ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi)"

Transkript

1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) I.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 111 TÜRK DİLİ I TUR. END. GİRİŞ GENEL İŞLETME ÖN BÜRO VE KAT HİZM. YÖN SERVİS ÜYG. VE YÖN, /123 YABANCI DİL (ING / ALM) - I /125 MES.YABAN. DİL (ING / ALM) - I TOPLAM TÜRK DİLİ I Dilin tanımı ve özellikleri, dünya dilerinin ana hatlarıyla tasnifi, Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yeri ve önemi, Türkçe'nin ana hatlarıyla yapı bakımından incelenmesi. Türk yazı dilinin tarihi gelişimi, konuşma ve yazı dilinin tanımlanması, lehçe, şive, ağız özelikleri. Temel dilbilgisi kuralları. (Noktalama, yazı ve İmla kuralları) Doğru cümle kurma ve güzel konuşma, sözlük kullanma, sözlükte bulunan kelimelerin gerçek anlamını seçme: Kitap inceleme tekniği, kelimelerin yapısı, yapım ve çekim ekleri, kelime tahlili. Toplumsal ve mesleki konularda sorunların tartışılması ve mesleki yönlendirmeler. 103 TURİZM ENDÜSTRİSİNE GİRİS Turizm olgusu, turizm bilimi, turizm tarihi, turîzm endüstrisi, turizmin çeşitleri, turizm işletmeciliği, Türkiye'de turizm, dünya turizminde Türkiye'nin yeri, Türkiye'de turizm eğitimi, turizm ve çevre. 115 GENEL İŞLETME İşletme, işletmenin ekonomideki yeri ve önemi, işletmecilik biliminin konusu ve bölümleri, işletme türleri, işletmenin hukuki biçimleri, işletmelerde birleşme, işletme fonksiyonları.

2 117 ÖN BÜRO VE KAT HİZ.YÖN Konaklama tesislerinde organizasyon, ön büronun konaklama işletmelerindeki yeri ve önemi, ön büronun organizasyonu-görevleri, ön büro sistemleri, ön büroda bulunması gereken formlar, rezervasyon işlemleri, house-keeping raporu ve kontrolü, katların Ön büro ile çalışmaları ve önemi, oda temizliği, oda düzenlenmesi, temizlik malzemelerinin tanımı, banyo temizliği, ön büro-müşteri ilişkileri, oda satışları, olağanüstü hallerde ön büronun sorumlulukları, seyehat acentaları ile yapılan kontratlar, gruplar ile yapılan kontratlar, ön büro ve katlarda uygulama çalışmaları. 119 SERVİS UYG.VE YÖN Genel servis bibileri, servis personeli, yeme ve içme ünitelerinde kullanılan araç ve gereçler, yemek salonunun hazırlanması, yemek masası düzenleme şekilleri, müşteri karşılama ve servisi, servis teknikleri, yiyecek-içecek teknolojisi, şarap servisi, önemli servis kuralları, sektörle iş birliği ve uygulaması. 121/123 YABANCI DİL (İNG/ALM) İNG - Başlangıç düzeyindeki konuların öğretilmesi ve elementary düzeydeki öğrencilerin pre-ıntermediate seviyesine geçiş yapmasını sağlamak. ALM - Alfabenin tanıtımı, ne kim soru kelimeleriyle basit sorular sorularak bunlara verilen cevap cümleleri. Düz, soru, olumlu ve olumsuz ifadeler. Çeşitli diğer soru zamirleri, artikeller ve isimleri çoğul yapım kuralları. Şimdiki zamanda fiil çekimleri. 107/125 MES. YABANCI DİL (İNG/ALM) İNG - Elementary düzeyde turizm sektörüyle ilgili günlük tanışma, telefon görüşmeleri, mesaj alma, sipariş alma ve müşterilerin bilgilendirilmesi gibi konu başlıklarında, konuşma,dinleme pratikleri yapmak.

3 ALM - Günlük konuşmalara katılımın kazandırılması, kendini takdim, selamlaşma, kahvaltı listelen hakkında özet bilgilendirmeler. Kahvaltıda yenen ve içilenlerle ilgili cümle teşkilleri. Bunlarla ilgili pratikler. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ(2005 Öncesi) II.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 122 EKONOMİ TÜRK DİLİ II HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI SERVİS UYG. VE YON ON BÜRO VE KAT HIZ.YON /128 YABANCI DİL (ING / ALM) - II /116 MES.YABAN. DİL (ING / ALM) - II TOPLAM EKONOMİ Ekonomi biliminin gelişimi, ekonominin kavramı, temel kavramlar, ekonomik sistemler, talep ve arz, tekelci rekabet piyasaları, teşebbüslerde bütünleşme, rant, ücret, faiz ve kâr. 112 TÜRK DİLİ II nju Anlatım bozuklukları, noktalama II işaretleri ve imla kuralları, kompozisyon ve ilkeleri, makale, sohbet, gazete fıkrası, röportaj türleri ve yazma çalışması. Mektup, dilekçe, telgraf çeşitleri ve yazımı çalışması, özgeçmiş, iş yazıları. Kutlama, özür dileme, telefonla konuşma, görüşme, topluluk karşısında konuşmalar, dilimizin güncel sorunları ve yabancı kelimelere karşılıklar.

4 124 HUKUKUN TEMEL KAVRAM Hukuk kavramı ve hukukun kaynakları, hukukun dalları, kişiler hukuku, eşya hukukunun temel kavramları, aile hukukunun temel kavramları, hakların korunması yolları. 120 SERVİS UYG. VE YÖN Bir önceki donem verilen teorik eğitimin uygulaması yapılacaktır. 118 ÖN BÜRO VE KAT HİZ.YÖN Bir önceki dönem verilen teorik eğitimin uygulaması yapılacaktır. I 1 126/128 YABANCI DİL (ING/ALM) - II İNG - İngilizce dilbilgisindeki temel zamanlar, temel dilbilgisi kuralları karşılaştırma cümleleri, edilgen çatı, kipler, dolaylı anlatım, bağlaçlar gibi konularda bilgilendirmeyi ve bu çerçevedeki dildeki dört temel beceriyi (okuma-yazmakonuşma-dinleme) geliştirmeyi ve öğrencilerin pre- intermediate seviyesinden intermediate seviyeye geçiş yapmak hedeflenmektedir. ALM - Günlük konuşmalara katılımın sağlanabilmesi İçin basit ve anlaşılabilir sorular ve bunlara cevap vermek, kendini takdim, etraftaki objelerle ilgili sorular, cevaplar. Sözlü katılımın sağlanabilmesi için çeşitli objelerden faydalanmak, özne yüklem nesne ilişkisinin etraflıca gösterilmesi. Artikellerin belirlenmesi. Ayrılabilir fiil ekleri bu fiillerin çekimi ve cümle çeşitleri. 108/116 MES. YABANCI DİL (ING/ALM) - II İNG - Pre-intermediate düzeyde öğrencilerin meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri çeşitli durumlarda kullanabilecekleri alternatif cümle yapıları, Öğrenilen yapıları, aktif olarak kullanabilmeleri için dialoglar çalışılırken dinleme aktivitelerine ve uygulama tekniğine önem verilmektedir. ALM - Resepsiyonda müşteriyi karşılamamda kaydı, rezervasyonlar, konukların konaklama ve ayrılış süreleriyle ilgili zamansal ifade gücünün kazandırılması, Otel giriş kartının doldurulması, milliyet, gelinen ülke yer ve kimlikle ilgili bilgiler, imzalama, basit tel. görüşmelerinin sağlanması ile ilgili sahnelerin oyun şeklinde sunulması. Otele ait birimlerin tanıtılması.

5 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) III.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 201 EKONOMİ GENEL İŞLETME PAZARLAMA İSTATİSTİK BİLGİSAYAR-I GENEL MUHASEBE İNGİLİZCE III MES.YABAN. DİL (İNG)- III TOPLAM EKONOMİ Ekonomi biliminin gelişimi, ekonominin kavramı, temel kavramlar, ekonomik sistemler, talep ve arz, tekelci rekabet piyasaları, teşebbüslerde bütünleşme, rant, ücret, faiz ve kâr. -Ekonominin Temelleri (Besim Üstünel-Ofset 6.Baskı) -Türk Ekonomisi (Ahmet Kılıçbay-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınevi) -Milli Gelir İstihdam ve İktisadi Büyüme (Sabri F.Ülgener-Filiz Kitabevi) 203 GENEL İŞLETME İşletme, işletmenin ekonomideki yeri ve önemi, işletmecilik biliminin konusu ve bölümleri, işletme türleri, işletmenin hukuki biçimleri, işletmelerde birleşme, işletme fonksiyonları. -Modern İşletmecilik (Prof.Dr.İsmet Mucuk-Der Yayınları) -İşletme Politikası (Esin Ergin-Der Yayınları) -Uluslar arası İşletme Yönetimi (Öznur Yüksel-İlksan Matbaası Gazi Büro Kitabevi) 205 PAZARLAMA 2 0 2

6 Pazarlama dersi; Pazar ve pazarlama kavramlarının açıklanmasını, pazarlama kavramının gelişimi ve pazarlamanın önemi hakkında bilgiler verilmesini, pazarlama karması ve pazarlama karması öğelerinin (ürün, dağıtım, fiyat, tutundurma) açıklanmasını, pazarlama araştırması ve tüketici eğilimi ve korunması ile ilgili bilgiler verilmesini amaçlamaktadır. - Pazarlama İlkeleri (İsmet Mucuk-Der Yayınları) - Uluslar arası Pazarlama (Cem Kozlu-Türkiye İş Bankası Kültür Yayını) 207 İSTATİSTİK Verilerin toplanması, verilerin işlenmesi ve gösterilmesi, grafikler, seriler, ortalamalar, değişkenlik ve bölünme şekilleri, olasılık dağılımları, endeksler, varyans analizi, kikare testi, regreasyon ve korelasyon analizi, Uygulamalı İstatistik- Prof.Dr.Alaaddin Başar Temel Kavramlar ve Uygulamalar ( Prof.Dr.Münevver Turanlı-Prof.Dr.Selahattin Güris Prof.Dr.Aydın Ayaydın) YARDIMCI DERS KİTAPLARI: 1- İstatistiksel veri analizi- Prof.Dr.Kazım Özdamar 2- İşletmelerde İstatistik Prosses Kontrol Teknikleri- Prof.Dr.Y.Müh.Besim Akın 209 BİLGİSAYAR-I Bu derste bilgisayarla ilgili genel bilgi, donanım bilgisi, işletim sistemleri (MS DOS, WINDOWS), kelime işlem programı (WORD) konusunda öğrencilere temel bilgiler verilmesi hedeflenmektedir. Bilgisayar ve Internet- Hasan Çebi Bal YARDIMCI DERS KİTAPLARI: 1- Office 2000-İhsan Karagülle 2- Windows 98 ile çalışmak (Çeviri Mehmet Yolcu) 3- Office 2000-Memik Yanık 4- Açıl Susam Açıl: Bilgisayar-Çeviren Mustafa Arslanturanlı 211 GENEL MUHASEBE Muhasebe kavramı ve ilkeleri, defter tutma bakımından tacirler ve yükümlülükleri, hesap kavramı, muhasebe sistemi, hesapların işleyişi, defterlerdeki hatalar ve düzeltme şekilleri.

7 Genel Muhasebe Prof.Dr.Orhan Sevilengül Otel Yönetim Muhasebesi (Türsoy Adnan Turhan kitabevi 1.Baskı 1998 Ankara) YARDIMCI DERS KİTAPLARI: Genel Muhasebe Prof.Dr.Nihat Küçüksavaş 213 İNGİLİZCE III Temel dilbilgisi kurallarının öğrenciler tarafından kullanımının sağlanması amacıyla dört temel beceri üzerinde yoğunlaşılması, bilgilerin pekiştirilmesi, kelime hazinelerinin gelişmesi ve yabancı dile ilgilerinin arttırılması amacıyla çalışmalar yapılması. New Headway English (Liz& Joan Soors Oxford)a YARDIMCI DERS KİTAPLARI: 1- Workbook aynı kitap 2- Unterstanding and Using English Grammer ( Betty Azar/Prentice Hall) 3- Enjoy the Bell (Sevgi Yücel, Hacettepe) 4- Englisg Grammer Yhroyoh Graded Exercisc) İ.Boztaş, Z.Aksoy, A.Kocaman 215 MES.YABANCI DİL (İNG)-III Pre-Intermediate düzeyde turizmle ilgili konu başlıkları (Dealing With Enquaries, Taking a Booking, Organizing a Trip,...) çalışılmaya devam edilirken, yine aynı düzeydeki gramer yapılarının aktif kullanımını sağlayabilmek amacıyla, aynı dönemdeki diğer İngilizce dersleriyle eşgüdümlü şekilde video dersi uygulamaları yapılır. 1- Welcome Leo Janes 2- First Class 3- English for Housekeepers (Turizm Bakanlığı) 4- Words and Phrazes in Tourizm (Hacettepe) 5- High Season English for the Hotel and Tourist Industry Keith Harding and Paul Henderson (Oxford University Press)

8 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) IV.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 202 YÖN.VE ORGANİZASYON SERVİS UYG.VE YÖN HUKUKUN TEMEL KAVRAM BİLGİSAYARLI MUHASEBE UYG TURİZM PAZARLAMASI İNGİLİZCE IV MES.YABAN. DİL (İNG)- IV TOPLAM YÖN.VE ORGANİZASYON Yönetimin anlamı ve tanıtımı, yönetim ilkeleri, organizasyon, planlama, karar verme, uygulama, koordinasyon, yönlendirme, kontrol, organizasyon teorileri, iş analizi, turizm işletmelerinde yönetim fonksiyonları, teorisi ve gelişimi. -Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon (Geliştirilmiş 2.Baskı Gazi Kitabevi Ankara -Anket (Seçkin Kitabevi 1 baskı 2001 Ankara- Baş, Türker -Turizm Sektöründe Kalite Yönetimi (Seçkin Yayınları-1 Baskı 2002, Ankara Tavmergen, İge Pınar) -İletmelerde Organizasyon İlkeleri ve Uygulaması (Hayri Ülgen-İ.Ü İşletme Fakültesi Yayını -İşletmelerde Stratejik Planlama ve Yönetim (Erol Eren-İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayını 204 SERVİS UYG.VE YÖN Genel servis bilgileri, servis personeli, yeme ve içme ünitelerinde kullanılan araç ve gereçler, yemek salonunun hazırlanması, yemek masası düzenleme şekilleri, müşteri karşılama ve servisi, servis teknikleri, yiyecek-içecek teknolojisi, şarap servisi, önemli servis kuralları, sektörle iş birliği ve uygulaması. - Bar ve Kokteyler (Özgür Baki-İM yayıncılık) - Servis Uygulamaları (Ahmet Aktaş)

9 206 HUKUKUN TEMEL KAVRAM Hukuk kavramı ve hukukun kaynakları, hukukun dalları, kişiler hukuku, eşya hukukunun temel kavramları, aile hukukunun temel kavramları, hakların korunması yolları. - Turizm Hukuku (Seçkin Yayınevi, 2002 Kayseri - Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları (Anayurt Ömer Seçkin Yayınları 3 baskı 2002 Ankara 208 BİLGİSAYARLI MUHASEBE UYG Tek düzen hesap planı, gelir ve gider hesapları, kar-zarar hesapları, nazım hesaplar, envanter işlemleri, dönem sonu tablolarının düzenlenmesi ve kapanış kayıtlarının yapılması. - Bilgisayarlı Muhasebe (Mehmet Ali Feyiz) YARDIMCI - Eta Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları Kitabı 210 TURİZM PAZARLAMASI Turizm pazarlaması kavramı ve genel tanımlar, turizm pazarı, turistik ürün, turizmde dağıtım sistemi, turizmde tanıtma ve iletişim, turizm pazarlama araştırması, uluslararası turizm pazarı ve özelikleri. -Turizmde Tanıtma ve Satış Geliştirme (Alem Basım Yayın, 1999 Asakurt, Cevdet) -Turizm Pazarlaması ( Kanyılmaz Matbaası, 2001, İzmir-Usal, Alparslan ve Oral Saime) -Turizm Pazarlaması ve Planlaması (1 Baskı Detay Yayıncılık, 2001, Ankara) -Turizm Pazarlaması (Orhan İÇÖZ) 212 İNGİLİZCE IV Yeni dilbilgisi yapılarının (dolaylı anlatım, şartlı cümlecikler, edilgen çatı, sıfat cümlecikleri...vb) kavratılması, bu yapıların daha önce öğrenilenlerle integrasyonunun sağlanması için öğrencilerin yaratıcılığının ve zihinsel gücünün ön plana çıkarıldığı aktivitelerin uygulanması. DERS KİTABI New Headway English (Liz& Joan Soors Oxford)a YARDIMCI DERS KİTAPLARI:

10 1-Workbook aynı kitap 2-Unterstanding and Using English Grammer ( Betty Azar/Prentice Hall) 3-Enjoy the Bell (Sevgi Yücel, Hacettepe) English Grammer Yhrroyoh Graded Exercisc) İ.Boztaş- Z.Aksoy- A.Kocaman 214 MES.YABANCI DİL (İNG)-IV Intermediate düzeyde cümle yapılarıyla ilgili bilgilerle birlikte, turizmle ilgili konularda ve konuşmalarda geçebilecek kelime ve kelime grupları ile ilgili bilgilendirmede aynı düzeyde yapılır. Yine bu dönemde de dinlenme aktiviteleri devam etmektedir. Dönem sonunda öğrencinin mesleki uygulamalarda gerek iş bağlantılarının yapılmasında gerekse müşteri ilişkilerinde İngilizceyi aktif olarak kullanabilmesi amaçlanmaktadır. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) V.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 301 TURİZM EKONOMİSİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNET İNGİLİZCE V MES.YABAN.DİL(İNG) -V II.YABANCI DİL(ALM)-I II.YABANCI DİL(ALM)-II TOPLAM TURİZM EKONOMİSİ Turizm sektörüne terminolojik yaklaşım, turizm sektörüne genel yaklaşım, dünya turizmine ekonomik yaklaşım, Türk turizmine ekonomik yaklaşım, turizmin Türk ekonomisindeki yeri ve önemi, turizmin parasal ekonomik etkileri, turizmin reel ekonomik etkileri, turizmin ekonomik etkinliği artırmadaki rolü, turizmin ekonomideki yerini belirleyen bir faktör olarak sosyal yapı, turizmin ekonomisi ve çevre ilişkisi, uluslararası ekonomik ortam ve turizm. -Turizm Endüstrisinin Yapısı (Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, 1998 İstanbul- Yarcan Şükrü)

11 -Turizm Sektörünün Vergilendirilmesi (Yaklaşım Yayınları 2000, Ankara Özkmen Nedim) -Turizm Ekonomisi (Orhan İçöz) -Turizm Ekonomisi ve Türkiye de Turizmin Ekonomideki Yeri (Mithat Zeki Dinçer) -Turizmin Ekonomik Analizi (Ali Kemal Gürbüz- Alem Basım Yayınevi) 303 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ Turizm endüstrisi ve işletmecilik, konaklama işletmelerinin genel durumu, konaklama işletmelerinin kuruluş yeri seçimi, konaklama işletmelerinde yatırım ve yatırım maliyetleri, konaklama işletmelerinin finansmanı, konaklama işletmelerinin yönetim yapısı, konaklama işletmelerinde yönetici görevleri, iş ve görev tanımları, konaklama işletmeleri ve yönetim fonksiyonları, diğer turizm işletmelerinin genel durumu. - Otel İşletmeciliği (Hasan Olak, Meral Vorzay Beta Basım Yayın Dağıtım A.Ş. 1993, İstanbul - Housekeeping Yönetimi (Ufuk Matbaacılık 1. Baskı 1999, İstanbul - OTED Yayını (Otel Temizlik ve Kekorasyon Derneği) - Turizm işletmeciliği ve Yönetimi (Aktaş, Ahmet Azim Matbaası 2.Baskı 2002, Ankara - Turizm İşletmeciliği (İsmet Barutçugil-Uludağ Üniversitesi Yayınları) 305 İNSAN KAYNAKLARI YÖNET İnsan kaynakları yönetimi dersi, insan kaynakları yönetimi anlayışının gelişimi, personel yönetimi ile karşılaştırılması, insan kaynakları yönetiminin işlevleri, seçme, geliştirme ve güdüleme işlevlerinin önemi ile ilgili bilgiler verilmesini amaçlamaktadır. - Otel İşletmeciliği ve Otel İşletmeciliğinde Verimlilik Analizleri (Oral, Saime 2002 İzmir - İşgücünü verimli kullanma tekniklerinin turizm sektörüne uygulanması. ( Sinem Ofset1992, Ankara MPM Yayını) - Personel Yönetimi (Zeyyat Sabuncuoğlu- Anadolu Üniversitesi Basımevi) 307 İNGİLİZCE V İleri düzeyde dilbilgisi konularının öğretilmesi ve bu konuların turizm alanındaki kullanımlarının örneklendirilmesi. İş başvuru mektupları ve özgeçmiş yazımı hakkında bilgi verilerek öğrencilerin turizm sektöründe iş edinmelerine fayda sağlanması. New Headway English Course-Upper- Intermediate Level, Liz&john Soars (Oxford University Press, 1998 Intermediate Vocabulary, B.J.Thomas, Longman, England, 1998

12 YARDIMCI DERS KİTAPLARI: Essentiel Idems in English (Robert J.Dixson) 309 MES.YABANCI DİL (İNG) V Upper-Intermediate düzeyde cümle yapıları ve kelime bilgisiyle birlikte, turizm sektörüyle ilgili çevirilere ağırlık verilir. Five Star, Rod Revell& Chris Stott, Oxford University Press, Hungary 1991 Five Star English For the hotel and torist ındustry Rod Revell-Chris stott Oxford 311 II.YABANCI DİL(ALM)-I Alfabenin tanıtımı, Ne kim? Soru kelimeleriyle basit sorular teşkil olunarak bunlara verilen basit cevap cümleleri. Düz-soru-olumlu-olumsuz ifadeler. Çeşitli diğer soru zamirleri, Artikeller ve isimlerin çoğul yapım kuralları. Şimdiki zamanda fiil çekimleri DERS KİTAPLARI: 1- Deutsch aktiv Neu 1A- Lehrbuch-Langenscheidt Yayınevi Yazarları: Neuner, Seherling, Schmidt, Wilms YARDIMCI DERS KİTAPLARI: 1- Deutsch aktiv Neu 1A- Arbeitsbuch Langenscheidt Yayınevi 313 II.YABANCI DİL(ALM)-II Günlük konuşmalara katılımın sağlanabilmesi için basit ve anlaşılabilir sorular ve bunlara cevap vermek. Kendini takdim, etraftaki objelerle ilgili sorular, cevaplar. Sözlü katılımın sağlanması için çeşitli objelerden faydalanmak. Özne-yüklem-nesne ilişkisinin etraflıca gösterilmesi. Artikellerin tayini hakkında önemli kuralların verilmesi. Ayrılabilir fiil ekleri ve bu türden fiillerin çekimi ve cümle teşkilleri. DERS KİTAPLARI: 1-Deutsch aktiv Neu 1A- Lehrbuch-Langenscheidt Yayınevi Yazarları: Neuner, Seherling, Schmidt, Wilms YARDIMCI DERS KİTAPLARI:

13 1-Deutsch aktiv Neu 1A- Arbeitsbuch Langenscheidt Yayınevi 2-Deutsch 2000-Hueber Yayınevi ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) VI.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 302 TURİZM MEVZUATI İŞLETME EKONOMİSİ VE YÖN YİY-İÇECEK HİZM.YÖN BİLGİSAYAR-II İNGİLİZCE VI MES.YABAN. DİL (İNG)- VI II.YABANCI DİL(ALM)-III II.YABANCI DİL(ALM)-IV TOPLAM TURİZM MEVZUATI Turizm mevzuatının kapsamı, Seyahat Acentaları (TURSAB) Kanunu (1618 S.Kanun), Turizm Teşvik Kanunu (2634 S.Kanun), turizm kuruluşları bakımından mevzuat uygulamaları, Kabotaj Kanunu, turizm sektörüne yönelik yönetmelikler, turizm sektöründe mevzuat eksiklikleri. - Turizm Mevzuatı ( Orhan Kalkan-Turizm Bakanlığı 1995-Ankara) 304 İŞLETME EKONOMİSİ VE YÖN İşletme ekonomisi ve biliminin tanımı, işletmenin ekonomi içindeki yeri ve önemi, yönetim ve yönetim ile ilgili kavramlar, sermaye maliyeti, yatırım kararlarının değerlendirilmesi, çevre sorunları ve işletmeler. - İşletme Ekonomisi ve Yönetimi ( Oktay Alpugan ve diğerleri- BETA Yayınevi) 306 YİY-İÇECEK HİZM.YÖN

14 Yiyecek ve içecek hizmet yönetimi kapsamı ve önemi, yiyecek-içecek bölümünde menü planlaması, mutfak planlaması, yiyecek maliyet kontrol süreci, içecek maliyet kontrol süreci, yiyecek-içecek bölümünde iş gücü planlaması ve kontrolü, kokteyl, parti, soğuk büfe ve banket organizasyonu. - Yiyecek ve İçecek Yönetimi (Aktaş, Ahmet Livane Matbaası 2001 Antalya) - Yiyecek-İçecek servisi (Aktaş, Ahmet ve Tekini Asım 3. Baskı Akdeniz Üniversitesi Basımevi Antalya Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi (Adnan Türksoy-D.E.Ü.İşletme Fak.Yayınları) 308 ATO312 BİLGİSAYAR-II Bu derste internet bilgisi ve Excel programı hakkında temel bilgiler verilmesi hedeflenmektedir. Başlangıçtan İleri seviyeye Bilgisayar (Hasan Çelebi Bal, Murat Can Akademi Yayınevi RİZE OFFİCE 97 PRO ( İhsan Karagülle, Zeydin PALA Türkmen Kitabevi-1998 İstanbul 310 İNGİLİZCE VI İleri düzeyde dilbilgisi konularının öğretilmesinin yanı sıra Mesleki İngilizce konuları üzerinde de yoğunlaşılması; rezervasyon, ön büro, otel hizmetleri, yiyecek-içecek servisi ve danışma hizmetleri. Essenhiel Idems in English (Robert J.Dixson 312 MES.YABANCI DİL (İNG).VI Mesleki Yabancı Dil (İngilizce) 5 dersinin devamı niteliğindeki bu dersin tamamlanmasından sonra öğrencilerin uzmanlık alanlarıyla ilgili farklı konularda fikirlerini ifade edebilecekleri ve günlük konuşmalarda da mümkün olduğunca az kullanım hatası yaparak, anlam olarak doğru ifadeler kullanmalarını sağlayacak düzeye gelmeleri amaçlanmaktadır. Tourısm Pnhcbles, Practices, Philosophies (Robert W.Mclntosh- Charles R.Goeldner) 314 II.YABANCI DİL(ALM)-III 2 2 3

15 İsmin hallerinden Nominativ-Akkusativ in verilmesi, Akkusativ alan fiillerle ilgili bilgilendirmeler ve bunlarla cümle teşkilleri. Yakın geçmiş zamanda soru-cevap cümleleri. Zaman zarfları, zamansal terimlerin verilmesi, günler, aylar, mevsimler, günün vakitleri-dilimleri. Fiil tamlananları-ekleri. Dili geçmiş zamanda ifadeler. Zustandspassivli ifadeler. İsmin e ve tamlama hali. Aktion-Positionlu ifadeler ve bu durumlarla ilgili belli başlı fiiller. Aktion ve Position ifade eden Praepositionlar- Edatlar. Değişkenlik ifade eden Edatlar ve cümleler. Akkusativ halini gerektiren Praepositionlar. -Deutsch aktiv Neu /Lehrbuch -Deutsch aktiv Neu/Arbeitsbuch YARDIMCI -Deutsch II.YABANCI DİL(ALM)-IV Mesleki Almancaya giriş niteliğinde olan bu derste: İlk aşamada günlük konuşmalara katılımın kazandırılması amaçlanmaktadır. Kendini takdim, selamlaşma verilen selamı karşılama. Kahvaltı listeleri hakkında özet bilgilendirmeler. Kahvaltıda yenen ve içilenlerle ilgili cümle teşkilleri, isimlerin kavranması. Resepsiyonda müşteriyi karşılama, oda kaydı, rezervasyonlar. Konukların konaklama ve ayrılış süreleriyle ilgili zamansal ifade gücünün kazandırılması. Otel giriş Kartının doldurulması- Milliyet- Gelinen Ülke/Yer-Kimlikle ilgili bilgiler-imzalama.basit telefon görüşmelerinin sağlanmasıyla ilgili sahnelerin oyun şeklinde sunulması. Otele ait birimlerin nerelerde bulundukları ile ilgili yer tariflerinin kazandırılması. - Zimmer frei (Deutsch in Hotel und Restaurant) Langenscheidt Yayınevi- Cohen/Osterloh YARDIMCI Moment mal (Lehrbuch 1)

16 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) VII.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 401 SEY.AC.VE TUR.OP BİLGİSAYAR-III ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ İNGİLİZCE VII II.YABANCI DİL(ALM)-V II.YABANCI DİL(ALM)-VI SEÇMELİ-I TOPLAM SEY.AC.VE TUR.OP Seyahat acentacılığının gelişimi, seyahat acentalarının faaliyetleri, Türkiye de seyahat acentacılığı ve önemi, tur operatörlüğü, tur düzenleme yöntemleri ve uygulama çalışmaları, seyahat acentalarında pazarlama faaliyetleri. - Seyahat Acentalığı ve Tur Operatörlüğü (Mısırlı, İrfan Detay Yayınları 2002, Ankara - Seyahat Acentaları ve Tur Operatörlüğü Yönetimi (İçöz, Orhan Turhan Kitabevi, 2.baskı BİLGİSAYAR-III Bu derste, veri tabanı programı Access, mesleki alanda kullanılan paket programlar (genel bilgi, örnek programların kullanımı) hakkında bilgiler verilmesi hedeflenmektedir. Office İhsan Karagülle Excel 97 ile çalışmak- Mark Dodge (Çeviri Ceyhan Temürcü, Sinan Sır) YARDIMCI KİTAPLAR: 1- Access-2000 Dr.Yalçın Özkan 2- Access-8.0 İhsan Karagülle 3- Office-2000 Faruk Çubukçu

17 405 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Araştırma teknikleri dersi; bilim ve araştırmanın tanımı, önemi, araştırma modelleri, problem durumu, amacı, önemi, evren örnekleri, bilgi toplama yöntemleri, verilerin analizi ve bir araştırma hazırlama ile ilgili bilgiler verilmesini amaçlamaktadır. - Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Uygulamaları (Halil Seyidoğlu) 407 İNGİLİZCE VII Her yönüyle ele alınmış olan İngilizce dilbilgisi konularının özellikle çeviri ve konuşma aktiviteleri üzerinde yoğunlaşılarak pekiştirilmesinin sağlanması ve ana dil-hedef dil arasındaki farklı ve benzer yönlerin ortaya çıkarılarak dilin daha bilinçli kullanılmasına imkan verilmesi. Bununla birlikte seyahat acentaları ve tur operatörlüğü hakkında bilgi verilerek bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere temel kazandırılması. KPDS Soruları, Ayhan Sezer, Hacettepe TAŞ, Ankara, 1997 Fundamentals of Acadenic English (Hacettepe Taş- Cesur Öztürk YARDIMCI DERS KİTAPLARI: Prepare for KPDS (Ayhan SEZER 409 II.YABANCI DİL(ALM)-V Modal fiiller ve bunlarla ilgili soru-cevap cümleleri. Modal fiillerin esas fiil gibi kullanılması. Ki li- bağlaçlı yan cümlecikler, bunlar hakkında genel bilgilendirmeler. Modal fiillerin başka anlamları-anlam kaymalarıyla ilgili cümle yapıları. Hikaye etme tarzının gösterilmesi, zamanlar arasındaki bağlantılar. Zamansal bağlaçlı (waehrenddamals-dabei-wenn-da-unter dieser Bedingung-nachdem-danach) ifadeler. Konsekutivsatz:( so...,dass...) sebep ifade eden yan cümlecikler (weil, da), relativ ifadeler. İşaret sıfatları-zamirleri, welch-? Soru zamirli cümleler. Sıfat çekimleri, sıfatlarla ilgili soru edatları: Was für ein/eine/einen...? Was für welch-? Deutsch Aktiv Neu I/B/Lehrbuch YARDIMCI Lehr-und Übungsbuch der deutschen Grammatik

18 411 II.YABANCI DİL(ALM)-VI (Mesleki Almanca) Otel müşterilerine gerekli olduğu durumlarda yardım önerisinde bulunabilme ile ilgili ifadelerin kazandırılması. Telefonla oda rezervasyonları, telefon görüşmelerinin sağlanması, masa rezervasyonları. Konukların odaya çıkartılması ile ilgili sahnelerin oyun şeklinde öğretilmesi. Otel birimleriyle ilgili ayrıntılı bilgilendirilmenin kazandırılması, yer tarifleri otel oda donanımları ile ilgili bilgilendirmeler. Müşteriye çeşitli alanlarda enformasyon sunabilme yeteneğinin kazandırılması, düzenlenen günübirlik turlarla ve yerlerle ilgili bilgilendirmeler. Şikayet alma ve alınan şikayeti ilgili birime aktararak çözüm getirme. Oda fiatları hakkında bilgi verme, döviz bozdurmalarıyla ilgili tavsiyelerde bulunma, bu konuda diğer yardımları sunabilmek. Araba kiralama ile ilgili bilgilendirmede bulunup, yardım sunabilme - Zimmer frei (Deutsch in Hotel und Restaurant) YARDIMCI - Deutsche Sprachlehre für Auslaender ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ (2005 Öncesi) VIII.YARIYIL: O.K. DERSİN ADI T P K 402 TUR.POLİTİK.VE PLAN BİTİRME ÖDEVİ TURİZM REHBERLİĞİ İNGİLİZCE VIII II.YABANCI DİL(ALM)-VII II.YABANCI DİL(ALM)-VIII SEÇMELİ-II TOPLAM TUR.POLİTİK.VE PLAN Temel tanımlar, turizm politikası, makro turizm planlaması, turistik ürün arzının planlaması, turistik talebin planlaması, turistik mal ve hizmetlerin fiyat politikası, turistik arz verilerine ulaşma, turizmde tanıtma-talep yaratma ve turist çekme faaliyetlerinin planlanması, makro düzeyde turizmin planlanmasında eğitim-öğretim-

19 teknik bilgi ve deneyim, yatırım ve finansman planlaması, turizmin ortaya çıkardığı çevre sorunları ve çözüm yolları. - Turizmde Yatırım Projeleri Analizi (Kahraman Nüzhet Siyasal Kitabevi, Ankara Yatırım Projeleri ve Değerlendiilmesi (Anadolu Matbaacılık, İzmir Turizm Politikası ve Planlanması (Olalı, Hasan Yön Ajans, 1990 İstanbul 404 BİTİRME ÖDEVİ Öğrencinin önceki yıllarda okuduğu dersler ve staj çalışmalarından edindiği birikimlere dayanarak, danışmanı tarafından belirlenerek verilen konu üzerinde araştırma ve inceleme yapmak. Bilimsel Araştırma ve Yazma El Kitabı (Prof.Dr.Halil Seyidoğlu- Güzem Yayınları, 1997 İstanbul) Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri (Remzi Altunışık, Recai Coşkun, Engin Yıldırım, Serkan Bayraktaroğlu) 406 TURİZM REHBERLİĞİ Ülkeyi, yöreyi veya bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin karşılanması, konaklayacağı tesislere ulaştırılması ve turistlerin tesislerde konakladığı sürece karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda yapılması gereken çalışmalar. Çevrenin tanıtılması, tarihi ve kültürel zenginliklerin içeriklerinin aktarılması, turistin ait olduğu kültür ile ziyaret ettiği yöre insanının kültür ve sosyal yaşam biçimi arasında bir köprü oluşturmak ve turistin ziyaret ettiği ülkede, yöre ve bölgede karşılaşacağı tüm sorunların çözümünde yardımcı olmak. - Turizm Rehberliği (Suavi Ahipaşaoğlu) 408 İNGİLİZCE VIII Turizm alanındaki çalışmaların iletişime dayalı olduğu dikkate alınarak aktivitelerin daha çok konuşma alanına yönlendirirlip öğrencilere duygu, düşünce ve bilgilerini aktarabilme yetisinin kazandırılması. Alanlarıyla ilgili olarak da para meseleleri (döviz alım-satımı, değişimi) ve otel dış hizmetler (günübirlik geziler, araba kiralama) konularında bilgi aktarımının sağlanması.

20 Fundamentals of Acadenic English (Hacettepe Taş- Cesur Öztürk Speaking Personally Gillian Porter Ladousse Canbdk YARDIMCI DERS KİTAPLARI: Prepare for KPDS (Ayhan SEZER 410 II.YABANCI DİL(ALM)-VII Würden ve Infinitiv yapılı emir cümleleri, bunların diğer normal emir ifadeleriyle karşılaştırılması. Şimdiki-yakın geç-di li geç. Ve mişli geçmiş zamanlarda Passiv cümle yapıları (soru- düzcümle/cevap). Manlı ifadeler hakkında ve ilgilil fiiller hakkında bilgilendirmelerin kazandırılması. Passiv yapıların yan cümleciklerde kulanılması. Passiv yapılamayan fiiller hakkında bilgilendirmeler. (genau) so...wie, als ve diğer çeşitli şekilli mukayese ifadelerin teşkili. Sıfatların üstünlük halleri. Dönüşlü zamirler ve dönüşlü zamirli fiillerle ilgili cümleler. I.ve II. Türden gelecek zamanlı ifadelerin kuruluşu, kullanılan yardımcı sözcükler. Kelime türetmeler. - Deutsch aktiv Neu I-B/Lehrbuch YARDIMCI - Lehr-und Übungsbuch der deutschen Grammatik 412 II.YABANCI DİL(ALM)-VIII Rezervasyonlu-rezervazyonsuz konukların otele kabulü ile ilgili işlemlerin kazandırılması. Giriş- çıkış yapacak konukların takibi ve sağlanması işlemleri. Otel oda mefruşatları hakkında müşteriyi bilgilendirmeler. Oda çeşitlerinin ifade edilerek müşteriye satışının sağlanması. Müşterilerin hizmetine sunulabilen tesisdeki birimlerin zikredilmesi. Bunların bulundukları yerin tarifi. Döviz bozdurma ve banka işlemlerinde yardımcı olunma yeteneğinin kazandırılması. Birimlerin açılış ve kapanış saatleri hakkında bilgi sunma. Şikayetleri alarak bunları ilgili birime havale etmek ya da direkt çözmek. Uyandırma servisinin verilmesi. Umumi yemek adları ve içerikleri hakkında bilgi ediniminin kazandırılması. Yemeklerle ilgili dilek ve şikayetlerin karşılanması. - Zimmer frei (Neu) (Deutsch im Hotel)/ Lehrbuch YARDIMCI

S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME

S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME 1.YARIYIL S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME 5301120 5307120 TÜRK DİLİ (I) Z 2 0 2 5301121 5307121 ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR. (I) Z 2 0 2 5301122 5307122

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Giriş... 1 Bölüm 1: İŞLETME KAVRAMI... 3 1.1 Ekonomik Sistem... 3 1.2 Üretim Ögeleri... 4 1.3 Gereksinme ve İstekler... 5 1.3.1 Talep... 6 1.3.2 Mal ve Hizmet... 7 1.3.3 Tüketim ve Tüketici...

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Turizm Sistemi...1 1.2. Turizm ve Bilimler...5 1.2.1. Turizm ve Ekonomi...5 1.2.2. Turizm ve Coğrafya...6 1.2.3. Turizm ve İşletme...6

Detaylı

DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR

DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR PROGRAM ADI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERSİN KODU TUR / TRO 169 DERSİN ADI TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN KULLANIMI VE DENETİMİ DERSİN SORUMLUSU ÖĞR. GÖR. MELTEM BOZKURT DERSİN TÜRÜ Zorunlu x Seçmeli EĞİTİM DİLİ

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKA MUHASEBESİ 9.1.2017 13:30 BANKACILIK HUKUKU 10.1.2017 13:30 11.1.2017 09:00 GİRİŞİMCİLİK 11.1.2017 13:30 İLETİŞİM 12.1.2017 09:00 HİZMET PAZARLAMASI 12.1.2017 13:30 İŞLETME

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı BANKACILIK VE SİGORTACILIK FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARI SERMAYE PİYASASI İŞLEMLERİ GİRİŞİMCİLİK HİZMET PAZARLAMASI 31.1.2017 16:30 TEMEL KREDİ BİLGİLERİ TEMEL BANKACILIK BİLGİLERİ BANKA MUHASEBESİ MİKRO EKONOMİ

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

Seçmeli Ders -2 Seçmeli

Seçmeli Ders -2 Seçmeli KODU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF 1. YARIYIL ADI 5318163 Bankacılığa Giriş Zorunlu 3 0 3 3 4 5318164 Sigortacılığa Giriş Zorunlu 2 0 2 2 3 5318165 Mikro İktisat Zorunlu 3 0 3

Detaylı

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİNİN GELİŞİMİ...

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİNİN GELİŞİMİ... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİNİN GELİŞİMİ... 1 I. TARİHSEL GELİŞİM... 1 II. SEYAHAT ACENTALARININ GELİŞMESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER... 10 A. DENİZYOLU ULAŞTIRMASI... 10 B. DEMİRYOLU ULAŞTIRMASI...

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002 Ders Adı: TURİZM EKONOMİSİ Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 Saatler/Yerel Kredi: Öğretim Eleman(lar)ı: T 2 U 0 L 0 K 2 Bilgin GÜNER DERS BİLGİ FORMU Ders Kodu: TOİ 1002 Ders Düzeyi: Öğretim Yöntem

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE KONUŞMA VE OKUMA Ders No : 0050030023 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR I TURİZM KAVRAMI VE KAPSAMI... 1 A- TURİZM OLAYI VE ÖNEMİ... 2 B- TURİZMİN DİĞER BİLİMLERLE İLİŞKİSİ... 3 1-Turizm ve Ekonomi... 4 2-Turizm ve Coğrafya...

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI HAZIRLIK 1.Yarıyıl Dersleri 2.Yarıyıl Dersleri TOPLAM Hazırlık I TOPLAM Hazırlık II 1. SINIF 1.Yarıyıl Dersleri

Detaylı

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 E DİLİ 1 TBTK 1 MAKRO EKONOMİ C108 TİCARİ MATEMATİK AİİT 1 TİCARET HUKUKU C 101 BORÇLAR HUKUKU C 101 DİLİ 1 TBTK 1 AİİT 1 İSTATİSTİK C 102 YABANCI DİL II GENEL MUHASEBE II GENEL İŞLETME

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

I. Tanışma-Dersin Gerekçesi ve Önemi-Dersin Kural ve Gerekleri II. Turizm Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması

I. Tanışma-Dersin Gerekçesi ve Önemi-Dersin Kural ve Gerekleri II. Turizm Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Turizm Ekonomisi Seçmeli Lisans Dersin

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri TDB 103 Türk Dili I Dil, diller ve Türk dili Dil bilgisi, sözcük, cümle Kelime Türleri Anlatımın öğeleri ve anlatım türleri Düzgün ve etkili konuşmanın temel

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6 İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Araştırma Yöntemleri ISL727 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve hipotezni oluşturma,

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İTİBARİ İLE TAHMİNİ YAZ OKULUNA KALAN ÖĞRENCİ SAYILARI

2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İTİBARİ İLE TAHMİNİ YAZ OKULUNA KALAN ÖĞRENCİ SAYILARI DC DD FD FF F1 K. DC DD FD FF F1 K. DC DD FD FF F1 K. DC DD FD FF F1 K. 1 2 ALM-101 ALMANCA I 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 2 2 BES-005 BEDEN EĞİTİM VE SPOR 0 0 0 0 0 3 3 0

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 BORÇLAR HUKUKU İSTATİSTİK A 206 BİLGİ VE İLETİM TEKNOLOJİSİ II A 306 GENEL MUHASEBE II A 206 AİİT-2 TİCARET HUKUKU AİİT-2 GENEL İŞLETME II YABANCI DİL 2 MAKRO EKONOMİ TİCARİ MATEMATİK

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

TARİH SAAT DERSİN ADI. 21 Haziran 2016 10.00 Bankacılık Sistemi ve Mevzuatı. 22 Haziran 2016 10.00 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi

TARİH SAAT DERSİN ADI. 21 Haziran 2016 10.00 Bankacılık Sistemi ve Mevzuatı. 22 Haziran 2016 10.00 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A - B ŞUBESİ) II.YARIYIL BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 21 Haziran 2016 10.00 Bankacılık Sistemi ve Mevzuatı 21 Haziran 2016 16.00 Temel Yabancı

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TİCARİ MATEMATİK 22.6.2016 09:00 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ 22.6.2016 15:00 DÖNEM SONU MUHASEBE İŞLEMLERİ 23.6.2016 09:00 TEMEL SİGORTACILIK BİLGİLERİ

Detaylı

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK SİGORTA MUHASEBESİ 20.6.2016 13:30 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 20.6.2016 16:30 TİCARET HUKUKU 21.6.2016 13:30 FON YÖNETİMİ 21.6.2016 15:00 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 21.6.2016 16:30

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU. ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU. ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1 ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1 TEN BORÇLAR HUKUKU İSTATİSTİK GENEL MUHASEBE II GENEL İŞLETME II C 107 YABANCI DİL II MAKRO EKONOMİ C 108 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II TİCARET HUKUKU TİCARİ MATEMATİK ĠġLETME YÖNETĠMĠ

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı 1. Yarıyıl Türkçe Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar ETO701 1 2 + 1 7 Türkçe öğretiminde geleneksel uygulamalardan

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 14.11.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AGE100 Temel Biligi Teknolojileri 2

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 28.05.2018 29.05,2018 PAZARTESİ OTEL İŞLETMECİLİĞİ 09:30 SALI TURİZM EKONOMİSİ 09:30 30.05.2018 ÇARŞAMBA

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ I öğretim yılı, Güz yarıyılı ders dağıtım çizelgesi

İŞLETME YÖNETİMİ I öğretim yılı, Güz yarıyılı ders dağıtım çizelgesi AFYON KOCATEPE ÜNİRSİTESİ İŞLETME YÖNETİMİ I E TEN GENEL MUHASEBE I A 204 GENEL İŞLETME I KONGRE FUAR YÖNETİMİ TEMEL HUKUK A 204 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ MİKRO EKONOMİ MATEMATİK YABANCI DİL I A 210 BİLGİ İLETİŞİM

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Ders Düzeyi: Önlisans. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TOİ 2009.

DERS BİLGİ FORMU. Ders Düzeyi: Önlisans. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TOİ 2009. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I TOİ 2009 ZORUNLU Dersin Amaçları: Bu dersle, Turizm ve Otel İşletmeciliği programında Türkiye nin kıyı bölgelerini konukların beklentilerine göre tanıtma yeterliğinin kazandırılması

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 Türk Dili 1 (2+0) Dil, Diller

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1989

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1989 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kamil UNUR Doğum Tarihi: 01 02 1967 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Turizm İşletmeciliği ve Uludağ Üniversitesi 1989 Otelcilik Y. Turizm

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TİCARET HUKUKU Ders No : 0020050026 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11: SALI KAT HİZMETLERİ 10:

DERSİN ADI PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11: SALI KAT HİZMETLERİ 10: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2018/2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11:00 PAZARTESİ KONUK İLETİŞİMİ 15:00 22.01.2019 SALI

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 ÇARŞAMBA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II 10:00

DERSİN ADI PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 ÇARŞAMBA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II 10:00 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEM BÜTÜNLEME TARİHLERİ 18.06.2018 PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 19.06.2018 SALI MESLEK ETİĞİ 15:00 ÇARŞAMBA

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YARIYIL DERSLERİ 1. YARIYIL

Detaylı

1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI

1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI ÖN SÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI 11 1.1 İş 12 1.2 İşgören 12 1.3 İşveren 13 1.4 Yönetim ve Yönetici 13 1.5 İhtiyaç 14 1.6 Tüketim ve Tüketici 14 1.7 Bir Sistem Olarak İşletme

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II. DÖNEM YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 30 Mayıs 2016 10.00 Bankacılık Sistemi ve Mevzuatı 30 Mayıs 2016 16.00 Temel Yabancı Dil

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10.

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA TARİHLERİ 30.10.2017 PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09:30 31.10.2017 SALI YABANCI DİL I 11:00 206 01.11.2017

Detaylı

Bu ders için ön koşul gerektiren herhangi bir kriter yoktur

Bu ders için ön koşul gerektiren herhangi bir kriter yoktur Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : SEYAHAT ACENTACILIĞI VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ Ders No : 0050030025 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 1. Kavramsal Açıklamalar, 2. Osmanlı İmparatorluğu nun Çöküşü ve Bunun Nedenlerinin İrdelenmesi,

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 E TEMEL HUKUK YABANCI DİL 1 KONGRE VE FUAR YÖNETİMİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ C 115 ÇARŞAMBA AİİT 1 GENEL MUHASEBE A 206 AİİT 1 MİKRO EKONOMİ C 114 TEMEL BİLGİ TEK. KULLANIMI 1 A 110 GENEL İŞLETME

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3 İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3 OTEL İŞLETMELERİNİN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI... 7 Konaklama Amacı Bakımından Otel İşletmeleri...

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YARIYIL DERSLERİ 1. YARIYIL

Detaylı

Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf Dersleri

Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf Dersleri Eski Alanya İşletme Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı BAHAR Yarı Yılı Eşleşen Dersler (2010 yılı ve öncesi kayıtlı öğrenciler için) Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf Dersleri TUR168 Almanca II

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ 12.06.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 13.06.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 13.06.2017

Detaylı

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Mikro İktisat II 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği Türkçe Zorunlu Tam

Detaylı

Bu ders için ön koşul gerektiren herhangi bir kriter yoktur

Bu ders için ön koşul gerektiren herhangi bir kriter yoktur Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TURİZM PAZARLAMASI Ders No : 0050030017 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu LOJ229 YABANCI DİL III Yarıyıl Kodu Adı T+U 3 LOJ229 Kredi AKTS 3 3 4 Dersin Dili Türkçe Dersin Düzeyi Yüksekokul Dersin Staj Durumu

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 22.05.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ 23.05.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 AMFİ

Detaylı

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Dersin kodu İŞL 501 Araştırma Yöntemleri Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirip tez safhasına hazırlamak Araştırma temel araçları, özellikleri, yöntemlerin belirlenmesi, veri toplama Dersin kodu

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ 27.03.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ 28.03.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 AMFİ 29.03.2017

Detaylı