DEÇEM BAHAR DÖNEMİ FAALİYETLERİ (2018)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEÇEM BAHAR DÖNEMİ FAALİYETLERİ (2018)"

Transkript

1 Etkinlik Türü: YARIŞMA (ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN) Etkinlik Adı: DEÇEM MATEMATİK OLİMPİYATI Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL Etkinlik Amacı: Yarışmanın amacı öğrencilerin farklı matematiksel bilgi ve becerilerini sınamaları ve çeşitli özgün sorular ile karşılaşmalarının sağlanmasıdır. Sınıf /Yaş Düzeyi: Bu yarışma iki kategori altında yapılacaktır. Kategori I: 6. Sınıflar Kategori II: 8. Sınıflar Açıklama: -- Yarışma tek oturum şeklinde yapılacaktır. -- Yarışmada doğru işlem yapabilmeyi, dikkati olmayı, şekil becerisini, akıl yürütme, analitik düşünme ve strateji geliştirmeyi gerektiren sorular yöneltilecektir. -- Tüm sorular 5 seçenekli test tipinde olacaktır. -- Sorular müfredatta yer alan konuları kapsayacak şekildedir. -- Yarışmada 40 adet soru bulunacaktır. -- Yarışmada öğrencilere tanınacak cevaplama süresi 60 dakikadır. -- Yarışmada öğrenciler yanlarında nüfus cüzdanları bulunması zorunludur. -- Yarışmada öğrenciler yanlarında kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurmalıdır ancak hesap makinesi vb elektronik cihazlar olmamalıdır. -- Yarışmada 3 yanlış cevap, bir doğru cevabın puanlama dışı kalmasına sebep olacaktır. -- Ücretler DEÇEM in Ziraat Bankasındaki ilgili hesabına yatırılmalıdır. -- Ücret yatırdığı halde yarışmaya katılmayan öğrencilerin ücretleri iade edilmez. -- Kesin kayıt için belirtilen son tarihinden sonra yarışmaya başvuru yapılamaz. -- Yarışmada her iki kategori için de ayrı ayrı ödüller verilecektir. Önemli Tarihler: Birinci, ikinci ve üçüncü olan tüm öğrencilere derecesini simgeleyen madalyalar, birer adet akıl / strateji oyunu ve birer adet kitap hediye edilecektir. Ayrıca ilk 10 sırada yer alan öğrencilere sıralamadaki yerini belirten başarı belgesi verilecektir. Örnek Soruların Yayınlanması 26 Nisan 2018 PERŞEMBE Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması SON GÜN 11 Mayıs 2018 CUMA Kategori I Yarışması: 8. Sınıflar 20 Mayıs 2018 PAZAR (saat ) Kategori II Yarışması: 6. Sınıflar 20 Mayıs 2018 PAZAR (saat )

2 Sonuçların İlan edilmesi ve Ödül Töreni (İki kategori birlikte) 26 Mayıs 2018 CUMARTESİ Saat Yer: Buca Eğitim Fakültesi Bahçesi Yarışma / Tören BEF (Buca Eğitim Fakültesi) Derslikleri ve DECEM Sınıfları. Yeri: Katılım Ücreti: 25 TL (Kişi başı ücret)

3 Etkinlik Türü: YARIŞMA (LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN) Etkinlik Adı: İZMİR MATEMATİK OLİMPİYATI Etkinlik Prof.Dr. Selçuk DEMİR Sorumluları: Yrd.Doç.Dr. Celal Cem SARIOĞLU Etkinlik Amacı: Yarışmanın amacı Lise öğrencilerinin Matematik alanında çalışma yapmaya özendirilmesi, matematiksel düşünce yapılarının geliştirilmesi ve matematiksel bilgi ve becerilerini sınamaları için çeşitli özgün sorular ile karşılaşmalarının sağlanması ve herşeyden önemlisi matematik alanında üstün yetenekli öğrencilerin zamanında keşfedilerek doğru yönlendirilmesinin sağlanmasıdır. Sınıf /Yaş Düzeyi: Yarışmaya tüm lise öğrencileri katılabilir. Açıklama: -- Yarışmaya yurt içi veya yurt dışındaki tüm lise öğrencileri katılabilirler. -- Yarışma iki oturum şeklinde yapılacaktır. -- Yarışmanın ilk oturumu başvuran tüm adayların katıldığı 5 şıklı test sorularından oluşan 30 soruluk, 150 dakikalık bir sınavdır. Bu oturumdaki sorular, zorluk derecesine göre sınıflandırılacak ve farklı zorlu derecesindeki soruların puanları da farklı olacakdır. -- Yarışmanın ikinci oturumuna ilk oturumda başarılı olan 9. ve 10.sınıf öğrencilerinden ilk 50 kişi ve 11. ve 12.sınıf öğrencilerinden başarılı olan ilk 50 kişi olmak üzere olmak üzere toplam 100 aday katılacaktır. -- Yarışmanın ikinci oturumu 6 sorudan oluşan ve öğrencilerin çözümlerini düzgün ve açıkça yazması beklenen klasik sınavdır. Bu oturum, 3 soru için 90 dakika + mola + 3 soru için 90 dakika şeklinde olmak üzere iki kısımdan oluşan toplam 6 soruluk ve 180 dakikalık bir sınavdır. -- Yarışmadaki tüm sorular tüm öğrenciler için aynı sorulardır. -- Yarışmada doğru işlem yapabilmeyi, dikkatli olmayı, şekil becerisini, akıl yürütme, analitik düşünme ve problem çözme stratejisini kullanabilmeyi gerektiren, öğrencilerin bilgi birikimini ve yaratıcılığını ölçmeye yönelik matematik ve geometri soruları yöneltilecektir. -- Sorular lise müfredatında yer alan tüm Matematik ve Geometri konularını kapsayacak şekildedir. -- Tüm lise öğrencileri aynı sınava gireceklerdir. -- Yarışmada öğrencilerin yanlarında nüfus cüzdanlarını bulundurması zorunludur. -- Yarışmada öğrenciler yanlarında kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurmalıdır ancak hesap makinesi, telefon vb elektronik cihazlar olmamalıdır. -- Yarışmanın ikinci oturumu sonrası 9. ve 10. sınıflar kategorisi ve 11.ve 12. sınıflar kategorisinde her bir kategori için birinci, ikinci, üçüncü olan tüm öğrenciler için derecesini simgeleyen madalyalar verilecektir. Ayrıca her bir kategoride ilk 10 sırada yer alan öğrencilere sıralamadaki yerini belirten başarı belgesi verilecektir. -- Ücretler DEÇEM in Ziraat Bankasındaki ilgili hesabına yatırılmalıdır, ve açıklama kısmına TC kimlik numaranız ve Ad Soyadınız izmat-olympiad-tc

4 Önemli Tarihler: Kimlik No - Ad Soyad şeklinde yazılmalıdır. -- Ücret yatırdığı halde yarışmaya katılmayan öğrencilerin ücretleri iade edilmez. -- Kesin kayıt için belirtilen son tarihinden sonra yarışmaya başvuru yapılamaz. Örnek Soruların Yayınlanması 24 Nisan 2018 Salı Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması SON GÜN 04 Mayıs 2018 Cuma Yarışmanın 1. Oturumu: 20 Mayıs 2018 Pazar (saat ) Yarışmanın 2. Oturumu: 02 Haziran 2018 Cumartesi (1.kısım: , 2.kısım: 12:30-14:00) Sonuçların İlan edilmesi ve Ödül Töreni 7 Haziran 2018 Perşembe Yer: Fen Fakültesi Yarışma / Tören Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Derslikleri Yeri: Katılım Ücreti: 30 TL (Kişi başı ücret)

5 Etkinlik Türü: TURNUVA (İLKOKULLAR İÇİN) Etkinlik Adı: İLKOKULLAR İÇİN AKIL OYUNLARI TURNUVASI- DEÇEM Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL Etkinlik Amacı: İlkokul 3. ve 4. sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik tasarlanmış bir turnuvadır. İkincisinin bu yıl düzenleneceği ve her yıl yapılması planlanan bu yarışmada öğrencilerin özellikle kültürel ve tarihi değere sahip mantık, matematik ve strateji oyunlarını tanıması ve bu oyunlara yönelik becerilerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Kökeni uzun yıllar öncesine dayanan mantık, matematik ve stratejiye dayalı çok sayıda oyun olmasına karşın bunların çok azı öğrencilerce ve öğretmenlerce bilinmektedir. Sınıf /Yaş Düzeyi: Bu yarışma iki kategori altında yapılacaktır. Kategori I: 3. Sınıflar Kategori II: 4. Sınıflar Açıklama: -- Turnuva her iki kategori için de 3 oyun üzerinden ve 2 basamakta yapılacaktır. -- Oyunlar (1-HEX, 2-QUATERNGON ve 3-CUBNECT FIVE) dır. -- İlk basamak ilkokullarda, ikinci basamak ise DEÇEM binasında (Buca Eğitim Fakültesi nde) yapılacaktır. -- İlk basamakta turnuvaya katılmayı talep eden ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler kendi okullarında kendi aralarında yarışacaklardır. -- Bu aşamada bir ilkokuldan 3. sınıflardan minimum 30, maksimum 40 öğrenci, yine 4. sınıflardan da minimum 30, maksimum 40 öğrenci belirleyerek iki ayrı kalıtımcı listesi oluşturmaları istenecektir. Üçüncü sınıflar kendi arasında, dördüncü sınıflarda kendi arasında mücadele edecektir. -- Daha sonra ilgili okul katılan öğrencileri için kesin kayıt yaptırarak ücretlerini toplu olarak bir seferde DEÇEM Ziraat Bankası hesabına yatırarak turnuva düzenlemeyi talep ettiği tarihi bildirecektir. -- İlgili tarihlerde (bir ya da en fazla iki gün) DEÇEM görevlileri ilgili okula oyunlarla birlikte gelerek turnuvayı gerçekleştireceklerdir. Ücret yatırdığı halde turnuva günü turnuvaya katılmayan öğrencilerin ücretleri iade edilmez. -- Oyunlar bilinmiyor ise DEÇEM görevlilerince turnuva günü tüm öğrencilere oyunlar öğretilecektir. Her 3 oyun da çok kolay kuralları olduğu için kolayca ve kısa sürede öğrenilebilmektedir. -- Bir okuldan seçilen (30-40 arası) tüm öğrenciler her 3 oyunda da mücadele edeceklerdir. -- Okullarda yapılan turnuvalarda üç oyundan da ayrı ayrı ilk 3 dereceye giren öğrenciler, ikinci basamağa katılmak üzere hak kazanacaklardır. -- İkinci basamak, turnuvaya katılan ilkokullarda ilk 3 dereceye giren tüm öğrenciler arasında yine iki kategoride (3. ve 4. sınıflar) yapılacaktır. -- Turnuvanın ikinci basamağı yapıldığı günün sonunda her 3 oyunda da dereceye giren birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan öğrencilere ödüller verilecektir.

6 -- Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan tüm öğrencilere derecesini simgeleyen madalyalar, birer adet akıl / strateji oyunu ve birer adet kitap hediye edilecektir. -- Ayrıca turnuvanın ilk basamağına katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Önemli Tarihler: Kategori-I İçin FİNAL Müsabakaları: 3. Sınıflar 9 Haziran 2018 CUMARTESİ (saat ) Kategori-II İçin FİNAL Müsabakaları: 4. Sınıflar 9 Haziran 2018 CUMARTESİ (saat ) Yarışma / Tören BEF (Buca Eğitim Fakültesi) Derslikleri, Bahçesi ve DECEM Sınıfları. Yeri: Katılım Ücreti: 20 TL (Kişi başı 3 oyun için toplam ücret)

7 Etkinlik Türü: TURNUVA (ORTAKOKULLAR İÇİN) Etkinlik Adı: ORTAOKULLAR İÇİN AKIL OYUNLARI TURNUVASI- DEÇEM Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL Etkinlik Amacı: Ortaokul ve 7. sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik tasarlanmış bir turnuvadır. İkincisinin bu yıl düzenleneceği ve her yıl yapılması planlanan bu yarışmada öğrencilerin özellikle kültürel ve tarihi değere sahip mantık, matematik ve strateji oyunlarını tanıması ve bu oyunlara yönelik becerilerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Kökeni uzun yıllar öncesine dayanan mantık, matematik ve stratejiye dayalı çok sayıda oyun olmasına karşın bunların çok azı öğrencilerce ve öğretmenlerce bilinmektedir. Sınıf /Yaş Düzeyi: Bu yarışma iki kategori altında yapılacaktır. Kategori I: 5. Sınıflar Kategori II: 6. Sınıflar Kategori III: 7. Sınıflar Açıklama: -- Turnuva her üç kategori için de 3 oyun üzerinden ve 2 basamakta yapılacaktır. -- Oyunlar (1-HEX, 2-QUATERNGON ve 3-CUBNECT FIVE) dır. -- İlk basamak ortaokullarda, ikinci basamak ise DEÇEM binasında (Buca Eğitim Fakültesi nde) yapılacaktır. -- İlk basamakta turnuvaya katılmayı talep eden ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler kendi okullarında kendi aralarında yarışacaklardır. -- Bu aşamada bir ortaokuldan 5. sınıflardan minimum 20, maksimum 30 öğrenci, yine 6. ve 7. sınıflardan da minimum 20, maksimum 30 öğrenci belirleyerek üç ayrı kalıtımcı listesi oluşturmaları istenecektir. Beşinci sınıflar kendi arasında, altıncı sınıflar kendi arasında ve yedinci sınıflar da kendi arasında mücadele edecektir. -- Daha sonra ilgili okul katılan öğrencileri için kesin kayıt yaptırarak ücretlerini toplu olarak bir seferde DEÇEM Ziraat Bankası hesabına yatırarak turnuva düzenlemeyi talep ettiği tarihi bildirecektir. -- İlgili tarihlerde (bir ya da en fazla iki gün) DEÇEM görevlileri ilgili okula oyunlarla birlikte gelerek turnuvayı gerçekleştireceklerdir. Ücret yatırdığı halde turnuva günü turnuvaya katılmayan öğrencilerin ücretleri iade edilmez. -- Oyunlar bilinmiyor ise DEÇEM görevlilerince turnuva günü tüm öğrencilere oyunlar öğretilecektir. Her 3 oyun da çok kolay kuralları olduğu için kolayca ve kısa sürede öğrenilebilmektedir. -- Bir okuldan seçilen (20-30 arası) tüm öğrenciler her 3 oyunda da mücadele edeceklerdir. -- Okullarda yapılan turnuvalarda üç oyundan da ayrı ayrı ilk 3 dereceye giren öğrenciler, ikinci basamağa katılmak üzere hak kazanacaklardır. -- İkinci basamak, turnuvaya katılan ortaokullarda ilk 3 dereceye giren tüm öğrenciler arasında yine üç kategoride (5. 6. ve 7. sınıflar) yapılacaktır. -- Turnuvanın ikinci basamağının yapıldığı günün sonunda her 3 oyunda da

8 dereceye giren birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan öğrencilere ödüller verilecektir. -- Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan tüm öğrencilere derecesini simgeleyen madalyalar, birer adet akıl / strateji oyunu ve birer adet kitap hediye edilecektir. -- Ayrıca turnuvanın ilk basamağına katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Önemli Tarihler: Kategori-I İçin FİNAL Müsabakaları: ve 7. Sınıflar 9 Haziran 2018 CUMARTESİ (saat ) Yarışma / Tören BEF (Buca Eğitim Fakültesi) Derslikleri, Bahçesi ve DECEM Sınıfları. Yeri: Katılım Ücreti: 25 TL (Kişi başı 3 oyun için toplam ücret)

9 Etkinlik Türü: YARIŞMA (ÖĞRETMENLER İÇİN) Etkinlik Adı: EN İYİ DERSİM YARIŞMASI- DEÇEM Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL & Prof. Dr. Ebru İKİZ Etkinlik Amacı: Yarışmanın amacı farklı branşlardan öğretmenlerin EN İYİ dersi olarak gördükleri dersleri oluşturması için teşvik etmek, zamanla bu derslerin sayısını arttırmak ve öğretmenler arasındaki etkileşimi ve paylaşımı geliştirmektedir. Sınıf /Yaş Düzeyi: Açıklama: -- Yarışma yukarıdaki tabloda belirtilen kategori ve branşlarda yapılacaktır. -- Yarışmaya ülkemizin her yerinden öğretmenler katılabilirler. -- Bir sınıf öğretmeni en fazla 3 ayrı branşta birer dersi ile yarışmaya katılabilir. Ortaokul ve lise öğretmenleri ise sadece kendi branşlarında bir dersi ile katılım gösterebilirler. -- Yarışmaya katılmak için bir öğretmenin yapması gereken iki işlem vardır. Birincisi en iyi dersi olarak seçtiği bir saatlik (45 dk) ders için DERS PLANI hazırlamasıdır. Bu planın formatını DEÇEM web sayfasında 30 Mart sonrasında bulabilirsiniz. Öğretmenlerimizin PLANI eksiksiz olarak bilgisayar ortamında yazması (doldurması) gerekmektedir. İkinci işlem ise planı yapılan dersin öğretmenin kendi okulunda gerçek bir sınıf ortamında uygulanmasıdır. Uygulama aşamasının tümü (45 dk) kamera ile kayıt altına alınmalıdır. Yapılan kayıt açık, net, anlaşılır içerikte olmalıdır. İki adımı da tamamlayan bir öğretmenimiz PLAN ve DERS VİDEO KAYDINI bir adet CD / DVD / ya da USB BELLEK ile DEÇEM görevlilerine imza karşılığı teslim etmesi gerekmektedir. ( NOT: DEÇEM e teslim edilen planlar ve video kayıtları sadece yarışma kapsamında inceleme amaçlı kullanılacaktır. Başka hiçbir amaçla (akademik dâhil) kullanılmayacak ve öğretmenlerimizin yazılı izni olmaksızın hiçbir platformda ve formatta paylaşılması ve yayını yapılamayacaktır. )

10 -- Yarışmaya katılımcılarının bir ders ödemesi gereken ücret 50 TL dir. Ücretler DEÇEM in Ziraat Bankasındaki ilgili hesabına yatırılmalıdır. Ücret yatırdığı halde yarışmaya katılmayan öğretmenlerimizin ücretleri iade edilmez. -- Kesin kayıt için belirtilen son tarihinden sonra yarışmaya başvuru yapılamaz. -- Yarışmada her kategoride ayrı ayrı ilk 3 e giren öğretmenlerimize ödüller verilecektir. Birinci, ikinci ve üçüncü olan tüm öğretmenlerimize derecelerini simgeleyen plaketler, birer adet kitap ve DEÇEM faaliyetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı tanınacaktır. Birinci olan öğretmenlerimiz bir adet DEÇEM SERTİFİKA programından, İkinci olan öğretmenlerimiz bir adet DEÇEM KURS programından, Üçüncü olan öğretmenlerimiz üç adet DEÇEM ÜCRETLİ SEMİNER programından ücretsiz olarak (kendisi ya da belirleyeceği bir başka öğretmen de olabilir) yararlanma hakkı kazanacaktır. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğretmenlerimize katılım belgesi verilecektir. NOT: Yarışmaların yapılabilmesi için herhangi bir branştan en az 20 öğretmenin başvuru yapmış olması şartı aranacaktır. Kesin kayıt öncesinde bu sayıya ulaşılmaması durumda yarışma bir sonraki yarıyılda yapılmak üzere ertelenecektir. Önemli Tarihler: Ön Kayıtların Yapılması SON GÜN 11 Mayıs 2018 CUMA Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması SON GÜN Mayıs 2018 son gün CUMA PLAN ve VİDEO KAYITLARININ teslim edilmesi için SON GÜN 22 Mayıs 2018 SALI Not:Plan ve video kaydı tesliminde sizden dekontun fotokopisi de istenecektir. Sonuçların İlan edilmesi ve Ödül Töreni (Tüm Kategorilerde) Haziran 2018 tarihleri arasında öğretmen seminerleri birinci haftasının sonunda Cumartesi günü Saat de yapılacaktır. Yarışma/ Tören Yer: Buca Eğitim Fakültesi Bahçesi / Konferans Salonu / Derslikleri Yeri: Katılım Ücreti: 50 TL (Bir kişi için ders başına düşen ücrettir)

11 Etkinlik Türü: KURS (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: Alt-Orta (Pre-Intermediate) Düzey okuma-anlama etkinlikleri ile zenginleştirilmiş İngilizce Konuşma Kursu Etkinlik Sorumlusu: Özlem Uğurel Etkinlik Amacı: İngilizce konuşma becerisini geliştirmek, kendini ifade edebilmek, yabancı dil kullanımında özgüven kazanmak ve konuşma ortamlarına rahatlıkla katılabilmek. Sınıf /Yaş Düzeyi: yaş Süresi: Ayda toplam 12 saat Tarihler: 28Nisan 5 Mayıs 12 Mayıs 19 Mayıs 26 Mayıs 2 Haziran 2018 Cumartesi günleri 14:00 16:00 Yer: DEÇEM Sınıfları Ücret: 190 TL (Aylık 12 saat bedeli)

12 Etkinlik Türü: KURS (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: Orta(Intermediate) Düzey okuma-anlama etkinlikleri ile zenginleştirilmiş İngilizce Konuşma Kursu Etkinlik Sorumlusu: Sultan BAŞARAN Etkinlik Amacı: İngilizce konuşma becerisini geliştirmek, Kendini ifade edebilmek, yabancı dil kullanımında özgüven kazanmak ve konuşma ortamlarına rahatlıkla katılabilmek. Sınıf /Yaş Düzeyi: yaş Süresi: Ayda toplam 12 saat Tarihler: 22 Nisan 29 Nisan 6 Mayıs 13 Mayıs 20 Mayıs 27 Mayıs 2018 Pazar günleri :30 Yer: DEÇEM Sınıfları Ücret: 190 TL (Aylık 12 saat bedeli)

13 Etkinlik Türü: KURS (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: Öğrenciler için Yaratıcı Düşünme Teknikleri Etkinlik Sorumlusu: Sultan BAŞARAN Etkinlik Amacı: Öğrencilerin düşünme becerilerini kazanmalarını, düşünme sürecini yönetmelerini, farklı bakış açıları geliştirmelerini ve yaratıcı fikirler sunabilmelerini sağlamak Sınıf /Yaş Düzeyi: yaş (6.-8. Sınıflar) Süresi: Ayda toplam 6 saat Tarihler: 29 Nisan - 6 Mayıs 13 Mayıs 2018 Pazar Günleri 14:00 16:00 Yer: DEÇEM Sınıfları Ücret: 100 TL (Aylık 6 saat bedeli)

14 Etkinlik Türü: ATÖLYE (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: EKOLOJİK EVİM Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Burcu GÜLAY TAŞÇI Etkinlik Amacı: Hayat Bilgisi ve Fen Bilgisi dersine destek olmak amacı ile mimari tasarım ve ev maketi yaparak ekoloji kavramını öğretmek. Sınıf /Yaş Düzeyi: İlkokul 3-4, Ortaokul 5-8. sınıflar Öğrenci sayısı: 5-10 kişi Süresi: 4 saat (toplam atölye süresi 2 saattir, atölye süresi 2 haftadır) Tarihler: Etkinlik Nisan ve Mayıs ayları içerisinde hafta sonları yapılacaktır. Pazar (saat ) Açıklama: Yer: DECEM Sınıfları Ücret 100 TL (4 saatlik toplam ücret) * * Belirtilen ücret KDV dâhil öğrenci başına toplam ödeme miktarını göstermektedir. (ücrete eğitim, çizim ve maket malzemeleri dâhildir)

15 Etkinlik Türü: KURS (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: BİREYSEL ÇALGI EĞİTİMİ (Keman, viyola, viyolonsel, gitar, flüt, piyano) Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Mümtaz Hakan SAKAR Etkinlik Amacı: Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlar, çalgı eğitimi alan bireylerin, zeka, duygusal ve sosyal gelişimlerinin, bu eğitimden yoksun kalan çocuklara göre daha önde olduklarını gösteriyor. Bu nedenle çalgı eğitiminin temel amacı, kendine güvenen, kendine yeten bireyler yetiştirmek olarak belirginleşiyor. Sınıf /Yaş Düzeyi: İlkokul Sınıflar Ortaokul Sınıflar Lise Sınıflar Çalgı Adı: Gitar, Keman, Viyola, Viyolonsel, Piyano, Flüt Süresi: Ayda toplam 8 saat Tarihler: Bir ders 50 dakikadır Dersler Cumartesi günleri saatlerinde kişi sayısına bağlı planlama dâhilinde yapılacaktır. Yer: DECEM Sınıfları, BEF müzik odaları Ücret: 350 TL (Aylık 8 saat bedeli)

16 Etkinlik Türü: KURS (ÖĞRENCİLER İÇİN) Etkinlik Adı: DEÇEM ÇOCUK ve GENÇLİK ORKESTRASI (Yaylı Çalgılar) Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Mümtaz Hakan SAKAR Etkinlik Amacı: Orkestra, bireyin yalnızca çalgısal, estetiksel düzeyini desteklemez. Bunun yanında bireysel çalgı eğitimi alan çocukların, orkestraya katılımıyla, çok sesli müzik olgusunu yaparak yaşayarak öğrenmeleri temel dinamiktir. Orkestra, birlikte çalma edimi ile küçük sanatçılarımızın bilişsel, duyuşsal, duygusal ve sosyal yeterlilik düzeylerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Klasik müzik edebiyatının çocuklara indirgenmiş önemli eserlerinden oluşan repertuvarı ile DEÇEM ÇOCUK ORKESTRASI, geleceğin sanatçılarını Klasik Müzik alanında ülkenin bu alanda öncü ve deneyimli bir üniversitesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi nin çatısı altında birleştirmeyi hedefliyor. Sınıf /Yaş Düzeyi: İlkokul sınıflar Ortaokul Sınıflar Lise Sınıflar Süresi: Ayda toplam 8 saat Tarihler Bir ders 50 dakikadır Dersler Cumartesi günleri saatlerinde kişi sayısına bağlı planlama dâhilinde yapılacaktır. Yer: DECEM Sınıfları ve BEF müzik odaları. Ücret: 200 TL (Aylık 8 saat bedeli)

17 Etkinlik Türü: ATÖLYE (9-11 YAŞ ÇOCUKLAR İÇİN) Etkinlik Adı: LEGO İLE MİMARİ TASARIM ATÖLYESİ Etkinlik Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Elif AY YALÇINKAYA Dr. Öğr. Üyesi Feyzal AVCI ÖZKABAN Etkinlik Amacı: İlkokul çağı çocuklarını mimarlık ile tanıştırmak ve Lego nun sınırsız hayal dünyasında mimari tasarım tekniklerini öğretmek. Sınıf /Yaş Düzeyi: İlkokul 3., 4. ve 5. sınıflar (9-11 yaş grubu) Açıklama: 1. GÜN ADIM 1: Mimarlıkla tanışma. -- Mimarlık nedir? Mimarlar ne iş yapar? -- Mimari tasarım ve çizim teknikleri nelerdir? -- Mekân kavramı nedir? Yaşam alanlarımız nasıldır? -- Yaşadığımız mekânların planlarını nasıl çizeriz? -- Kendi odamızın planını çiziyoruz. Oyun molası ADIM 2: Lego dünyasında yolculuğa çıkıyoruz -- Lego nun kısa tarihçesini biliyor muyuz? -- Lego ile tasarımın temel adımlarını öğreniyoruz. -- Lego ile neler tasarlayabiliriz? -- Lego ile tasarlanmış eşyalardan örnekler görelim. (köşe koltuk, sallanan sandalye v.b.; yemek masası, çalışma masası, kitaplık v.b.; ranza, yatak, yatak örtüsü v.b.; lavabo, duş, küvet v.b.; buzdolabı, fırın v.b.; müzik aletleri ) Oyun molası ADIM 3: Şimdi sıra sende! -- Hayalimizdeki yaşam alanını konuşuyoruz. -- Gün sonu: Hayallerinle baş başasın 2.güne kadar hayalini tasarlayıp çizer misin? 2. GÜN ADIM 3 (Devam): Şimdi sıra sende! -- Neler tasarladın? Nasıl çizdin? -- Tasarımlarımızı birbirimize anlatıyoruz. ADIM 4: Haydi hayalini Lego ile inşa et! -- Hayallerimiz gerçek oluyor..! ADIM 5: Ailene tasarımını anlat. Notlar: -- Programın açılabilmesi için en az 4, en fazla 6 çocuğun katılımı gerekmektedir. -- Eğitim süresi 2 gün 4 er saatten toplam 8 saat olacaktır. -- Eğitim malzemeleri etkinlik sorumluları tarafından temin edilecektir. Tasarımların dijital kayıtları çocuklara verilecektir. -- Tüm çocuklara katılım belgesi verilecektir. -- Her çocuğun, tasarımında kullanmak istediği bir aile fotoğrafını getirmesi istenmektedir.

18 Önemli Tarihler: Ön Kayıtların Yapılması SON GÜN 12 Mayıs 2018 Cumartesi Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması Mayıs 2018 Cumartesi-Pazar Atölye talepler doğrultusunda her ayın 3. hafta sonu tekrarlanabilir. Grup olarak katılımlarda farklı bir zaman planlaması yapılabilir. Eğitim / Tören Yeri: Yer: Buca Eğitim Fakültesi Derslikleri / DEÇEM Derslikleri. Katılım Ücreti: 150 TL (Kişi başına, KDV dâhil toplam ücret)

19 Etkinlik Türü: SERTİFİKA PROGRAMI (ÖĞRETMENLER İÇİN) Etkinlik Adı: AÇIK UÇLU VE NİTELİKLİ MATEMATİK PROBLEMİ YAZMA VE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL Etkinlik Amacı: Bu eğitimin amacı katılımcı öğretmenlerin, matematik öğrenimi ve öğretiminde yararlanılabilecek olan soru ve problem türleri tanımasını, nitelikli problemlerin yapı, içerik ve işlevlerini kavramalarını ve bu tür problemleri geliştirebilmelerini sağlamaktır. Eğitimde bireysel ve küçük grup çalışmaları ile problem geliştirme ve puanlama yapmaya yönelik uygulamalı faaliyetler yapılacaktır. Böylece öğretmelerimiz nitelikli problemlerden yararlanma yollarını ve puanlama yaklaşımlarını da kavrayabileceklerdir. Sınıf /Yaş Düzeyi: Ortaokul düzeyinde görev yapan matematik öğretmenleri Açıklama: Eğitim içeriğinde yer alan temel konular -- Alıştırma, problem kavramları ve bu kavramlar arasındaki farklar. -- Matematik öğretiminde kullanılan soru türleri. Sınıflamalar. -- Farklı ülkelerdeki ve uluslararası sınav vb uygulamalardaki soru türleri ve örnekleri. -- Nitelikli bir matematik probleminin yapısı ve işlevleri. -- Nitelikli bir matematik problemi yazmanın metodolojisi. -- Soru yazma ve problem kurmada yararlanılan yaklaşımlar ve teknikler. -- Matematikte yararlanılan soru türleri arasında geçişler ve dönüştürmeler. -- Nitelikli problemleri içeren kimi matematik uygulamaları üzerine inceleme ve tartışmalar. -- Nitelikli matematik problemlerinin puanlanması ve kimi puanlama anahtarları. -- Matematik öğretiminde yararlanılan farklı soru ve problemlere örnekler geliştirme. Uygulamalı çalışmalar. -- Matematik öğretiminde nitelikli problemlerden yararlanma yolları. Bazı önemli hususlar -- Programın açılabilmesi için en az 15 öğretmenin katılımı gerekmektedir. Bir grup minimum 15, maksimum 20 öğretmenden oluşabilir. -- Eğitim sürecinde toplam 24 saat ders yapılacaktır ve derslerin yüzde 70 ine katılım zorunludur. -- Eğitimin sonunda işlenen tüm konulara yönelik genel bir yazılı değerlendirme sınavı yapılacaktır. -- Eğitimde, derslere yüzde yetmiş ve üzerinde katılım gösteren ve genel değerlendirme sınavında 100 üzerinden 65 ve üstü puan alan öğretmenler başarı sayılacaktır. -- Başarılı olan öğretmenler sertifika belgesi, diğer öğretmenlere ise eğitime katılım belgesi verilecektir.

20 Önemli Tarihler: Ön Kayıtların Yapılması SON GÜN 20 Nisan 2018 CUMA Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması Nisan 2018 son gün PERŞEMBE EĞİTİM GÜNLERİ GRUP Mayıs Cumartesi-Pazar Saat: Mayıs Cumartesi-Pazar Saat: Mayıs Cumartesi-Pazar Saat: GRUP Mayıs Cumartesi-Pazar Saat: Haziran Cumartesi-Pazar Saat: Haziran Cumartesi-Pazar Saat: NOT: Eğitime katılmak isteyen kişiler yukarıda belirtilen tarihlere göre üç gruptan birini tercih edebilirler. Eğitim / Tören Yeri: Yer: Buca Eğitim Fakültesi Derslikleri / DEÇEM Derslikleri. Katılım Ücreti: 400 TL (Kişi başı KDV dâhil toplam ücret)

21 Etkinlik Türü: SERTİFİKA PROGRAMI (ÖĞRETMENLER İÇİN) Etkinlik Adı: MANTIK, MATEMATİK, STRATEJİ OYUNLARI EĞİTMENLİK EĞİTİMİ PROGRAMI Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Işıkhan UĞUREL Etkinlik Amacı: Bu sertifika programının amacı mantık, matematik, strateji, oyunlarına yönelik kişisel ilgisini geliştirmek isteyen, var olan bilgisini ileri taşımayı amaçlayan, resmi ya da özel kuruluşlarda akıl oyunları, strateji oyunları, mantık ve matematik oyunları gibi dersleri eğitmen olarak vermek isteyen başta öğretmenler olmak üzere diğer her alandan kişilerin eğitilmesidir. Sınıf /Yaş Düzeyi: Öğretmenler, lisans öğrencileri ve öğretmen adayları. Açıklama: Eğitim içeriğinde yer alan temel konular Oyun ve düşünme, Oyun ve kültür, Oyun ve eğitim ilişkileri, Oyunların matematik ve mantıksal düşünmeye ve kimi zihinsel becerilerin gelişimine etkileri, Eğitsel Matematik Oyunu kavramı, özellikleri ve örnekleri, Kültürel Matematik Oyunu (KMO) kavramı ve özellikleri, Kökeni yaklaşık 3000 ila 5000 yıl öncesine kadar uzanan pek çok medeniyet tarafından geliştirilmiş ve nesilden nesile aktarılmış KMO lara genel bir bakış. Tahta (board) üzerinde oynanan KMO ların kategorik sınıflandırması, Dünyanın farklı ülkelerinden seçilen 8 yaş ve üzerindeki herkesin oynayabileceği 12 adet oyunun sıra ile tanıtılması, Oyunların her birinin kısa tarihçesi ve gelişim süreçleri, Oyun düzeneklerinin / tahtalarının, varyasyonlarının, taşlarının ve temel oyun kurallarının açıklanması, Oyunların oynanma biçimlerinin gösterilmesi, Oyunların katılımcılarca deneyimlenmesi, bireysel ve küçük grup turnuvaları, Oyunlardaki temel stratejiler üzerine keşfetme etkinlikleri ve bilgilendirme, KMO ların kazandıracağı beceriler açısından incelenmesi ve okullarda öğretim biçimlerine yönelik öneriler. Bazı önemli hususlar -- Programın açılabilmesi için en az 15 öğretmenin katılımı gerekmektedir. Bir grup minimum 15, maksimum 25 öğretmenden oluşabilir. -- Eğitim sürecinde toplam 24 saat ders yapılacaktır ve derslerin yüzde 70 ine katılım zorunludur. -- Eğitimin sonunda işlenen tüm konulara yönelik genel bir yazılı değerlendirme sınavı yapılacaktır. -- Eğitimde, derslere yüzde yetmiş ve üzerinde katılım gösteren ve genel değerlendirme sınavında 100 üzerinden 65 ve üstü puan alan öğretmenler başarı sayılacaktır. -- Başarılı olan öğretmenler sertifika belgesi, diğer öğretmenlere ise eğitime katılım belgesi verilecektir.

22 Önemli Tarihler: Ön Kayıtların Yapılması SON GÜN 25 Mayıs 2018 CUMA Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması Mayıs 2018 son gün ÇARŞAMBA EĞİTİM GÜNLERİ (Öğretmenlerin Haziran ve Eylül aylarındaki SEMİNER Haftalarında) GRUP-1 (Hafta Sonu Grubu) Haziran Cumartesi-Pazar Saat: Haziran Cumartesi-Pazar Saat: Haziran Cumartesi-Pazar Saat: GRUP-2 (Hafta İçi SABAH Grubu) Haziran 1. Hafta - Çarşamba-Perşembe-Cuma Saat: Haziran 2. Hafta - Çarşamba-Perşembe-Cuma Saat: GRUP-3 (Hafta İçi ÖĞLEDEN SONRA Grubu) Haziran 1. Hafta - Çarşamba-Perşembe-Cuma Saat: Haziran 2. Hafta - Çarşamba-Perşembe-Cuma Saat: NOT: Eğitime katılmak isteyen kişiler yukarıda belirtilen tarihlere göre üç gruptan birini tercih edebilirler. Eğitim / Tören Yeri: Yer: Buca Eğitim Fakültesi Derslikleri / DEÇEM Derslikleri. Eğitim Verilecek Oyunlar: 1-Hanoi Towers, 2-Quaterngon, 3-Con-Tac-Tix, 4-Reversi, 5-Cubnect Five, 6-Surakarta, 7-Five Field Kono, 8-Queah, 9-Kungser, 10-Lambs and Tigers, 11-Mangala, 12-Hnefatafl. Katılım Ücreti: 400 TL (Kişi başı KDV dâhil toplam ücret)

23 Etkinlik Türü: SERTİFİKA PROGRAMI (ÖĞRETMENLER İÇİN) Etkinlik Adı: STEM JUNIOR ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÇOCUK MİMARLIK Etkinlik Sorumlusu: Doç. Dr. Burcu GÜLAY TAŞÇI Etkinlik Amacı: Bu eğitimin amacı son dönemde sıklıkla gündeme gelen STEM çalışmalarını disiplinler arası çalışmaya zengin bir ortam sağlayan MİMARLIK alanı ile ilişkilendirerek çoklu öğrenme ortamı sağlamaktır. Sınıf /Yaş Düzeyi: Öğretmenler ( Farklı Branşlardan Karma) Açıklama: Eğitim içeriğinde yer alan temel konular -- Dünyada çocuk mimarlık çalışmaları -- Türkiye de çocuk mimarlık çalışmaları -- Çocuk mimarlık süreçlerinde kullanılan yöntemler -- Nokta-çizgi -yüzey -hacim çalışmaları -- Yaratıcılık ve mimarlık -- Mekân tasarlama- Çocuk mekânları -- Çocuk katılımlı atölye çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler -- Serbest temalarla çocuk mimarlık Bazı önemli hususlar -- Programın açılabilmesi için en az 10 öğretmenin katılımı gerekmektedir. Bir grup minimum 10, maksimum 20 öğretmenden oluşabilir. -- Eğitim sürecinde toplam 20 saat ders yapılacaktır ve derslerin yüzde 70 ine katılım zorunludur. -- Eğitimin sonunda işlenen tüm konulara yönelik genel bir değerlendirme sınavı yapılacaktır. -- Eğitimde, derslere yüzde yetmiş ve üzerinde katılım gösteren ve genel değerlendirme sınavında 100 üzerinden 65 ve üstü puan alan öğretmenler başarı sayılacaktır. -- Başarılı olan öğretmenler sertifika belgesi, diğer öğretmenlere ise eğitime katılım belgesi verilecektir. Önemli Tarihler: Ön Kayıtların Yapılması SON GÜN 09 Nisan 2018 Salı Kesin Kayıtların Yapılması ve Ücretlerin Yatırılması Nisan 2018 son gün Perşembe

24 EĞİTİM GÜNLERİ GRUP-1 15 Nisan Pazar Saat: Nisan Pazar Saat: Nisan Pazar Saat: Mayıs Pazar Saat: GRUP-2 13 Mayıs -Pazar Saat: Mayıs -Pazar Saat: Mayıs Pazar Saat: Haziran -Pazar Saat: NOT: Eğitime katılmak isteyen kişiler yukarıda belirtilen tarihlere göre iki gruptan birini tercih edebilirler. Eğitim / Tören Yeri: Yer: Buca Eğitim Fakültesi Derslikleri / DEÇEM Derslikleri. Katılım Ücreti: 400 TL (Kişi başı KDV dâhil toplam ücret) NOT: İlk hafta teorik anlatım olacak atölyeler için gerekli malzemeler duyurulacak ve malzemeler katılan kişiler tarafından temin edilecektir.

25 Etkinlik Türü: KURS Etkinlik Adı: PSİKOLOJİK HİZMETLERDE YARDIM ETME SANATI EĞİTİMİ Etkinlik Sorumlusu: Prof. Dr. F. Ebru İkiz Etkinlik Amacı: Psikolojik yardım hizmetlerinde çalışan personele bireysel ve grup yardım etme modelinin basamaklar halinde somut ve uygulamalı olarak kazandırılmasıdır. Sınıf /Yaş Düzeyi: MANEVİ DANIŞMANLAR VE REHBER ÖĞRETMENLER, PSİKOLOGLAR, PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR, SINIF ÖĞRENCİLERİ, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ, AİLE DANIŞMANLARI Süresi: Haftada 4 saat Ayda toplam 16 saat Tarihler: Bir ders 45 dakikadır 19 Nisan-10 Mayıs 2018 tarihleri boyunca her Perşembe saat 13:00-17:00 Bazı önemli hususlar -- Programın açılabilmesi için en az 15 öğretmenin katılımı gerekmektedir. Bir grup minimum 15, maksimum 21 katılımcıdan oluşabilir. --Eğitim esnasında kullanılacak kaynak Nobel Akademik Yayıncılık Eğt. Dan. Ltd. Şti. tarafından basılmış olan 21. Yüzyılda Yardım Etme Sanatı Eğitimi (Robert R Carkhuff) kitap seti, A4 kağıt ve renkli kalemler katılımcı tarafından temin edilmiş olmalıdır. Yer: DECEM Sınıfları Ücret: 250 TL

26 Etkinlik Türü: KURS ( Yetişkinler İçin) Etkinlik Adı: (Kurum) Çalışanlarının Duygularını Yönetebilmesi için İletişim Eğitimi Etkinlik Sorumlusu: Sultan BAŞARAN Etkinlik Amacı: Kurum çalışanlarının/adayların duygularını tanıması ve yönetmesi konusunda farkındalıklarının artmasını sağlayarak kişilerarası ve kurumsal iletişimde verimliliği artırmak, ayrıca çalışanların/adayların duygularını tanıması ve eğitmesi, iletişim becerilerini geliştirilmesi sonucunda olaylara ve kişilere farklı açılardan bakabilmesi. Sınıf /Yaş Düzeyi: Yetişkinler / Üniversite Son Sınıf Öğrencileri Süresi: Ayda toplam 16 saat Tarihler: 3 Mayıs 10 Mayıs 17 Mayıs 24 Mayıs 2018 Perşembe Günleri 18:00 21:45 Yer: DECEM Sınıfları Ücret: 250 TL (Aylık 16 saat bedeli)

27 Etkinlik Türü: KURS (Yetişkinler İçin) Etkinlik Adı: Yaratıcı Okuma ve Yazma Teknikleri Etkinlik Sorumlusu: Özlem Aktaş Etkinlik Amacı: Eleştirel düşünme becerilerini edinmek, metne disiplinler arası yaklaşabilmek Sınıf /Yaş Düzeyi: Yetişkinler Süresi: 2 hafta, haftada 2 şer saat (toplam 4 saat) Tarihler: 28 Nisan 2018 / 26 Mayıs :00 16:00 Yer: DEÇEM Sınıfları Ücret: 80TL (4 saat bedeli)

Dokuz Eylül Üniversitesi. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi. decem.

Dokuz Eylül Üniversitesi. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi. decem. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi DEU Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi decem. DEÇEM, Bilgi-Sevgi-Akıl üçgeninde tüm çocukları kucaklayan, bireysel farklılıkları

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU. "Türkiye nin Örnek Okulu. MEB Kalite Beratlı Avrupa Dil Ödüllü Eğitim Kurumu

ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU. Türkiye nin Örnek Okulu. MEB Kalite Beratlı Avrupa Dil Ödüllü Eğitim Kurumu ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU "Türkiye nin Örnek Okulu MEB Kalite Beratlı Avrupa Dil Ödüllü Eğitim Kurumu Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu 4. Sınıflar Arası Ödüllü Matematik Yarışması 1. Yarışmayı Düzenleyen

Detaylı

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR)

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR) YARIŞMANIN DAYANAĞI T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR) Bu yarışma Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı: Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 4. sınıf ilkokul öğrencilerini bir araya getirerek, gerek öğrenciler gerekse öğretmenler arasındaki

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI

EĞİTMENLER İÇİN ÜSTÜN EĞİTİMİ  PROGRAMI EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI, üstün potansiyelli çocuklarımızın eğitim yaşantılarına doğrudan etkili olan öğretmenlerinin eğitimi konusunda İzmir de bir proje başlatmıştır. Üstün potansiyelli

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ( GENÇ ZEKÂLAR )

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ( GENÇ ZEKÂLAR ) YARIŞMANIN DAYANAĞI T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ( GENÇ ZEKÂLAR ) Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları

Detaylı

MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ

MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ EK-2 MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ YARIŞMA ADI: Mathletic 2019 Matematik Yarışması BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: 13 Nisan 2019 Teorik Sınav Etabı 4 Mayıs 2019 Final (Beden Matematiği Farkındalık)

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı : Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 3. ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerini

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası)

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ & ESENLER BİLİM VE SANAT MERKEZİ ORTAK PROJESİ Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) 2018 1 1. TANIM 1.1 Projenin Adı Oyun-US 1.2 Projenin Uygulanacağı Yerler İlkokul-Ortaokul-Lise

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AMAÇ GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Türk milli eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda İlkokul 4. Sınıf ve Ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin bilgiye ulaşabilmek için;

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı AB HİBE FONLARINA YÖNELİK PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı AB HİBE FONLARINA YÖNELİK PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı AB HİBE FONLARINA YÖNELİK PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı : Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 4. sınıf ilkokul öğrencilerini

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER SAYFA NO PROGRAMIN AMACI.. 1 GİRİŞ SINAVI... 1 ÇALGILAR VE KONTENJAN... 2 DERSLER

Detaylı

2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ

2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ 2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum/Kuruluş Karabük Safranbolu Đlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yarışmanın Konusu Madde 1: T.C. ve KKTC dahilindeki ortaokulların

Detaylı

YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ

YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı: Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 3. ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerini

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Türkçe. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci;

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Türkçe. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci; Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Kültür ve Matematik ĠMATS002 2+0 2 4 Ön KoĢul Dersler Dersin Dili Dersin Türü Türkçe Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

ÇEVRE KOLEJİ KIŞ OKULLARI. Haydi ÇEVRE yle Spordan Sanata KIŞ OKULUNA!

ÇEVRE KOLEJİ KIŞ OKULLARI. Haydi ÇEVRE yle Spordan Sanata KIŞ OKULUNA! ÇEVRE KOLEJİ KIŞ OKULLARI Haydi ÇEVRE yle Spordan Sanata KIŞ OKULUNA! 2016-2017 İlkokul & Ortaokul & Lise Kış Okulu - Spor... İlkokul & Ortaokul & Lise Kış Okulu - Sanat... İlkokul & Ortaokul Kış Okulu

Detaylı

Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi

Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi T.C. RİZE VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi Ar-Ge Birimi 2016 RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ KAPSAM:

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı için 5., 6. ve 7. sınıflara Nakil Sınavı ile kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır. Nakil Sınavı ile ilgili

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018 MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU Madde 1: 12 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Kartal İlçesine bağlı devlet okullarının 4.ve 6. sınıflarında okuyan öğrenciler

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

ÖYKÜ ANLATI ETKİNLİĞİ AMAÇLARI VE KATILIM KOŞULLARI

ÖYKÜ ANLATI ETKİNLİĞİ AMAÇLARI VE KATILIM KOŞULLARI ÖYKÜ ANLATI ETKİNLİĞİ AMAÇLARI VE KATILIM KOŞULLARI KONU : Öykü Anlatı AMAÇLAR: lerin; Dilsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini, Özgüven kazanmalarını, Türkçeyi güzel ve etkili kullanabilme yetisi

Detaylı

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR)

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR) YARIŞMANIN DAYANAĞI T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI ÖZEL GENÇLİK İLKOKULU / ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (GENÇ ZEKÂLAR YARIŞIYOR) Bu yarışma Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI Yarışmanın Konusu: Yarışmanın Amacı: Yarışmanın Dayanağı: Zeka ve Akıl Oyunları Problem çözme yeteneğine ve zeka

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

ÖĞRETİM YILI OKULLARARASI KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ (ELAZIĞ)GRUP YARIŞMA YÖNERGESİ

ÖĞRETİM YILI OKULLARARASI KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ (ELAZIĞ)GRUP YARIŞMA YÖNERGESİ İLİ ELAZIĞ İLÇESİ MERKEZ YARIŞMA ADI OKULLARARASI SATRANÇ GRUP YARIŞMASI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 29.03.2018 01.04.2018 YERİ YAKUP KILIÇ SPOR SALONU SON BAŞVURU TARİHİ SİSTEM KATILIMCI TAKIM SAYISINA GÖRE

Detaylı

2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ

2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ İli Antalya İlçe Merkez Yarışma Adı 2016 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvası Başlama-Bitiş Tarihi 16 Ocak 2016 Yer Alanya /Antalya Son Başvuru Tarihi 14 Ocak 2016 Saat:20:00 Sistem 5 Tur İsviçre

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

İSTEK OKULLARI TÜRKİYE 3. ZEKA OYUNLARI ŞARTNAMESİ

İSTEK OKULLARI TÜRKİYE 3. ZEKA OYUNLARI ŞARTNAMESİ İSTEK OKULLARI TÜRKİYE 3. ZEKA OYUNLARI ŞARTNAMESİ KONU : Türkiye Zeka Oyunları AMAÇ : Öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini

Detaylı

Ortaokul Sınıflar Matematik Dersi Öğretim Programı*: Kazandırılması Öngörülen Temel Beceriler

Ortaokul Sınıflar Matematik Dersi Öğretim Programı*: Kazandırılması Öngörülen Temel Beceriler Ortaokul 5.- 8. Sınıflar Matematik Dersi Öğretim Programı*: Kazandırılması Öngörülen Temel Beceriler Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi * MEB (2013). Ortaokul matematik dersi

Detaylı

ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete Ölçme ve Değerlendirme MADDE 43-1. Öğrencilerin başarısı;

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ LİSELİ GENÇLER ŞAİR VE YAZARLARINI TANIYOR PROJESİ 1 İÇİNDEKİLER Genel bilgiler Sayfa 3 Yarışma kuralları

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 1. AMAÇ Bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik alanında daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlerin

Detaylı

Res FebeResFebeResFebeResFebe

Res FebeResFebeResFebeResFebe ResFe eresfeberesfebe Febe ResFeb Res OKUDUĞUM Febe KİTAPLAR KONULU ResFeb RESFEBE eresfeberesfebe YARIŞMASI Febe ResFeb Res Febe Res FebeResFebeResFebeResFebe 3. SELİM İLKOKULU RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI BİLİŞSEL OYUN ŞENLİĞİ ŞARTNAMESİ

T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI BİLİŞSEL OYUN ŞENLİĞİ ŞARTNAMESİ T.C. MERAM KAYMAKAMLIĞI BİLİŞSEL OYUN ŞENLİĞİ ŞARTNAMESİ ŞENLİĞİN DAYANAĞI Bu şenlik Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında düzenlenmiştir.

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ Bu Şartname Kitap Okuma YarıĢması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme kurulunu,

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE VE KÜTAHYA BELEDİYESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI 2018 PROJE PROTOKOLÜ Bu protokol Eğitim- Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi ve Kütahya Belediyesi nin ortaklaşa düzenlediği

Detaylı

GELENEKSEL OYUNLAR VE ZEKÂ OYUNLARI ZEKÂ OYUNLARI ÖĞRETİCİLİĞİ KURS PROGRAMI

GELENEKSEL OYUNLAR VE ZEKÂ OYUNLARI ZEKÂ OYUNLARI ÖĞRETİCİLİĞİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GELENEKSEL OYUNLAR VE ZEKÂ OYUNLARI ZEKÂ OYUNLARI ÖĞRETİCİLİĞİ KURS PROGRAMI ANKARA, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar Çıkmış soru (ÖABT-LS) Uygulanmakta olan Ortaöğretim Matematik

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık 22.06.2016 Kapsam ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ADANA SANAYİ ODASI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL VE ENDÜSTRİ BÖLÜMÜNE KAYITLI LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN;

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 2016 ANKARA İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMIN GİRİŞ

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ANTALYA OKULLARARASI MAHALLİ MİNİKLER-KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ YARIŞMA YÖNERGESİ

ÖĞRETİM YILI ANTALYA OKULLARARASI MAHALLİ MİNİKLER-KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ YARIŞMA YÖNERGESİ İLİ ANTALYA İLÇESİ MERKEZ YARIŞMA ADI 2018 2019 ÖĞRETİM YILI MİNİKLER-KÜÇÜKLER-YILDIZLAR- GENÇLER SATRANÇ YARIŞMASI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 04.03.2019 ANTALYA KAPALI SPOR SALONU YERİ 19.03.2019 SATRANÇ MERKEZİ

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 19 (2012) 269-273 269 KİTAP İNCELEMESİ Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Prof. Dr. Murat ALTUN Dilek SEZGİN

Detaylı

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR DUYURU KURS KAYITLARI BAŞLIYOR Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde ÇOCUK ve SANAT Projesi kapsamında ÇOCUK KOROSU, ÇOCUK BALESİ ÇOCUK ORKESTRASI ve ÇOCUK RESİM-TASARIM kursları için kayıtlar başlamıştır.

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI Rize-2015 RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN KONUSU: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul -

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi 478 8 2 2 4 Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI 1 Okul Öncesi ve İlkokulların Haftalık Dersleri Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 8:30 da başlar ve 12:00 da sona erer.

Detaylı

KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2018 Bu şartname Eğitim Bir Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi, Kütahya Belediyesi

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

MEHMET VEYSEL ÇELİK ŞAİR NESİMİ İLKÖĞRETİM OKULU DİYARBAKIR 20.12.2009

MEHMET VEYSEL ÇELİK ŞAİR NESİMİ İLKÖĞRETİM OKULU DİYARBAKIR 20.12.2009 MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORUMU SANAL OYUNLARLA SOMUT ÖĞRENİYORUM Sunum: Mehmet Veysel ÇELİK Diyarbakır Şair Nesimi İlköğretim Okulu Öğretmeni 1 İÇİNDEKİLER: -OKULUMUZU TANIYALIM

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel,

Detaylı

4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ

4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ 4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum/Kuruluş Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yarışmanın Konusu Madde 1: T.C. ve KKTC dahilindeki ortaokulların

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü VALİLİK MAKAMINA

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü VALİLİK MAKAMINA T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 93339336/310.01/110880 06/01/2015 Konu: Adapazarı Matematik Olimpiyatları VALİLİK MAKAMINA Adapazarı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından

Detaylı

KKTC. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı. İlköğretim Dairesi Müdürlüğü Öğretim Yılı Akademik Takvimi

KKTC. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı. İlköğretim Dairesi Müdürlüğü Öğretim Yılı Akademik Takvimi KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü 2010-2011 Öğretim Yılı Akademik Takvimi 01.09.2010 Çarşamba Dünya Barış Günü 1 7 Eylül 2010 Çarşamba Salı 2010 yılı Hizmet İçi

Detaylı

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖNSÖZ Değerli Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

ŞEHĐT ÖMER HALĐSDEMĐR SEZONU PENDĐK ĐLÇE OKUL SPOR ŞENLĐKLERĐ SATRANÇ TURNUVA YÖNERGESĐ

ŞEHĐT ÖMER HALĐSDEMĐR SEZONU PENDĐK ĐLÇE OKUL SPOR ŞENLĐKLERĐ SATRANÇ TURNUVA YÖNERGESĐ ĐLĐ ĐSTANBUL ĐLÇESĐ PENDİK YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BĐTĐŞ TARĐHĐ SON TARĐHĐ BAŞVURU DÜŞÜNME SÜRESĐ ORGANĐZASYON 07 PENDİK ĐLÇE OKUL SPOR ŞENLĐKLERĐ SATRANÇ TURNUVASI 0-0-0-05/MAYIS/ 07 YERĐ 8 Nisan 07 Saat:6.00

Detaylı

VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3, 4 ve 5 inci SINIFLAR SEVİYE TESPİT SINAVI Başvuru : http://www.meb.gov.tr (Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru yapılabilmektedir.)

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı