DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER"

Transkript

1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1. Bu yönergenin amacı Düzce Üniversitesi mülkiyetinde olan ya da üniversiteye tahsis edilmiş olan konutların üniversite personeline tahsis, yönetim ve tahliyesiyle ilgili usul ve esasları belirlemektir. DAYANAK Madde sayılı Kamu Konutları Kanunu ile tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 84/8345 Karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılmış Kamu Konutları Yönetmeliği dir. KAPSAM Madde 3. Düzce Üniversitesi yerleşkelerinde veya dışında üniversitenin mülkiyetinde olan ya da üniversiteye tahsisli olan konutların, üniversite personeline tahsisi, yönetim ve tahliyesiyle ile ilgili usul ve esasları kapsar. TANIMLAR Madde 4. Bu yönergede geçen; Rektör Üniversite Yönetim Kurulu Komisyon Yönetmelik Yönetim ifade eder. :Düzce Üniversitesi Rektörü nü : Düzce Üniversitesi ni : Düzce Üniversitesi Yönetim Kurulu nu : Düzce Üniversitesi Konut Tahsis Komisyonu nu :Kamu Konutları Yönetmeliği ni :Konutların yönetim işlerini gerçekleştirme üzere konut sakinlerince oluşturulan yönetimi

2 İKİNCİ BÖLÜM KONUTLARIN TÜRLERİ VE KONUTLARIN TAHSİS ESASLARI KONUT TÜRLERİ Madde 5. Düzce Üniversitesi konutları, Hizmet Tahsisli, Görev Tahsisli ve Sıra Tahsisli konutlar olmak üzere üç tür konuttan oluşmaktadır. a) Görev Tahsisli Konutlar: Görev Tahsisli Konutlar yönetmeliğin 5. maddesi uyarınca yönetmeliğe ekli 2 sayılı cetvelin III. grubunda (Yükseköğretim Kurumları) belirtilen akademik ve idari personel için tahsis edilen konutlardır. b) Sıra Tahsisli Konutlar : Sıra Tahsisli Konutlar ise Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 9. maddesinde belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır. c) Hizmet Tahsisli Konutlar: Yönetmeliğin 5. maddesinin (d) fıkrasının 1, 2 ve 3. bentlerine dayanarak Rektörlük Makam Şoförü, İç Güvenlik Sorumlusu, Kaloriferci ve acil müdahale için gerekli teknik elemanlara verilmek üzere tahsis edilebilen konutlardır. Bu maddenin c bendinde ayrılan konutların dışında kalan konutların tamamı Görev ve Sıra Tahsisli Konutlardır. KONUTLARIN TAHSİS ESASLARI Madde 6. Yönetmeliğe ekli 3 sayılı cetvele uygun olarak Rektör e Eşyalı Görev Tahsisli Konut tahsis edilir. Madde 7. Üniversitede konut tahsisleri açık ve şeffaf bir şekilde, Konut Tahsis Komisyonu tarafından yürütülür. Konut Tahsis Komisyonu, Rektör ün görevlendireceği Rektör Yardımcısı ile bir öğretim üyesi ve Genel Sekreter den oluşur. Ayrıca iki yedek üye(1 öğretim üyesi ve 1 daire başkanı) tespit edilir. Komisyon başkanlığını Rektör Yardımcısı yürütür. Toplantılar bütün üyelerin tam katılımı ile yapılır, kararlar oybirliği veya salt çoğunlukla alınır. Komisyon un görev süresi Rektör ün görev süresi ile sınırlıdır ve Rektör ün görev süresinin dolması ile birlikte kendiliğinden sona erer. Madde 8. Hizmet tahsisli konutlar, Komisyon tarafından, Rektör Olur u alınarak hak sahiplerine görevleri süresince geçerli olmak üzere tahsis edilebilir. Binaların zemin katlarından 1 tanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin teknik personeline tahsis edilmek üzere toplam 5 (beş) daire Hizmet Tahsisli Konutlar olarak ayrılabilir. Tahsisatın yapılıp yapılmayacağı veya kaç tanesinin tahsis edileceği, Komisyonunun teklifi ve Rektörün onayı ile karara bağlanır. Bu konutlara tahsisat yapılmadığı durumlarda, Hizmet Tahsisli Konutlar, Sıra Tahsisli Konut olarak kabul edilir.

3 Madde 9. Toplam 36 konutun 3 ü Rektörlük emrinde olmak üzere kalanlar, ihtiyaca, önceliklere ve kamu yararına uygun şekilde Rektör den onay alınarak görev yada sıra tahsisli olarak tahsis edilir. Görev Tahsisli Konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilen sıraya göre tahsis edilir. Aynı görev unvanlı akademik ve idari personelin başvuru sayısı konut sayısından fazla olursa, öncelik Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetveldeki esaslar doğrultusunda, kendi aralarında puanlamaya göre belirlenir. Rektör için atama kararı tahsisat kararını da içerir. Görev Tahsisli Konutlarda oturma hakkı kazananların oturma hakları, tahsisin yapılmasına esas olan görevin süresi ile sınırlı olup, görevin herhangi bir şekilde sona ermesiyle sona erer. Bu durumda olanlar iki ay içinde konutu boşaltmak zorundadırlar. İdari Personel Kontenjanı olarak ayrılan görev tahsisli konutlar idari personele yönetmeliğin (2) Sayılı Cetvelinde geçen aşağıdaki sıra içerisinde tahsis edilir; Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Fakülte Sekreteri, Daire Başkanı, Hukuk Müşaviri, Hastane Başmüdürü, Hastane Müdürü, Şube Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı. Yukarıdaki sırada tahsis edilecek konuta emsal görev unvanlı birden çok aday varsa, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetveldeki esaslara göre öncelik belirlenir. Bu şekilde konut tahsisi hakkı kazananların oturma süresi 5 (beş) yıldır. (4) sayılı cetvele göre daha üst sırada görevi dolayısıyla konut tahsisi hakkı kazananların oturma süreleri, görevlerini yürüttükleri sürece geçerlidir. Konut Tahsis Komisyonu, idari personele tahsis edilen konutların hak sahiplerini yukarıdaki esaslar içerisinde belirler ve Rektör ün olumlu görüşü ile tahsisleri yapar. (Düzce Üniversitesi Senatosu nun tarih ve 2014/215 sayılı kararı ile değiştirilmiştir.) Madde 10. Sıra Tahsisli Konutlarda tahsis, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde belirtilen puanlama yöntemine göre yapılır. Sıra Tahsisli Konutlarda oturma süresi 5 (beş) yıldır. Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetveldeki puan esasına göre, konutta oturma hakkı kazananların görevleri devam etse bile, emsallerinin oturma hakkı kazanabilmesi için, oturma süresi 5 (beş) yıl olarak sınırlandırılmıştır. 5 yıllık sürenin sona ermesini takiben ilgili mevzuat çerçevesinde verilmiş süre içerisinde konutun boşaltılması zorunludur. Konut haklarına ilişkin süre hesabında Düzce Üniversitesi kurulmadan önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi ne bağlı olarak çalışılan süreler de hesaba katılır. Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, Komisyonca ad çekme yoluyla, konut tahsis edilir.

4 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM KONUT TESLİMİ, KONUTTAN ÇIKMA veya ÇIKARILMA KONUT TESLİMİ Madde 11. Konut, Tahsis Komisyonunun kararıyla konut tahsisi yapılanlara konut teslim tutanağı düzenlenerek teslim edilir. Teslim tutanağında konutta bulunan demirbaşlar kaydedilir ve sağlam olarak teslim edildiği belirtilir. KONUTTAN ÇIKMA Madde 12. Görev tahsisli ve hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç 6 ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar. 1 (bir) yıl veya daha uzun bir süre ile Üniversitemiz dışındaki kurumlarda veya yurt dışında görevlendirilen personelin oturduğu konut, Komisyonun önerisi Rektörün olumlu görüşü ile boşalttırılabilir. Sıra Tahsisli Konutlarda oturanlar, beş yıllık oturma süresinin bitiminden onbeş gün veya yararlanacak personel olmaması nedeniyle oturmaya devam edenler ise çıkması için ilgili idarece yapılan tebligat tarihinden itibaren bir ay içinde; emeklilik, istifa, başka bir yere nakil ve her ne şekilde olursa olsun, memuriyet sıfatı kalkanlar, ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren iki ay içinde, boşaltmak zorundadırlar. Konutlarda oturmakta iken ölenlerin aileleri, ölüm tarihinden itibaren iki ay içinde, tahsis yapıldıktan sonra konutta oturma şartlarını haiz olmadıkları anlaşılanlar, kendilerine yapılan tebligat tarihinden itibaren iki ay içinde, geçici veya sürekli olarak yurt içi veya yurt dışı göreve atananlardan, ailesini beraberlerinde götürmesinde siyasi, askeri veya emniyet mülahazası ile sakınca görülenlerin aileleri, görevlinin bu görevi sona erdiği tarihte boşaltmak zorundadırlar. Konutları boşaltanlar, konutun anahtarını bir örneği yönetmeliğin ek (8) inde gösterilen "Kamu Konutlarını Geri Alma Tutanağı" düzenlemek suretiyle Düzce Üniversitesi Genel Sekreterliğine teslim etmek zorundadır. Teslim sırasında konutta bulunan demirbaş eşya ve mefruşat listesi, konutun temizlik ve sağlamlık (boya-badana dahil) durumu idarece kontrol edilir ve noksansız teslim alınır. Konutun verildiği şekilde teslim alınamaması durumunda ilgili mevzuata göre işlem yapılır, yaptırım uygulanır. (Düzce Üniversitesi Senatosu nun tarih ve 2014/215 sayılı kararı ile değiştirilmiştir.)

5 KONUTTAN ÇIKARILMA Madde 13. Rektörlük Makamı, konutların yönergede belirtilen süreler sonunda boşaltılmaması halinde, ilgili mülki veya askeri makamlara başvurarak, kolluk kuvvetleri kullanılarak bir hafta içerisinde konutun zorla boşaltılmasını talep eder. Zorla boşalttırmaya karşı idareye veya yargı mercilerine yapılacak başvuru, boşalttırma işleminin icrasını durdurmaz. Konutun tahsisine yetkili makam tarafından kendilerine tahsis yapılmadan konutları işgal edenler veya tahsis yapıldıktan sonra gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar ile konut blok veya gruplarındaki diğer konut sakinlerinin huzur ve sükununu bozucu, genel ahlak değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunan ve kendisine yapılan yazılı uyarılara rağmen bu davranışlarında ısrar ettiği tespit edilenler hakkında da yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KONUTLARIN YÖNETİMİ ve GİDERLERİN KARŞILANMASI KONUTLARIN YÖNETİMİ Madde 14. Düzce Üniversitesi ne ait her konut grubu, oturanlarının seçtiği Yönetim aracılığıyla 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve Borçlar Kanunu hükümlerine göre yönetilir. Yönetim, kanun, yönetmelik ve yönerge hükümlerine uygun olmak kaydıyla gerekli kuralları koyar ve yönetimi gerçekleştirir. Konutlarda oturanlar, kanuna, yönetmeliğe, yönergeye ve yönetim tarafından konulan kurallara uymakla yükümlüdür. Yönetim, konutlarda belirlenen ve ilan edilen kurallar ile yönetmeliğe ve yönergeye uymayanları iki defa birer ay ara ile yazılı olarak uyarır. Yönetim, uyulması gereken kurallara uyarılara rağmen uymayanların konuttan çıkarılması için Konut Tahsis Komisyonuna yazılı olarak başvuru yapar. Konut Tahsis Komisyonu da durumu Rektörlük Makamına bildirir. Rektörlük Makamı Madde 13 te belirtilen esaslar dahilinde konuttan çıkarılma işlemini yürütür. GİDERLERİN KARŞILANMASI Madde 15. Konutların giderlerinin karşılanmasında aşağıdaki esaslara göre hareket edilir. a) Konutlar boyalı, demirbaşları sağlam ve temiz olarak teslim edilir ve aynı şekilde teslim alınır. Bu bakımlardan verilen zarardan tahsis edilen kişiler sorumlu tutulur. b) Konutların yıpranmasından dolayı yapılan bina ortak alanlarının bakım- onarımları, dış cephe boya, çatı tamiri Rektörlük makamınca yaptırılır. c) Temizlik için gerekli temizlik malzemeleri ve temizlikçi giderleri oturanlarca karşılanır. d) Isıtma sistemi, Üniversite nin merkezi ısıtma sisteminden ayrı bir sistem ise yakıt giderleri oturanlarca karşılanır. Oturulan konutların metrekare büyüklükleri dikkate alınarak

6 Yönetim tarafından hesaplanan yakıt giderleri, yönetimce konutlarda oturanlardan tahsil edilir. e) Ortak kullanım alanlarının aydınlatma, temizlik ve su giderleri oturanların eşit katkılarıyla karşılanır. f) Konut blok veya gruplarının müşterek hizmet ve giderlerinin karşılanması ile ilgili olarak bu yönerge ve yönetmelikte belirtilmeyen hususlarda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri uygulanır. BEŞİNCİ BÖLÜM ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER Madde 16. Konutlarda oturanların uyması gereken esaslar şunlardır; a) Konut sakinlerinin huzur ve sükûnunu bozucu, genel ahlak ve değerleri zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunamazlar. b) Konutların tamamını veya bir kısmını herhangi bir kişi ya da kuruluşa, devredemezler, ipotek ettiremezler ve kiralayamazlar. c) Konutların iç mimarisi ve tesisatlarında değişiklik yapamazlar. d) Konutların bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar, akvaryum balığı hariç, köpek ve diğer evcil hayvanları besleyemezler. e) Konutların Yönetimi tarafından belirlenen kurallara uymakla yükümlüdürler. f) Yönetmelik tarafından belirlenen diğer kurallara aykırı hareket edemezler. ALTINCI BÖLÜM ÇEŞİTLİ VE SON HÜKÜMLER YÖNERGEDE HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER Madde 17. Bu yönergede hüküm bulunmayan hallerde yönetmelik hükümlerine göre hareket edilir. Yönerge ile yönetmelik hükümlerinin çatışması halinde yönetmelik hükümleri geçerlidir. YÜRÜRLÜKTEN KALDIRMA Madde 18. Daha önce uygulanan tarih ve 2006/11 sayılı senato kararı ile kabul edilen yönerge, bu yönergenin kabulü tarihinden itibaren yürürlükten kalkar.

7 İNTİBAK GEÇİCİ MADDE.1 Bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihte konutlarda oturanlar arasında (5) yılı dolduranlar, Yönergenin Senatoca kabulü tarihinden itibaren yönetmelikte belirtilen süreler içinde konuttan çıkmak zorundadır. Bu durumda olanlara bir defaya mahsus olmak ve Yönergenin kabulü tarihinden itibaren başlamak üzere, Komisyonun önerisi Rektörün onayı şartıyla, en çok beş (5) aylık bir boşaltma süresi verilebilir. Beş (5) aylık süreye Yönetmelikte öngörülen konut boşaltma süreleri de dahil olup, bunun için ayrıca süre ilavesi yapılmaz. YÜRÜRLÜK Madde 19. Bu yönergede hüküm bulunmayan hususlarda Yönetmelik esaslarına göre hareket edilir. Bu yönerge Düzce Üniversitesi Senatosunda kabul edildiği 21 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girer. YÜRÜTME Madde 20. Bu yönerge hükümlerini Düzce Üniversitesi Rektörü yürütür.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ 19.11.2009 tarih ve 2009/221 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak: Madde 1: Bu Yönerge, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personelinin yararlanması

Detaylı

28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir.

28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. 28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Giresun

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ Madde 1: Bu Yönergenin amacı Uludağ Üniversitesi konutlarının kurum personeline tahsis şekli, oturma süresi, v.b. konulara

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönerge 2946 Sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesi ile 16.07.1984 tarih ve 84/8345 sayılı Kamu Konutları Yönetmeliği çerçevesinde

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Konut Türleri

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Konut Türleri ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Konut Türleri Amaç Madde 1- Bu Yönerge; Atatürk Üniversitesi ne ait kamu konutlarına başvuru, tahsis şekli,

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu nun tarihli ve sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu nun tarihli ve sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu nun 25.02.2019 tarihli ve 2019.05.27 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personelinin

Detaylı

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personelinin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personelinin yararlanması

Detaylı

Kapsam MADDE 2- Bu esaslar, Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı kamu konutlarını kapsar.

Kapsam MADDE 2- Bu esaslar, Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı kamu konutlarını kapsar. I MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KAMU KONUTLARI TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak MADDE1- Bu esasların amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23.09.1984 tarihli Kamu Konutları Yönetmeliği gereğince, Mustafa

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ GENEL HÜKÜMLER TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1-Bu yönergenin amacı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile buna dayalı olarak çıkarılan Kamu Konutları yönetmeliğinde belirlenen personele

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Harran Üniversitesi konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ / /2006 YÖNERGE İdari ve Mali İşler Daire Bşk. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ GENEL HÜKÜMLER Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı,2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile ilgili bu kanuna bağlı olarak

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ. Kamu Konutları Yönergesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ. Kamu Konutları Yönergesi GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Kamu Konutları Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: Madde 1: Bu Yönergenin amacı; Gaziantep Üniversitesine ait kamu konutlarının tahsis ve tahliyesine ilişkin usul ve esaslarını, konutların

Detaylı

TURKCELL, TÜRK EĞİTİM VAKFI VE FORD OTOSAN TARAFINDAN YAPTIRILAN VE VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN KONUTLARA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNERGESİ

TURKCELL, TÜRK EĞİTİM VAKFI VE FORD OTOSAN TARAFINDAN YAPTIRILAN VE VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN KONUTLARA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNERGESİ TURKCELL, TÜRK EĞİTİM VAKFI VE FORD OTOSAN TARAFINDAN YAPTIRILAN VE VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN KONUTLARA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Türkcell, Türk

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversitede çalışan

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü personelinin yararlanması için inşa ettirme, satın alma, bağış ve kiralama suretiyle sağlanan konutların

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ 2013 1 EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1 : Bu Yönerge nin amacı Ege Üniversitesi Konutlarının

Detaylı

Dayanak MADDE tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kamu Konutları Yönetmeliğine dayalı olarak çıkartılmıştır.

Dayanak MADDE tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kamu Konutları Yönetmeliğine dayalı olarak çıkartılmıştır. Senato Kabul Tarihi : 03.02.2017 tarihli ve 2017-21 ORDU ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23.09.1984 tarihli

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI KONUT TAHSİS YÖNERGESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına tahsis edilen konutların personele tahsisine ve boşaltılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1) Bu Yönergenin amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu na ve buna dayalı Kamu Konutları Yönetmeliği

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Harran Üniversitesi konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler HARRAN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Harran Üniversitesine ait konutların tahsis şeklini, oturma süresini, kira, bakım,

Detaylı

KONUT TÜRLERİ VE BELİRLENMESİ

KONUT TÜRLERİ VE BELİRLENMESİ KONUT TÜRLERİ VE BELİRLENMESİ Şırnak Üniversitesi mülkiyetinde bulunan kamu konutları tahsis esaslarına göre üç gruba ayrılır: (a) Görev tahsisli konutlar (b) Sıra tahsisli konutlar (c) Hizmet tahsisli

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım

Detaylı

MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, FMV Işık Üniversitesi lojmanlarının, üniversite akademik ve idari personeline

MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, FMV Işık Üniversitesi lojmanlarının, üniversite akademik ve idari personeline IŞIK ÜNİVERSİTESİ LOJMAN TAHSİSİ ve KULLANIMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, FMV Işık Üniversitesi lojmanlarının, üniversite akademik ve idari personeline tahsis şekli, süresi, koşulları,

Detaylı

KAMU KONUTLARI KANUNU

KAMU KONUTLARI KANUNU 6227 KAMU KONUTLARI KANUNU Kanun Numarası : 2946 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 22 Sayfa : 866 * * * Bu Kanun ile

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde-1 Bu yönergenin amacı Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı personeline

Detaylı

ANKARA SİVİL SAVUNMA ARAMA VE KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

ANKARA SİVİL SAVUNMA ARAMA VE KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ ANKARA SİVİL SAVUNMA ARAMA VE KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Amacı; Ankara Sivil Savunma Arama ve Kurtarma

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1 - Bu Yönergenin amacı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönerge Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü Konukevi nin yönetimi, yararlanma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer hususları tespit

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /22 14/02/2013

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /22 14/02/2013 T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 03 2013/22 14/02/2013 KARAR NO: 2013/22 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23 Eylül 1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ 2004 (Bu yönerge Yönetim Kurulunun 07/07/2004 tarih ve 27/322 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, zaman içerisinde yapılan güncellemeler

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan idari personelin, aynı Kanunun

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatına ait konutların tahsis şekli,

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Abant İzzet

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

ADALET TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRME VAKFI KONUT YÖNETMELİĞİ GENEL HÜKÜMLER

ADALET TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRME VAKFI KONUT YÖNETMELİĞİ GENEL HÜKÜMLER 1 ADALET TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRME VAKFI KONUT YÖNETMELİĞİ GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 03/12/2015 tarihli ve 15 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KONUT TÜZÜĞÜ

GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KONUT TÜZÜĞÜ GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KONUT TÜZÜĞÜ [(4.3.1998 R.G. 23 A.E. 103 Sayılı Tüzüğün), (25.9.1998 R.G.101 A.E. 517), (25.3.2002 R.G.35 A.E. 166), (8.6.2009 R.G. 98 A.E. 419), (28.1.2015 R.G. 16 A.E.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ İzmir/23.06.2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesinde 657 sayılı

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28531 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

::: Konut Yönetmeliği ADALET TESKILATINI GÜÇLENDIRME VAKFI KONUT YÖNETMELIGI GENEL HÜKÜMLER

::: Konut Yönetmeliği ADALET TESKILATINI GÜÇLENDIRME VAKFI KONUT YÖNETMELIGI GENEL HÜKÜMLER ::: Konut Yönetmeliği ADALET TESKILATINI GÜÇLENDIRME VAKFI KONUT YÖNETMELIGI GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların Hakim ve Savcılar

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, 2946

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yıldız Teknik Üniversitesi Kamu Konutları Yönergesi YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KAMU KONUTLARI YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...1 BİRİNCİ BÖLÜM...3 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...3 Amaç...3 Kapsam...3

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini, 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL (Senatonun 04.12.2014 tarih ve 2014/112 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu Yönerge, lisans mezunu olan

Detaylı

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNETMELİĞİ

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNETMELİĞİ ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUT YÖNETMELİĞİ MADDE 1 GAYE : İdare Konutların 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile 23.09.1989 tarih ve 13524 sayılı resmi gazetede yayımlanan Maliye

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER EK-2 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1)- Bu yönerge Düzce Üniversitesi Misafirhanesinin yönetimi, yaralanma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer

Detaylı

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama

Detaylı

SENATO 2017/06-IV

SENATO 2017/06-IV 15.06.2017 SENATO 2017/06-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

02.12.2008 SENATO 2008/1-2

02.12.2008 SENATO 2008/1-2 02.12.2008 SENATO 2008/1-2 BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23.09.1984 tarih ve 18524 nolu Resmi Gazetede

Detaylı

ç) Birim Sekreteri: Bünyesinde 2886 sayılı Kanun kapsamında kiraya verilen taşınmaz

ç) Birim Sekreteri: Bünyesinde 2886 sayılı Kanun kapsamında kiraya verilen taşınmaz MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARA AİT KİRALAMA, İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Konukevi Turizm ve Spor Eğitim

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönergenin amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23.09.1984 tarih ve 18524 no.lu

Detaylı

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder.

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder. T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİS VE MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1-Bu yönerge Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Tesis ve Misafirhanesinin yönetimi, yararlanma

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIMLILIKLA. MÜCADELE UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIMLILIKLA. MÜCADELE UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 31 Ekim 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29874 Sağlık Bilimleri Üniversitesinden: YÖNETMELİK SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ Senato:18 Mart 2014 / 323-4-B Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi kültür merkezleri, konferans

Detaylı

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 26 Mayıs 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27239 YÖNETMELİK Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ 19.12.2011

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ 19.12.2011 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ 19.12.2011 İÇİNDEKİLER T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ... 3 BİRİNCİ BÖLÜM... 3 Amaç... 3 Madde l-... 3 Kapsam:... 3 Madde 2-... 3 Tanımlar:... 3 Madde 3- Bu yönergenin

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ T.C. KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESĠ 2017 Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, makam hizmetine tahsis edilen taşıtların dışında Karabük Üniversitesinin sahip olduğu

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 18 Temmuz 2013 PERŞEMBE YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİKLER Sayı : 28711 Mükerrer ANKARA

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi ön lisans ve lisans düzeyi

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge; Bartın Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS VE YÖNETİM YÖNERGESİ Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, 2946

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KENT TARİHİ VE ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KENT TARİHİ VE ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KENT TARİHİ VE ARAŞTIRMALARI UYGULAMA Amaç VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesinin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 16 Eylül 2016 Sayı : CUMA YÖNETMELİKLER

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 16 Eylül 2016 Sayı : CUMA YÖNETMELİKLER T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 16 Eylül 2016 Sayı : 29829 CUMA YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Anadolu Üniversitesinden: YÖNETMELİKLER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34 DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı: 19.11.1986-86/11220 Resmi Gazete:11.12.1986-19308 Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu Yönerge, İstanbul Arel Üniversitesi Konukevine ilişkin yönetim, yararlanma usul ve esasları

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: MADDE 1- Bu yönerge Şırnak Üniversitesi personelinin yararlanması için; inşa edilen, satın alınan, kiralanan, herhangi bir yolla üniversitenin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin eğitim verdiği örgün lisans

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi önlisans ve lisans düzeyi

Detaylı