ULUSAL AFET YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSAL AFET YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 YALNIZ DEĞİLSİNİZ ULUSAL AFET YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

2 TEMEL İLKELERİMİZ İNSANİYETÇİLİK Savaş yaralılarına ayrım gözetmeksizin yardım isteğinden doğmuş olan Kızılay, ulusal ve uluslararası alanda, her türlü koşullarda insanların acılarını önlemeye ve hafifletmeye çalışır. İnsan yaşamını ve sağlığını korumayı ve aynı şekilde insan kişiliğine saygıyı sağlamayı amaçlar. Uluslararası alanda karşılıklı anlayış, dostluk, işbirliği ve sürekli barışı destekler. AYIRIM GÖZETMEMEK Kızılay, hiçbir milliyet, ırk, din, cinsiyet, sosyal şart veya siyasal inanç farkı gözetmez. İnsanlara yalnız ıstırapları ölçüsünde yardıma koşmaya veya öncelikle en ivedi ihtiyaçları karşılamaya çalışır. TARAFSIZLIK Kızılay, herkesin güvenini muhafaza amacıyla düşmanlıklara taraf olmaz ve siyasal, ırksal, dinsel ve felsefi nitelikteki tartışmalara girmez. BAĞIMSIZLIK Kızılay, bağımsız bir kurumdur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına ve uluslararası ilgili mevzuat hükümlerine tabi olarak, insancıl faaliyetlerinde kamu otoritelerinin yardımcısıdır. Uluslararası Kızılay- Kızılhaç temel ilkelerine göre hareket olanağı veren bir özerkliğe sahiptir. HAYIR KURUMU NİTELİĞİ Kızılay, hizmetlerinde çıkar gözetmeyen gönüllü bir yardım kurumudur. BİRLİK Türkiye'de, Türkiye Kızılay Derneği dışında aynı amaçla ve herhangi bir isim altında başka bir teşkilat kurulamaz. Kızılay herkese açıktır ve çalışmaları bütün yurdu kapsar. EVRENSELLİK Kızılay, aynı amaçla hizmet veren bütün yabancı ulusal kuruluşlarla aynı haklara sahip ve onlarla yardımlaşmakla görevli evrensel bir kurumdur.

3 AFET MÜDAHALE FAALİYETLERİ AFET HAZIRLIK VE PLANLAMA FAALİYETLERİ

4

5 AFET MÜDAHALE FAALİYETLERİ DEPREMLER 2012 yılında yurt içinde meydana gelen büyüklüğü 4.0 ve üzerinde olan her depremde alarm verilmiş ve en yakın afet müdahale merkezi depremin büyüklüğüne paralel olarak harekete geçirilmiştir. Afet Yönetimi Müdürlüğü koordinasyonunda müdahale edilen depremler aşağıdaki tabloda kronolojik sıra ile verilmiştir. Bunların içinde hem etkilenen insan sayısı hem de gerçekleştirilen müdahale boyutları ile 2012 yılı faaliyetleri arasında çok önemli bir yer işgal eden Van Depremi müdahalesi ayrı bir başlık altında detaylı olarak yer almaktadır. SN Etkilenen Yer Tarih Müdahale Eden Merkez Ulaşılan Kişi Sayısı Gıda Kolisi Çadır (aile tipi) Sayısı Mevlana Evi Konteyner Sayısı Sıcak Yemek (kap) 1 Van-Erciş Depremi (2012 yılında da faaliyetler devam etmiştir) Ulusal Düzey Müdahale Muş- Bulanık Sultanlı Köyü Doğu Anadolu BAYM, Muş ve Bulanık Şube Bşk Diyarbakır - Lice Güneydoğu Anadolu BAYM Muğla Fethiye Ege BAYM 100 TOPLAM ULAŞILAN KİŞİ SAYISI

6 VAN DEPREMİ MÜDAHALE FAALİYETLERİ 1. GENEL DURUM 23 Ekim 2011 tarihinde, Van Merkeze bağlı Tabanlı Köyü'nde saat 13:41 de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından tüm birimlerini alarma geçiren Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi (AFOM) koordinasyonunda müdahale faaliyetleri başlatılmıştır. 9 Kasım 2011 saat 21:25 de Merkez Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından ise alanda bulunan bütün Türk Kızılayı birimleri, ilk depremden yoğun olarak etkilenen Erciş ilçesinin yanısıra, ikinci depremde etkilenen Van Merkezde de faaliyetlerini sürdürmüştür. Yaşanan her iki depremin ardından Van ili genelinde, 644 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmış, toplamda kişi doğrudan etkilenmiştir.

7

8 Van depremi insani yardım operasyonu süresince, söz konusu faaliyetleri yürütmek üzere alana görevlendirilen personel ve araçlara ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur. PERSONEL SAYISI KIZILAY PERSONELİ KIZILAY ŞUBELERİ GÖNÜLLÜSÜ APHB GÖNÜLLÜSÜ (AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ) SÖZLEŞMELİ PERSONEL (HİZMET ALIMI) TLT GÖNÜLLÜSÜ (MUHTAR, ÖĞRETMEN VE DİN GÖREVLİLERİ) TOPLAM ARAÇ SAYISI ÖZKAYNAK KİRALIK ARAÇLAR (HİZMET ALIMI) TOPLAM BARINMA FAALİYETLERİ: Van Depremi İnsani Yardım Operasyonu kapsamında gerek stoklarımızdan gerekse uluslararası yardım çağrısı yapılarak temin edilen, kurulan veya dağıtımları gerçekleştirilen barınma ünitelerine ait detaylar aşağıda sunulmuştur. AFET BÖLGESİNDEKİ KAMPLARA VE MÜNFERİT DAĞITILAN BARINMA ÜNİTELERİNE İLİŞKİN TABLO HİZMET SUNULAN YER Barınma Ünitesi/ Ulaşılan kişi Sayısı VAN ERCİŞ ADİLCEVAZ ÖZALP PATNOS BİTLİS MALAZGİRT Adet Kişi Adet Kişi Adet Kişi Adet Kişi Adet Kişi Adet Kişi Adet Kişi Çadır Münferit dağıtım-çadır ÇADIR TOPLAM Mevlana Evi Kenti Münferit dağıtım- Mevlana Evi MEVLANA EVİ TOPLAM Konteyner Münferit dağıtım- Konteyner KONTEYNER TOPLAMI ULAŞILAN KİŞİ SAYISI KİŞİ

9 3 BESLENME FAALİYETLERİ: 3.1 SICAK YEMEK DAĞITIM FAALİYETİ: Meydana gelen deprem sonrası alarm durumuna geçen Türk Kızılayı, Erciş ilçesinde bulunan ve depremden etkilenen vatandaşların geçici beslenme ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye mutfak ünitelerini sevk etmiş ve Erciş Ekip Başkanlığı tarafından yürütülen yemek dağıtım faaliyetleri çerçevesinde tarihleri arasında toplam kap yemek dağıtımı yapılmıştır. Söz konusu faaliyet tarihi itibariyle sonlandırılmıştır. Van merkezde ise, depremden etkilenen vatandaşların beslenme ihtiyacı Van Valiliği tarafından karşılanmıştır. 3.2 EKMEK DAĞITIM FAALİYETİ: Sıcak yemek hizmetlerinin yanısıra, Türk Kızılayı Erciş Ekip Başkanlığı tarafından gerek Kızılay Mobil Ekmek Fırınında hazırlanan gerekse piyasadan temin edilen ekmeklerin dağıtımı da eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Faaliyet kapsamında dağıtılan ekmek sayısına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

10 Temin Şekli Türk Kızılayı Mobil Ekmek Fırınında sürdürülen ekmek pişirme faaliyeti tarihi itibariyle sonlandırılmıştır. 3.3 SICAK İÇECEK DAĞITIM FAALİYETİ: DAĞITILAN EKMEK SAYISI Üretim (adet) Kızılay (Mobil Fırın) Piyasadan Satın Alınan TOPLAM Türk Kızılayı, deprem sonrası, bölgede bulunan vatandaşlara destek olmak üzere seyyar ikram araçlarını da alana sevk etmiş ve depremzedelerin gıda ihtiyaçları ile birlikte sıcak içecek dağıtımı da gerçekleştirmiştir. 3.4 KURU GIDA DAĞITIM FAALİYETİ: Türk Kızılayı, kış aylarının yaklaşması ve aşırı kar yağışı sonucu köy yolları ve mahallelerin kapanacağı ihtimali üzerine gerekli planlamalarını yaparak merkeze bağlı köyler ile Erciş merkez mahallelerinde kuru gıda dağıtımı faaliyeti gerçekleştirmiştir. Söz konusu faaliyet çerçevesinde, toplam aileye ( kişi) kuru gıda yardımı yapılmıştır.

11 3.5 PSİKOSOSYAL DESTEK PROGRAMI (PSP) FAALİYETLERİ: Van depremi sonrası, Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği ne üye dernekler ile birlikte psikososyal destek çalışmaları yürütülmüştür. DERNEK GÖNÜLLÜ SAYISI GÖREV YAPTIĞI BÖLGE TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK DERNEĞİ ÇOCUK VE GENÇLİK RUH SAĞLIĞI DERNEĞİ 53 ERCİŞ 47 VAN 12 ERCİŞ 16 VAN 11 ERCİŞ 20 VAN 8 ERCİŞ 4 VAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ 7 ERCİŞ GENEL TOPLAM 178 Kreş: Çocukların gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanan faaliyetler 2-5 yaşları arasındaki çocuklar ile yürütülmüştür. Etüt: eğitim öğretim yılına yaşanan afetten dolayı ara verilmiştir. Etüt çalışması ile geçen bu sürenin telafi edilmesine ve örgün eğitime destek olunması, özellikle sınavlara hazırlanan ilköğretim 8. sınıf ve lise 4. sınıf öğrencilerine bir çalışma ortamı sunulmuştur. Çalışmalarda akran desteği sağlanmış ve öğretmenler ile çalışılmıştır. İhtiyaç ve Kaynak Analizi: Sosyal hizmet uzmanları tarafından afetzedelerin barınma, beslenme, sağlık, eğitim ve aile üyelerinin bir araya gelmesi gibi alanlara ilişkin ihtiyaçları tespit edilmiştir. Aynı zamanda afetzedelerin güçlü yönlerinin ve kaynaklarının da tespiti yapılmış, psikososyal müdahaleler kapsamında toplumu harekete geçirme çalışmalarında da bu kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanılmıştır. Psikoterapatik Müdahale: Depremin yol açtığı duygusal, zihinsel, davranışsal olumsuzlukların sağaltımı için kısa süreli psikoterapi müdahaleleri yapılmıştır. Bu çalışmalar travma alanında uzman kişiler (klinik psikologlar, psikiyatristler ve psikolojik danışmanlar ile) tarafından yürütülmüştür. Psikiyatrik Değerlendirme ve Tedavi: Psikoloijk belirtilerin sağaltımı için psikiyatrik ilaç tedavisine ihtiyaç olup olmadığının değerlendirilmesi ve tedavinin düzenlenmesi çalışmaları psikiyatri uzmanları tarafından yürütülmüştür. Grup Çalışmaları: Bireylerin yaşadığı psikolojik olumsuzlukların sağaltımında grup dinamiklerinin harekete geçirilmesi, kendi yaş gruplarından kişiler ile bir araya gelmesine olanak sağlanması gibi grup çalışmaları yürütülmüştür. Bu çalışmalar hedef grubun özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir.

12 Kısa Süreli Grup Psikoterapisi Uygulamaları: Grup dinamiklerinin kaynak olarak kullanıldığı psikoterapi müdahalelerinde klinik psikologlar, psikiyatristler ve psikolojik danışmanlar ile çalışılmıştır. Psikoeğitim Odaklı Çalışmalar: Psikoeğitim çalışmaları, psikolojik iyilik halini destekleyen ve bireylerin kaynaklarını güçlendiren geniş katılımlı çalışmalar olarak tanımlanabilir. Annebabalar için düzenlenen Depremden Etkilenen Çocuk konulu eğitim, yetişkinler için Eş İlişkileri Öfke Yönetimi gibi seminerler psikoeğitim çalışmaları arasında sayılabilir. Paylaşım Oturumları: Depremin yol açtığı benzer güçlükleri yaşayan bireylerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmalarına, birbirlerinin başa çıkma kaynaklarını gözlemlemesine olanak sağlayan grup çalışmaları düzenlenmiştir. Sosyal Faaliyetler: Bireylerin güçlendirilmesi, sosyal ağların kurulması ve pekiştirilmesi amacı ile çay saati, sembolik doğum günü partisi, tiyatro ve sinema gibi etkinlikler düzenlenmiştir. Afet Çalışanlarına Destek Faaliyetleri: Afet bölgesindeki çalışma koşulları, tanık olunan olaylar ve kişisel bazı sıkıntılar nedeni ile stres yaşayabilen ve travmaya maruz kalabilen meslek gruplarına yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Polis, jandarma, arama kurtarma birlikleri gibi yardım çalışanları için faaliyetler düzenlenmiştir. FAALİYETİN ADI HEDEF KİTLE FAALİYET YÜRÜTÜLEN BÖLGE ULAŞILAN KİŞİ SAYISI ÇOCUK ETKİNLİKLERİ- 2-5 YAŞ Van İşgem ve Seyrantepe 400 KREŞ Mevlana Kentleri,Erciş Yenişehir SBS, YGS ve LYS sınavlarına hazırlık ETÜT Çadırkenti ve Van Gölü Mevlana 120 öğrencileri Kenti OYUN GRUPLARI 6-15 YAŞ (1070 İHTİYAÇ VE KAYNAK AN. Mevlana kentleri ve çadır kentlerde HANE) yaşayanların tamamı PSİKOTERÖPÖTİK MÜD. 550 Bütün Mevlana kentlerinde, PSİKİYATRİK konteyner kentlerde, DEĞERLENDİRME VE Çocuk ve yetişkin 900 çadırkentlerde ve Erçiş te TEDAVİ Toplum Sağlığı Merkezi nde KISA SÜRELİ GRUP PSİKOTERAPİSİ UYGULAMALARI Ergenler 110 PSİKOEĞİTİM ODAKLI ÇALIŞMALAR Kadınlar ve erkekler Van İşgem ve Seyrantepe Mevlana Kentleri, Erciş Yenişehir Çadır Kenti ve Van Gölü Mevlana Kenti PAYLAŞIM OTURUMLARI Kadınlar, ergenler 300 BİLGİLENDİRME VE SEMİNER (HİJYEN, ÇOCUK SAĞLIK VB.) SOSYAL FAALİYETLER AFET ÇALIŞANLARINA DESTEK FAALİYETLERİ Kadınlar ve erkekler Tiyatro, sinema etkinlikleri, kukla gösterisi, uçurtma şenliği, çay saati Kızılay çalışanları, arama kurtarma birlikleri, polis, Özel kurum (ipragaz) İşgem Mevlana Kenti, Yenişehir ÇK Bütün mevlanakentlerinde, konteyner ve çadırkentler Van da ve Erciş te GENEL TOPLAM

13 3.6 TOPLUM LİDERLERİNİ TEŞKİLATLANDIRMA PROJESİ (TLT) KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER Türk Kızılayı Van Bölge Koordinatörlüğü, Van Ekip Başkanlığı, Erciş Ekip Başkanlığı, toplum liderleri ile gönüllüler arasında koordinasyon ve gönüllü faaliyetlerinin sürekliliği sağlanarak, yardım faaliyetlerinin yürütülmesini amaçlayan bu projede hedef grup olarak Türk Kızılayı personeli, paydaş kurumlar, toplum liderleri ve gönüllüler seçilmiştir. Bu projenin paydaşları ise; Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı İl ve İlçe Müftülükleri, İçişleri Bakanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi, Türk Kızılayı Van Şube Başkanlığı ve Erciş Şube Başkanlığı olarak belirlenmiştir. Van Depremi müdahale faaliyetleri kapsamında farklı il ve ilçelerden toplam 313 TLT gönüllüsü görev yapmıştır. Proje kapsamında, ilk adım olarak ihtiyaç tespitine başlanmıştır. Bu çerçevede mahalle ve beldelerde ihtiyaç tespit ekipleri oluşturularak toplum liderleri ve gönüllüler ihtiyaç tespit çalışmalarını başlatmıştır. Koordinasyona katılan sivil toplum kuruluşları da bu çalışmalara ekipman ve insan kaynağı sağlayarak destek vermiştir. İhtiyaç tespiti çalışmaları ile toplanan bilgiler ilgili Ekip Başkanlıklarına bildirilerek, yardım dağıtımı planlamasına kaynak oluşturmuştur. Toplum liderleri ve gönüllülerimiz ile yapılan dağıtımlar; Çadırkentlerde, Mevlana Kentlerde ve şehir merkezinde belirlenmiş noktalarda gerçekleştirilen sıcak yemek dağıtımı, İhtiyaç tespiti bilgilerine göre kuru gıda dağıtımı, Çadır dağıtımı, Battaniye dağıtımı, Hijyen malzemeleri (yetişkin ve çocuk için) dağıtımı, İçme suyu dağıtımı, Katalitik soba ve LPG tüp dağıtımı, Bebek maması, bebek bezi dağıtımı, giysi ve ayakkabı dağıtımı şeklinde olmuştur.

14 Afete müdahale eden ekiplerimiz bünyesinde oluşturulan lojistik merkezlerinin planlaması, malzemelerin stoklanması ve dağıtımı, depolara giren ve çıkan malzemenin kabulü ve veri tabanına kaydı vb. çalışmalarda gönüllülerimiz operasyonun hesap verilebilirliği ve açıklık ilkeleri etrafında gerçekleştirilmesinde destek sağlamışlardır. Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırkentlere ve konteyner kentlere yerleştirilen ailelerin nüfus bilgileri kayıt altına alınmış, kayıt kartları hazırlanmış ve veri havuzu oluşturulmuş olup yardım dağıtımları, ihtiyaç tespiti, istatistiksel veriler gibi konularda faaliyet gösterilmiştir. 3.7 ÇALIK HOLDİNG İFTAR YEMEĞİ FAALİYETİ: Erciş te kurulan Türk Kızılayı Umutkent Kültür Çadırında, Çalık Holding ile yapılan protokol kapsamında, tarihleri arasında düzenlenen iftar yemeği organizasyonunda toplam kişiye (Günlük 900 kişilik yemek) sıcak yemek ve sıcak içecek ikram edilmiştir. 4 TÜRK KIZILAYI ALAN YAPILANMASI FAALİYETLERİ: Türk Kızılayı, meydana gelen deprem sonrası alan faaliyetlerini etkin ve hızlı yürütmek üzere, Van Depremi İnsani Yardım Koordinatörlüğü, Van Ekip Başkanlığı, Erciş Ekip Başkanlığı, Konteyner Kurulum Ekip Başkanlığı ndan oluşan alan yapılanmasını oluşturmuştur. 4.1 VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Alanda yürütülen tüm faaliyetlerin koordine edilmesi, raporlanması ve verilerin tek elde toplanması amacıyla oluşturulmuştur. 4.2 VAN EKİP BAŞKANLIĞI: Toplu Barınma Alanı Sayısı : 4 (2 Çadırkent, 2 Mevlana Kent) Barınma Ünitesi Sayısı : Barınan Kişi Sayısı : Van Ekip Başkanlığı; Van merkez ve merkeze bağlı köylerde depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak ve Türk Kızılayı faaliyetlerini yürütmek üzere oluşturulmuştur. Van Ekip Başkanlığı bünyesinde, İŞGEM Mevlana Kenti, Seyrantepe Mevlana Kenti, Et Balık Kurumu Çadırkenti ve 75. Yıl Stadyumu Çadırkentinin kurulumu yapılarak afetten etkilenen vatandaşların hizmetine sunulmuştur İŞGEM MEVLANA KENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : Toplam Kurulan Mevlana Evi Sayısı : 221 Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 18 Toplam Kurulan Sosyal Faaliyet Çadırı : 10 Alan Büyüklüğü : m 2

15 Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait İŞGEM Mevlana Kenti nde Türk Kızılayı tarafından verilen hizmetlere yönelik alanda oluşturulan alt yapıya ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda sunulmuştur. Söz konusu kampın faaliyetleri tarihi itibari ile sonlandırılmıştır. SN MALZEMENİN ADI MİKTARI (ADET) 1 Barınma Çadırı 18 2 Mevlana Evi Mescit Çadır 2 4 Psikososyal Çadır 2 5 Okul Çadırı 2 6 Kreş Çadırı 1 7 Yemek Dağıtım Çadırı 2 8 Duş Konteyneri 2 9 Duş Kabini 6 10 WC Kabini Çamaşırhane 1 12 İtfaiye Çadırı 1 13 Psikososyal Mevlana Evi 1 14 Tedaş Mevlana Evi 1 15 İtfaiye Mevlana Evi SEYRANTEPE MEVLANAKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : Toplam Kurulan Mevlana Evi Sayısı : 497 Toplam Kurulan Sosyal Faaliyet Çadırı : 9 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Van Belediyesi'ne ait Seyrantepe Mevlana Kentinde Türk Kızılayı tarafından verilen hizmetlere yönelik alanda oluşturulan alt yapıya ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda sunulmuştur. Söz konusu kampın faaliyetleri tarihi itibari ile sonlandırılmıştır.

16 SN MALZEMENİN ADI MİKTARI (ADET) 1 Mevlana Evi Mescit Çadır 1 3 Psikososyal Hizmet Konteyner 5 4 Sosyal Çadır 1 5 Yemekhane Çadırı 4 6 Etüd Çadırı 2 7 Jandarma Mevlana Evi 2 8 Güvenlik Mevlana Evi 1 9 Tedaş-İtfaiye Mevlana Evi 1 10 Revir Mevlana Evi 2 11 WC Konteyneri Duş Konteyneri Ofis Konteyneri 2 14 Çamaşırhane Konteyneri 2 15 Bulaşıkhane Konteyneri 2 16 İtfaiye Çadırı YIL STADYUMU ÇADIRKENTİ : Toplam Barınan Kişi Sayısı : 960 Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 160 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 75.Yıl Stadyumu Çadırkenti nde Türk Kızılayı tarafından depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine toplu bakım hizmetleri sunulmuş olup daha sonra söz konusu çadırkent Van Valiliğine teslim edilmiştir.

17 4.2.4 ET VE BALIK KURUMU ÇADIRKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : 1128 Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 188 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü ne ait Et ve Balık Kurumu Çadırkenti nde Türk Kızılayı tarafından depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine toplu bakım hizmetleri sunulmuş olup daha sonra söz konusu çadırkent Van Valiliğine teslim edilmiştir. 4.3 ERCİŞ EKİP BAŞKANLIĞI: Toplu Barınma Alanı Sayısı : 4 (1 Mevlanakent, 3 Çadırkent) Barınma Ünitesi Sayısı : 756 Barınan Kişi Sayısı : Erciş Ekip Başkanlığı; Erciş merkez ve bağlı köylerde depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak ve Türk Kızılayı faaliyetlerini yürütmek üzere oluşturulmuştur. Erciş Ekip Başkanlığı bünyesinde Van Gölü Mevlana Kenti, Yenişehir Stadyumu Çadırkenti, Belediye Stadyumu Çadırkenti, Yüzüncüyıl Çadırkentinin kurulumu yapılarak afetten etkilenen vatandaşların hizmetine sunulmuştur YENİŞEHİR STADYUMU ÇADIRKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 191 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Yenişehir Stadyumu Çadırkenti nde Türk Kızılayı tarafından depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine toplu bakım hizmetleri sunulmuştur tarihi itibariyle çadırkent faaliyetleri sonlandırılmıştır. Yenişehir Stadyumu Çadırkenti nde barınan ihtiyaç sahiplerinin bir bölümü evlerine geçerken bir bölümü de Türk Kızılayı ve Van Valiliği tarafından kurulan konteyner evlere yerleştirilmiştir BELEDİYE STADYUMU ÇADIRKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : 640 Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 98 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Erciş Belediyesi'ne ait Belediye Stadyumu Çadırkenti nde Türk Kızılayı tarafından depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine toplu bakım hizmetleri sunulmuştur tarihi itibariyle çadırkent faaliyetleri sonlandırılmıştır.

18 Belediye Stadyumu Çadırkenti'nde barınan afetzedelerin bir bölümü evlerine geçerken bir bölümü de Türk Kızılayı ve Van Valiliği tarafından kurulan konteyner evlere yerleştirilmiştir YIL STADYUMU ÇADIRKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : 377 Toplam Kurulan Barınma Çadırı : 77 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti Erciş Belediyesi'ne ait 100. Yıl Stadyumu Çadırkenti nde Türk Kızılayı tarafından depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahiplerine toplu barınma hizmeti sunulmuştur. Söz konusu çadırkentin tarihi itibariyle faaliyetleri sonlandırılmıştır VAN GÖLÜ MEVLANAKENTİ: Toplam Barınan Kişi Sayısı : Toplam Kurulan Mevlana Evi Sayısı : 390 Toplam Kurulan Sosyal Faaliyet Çadırı : 14 Alan Büyüklüğü : m 2 Mülkiyeti TOKİ'ye ait Van Gölü Mevlana Kenti nde Türk Kızılayı tarafından verilen hizmetlere yönelik alanda oluşturulan kampın faaliyetleri tarihi itibari ile sonlandırılmıştır.

19 SN MALZEMENİN ADI MİKTARI (ADET) 1 Barınma (Mevlana Evi) Mescit Çadır 2 3 Psikososyal Hizmet Çadırı 2 4 Okul ve Kreş Çadırı 6 5 Etüd Çadırı 1 6 Kütüphane Çadırı 1 7 Yemek Dağıtım Çadırı 1 8 WC-Duş Konteyneri 22 9 Duş Konteyneri 4 10 WC Kabini Ofis Konteyneri 2 12 Çamaşırhane Konteyneri 1 13 İtfaiye Çadırı KONTEYNERKENT KURULUM EKİP BAŞKANLIĞI: Toplu Barınma Alanı Sayısı : 3 (3 Konteynerkent) Barınma Ünitesi Sayısı : Barınan Kişi Sayısı : Konteynerkent Kurulum Ekip Başkanlığı; Umutkent, Haydarbey ve Çelebibağ da kurumumuza ait konteyner kentleri kurmak, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak ve Türk Kızılayı faaliyetlerini yürütmek üzere oluşturulmuştur. Bölgede afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi amacı ile hazırlanan konteynerlere yerleştirilen tefrişat malzemeleri aşağıda sunulmaktadır. SN MALZEMENİN ADI MİKTARI BİRİMİ 1 Çift Kişilik Baza 1 Adet 2 Çift Kişilik yatak 1 Adet 3 Çekyat Kanepe 2 Adet 4 Halı 2 Adet 5 Mini Buzdolabı 1 Adet 6 Lcd Tv 1 Adet 7 Mutfak Seti 1 Adet 8 Yüz Havlusu 4 Adet 9 Mutfak Havlusu 3 Adet 10 Banyo Havlusu 4 Adet 11 Nevresim 2 Adet 12 Battaniye 4 Adet 13 Çöp Kovası 1 Adet 14 Yer Temizleme Kovası 1 Adet 15 Tuvalet Fırçası 1 Adet 16 Masa 1 Adet 17 Tabure 4 Adet 18 Diş Fırçası 6 Adet 19 Diş Macunu 1 Adet 20 Yolluk 1 Adet 21 Yorgan 1 Adet 22 Yastık 2 Adet 23 Tül 2 Adet 24 Güneşlik 2 Adet

20 4.4.1 UMUTKENT KONTEYNER KENTİ: Barınan Kişi Sayısı : Kurulan Konteyner Sayısı : Alan Büyüklüğü : m² Mülkiyeti Erciş Kaymakamlığı'na ait Umutkent'te; Türk Kızılayı tarafından kurulan ve tefrişatları tamamlanan adet konteynerin tamamına Erciş Kaymakamlığı'nca afetzede aileler yerleştirilmiştir HAYDARBEY KONTEYNER KENTİ: Barınan Kişi Sayısı : Kurulan Konteyner Sayısı : 180 Alan Büyüklüğü : m² Haydarbey köyünde; Türk Kızılayı tarafından kurulan ve tefrişatları tamamlanan 180 adet konteynerin tamamına Erciş Kaymakamlığı'nca afetzede aileler yerleştirilmiştir ÇELEBİBAĞI KONTEYNER KENTİ: Barınan Kişi Sayısı : Kurulan Konteyner Sayısı : 359 Alan Büyüklüğü : m² Çelebibağı nda; Türk Kızılayı tarafından kurulan ve tefrişatları tamamlanan 359 adet konteynerin tamamına Erciş Kaymakamlığı'nca afetzede aileler yerleştirilmiştir. Bakiye 167 adet konteynerin Van ve Erciş te münferit olarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 5 KAN HİZMETLERİ: Depremin ardından, bölgedeki hastaneler ile iletişime geçilerek gerekli kan stoğu oluşturulmuştur. Stok seviyesi, depremden bir saat sonra, Erzurum Bölgesinden karayolu ile gönderilen, negatif kan grubu ağırlıklı 350 ünite ile desteklenmiştir. Havaalanının kullanıma açılmasının ardından, ülke genelinde toplam ünite eritrosit süspansiyonu stoğu olan diğer Bölge Kan Merkezlerinden gönderilen negatif kan grubu ağırlıklı bağışlar ile eksilen stoklar tamamlanmıştır. İhtiyaçları karşılamak üzere, kan stoğu 800 ünitenin altına düştüğünde takviye edilmiştir. Erzurum ve Ankara Bölge Kan Merkezlerinde de ayrıca stok oluşturulmuştur. 23 Ekim-23 Kasım tarihleri arasında Eritrosit Süspansiyonu, 646 Taze Donmuş Plazma ve 59 Trombosit Süspansiyonu yaralıların tedavi gördüğü hastanelerin kullanımına sunulmuştur.

21 6 VEKÂLETLE KURBAN KESİMİ: Van da meydana gelen depremin hemen ardından bölge insanının yardımına koşan Türk Kızılayı, hisse kurban kestirerek kurban bayramı boyunca depremzedelere dağıtmıştır. Türk Kızılayı na vekâlet yolu ile kurban bağışında bulunan vatandaşımıza ait 590 adet büyükbaş kurban, Et ve Balık Kurumu Ankara ve Van kombinalarında kestirilerek Van ve Erciş te afetzedelere 5 er kg. lık koliler halinde dağıtılmıştır. Ayrıca, depremzedelere bayram namazını müteakip Kızılay ekipleri tarafından paket lokum dağıtımı yapılmıştır. Van ve Ankara da kesimi gerçekleştirilen kurban miktarları ve vekâlet sayılarına ilişkin tablo aşağıda sunulmaktadır. VEKÂLET SAYISI KESİLEN KURBAN SAYISI KOMBİNA ADI (Kişi) (Adet) ANKARA EBK KOMBİNASI VAN EBK KOMBİNASI TOPLAM Ayrıca Kurban Bayramı süresince, yemek dağıtımı gerçekleştiren aşevlerine (Van Sabri Ülker Aşevi ve Erciş Türk Kızılayı Erciş Yenişehir Çadırkenti Aşevi) toplam kg. et teslim edilmiştir. Kurban Bayramı nın 1. gününden itibaren Van, Erciş ve Muradiye merkez ve köylerinde 5 kg. lık kurban eti kolisi 10 ekiple eş zamanlı olarak dağıtılmış olup dağıtıma ilişkin genel tablo aşağıda yer almaktadır. MERKEZ ADI DAĞITIM GERÇEKLEŞTİRİLEN KÖY SAYISI DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLEN 5 KG LIK KURBAN KOLİSİ MİKTARI ULAŞILAN KİŞİ SAYISI VAN ERCİŞ MURADİYE TOPLAM VAN VALİLİĞİ KONTEYNER KENTLERİNE MALZEME DAĞITIM FAALİYETİ: Ağır kış koşullarının afetzedeler üzerindeki etkilerini en aza indirmek için Van Valiliği ile Kızılay tarafından Van ve Erciş te Konteyner Yaşam Kentleri Projesi hayata geçirilmiştir. Van Valiliği tarafından Van Merkez de kurulan 31 konteyner kente yerleştirilen yaklaşık ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla Kurumumuz tarafından toplam adet battaniye, adet yatak, adet gıda kolisi ve adet mutfak seti temin edilerek bölgeye sevk edilmiştir. Söz konusu faaliyet çerçevesinde kurulumu gerçekleşen ve ayrıntıları aşağıda tabloda belirtilen 31 konteyner kentin tamamında dağıtımlar gerçekleşmiştir.

22 S.NO KONTEYNER KENT İSİMLERİ YERLEŞTİRİLEN HANE SAYISI TAHMİNİ NÜFUS SAYISI BATTANİYE DAĞITIM YAPILAN MİKTAR YATAK GIDA KOLİSİ MUTFAK SETİ 1 SERHAT KONTEYNER KENT AHMEDİ HANİ KONTEYNER R KENT ANADOLU KONTEYNER KENT TAHİRPAŞA KONTEYNER KENT KALE KONTEYNER KENT HACI MEHMET KONTEYNER KENT FAKI TEYRAN KONTEYNER KENT FERAH KONTEYNER KENT URARTU KONTEYNER KENT ŞAMRAN KONTEYNER KENT KEVENLİ KONTEYNER KENT BARZANİ KONTEYNER KENT ŞEMAME KONTEYNER KENT HÜSREVPAŞA KONTEYNER KENT SELÇUKLU KONTEYNER KENT EREK KONTEYNER KENT HUZUR KONTEYNER KENT ABALI KONTEYNER KENT EDREMİT KONTEYNER KENT TUŞBA KONTEYNER KENT KAYAÇELEBİ KONTEYNER KENT VAN GÖLÜ KONTEYNER KENT VAN LALESİ-1 KONTEYNER KENT VAN LALESİ-2 KONTEYNER KENT ALTINSAÇ KONTEYNER KENT AKDAMAR KONTEYNER KENT ABDURRAHMANGAZİ KONTEYNERKENT ÇARPANAK KONTEYNER KENT ADIR KONTEYNER KENT VİZONTELE KONTEYNER KENT HOŞAP KONTEYNER KENT GENEL TOPLAM BİR OYUNCAK BİR TEBESSÜM PROJESİ: Türkiye Vodafone Vakfı nın Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile yürütmekte olduğu Geleceğe İlk Adım Projesi kapsamında, Türk Kızılayı na yapılan bağışlarla 2 si Erciş, 1 i Van da olmak üzere toplam 3 çocuk evi açılmıştır. Hayata geçirilen İlk Adım Çocuk Evi Projesi ile, Kurumumuz tarafından inşa ettirilen okulların iç tefrişat malzemeleri AÇEV tarafından karşılanmış olup tarihinde açılışı yapılmıştır.

23 Bir Oyuncak Bir Tebessüm projesi ile, afetzede çocukların yüzlerini güldürmeyi, çocuklara depremin acısını unutturmayı amaçlayan Türk Kızılayı, kampanya sonucu toplanan oyuncakları öğrencilere dağıtmıştır. 9 KIZILAY LOGOLU YELEK DİKİM FAALİYETİ: Erciş Ekip Başkanlığımız ve Pamir Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği arasında yapılan protokolle; Erciş İlçesi Ulupamir Köyünde yaşamakta olan Afgan kökenli afetzedelerin normal hayatlarına dönmesini sağlamak amacıyla 500 adet Türk Kızılayı logolu yelek diktirilmiştir. 10 MEVLANA EVİ DAĞITIM FAALİYETİ: Van merkez, ilçe, mahalle ve köylerinde çok sayıda yıkım meydana gelmiş olup, kurulan çadır ve Mevlana kentlerinin yanında Valilik İl Kriz Merkezi ve Erciş İlçe Kaymakamlığı ile koordine içerisinde münferit Mevlana Evi dağıtımları da gerçekleştirilmiştir. Toplamda Mevlana Evi afetzedelere dağıtılmıştır. 11 KAMPANYA VE BAĞIŞLAR ULUSLARARASI AYNİ YARDIMLAR: Barınma ihtiyacının mevcut kapasitenin üzerinde olması nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Eş zamanlı olarak

24 Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu aracılığıyla Türk Kızılayı tarafından da çadır, battaniye ve ısıtıcı gibi temel afet malzemeleri için uluslararası yardım çağrısı gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Türk Kızılayı tarafından yapılan yardım çağrısına binaen ülkemize gönderilen ve afet bölgesine sevk edilen yardım malzemeleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. S. NO TÜRK KIZILAYI ARACILIĞIYLA TESLİM ALINAN VE DAĞITILAN ULUSLARARASI YARDIMLAR ÜLKE BATTANİYE ÇADIR ISITICI YATAK/ UYKU TULUMU KAMPET GIDA GİYSİ ACİL YARDIM KİTİ BARINMA AİLE KİTİ VARIŞ TARİHİ 1 ALMAN KIZILHAÇI İSVİÇRE KIZILHAÇI İRAN KIZILAYI BELÇİKA KIZILHAÇI HOLLANDA KIZILHAÇI KKTC KIZILAYI FİNLANDİYA KIZILHAÇI UNHCR ABD DIŞİŞLERİ SAVUNMA BAKANLIĞI AVUSTURYA KIZILHAÇI KANADA KIZILHAÇI SURİYE KIZILAYI NORVEÇ KIZILHAÇI JAPONYA KIZILHAÇI IRAK KIZILAYI LÜKSEMBURG KIZILHAÇI İZLANDA KIZILHAÇI IFRC BAHREYN KIZILAYI GÜNEY KORE KIZILHAÇI SAVE THE CHILDREN UMPAŞ HOL./TUSA END (ALMANYA) SHELTER BOX REGİNE SIXT CHILDREN S AID FOND VİYANA BAŞKONSOLOSLUK RINGSTED TÜRK KÜLTÜR PRAG B.KELÇİLİĞİ KOMPİHARM INT. (G.KORE) OKADI FRANCE SİNGAPUR AIRLINES GENEL TOPLAM TAHLİYE EDİLEN AFETZEDELERE YÖNELİK FAALİYETLER Kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı barınma ünitelerinin afetzedeye sunulması zaman alacağından, kendi imkânları ile başka bir yerde iaşe ve ibate imkânı sağlayamayan afetzedelerin diğer il ve ilçelerde kamuya ait sosyal tesislere geçici olarak nakli sağlanmıştır.

25 Kızılay Şube Başkanlıklarımızca, tahliye edilen afetzedelere yönelik yardım faaliyetleri yürütülmüştür. Söz konusu faaliyetler çerçevesinde dağıtımı yapılan malzemelere ilişkin tablo aşağıda yer almaktadır. Dağıtım Yapılan Malzemeler SN Yardımda Bulunan Şube Bşk. Battaniye (Adet) Gıda Kolisi (Adet) Soba (Adet) Yatak/ Baza (Adet) Muhtelif Giyim Malzemesi (Adet) Muhtelif Gıda Malzemesi (Kilo) Muhtelif Mutfak Malzemesi (Adet) Sıcak Yemek (Öğün) Muhtelif Hijyen (Adet) 1 Artvin 2 2 Gümüşhane 50 3 Rize Samsun Trabzon Adıyaman Bingöl Ş.Urfa Diyarbakır İzmir Manisa 7 12 Antalya Kütahya Muğla Denizli Ödemiş Serinhisar Ağrı Erzincan Adana Aksaray Gaziantep Kayseri Silifke Muş Siirt Batman Sinop Düzce Kastamonu Bolu Zonguldak Bartın Balıkesir Çanakkale Merter Pendik Tuzla

26 13 ULUSAL VE ULUSLARARASI NAKDİ YARDIMLAR i. AVRUPA BİRLİĞİ FONU AVRUPA BİRLİĞİ FONU BAĞIŞI TUTAR DVZ KUR TL KARŞILIĞI ,00 EURO 2, ,00 AVRUPA BİRLİĞİ FONU BAĞIŞI HARCAMALARI S.NO TARİH KONTEYNER ADEDİ FATURA BEDELİ , , , , ,00 TOPLAM ,00 AVRUPA BİRLİĞİ FONU BAĞIŞI TUTAR DVZ KUR TL KARŞILIĞI ,00 CHF 1, ,00 ii. ULUSLARARASI FEDERASYON (IFRC) BAĞIŞI AVRUPA BİRLİĞİ FONU BAĞIŞI HARCAMALARI S.NO TARİH TEMİN EDİLEN MALZEME MİKTARI FATURA BEDELİ Konteyner , Konteyner , Buzdolabı , Halı , Bez Gardrop , Kanepe , Kanepe , Kanepe , Kanepe , Yemek Masası , Tabure (Plastik) , Katlanır Yatak , Isıtıcı , Set Üstü Ocak ,10 TOPLAM ,00 iii. ULUSAL NAKDİ YARDIMLAR SMS İNTERNET ÇAĞRI MERKEZİ BANKA GENEL MÜD/ŞUBE POS MAKİNESİ , , , , ,07 850,00 GENEL TOPLAM: ,00.-TL

27 14 HEYET ZİYARETLERİ Türk Kızılayı tarafından kurulan kamplar; Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL, Başbakan Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, Devlet Bakanı Sn. Beşir ATALAY ve Bekir BOZDAĞ, Enerji Bakanı Sn. Taner YILDIZ, İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN ve CHP Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇTAROĞLU tarafından ziyaret edilmiş ve Türk Kızılayı nın bölgede yürütmüş olduğu faaliyetler hakkında bilgi verilmiştir. 15 ÇADIR TOPLAMA VE BAKIM ONARIM FAALİYETLERİ: Afetzedelerin acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerek Türk Kızılayı, gerek Van Valiliği gerekse diğer ulusal ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından Van ve Erciş merkez ve köylerinde kurulan/dağıtılan yaklaşık adet barınma çadırının adedi Türk Kızılayı tarafından dağıtılmıştır. Faaliyet kapsamında toplam adet çadır alandan toplanmış olup söz konusu faaliyetlere ilişkin bilgi aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

28 ÇADIR TİPİ TOPLANAN ÇADIR HEK BÖLGE MERKEZLERİNE SEVK EDİLEN TAMİR BAKIM İÇİN YERLEŞİM SİSTEMLERİNE SEVK EDİLEN Beşikörtüsü (D Tipi) Beşikörtüsü (A Tipi) Çadır Gölgelik (B Tipi) Çadır Genel Amaçlı (K Tipi) Çadır Tünel (A Tipi) Çadır Tünel (B Tipi) Çadır Tünel (C Tipi) Çadır (UNHCR) Çadır Mahruti (A Tipi) Çadır Mahruti (C Tipi) Çadır Beşikörtüsü (C Tipi) Çadır Türk Tipi(14 m 2 ) Çadır (90 m 2 ) Çadır (90 m 2) Astarlı Çadır (90 m 2 Astarsız Çadır (İran) Çadır (Irak) Çadır (105 m 2) Çadır (16 m 2 ) Almanya Çadır Alman Kızılhaçı Çadır Suriye Çadır BM (16 m 2 ) Çadır Finlandiya Kızılhaçı Çadır Belçika Kızılhaçı Çadır Hollanda Kızılhaçı Çadır Kiti (Shelter Box) Çadır Bahreyn Çadır (16 m 2 ) İthal Bağış Çadır Kanada Kızılhaçı Çadır Kore Çadır Norveç Kızılhaçı Çadır Genel Amaçlı L Tipi Çadır Genel Amaçlı (600 m 2 ) Çadır (40 m 2 ) Çadır Beşikörtüsü B Tipi Çadır Gölgelik Çadır İsviçre Çadır Kanada GENEL TOPLAM Gerçekleştirilen müdahale ve rehabilitasyon faaliyetleri açısından Türk Kızılayı nın ulusal afet yönetiminde çok önemli bir yer tutan Van depremi müdahale faaliyetleri tarihinde sonlandırılmıştır.

29 YANGINLAR 2012 yılı boyunca toplam 51 yangına müdahale edilmiş olup, bu müdahalelerde toplam kişiye ulaşılmıştır. SN Etkilenen Yer Tarih Zonguldak - Ereğli Köseler Mahallesi Zonguldak - Ereğli ilçesi Belen Köyü Düzce - Konuralp mahallesi Düzce - Akçakoca ilçesi kalkın köyü Düzce Konuralp ilçesi Çiftepınarlar mh Düzce-Kalabak köyü Erzurum - Şenkaya Balkaya köyü Düzce- merkez GümüşpınarMh. Kastamonu- Merkez İlçesi Çatören Köyü Karabük Safranbolu İlçesi Şavşat Demirkapı Köyü İstanbul Zeytinburnu Kastamonu Taşköprü Keseköy Karabük E.pazar Bulduk Köyü Düzce Merkez Şıralık Köyü Kastamonu Devrekani İlçesi Ararcık Köyü Kastamonu Araç ilçesi Aşağı Çobanözü Müdahale Eden Merkez Ulaşılan Kişi Sayısı Gıda Kolisi Çadır Battaniye Batı Karadeniz BAYM Batı Karadeniz BAYM Batı Karadeniz BAYM Ve Düzce Şube Başkanlığı Batı Karadeniz BAYM ve Akçakoca Şube Başkanlığı Batı Karadeniz BAYM ve Konuralp Şube Başkanlığı Batı Karadeniz BAYM Kuzeydoğu Anadolu BAYM ve Şenkaya Şube Başkanlığı Batı Karadeniz BAYM Batı Karadeniz BAYM, Kastamonu YAYM ve Kastamonu Şube Bşk Batı Karadeniz BAYM Doğu Karadeniz BAYM ve Şavşat Şube Marmara BAYM Batı Karadeniz BAYM, Kastamonu YAYM ve Taşköprü Şube Bşk. Batı Karadeniz BAYM ve Karabük Şube Bşk Batı Karadeniz BAYM Batı Karadeniz BAYM, Kastamonu YAYM ve Kastamonu Şube Bşk. Batı Karadeniz BAYM, Kastamonu YAYM ve Kastamonu Şube Bşk

30 18 Sinop Erfelek Kastamonu YAYM Sakarya Geyve Batı Karadeniz BAYM Taşoluk Köyü VE Sakarya Şube Bşk Düzce Aziziye mahallesi Batı Karadeniz BAYM Sakarya Karasu- Batı Karadeniz BAYM, Taşlıgeçit Sakarya Şube Bşk Sakarya karasuyalı mahallesi ve Sakarya Şube Bşk. Batı Karadeniz BAYM Kastamonu Batı Karadeniz BAYM, Azdavay tomruk Kastamonu YAYM Sakarya Batı Karadeniz BAYM Şenpazar ve Kastamonu YAYM Mutludibekli Kastamonu Şenpazarı- Mutludibekli Kastamonu Şenpazarı - Mutludibekli Batı Karadeniz BAYM ve Kastamonu YAYM Batı Karadeniz BAYM ve Kastamonu YAYM Sinop Erfelek Batı Karadeniz BAYM ve Kastamonu YAYM Zonguldak Ereğli Batı Karadeniz BAYM Yunuslu Köyü ve Ereğli Şube Bşk Kastamonu Devrekani Bozarmut Köyü Batı Karadeniz BAYM, Kastamonu YAYM ve Kastamonu Şube Bşk Kastamonu Batı Karadeniz ve Elmayakan Köyü Kastamonu YAYM Düzce Konuralp Çiftepınarlar Mh Batı Karadeniz BAYM İstanbul Pendik Marmara AYM Kastamonu Batı Karadeniz BAYM, İhsangazi ibişler Kastamonu YAYM Kastamonu Batı Karadeniz BAYM, Gölveren köyü Kastamonu YAYM İst. Sultanbeyli Marmara BAYM Kastamonu Batı Karadeniz BAYM, Karaçomak Kastamonu YAYM Balıkesir Dursunbey- Şabanlar köyü Marmara BAYM ve Balıkesir Şube Başkanlığı İstanbul Fulya Polat Tower Marmara BAYM, İstanbul Müdürlüğü ve Şişli Şube Bşk. 39 Düzce Merkez Hamidiye Mah Batı Karadeniz BAYM İstanbul Tuzla Marmara BAYM ve Tuzla YAYM Muğla Bodrum Ege BAYM Urfa Bucak Elsazı köyü Ege BAYM Bartın Yeğenli Batı Karadeniz BAYM köyü ve Bartın Şube Bşk Muş Bulak köyü Batı Karadeniz BAYM ve Kastamonu YAYM Mersin Silifke Akdeniz BAYM VE

31 Belen köyü Silifke Şube Bşk. 46 Bolu Seben Batı Karadeniz BAYM Yağma köyü ve Bolu YAYM 47 İstanbul Tuzla Marmara BAYM ve Deri Sanayii Tuzla YAYM Deposu 48 Sakarya Batı Karadeniz BAYM, Pamukova Sakarya YAYM Turgutlu köyü 49 Bolu Göynük Batı Karadeniz BAYM Aşağıkınık köyü ve Bolu YAYM 50 Aydın Nazilli Ege BAYM Erzurum Olur Kuzeydoğu Anadolu 51 Yukarı Karacasu BAYM ve Olur Şube köyü Başkanlığı Ulaşılan Toplam Kişi Sayısı 7.225

32 SELLER 2012 yılında müdahale edilen sellerin toplam sayısı 12 olup, bu müdahalelerde afetzedenin acil barınma ve beslenme ihtiyacı karşılanmıştır. S/N Etkilenen Yer Tarih Müdahale Eden AYM Ulaşılan Kişi Sayısı Gıda Kolisi Çadır Battaniye Denizli- Merkez 1 İlçesi Ege BAYM Edirne Merkez Marmara BAYM Güneydoğu Sivas Yıldızeli BAYM, Sivas İlçesi YAYM Ağrı Doğubayazıt Kuzeydoğu BAYM İlçesi ve Ağrı YAYM Kars Kağızman Kuzeydoğu BAYM Sinop Merkez- Batı Karadeniz İlçeleri BAYM Samsun Merkez Ve Bağlı İlçeler Samsun Bafra ve Kolay İlçeleri Ağrı Doğubayazıt İlçesi Çiftlik Köyü 10 Trabzon Araklı Mersin Erdemli Marmara BAYM Batı Karadeniz BAYM, Doğu Karadeniz BAYM, Samsun ve Canik Şube Başkanlıkları Doğu Karadeniz BAYM, Bafra, Samsun, Atakum Şube Başk. ve Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezleri Kuzeydoğu Anadolu BAYM, Ağrı YAYM ve Doğubayazıt Şube Başkanlığı Doğu Karadeniz BAYM ve Araklı Şube Başkanlığı Akdeniz BAYM VE Mersin İle Silifke Şube Başkanlığı Marmara BAYM, Büyükkarıştıran Ve Bursa YAYM ile Çorlu, Balıkesir Ve Çerkezköy Şube Başkanlıkları Ulaşılan Toplam Kişi Sayısı

33 HEYELANLAR 2012 yılında müdahale edilen heyelan sayısı 11 olup, bu müdahalelerde afetzedenin acil barınma ve beslenme ihtiyacı karşılanmıştır. SN Etkilenen Yer Tarih Müdahale Eden Ulaşılan Gıda Merkez Kişi Sayısı Kolisi Çadır Battaniye 1 Antalya Manavgat Ege BAYM ve Manavgat Şube Bşk Ankara Mamak Afet Yönetimi Md Kırşehir Boztepe Afet Yönetimi Müd Akpınar, Akçakent Kırşehir Şube Başk Düzce Merkez İlçesi Yayla Köyü Batı Karadeniz BAYM Kayseri Yeşilhisar Akdeniz ve G.doğu İlçesi Yerköy BAYM ve Sivas YAYM Bolu Kıbrıscık Batı Karadeniz BAYM Erzurum Tekman Kuzeydoğu Anadolu İlçesi Karlıca Köyü BAYM Elazığ Karakoçan Güneydoğu Anadolu İlçesi Sarıhan BAYM Trabzon Araklı İlçesi Aytaş Köyü Doğu Karadeniz BAYM Muğla Fethiye Ege BAYM Kırıkkale Delice- Afet Yönetimi Md. ve Sarıkaya Kırıkkale Şube Bşk Ulaşılan Toplam Kişi Sayısı 1.623

34 KAR YAĞIŞI 2012 yılında yoğun kar yağışı nedeniyle gerçekleştirilen müdahale faaliyetleri aşağıda yer almaktadır. SN Etkilenen Yer Tarih Müdahale Eden Merkez Ulaşılan Kişi Sayısı Kumanya - Helva - İçecek Battaniye 1 Düzce Akçakoca Karayolu Batı Karadeniz BAYM Eskişehir Afet Yönetimi Müdürlüğü ve Eskişehir Şube Bask. 3 Düzce Akçakoca Batı Karadeniz BAYM Erzurum Tortum İlçesi Karayolu KUZEYDOĞUBAYM Elazığ Maden İlçesi Karataş Mevkii Güneydoğu BAYM Afyon Emirdağ İlçesi Kar Yağışı Bolu Dağı Ege BAYM, Afyon Mineralli Su İşletmeleri, EMİRDAĞ Ş.BŞK Batı Karadeniz BAYM Kastamonu YAYM Erzurum Çat İlçesi Kuzeydoğu BAYM Malatya karayolu Güneydoğu BAYM Sivas YAYM Elazığ Maden İlçesi Karataş Mevkii Güneydoğu BAYM Ulaşılan Toplam Kişi Sayısı 2.785

35 SN Etkilenen Yer Tarih DİĞER AFETLER Müdahale Eden Merkez Afetin Türü Ulaşılan Kişi Sayısı Çadır Battaniye Kumanya Helva İçecek 1 Çorum Afet Yönetimi Osmancık Müd. Çorum Şb. Taşkın Adana Kozan Akdeniz BAYM Patlama Erzurum Aşkale Kuzeydoğu BAYM Baraj Kazası Batı Karadeniz 4 BAYM, Zonguldak Köprü Zonguldak Ve Çaycuma Çökmesi Çaycuma Şube Bşk. 5 Mersin Silifke Akdeniz BAYM Hortum 35 7 Marmara 6 İstanbul Tuzla BAYM, Tuzla Trafik Kazası YAYM 7 İzmir Foça Ege BAYM Patlama İstanbul Sultangazi Gazi Karakolu Bingöl Afyon Mühimmat Deposu Patlama Sivas Koyulhisar Gülyaka Mevkii Marmara BAYM, İstanbul Mdl.ve Sultangazi Ş.Bşk Afet Yönetimi Müdürlüğü Afyon Minarelli Su İşletmeleri YAYM Güneydoğu Baym ve Sivas Yaym Patlama Terör Saldırısı Patlama Maden Ocağı Göçüğü kumanya içecek vb Samsun Tekke Doğu Karadeniz BAYM İş Kazası Ulaşılan Toplam Kişi Sayısı

36 AFET HAZIRLIK ve PLANLAMA FAALİYETLERİ 2012 yılı boyunca afet hazırlık faaliyetleri kapsamında; Personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla temel afet eğitimleri ve uzmanlık eğitimleri organize edilmiş, Yerel, bölgesel ve ulusal çapta kurumsal afet hazırlık planları hazırlanmış, var olan planlar güncellenmiş, Sivil ve askeri unsurlar ile koordineli olarak afet ve acil durum tatbikatları gerçekleştirilmiş, Afetlerde görev alan insan kaynaklarının (gönüllü, personel ve üyeler) geliştirilmesine yönelik çalışmaları yürütecek bir sistem kurulma çalışmalarına devam edilmiş, Afet müdahale kapasitesinin arttırılması amacıyla çalışmalar yürütülmüş, depo, malzeme, araç ve ekipman kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenerek eksilen stokların yerine konması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmüştür. 1. EĞİTİMLER 1.1. Afet Hazırlık ve Müdahale Eğitimi (AHM) 2012 yılı boyunca 6 Afet Hazırlık ve Müdahale Eğitimi düzenlenerek, toplam 146 kişiye eğitim verilmiştir ANKARA Tarih: 6-10 Şubat 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 24 Katılımcılar: Genel Müdürlük ve Toplumsal Hizmetler Faaliyet Alanı personeli BÖLGELER Tarih: 6-10 Şubat 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 23 Katılımcılar: Ege, Kuzeydoğu Anadolu, Batı Karadeniz Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu BAYM

37 ANKARA VE BÖLGELER Tarih: 5-9 Mart 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcılar: Genel Müdürlük ve Toplumsal Hizmetler Faaliyet Alanı personeli, Ege, Kuzeydoğu Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz BAYM ŞUBELER Tarih: 5-9 Mart 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 21 Katılımcılar: Ordu, Perşembe, Samsun, Ağrı, Patnos, Erzincan, Üzümlü, Kars, Kağızman, Sarıkamış, Hınıs, Palandöken, Narman, Giresun, Çıldır ve Artvin Şube ANKARA ve BÖLGELER Tarih: 9-13 Nisan 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 27 Katılımcılar: Genel Müdürlük ve Toplumsal Hizmetler Faaliyet Alanı personeli, Ankara ve Orta Anadolu Kan Bağış Merkezi, Akçakoca Yaşlılar Konukevi, Batı Karadeniz ve Kuzeydoğu Anadolu BAYM

38 ANKARA ve BÖLGELER Tarih: 7-11 Mayıs 2012 Yer: Ankara Katılımcı Sayısı: 27 Katılımcılar: Türk Kızılayı nda yeni işe girmiş personel, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz BAYM 1.2. Oryantasyon Eğitimleri Afet yönetimi genel iş süreçlerini içeren teorik ve pratik uygulamalar yapılarak personelin süreçler ve prosedürler hakkında sürekli bilgilendirilmesi amacıyla oryantasyon programları düzenlenmektedir yılı boyunca toplam 36 personele oryantasyon eğitimi verilmiştir Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi Afetler nedeniyle ortaya çıkan acil barınma ve acil beslenme ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak kullanılan afet malzemeleri ile ekipmanlarının kurulum ve kullanımına yönelik 81 personele eğitim verilmiştir Eğitici Eğitimi Genel Eğitici Eğitimi Programı çerçevesinde, Temmuz 2012 tarihleri arasında Afet Hazırlık ve Müdahale Eğitimi nde eğitici olarak yetiştirilmek üzere 19 kişi eğitime katılmış ve sertifika almıştır Forklift Kullanım Eğitimi Kurumumuzca hali hazırda sürdürülen operasyonlar kapsamında; bölge ve yerel afet yönetim merkezlerimizde yaşanan yoğun lojistik hareketlilik göz önüne alınarak forklift kullanım sertifikasına

39 sahip personel sayısının arttırılması hedeflenmiştir. Depolarımızda araçların yüklenmesi, bölge merkezlerine gönderilen malzemelerin depolara indirilerek raflara yerleştirilmesi ve tasnif çalışmaları gibi işlemlerin seri bir şekilde sürdürülebilmesi için 2012 yılı içerisinde Bölge Afet Yönetim Müdürlükleri ve bağlı Yerel Afet Yönetim Şeflikleri nden 16 personelin Forklift Eğitimi alması sağlanmıştır Seyyar Mutfak Eğitimi Afet müdahalesinde beslenme hizmetlerinin doğru, hızlı ve eksiksiz bir şekilde sunulabilmesi; bunun için gerekli olan araç ve ekipmanın bakımının yapılması ve kurumumuzda bu ekipmanları kullanabilen personel sayısının arttırılması amacıyla Bölge Afet Yönetimi Merkezi personeline yönelik olarak Seyyar Mutfak Eğitimleri düzenlenerek 63 personele eğitim verilmiştir Planlama ve Tatbikat Tasarımı Eğitimi Mayıs 2012 tarihleri arasında İTÜ Afet Yönetim Merkezi tarafından Planlama ve Tatbikat Tasarımı eğitimi alınmış olup eğitime 29 personelimiz katılım sağlamıştır Eğitim Geliştirme Çalışmaları Temel afet eğitimlerine ek olarak afet ekiplerinde görevlendirilmekte olan personelin Barınma - Kamp Yönetimi ve Mali İşler konularında uzmanlaşmasını sağlamak üzere iki yeni uzmanlık eğitimi modülü hazırlanmaktadır. 2. PLANLAMA FAALİYETLERİ Afet Yönetimi Müdürlüğü personelinden oluşturulan çalışma grubu ile Türk Kızılayı Ulusal Afet Müdahale Planı güncelleme çalışmalarına başlanmış ve her bir Bölge Afet Yönetim Merkezi sorumluluk alanında bulunan illeri kapsayan Bölge Eylem Yönergeleri revize edilmiştir.

VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU HAFTALIK GENEL FAALİYET RAPORU-63

VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU HAFTALIK GENEL FAALİYET RAPORU-63 VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU HAFTALIK GENEL FAALİYET RAPORU-63 07 Mayıs 2012 Afet Yönetim Müdürlüğü Kurumsal İletişim Bölümü Sayfa 1 İÇİNDEKİLER: 1) GENEL DURUM 2) TÜRK KIZILAYI FAALİYETLERİ 2.1

Detaylı

KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU

KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU TÜRK KIZILAYI AFET MÜDAHALE FAALİYETLERİ tüm Afet Yönetimi Müdürlüğü Ekim 2011 Sayfa 1 / 10 A. GENEL DURUM: Kütahya ili Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8 Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2018* 2017 2016 2015 YILLIK 2,6 IV -3,0 III 1,8 II 5,3 I 7,4 YILLIK 7,4 IV 7,3 III 11,5 II 5,3 I 5,3 YILLIK 3,2 IV 4,2 III -0,8 II

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 18.01.2019 Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2016 2017 2018* 14 II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 12 10 8 6 11,5 4

Detaylı

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER NET OKULLULAŞMA TABLO 1: Türkiye Net Okullulaşma Oranı Trendleri (%) Kademe ve cinsiyet 2001-02 2002-03 2003-04 2004-05 2005-06 2006-07 2007-08 2008-09 2009-10 2010-11 5,40% 7,50%

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ HANEHALKI İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 06/03/2014 tarihinde 2013 yılı Hanehalkı İşgücü İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2013 yılında bir önceki yıla göre;

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. a r k a. o r g.

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir.   a r k a. o r g. Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok Kaynak: TÜİK- Dünya Bankası; *:

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

2016 YILI 10 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU

2016 YILI 10 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 YILI 10 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 yılı 10 Aylık Hedef-Gerçekleşme Durumu Hedef Gerçekleşme Fark Hedef-Gerçekleşme 1.697.281 1.792.111 94.830 106 % 2016 YILI 10 Aylık HEDEF-GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

2016 YILI 9 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU

2016 YILI 9 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 YILI 9 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 yılı 9 Aylık Hedef-Gerçekleşme Durumu Hedef Gerçekleşme Fark Hedef-Gerçekleşme 1.506.774 1.590.959 84.185 106 % 2016 YILI 9 Aylık HEDEF-GERÇEKLEŞTİRME RAKAMLARI

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

2016 YILI 11 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU

2016 YILI 11 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 YILI 11 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 yılı 11 Aylık Hedef-Gerçekleşme Durumu Hedef Gerçekleşme Fark Hedef-Gerçekleşme 1.868.368 1.975.561 97.193 105 % 2016 YILI 11 Aylık HEDEF-GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

2016 YILI 7 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU

2016 YILI 7 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 YILI 7 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 yılı 7 Aylık Hedef-Gerçekleşme Durumu Hedef Gerçekleşme Fark Hedef-Gerçekleşme 1.167.869 1.262.826 94.957 108 % 2016 YILI 7 Aylık HEDEF-GERÇEKLEŞTİRME RAKAMLARI

Detaylı

2016 YILI 6 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU

2016 YILI 6 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 YILI 6 AYLIK HEDEF-GERÇEKLEŞME DURUMU 2016 yılı 6 Aylık Hedef-Gerçekleşme Durumu Hedef Gerçekleşme Fark Hedef-Gerçekleşme 1.018.202 1.094.639 76.437 108 % 2016 YILI 6 Aylık HEDEF-GERÇEKLEŞTİRME RAKAMLARI

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sunumun İçeriği Atık Yönetimi Amaç ve Kapsam Sınıflandırma ve Kriterler Döngüsel Ekonomi Sıfır Atık Atık Yönetimi *Evsel,

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği TEMMUZ Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat 4.5, 4., Temmuz ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 915,37 milyon sm 3, %28,43 lük bir artış meydana

Detaylı

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Konu: Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezi 03.06.2005/8148 VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Bilindiği üzere Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetim işlemleri 18.07.1997

Detaylı

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ is BiRLiKLERi PROGRAMI 5 Mart 0 tarihinde başlamış olan ve Nisan 0 de ülke çapına yayılan gösterilerin neticesinde Suriye hükümetiyle

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE RAKAMLARLA ALANYA YÜZÖLÇÜMÜ 2.751 KM² ORMAN ALANI 178.971 HEKTAR TARIM ARAZİSİ 26.129 HEKTAR AKDENİZ E KIYISI 70 KİLOMETRE BELEDİYE 17 KÖY

Detaylı

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER 2016 ANKARA İL SPOR MERKEZLERİ Büyüyen

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. Uygulamaları TABLO-: BRANŞLARA GÖRE ECZACI DAĞILIMI (008) BRANŞLAR ECZACI SAYISI Bakanlık ve SGK'da Çalışan Eczacılar (Kamu Eczacısı) İlaç Sektöründe

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL YERLEŞİMLERDEKİ NÜFUS %'Sİ... 4 EK 1.2... 6 KİŞİ BAŞI REEL GSYİH,

Detaylı

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN K.KODU KONTENJAN BOŞ KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN KADRO ÜNVANI KURUM ADI 4123541 1 0 090.857 090.857 MEMUR (İSTANBUL) BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ (BYŞ) 4123543 4 0 086.962 088.105 ZABITA MEMURU (İSTANBUL)

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR HAZİRAN Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat Haziran ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 434 milyon sm3, %13,76 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI ĠL SPOR MERKEZLERĠ UYGULAMALARINA AĠT RAPOR VE ĠSTATĠSTĠKÎ BĠLGĠLER 2015 ANKARA ĠL SPOR MERKEZLERĠ Büyüyen gelişen ve genç nüfusa sahip Türkiye

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR MAYIS Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat mayıs ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 513 milyon sm3, %15,92 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

GAZİANTEP (735) ATAMA YAPILACAK CEZA İNFAZ KURUMLARI ATAMA YAPILACAK KOMİSYON SINAVI YAPACAK KOMİSYON

GAZİANTEP (735) ATAMA YAPILACAK CEZA İNFAZ KURUMLARI ATAMA YAPILACAK KOMİSYON SINAVI YAPACAK KOMİSYON GAZİANTEP (735) EK - 2 SÖZLEŞMELİ YERLEŞTİRİLMESİ İÇİN SINAV İZNİ VERİLEN POZİSYONLAR 2 DİYARBAKIR Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 230 15 10 1 1 1 1 4 263 3 DİYARBAKIR Diyarbakır 2 Nolu

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 29 11 2014 Sayı 32 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni Temmuz 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Temmuz 2014 verilerinin değerlendirildiği- 32.

Detaylı

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez.

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez. EKİM 2015 1. Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri 2. Amaç 3. Künye 4. Siyasi Tercihler 1 Kasım 2015 5. Örneklem (lerin kimlerle yapıldığı) 2015 2 Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri EKİM 2015 İstanbul

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI T.C. MALİYE BAKANLIĞI YILI HİZMET İÇİ PLANI II DEFTERDARLIKLAR TARAFINDAN DÜZENLENECEK HİZMET İÇİ FAALİYETLERİ FAALİYET LARIN 1 ADANA BTE MİLLİ EMLAK MEVZUATI MAYIS KARATAŞ VE DİNLENME TESİSLERİ MİLLİ

Detaylı

DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI

DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜNÜN AMAÇLARI Halkın, ilk yardım ile ilgili basit uygulamaların hayat kurtardığı ve ilk yardım öğrenmenin önemini fark etmelerini sağlamak, Kişileri ilk yardım öğrenmeye motive etmek,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU EYLÜL 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 03/10/2016 tarihinde 2016 yılı Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2016 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU MAYIS 2017 Türkiye İstatistik Kurumu 05/06/2017 tarihinde 2017 yılı Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

VAN DEPREMİ PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI SONUÇ RAPORU (24 EKİM 2011 09 MART 2012)

VAN DEPREMİ PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI SONUÇ RAPORU (24 EKİM 2011 09 MART 2012) VAN DEPREMİ PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI SONUÇ RAPORU (24 EKİM 2011 09 MART 2012) Hazırlayanlar: Uzm. Psikolog Petek AKMAN (Türk Kızılayı) Sosyal Hizmet Uzmanı Gözde ALTINEL (Türk Kızılayı) AFETLERDE

Detaylı

Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 2017

Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 2017 Dr. Mehmet AKYOL Manisa Bölge Müdürü 11 Ekim 217 Nüfus ve Göç Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Sanayi Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU TEMMUZ 2017 Türkiye İstatistik Kurumu 03/08/2017 tarihinde 2017 yılı Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

KENAN ÇELEBİ TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/11/2014

KENAN ÇELEBİ TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/11/2014 KENAN ÇELEBİ TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/11/2014 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı Ruhsatı Konut Satış

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Göç İstatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNK) sonuçları veri tabanı ve 2000 yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre,

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU HAZİRAN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 03/07/2014 tarihinde 2014 yılı Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu VERGİ BİRİMLERİ Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu 2. Vergi Birimleri. 2.1. Vergi Birimlerinin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu Birimin Adı 31/12/1996 31/12/1997 31/12/1998

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2018 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE Temel Sağlık Hizmetleri G.M.Tarih:27.02.98 Sayı:2195 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI:B100TSH0140005/2195 KONU:Ruh

Detaylı

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34>

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34> 3.2.2. ECZANELER Osmanlı İmparatorluğu döneminde en eski eczane 1757 yılında Bahçekapı semtinde açılmış olan İki Kapılı Eczahane'dir. İstanbul'da sahibi Türk olan ilk eczahane ise "Eczahane-i Hamdi" adıyla

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 01 10 2014 Sayı 31 TEPAV İSTİHDAM İZLEME TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Haziran 2014 verilerinin değerlendirildiği- 31. sayısında sigortalı

Detaylı

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR BÜLTEN 21.05.2015 SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR 7 Haziran genel seçimine günler kala nefesler tutuldu, gözler yapılan anket çalışmalarına ve seçim vaatlerine çevrildi. Liderlerin seçim savaşının

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

EK-1 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ GRUBU POSTA-KARGO İŞLEME GRUBU TOPLAM ÜNİTE

EK-1 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ GRUBU POSTA-KARGO İŞLEME GRUBU TOPLAM ÜNİTE 1 ADANA 8 0 8 Adliyesarayı PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Cemalpaşa PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Çarşı PTT Merkezi Müdürlüğü 2 Çukurova PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Sarıçam PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Ceyhan PTT Merkezi Müdürlüğü

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU AĞUSTOS 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 05/09/2016 tarihinde 2016 yılı Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT.

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 84,54093 84,54093 110140001 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ (ERZURUM MERKEZ Merkez) 7 0 78,00955 78,32632 110180001 BAYBURT

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU MAYIS 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 03/06/2016 tarihinde 2016 yılı Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ 2015 TEMMUZ- AĞUSTOS EKONOMİK İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ Erdem ALPTEKİN Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2014 yılında ülkemizde işsizlik oranı % 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-3: Toplumsal Olay Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Tablo Listesi...

Detaylı

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mayıs 2012 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi)

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi) Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu (2016-2026 Dönemi) 13.04.2016 Yönetici Özeti Bu rapor, Türkiye elektrik iletim sistemi mevcut durumu, TEİAŞ tarafından planlanan iletim sistemi yatırımları

Detaylı

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI )

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI ) 2751751 2 0 092.271 093.625 TEKNİKER (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 2751753 2 0 073.613 075.487 HEMŞİRE (AYDIN) ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 2751755 1 0 088.601 088.601 LABORANT (AYDIN) ADNAN

Detaylı