İşitme cihazının korunması ve bakımı. El kitabı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İşitme cihazının korunması ve bakımı. El kitabı"

Transkript

1 İşitme cihazının korunması ve bakımı El kitabı

2 İşitme cihazının korunması ve bakımı

3 İşitme cihazınızın bakımı ve temizliği İşitme cihazları kelimelerin ve seslerin dünyasını ortaya çıkarır İşitme cihazları işitme duyunuzu yepyeni bir şekilde güçlendirir İşitme cihazları yaşam kalitesini artırır İşitme cihazınızın bakımı ile ilgili bilgileri sonraki sayfalarda bulabilirsiniz.

4 Bunları biliyor muydunuz? Doğa kulak zarını nasıl korur? Kulak zarı, doğanın kendisi için çeşitli koruma tedbirleri geliştirdiği son derece duyarlı bir membrandır. Serumen (Kulak kiri) İşitme kanalının dış kısmı, ter ve yağ bezleri içerir. Bu bezler, serumen veya kulak kiri adı verilen balmumu benzeri bir madde üretir. Bu madde, bakterileri ve tozları tutar. Serumen, işitme kanalının dış kısmının yalnızca üçte birlik bölümünde üretilir ve temizlendiği nokta olan işitme kanalı ağzına doğru kademeli olarak ilerler. İşitme kanalında bulunan koruyucu tüyler İşitme kanalının dış kısmı, perde görevi görerek kulak zarını kir ve tozlara karşı koruyan ince tüylerle kaplıdır. Bu koruyucu tüylere nüfuz eden toz zerrecikleri veya bakteriler kulak kiri tarafından tutulur. İşitme kanalı Kulak zarı ek olarak, işitme kanalının kıvrımlı şekli sayesinde de korunur; bu kıvrımlı şekil, nesnelerin kazara kulağa girerek kulak zarına hasar vermesini önler.

5 Bunları biliyor muydunuz? İşitme cihazının üzerinde veya içinde kalan birikintiler Kulak kiri, sesi işitme cihazınıza veya kulak kalıbınıza ileten delikleri ve hortumları tıkayabilir. Bu durum, boğuk veya tamamen bloke sese neden olabilir. Başta ITE'ler olmak üzere kimi işitme cihazlarında, kulak kirinin içeriye girmesini önleyen koruyucu bir serumen filtresi bulunur. Kulak kirinin kimyasal kompozisyonu, işitme cihazlarının içinde bulunan duyarlı elektronik bileşenlere zarar verebileceğinden, filtrenin cihaza yerleştirilmesi önemlidir. İşitme cihazlarınız doğru bir şekilde korunduğu takdirde, uzun yıllar boyunca çalışmaya devam eder ve günlük kullanıma bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar azaltılmış olur. İşitme cihazları sağlam üretilmiştir; ancak dikkatsizce kullanılırsa veya bakımı düzgün bir şekilde yapılmazsa uzun süre kullanılamazlar. Sonraki sayfalarda, işitme cihazlarınızı korumaya yönelik dikkate alınması gereken öneriler yer almaktadır.

6 Öneriler İşitme cihazınızı korumaya yönelik öneriler 1. Kulak hijyeni Kulak hijyenini koruduğunuzdan daima emin olun. Genel bir profesyonel tıbbi kulak kontrolü için lütfen KBB uzmanınıza başvurun. 2. Saç spreyi veya makyaj malzemeleriyle temastan kaçının Saç spreyinin püskürtülmesi veya makyaj pudrasının zerreler halinde dağılması, mikrofon deliklerini, ses kontrol veya program kontrol düğmelerini tamamen kapatabilir. Vücut bakım ürünleri kullanmadan önce işitme cihazınızı çıkartın. 3. İşitme cihazınızı kirden koruyun İşitme cihazınıza dokunmadan önce ellerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Mikrofon delikleri son derece küçüktür ve işitme cihazları doğru bir şekilde tutulmadığı takdirde tamamen kapanabilir. 4. Düşürmekten kaçının Cihazınızı sert yüzeylere düşürmekten kaçının. Bu durumla özellikle işitme cihazınızı temizlerken veya cihazın pillerini değiştirirken karşılaşabilirsiniz. Cihazınızın elinizden kayıp düşmesi riskine karşı, takma veya çıkartma işlemlerini yumuşak bir yüzeyde yapmaya dikkat edin. 5. İşitme cihazınızı yoğun sıcaklıktan koruyun İşitme cihazınızı yoğun sıcaklığa maruz bırakmamaya özen gösterin. Cihazı doğrudan güneş ışığından koruyun (evde veya park halindeki araçta) ve ısıtıcıların yakınında bırakmamaya özen gösterin.

7 Öneriler İşitme cihazınızı korumaya yönelik öneriler 6. İşitme cihazınızı nemden koruyun Duş almadan, banyoya girmeden veya yüzmeden önce işitme cihazınızı kulağınızdan çıkarın. Cihaz, yüksek nem düzeyi nedeniyle, banyo ortamında bırakılmamalıdır. Nem ve su yoğuşması, işitme cihazınızın elektronik aksamına zarar verebilir. Gece yatarken işitme cihazınızın pillerini çıkartmanız ve pil bölmesini açık bırakmanız önerilir, bu şekilde cihazın içindeki nem dağılacaktır. Ayrıca işitme uzmanınızdan temin edebileceğiniz özel kurutma çözümlerini kullanabilirsiniz. 7. Nazikçe temizleyin Cihazlarınızı, işitme cihazlarının temizliği için özel olarak tasarlanmış temizleme bezleriyle temizleyin. Alkol, çözücüler ve temizlik maddeleri, cihazlara zarar verebilir. İşitme cihazlarınızın doğru çalışması için, cihazlarda ve kulak arkası sistemlerine ait kulak kalıplarında kesinlikle kulak kiri veya diğer birikintilerin kalmaması gerekir. Özel bakım ürünlerini işitme uzmanınızdan temin edebilirsiniz. Ayrıca işitme uzmanınız sizin adınıza cihazlarınızın kontrolünü yapabilir. 8. İşitme cihazlarınızı güvenli bir yerde saklayın İşitme cihazlarınızı uzun bir süre kullanmayacaksanız, pillerini çıkartın ve pil bölmesini açık bırakın. Yüksek düzeyde nem bulunan ortamlarda, işitme cihazlarınızı kuru bir kutuda saklayın. Cihazlarınızı daima saklama kutusunda taşıyın. 9. Çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun Cihazları çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Korumasız bir şekilde ortada bırakılan ve kapatılmayan cihazlar, köpeklerin son derece hassas işitme duyularını rahatsız edebilen çok tiz sesler gönderir; bu gibi durumlarda bazı cihazların tahrip edildiği bilinmektedir. 10. Cihazlar yalnızca bir profesyonel tarafından onarılabilir Tornavidalar ve yağ her işitme cihazının düşmanıdır. Bu tür malzemelerin cihazın elektronik veya mikromekanik aksamına temas etmesi halinde, onarılamaz hasarlar meydana gelebilir. İşitme cihazınızla ilgili bir sorun olduğunda işitme uzmanınıza başvurmaktan çekinmeyin.

8 Kulak arkası (BTE) cihazların bakımı ve temizliği Kulak arkası (BTE) cihazınızın doğru bakımı ve temizliği Kulak kalıbı ve işitme cihazı, her gün nemli bir temizleme beziyle temizlenmelidir. Cihazı temizlerken kulak kalıbının deliğini kontrol edin. Delik hiç bir şekilde kapanmamalıdır, aksi halde işitme cihazı ile kulak arasındaki ses iletimi bozulacaktır. Kulak kalıbını haftada en az bir kez iyice temizleyin. İşitme uzmanınızdan tam temizleme kitlerini temin edebilirsiniz. Aşağıdaki durumlarda işitme uzmanınıza başvurun: Kulak kalıbını yerine yerleştirmenize rağmen rahatsızlık veya acı hissediyorsanız Kulak kiri birikintileri kulak kalıbının deliğinden temizlenemiyorsa Ses hortumu sarımsı bir renk almış veya kırılgan bir hale gelmişse Ötme sesi nedeniyle artık işitme cihazından istenen ses seviyesi elde edilemiyorsa İşitme cihazı kesinlikle sıvılarla temas etmemelidir! Cihazı temizlemeden önce, kulak kalıbını daima işitme cihazından çıkartın. Kulak kalıbını işitme cihazına yeniden bağlarken tamamen kuru olduğundan emin olun. Hortumu kurutmanın en iyi yolu, hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanmaktır. Sağ kulak kalıbının sağ işitme cihazına (kırmızı işaret), sol kulak kalıbının sol işitme cihazına (mavi işaret) bağlandığından emin olun. Kulak kalıbının açısının, bağlandığı işitme cihazının açısına denk gelmesi gereklidir. doğru yanlış

9 Kulak arkası (BTE) cihazların bakımı ve temizliği Harici alıcı içeren (CRT) kulak arkası cihazınızın doğru bakımı ve temizliği İşitme cihazı ve harici alıcı (hoparlör) kesinlikle suyla temas etmemelidir! İşitme cihazınızı dome ile kullanıyorsanız, dome un dört haftada bir değiştirilmesi gereklidir. Dome ve harici alıcının her gün nemli bir bezle temizlenmesi çok önemlidir. İşitme uzmanınızın sizle paylaştığı işitme cihazları için başlangıç bilgilerinden de hatırlayacağınız gibi, harici alıcıda bulunan serumen koruma filtresi, yaklaşık dört ila sekiz hafta arasında değiştirilmelidir; serumen koruması gözle görülebilir bir şekilde kirli veya tamamen kapalı ise ses daha derinden veya daha düşük seviyede iletilecektir. İşitme cihazınızda özel yapım bir kulak kalıbı bulunuyorsa, bunun önceki bölümde anlatıldığı şekilde temizlenmesi gereklidir. Temizlik işleminden sonra, kulak kalıbını hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak kurutun. Bu işlem yalnızca yüzey temizliği için geçerlidir. Kulak kalıbının ultrasonik banyoda detaylı temizliği için lütfen düzenli aralıklarla işitme uzmanınızı ziyaret edin.

10 Kulak arkası (BTE) cihazların bakımı ve temizliği İnce ses hortumu (SlimTube) içeren kulak arkası cihazınızın doğru bakımı ve temizliği İşitme cihazı kesinlikle suyla temas etmemelidir! Ses hortumunu temizlemeden önce işitme cihazınızdan çıkartın. Bu işlemi doğru yapabilmek için, lütfen işitme cihazınızın kullanım talimatlarına başvurun. Dome, ses hortumu üzerindeki yerinde durabilir. Ses hortumunu temizledikten sonra, tamamen kuru olduğundan ve içinde sıvı kalmadığından emin olun. Ses hortumunu, hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak iyice kurutun. Lütfen ses hortumunun doğru işitme cihazına takıldığından emin olun. Ses hortumunun üzerindeki renkli işaret ile işitme cihazınızın üzerindeki renkli işareti eşleştirmeniz yeterlidir. Sağ taraf kırmızı renkli R harfiyle işaretlenmiştir. Sol taraf mavi renkli L harfiyle işaretlenmiştir. Dome, her dört haftada bir değiştirilmelidir. İşitme cihazınızda özel yapım bir kulak kalıbı bulunuyorsa, daha önce anlatıldığı şekilde temizlenmesi gereklidir. Temizlik işleminden sonra, kulak kalıbını hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak kurutun.

11 Kulak içi (ITE) cihazların bakımı ve temizliği Kulak içi (ITE) cihazınızın doğru bakımı ve temizliği Su ve çözücüler elektronik bileşenlere zarar verebilir. İşitme cihazlarını çıkarttıktan sonra, cihazları temizlik işlemi için özel olarak tasarlanmış bir temizleme beziyle temizleyin. Özel bir fırça yardımıyla, işitme cihazlarınız üzerindeki kulak kiri birikintilerini her gün temizleyin. Kulak kiri veya toz zerreciklerinin işitme cihazlarının içine girmesini önlemek için, işitme cihazlarını daima üstten aşağı doğru silerek temizleyin. İşitme cihazının ses gücü azalırsa serumen filtresi tıkanmış olabilir. Serumen filtresini değiştirin veya işitme uzmanınıza başvurun. İşitme cihazlarını kullanırken aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir: Elektronik aksamlar doğrudan shell in içine yerleştirilmiştir. Cihazlar bu nedenle kulak kiri, nem veya kir nedeniyle yüksek hasar riskine maruz kalabilirler. İşitme uzmanınız, işitme cihazlarınızın temizliği konusunda detaylı bilgi verebilir ve özel temizleme ve kurutma setleri tavsiye edebilir.

12 İşitme cihazlarını kurutma İşitme cihazlarını kurutma İşitme cihazınız son derece hassas mikroelektronik parçalar içermektedir. Bu minyatür bileşenler neme maruz kaldığında bozulabilir. Sıcak veya soğuk ortam koşullarının neden olduğu ter veya su yoğuşması şeklinde ortaya çıkan nem, işitme cihazını etkiler ve hassas elektronik aksamların paslanmasına ve bozulmasına neden olabilir. İşitme cihazınızın işlevselliğini korumak ve kullanım ömrünü uzatmak için, bir kurutma prosedürü uygulamak önemlidir. İşitme sisteminiz haftada en az bir kez kurutulmalıdır. İşitme sisteminizin şiddetli neme maruz kalması halinde en iyi yöntem işitme cihazlarınızın günde bir kez kurutulmasıdır. İşitme sisteminizi kurutmaya yönelik çeşitli seçenekler arasından tercihinizi yapabilirsiniz. İşitme uzmanınız size memnuniyetle bu konular hakkında bilgi verecektir.

13 İşitme cihazlarını sterilize etme İşitme cihazlarını sterilize etme Rüzgar ve vücut sıvılarıyla taşınan virüsler, bakteriler, mayalar, mantarlar ve küfler, günlük hayatımızda devamlı karşılaştığımız mikroorganizmalardır. Kimi mikroorganizmalar yararlıyken, diğerleri patojendir. İşitme cihazınızı her gün kullanmanız nedeniyle belirli bir enfeksiyon riskiyle karşı karşıya bulunmaktasınız. Enfeksiyon riskinden korunmak için kullanabileceğiniz çeşitli bakım ürünleri bulunmaktadır. Özel temizlik formülasyonları ve bakım ürünleri, enfeksiyona karşı etkin koruyucudur. Bu dezenfekte edici sıvılar artık su bazlı ve uzun süreli aktif olarak üretilmekte ve işitme sisteminizi 5 güne kadar mikrobiyal kontaminasyona karşı etkili bir biçimde korumaktadır. Diğer bir yeni sterilizasyon seçeneği ise UVC ışığıdır. Ultraviyole ışınları, doğal gün ışığı tayfının bir parçasını oluşturur nm'den başlayan dalga boyu aralığında, bakterileri, virüsleri, mayaları ve küfleri yok eder. Böylelikle hava ve yüzeyler temizlenir ve mikroorganizmaların gelişimi etkili bir şekilde durdurulmuş olur. UVC ışığı ile sterilizasyon da, dirençli mikropların neden olduğu enfeksiyonları azaltmak amacıyla günümüzde hastanelerde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, işitme cihazlarının bakımı ve temizliği için kullanılmaktadır. İşitme sisteminizin UVC ışığı ile sterilizasyonu, virüsler ve bakterilere karşı olabilecek en iyi korumayı sunar. Sıvı veya kimyasal katkı maddelerine gerek yoktur. İşitme uzmanınız size memnuniyetle bu konular hakkında bilgi verecektir.

14 Arızalar Arızalar: olası nedenler ve çözümler Ses gücü düşük İşitme cihazının delikleri veya hortumları tamamen kapanmıştır işitme cihazının deliklerini/hortumlarını küçük bir fırça yardımıyla temizleyin ve serumen filtresini değiştirin Ses hortumu veya kulak kalıbı tamamen kapanmıştır kulak kalıbını temizleyin ve ses hortumunu bir hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürten bir sprey yardımıyla kurutun Mikrofon deliği tamamen kapanmıştır işitme uzmanınıza başvurun Pil seviyesi çok düşüktür pili değiştirin İşitme cihazı kullanım sırasında ötme sesi çıkarıyor İşitme cihazı rahatça oturmuyor İşitme uzmanınıza başvurun İşitme cihazı/kulak kalıbı doğru takılmamıştır tekrar takın İşitme cihazı yanlış kulağa takılmıştır diğer kulağa takın Kulak kalıbı bozulmuştur ve değişmesi gereklidir Ses hortumu tamamen kapanmıştır ve temizlenmesi gereklidir Kulak kalıbındaki ses hortumu bozulmuştur ve değiştirilmesi gereklidir İşitme kanalı serumenle dolmuştur KBB uzmanınıza başvurun İşitme cihazı doğru çalışmıyor Pili bitmiştir yeni bir pil takın Pil düşmüştür pili tekrar işitme cihazınıza takın Pil bölmesi doğru kapatılmamıştır pil bölmesini kapatın Kulak kalıbı serumenle dolmuştur işitme uzmanınıza başvurun İşitme cihazı devamlı kulaktan kayıyor İşitme kanalında yağ birikintileri vardır işitme cihazınızı/kulak kalıbınızı yumuşak bir bezle temizleyin İşitme cihazı rahatsızlık/acı veriyor İşitme cihazı/kulak kalıbı doğru yerleştirilmemiştir veya yanlış kulağa takılmıştır işitme cihazını/kulak kalıbını çıkartın ve yeniden yerleştirin. Sorun devam ederse işitme uzmanınıza başvurun İşitme cihazı/kulak kalıbı zor takılıyor Kulak ağzındaki deriye küçük bir miktar kayganlaştırıcı uygulayın. İşitme uzmanınızdan özel bir bakım ürünü temin edebilirsiniz İşitme cihazlarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizde veya bu broşürde yer alan önerilerle çözülemeyen sorunlar olduğunda, lütfen doğrudan işitme uzmanınıza başvurun; size memnuniyetle tavsiyelerde bulunacaktır.

15 Yedek paketler Temizlik ve kurutma için Temizleme tabletleri Kulak kalıplarınızı en iyi şekilde temizlemek için aktif oksijen içeren temizlik maddeleri kombinasyonu. Hijyenik ve etkili. İçerik: 20 adet Kurutma kapsülleri İşitme sisteminizi kurutmanın güvenilir yolu. Kapsüller, işitme cihazlarınızdan ve kulak kalıplarınızdan nemi çeker ve zerreciklerde tutar. Bu sayede cihazınızın kullanım ömrü kayda değer bir şekilde artar. İçerik: 6 adet

16 Yedek paketler Dezenfeksiyon için Temizleme mendilleri İşitme cihazları ve kulak kalıpları için kolay ve zahmetsiz temizlik ve dezenfeksiyon. Temizleme mendilleri, birikintileri ve bakterileri etkili bir şekilde yok eden su bazlı, hızlı etki gösteren sıvıyla ıslatılmıştır. İçerik: 25 adet Temizleme çubuğu İşitme sisteminiz için mikroplara karşı 5 güne kadar uzun süre etkili bakım seçeneği. Nanoteknoloji tabanlı, su bazlı, dezenfekte edici sıvı içeren temizleme çubuğu, ekstra bakım için mükemmel! İçerik: 15 ml

17 Bakım ürünleri Temizlik ve bakım başlangıç kitleri... Kulak arkası işitme cihazları için Harici alıcısı, ince ses hortumu (SlimTube) bulunan kulak arkası işitme cihazlarınız veya kulak içi işitme cihazlarınız için İşitme uzmanınız, işitme cihazlarınızın temizliği ile ilgili detaylı önerilerde bulunmaktan memnuniyet duyacaktır.

18 Life is on Bilgimize, fikirlerimize ve ilgimize ihtiyaç duyan herkes bizim için önemlidir. Teknolojinin sınırlarını yaratıcı çözümlerle zorlayarak, insanların hayatın zengin seslerini duyup anlamasını ve keyif almasını sağlayacak buluşlar geliştiriyoruz. Özgürce konuşun. Güvenle iletişim kurun. Sınırsız yaşayın. Life is on.

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA KULLANMA KILAVUZU Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve daha sonra başvurmak üzere saklayınız. Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

İyon fonksiyonlu saç fırçası

İyon fonksiyonlu saç fırçası İyon fonksiyonlu saç fırçası Ürün bilgisi Değerli Müşterimiz! Yeni iyon fonksiyonlu saç fırçanızla saçlarınızı hafifçe tarayabilir ve oluşan düğümleri etkili bir şekilde açabilirsiniz. Saçlarınız, istendiğinde

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 TR F E G D B C A 3 TÜRKÇE 11-13 4 HAIR DRYER HD 3700 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak

Detaylı

Türk. Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler. Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v

Türk. Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler. Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v Türk Yapay Cam Göz Kullanımı Hakkında Bilgiler Mitglied der Deutschen Ocularistischen Gesellschaft e.v I Sayın Hastamız, Yapay cam göz, gerçeğe uygun yapısı sayesinde size, büyük oranda dikkat çekmeme,

Detaylı

Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi. Ponto Bakım Kılavuzu

Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi. Ponto Bakım Kılavuzu Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi Ponto Bakım Kılavuzu Tebrikler Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta içinde implant çevresindeki cilde iyi bakılması çok önemlidir. Bu alan iyileştikten

Detaylı

Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi. Ponto Bakım Kılavuzu

Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi. Ponto Bakım Kılavuzu Ponto Oticon Medical'den kemiğe takılan işitme sistemi Ponto Bakım Kılavuzu Tebrikler Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta içinde implant çevresindeki cilde iyi bakılması çok önemlidir. Bu alan iyileştikten

Detaylı

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. 2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SHL3850NC İçindekiler 1 Önemli güvenlik talimatları

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

LED masa lambası. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI

LED masa lambası. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI LED masa lambası tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85677FV04X00VI 2016-01 328 108 Değerli Müşterimiz! Yeni LED masa lambanız hoş ve yumuşak bir ışık yayar. Her türlü hava koşuluna karşı

Detaylı

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE A B C D E F 1 2 3 GÜVENLİK Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

Çiçek ve yaprak presi

Çiçek ve yaprak presi Çiçek ve yaprak presi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91581FV05X03VII 2017-3 Değerli Müşterimiz! Yeni çiçek ve yaprak presinizle narin çiçeklere ve renkli yapraklara koruyucu uygulayabilir

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

LED kozmetik ayna. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 97346FV05X06VIII

LED kozmetik ayna. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 97346FV05X06VIII LED kozmetik ayna tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 97346FV05X06VIII 2018-05 365 611 Değerli Müşterimiz! Yeni kozmetik aynanız 10 kat büyütebilen, çıkarılabilir detay aynaya sahiptir. 16

Detaylı

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII Çalışma büyüteci tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91982HB44XVII 2017-01 347 363 Değerli Müşterimiz! Yeni çalışma büyüteciniz, ince dikiş ve el işleri için çok kullanışlıdır. Büyüteci bağımsız

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA: NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLERİ SAN. TİC.LTD.ŞTİ. ADRES: SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD. BAYRAK APT. NO:146/6 KADIKÖY

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

LED gece lambası Aslan

LED gece lambası Aslan LED gece lambası Aslan tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91225HB44XVII 2017-04 Değerli Müşterimiz! Çocuğunuza tatlı rüyalar: Aslanın üst kısmından LED gece lambası aydınlanır ve çocuğunuzun

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

VOLUME HOOD DRYER HS 6780

VOLUME HOOD DRYER HS 6780 VOLUME HOOD DRYER HS 6780 F E C B D A 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

Elektrikli Şarap kapağı

Elektrikli Şarap kapağı Elektrikli Şarap kapağı tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88065FV05X07VI 2016-05 332 220 Değerli Müşterimiz! Açılmış şarap şişesinin kullanım süresini elektrikli şarap kapağın ürettiği vakum

Detaylı

Acura TSX (CL9) Kabin hava filtresi Değiştirilmesi

Acura TSX (CL9) Kabin hava filtresi Değiştirilmesi 2004-2008 Acura TSX (CL9) Kabin hava filtresi Değiştirilmesi çıkarılması ve iç kabin hava filtresinin değiştirilmesi için talimatlar (polen filtre olarak da adlandırılır). Adından da anlaşılacağı gibi,

Detaylı

Burun ve kulak kılı kesme makinesi

Burun ve kulak kılı kesme makinesi Burun ve kulak kılı kesme makinesi ON tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82104AS3X3V 2015-01 Değerli Müşterimiz! Yeni kıl kesme makineniz ile burun ve kulak içindeki istenmeyen kılları hızlı

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ Kullanım Kılavuzu -Kullanmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. Tehlike: Cihazı kullanırken ya da cihazın yanında sigara içmeyiniz. Rev:02 Yayın

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

Tüy toplama makinesi. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI

Tüy toplama makinesi. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI Tüy toplama makinesi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87248FV05X03VI 2016-06 Değerli Müşterimiz! Yeni yüksek performanslı tüy toplama makineniz, hareketli bir başlık, geniş toplama ağzı

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıbı Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Yeni muffin kalıbınızla en lezzetli muffinleri hazırlaya bilir - siniz. Muffin kalıbınızın ekstra yüksek taşıma kapağını takın ve kilitleyin. Bu

Detaylı

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 TÜRKÇE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

CANLILAR VE YAŞAM BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ

CANLILAR VE YAŞAM BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ CANLILAR VE YAŞAM 2. ÜNİTE BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ DUYU ORGANLARININ TEMEL GÖREVLERİ GÖZ: Görme Organımız Göz, cisimlerin şeklini, rengini ve büyüklüğünü kısacası görüntüsünü algılamamızı

Detaylı

Ace binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Ace binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Ace binax Kullanıcı Kılavuzu www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. İçindekiler Hoş geldiniz 4 İşitme cihazlarınız 5 Cihaz tipi 5 İşitme cihazlarını tanıma 5 Komponentler ve adlar 6 Kontroller

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Elektrikli şarap açacağı

Elektrikli şarap açacağı Elektrikli şarap açacağı tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni elektrikli şarap açacağınızla şişe ağzındaki folyoyu kolayca çıkarabilir ve mantarı

Detaylı

InstantFit CIC işitme sistemi. Kullanım Kılavuzu. Audéo ZIP

InstantFit CIC işitme sistemi. Kullanım Kılavuzu. Audéo ZIP InstantFit CIC işitme sistemi Kullanım Kılavuzu Audéo ZIP Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği

Detaylı

Made in Europe TEKNOLOJİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Made in Europe TEKNOLOJİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Made in Europe TEKNOLOJİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ YANABİLİR, 1 TERS KULLANILABİLİR YANABİLİR, 2 YANMAZ, GÜÇLÜ TOZ 3 EKRAN & YÜZEY İÇİN ISLAK MENDİL 4 KÖPÜK 5 BÜYÜK BOY 6 TV & BÜYÜK

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli kaset tipi Köşe modeli FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE FXKQ63MAVE

Detaylı

MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ

MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ Mükemmel planlanmış ve mimari açıdan dikkat çekici projeler sizin kartvizitinizdir. Onları nemden ve çevresel etkilerden koruyun binalarınız uzun süre güzel kalsın. AXA sigortadan

Detaylı

Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu

Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile ilgili bilgiler

Detaylı

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği.

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği. Süt köpürtücü Pil yuvası Açma/kapama şalteri Sap Köpürtücü spiral için kilit açma işareti Maks. daldırma derinliği Köpürtücü spiral tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87070FV03X00VII 2016-06

Detaylı

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Ruhen, bedenen ve sosyal bakımdan tam bir iyilik halidir. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

SİSTEM İnverter Klimalar

SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli Kanal tipi FXM40LVE FXMQ40MVE FXMQ40MAVE FXMQ200MAV7 FXM50LVE FXMQ50MVE FXMQ50MAVE FXMQ250MAV7 FXM63LVE FXMQ63MVE FXMQ63MAVE FXM80LVE

Detaylı

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 TR E F B D C A 3 TÜRKÇE 14-17 4 HAIR DRYER HD 2509 Güvenlik Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki bilgilere dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır.

Detaylı

BODY HAIR TRIMMER MT 5531

BODY HAIR TRIMMER MT 5531 BODY HAIR TRIMMER MT 5531 A B C D H E F G 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihaz sadece

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

NEBÜLİZATÖR CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA:NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZ. VE ÜR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

NEBÜLİZATÖR CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA:NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZ. VE ÜR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. MED2000 CİCOBOY ALLEGRO BLUEDREAM NEBÜLİZATÖR CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA:NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZ. VE ÜR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ADRES: SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD. BAYRAK APT. NO:146/6 KADIKÖY/İSTANBUL

Detaylı

DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET

DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI ÜRÜNLE BİRLİKTE GELENLER Parça Adet Yorum Filtre elemanları için 2 alt çerçeve Ultra temiz filtre 4 filtre Filtre saklamak için 1 çanta Tül filtre 4 filtre S clip 4

Detaylı

İyon ayırma fırçası. Ürün bilgisi 97326FV05X06VIII

İyon ayırma fırçası. Ürün bilgisi 97326FV05X06VIII İyon ayırma fırçası Ürün bilgisi 97326FV05X06VIII 2018-05 365 601 Değerli Müşterimiz! İyon fonksiyonlu ve yumuşak plastik kıllı yeni ayırma fırçanızla saçınızı kolayca tarayabilir ve düğümlenmiş saçları

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar,

Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar, Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar, Ortak kullanımda oldukları için binlerce kullanıcı tarafından dokunulmakta, Raflarda okuyucuları beklerken tozlara maruz kalmakta, Sayfa kenarlarında

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry TÜRKÇE

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry TÜRKÇE BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry TÜRKÇE A B E F G C D H I J 2 TÜRKÇE 79-86 3 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 77Bu cihaz sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Elektrikli Şarap şişesi kapağı

Elektrikli Şarap şişesi kapağı Elektrikli Şarap şişesi kapağı tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93161AB4X4VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Açılmış şarap şişesinin kullanım süresini elektrikli şarap şişesi kapağın ürettiği

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com KULLANIM KILAVUZU 1 Değerli Müşterimiz: Bu kullanım kılavuzu Ayışığı Concept in tüm ısıtıcı masa modelleri için hazırlanmıştır. Güvenlik kuralları ve standartlarına uygun imal edilen yüksek kaliteli ve

Detaylı

Sayfa 1 / 5

Sayfa 1 / 5 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET

DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI ÜRÜNLE BİRLİKTE GELENLER Parça Adet Yorum Filtre elemanları için 2 alt çerçeve Ultra temiz filtre 4 filtre Filtre saklamak için 1 çanta Tül filtre 4 filtre S clip 4

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

Yenilikçi Nano Teknolojisi ile Tam Koruma

Yenilikçi Nano Teknolojisi ile Tam Koruma Yenilikçi Nano Teknolojisi ile Tam Koruma Würth Nano Teknolojisi Geleceği bugün yaşayınız! Yunanca nanos öneki, cüce anlamına gelir ve nanoteknolojinin 100 nanometreden (1 nanometre (nm) = milimetrenin

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

Toyota Araç Bakım Ürünleri

Toyota Araç Bakım Ürünleri TOYOTA PAZARLAMA VE SATIŞ A.Ş. Cumhuriyet Mah. E-5 Yan Yol No: 11 Yakacık 34876 Kartal - İSTANBUL Toyota İletişim Merkezi (0212) 354 0 354 www.toyota.com.tr Toyota Araç Bakım Ürünleri Aracınıza bakım yapmak

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4867/00 TR Kullanım kılavuzu b c d e i h g f a Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER www.rehau.com/relazzo Yapı Otomotiv Endüstri Değerli müşterilerimiz! Ürünümüzü tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! Takip

Detaylı

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 DİKKAT Meyve ve sebzelerinizi tüketmeden önce dezenfekte edeceğinizi biliyor musunuz? Sadece YIKAMAK zararlı bakterileri

Detaylı

BOSE IE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE IE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE IE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Hoşgeldiniz Bose IE2 kulaklıkları tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bose IE2 kulaklıklar birçok alışıldık kulaklıklar ile elde edemeyeceğiniz canlı performans

Detaylı

Flash Serisi Kullanma Kılavuzu. FL-X/FL-XP Kulak-içi

Flash Serisi Kullanma Kılavuzu. FL-X/FL-XP Kulak-içi Flash Serisi Kullanma Kılavuzu FL-X/FL-XP Kulak-içi Sizin işitme cihazınız ve aksesuarları tam olarak bu kullanma kılavuzunda olduğu şekilde görülmeyebilir. Ayrıca gerekli olduğunda değişiklik yapılması

Detaylı

Register your product and get support at HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at   HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8105 HP8106 Kullanım kılavuzu a b c Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen

Detaylı

Sıvıların Emilmesi Kullanıma İlişkin Açıklamalar THOMAS TWIN T2 PARQUET ile, yere dökülen su bazında tehlikesiz sıvıları (örn. su, kahve vb.) emebilirsiniz. Dikkat! Benzin, boya inceltici ve soba yağı

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII LED-Mum tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92516AS5X6VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek için ürünü yalnızca bu

Detaylı

Kedi oyuncağı Yuvarlanan top

Kedi oyuncağı Yuvarlanan top Kedi oyuncağı Yuvarlanan top tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89215HB321XVII 2016-12 Değerli Müşterimiz! Kedi oyuncağı her kedi için vazgeçilmez bir eğlencedir! Kedinizin yakalama ve oyun

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. PA-440 RIC Kanal-içi hoparlörlü

Kullanma Kılavuzu. PA-440 RIC Kanal-içi hoparlörlü Kullanma Kılavuzu PA-440 RIC Kanal-içi hoparlörlü 2 Sizin işitme cihazınız, kulak-seti ve aksesuarları tam olarak bu kullanma kılavuzunda olduğu şekilde görülmeyebilir. Ayrıca gerekli olduğunda değişiklik

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer. Register your product and get support at   HP4962/22 HP4961/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı