MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ)"

Transkript

1 MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ) ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Bu çaba Türkiye?nin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında rekabet edebilirliği ve Avrupa Birliğine giriş sürecinde daha da anlamlı hâle gelmektedir. Ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir. Ülkemizde, muhasebecilik yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Muhasebe ile ilgili ilk kanunumuz Mustafa Kemal ATATÜRK zamanında çıkartılmış olan tarih ve 1050 Sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunudur sayılı tarihli Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunun ise bu unvanlara meslek içerisinde kademelendirme getirmiştir. Muhasebe Finansman Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: 1. Bilgisayarlı muhasebe, 2. Dış ticaret ofis hizmetleri, 3. Finans ve borsa hizmetleri BİLGİSAYARLI MUHASEBE Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişidir. Görevleri 1. Hesap planı sistemini oluşturmak. 2. Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak. 3. Beyannameleri düzenlemek. 4. Bilgisayar kullanmak. 5. Defterleri tutmak. 6. Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek. 7. Koordinasyon sağlamak. 8. Yazışma ve raporları yazmak. 9. Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

2 Meslek Elemanında Aranan Özellikler 1. Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak 2. Dikkatli olmak 3. Dürüst olmak 4. Etkili ve güzel konuşmak 5. Güler yüzlü olmak 6. İnsan ilişkilerine özen göstermek 7. Ekip çalışmasına uygun olmak 8. Yeniliklere açık olmak 9. Sır saklayabilmek 10. İşleri zamanında bitirmek 11. İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak 12. Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak Çalışma Ortamı Ve Koşulları Muhasebe hizmetleri genellikle büro ortamında yürütülmektedir. Temiz büro ortamlarında, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebe de kullanılan bildirge ve beyannameler günlü olduğundan, vergi ve yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur. Meslek mensuplarının kazançları, muhasebe ve mali müşavirlerin yasalarla düzenlenmiş olan S.M.M.M.O (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları) tarafından bir tarife ile belirlenmektedir. Alt meslek gruplarının kazançları ise işyerlerine göre değişiklik göstermektedir. İş Bulma İmkanları Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur. Eğitim ve Kariyer İmkanları Meslek eğitimi, ortaöğretimde Anadolu ticaret ve ticaret meslek liselerinde verilmektedir. Bu okullardan mezun olanlar meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak ön lisans düzeyinde eğitim alırlar. Ön lisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı?nda başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilirler. Bu eğitimden sonra ÖSYM?nin yapacağı sınav neticesinde başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışarak idari yönden de ilerleme sağlamaları mümkündür. Ayrıca, 3568 Sayılı Kanun ile düzenlenmiş olan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir unvanlarını da belirli çalışma şartlarını yerine getirerek alabilirler.

3 NASIL MUHASEBECİ OLUNUR? Staj dosyasını tamamlayıp, TESMER'e kaydınızı yaptırdıktan sonra: İlgili dönemde Staj Yönetmeliğinin 7. maddesi uyarınca "STAJA BAŞLAMA DEĞERLENDİRMESİ SINAVINA" girmeniz gerekmektedir. Bu değerlendirmede "60" ve üzerinde not alanlar staja başlama hakkına kavuşacaktır. Başvuru ayları "Nisan, Ağustos ve Aralık'tır". Staja Başlama Değerlendirmesi Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol gereği Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. Sınav soruları Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmakta olup sınav organizasyonu tamamen Anadolu Üniversitesi 'nin sorumluluğundadır. Sınav test usulü yapılmakta ve 60 puan alma zorunluluğu bulunmaktadır.(yanlış Doğruyu Götürmez) Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan Staja Başlama Değerlendirmelerinde 3 yıl içinde başarılı olmak şartı aranacaktır. Üç yıl içerisinde başarılı olamayan adayların staj dosyaları iptal edilecek ve eski başvurularına bağlı olarak sınavlara alınmayacaklardır. Yeniden staj yapmak isteyen adaylar Staja Başlama Değerlendirmesine yeni staj dosyası açtırarak katılabileceklerdir. İlk başvuru sırasında staj yeri bulamayan adaylar, sınavı kazandıktan sonra 1 yıl içerisinde staj yeri bulup staja başlamak zorundadır. Stajın başlatılmasında sınav tarihi veya yılda kaç Staja Başlama Sınavının yapıldığı değil, sınav için adayın başvurduğu staj dönemi esas alınmaktadır. Bu nedenle adayların stajları, başarılı oldukları sınav için başvurulan staj döneminde başlatılır. Staja Başlama Değerlendirmesinde 60 ve yukarı puan almanız, staja başlamaya hak kazandığınız anlamına gelir. Staja her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlanır. ve 2 yıl sürer, bu 2 yıl zarfındada ayrıca Meslek Odası tarafından yapılan sınavlara girmeniz ve en az 60 puan almanız gerekmektedir. Aday meslek mensubu ilgili staj döneminin ilk 10 günü içinde staja fiilen başlamak zorundadır. Stajınızı başlatmak için Staj Dosyanızı tamamlamanız gerekir. Adayların stajları, başarılı oldukları sınav için başvurulan staj döneminde başlatılır. Staj; denetim altında staj, meslek mensubu bordrolu/gözetim altında staj, büroda staj, şahıs firmasında staj olmak üzere dört gruba ayrılmaktadır. Stajyer hangi grup altında yer alıyorsa, o grup için olan evrakları hazırlamalıdır. Sınav kazandı belgenizin aslı ile birlikte evraklarınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekmektedir.

4 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Genel şartlar: Madde 4 Meslek mensubu olabilmenin genel şartları şunlardır: a) T.C. vatandaşı olmak (yabancı serbest muhasebeci malî müşavirler hakkındaki hüküm saklıdır). b) Medenî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunmak. c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak. d) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa uğramış olsalar dahi ağır hapis veya 5 yıldan fazla hapis yahut zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs suçlarından dolayı hüküm giymiş bulunmamak. e) Ceza veya disiplin soruşturması sonucunda memuriyetten çıkarılmış olmamak. f) Meslek şeref ve haysiyetine uymayan durumları bulunmamak. Madde 5 A) Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır. a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak. b) Staj amacıyla serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli malî müşavir yanında iki yıl çalışmış olmak. c) Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavını kazanmış olmak. Türkiye genelinde malî denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz. d) Serbest muhasebeci malî müşavirlik ruhsatını almış olmak.

5 B) Serbest muhasebeci olmanın şartları: (A/a) bendinde belirtilen konularda ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş olanlar ile ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar, staj şartını yerine getirmiş olmaları halinde, sınav şartı aranmaksızın sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışırlar. "Serbest muhasebei malî müşavir" unvanının kullanamazlar ve Kanunun (2/A) maddesinin (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar. Staj süresi ön lisans seviyesinde mezun olanlar için 4 yıl, ticaret liselerinden ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar için 6 yıldır. Sınav Hakkında Sınav Türmob tarafından yapılmaktadır. Sınava katılacak adayların önceden bulundukları il'e bağlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Odasına başvurup Staj Dosyası açtırmaları gerekir, başvuruda bulunacak adayların dört yıllık fakültelerin İktisadi İdari Bilimler Programlarına bağlı fakültelerden mezun olmaları gerekmektedir. Staja başlama sınavından 60 alan öğrenciler 3 yıllık staj süresini tamamladıktan sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yeterlilik Sınavlarına katılabilirler

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -30 AMAÇ MUHASEBE VE FİNANSMAN Bu faaliyette verilecek

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

Muhasebe ve Finansman Alanı

Muhasebe ve Finansman Alanı Muhasebe ve Finansman Alanı ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

Mali Müşavir Nasıl Olunur?

Mali Müşavir Nasıl Olunur? On5yirmi5.com Mali Müşavir Nasıl Olunur? Kanun hükümlerine göre muhasebe mesleği icrasını hak kazananlara "Serbest Muhasebeci Malî Müşavir", "Yeminli Mali Müşavir" denir. Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2012 Salı

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

GENELGE 2008/6. 3568 sayılı Yasanın 4. maddesinde meslek mensubu olabilmenin genel şartları;

GENELGE 2008/6. 3568 sayılı Yasanın 4. maddesinde meslek mensubu olabilmenin genel şartları; Ankara, 21.08.2008 Sayı :2008/007520 Konu : GENELGE 2008/6 Y.M.M. VE S.M.M.M ODASI BAŞKANLIKLARI NA Bilindiği gibi, Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

MAL MÜ AV RL K MESLE

MAL MÜ AV RL K MESLE MAL MÜ AV RL K MESLE SMMM Nevzat AKKAYA ASMMMO Oda Sekreteri ANKARA Ocak 2016 2 Mali Müşavirlik Mesleği Ankara SMMMO Ankara SMMMO Mali Müşavirlik Mesleği 3 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR MESLEĞİNE BAKIŞ

Detaylı

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI Ümraniye Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine

Detaylı

DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI DERİK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Derik Belediyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav

Detaylı

Muhasebeci 1 TOPLAM 1

Muhasebeci 1 TOPLAM 1 AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Çerçeve Anlaşma[1] ve Finansman Anlaşması[2]

Detaylı

T. C. FIRAT KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI

T. C. FIRAT KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI T. C. FIRAT KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI TRB1 Düzey 2 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerinde) hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı na, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu

Detaylı

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Ekonomi, İktisat, İşletme,

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Ekonomi, İktisat, İşletme, SIRA NO SINIFI KADRO UNVANI KADRO DERECESİ ADEDİ NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU Mardin ili, Nusaybin Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

UN VA NI AD ED İ. Avu kat. Avu kat TOPLAM 3

UN VA NI AD ED İ. Avu kat. Avu kat TOPLAM 3 AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I - GENEL HUSUSLAR 1 - Teşekkülümüz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 06.05.2015 tarih ve 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim

Detaylı

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR TANIM Kişi ve şirketlere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran, geliştiren; muhasebe, finans ve mali (para ile ilgili) konularda belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapan, mali tabloların ve

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINDAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ÖN ELEME VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI SINAV DUYURUSU I-GENEL BİLGİLER

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINDAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ÖN ELEME VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI SINAV DUYURUSU I-GENEL BİLGİLER T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINDAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ÖN ELEME VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI SINAV DUYURUSU I-GENEL BİLGİLER 4458 sayılı Gümrük Kanunu hükümlerine göre yapılacak olan Gümrük Müşavirliği

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara

Detaylı

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1- SINAVIN AMAÇ ve KAPSAMI: T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1.1) İdaremizin ihtiyaç duyduğu Mühendislik branşlarında; 5302 sayılı İl Özel

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ TANIM

SERBEST MUHASEBECİ TANIM TANIM Ekonomik faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere ait girişim ve işletmelerin muhasebe ilkeleri ve hükümleri gereğince, defterlerini tutan, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameler ile diğer

Detaylı

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Doğanhisar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk

Detaylı

UZMAN PERSONEL KİŞİ SAYISI Danışma Görevlisi 1 TOPLAM 1

UZMAN PERSONEL KİŞİ SAYISI Danışma Görevlisi 1 TOPLAM 1 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan

Detaylı

TÜRKĠYE TARIM KREDĠ KOOPERATĠFLERĠ MERKEZ BĠRLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKĠYE TARIM KREDĠ KOOPERATĠFLERĠ MERKEZ BĠRLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĠYE TARIM KREDĠ KOOPERATĠFLERĠ MERKEZ BĠRLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLÖR YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI ĠLANI TÜRKĠYE Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 20 (Yirmi)

Detaylı

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Çerçeve Anlaşma[1] ve Finansman

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Çerçeve Anlaşma[1] ve Finansman T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan

Detaylı

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Çerçeve Anlaşma*1+ ve Finansman

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Çerçeve Anlaşma*1+ ve Finansman T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan

Detaylı

Teknik Takım Koordinatörü ve/veya Proje Yöneticisi tarafından talep edilecek diğer iş ve işlemleri gerçekleştirmek.

Teknik Takım Koordinatörü ve/veya Proje Yöneticisi tarafından talep edilecek diğer iş ve işlemleri gerçekleştirmek. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİLERİN SAĞLIK STATÜSÜNÜN VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARAFINDAN SUNULAN İLGİLİ HİZMETLERİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (CRIS IPA 2016/378-641)

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YMM - Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru 22 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26621 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YEMİNLİ

Detaylı

T.C SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ISPARTA İLİ ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI

T.C SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ISPARTA İLİ ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI T.C AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ISPARTA İLİ ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI BELİRSİZ SÜRELİ PERSONEL ALIM İLANI Isparta İli

Detaylı

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Ardeşen Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği

Detaylı

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU 2015 BAŞVURULAR 11 ARALIK 21 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA KİLİS VALİLİĞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MERKEZ JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR.

Detaylı

b) 2005 yılında Bursa Polis Koleji nin açılması ile ülkemizdeki polis koleji sayısı ikiye çıkmıştır.

b) 2005 yılında Bursa Polis Koleji nin açılması ile ülkemizdeki polis koleji sayısı ikiye çıkmıştır. POLİS KOLEJİ SINAVI ve BAŞVURU KOŞULLARI a) Ankara Polis Koleji, lise derecesinde eğitim ve öğretim yapmak üzere 15.06.1938 tarihinde Atatürk ün direktifleri ile kurulmuş, Anıttepe deki Polis Enstitüsü

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 28.07.2008 5786 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Yayımlandı DUYURU NO:2008/80 10.07.2008

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR TANIM İşletmelerin ekonomik, mali ve hukuki durumları ile vergiye ilişkin işlemlerini muhasebe kurallarına, gerçeklere ve yasalara uygunluk açısından inceleyerek görüşünü ilgililere bildiren ve bu işleri

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SULTANGAZİ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Sıra No 1 2 SULTANGAZİ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Sultangazi Belediyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa

Detaylı

12 TEMMUZ 2008 2008/2.DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI

12 TEMMUZ 2008 2008/2.DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI 12 TEMMUZ 2008 2008/2.DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI SORU 1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre, meslek

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI

İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI İlan No: TBTK.MAM.BYİM.2016-01 İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI 1- Referans Kodu: TBTK.MAM.BYİM.2016-1.01 1.1- İşin Tanımı ve Özellikleri Bütçe ve Raporlama Birimi görevleri kapsamında yürütülen

Detaylı

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna, giriş sınavı sonuçlarına göre Kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde istihdam edilmek

Detaylı

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU 1- Aşağıda yer alan tabloda gösterildiği şekilde Ege İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcılığı kadrosuna 1 (bir) adet Maden Mühendisi

Detaylı

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1- SINAVIN AMAÇ ve KAPSAMI: T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1.1) İdaremizin ihtiyaç duyduğu Mühendislik branşlarında; 5302 sayılı İl Özel

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve

Detaylı

ULUDERE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

ULUDERE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI ULUDERE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Uludere Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği

Detaylı

1) AMAÇ 2 2) YÖNETİM KURULU YAPISI 2 3) YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDE ARANAN ŞARTLAR 3 4) KOMİTE ÜYELİKLERİ 4 5) YÜRÜRLÜK 6

1) AMAÇ 2 2) YÖNETİM KURULU YAPISI 2 3) YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDE ARANAN ŞARTLAR 3 4) KOMİTE ÜYELİKLERİ 4 5) YÜRÜRLÜK 6 Belge Adı Versiyon No Uygulama Tarihi 27/12/18 Revizyon Tarihi 27/12/19 Yönetim Kurulu Onayı Gerekli Mi? Fibabanka Yönetim Kurulu leri Yetki ve Sorumluluk Esasları Evet İÇERİK 1) AMAÇ 2 2) YÖNETİM KURULU

Detaylı

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Bağcılar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Yönetmeliği

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; Genel Müdürlüğümüzün

Detaylı

UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN SORULAR:

UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN SORULAR: UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN SORULAR: SORU 1-1/1/2013 tarihinden önce kamu kurumları tarafından yapılan bağımsız denetçiliğe ilişkin sınavlara giren ve lisans belgesi almaya hak kazanan meslek mensupları

Detaylı

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU EK - 1 İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU 1- Aşağıda yer alan tabloda gösterildiği şekilde İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel

Detaylı

SERVİS GÖREVLİSİ SINAV İLANI

SERVİS GÖREVLİSİ SINAV İLANI SERVİS GÖREVLİSİ SINAV İLANI 2017 HALKBANK SERVİS GÖREVLİSİ GİRİŞ SINAVI İLANI Bankamızda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen unvanlarda personel alımı yapılacaktır. Unvan Görev Yeri İstihdam Edilmesi

Detaylı

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU AÇIKTAN PERSONEL ALIM İLANI

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU AÇIKTAN PERSONEL ALIM İLANI BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU AÇIKTAN PERSONEL ALIM İLANI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, "İstatistikçi", " Mimar", "Mühendis", "Teknisyen", "Hemşire", "Arşiv Memuru", "Memur" ve "Sekreter"

Detaylı

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BANKACILIK UZMAN YARDIMCILIĞI BDDK UZMAN YARDIMCILIĞI. (14-15 Kasım 2015)

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BANKACILIK UZMAN YARDIMCILIĞI BDDK UZMAN YARDIMCILIĞI. (14-15 Kasım 2015) BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BANKALAR YEMİNLİ MURAKIP YARDIMCILIĞI BANKACILIK UZMAN YARDIMCILIĞI BDDK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI BROŞÜRÜ (14-15 Kasım 2015) İÇİNDEKİLER 1. KURUM HAKKINDA

Detaylı

GENÇ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

GENÇ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI GENÇ BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Genç Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Belediye

Detaylı

uzman ve 3 adet destek personeli istihdam edilecektir.

uzman ve 3 adet destek personeli istihdam edilecektir. T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı nda istihdam edilmek üzere 5449 sayılı Kanun ve Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak yarışma

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU 1- Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği ne Uzman Yardımcısı ve İdari Memur(Engelli) kadrolarıiçin aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde

Detaylı

TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I-GENEL HUSUSLAR 1-) Teşekkülümüz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 06.05.2015 tarih ve 29347

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI İLANI Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan

Detaylı

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI İlan No: TBTK.ARDEB.2017-2 ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI 1- İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ: Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı / Bilimsel Programlar Uzmanı pozisyonları için; TÜBİTAK a sunulan

Detaylı

Kurs Kayıt Saati ve Yeri: Halkapınar Spor Kompleksinde 03 Temmuz 2017 tarihinde 08:30-10:30 saatleri arasında yapılacaktır.

Kurs Kayıt Saati ve Yeri: Halkapınar Spor Kompleksinde 03 Temmuz 2017 tarihinde 08:30-10:30 saatleri arasında yapılacaktır. 03-15 TEMMUZ 2017 TARİHLERİ ARASINDA İZMİR DE YAPILACAK OLAN SPOR MASÖRÜ YETİŞTİRME KURSUNA KATILACAKLARDA ARANILACAK ŞARTLAR a) Spor Masörü Eğitim Kurslarına katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranır. b)

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; bağımsızlığı, güçlü örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Yazılı Sınavları SINAVLARA KATILMA ŞARTLARI Gümrük Müşavirliği

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden:

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECĠLĠK SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GEREĞĠNCE YAPILACAK

Detaylı

ALAN KPSS PUAN TÜRÜ TABAN PUAN

ALAN KPSS PUAN TÜRÜ TABAN PUAN T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı nda, 5449 sayılı Kanun ve Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak yarışma sınavı ile 3 adet

Detaylı

TÜBİTAK Yayınlanma Tarihi: Görüntülenme Sayısı 1032 Çalışma Şekli Daimi / Tam Süreli

TÜBİTAK Yayınlanma Tarihi: Görüntülenme Sayısı 1032 Çalışma Şekli Daimi / Tam Süreli Görüntülenme Sayısı 1032 Çalışma Şekli Daimi / Tam Süreli Son Başvuru Tarihi 13.11.2017 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 4 TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE*** Güvenlik kamera odası ve harekât merkezinde,

Detaylı

BANKACILIK OKULU MEZUNİYET BÖLÜM TABLOSU MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE END.İLİŞKİLERİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ

BANKACILIK OKULU MEZUNİYET BÖLÜM TABLOSU MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE END.İLİŞKİLERİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ Sınava Katılma Genel Şartları 1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 3. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere,

Detaylı

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURULUR ĠçiĢleri Bakanlığı Ġller Ġdaresi Genel Müdürlüğünün 24 Kasım 2015 tarihli, Sayı; 12229819-000-E.6169 sayılı ve Geçici

Detaylı

Yazılım Mu hendisi - I ş Analisti Uzman Yardımcısı I şe Giriş Sınav Kılavuzu

Yazılım Mu hendisi - I ş Analisti Uzman Yardımcısı I şe Giriş Sınav Kılavuzu Yazılım Mu hendisi - I ş Analisti Uzman Yardımcısı I şe Giriş Sınav Kılavuzu İçindekiler Genel bilgiler Görev tanımları Adaylarda aranan şartlar Başvuru süreci Başvuru formu doldurulurken dikkat edilecek

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2015 2 MUSTAFA KEMAL ATATURK (1881-1938) 3 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 5 ADALET... 6 KONAKLAMA VE SEYAHAT

Detaylı

ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME)

ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME) İlan No: TBTK.UME.02/2015-2 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME) 1.1. Referans Kodu: UME2.G4IK1-01 İnsan Kaynakları Yönetimi süreçlerinde mevzuatlara uygun çalışacak personel

Detaylı

ÇOBANLAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

ÇOBANLAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI ÇOBANLAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Çobanlar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği,

Detaylı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan: TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI VE FON UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan: TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI VE FON UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan: TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI VE FON UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İstanbul Merkez teşkilatında istihdam

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU 1- Aşağıda belirtildiği şekilde Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği'ne 3 (üç) Uzman Yardımcısı, 1 (Bir) Bilgisayar

Detaylı

İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Bozyazı Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU (*)

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU (*) Kanun No : 3568 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU (*) Resmi Gazete Sayısı : 20194 Tarihi : 13/06/1989 Amaç Madde 1 Bu Kanunun amacı, işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin

Detaylı

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SIRA NO SINIFI KADRO UNVANI KADRO DERECESİ ADEDİ NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Mardin ili, Nusaybin Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa

Detaylı

T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI

T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIM İLANI T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı nda, 5449 sayılı Kanun ve Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak yarışma sınavı ile 1 adet

Detaylı

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Mardin ili, Nusaybin Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli

Detaylı

ISPARTA İLİ KEÇİBORLU İLÇESİ SENİR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

ISPARTA İLİ KEÇİBORLU İLÇESİ SENİR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI ISPARTA İLİ KEÇİBORLU İLÇESİ SENİR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Isparta İli Keçiborlu İlçesi Senir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak

Detaylı

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN: TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN: STAJYER SANATÇI VE TONMAYSTER GİRİŞ SINAVI İLANI Kurumumuz Ankara, İstanbul ve İzmir Radyolarında, istihdam edilmek üzere; sözlü-mülakat ve uygulamalı

Detaylı

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi,

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi, İLERİ TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.BİLGEM.İLTAREN.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK. İLTAREN. 2014-1.1/ AR-GE Personeli: İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü

Detaylı

İDARİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI

İDARİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI İlan No: TBTK.İHDB.2019-1 İDARİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI 1- Referans Kodu: TBTK.İHDB.2019-1.01 1.1- İşin Tanımı ve Özellikleri: Bina elektrik/elektronik altyapı tesislerinin bakım onarım işlerini takip

Detaylı

YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (ARANAN ŞARTLAR) BAŞVURU KLAVUZU

YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (ARANAN ŞARTLAR) BAŞVURU KLAVUZU YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (ARANAN ŞARTLAR) BAŞVURU KLAVUZU 2015-2016 1 HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA

Detaylı

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI Türkiye İstatistik Kurumu merkez teşkilatı birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili

Detaylı

ZİRAAT FİNANS GRUBU ZİRAAT BANKASI AVUKAT İŞE ALIM SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI

ZİRAAT FİNANS GRUBU ZİRAAT BANKASI AVUKAT İŞE ALIM SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI ZİRAAT FİNANS GRUBU ZİRAAT BANKASI AVUKAT İŞE ALIM SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI Bankamız Hukuk Müşavirliği ve Kredi Risk Tasfiye Bölüm Başkanlığı nda görevlendirilmek üzere 50 Avukat istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Detaylı

BORÇKA KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

BORÇKA KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI BORÇKA KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI Borçka Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aşağıda belirtilen nitelikte Sosyal Yardımlaşma

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE

ÇANAKKALE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE ÇANAKKALE BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Çanakkale Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği

Detaylı

TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I-GENEL HUSUSLAR 1-) Teşekkülümüz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 06.05.2015 tarih ve 29347

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI, FON UZMAN YARDIMCILIĞI ve FON AVUKATLIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI, FON UZMAN YARDIMCILIĞI ve FON AVUKATLIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU FON DENETÇİ YARDIMCILIĞI, FON UZMAN YARDIMCILIĞI ve FON AVUKATLIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İstanbul Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere,

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFERİ VE SANAYİLEŞTİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI

TEKNOLOJİ TRANSFERİ VE SANAYİLEŞTİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI TEKNOLOJİ TRANSFERİ VE SANAYİLEŞTİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI İlan No: TBTK.BİLGEM.TTSBY.2017-2 1- Referans Kodu: TBTK.BİLGEM.TTSBY.2017-2.1 (İPYY) AR-GE Personeli pozisyonuna başvurabilmek için; 1.1- İşin

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

KIRKLARELİ İLİ LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIM İLANI KIRKLARELİ İLİ LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIM İLANI Lüleburgaz Belediyesi'ne 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine

Detaylı

GK TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU

GK TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU GK TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU 2018 BAŞVURULAR 10.09.2018-17.09.2018 TARİHLERİ ARASINDA MERKEZ İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR. YAZIŞMA ADRESİ MERKEZ İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İNTERNET ADRESİ (www.bitlis.gov.tr.)

Detaylı

Puan Cinsiyet Puan Türü. Kadın / Erkek. KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim KPSSP3. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek KPSSP3

Puan Cinsiyet Puan Türü. Kadın / Erkek. KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim KPSSP3. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek KPSSP3 MERİÇ BELEDİYESİ'NE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Meriç Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye Yönetmeliği, Belediye

Detaylı

MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından: MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI Türkiye İstatistik Kurumu merkez teşkilatı birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili

Detaylı

Uzman Yardımcıları Türkiye nin en köklü Bankacılık Okulu nda eğitime tabi tutulduktan sonra göreve başlatılacaktır.

Uzman Yardımcıları Türkiye nin en köklü Bankacılık Okulu nda eğitime tabi tutulduktan sonra göreve başlatılacaktır. UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM KOŞULLARI Yurtiçinde 1.693 şubesi ile yurtdışında ise şube ve iştirakleri ile 16 ülkede 84 noktada faaliyet gösteren, 24.096 çalışanıyla, Türkiye nin büyük projelerinin finansmanında

Detaylı

KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI

KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI İlan No: TBTK.BİLGEM.KKYBY.2016-1 1- Referans Kodu: TBTK.BİLGEM.KKYBY.2016-1.1 1.1- İşin Tanımı ve Özellikleri İnsan Kaynakları Yönetimi süreçlerinde mevzuata

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI:

SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI: SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI: S.1. 01/01/2013 tarihinden önce bağımsız denetçiliğe ilişkin

Detaylı

: Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat:3

: Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat:3 İZMİR KALKINMA AJANSI PERSONEL GİRİŞ SINAVI İLANI BAŞVURU TARİHİ : 21 Temmuz-11 Ağustos 2008 SINAV TARİHİ : 26-27 Ağustos 2008 SINAV YERİ Gümrük/İZMİR : Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat:3

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI İlan No: TBTK.TTO.2017-1 1- Referans Kodu: TBTK.TTO.2017-1.01 Patent Vekili 1.1- İşin Tanımı ve Özellikleri Ulusal ve uluslararası fikri hak tescil mercileri nezdinde

Detaylı

Kadın / Erkek KPSSP3. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek

Kadın / Erkek KPSSP3. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek. Kadın / Erkek T.C. AAFYONKARAHİSAR ÇOBANLAR BELEDİYESİ'NE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Çobanlar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye

Detaylı

BT UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV İLANI

BT UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV İLANI BT UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV İLANI 2019 Bankamızda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen unvanda personel alımı yapılacaktır. Unvan Görev Yeri İstihdam Edilmesi Planlanan Personel Sayısı Bilgi Teknolojileri

Detaylı