KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ"

Transkript

1 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ

2 SUNUM PLANI Kırklareli Üniversitesi İşletme Bölümü Genel yapısı Sağlık Hizmetleri Beslenme Hizmetleri Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri Kültür Hizmetleri Spor Hizmetleri Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Ulaşım Öğrenci İşleri Önemli Bilgiler Not Sistemi Sınav Sistemi Akademik Kadro Dersler Değişim Programları Kariyer İmkanları Önemli Tarihler

3 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Üniversitemiz tarihinde kurulmuştur. Üniversitenin 10 Fakültesi, 3 Enstitüsü, 3 Yüksekokulu, 1 Konservatuvarı, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır öğretim yılı itibariyle 27 bin öğrenci eğitim görmektedir. Üniversitemizde 699 akademik, 288 idari personel ve 164 sürekli işçi görev yapmaktadır.

4 ÜNİVERSİTENİN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitü(ler) (Enstitü Müdürü) Fakülte(ler) (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksekokulları (Müdür) Bölüm (ler) Bölüm Başkanı Anabilim Dalı (dalları) Anabilim Dalı Başkanı

5 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Rektörlük İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

6 SAĞLIK HİZMETLERİ Üniversite eğitim-öğretimine devam eden öğrenciler 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası uygulamasından yararlanırlar. Kendi imkanları ile (yani burssuz olarak) Türkiye de öğrenim gören yabancı öğrenciler, istedikleri takdirde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) na her yıl Kasım ayının sonuna kadar başvurarak sigorta primlerini kendileri ödemek şartıyla 1 (Bir) yıllık sigortalı olabilmektedirler. Burslu olarak Türkiye de öğrenim gören yabancı öğrenciler, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) na müracaat ederek sosyal güvenceden yararlanabilmektedirler.

7 SAĞLIK HİZMETLERİ Rektörlük binasının yanında yer alan Aile Sağlık Merkezi, sağlık hizmeti sunmaktadır. Beslenme biriminde görev alan diyetisyen tarafından öğrenci ve personellere Salı-Perşembe günleri 8:30-12:30 ve 13:30-17:30 saatleri arasında Rektörlük Binasında beslenme ve diyet danışmanlık hizmeti verilmektedir.

8 BESLENME HİZMETLERİ Yemekler uzman diyetisyenler tarafından mevsimlere göre öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve besin maddelerini karşılayacak şekilde hazırlanmakta ve üç çeşit yemek olarak sunulmaktadır. Yemeklerin hazırlandığı/sunulduğu mutfak ve yemekhaneler üniversitemizce düzenli olarak denetlenmektedir. Üniversitemizde öğrenci yemek ücreti 2 TL dir.

9 Yemekhane Binası

10 sks.klu.edu.tr adresinden yemek takvimini görüntüleyebilirsiniz.

11 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ Birimin Amacı Duygusal, sosyal ve kişisel açıdan yaşanan sıkıntıların çözüm yollarına değinmek ve gelecekte yaşanacak benzer problemlerle başa çıkabilme becerileri kazandırmada danışana yardımcı olmaktadır.

12 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ Öğrencilerimizin kendilerini tanıması, sağlıklı kararlar verebilmesi, problem çözme ve iletişim becerisi kazanması, ders başarılarının arttırılması, Üniversite olanaklarından azami düzeyde yararlanabilmesi, Üniversite yaşamına uyum sağlaması; sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardım etmek amacıyla üniversitemiz bünyesinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri verilmektedir.

13 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ Birimimizin işleyişi; Psikolojik danışmanlık için başvuran öğrenciler ile birebir görüşmeler yapılmaktadır. Görüşmelerde 1) Gizlilik 2) Koşulsuz kabul ve saygı 3) Devamlılık 4) Açıklık gibi temel yapı taşlarına özen gösterilmektedir. 13

14 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ Görüşmeler için randevu almak gereklidir. Mail adresi veya telefon ile randevu almak için Mail: Telefon: dahili 1609 Adres: Kayalı Kampüsü, Merkezi Derslik 1, Kat:3 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

15 KÜLTÜR HİZMETLERİ Öğrenci kulüpleri etkinlikleri Tiyatro (Tiyatro Kulübü Topluluğu) Kurslar Konferans ve seminerler (Kariyer Söyleyişleri) Geziler ve bahar şenliği gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

16 KARİYER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Trakya Bölgesi ve Türkiye de en üst düzeyde bölgesel iş birliği sağlayarak, öğrenciler ve mezunlar için güncel ve yenilikçi kariyer rehberliği hizmetleri sunmaktadır. Bireysel Kariyer Danışmanlığı Grup Kariyer Danışmanlığı İŞKUR hizmetlerinden faydalanma danışmanlığı CV Hazırlama İş görüşmesi ve mülakat teknikleri Yer: Rektörlük Binası

17 SPOR HİZMETLERİ Kapalı spor salonu Açık hava futbol sahası Açık hava tenis kortu Basketbol sahası Fitness salonu

18 ULAŞIM Kayalı Yerleşkesi KYK- Merkez Çağdaşkent - TOKİ güzergahlarından 1 no lu toplu taşıma aracıyla üniversiteye ulaşabilirsiniz. İl Merkezinde şehir-içi ulaşım hizmetleri düzenlenmesi, yürütülmesi ve kontrolü tamamen Kırklareli Belediyesi nin yetkisi ve sorumluluğundadır. Öğrenci 2 TL

19 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanlığı (3. kat) Danışmanlar (Zemin Kat ve 3. Kat) Ders seçimlerini yapamıyorum. Ders ekle/bırak yapmak istiyorum. Mezun olmak için hangi dersim kalmış? Başka bir sorum var. Ders Hocaları (1. 2. ve 3. Katlar) / Araştırma Görevlileri (Zemin Kat ve 3. Kat) Dersle ilgili bir sorum var. Sınavla ilgili bir sorum var. Danışmak istediğim başka bir şey var. Öğrenci İşleri (3. Kat) Öğrenci kartı temin etmek istiyorum. Transkript almak istiyorum. Yemek bursu başvurusu yapmak istiyorum. Kısmi zamanlı öğrenci başvurusu yapmak istiyorum. Mazeret sınavına katılmak istiyorum. v.b. İİBF Derslikleri (3. Kat) Sınavlar İşletme Bölümü Dersliği (3. Kat) Dersler

20 ÖĞRENCİ İŞLERİ Bahsedilen işlemlerin dışında kalan ve öğrenci işlerinin sorumluluğuna giren tüm işlemler ve yönetmelikler için detaylı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz. yonetmelikler.klu

21 ÖĞRENCİ İŞLERİ Öğrenci kartı aynı zamanda yemek kartı olarak kullanılmakta ve öğrenci işlerinin yanındaki odadan doldurabilirsiniz. Fakültemizde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilirsiniz. Kısmi Zamanlı Öğrenci, günlük en fazla 5 saat, haftada en fazla 15 saat, ayda da en fazla 37,5 saat çalıştırılmaktadır. Başvuru tarihleri iibf.klu.edu.tr adresinden duyurulmaktadır. Detaylı bilgiyi öğrenci işlerinden alabilirsiniz. 21

22 ÖNEMLİ BİLGİLER İkamet için KYK yurduna başvuruda bulunabilirsiniz. Bölümümüzde zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır. Devamsızlık mazeret hakkı %30'dur. Sınav tarihleri için fakültemizin sitesindeki akademik takvimi takip edebilirsiniz. Not ortalamanızı yüksek tutmanız, size burs ve iş imkanı kolaylığı sağlar. Karşılaştığınız idari sorunlarda öğrenci işlerine, akademik sorunlarda danışman hocanıza veya bölümünüzün araştırma görevlilerine danışabilirsiniz. Üniversitemiz İŞKUR ile işbirliği yapmaktadır. Bu bağlamda mesleki anlamda kendinizi geliştirmek için kurslara katılabilirsiniz. Öğrenci kulüplerine katılmanız; sosyal, vizyon sahibi ve girişimci bir birey olmanıza katkı sağlayacaktır. Güncel bilgileri takip etmek için öğrenci işlerindeki panoyu ve fakültemiz resmi internet sitesini (iibf.klu.edu.tr) takip ediniz.

23 NOT SİSTEMİ İki adet not sistemi bulunmaktadır: Mutlak sistem, bağıl sistem İlgili derste not sisteminin mutlak mı yoksa bağıl mı olduğu öğretim elemanının inisiyatifindedir. Bu bilgi ders döneminin başında öğrenciye OBS(Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden duyurulur. Harf Notu: Öğrencilerin dersten aldığı başarı notlarının neyi ifade ettiğinin açıklanması, yani harf notlarına dönüştürülmesidir.

24 NOT SİSTEMİ 1) Mutlak Sistem: Başarı notunun 100 üzerinden değerlendirildiği sistemdir. Mutlak değerlendirmede her bir öğrenci, sınıfındaki diğer öğrencilerin başarı düzeylerinden bağımsız olarak değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır.

25 NOT SİSTEMİ 2) Bağıl Sistem/Çan Eğrisi: Bir öğrencinin başarısını mutlak standartlara göre değil, öğrencinin ait olduğu grubun genel başarısına göre ölçmeyi hedefleyen istatistik temelli bir yöntemdir. Öğrencinin notu ancak sınıf ortalamasının üzerinde ise ders geçmeye hak kazanır. Öğrenci sınıf ortalamasının altında kaldığı takdirde dersi tekrar almak zorundadır. Örnektir, her ders için farklılık gösterir.

26 NOT SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER Her yarıyıl açılan derslerle ilgili olarak bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl sonu sınavına girmeye hak kazanan ve sınavda başarısız olan öğrenci bütünleme sınavına girebilir. (Dersin öğretim üyesinin verdiği ödevler de ders geçmede etkili bir faktördür.) GANO su (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması) 1.80 in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamazlar. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar ederler. GANO su en az 3,00 olan öğrenciler, bir yarıyılda üst yarıyıllardan en fazla her dönem için 10 AKTS ile sınırlı olmak kaydıyla ders alabilirler.

27 NOT SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER Öğrenci, GANO sunu yükseltmek amacı ile, tekrar kayıt, devam, sınav ve benzeri zorunlulukları yerine getirmek şartı ile muaf olduğu dersler de dahil dilediği önceki yarıyıllarda DD ve DC aldığı derslerini tekrar alabilir. Bir dersten veya uygulamadan yarıyıl sonu ve varsa bütünleme sınavlarına girebilmek için; öğrencinin teorik derslerin en az % 70 ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80 ine devam etmesi zorunludur.

28 SINAVLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER Sınava girerken mutlaka öğrenci kimlik kartınız yanınızda olmalıdır. Sınav kağıdındaki öğrenci kimlik bilgilerinin mavi tükenmez kalem ile doldurulması gerekmektedir. Yanınızda mavi tükenmez kalem bulundurunuz. Sınavlarda görevliler tarafından belirtilen talimatlara uyunuz. Sınav süresince cep telefonlarını kapalı tutarak; görünmeyen bir yerde bulundurunuz. Sınava akıllı saat vb. elektronik cihazlar ile girmeyiniz. Tespit edildiği takdirde kopya işlemi başlatılacağını unutmayınız.

29 SINAVLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER Sınavın başlamasından 15 dakika geçtikten sonra gelen öğrenci sınava giremez. İlk 15 dakika geçmeden veya yoklama bitmeden hiçbir öğrenci sınıftan çıkamaz. Gözetmen birbiriyle konuşan veya birbirinin kağıdına bakan öğrenciyi uyarmadan hakkında işlem yapabilir.

30 SINAVLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER Kopya çeken, Kopyaya teşebbüs eden, Kopya veren Kopya alan öğrencilerin sınav evrakı alınarak cevap kâğıtlarına kopya işlemi yapıldığı yazılır ve bu öğrenciler sınav salonundan çıkartılır.

31 Fakültemizde, Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası ile sonuçlanmaktadır.

32 İŞLETME BÖLÜMÜ İşletme Lisans Programı, küresel ekonominin ihtiyaçlarına cevap verecek evrensel değerlere sahip, yaratıcı, yabancı dil bilen, sektörleri iyi tanıyan, sonuç odaklı ve takım çalışmasına yatkın iş insanları yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Programın temel amacı öğrencilerine bugünün ve geleceğin iş yaşamına odaklanan bir yönetim vizyonu kazandırarak, iş dünyasında liderlik rolü üstlenebilecek üst düzey yönetici adayları ve girişimciler yetiştirmektir.

33 İŞLETME BÖLÜMÜ İşletme Bölümü, fakültemizin öğrenci alan ilk bölümlerinden biri olarak 2009 yılında eğitim-öğretime başlamıştır ve öğrencilerine 4 yılı (8 yarıyıl) kapsayan bir program uygulamaktadır. 4 yıllık süreçte Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler ile Ticaret Hukuku alanlarının konularını kapsayan, teorik ve uygulamalı olan zorunlu ve seçmeli dersler bulunmaktadır. Bölümden başarı ile mezun olan öğrencilere Lisans derecesi verilmektedir.

34 Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erkan ÖZTÜRK (İşletme Bölüm Başkanı Yardımcısı) Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk GÜLEÇ

35 Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY

36 Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ (İşletme Bölüm Başkanı) Dr. Öğr. Üyesi Günay KURTULDU Dr. Öğr. Üyesi İsmail DÜLGEROĞLU Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Can DEMİRTAŞ Dr. Öğr. Üyesi Özge SIĞIRCI

37 Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÇAKIREL

38 Öğretim Görevlileri & Araştırma Görevlileri Arş. Gör. Dr. Mevlüt CAMGÖZ (Muhasebe ve Finansman ABD) Öğr. Gör. Zeynep Miray ÇAKIR (Üretim Yönetimi ve Pazarlama ABD) Arş. Gör. Aysun AKTAŞ MOZEİKÇİ (Muhasebe ve Finansman ABD) Arş. Gör. Damla ÇEVİK (Üretim Yönetimi ve Pazarlama ABD) Arş. Gör. Elif ARISOY POLAT (Ticaret Hukuku ABD) Arş. Gör. Emrullah TÖREN (Turizm İşletmeciliği ABD)

39 Öğretim Görevlileri & Araştırma Görevlileri Arş. Gör. İfakat BALIK (Ticaret Hukuku ABD) Arş. Gör. İlkem AYDIN (Üretim Yönetimi ve Pazarlama ABD) Arş. Gör. Öznur AYDINER ÇAKIREL (Sayısal Yöntemler ABD) Arş. Gör. Selver KURTULDU (Yönetim ve Organizasyon ABD)

40 DERSLER I. DÖNEM İşletmeye Giriş Hukuka Giriş İktisada Giriş- I Genel Muhasebe-I İngilizce-I Türk Dili-I A.İ.İ.T.-I Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı II. DÖNEM İşletme Yönetimi İktisada Giriş II Genel Muhasebe-II Matematik İngilizce-II Türk Dili-II A.İ.İ.T.-II 40

41 UZAKTAN EĞİTİM Türk Dili ve A.İ.İ.T ve Temel Bilgi Teknolojileri dersleri online yapılmaktadır. Ancak bu derslerin sınavları fakültemizde yapılmaktadır. Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi hakkında detaylı bilgi ve rehberlik için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

42 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Yurtiçi Yurt Dışı 1) Farabi Not ortalaması > 2 1) Erasmus Not ortalaması > 2.20 İngilizce Sınavı Sözlü mülakat 2) Mevlana Not ortalaması > 2.50 %50 dil + %50 not ort.

43 MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI Akademik Üniversiteler Şartlar -ALES -YDS/ YÖKDİL -Lisans not ortalaması > 3.00 Burslar -MEB -YÖK -TÜBİTAK Özel Sektör -İşletmeler -Bankalar Kamu -Tüm kamu kurumları Şartlar -KPSS

44 İşletme Bölümü Mezunları Ne İş Yapabilir? Yüksek öğretim kurumlarında akademisyenlik Kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik Hesap uzmanlığı Kontrolörlük Bankacılık Denetmenlik Mali müşavirlik Finansal danışmanlık Pazarlama sorumlusu/müdürü Müşteri ilişkileri departmanı sorumlusu Satış temsilcisi Üretim planlamacısı İnsan kaynakları uzmanlığı Yöneticilik Yönetim danışmanlığı vb. görevlerde çalışma imkanına sahiptirler.

45 KLÜ İŞLETME TOPLULUĞU

46 KLÜ İŞLETME TOPLULUĞU

47 ÖNEMLİ TARİHLER İngilizce Muafiyet Sınavı Öğrenci Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Yatırma, Kayıt Yenileme ve Danışman Onayı 17 Eylül 17 Eylül Eylül 2018 Ders Ekleme ve Çıkarma (Çakışan Dersler İçin) 24 Eylül Eylül 2018 Derslerin Başlaması (Güz Yarıyılı) 24 Eylül 2018 Ara Sınavlar 12 Kasım Kasım 2018 Derslerin Bitimi 04 Ocak 2019 Final Sınavları 07 Ocak Ocak 2019 Bütünleme Sınavları 28 Ocak Şubat 2019 Derslerin Başlaması (Bahar Yarıyılı) 04 Şubat 2019 Ara Sınavlar 25 Mart Mart 2019 Derslerin Bitimi 17 Mayıs 2019 Final Sınavları 20 Mayıs Haziran 2019 Bütünleme Sınavları 17 Haziran Haziran 2019

48 Katıldığınız için teşekkür eder, üniversitemizdeki eğitim-öğretim hayatınızın sağlık, mutluluk ve üstün başarılarla dolu geçmesini dileriz.

ORYANTASYON -2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

ORYANTASYON -2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ORYANTASYON -2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SUNUM PLANI Kırklareli Üniversitesi -Sağlık Hizmetleri -Beslenme Hizmetleri -Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri -Kültür Hizmetleri -Spor Hizmetleri

Detaylı

ORYANTASYON - 2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

ORYANTASYON - 2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ORYANTASYON - 2015 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SUNUM PLANI Kırklareli Üniversitesi -Sağlık Hizmetleri -Beslenme Hizmetleri -Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri -Kültür Hizmetleri -Spor Hizmetleri

Detaylı

ORYANTASYON KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ. Uluslararası İlişkiler Bölümü (uluslararasi.klu.edu.tr)

ORYANTASYON KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ. Uluslararası İlişkiler Bölümü (uluslararasi.klu.edu.tr) ORYANTASYON - 2016 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Bölümü (uluslararasi.klu.edu.tr) SUNUM PLANI Kırklareli Üniversitesi -Sağlık Hizmetleri -Beslenme Hizmetleri -Psikolojik Danışmanlık ve

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ 14.09.2017 1 İNSAN DAVRANIŞININ ÜÇ TEMEL KOORDİNATI VARDIR; Nereden başladım?

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim...

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim... Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Oryantasyon El Kitabı Organizasyon Şeması... 3 Kampüs Yerleşim Planı... 4 SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar... 7 Eğitim Öğretim... 7 Akademik Takvim... 7 Bilgi Yönetim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 2015- EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 3-7 Ağustos 2015 Yeni Öğrencilerin Kayıtlarının Yapılması 24-28 Ağustos 2015

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi 1.Sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları İngilizce derslerinden muaf olmalarına yönelik bir sınavdır.

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) GÜZ YARIYILI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) GÜZ YARIYILI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) 03-07 AĞUSTOS 2015 ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANANLARIN KESİN KAYITLARININ YAPILMASI 31 AĞUSTOS-04

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, aşağıda kontenjanları

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS Genel Bilgi Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı Yüksek Lisans Programında kadrolu 1 Profesör, 1 Doçent ve 4 Yardımcı Doçent görev yapmaktadır. Öğrenciler ilgi alanlarına

Detaylı

ELS Yaz Öğretimi 23.05.2016 22.07.2016 TED ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

ELS Yaz Öğretimi 23.05.2016 22.07.2016 TED ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ LİSANS (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme (Devam Eden Öğrenci) 10.08. 26.08. 04.01.2016 20.01.2016 Kayıt Yenileme ve Ders Alma 31.08.

Detaylı

sınav sonuçlarının açıklanması 2014 Güz yarıyılı haftalık ders programının web de duyurulması

sınav sonuçlarının açıklanması 2014 Güz yarıyılı haftalık ders programının web de duyurulması LİSANS (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme (Devam Eden Öğrenci) 25.08.2014 01.09.2014 19.01. 02.02. Kayıt Yenileme ve Ders Alma 15.09.2014

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI (Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Hariç) GÜZ DÖNEMİ 01-05 Eylül 2014 ÖSYM tarafından önlisans ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 11-16 Ağustos

Detaylı

03-07 Eylül 2012 Kayıtları Uzaktan Kayıt Yenileme ve Kayıtlı Öğrenci Ders Eylül 2012

03-07 Eylül 2012 Kayıtları Uzaktan Kayıt Yenileme ve Kayıtlı Öğrenci Ders Eylül 2012 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş Başvuruları 06-24 Ağustos 2012 Tek Ders Sınav Başvurusu 10-24 Ağustos 2012 Tek Ders Sınavı 29 Ağustos 2012 Tek Ders Sınav Notlarının

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU WELCOME TO BARTIN UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES Değerli Öğrencilerimiz; Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemiz,

Detaylı

Ek Madde-1 ve Ek Madde-2 kapsamında yapılacak güz dönemi yatay geçiş başvuru tarihleri (Tüm programlar için)

Ek Madde-1 ve Ek Madde-2 kapsamında yapılacak güz dönemi yatay geçiş başvuru tarihleri (Tüm programlar için) T.C HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS-ÖNLİSANS PROGRAMLARI AKADEMİK TAKVİMİ) (Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Veteriner Fakültesi hariç)

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Tek Ders Başvurusu 02-06 Eylül 2011 Tek Ders Sınavı 07 Eylül 2011 Tek Ders Sınav Notlarının Son Teslim Tarihi 08 Eylül 2011 Yeni Öğrenci Kayıtları

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TANITIM SUNUMU

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TANITIM SUNUMU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TANITIM SUNUMU Haber ve duyuruları nasıl takip ederim? Web Siteleri ve Sosyal Medya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi www.kamu.sakarya.edu.tr Facebook Sayfamız www.facebook.com/sausbky

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim BAŞVURU VE KAYIT KABUL AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim A) YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYITLARI 15 Haziran - 13 Temmuz 2007 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Tarihleri

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yeni Öğrenci Kayıtları 03-07 Ağustos 2015 Yatay Geçiş Başvuruları Ortak Zorunlu Dersler Muafiyet Başvuruları (Yabancı Dil Dersleri (Alm.Fr.İng.Rusça),

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2014- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YETERLİK SINAVLARI VE YENİ ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI GÜZ YARIYILI 27 Ağustos 5 Eylül Yeni Öğrencilerin Öğrenim Ücreti Yatırma

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 03-05 Eylül 2018

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Ana Proses Adı : Teknoloji Fakültesi Alt Proses Adı : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi : Birim Sorumlusu

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL.

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Adresi Başvuru Tarihleri

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 30.05.2011 tarih ve 27949 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ T. C. 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS-ÖNLİSANS PROGRAMLARI AKADEMİK TAKVİMİ) (Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Veteriner Fakültesi hariç) Ek Madde-1 ve Ek Madde-2 kapsamında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) GÜZ YARIYILI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) GÜZ YARIYILI 2016- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (ÖNLİSANS-LİSANS) (Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Hariç) 12-16 AĞUSTOS 2016 ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANANLARIN ELEKTRONİK KAYIT TARİHLERİ 15-19 AĞUSTOS 2016 ÜNİVERSİTEMİZİ

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ AKADEMİK TAKVİM (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme (Devam Eden Öğrenci) 02.09.2016 27.01.2017 Kayıt Yenileme ve Ders Alma 19.09.2016

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ AKADEMİK TAKVİM (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme (Devam Eden Öğrenci) 02.09.2016 27.01.2017 Kayıt Yenileme ve Ders Alma 19.09.2016

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 31 Temmuz-04 Ağustos 2017 tarihleri

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20182019 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; AGNO: Ağırlıklı genel not ortalaması

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ 2017-2018 Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 Süleyman Demirel Üniversitesi (1992) sdu.edu.tr Lisans eğitimi veren 19 fakülte 4 yüksekokul 1 devlet konservatuvarı

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ TIP FAKÜLTESİ 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 1. SINIF 10 16 Eylül 2018 Ders Kayıtları ve Öğrenci Katkı Paylarının I. Taksitinin Ödenmesi (Normal Eğitim 17 Eylül 2018 1. Yarıyıl Derslerinin Başlaması

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü öğrenciler alacaktır.

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ AKADEMİK TAKVİM (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme (Devam Eden Öğrenci) 02.09.2016 27.01.2017 Kayıt Yenileme ve Ders Alma 19.09.2016

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ LİSANS (özet) GÜZ YARIYILI BAHAR YARIYILI AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ Öğrenim Ücreti Ödeme 05.09.2013 05.02. Kayıt Yenileme ve Ders Alma 16.09.2013 19.09.2013 10.02. 13.02. Ders Ekleme

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi İnşaat Mühendisliği Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1994-1995 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencisi

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ I. GENEL İLKELER Madde 1. Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı bölümlerin öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 01/07/ /18

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 01/07/ /18 Üniversitemiz Senatosu 01/07/2011 Cuma Günü saat 14.00 de Rektör Vekili Prof.Dr. Orhan KILIÇ ın başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuyu görüşmüş ve

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI (Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Hariç) GÜZ DÖNEMİ 11-17 Eylül 2017 Ders kayıtları ve öğrenci katkı

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları 23 Temmuz -03 Ağustos 2018 Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının İlan Edilmesi 31 Ağustos

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YENİ ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ 27 Temmuz 2015 Yeni Öğrencilerin Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak.

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ DOKTORA DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ DOKTORA DERECESİ verilecektir. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Doktora Programı Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans ve doktora

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı 03-10 Eylül 2018 19 Eylül 2018 03-23 Eylül 2018 12 Eylül 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için Yabancı

Detaylı

YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GUZ YARIYILI Yeni kayıtlar 1-5 Eylül 2014 Ders Kayıtları (İnternet Üzerinden) 08-14 Eylül 2014 Danışman Onayı 15-17 Eylül 2014

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı