Hadi Anaokuluna başlangıç paketine hoş geldiniz. Ebeveynlerin soruları



Benzer belgeler
Hollanda da yeni olmak

Kind en Gezin (Çocuk ve Aile Kurumu) siz ve aileniz için neler yapıyor?

40 SORUDA AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Okul öncesinden 6 ncı Sınıfa kadar

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN

TYRKISK KØGE HASTANESİ'NE. Hoş Geldiniz

SADECE KEKEMELİĞİM VAR!

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası

A.B.D. ye Geçici ÇalıĢma ya da Öğrenci Vizesi ile mi Geliyorsunuz? AĢağıdaki haklara sahipsiniz:

Gençlerin kuruluşlarda sahip oldukları yönetime ve icraata katılma haklarına dair tavsiyeler HAKLARINIZ

Mİnİ sigara bırakma kılavuzu

Çocuklar için Eleştirel Düşünme

Çocuğunuz Danimarka da yaşıyor. Tyrkisk

Turkish. Sağlık konusunda, Londra'da nasıl bilgi edinebilirim?

Bu kitapçık kimler içindir? Bu kavram nasıl gelişti: sanat, eğitim ve seyahat. Dil ve Kentin Tanıtımı

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011

İlişkiniz sona erdiğinde ne olur?

Temel Bankacılık Hizmetleri

1.GİRİŞ Farabi Kimdir?

NHS Camden NHS Islington. Stres ve endişe. Kişisel gelişim kılavuzunuz. Stress and Worry Your Self Help Guide - Turkish

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

TÜRKİYE NİN EN DİNAMİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ MİSİNİZ?

Okuldan mesleğe. Anne ve babalara yönelik bilgiler. Sevgili Anne/Baba

ÖĞRENCİ EL KİTABI

2014 / 2015 SAYI: 13. Haftanın Bazı Başlıkları

Bir çocuk - iki lisan. Bir fırsat olarak çokdillilik

ENKA YÜZME EL KİTABI ENKA YÜZME ŞUBESİ EL KİTABI

Transkript:

VERTALING TURKS Hadi Anaokuluna başlangıç paketine hoş geldiniz Ebeveynlerin soruları Çocuğum anaokuluna hazır mi? Ancak 2,5 yaşından sonra çocuğunuz anaokuluna gidebilir. Tereddütleriniz mi var? Bu durumda anaokuluna gidiniz ve orada öğretmenlerle konuşunuz. Çocuğum Hollandaca konuşmuyor. Anaokuluna gidebilir mi? Evet, gidebilir. Çocuğunuz Hollandacayı anaokulunda oynayarak daha çabuk kavrayacaktır. Bazı anaokullarda fazladan bir öğretmen daha bulunmaktadır yabancı dilli öğrenciler çok olduğunda. Çocuğunuz Hollandacaya okuldan hariç başka yerlerde de konuşursa, bu dili yine daha çabuk kavrayacaktır, örneğin spor kulübü veya TV gibi. Çocuğumu nasıl yazdırabilirim? Çocuğunuzu en fazla bir yıl önceden yazdırabilirisiniz. Okula telefon açınız veya oraya gidiniz. Müdür veya sekreterliktekiler size yardımcı olacaklardır tarih ve ne getirmeniz gerektiği hususunda. Bir okul sizin çocuğunuzu reddedilir mi? Okul veya sınıf kontenjanı dolmuş ise, okul çocuğunuzu kabul etmeye bilir. Okul bu durumda kağıt üzere gerekçelerini dökmelidir ve size yardımcı olmalıdır okul arayışınızda. Reddedilmede haksızlığa uğradığınızı mi düşünüyorsunuz? Bu durumda dava açabilirsiniz. Çocuğum anaokulunda ne öğreniyor? Çocuklar oynarken Hollandacaya öğreniyorlar, zamanın ne olduğunu kavrıyorlar ve fantezilerini genişletiyorlar. Dolma kalemi doğru tutmayı ve oyuncakları toplamayı da öğreniyorlar. Çocuklar bazen birlikte, bazen yalnız oynayıp, verilen görevle ilgileniyorlar. Çocuğum özürlü. Anaokuluna gidebilir mi? Evet gidebilir. İki seçeneğiniz vardır: 1. Çocuğunuz bir özel, özürlüler için uyarlanmış bir okula gidebilir.

2. Bazı çocuklar normal bir anaokuluna da gidebilirler. Bu durumda çocuğunuz ekstra yardım alacaktır. Hangi okul çocuğunuz için en uygun? Ev doktorunuzla veya bir sosyal danışmanla veya çevredeki okul ile konusunuz. Kotu anaokullar var mıdır? Flaman anaokul eğitimi dünyanın en iyilerindendir. Flaman bölgesindeki her okul müfettişler tarafından denetleniyorlar. Bunlar okulun iyi işleyip işlemediğini kontrol etmektedirler. Anaokulu kaç paradır? Okul, ebeveynlere öğretim yılı başlamadan önce okul masraflarını belirtmelidir. - Öğle yemeği ve içecekler için ödemelisiniz. Öğle ve akşam çocuk bakma hizmetini de ödemelisiniz. Okul aşırı bir meblağ isteyemez bu hizmetler için. - Okul tarafından düzenlenen seyahatler için de ödemeniz gerekmektedir. Ve okulun aldığı fazladan şeyler için de ödemelisiniz, örneğin bir dergi gibi. Bu fazlalıklar size yılda en fazla 25 Euro masraf olarak yansımalıdır. - Okul çantasını da kendiniz almalısınız. Burs alma hakkına sahip miyim? Aylık geliri düşük olan aileler belli şartlarda maddi yardim alabilmektedirler, buna ise burs denmektedir. Bir anaokulu öğrencisi için bu meblağ 87 Euro dur. İlk okuldaki bir çocuk için bu meblağ 98 ve 196 Euro arasında değişmektedir. Belki siz de burs alma hakkına sahipsiniz? Anaokulu zorunlu mudur? Hayır, anaokulu mecbur değildir. Fakat anaokulu ilk okul için çok önemli bir hazırlıktır. Çocuğunuz çok şey öğrenmektedir burada. Sorularınız var mı? - Çevrenizdeki bir anaokuluna gidiniz - Bedava olan 1700 telefon hattını arayınız (sadece Hollandaca) Hollandaca mı öğrenmek istiyorsunuz? www.huizenvanhetnederlands.be web sitesine giriniz ve buradan çevrenizdeki büyükler için okul arayınız. Veya bu soruyu çocuğunuzun gittiği okuldaki yetkililere sorunuz.

Bu mektupta ne bulabilirsiniz? Anlatma kartı Beraber koltukta keyifli bir şekilde çocuğunla resimlere bak. Hedef budur. Çocuğunuz bir kaç dakika okul ve ev hakkında anlatsın. Çocuğunuz bununla çok şey öğrenecektir. Bakma listesi Öğretmenle konuşmaya mı gideceksiniz? Gitmeden önce bu soru listesini tamamlayınız ve yanınıza alınız. Soru listesinin tercümesini bu web site de bulabilirsiniz: http://www.klasse.be/ouders/klikprint Etiketler Her etikette öğretmen için mesajlar yazmaktadır. Bu etiketleri çocuğunuzun kazağına, bir mektuba veya deftere yapıştırınız. Başlangıç kitabi Bu kitap ebeveynler için bilgi ve öneriler içermektedir.