HAZIRLAYAN: ÖZGENUR MERCAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYAN: ÖZGENUR MERCAN"

Transkript

1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ MİMARLIĞINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK DERSİ ENİSE BURCU DERİNBOĞAZ HAZIRLAYAN: ÖZGENUR MERCAN

2 ENİSE BURCU DERİNBOĞAZ KİMDİR? 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Peyzaj mimarlığı lisansını İTÜ'de, yüksek lisansını ETH Zürih'te Peyzaj Mimarlığında İleri Teknolojiler programında tamamladı yıllarında Tokyo'da, yılları arasında Viyana'da eğitim gördü. Eğitimi sırasında mimarlık dergilerinde editörlük, yüksek lisans döneminde ETH Zürih'te asistanlık yaptı. 2005'ten itibaren bahçe tasarımından masterplan'a uzanan farklı ölçeklerde projelerde yer aldı.

3 ENİSE BURCU DERİNBOĞAZ KİMDİR? Ödül aldığı yarışmalar arasında Ödemiş Kent Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması 1. ödül; Çeşme Merkez Sahil Düzenlemesi 3. ödül; Kurbağalıdere Vadisi Fikir Projesi Yarışması 1. (eşdeğer) ödül; Çerkeş LSV Doğal Yaşam Merkezi Mansiyon ödülü; Taşınacak olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması 1. (eşdeğer) ödül yer almaktadır yılında yarışma başarılarından ötürü TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından Ulusal Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 2013'ten beri kurucusu olduğu Praxis'te peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım alanlarında farklı ölçeklerde çalışmalarını sürdürüyor.

4 ENİSE BURCU DERİNBOĞAZ KİMDİR? Peyzaj yüksek mimarı Enise Burcu Derinboğaz lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladı yıllarında Tokyo da, yılları arasında Viyana Teknik Üniversitesi nde eğitim gördu. 2007'de peyzaj kültürü blogu Kozmofol'ü kurdu yılları arasında XXI Mimarlık Dergisi ve Yeni Mimar Gazetesi'nde editörlük yaptı. Yu ksek lisansını İsviçre de ETH Zürih te Peyzaj Mimarlığında İleri Teknolojiler programında tamamladı, bu esnada ETH Zürih te asistanlık görevi yürüttu. Tez çalışmasını İsviçre deki 4. büyük nehir olan Reuss nehrinin Altdorf ve Erstfeld kentleri arasında kalan kırsal alanında su taşkınlarına karşı topografik stratejiler geliştirme konusunda hazırladı.

5

6 ÖDÜL ALDIĞI PROJELER 1. Mansiyon, Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması 2.Eşdeğer Ödül, Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması (A Kategorisi) 3. Ödül, İzmir Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması 1. Ödül, Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi ve Yakın Çevre Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması

7 1. Mansiyon, Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması Kent ölçeğinde önemli bir büyüklüğe ve stratejik konuma sahip bir alanın korunarak yaşatılması, yaşatılarak kullanılması günümüzde farklı aktörlerin hassasiyetini ve katılımını gerektiriyor. Bugün artık büyük parkların tasarlanması, hayata geçirilmesi ve sürüdürülmesinin arkasında duran güçlü sivil dayanışma platformları; kamusal alanlara yön veriyor, gerekli olan tüm aşamalarda kentsel yönetim mekanizmalarının üzerindeki yükü paylaşıp, kendi kendini sürdürebilen yapılar ortaya koyuyor.

8 Bu açıdan proje yaklaşımının ilk koşulu olarak; vadinin yaşatılması için gereken kamu katılımını, uygulamalar için ihtiyaç olan fonlar için desteklere başvurulmasını ve tüm süreçlerde dahil olacak alt grupların ve aktörlerin organizasyonunu, ayrıca projenin aktif tanıtımını sağlayacak k atalizör bir yapı oluşturulmasını öngördük.

9 2.Eşdeğer Ödül, Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması (A Kategorisi) Eskişehir 2015 in sıradan bir gününde gerçeküstü bir olaya tanık olur. Ağustos ayının 20 sinde öğleden sonra 16:00 sularında şehrin dört bir yanındaki futbol sahalarından havaya yükselen kalelerin, aydınlatmaların hareketi kent sakinlerinde büyük şaşkınlığa sebep olurken bir süre sonra uçan kalelerin taşınan Atatürk stadyumuna yönlendiği anlaşılır. 20 dakika süren ve sebebi tespit edilemeyen bu hava olayı, uçan nesnelerin stadın merkezinde bir yığın oluşturmasıyla son bulur. Stadyum Vakası olarak Eskişehir tarihine geçen bu olay günümüzde halen gizemini koruyor.

10 2.Eşdeğer Ödül, Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması (A Kategorisi) Olayın kentte futbol müsabakalarının Eskişehirspor un Sazova daki yeni stadında oynanmaya başlamasının ardından gerçekleşmesi kuşku uyandıran bir tablo çizer. Her ne kadar bugün elimizde olay anına dair belge olmasa da vakaya şahit olanların anlattıklarına dayanan hikaye dilden dile dolaşmaktadır. Stadyum Vakasının ardından yeri boş kalan stad için planlanan yeni alışveriş merkezi ve eğlence parkı projeleri askıya alınır. Eskişehir halkının olayı sahiplenmesi ve de büyük desteği ile stad ve çevresinde oluşan yığına dokunulmaması ve bu tarihi olayın anısına alanın koruma zonu haline getirilmesi kararlaştırılır.

11 2.Eşdeğer Ödül, Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması (A Kategorisi)

12 3. Ödül, İzmir Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması Yaşam Vadisi projesi birlikte bozuk Kavaklı Vadisi'nde bulunan farklı yaşam alanları ve toplumları birleştirmek için tasarlanmış yamalı manzara canlı bir mozaik ya da sürekli bir ağ oluşturma fikri üzerinde duruluyor. İstanbul İçten merkezinin vadinin kötü yönetim yıllardır ihmal ve bölgesel peyzaj üzerine bir yara olarak kaldı. Bu güzel vadi artık inşaat molozları için çorak arazi olarak var, ve şimdi geri çevresindeki yerleşim hızla büyüyen semtlerinden gelişimini tutar. Aynı zamanda çevre köyler toplumsal alana giderek fakir erişim muzdarip, yerine de kalmasını kapilarin veya eğlence için otomobil büyük mesafeler Seyahat zorlanıyor.

13 3. Ödül, İzmir Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması Placelessness bu form İçten geleceği için sürdürülebilir değildir. Bunun yerine ne yapılması gerektiğini Vadisi canlandırmak için, vadinin doğal ortamına geri değil, aynı zamanda yerel halkın yaşam eski yolları esnek bir parka dönüştürdü. Bunu yapmanın yolu geri çiftçilerin bilgelik bakmak ve Hayatın bir Vadi oluşturmak için, kendi kendine oluşan gelme yeni sakinlerinin yanı sıra gelecek nesiller destekleyen üretken manzara, yetenekli sürdürülmesi araçları ve teknikleri kullanmak.

14 Praxis Peyzaj Peyzaj insanın yaşadığı çevreyle arasında kalan fiziksel mekanları birleştiren bir arayüzdür. Bu arayüz birbirinden değişik şekillerde var olabilir ve süreç içerisinde farklı hallere bürünebilir. Praxis peyzajın bu farklı hallerini, mimarlıkla ilişkilerini araştıran ve işleyen bir tasarım ofisidir yılında Enise Burcu Derinboğaz tarafından kurulan ofis bu kapsamda peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım hizmetleri vermektedir.

15

16 ALDIĞI ÖDÜLLER: 2017 Lüleburgaz Tosbağa Dere Rekreasyon Alanı Fikir Yarışması, eşdeğer ödül Genç Peyzaj Mimarı Ödülü, Enise Burcu Derinboğaz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Yarışması, mansiyon Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi Uluslararası Fikir Yarışması, 3. ödül Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması, 1. mansiyon Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması, 2. ödül Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Yarışması, eşdeğer ödül Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması, mansiyon Ulusal Başarı Ödülü, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması, mansiyon Kurbağalıdere Vadisi Fikir Projesi Yarışması, eşdeğer ödül İzmir Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması, 3. ödül Ödemiş Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Projesi, 1. ödül Zonguldak Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Koruma, Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Düzenleme Proje Yarışması, mansiyon Kızılay Kent Meydanı ve Çevresi Ulusal Öğrenci Proje Fikir Yarışması, jüri özel ödülü.

17

18 Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nin düzenlediği konferanslar serisinin 28. sinde, Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, "Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar"... Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nin düzenlediği konferanslar serisinin 28. sinde, Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, "Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı programda sunumunu gerçekleştiren Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, peyzaj mimarlarının işlerinin kolay olmadığını söyleyerek, peyzaj mimarlığı kavramının daha tam anlamıyla anlaşılmadığını ve bunun sadece ülkemize özgü olmadığını, dünyanın gelişmiş ülkelerinin birçoğunda da peyzaj mimarlarına gereken önemin verilmediğini ifade etti.

19 Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nin düzenlediği konferanslar serisinin 28. sinde, Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, "Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı programda sunumunu gerçekleştiren Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, peyzaj mimarlarının işlerinin kolay olmadığını söyleyerek, peyzaj mimarlığı kavramının daha tam anlamıyla anlaşılmadığını ve bunun sadece ülkemize özgü olmadığını, dünyanın gelişmiş ülkelerinin birçoğunda da peyzaj mimarlarına gereken önemin verilmediğini ifade etti.

20 KAYNAKÇA

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER SELİM VELİOĞLU ÖZGEÇMİŞ 1. KİŞİSEL BİLGİLER Adı,Soyadı,Ünvanı : Yrd. Doç.Dr. Selim VELİOĞLU Doğum Yeir ve Tarihi : İstanbul, 1961 Kurumu : İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Telefonu : İş 0212

Detaylı

Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması

Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması. Yarışması MEZUNLARIMIZIN ALDIĞI ÖDÜLLER (2012-2018) Mustafa Kaan Özdoğan Hüseyin Komşuoğlu Turgut Şakiroğlu Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Kültür Merkezi Ve Çevresi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Hizmet Binası

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET. 2. Doğum Tarihi :10.01.1985. 3. Unvanı :MİMAR. 4. Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET. 2. Doğum Tarihi :10.01.1985. 3. Unvanı :MİMAR. 4. Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET 2. Doğum Tarihi :10.01.1985 3. Unvanı :MİMAR 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Karadeniz Teknik Üniv. 2004 Yüksek Lisans Mimarlık-Bina

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

Doktora Eğitimi (2013 -) - Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi

Doktora Eğitimi (2013 -) - Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi GİZEM KUÇAK TOPRAK Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Kızılcaşar Mahallesi, 06836 İncek Gölbaşı - Ankara Türkiye Tel: 0 312 586 88 77 E-Mail: gizem.toprak@atilim.edu.tr

Detaylı

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ Nisan 2013 GİRİŞ Atatürk Orman Çiftliği, kuzey-güney ve doğu-batı doğrultusunda genişleyen/gelişen bir yerleşke olarak tasarlanmıştır.

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI MESLEĞİ VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI MESLEĞİ VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ MİMARLIĞI MESLEĞİ VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BU DOSYADA ULAŞABİLECEĞİNİZ BİLGİLER 1. PEYZAJ MİMARLIĞI NIN TANIMI 2. PEYZAJ MİMARLIĞI İŞ OLANAKLARI VE ÇALIŞMA

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

esign peyzaj mimarlığı-kentsel tasarım-mimarlık

esign peyzaj mimarlığı-kentsel tasarım-mimarlık esign peyzaj mimarlığı-kentsel tasarım-mimarlık Çağdaş mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı alanında öncü ve yenilikçi bir yaklaşımla farklı ölçekteki mekânları yaşanabilirlik açısından doğayla

Detaylı

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır. S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık "Kuşdili ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" Fikir Projesi Yarışması Jüri Çalışması TARİH : 03 Aralık 2011, Saat 10.00-17.30 04 Aralık

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ İletişim: www.bartin.edu.tr/ Tel : 03782235126 Fax : 03782235065 Adres : Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi,

Detaylı

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU 1 TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 5 projenin;

Detaylı

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Gülnaz GÜZELOĞLU YILDIRIM DoğumYeri Tarihi : Nevşehir / 06.04.1978 Ünvanı : Yüksek mimar Medeni Durumu : Evli Lisan : İngilizce İlk Öğretim : Konya 19 Mayıs İlkokulu Orta Öğretim

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR!

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! 444 9 366 www.mesa.com.tr Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! GAZİOSMANPAŞA, KOZA SOKAK TA YAŞAMAK VAR! Ankara nın en değerli semtlerinden biri olan ve değerini

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Sevince BAYRAK GÖKTAŞ. : Somuncu Sokak No:19/5 Cihangir-Beyoğlu, İstanbul

ÖZGEÇMİŞ. : Sevince BAYRAK GÖKTAŞ. : Somuncu Sokak No:19/5 Cihangir-Beyoğlu, İstanbul ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı İletişim Bilgileri Adres Telefon E-posta : Sevince BAYRAK GÖKTAŞ : Somuncu Sokak No:19/5 Cihangir-Beyoğlu, İstanbul : : 2. Doğum Tarihi : 09.04.1983 3. Unvanı : Doktor 4. Öğrenim

Detaylı

PROJE Akplaza İş Merkezi

PROJE Akplaza İş Merkezi PROJE Akplaza İş Merkezi Proje Adı* Akplaza İş Merkezi Proje Yeri* Piyalepaşa, İstanbul Proje Ofisi* Manço Mimarlık Tasarım Ekibi*: Aytaç Manço, Ali Manço Mimari Proje Ekibi: Zühtü Usta, Zeynep Ceren Erdinç,

Detaylı

S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu

S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen "S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması"nın

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Handan ÖZSIRKINTI KASAP 2. İletişim: 1230 3. Ünvanı: Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Sanatta Yeterlik (Doktora) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

İş Deneyimi: Projeler: Program Bilgisi: Ödüller ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı. : Ömer Yeşildal. : Türkçe, İngilizce :

İş Deneyimi: Projeler: Program Bilgisi: Ödüller ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı. : Ömer Yeşildal. : Türkçe, İngilizce : ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Unvanı Lisan E-mail : Ömer Yeşildal : Mimar : Türkçe, İngilizce : omeryesildall@gmail.com Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2015 Lisans Mimarlık

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 10

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 10 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tarih Aralığı: 5.3.2017-5.3.2017 Haber Sayısı: 10 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 5.3.2017 HABER7.COM 2 5.3.2017 HABERLER.COM 3 5.3.2017 HABERTURK.COM 4 5.3.2017 KONYAHABER.COM

Detaylı

Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi Ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması. Yarışma İlanı

Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi Ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması. Yarışma İlanı Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi Ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma İlanı 1) YARIŞMANIN ADI VE ŞEKLİ Yarışmanın adı, Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi ve Yakın

Detaylı

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI Gaye BİROL, Yrd. Doç. Dr., Yasemin İNCE GÜNEY, Dr. Araş. Gör. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık

Detaylı

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları Vizyon Sağlıklı Kent Planlaması kapsamında, Mahalle planlaması yaparak mahalleye yönelik eğitim, konut,yeşil alanlar,ticari alanlar ve toplum güvenliği gibi yaşam kalitesini etkileyen konularda sağlıklı

Detaylı

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı.

1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. ALİ FUAT ALTIN AraĢtırma Görevlisi 1979 Trabzon / Vakfıkebir doğumludur. Ġlk Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Fotoğrafçılık Bölümünde bir

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Güzel Sanatlar Fakültesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Güzel Sanatlar Fakültesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Handan ÖZSIRKINTI KASAP 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1979 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik (Doktora) 5. Çalıştığı Kurum : İstanbul Gedik Üniversitesi

Detaylı

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp MAYIS 2011 - XXI 64 proje - futbol akademisi - kırklareli PARÇALAYARAK BİrLEŞTİRMEK Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, parçalı yapı kurgusu ve yapılar arasında önerdiği yaşayan ara mekanlar ile yalnızca

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 40 xxı SPOR YAPILARI referans rehberi 2013 LYFA Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doğum Tarihi : 29.09.1977 : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR. Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih. Görev Üniversite / Birim-Bölüm Tarih

ÖZGEÇMİŞ. Doğum Tarihi : 29.09.1977 : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR. Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih. Görev Üniversite / Birim-Bölüm Tarih ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : ÖZGÜR ÖZKAN Doğum Tarihi : 29.09.1977 Unvanı : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR Öğretim Durumu : Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih Doktora Yüksek Lisans Lisans İSTANBUL TEKNİK

Detaylı

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2014-2015

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2014-2015 TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2014-2015 ENDÜSTRİYEL YAPININ YENİLİKÇİ VE BİLGİ ODAKLI DÖNÜŞÜMÜNÜN BURSA ÖRNEĞİNDE İNCELENMESİ PROJE RAPORU İÇİNDEKİLER

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ OCAK 2018 SAYI 15 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Uluslararası Mühendislik ve MIS konferansı 19-21 Haziran 2018

Detaylı

Mimar. Genç Mimarlara Notu

Mimar. Genç Mimarlara Notu 96 Enis ÖNCÜOĞLU ODTÜ lık Fakültesi nden 1989 yılında mimar olarak mezun oldu. 1989 yılında şirket müdür yardımcısı olarak başladığı Öncüoğlu lık ta 1996 yılında genel müdür oldu. Uluslararası projeler

Detaylı

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı ismet.alptekin@isikun.edu.

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı ismet.alptekin@isikun.edu. PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı ismet.alptekin@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : İsmet Vildan ALPTEKİN 2. Doğum Tarihi : 01.01. 1943 3. Unvanı : Profesör

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

Tolcay İnşaat olarak ayrıntılara gösterdiğimiz özen ve mükemmeliyetçi yaklaşımımız ile dünya standardında «yaşam alanları» yaratıyoruz.

Tolcay İnşaat olarak ayrıntılara gösterdiğimiz özen ve mükemmeliyetçi yaklaşımımız ile dünya standardında «yaşam alanları» yaratıyoruz. Tolcay İnşaat olarak ayrıntılara gösterdiğimiz özen ve mükemmeliyetçi yaklaşımımız ile dünya standardında «yaşam alanları» yaratıyoruz. Bugüne dek çalıştığı farklı projelerle ödüller alan, 2012 senesinde

Detaylı

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi konularında

Detaylı

PEYZAJ, PEYZAJ İLE İLGİLİ TANIMLAR, PEYZAJ TASARIMI VE ÖRNEKLER

PEYZAJ, PEYZAJ İLE İLGİLİ TANIMLAR, PEYZAJ TASARIMI VE ÖRNEKLER PEYZAJ, PEYZAJ İLE İLGİLİ TANIMLAR, PEYZAJ TASARIMI VE ÖRNEKLER PEYZAJ NEDİR? PEYZAJ SÖZLÜK ANLAMI GÖRÜNÜM, MANZARA OLAN FRANSIZCA PAYSAGE KELİMESİNDEN DİLİMİZE GİRMİŞTİR. İNGİLİZCEDE LANDSCAPE, ALMANCADA

Detaylı

Locksmith Software Technologies Ofisi

Locksmith Software Technologies Ofisi PROJE Locksmith Software Technologies Ofisi Açık ofis, esnek mekanlar Locksmith Software Technologies Ofisi PROJE KÜNYESI Proje Yeri: Çankaya, Ankara İşveren: Locksmith Software Technologies Proje Tarihi:

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı.

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. BASIN BÜLTENİ Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. Her yıl dünyanın dört bir yanından mimarları bir araya getirmek, mimarlık mesleği alanında nitelikli

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI PEYZAJ TASARIM PROJELERİ KONULARI ÇALIŞMA VE TASARIM ALANLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI PEYZAJ TASARIM PROJELERİ KONULARI ÇALIŞMA VE TASARIM ALANLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ YARIYILI PEYZAJ TASARIM PROJELERİ KONULARI ÇALIŞMA VE TASARIM ALANLARI PEYZAJ TASARIM PROJESİ I ÇALIŞMA KONUSU: KONSOLOSLUK

Detaylı

steb studio evren başbuğ

steb studio evren başbuğ steb studio evren başbuğ steb studio evren başbuğ Bu tanıtıcı kitapçık ve içindeki tasarımlara ait telif hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve Uluslararası Bern Sözleşmesi maddeleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Hüseyin Birol Köseoğlu Doğum Tarihi : : Yardımcı Doçent

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Hüseyin Birol Köseoğlu Doğum Tarihi : : Yardımcı Doçent 1 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Hüseyin Birol Köseoğlu Doğum Tarihi : 21.04.1963 Ünvanı : Yardımcı Doçent Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Tarih Lisans İçmimarlık Marmara Üniversitesi 1980-1984 Yüksek Lisans

Detaylı

İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama Kılavuzu Yüksek Lisans Tezi)

İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama Kılavuzu Yüksek Lisans Tezi) Adı Soyadı: Nursev Irmak Demirbaş Doğum yeri/tarihi: Ankara/11.03.1987 Tel: 0538 833 76 81 E.mail: nursevirmak@gmail.com Eğitim Bilgileri: 2013-2017 İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama

Detaylı

3X3 Stratejik Tasarım Programı

3X3 Stratejik Tasarım Programı 3X3 Stratejik Tasarım Programı 132 Amaç 3x3 Stratejik Tasarım Programı nın amacı; kentlerin dönüşüm sürecine katkı sağlayabilecek potansiyel alanlarda farklı tasarımcılarla birlikte yenilikçi fikirler

Detaylı

anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi HAKKIMIZDA OKÇULAR TEKKESI Anka Mimarlık Her zaman güven

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1 YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET NEREDEN VEYA KİMDEN GELDİĞİ KÜTÜPHA NEDEKİ YERİ VE KONUSU Mimarlara Mektuplar Mimarlara Mektuplar

Detaylı

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 VİZYONUMUZU OLUŞTURDUK BOLU ÜNİVERSİTE, TURİZM,SPOR VE SAĞLIK KENTİ OLACAK BOLU nun GELECEĞİNİ PLANLADIK Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Belediyesi arasında imzalanan

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU I.TUTANAK 1-Yarışma kapsamında 26 afişin; 31 Mayıs 2013 saat 18.00 itibariyle 2 adet

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Halil Sencer ERKMAN Doğum Tarihi: 30 Mart 1964 İletişim: Adres : Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 38039 Kayseri Türkiye Tel. : 90 352 437 49 01 35300

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2016 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası BÜYAP PROCE 2016 Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama...

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN 1. Adı Soyadı : İsmet Vildan ALPTEKİN 2. Doğum Tarihi : 01.01. 1943 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI 1961-1966 Lisans

Detaylı

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak)

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak) MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMEN EVİ ÖNÜ VE ÇEVRESİ FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK DÜZENLEMESİNE YÖNELİK 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMENEVİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. İçindekiler... v Tablolar... xi Şekiller... xii Resimler... xii Önsöz... iii

İÇİNDEKİLER. İçindekiler... v Tablolar... xi Şekiller... xii Resimler... xii Önsöz... iii İÇİNDEKİLER İçindekiler... v Tablolar... xi Şekiller... xii Resimler... xii Önsöz... iii Birinci Bölüm REKREASYON OLGUSUNA GENEL YAKLAŞIM (Arş. Gör. Tolga GÜL) 1. İnsanlığın Temel İhtiyacı Olarak Zaman...

Detaylı

Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012

Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012 Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012 AMAÇ & KAPSAM ERA Research & Consultancy tarafından gerçekleştirilen araştırmanın ana amacı, Türkiye de yaşanılan şehirlere ilişkin şehir güzelleştirme

Detaylı

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 TR4 - DOĞU MARMARA BÖLGESİ 7. MASA ÇALIŞTAYI Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE FİKRİ A EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM ve TAMAMLAMA 1 Ailelerin eğitim düzeyinin

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI İÇ MİMARLIK PEYZAJ MİMARLIĞI İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI İÇ MİMARLIK PEYZAJ MİMARLIĞI İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI İÇ MİMARLIK PEYZAJ MİMARLIĞI İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr MİMARLIK FAKÜLTESİ İnsanların yaşam kalitesini yükselterek

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS

Detaylı

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Mimar Orhan Ersan tarafından tasarlanmış olan Balıkesir

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1.

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1. PROSteel 2015 SORULAR 1. Kapalı alanlarda konsol eleman (balkon) kullanabiliyor muyuz? Bu konsol kısım 500 metrekareye dahil mi? Tasarladığımız yapının açık alnında bir kısıtlama var mı? Toplam m² yi aşmamak

Detaylı

11-12 Aralık 2014 - BURSA. www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI

11-12 Aralık 2014 - BURSA. www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI 11-12 Aralık 2014 - BURSA www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Yeşil Şehirler Zirvesi, İtibar Yönetimi Enstitüsü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI

AKADEMİK YILI MÜFREDATI 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ AKTS Kodu Ders Adı KREDİ AKTS İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta Temel Tasarım II INAR 1110 2-6-5

Detaylı

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz.

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Misyonumuz Dört mevsimin yaşandığı, iklim, toprak, ekolojik zenginlikler bakımından bereketli olan ülkemizde; üstlendiğimiz projelerin müşteri memnuniyeti açısından

Detaylı

O nu keşfettikten sonra, şehirden ayrılmak isteyenler tercihlerini yeniden düşünecek. 2 kumruankara.com 3

O nu keşfettikten sonra, şehirden ayrılmak isteyenler tercihlerini yeniden düşünecek. 2 kumruankara.com 3 Şehri içinde yaşa Şehrin Yeni Değeri Bugünden geleceğin yaşam standartlarını şekillendiren Kuzu Grup, Çankaya daki yeni projesiyle şehri, şehirde yaşamak isteyenlere çok özel bir değer hediye ediyor. O

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi Kapanış Bildirgesi. Eskişehir, 2009

Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi Kapanış Bildirgesi. Eskişehir, 2009 Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi Kapanış Bildirgesi Eskişehir, 2009 Kongre Hakkında Katılımcı sayısı: 220 Bildiri sayısı: 50 Forumlar: 3 ÜSİMP ULUSAL KONGRELERİ GENEL BAKIŞ ÜSİMP tarafından

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

Vekoproje 1987 den beri

Vekoproje 1987 den beri Vekoproje 1987 den beri Veko İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 1987 senesinde 'Mimari Proje Ofisi' kimliği ile kurulmuştur. Veko Proje, günümüze dek, sanayi/ticaret yapıları, kültür merkezleri,

Detaylı

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ ELAZIĞ BELEDİYESİ GAZİ CADDESİ KENTSEL YENİLEME VE CEPHE REHABİLİTASYONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN JÜRİNİN KİŞİSEL DEĞERLENDİRMESİNİ İÇEREN RAPOR TUTANAĞI YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinin yapılacağı

Detaylı

Silivri de doğa ve insanın barışı, sürdürülebilir ve çevreye saygılı belediyecilik için AK PARTİ belediyeciliği.

Silivri de doğa ve insanın barışı, sürdürülebilir ve çevreye saygılı belediyecilik için AK PARTİ belediyeciliği. AK PARTİ ile SİLİVRİ de Silivri, İstanbul un Marmara Denizi ne kıyısı en uzun ilçesi. Silivri, İstanbul un, içinde orman, göl, nehirler bulunan ilçesi. Silivri, tarım, sanayi, konut ve ticari alanların

Detaylı

BAKU OLİMPİK STADYUMU

BAKU OLİMPİK STADYUMU BAKU OLİMPİK STADYUMU Azerbaycan Baku de şehrin yeni simgelerinden biri olmaya aday Baku Olimpik Stadyumu kent merkezine girişte, Haydar Aliyev Bulvarı ile Büyük Şor Gölü sınırında, Azizbeyov Kavşağı ile

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

PROF. DR. TURGUT ÖZDEMİR BİLİMSEL ÇALIŞMA VE YAYIN LİSTESİ. 1- Kırsal Planlama ve Kırsal Planlamada Ulaşım Ağı Optimizasyonu

PROF. DR. TURGUT ÖZDEMİR BİLİMSEL ÇALIŞMA VE YAYIN LİSTESİ. 1- Kırsal Planlama ve Kırsal Planlamada Ulaşım Ağı Optimizasyonu PROF. DR. TURGUT ÖZDEMİR BİLİMSEL ÇALIŞMA VE YAYIN LİSTESİ 1- Kırsal Planlama ve Kırsal Planlamada Ulaşım Ağı Optimizasyonu (T. İnşa Dergisi, S.37, Aralık 1984, 3 Sayfa, Ankara). 2- Kırsal Planlama - Arazi

Detaylı

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. Gerek fonksiyonel ve modern mimari çözümleri, gerekse estetik ve kaliteye vermiş

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI ATILIM ÜNİVERİSTESİ l GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Sevgi Lökçe, Ercan Çoban, Nami Hatırlı, Aytek İtez, Hasan Özbay, Aytaç Özen, Mehmet Soylu KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK:

Detaylı

THE LONDON THAMES GATEWAY: OLİMPİYATLAR VE DAHA FAZLASI. Kevin Whittle. London Thames Gateway Geliştirme Şirketi

THE LONDON THAMES GATEWAY: OLİMPİYATLAR VE DAHA FAZLASI. Kevin Whittle. London Thames Gateway Geliştirme Şirketi THE LONDON THAMES GATEWAY: OLİMPİYATLAR VE DAHA FAZLASI Kevin Whittle London Thames Gateway Geliştirme Şirketi The Thames Gateway The Thames Gateway Doğu Londra dan başlayıp Kent ve Essex deki Thames

Detaylı

WE re 2013 yılında, kollektif çalısma sistematigi ile ilerici ve yenilikçi bir mimarlık hedefi ile kurulmustur.

WE re 2013 yılında, kollektif çalısma sistematigi ile ilerici ve yenilikçi bir mimarlık hedefi ile kurulmustur. 2013 yılında, kollektif çalısma sistematigi ile ilerici ve yenilikçi bir mimarlık hedefi ile kurulmustur. mimarlık, planlama ve diger tüm tasarım kollarını bir fikir altyapısı uzerine kurmaktadır. öncül

Detaylı

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2015 jürisi 5-6 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla yerleşkesi 203 koridorunda saat 10.30 da Deniz ARSLAN [öğr.gör.dr., itü], Çiğdem DEMİREL EREN [öğr.gör.dr.,

Detaylı

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI Lisans Ankara Peyzaj Mimarlığı Üniversitesi

PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI Lisans Ankara Peyzaj Mimarlığı Üniversitesi PROF.DR. İSMET VİLDAN ALPTEKİN 1. Adı Soyadı : İsmet Vildan ALPTEKİN 2. Doğum Tarihi : 01.01. 1943 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu: ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI 1961-1966 Lisans

Detaylı

Üniversite. 1995 Bölümü/Mimarlık. 2000 Bölümü/Mimarlık

Üniversite. 1995 Bölümü/Mimarlık. 2000 Bölümü/Mimarlık ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Sultan Şimşek Doğum Tarihi:.1.1973 Öğrenim Durumu :Yüksek Lisans Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Erciyes Üniversitesi 1995 Bölümü/Mimarlık

Detaylı

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU Çankaya Belediyesi 64451 Ada 1 parsel için hazırlanan 57490.82 m 2 inşaat alanına sahip konut projesi, Projenin Adı : 64451 / 1 de Konut Yapısı Yeri : Çankaya / Alacaatlı Parsel Alanı : 18190 m 2 Emsal

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-7. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :1-9. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :1-4. Syf Sayfası :1-4. Syf Sayfası :19. Syf Sayfası :2. Syf SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :2. Syf Sayfası :16.

Detaylı

BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR!

BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR! BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR! Makyol olarak; hayata geçirdiğimiz dev projeler ile Türkiye'nin lider konumdaki taahhüt şirketleri arasında yer almaktayız. Yapımında uzmanlaştığımız

Detaylı

KENT KİMLİĞİ ve PEYZAJ TASARIMI

KENT KİMLİĞİ ve PEYZAJ TASARIMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ KENT KİMLİĞİ ve PEYZAJ TASARIMI KÜLTÜR SANAT VE PEYZAJ KENT KİMLİĞİ Lynch (1960), kimliği bir objenin diğer objelerden farklı ve özgün olma

Detaylı

KENT DÜŞLERİ 4 KIZILAY KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM ULUSAL ÖĞRENCİ PROJE FİKİR YARIŞMASI

KENT DÜŞLERİ 4 KIZILAY KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM ULUSAL ÖĞRENCİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KENT DÜŞLERİ 4 KIZILAY KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM ULUSAL ÖĞRENCİ PROJE FİKİR YARIŞMASI Yarışmayı Düzenleyen Kuruluşlar : TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara

Detaylı

İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ

İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin

Detaylı