ASFALT SERME ZEMİN SIKIŞTIRMA SINAV SORULARI



Benzer belgeler
TOPRAK İŞ KONU-5 SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ

Resim 1: Finişer (Samsun, Turkey)


434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketli parçalarından değildir? a) Eksantrik(Kam) Mili b)biyel Kolu c) Supap d) Blok

WL32. Güçlü ufaklık: WL32

Greyder operatörlerinin makineyi kullanırken bilmeleri gereken belirli teknik ve makine fonksiyonları şunlardır:

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI

4- Aşağıdakilerden hangisi pnömatik sisteminin parçasıdır? a) Hidrolik pompa b) Kompresör c) Yön kontrol valfı d) Hidrolik motor

İŞ ÖNCESİ HAZIRLIK SORULARI

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı YÜZEY KAZIMA İŞ MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI


WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³

Die Maschine.

LASSA İŞ MAKİNESİ LASTİKLERİ KATALOĞU

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

ET 65. Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

Teknik bilgiler. weidemann.de oluşturma tarihi Sayfa: 1

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ Ege Üniversitesi

KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ

ZEMİN DELGİ ( DELİK DELME, SONDAJ ) MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

Binicili Tip B 90 R Classic Bp. Standart Aksesuarlar: Yürüyüş motoru Otomatik su keser. Teknik Bilgiler

PEGASUS 360. Dieci Türkiye Distribütörü. Pegasus360.indd 1 11/04/18 12:19

HUSQVARNA YOL VE ASFALT KESME NELERİ 2010

Zemin Sıkıştırma Ekipmanları

ŞANTİYE UYGULAMALARI. Prof. Dr. Murat DEMİR ŞANTİYELERDE KULLANILAN MAKİNELER YÜKLEYİCİLER VE TAŞIMA ARAÇLARI

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Rtop = Ry + R2 + R3 + Rm. R2 = k * A * sin

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır)

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi

MİNİ DAMPER C12R-B kg. Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması. 2TE67L-FW HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı

TARIM TRAKTÖRLERİ Tarım Traktörleri. Traktör Tipleri. Tarım traktörlerindeki önemli gelişim aşamaları

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI

M642 TEKNİK ÖZELLİKLER

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

23.Araçta motor yağı kontrolü hangi bakımda yapılır? a) Günlük b) Haftalık c) Aylık d) Yıllık

SER VİS SÖZLEŞMELERİ

Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi sayesinde üstün çekiş kabiliyeti ve düşük yakıt sarfiyatı elde edilir

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi


KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner.

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

ULUSAL YETERLİLİK [Tarihi seçin] 11UY SİLİNDİR OPERATÖRÜ SEVİYE 3. [Belge başlığını yazın] [Belge alt başlığını yazın] Turan

İş Makineleri Ders Notları. Muhammet Vefa Akpınar, PhD, P.E. KTÜ İnşaat Mühendisliği.

ATV250 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR952Z ROTOR ÇEKTİRME ,08 35,49

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

BEKO LODER. Gücü Uzaklarda Aramayın... BEKONOMİ. Perkins Motor Motor Gücü 85 hp / 63,5 kw Çalışma Ağırlığı 7,1 Ton Kepçe Kapasitesi 1,0 m 3

ZEMİNLERİN SIKIŞTIRILMASI (KOMPAKSİYON) KOMPAKSİYON ETKİSİ ZEMİNLERİN SIKIŞTIRILMASININ SAĞLADIĞI YARARLAR

Etkinliği Arttırılmış Soğutma Sistemi

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DİDON GRUBU : : 32M KAMA 178 Ø25 DÜZ MİLLİ ÇAPA TRAKTÖRÜ SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

BR 40/10 C ADV. Güçlü ve hızlı. Uzun servis ömrü. Ergonomik tutma kolu. Düşük erişim

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C

Reliability in Action. SDLG LG958L Lastikli yükleyici

Maden Mühendisliği Bölümü. Maden Mühendisliği Bölümü Kaya Mekaniği Laborattuvarı. 300 tton Kapasitteli Hidrolik Pres

Yeni Tip Sürücü Belgelerine Göre Hareketli İş Makineleri Operatörlüğü Sınıfları

Vito Tourer Donanım Özellikleri

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

İleri hareketli vibrasyonlu kompaktörler. Her zeminde uzman. Wacker Neuson un İleri hareketli vibrasyonlu kompaktörleri.

Ürün Kataloğu. Sıfır Kuyruklu Mini Ekskavatör

683 D SÜPER TARAL EKOSTAR DİDON GRUBU

683 D SÜPER TARAL EKOSTAR -IŞIKLI-DİŞLİ GRUBU

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

MAMÜL PARÇA LİSTESİ : DEBRİYAJ GRUBU : : 32M TARAL DİZEL

ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ

FİYAT LİSTESİ

ÇAPA MAKİNALARI. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw Budama Aparatı ile birlikte

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ 2 ADET OTOBÜS ALIM TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Toprak İşleri. Ders Notları İŞ MAKİNELERİ İş makineleri iki gruba ayrılırlar;

B 60 Akülü. 4 aküden biri seçilebilir. Eco!efficiency modu

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem.

Şasinin, aksların ve tekerlek jantlarının fazla boyanması

EZ 80. Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Grup : ŞANZIMAN GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : 32M CF178 TARAL DİZEL ÇAPA TRAKTÖRÜ SIRA NO

dd25b VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 T 18.5 KW

Binicili Tip B 90 R Classic Bp Pack + D75. Standart Aksesuarlar: Yürüyüş motoru Otomatik su keser. Teknik Bilgiler

BR 40/10 C ADV. Güçlü ve hızlı. Uzun servis ömrü. Ergonomik tutma kolu. Düşük erişim

Vito Select Donanım Özellikleri

Scania İnşaat Araçları. Mikser Serisi

TANER KÜÇÜKKAHVECİ MAKİNE MÜHENDİSİ

Müdürler: T. Mesut Yalçın, Frank Uwe Scholz...

TEKNİK VERİLER TIGER 55 (2WD) 65 (2WD)

Transkript:

ASFALT SERME ZEMİN SIKIŞTIRMA SINAV SORULARI 1- Asfalt serme makinesi (Finişer) ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Kazıcısı temizlenir b) Tablası ısıtılarak işe başlanır c) Kepçesi temizlenir d) Karbüratörü ısıtılır 2- Asfalt serme makinesinde (Finişer) baskı balata (debriyaj) sistemi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Aks ile Vites kutusu arasında bulunur b) Vites kutusu ile Şaft arasında bulunur c) Diferansiyel ile aks arasında bulunur d) Baskı - balata yoktur, hidrolik aktarma kullanılır. 3- Aşağıdaki ataşmanlardan hangisi Asfalt serme makinesine (Finişer) eklenerek kullanılabilir? a) Bom b) Sapan c) Jet brom d) Hiçbiri 4- Aşağıdakilerden hangisi Asfalt serme makinesi (Finişer) bakımında yapılan işlemdir? a) Polen filtresine bakılır b) Subap ayarlarına bakılır c) Tabla bıçakları mazotlanır d) Platin ayarına bakılır 5- Asfalt serme makinesi (Finişer) ile çalışırken aşağıdakilerden hangilerine dikkat edilir? a) Çevredeki çalışanlara ve makine hızına b) Akü yağ seviyesine c) Soğutma sistemine elektrolit koyulmasına d) Gerektiğinde insan taşımak için yedek sandalye bulunmasına 6- Asfalt serme makinesi (Finişer) ile gece çalışmasında neye dikkat edilir? a) Fazla ses çıkartmamaya b) Makinenin farlarının kapalı olmasına c) Hareket hızının iki katına çıkarılmasına d) Far ve aydınlatma lambalarının çalışıp çalışmadığına 7- Asfalt serme makinesi (Finişer) hidrolik sisteminde, hidrolik yağ seviyesi düşük ise ne ile tamamlanır? a) Motor yağı ile b) Gres yağı ile c) Uygun hidrolik yağı ile d) Şanzıman yağı ile 8- Asfalt serme makinesi (Finişer) çalışma sonrası bakımı nasıl yapılır? a) Yakıtı değişir b) Benzinine bakılır c) Tablaları temizlenir d) Kornası değişir 9- Asfalt serme makinesi (Finişer) ile çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat edilir? a) Üzerinde çalışılacak zeminin makinenin yüklü ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağına dikkat edilir b) İş makinesi çalışma alanına işi olmayan kişi ve araçların girmesi engellenir c) İş makinesinin gösterge ve ikaz sistemleri çalışır durumda olmalıdır

10- Asfalt serme makinesi (Finişer) makinesi ne amaçla kullanılır? a) Toprak yükleme işlerinde b) Kanal açma işlerinde c) Toprak kazıma işlerinde d) Asfalt ve beton sermede 11- Asfalt serme makinesi (Finişer) genellikle hangi vites sistemi bulunur? a) 5 ileri bir geri mekanik şanzıman b) 4 ileri bir geri mekanik şanzıman c) Otomatik şanzıman, hidrolik aktarma sistemi d) Kayış aktarma sistemi 12- Asfalt serme makinesi (Finişer) hidrolik sistem bakımı yapılırken nelere dikkat edilir? a) Hidrolik hortum ve rakorlar kontrol edilir, kaçak olup olmadığına bakılır b) Her bakımda rakorlar bir tur sıkılır c) Hidrolik seviyesi eksik ise motor yağı ile tamamlanır d) Hidrolik silindirler sökülüp taşlanır 13- Aşağıdaki makinelerden hangisi ile beton serme yapılır? a) Zemin süpürme b) Silindir c) Asfalt serme makinesi (Finişer) d) Dozer 14- Karayolu yapımında şerit halinde asfalt seren iş makinesi aşağıdakilerden hangisidir? a) Damperli kamyon b) Dozer c) Asfalt serme makinesi (Finişer) d) Yükleyici 15- Asfalt serme makinesi (Finişer) malzeme serme yükseklik ayarı hangi sistemle yapılmaktadır? a) Pnömatik sistemle b) Hidrolik sistemle c) Katalizör sistemle d) Yükseklik ayarı yapılmaz 16- Asfalt serme makinesinde (Finişer) hidrolik pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Aşınmaları çoğaltır b) Hidrolik yağı basınçlandırır c) Motorun hararetini azaltır d) Hidrolik yağı soğutur 17- Tork konvertör nedir? a) Hidrolik kavrama ünitesidir b) Aracın yönünü tayin eden sistemdir c) Egzoz gazını temizler d) Elektrik sistemi ünitesidir 18- Aşağıdakilerden hangisi Asfalt serme makinesi (Finişer) malzemenin ilk sıkışmasına etki eder? a) Devir yükseltmek b) Tokmaklama işlemi c) Makine yönü ve istikameti d) Lastik hava basıncı 19- Aşağıdakilerden hangisi malzeme serme kalitesine etki eder? a) Debriyaj b) Malzeme Akış Kapakları ayarı c) Şase süspansiyonu d) Şanzıman hareketi

20- Asfalt serme makinesi (Finişer) aşağıdakilerden hangisini yapar? a) Asfalt ve beton malzemeyi istenilen kalınlık ve genişlikte serer b) Su ağaç - toprak taşır c) Kaya su ve ilaç maddeleri d) Asfalt tuz - kömür taşır 21- Asfalt serme makinesi (Finişer) çalışma alanında azami hız sınırı aşağıdakilerden hangisidir? a) 20 km/h b) 30 km/h c) 40 km/h d) Yapılan kaplamanın şekli ve kalınlığına göre uygun hız 22- Operatör viraj sıkıştırmasında neye dikkat eder? a) Sıkıştırmaya her zaman iç taraftan başlanır b) Geçişlerde direksiyon az hareket ettirilir c) Sıkıştırma virajın iç kısmından dışarıya doğru olmalıdır 23- Aşağıdaki ataşmanlardan hangisi zemin sıkıştırma makinesine (silindir) eklenerek kullanılabilir? a) Bom b) Sapan c) Jib bom d) Hiçbiri 24- Belden kırmalı zemin sıkıştırma makinesinde (silindir) nelere dikkat edilir? a) Hızlı gidilirken ani manevra yapılmaz b) Mafsal üzerine herhangi bir şey koyulmaz c) Mafsal çalışma alanına vücudun herhangi bir kısmı sokulmaz 25- Asfalt sıkıştırma çalışmalarında nelere dikkat edilir? a) Silindirle üzerinden geçilmiş zemini bozmamak için ani dönüş yapılmaz b) Asfalt kaplama üzerinde 2,5 5 km/h hızla gidilir c) Silindir sıyırıcılarının ayarına ve temizliğine dikkat edilir 26- Zemin sıkıştırma makinesinde (silindir) aşağıdaki hangi ayar yapılır? a) Riper ayarı b) Sıyırıcı mesafe ayarı c) Platin ayarı d) Meksefe ayarı 27- Vibrasyonlu (titreşimli) zemin sıkıştırma makinesi (silindirde) sürekli aynı noktada titreşim yapılırsa hangi problem oluşur? a) Malzeme daha iyi sıkışır b) Zeminde bozulmalara neden olur c) Silindir daha verimli çalışır d) Silindir daha az yakıt yakar 28- Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) tamburları neden ıslatılır? a) Malzemeden parça koparmak için b) Tamburlar üzerine malzeme toplanmasını önlemek için c) Motor ömrünü uzatmak için d) Silindiri hafifletmek için 29- Aşağıdakilerden hangisi belden kırmalı zemin sıkıştırma makinesinin (silindir) avantajlarından değildir? a) Daha yüksek manevra kabiliyeti vardır b) Kliması daha iyi soğutur c) Kaçık dönüşlerin kontrolüne imkan verir d) Virajlı yollarda kenar kısımlarda vibrasyonlu sıkıştırma yapar

30- Aşağıdaki hangi makine ile sıkıştırma yapılabilir? a) Zemin süpürme b) Tavan vinci c) Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) d) Fore kazık 31- Hareket şekline göre zemin sıkıştırma makinesi (silindir) kaça ayrılır? a) Paletli tip olarak tek tip b) Kendi yürür ve Çekilir olarak iki tip c) Benzin ve türbin motorlu olarak iki tip d) Yağ, su ve hava soğutmalı olarak üç tip 32- Keçi Ayağı Bandajlı zemin sıkıştırma makinesi (silindir) ne amaçla kullanılır? a) Asfalt malzeme sıkıştırmasında b) Asfalt malzeme kazınmasında c) Asfalt malzeme soğutulmasında d) Kil toprak malzeme sıkıştırılmasında 33- Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) operatörü çalışmaya başlamadan önce ne yapmalıdır? a) Silindiri çalışma sıcaklığına getirir b) Sıkıştırılacak zemine göre silindir ayarlarını yapar c) Vibrasyon sistemini çalıştırır 34- Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) ile rampa veya köprüden geçilecek ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Rampanın üzerinde çatlak ve hasar sorun yaratmaz b) Rampa üzerinde gres, bez, yağ olması sorun yaratmaz c) Köprünün aracın ağırlığını taşıyacak yapı ve durumda olduğundan emin olunmalıdır d) Rampada çalışırken lastik basınçları tamamen boşaltılır 35- Aşağıdakilerden hangisi zemin sıkıştırma makinesi (silindir) ile sıkıştırılmaya veya düzeltilmeye uygun değildir? a) Çakıllı malzeme b) Topraklı stabilizeli malzeme c) Asfalt kaplama malzemesi d) Çamurlu malzeme 36- Vibrasyonlu zemin sıkıştırma makinesi (silindir) çalışma sistemi aşağıdakilerden hangisidir? a) Kendi ağırlığı ile titreşim oluşturur b) Su basıncıyla titreşim oluşturur c) Hava basıncı ile titreşim oluşturur d) Hidrolik motorla titreşim oluşturur 37- Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) aşağıdaki zeminlerden hangisinde kullanılmamalıdır? a) Beton kaplamalı zemin b) Stabilize zemin c) Yumuşak toprak zemin d) Mıcırlı zemin 38- Zemin sıkıştırma makinesi (silindir) kullanıldığı yerler hangisidir? a) Mekanik malzemeli zeminler b) Toprak zeminler c) Asfalt kaplama zeminler

39- Kara yolunda dolgu yapılacak ise sıkıştırma işlemi nasıl yapılmalıdır? a) Kasisli tümsekler şeklinde b) Doldurulup sıkıştırılır, yükseklik fark etmez c) Hendek şeklinde çukurlu şeritler şeklinde d) En fazla 35 santimetre yükseklikte şeritler halinde sıkıştırılarak 40- Yol yapımında zemin sıkıştırma makinesi (silindir) randımanlı çalışması için aşağıdaki iş makinelerinden hangisi ile düzeltme işi yapılmalıdır? a) Yükleyici makinesi ile b) Kar makinesi ile c) Greyder iş makinesi ile d) Paletli dozer iş makinesi ile 41- Aşağıdaki makinelerden hangisi zemin sıkıştırma makinesinden (silindir) önce çalışır? a) Treyler b) Çekici c) Sondaj makinesi d) Finişer 42- Yüzey kazıma makinesinin kullanılacağı zemine göre, aşağıdakilerden hangisinin seçimi önem taşır? a) Makinede kullanılan kavrama sistemi b) Kullanılacak elmasın sertliği ve tipi c) Kullanılacak yakıtın kalitesi d) Elektrik motorunun kömürlerinin durumu 43- Aşağıdaki ataşmanlardan hangisi yüzey kazıma makinesine eklenerek kullanılabilir? a) Kanca b) Sapan c) Kepçe d) Elmas ped (Kemirici) 44- Yüzey kazıma makinesi bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Çatalları kontrol edilir b) Makaslar bilenir c) Makine ve vakum makinesi temizliği yapılır d) Fuel Oil ine bakılır 45- Elle itilerek kullanılan yüzey kazıma makinelerinde aşağıdakilerden hangisi yoktur? a) Motor b) Operatör kabini c) Elmas pedler d) Vakum bağlantısı 46- Yüzey kazıma (freze) makinesi ne amaçla kullanılır? a) Toprak yüklemede b) Kanal açma ve yer altı boru sistemi döşemede c) Toprak kazma ve beton kırmada d) Asfalt Beton zeminin kazınması ve yol çalışmalarında 47- Yüzey kazıma makineleri genel olarak ne amaçla kullanılır? a) Eski, yıpranmış, hatalı perdahlanmış yüzeyleri düzeltmede b) Epoksi kaplama öncesi hazırlıklarda c) Zemindeki dolgu malzemenin kazınmasında 48- Aşağıdaki hangi makine ile beton kazıma yapılabilir? a) Zemin süpürme b) Silindir c) Freze d) Fore kazık

49- Aşağıdakilerden hangisi, yüzey kazıma makinelerinde yapılacak işe göre değiştirilerek kullanılır? a) Kullanılan yakıt tipi b) Makinenin motoru c) Elmas pedler (kemirici) d) Tekerlekler 50- Yüzey Kazıma (Freze) ile çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat edilir? a) Çalışılacak zeminin, makinenin yüklü ağırlığını taşıyacağına emin olunur b) Çalışma alanına işi olmayan kişi ve araçların girmesi engellenir c) Frezenin gösterge ve ikaz sistemleri çalışır durumda olmalıdır 51- Yüzey kazıma makinesinin (Freze) kullanılacağı zemine göre, aşağıdakilerden hangisinin seçimi önem taşır? a) Makinede kullanılan kavrama sistemi b) Kullanılacak elmas pedin (Kemirici) sertliği ve tipi c) Kullanılacak yakıtın kalitesi d) Elektrik motorunun kömürlerinin durumu 52- Yüzey kazıma makinesi (Freze) bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Çatalları kontrol edilir b) Makaslar bilenir c) Makine ve vakum makinesi temizliği yapılır d) Fuel Oil ine bakılır 53- Yüzey kazıma makinesinde (Freze) kullanılan elmas pedler zemine uygun değilse ne olur? a) Zeminde yağlanma olur b) İşlem daha az maliyetle tamamlanır c) Elmas Pedler zarar görür d) Vakum makinesiz çalıştırılır CEVAPLAR 1 B 21 D 43 D 2 D 22 D 44 C 3 D 23 D 45 B 4 C 24 D 46 D 5 A 25 D 47 D 6 D 26 B 48 C 7 C 27 B 49 C 8 C 28 B 50 D 9 D 29 B 51 B 10 D 30 C 52 C 11 C 31 B 53 C 12 A 32 D 13 C 33 D 14 C 34 C 15 B 35 C 16 B 36 D 17 A 37 A 18 B 38 D 19 B 39 D 20 A 40 C 41 D 42 B