Merhaba değerli Dostlar;



Benzer belgeler
KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

UAKBİS VERİLERİNİN YÖKSİSE AKTARILMASI

LİGHTKOD SETUP MAKER KULLANIMI 1- Giriş Programı yükledikten sonra Setup Maker programını açtığımızda aşağıdaki pencereyi görürüz. Burada 1.

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ

KAYIT OLMA VE FORM DOLDURMA KILAVUZU AKADEMİK YILI

*Dava Kartına git tıklandığında

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır.

Hiçbir zaman fosforlu kalemle çalışmayın demiyorum. Bazen bir metinde üç ana nokta

İSTANBUL YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 24 EKİM 2013 AYLIK TOPLANTISI. : Mehmet Nadi ABBASOĞLU (Yönetim Kurulu Üyesi)

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM

HER KAZANANIN ARKASINDA BIR EKİP VARDIR. Başarıyı hızlandırın.

Genel Yetenek Değerlendirmesi GIA TESTLERĐ ÖNEMLĐ. Test oturumundan önce lütfen dikkatlice okuyunuz

T A N I T I M K I L A V U Z U

ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA REHBERİ

OPEN OFFİCE KULLANIM KILAVUZU

Bro ür Tasarımı Nasıl Yapılır? Bro ürün Yapısı lk Dura ımız: Ka

Online Davranışsal Reklamcılık (ODR) Neyi bilmeliyim? Neden?

GeoGebra Yardım Resmi Kullanım Kılavuzu 3.2

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011

Kullanım kılavuzunuz SHARP AL-2021/2041

EUROPEAN SHARED TREASURE YARARLANICILARIN EST VERİLERİNİ GİRMESİ İÇİN EL KİTABI

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler

PTE Academic Sınav Katılımcısı El Kitabı

Çocuklar için Eleştirel Düşünme

Transkript:

Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen sayfalarda, forumu kullanmak için genel olarak bilmeniz gereken her şey ekran görüntüleriyle beraber ayrıntılı olarak anlatılacak. Bir sonraki sayfaya geçmeden önce lütfen Eğitim Merkezi ne giriş yapın ve sınıf sayfanıza* gidin (yani, ders izleyecekmiş gibi veya arşivden ders indirecekmiş gibi sınıf sayfanıza* gidin) *Bu kılavuz, Kış 2014 öğrencisi olduğunuz varsayılarak hazırlandı.

İlk olarak yapmanız gereken şey, sağ üst köşede gördüğünüz Forum sekmesine tıklamak.

Forum sekmesine tıkladığınızda eğer aşağıdaki ekranı görürseniz Kullanıcı adı ve Şifre alanlarına lütfen Eğitim Merkezi ne girerken kullandığınız bilgilerinizi girin. Eğer aşağıdaki ekranı görmezseniz bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

Foruma girdiğinizde, lütfen kendi döneminize ait alt foruma tıklayın (bu örnekte Kış 2014 döneminin forumuna gireceğiz). Teknik Destek isimli alt forum, tüm dönemler için ortak bir yerdir ve buraya lütfen sadece teknik konularda destek duyduğunuz takdirde girin.

Döneminize ait foruma girdiğinizde, aşağıda gördüğünüz ekrana benzer bir ekran ile karşılaşacaksınız. Aşağıdaki ekranda sadece 4 konu var; ancak göreceğiniz liste, çok daha uzun olabilir. Burada gördüğünüz 4 alan, Dostların yazıştığı 4 konudur. Her bir konu, forumda başlık olarak adlandırılır. Şimdi isterseniz başlıklardan birine tıklayarak ilgili konudaki sohbete katılabilir, isterseniz yeni bir başlık yaratarak yeni bir sohbet konusu açabilirsiniz. Bu kılavuzda size nasıl yeni bir sohbet konusunu başlatabileceğinizi ve bir konudaki sohbete nasıl katılabileceğinizi göstereceğiz.

İlk önce, yeni bir konunun nasıl başlatıldığını göstereceğiz. Bunun için, lütfen YENİ BAŞLIK yazılı düğmeye basın.

YENİ BAŞLIK yazılı düğmeye bastığınızda, karşınıza aşağıda gördüğünüz ekran çıkacaktır. Burada ilk önce sohbet konusunun başlığını 1 numaralı haneye yazmalısınız. Ardından, 2 numaralı haneye konuyla ilgili mesajınızı yazmalısınız. Yukarıdaki iki haneyi doldurup konuyu yayınlama hazır olduğunuzda, 3 numaralı Gönder düğmesine basmalısınız.

Gönder düğmesine basıp birkaç saniye bekledikten sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Artık forumun ana sayfasındaki 4 konunun sayısı 5 e yükselmiş olacaktır. Foruma giren herkes Bu bir testtir yazılı bir başlık görecek ve bu başlık altında bulunan sohbete katılabilecektir. Bu sohbete katıldığında ise, Merhaba, bu bir testtir yazılı bir mesaj görecektir (aşağıdaki gibi).

Şimdi, diyelim ki bu konuyu siz açmadınız ve açılmış olan bu konuya bir cevap yazmak istiyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken tek şey, CEVAPLA yazılı düğmeye basmaktır.

CEVAPLA düğmesine bastığınızda, karşınıza aşağıda gördüğünüz ekran çıkacaktır. Kırmızı daire içerisindeki yere diyelim ki Bu da bir cevap yazılı bir mesaj yazdınız. Bu mesajı yazdıktan sonra, mesajınızı göndermek için Gönder yazılı düğmeye basmalısınız.

Mesajınızı gönderdikten sonra forumun görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır. Gördüğünüz gibi, hem ilk mesaj görünüyor hem sizin yazdığınız cevap.

Bu durumda isterseniz CEVAPLA düğmesine yazarak üçüncü bir mesaj yazabilirsiniz. Sohbet, genel olarak bu şekilde sürdürülebilir. Ama diyelim ki forumu son ziyaret ettiğinizde beri bir sürü mesaj yazılmış ve siz belli bir mesajı özellikle yanıtlamak istiyorsunuz. Bu durumda, yanıtlamak istediğiniz mesajı bulun ve o mesajın hanesinde bulunan ALINTI yazılı düğmeye basın.

Şimdi göreceğiniz mesaj kutusu, bir öncekinden biraz farklı. Bu sefer, üstte alıntı yaptığınız mesaj görünecek ve siz onun altına kendi mesajınızı yazmalısınız. Bu örnekte Bu da alıntı yaparak verilen mesaj diye bir mesaj yazdığımızı yarsayalım. Bu mesajı yazdıktan sonra yine Gönder düğmesine basmalısınız.

Alıntı yaptığınız mesajı gönderdikten sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşırsınız. Gördüğünüz gibi; bu ekrandaki mesajınızı okuyan herkes, kime ve hangi mesaja yanıt verdiğinizi rahatça görebiliyor.

Forumun kullanımı tamamen bundan ibaret. Eğer yine de anlamadığınız noktalar varsa lütfen em@kabala.info.tr adresine konuyla ilgili bir mail yazın. İyi sohbetler ve en iyi dileklerimizle, BB Kabala Eğitim Merkezi