60 kişi, - Hukuk,

Detaylı

Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, Hazine Müsteşarlığınca

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Genel İdare Hizmetleri

Detaylı

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden: DEVLET MALZEME OFİSİ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden: DEVLET MALZEME OFİSİ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 6 Nisan 2012 tarih ve 28256 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden: DEVLET MALZEME OFİSİ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI YETİŞTİRME VE SINAV YÖNETMELİĞİ

UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI YETİŞTİRME VE SINAV YÖNETMELİĞİ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI YETİŞTİRME VE SINAV YÖNETMELİĞİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI YETİŞTİRME VE SINAV YÖNETMELİĞİ (15/2/1991 tarihli ve

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği. ve Çalışma Yönetmeliği. Resmi Gazete: 11 Haziran 2004 Cuma, Sayı: 25489

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği. ve Çalışma Yönetmeliği. Resmi Gazete: 11 Haziran 2004 Cuma, Sayı: 25489 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Resmi Gazete: 11 Haziran 2004

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCILIĞI SINAVI BAŞVURU E-KILAVUZU http://www.sgk.gov.tr/ MÜRACAAT VE SÖZLÜ SINAV TARİHİ MÜRACAAT TARİHLERİ SINAVA KATILACAKLARIN İLAN TARİHİ 24 Ekim

Detaylı

ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI, ĠETT ĠġLETMELERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAV DUYURUSU:

ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI, ĠETT ĠġLETMELERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAV DUYURUSU: ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI, ĠETT ĠġLETMELERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAV DUYURUSU: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Teftiş

Detaylı

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.10.2014/197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Yönetmeliğe vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik,

Detaylı

GRUPLAR FAKÜLTE/BÖLÜM SAYI. Birinci Grup Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler 35

GRUPLAR FAKÜLTE/BÖLÜM SAYI. Birinci Grup Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler 35 TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHDAM UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatına sözlü sınavla Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 6, 7 ve 8 inci dereceli

Detaylı

: Sağlık Bakanlığı başmüfettiş ve müfettişi anlamında kullanılmıştır.

: Sağlık Bakanlığı başmüfettiş ve müfettişi anlamında kullanılmıştır. SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No: 18/07/1990-90/671 Dayandığı KHK Tarihi - No: 13/12/1983-181 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No: 14/09/1990-20635 BİRİNCİ BÖLÜM:

Detaylı

T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, 5393 Sayılı

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29363

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29363 Resmi Gazete Tarihi: 22.05.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29363 MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE KUVVET KOMUTANLIKLARINDA İLK DEFA DEVLET MEMURLUĞUNA ATANACAKLAR İÇİN YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere sınavla merkez teşkilatına; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat,

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 24 Aralık 1993 CUMA. Cezanın Kaldırılması Kararı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 24 Aralık 1993 CUMA. Cezanın Kaldırılması Kararı T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 24 Aralık 1993 CUMA Sayı : 21798 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Cezanın Kaldırılması Kararı Cumhurbaşkanlığından

Detaylı

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Spor

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan mezun, 2, 2 Avukat, 24 Memur ve 2

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28821 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yükseköğretim

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ İŞLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE UZMAN YETERLİK SINAVI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ İŞLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE UZMAN YETERLİK SINAVI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 25 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27357 YÖNETMELİK Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden: AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ İŞLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE UZMAN YETERLİK SINAVI

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliği

Çevre Denetimi Yönetmeliği Çevre Bakanlığından : Yayımlanacak Metin: Çevre Denetimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, tesislerin kurulması, faaliyete geçmesi ve üretimin

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Kurumumuz merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 ve 9 uncu derecelerden 200 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı kadrosuna,

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15/10/1993 Resmi Gazete Sayısı: 21729 BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam Madde 1 - Bu yönetmelik Devlet

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih: 11/06/2003 Sayı: 25135 Düzeltme Yapılan Resmi Gazete Tarih: 01/07/2003 Sayı: 25155 (Mükerrer) BİRİNCİ

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın 07.08.2001 gün ve 4759 sayılı Onayı ile yürürlüğe girmiştir Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Yayın Tarihi: 28 Şubat 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden:

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECĠLĠK SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GEREĞĠNCE YAPILACAK

Detaylı

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Malatya

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 1 T.C. ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 14/9/1991-1991/2268 Resmî Gazete : 9.10.1991/21016 Ek ve Değişiklikler: 1) 6/12/1993-1993/5103 B.K.K 14.1.1994/21818 RG 2) 21/8/1996-1996/8518

Detaylı

HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI

HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI ne yarışma sınavı İle 5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanunun 25inci Maddesi uyarınca İdari Hizmet Sözleşmesinde

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Amasya Belediyesi Ruhsat ve Denetim

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Özel Kalem Müdürlüğünün kuruluş,

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK MADDE 1- AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ Bu yönetmeliğin amacı Çerkezköy Belediyesi

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV, ATAMA, YETİŞTİRİLME, GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV, ATAMA, YETİŞTİRİLME, GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE 10 Haziran 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27607 YÖNETMELİK Başbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tan: AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV, ATAMA, YETİŞTİRİLME,

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 26.10.2016/129-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği uyarınca sahte belge düzenleme fiili dolayısıyla

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi : 24/02/2004 Sayısı: 25383 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI FEN LİSELERİ VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNİN ÖĞRETMENLERİ İLE GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNİN BEDEN EĞİTİMİ, MÜZİK VE GÖRSEL SANATLAR/RESİM ÖĞRETMENLERİNİN SEÇİMİ VE ATAMALARINA

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. HENDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 : Bu yönetmeliğin amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

Sayfa No 1/6 1.AMAÇ : Personel Şube (Sicil Servisi) İşlemlerinin ÇKYS-İKYS den yapılmasını sağlamak 2.UYGULAMA SORUMLUSU : Personel Şube Sicil Servisi Çalışanları 3.1.UYGULAMA ŞEKLİ : 3.1-Çalışanlara ait

Detaylı

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7. dereceli Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı kadrolarına atanmak

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7. dereceli Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı kadrolarına atanmak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından; T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞINA GİRİŞ SINAVI İLE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN YARBIMCISI ALINACAKTIR. A. GENEL BİLGİLER

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında istihdam edilecek uzman yardımcıları ile uzmanları kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında istihdam edilecek uzman yardımcıları ile uzmanları kapsar. 10 Haziran 2010 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27607 YÖNETMELİK Başbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tan: AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN VE UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV, ATAMA, YETİŞTİRİLME,

Detaylı

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda boş bulunan 6 ncı dereceli 10 (on) Avukat kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. İ- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YURT DIŞI TEŞKİLATINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK TARIM MÜŞAVİRLERİNİN ATANMALARININ ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK

YURT DIŞI TEŞKİLATINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK TARIM MÜŞAVİRLERİNİN ATANMALARININ ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK YURT DIŞI TEŞKİLATINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK TARIM MÜŞAVİRLERİNİN ATANMALARININ ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Resmi Gazete Tarihi: 09/10/2001 Resmi Gazete Sayısı:

Detaylı

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Doğanhisar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk

Detaylı

T.C MALATYA VALİLİĞİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C MALATYA VALİLİĞİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C MALATYA VALİLİĞİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç : MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ALT BİRİMLERİN GÖREVLERİ

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ALT BİRİMLERİN GÖREVLERİ PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ALT BİRİMLERİN GÖREVLERİ ONBİRİNCİ BÖLÜM Personel Genel Müdürlüğü Yönetici ve Merkez Atama Daire Başkanlığı MADDE 65 - (1) Yönetici ve Merkez Atama Daire Başkanlığının

Detaylı

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünden: MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU T.C Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmek üzere 5 adet

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik. ve Çalışma Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik. ve Çalışma Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Resmi Gazete: 11 Haziran 2004 Cuma, Sayı:

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER - Bakanlığımız merkez teşkilatında (ANKARA) görevlendirilmek amacıyla;

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Kadının Statüsü Uzman Yardımcılığı Giriş, Kadının Statüsü Uzmanlığı Yeterlik Sınavları ile Atama ve Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ÇEVRE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete : 05.01.2001 tarih ve 24631 sayı (mükerrer) BİRİNCİ BÖLÜM İKİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Denetime Tabi Kuruluş ve İşletmeler ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Çevre Denetiminin

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı: 29371 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI

EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI EK-1 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE SİCİL ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bireysel performansın değerlendirilmesine yönelik olarak hazırlanan bu

Detaylı

07 Mart 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır

07 Mart 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır 07 Mart 2010 tarih ve 27514 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI VERGİ DENETMENLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 4/4/1996 No : 96/7994 Dayandığı Kanunun Tarihi : 9/1/1985 No : 3146 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 15/4/1996

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ARÜ'den Duyurular ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ARÜ'den Duyurular ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ARÜ'den Duyurular Avukat Alım İlanı Duyuru Tarihi : 05 Haziran 2018 ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Hukuk Müşavirliğinde istihdam edilmek üzere, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı

Detaylı

PERSONEL ALIMI İLANI ÖZEL BİLGİLERİ Sınav başvuru formu (Bakanlığımız

PERSONEL ALIMI İLANI ÖZEL BİLGİLERİ Sınav başvuru formu (Bakanlığımız ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI PERSONEL VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI haberleşme uzman yardımcısı 2 (iki) havacılık uzay teknolojileri uzman yardımcısı alımı ilanı BİK İlan No : ILN00454084

Detaylı

DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Derik Belediyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 0 T.C. ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği. Tarih: 09.05.2004 Sayı: 25457

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği. Tarih: 09.05.2004 Sayı: 25457 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği Tarih: 09.05.2004 Sayı: 25457 BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.03.2013/85-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Yönetmelikte değişiklik

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 8 Eylül 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete YÖNETMELİK Sayı : 27696 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI, YURT DIŞI İŞÇİ HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin;

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin; 12 Haziran 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29028 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA TANINAN İSTİHDAM HAKKININ KULLANIMINA

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan idari personelin, aynı Kanunun

Detaylı

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze Türk Standardları Enstitüsünden: PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı, Defne Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün

Detaylı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAVI VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAVI VE ATAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 18.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28711 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAVI VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı