AKARYAKIT SATIŞ, TAŞIMA, DEPOLAMA VE İKMAL TALİMATI. Belge Kodu: GDH.O.055

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKARYAKIT SATIŞ, TAŞIMA, DEPOLAMA VE İKMAL TALİMATI. Belge Kodu: GDH.O.055"

Transkript

1 AKARYAKIT SATIŞ, TAŞIMA, DEPOLAMA VE İKMAL TALİMATI Belge Kodu: GDH.O.055

2

3 Sayfa: ii İÇİNDEKİLER ONAY SAYFASI... i İÇİNDEKİLER... ii REVİZYON YAPILAN SAYFALARIN KAYITLARI...iii GEÇİCİ REVİZYON YAPILAN SAYFALARIN KAYITLARI...iii REVİZYON ÖZET TABLOSU... iv YÜRÜRLÜKTEKİ SAYFALARIN LİSTESİ... iv DAĞITIM LİSTESİ... iv 1.AMAÇ VE KAPSAM YAKIT İKMAL BİRİMİ ORGANİZASYON ŞEMASI VE GÖREV VE SORUMLULUKLAR Yakıt İkmal Birimi Organizasyon Şeması Görev ve Sorumluluklar Yakıt İkmal Sorumlusu Tanker Şoförü YAKIT TALEBİ, SEVK VE TESLİMİ YAKIT İKMAL SİSTEMİ ELEMANLARININ KONTROLÜ VE BAKIMI Tankerler Tanklar İkmal Araçları Yakıt Kalite Kontrolü Yakıt Sisteminden Numune Alma Esasları Varilde Muhafaza Edilen Yakıt ile İlgili Esaslar Hava Aracı Motorları Çalışırken Hava Aracı Yakıt İkmali OPERATÖRE İLİŞKİN USULLER İDARİ KONULAR Satış Görevlendirme FORMLAR Tank/Tanker Temizlik Kaydı ve Kontrol Formu Numune Etiketi Yakıt İkmal Personeli Bilgileri ve Eğitimleri Akaryakıt Teslim Makbuzu Yakıt Analiz Formu Görev Emri Formu Yakıt Tankeri Kontrol Formu...16

4

5 Sayfa: iv REVİZYON ÖZET TABLOSU Revizyon Detayları Revizyon Numarası : 00 Revizyon Tarihi : 06 Ağu 12 Geçerlilik Tarihi : 06 Ağu 12 Revizyon Numarası : 01 Revizyon Tarihi : 02 Haz 14 Geçerlilik Tarihi : 02 Haz 14 Düzeltilen Sayfalar İlk yayınlanma. 4.7 Sıcak ikmal ile ilgili prosedürler revize edildi. Tüm talimat genel olarak gözden geçirilmiş ve güncel uygulamalar ile uyumlu hale getirilmiştir. YÜRÜRLÜKTEKİ SAYFALARIN LİSTESİ Sayfa Rev no Geçerlilik Tarihi Sayfa Rev no Geçerlilik Tarihi Sayfa Rev no Geçerlilik Tarihi i Haz 2014 iii Haz 2014 ii Haz 2014 iv Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz Haz 2014 DAĞITIM LİSTESİ 1. Dokümantasyon Birimi (Orijinal Kopya) 2. Yakıt İkmal Birimi (Elektronik Kopya) 3. Elektronik Kütüphane ( Elektronik Kopya)

6 Sayfa: 1 1. AMAÇ VE KAPSAM Amaç GDH nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü nden almış olduğu yetkiler kapsamında TÜPRAŞ / diğer rafinerilerden, askeri ve/veya sivil hava alanlarında bulunan akaryakıt sağlayıcılardan, yurt içi / dışında yerleşik yetkili akaryakıt dağıtım şirketlerinden temin edeceği JET / AVGAZ yakıtının son kullanıcılara satışı, taşınması, depolanması ve hava araçlarına yakıt ikmali yapıldığı durumlarda can ve mal ve uçuş, emniyetine etki edebilecek risklerin önlenmesi için uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir. Kapsam Bu talimat, GDH Yakıt İkmal Birimi nde yer alan tüm personelleri, ikmale iştirak eden teknisyenler, pilotlar ve müşteri gözlemcilerini kapsamaktadır.

7 Sayfa: 2 2. YAKIT İKMAL BİRİMİ ORGANİZASYON ŞEMASI VE GÖREV VE SORUMLULUKLAR 2.1 Yakıt İkmal Birimi Organizasyon Şeması 2.2 Görev ve Sorumluluklar Yakıt İkmal Sorumlusu - Yakıt ikmali ile ilgili her türlü işte Önce Emniyet prensibini her şeyin üzerinde tutmak. - Şirketin kendi hava araçlarına veya dışarıdan gelecek hava araçlarına gerek işletilmekte olan heliportta gerekse yurt içinde her hangi bir noktada yakıt taşımasını ve ikmalini planlamak, kaydını tutmak, yakıt ikmalini gerçekleştirmek. - Şirketin hangara giren tüm yakıtlarının kaydını tutmak, rafineri veya hava alanlarından temin edilen yakıtın taşımasını yapmak. - Taşımada kullanılan tüm araçların ve ikmal sistemlerinin bakım ve onarımını koordine etmek. - İkmal akışının kesintisiz devamı için gerekli ünitelerle koordinasyon kurmak. - Hangar içindeki ilk yardım dolabını kullanıma hazır tutmak. - İkmal ekipmanlarının zamanı geldiğinde veya gerektiğinde değiştirilmelerini sağlamak, değiştirildiği ve sonraki değiştirileceği tarihleri ilgili formlara kaydettirmek. - İkmal ekipmanlarının temizliğini kontrol etmek. - Yakıt ikmal birimi formlarının zamanında doldurulmasını sağlamak, formları kontrol ve muhafaza etmek. - Yakıt ikmal personellerinin eğitim kayıtlarını takip etmek. - Yakıt ikmal personellerinin personel dosyalarının güncelliğini sağlamak. - Yakıt tankeri ve sabit deponun her an göreve hazır durumda bulunmasını sağlamak. - Hangar içi topraklama sisteminin işlerliğini kontrol etmek.

8 Sayfa: Tanker Şoförü - Yakıt ikmali ile ilgili her türlü işte Önce Emniyet prensibini her şeyin üzerinde tutmak. - Yakıt İkmal talimatında yazılı kuralları bilmek ve uygulamak. - Yakıt tankerini her an faal ve göreve hazır bulundurmak. - Uçuş öncesi helikopterden yakıt numunesi almak. - Hava araçlarının yakınında, emniyetli bir mesafede ve dikkatli olarak manevra yapmak. - İkmal anında aracın topraklama kablosunu hava aracına irtibatlamak. - İşletme sınırları içinde 10 km / saat ten fazla sürat yapmamak. - Lastik değiştirmede dikkat edilecek hususları bilmek ve uygulamak. - Araçtaki yangın söndürme cihazlarının niteliklerini ve kullanılmasını bilmek ve bunları hazır bulundurmak. - İkmal esnasında tankerin ön ve arka tekerleklerine takoz koymak. - Aşağıda yer alan hız limitlerine uymak; Yakıt tankeri dolu iken; Otobanda 60 km/s, Şehir içi 30 km/s, İşletme sınırları içinde 10 km/s Diğer yollarda 50 km/s, Yakıt tankeri boş iken; Otobanda Şehir içi İşletme sınırları içinde Diğer yollarda 70 km/s, 50 km/s, 10 km/s 60 km/s. NOT: Hava aracına ikmal yapıldığı durumlarda, kaptan pilotun isteği doğrultusunda, ikmali hava aracının teknisyeni de yapabilir.

9 Sayfa: 4 3. YAKIT TALEBİ, SEVK VE TESLİMİ Yapılan tüm yakıt satışları için her müşteri ile Akaryakıt Satış ve Taşıma Sözleşmesi yapmak ve bu sözleşmenin güncel olmasını sağlamak GDH Ticaret Birimi nin sorumluluğundadır. Satışa ilişkin usul ve esaslar, taraflar arasında yapılacak bu sözleşme ile belirlenecektir. Akaryakıt Satış ve Taşıma Sözleşmesi yapılmayan müşteri talepleri karşılanmayacaktır. Akaryakıt talepleri, yakıt@gdh.aero adresine e-posta gönderilerek, (312) no lu numaraya fax çekilerek veya no lu numara aranarak yapılacaktır. Talepler Akaryakıt Talep Formu doldurularak yapılacağı gibi, sözleşmede yetkili kılınmış müşteri temsilcisi tarafından da yapılabilir. Genel Müdürlük tarafından alınan taleplerin Ticaret Birimi ne iletilmesi Genel Müdürlüğün sorumluluğundadır. Yakıt en kısa süre içinde (akaryakıt satış sözleşmesinde belirlenen şekilde) temin edilecek ve Yakıt İkmal Birimine bilgi verilecektir. Görevli dağıtım personeli için bir örneği Bölüm 7 de yer alan Görev Emri formu düzenlenecek, imzalanacak ve personele teslim edilecektir. Görevli dağıtım personelinin harcırah, yol masrafı vb. giderleri hesaplanacaktır. Görevin aksamadan yürütülmesi Yakıt İkmal Birimi nin sorumluluğundadır. Yakıt İkmal Birim Sorumlusu, sevk ettiği her tanker için aşağıda belirtilen işlemler yapıldıktan sonra yola çıkış izni verecektir. Bu işlemler yapılmadan çıkış izni verilmeyecektir. Bunlar; - Akaryakıtın usullere uygun olarak yüklenmesi, - Yakıt çizelgesinin doldurulması, - Üst ve alt çıkış kapaklarının mühürlenmesi, - Sevk irsaliyesinin düzenlenmesidir. Yakıt Dağıtım Personeli, çıkış izni verilen yakıtı, belirtilen noktada müşteriye teslim edecek ve Bölüm 7 de örneği bulunan Akaryakıt Teslim Makbuzu doldurarak imzalayacaktır. Ayrıca teslim edilen akaryakıt için rafineriden alınmış Bölüm 7 te örneği bulunan Yakıt Analiz Formu ile teslim edilen yakıttan alınmış numuneyi ağzı GDH Yakıt Numune Etiketi ile mühürlenmiş şekilde müşteriye teslim edilecektir. Yakıt İkmal Birimi Sorumlusu, akaryakıtın teslimini takip eden iki gün içinde teslim makbuzunun kopyasını, yapılan yakıt satışı ve tesliminin kayıtlara geçirilerek muhasebeleşmesini sağlamak için GDH Genel Müdürlüğe gönderecektir.

10 Sayfa: 5 4. YAKIT İKMAL SİSTEMİ ELEMANLARININ KONTROLÜ VE BAKIMI 4.1 Tankerler - Kullanılan tankerlerin üst kapak iç yüzeyleri, contaları, iç yüzey epoksi boyası ve tankere yakıt girişi ve çıkış arasında yer alan (vana, tank, hortum, sayaç v.b.) tüm ekipmanlar her gün kontrol edilecek ve Bölüm 7 de bulunan Yakıt Tankeri Kontrol Formu doldurulacaktır. - Kontrollerde işlevini kaybettiği belirlenen filtreler değiştirilmek zorundadır. Bu doğrultuda filtrelerin takibi Yakıt İkmal Birimi tarafından yönetilen elektronik bir takip sistemi yardımı ile takip edilir. - Değiştirilen her filtrenin dış kabına değiştirildiği tarih ve bir sonraki değişim tarihi kaydedilecek ve değişimi yapan yakıt dağıtım personeli tarafından imzalanacaktır. - Kontrolü yapan yakıt dağıtım personeli, kontrol sonuçlarını Yakıt İkmal Birimi Sorumlusuna rapor edecektir. Yetersiz görülen noktaların, düzeltilmesi / temini sorumluluğu Yakıt İkmal Sorumlusundadır. Yakıt İkmal Araçlarının Tamir ve Bakım Kayıt Formu, Filtre 4.2 Tanklar - Üretici aksini bildirmedikçe, tüm tankların içi, tank mühürleri ve basınç düşürme vanası yılda en az bir kere kontrol edilmelidir. Ayrıca tüm göstergeler ve basınç vanaları yılda en az bir kere kalibre edilmelidir. - Kontrolü yapan yakıt dağıtım personeli, kontrol sonuçlarını Yakıt İkmal Birimi Sorumlusuna rapor edecektir. Yetersiz görülen noktaların, düzeltilmesi / temini sorumluluğu Yakıt İkmal Sorumlusundadır. - Tanker kontrollerinin kayıtları ve temizliği Bölüm 7 de yer alan Tank/ Tanker Temizlik Kaydı ve Kontrol Formu kullanılarak yapılacaktır. Tankların Temizlenmesi: - Jet yakıt tankları sadece yüksek basınçta su ya da buharla temizlenecektir. - Çözücü, kimyasal ve deterjanlar kesinlikle kullanılmayacaktır. - Su ile yapılan tüm temizliklerden sonra, tankın yüzeyini kurulamak amacıyla silecek (çek çek) ve pamuksuz paspas kullanılacaktır. - Tankın içinde su kalmayana kadar kurulama işlemi devam edecek ve uygulanabildiği sürece doğal havalandırma yoluyla kuruması sağlanacaktır. - Yapılan kontrollerin tarihleri, tankın üzerindeki etiketlere işlenecektir. 4.3 İkmal Araçları - Tüm yakıt ikmal araçların periyodik bakımlarının yapılmasından Yakıt İkmal Birimi Sorumlusu ile birlikte tüm yakıt dağıtım personelleri sorumludur. İkmal aracı bakımı için Yakıt İkmal Birimi Sorumlusu tarafından GDH Genel Müdürlüğe bilgi verilecek ve teklif alınarak aylık / üç aylık bütçe oluşturulacaktır. - İkmal araçlarının tamiri / bakımı, araçların üreticisinin belirlediği şekilde Yakıt ikmal Birimi tarafından kurulan elektronik bir takip sistemi üzerinden yapılacaktır. - Kontrolü yapan yakıt dağıtım personeli, kontrol sonuçlarını Yakıt İkmal Birimi Sorumlusuna rapor edecektir. Yetersiz görülen noktaların, düzeltilmesi / temini sorumluluğu Yakıt İkmal Sorumlusundadır. 4.4 Yakıt Kalite Kontrolü - Yakıt ikmal sistemi elemanlarının, sistemle uyumlu, yakıtta su tespit ettiğinde yakıt akışını kilitleyen, API 1583 gerekliliklerini karşılayan su bloklama filtresi kullanılacaktır. Bu filtrelerinin üzerine kolayca görülebilen, bir sonraki kontrol ve değişim tarihlerini gösteren etiket yerleştirilecek ve bu bilgiler uygun bir kayıt sisteminde takip edilecektir.

11 Sayfa: 6 - Yakıt tanklarına yakıt ilavesi yapıldıktan ya da yakıt varillerinin konumu değiştirildikten sonra tanktaki yakıtın yüksekliğine bağlı olarak en az bir saat dinlendirilecektir. Dinlendirme işlemi yapılmadan, yakıt numunesi alınmayacak ve yakıt servise sunulmayacaktır. Yakıt tanklarının üzerine yakıtın dinlenme süresinin başlangıç ve bitiş zamanını gösteren bir etiket yerleştirilecektir. Eğer yakıt sistemi tek bir tanktan besleniyor ise, sistemdeki tüm pompalara yakıtın dinlenme sürecinde olduğunu gösteren bir etiket yerleştirilecektir. - Yakıt ikmal sisteminin boru tesisatı paslanmaz çelikten üretilecek ve bağlantı noktaları kaynak ile birleştirilecektir. Eğer boru tesisatının üretiminde normal çelik kullanıldıysa, boru tesisatı onaylı bir epoksi kaplayıcı ile kaplanacaktır. - Yakıt tankları belirli bir eğimle yerleştirilecek ve tankın en alt noktasında yer alan sump drain noktası numune alma işlemleri için kullanılacaktır. - Yakıt ikmal tankerlerinde kırılabilir mühür kullanılması, yakıtın içeriğinin ve miktarının korunmasını sağlayacaktır. - Filtre etiketlerinin doldurulması ve uygun yerlere yapıştırılması, yakıt tanklarında yakıtın dinlendirilme sürecinde gerekli etiketlerin doldurulması ve uygun yerlere yapıştırılması, yakıt tankerlerine yakıt dolumu yapıldıktan sonra mühür kullanılması işlemlerinin yapılmasının sorumluluğu yakıt ikmal personellerine, kontrolünün sorumluluğu da Yakıt İkmal Sorumlusuna aittir. 4.5 Yakıt Sisteminden Numune Alma Esasları Aşağıda belirtilen numune miktarları, numuneye kaynaklık eden yakıtın kullanıldığı gün içerisinde yapılan tüm uçuşlar sona erene kadar saklanacaktır. Bunlar; - Hava aracının yakıt deposundan her gün ilk uçuştan önce (Hava aracı ya da su detektör cihazı üreticisinden aksi bildirilmediyse ½ litre) - Her yakıt tankından ( 2.0 litre ) - Her yakıt filtresi ve monitöründen ( 2.0 litre) - Her gün ilk yakıt dağıtım işleminden önce, her yakıt tabancasından (2.0 litre) Numune kabını olarak temiz suya dayanıklı, ağzı vidalı cam kavanozlar kullanılacaktır. Numune alındıktan sonra numune kabının ağzının iyice kapalı olduğunu kontrol edilecek ve vakit kaybetmeden numune etiketi ile mühürlenecektir. Ayrıca kapların üzerine, yakıt kaynağını ve numune alınma tarihini belirten bir etiket yerleştirilecektir. Numune etiketinin bir örneği bu Bölüm 7.7 de yer almaktadır. Numunelerden daima aynı şartlarda iki örnek alınacak, bir tanesinin GDH de saklanacaktır. Numune alma, numune kabının ağzının numune etiketi ile mühürlenmesi, kapların üzerine yakıt kaynağı ve numunenin alım tarihinin yazılması, saklanması işlemlerinin sorumluluğu yakıt ikmal personeline aittir. Bu işlemlerin kontrolünün sorumluluğu ise Yakıt İkmal Sorumlusuna aittir. 4.6 Varilde Muhafaza Edilen Yakıt ile İlgili Esaslar Varillerde muhafaza edilen yakıt ile ilgili esaslar aşağıdaki sıralanmaktadır; - Yakıtı mühürlü varillerde muhafaza etmek. - Varil stoklarını, yakıtın varile konulma tarihinden sonraki 12 ay içinde tüketmek. - Varilleri yatay olarak muhafaza etmek, nemlenme ve pas oluşumunu engellemek için kapak kısmını kapak olmayan kısma göre biraz daha aşağıda bulundurmak. - Her yakıt varilinden numune almak, su detektör kapsülleri ya da içinde su olmadığını belirleyecek bir macun ile test etmek, gözle yakıtın rengini ve atık olum olmadığı kontrol etmek. - Varilin dolumun da su bloklama filtre sistemi ile donatılmış pompa kullanmak. - Pompa borularının varilin en az 50 mm altından daha fazla genişlememesine dikkat etmek. - Hava aracının dolumun dan önce, hortum ve tabancadaki kirliliğin giderilmesi için konteynıra bir miktar yakıt pompalamak, kirlilik barındıran variller için tıkacın ucuna standart olarak kullanılan işaretini koymak.

12 Sayfa: Hava Aracı Motorları Çalışırken Hava Aracı Yakıt İkmali GDH sıcak ikmal yapılmasını tavsiye etmemektedir. Ancak ilgili helikopterin sorumlu kaptanının yazılı beyanı alınarak ve gerekli emniyet tedbirleri alınarak hava aracının Uçuş El Kitabı nda yer alan sıcak ikmal usullerine göre sıcak ikmal yapılabilir Uyulması Gereken Usul ve Esaslar - Pilot, yapılması gereken kontrollerin uygulandığından emin olacaktır. - Yakıt dolum işlemi boyunca telsiz cihazları kesinlikle kullanılmayacak ve tüm dış uyarı ışıklandırmaları, radarlar, altimetre, transponder ve DME ekipmanları kapatılacaktır. - Yakıt ikmal işlemi başlamadan önce yakıt istasyonu ve yakıt hortumundan hava aracına yapılması gereken tüm topraklama işlemleri yapılacaktır. - Yakıt ikmal operasyonları başlamadan önce yolcular hava aracından indirilecektir. Eğer kaptan pilot emniyet açısından hava aracında bulunan yolcularla birlikte dolum yapılabileceğine karar verirse, yolcular mutlaka bu durumdan ve yangın durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirilecektir. Tüm emniyet kemerleri açık olacaktır ve yakıt dolumu yapılan tarafa açılan ana çıkış kapısı açık olacaktır. Yolcuların sigara içmesine izin verilmeyecektir. Dolum bittiği zaman kaptan pilot, tüm dolum ekipmanların hava aracından uzaklaştırılmış olduğundan emin olacak, benzin deposu kapağını emniyetli bir şekilde kapatacak ve hava aracını uçuşa hazır hale getirecektir.

13 Sayfa: 8 5. OPERATÖRE İLİŞKİN USULLER - Topraklama kablosu bağlanmadan ikmal yapılmamalıdır. - Sayaç çalışırken numaratör sıfırlanmamalıdır. - Dolum ve ikmal sırasında, manyetik elektriklenmeye sebep olabilecek aletler (cep telefonu, telsiz v b.) kapatılmalı veya uzak tutulmalıdır. - İkmal yapılmadan önce, tank veya tankerin çıkış tabancasının temiz olduğundan emin olunmalı, gerekirse temizlenmelidir. - İkmal yapılmadan önce numune alınmalı, gözle kontrol edilmeli, kontrol sonrası uygun bulunur ise ikmal yapılmalıdır. - Alınan numuneneler uçuş bitinceye kadar muhafaza edilmelidir. - İkmal tabancası ve tankerin /tankın uygun bir şekilde topraklanması sağlanmalıdır. - İkmal sırasında, ikmal personeli helikopterin başından ayrılmamalıdır. - İkmal sırasında, ikmal yapılan yere yakın bölgeye başka bir helikopterin inmesi yada havalanması halinde, deponun içine toz kaçma ihtimali bulunduğundan, ikmal kesilmeli veya toz girmemesi için tabanca üstü bir bez ile örtülmelidir. - Yağışlı havalarda zorunlu kalınmadıkça ikmal yapılmamalıdır. - İkmal yapılmadan önce, tabanca ile numune alınarak, tabancanın ucu dezenfekte edilmelidir. - Bölgede görev yapan personel tarafından, her gün sabah mesai başlangıcında, yakıt tankının yakıt giriş ve çıkışları gözle kontrol edilmeli, giriş ve çıkışlarda olağan dışı bir durum varsa veya mekanik olarak kullanılan kilit, mühür sisteminde kopukluk varsa, derhal ilgililere haber verilmelidir. - Her sabah, tank ve tanker tahliye bölümünden su kontrolü yapılmalıdır. - Akşam ayrılmadan önce depo giriş ve çıkışları emniyete alınmalıdır. - İkmal sonrası hortum sarılmadan önce motor mutlaka durdurulmalıdır. - Depoya yakıt boşalttıktan sonra, yakıtın dinlendirilmeli daha sonra ikmal yapılmalıdır. - Yakıt tankerlerinde güncel Yakıt Analiz Raporu bulundurulmalı ve istendiğinde müşteriye sunulmalıdır. - İkmalde görev yapan tüm personel iş ve işçi sağlığı açısından önemli görülen, eldiven, tulum, çizme vb. gereçleri kullanmalıdır. - Akaryakıt ikmal teçhizatı üzerinde, yangın tehlikesi yaratacak mahiyette bir noksanlık veya hata varsa, ikmal faaliyetine derhal son verilmelidir. - Gerek ikmal öncesi gerekse ikmal sırasında ve sonrasında belirtilen hususlara uyulması, uymayanların uyarılması gerekmektedir. - Uzun süreli görevlerde yapılacak kontroller tanker şoförü tarafından yapılacak ve yakıt sorumlusuna bildirilecektir. Tavsiye edilen bu hususlar, ikmal ve kullanımın güvenliğini artırarak, uçuş emniyetine olumsuz etki edecek eylemlere önlem almak içindir. Her kullanıcı, bu tavsiyelere ilave olarak önemli gördükleri ikaz ve uyarıları yapmak ve talimat içinde yer almasını sağlamak maksadıyla GDH Yakıt İkmal Birimine iletmek zorundadır.

14 Sayfa: 9 6. İDARİ KONULAR 6.1 Satış Mesaiye geliş gidişler ve mesai saatleri içerisinde iş ya da özel bir nedenle için işyerinden ayrılmak Yakıt İkmal Sorumlusunun iznine tabidir. 6.2 Görevlendirme - Dağıtım Sorumlularına, görevlendirildikleri her görev için GDH Harcırah Yönetmeliğinde belirtilen günlük ücret ödenir. Ödenen bu ücretler dağıtım sorumlusunun teklifi Genel Müdür ün onayı ile yükseltilebilir. - Yol boyunca oluşabilecek masraflar GDH Harcırah Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmeye alınacaktır.

15 Sayfa: 10 7.FORMLAR. 7.1 Tank/Tanker Temizlik Kaydı ve Kontrol Formu Üç aylık periyotlarla uygulanacaktır.

16 Sayfa: Numune Etiketi

17 Sayfa: Yakıt İkmal Personeli Bilgileri ve Eğitimleri Yakıt ikmal personelinin bilgilerinin yazıldığı formlar, her personel için ayrı hazırlanan personel dosyalarında, personelin kimlik belgesi, sürücü belgesi kopyaları ve eğitim kayıtlarıyla muhafaza edilecektir. Yakıt İkmal Sorumlusu nun tercihi doğrultusunda personel dosyalarında saklanması gereken tüm bilgi ve belgeler, elektronik ortamda muhafaza edilebilir. Hava aracının yakıt ikmali, uygun eğitimleri almış personel tarafından yapılacaktır. Yer hizmet firmaları GDH nin yakıt ikmal prosedürleri ile ilgili verdiği eğitimleri almak koşuluyla servis yapabilecektir.

18 Sayfa: Akaryakıt Teslim Makbuzu

19 Sayfa: Yakıt Analiz Formu

20 Sayfa: Görev Emri Formu

21 Sayfa: Yakıt Tankeri Kontrol Formu Yakıt tankerleri her gün aşağıda yer alan formla kontrol edilecektir.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1757 31/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HALİL KAYIKÇI KOZLUK MAH. 1 NOLU VAD. NO:3 ERENLER / SAKARYA İlgi: (a) 04/01/2013 tarihli ve 25276 sayılı e-başvurunuz.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/48360 24.11.2014 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 1 NOLU CAD. NO:3 ERENLER/SAKARYA İlgi: 02.10.2014

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/599 23/06/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÖZ ALTINOVA GERİ DÖNÜŞÜM YAŞAR NİĞDELİOĞLU YENİ SANAYİ SİTESİ 13. SOK. NO:34 MERKEZ / KÜTAHYA İlgi: (a) 11/06/2014 tarihli ve 44771

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/51306 12.05.2015 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği CAN VARİL SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. ŞEKERPINAR MAH.MARMARA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER SİTESİ AYÇİÇEK SK.NO:40-42 ÇAYIROVA / KOCAELİ ÇAYIROVA/KOCAELİ

Detaylı

AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI MESLEK BİRİM 3 : İKMAL ALANINI HAZIRLAMA : Akaryakıt ve Otogaz

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/215 09/08/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GENKİM GENEL ENDÜSTRİYEL KİMYEVİ MADDELER SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ ORG.SAN.BÖL. LACİVERT CAD.2.SOK. NO:4 BURSA NİLÜFER / BURSA

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/188 21/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İLKEM ÇEVRE GERİ DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ SARAY MAH. KERESTECİLER SANAYİ SİTESİ 2. SOKAK NO:

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/55307 10.08.2015 Konu: Çevre İzin Konu Çıkarma/Kabul İRFAN ÇAPAN - ÇAPANOĞLU VARİL TİCARET ŞEKERPINAR MAH. BESTE SOK. NO:11 238 ADA 5 PARSEL ÇAYIROVA GEBZE/KOCAELİ İlgi: (a) 22.12.2011

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1444 09/10/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi NİĞDE PLASTİK ANONİM ŞİRKETİ KARMA O.S.B. ANKARA YOLU ÜZERİ 9 KM BOR / NİĞDE İlgi: (a) 17/09/2012 tarihli ve 22401

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

BU SUNUMUN İÇERİĞİ UÇAĞIN GİDİŞİNDE YAPILAN İŞLEMLER

BU SUNUMUN İÇERİĞİ UÇAĞIN GİDİŞİNDE YAPILAN İŞLEMLER BU SUNUMUN İÇERİĞİ UÇAĞIN GİDİŞİNDE YAPILAN İŞLEMLER Push-back ve Towing işlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Karlı Buzlu Havalarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Push-Back Operasyonu Başlamadan Önce

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK ŞİDDETLİ HAVA KOŞULLARI 4 adet şiddetli hava koşulu tanımlanmıştır. Bunlar; Şiddetli Rüzgar/Fırtına: Şiddeti 40 knots ve üzerindeki rüzgarlardır.

Detaylı

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz!

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! a) Dağıtım Güvencesi b) Tank Temizliği c) Gezici Kalite Kontrol Laboratuvarları d) Shell Kalite Kontrol Merkezleri e) Bilgisayar-Pompa

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik* (*26/12/2003 tarih ve 25328 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

Detaylı

ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ

ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ SUNUM ÖZETİ İlgili mevzuat Tankerle içme-kullanma suyu temini Nakil araçlarının yetkilendirilmesi Denetim ve cezai işlemler TANKERLE İÇME-KULLANMA

Detaylı

NUMUNE KABUL, KORUMA, TAŞIMA ve İMHA PROSEDÜRÜ

NUMUNE KABUL, KORUMA, TAŞIMA ve İMHA PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ KTÜ-YUAM a analiz için getirilen numunelerin; Uygun koşullarda getirildiğinin kontrolünü, Kabulünü, Uygun koşullarda korunmasını /depolanmasını yapabilmek ve Kabulünden raporlamasına

Detaylı

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz!

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! a) Dağıtım Güvencesi b) Tank Temizliği c) Gezici Kalite Kontrol Laboratuvarları d) Shell Kalite Kontrol Merkezleri e) Bilgisayar-Pompa

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/77 22/09/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi RAL GERİ DÖNÜŞÜM ÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş. -2 ORGANİZE SAN BÖL. ATATÜRK CADDESİ No: 25 TOPRAKKALE TOPRAKKALE / OSMANİYE İlgi: (a) 29/07/2013

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03-010.06.02/2821 13/11/2012 Konu : Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi TÜM

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-155.01/188 06/03/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GÜLCAN METAL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Veliköy Sanayi Bölgesi, Osman Uzun Cad. ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ İlgi: (a) 10/03/2011

Detaylı

AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3)

AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) 1 2 AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ BİRİMLER BİRİM NO BİRİM ADI BİRİM 1 BİRİM 2 BİRİM 3 BİRİM 4 BİRİM

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1595 25/11/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EFE ALÜMİNYUM SAN VE TİC LTD ŞTİ KIRKLARELİ ŞUBESİ KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 6.CAD NO:8 KIRKLARELİ MERKEZ

Detaylı

SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ YÖNETMELİĞİ EK-1

SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ YÖNETMELİĞİ EK-1 SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ YÖNETMELİĞİ EK-1 1 İŞYERİNDE KULLANILAN SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ İLE İLGİLİ ASGARİ GENEL GEREKLER 1. Genel hususlar 1.1. Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesindeki genel yükümlülüğe

Detaylı

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ LER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR Doküman No Sayfa No 1 / 18 1.1 AMAÇ Bu talimat ilgili yasal mevzuat ve standartlar doğrultusunda, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerçekleştirilen periyodik

Detaylı

Duraflow Kullanım Kılavuzu

Duraflow Kullanım Kılavuzu Duraflow Kullanım Kılavuzu BLOVER KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. SU TANKERİ VE ARAZÖZ 2013 A. GENEL BİLGİLER Su tankerleri ve arazözler, gereken durumlarda içme suyu veya temizlik amaçlı kullanılacak suyun belirli

Detaylı

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU TÜM İŞ EKİPMANLARI VE TESİSATLAR İÇİN YAPILMASI GEREKEN ORTAK HAZIRLIKLAR 1. Kontrolü yapılacak cihazın bakım onarım defteri 2. Firma yardımcı personel ve gerekli ekipmanların hazır bulundurulması sağlanmalıdır.

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ Özel bir amaç, faaliyet veya durumu işaret eden - levha, - renk, - sesli ve/veya ışıklı sinyal, - sözlü iletişim ya da el kol işareti yoluyla

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/737 04/08/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKODEN GERİ DÖNÜŞÜM YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ATIK LABORATUVAR İNŞ. REK. TUR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Kuzey Akdeniz

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-155.01/139 12/06/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ABRA ATIK İLETİŞİM MAK. A.Ş. SARAY KERESTECİLER SİTESİ. 3. CAD. NO:37-39 KAZAN / ANKARA İlgi: (a) 27/05/2011 tarihli

Detaylı

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com KOZMETĐKTE GMP UYGULAMALARI ĐYĐ ÜRETĐM TEKNIKLERI www.egmdanismanlik.com GMP Nedir? Personel, Eğitim ve Hijyen Tesis ve Alt Yapı Ekipmanlar Hammaddeler ve Ambalaj Malzemeleri Üretim Bitmiş Ürünler Kalite

Detaylı

İş Teftiş Tarafından LPG İstasyonları Denetimlerinde Tespit Edilen Noksanlar;

İş Teftiş Tarafından LPG İstasyonları Denetimlerinde Tespit Edilen Noksanlar; İş Teftiş Tarafından LPG İstasyonları Denetimlerinde Tespit Edilen Noksanlar; Tablo 6: Denetimlerde Tespit Edilen Noksan Hususlar SıraNo Noksan Hususlar Tespit Sayısı 1 Akaryakıt tankı çevresinde boşluklar

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/479 12/11/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÇEMAŞ ÇELİK VE METAL TİC.A.Ş. Ankara Asfaltı No:224 Bornova BORNOVA / İZMİR İlgi: (a) 28/10/2011 tarihli ve 10369 sayılı

Detaylı

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz!

Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! Sizlere daima daha iyisini, daha kalitelisini sunmak için çalışıyoruz! a) Shell Akaryakıt Ürünleri Kalite Zinciri b) Tank Temizliği c) Gezici Kalite Kontrol Laboratuvarları d) Shell Kalite Kontrol Merkezleri

Detaylı

ASKİ HELİPORTU GÜVENLİK ÖZEL TALİMATI

ASKİ HELİPORTU GÜVENLİK ÖZEL TALİMATI ASKİ HELİPORTU Belge Kodu: GDH.S.004 Sayfa: 3 Rev no: 01 Geç: 23 Eki 13 İÇİNDEKİLER ONAY SAYFASI... 2 İÇİNDEKİLER... 3 REVİZYON YAPILAN SAYFALARIN KAYITLARI...4 GEÇİCİ REVİZYON YAPILAN SAYFALARIN KAYITLARI...4

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

DOĞAL GAZ İÇ TESİSAT MÜHENDİS SAYFA 1/5 YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-06 REV. NO/TARİH 03/

DOĞAL GAZ İÇ TESİSAT MÜHENDİS SAYFA 1/5 YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-06 REV. NO/TARİH 03/ DOĞAL GAZ İÇ TESİSAT MÜHENDİS SAYFA 1/5 1. AMAÇ Bu şartname doğal gaz sektöründe faaliyet gösterecek, doğal gaz tesisatı projelendirmeleri, hesapları ve uygulamaları yapacak makine mühendislerinin, ülkemizde

Detaylı

Bu talimatın amacı Sabiha Gökçen Havalimanında uygulanacak Standart Push Back operasyonlarının usul ve esaslarının belirlenmesidir.

Bu talimatın amacı Sabiha Gökçen Havalimanında uygulanacak Standart Push Back operasyonlarının usul ve esaslarının belirlenmesidir. 1. AMAÇ Bu talimatın amacı Sabiha Gökçen Havalimanında uygulanacak Standart Push Back operasyonlarının usul ve esaslarının belirlenmesidir. 2. KAPSAM ve YÜRÜRLÜK Bu talimat Sabiha Gökçen Havalimanında

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet ventilleri

Detaylı

KİMYASAL MADDE ÜRETEN, DEPOLAYAN TESİSLERDE İŞ KAZASI, YANGIN VE PATLAMALARI ÖNLEMENİN EN ÖNEMLİ MEDODU RİSK BAZLI İŞ VE ATEŞ İZNİ FORMU DÜZENLENMESİ

KİMYASAL MADDE ÜRETEN, DEPOLAYAN TESİSLERDE İŞ KAZASI, YANGIN VE PATLAMALARI ÖNLEMENİN EN ÖNEMLİ MEDODU RİSK BAZLI İŞ VE ATEŞ İZNİ FORMU DÜZENLENMESİ KİMYASAL MADDE ÜRETEN, DEPOLAYAN TESİSLERDE İŞ KAZASI, YANGIN VE PATLAMALARI ÖNLEMENİN EN ÖNEMLİ MEDODU RİSK BAZLI İŞ VE ATEŞ İZNİ FORMU DÜZENLENMESİ Celal TOPRAKÇI Kimya Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı

Detaylı

EK-1. Elektronik Veri Tabloları İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Dönem Sonu Stok. Pompa Satış

EK-1. Elektronik Veri Tabloları İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Dönem Sonu Stok. Pompa Satış Elektronik Veri Tabloları EK-1 İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Tarih Bayi Lisans Akaryakıt Türü Dönem Başı Stok Tanka Dolum Pompa Satış Dönem Sonu Stok Köy Pompaları ve Tarımsal

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/1054 25/12/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - ODAYERİ TESİSLERİ_1 ODAYERİ DÜZENLİ DEPOLAMA ALANI, GÖKTÜRK KÖYÜ,

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1106 06/06/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi BERTARAF ARITMA TEKNOLOJİLERİ GERİ DÖNÜŞÜM TİC. VE SAN. A.Ş. KÖSEKÖY İSTASYON Mah. 243.Sok. No:2 KARTEPE / KOCAELİ

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon No: Adresi : Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks :

Detaylı

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel Genel Genel İndirgeyici katalitik konvertörü vanadyum pentoksit içerir. Vanadyum pentoksit sağlık için tehlike teşkil edebilir. İndirgeyici katalitik konvertörü susturucuya takılır ve normal kullanım ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı.

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve

Detaylı

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile 7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler sunmaya devam

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/691 22/01/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi MESEK METAL SAN. VE TİC. A.Ş. Atatürk Mah. Eski Bağlar Mevkii, Karaağaç ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ İlgi: (a) 18/01/2012 tarihli

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No Adresi Mavievler Mah. Sancak Sok. No11 Küçükyalı Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website 0 216 518 02

Detaylı

Elektronik Veri Tabloları. İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Dönem Sonu Stok. Pompa Satış

Elektronik Veri Tabloları. İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Dönem Sonu Stok. Pompa Satış Elektronik Veri Tabloları EK-1 Tarih Bayi Lisans No Dönem Başı Stok Tanka Dolum İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİLERİ TABLOSU (TABLO 1) Pompa Satış Dönem Sonu Stok Köy Pompaları ve Tarımsal Satış Amaçlı

Detaylı

renk kodları PANTONE RENK KODU BOYA RENK KODU FOLYO RENK KODU CMYK RENK KODU Mavi Oracal 005 / mavi Mavi RAL 5005

renk kodları   PANTONE RENK KODU BOYA RENK KODU FOLYO RENK KODU CMYK RENK KODU Mavi Oracal 005 / mavi Mavi RAL 5005 kurumsal kimlik renk kodları FOLYO RENK KODU BOYA RENK KODU CMYK RENK KODU PANTONE RENK KODU Mavi Oracal 005 / mavi Mavi RAL 5005 Mavi CMYK 95-60 - 0-20 Mavi PANTONE 7686 C Sarı Oracal 020 / Sarı Sarı

Detaylı

ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ

ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ Ek- 1 ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ İLAÇ ADI: Sıra no İmalat Partisinin Tarih Şarj No Miktar Form. şekli Vardiye Aktif madde miktarı Fiziksel analiz değerleri Kimyasal analiz değerleri Tarih Kontrol

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ DAĞITIM YERİ NO TARİHİ Güncelleyen Kişi : YN: Yönetim TK: Türkak İN: İntranet Form Güncelleme Tarihi : FORM NO: F20 İlk Yayın Tarihi :01.10.2014 Revizyon No/Tarih: / Sayfa.../... DAĞITIM YERİ NO TARİHİ

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu süreç içinde tanımlananlar; 1-JENERATÖR VE TRAFO MERKEZİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 2-KALORİFER DAİRESİ VE ISITMA SİSTEMİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 3-ARIZA-ONARIM SÜRECİ İŞ AKIŞ

Detaylı

RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu. Montaj ve Kullanım Dökümanı

RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu. Montaj ve Kullanım Dökümanı RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu Montaj ve Kullanım Dökümanı Üretici Firma Üretici Firma Adres İthalatçı Firma : Retail Petro Systems (RPS) B.V : Molenweg 14, 1251LT Laren Hollanda :

Detaylı

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1)İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Laboratuvarlarında bulunan

Detaylı

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Hazırlayan Necdet DEMİR Tersane Kazaları ceza hukuk bilirkişisi Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necdet DEMİR Kimdir? 1990 Yılı Yıldız Üniversitesi Endüstri

Detaylı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sayı : 85077348-54197341/420866611/ 952-2/ 07/01/2015 Konu : Koruyucu Güvenlik Talimatı İlgi: a) Başbakanlığın 18 Temmuz 1997

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.08.2012 Teknik Servis Arıza Formu nun adı Teknik Servis Arıza Bildirim Formu olarak değiştirildi. 01 Mekanik Cihaz ve Ekipmanların Periyodik Bakım

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREV TANIMLARI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREV TANIMLARI BİRİM: T.C. Meslek Yüksekokulu Müdürü Rektörlük Uludağ Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Meslek Yüksekokulunun vizyonu, misyonu doğrultusunda eğitim ve öğretimi

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Revizyon Takip Sayfası

Revizyon Takip Sayfası Revizyon No : 00 Revizyon Tarihi : 0 Sayfa 1 / 6 Revizyon Takip Sayfası Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sayfa no Revizyon Madde Numarası ve Nedeni NOT: Sayfanın yetmediği durumlarda ek sayfalar kullanılabilir

Detaylı

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI Ek-1 Ceza Maddesi Muhatap Kurum/Kuruluş/Şahıs İhlalin Açıklaması Uygulanacak ceza miktarı (TL) 1 Bakım Kuruluşları Tesis ve ekipman

Detaylı

Durafan Kullanım Kılavuzu

Durafan Kullanım Kılavuzu Durafan Kullanım Kılavuzu ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ

BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME KRİTERLERİ Murat EVLİCE ÇEVRE MÜHENDİSİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI TEL: 0507 179 80 98 0553 293 87 62 E- POSTA: murate@kayalarosgb.com muratevlice@gmail.com BOYAHANE - CİLAHANE İŞLETME

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/348 13/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKOR KURŞUN METAL PLASTİK SAN VE TİC LTD ŞTİ KÜÇÜK SAN SİT D BÖL 42 CAD 4 ŞEHİTKAMİL ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP İlgi: (a) 12/02/2014

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR.

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. Dizel, Benzin, Adblue kullanımına uygun. Atex: Kullanılan cihazlar,

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

GÖREVLENDİRME VE HARCIRAH YÖNERGESİ

GÖREVLENDİRME VE HARCIRAH YÖNERGESİ GÖREVLENDİRME VE HARCIRAH YÖNERGESİ Belge Kodu: GD-GHY Sayfa: ii İÇİNDEKİLER ONAY SAYFASI... İ İÇİNDEKİLER... İİ REVİZYON KAYITLARI... İİİ REVİZYON TARİHÇESİ... İV YÜRÜRLÜKTEKİ SAYFALARIN LİSTESİ... İV

Detaylı

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi Sayfa No: 1 / 6 1. AMAÇ Başhekimliğimiz ve bağlı istasyonlarımızın hizmet verdiği her türlü yapı, binanın kullanımı aşamalarında, herhangi bir şekilde çıkan yangının, can ve mal kaybını en aza indirerek

Detaylı

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013 Centro Zaragoza Motosiklet Tamiri Genel Kriterleri kapsamında sınıflandırma ve uzmanlık alanlarına göre belirlenecek servislerin CZTURK Motosiklet Servis Standardıdır. Yayınlama tarihi : Ocak 2013 İstanbul,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı