Ahmet Şık ve eşini Alman istihbaratı mı kullanıyor?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ahmet Şık ve eşini Alman istihbaratı mı kullanıyor?"

Transkript

1 Ahmet Şık ve eşini Alman istihbaratı mı kullanıyor? Emre Erciş, HDP milletvekili Ahmet Şık ve eşi Yonca Verdioğlu hakkında ses getirecek iddialar ortaya attı. Erciş, her iki ismin de Alman istihbaratının güdümünde olduğunu öne sürdü... Türkiye iki gündür HDP milletvekili Ahmet Şık'ın sosyal medyada paylaştığı mesajları konuşuyor. Ahmet Şık, dün ilk olarak; Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen, asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği ile ilgili tepki toplayan bir mesaj paylaştı. Saldırıyı sözde "kınayan" Şık, sosyal medyada, "Her kim ve her ne adına olursa olsun bebek/anne öldüren katildir." ifadelerinin yer aldığı bir mesaj paylaştı. Şık'ın terör örgütü PKK'nın isminin telaffuz etmemesi ise büyük yankı buldu ve HDP milletvekiline sert tepkiler geldi.

2 "Katil devlet" diyen Ahmet Şık "Katil PKK" diyemedi! Ahmet Şık son olarak dün akşam Twitter hesabından ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar konsunda küstah bir paylaşımda bulundu. Şık, Cumhuriyet gazetesinin "ABD'den Soylu ve Gül'e yaptırım kararı" başlıklı haberini sosyal medyada takipçileri ile "Gol" notunu düşerek paylaştı. HDP milletvekili Ahmet Şık'ın bu provokatif mesajları sosyal medyada tartışılırken, Emre Erciş'ten Şık'ı hedef alan önemli mesajlar geldi. AHMET ŞIK ALMAN İSTİHBARATININ MİLLETVEKİLİ Mİ?

3 Şık'ın HDP'den milletvekili seçilmesinin perde arkasına değinen Erciş, HDP/PKK ile Alman istihbaratı arasındaki dirsek temasını deşifre etti. Emre Erciş, Şık'ın seçilecek bölgeden milletvekili adayı gösterilmesinin Alman istihbaratı BND'nin inisiyatifi olduğunu savunurken, BND'ye bağlı Alman vakıflarından Heinrich Böll Derneği'nin Türkiye'deki temsilcisinin ise HDP milletvekili Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu olduğuna dikkat çekti. Erciş şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de faaliyet yürüten Heinrich Böll Derneğin'in yöneticileri arasında yer alan ve Almanya İçişleri Bakanlığı ile BND'nin örtülü ödeneklerinden sağlanan milyonlarca Euroluk fonlarına dağıtan isim, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu. Ahmet Şık'ın seçilmesi garanti yerden Milletvekili adayı yapılmasında en önemli rolü oynayan hiç kuşkusuz Almanya Gizli Servisi BND ve İçişleri-Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Heinrich Böll Derneği'nin yöneticilerinden ve kasayı elinde tutan eşi Yonca Verdioğlu. Daha da önemlisi HDP ile Alman Yeşiller Partisi ve Heinrich Böll Derneği'nin mevcut olan organik ilişkisi. Heinrich Böll Derneği, Almanya'daki faaliyetlerinde Almanya'nin iç siyasetine karışamazken Türkiye'de bırakın siyasete karışmayı, HDP'nin kimi aday göstereceğini belirliyor." ALMAN VAKIFLARI İÇİN KHK ÖNERİSİ Öte yandan, Türkiye'nin, ülkede faaliyet yürüten Alman vakıfları ve derneklerine bir çözüm bulunmazsa çeşitli dış saldırılara uğramaya devam edeceğine dikkat çeken Emre Erciş, "Umarım bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılır ve "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile bir kısıtlama getirilir..." ifadelerini de kullandı. İşte Emre Erciş'in o açıklamaları; 1-Geçtiğimiz günlerde HDP Milletvekili Ahmet Şık'ın TBMM'deki konuşması gündeme gelmiş, sesi titreye titreye okuduğu metin, "Birileri tarafından eline verilmiş o da ne yapsın görevi gereği okuyor" yorumlarına neden olmuştu. Bu konu üzerinden Alman vakıflarını gündeme getirmiştim. 2-Türkiye nin en önemli sorunu, hiç şüphesiz ulusal güvenlik sorunudur. İşte bu noktada Türkiye yi en çok tehdit eden yapılanmalardan birisi de, Friedrich Ebert, Friedrich Naumann, Heinrich Böll, Konrad Adenauer, Körber, Alexander von Humboldt ve Hans Seidel gibi Alman Vakıfları.

4 3-Türkiye de faaliyet yürüten bu vakıfların röntgenini çekebilmek için ilk olarak Almanya nın birbirinden farklı metotlar kullanarak belli bir koordinasyon ve disiplin içinde hareket eden, üç ayrı grupta kümelenmiş istihbarat servislerini ve teşkilat yapısını anlamak gerekiyor. 4-Bunların başında Başbakanlığa bağlı olarak faaliyet yürüten Bundesnachrichtendienst- BND/Federal İstihbarat Servisi geliyor. BND nin bir alt kolu, Bundesamt für Verfassungsschutz-BfV/Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ise İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürütüyor.

5 5-Yine BfV nin koordinesinde, Landesamt für Verfassungsschutz-LfV adı altında 16 ayrı Anayasayı koruma eyalet teşkilatı bulunurken Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik-BSI/Enformasyon Teknolojisi Güvenliği Federal Teşkilatı yla birlikte hareket ediliyor. 6- Amt für Nachrichtenwesen der Bundeswehr-ANBw/Federal Silahlı Kuvvetler İstihbarat Teşkilatı, Amt für Fernmeldwesen Bundeswehr-AFMBw/Federal Silahlı Kuvvetler Radyo İzleme Teşkilatı ve Militaerischer Abschirmdienst-MAD/Askeri Güvenlik Servisi Silahlı Kuvvetlere bağlı. 7-Tüm bu istihbarat teşkilatları, Federal Hükümet tarafından 27 Haziran 1973 de yayınlanan İşbirliği Tüzüğü ile birlikte Teşkilatlar arası işbirliği esasları belirlenerek, 2.Dünya savaşından sonra ABD Gizli Servisi CIA tarafından yapılandırılan BND nin kontrolüne verildi.

6 8-Günümüzde civarında kadrolu personeli, binlerce de sözleşmeli personeli bulunan BND nin merkezi Münih-Pullach ta bulunurken, diğer batılı istihbarat servislerinin dışında Irak, İran, Çin ve Libya istihbarat servisleriyle de ikili istihbarat anlaşmalarına sahip. 9-Bu sayede dünyanın hemen her tarafındaki istasyonlarından anlık online raporlar alan BND, istisnasız günde iki kez Başbakanlık, Dışişleri, İçişleri Bakanlıkları ve diğer koordineli departmanlarla bir araya gelmek ve düzenli olarak rapor sunmakla mükellef. 10-BND nin en önemli üslerinden birisi de Belçika sınırında bulunan Hoefen de konuşlanmış olan telekomünikasyon istasyonudur. Bu istasyon üzerinden Avrupa, ABD ve Atlantik ötesine yönelik telefon, fax, , internet ve elektronik haberleşme takibi yapılmakta.

7 11- Echelon Ağı üzerinden NSA in muadili olarak kurulan bu istasyonda, elektronik arşiv belgelerinden tutun da devletlerin kurumlar içi yazışmalarında kullandıkları Kripto Algoritmaları na kadar her şey deşifre edilerek, küresel bir takip networkü oluşturulmuş durumda. 12-Schleswig-Holstein de bulunan bu istasyonda kriptoları deşifre edilen belgeler ve hazırlanan raporlar, Husom da bulunan dağıtım merkezi üzerinden BND nin Münih teki merkezine gönderilirken aynı zamanda burada oluşturulan Veri-Arşiv Havuzu nda toplanıyor. 13-Bu devasa istihbarat çarkına sahip olan BND, aynı zamanda Hizmetiçi Akademisi adı altında oluşturduğu eğitim merkezinde, Almanya dışında görev alacak diplomatlarla birlikte sözleşmeli elemanlarını 3-4 ay süren bir eğitime tabi tutarak yetiştirmekte. 14-Bunun yanında Almanya nın yurt dışındaki sefaretlerinde görev yapan 2 nci, 3 üncü ve 4 üncü derecedeki sekreteryası, ateşeleri, müsteşarları ve hedef ülkelerdeki Büyükelçileri, özellikle BND nin kadrolu ve sözleşmeli personelleri arasından seçilerek görevlendirilmekte yılından itibaren Türkiye de görev yapan büyükelçilerin tamamı BND nin kadrolu personeli arasından atanırken, yine Türkiye de faaliyet gösteren Alman gazetecilerin tamamına yakını, BND nin sözleşmeli çalışan personelleri arasından seçilerek Türkiye ye gönderilmekte. 16-İşte Türkiye de faaliyet yürüten Friedrich Ebert, Friedrich Naumann, Heinrich Böll, Konrad Adenauer, Alexander von Humboldt, Hans Seidel gibi Alman Vakıfları da doğrudan bu istihbarat ağının içinde yer alıyor ve BND adına espiyonaj, ajitasyon, sabotaj gibi faaliyetler yürütüyor. 17-Alman Prof.Dr. Schmidt Eenboom, Undercover isimli kitabında, Alman siyasi partilerin kendi bünyelerinde faaliyet yürüten vakıfların, birinci derecede Federal yönetim

8 tarafından finanse edildiği ve hedef ülkenin sivil toplumunu oluşturduğu belgelerle anlatılmakta. 18-BDN ve Federal Hükümet tarafından finanse edilen, Alman parlamentosunda faaliyet yürüten partilerden birisi olan Yeşiller Partisi nin Türkiye deki temsilcisi, Heinrich Böll Derneği. Bu vakıfla birlikte Alman Yeşiller Partisi nin Türkiye deki partneri, PKK nın siyasi kolu HDP. 19-Heinrich Böll Derneği, 1988 de Berlin de kuruldu. Derneğin Almanya kolu, 2 alanda faaliyet yürütüyor. Birinci alanı, apolitik çevre projeleri kapsamında Almanya da yaşayan Yabancılar olurken ağırlık verdiği ikinci faaliyet alanıysa Almanya da yaşayan Kürt kökenli Türkler. 20-Dernek, ikinci faaliyet alanı kapsamında Türkiye karşıtı tüm etnik, ideolojik ve dinsel yapıları bir çatı altında toplamaya çalışıyor. Bu kapsamda, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı-BfV, İçişleri, Dışişleri Bakanlığı, akademiler, bunlara bağlı haber ajanslarıyla birlikte çalışıyor. 21-Derneğin Almanya daki faaliyetlerinin finansörü, İçişleri Bakanlığı nın Global Fonları. Derneğin asıl faaliyet alanı, Almanya için stratejik öneme sahip olan, başta ülkemiz olmak üzere, Arka Bahçe olarak kodlandırılan ülkeler. Her yıl yüz milyonlarca Euro fon sağlanıyor 'te Türkiye de faaliyete geçen dernek İnsan ve Azınlık Hakları, Çevre Sorunları ve STK ların Küreselleşmesi başlıkları altında 3 alanda faaliyet yürütüyor. Fakat dernek tarafından en yoğun mesainin harcandığı alan, İnsan ve Azınlık Hakları adı altında yürütülen çalışmalar.

9 23-Türkiye'de faaliyet yürüten Heinrich Böll Derneğin'in yöneticileri arasında yer alan ve Almanya İçişleri Bakanlığı ile BND'nin örtülü ödeneklerinden sağlanan milyonlarca Euroluk fonlarına dağıtan isim, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu. 24-HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı aslında hepimiz FETÖ mağduru olarak tanırız. Oysa Ahmet Şık'ın geçmişi çok az yerde detaylı yer alır. Bunlardan birisi de şuan yayından kaldırılmış olan Oda TV'deki "Emniyet Dinlemeleri Utah Üzerinden mi Sızdırılıyor" başlıklı haber. 25-Oda TV tarafından yayından kaldırılan haberde yer alan bilgilere göre, FETÖ'nün TSK'ya kurduğu kumpaslarda rol alan, Utah üzerinden FETÖ'cüler tarafından gönderilen belgeleri kamuoyuna servis eden isimlerden birisi de Ahmet Şık.

10

11 26-Ahmet Şık'ın seçilmesi garanti yerden Milletvekili adayı yapılmasında en önemli rolü oynayan hiç kuşkusuz Almanya Gizli Servisi BND ve İçişleri-Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Heinrich Böll Derneği'nin yöneticilerinden ve kasayı elinde tutan eşi Yonca Verdioğlu. 27-Ahmet Şık şuan HDP'den seçilerek Milletvekili oldu ve dokunulmazlık sahibi. Bununla birlikte TBMM'de oluşturulan "Adalet Komisyonu"nun da üyesi. Yani, kanunlar ve tekliflerle ilgili tüm çalışmalara dahil olup bir çok belgeye erişim sağlayabilecek. 28-Daha da önemlisi HDP ile Alman Yeşiller Partisi ve Heinrich Böll Derneği'nin mevcut olan organik ilişkisi. Heinrich Böll Derneği, Almanya'daki faaliyetlerinde Almanya'nin iç siyasetine karışamazken Türkiye'de bırakın siyasete karışmayı, HDP'nin kimi aday göstereceğini belirliyor.

12 29-HDP'nin PKK ilişkisi, "Buz Dağı"nın görünen yüzü. O dağın arka yüzünde doğrudan Alman Gizli Servisi BND bulunuyor ve şuan TBMM üyesi HDP Milletvekilleri, önce Alman Yeşiller Partisi, ardından Heinrich Böll Derneği ve son kertede de Alman Gizli Servisi BND ile flört halinde. 30-Türkiye'de faaliyet yürüten Alman Vakıfları ve Derneklerine bir çözüm bulunmazsa, biz onların röntgenini çekeceğimize onlar bizim röntgenimizi çekmeye devam edecek. Umarım bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılır ve "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile bir kısıtlama getirilir... [status draft] [nogallery] [geotag on] [publicize off twitter facebook] [category istihbarat] [tags BND DOSYASI, EMRE ERCİŞ, Ahmet Şık, Alman, istihbarat]

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da Fetullahçı Terör Örgütü ile çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. 16 ülkede

Detaylı

TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış

TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış 1999 yılında Gülen'i eğitim kitabı yapan MİT, 2004 MGK'da Gülen sunumu yapmış TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış TBMM 15 Temmuz Darbe

Detaylı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Şener in yeni baskısı yapılan kitabı bu alana ilgi duyan okurlar için iyi bir seçim. Posta Gazetesi yazarı Gazeteci Nedim Şener in Ergenekon Belgelerinde

Detaylı

TÜRKİYE'DEKİ ALMAN VAKIFLARI RAPORU 1

TÜRKİYE'DEKİ ALMAN VAKIFLARI RAPORU 1 TÜRKİYE'DEKİ ALMAN VAKIFLARI RAPORU 1 Dr Necip Hablemitoğlu Almanya daki Türkleri biliriz de, Türkiye deki Almanları bilenimiz var mıdır? Kastedilen, Almanya daki 2,5 milyon Türk vatandaşına karşılık Türkiye

Detaylı

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Araştırmacı, yazar Mete Yarar 15 Temmuz kanlı darbe girişimini farklı açıdan okurlara sunuyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ndan 2004 yılında kendi

Detaylı

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in

Detaylı

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır.

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. 1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. Ajansın ana ofisi Londra'da olan ve İngiltere'de siyasi ve ekonomik çıkarlarını

Detaylı

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış Obama yönetimi geçtiğimiz yıl Demokrat Parti sunucularına yapılan siber saldırıdan sorumlu tuttuğu Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı

Detaylı

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi 5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi ABD, 50 yıldır Irak ı parçalayıp kukla bir Kürt devleti kurmanın altyapısını yapıyor. Son olarak 1996 da 5 bin peşmerge ve PKK lı, Guam Adası nda gayrinizami savaş,

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz?

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. Peki İlluminati ya da ona benzer örgütlerin tarihçesini

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) 90'ıncı kuruluş yıl dönümüne özel oluşturulan ve Türk istihbarat tarihinin değişik dönemlerine ait bazı doküman ve istihbari

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler ABD de Türk toplumu, Pensilvanya eyaletinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kampının önünde gösteri düzenledi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC)

Detaylı

Hikayeye başlıyoruz...

Hikayeye başlıyoruz... Gouzenko olayı Ottowa büyükelçiliğinde çalışan bir şifre uzmanı düşünün, Sovyetler Birliği nin gizli bilgilerini batıya kaçırarak, Soğuk Savaş'ın resmen başlamasına neden olmuş biri; Igor Sergeyevich Gouzenko

Detaylı

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine, ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları

Detaylı

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Yunan İstihbaratına çalışan ve kendisini Pontusçu olarak niteleyen Theodoros Pavlidis in Samsun bağlantıları akıllarda şüphe uyandırırken Samsun da Pontusçu faaliyetleri

Detaylı

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor.

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor. CIA klonu Blackwater ın paralı katillerine ev sahipliği yapan BAE, eski CIA ajanlarıyla Körfez de bir 'casusluk imparatorluğu' kuruyor. BAE istihbaratçıları, Abu Dabi deki bir yerleşkede birebir CIA eğitimlerinden

Detaylı

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Rafael Sadi Tel Aviv'den yazdı... İsrail ile Kürtler arasındaki ilişkiler yeni değil. Ortadoğu nun bugünkü durumuyla da ilintili değildir.

Detaylı

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu 2016 yılında 126 ülkenin ordusu değerlendirilmiş ve dünyanın en güçlü orduları sıralaması yapılmıştır. Ülkenin sahip olduğu silahlı gücün yanında nüfusu, savaşabilecek ve askerlik çağına gelen insan sayısı,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii İçindekiler... vii Simgeler ve Kısaltmalar... xiii Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii İçindekiler... vii Simgeler ve Kısaltmalar... xiii Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... iii İçindekiler... vii Simgeler ve Kısaltmalar... xiii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM İSTİHBARAT KAVRAMI VE İSTİHBARATIN SINIFLANDIRILMASI 1.1. İstihbarat Kavramı... 3 1.2. Güvenlik Kavramı...

Detaylı

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer!

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! İnsanların, Dünya üzerinde her yere girme imkanları bulunmuyor çünkü bazı yasaklar ve gizlilikler var. Bu 12 yere de girilmesi kesinlikle yasak. Dünyanın, tamamıyla

Detaylı

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni Las Vegas'ta 58 kişinin öldüğü silahlı saldırı sonrası, ABD'de bireysel silahlanmanın kontrolünün artırılması çağrıları yeniden alevlendi. Ancak

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları'

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı mizanseni sahneleyerek ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümetine

Detaylı

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI 49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI Armstrong'un 49 yıl önce Ay'a ayak basmasıyla başlayan devletler arası uzay rekabeti, özel sektöre de yayılıyor. Amerikalı astronot

Detaylı

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER İşte ihanet yıllığı Hava Harp Okulu nun 2006 yıllığı 15 Temmuz gecesi bomba yağdıran pilotlarla dolu. 16 hain yüzbaşı eğitimlerini Akın Öztürk ün komutan olduğu Çiğli 2. Ana Jet Üssü nde tamamladı. SABAH,

Detaylı

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi, katledilişinin 28. yılında Çetin Emeç'i Aydınlık'a anlattı: Çetin Emeç, Erol Simavi ve ben suikast listesindeydik. Çetin,

Detaylı

Edward Snowden kimdir? (Snowden nerede, Prizma nedir?)

Edward Snowden kimdir? (Snowden nerede, Prizma nedir?) Edward Snowden kimdir? (Snowden nerede, Prizma nedir?) ABD'nin kamu aleyhine faaliyetlerini deşifre ederek dünyada büyük yankı uyandıran Snowden, İstanbul'daki konferansa bağlandı. NSA eski sistem analisti

Detaylı

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı Yahudileri sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) açıldı. 500. Yıl Vakfı, Kadıköy Belediyesi ve Haydarpaşa-Kadıköy

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü?

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 1965'te Suriye'de idam edilen ünlü casus Eli Cohen'in kol

Detaylı

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor!

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! 1 / 20 Operasyona katılan komandolar milli Piyade tüfeği MPT-76'yı kullanıyor. Özellikle yerli İHA'nın

Detaylı

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz IŞİD'le mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD'li komutanı Korgeneral Paul E. Funk, ABD birliklerinin

Detaylı

Cumhurbaşkanımız 20 yıl önce hazırladığım Üçlü Tüp projemi de müjdeledi, ancak yine benden hiç bahsetmedi!

Cumhurbaşkanımız 20 yıl önce hazırladığım Üçlü Tüp projemi de müjdeledi, ancak yine benden hiç bahsetmedi! Cumhurbaşkanımız 20 yıl önce hazırladığım Üçlü Tüp projemi de müjdeledi, ancak yine benden hiç bahsetmedi! Profesör Dr. Ahmet Vefik Alp Mimar & Kentbilimci Türk Mimarlar ve Plancılar Odaları Üyesi Amerikan

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Mehmet Çalışkan'ın haberine göre yüzyılın casusu İlyas Bazna hakkında bugüne kadar 3 film çekildi. Bazna'yı önce Vedad Karaokçu, daha sonra James Mason canlandırdı.

Detaylı

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz Rusya da bu ay gerçekleşecek seçimlere Putin de giriyor. Kazanması durumunda ülkeyi 4. kez yönetme hakkına sahip olacak. Bu da

Detaylı

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!..

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Ege de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden, Lozan ı kevgire çevirerek gayriaskeri statüde olan adaları silah ve cephane

Detaylı

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan!

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Suriye'deki cihatçı gruplara Bulgaristan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye üzerinden silahların nasıl gönderildiğine

Detaylı

Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi

Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algıları Anketi Araştırma üç farklı konuya odaklanmaktadır. Anketin ilk bölümü (S 1-13), Türkiye nin dünyadaki konumu ve özellikle ülkenin

Detaylı

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği Gençleri böyle sömürüyorlar. PKK lı kadın teröristlerin ifadelerinden yola çıkılarak hazırlanan istihbarat raporunda örgütün kadınlara yönelik baskı, tehdit

Detaylı

Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri

Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri Nagehan Çavuş Simpsonlar'ın gelecekten bazı ufak mesajlar taşıdıklarına dair uzun yıllardır pek çok tartışma yapılıyor. Dönem dönem bazıları yalanlansa

Detaylı

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım, Bu iktidar önce Ege de, Yunanistan a geçen 17 adanın hesabını versin dedi. Cumhurbaşkanı

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK BAKANLAR KURULU Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun

Detaylı

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31 Türkiye de geçen ay en çok konuşulan olay, kişi ve kurumlar belli oldu. Artan terör olayları, Piri Reis araştırma ve sondaj gemisi, Mavi Marmara olayı, Başbakan ın yurtdışı gezileri ve BM de yaptığı konuşma,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII TABLOLAR LİSTESİ...XIII ŞEKİLLER LİSTESİ...XV KISALTMALAR...XVII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII TABLOLAR LİSTESİ...XIII ŞEKİLLER LİSTESİ...XV KISALTMALAR...XVII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII TABLOLAR LİSTESİ...XIII ŞEKİLLER LİSTESİ...XV KISALTMALAR...XVII BİRİNCİ BÖLÜM GİRİŞ VE GENEL BİLGİLER I. GİRİŞ...1 II. GENEL BİLGİLER...2 İKİNCİ BÖLÜM AVRUPA BİRLİĞİ

Detaylı

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor!

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! BAE Washington büyükelçisi Yusuf el-uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından yayınlanan

Detaylı

Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero

Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero II. Dünya Savaşı'nın en kritik ve savaşın seyrini değiştiren en önemli isimlerden olan İlyas Bazna namıdiğer "Cicero" Uluslararası diplomasinin kodunu çözmüş, Türkiye'yi

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

KAYNAK :

KAYNAK : KAYNAK : http://www.adimlardergisi.com/zihin-kontrolu-telegram-ve-buna-karsigelistirilen-cihazlar/ Zihin Kontrolü (TELEGRAM) etrafındaki teknolojik gelişmeler, bu sahada keşfedilen yeni icatlarla artık

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :300 KARAR 300 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 5 Ağustos 2016 Cuma

Detaylı

FACEBOOK LİNKİ : https://www.facebook.com/groups/zihin.kontrolu/

FACEBOOK LİNKİ : https://www.facebook.com/groups/zihin.kontrolu/ FACEBOOK LİNKİ : https://www.facebook.com/groups/zihin.kontrolu/ Değerli Üyeler, TÜRKİYE'de 2000 li yıllardan bu yana belirli yerel ve yabancı istihbarat servisleri tarafından PSİKOTRONİK - ELEKTRO MANYETİK

Detaylı

Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor?

Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor? Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor? Sputnik, devlet başkanları ve başbakanlar arasındaki telefon görüşmelerinin nasıl gerçekleştiğini ve görüşmelerin nasıl korunduğunu anlatan bir

Detaylı

Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi

Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi Uzaylılardı, zihin kontrolüydü derken dünyanın iyice çivisi çıktı. Bu içeriğimizde, bugüne

Detaylı

Almanya ve Casusluk Faaliyetleri

Almanya ve Casusluk Faaliyetleri Almanya ve Casusluk Faaliyetleri Almanya dış istihbarat ajansı BND nin, BBC, Reuters ve New York Times dâhil çok sayıda yabancı gazeteci hakkında casusluk faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıktı. Yazarlar:

Detaylı

BLOG ADRESİ :

BLOG ADRESİ : BLOG ADRESİ : http://ozel-buro.tumblr.com ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBUNA AİT TUMBLR BLOGUNDA HALEN İŞLENEN VE İLERİDE İŞLENECEK OLAN KONULAR AŞAĞIDA GAYET AÇIK VE BİR ŞEKİLDE YER ALMAKTADIR. MAKALE VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Gülen'in Haki Cübbesi Darbe Sinyali Miydi?

Gülen'in Haki Cübbesi Darbe Sinyali Miydi? Gülen'in Haki Cübbesi Darbe Sinyali Miydi? Türk istihbarat kaynaklarına göre Fetullah Gülen ordudaki takipçilerine darbe girişiminin sinyalini aylar önce vermişti. 30.07.2016 / 13:18 ABD'nin en çok satan

Detaylı

Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi

Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğüne dair bildiğimiz şeyler kadar bilmediğimiz bazı

Detaylı

Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz

Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz Casuslar hakkında bildiklerimiz çoğunlukla sinemadan. Ancak BuzzFeed'de karşımıza çıkan bu aletler gerçek casus dünyasının filmlerden pek de

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!...

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!... AKP idaresi Askeri Liseleri kapattı. Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz ın himayelerinde inşa edilen Yunan liselerinden birisi bu yıl Aydın Hurşit Adası nda açıldı. ANA AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ

Detaylı

Ömür Çelikdönmez : Türk - Alman istihbarat birimleri, Amerikalılara külahı nasıl ters giydirdi???

Ömür Çelikdönmez : Türk - Alman istihbarat birimleri, Amerikalılara külahı nasıl ters giydirdi??? Ömür Çelikdönmez : Türk - Alman istihbarat birimleri, Amerikalılara külahı nasıl ters giydirdi??? Alman - Türk gizli servislerinin işbirliğini 1. Dünya Savaşında başlıyor. Teşkilatı Mahsusa nın birçok

Detaylı

Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan

Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan KAYNAK : http://www.tarihiolaylar.com/galeriler/tarihte-degeri-bilinmemis-15-cok-onemli-insan-742 Bu listedeki insanları muhtemelen daha önce duymadınız. Yine

Detaylı

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor.

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor. SPONSORLUK DOSYASI BİZ KİMİZ? Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) gücünü ve etkinliğini; Türkiye nin 7 bölgesinden gelen iş insanlarının oluşturduğu federasyon ve derneklerinin gönüllü,

Detaylı

Biri bizi sahiden gözetliyor

Biri bizi sahiden gözetliyor Biri bizi sahiden gözetliyor Wikileaks'in sızdırdığı belgeler, internet korsanlarının yanı sıra istihbarat servislerinin de akıllı cihazlarımız vasıtasıyla bizleri izlediğini kanıtladı. Peki evlerimizin

Detaylı

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı!

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! Çevremiz binalarla çevrili, ancak içinde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Sıradan yapılar bir yana, içinde bilmediğimiz bazı gizli ve gizemli

Detaylı

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!..

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Yunanistan, Ege'de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal etti. Baktı, Türkiye'den ses seda çıkaran yok!.. Bu adaların hepsini ağır bir şekilde

Detaylı

Siber istihbarat faaliyetleri nelerdir??

Siber istihbarat faaliyetleri nelerdir?? Siber istihbarat faaliyetleri nelerdir?? İstihbarat, yüzyıllardır gizemini korumakta olan, bunun neticesi olarak da birçok insanın önyargıyla yaklaştığı bir bilim dalıdır. Sinema filmlerindeki hikayelerde

Detaylı

Yalnız Kurt eylemlerini engellemek mümkün mü?

Yalnız Kurt eylemlerini engellemek mümkün mü? Yalnız Kurt eylemlerini engellemek mümkün mü? Barcelona saldırısı ile bir kez daha gündemimize gelen yalnız kurt saldırılarını USTAD Güvenlik Uzmanı Hasan Mesut Önder ve Avrasya Uzmanı Halime Gümüş değerlendirdi.

Detaylı

ÖZETLE. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

ÖZETLE. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem ÖZETLE Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem MiLLETiN ONAYIYLA Mevcut Anayasa da Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin başıdır. Sistemin işleyişi, devletin bekası ve vatanın bütünlüğü, Türkiye

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

Dün Alman Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısına evet oyu veren 11 Türk ün kimi Tokatlı kimi Adanalı..

Dün Alman Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısına evet oyu veren 11 Türk ün kimi Tokatlı kimi Adanalı.. Dün Alman Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısına evet oyu veren 11 Türk ün kimi Tokatlı kimi Adanalı.. 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarı Almanya Parlamentosu nda kabul

Detaylı

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da...

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Hikâye bu ya; "Suriye cumhurbaşkanı Hafız El Esad bir gün İsrail başbakanı Simon Peres ile karşılaşmış. Peres,

Detaylı

Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı

Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi nin beş yıl önce hazırladığı bir benzeri daha olmayan su raporu 14 ncü kez güncellendi. Su Raporu, su markası, şehir,

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri??

Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri?? LİNK : http://odatv.com/turkiyenin-yunanistan-vatandasi-belediye-baskanlari-hangileri- 1112171200.html Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri?? Milli Savunma Bakanlığı eski Genel

Detaylı

Ahmet TAKAN.

Ahmet TAKAN. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com İktidarın yaptırdığı, kamuoyundan itina ile gizlenen referandum anketlerinde en can sıkıcı verilerden biri de dış politika başlığı. Tedirginlik katsayısını artıran "hayır"

Detaylı

İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma!

İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma! İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma! Türkiye ile Almanya arasında 2 Ağustos 1914 te imzalanan İttifak Anlaşması nın mevcudiyeti bilinirdi ama orijinal metni ile Alman İmparatoru Wilhelm in onay

Detaylı

Yıldırım ailesinin gizli serveti ortaya çıktı!

Yıldırım ailesinin gizli serveti ortaya çıktı! Yıldırım ailesinin gizli serveti ortaya çıktı! Daha önce Futbol Leaks dökümanlarını yayımlayan ve dünya çapında yankı uyandıran Avrupa araştırmacı gazetecilik ağı European Investigative Collaborations

Detaylı

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy daşı Türk entelijansiyasının ana söylemidir. Bu gruplar birkaç yıl evvel ABD'nin Irak'ı işgali öncesinde savaş söylemlerinin en ateşli taraftarı idiler. II. Körfez Savaşı öncesi

Detaylı

Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması

Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret eden ilk Türk siyasi lider olan Perinçek, onurlarına verilen yemek sırasında bir konuşma gerçekleştirdi. ABD'nin savaş

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 207 KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar. nin Tarihi : 13/12/1983 No : 189 Yetki Kanununun Tarihi : 17/6/1982 No : 2680 Yayımlandığı R.G. Tarihi

Detaylı

Avrupa daki Medya ve Gazetesi nin Başarı Öyküsü

Avrupa daki Medya ve Gazetesi nin Başarı Öyküsü Avrupa daki Medya ve Gazetesi nin Başarı Öyküsü Avrupa daki Türk Nüfusu Federal Almanya daki ve Avrupa daki Türk Göçmenler ALMANYA Veriler T.C. vatandaşlarının toplam sayısı 1.760.000 Alman vatandaşlığını

Detaylı

2017 Türkiye Anayasa Değişikliği 2017 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Madde 9 Bağımsız olduğu zaten belirtilen mahkemeler için ayrıca tarafsız ibaresi eklendi.

2017 Türkiye Anayasa Değişikliği 2017 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Madde 9 Bağımsız olduğu zaten belirtilen mahkemeler için ayrıca tarafsız ibaresi eklendi. 2017 Türkiye Anayasa Değişikliği 2017 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Madde 9 Bağımsız olduğu zaten belirtilen mahkemeler için ayrıca tarafsız ibaresi eklendi. Madde 75 Türkiye Büyük Millet Meclisindeki koltuk sayısı

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi KONGRENİN AMACI Sultan II. Abdülhamid, Avrupa'da olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğunda da önemli gelişmelerin ve büyük dönüşümlerin

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ. 5.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

KAMU YÖNETİMİ. 5.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER KAMU YÖNETİMİ 5.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 TÜRK KAMU YÖNETİMİNİN YAPISI (MERKEZ ÖRGÜTÜ) DEVLETİN TEMEL ORGANLARI KAMU YÖNETİMİNİN YAPISI MERKEZ (BAŞKENT) ÖRGÜTÜ Cumhurbaşkanı Bakanlar kurulu Başbakan

Detaylı

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "(TCG Anadolu) Şu an sahada

Detaylı

Emekli Tümgeneral Yavuz : Orduda istihbarat teşkilatına ihtiyaç var

Emekli Tümgeneral Yavuz : Orduda istihbarat teşkilatına ihtiyaç var Emekli Tümgeneral Yavuz : Orduda istihbarat teşkilatına ihtiyaç var Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'a göre, Gülen cemaati yapılanmasına benzer yeni örgütlenmelere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istihbarat

Detaylı

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika sınırını geçmeye çalışırken yakalanan Honduraslı Jose, önce Texas, sonra da New Jersey eyaletlerinde toplam 17 ay gözaltında

Detaylı

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi Temmuz Ayı Tekstil Gündemi 05.08.2016 Temmuz Ayı Tekstil Gündemi «Bangladeş de 5 yeni denim firması kuruluyor» «Etiyopya devasa endüstriyel tekstil parkı açacak» «Hindistan, İran tekstil pazarını keşfediyor»

Detaylı

3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi şeklinde olan meclisin her zaman açık olması yasamanın hangi ilkesi ile ilgilidir?

3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi şeklinde olan meclisin her zaman açık olması yasamanın hangi ilkesi ile ilgilidir? 1.Aşağıdakilerden hangisi Anayasa Mahkemesinin sadece şekil olarak incelediği bir konudur? A) Anayasa değişiklikleri B) İç Tüzükler C) KHK D) Kanunlar E) Tüzükler 3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı