Bilgi A ac n n Kültürel Miras E itimleri başl alt nda, Kültür Tohumlar projesi var.



Benzer belgeler
Bilgi A ac n n Kültürel Miras E itimleri başlığı alt nda, gençlerin dile gelen yap lar n öykülerine kulak kesildi i Kentin ncir Çekirdekleri projesi

Bilgi A ac n n Kültürel Miras E itimleri başl alt nda, antik liman s rlarını saklayan Toprak Kent Kaşifleri projesi var.


ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ









İ İ



Ç Ç Ş Ö













Ö Ç Ö





İ İ Ö Ö












Ç Ö Ş Ş Ç Ü Ş Ş Ö Ü











Ö


Ş Ç İ İ İ Ç Ş

ç ış ı ı ı ı ı ı ı ıı ı çı ı ı ı ı ığı ı ğ ı ı ı ıı ı ı ı





İ İ İ





İçindekiler Şekiller Listesi

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 29. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları




ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi


Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?


Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor


1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

ö ö ö İ İ Ş Ş ö ö ö ö ö Ç ö Ö ö

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları



Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları




PROJE ÖDEVİ ÇALIŞMA TAKVİMİ


Ğ Ğ Ü Ü ÜĞ Ö Ö Ç ç Ö ç


ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ


Transkript:

Bilgi A ac n n Kültürel Miras E itimleri başl alt nda, Kültür Tohumlar projesi var.

Proje Tan t m Neler yapaca z? Proje, Anadolu nun farkl kentlerinde yaşayan çocuklar n kentlerinin kültürel miras n keşfetmeleri, yaşad klar kentin özgün ve zengin de erleriyle tan şmalar için haz rlanm şt r. Çocuklar n mahallelerde düzenlenecek mevsim dönümü vb. ritüellere liderlik edece i çal şmalar planlanacakt r. H d rellez, ya mur duas, dü ün yemekleri, diş bu day, aşure yap m, orta oyunlar, yazl k sinemalar vb. etkinliklerle çocuklar yerel yönetimlerin deste i ile mahalle halk n çarş ürünlerinden oluşan lezzetlerle bir araya getirecektir. Amaç: Kale, Çarş, Mahalle başl klar alt nda haz rlanacak e itim projesi ile çocuklar n kentin bilinmeyen yönleri ile iletişime geçerek duyarl l k ve fark ndal klar n n artmas ve kentlilik bilincinin gelişmesi hedeflenmektedir. Kale düşerse kent düşer. Çarş düşerse hayat biter. Mahalle düşerse sevgi ve umut söner fikri e itime dönüştürülecektir. Çal şmalarda temel olarak, çocuklar kentteki de işimi takip etmeye cesaretlendirilecek ve gelecek ile ilgili söz sahibi olmaya özendirilecektir. Kiminle? 11-12 yaş grubu ö rencilerinden seçilerek projeye kat lan çocuklar kentin kültürel miras n belgelere dayanarak inceleyecek, kale-mahalle-çarş çerçevesinde kentte bir çeşit iz süreceklerdir. Proje esnas nda belirlenen okullarda kültürel-do al miras başl alt nda seçki çocuk yay nlar ndan bavul kitapl k oluşturulacakt r. Bavul kitapl k n s n f s n f dolaşt r lmas ile tüm okulun yay nlarla buluşmas sa lanacakt r. Ne kadar zamanda? Hafta sonu ve/veya hafta içi yap lacak ve haftada 3 gün sürecek olan e itimde, ö rencilere 3 farkl başl kta oluşturulan e itim içeri i, sunum ve interaktif e itim yöntemleriyle verilecektir. Her sunumdan sonra uygulamalarla e itim içeri i pekiştirilecektir. Proje ç kt s olarak kentlerdeki dokuyu anlatacak Üç Silahşörler/Kentin Muhteşem 3 lüsü; kale-çarş -mahalle başl nda kitaplar bas lacakt r.

Nerede? E itim uygulama mekân kentlerde mahalle dokusu içerisindeki eski bir konak olacakt r. Farkl e itim uygulamalar na uygun olarak kentin kalesi, çarş s ve sivil mimari özelliklerini yans tan yap lar alan gezilerinde kullan labilir. Modül III: Teorik bilgi/ nteraktif sunum/uygulama Sevgi ve Umut Yuvas /Evi: Mahalle Kentin önemli ilişki a lar n n ve işbirli inin kilit noktas mahalleler ritüelleri ile ele al nacakt r. Çocuk, genç, yaşl, kad n-erkek herkesi kucaklayan mahalle kültürü mevsim dönümü ritüelleri, şenlikler ve kutlamalar, yemek kültürü, sokak oyunlar, zanaatlar ile yeniden konuşulacak. Nas l? E itimin farkl içeriklerden oluşan e itim modülleri aşa daki gibidir. Modül I: Giriş e itimi/is nma/tan şma Kent Satranc : Kale, Fil, Vezir Sunum ve uygulamalardan oluşan e itim, kent, aidiyet, korumac l k kavramlar n n çocuklara aktar lmas n ve hayal güçlerini aktif hale getirecek (mangala oyunu, eskiz çizimi, kuşbak ş harita vb.) çal şmalar içermektedir. Modül II: Teorik bilgi/ nteraktif sunum Seyyahlar n Yolu Elbet Kentin Çarş s ndan Geçer Kentlerdeki çarş kültürü ve öyküsü, mimari özellikleri, konumu, ürünleri ve çarş halk n n işbirli i çocuklarla birlikte oluşturulan atlas üzerinden incelenecektir. Geleneksel çarş kültürü özel kostümler ve ürünlerle sokak performanslar ile canland r lacakt r. Hedefler: Çocuklar n fark ndal k ve duyarl l k düzeylerinin artmas, Yarat c üretim süreçleriyle tan şmalar ve hayal güçlerinin gelişmesi, Kent kimli i ve kentlilik bilincinin gelişmesi, Yaşad klar kente bak ş aç lar n n gelişmesi ve alg lama düzeylerinin artmas, Kişisel sorumluluk ve koruma bilincinin gelişmesi Bütçe Proje süresi 3 yıldır. Her yıl 5 kentten 500 çocuğa birebir eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Detaylı bilgi için lütfen ÇEKÜL Bilgi A ac ile iletişime geçiniz.