MUHASEBE VE FİNANSAL ANALİZ EKİM 2016 SINAV WEB SORULARI

Benzer belgeler
MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA SINAVI MAYIS 2017 WEB. Aşağıdaki verilere göre işletmenin pasif toplamı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

MUHASEBE VE FINANSAL RAPORLAMA WEB SORU 1: Aşağıdakilerden hangisi kazanılmamış primler karşılığı (KPK) hesaplama esasları açısından yanlıştır?

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI: MUHASEBE. Soru 1

Hazine Müsteşarlığından : 27/12/2011 SİGORTACILIK HESAP PLANINDA YENİ HESAP KODLARI AÇILMASINA DAİR SEKTÖR DUYURUSU ( 2011/ 14 )

Dr. Metin SARIASLAN SİGORTA MUHASEBESİ

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ

" " Hesap Kodu Hesap Adı YTL

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu Frekans Versiyon 2. Açıklama Yabancı Para (YP) 0

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu Yıl 2012 Tablo Kodu Frekans. Q3 Versiyon 2

MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA. Sigortacılık Hesap Planında aşağıdaki seçeneklerde verilen hangi hesap kodu kullanılmaz?

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

SİGORTA VE REASÜRANS İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNİN MALİ BÜNYELERİNE İLİŞKİN ESASLAR VE ÖZSERMAYE YETERLİLİĞİ

2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

" " " "

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

CREDITWEST INSURANCE LTD TARİHLİ BİLANÇO

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

A-

A-

A-

A-

A-

A-

A-

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.)

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. TUTAR I- Cari Varlıklar

ZURICH SİGORTA A.Ş. I- Cari Varlıklar Toplamı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

VARLIKLAR Sınırlı Denetimden Geçmemiş Cari Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 2.12, Alınan Çekler

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

GENERALİ SİGORTA A.Ş.

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008

Bağımsız Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 2.12, Alınan Çekler

KORU SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

Transkript:

MUHASEBE VE FİNANSAL ANALİZ EKİM 2016 SINAV WEB SORULARI SORU-1: Mali (finansal) tablolar; temel ve ek finansal tablolardan oluşur. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Temel mali tablo dur? A) Fon Akım Tablosu Doğru Seçenek: D B) Kâr Tablosu C) Özkaynaklar Değişim Tablosu D) Gelir Tablosu E) Nakit Akım Tablosu

SORU-2: Dönem içinde işletmenin faaliyetlerinden kaynaklanan nakit girişleri aşağıda seçenekler, verilen hangi bilanço grubuna yansır? A) Cari Olmayan (Duran) Varlıklar B) Cari (Dönen) Varlıklar C) Kısa Vadeli Yükümlülükler (K.V. Yabancı Kaynaklar) D) Uzun Vadeli Yükümlülükler (U.V. Yabancı Kaynaklar) E) Özkaynaklar Doğru Seçenek: B

SORU-3: ABC Sigorta A.Ş nin peşin olarak tahsil ettiği prim gelirini kaydettiği hesap aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) Sigortalılardan Alacaklar B) Kasa C) Sigortalılara Borçlar D) Aracılardan Alacaklar E) Aracılara Borçlar Doğru Seçenek: B

SORU-4: Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Sigortacılık Teknik Karşılıkları arasında yer almaz? A) Kazanılmamış Primler Karşılığı B) Hayat Matematik Karşılığı C) Dengeleme Karşılığı D) Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar Karşılığı E) Muallak Hasar Karşılığı Doğru Seçenek: D

SORU-5: Sedanın bir hasar için ödemeye hazır olduğu tazminat tutarı 500.000.-TL, Excess of loss (XL) reasürörleri 500.000 TL yi aşan ve 3.000.000.000.-TL ye kadar 2.500.000.-TL SORUmluluk yüklendiklerini varsayalım. Sedanın bir olayda 4.000.000.-TL lik bir tazminatla karşılaşması halinde bölüşmede sedanın üzerinde kalan tazminat tutarı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 500.000 TL B) 1.000.000 TL C) 1.500.000 TL D) 2.000.000 TL E) 3.000.000 TL Doğru Seçenek: C

SORU -6: Türkiye de kurulmuş olan bir sigorta şirketinin kasasında 1.000.-USD nakit parası ve 31.03.2015 tarihinde ödenmek üzere döviz kuru sözleşme ile belirlenmiş 1.000.-USD olan bir yükümlülüğü bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi için doldurulacak sermaye yeterliliği tablosundaki kur riski için aşağıdakilerden hangisi kesin olarak doğrudur? A) Şirketin kur riski bulunmamaktadır. B) Sözleşme ile belirlenen kurun iskonto değeri yıl sonu kur değerinden büyük ise kur riski var demektir. C) Faiz oranı bilinmeden kur riski hesaplaması yapılamaz. D) Kur riski hesabı için yıl sonu kur bilgisi ve sözleşmede belirlenen kur bilgisi yeterlidir. E) Kur riski hesabı için yıl sonu kur bilgisi, sözleşmede belirlenen kur bilgisi ve faiz oranı bilinmelidir. Doğru seçenek: D

SORU-7: Sigorta başlama tarihi 01.01.201A ve brüt primi 900.000 TL olan 1 yıllık bir yangın sigorta sözleşmesine ilişkin olarak A, B ve C sigorta şirketleri eşit oranlı koasürans anlaşması yapmış olsun. Yangın ana teminat primi 90.000 TL ve jeran komisyon oranı %2 olması halinde, B Koasürörün üretim kaydı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) ----------------------------../../201A--------------------------- 120.01 Sigortalılardan Alacaklar 1.035.000 701.02.5.9 Diğer Faaliyet Giderleri 900 701.01.1.1 Brüt Yazılan Primler 300.000 320.05 Sigorta Şirketlerine Borçlar 582.000 360 Ödenecek Vergi ve Fonlar 135.900 701.02.5.7 Reasürans Komisyonları 18.000 B) ----------------------------../../201A--------------------------- 120.05 Sigorta Şirketlerinden Alacaklar 309.000 701.02.5.1 Üretim Komisyon Giderleri 9.000 701.01.1.1 Brüt Yazılan Primler 300.000 360 Ödenecek Vergi ve Fonlar 18.000 C) ----------------------------../../201A--------------------------- 120.01 Sigortalılardan Alacaklar 954.000 701.02.5.9 Diğer Faaliyet Giderleri 900 701.01.1.1 Brüt Yazılan Primler 300.000 320.05 Sigorta Şirketlerine Borçlar 618.000 360 Ödenecek Vergi ve Fonlar 18.900 701.02.5.7 Reasürans Komisyonları 18.000 D) ----------------------------../../201A--------------------------- 120.01 Sigortalılardan Alacaklar 336.000 701.02.5.1 Üretim Komisyon Giderleri 9.000 701.01.1.1 Brüt Yazılan Primler 300.000 360 Ödenecek Vergi ve Fonlar 45.000 E) ----------------------------../../201A--------------------------- 120.01 Sigortalılardan Alacaklar 345.000 701.01.1.1 Brüt Yazılan Primler 300.000 360 Ödenecek Vergi ve Fonlar 45.000 Doğru seçenek: B

SORU-8: Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Sigortacılık Hesap Planının numaralandırma sisteminde bir hesap ismi değildir? A) Grup numarası B) Defteri kebir hesap numarası C) Yardımcı hesap numarası D) Tali hesap numarası E) Ana hesap numarası Doğru seçenek: E

SORU-9: TMS 10 nun konusu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) Raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonraki olaylar B) Emeklilik fayda planlarında muhasebeleştirme ve raporlama C) Karşılıklar, koşullu borçlar ve koşullu varlıklar D) Maddi olmayan duran varlıklar E) Sigorta sözleşmeleri Doğru seçenek: A

SORU-10: Aşağıdakilerden hangisinin olması halinde bir sigorta şirketinin yayımlamış olduğu finansal tablolar yeniden yayınlanır? A) Aktif toplamını yüzde 5 oranında fazla ya da az gösterecek şekilde düzenlenmiş olması B) Defteri kebir hesap kalemlerini yüzde 10 oranında az gösterecek C) Şirket vergi sonrası kâr ya da zarar tutarının özsermayelerini yüzde 5 oranında fazla ya da az gösterecek şekilde düzenlenmiş olması D) Finansal varlıkların toplamını yüzde 10 oranında fazla ya da az gösterecek şekilde düzenlenmiş olması E) Maddi Duran Varlıkların yüzde 10 oranında az gösterecek şekilde düzenlenmiş olması Doğru seçenek: A

SORU-11: Sigorta şirketlerinin nakit aldıkları tutarlar hariç acentelerden aldıkları teminatları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde gösterilir? A) Cari Varlıklarda B) Nazım Hesaplarda C) Cari Olmayan Varlıklarda D) Uzun Süreli Yükümlülüklerde E) Özkaynaklarda Doğru seçenek: B

SORU-12: Koasürans, eksik sigorta ve muafiyet uygulaması söz konusu olan bir tazminat talebine ilişkin Dosya Tazminat Karşılığı belirlenirken normalde aşağıdakilerden hangi silsileye göre hesaplama yapılır? A) Eksik sigorta, muafiyet, koasürans B) Koasürans, eksik sigorta, muafiyet C) Muafiyet, koasürans, eksik sigorta D) Koasürans, muafiyet, eksik sigorta E) Eksik sigorta, koasürans, muafiyet Doğru seçenek: A