üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir."

Transkript

1 üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış kereste modikasyonlarından biridir. Bu hattın dakikada 18 kütüğü soyma kapasitesi vardır. ULTRALAM LVL 3mm kalınlıkta yaklaşık 7 adet ve daha fazla tabaka katmanlarından oluşur. Tabakalar 6 aşamalı makara sistemli bir fırın içinde kurutulur.kurutma bölümündeki sıcaklık 192 C ye kadar yükseltilir. ULTRALAM LVL, üretimde yüksek su direncine ve düşük yayılıma haiz fenol-formaldehit yapıştırıcı kullanılmaktadır. Ön ısıtma ve sıcak presleme 60 metrelik Dieffenbacher pres ile yapılır. ULTRALAM LVL en az 24 saat süreyle dinlenmeye tabi tutulur.daha sonra ebatlanmak üzere kesime gönderilir.

2

3 RENOVASYON KİRİŞ SİSTEMLERİ * ULTRALAM LVL 20 mt. Ve üzeri uzunluğu ile bina ve yapıların uzun açıklıklı kiriş gerektiren sorunları ortadan kaldırır. * ULTRALAM LVL ile yapılan yapılar beton temeller ve taşıyıcı yapılar gerektirmez. * Ek aşındırma ve yangın korumaya gerek duyulmaz. * Basitleştirilmiş tavan yapısına sahiptir. * Ağırlık tasarrufludur, 45 kg/mt. * Malzeme hacmi tasarrufu, -%60. * Lamine yapısı sayesinde ULTRALAM LVL en zorlu yangın, dayanıklılık ve mukavemet gerekliliğini karşılar.

4 üniversal- ultralam ULTRALAM LVL BAZI KULLANIM YERLERİ: * Prefabrik evler, bina ve yapı elemanları. * Yeniden yapılandırma, beton kalıp elemanları. * Kapı ve pencereler, mobilyalar, merdivenler. * Dekoratif iç mekan uygulamaları, barınaklar, teraslar. * İskele tahtaları, kalıp tahtaları. * Gemi imalat ve tasarımları v.s.

5 AĞAÇ MI? ULTRALAM MI? * Fenol-formaldehit reçine ile tutkallanmış tabakalara uygulanan yüksek basınçlı presleme ağaç liflerine yoğunlaştırılmış bir yapı kazandırır. * ULTRALAM LVL nin bir diğer avantajı ise, normal kereste ürünleri ile karşılaştırıldığında ömrü boyunca değişmeyen fiziksel ve mekanik özelliklere sahip homojen yapısıdır. * ULTRALAM LVL sıradan kirişlere göre yangına daha iyi dayanıma sahiptir. * Bu özelliğini çok katmanlı tabakaları ve malzemenin gözenekleri sağlar. * Fenol-formaldehit reçinenin oksidasyonu nötrdür ve LVL nin ateş almasına izin vermez. * ULTRALAM LVL test sonuçlarına göre 300 C de ve dk süresince bu malzeme özelliklerini koruma yeteneğini korumakta olduğunu göstermiştir. * ULTRALAM LVL uygulamaları kiriş ve kolon sayısını azaltarak, daha fazla alan ve uzun açıklıkları kolaylıkla geçme imkanı sağlar. * Aynı oranda da su geçirmezliğine sahiptir. * 10 metre açıklık GLULAM dan yapılmış kirişle kıyaslandığında 1,5 kat daha az LVL kirişine ihtiyaç duyulur.

6 ÇELİK Mİ? ULTRALAM MI? Yapı, iskelet teknikleri ve büyük ahşap paneller kullanılarak, tamamen yapıştırılmış yapı malzemelerinden oluşmaktadır. Binanın dizaynı 6mt aralık ve 500 kg/m2 ye eşit yükle özgüleştirilmektedir. * Basitleştirilmiş bir tavan yapısı sağlar. * Ağırlık tasarrufu her m2 de 45 kg. * %60 daha az malzeme kullanımı, * Yapılar için optimum ağırlık sağlar. SONUÇ OLARAK 14 m3 ULTRALAM LVL, 9 TON ÇELİKLE UYGULAMAYA EŞİTTİR. BÖYLECE %40 MALZEME AĞIRLIĞINDAN KAR EDİLMEKTEDİR.

7

8 üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış kereste modikasyonlarından biridir. Bu hattın dakikada 18 kütüğü soyma kapasitesi vardır. ULTRALAM LVL 3mm kalınlıkta yaklaşık 7 adet ve daha fazla tabaka katmanlarından oluşur. Tabakalar 6 aşamalı makara sistemli bir fırın içinde kurutulur.kurutma bölümündeki sıcaklık 192 C ye kadar yükseltilir. ULTRALAM LVL, üretimde yüksek su direncine ve düşük yayılıma haiz fenol-formaldehit yapıştırıcı kullanılmaktadır. Ön ısıtma ve sıcak presleme 60 metrelik Dieffenbacher pres ile yapılır. ULTRALAM LVL en az 24 saat süreyle dinlenmeye tabi tutulur.daha sonra ebatlanmak üzere kesime gönderilir.

9 ultralam ULTRALAM LVL Tabakalar ve kütükler şeklinde üretilir. Lamine edilmiş yapısı ULTRALAM LVL yi güçlü ve dayanıklı hale getirir. ULTRALAM R-X * YÜKSEK DAYANIKLILIK LVL TABAKA ÖLÇÜLERİ * BOYUTSAL KARARLILIK Kalınlık En Boy Paket Ad. * GARANTİLİ TEKNİK VERİ 0,019 1,250 2, * HAFİF BASİT KURULUM 0,021 1,250 2, * KOROZYON DİRENCİ 0,024 1,250 2, ,027 1,250 2, ,030 1,250 2, ,033 1,250 2, ,036 1,250 2, ,039 1,250 2, ,045 1,250 2,500 5 ULTRALAM R ULTRALAM X ULTRALAM İ 0,048 1,250 2, ,051 1,250 2, ,057 1,250 2, ,060 1,250 2, ,063 1,250 2, ,069 1,250 2, ,075 1,250 2, ,090 1,250 2, m3 = 480 Kg. 15 ton Basınç

10 RENOVASYON KİRİŞ SİSTEMLERİ * ULTRALAM LVL 20 mt. Ve üzeri uzunluğu ile bina ve yapıların uzun açıklıklı kiriş gerektiren sorunları ortadan kaldırır. * ULTRALAM LVL ile yapılan yapılar beton temeller ve taşıyıcı yapılar gerektirmez. * Ek aşındırma ve yangın korumaya gerek duyulmaz. * Basitleştirilmiş tavan yapısına sahiptir. * Ağırlık tasarrufludur, 45 kg/mt. * Malzeme hacmi tasarrufu, -%60. * Lamine yapısı sayesinde ULTRALAM LVL en zorlu yangın, dayanıklılık ve mukavemet gerekliliğini karşılar.

11 * ULTRALAM LVL özelliklerini ömrü boyunca korur. * ULTRALAM LVL boyutsal stabilitesini mevsimsel faktörler çevresel değişimler ve iklim koşullarına bakmaksızın korur. * ULTRALAM LVL sıcaklık ve nem değişimlerinin oluşturduğu deformasyonlara tabi değildir. * ULTRALAM LVL çatlamaz, ve doğal büzülmelere uğramaz. * ULTRALAM LVL harici nem emiş oranı neredeyse sıfıra eşittir. * ULTRALAM LVL kirişin ağırlığı nemli ortamda değişmeden kalmaktadır. * 10 mt. Açıklıklı bir ULTRALAM LVL bir kiriş, Masif Panel ( gluelam ) ile yapılmış bir kirişe kıyasla 1,5 kat daha az kiriş gerektirir. * Düz tomruktan biçilmiş kerestede kiriş uzunluğu sınırlı ve dayanımı azdır. TÜRKİYE ve ORTADOĞU DİSTRİBÜTÖRÜ ÜNİVERSAL AHŞAP YAPI ELEMANLARI İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. GAZİLER CADDESİ YENİŞEHİR İŞ MERKEZİ NO:478 KAT:5-514 İZMİR TEL: FAX:

12 üniversal- ultralam ULTRALAM LVL BAZI KULLANIM YERLERİ: * Prefabrik evler, bina ve yapı elemanları. * Yeniden yapılandırma, beton kalıp elemanları. * Kapı ve pencereler, mobilyalar, merdivenler. * Dekoratif iç mekan uygulamaları, barınaklar, teraslar. * İskele tahtaları, kalıp tahtaları. * Gemi imalat ve tasarımları v.s.

13 AĞAÇ MI? ULTRALAM MI? * Fenol-formaldehit reçine ile tutkallanmış tabakalara uygulanan yüksek basınçlı presleme ağaç liflerine yoğunlaştırılmış bir yapı kazandırır. * ULTRALAM LVL nin bir diğer avantajı ise, normal kereste ürünleri ile karşılaştırıldığında ömrü boyunca değişmeyen fiziksel ve mekanik özelliklere sahip homojen yapısıdır. * ULTRALAM LVL sıradan kirişlere göre yangına daha iyi dayanıma sahiptir. * Bu özelliğini çok katmanlı tabakaları ve malzemenin gözenekleri sağlar. * Fenol-formaldehit reçinenin oksidasyonu nötrdür ve LVL nin ateş almasına izin vermez. * ULTRALAM LVL test sonuçlarına göre 300 C de ve dk süresince bu malzeme özelliklerini koruma yeteneğini korumakta olduğunu göstermiştir. * ULTRALAM LVL uygulamaları kiriş ve kolon sayısını azaltarak, daha fazla alan ve uzun açıklıkları kolaylıkla geçme imkanı sağlar. * Aynı oranda da su geçirmezliğine sahiptir. * 10 metre açıklık GLULAM dan yapılmış kirişle kıyaslandığında 1,5 kat daha az LVL kirişine ihtiyaç duyulur.

14 ÇELİK Mİ? ULTRALAM MI? Yapı, iskelet teknikleri ve büyük ahşap paneller kullanılarak, tamamen yapıştırılmış yapı malzemelerinden oluşmaktadır. Binanın dizaynı 6mt aralık ve 500 kg/m2 ye eşit yükle özgüleştirilmektedir. * Basitleştirilmiş bir tavan yapısı sağlar. * Ağırlık tasarrufu her m2 de 45 kg. * %60 daha az malzeme kullanımı, * Yapılar için optimum ağırlık sağlar. SONUÇ OLARAK 14 m3 ULTRALAM LVL, 9 TON ÇELİKLE UYGULAMAYA EŞİTTİR. BÖYLECE %40 MALZEME AĞIRLIĞINDAN KAR EDİLMEKTEDİR.

15 TOPPLANK - İSKELE TAHTASI TOPPLANK İSKELE TAHTALARI Tüm testleri birebir belgelenmiştir. Rus ladin ve çam ağaçlarından üretilmiştir. Güçlü ve uzun ömürlüdür. Müşteriye özel kenar markalaması yapılabilir. Geliştirilmiş dayanıklılığı ve güvenilirliği vardır. Tüm endüstri standartlarını karşılamaktadır. "iskele tahtası" olarak damgalanmıştır. Mükemmel yapısal özelliklerini değiştirmez. Gücünün sınırları belgelenmiştir. Ağırlığı hafiflik. GÜVENLİKLİ İSKELE 0,33mm x 600mm x 2500mm 0,36mm x 600mm x 2500mm TOPPLANK ÖLÇÜLERİ KALINLIK GENİŞLİK UZUNLUK 38mm 225mm 3900mm 38mm 230mm 3900mm 38mm 235mm 3900mm 42mm 300mm 5900mm TÜRKİYE ve ORTADOĞU DİSTRİBÜTÖRÜ ÜNİVERSAL AHŞAP YAPI ELEMANLARI İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. GAZİLER CADDESİ YENİŞEHİR İŞ MERKEZİ NO:478 KAT:5-514 TEL: FAX: İZMİR

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap...

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap... Durusu Park Çatı Strüktürü Yapısal Lamine Ahşap... Ahşap Kubbe - Türkmenistan Tarihi Eser - Sultantepe, Üsküdar Yapısal Lamine Ahşap Yüksek teknoloji ürünü Yapısal lamine ahşap, büyük budaklar, reçine

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen BÖLÜM 11 AHŞAP Ahşap İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden olan ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen ve anizotrop bir yapı malzemesidir. Ahşap 2 Ahşabın Yapıda Kullanım Alanları

Detaylı

yeni nautilus evo hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI

yeni nautilus evo hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI B O Ş L U K L U D Ö Ş E M E L E R İ Ç İ N K Ö R K A L I P S İ S T E M İ nautilus yeni evo hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI w w w. g e o p l a s t. c

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Özellikler ve Performans. Johann BERGER

Özellikler ve Performans. Johann BERGER Özellikler ve Performans Johann BERGER Orijinal Yenilik ve DendroLight Konsepti Materyal Üst Tabaka: Avrupaladini, kıyı, orta yoğunlukta lif levha Orta Tabaka: Cam yüzeyi levhaları (Düşük ham madde maliyeti)

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

P. 356 P. 376. Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler

P. 356 P. 376. Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler P. 356 P. 376 Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler Yapısal Ahşap KVH ASMAZ Ahşap A.Ş. Temmuz 2015 de, EN normlarında sertifikalı ve mukavemet sınıfları belli, yapısal ahşap ürünlerin, ithalatını ve yurtiçi

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

Ahşap Yapı Sistemleri CLT Celalettin Akça

Ahşap Yapı Sistemleri CLT Celalettin Akça Ahşap Yapı Sistemleri CLT Celalettin Akça İÇERİK MALZEMELER Üretim Teknolojileri Yapı Elemanları Avantajlar Uygulama Alanları Proje Uygulamaları AHŞAP KARKAS TAŞIYICI DUVAR VE DÖŞEME SİSTEMLERİ Kullanılan

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel in en büyük avantajı panel bağlantı elemanlarının, panel birleģim noktasını örten

Detaylı

Master Panel 1000 R7M Çatı

Master Panel 1000 R7M Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R7M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli

Detaylı

Master Panel 1000 W Cephe

Master Panel 1000 W Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 W Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür. Fibercement nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır. Selüloz

Detaylı

Master Panel 1000 R5M Çatı

Master Panel 1000 R5M Çatı Master Panel 1000 R5M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli sac), üst yüzeyi ise PVC membranlı veya TPO membranlı olarak üretilir. Böylece şantiyede

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

Geleceğimiz. doğal malzemelere. dayanır. kalıp paneli kalıp kirişi koruma başlıklı kalıp kirişi

Geleceğimiz. doğal malzemelere. dayanır. kalıp paneli kalıp kirişi koruma başlıklı kalıp kirişi Geleceğimiz doğal malzemelere dayanır. kalıp paneli kalıp kirişi koruma başlıklı kalıp kirişi kalıp paneli kalıp kirişi koruma başlıklı kalıp kirişi Slopanel kalıp panelleri, Slobeam H20 ve Superbeam H20

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P www.ardiccam.com.tr www.ardickimya.com ARD 500 Yapısal İzolasyon Camları İçin Çift Kompenantlı Dolgu Silikonu TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ ARD500

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler Döşemeler, yapının duvar, kolon yada çerçeve gibi düşey iskeleti üzerine oturan, modülasyon ızgarası üzerini örterek katlar arası ayırımı sağlayan yatay levhalardır. ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE Döşemeler,

Detaylı

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar Sıra No 1 2 3 4 5 TS EN 13556 Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar 27.03.2017 TS No Açıklamalar Yuvarlak ve biçilmiş yapacak odun (kereste) - Avrupa da keresteleri kullanılan ağaçların terminolojisi

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım www.litho-flex.com Binlerce yıldır doğal taş bir yapı malzemesi olarak birçok farklı alanlarda kullanılmıştır. Lithoflex Doğal Taş Kaplaması klasik

Detaylı

Ürün Kataloğu. ipekboru Elektrik Tesisat Boruları Electrical Instalation Conduit

Ürün Kataloğu. ipekboru Elektrik Tesisat Boruları Electrical Instalation Conduit Ürün Kataloğu PVC Borular Elektrik Tesisat Boruları Electrical Instalation Conduit www.ipekboru.com.tr PE Borular, Esnek Tesisat Borular PP Borular, Esnek,, Duman Yoğunluğu Az Esnek HDPE Borular 1. Organize

Detaylı

R4 Çatı Paneli. Üretim Yeri. İstanbul

R4 Çatı Paneli. Üretim Yeri. İstanbul Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Kepli panelin en büyük avantajı, birleşim noktalarındaki bağlantı elemanlarının üzerini örten bir kep profili sayesinde dış etkenlerden

Detaylı

yalıtımı sağlama alın... /akggazbeton

yalıtımı sağlama alın...  /akggazbeton yalıtımı sağlama alın... www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Yeni Nesil Yalıtım Plağı Minepor Minepor, mineral esaslı yapısı sayesinde, yangın güvenliği sağlayan A1 sınıfı hiç

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

R3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İskenderun. Uygulama Alanları

R3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Kepli panelin en büyük avantajı, birleşim noktalarındaki bağlantı elemanlarının üzerini örten bir kep profili sayesinde dış etkenlerden

Detaylı

STANDART KALİTE PASLANMAZ ÇELİKLERİN KULLANIM ÖZELLİKLERİ

STANDART KALİTE PASLANMAZ ÇELİKLERİN KULLANIM ÖZELLİKLERİ STANDART KALİTE PASLANMAZ ÇELİKLERİN KULLANIM ÖZELLİKLERİ KALİTE ODA SICAKLIĞINDA 800 C'ye kadarki yüksek sıcaklık oksidasyonuna dayanıklılığı iyidir. Oksitleyici ortamda kloride karșı hassastır. Düșük

Detaylı

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe GROUP ENERJI SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji Master Panel 1000 R7 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master

Detaylı

Halfen ankraj kanalları

Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları, kolay montaj ve ayarlanabilir bağlantı imkanı verir. Kanallar, polystiren dolgu ile doldurularak, beton çalışması esnasındaki olası problemlere karşı korumaya

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

N3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, İskenderun, Balıkesir. Uygulama Alanları

N3 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, İskenderun, Balıkesir. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Üç hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Üretim Yeri İstanbul,

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Ulyanovsk / Russia TÜRKİYE TEMSİLCİSİ

ÜRÜN KATALOĞU.   Ulyanovsk / Russia TÜRKİYE TEMSİLCİSİ ÜRÜN KATALOĞU Ulyanovsk / Russia www.ruban.com.tr TÜRKİYE TEMSİLCİSİ SİDİNG Binanın Dış Dekorasyonu İçin Kullanılan Ürünler * Kötü hava şartlarına karşı dayanıklılık * Neme karşı dayanıklılık yağmurdan

Detaylı

nautilus evo yeni hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI

nautilus evo yeni hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI B O Ş L U K L U D Ö Ş E M E L E R İ Ç İ N K Ö R K A L I P S İ S T E M İ nautilus yeni evo hafifletilmiş döşeme sistemi HAFİF YAPILAR MAKSİMUM AÇIKLIK MİNİMUM DÖŞEME KALINLIĞI w w w. g e o p l a s t. c

Detaylı

PREFABRİKE AHŞAP YAPILAR ve UYGULAMA OLANAKLARI

PREFABRİKE AHŞAP YAPILAR ve UYGULAMA OLANAKLARI PREFABRİKE AHŞAP YAPILAR ve UYGULAMA OLANAKLARI Ahşap malzeme, sahip olduğu özellikler nedeni ile yapı malzemesi olarak önemli bir yere sahiptir. Günümüz teknolojik olanakları çerçevesinde yapay ahşap

Detaylı

Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe

Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe Master Panel 915 R3 Çatı ve Cephe Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel in en büyük avantajı panel bağlantı elemanlarının, panel birleşim noktasını örten

Detaylı

Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe

Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe Master Panel 1000 R4 Çatı ve Cephe Faydalı Eni Minimum boy Maksimum boy 1000 mm 3 metre Nakliye Koşullarına Bağlıdır Ürün Tanımı Türkiye de üretilen ilk, tek ve gerçek kepli sandviç paneldir. Master Panel

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

/ / /

/ /  / 1 +90 553 002 76 43 / +90 212 568 88 95 2 www.dogaltassiva.com / www.easystoneturkiye.com / www.sivadatasdevri.com www.dogaltassiva.com EASYSTONE Adana Süs Havuzu ve Peyzaj Uygulaması 3 EASYSTONE İstanbul

Detaylı

İnşaat Müh. Giriş. Konu: ÇELİK YAPILAR. İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1

İnşaat Müh. Giriş. Konu: ÇELİK YAPILAR. İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1 İnşaat Müh. Giriş Konu: ÇELİK YAPILAR İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1 BALIKESİR Ü. MÜH. FAKÜLTESİ İnşaat Müh. Bölümü Çelik Yapı Dersleri Çelik Yapılar-I (Zorunlu ders, 3. sınıf I. Dönem)

Detaylı

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BRİKET DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BETON BRİKET DUVAR Beton briket bloklar, kum, çakıl, tüf, bims (sünger

Detaylı

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması Egger MDF Gagarin 2 2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması 3 EGGER Grubu Rusya daki tesislerinin genişletilmesine ve modernizasyonuna sürekli olarak önemli yatırımlar yapıyor. 2016 BAHARINDA, mobilya

Detaylı

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar.

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. www.panelium.com.tr KULLANIM ALANLARI NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. matris malzemelerinin arasına yerleştirilen

Detaylı

BASINÇLI HAVA İÇİN ÇOK KATMANLI BORU

BASINÇLI HAVA İÇİN ÇOK KATMANLI BORU M BASINÇLI HAVA İÇİN ÇOK KATMANLI BORU Bükülebilir ve Dayanıklı! Basınçlı Hava için Özel Üretim! BÜKÜLEBİLİR VE DAYANIKLI YAPI Yapısı ve Özellikleri Koekstrude edilmiş iç katman PE-RT (Renksiz) Güçlü yapısı

Detaylı

DOĞRAMA ÜRÜNLERİ. DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER

DOĞRAMA ÜRÜNLERİ. DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER DOĞRAMA ÜRÜNLERİ AHŞAP METAL PLASTİK CAM BETON ALÇI DOĞRAMA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ve ÖZELLİKLERİ MALZEME TÜRÜ OLUMLU ÖZELLİKLER OLUMSUZ ÖZELLİKLER AHŞAP Masif ahşap Lamine ahşap Yapay ahşap levha

Detaylı

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli formuyla

Detaylı

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları

N5 Çatı Paneli. Üretim Yeri İstanbul, Balıkesir, İskenderun. Uygulama Alanları Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli formuyla

Detaylı

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX EGGER Esnek Laminat, reçine bazlı dekoratif bir laminattır. Laminat birden fazla katmanın birleştirilmesiyle elde edilir ve melamin reçinesi emdirilmiş dekor kâğıdı ile

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

Güvenli bir hayatın yapı taşı. /akggazbeton

Güvenli bir hayatın yapı taşı.  /akggazbeton Güvenli bir hayatın yapı taşı www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Ne üretir? AKG Gazbeton, ısı yalıtımlı, hafif, yanmaz ve deprem güvenliğini sağlayan, blok, Minepor ve donatılı

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir kaset döşeme kalıbı sistemi www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr SKYDOME AVANTAJLARI UYGUN MALİYET SKYDOME'un oluşturduğu boşluk, dolu bir plak döşemeye kıyasla tüketilen betonun

Detaylı

ONURLU İNŞAAT TAAHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ. TEL: 0216 469 21 07-08 FAX: 0216 469 21 09 MAIL:info@onurluinsaat.com. www.onurluinsaat.

ONURLU İNŞAAT TAAHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ. TEL: 0216 469 21 07-08 FAX: 0216 469 21 09 MAIL:info@onurluinsaat.com. www.onurluinsaat. ONURLU İNŞAAT TAAHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ TRIOTEKS BUHAR DENGELEYICI ÖRTÜLERI YETKİLİ SATICISI TEMELDEN ÇATIYA YAPI &YALITIM MALZEMELERİ SATIŞ MERKEZİ TEL: 0216 469 21 07-08 FAX: 0216 469

Detaylı

Master Panel Nova4 Çatı

Master Panel Nova4 Çatı Master Panel Nova4 Çatı Ürün Tanımı Dört hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ2023 YAPI MALZEMESİ I AHŞAP Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter Canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli,

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM CRYOGEL X201 TDS ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM Cryogel X201 esnek aerojel battaniye yalıtım malzemesidir. Cryogel X201 maksimum termal korunumu minimum ağırlık

Detaylı

ArEmit METAL KİREMİT

ArEmit METAL KİREMİT ArEmit METAL KİREMİT M e t a l Y a p ı K a p l a m a l a r ı Sunuş 1982 yılında kuruluşundan bu güne Arımeks Mühendislik, eğitimli çalışanları, teknik personeli ve üretim makinalarıyla, yurt içi ve yurt

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 242 TAŞIYICI SİSTEMLER VE TEKNOLOJİLERİ I 2017-2018 BAHAR YARIYILI Prefabrike Sistemler II (Boyutsal ve modüler koordinasyon) Dr. Öğr. Üyesi

Detaylı

Master Panel 1000 R5 Çatı

Master Panel 1000 R5 Çatı Master Panel 1000 R5 Çatı Ürün Tanımı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tanımı Plywood, yoğun olarak inşaat sektöründe kullanılan suya dayanıklılığı ve yüksek mukavemetli özellikle beton kalıplarının hazırlanmasında

Detaylı

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya EA-910 Yangına Dayanıklı Boya ÇALIŞMALARIMIZ Araştırma, yenilik, danışmanlık, sertifikalı ürünler, siparişten uygulamaya sonuna kadar bütün istekleriniz Yapı sektöründeyiz ama ulaşım, üretim, elektronik

Detaylı

Master Panel Nova 5 Çatı

Master Panel Nova 5 Çatı Master Panel Nova 5 Çatı Beş hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır. Hadveli

Detaylı

İki malzeme orijinal malzemelerden elde edilemeyen bir özellik kombinasyonunu elde etmek için birleştirilerek kompozitler üretilir.

İki malzeme orijinal malzemelerden elde edilemeyen bir özellik kombinasyonunu elde etmek için birleştirilerek kompozitler üretilir. KOMPOZİTLER Kompozit malzemeler, şekil ve kimyasal bileşimleri farklı, birbiri içerisinde pratik olarak çözünmeyen iki veya daha fazla sayıda makro bileşenin kombinasyonundan oluşan malzemelerdir. İki

Detaylı

Hafif çelik yapı sisteminin raporu

Hafif çelik yapı sisteminin raporu Hafif çelik yapı sisteminin raporu Yapısal çeliğin inşaat sektöründe kullanımı, Avrupa'da özellikle İngiltere'de 18. yüzyıl sonlarında, ABD de 19. yy ortalarına doğru başlamıştır. 2. Dünya Savası nın ardından

Detaylı

Master Panel Nova3 Çatı

Master Panel Nova3 Çatı Master Panel Nova3 Çatı Ürün Tanımı Üç hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir. En büyük avantajı yanal binili panel birleşimi sayesinde hızlı montaj yapılmasıdır.

Detaylı

YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P

YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P YAPI MALZEMESİ VE LABARATUVARI S U N İ A H Ş A P Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi SUNİ AHŞAP Basit olarak talaş ile kimyasal bağlayıcılarla (tutkal ve diğer kimyasallar) üretilen ve pres makineleri

Detaylı

Alüminyum Honeycomb Panel

Alüminyum Honeycomb Panel Alüminyum Honeycomb Panel Alüminyum Honeycomb Panel Nedir? Petekli panel yapılar, yüksek mekanik dayanım gerektiren konstrüksiyonlarda kullanılır. Oldukça hafif sistemler elde etmek için, sandviç yapıların

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF Uyumlu Cephe İskele Sistemi v2014/12tr Çok sayıda faydalı ekipman ve ek bileşenlerle FRAMESCAFF cephe yapı iskele sistemi, her şart altında değerini kanıtlar.

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR Destekleme sistemi v2014/01tr Güçlü ve esnek 02 Güvenilir Sadeliği ve Uluslararası Kalite Standardı İle Sınıfının En İyisi Bertour destekleme sistemi, inşaat

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Zemin Plakaları Vidipan Zemin Plakası Yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan, fiber alçı teknolojisi

Detaylı

Çatı Yalıtımında BONUS FOCUS SHINGLE

Çatı Yalıtımında BONUS FOCUS SHINGLE Çatı Yalıtımında BONUS FOCUS SHINGLE içindekiler - Hakkımızda - Shingle Nedir? - Teknik Özellikler ve Kullanım Alanları - Çatılarda Havalandırma Önemi - Ürünler - BONUS FOCUS SHINGLE (Petek) - BONUS FOCUS

Detaylı

15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık.

15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık. 15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık. Fabrikamız 2000 m 2 si kapalı olmak üzere toplam 10.000 m 2 alanda kurulmuştur. Ülkemizde gelişen sanayimiz

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

PETEK KOMPOZIT TAŞ YÜNÜ PANELI

PETEK KOMPOZIT TAŞ YÜNÜ PANELI PETEK KOMPOZIT TAŞ YÜNÜ PANELI KUSURSUZ DEĞER VE KALITE İLKEMIZDIR MİMARİ KURUMSAL KİMLİK GÖRÜNTÜ GÖRÜNTÜ ENDÜSTRİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HAKKINDA RİJİTLİK ARCHICOM TM ürünlerinin katmanlı yapısı (iki adet

Detaylı

On-Ar Group. Onur ARLI Genel Müdür. www.agacyapi.com

On-Ar Group. Onur ARLI Genel Müdür. www.agacyapi.com On-Ar Group On-Ar Group 10.09.2009 tarihinde faaliyete geçmiş ve ilk etap çalışması olarak medikal sektöründe faaliyete başlamıştır. Kısa bir süre sonra inşaat sektöründe de çalışmalarda bulunmuş ve bugünkü

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler

Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler Sertifikalı Yapısal Ahşap Ürünler Yapısal Ahşap KVH ASMAZ Ahşap A.Ş. Temmuz 2015 de, EN normlarında sertifikalı ve mukavemet sınıfları belli, yapısal ahşap ürünlerin, ithalatını ve yurtiçi yurtdışı satışını

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

mayatech ÜRÜN KATALOĞU mayatech kompozit profiller

mayatech ÜRÜN KATALOĞU mayatech kompozit profiller 1 ÜRÜN KATALOĞU t 0 312 467 10 12-13 e info@mayaglobal.com.tr w www.mayaglobal.com.tr a Tunus Cadesi Mimoza Apt. No:70/9 Kavaklidere-Ankara-Türkiye mayatech 2 mayatech kompozit profiller MAYA TECH 15 yıllık

Detaylı

Fiber Optik Kablolar

Fiber Optik Kablolar Optik Kablolar 229 Optik Kablolar Direkt Gömülü Tip Çift Kılıflı Optik Kablolar Özel tasarlanmış fiber için uygun gevşek boru sistemi. Son derece güvenilir endüstriyel uygulamalar için doğrudan gömülü

Detaylı

Naturawood Ürün Kataloğu.

Naturawood Ürün Kataloğu. Naturawood Ürün Kataloğu Natura Wood Naturawood Naturawood Yüksek kaliteli iskandinav orman ürünleri ve ağaç teknolojisini ülkemize getirmeyi hedef ve amaç edinmiş olan Naturawood, Finlandiya da uzun yıllardır

Detaylı

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ THERMOMASS YAPI SİSTEMİ TÜRKİYE PREFABRİKASYON BİRLİĞİ 14. PREFABRİKASYON SEMPOZYUMU 17.05.2016 SEDAT ARIMAN THERMOMASS NEDİR? THERMOMASS YAPI SİSTEMİ, ısı yalıtımlı, betonarme sandöviç, taşıyıcı veya

Detaylı

Mukavemet 1. Fatih ALİBEYOĞLU. -Çalışma Soruları-

Mukavemet 1. Fatih ALİBEYOĞLU. -Çalışma Soruları- 1 Mukavemet 1 Fatih ALİBEYOĞLU -Çalışma Soruları- Soru 1 AB ve BC silindirik çubukları şekilde gösterildiği gibi, B de kaynak edilmiş ve yüklenmiştir. P kuvvetinin büyüklüğünü, AB çubuğundaki çekme gerilmesiyle

Detaylı

YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı

YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı Dr. Türkay KOTAN ERZURUM 2016 İÇERİK 1. Malzemenin Önemi 2. Malzeme Özelliklerinin

Detaylı

MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür

MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür 1 İçindekiler Multi Panel Sistem 4 Kalıp sistemleri içinde Multi Panel 6 Yapsar Multi Panel özellikleri 8 Tamamlanmış

Detaylı

Master Panel Nova3 Çatı

Master Panel Nova3 Çatı GROUP ENERJİ SANDVIC PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 3402534 Email:info@groupenerji.com Master Panel Nova3 Çatı Ürün Tanımı Üç hadveli yanal binili sandviç panelidir. %10 eğimle çatı kaplaması yapılabilmektedir.

Detaylı

Bambudeck, Bambudeck,

Bambudeck, Bambudeck, Bambu, dünyanın en hızlı büyüyen bitkilerinden biridir. Bazı bambu türleri günde 1 metreden fazla büyüme oranlarıyla ayda yaklaşık 20 metre yüksekliğe ulaşır. Bu büyüme oranları, yeni dikim bir bambuya

Detaylı

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015 Köpük Beton - I Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Kasım, 2015 Köpük Beton Köpük betonu basitçe tanımlayacak olursak; içinde %75 e varan oranda hava kabarcıkları olan harçtan yapılmış hafif betonlardır

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı