İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2014 YIL 3 SAYI 23

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2014 YIL 3 SAYI 23 www.izu.edu.tr"

Transkript

1 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2014 YIL 3 SAYI 23 TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Öğrencilerimizle Buluştu Ürdün ün Önde Gelen Üniversiteleriyle Akademik İşbirliği Anlaşmaları İmzaladı Kontenjanlarımızın %80 i ÖSYM Burslu

2 01 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Başkanlık Sistemine Geçmek Seçim Barajını Kaldırmak Demektir İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) nde düzenlenen, Türk Siyasetinde Tıkanıklıklar ve Çözüm Önerileri konulu konferansa katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Türkiye nin kuruluşundan bu yana yaşadığı siyasi tıkanıklıkların sebebinin mevcut parlamenter yapı olduğunu, Başkanlık sisteminin ise tek çıkış yolu olarak göründüğünü söyledi. Yarı Başkanlık Sistemine Geçtik Parlamenter sistemin yapısı gereği, yüksek temsiliyet ve istikrarı bir arada sunamadığını söyleyen Prof. Dr. Burhan Kuzu, Türkiye nin koalisyon dönemlerinde çok büyük sıkıntılar çektiğini belirtti. Türkiye nin Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini 30 yıldır dile getirdiğini söyleyen Kuzu, Türkiye de AK Parti döneminde istikrardan dolayı büyüme oldu. Ancak bugün bu hükümet giderse, koalisyonlar 6 ay gibi kısa bir sürede bu durumu tersine çevirebilir. Biz Cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayarak zaten yarı başkanlık sistemine geçtik. Ancak ülkemizin yararı için Başkanlık sitemine tam geçiş sağlamamız gerekiyor. Bu konuda anayasamız hazır ancak maalesef muhalefet bize destek çıkmadı şeklinde konuştu. Kuvvetler ayrılığının çalıştığı tek modelin Başkanlık modeli olduğunu söyleyen Burhan Kuzu, Başkanlık modelinde kanun ve bütçe yapmak tamamen parlamentonun görevidir, hükümet de sadece bunu uygular. Başkanlık sisteminde, milletvekillerinin bakan seçilmesi söz konusu olmadığı için yasama ve yürütme arasında kesin bir ayrılık oluyor. Mevcut parlamenter sistemimizde ise yasayı yapan hükümet, yürüten hükümet diye konuştu. Başkanlık sisteminde seçim bölgelerinin çok küçük alanlara ayrılarak, her bölgeden tek bir adayın seçildiğini belirten Kuzu, Her belde kendi istediği güvendiği tek bir adayı meclise gönderiyor. Bu model baraj sisteminin de kalkması anlamına geliyor. Mecliste temsiliyetin en üst düzeye çıkması demektir. Başkanlık sistemine geçmek seçim barajını tamamen ortadan kaldırmaktır dedi. Başkanlık Sistemi Bölünmenin Panzehridir Başkanlık sistemi hakkında katılımcılara detaylı bilgi veren Burhan Kuzu, Başkanlık sisteminin, federal yapıyla bir alakası yok. Türkiye de milliyetçi kesimin rahatsız olduğu konu, başkanlık sistemiyle birlikte federal sisteme geçme ve Güneydoğu nun ne olacağı meselesi. Halbuki başkanlık modeli bölünmenin panzehridir. Çünkü yüzde 51 oy almak zorundasın. Bu sistemde bütün küçük grupları kucaklamak zorundasın diye konuştu. Burhan Kuzu konferansın ardından öğrencilerin isteği üzerine rektörümüz ile birlikte selfie çektirdi.

3 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 02 İZÜ HABER İHH Başkanı Bülent Yıldırım İsrail e Açtığımız Davalardan Vazgeçmeyeceğiz İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Merkez Kampüsünde 9 Mayıs 2014 Cuma günü düzenlenen etkinliğe katılan İHH Başkanı Bülent Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. İHH nın yardım tırlarına Esat güçlerinin saldırmasıyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, Maalesef yardım götüren tırlara saldırı yapıldı. 1 kardeşimiz şehit oldu, biri ağır iki yaralımız var. Bu yaralılarımızı Halep ten getirmeye çalışıyoruz. Bu saldırıda ölen kardeşimiz ve yaralılarımız Suriye vatandaşıdır. Biz o bölgelerde genelde Suriyelilerle çalışıyor. Türk çalışanlarımız da oluyor ancak bu olaylara hedef olanlar Suriyeli kardeşlerimiz oldu dedi. Bugün dünyada yaşanan tüm savaşların Müslümanlara karşı olduğunu söyleyen İHH Başkanı Yıldırım, bu durumu 4. Dünya Savaşına benzetti. Yıldırım, Soğuk Savaşı 3. Dünya Savaşı kabul edersek, bugün dünyanın pek çok yerinde Müslümanlara karşı devam eden savaşları 4. Dünya Savaşı olarak değerlendirebiliriz. Dünyada göçlerin yüzde 80 e yakını Müslümanlara yaptırılıyor. Müslümanlar 200 senedir sürekli hicret ettiriliyor. Dünyada başka savaş yok, hepsi Müslümanlara karşı Siyonistlerin ya da işbirlikçilerinin sürdürdükleri savaşlar. Tarih bu günleri bu şekilde anacak diye konuştu. Mavi Marmara olayının İsrail in gerçek yüzünü dünyaya göstermesi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Bülent Yıldırım, İsrail le olan mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. 31 Mayıs günü hesap sorma günü olacak. Biz hiçbir dinin mensuplarına karşı değil, Siyonist görüşe karşı duruyoruz. İsrail le ilişkilerin normalleşme süreci karşılıklı büyükelçi atamalarıyla olmaz. İsrail le en iyi normalleşme sıfır ilişkidir dedi. Mavi Marmara olayından sonra ilk defa dünyada İsrail e karşı davalar açıldığına dikkat çeken Yıldırım, Mavi Marmara dan sonra dengeler oynadı. İsrail in yaptıkları artık tüm dünyada konuşuluyor. İsrail sıkışmış durumda bir an önce Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istiyor. Tarihinde ilk defa İsrail e karşı davalar açıldı. Tazminatın miktarı önemli değil, önemli olan İsrail in bu suç neticesinde tazminat ödemeye mahkum edilmesi. Dünya da en çok şahidi olan cinayet olayı Mavi Marmara da yaşandı. Ayın 24 ünde duruşmamız var. Öncesinde paralel yapı diyorlardı, eğer bu seferde cinayeti işleyen Yahudi askerlerin yakalanma kararı çıkmazsa, hangi paralel diye soracağız dedi.

4 03 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Osmanlı Askeri Teşkilatında Zaim Kimdir? Sü Başı. Sü Çincede asker demek. Osmanlı Çince kelimeyi kullanıyor. Zaim, yani Çeri başı gibi. Askerin başı anlamında kullanılıyor dedi. Osmanlı Devleti nde Zaim unvanının önemli bir yer tuttuğunu belirten Prof. Dr. Bülent ARI, Üniversitemize adını veren Sabahattin Zaim hocamız, aslında Osmanlı toplum ve idari yapısı için son derece önemli. Zaimler, kumandan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi statüsünde oldukları için Bey statüsündedirler. Toplumsal Sorumluluk ve İlim İrfan Kulübünün katkılarıyla düzenlenen, Osmanlı Askeri Osmanlı da statü ve protokoldeki yeri çok Teşkilatında Zaim Kimdir? konulu konferansa önemli. 20 bin akçeye kadar Tımarlılar Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ARI katıldı. Üniversitemize ismini veren Sabahattin Zaim hocamızın soyadının nereden geldiğini anlatan Prof. Dr. Bülent ARI, Osmanlıdaki Zaim, yani tasarruf ederlerdi. 20 binden 100 bin akçeye kadar Zaimler, 100 binden fazla olanlara da Beylerbeyleri, Sancak Beyleri, Vezirler, Sadrazamlar tasarruf ederlerdi diye konuştu. Rektörümüz Osmanlı İktisat ve Medeniyeti Konferansında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BULUT, Trakya Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi nin (TÜBA) ortaklaşa düzenlediği, Osmanlı İktisat ve Medeniyeti konulu konferansa katılarak konuşma yaptı. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Büyük Konferans Salonu nda gerçekleşen konferansta, Prof. Dr. Mehmet BULUT, Osmanlı Devleti nde iktisat yapısını ve medeniyeti hakkında akademisyen ve öğrencilere bilgiler vererek, soruları cevapladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK ü ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet BULUT, üniversitelerarası işbirliklerinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Mehmet BULUT Edirne gezisi kapsamında, Edirne İmam Hatip Lisesi ve Süleyman Demirel Fen Lisesi ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Prof. Dr. BULUT, son olarak Hasan Sezai İlim ve İrfan Vakfı nı ziyaret ederek, yöneticiler ile bir araya geldi.

5 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 04 İZÜ HABER TTNET Genel Müdürü Öğrencilerimizle Buluştu beni nereye taşıyacağını bilmeden bazı adımlar attım. Ancak bunlar bir tesadüf değildi. Seçimler belirli ilkeleri içermelidir. Benim de ilkelerim birbirleriyle bağlantılı adımlar atmama sebep oldu dedi. Her bireyin kariyer yolculuğunun kendisine özel ve farklı olması gerektiğini belirten Kaya, kariyerinde kendine ilke edindiği değerleri öğrencilerimizle paylaştı. Üniversitemiz Tanıtım ve Halkla İlişkiler Gerçekleştirilen program sonrasında, Müdürlüğü tarafından 13 Mayıs 2014 Salı günü Üniversitemiz ve TTNET, Başakşehir deki Kuluçka Halkalı Merkez kampüsümüzde düzenlenen Merkezi nin birlikte kullanımı için, öncelikle Kariyer Planlama etkinliğinde konuğumuz TTNET Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya oldu. ve Yönetim Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere, Kariyer planlamada önemli olanın kişinin öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin dahil ilkelerine sağdık kalarak adımlar atması olduğuna olacağı ileri düzeyde işbirliği için ilk görüşmeleri dikkat çeken Abdullah Orkun Kaya, Kariyerimde gerçekleştirdi. Girişimcilik Kulübümüz BİM i Konuk Etti Konuşmasına BİM A.Ş. nin kuruluş aşamasından başlayan ve şirketin bugüne kadar geldiği süreci değerlendiren Haluk Dortluoğlu, Dünya devlerinin önemli oyuncular olarak yer aldığı Türkiye perakende sektöründe bir Türk şirketi olarak en büyük olmanın gurur verici olduğunu söyledi. BİM in başarısının kuruluşundan bu yana değiştirmediği felsefesi ve iş modeli olduğuna dikkat çeken Dortluoğlu, BİM yerleşik Üniversitemiz Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO su Haluk Dortluoğlu Türkiye de Başarılı standartların muhalifi olarak ortaya çıkmıştır. Bizim felsefemiz, temel ihtiyaç maddelerini en iyi kalitede ve düşük fiyatlarla satmaktır dedi. Pazarlamacılık Örneği; BİM konulu seminer Seminer sonunda akademisyen ve verdi. Halkalı Merkez Kampüsümüzde 08 Mayıs öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayan 2014 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe başta Gıda Mühendisliği olmak üzere tüm bölümlerden öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi. Dortluoğlu na, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı tarafından İstiklal Marşı Murakkası ve çini tabak hediye edildi.

6 05 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Rektörümüz Ürdün ün Önde Gelen Üniversiteleriyle Akademik İşbirliği Anlaşmaları İmzaladı Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Tasavvuf ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdulmutalip ARPA nın da katıldığı görüşmelerde Rektörümüz, başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere, Ürdün Uluslararası İslam Üniversitesi ve Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversiteleriyle işbirliği anlaşmalarına imza attı. Yapılan anlaşmaların içeriğinde, başta dil kursları olmak üzere öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, proje, kongre ve konferans gibi ortak çalışmalar yer alıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde, ilk ortak proje dahilinde, İZÜ İslami İlimler Fakültesi Arapça Hazırlık Eğitimi alan öğrencilerimiz yaz döneminde Ürdün Üniversitesindeki Arapça Dil Eğitimi ve akademik programlara katılabilecekler. Nagazaki yi Yeniden Düşünmek sıcaklığına ve dinsel farklılıklarına şahitlik ettiği, Nagazaki nin son 500 yıldır Japonya tarihindeki merkezi rolünü öğrendiği ve atom bombasının Nagazaki halkı üzerindeki tahrip, dehşet ve zalimliği daha derinden kavradığı keşif yolculuğu esnasındaki tecrübelerini paylaştı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası konferanslar serisi çerçevesinde 22 Mayıs 2013 Perşembe günü Kanada asıllı İngilizce Dil Uzmanı Niyaz Ahmet, Nagazaki yi Yeniden Düşünmek başlıklı bir sunum yaptı. Bu fotoğrafik yolculukta Niyaz Ahmet, Nagazaki nin doğal güzelliklerini keşfetme imkânı bulduğu, pek çok muhteşem ibadet mekânlarını ziyaret ettiği, insanlarının güçlülüğüne, dayanışmasına, Niyaz Ahmet daha sonra tarihte gerçekleştirilmiş en büyük barbarlıklardan olan Nagazaki ye atılan atom bombası ve sonuçları hakkında bilgiler aktardı. Atılan atom bombası ilk anda 40 binden fazla insanı katletmiş ve ardından üç yıl içinde 70 bin civarında insan ise atom bombasının etkileriyle vefat etmiştir. Atom bombasının şehir ve hayatta kalan insanlar üzerindeki olumsuz etkileri ise uzun yıllar devam etmiştir. Niyaz Ahmet kendisinin çektiği fotoğraflarla konuşmasını görsel olarak da destekledi. Program Ayhan Akbaş Hocamızın, Niyaz Ahmet e hediye takdimiyle son buldu.

7 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 06 İZÜ HABER Türkiye-Balkan İlişkileri: Dün, Bugün ve Yarın Uluslararası Konferansı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü ve Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet BULUT, İZÜ, ADAM ve University Donja Gorica (UDG) nın organize ettiği ve TİKA nın desteklediği, Türkiye- Balkan İlişkileri: Dün, Bugün ve Yarın konulu Uluslararası 11 inci Adam-Actor Konferansı nın açılış konuşmasını yaptı. Karadağ ın başkenti Podgorica daki Donja Gorica Üniversitesi nde, Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen konferansa, dünyanın birçok ülkesinden katılımcı büyük ilgi gösterdi. Türkiye-Balkan İlişkileri: Dün, Bugün ve Yarın konulu konferansın açılışında, Karadağ Ekonomi Bakanı, UDG Rektörü Prof. Dr. Veselin Vukoti, Türkiye Karadağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılı da birer konuşma yaptı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Donja Gorica Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi başta olmak üzere, çok sayıda üniversiteden akademisyen, öğrenci, işadamları ve devlet adamları konferansa yoğun ilgi gösterdi. Karadağ Ekonomi, Ticaret ve Tarım Bakanları konferansta yaptıkları konuşmalarda, Türkiye nin başta Karadağ olmak üzere, Balkan ülkeleriyle ilişkilerinin son yıllarda çok hızlı ve güzel bir şekilde geliştiğini belirttiler. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BULUT, konferansta, Osmanlı medeniyeti ile Avrupa medeniyeti arasındaki benzerlik ve farklılıkları anlattıktan sonra, günümüzde başta İZÜ olmak üzere Türkiye üniversitelerindeki uluslararasılaşma ve yabancı öğrenciler için Türkiye deki fırsatları anlattı. Lise Müdür ve Yöneticiler Kampüsümüzde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet BULUT, İstanbul da eğitim alanında önde gelen lise müdürleri ve yöneticileri ile kampüsümüzde düzenlenen kahvaltılı toplantı ile bir araya geldi. Eğitim alanında yapılabilecek işbirliklerinin görüşüldüğü toplantıda Prof. Dr. Mehmet BULUT, üniversitemizin ön plana çıkan yönlerini anlattı. İstanbul da eğitim faaliyetlerini yürüten, lise müdürleri ile yöneticileri, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsünde düzenlenen kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet BULUT, üniversitede öğrenim gören öğrenciler için yabancı dilin önemine vurgu yaparak, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bizim için çok önemli. Üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimizin bu 3 dili bilerek mezun olmasını istiyoruz dedi. Üniversitemizi diğer üniversitelerden ayıran farklılıklara değinen Prof. Dr. Mehmet BULUT, üniversitenin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, işbirliklerine hazır olduklarını söyledi. Kahvaltının ardından Prof. Dr. Mehmet BULUT, lise müdür ve yöneticilerine kampüsümüzde yürütülen çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

8 07 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Öğrencilerimiz, 9 uncu Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi nde Ankara Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü tarafından 8-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Çocuk Aile Öğretmen El Ele Nitelikli Erken Eğitime sloganıyla organize edilen, 9 uncu Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi ne, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin PARLAKYILDIZ koordinatörlüğünde 2. ve 3. Sınıf öğrencileri de katıldı. Öğrencilerimiz kongrede, 6 sözlü ve 3 poster olmak üzere toplam 9 bildiri sundu. Bu kongre aracılığı ile 6 sözlü sunum 3 poster bildiri ve 20 öğrenci ile en çok katılım gösteren üniversite, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi oldu. Yrd. Doç. Dr. Belgin PARLAKYILDIZ, kongrenin çok verimli geçtiğini belirterek, Çeşitli konuların tartışılarak sunulduğu öğrenci kongresinde, alanımızla ilgili birçok kazanım elde ettik. Türkiye nin farklı üniversitelerinden hocalarla tanışma ve diğer öğrencilerle kaynaşma fırsatı yakalayarak hem kendi konularımıza, hem de alanımıza dair dönütler alarak ufkumuzu genişletme fırsatı yakaladık. İki gün süren kongrenin sonunda değerlendirme toplantısı yapılarak Katılım Belgelerimizi aldık. Kongre bizim için verimli ve çok samimi bir ortamda gerçekleşti dedi. Bulgaristan Trakia University ile Erasmus Toplantısı Gerçekleştirildi Erasmus + Programı kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü nün ikili anlaşması bulunan Bulgaristan Trakia University den üç akademisyen (Eğitim Fakültesi Dekanı Assoc. Prof. Krasimira MUTAFCHIEVA, Assoc. Prof. Maria TENEVA ve Asst. Prof. Zlatka Dimitrova ZHELYAZKOVA) bir haftalık ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü üniversitemize geldi. Kampüs turu ile başlayan program üniversitemiz akademisyenleriyle tanışma ile devam etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ARI eşliğinde öğle yemeği yendi. Ardından de Seminer Salonu nda üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrencilerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer İNAN hoş geldiniz konuşmasını yaparken Erasmus+ Programı kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından organize edilen bu ilk toplantının önemine ve üniversiteler arası iş birliğine dikkat çekti. Üniversitemiz Dış İlişkiler Müdürü Abdullah Erol AYDIN üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz misafir öğretim üyelerine Trakia Univeristy hakkında merak ettikleri soruları sordular ve Erasmus Programı hakkında detaylı bilgi edindiler.

9 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 08 İZÜ HABER Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası nedeniyle Hemşireler; Değişim İçin Bir Güç, Sağlık İçin Yaşamsal Bir Kaynak teması kapsamında 16 Mayıs 2014 tarihinde bilimsel bir etkinlik düzenlendi. Hemşireliğin dünü, bugünü ve geleceğinin tartışıldığı konferans ve panele farklı üniversitelerden akademisyenler de katılım gösterdi. Prof. Dr. Hülya Okumuş, Prof. Dr. Sevgi Hatipoğlu, Doç. Dr. Candan Öztürk, Doç. Dr. Ülkü Baykal, Yrd. Doç. Dr. Aklime Dicle ve Uzman Hemşire Bengü Aksoy un konuşmacı olduğu etkinliğe, tüm hemşirelik bölümü öğrencilerimizin Hemşirelik Haftası Etkinliği yanı sıra diğer bölümlerimizden de akademisyen ve öğrencilerimiz katılım gösterdi. Soma da yaşanan olaylar ve milli yas sebebiyle beyaz önlüklerinin içine siyah kıyafetler giyen öğrencilerimiz, etkinliğe katılım gösteren herkese siyah kurdele ve kırmızı karanfil dağıttı. Etkinlik Soma da maden ocağında vefat eden insanlarımız için saygı duruşuyla başladı. Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer İnan yaptığı açılış konuşmasında, hemşirelik mesleğinin önemine değindi ve hemşirelerde var olması gereken özelliklerden bahsetti. Doğum günü adına Hemşirelik Haftası kutlanan, mesleğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale in meslek hayatındaki pek çok önemli çalışmayı Selimiye Kışlasında yaptıkları ile başlattığına dikkat çeken İnan, Hemşirelik çok zor bir meslek. Hemşirelerin hem vakalar karşısında çelik kadar sert bir iradeye hem de hastalarla ilgilenirken pamuk kadar yumuşak bir kalbe sahip olmaları gerekiyor dedi. Okul Öncesi Bölümü Öğrencileri Materyal Dünyası Sergisini Açtı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice VATANSEVER BAYRAKTAR rehberliğinde üçüncü sınıf öğrencilerinin Materyal Geliştirme dersinde hazırlamış oldukları materyaller 27 Mayıs 2014 Salı günü Kampüsümüz iç bahçede sunuldu. MATERYAL DÜNYASI SERGİSİ nin açılışı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer İNAN ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hikmet SAVCI eşliğinde gerçekleştirildi. Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ramazan EVREN, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcımız Özkan GÖKSAL ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BULUT sergiyi ziyaret ederek materyaller hakkında öğrencilerimizden bilgi aldı. Sergi üniversitemizin akademisyenleri, idari personeli ve öğrencimizin katılımıyla gün boyu devam etti. Sergide öğrencilerimizin tasarlayıp geliştirdikleri yapboz çalışmaları, eğitici oyuncaklar, ritim araçları, el kuklaları, utangaç kuklalar ve parmak kuklalar yer aldı.

10 09 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Geleceğin Üniversitesi, 01 Ekim Haziran 2014 Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bu yıl ikinci etabı düzenlenen, Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları projesi 01 Ekim Haziran 2014 tarihleri arasında devam etti. Üniversite ve kariyer seçiminde doğru tercih yapmanın önemini konu edinen Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları Projesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yol gösteriyor. Proje kapsamında liseler ziyaret ediliyor veya kampüsümüze davet ediliyor, öğrencilerin gelişen ve önemi artan iş alanları, mesleklerin olumlu ve olumsuz yönleri, üniversite tercihleri, bölümlerin taban puanları ve buna benzer konulardaki soruları cevaplanıyor. Seminerlerimiz sonunda öğrenciler tarihi dokusuyla ön plana çıkan ve doğa ile içiçe olan kampüsümüzü geziyor, akademisyenlerimiz ile görüşüyor ve kendi liselerinden mezun İZÜ öğrencileri ile sohbet edebiliyorlar. MAYIS AYINDA BULUŞTUĞUMUZ LİSE VE DERSANELER Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi Beylikdüzü Vali Muammer Güler Anadolu Öğrt. L. Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi Bayrampaşa Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi Fatih İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Üsküdar Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Anadolu İHL Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Başakşehir Toki Celalettin Ökten İHL Kadıköy Erkek İmam Hatip Lisesi Esenler İmam Hatip Lisesi Kocaeli Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Başakşehir Ensar Koleji Bağcılar Güneşli Okyanus Koleji Başakşehir Bahçeşehir Okyanus Koleji Beykoz Doğa Koleji Ümraniye İrfan Dershanesi Bağcılar Uğur Dershanesi Küçükçekmece Sefaköy Uğur Dershanesi Zeytinburnu Uğur Dershanesi Başakşehir Birikim Dersanesi Ümraniye Kültür Dershanesi Bağcılar Sınav Dershanesi Kadıköy A.Sani Gezici Lisesi Bağcılar Gazi Lisesi Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi Maltepe İrfan Dershanesi İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi

11 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 10 İZÜ HABER Geleceğin İş Alanları 01 Ekim Haziran 2014 Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Gaziosmapaşa Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi Üsküdar Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Esenler İmam Hatip Lisesi Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Başakşehir Ensar Koleji Beykoz Acarkent Doğa Koleji Bahçeşehir Okyanus Koleji Bağcılar Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Bağcılar Gazi Lisesi Bağcılar Uğur Dershanesi

12 11 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ KULÜP İ İZÜ Öğrenci Kulüplerinden SOMA ya Destek İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) öğrenci kulüpleri, Manisa Soma da yaşanan maden faciası üzerine harekete geçti. Geliri, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine bağışlanmak üzere, Halkalı Kampüsünde bir kermes başlatıldı Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen kermeste, birçok materyalin yanı sıra, SOMA baskılı tişörtler ve defterler de satıldı. Kermes sonunda elde edilen gelirler, Somalı madencilerin ailelerine gönderildi Girişimcilik Kulübü AVEA yı ağırladı Üniversitemiz Girişimcilik Kulübü düzenlediği etkinlikle, AVEA CEO su Erkan Akdemir ve İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Bahattin Aydın ı öğrencilerimizle buluşturdu. 22 Mayıs 2014 Perşembe günü Halkalı Merkez Kampüsümüzde düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz hem AVEA şirketini yakından tanımış oldu hem de kariyer planlama konusunda faydalı bilgiler edindi. Konuşmacıların kısa sunumlarından sonra soru-cevap şeklinde devam eden etkinliğe katılım yüksekti. AVEA CEO su Erkan Akdemir, şirketin AR-GE ye verdiği öneme değinerek inovasyon projelerinden bahsetti. Akdemir ayrıca, öğrencilerimizden gelen iş hayatında başarılı olmanın yollarıyla ilgili soruları, kendi kariyerinden örnekler vererek cevaplandırdı. Hz. Mevlana Diyarı Konya yı Gezdik Üniversitemiz Sosyal Gençlik Kulübü tarafından organize edilen Konya gezisi, 46 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. 16 Mayıs Cuma akşamı yola çıkan kafilemiz, yol boyunca eğlenceli dakikalar geçirdi. Akyokuş Park ta yapılan kahvaltının ardından profesyonel rehber eşliğinde Tepeden kuş bakışı olarak Konya yı izleyen

13 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 12 İZÜ HABER kafilemiz Akyokuş ve Konya hakkında genel ve etkileyici bilgiler dinledi. Ünlü Meram Bağlarını ve tarihi Meram Köprüsü ile geziye başlayan kafile daha sonra Konya Meram Belediyesi tarafından yapılan dünyaca ünlü eserlerin minyatürleri, masal kahramanlarının maketleri ve dinazor maketlerinin olduğu 80 bin metrekare olmasından dolayı 80 Binde Devr-i Alem ismini alan parkı gezdiler. Akabinde Mevlana Müzesi ve Türbesini gezen kafilemiz daha sonra Konya nın meşhur yemeklerinden olan etli ekmeğin tadına bakma fırsatı buldu. Gezinin ikinci gününde Türkiye nin en büyük 500 şirketi içerisinde yer alan ve bitkisel yemeklik yağ sektöründe önemli bir noktada bulunan Zade Yağ Fabrikasını gezip, teknik bilgi edindiler. Teknik gezinin ardından Helvacızade A.Ş tarafından ikram edilen akşam yemeğini yediler. Yemeğin sonunda ilgi ve alakalarından ötürü Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil e kulüp başkanımız Enes Gök tarafından İstiklal Marşı Murakkası hediye edildi. Bir süre fabrikanın bahçesinde yeşil alanda vakit geçiren kafilemiz daha sonra İstanbul a doğru hareket etmek için yola çıktı. KULÜP İ Medeniyet Fikri ve Öncü Kuşak Üniversitemiz Rehberlik Kulübü tarafından 13 Mayıs 2014 Salı günü düzenlenen etkinlikte Yusuf Kaplan öğrencilerimizle buluştu. Medeniyet Fikri ve Öncü Kuşak konusunda bir seminer veren Yusuf Kaplan, yüzyılı aşkın zamandır yaşanan savaşları küresel bir kriz olarak değerlendirdi. Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu bölgelerini insanlık tarihinin üretildiği yer olarak nitelendiren Yusuf Kaplan, tarih sayfalarına bakıldığında bu bölgelerde Osmanlı idaresi dışında kalan zamanlarda sürekli savaşlar olduğuna dikkat çekti. Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Yusuf Kaplan a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek İstiklal Marşı murakkası ve çini tabak hediye etti

14 13 İZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ KULÜP İ Gıda Mühendisleri ile Bilgi Paylaşımı Semineri Gıda Kulübünün koordinasyonunda üniversitemizin Fuaye salonunda, Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdusamed BOYU nun konuşmacı olarak katıldığı Gıda Mühendisi ile Tecrübe Paylaşımı konulu konferans düzenlendi. Sarıyer-Garipçe Kahvaltısı İletişim Kulübü koordinasyonunda, 30 öğrencimiz ve Bizim Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YAŞAR ın katılımı ile Sarıyer Garipçe Köyünde kahvaltı ve söyleşi programı düzenledi. Üniversitelerarası Dragon Bot Şampiyonası Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda kurulan Bayan ve Erkek Kürek takımlarımız, tarihlerinde Küçükçekmece Belediyesi tarafından 3. Uniçek Küçükçekmece Su Sporları Festivali kapsamında düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dragon Bot Şampiyonası için Küçükçekmece gölünde gerçekleştirilen antrenmana katıldılar. Burgazada Gezisi Mehmet Akif Edebiyat ve Sinema Kulübü ortak işbirliğinde geçtiğimiz günlerde okulumuz öğrencileriyle adalar gezisi düzenlendi. Gezimizin ilk durağı Büyükada Dilburnu idi. Dilburnu nda öğrencilerimiz piknik yaptıktan sonra Lunapark Meydanı nda standları, Yüce Tepe de adanın tamamını görme imkanı yakaladı. Saat Kulesi, gibi birçok mekanı gezen öğrencilerimizin bir sonraki durağı Aşıklar Tepesi idi. Aşıklar Tepesi dönüşünde adaların simgesi olan faytona binme keyfini yaşayan öğrencilerimiz, sahil kenarında akşam yemeği yendikten sonra vapurda şarkılar eşliğinde geziyi sonlandırdı.

15 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 14 İZÜ HABER İktisat (İngilizce) BÖLÜMLERİMİZ TANIYALIM İktisat Bölümü nde temel öncelik Türkiye ve Dünya ile ilgili ekonomik konular üzerinde odaklanarak deneyimli, donanımlı ve alanında uzman akademisyenlerle hem yerel hem de uluslararası alanda nitelikli eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini en iyi düzeyde sunmaktır. İktisat Bölümü olarak amacımız, öğrencilerimize iktisat konularında derin bir anlayış sağlamak ve öğrencilerin bu alanlarda yetkinliğini ileri bir düzeye çıkarmaktır. Bunu başarmak için, bölümümüz öğrencilerimize hem yerel hem de uluslararası alanda başarı sağlayabilmeleri adına çeşitli programlar arasından tercih yapabileceği çift anadal ve yandal programları için özgün ve destekleyici bir ortam sağlamaktadır. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için saygın kurumlarda staj yapmaları da teşvik edilmektedir. İMTİYAZ SAHİBİ İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Adına Prof. Dr. Mehmet BULUT (Rektör) İLETİŞİM Halkalı - Küçükçekmece İSTANBUL T: (pbx) F: / Yayın Türü: Süreli Yayın Ayda Bir Yayınlanır

16 Kontenjanlarımızın %80 i ÖSYM Burslu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) vakıf üniversitesi kimliğine yakışan bir uygulamayla bu yıl öğrencilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu yıl 21 bölüme 920 öğrenci alacak olan İZÜ, 730 kişilik kontenjanı burslu öğrencilere ayırdı. Sadece 7 bölümde ücretli kontenjanları tutan, 14 bölümde tam ücretli kontenjanların tamamen kaldırıldığı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi nde, kontenjanların yüzde 80 i ÖSYM burslu öğrencilere ayrıldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, yeni alınan kararla öğrencilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Hemşirelik, Hukuk, İktisat, İngilizce Öğretmenliği, İslami İlimler, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Sosyal Hizmet bölümlerinde, tam ücretli kontenjanların kaldırılması kararını aldı. Bu bölümlerdeki kontenjanlar, yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 burslu olarak ayarlandı. Bu karar ile öğrencilerin burs olanaklarından daha fazla yararlanmaları amaçlandı. Bu yıl 21 bölümde 920 öğrenci kontenjanı bulunan İZÜ, 730 kişilik kontenjanını, ÖSYM burslu öğrencilere ayırdı. İlk 3 Tercihe Yüzde 20 İndirim Ücretli kontenjanların kaldırılmadığı bölümlerde ise tercih indirimi uygulaması mevcut. Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği, Mimarlık ve Psikoloji bölümlerinin ücretli kontenjanlarını, ilk üç (3) tercihi arasında yapan ve bu ilk üç (3) tercihinden birine yerleştirilen öğrencilere, normal öğrenim süresince, öğrenim ücreti üzerinden yüzde 20 indirim uygulanıyor. Ayrıca birden fazla kardeşin İZÜ de öğrenim görmesi halinde her bir kardeşe, ödeyeceği öğrenim ücreti üzerinden yüzde 10 oranında ilave indirim yapılıyor. Bunların yanı sıra, Küçükçekmece, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ta ikamet eden ve İZÜ nun ücretli lisans programlarına, Kısmi Burslu (Yüzde 75 Burslu, Yüzde 50 Burslu, Yüzde 25 Burslu) lisans programları hariç ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere öğrenim ücreti üzerinden normal öğrenimleri süresince yüzde 10 oranında indirim uygulanıyor. Kardeş indirimi haricindeki burs ve indirimler arasından öğrenciler, yalnızca en yüksek orandaki burs-indirimden yararlanabiliyor. Tüm burs ve indirimleri öğrenmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

İSZÜ TERCİH KİTAPÇIĞI 2013-2014. www.iszu.edu.tr İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ

İSZÜ TERCİH KİTAPÇIĞI 2013-2014. www.iszu.edu.tr İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ TERCİH 2013-2014 İSZÜ KİTAPÇIĞI www.iszu.edu.tr 1 2012-2013 TABAN PUAN TABLOSU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MF-4 %100 BURSLU 387 59677 %50 BURSLU 267 156873 %25 BURSLU 209 226547 ÜCRETLİ 274 149608 İŞLETME

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk İSZÜ BÜLTEN İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MART 2012 YIL 1 SAYI 3 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Kaynaklara Yolculuk» ULUSLARARASI İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ÇALIŞTAYI» PANEL: TÜRKİYE DE

Detaylı

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI GÜNDEMİ 2 TARİHİN DERİNLİKLERİNDEN, BİLİMİN VE SANATIN UFUKLARINA KURULUŞ TOPLANTI GÜNDEMİ 3 Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Esenyurt Üniversitesinin vereceği burslarla eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek,

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor

Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor On5yirmi5.com Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor Vakıf üniversitelerinin sadece yıllık eğitim ücretlerini ödeyebilmek için bir ''servet'' sahibi olmak gerekiyor. Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

İstanbul Zâ7ffi üniversitesi

İstanbul Zâ7ffi üniversitesi İstanbul Zâ7ffi üniversitesi Oğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 71655608-500- L 12/01/17 Konu : Uluslararası Öğrenci Sınavı Tanınırlığı (İÜYÖS-17) İstanbul İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE (Öğrenci

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Oryantasyon 15 7-8 Eylül

Oryantasyon 15 7-8 Eylül Oryantasyon 15 Melikşah Üniversitesi ailesinin siz yeni öğrencileri için, 7-8 Eylül 2015 tarihlerinde Üniversiteyi Tanıma ve Uyum Günleri (Oryantasyon) Programı gerçekleştirilecektir. Bu program ile sizlere

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı

Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı BİR ANNE TÜM DEĞİŞTİREBİLİR DÜNYAYI Annelerimizin değerini ve kadınların hayatımızdaki yerini, önemini anlatan şiir dinletimizi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Gülgün KALPAKÇI nın rehberliğinde gerçekleştirdik.

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

F A A L İ Y E T B Ü L T E N İ E K İ M

F A A L İ Y E T B Ü L T E N İ E K İ M F A A L İ Y E T B Ü L T E N İ E K İ M 2 0 1 7 MÜMDER DESTEK B U R S U Üniversite eğitimi gören, maddi imkanları sınırlı olan öğrencilerimize aşağıdaki burs seçenekleri ile destek olabilirsiniz. AYLIK AYLIK

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018 TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018 YKS 2018: Kontenjan ve Kayıtlar (Toplam-Ek kontenjanlar dahil) Program Adı Kontenjan Kayıt Doluluk oranı

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN NİSAN 2018 / SAYI: 9 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri

TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri 2012 70 2012 TÜRMOB-İSMMMO TTK, KOBİ-TFRS, DENETİM EĞİTİMLERİ Günümüzde, dünyada hakim ekonomi anlayış; serbest rekabete dayalı, sınırları kaldırılmış, küresel ekonomi anlayışıdır.

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ 15 Mart 2018 Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, 15 Mart Perşembe günü Harran Üniversitesi Ekonomi Kulübünün

Detaylı

T.C. Niğde Üniversitesi

T.C. Niğde Üniversitesi T.C. Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (TBTF) Lisans Öğrenci iyet Anketi 2015-2016 Bu veri toplama aracı, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ » 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ

İSZÜ BÜLTEN. Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ » 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ İSZÜ BÜLTEN HABER BÜLTENİ ŞUBAT 2012 YIL 1 SAYI 2 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Bilgi ve Heyecan Üssü: İSZÜ» 75 GÜNDE 75 OKUL PROJESİ» SOUTHERN - İSZÜ İŞBİRLİĞİ» LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIMIZ BAŞLADI» REHBER ÖĞRETMENLER

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi tarafından

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ TEMMUZ-AĞUSTOS 2012 YIL 1 SAYI 6 www.iszu.edu.tr Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi Tarihi Kampüste Açık Hava İftarı Somalili Öğrenciler

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölüm ve programlar KDV dahil 19 bin 100 TL.

İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölüm ve programlar KDV dahil 19 bin 100 TL. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: Lisans programları ve bunların İngilizce hazırlık programı için KDV hariç 22 bin 700 Ön lisans programları ve bunların İngilizce hazırlık programı için 12 bin 300 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ:

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilere verilen burs ve yardımlarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri teşvik etmek, başarılı öğrencileri

Detaylı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ EYLÜL 2012 YIL 1 SAYI 7 www.iszu.edu.tr Yeni Dönem Yeni Heyecan İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır. İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek için başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Temmuz 2014 Faaliyet Raporu

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Temmuz 2014 Faaliyet Raporu UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Temmuz 2014 Faaliyet Raporu GK Faaliyet Raporu Temmuz 2014 2 4 Temmuz 2014 İftar Köln Ditib Merkez Camii UETD GM Genclik Kollarindan Beyza Külünk, Esma Cakmak, Meryem Ates

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı Fakültemizin, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol çerçevesinde hazırlanan Işık ve Sağlık adlı

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars Değerli öğretim üyeleri Bu yıl XI. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Başkanları Toplantısı Kars

Detaylı

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Dünya'da 2 milyar insanın yeterli beslenemediğini ve 10 milyon insanın açlıktan

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Başladı

2014-2015 Akademik Yılı Başladı İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ EYLÜL-EKİM 2014 YIL 3 SAYI 24 www.izu.edu.tr 2014-2015 Akademik Yılı Başladı Saraybosna da Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti ve Balkan Konferansı

Detaylı

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ Okulumuz 2012-2013 yılında Kevenli İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış ancak 2014 yılında yapılan teklifle Said Nursi Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak isim değişikliği yapılmıştır.okulumuz

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu 17 Mayıs 2014 Tarihinde Ankara da Gerçekleştirildi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre toplanan XXVI. Genel Kurul, 2014-2018

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve 938 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve 938 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Sağlık Kültür ve Spor Daire

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

Yükseköğretimde Hizmetler Sektörü Hala Revaçta. Dilara AY TSKB Ekonomik Araştırmalar ayd@tskb.com.tr

Yükseköğretimde Hizmetler Sektörü Hala Revaçta. Dilara AY TSKB Ekonomik Araştırmalar ayd@tskb.com.tr Yükseköğretimde Hizmetler Sektörü Hala Revaçta Dilara AY TSKB Ekonomik Araştırmalar ayd@tskb.com.tr Yükseköğretimde Hizmetler Sektörü Hala Revaçta ÖSYM nin son halini 14 te yayınladığı 2014-ÖSYS Yükseköğretim

Detaylı