Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.refleksyangin.com.tr"

Transkript

1 REFLEKS YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ A.Ş. Cumhuriyet Mah. Abdi İpekçi Cad. Mermer Sk. No: 2 Kartal / İSTANBUL Tel No: +90 (216) (pbx) Santral Gsm: +90 (533) Faks No: +90 (216)

2 Refleks Yangın Güvenlik Sistemleri A.Ş, 2007 yılında kurulmuştur. Firmamız, yurt içi ve yurt dışında aktif ve pasif yangın güvenlik sistemlerinin tasarım, tedarik, imalat, montaj, bakım ve eğitimlerini sağlayan bir organizasyona sahiptir. Gerçekleştirdiği anahtar teslimi projelerin %85 i endüstriyel, %15 i deniz sektörüne aittir. Refleks çalışanları; mühendislik, tedarik, depolama ve imalat faaliyetlerini Kartal tesislerinde gerçekleştirmektedir. Proje takibinden sorumlu olan Ankara, İzmir ve Adana birimlerimiz müşterilerimize teknik destek sağlamaktadır. Şirketin tüm çalışmaları ve verimliliği ERP platformunda sürdürülmekte ve kalite yönetimi ile entegre edilmektedir. İmalatlar, tasarımlar ve uygulamalar VDS, GOST-R, IMO ve CE belgelidir. Tüm ürünlerimize ait teknik özellik ve detaylar refleksyangin.com.tr sitemizdeki teknik şartnameler bölümünde yer almaktadır.

3 Mühendislik çözümleri, saha elemanları ve müşteri ile yapılan koordineli çalışmalara göre gerçekleştirilmektedir. Yangın mühendisliği ile ilgili mesleki gelişmeler, üyesi olduğumuz NFPA, firmamızı sertifikalandıran üreticiler, VDS veya uluslararası seminerlerden elde edilen güncellenmiş yayınlar ile takip edilmektedir. Yangın güvenlik sistemleri tasarımları, deneyimli mühendislik grubu ile ve VDS sertifikalı yazılımlarla gerçekleştirilmekte, uygulamaya esas olan elektro mekanik mühendislik detayları saha elemanları ile güçlendirilmektedir. Sulu, köpüklü, gazlı ve ıslak kuru kimyasal ajanlar ile yapılan söndürme projeleri, toplam risk anlayışı içinde pasif sistemlerle eşleştirilmekte, tesislerin ve gemilerin güvenliği aktif ve pasif çözümlerle entegre edilmektedir. Tasarımlarda, müşteri haklarının korunması ve gizliliğinin sağlanması için özel önlemler alınmaktadır. Sistemlerin montajları, ekiplerimiz tarafından CE belgeli olarak gerçekleştirmektedir. Mavi yaka personel arasında mekanik, kaynak, elektrik ve elektronik, inşaat konularında deneyimli ve eğitimli personel bulunmaktadır.

4 KÖPÜKLÜ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Köpük özütleri, Fomtec firmasından UL, EN 1568, ICAO, Llyod Register, Last Fire Test, UK Defence sertifikası ile ithal edilmektedir. Sistem ve ekipmanlar, İtalya da firmamız markası ile CE ve Türk Loydu sertifikalı olarak imal edilmektedir. VDS onaylı yazılım ile, NFPA 11 ve API kurallarına göre tasarlanan sistemlerin, ekiplerimiz tarafından CE sertifikalı olarak montajları yapılmaktadır.

5 Yanıcı ve parlayıcı tanklar, depolar, akaryakıt ve kimya endüstrisi tesisleri, uçak hangarları, hava limanlarının sabit ve mobil deniz tankerlerinde köpük sistemleri uygulaması FM, UL, CE, GOST-R, RINA, TÜRK LOYDU sertifikalı ürünlerle yapılmaktadır.

6 SU SİSİ SÖNDÜRME SİSTEMİ (WATER MIST) Endüstri ve deniz sektörünün her bir dalında kullanılmaktadır. Enerji sektöründe; türbin, jeneratör, trafolar, kablo kanalları ve galerilerde, metal sektöründe; hidrolik pompa odaları, presler ve yağ çukurlarında tercih edilmektedir. Yüksek basınçlı su sisi söndürme sistemi; müzeler, arşivler, tarihi yapılar, kara ve demir yolu tünelleri, bakım atölyeleri, yolculu alanlar ve vagonlar, yakıt - yanıcı sıvı tesisler ve araçların korunmasında uygulanmaktadır.

7 Bu sistemler FM Onaylı, UL listeli veya VDS sertifikalı olarak ithal edilmektedir. NFPA 750 kurallarına göre tasarımları, montajları, testleri yapılmaktadır. Yüksek basınç pompaları dizel veya elektrikli olarak teslim edilmektedir. 270 M3 den daha az olan hacimlerde pompasız sistemler kullanılmaktadır. Tesisatda kullanılan, paslanmaz boru ve fitings malzemeleri sertifikalıdır. Yönlendirme vanaları kullanılarak bir pompa sistemi ile tüm fabrika veya gemi korunabilmektedir. Firmamız tesislerinde uygulama testleri yapılmaktadır.

8 HFC 227 ea (FM-200 ) GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı ve UL listeli olarak ithal edilmekte, VDS ve GOST-R sertifikalı olarak imal edilmektedir. Sistemler, 25 bar basınç altındadır, istendiğinde 42 bar UL Listeli, GL sertifikalı olarak ithal edilmektedir. TPED veya DOT sertifikalı dikişli silindirler; 150, 83, 45, 26 litre kapasitelidir. Sistem, otomatik veya manuel (elektrikli / mekanik) olarak tetiklenmektedir. Yönlendirme vanaları ile ekonomik çözümler sağlanmakta, hidrolik hesaplar VDS onaylı yazılımlar ile yapılmaktadır. NFPA 2001 e göre her hacmin kaçak testi tarafımızdan yapılmaktadır.

9 ARGON (IG01 - IG541 - IG55 - IG100) GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı, UL listeli, veya LPCB + VDS sertifikalı olarak ithal edilmekte, GOST-R belgeli olarak imal edilmektedir. Sistemler, 200 veya 300 bar basınç altındadır. Dikişsiz silindirler, 80 ve 140 litre kapasitelidir, DOT veya TPED sertifikalıdır. Sistemin basınç kayıpları, yangın algılama paneline bağlanacak olan kablolu özel manometre ile takip edilmektedir. Sistem, otomatik veya manuel (elektrikli / mekanik) olarak tetiklenmektedir. Bu sistemlere özgü vent kapaklarının boyutları, hesap sonucunda belirlenmekte ve sistemle beraber monte edilmektedir.

10 NOVEC 1230 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı ve UL listeli olarak ABD den ithal edilmektedir ve 25 bar basınç altındadır. Dikişli silindirler; 20, 40, 60, 190, 276, 412, 453 litre kapasitelidir. Halon 1301 sistemlerinin değişiminde, boruların değişmesine gerek kalmadan, sadece silindir ve nozul değişimi yapılacağından, NOVEC sistemi avantaj sağlamaktadır. Azotla basınçlandırılan sistemin basınç kayıpları, düşük basınç anahtarları ve manometre ile takip edilmektedir. Sistem, otomatik veya manuel (elektrikli / mekanik) olarak tetiklenmektedir.

11 HFC-125 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı ve UL listeli olarak ithal edilmekte, VDS ve GOST-R sertifikalı olarak imal edilmektedir. Sistemler, 25 bar basınç altındadır, istendiğinde 42 bar UL Listeli, GL sertifikalı olarak tedarik edilmektedir. Sistem basınçları, TPED veya DOT sertifikalı dikişli silindirler; 150, 83, 45, 26 litre kapasitelidir. Sistem, otomatik veya manuel (elektrikli / mekanik) olarak tetiklenmektedir. Yönlendirme vanaları ile ekonomik çözümler sağlanmakta, hidrolik hesaplar VDS onaylı yazılımlar ile yapılmaktadır. NFPA 2001 e göre her hacmin kaçak testi tarafımızdan yapılmaktadır. CO2 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı ve UL Listeli olarak ithal edilmekte, GOST-R sertifikalı olarak imal edilmektedir ve 60 bar basınç altındadır. Dikişsiz silindirler; 50 ve 67 litre kapasitelidir. Sistemin olası gaz kayıpları firmamızın üretimi olan özel terazi sistemi ile sağlanmaktadır. Deniz sektöründe kullanılan sistemler RINA veya GL sertifikalıdır.

12 MİKRO SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM onaylı ve UL listeli veya talebe göre EN normlarında ithal edilmekte, GOST-R sertifikalı olarak imal edilmektedir. Silindirler 0.5,1, 2, 4, 6, 12 kg kapasitelidir. AC ve DC enerjili alanlarda kullanılan tüm açık ve kapalı üniteler, çeker ocaklar, araçlar, kompresör ve CNC ler, rüzgar tribünleri, baskı makinaları, müzeler, davlumbaz, asma tavan ve yükseltilmiş döşemelerde uygulanmaktadır. Sistem basınçları, manometre ve düşük basınç anahtarı ile takip edilmektedir. Sistemin tetiklenmesi için detektöre veya panele ihtiyacı yoktur. İçinde azot bulunan 5 mm çapındaki boru detektör ile yangın çok kısa sürede söndürülür. Tasarımlarda kabinin tamamına göre gaz hesabı yapılır.

13 YANGIN SİSTEMLERİ DOLUM HİZMETLERİ Otomatik gazlı, sulu, tozlu ve köpüklü sistemlerin ilk dolumları ve yeniden dolumları, elektronik ve mekanik testleri UL, üretici yöntemlerine göre yurt dışında sertifikalanmış operatörlerimiz ile TSE ve TÜRK LOYDU belgeli tesislerimizde gerçekleştirilmektedir. İmalatlarımız, TÜV- SUD tarafından verilmiş EN standardına göre TPED ve CE sertifikalıdır. Gazlı sistemlerimiz hem donanım bazında hem de sistem olarak VDS ve GOST-R tarafından belgelenmiştir. RSS söndürme sistemlerimizin tescilli markasıdır.

14 SULU SÖNDÜRME VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ Yangın pompaları, hidrant sistemi, yangın dolapları, sprinkler, spray soğutma ve söndürme sistemleri BYKHY, NFPA ve EN esaslarına göre ve VDS onaylı yazılım ile tasarlanmakta, hidrolik hesapları yapılmakta, tedarik edilmekte, montaj ve bakımları Sulu söndürme sistemlerinde kullanılan kaynaklı imalatlarımız CE sertifikalıdır. Testler NFPA sağlanmaktadır. FM onaylı, UL listeli donanımlar ithal edilmektedir. HDPE testleri EN 850 koşullarına göre gerçekleştirilmektedir. kurallarına göre yapılmaktadır.

15 DENİZ SEKTÖRÜ Türk Loydu servis sağlama sertifikası ile askeri ve ticari gemilere, IMO kurallarına uygun sertifikalı ürün ve mühendislik hizmeti verilmektedir. Firmamızın kendi ürünü olan gazlı söndürme sistemi tip sertifikaları, IMO 848 testleri, firmamızın 500 m3 lük özel test odasında yapılmaktadır. Gemilerde kullanılan köpüklü ve gazlı söndürme sistemi imalatlarımız Tip sertifikalıdır. Kullanılan yangın algılama, söndürme sistemlerinin her biri MED belgelidir. Ticari ve askeri gemilere özgü yangın güvenlik sistemlerinin tasarımı, montajı, devreye alma çalışmaları, eğitimleri ve dokümantasyonları, FAT, HAT ve SAT testleri isterlere göre yapılmaktadır.

16 YANGIN VE GAZ ALGILAMA SİSTEMLERİ Konvansiyonel, adresli yangın veya gaz alarm sistemlerinin tasarımları, mühendislik hizmetleri, ithalatı, montajı, bakımı ve periyodik testleri firmamızın üreticilerden eğitim alan sertifikalı personeli tarafından sağlanmaktadır. Standart tip duman, ısı, kombine detektörler, sayısal veya analog LHD (Hat tipi ısı detektörü), ışın tipi, hava örneklemeli, spark detektörler veya Exproof UV+ IR, IR 3 alev detektörleri, Oil mist detektörleri, toksik ve parlayıcı sabit ve taşınabilir gaz detektörleri, paneller FM onaylı, UL listeli, ATEX, EN veya LPCB sertifikalı olarak ithal edilmektedir.

17 YANGIN VE DUMAN PERDELERİ, BARİYERLER VE VENTİLASYON Düşey, yatay, eğrisel yangın perdeleri, yangın senaryosuna göre yapı içinde güvenlik hollerinin sağlanması, duman veya ısının yangın zonlarında bloke edilmesi maksadıyla, pasif sistem olarak kullanılmaktadır. Yangın ve duman perdesi, yangın alarm sistemi uyarısıyla otomatik veya manuel olarak kapanmakta veya açılmaktadır. BYKHY kurallarına uymayan eski yapılardaki kaçış mesafesinin sağlanabilmesi ve güvenlik hollerinin yaratılmasında esnek ve estetik bir çözümdür. EN kurallarına göre, saat, saat ve saat olmak üzere değişik kumaş çözümleri ile EN, BSI sertifikalı ve UL listeli olarak elektronik ekipmanlarıyla beraber, montajlı teslim edilmektedir. Duman perdeleri, statik veya dinamik olarak tasarlanmakta ve uygulanmaktadır. Yangın anında, özellikle atrium uygulamalarında, dumanın blokajından sonra atmosfere atılması için kullanılan çatı ventilasyon kapakları, EN sertifikalı olarak ithal edilmektedir. Tesislerimizde perde onarımları özel ekipmanlarla yapılmaktadır.

18 BAKIM, ONARIM VE EĞİTİM Çok sayıda tesisin yangın güvenlik sistemlerinin periyodik bakımları, test ve kontrolleri mobil ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda işletme ve test eğitim hizmeti de verilmektedir. Bünyemizdeki elektronik ve mekanik atölyelerde test ve onarımlar yapılmaktadır. Periyodik bakımlar ve testler NFPA Test And Maintenance, Inspection dokümanına göre yapılmaktadır. Deneyimli kadromuzla, endüstriyel tesisler ve gemilere teorik ve pratik yangın eğitimleri, acil eylem planı uygulaması eğitimi verilmektedir.

19 İMALAT, HİZMET VEYA TEDARİK EDİLEN ÜRÜNLERE AİT SERTİFİKASYONLAR SİSTEMLER - MALZEMELER FM 200 (HFC 227) Gazlı Sön. Sis. FE 25 (HFC 125) Gazlı Sön. Sis. INERT (IGOI, IG541, IG55, IG100) NOVEC CO2 MİKRO Sön. Sis. Silindir (2-150 Litre) Köpük Konsantresi Köpük Sistemi Sprinkler Sistemi Yangın Pompaları Portatif Yangın Pompaları Water Mist (Su Sisi) Kuru ve Islak Kimyevi Sön. Sis. Yangın Algılama Exproof Ürünler Yangın Perdeleri Yangın Kapıları Yangın Durdurucular Çatı ventilasyon Kapakları Kolektör İmalatı Sistemlerin Boru Montajları Yeniden Gaz Dolumu Tasarım Yazılımları Nozullar Bağlantı Parçaları FM UL VDS EN GOST-R ICAO TÜRK LOYDU LPCB TÜV SUD BSI LYOD REG. ATEX CE NFPA 20

20 YANGIN KAPILARI Sarmal veya kayar tip büyük boyutlu çelik yangın kapıları 1000 C de 4 saat dayanıklıdır. Ürünler, FM onaylı, UL listeli, EN 1634, BSI 476 sertifikalı olarak tedarik edilerek montajları yapılır. Elektro / mekanik kapsamlı bakım ve testler EN normlarına göre yapılmaktadır.

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-125 OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ HFC

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi İçerenköy Mah. Umut Sk. E5 Yanyol Üzeri AND Binası No:12 İç Kapı No :4 Ataşehir/ 34752 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU FİRMAMIZ HAKKINDA. ARD olarak insan hayatına verdiğimiz önem ve sorumluluk bilinci ile çıkmış olduğumuz yolda, senelerdir siz müşterilerimize zamanında, güvenilir

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-227ea OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com SPRİNKLER SİSTEMLERİ SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE OLAN DONANIM

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tepekulu Kongre ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No:40 Kat:M1-M2 Bayraklı 35053 İZMİR / TÜRKİYE Tel : +90 (232)

Detaylı

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım ŞİRKET PROFILI MOBIAK SA 1977 yılında kurulmuş olup Yunanistan nın hızla büyüyen şirketler arasındadır. İtfaiye Ekipmanları sektöründe Balkanlar, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük şirketlerinden biridir.

Detaylı

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ Kalite, Güven ve Süreklilik... Su ve Köpük monitörleri riskli veya etkilenen bölgeye en kısa zamanda, güvenli mesafeden gerekli ve doğru miktarda su veya köpük vermek için kullanılan

Detaylı

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK YAVUZ YANGIN GÜVENLİK GÜVENİLİR ORTAĞINIZ İLETİŞİM Batı Bulvarı ATB İş merkezi G Blok No: 175 Macunköy / Yenimahalle /ANKARA Telefon: 0 (312) 397 85 25 Faks 0 ( 312) 397 85 26 E-posta: info@yavuzyangin.com

Detaylı

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden Hidrolik sistem partneri Hidrolik sistem partneri Herşey tek elden Hidrolik demek, HANSA-FLEX demek. Bugün dünden fazla. HANSA-FLEX, hidrolik sektöründe zamanla Avrupa nın lider işletmesi olmuştur. Bu

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 Hakkımızda. 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri. 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri. 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri

İÇİNDEKİLER. 1 Hakkımızda. 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri. 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri. 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri İÇİNDEKİLER 1 Hakkımızda 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri 5 Panel İçi (Fire Trace) Söndürme Sistemleri 6 NOVEC 1230 Söndürme

Detaylı

M E K A N İ K K İ M YA

M E K A N İ K K İ M YA İNŞAAT / MEKANİK / KİMYA / ENER Jİ / BİLİŞİM www.aldemirsan.com w w w. a l d e m i r s a n. c o m Doğa varsa SEN varsın! Üretim, yönetim ve pazarlama çalışmalarında etik değerleri koruyarak ve her türlü

Detaylı

Gazlı yangın söndürme sistemleri

Gazlı yangın söndürme sistemleri Yang n Güvenlik Güvenliği 28 TEKN K MAKALE Gazlı yangın söndürme sistemleri Yangın söndürme sistemlerindeki en etkili gaz hangisidir? Sorusunun tek bir doğru cevabı yoktur. Doğru cevap; uygulama yapılacak

Detaylı

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş.

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. İÇERİK GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ 1. GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİNE

Detaylı

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır.

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır. TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. YANGINDAN KORUMA ORGANİZASYON YANGINDAN KORUMA EKİP LİDERİ YANGIN MÜFETTM FETTİŞİ YANGIN ARAÇLARI BAKIM TEKNİSYEN SYENİ Y.S.C. TEKNİSYEN SYENİ VARDİYA SORUMLUSU

Detaylı

Hidrolik silindir uzmanı.

Hidrolik silindir uzmanı. Hidrolik silindir uzmanı www.kocalift.com Yüksek Kalite, Profesyonel Çözüm... www.kocalift.com Hakkımızda Biz kimiz? 2007 yılında kurularak sektöre hizmet vermeye başlayan KOCALİFT, sektördeki 25 yıllık

Detaylı

www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ

www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER Hakkımızda FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri CO₂ Gazlı Söndürme Sistemleri Inert Gazlı Söndürme Sistemleri NOVEC 1230 Söndürme Sistemleri

Detaylı

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ I. SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ II.SU SİSİ SİSTEMLERİ UYGULAMA ÇEŞİTLERİ Düşük Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Ortaklar Caddesi Sakızağacı Sokak No:1/K Mecidiyeköy Şişli 34394 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : +90 (212) 244 72 07 Faks : +90 (212) 244

Detaylı

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT Mayıs, 2015 Edincik, Bandırma 1 İçindekiler İçindekiler... 2 Yönetici Özeti... 3 1 TESİS GENEL TANITIMI... 4 1.1 Tesis

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi İÇERİK Yangın Standartlar,Yönetmelikler ve Onaylar Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Yağmurlama sistemi Yangın pompa grubu Hidrantlar

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Kazım Dirik Mah. 372/7 Sk. No:8 Bornova İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 486 17 11 Faks : 0232 486 18 11 E-Posta : info@femko.com.tr Website

Detaylı

Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri

Detaylı

SAVEL SAVEL. www.savel.com.tr. Akaryakıt Otomasyon LPG CNG

SAVEL SAVEL. www.savel.com.tr. Akaryakıt Otomasyon LPG CNG SAVEL Akaryakıt Otomasyon LPG CNG SAVEL Savel Mobil İstasyon Çözümleri Serisi 10ft, 20ft,40ft ve 40ft-HC iso standartlarında CSC sertifikalı BIC-CODE lu istasyon çözümleri., akaryakıt dünyasına yeni bakış

Detaylı

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir.

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir. SDS // SNK YANGIN YANGIN POMPALARI UL Kimdir, Ne yapar: UL (Underwriters Laboratories Inc.) 5 ana stratejik dalda (Ürün Güvenliği, Çevre, Sağlık, Üniversite ve Doğrulama Servisleri) faaliyet gösteren uluslararası

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Adresi : Ali Nihat Tarlan Cad. Kutay Han No:103 D: 9 Tel : 0216 573 55 53 Faks : 0216 573 88 01 E-Posta : info@tcsbelgelendirme.com Website

Detaylı

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri Ürün grupları markalarımız Modüler Askı Destek Sismtemleri Şirketimiz FALKON MÜHENDİSLİK PROJE & DANIŞMANLIK firması olarak geleceğiniz güvence altına almak, insan hayatını ve yatırımlarınızı korumak için

Detaylı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı 2016 İş Güvenliği Eğitim Programı Eğitmen Kemal ÜÇÜNCÜ,Mak.Müh.MSc. 1984 Yılında İ.T.Ü Makine Fakültesinden mezun oldu. Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği,Beuth Üniversitesi-Berlin de

Detaylı

PERĐYODĐK KONTROLLER BASINÇLI KAPLAR

PERĐYODĐK KONTROLLER BASINÇLI KAPLAR PERĐYODĐK KONTROLLER BASINÇLI KAPLAR BUHAR KAZANI Kazanlarda, Basınçlı Kaplarda Alınacak Güvenlik Tedbirleri madde: 207,208,209,210 Buhar kazanlarının; imalinin bitiminde, monte edilip kullanılmaya başlamadan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. No:2 Varyap Meridyan A Blok Kat:19 Ataşehir 34100 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 572 49

Detaylı

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN Kurumsal Hakkımızda Erbil Grup temellerini 2000 yılında Erbil Endüstriyel Elektrik Elektronik Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. adı atında kurmuştur.

Detaylı

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI:

YAPI GENEL: ISI, SU ve SES YALITIMI: Bu doküman, Ege Yapı Ltd. Şti İz Park Projesi nin mahal listesini tanımlanmaktadır. Mahal listesi; A blok a ait genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını

Detaylı

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık Irmak Yangın Irmak Yangın Sistemleri ve Danışmanlık ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLERİMİZ DANIŞMANLIK İLETİŞİM ÜRÜNLERİMİZ Yangın Söndürme Cihazları Yangın Dolapları Yangın İhbar Zil ve Butonları Yağmurlama

Detaylı

KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi

KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi Personel Seçimi Demontaj & Geri Dönüşüm Projelerinde; Alanında uzman

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri If the you can read this Click on the icon to choose a picture or Reset the slide. To Reset: Right click on the slide thumbnail and select reset slide or choose the Reset button on the Home ribbon (next

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER İşletmelerinizdeki boru devreleri ve basınçlı kaplarda özel basınç isteklerinde yanınızdayız. Basınç talebiniz

Detaylı

FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Firmamız 2011 yılında kurulmuș olup, günümüze kadar iș tecrübesini geliștirerek teknolojiyi yakından takip etmiștir. Müșterilerimizin ihtiyaçları

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Cevizli Mh. Tınaztepe Sk. Altınöz Apt. No:16 D.1-2-3-4-6 Maltepe 34846 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 651 08 95

Detaylı

Doğayla barışık çözümler sunar...

Doğayla barışık çözümler sunar... Doğayla barışık çözümler sunar... ŞİRKET PROFİLİ 2005 yılında Mersin de kurulan MB TEKNİK, gelişimi sürecinde, müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini daha hızlı ve organize şekilde karşılamak ve faliyetlerini

Detaylı

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI OTOMATİK YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ DİKİŞLİ SİLİNDİR ÇELİK ÇEKME SİLİNDİR 1 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SİLİNDİRLERİ

Detaylı

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ Bu yöntem, depolama tankında yada boru hatlarında oluşan bir sızıntının akustik yöntem ile tespitine yönelik muayene tipidir. Muayenedeki amaç basınç (vakum) altındaki

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları NFPA (National Protection Association), Amerikan Yangından Korunma Kurumu'dur. Bu kurum, ABD'de uygulanması zorunlu

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ FİYAT LİSTESİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ FİYAT LİSTESİ OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ ÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİT TAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL

Detaylı

SADIK PRES SANAYİ ÜRÜN KATALO U

SADIK PRES SANAYİ ÜRÜN KATALO U ÜRÜN KATALO U - 2014 TSE EN 671-1 CE BELGESİ TSE EN 671-2 ISO 9001:2008 Ü R E T İ M B A 1971 N D I HAKKIMIZDA Firmamız 1971 yılında ANKARA Demir Sanayinde Sadık ÖKÖN tarafından kurulmuş, ve Radyatör Konsolu,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No Adresi Mavievler Mah. Sancak Sok. No11 Küçükyalı Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website 0 216 518 02

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Adresi : Plaza Yukarı Dudullu Mah. Tel : 0 216 469 46 66 Faks : 0 216 469 46 67 E-Posta : kys@szutest.com.tr Website : www.szutest.com.tr

Detaylı

w w w. a v e o r. c o m. t rw w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r.

w w w. a v e o r. c o m. t rw w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m.. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e o r. c o m. t r w w w. a v e

Detaylı

Firmamız. Hedeflerimiz

Firmamız. Hedeflerimiz Firmamız Başta konteyner olmak üzere, modüler şantiye binaları, çelik yapılar gibi prefabrik konut üretimi ve montaj / demontaj hizmeti veren Kardem Prefabrik, bu alanda yurt genelinde inşaat firmalarının

Detaylı

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır...

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Mekanikte çözüm ortağınız... 1992 yılında faaliyetine başlayan Serkon A.Ş., ısıtma-soğutma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri sektörüne hizmet

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) 'A Tipi' Muayene Kuruluşu Adresi : Çetin Cad. Yunus Emre Sk. No:2 D:3 Yeni Dudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 313 14 20 Faks : 0 216 313 14 33

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon No: Adresi : Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Postane Mah. Dr. Rüştü Nuran Sok. No:17 D:1-2 Tuzla 34730 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 492 21 10 Faks : 0 216 532 71 82 E-Posta :

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ - 2014 1 SABİT FLANŞLI KOMPANSATÖRLER Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450, 1000 cycle. Ondülasyon Malz. : AISI 304 Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart Karbon Çelik 200,00 TL 225,00 TL 215,00 TL

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tersaneler Cad. No:26 Tuzla 34944 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : yakdagcik@turkloydu.org

Detaylı

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği - 2014 Ahmet Cevat Akkaya www.kbsb.org.tr Milyar Kaçınılmaz Son? Misyon? Tek gerçek kaynak - Dünya Dünya popülasyon

Detaylı

FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR

FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR 1. Nerelerde FM-200 gazlı yangın söndürme sistemi kullanmalıyım? FM-200 gazlı yangın söndürme sistemi

Detaylı

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME Bu dokümanda Mall Of İstanbul projesinin ofis bloğunun teknik şartnamesi tanımlanmaktadır. Teknik Şartname genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını tariflemektedir.

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL İ 34 1. Kazanlar İçin Periyodik Kontrol Bedelleri 1.1. 30 m²ye kadar (30 m² dahil) kazanlar 230. 00 TL + %18 KDV 1.2. 30-50 m² (50 m² dahil) kazanlar 260.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Evliya Çelebi Mah.Tersaneler Cad. No:26/1 Tuzla 34944 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : agurbuz@turkloydu.org

Detaylı

ultra hafif kompozit silindirler

ultra hafif kompozit silindirler ultra hafif kompozit silindirler YENİLİKÇİ ÜRÜN Ürünlerimizin yenilikçiliği, çok hafif kompozit silindirler konusundaki uzun yılar süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucudur. Üretim prosesi,

Detaylı

Doğayla barışık çözümler sunar...

Doğayla barışık çözümler sunar... Doğayla barışık çözümler sunar... ŞİRKET PROFİLİ 2005 yılında Mersin de kurulan MB TEKNİK, gelişimi sürecinde, müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini daha hızlı ve organize şekilde karşılamak ve faliyetlerini

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI kayraenerji.com Modüler depo, demonte parçalar halinde imal edilmiș ürünün hiçbir kaynak ya da bașka imalat yöntemi gerektirmeden montaj mahallinde cıvatalar

Detaylı

ALKAN SATRAL REG. KILAVUZU

ALKAN SATRAL REG. KILAVUZU 2010 ALKAN GAZ ALETLERİ 0216 447 08 14 (PBX) [Cilt 1, Sayı 1] ALKAN 072101 SATRAL REG. KILAVUZU İçindekiler ALKAN KILAVUZ İNERT Regülatörü 072101 Serisi İçindekiler 1.1 Uygulama 1.2 Önsöz 1.2 Teknik Veriler

Detaylı

TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME. ADEM AKGÜN TÜRK LOYDU

TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME. ADEM AKGÜN TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME ADEM AKGÜN aakgun@turkloydu.org nun BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ bir yönetim yapısı vardır. Türk Loydu Genel Kurulu Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr çözüm üretiyoruz... Hakkımızda 2012 yılında endüstriyel otomasyon sektöründe yenilikçi ve kaliteli

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Adresi : Tepekulu Kongre ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No:40 Kat:M1-M2 Bayraklı 35010 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 462 33 33 Faks : 0 232

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com DAVLUMBAZ İÇİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ MEVCUT RİSKLER

Detaylı

Jeotermal Enerji Santralleri Pompa Teknolojileri: Bir «Pompacı» Bakışı

Jeotermal Enerji Santralleri Pompa Teknolojileri: Bir «Pompacı» Bakışı Jeotermal Enerji Santralleri Pompa Teknolojileri: Bir «Pompacı» Bakışı GT 2017 Jeotermal Türkiye Çalıştayı ve Kongresi, Ankara, TR Hamdi Nadir Tural Makina Yük. Müh. İş Geliştirme Müdürü Standart Pompa

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri-2

Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yağmurlama sistemi Amaç Yangına erken tepki verilmesinin sağlanması Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi Sistem hangi elemanlardan oluşur? Yağmurlama başlıkları

Detaylı

MPU ENERJİ MEKANİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

MPU ENERJİ MEKANİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MPU ENERJİ MEKANİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Kemeraltı Mahallesi 78.Sokak 1/3 Marmaris MUĞLA TEL : (553) 721 39 39 www.mpuenerji.com info@mpuenerji.com NELER YAPIYORUZ MÜHENDİSLİK PROJE UYGULAMA

Detaylı

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Demontaj İşlerimizin Aşamaları 1-Yerinde İnceleme ve Keşif 2-Risk Değerlendirmesi 3-Alanında Uzman Kadro Oluşturulması 4-Demontaj Personelinin İSG

Detaylı

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon İLAÇ Temizleme Boyutlar ve Toleranslar Metalürjik Kontrol Yüzey Kalitesi Paketleme Dökümantasyon DIN 11866 ya göre borular ASME - BPE 4 6 8 10 15 20 25 32 40 50 65 80 100 125 150 200 6,0 x 1,0 8,0 x

Detaylı

Periyodik Test ve Kontroller

Periyodik Test ve Kontroller Periyodik Test ve Kontroller İş Güvenliği yönünden; Buhar Kazanı Periyodik Kontrolü, Kalorifer Kazanı Periyodik Kontrolü, Hava Tankı Periyodik Kontrolü, Kompresör Periyodik Kontrolü, Hidrofor Periyodik

Detaylı

Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden

Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden C e n t r i f u g e Te c h n o l o g y Santrifüj Teknolojisi Yenilikler bizden faydalanmak sizden Made in Switzerland Temel kimyasallar İtici tip santrifüjler Sürekli işletim Yüksek ürün yıkama verimi,

Detaylı

DEMİR VE ÇELİK ÜRETİM TESİSLERİ PETROKİMYA TESİSLERİ ENDÜSTRİYEL BORULAMA TESİSATI

DEMİR VE ÇELİK ÜRETİM TESİSLERİ PETROKİMYA TESİSLERİ ENDÜSTRİYEL BORULAMA TESİSATI www.promekanik.com 2011 yılında Dörtyol/Hatay da kurulmuş olan Promekanik Mühendislik Ltd. Şti, ağırlıklı olarak Demir ve Çelik Üretim Tesisleri, Petrokimya Tesisleri, Toz Toplama Sistemleri, Kaldırma

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2016 enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuzdur. Bizi Geleceğe Taşıyan. GEO TARİHÇE ( 5 ) PROJE TAAHHÜT ( 6-7 ) KALİTE

Detaylı

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri»

DUAL FUEL SYSTEM. «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» DUAL FUEL SYSTEM «Dizel araçlar için CNG Çift Yakıt Sistemleri» Dual Fuel System DUAL FUEL SYSTEM, dizel motorlu KAMYON, TIR, OTOBÜS, TRAKTÖR, İŞ MAKİNESİ, JENERATÖR vb. araçlarda kullanılan motorinin

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç Detectomat firmasının da içinde bulunduğu JOB Group un Yönetim kurulu başkanı Eduard J. Job, 1968 yılında Minimax AG

Detaylı

İhtiyacınıza En Uygun Çözümler

İhtiyacınıza En Uygun Çözümler İhtiyacınıza En Uygun Çözümler Yangın Alarm Sistemleri - LPCB, VDS, TSE Sertifikalı Ürünler - Kısa Devre İzolatörlü Dedektörler, Butonlar ve Modüller - Lan/Wan İzleme ve Programlanan Paneller - Acil Anons

Detaylı

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN MÜHENDÝSLÝK YANGIN KORUNUM SÝSTEMLERÝ ACÝL AYDINLATMA VE YÖNLENDÝRME ARMATÜRLERÝ ÜRÜN KATALOÐU 2008 www.atilan.com.tr FAALİYET ALANLARIMIZ GAZLI YANGIN

Detaylı

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci C N G Dönüşüm Kalite Güvence Süreci CNG DÖNÜŞÜM KALİTE GÜVENCE SÜRECİ ECE - R 110 Uluslar arası standartlara göre üretim ECE - R110 CNG Dönüşüm ekipmanlarının en yüksek tasarım, test ve imalat standardıdır

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü EK Yangın Emniyet Sistemleri Uluslararası Kodu (International Code for Fire Safety Systems FSS Code) nda İdarenin Takdirine, Düzenlemesine veya Onayına Bırakılan Teknik Konular Paragraf 1/4: Yangın söndürücü

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI YANGINLA MÜCADELE POMPALARIMIZ Yangınla mücadelede kullanılan Makine ve ekipmanlar içerisinde Sulu Söndürme Sistemleri hayati bir öneme sahiptir. Sulu söndürme

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSİYON TALAŞLI İMALAT MAKİNA BAKIM ENDÜSTRİYEL BORU TESİSATI YANGIN SİSTEMLERİ

ÇELİK KONSTRÜKSİYON TALAŞLI İMALAT MAKİNA BAKIM ENDÜSTRİYEL BORU TESİSATI YANGIN SİSTEMLERİ ÇELİK KONSTRÜKSİYON TALAŞLI İMALAT MAKİNA BAKIM ENDÜSTRİYEL BORU TESİSATI YANGIN SİSTEMLERİ KÖRFEZ SANAYİ SİTESİ 202 BLOK NO: 52 41100 İZMİT/KOCAELİ Tel : 0262 335 54 33 Fax : 0262 335 54 34 Web : www.tufekcimakina.com

Detaylı