YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P"

Transkript

1 YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi

2 SUNİ AHŞAP Basit olarak talaş ile kimyasal bağlayıcılarla (tutkal ve diğer kimyasallar) üretilen ve pres makineleri ile sıkıştırılıp düz levha haline veya istenilen şekil ve boyuta getirilerek üretilen ahşap malzemedir.

3 SUNİ AHŞAP TÜRLERİ MDF MDFLAM SUNTA SUNTALAM KONTRAPLAK OSB PLYWOOD DURALİT

4 MDF İngilizce Medium Density Fiberboard kelimesinin kısaltması olan MDF, Orta Yoğunlukta Lif Levha olarak Türkçe ye çevrilebilir. İnce toz haline gelmiş odun talaşlarının belli kimyasal birleştiriciler ile karıştırılarak preslenmesi sonucu elde edilen levhadır. Yani Mdf normalde ahşap malzemenin aşırı liflendirilerek yine üre formaldehit ile birleştirilmesinden oluşur.

5 Türkiye de fındık kabuğu çok olduğu için maks. %8-9 oranında katılarak kullanılabiliyor. MDF sonuçta fabrika artığı talaş ve ahşap malzemelerin liflerine ayrılmasından üretiliyor. Üç tipi var düşük yoğunlukta (ldf), orta ve yüksek yoğunlukta (HDF) olanları vardır.

6

7 Mdf nin Ana Malzemesi Sert ve yumuşak ağaç odunlarıdır. Odun liflerinin sıcakta sertleşen sentetik reçine yapıştırıcıları ile preslenmesi sonucunda elde edilen ahşap esaslı bir malzemedir. MDF levha üzerine, teknolojik emprenye makineleriyle melamin reçinesi ve tutkal emdirilerek hazırlanan malzemedir.

8 MDF NİN KULLANIM ALANLARI MDF düzgün yüzeyli, üzeri kaplanabilen, baskı yapılabilen, boyanabilen ve ağaç işleyen makinelerle masif odun gibi işlenebilen bir malzemedir. Uygun kalınlıkta üretilebilmesi, makine ile işlenmeye elverişli olması ve sağlamlığı, Mdf nin mobilya işleri, kapı ve pervazlar gibi uygulamalar için masif ahşaba alternatif olarak kullanılabilmesine olanak sağlar.

9 MDF LAM Mdf ye dekor kağıdının kaplanmasıyla MDFLam elde edilir. Yani bir veya iki yüzeyinin renklendirilmiş halidir. Zengin desen ve renk çeşitleriyle sunulan MDFLAM lar yaşadığınız tüm mekanların dekorasyonunda, mutfak, banyo ve modüler mobilya üretiminde tercih edilir ve beğeni ile kullanılır. Özel reçetelerle üretilen melaminli reçinelerle emprenye edilen dekor kağıtları MDF levha üzerine yüksek basınçlı preslerde preslenerek MDFLAM üretilir. MDFLAM, günün moda desen ve renklerinden oluşan zengin ürün yelpazesi ve yüksek kalitesiyle Türkiye de ve dünyanın bir çok ülkesinde pazara sunulur ve büyük bir beğeni ile kullanılır.

10

11

12

13

14

15 SUNTA Odun talaşının belli kimyasal birleştiriciler ile karıştırılarak preslenmesi sonucu elde edilen levhadır. Odun yongalama makinesinde yonga haline getirilir ve yaş yonga silolarına alınır. Kurutucuda kurutulan yongalar ayıklanarak üst ve orta tabaka yongaları olarak ayrı silolarda depolanır. Daha sonra tutkal ve diğer kimyasallarla karıştırılır, üst ve orta tabakalar serme makinesiyle bant üzerine serilerek levha taslağı hazırlanır ve preslerde sıcaklık ve basınç yardımı ile plaka haline getirilen malzemeye SUNTA denir.

16 Pres çıkışında soğutma, ebatlama ve istifleme işlemleri yapılır. Kondisyonlama için 1-3 gün bekletildikten sonra zımparalanarak satışa hazır hale getirilir.

17

18 SUNTA İLE İLGİLİ BİLGİLER Mobilya sanayinde sıkça kullanılır. Belirli standartlar dahilinde çeşitli kalınlıklarda üretilir. Suya ve yanmaya karşı dayanımı yoktur. Çeşitli kalitelerde üretilir ve darbe dayanımı kalitesine göre değişir. Vasıfsız, ince çaplı odunların hammadde olarak kullanıldığı, birinci sınıf keresteye alternatif olarak üretilen ahşap plakadır.

19 Odunlar, yongalama makinelerinde küçük parçalara bölünür. Kurutma fırınında belli bir nem oranına indirilir ve eleme işleminden sonra, tutkalla karıştırılır. Alt, orta ve üst olmak üzere, tabakalar halinde serilir. Belirli bir sıcaklık ve basınç altında preslenen malzeme, tutkalın reaksiyona girmesi ile, masif bir malzeme haline gelir. Daha sonra zımparalanan levhalar, bekletildikten sonra, tüketime sunulur.

20 SUNTA LAM Suntaya dekor kağıdının kaplanmasıyla Suntalam elde edilir. Yani bir veya iki yüzeyinin renklendirilmiş halidir. Zengin desen ve renk çeşidiyle sunulan Suntalam yaşadığınız tüm mekanların dekorasyonunda, mutfak, banyo ve modüler mobilya üretiminde tercih edilir ve beğeni ile kullanılır.

21

22

23 Özel reçetelerle üretilen melaminli reçinelerle emprenye edilen dekor kağıtları yonga levha üzerine yüksek basınçlı preslerde preslenerek suntalam üretilir. Emprenye esnasındaki kimyasal işlemler sayesinde, çizilmeye, yanmaya ve suya dayanıklı bir yüzey elde edilir. Suntalam, günün moda desen ve renklerinden oluşan zengin ürün yelpazesi ve yüksek kalitesiyle Türkiye de ve dünyanın bir çok ülkesinde pazara sunulur ve büyük bir beğeni ile kullanılır.

24

25

26 KONTRPLAK Belirli özelliklerdeki tomrukların özel makinelerde soyulması ile elde edilen ince soyma levhaların tutkallanıp lifleri birbirine dik gelecek şekilde en az 3 tabaka ya da daha çok tek sayıda üst üste konularak preslenmesiyle elde edilen büyük boyutlu levha şeklinde bir malzemedir.

27

28 Kontrplak Üretimi Kontrplak üretimi için önce uygun ağaç tomrukları seçilir. Sağlıklı ve sık dokulu bu tomruklardan son teknoloji ürünü makinelerde soyulma tekniği ile elde edilen papeller lifleri ters olacak şekilde suyuna ve sokrasına katmanlar elde edilecek şekilde istenen kalınlıkta ve kullanım amacına uygun tutkalla yüksek basınç altında preslenir.

29 Kontrplak, mobilya üretiminin yanında hafif olması yük taşıma özelliği ve neme son derece dayanıklı olması sayesinde farklı kullanım alanlarında sağladığı çözümlerle de özellikle tercih edilir.

30

31

32

33

34 OSB Başlıca Kayın ve kavak odunları karışımından teşkil olunan OSB yönlendirilmiş yonga levhaları tamamıyla yuvarlak odun, kabuk ihtiva eden boylanmış tomruklar ve işlenerek parçalanmış odun materyallerinin yongalayıcı bıçak tertibatlarıyla önceden belirlenmiş boyutlardaki yongalarının serme işlemine tâbi tutulmaları suretiyle imal edilirler.

35

36

37

38

39

40

41

42

43 PLYWOOD Plywood ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir. Plywood çok iyi mekanik dayanıklılığa sahip olmasına karşın hafif olan bir malzemedir. Katman sayısı genelde tek sayı olacak şekilde üretilir. Dış katmanlar genellikle panelin uzun ölçüsüne paralel yöndedir. Birbirini izleyen katmanlar birbirine dik olacak şekilde yapıştırılır. Bu üretim şekli dayanımı artıran vibrasyonla oluşacak şok etkilere karşı koyan bir yapıdır.

44 Dekorlif, tek yüzü veya çift yüzü melaminli dekor kağıtları ile kaplanmış sert lif levhadır. Kullanım alanı çok geniş olan dekorlif, 2, mm olarak üretilebilir. Özel bir teknikle üretilen levhalar çok yüksek direnç değerlerine sahip olmakla beraber çok çeşitli yüzey çeşidinde ve dekorda üretilebilir. İçindeki sert lif levhada tutkal vb.. reçine bulunmadığından sağlık açısından hiçbir sakıncası yoktur.

45

46 Neden Plywood? Plywood; hafif fakat yüksek dayanımlı rahat kullanımlı Çevre dostu geniş uygulama alanlarına sahip bir malzemedir. Plywood lar inşaatlarda daha sağlıklı ve daha randımanlı olmaktadır. Kullanım fazlalığı sayesinde de daha ekonomik olmakta ve bir çok yerde sıva maliyetinden yapımcıyı kurtarmaktadır. Bunun yanında inşaatlarda kalıp döşeme sürelerini de azaltarak inşaatların daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır.

47 KULLANIM ALANLARI Otomotiv sektöründe iç yüzey kaplama malzemesi olarak. Beyaz eşya sektöründe üst tabla ve kapak olarak. Perfore veya düz biçimleri ile asma tavan malzemesi olarak Hediyelik eşya imalatında. Asansör duvar ve tavan kaplamalarında.

48 Duvar ve reklam panoları imalatında Ofis ara bölmelerinde. Duvar döşemelerinde. Gemi, yat ve kotra gibi deniz taşıtlarının dekorasyonlarında. Arkalık olarak mobilya sektöründe. Çekmece imalatlarında

49 Ofis ve ev kapıları imalatında. Vagon imalatlarında. Sandalye arkalığı imalatlarında. Fuar stant malzemesi uygulamalarında. Resimli özel tabla imalatında Prefabrik yapı elemanlarında Raf sistemlerinde

50

51

52

53 DURALİT Duralit, yüksek yoğunluklu ağaç lif levhadır. Uluslararası tanımı Hard board olarak geçmektedir. Duralit ıslak metot ile yüksek basınç ve ısı uygulanarak elde edilir. Doğal yapısından dolayı insan sağlığına zararlı değildir ve aynı zamanda çevreci bir üründür. Duralit kolay işlenebilir bir tabaka olması ve az deforme olmasından dolayı gerek ülkemizde gerekse Dünyada en çok tercih edilen malzemelerin başında yer almaktadır.

54 Duralit in Kullanım Alanları Ambalaj ve paketleme uygulamalarında Mobilya imalatında Çekmece içlerinde Sandalye imalatında Koltuk imalatında Çek - yat ve kanepe imalatında Otomotiv sektöründe Yalıtım amaçlı uygulamalarda Beyaz eşya sektöründe

55 Sebze ve meyve kasa imalatında Hediyelik eşya imalatında Duvar döşemesi uygulamalarında Reklam panoları uygulamalarında

56

57

58

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX EGGER Esnek Laminat, reçine bazlı dekoratif bir laminattır. Laminat birden fazla katmanın birleştirilmesiyle elde edilir ve melamin reçinesi emdirilmiş dekor kâğıdı ile

Detaylı

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış

Detaylı

Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz.

Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz. 2 3 Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz. Bizim geniş bir ürün yelpazemiz içinde okul mobilyalarımızın esasları evrensel boyutta bilgi üretimini arttıracak

Detaylı

Yonga ve hızar talaşı gibi endüstriyel atıklar preslenerek imal edilen yonga levha genellikle üç yöntemle üretilirler.

Yonga ve hızar talaşı gibi endüstriyel atıklar preslenerek imal edilen yonga levha genellikle üç yöntemle üretilirler. 1- KERESTE İMALATHANELERİ: - Arabalı şerit testeresinin 5 m 3 tomruk. - 100 cm. şerit testerenin saatte 3 m 3 tomruk. - 80 cm. şerit testerenin saatte 2 m 3 tomruk. % 60 işletme randımanı esas alınarak

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi. Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma

1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi. Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma 1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi 1 Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma Kaplama, ağacın belirli kısımlarından elde edilmiş prizmalardan biçme, kesme ve soyma yöntemleri ile elde edilen,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE ÜRÜN LİSTESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE ÜRÜN LİSTESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE ÜRÜN LİSTESİ 24/02/2014 Elbise Dolabı (1) 1 Birinci Sınıf Suntalam, 2 kapaklı 3 çekmeceli olarak üretilmiştir. Suntalam Kitaplık

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ2023 YAPI MALZEMESİ I AHŞAP Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter Canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli,

Detaylı

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ 1 BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi ithal çelik taşıyıcı dikme profillerine, özel alüminyum klips profilleri ile giydirilen

Detaylı

WİNEO LAMİNAT PARKE ÖZELLİKLERİ

WİNEO LAMİNAT PARKE ÖZELLİKLERİ WİNEO LAMİNAT PARKE Yer döşemeleri için yenilikçi çözümler sunuyoruz. Şirketimizin bu ilkesine ürettiğimiz ürünler ile birlikte 30 yıldır sadık kaldık. Almanya da ilk üreticilerden biri olarak 1991 yılında

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım www.litho-flex.com Binlerce yıldır doğal taş bir yapı malzemesi olarak birçok farklı alanlarda kullanılmıştır. Lithoflex Doğal Taş Kaplaması klasik

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Lignoselülozik Materyallerin Kimyasal Analizleri AÇIKLAMA YÖNTEM ÜNİVERSİTE

Detaylı

Özellikler ve Performans. Johann BERGER

Özellikler ve Performans. Johann BERGER Özellikler ve Performans Johann BERGER Orijinal Yenilik ve DendroLight Konsepti Materyal Üst Tabaka: Avrupaladini, kıyı, orta yoğunlukta lif levha Orta Tabaka: Cam yüzeyi levhaları (Düşük ham madde maliyeti)

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN

Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN AHŞAP Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen, ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. Ahşap, en eski yapı malzemelerinden

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar.

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. www.panelium.com.tr KULLANIM ALANLARI NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. matris malzemelerinin arasına yerleştirilen

Detaylı

2010 OCAK - ARALIK 2011 OCAK - ARALIK 2012 OCAK - KASIM GTIP GTIPAD KG FOBUSD KG FOBUSD KG FOBUSD

2010 OCAK - ARALIK 2011 OCAK - ARALIK 2012 OCAK - KASIM GTIP GTIPAD KG FOBUSD KG FOBUSD KG FOBUSD 2010 OCAK - ARALIK 2011 OCAK - ARALIK 2012 OCAK - KASIM GTIP GTIPAD KG FOBUSD KG FOBUSD KG FOBUSD 440810151000 KAPLAMALIK.KONTRPLAK İÇİN YAPRAKLAR- V 3.125,00 2.187,50 5.061,00 6.412,15 4.505,00 14.037,46

Detaylı

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar Sıra No 1 2 3 4 5 TS EN 13556 Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar 27.03.2017 TS No Açıklamalar Yuvarlak ve biçilmiş yapacak odun (kereste) - Avrupa da keresteleri kullanılan ağaçların terminolojisi

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece YALDIZ BASKI VARAK YALDIZ Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka yüzeylere transfer edilebilen, taşıyıcı bir folyonun üzerinde bulunan son derece parlak metalik tabakalardır.

Detaylı

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir.

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir. YÜZEY TEKNOLOJİLERİ A.Ş Doküman kodu : Yayın tarihi : 01.03.2015 Revizyon numarası : 00 Revizyon tarihi :,, Sayfa numarası : 1/2 ŞİRKET BİLGİLERİ 5K Yüzey Teknolojileri A.Ş. Güzel Hisar Mah. Yıldırım Beyazıt

Detaylı

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması Egger MDF Gagarin 2 2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması 3 EGGER Grubu Rusya daki tesislerinin genişletilmesine ve modernizasyonuna sürekli olarak önemli yatırımlar yapıyor. 2016 BAHARINDA, mobilya

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tanımı Plywood, yoğun olarak inşaat sektöründe kullanılan suya dayanıklılığı ve yüksek mukavemetli özellikle beton kalıplarının hazırlanmasında

Detaylı

Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 TOPLAM

Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 TOPLAM 1. Yarıyıl T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Mühendisliği Doktora Programı Öğretim Planı TOPLAM 12 0 12 30 2. Yarıyıl OEM 997 Doktora Seminer 0 2 0 7,5 TOPLAM 9 2 9 30 3. Yarıyıl

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı 202018 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GüZ YARIYILI KODU DERSİN ADI SORUMLUSU YER P.TESİ SALI ÇARŞ PERŞ CUMA Yrd.

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Seramik firmalarının uzmanlıklarını ve yenilikçi olduklarını ispatlamaları aynı kalitedeki üretimi alışagelmiş özelliklerin dışına çıkarak yapabilmesidir. Bunun

Detaylı

Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi

Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi Ormancılık Dergisi 8(2) (2012) 1-8 Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi Cebrail AÇIK¹, Ahmet TUTUŞ ² Bu çalışmada, PVC, melamin reçineli dekor kâğıdı ve yüksek

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen BÖLÜM 11 AHŞAP Ahşap İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden olan ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen ve anizotrop bir yapı malzemesidir. Ahşap 2 Ahşabın Yapıda Kullanım Alanları

Detaylı

MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 RAPORU

MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 RAPORU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 RAPORU I. DÜNYA MOBİLYA TİCARETİ 2015 yılında dünya mobilya ihracatı bir önceki yıla göre %3,8 oranında düşerek 171 milyar $ seviyesinde gerçekleşmiştir. 2015

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ HADDELEME (Calendering) İLE İŞLEME TEKNİĞİ HADDELEMEYE(Calendering) GİRİŞ Bu yöntem genellikle termoplastiklere ve de özellikle ısıya karşı dayanıklılığı düşük olan

Detaylı

SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ

SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ Abdullah İSTEK ZKÜ Bartın Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ÖZET Bu araştırmada, Kuru Yöntemle sert lif

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Adresi : TOSB TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde 15. Yol No:1 Çayırova KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 658 16 62 Faks

Detaylı

Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen, ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir.

Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen, ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. AHŞAP MALZEMELER Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen, ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. Ahşap, en eski yapı malzemelerinden birisidir.

Detaylı

DOĞRAMA ÜRÜNLERİ. DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER

DOĞRAMA ÜRÜNLERİ. DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER DOĞRAMA ÜRÜNLERİ AHŞAP METAL PLASTİK CAM BETON ALÇI DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER AHŞAP Masif ahşap Lamine ahşap Yapay ahşap levha

Detaylı

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür. Fibercement nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır. Selüloz

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 YILI RAPORU

MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 YILI RAPORU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2017 YILI RAPORU I. DÜNYA MOBİLYA TİCARETİ 2016 yılında dünya mobilya ihracatı bir önceki yıla göre %0,3 oranında artarak 171,7 milyar $ seviyesinde gerçekleşmiştir.

Detaylı

Kayın Panel. Kalınlıklar : 15 mm - 50 mm. Enler : 1250 mm ve altı. Boylar : 4500 mm ve altı

Kayın Panel. Kalınlıklar : 15 mm - 50 mm. Enler : 1250 mm ve altı. Boylar : 4500 mm ve altı Kayın Panel Genellikle mobilya yapımında kullanılan bir ağaç türüdür. İstimlenerek ( buhar işlemine tabi tutularak ) kullanımı önerilir. Özü ağacın dikili iken korunmasını sağlayan hafif asitli bir yapıya

Detaylı

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ Asma Tavan Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 70 Tek Profil Agraflı Bandı Çiftli Yay Akustik Levha

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 KOMPOZİT ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ Farklı malzemelerden yapılmış, elle birbirinden ayrılması mümkün olmayan ambalajlara, kompozit ambalaj adı

Detaylı

Zamanında. SANDER Group. Üretim ve Teslim

Zamanında. SANDER Group. Üretim ve Teslim Zamanında Üretim ve Teslim Yüksek Teknoloji Cnc Makinalar İle Üretim Tecrübeli Ve Eğitimli Personel TSE - CE - İSO 2001 Kalite Belgeleri İmalattan Direkt Tüketiciye Yurt İçi Ve Yurt Dışı Geniş Bayii Ağı

Detaylı

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Çatı kaplaması için kullanılan malzemeler şunlardır.

Detaylı

Powdoor ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz. Powdoor Pulver Kimya San. ve Tic. A.Ş

Powdoor ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz. Powdoor Pulver Kimya San. ve Tic. A.Ş ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz Neden Toz Boya? Strateji Tuvali Toz Boya 3,5 3 03 Neden? 2,5 04 Neden? 2 1,5 1 0,5 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kurulum Maliyeti Kaplama Birim Maliyeti

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 15.001/2B Örnek Formatı in Adı: Makine ile her derinlikte yumuşak ve sert toprağın kazılması (gevşek ve bitkisel toprak, gevşek silt, kum, kil, siltli kil, kumlu kil, gevşek kil, killi kum

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir.

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir. Selefon Baskı koruma yöntemlerinde amaç baskıyı tüketiciye en sağlam ve en güzel görünümde sunmak, baskıyı daha uzun ömürlü kılmaktır. Baskının sağlamlığı güvenilirliği tüketici memnuniyetini arttırır.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Çiftliği Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No:

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 0 1 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 1 7 332421105 AHŞAP LEVHA KAPLAMALI YÖNETİCİ AHŞAP MASA TAKIMLARI PELLE AHŞAP MASA İÇİN Üründe kullanılan malzemeler Alüminyum profil veya kapak profilleri 220X100 X75h

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR Poliüretan Zaman Kayışları SYNCHROTECH çelik telli güçlendirilmiş termoplastik poliüretan zaman kayışları çok sınırlı sünme katsayısı, kaydırmazlık özelliği ve kauçuk kayışlardan farklı

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI ÇATI TEKNİKLERİ

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI ÇATI TEKNİKLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALAR ÇAT TEKNİKLERİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Prof. Doç. Dr. Mehmet Dr. Ali SARBYK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALAR Tanım Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4)

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 1 Tarihi: 09.05.2016 KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 3 6 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM YÖNETİCİ MASA TAKIMI (MASA+KÜTÜPHANE+ETAJER+KESON+ORTA

Detaylı

ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) KATAGORİ KIRILIMI 332.681.012 YOK YOK YOK ASMA L APARATI YOK YOK. DMO nun belirlediği toleranslar

ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) KATAGORİ KIRILIMI 332.681.012 YOK YOK YOK ASMA L APARATI YOK YOK. DMO nun belirlediği toleranslar ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) Sıra No: Tarihi: 11.02.2015 KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 39 3 7 332.681.012 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ OMEGA MASA TAKIMI

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

KALIP KUMLARI. Kalıp yapımında kullanılan malzeme kumdur. Kalıp kumu; silis + kil + rutubet oluşur.

KALIP KUMLARI. Kalıp yapımında kullanılan malzeme kumdur. Kalıp kumu; silis + kil + rutubet oluşur. KALIPLAMA Modeller ve maçalar vasıtasıyla, çeşitli ortamlarda (kum, metal) kalıp adı verilen ve içerisine döküm yapılan boşlukların oluşturulmasına kalıplama denir. KALIP KUMLARI Kalıp yapımında kullanılan

Detaylı

Alüminyum Honeycomb Panel

Alüminyum Honeycomb Panel Alüminyum Honeycomb Panel Alüminyum Honeycomb Panel Nedir? Petekli panel yapılar, yüksek mekanik dayanım gerektiren konstrüksiyonlarda kullanılır. Oldukça hafif sistemler elde etmek için, sandviç yapıların

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama MBD 70 OMEGALI BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ Aspen mamulü MBD 70 Demonte Bölme Duvar Sistemi ; alüminyum bitiş profilleri, galvaniz çelik taşıyıcı konstrüksiyon profiller ile dolu modül, sisteme uygun monoblok

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016

Kuru Yapı Sistemleri. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016 Kuru Yapı Sistemleri Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016 İçindekiler Flex Alçıpan (FX)...4 Suya Dayanıklı Alçıpan (Wr)...4 4 Pahlı Tavan Alçıpan ı (FX 4P)...5

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com.

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com. www.endustriyelyapi.com.tr İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 500.000 m² yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve

Detaylı

Hexapan Honeycomb Hakkında

Hexapan Honeycomb Hakkında www.hexapan.com Hexapan Honeycomb Hakkında Üretimimiz temel olarak termoplastik HoneyComb Core ve termoplastik HoneyComb Sandwich panellerdir. Hafiflik, yüksek basma dayanımı ve çevreye dost olması gibi

Detaylı

www.adil.com.tr 1978 den beri...

www.adil.com.tr 1978 den beri... www.adil.com.tr 1978 den beri... extrusion 1978 den beri... Adil Endüstriyel, kalite ve hizmet odaklı anlayışı ile müşterilerine yalıtım çözümleri sunmaktadır. Kurulduğu 1978 yılından itibaren müşteri

Detaylı

Hakkımızda VIG Metal VIG Metal Magnezyum bölümü, VIG Metal Alüminyum bölümü,

Hakkımızda VIG Metal VIG Metal Magnezyum bölümü, VIG Metal Alüminyum bölümü, Hakkımızda VIG Metal, alüminyum ve magnezyum gibi hafif metallerden levha ve rulo üretmek amacıyla 2006 yılında Kütahya Organize Sanayi Bölgesi nde kurulmuştur. VIG Metal faaliyetlerine dünya da ilk kez

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur.

Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur. Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur. Teklif verecek firmaların tekliflerini 16.04.2015 PerĢembe günü saat

Detaylı

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM A.Ş. 2013 yılı başlarında ileri teknolojik malzemelerin tasarım ve imalatını yapmak amacıyla kurulmuştur. Alüminyum ve alaşımları ile yapılan çalışmalarına

Detaylı

AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ RAPORU

AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ RAPORU İçindekiler 1.DÜNYA AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ... 2 1.1.DÜNYA TİCARETİ... 2 2.TÜRKİYE AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ... 4 2.1.Üretim... 4 2.1.1.Endüstriyel Odun (Kereste) Üretimi... 4 2.1.2.Ahşap Kaplama

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI

MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI 1 MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER KATAN ÇÖZÜMLER BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNDE PROJELER YÜKSEK ÜRETİM VE UYGULAMA STANDARTLARI MODERN TASARIMLARLA DAHA VERİMLİ ÇALIŞMA ALANLARI DEĞER

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti.

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 1.000.000 m 2 yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve Ankara merkezli olmak üzere

Detaylı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı Karadeniz Teknik Üniversitesi Ders Programı 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GüZ YARIYILI KODU DERSİN ADI SORUMLUSU YER P.TESİ SALI ÇARŞ PERŞ CUMA 5000 Yüksek Lisans Tezi Prof. Dr. Ümit C. oda210 - - 15-16

Detaylı

MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir Güz Yarıyılı

MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir Güz Yarıyılı MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2013-2014 Güz Yarıyılı Fırın Ön hadde Nihai hadde Soğuma Sarma Hadde yolu koruyucusu 1200-1250 ºC Kesme T >

Detaylı

SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ

SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ MİNİ SOĞUK DEPOLAR Mini Soğuk Depolar, küçük ve orta büyüklükteki ürünleri ergonomik tasarım ve aynı zamanda endüstriyel soğutma mantığıyla saklamaya ihtiyaç duyan kişilere göre tasarlanmıştır.

Detaylı

Alçı Doğada : Alçı taşları Saf alçı taşı : CaSO.2H 4.2 2O Đçerdikleri : MgO, Al, Fe, SiO, 2O3, Fe2O3, SiO2, CaCO, MgCO... 3, MgCO3..

Alçı Doğada : Alçı taşları Saf alçı taşı : CaSO.2H 4.2 2O Đçerdikleri : MgO, Al, Fe, SiO, 2O3, Fe2O3, SiO2, CaCO, MgCO... 3, MgCO3.. ALÇI Doğada : Alçı taşlar ları Alçı Saf alçı taşı : CaSO 4.2H 2 O Đçerdikleri : MgO, Al 2 O 3, Fe 2 O 3, SiO 2, CaCO 3, MgCO 3... Kazı Kırma parçalama alama Öğütme Pişirilme irilme Soğutma Paketleme Üretim

Detaylı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı

Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Müh. Anabilim Dalı Ders Programı 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GüZ YARIYILI KODU DERSİN ADI SORUMLUSU YER P.TESİ SALI ÇARŞ PERŞ CUMA

Detaylı

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1.

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1. www.akindemir.com İNŞAAT DEMİRİ 8-32 mm. arası inşaat demirleri Anma çapı (D) (mm) TS BS ASTM AFNOR ELOT DIN Çevre Uzunluğu (U) (mm) Kesit Alanı (F) (mm2) Anma Kütlesi (G) (Kg/m) 8 25,10 50,2 0,395 10

Detaylı

KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ A.Ş. BUSINESS PLAN

KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ A.Ş. BUSINESS PLAN KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ A.Ş. BUSINESS PLAN MART 2013 KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ A.Ş. KAYA ORMAN ÜRÜNLERİ TARİHÇESİ Kaya Orman Ürünleri, Kap ailesi tarafından 2003 yılında

Detaylı

Özel Dekoratif Kaplamalar

Özel Dekoratif Kaplamalar Özel Dekoratif Kaplamalar DOĞANIN BÜYÜLÜ DOKULARI Capatect Isı Yalıtım Sistemi yaşadığımız mekanlara doğallık taşıyan yepyeni bir kaplama serisi sunuyor. Özel efektli dış cephe kaplama ürünleri MagicFine

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Adresi : Küçük Çiğli Mh. 8780/1 Sk. No:5 Çiğli 35681 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 376 24 25 Faks : 0 232 386 33 98 E-Posta

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32)

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) İçindekiler Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) 03 Baskı Beton Uygulama Alanları Otoparklar Dog al taşların eşsiz görünümü ile betonun

Detaylı

Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com.

Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com. w w w. s k - c w. c o m Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com.tr VIG Metal, alüminyum ve magnezyum gibi haf

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Deney Laboratuvarı Adresi : Küçük Çiğli Mh. 8780/1 Sk. No:5 Çiğli 35681 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 376 24 25 Faks : 0 232 386 33 98 E-Posta

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM Cam, metal, plastik, kağıt / karton gibi değerlendirilebilir. Gıda ambalaj atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek yeni bir hammaddeye veya ürüne dönüştürülebilirler.

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HASAN ACAR 2017

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HASAN ACAR 2017 ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HASAN ACAR 2017 ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ Orman ürünlerini en yeni ve modern tekniklerle işlenmesi, katma değer üretecek ürünlere çevrilmesi, kompozit malzemeler, kağıt ürünleri,

Detaylı

m u t l u l u k ü r e t i r...

m u t l u l u k ü r e t i r... mutluluk üretir... Geleceğe yön veren yapılar oluşturma hedefiyle yola çıkan, bilgi birikimi ve tecrübesiyle kente estetik, yaşama kolaylık getirmeyi başaran Şua İnşaat, kurulduğu günden bu yana öncü

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı