1 NİSAN - 30 HAZİRAN Dönemi Mezunlarımızı Kutlarız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 NİSAN - 30 HAZİRAN. 2008-2009 Dönemi Mezunlarımızı Kutlarız"

Transkript

1 Fakülteden Haberler S AYI: 2/ NİSAN - 30 HAZİRAN Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız Dönemi Mezunlarımızı Kutlarız İ.T.Ü. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi nde akademik yılı 8 Mayıs 2009 tarihinde sona ermiş ve fakültemiz bölümlerinden toplam 57 öğrencimiz mezun olmuştur. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü nden Burak Can Çerik, Burak Yıldız ve Sarper Uslupehlivan, Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü nden Hüseyin Sağlam, Nurullah Ekin ve Çağatay Akbulut sırasıyla ilk üç derece ile mezun olmuşlardır. İsimleri aşağıda verilen mezunlarımıza başarılı ve parlak bir meslek yaşamı dileriz. GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Burak Can Çerik (1) Burak Yıldız (2) Sarper Uslupehlivan (3) Dinçer Karadağ Meral Oktar Ruhali İmanov Osman Ozan Uyanık Yıldıray Şeker Osman Demir İbrahim Albayrak Ahmet Durmuşçelebi Samet Kapan Ahmet Murat Keskin Orhan Kalkan Özkan Sağ Ali Engin Kamaoğlu Hüseyin Özgür Kurt Nevzat Menevşe Taner Gündoğdu Ahmet Gültekin Avcı İbrahim Sertaç Öğdüm Onur Tulgas Baran Fidanoğlu Tahsin Tezdoğan Sergen Arabacıbaşı Mehmet Uğur Şener Sinan Yirmibeşoğlu Ertuğrul Atak DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Hüseyin Sağlam (1) Nurullah Ekin (2) Çağatay Akbulut (3) Menderes Aydın Eziz Hayıtmuradow Burhan Göksoy Ahmet Turan Çolakçoban Kenan Emre Nergiz Göksu Karaman Doğan Gökçe Erman Ürker Bayram Köylü Hikmet Anıl Öztekin Olgun Köse Bülent İbrahim Turan Oktay Yolcu Hakan Turan Damla Alp Cem Varışlı Burak Temelli Dilara Altın Can Şimşek Muammer Aktürk Tağmaç Gürev Dilara Kurt Aslıhan Kıyunat Bora Ustaoğlu

2 SAYFA 2 SAYI: 2/2009 FAKÜLTE MEZUNİYET TÖRENİ Fakültemizde her sene düzenlendiğimiz geleneksel mezuniyet törenimiz, İTÜ toplu mezuniyet töreni ile aynı günde, 23 Haziran 2009 tarihinde saat da fakülte konferans salonunda Denizcilik Müsteşarı Sn. Hasan NAİBOĞLU, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sn. Yaşar Duran AYTAŞ, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Tansel TİMUR, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Doç.Dr. Mustafa İNSEL, sektör temsilcileri, öğretim üyelerimiz, öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Dekanımız Prof.Dr. Ali İhsan ALDOĞAN, Denizcilik Müsteşarı Sn. Hasan NAİBOĞLU na bir anı plaketi takdim etti. Derece ile mezun olan öğrencilerimize Türk Loydu Vakfı, GİSBİR (Gemi İnşa Sanayicileri Birliği), GESAD (Gemi Sanayicileri Derneği), Çelik Tekne, DEARSAN, İDO, İTÜ Mezunlar Derneği, Deniz Ticaret Odası ve Gemi Mühendisleri Odası adına ödüller ve hediyeler verildi.

3 FAKÜLTEDEN HABERLER SAYFA VE 20. YIL MEZUNLARIMIZ ANI TÖRENİ Fakültemizde 30. ve 20. yıl mezunlarımızla 23 Mayıs 2009 İTÜ günü nde bir araya geldik. Fakültemizin kurucu dekanı değerli hocamız Prof. Dr. Teoman ÖZALP in Geminin Tarihi isimli nostaljik dersi büyük ilgiyle izlendi. Hocamızın hatırlattığı bir İngiliz özdeyişi Eskiden ağaç gemiler demir denizciler, şimdi demir gemiler ağaç denizciler, günümüzde teknolojik gelişmelerle artık özverili gemicileri olmayan ancak yapay akılları olan yeni gemilerin denizlerde dolaştığı gerçeğini ifade ediyor. Dersin son sözünde, yine de insanla gemi arasında bağın muhafaza edilebileceği inancı tekrarlandı. Toplantıda mezunlar adına Gemi Mühendisleri Odası Sekreteri Erdal KILIÇ bir konuşma yaptı. Fakülte iç bahçede verilen kokteylde anılar tazelendi. RINA CEO Trevor Blakeley fakültemizi ziyaret etti RINA, The Royal Institution of Naval Architects, UK Chief Executive Mr. Trevor Blakeley, 11 Mayıs 2009 tarihinde fakültemizi ziyaret etti ve fakültemiz konferans salonunda RINA nın rolü ve faaliyetleri konusunda bir seminer verdi. Öğrencilerimize RINA üyeliğinin üniversite hayatlarında ve mezun olduktan sonra faydalarından ve temin edilen katma değerden bahsetti. Lisans öğrencilerimize her sene için 10 ve yüksek lisans öğrencilerimize her sene için 5 ücretsiz üyelik verildi. Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği programlarının RINA akreditasyonu için görüşmeler yapıldı.

4 SAYFA 4 SAYI: 2/2009 MARMARAY GEZİSİ Prof. Dr. Metin TAYLAN İ.T.Ü. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları 26 Mayıs 2009 tarihinde Marmaray projesi kapsamında batırılan tüplerden oluşan ve boğazı karşıdan karşıya geçen tünele bir gezi düzenlemiştir. Sayın dekanımız Prof. Dr. Ali İhsan ALDOĞAN ın kişisel gayretleriyle almış olduğu iznin ardından, yine kendisi önderliğinde yaklaşık olarak 15 kişiden oluşan gezi kafilesi Fakülteden hareket ederek Üsküdar daki şantiye mahallinde bulunan merdivenlerle tünele inip incelemelerde bulunmuştur. Dünyada bu kategoride en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi, İstanbul'un kentsel yaşantısını daha rahat sürdürebilmesi, kentsel ulaşım imkânlarının iyileştirilebilmesi için planlanmış bir projedir. Fakültemizi yakından ilgilendiren önemli bir kıyı ve deniz yapısı olan Marmaray projesi, İstanbul un bir yandan tarihi ve kültürel değerleriyle korunmasını, diğer yandan ise toplu ulaşım sistemlerinin çevresel etkilerinin azaltılabilmesi ve demiryolu sistemlerinin kapasitesi, güvenilirliği ve konforunun arttırılabilmesi için modern demiryolu tesislerinin kurulması vasıtasıyla çözüm sunan bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Marmaray Projesi, İstanbul'un kentsel yaşantısını daha rahat sürdürebilmesi, kentsel ulaşım imkânlarının iyileştirilebilmesi için planlanmış bir projedir. Proje, Avrupa yakasında bulunan Halkalı ile Asya yakasında bulunan Gebze ilçelerini kesintisiz, modern ve yüksek kapasiteli bir banliyö demiryolu sistemiyle bağlamak amacıyla İstanbul'daki banliyö demiryolu sisteminin iyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi inşasına dayanmaktadır.

5 FAKÜLTEDEN HABERLER SAYFA 5 İstanbul Boğazı nın her iki yakasındaki demiryolu hatları, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlanacaktır. Hat, Kazlıçeşme'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazının altından geçecek, ve diğer bir yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'a bağlanacak ve Söğütlüçeşme'de tekrar yüzeye çıkacaktır. Proje, şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisidir. İyileştirilmiş ve yeni demiryolu sisteminin tamamı, yaklaşık 76 km uzunluğunda olacaktır. Ana yapılar ve sistemler, batırma tüp tünel, delme tüneller, aç-kapa tüneller, hemzemin yapılar, 3 yeni yeraltı istasyonu, 36 yerüstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yerüstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat dahil olmak üzere, mevcut hatların iyileştirilmesi, tamamen yeni elektrikli ve mekanik sistemler ve temin edilecek olan modern demiryolu araçlarını kapsayacak olan 4 bölümden oluşacaktır. Tamamlandıktan sonra bir daha yaya olarak gezip görme imkanı olmayacak bu yapıyı bizlere görme imkanı tanıyan Dekanımız sayın Prof. Dr. Ali İhsan ALDOĞAN a şükranlarımızı sunarız.

6 SAYFA 6 SAYI: 2/2009 Lloyd s Register in sponsorluğunu yaptığı Çevre ve Güvenlik Ödülünü HPOS projesi takımı kazandı Doç. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU yürütücülüğünde gerçekleştirilen HPOS-Hydrogen Producing Offshore Structure" adlı proje "Lloyd's Register Gozetim Ltd. Sti." sponsorluğunda ve "Turkish Shipping Awards 2009" kapsamında verilen "Environmental and Safety Award" ödülü ile ödüllendirilmiştir. Proje Karadeniz de yoğun olarak bulunan hidrojen sülfür kaynağından yararlanarak açık denizlerde hidrojen üretilmesi için güneş ve dalga enerjisini kullanılması ile ilgilidir. Tüm proje ekibini kutluyoruz.. Doç.Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU ödülü Lloyd's Register Gozetim Ltd. Sti. adına Mr David BARROW dan alırken CATIA KURSU Genel bir katı modelleme ve dizayn programı olan ve gemi dizaynında da kullanılabilen CATIA yazılımı ile ilgili olarak mevcut sektör ihtiyacını karşılamak üzere sözkonusu program konusunda eğitim verebilecek kapasitede eleman yetiştirilmesi amacıyla fakültemizde bir kurs düzenlenmiştir. Düzenlenen kurs Arge Mühendislik tarafından verilmekte olup, yazılımın kullanımı ve gemi/yat dizaynına yönelik paketleri içermektedir. 3 hafta süren olan eğitime Yrd. Doç. Dr. Şebnem HELVACIOĞLU, Araş. Gör. Dr. İsmail YALÇIN, Araş. Gör. Murat ÖZBULUT ve Araş. Gör. Hasan Barış KARAYEL katılmıştır. IFS-ERP UYGULAMALARI KURSU Prof. Dr. A. Yücel ODABAŞI ve Doç. Dr. İsmail H. HELVACIOĞLU nun birlikte verdiği Tersane Organizasyonu dersi kapsamında anlatılan Üretim ve Envanter Yönetimi konusunu uygulamalı olarak öğretmek amacıyla IFS Türkiye şirketi tarafından öğrencilerimize tersanelerde IFS-ERP uygulamaları kursu verildi. 19 lisans 1 yüksek lisans öğrencisi 5 hafta süren 10 saatlik kursu tamamlayarak IFS-ERP uygulamaları katılımcı sertifikası almaya hak kazandı. Kursu tamamlayan son sınıf öğrencileri CV lerine çok önemli bir sertifika eklemiş oldular. Günümüzde, iş verimliliğinin öneminin arttığı ve kar paylarının azaldığı gemi inşaatı sektörüne daha bilgili ve donanımlı öğrenciler yetiştirmenin kıvancını taşıyoruz. Bu kursun yapılmasını sağlayan IFS Türkiye Gn. Md. Yrd. Ergin ÖZTÜRK e, organizasyonu gerçekleştiren Mine SOMÇELİK GÜL e ve dersi anlatan Serdar AKSOY a teşekkür ederiz.

7 FAKÜLTEDEN HABERLER SAYFA 7 ULUSAL MAKALELER TÜBİTAK PROJELERİ Ünsan, Y., Özsoysal, R. (2009). Betonun denizde kullanılması ve kısa tarihi. Gemi İnşa Sanayi Dergisi, Yıl 7, Sayı 35, Petrol döküntülerinin deniz ekosistemi ve atıksulardan uzaklaştırılması için yeni bir sorbent üretimi ve uygulaması, Kasım Kasım (Prof. Dr. Oya OKAY) Ünsan, Y., Karahalli, M., (2009). Gemi inşa kurallarında yeni yaklaşımlar: Amaç esaslı yeni gemi inşa standartları. Gemi İnşa Sanayi Dergisi, Yıl 7, Sayı 36, Gemilerin dalgalar arasındaki hareketlerinin dinamik analizi için sayısal bir yöntem geliştirilmesi: Teorik ve deneysel bir çalışma, (Doç. Dr. Barbaros OKAN) Ünsan, Y., Subaşı, M., (2009). Haliç tersanelerinin, bulunduğu coğrafyaya sosyal ekonomik ve fiziksel etkileri. Gemi İnşa Sanayi Dergisi, Yıl 7, Sayı 36, ULUSLARARASI PROJELER ULUSAL BİLDİRİLER Ünsan, Y., İnsel, M., Taylan, M., Uluslararası standart geliştirmede üniversite sanayi işbirliğinin yeri, gemi ve deniz sektöründen örnekler, Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, Bildiriler Kitabı, Eskişehir, , Mayıs Ünsan, Y., Helvacıoğlu, Ş., Gündüz Baldogan, İ., Üniversite sanayi işbirliğinde türk loydu modeli, Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi, Bildiriler Kitabı, Eskişehir, , Mayıs İnsel, M., Önal, H., Ünsan, Y., Helvacıoğlu, İ. H., Taylan, M., Açık deniz platformları ve türkiye deki uygulamaları, Türkiye 17. Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Kongresi, Özler ve Bildiriler Kitabı, , Ankara, Mayıs İnsel, M., Önal, H., Ünsan, Y., Helvacıoğlu, İ. H., Taylan, M., Türkiye de boru hatları mühendisliği ve örnek uygulamalar, Türkiye 17. Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Kongresi, Özler ve Bildiriler Kitabı, Sf , Ankara, Mayıs Determination of priority pollutants and their effects in the İstanbul Strait ecosystem. (JULICH projesi). The Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBİTAK), Turkey and International Bureau of the Federal Ministry of Education and Research, Germany, Nisan2007-Nisan (Prof. Dr. Oya OKAY) AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ Maritime Assisted Volumetric Navigation System (ARIADNA), AB 7. Çerçeve Programı, Ulaştırma Tematik Alanı, Collaborative Projects (small or medium-scale focussed research) (Doç. Dr. Mustafa İNSEL). ENCOMAR, AB 6. Çerçeve, (Doç. Dr. Mustafa İNSEL) MARSTRUCT, AB 6. Çerçeve, (Doç. Dr. Mustafa. İNSEL, Prof. Dr. Muhittin SÖYLEMEZ) BaWaPla - Sustainable Ballast Water Management Plant, AB 6. Çerçeve, (Doç. Dr. Fatma YONSEL) FAKÜLTE SEMİNERLERİ Tarih Konuşmacı Konu 6 Nisan 2009 Burak Karacık İstanbul Boğazında Petrol Kaynaklı Kirlenme 13 Nisan 2009 Şebnem Helvacıoğlu ve Bora Kiper Yelkenli Yat Deneyleri 20 Nisan 2009 Yalçın Ünsan Mühendislik Ölçmeleri Eğitimi ve Gemi İnşaatı Mühendisliğinden Örnekler 27 Nisan 2009 A. İhsan Aldoğan Türkiye Denizcilik İşletmelerinin Geçmişi, Mevcut Durumu ve Geleceğı 4 Mayıs 2009 İsmail Başaran ve Ömer Belik Sınır Elemanları Yöntemi ile Dövünme Basınç Hesabı

8 FAKÜLTEDEN HABERLER SAYFA 8 GÖREVLENDİRMELER 1 Nisan Haziran 2009 tarihleri arasında, Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, Nisan 2009 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri nde yapılan 4th International Exergy, Energy and Environment Sempozyumu na bildiri sunarak katılmak üzere, Doç. Dr. Mustafa İNSEL, Nisan 2009 tarihlerinde Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Bayrak Devletleri Uygulamaları toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Abdi KÜKNER, Nisan 2009 tarihlerinde Marmaris te gerçekleştirilen Deniz Kızı kongresine panelist olarak katılmak üzere, Doç. Dr. Mustafa İNSEL, 27 Nisan 2009 tarihinde İstanbul Deniz Ticaret Odası nda yapılan Denizyolları Regülasyon Çalıştayı 1. Toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Selma ERGİN ve Y.Doç. Dr. Yalçın ÜNSAN, 28 Nisan 2009 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü nde yapılan Denizyolları Altyapı Çalıştayı 2. Toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Ali İhsan ALDOĞAN ve Y.Doç. Dr. Barış BARLAS, 29 Nisan 2009 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü nde yapılan Denizyolu Ar-Ge Çalıştayı 1. Toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Yücel ODABAŞI, 4-5 Mayıs 2009 tarihlerinde Türk Loydu nda yapılan 10. Ulaştırma Şurası Hedef 2023 kapsamında Denizyolları Üstyapı (Operasyon) Çalıştayına katılmak üzere, Prof. Dr. Metin TAYLAN, Y.Doç. Dr. Yalçın ÜNSAN ve Y. Doç. Dr. Şebnem HELVACIOĞLU, 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde Eskişehir de yapılan Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi 2009 a bildiri sunarak katılmak üzere, Prof. Dr. Metin TAYLAN, Doç. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU ve Y. Doç. Dr. Yalçın ÜNSAN, Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara da düzenlenen IPETGAS 2009, Türkiye 17. Uluslararası Petrol ve Doğal Gaz Kongresi ne bildiri sunarak katılmak üzere, Doç. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU, 4 Haziran 2009 tarihinden itibaren 30 Nisan 2010 tarihine kadar Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak, Doç. Dr. Mustafa İNSEL, Haziran 2009 tarihinde Göteborg, İsveç te yapılan AB 6. Çerçeve Programı kapsamındaki SMOOTH projesi toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Ali İhsan ALDOĞAN, Haziran 2009 tarihlerinde Ulaştırma Bakanlığı na ait İzmir Bölge Müdürlüğü nde yapılan limanlar ile ilgili toplantıya katılmak üzere, Doç. Dr. Fatma YONSEL, Haziran 2009 tarihlerinde Newcastle, İngiltere de yapılan AB 6. Çerçeve Programı kapsamındaki BaWaPla projesi toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Oya OKAY ve Arş. Gör. Sevil Deniz YAKAN, Haziran 2009 tarihlerinde Mykonos, Yunanistan da yapılan 2nd Conference on Environmental Management, Engineering, Planning and Economics (CEMEPE) uluslararası konferansına bildiri sunarak katılmak üzere, Doç. Dr. Emin KORKUT ve Doç. Dr. Ali Can TAKİNACI, Haziran 2009 tarihlerinde Trondheim, Norveç te yapılan SMP09 1st International Symposium on Marine Propulsors konferansına bildiri sunarak katılmak katılmak üzere, Doç. Dr. Selman BAYOĞLU, 29 Haziran 2009 tarihinde YÖK Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesinde yapılan Mühendislik Programları Komisyonu toplantısına katılmak üzere, Prof. Dr. Oya OKAY ve Arş. Gör. Burak KARACIK, 30 Haziran 3 Temmuz 2009 tarihlerinde Dublin, İrlanda da düzenlenen 4th International Symposium on Contaminated Sediments: Sustainable Management and Remediation sempozyumuna bildiri sunarak katılmak üzere, görevlendirilmişlerdir. Prof. Dr. Ahmet ERGİN, Mayıs 2009 tarihlerinde Yokohama, Japonya da yapılan Liman Şehirleri Üniversite Ligi (PUL) nin 4. toplantısında konuşma yapmak üzere, Prof. Dr. Ali İhsan ALDOĞAN, Mayıs 2009 tarihlerinde TBMM de Denizcilik konularında K.İ.T komisyonu ile görüşmelerde bulunmak üzere, Prof. Dr. Oya OKAY, 30 Mayıs 1 Haziran 2009 tarihlerinde ODTÜ de gerçekleştirilen 7. Uluslararası Toksikoloji Derneği Kongresi ne bildiri sunarak katılmak üzere, Doç. Dr. Mustafa İNSEL, 4 Haziran 2009 tarihinden itibaren 30 Nisan 2010 tarihine kadar Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak,

9 AKADEMİK PERSONEL HABERLERİ Müh. Hasan Üstün BAŞARAN, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Gemi Makineleri ABD nda tarihinde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz. Araş. Gör. Ceren BİLGİN GÜNEY in kayınpederi tarihinde vefat etmiştir. Kendisine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Doç. Dr. Hakan AKYILDIZ ın babası Dursun Ali AKYILDIZ tarihinde vefat etmiştir. Kendisine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Fakülteden Haberler bültenimizde yer almasını istediğiniz bilgi ve duyuruları bülten editörümüz Araş. Gör. Bilge Baş a iletebilirsiniz. Tel: Faks: E-posta: basb@itu.edu.tr Adres: İ.T.Ü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Ayazağa Yerleşkesi Maslak İstanbul

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ekim 2015, Sayı:14 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Mart-Nisan-Mayıs 2016, Sayı:19 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

ENDAZE. Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33. 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı

ENDAZE. Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33. 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı 4 11 Aralık 2010 tarihlerinde Gemi Mühendisliği Haftası Kutlandı 4 Aralık 2010 Gemi Mühendisliği Haftası etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gemi Mühendisleri Odası

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Kasım 2015, Sayı:15 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

BAŞARI ÖYKÜLERİ - 12:00-16:00

BAŞARI ÖYKÜLERİ - 12:00-16:00 04 ARALIK 2010 Cumartesi AÇILIŞ KONUŞMALARI - 10:00-12:00 İHSAN ALTUN GMO Genel Sekreteri OSMAN KOLAY GMO Başkanı MUSTAFA İNSEL Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı BİNALİ YILDIRIM Ulaştırma Bakanı

Detaylı

BAŞARI ÖYKÜLERİ - 12:00-16:00

BAŞARI ÖYKÜLERİ - 12:00-16:00 04 ARALIK 2010 Cumartesi AÇILIŞ KONUŞMALARI - 11:00-12:00 İHSAN ALTUN GMO Genel Sekreteri OSMAN KOLAY GMO Başkanı MUSTAFA İNSEL Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı BİNALİ YILDIRIM Ulaştırma Bakanı

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Şubat 2016, Sayı:18 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Aralık 2015, Sayı:16 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ocak 2015, Sayı:8 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Haber. Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24. Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu Toplantıları

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Haber. Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24. Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu Toplantıları Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Haber Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti, ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Mayıs 2015, Sayı:12 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 3, Sayı 2-3-4 Bülten Tarihi : NİSAN 2018 TAB E-BÜLTEN ŞUBAT-MART-NİSAN 2018 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, 13 Şubat

Detaylı

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013 T M M O B G E M İ MÜHENDİSLERİ O D A S I ENDAZE Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. GMO. üyelerine faks 23 ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını Aralık istediğiniz faks/ e-posta detaylarını

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Eylül 2014, Sayı:4 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Aralık 2014, Sayı:7 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi

Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi Ş. Serap ÇATALPINAR, İnşaat Mühendisi 1981 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Tes- Kur İnş. Ltd. Şti.nde İzmir Sahil Yolu İnşaatı, Şantiye Şef Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1983

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Adres : Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü 06500 Teknikokullar/ANKARA Tel : 0 312 202 88 60 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 13 Kasım 2009 Cuma Resmî

Detaylı

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIMI İletişim: Adres: Yıldız Teknik Üniversitesi GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi nde Mezüniyet Töreni

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi nde Mezüniyet Töreni İzmir'de Mezuniyet Coşkusu Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi nde Mezüniyet Töreni 13 Haziran 2015 Cumartesi 09:46 Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi nin 2014-2015 öğretim yılı mezuniyet

Detaylı

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü kaliteli öğretim üyesi kadrosu ve nitelikli laboratuarları ile Türkiye'nin dünya çapında parlayan sektörü

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ / T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 32 2017/307-319 04.10.2017 Fakülte Yönetim Kurulumuz, Dekan Vekili Prpf.Dr. Haldun MÜDERRİSOĞLU

Detaylı

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ Işığım söndü, işte gidiyorum.., Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum. Işığım söndü.. Hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti, Artık ben de gidiyorum... Şerif

Detaylı

APOLLON SALONU 10 OCAK 2013

APOLLON SALONU 10 OCAK 2013 APOLLON SALONU 10 OCAK 2013 Açılış Konuşmaları Yusuf YAZAR - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mehmet SOĞANCI - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Dr. Hasan PALAZ - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001 ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Serhan GÖKÇAY 2. Doğum Tarihi : 23.05.1979 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ / T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 25 2017/239-254 21.06.2017 Fakülte Yönetim Kurulumuz, Dekan Vekili Prof.Dr. Haldun MÜDERRİSOĞLU

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Adres : Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü 06500 Teknikokullar/ANKARA Tel : 0 312 202 88 60 GAZİ ÜNİVERSİTESİ Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi 1. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

İstanbul Teknik Üniversitesi 1. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFI İstanbul Teknik Üniversitesi 1. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı Editörler Doç. Dr. Gülçin Çivi & Doç. Dr. Barış Barlas NİSAN - 1984 yayınları İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 5 Bülten Tarihi : 13 MAYIS 2016 TAB E-BÜLTEN MAYIS 2016 Türk Armatörler Birliği Yeni Tip Denizaltı Projesi İç Bloklarının Tamamlanma Töreni Türk Armatörler Birliği Kahvaltısı Dünya denizcilik

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen Deneysel ve teorik modelleme

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

mta nın 80. kuruluş yıldönümü sempozyumu na katıldık

mta nın 80. kuruluş yıldönümü sempozyumu na katıldık mta nın 80. kuruluş yıldönümü sempozyumu na katıldık 68 MTA nın 80. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında 1-3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen sempozyuma Yönetim Kurulumuz katıldı. Sempozyum

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Kasım 2014, Sayı:6 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ

DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ Editörler A. Güldem CERİT, D. Ali DEVECİ, Soner ESMER Yayın No : 2956 İşletme-Ekonomi : 603 1. Bası Eylül 2013 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 377-981 - 0 DENİZCİLİK İŞLETMELERİ

Detaylı

1 35 GÖKÇE BORA EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ CANAN UĞURLU EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK GIDA 1

1 35 GÖKÇE BORA EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ CANAN UĞURLU EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK GIDA 1 Şube 4 - Mühendislik Grubu Diger Mezun 35 GÖKÇE BORA EGE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA 2 78 CANAN UĞURLU EGE MÜHENDİSLİK GIDA 3 20 SERPİL SEDEF ERDEM ESKİŞEHİR ANADOLU TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Şubat 2015, Sayı:9 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Fakülte de Güz Yarıyılı Başladı nde Lisans ve Lisansüstü düzeyinde Bahar yarıyılı eğitimi 18 Eylül 2006 tarihinde başladı. Bu yarıyılda Fakültemiz Bölümleri tarafından Lisans ve Lisansüstü düzeyinde verilecek

Detaylı

Üye Doç. Dr. H.Tolga KAHRAMAN Bölüm Başkanı (Yazılım Müh.)

Üye Doç. Dr. H.Tolga KAHRAMAN Bölüm Başkanı (Yazılım Müh.) 1- EĞİTİM KOMİSYONU Prof. Dr. Umut TOPAL Bölüm Başkanı (İnşaat Müh.) Doç. Dr. İsmail POLAT Bölüm Başkanı (Enerji Sis. Müh.) Doç. Dr. H. Tolga KAHRAMAN Bölüm Başkanı (Yazılım Müh.) Dr. Öğr. si Emin TUĞCU

Detaylı

Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL

Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL BÖLÜMÜ Makine DOĞUM TARİHİ.06.960 TELEFON NO 0236 234 44 6 FAKS 0236 234 44 5 E-POSTA hzekidiril@hotmail.com YABANCI DİL İngilizce EĞİTİM Mezuniyet Yılı Üniversite Bölümü ÖN LİSANS

Detaylı

KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (

KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ( KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (13.05.2016 15.05.2016) Ormancılık Uygulamaları Dersi II kapsamında 13.05.2016

Detaylı

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR /

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR / Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Doğum Yeri / Doğum Tarihi : ESKİŞEHİR /.0.99 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : TÜRKÇE Cinsiyet : BAYAN Tel İş : Faks : Posta

Detaylı

Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN

Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1987-1992 Lisans Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2001-2004 Y. Lisans

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı SIRA 696 SAYILI KANUN KAPSAMINDA 21/03/2018 TARİHİNDE YAPILAN İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇİŞİ YAPACAK PERSONELE AİT UYGULAMALI SINAV

Detaylı

02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi

02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi 02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi Gemi Alım-Satım kategorisinde ödül alan Spot Denizcilik Genel Müdürü Burak Akdemir in ödülünü ISF-ICS Genel Sekreteri Simon Bennett takdim etti. Altın

Detaylı

İTÜ GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Sayı : 02/2006 1 Nisan 2006 30 Haziran 2006

İTÜ GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Sayı : 02/2006 1 Nisan 2006 30 Haziran 2006 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

GEMİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN OLUŞUMU ETKİLERİ VE AZALTILMASI. Doç. Dr. Cengiz DENİZ

GEMİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN OLUŞUMU ETKİLERİ VE AZALTILMASI. Doç. Dr. Cengiz DENİZ GEMİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN OLUŞUMU ETKİLERİ VE AZALTILMASI Doç. Dr. Cengiz DENİZ Gemi Kaynaklı Emisyonlar NO x SO x CO VOC PM HC CO 2 Emisyon Oluşturan Makineler Ana makineler (Dizel Motorları, Buhar

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı

Detaylı

Fakültemizde Yönetim Değişikliği

Fakültemizde Yönetim Değişikliği Fakülteden Haberler S AYI: 1/2009 1 OCAK - 31 MART Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU

5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBESİ 5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU 5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU BİLDİRİLER VE PANEL KİTABI 1-2 Kasım, K 2007 1-2 KASIM 2007,, Antakya Kapak: İsmail

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks :

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks : : Kişisel Bilgiler Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 06 4 0 45 / 76 Faks : 06 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ SAĞLIK PROGRAMLARI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI: Aydın Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 17 Mart 2008 tarihinde

Detaylı

TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019)

TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019) TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019) Türkiye'nin Enerji Çözümleri Çalıştayı ve Paneli 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Makina ve Mekatronik

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

26-27 Mayıs Wellborn Luxury Hotel Kocaeli. Tanıtım Dosyası.

26-27 Mayıs Wellborn Luxury Hotel Kocaeli. Tanıtım Dosyası. 26-27 Mayıs 2015 Wellborn Luxury Hotel Kocaeli Tanıtım Dosyası www.barbarosdenizcilikkongresi.com Şubat 2015 İçindekiler Tablosu I. KONGRE BİLGİLERİ I.1. Kongre Programı Hakkında Bilgi 3 I.2. Kongre İçeriği

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat- Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat- Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hakan Yılmaz İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: hakan.yilmaz@okan.edu.tr

Detaylı

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ 1. Adı Soyadı : Evrim ÇAĞLAYAN 2. Doğum Tarihi : 04.02.1984 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans 2006 EĞİTİMİ

Detaylı

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME, DENETLEME VE İTİRAZ KOMİSYONU KARARI

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME, DENETLEME VE İTİRAZ KOMİSYONU KARARI BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME, DENETLEME VE İTİRAZ KOMİSYONU KARARI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ (28.01.2019) Prof. Dr. Gülriz KOZBE Dr. Öğr. si.emin YAŞ Dr. Öğr. si Fahri ÖZTEKE Doç. Dr. Selman

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997 ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ A.D. SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ A.D. SOSYAL BİLGİLER EĞİTİMİ A.D. 1 / 2 / 3 / 4 5 / 6 / İlköğretim Bölümü

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa Kişisel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 036 4 0 45 / 76 Faks : 036 3 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

Tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı Karara Bağlanan Gündem ve Ek Gündem Maddeleri

Tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı Karara Bağlanan Gündem ve Ek Gündem Maddeleri 27.04.2016 Tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı Karara Bağlanan Gündem ve Ek Gündem Maddeleri 2547 Sayılı Kanunun 39. Maddesine göre görevlendirilmeler: 1. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakut Akyön

Detaylı

ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ.

ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ. ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ. 02 Aralık 2014 tarihinde Çorum İl Temsilciliğimizde LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı)

Detaylı

MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu Çalışmaları

MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu Çalışmaları MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu 2010-2011 Çalışmaları ÜYELER Şube Yönetim Kurulu Üyesi... Ömer Varlık ÖZERCİYES Şube Teknik Görevlisi... Selman Serkan ERSEVER Başkan... Ali Serkan İNKAYA Sekreter...

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

OTAM AYLIK BÜLTEN İÇİNDEKİLER. Kamu Katılımlı OTEP Genel Kurulu

OTAM AYLIK BÜLTEN İÇİNDEKİLER. Kamu Katılımlı OTEP Genel Kurulu SAYI 56 MAYIS 2014 OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME A.Ş. İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFI OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ TAŞIT ARAÇLARI YAN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILAR

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİ EYLÜL 2011 MAKİNE

TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİ EYLÜL 2011 MAKİNE TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİ 19-30 EYLÜL 2011 MAKİNE MATEMATİK II MUSA SALMAN 1 ALİ ESİR 53 GEÇTİ 2 FATİH ATIŞMAN 50 GEÇTİ 3 OSMAN NACİ BERBER 27 BAŞARISIZ TEKNİK RESİM II SARPER ÖZKAYNAK 1 OSMAN NACİ BERBER

Detaylı

EK I-A Programla İlgili Bilgiler

EK I-A Programla İlgili Bilgiler EK I-A Programla İlgili Bilgiler EK I-A 1 Yıl; Dönem Tablo I-1. Lisans Eğitim Programı (İnşaat Mühendisliği Bölümü) (Örgün ve İkinci Öğretim) Ders (Bölüm, Kod, Numara) Matematik ve Temel Bilimler Kategori

Detaylı

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres EK - 4A ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres : Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim ABD Meşelik Yerleşkesi

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Yrd. Doç. Dr. Ebru Erek Kazan Doğum Tarihi: 15 Kasım 1978 Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 1995-1999

Detaylı

Kıyı Mühendisliği. Ders Programı. INS4056 Kıyı Yapıları ve Limanlar (3+0) Seçmeli Dersi. Prof.Dr. Yalçın Arısoy

Kıyı Mühendisliği. Ders Programı. INS4056 Kıyı Yapıları ve Limanlar (3+0) Seçmeli Dersi. Prof.Dr. Yalçın Arısoy Ders Programı Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü INS4056 (3+0) Seçmeli Dersi Prof.Dr. Yalçın Arısoy yalcin.arisoy@deu.edu.tr Hafta İzlenecek Konular 1. 2. 3. 4. 5.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2012/012 01: 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez Savunma Sınavına girecek öğrencilerin Anabilim Dalları Kurul Kararlarınca önerilen ve Enstitümüz Yönetim Kuruluna sunulan

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1- Bölümün Tarihçesi: Bölümün kuruluşu ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü nün kuruluşu Mühendislik Fakültesi nin kuruluşu ile özdeştir. Ancak ilk kez Fen ve

Detaylı

TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİNDEN MEZUN OLAMAMIŞ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİNDEN MEZUN OLAMAMIŞ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU 01.12.2011 TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİNDEN MEZUN OLAMAMIŞ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİ NDEN ders başarısızlığı v e / v e y a açık deniz staj süresini tamamlayamamaları nedeniyle

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA BÖLÜMÜ Bölüm, 2004 yılında Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü adı ile açılmıştır.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA BÖLÜMÜ Bölüm, 2004 yılında Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü adı ile açılmıştır. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA BÖLÜMÜ Bölüm, 2004 yılında Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü adı ile açılmıştır. Bölümün ana çalışma konuları, tarımsal mühendisliğin tarımsal

Detaylı

İnşaat Fakültesi Mezunları

İnşaat Fakültesi Mezunları İnşaat Fakültesi 1997 Mezunları Sevgili mezunlarımız, Anlattıklarımız, sunduklarımız yaşadıklarınızın, anılarınızın, duygularınızın, değerli ve köklü kurumumuz İstanbul Teknik Üniversitesindeki güzel günlerinizin

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Tarih ve Saat: 11 Ekim 2018 Perşembe / 13:30 15:00 Panelistler İçin Ayrılan Konuşma / Sunum Süresi: 15 Dakika (5 Dakika Soru Cevap) Oturum

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR

DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR I. MEZUNİYET VE AKADEMİK DERECELER 1. Lise: Ankara Aydınlıkevler Ticaret Lisesi (Muhasebe Bölümü) (1980 1983) 2. Lisans: Ankara Hukuk Fakültesi (1983 1987) 3. Yüksek Lisans: Gazi

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /01-12

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /01-12 TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 06.01.2017 01 2017 01/01-12 Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Enstitü Müdürü Doç. Dr. Hakan KOÇ başkanlığında 06.01.2017 tarihinde saat 10.30 da toplanarak

Detaylı

Çebi Denizcilik ve Ticaret A.Ş. yi temsilen Personel Müdürü Sn. Murat AKGÖZ konuk oldular. Kaptan Group çatısı altında denizcilik faaliyetlerini

Çebi Denizcilik ve Ticaret A.Ş. yi temsilen Personel Müdürü Sn. Murat AKGÖZ konuk oldular. Kaptan Group çatısı altında denizcilik faaliyetlerini Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünce bu yıl 13.sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri Etkinliğinin ikinci haftasında Borealis

Detaylı

1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans

1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 1. Adı - Soyadı : Perihan EREN BANA 2. Doğum Tarihi : 19.08.1978 3. Ünvanı : Uzman 4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Derece Bölüm Üniversite Lisans İşletme Fakültesi Anadolu Üniversitesi 2006 Lisansüstü

Detaylı