URGE İÇ ANADOLU BÖLGESİ TOHUMCULUK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ. Bugüne kadar Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde eğitim verildi:



Benzer belgeler
Türkiye de faaliyet gösteren tüm tohumluk sanayicisi ve üreticisi şirketlerin TSÜAB a üye olmaları yasal bir zorunluluktur ve halen 632 üyesi vardır.

URGE ANTALYA TOHUMCULUK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ. Bugüne kadar Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde her iki ana başlıktan da eğitimler verildi:

42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı. 42 nd İzmir footwear and bags fair. Fuar Sonuç Raporu ekim october 2017

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX


ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Nisan 2012

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI Mart 2015

TARMAKBİR UR-GE.2 Açılış Toplantısı Bilgilendirme Sunumu. 04 Eylül 2018, Ankara

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

üa sdfg h jkls iz xcvbnm öçq w ertyuiop gü

ZĠYARETÇĠ ARAġTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 31 Ocak 2 ġubat 2013

UR-GE PROJESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. 23 Şubat 2017 Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

I İlk 1000 İhracatçı Araştırması II Değerlendirme III İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ



ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 KONYA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI KONELEX 2015 İSKON 2015 KONDÖKÜM 2015

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ


İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İ İ İ




ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Ş Ç İ İ İ Ç Ş

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

Ö







Ç Ö Ş Ş Ç Ü Ş Ş Ö Ü


05-10 Ekim Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti














SAUDİ AGROFOOD Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası




Ö Ç Ö

İ İ Ö Ö








Ç Ç Ş Ö





İ İ










ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ




TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI


ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ç ış ı ı ı ı ı ı ı ıı ı çı ı ı ı ı ığı ı ğ ı ı ı ıı ı ı ı


7. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI




HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

Transkript:

URGE İÇ ANADOLU BÖLGESİ TOHUMCULUK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bugüne kadar Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde eğitim verildi: 4-5-6 Mart 2014 tarihleri arasında Konya da Temel Dış Ticaret Eğitimi- Ticari İstihbarat ve Uluslararası Pazarlama 21-22 Mayıs 2014 tarihleri arasında Nevşehir de Bitki Islahı 12-13 Ağustos 2014 tarihleri arasında Ankara da Tohumculukta Kalite

23 25 Eylül 2014 tarihleri arasında Adana da Uygulamalı Bitki Islahında Haploidi Teknikleri ve Moleküler Markırların Kullanımı Eğitimi 16-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya da Strateji Fiyat İletişim 4-6 Mart 2015 tarihleri arasında Nevşehir de Uygulamalı Ticari İstihbarat ve Hedef Pazar Araştırması 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Konya da NLP-Temel Satış ve İkna Teknikleri

ULUSLARRASI KEŞİF GEZİSİ VE YURTDIŞI PAZARLAMA PROGRAMI BİRLEŞİK KRALLIK: Projenin ilk Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti 13-19 Eylül 2015 tarihleri arasında Birleşik Krallık a ülkenin tohumculuk sektörü yapısı hakkında bilgi edinmek amacıyla düzenlenmiştir. Protein, Yonca, Obruklular, Tar-Ship, ATA, NBC, Sim-Arzuman, Biotek, Avtar, Yiğit, Taşpınar, İsmailoğulları, Maro, Kappadokia, Avesa, Kazak, Beta, Tümaş, Tareks, Tezel firmaları ve TSÜAB Yönetim Kurulu ile Sekretaryası heyette yer almışlardır. Heyet ilk olarak önemli araştırma kurluşları arasında yer alan NIAB I ziyaret etmiştir. İkinci gün Elsom Seeds firması ile AHDB ziyaret edilmiştir.

Agrii firması ise heyet programının 3.gününde ziyaret edilmiştir. İskoçya nın önemli araştırma kuruluşlarından olan James Hutton Enstitüsü dördüncü gün ziyaret edilmiştir. Heyet son gün programı çerçevesinde SASA (İskoçya Tarım Bilim ve Danışmanlık Kurumu) ile Agrico firmasını ziyaret etmiştir.

URGE PROJELERİ ALIM HEYETİ TSÜAB ın Ekonomi Bakanlığı ndan aldığı UR-GE desteği ile yürüttüğü Antalya Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projesi, Marmara Bölgesi Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projesi ve İç Anadolu Bölgesi Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projeleri çerçevesinde Yurtdışına yapılan URGE Yurtdışı Pazarlama Programları, Sektörel Ticaret Heyetleri ve Uluslararası Toplantılar kanalıyla gerçekleşen işbirlikleri aracılığıyla 12 ülkeden 70 tohumculuk firması temsilcisi 7-11 Ocak 2014 tarihlerinde Projenin Alım heyeti faaliyeti kapsamında İstanbul a davet edildi. Çin den 11, Şili den 6, Polonya dan 7, Macaristan dan 5, Kırgızistan dan 8, İtalya dan 8, Kazakistan dan 1, Ukrayna dan 3, İran dan 8, Pakistan dan 1, Rusya dan 4, Azerbaycan dan 8 adet tohumculuk firmasının katıldığı heyet 8 Ocak ta sabah TSÜAB tarafından organize edilen III. Uluslararası Tohumculuk Çalıştayı Açılışına katıldı. Açılış sırasında Türkiye genelinde faaliyet gösteren farklı firma temsilcileri ve sektör temsilcileriyle tanışma olanağı buldu. Heyet aynı gün öğleden sonra ise Tohum Teknolojileri Fuarı SeedTech 2014 ü ziyaret etti.

9 Ocak günü ise tüm gün boyunca yabancı firmalar Projede yer alan Türk firmaların görüşme masalarını ziyaret ederek işbirliği olanaklarını tartışma fırsatı buldular. Birebir iş görüşmelerine Antalya Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projesinden 10, Marmara Bölgesi Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projesinden 18, İç Anadolu Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Projesinden ise 15 firma masa açarak katıldı. 200 ün üzerinde birebir iş görüşmesi gerçekleştirildi. 10 Ocak günü ise heyet alan ziyareti kapsamında Bursa da May Agro ve Karacabey de Agroma şirketlerini ziyaret etmiş, bu şirketler hakkında bilgi almış ve tesisleri gezmişlerdir. Ülkemiz tohumculuk sektörünün tanıtılması ve firmalarımız ile yabancı firmalar arasında işbirliklerinin geliştirilerek firmalarımızın yurtdışı pazarlara açılmalarına destek olması bakımında hem Türk hem de yabancı katılımcılar tarafından faaliyet çok olumlu olarak değerlendirilmekte ve ilk işbirlikleri de şimdiden kurulmuş durumdadır.