KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI İLK BAŞVURU BELGE AKIŞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI İLK BAŞVURU BELGE AKIŞI"

Transkript

1 KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI İLK BAŞVURU BELGE AKIŞI Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Programı ndan yararlanmak isteyen ihracatçı firma Teklifnameyi doldurup ekleri ile birlikte Türk Eximbank a gönderir. 1. Teklifname 2. Ticaret sicil gazetesi: Firmanın kuruluşuna, faaliyet konusuna, temsil ve ilzama, ortaklık yapısına ve son değişikliklere ilişkin ticaret sicili gazetelerinin fotokopileri 3. Firmanın temsil ve ilzama yetkili kişilerinin kimlik bilgileri Firma adına imza atacak temsil ve ilzama sahip kişilerin T.C. Kimlik Numarası nı ihtiva eden nüfus cüzdan fotokopileri ( Firmanın yabancı ortağının temsil ve ilzama yetkilisi olması durumunda, söz konusu kişilerin pasaportlarının veya ikamet belgesinin fotokopileri) 4. İmza sirküleri Firmayı temsil ve ilzama yetkili kişilerin güncel noter onaylı imza sirkülerinin fotokopisi Not: Ticaret sicil gazetesinde, firmanın temsil ve ilzama yetkili kişilerinin kimlik bilgilerinde veya imza sirkülerinde değişiklik olması halinde güncel belgelerin tarafımıza iletilmesi sigortalı firmanın sorumluluğundadır. 5. Vergi Kimlik Numarası'nın tesbitini teminen Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili birimi tarafından düzenlenen belgeler Vergi Dairesi'nden alınacak Mükellefiyet Belgesi veya vergi borcu olmadığına dair yazı 6. Poliçe Tanzim Ücretinin Yatırıldığına Dair Dekont Poliçe Tanzim Ücretinin Yatırılacağı Hesap Numarası: T.İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. BANKA KODU : 0016 IBAN MERKEZ ŞUBE KODU : EFT HESABI T.C. ZİRAAT BANKASI ÜMRANİYE ŞUBESİ IBAN NO : TR Gerçek Kişi, Adi Ortaklıklar, Kollektif ve Komandit Şti.ler için: 500 TL A.Ş. ve Ltd.Şti.ler için : 750 TL Sektörel Dış Tic.Şti.leri ve Dış Ticaret Sermaye Şti için : TL 7. Firma Bilgi Formu 8. Taahhütname 9. Faks Sözleşmesi Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

2 KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI İLK BAŞVURU BELGE AKIŞI Teklifname ve ekleri Türk Eximbank yetkililerince incelenerek düzenlenecek olan Genel Poliçe ile; Genel ve Özel şartlar saptanır ve iki nüsha halinde ihracatçıya gönderilir. Söz konusu şartların tarafınızca da kabul edilmesi halinde, Poliçe nin Kabul Onayı kısmının firma yetkili/yetkilileri tarafından imza ve kaşe ile diğer tüm sayfaların yetkili/yetkililer tarafından paraflanarak her iki nüshanın da poliçenin düzenlenme tarihinden itibaren 30 gün içinde Türk Eximbank a gönderilmesi gerekmektedir. İnternet bankacılığı için kullanıcılara şifre tanımlanır. Sigortalı, internet bankacılığı üzerinden sevkiyat gerçekleştireceği her bir alıcı firma için Alıcı Limiti Başvurusunda bulunur. Alıcı firmalar hakkında Yurt dışında yerleşik anlaşmalı kurumlardan edinilen enformasyon raporları için 140 TL ücret tahakkuk ettirilir. Başvuru yapılan her bir alıcı firma için Alıcı Limiti Onayı düzenlenir. Sigortalı, Poliçe kapsamında her ay yapmış olduğu tüm sevkiyatları, takip eden ayın 10 una kadar, Türk Eximbank ın belirlediği form ve usuller çerçevesinde Türk Eximbank a bildirecektir. Sigortalı, ilgili ayda hiçbir yükleme yapılmamış olsa dahi bu bildirimi yapacaktır. Söz konusu bildirimin belirlenen süre dışında Sigortalı tarafından gecikmeli olarak yapılması durumunda, Sigortalı Türk Eximbank ca Alıcı Limiti Onayı verilmiş olan sevkiyatların bedeli tahsil edilmiş olsa bile tahakkuk edecek primleri ödemekle yükümlüdür. Bildirilen sevkiyatlardan sigorta koşullarına haiz sevkiyatlar için prim tahakkuku gerçekleştirilir ve internet bankacılığı üzerinden prim tahakkuku ve tahsilatları izlenebilir. Prim borç tahakkukları her ay sonu yapılacak olup Aylık prim bedelleri, bir sonraki ayın 10 una kadar ödenmelidir. İhracatlarını sigorta teminatı altına aldıran firmalar söz konusu sevkiyatlarla ilgili olarak Bankamız nezdinde doğmuş ve doğacak alacak haklarını, ticari bankalardan kredi temin etmek amacıyla temlik edebilirler. Bankalar; Akbank T.A.Ş. Aktif yatırım Bank A.Ş. Alternatifbank A.Ş. Asya Katılım Bankası A.Ş. Burgan Bank A.Ş. Citibank A.Ş. DenizBank A.Ş. Fibabanka A.Ş. Finansbank A.Ş. HSBC Bank A.Ş. ING Bank A.Ş. Şekerbank T.A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Türkiye İş Bankası A.Ş. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Yapı Kredi ve Kredi Bankası A.Ş. Yukarıda bahsi geçen belgeler adresinden indirilebilmektedir. Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

3 Form No.SK02 Teklifname Tarih/No: Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi TEKLİFNAMESİ Türkiye den yapacağımız ihracata ilişkin mal bedellerinin tahsil edilememesi nedeniyle ortaya çıkabilecek zararların sigortalanmasını teminen Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi ni sorumluluğumuz altında düzenlemenizi talep ederiz. Firma Adı/Unvanı :... Adresi:... Tel:... Faks: Faaliyet Konusu: Temas Kurulacak Firma Görevlisi:... Daha önce Türk Eximbank tarafından verilmiş bir ihracatçı kodunuz var ise belirtiniz:... Firma kaşe / imza : Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

4 GEÇMİŞ 12 AY İÇİNDE YAPILMIŞ TOPLAM İHRACAT İHRACATIN YAPILDIĞI ÜLKE DÖVİZ CİNSİ İHRACAT TUTARININ ÖDEME ŞEKİLLERİNE GÖRE DAĞILIMI GAYRIKABİLİ RÜCU AKREDİTİF VESAİK MUKABİLİ MAL MUKABİLİ A- TUTAR TUTAR TUTAR DİĞER İHRACAT TUTARLARI (Teyitli Akreditif, Konsinye Satışlar, Transit Ticaret, Reeksport, Peşin, Prefinansman, Factoring, Forfaiting v.b.) Firma kaşe / imza : Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

5 GELECEK 12 AY İÇİNDE YAPILMASI MUHTEMEL TOPLAM İHRACAT İHRACATIN YAPILACAĞI ÜLKE DÖVİZ CİNSİ İHRACAT TUTARININ ÖDEME ŞEKİLLERİNE GÖRE DAĞILIMI GAYRIKABİLİ RÜCU AKREDİTİF VESAİK MUKABİLİ MAL MUKABİLİ B- TUTAR TUTAR TUTAR DİĞER İHRACAT TUTARLARI (Teyitli Akreditif, Konsinye Satışlar, Transit Ticaret, Reeksport, Peşin, Prefinansman, Factoring, Forfaiting v.b.) Firma kaşe / imza : Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

6 TAAHHÜTLER İşbu Teklifname de tarafımızdan yapılan tüm bildirimlerin ve belirtilen hususların, Sigorta Sözleşmesi nin esasını oluşturacağını, yapılan açıklamalar ve bildirimlerin doğru olduğunu, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi verilmesini etkileyecek herhangi bir hususun ihmal edilmediğini; bu nedenle bu açıklamalar ve bildirimlerin doğruluğunun ve Sigorta Sözleşmesi nin ihtiva ettiği her şarta riayet edilmesinin ve gereklerinin yerine getirilmesinin Türk Eximbank ın sorumluluğunun doğmasının ön koşulu olduğunu, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi çerçevesinde tanımlanan risklerin sigorta teminatı altına alınabilmesi için, her bir alıcıya ilişkin olarak en geç sevkiyat tarihine kadar alıcı limiti tesbiti talebinde bulunacağımı, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi çerçevesinde her ay yapılan tüm sevkiyatları bildireceğimi ve ilgili ayda yükleme yapılmamış olsa dahi bu bildirimlere devam edeceğimi, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi çerçevesinde hesaplanacak poliçe tanzim ücreti, alıcı analiz ücreti ve prim tutarlarını Türk Eximbank ca belirtilecek süre içinde ödeyeceğimi, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi çerçevesinde vade tarihi geçmiş olmasına rağmen kısmen ya da tamamen ödenmemiş olan meblağları Türk Eximbank ca belirtilecek süre içinde bildireceğimi, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi kapsamında alıcıların seçiminde, alıcı firmalar ile satış sözleşmelerinin düzenlenmesinde gerekli özen ve dikkatin gösterileceğini, satış sözleşmesi şartlarına uyulacağını ve zarar bedelinin ilgili borçludan tahsili için Türk Eximbank tarafından istenecek her türlü önlemin alınacağını, Sigorta Sözleşmesi ile ilgili tüm müzakere ve yazışmaların gizli tutulacağını, Sigorta Sözleşmesi nin alıcı da dahil olmak üzere hiçbir kişiye açıklanmayacağını, ancak başka kişilere açıklanmaması koşuluyla ihracat işlemine aracılık eden bankalara açıklanabileceğini, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi kapsamına alınan sevkiyatlar ile ilgili alacaklarımızın herhangi bir kısmını ya da sözkonusu sevkiyatlardan doğacak herhangi bir hak ve menfaatin devir, temlik veya rehin edilmediğini veya sözkonusu alacaklarla ilgili Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi çerçevesinde tanımlanan riskler için başka bir sigorta veya garanti sağlanmadığını ve Türk Eximbank ın yazılı ön izni olmaksızın bu gibi işlemlerin yapılmayacağını, beyan, kabul ve taahhüt eder, Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi ni altında düzenlemenizi talep ederiz. sorumluluğumuz Firma Kaşe ve İmzası : Tarih :.../.../... Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

7 Aşağıda belirtilen belgeler işbu Teklifname ye eklenecektir: 1) Ticaret sicil gazetesi Firmanın kuruluşuna, faaliyet konusuna, temsil ve ilzama, ortaklık yapısına ve son değişikliklere ilişkin ticaret sicili gazetelerinin fotokopileri 2) Firmanın temsil ve ilzama yetkili kişilerinin kimlik bilgileri Firma adına imza atacak temsil ve ilzama sahip kişilerin T.C. Kimlik Numarası nı ihtiva eden nüfus cüzdan fotokopileri ( Firmanın yabancı ortağının temsil ve ilzama yetkilisi olması durumunda, söz konusu kişilerin pasaportlarının veya ikamet belgesinin fotokopileri) 3) İmza sirküleri Firmayı temsil ve ilzama yetkili kişilerin güncel noter onaylı imza sirkülerinin fotokopisi Not: Ticaret sicil gazetesinde, firmanın temsil ve ilzama yetkili kişilerinin kimlik bilgilerinde veya imza sirkülerinde değişiklik olması halinde güncel belgelerin tarafımıza iletilmesi sigortalı firmanın sorumluluğundadır. 4) Vergi Kimlik Numarası'nın tesbitini teminen Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili birimi tarafından düzenlenen belgeler Vergi Dairesi'nden alınacak Mükellefiyet Belgesi veya vergi borcu olmadığına dair yazı 5) Poliçe tanzim ücretinin ödendiğini gösteren dekont 6) Firma bilgi formu 7) Taahhütname 8) Faks sözleşmesi Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

8 FİRMA BİLGİ FORMU FİRMA ADI FİRMA ADRESİ MERKEZ... TELEFON : FAX :. ŞUBE... TELEFON : FAX :. YAZIŞMALARDA KULLANILMASI İSTENEN ADRES: MERKEZ ŞUBE FİRMA SIFATI İhracatçı İmalatçı İmalatçı İhracatçı Aracı İhracatçı Sektörel Dış Ticaret Şirketi Dış Ticaret Sermaye Şirketi FİRMA YETKİLİSİ KURULUŞ YILI FAALİYET ALANI : e-posta:... SANAYİ SİCİL NUMARASI TİCARET SİCİL NUMARASI VERGİ DAİRESİ BAĞLI OLDUĞU GRUP ÇALIŞAN SAYISI : TEK VERGİ NUMARASI:. Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

9 BANKA HESAP BİLGİLERİ (TÜRK LİRASI) o HESABIN BULUNDUĞU BANKA : o HESABIN BULUNDUĞU BANKA ŞUBESİ KODU : o IBAN NUMARASI : YÖNETİM KURULU BAŞKANI, ÜYELERİ, GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI NIN ADI SOYADI UNVANI ORTAKLARI (%10 DAN FAZLA PAYA SAHİP) ADI ORTAKLIK PAYI (%) % 10 UNDAN FAZLA HİSSESİNE SAHİP OLUNAN MİLLİ İŞTİRAKLER İŞTİRAĞİN UNVANI İŞTİRAK PAYI (%) HİSSE ORANINA BAKILMAKSIZIN YURTDIŞINDA SAHİP OLUNAN ŞİRKET YA DA DİĞER İŞTİRAKLER ŞİRKETİN/İŞTİRAĞİN ADI PAYI (%) HİSSE ORANINA BAKILMAKSIZIN FİRMA ORTAKLARININ YURTDIŞINDA SAHİP OLDUĞU ŞİRKETLER ŞİRKETİN UNVANI PAYI (%) HİSSE ORANINA BAKILMAKSIZIN SAHİP OLUNAN MİLLİ İŞTİRAKLERİN YURTDIŞINDA SAHİP OLDUĞU ŞİRKET YA DA DİĞER İŞTİRAKLER ŞİRKETİN/İŞTİRAĞİN UNVANI PAYI (%) FİRMA ORTAKLARIN İHRACAT YAPTIĞI KAN YA DA SIHRİ HISIMLIK İLİŞKİSİ BULUNAN YURTDIŞINDAKİ GERÇEK KİŞİLER YA DA SÖZ KONUSU GERÇEK KİŞİLERİN SAHİBİ OLDUĞU TÜZEL KİŞİLER Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

10 GERÇEK KİŞİ TACİRLERİN ADI TUZEL KİŞİLERİN UNVANI FİNANSAL GÖSTERGELER (TÜRK LİRASI) 31/12/ /12/ /12/20.. NET SATIŞ HASILATI VERGİ ÖNCESİ KAR/ZARAR MALİ BİLANÇO/AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ Firma Kaşe ve İmzası : Tarih :.../.../... Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

11 Form No.SK12 T A A H H Ü T N A M E Türk Eximbank ile imzalanan Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi kapsamında yapacağımız tüm ihracatlarımızı sigorta teminatı altına aldırmamız nedeniyle, Bankanızdan kullanacağımız kredilerde faiz indirimi talep ettiğimizden, söz konusu poliçe ve ekleri hükümleri uyarınca yapacağımız tüm ihracatımızı Bankanıza beyan edeceğimizi, aylık sevkiyat bildirimlerini zamanında yapacağımızı, sevkiyat yaptığımız tüm alıcılarla ilgili alıcı limiti başvurularını süresi içinde yapacağımızı ve tahakkuk eden sigorta primlerini ve alıcı analiz ücretini ödeyeceğimizi, aksi halde, Bankanız tarafından Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçemizi iptal etme, veya tüm prim indirim uygulamalarından yararlandırmama ve/veya prim oranlarını yükseltme hakkının saklı olduğunu, cezai faiz uygulanması gibi tüm müeyyidelerin hiçbir yargı yoluna başvurulmasına gerek kalmaksızın tarafımıza uygulanmasına peşinen muvafakat ettiğimizi, talep vukuunda Bankanız yetkililerine firmamızın belge, kayıt ve defterlerini incelenmek üzere ibraz edeceğimizi, Firmamızca ilgili her türlü isim, iletişim bilgisi (adres, telefon no, faks no), ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri bilgilerindeki değişikliğin geçerlilik tarihinden itibaren 5 işgünü içinde Bankanıza yazılı olarak bildirileceğini/gönderileceğini, Bankanız ile Protokol imzalayarak elektronik ortamda bilgi aktarılmasını kabul eden tüm kurum ve kuruluşlardan firmamıza ait tüm bilgi ve belgeleri almanız hususunda tarafınıza muvafakat verdiğimizi, bu nedenle yapacağınız soruşturma ve firmamız hakkında alacağınız bilgi ve belgeler dolayısıyla gerek Bankanızın gerekse hakkımızda soruşturma yapacağınız ilgili kurum ve kuruluşların herhangi bir hukuki sorumluluğunun bulunmadığını, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) nun 252. maddesinin 5. fıkrasının öngördüğü şekilde; yabancı bir ülkede seçilmiş veya atanmış olan, yasama veya idari veya adli bir görevi yürüten kamu kurum veya kuruluşlarının yapılanma şekli ve görev alanı ne olursa olsun, devletler, hükümetler veya diğer uluslararası kamusal örgütler tarafından kurulan uluslararası örgütlerin görevlilerine veya aynı ülkede uluslararası nitelikteki görevleri yerine getirenlere, uluslararası ticari işlemler nedeniyle, bir işin yapılması veya yapılmaması veya haksız bir yararın elde edilmesi veya muhafazası amacıyla doğrudan veya dolaylı olarak yarar teklif veya vaat edilmesi veya verilmesinin rüşvet suçu sayıldığını, ayrıca TCK nun 253. maddesine göre, rüşvet suçunun işlenmesi suretiyle yararına haksız menfaat sağlanan tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunacağı hükmü çerçevesinde Türk Eximbank ın kredi, garanti ve sigorta programları kapsamındaki faaliyetleri altında gerçekleştirilen mal ve hizmet ihracatı da dahil tüm işlemlerinin uluslararası ticari işlem olduğunu bilerek, 1. Türk Eximbank ın kredi, garanti ya da sigorta programları kapsamında yapılan başvuru çerçevesinde gerçekleştireceğimiz mal/hizmet satışı ile ilgili olarak, bu işin ya da bu işle ilgili sözleşmenin yapılmasını veya başkalarına yaptırılmamasını teminen veya haksız bir menfaatin elde edilmesi veya muhafazası amacıyla doğrudan veya dolaylı olarak, yabancı ülkedeki seçilmiş veya atanmış olan, yasama veya idari veya adli bir görevi yürüten kamu kurum veya kuruluşlarının memur veya görevlilerine veya aynı ülkede uluslararası nitelikte görevleri yerine getirenlere, firmamızca ya da her ne ad altında olursa olsun firmamız nam ve hesabına hareket eden gerçek ya da tüzel kişilerce yarar teklif veya vaat edilmediğini veya verilmediğini, bundan böyle de edilmeyeceğini veya verilmeyeceğini, Firma Kaşe ve Yetkili İmzalar : Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

12 2. Firmamız hakkında Türk veya yabancı herhangi bir ulusal mahkemede rüşvet suçuna yönelik mevcut herhangi bir suçlama veya yargılama olmadığı, ayrıca Türk veya yabancı herhangi bir ulusal mahkeme tarafından son beş yıl içinde firmamız aleyhinde yabancı kamu görevlilerine rüşvet verilmesini yasaklayan yasaların ihlalinden dolayı verilmiş bir mahkumiyet kararı bulunmadığını ya da idari bir ceza alınmadığını, 3. Firmamızın, Dünya Bankası Grubu, Afrika Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası ve Inter-American Kalkınma Bankası tarafından hazırlanan yasaklanmış firmaları içeren kamuya açık mevcut kara listelerinde yer almadığını, 4. Türk Eximbank ın gerekli görmesi halinde, 1. Madde de bahsi geçen başvuru kapsamında gerçekleştirilen mal ve hizmet ihracatı da dahil tüm işlemlerde, firmamız nam ve hesabına hareket eden her türlü gerçek ve tüzel kişilerin kimlikleri ve unvanları ve her ne ad altında olursa olsun bu kişilere yapılan ya da yapılmasına karar verilen ödemeler hakkında bilgi ve belge vereceğimizi, 5. Rüşvetle mücadele amacıyla firmamız bünyesinde uygun idari kontrol sistemi oluşturmak, uygulamak ve belgelemek üzere gerekli tedbirleri alacağımızı, 6. Uluslararası kamu görevlilerine rüşvet verilmesi kapsamında bir suç işlediği yönünde kuvvetli şüphenin hasıl olması halinde Türk Eximbank ın başvurumuzu reddedebileceğine ya da ilgili resmi soruşturma sonuçlanıncaya kadar askıya alabileceğine peşinen muvafakat ettiğimizi, 7. Türk Eximbank ın kredi, garanti ya da sigorta programları kapsamında destek taahhüt ettiği işlemlere yönelik firmamızca ya da her ne ad altında olursa olsun firmamız nam ve hesabına hareket eden gerçek ya da tüzel kişilerce yabancı kamu görevlilerine rüşvet verilmesine yönelik bir suçtan hüküm giymesi durumunda Türk Eximbank ın verdiği resmi desteği durdurmak ve telafisini talep etmek için her türlü tedbiri alabileceğine (yeni kredi kullandırımlarını durdurmak, firmamız hesabına ödenmiş kredi tutarlarının tamamını muaccel hale getirmek, yeni tazminat ödemelerini reddetmek ve ödenmiş tazminatların iadesini talep etmek de dahil olmak üzere) peşinen muvafakat ettiğimizi, 8. Türk Eximbank ın Madde 7 kapsamında firmamızdan talep ettiği tutarı, talep yazısı tarihinde yürürlükte olan Türk Eximbank ın kısa vadeli kredilerine uyguladığı en yüksek faiz oranının (firmamıza Türk Eximbank tarafından yapılan ödemenin cinsine bağlı olarak TL ya da döviz cinsinden) bir buçuk katı olan cezai faiz oranı üzerinden hesaplanacak ve ilgili ödemenin (kredi kullandırımı, garanti ya da sigorta tazminatı ödemesi) yapıldığı tarihten Türk Eximbank ın talep yazısı tarihine kadar geçen süre için tahakkuk ettirilecek cezai faizi ile birlikte, Türk Eximbank ın bu konudaki ödeme talebinin bildiriminden itibaren en geç 15 gün içinde, Türk Eximbank a nakden ve defaten ödeyeceğimizi, zamanında yapılmayan ödemeler için yukarıda belirtilen cezai faizin iki katında bir oran kullanılarak, bildirim yapılan tarihten ödeme yapılacak tarihe kadar geçen süre için temerrüt faizi ödeyeceğimizi; Firma Kaşe ve Yetkili İmzalar : Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

13 9. Gerekli görüldüğü hallerde Türk Eximbank ın firmamız bünyesinde inceleme ve araştırmalar yapmasına olanak tanıyacağımızı, 10. İşbu Taahhütname den doğacak olan bütün ihtilaflarda İstanbul Anadolu Adliyesi mahkeme ve icra dairelerinin yetkili olduğunu gayrikabilirücu olarak beyan, kabul ve taahhüt ederiz Tarih : Firma Ünvanı : Adres : Vergi Kimlik No : Firma Kaşe ve Yetkili İmzalar : Not : Bu Taahhütnameye, imzalayan kişilerin yetkili olduğunu gösterir en son imza sirküleri eklenecektir. Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

14 Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Caddesi No:19, 34768,Ümraniye İSTANBUL / Ticaret Sicil Memurluğu: İstanbul, Sicil No:

Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla

Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Avrupa Yakası Bursa Şubesi Ege Bölge Müdürlüğü İstanbul

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Prim Tahakkuku Ne Zaman Yapılır?...13. Sigorta Sözleşmesi Hangi Koşullarda Sona Erer?...13

İÇİNDEKİLER. Prim Tahakkuku Ne Zaman Yapılır?...13. Sigorta Sözleşmesi Hangi Koşullarda Sona Erer?...13 KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI İÇİNDEKİLER TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI UYGULAMALARI... 4 KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI BELGE AKIŞI... 7 SIKÇA SORULAN SORULAR... 9 Kısa Vadeli

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:19 34768 Ümraniye / İSTANBUL Telefon: +90 (216) 666 55 00 Faks: +90 (216) 666

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI İÇİNDEKİLER TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI UYGULAMALARI... 4 KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI BELGE AKIŞI... 7 SIKÇA SORULAN SORULAR... 10 Kısa Vadeli

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013

TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013 TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013 İHRACAT KREDİ SİGORTASI GELİŞMİŞ ÜLKELERDE XX. YÜZYILIN BAŞLARINDA GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE 1960 LARDA TÜRKİYE DE 1989 YILINDA UYGULANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ İhracat Kredi Sigortasının Fonksiyonları Teminat Fonksiyonu Ticari ve politik risklere karşı tahsilat güvencesi Hizmet Fonksiyonu Alıcı firmalar

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI (KAPSAMLI) UYGULAMA ESASLARI

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI (KAPSAMLI) UYGULAMA ESASLARI KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI PROGRAMI (KAPSAMLI) UYGULAMA ESASLARI TARİH : 01/02/2015 BİRİM : Operasyon ve Raporlama Müdürlüğü Müşteri İlişkileri Müdürlüğü Ankara Bölge Sigorta Müdürlüğü Tazminat

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Müşteri No. İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye şkin Bilgiler sayfası, Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi İle İlgili Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Kapak Sayfası, Sözleşme Öncesi

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı

YATIRIM TAMAMLAMA EKSPERTİZİ VE VİZESİ İÇİN İSTENECEK BELGELER

YATIRIM TAMAMLAMA EKSPERTİZİ VE VİZESİ İÇİN İSTENECEK BELGELER YATIRIM TAMAMLAMA EKSPERTİZİ VE VİZESİ İÇİN İSTENECEK BELGELER 1) Yatırım teşvik belgesi aslı, 2) İthal makine ve teçhizat listesi aslı, 3) Yerli makine ve teçhizat listesi aslı, 4) Yatırımın gerçekleşme

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI Kısaca Türk Eximbank 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 1989 yılında sigorta faaliyetlerine başlanmıştır. Ekonomi Bakanlığı na bağlıdır. Sermayesinin

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %..

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %.. İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. Pazarlama Müdürlüğü

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. Pazarlama Müdürlüğü TÜRK EXIMBANK 1 İhracatın Finansmanı Pazarlama Müdürlüğü 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

ESENYURT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER

ESENYURT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER ESENYURT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka Değişikliği Dilekçe 1 İş günü 2 Key

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

İPOTEKLİ İHTİYAÇ KREDİSİ / EV GELİŞTİRME KREDİSİ / ARSA KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU (Konut Finansmanı Harici) FAİZ ORANI

İPOTEKLİ İHTİYAÇ KREDİSİ / EV GELİŞTİRME KREDİSİ / ARSA KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU (Konut Finansmanı Harici) FAİZ ORANI İPOTEKLİ İHTİYAÇ KREDİSİ / EV GELİŞTİRME KREDİSİ / ARSA KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU (Konut Finansmanı Harici) ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İPOTEKLİ İHTİYAÇ KREDİSİ / EV GELİŞTİRME KREDİSİ / ARSA KREDİSİ

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

2016/ 16 KARAR MAMÜL ( İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ )

2016/ 16 KARAR MAMÜL ( İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ ) 2016/ 16 KARAR MAMÜL ( İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ ) ÖDEME ŞEKLİ: Mahsup / Türk Lirası UYGULAMA DÖNEMİ: 01.01.2017 31.12.2017 İLK MÜRACAATLARDA İSTENEN EVRAKLAR : TİCARET SİCİL KURULUŞ GAZETESİ ( ASLI VEYA

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI ÜRÜNE AİT BİLGİLER: İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı İHTİYAÇ KREDİSİ TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: FAİZ MASRAFIN

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN TARİHÇESİ Ver. No Tarih Hazırlayan/ Değişiklik Yapan Onaylayan Açıklama V1.0 11/08/2017 Serpil CAN/ Gökhan ELİBOL Mahmut

Detaylı

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI MÜŞTERİ/TC Kimlik No: MUHATAP : Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye / İstanbul KONU

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER EK - VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER. Kurucularca imzalanmış ortaklık ana sözleşme taslağı.. Varlık yönetim şirketi kurulmasından beklenen faydayı analiz eden ve yapılması düşünülen

Detaylı

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :..

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :.. MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU Fotoğraf Yapıştırınız Form No: Müracaat Tarihi : / /. 1. Firmayı Temsil Edecek Üye Bilgileri Adı ve Soyadı: Doğum

Detaylı

SEYAHAT ACENTALARININ BAŞVURU VE KURULUŞ İŞLEMLERİ

SEYAHAT ACENTALARININ BAŞVURU VE KURULUŞ İŞLEMLERİ SEYAHAT ACENTALARININ BAŞVURU VE KURULUŞ İŞLEMLERİ Ülkemizde seyahat acentalığı faaliyeti göstermek isteyen kuruluşların bu faaliyetlerini gösterebilmeleri için 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %..

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %.. İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca

Detaylı

TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ

TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ TÜRK EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA FAALİYETLERİ Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. BANKAMIZ FAALIYETLER SIGORTA KREDILER RAKAMLAR Türkiye nin tek resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank 1987 yılında Bakanlar

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI ANANAS OTEL İÇİN İKRAZ İSTEK FORM VE TAAHHÜTNAMESİ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI ANANAS OTEL İÇİN İKRAZ İSTEK FORM VE TAAHHÜTNAMESİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI ANANAS OTEL İÇİN İKRAZ İSTEK FORM VE TAAHHÜTNAMESİ Banka Adı Şube Adı Şube Kodu Banka Hesabı İBAN Numarası T R İKRAZ Vade

Detaylı

Sayın Üyemiz; Kefil göstermeden yapacağınız İKRAZ başvurunuzun en kısa zamanda olumlu olarak sonuçlanması için, İkraz İstek Form ve Taahhütnamesinin

Sayın Üyemiz; Kefil göstermeden yapacağınız İKRAZ başvurunuzun en kısa zamanda olumlu olarak sonuçlanması için, İkraz İstek Form ve Taahhütnamesinin Sayın Üyemiz; Kefil göstermeden yapacağınız İKRAZ başvurunuzun en kısa zamanda olumlu olarak sonuçlanması için, İkraz İstek Form ve Taahhütnamesinin düzenlenmesi ile ilgili örnek çalışma bilgilerinize

Detaylı

Şirket Ismi : Kayıtlı Ofis Adresi: Telefon : Faks : İş adresi : Sicil No : Vergi Numarası : Çalışılan Banka Bilgileri : Sermaye :

Şirket Ismi : Kayıtlı Ofis Adresi: Telefon : Faks : İş adresi : Sicil No : Vergi Numarası : Çalışılan Banka Bilgileri : Sermaye : Bu soru formu kredi sigortası teklif çalışması için gerekli bilgi taleplerini içerir. Verilecek bilgiler Euler Hermes tarafından kesinlikle gizli tutulacaktır. 1) Şirket Bilgileri Şirket Ismi : Kayıtlı

Detaylı

Ödeyen Değişiklik Talep Formu

Ödeyen Değişiklik Talep Formu Bildirim Tarihi Ödeyen Değişiklik Talep Formu Katılımcı Ad ve Hesabına Katkı Payı Ödeyen Kişi Bilgileri Gerçek Kişi - Kişisel Bilgiler Sözleşme No T.C. Kimlik No Kimlik Belge Türü n Ehliyet n Nüfus Cüzdanı

Detaylı

Günde en az 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftada azami 45 saat

Günde en az 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftada azami 45 saat T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İLANI İl Müdürlüğümüzce aşağıda gösterilen bilgiler ve Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği nde yer alan belgelere uygun olarak İşbaşı Eğitim

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. TÜKETİCİ KREDİLERİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU 1- Giriş İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 23. maddesi uyarınca tüketiciye tüketici

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman TÜRK EXIMBANK 1 İhracatın Finansmanı BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Ülkemizin Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BAŞKAN ADAYLARI 3 Mart 2018 tarihinde (çoğunluk sağlanamadığı takdirde 4 Mart 2018 tarihinde) yapılacak 4. Olağan Seçimli Genel Kurulda Federasyon Başkanlığına aday olacaklarda aranacak şartlar ve istenen

Detaylı

n SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALTINOVA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

n SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALTINOVA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALTINOVA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka/Ptt Şube Değişikliği SİGORTALILIK DURUMU

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. Metin ÇELİK. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Pazarlama Müdürlüğü Müdür

TÜRK EXIMBANK. Metin ÇELİK. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Pazarlama Müdürlüğü Müdür TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı Genel Müdürlük Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:19 34768 Ümraniye / İSTANBUL Telefon: +90 (216) 666 55 00 Faks: +90 (216) 666 55 99 e-posta : info@eximbank.gov.tr

Detaylı

ALANYA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ALANYA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka / Ptt Şube Değişikliği SİGORTALILIK DURUMU 4/a ve 4/b liler için; 1-Talep Dilekçesi 20 İŞ GÜNÜ 2 Emzirme Ödeneği

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi Başvuru Bilgileri Başvuru No Ad TCKN İletişim Bilgileri Ev Adresi İş Adresi Cep Telefonu İş Telefonu Ev Telefonu İletişim Telefonu İletişim Adresi İletişim Eposta Adresi KEP Adresi TÜKETİCİ KREDİSİ EK

Detaylı

2)İşveren ile katılımcı arasında imzalanacak sözleşme ve İl Müdürlüğümüzün onay vermesi durumunda geçerlilik kazanacaktır.

2)İşveren ile katılımcı arasında imzalanacak sözleşme ve İl Müdürlüğümüzün onay vermesi durumunda geçerlilik kazanacaktır. TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI 1-İşverenden İstenen Belgeler: a) Talep dilekçesi (EK-1) b) İşveren taahhütnamesi (EK-20), c) Ön Talep Formu (EK-35), d) İşveren türüne

Detaylı

Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği. 22 Ekim 2010. Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız.

Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği. 22 Ekim 2010. Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız. Sayı : 2010/232 Konu: Elektrik Enerjisi Desteği 22 Ekim 2010 Değerli Üyemiz, İlgi: 29 Haziran 2010 tarih ve 2010/171 sayılı yazımız. İlgi yazımızda, Turizm Belgeli Tesislerde elektrik enerjisi desteğinin

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ R.G 58 27 Mart 2009 TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ AMAÇ 1. Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu tarafından bankaların donuk kredilerinin

Detaylı

ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ

ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü B.02.1. HZN.0.09.01.01 SAYI:2009-GNL-1 TARĐH:23.07.2009 1.ĐHRACAT ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ Đhracat bedellerinin tahsili 1.1.Đhracat bedelleri, Türk

Detaylı

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Şirket Adı: YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Lütfen tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurunuz, gerekirse sayfa ilave ediniz. Lütfen tüm sorulara cevap veriniz. 1)MÜŞTERİ BİLGİLERİ Ticaret Siciline

Detaylı

DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir.

DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir. DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir. Milli Piyango Sayısal Oyunlar Bayiliği Devir İşlemleri Hakkında Duyuru Bu amaçla,

Detaylı

BÖLÜM I Genel Bilgiler

BÖLÜM I Genel Bilgiler BÖLÜM I Genel Bilgiler 1. Şirket Bilgileri Tüzel Kişi Şirket Unvanı ve Şirket Türü* Kuruluş Tarihi* Kayıtlı Adresi* Faaliyet Adresi* Çalışılan Banka Bilgileri* Ortaklık Yapısı, Sermayedarlar ve Hisse Dağılımı

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %..

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %.. İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

ÇERKEZKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER

ÇERKEZKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER ÇERKEZKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Adres Değişikliği İşlemleri 1- Dilekçe 1

Detaylı

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GER DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ HAZIRLAYAN ONAYLAYAN ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GİRİŞ BÖLÜM NO REVİZYON NO REVİZYON

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

SON BEŞ YILA AİT YILLIK GELİR VERGİLERİ VE ÖDEDİĞİ GELİR VERGİSİ ( BİN TL) YILI NET GELİR ÖDEDİĞİ GELİR VERGİSİ

SON BEŞ YILA AİT YILLIK GELİR VERGİLERİ VE ÖDEDİĞİ GELİR VERGİSİ ( BİN TL) YILI NET GELİR ÖDEDİĞİ GELİR VERGİSİ EK- ŞİRKET KURUCULARINA/HİSSE DEVRALACAKLARA İLİŞKİN BEYANNAME (GERÇEK KİŞİLER) ADI-SOYADI : DOĞUM YERİ VE TARİHİ : UYRUĞU : ANA ADI : BABA ADI : İKAMETGAH ADRESİ : ÖĞRENİM DURUMU : (Ayrıntılı) HALEN ÇALIŞTIĞI

Detaylı

KARACABEY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka Değişikliği 1- Dilekçe 5 gün

KARACABEY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka Değişikliği 1- Dilekçe 5 gün KARACABEY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDE YAPILAN İŞLEMLER VE İSTENEN BELGELER NO HİZMET ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Banka Değişikliği 1- Dilekçe 5 gün 2 Aylık Ödeme

Detaylı

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Şikayet Matbuu şikayet dilekçesi ve varsa ekleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Kayıda giriş

Detaylı

Sabit Faizli Konut Finansmanı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Formu

Sabit Faizli Konut Finansmanı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Formu Sabit Faizli Konut Finansmanı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Formu İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Konut Finansmanı Kuruluşlarınca Verilecek Sözleşme

Detaylı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.)

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.) Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, ülke menfaati açısından gerekli olan hallerde,

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 GÜZ MÜLAKAT-DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ASİL LİSTE ADI SOYADI SONUÇ SERKAN BAYRAM BAŞARILI-ÖZEL ÖĞRENCİ İLAN TARİHİ

Detaylı

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ Madde 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ İşbu sözleşme, bir tarafta GÜRGENLER İNŞAAT VE TESİSAT MALZ.SAN VE TİC A.Ş (bundan sonra GÜRGENLER olarak yazılacaktır) ile diğer

Detaylı

KURUM PORTAL KULLANIMINA İLİŞKİN ÜCRET VE DİĞER ESASLARA DAİR SÖZLEŞME

KURUM PORTAL KULLANIMINA İLİŞKİN ÜCRET VE DİĞER ESASLARA DAİR SÖZLEŞME KURUM PORTAL KULLANIMINA İLİŞKİN ÜCRET VE DİĞER ESASLARA DAİR SÖZLEŞME 1. TARAFLAR l.l. Bu Sözleşmenin tarafları; Adalet Bakanlığı ve... kurum/şirketidir.... kurumu/şirketi bundan sonra "Kurum" olarak

Detaylı

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. (İHALE KOMİSYONU) BAŞKANLIĞI NDAN ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. NİN ENA ELEKTRİK ÜRETİM LİMİTED

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ GERÇEK KİŞİ (HAKİKİ ŞAHIS) İŞLEMLERİ 1 GERÇEK KİŞİ-KAYIT Kuruluş

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI NA AİT 35 TC 950 PLAKALI MAKAM ARACININ FULL KASKO SİGORTASININ YAPTIRILMASI İŞİ İÇİN TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAME

İZMİR TİCARET ODASI NA AİT 35 TC 950 PLAKALI MAKAM ARACININ FULL KASKO SİGORTASININ YAPTIRILMASI İŞİ İÇİN TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAME 31.05.2018 B-21 Sayın İlgili, Aşağıda teknik ve idari şartnamesi verilen Odamızca 35 TC 950 plakalı makam aracının Full kasko yaptırılması işi için fiyat teklifinizi ve ön yeterlilik belgelerinizi, kapalı

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Şirket Kurulması İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Şirket Kurulması İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Şirket Kurulması İşlem Basamakları 2013 ŞİRKET KURULMASI İŞLEM BASAMAKLARI Anonim Şirket Kurulması (En Az 5 Ortak ve 50.000 TL Sermaye İle Kurulur) Şirket İsim

Detaylı

(Değişik:RG-5/3/ ) EK -1 VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER

(Değişik:RG-5/3/ ) EK -1 VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER (Değişik:RG-//06-96) EK - VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER. Kurucularca imzalanmış ortaklık ana sözleşme taslağı.. Varlık yönetim şirketi kurulmasından beklenen faydayı analiz eden

Detaylı

Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası

Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası : : : Kredi türü ihtiyaç ise; TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANDIRIM BİLGİLENDİRME FORMU (İhtiyaç Kredisi) Kredi türü taşıt ise; TÜKETİCİ KREDİSİ

Detaylı

B-21. Sayın İlgili,

B-21. Sayın İlgili, 19.11.2018 B-21 Sayın İlgili, Aşağıda teknik ve idari şartnamesi verilen İzmir Ticaret Odası na ait 35 DE 358 plakalı makam aracının kasko sigortasının yaptırılması işi için fiyat teklifinizi ve ön yeterlilik

Detaylı

STAJ İÇİN GEREKLİ BELGELER Adet Açıklama EK-1 İşyeri Staj Kabul Formu EK-2 Staj Başvuru Formu 2 Adet Staj Koordinatörü ve Okul Sanayi Koordinatörünün İmzasından Sonra i İşyerine Verilecektir. EK-3 Ders

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. (39/2001 Sayılı Yasa)

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. (39/2001 Sayılı Yasa) R.G. 67 20 Haziran 2002 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI (39/2001 Sayılı Yasa) Madde 23(2)B, (2)Ç ve (5) Altında Tebliğ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası, 39/2001 sayılı Bankalar

Detaylı

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu SİRKÜLER 2018/48: Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen web tabanlı Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) uygulaması konusunda

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. SABİT FAİZ ORANLI KONUT FİNANSMANI KREDİLERİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU 1-Giriş İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formunda yer alan bilgiler, işbu formun tüketiciye verildiği tarihten

Detaylı

2014 YILI PLANLAMA İLANI KAPSAMINDA AÇILACAK ÖZEL SAĞLIK KURULUŞU BAŞVURU ŞARTLARI İLE HAK SAHİPLİĞİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

2014 YILI PLANLAMA İLANI KAPSAMINDA AÇILACAK ÖZEL SAĞLIK KURULUŞU BAŞVURU ŞARTLARI İLE HAK SAHİPLİĞİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 2014 YILI PLANLAMA İLANI KAPSAMINDA AÇILACAK ÖZEL SAĞLIK KURULUŞU BAŞVURU ŞARTLARI İLE HAK SAHİPLİĞİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanan 2014 yılında Yeni

Detaylı

Genel Olarak Türk Eximbank

Genel Olarak Türk Eximbank 1 Genel Olarak Türk Eximbank Türkiye nin tek resmi ihracat destek kuruluşu 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefi Genel Müdürlüğün İstanbul a taşınması Müşteri odaklı proaktif strateji Yeni kredi

Detaylı

SİGORTAYA TABİ MEVDUAT VE KATILIM FONLARI İLE TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNCA TAHSİL OLUNACAK PRİMLERE DAİR YÖNETMELİK

SİGORTAYA TABİ MEVDUAT VE KATILIM FONLARI İLE TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNCA TAHSİL OLUNACAK PRİMLERE DAİR YÖNETMELİK SİGORTAYA TABİ MEVDUAT VE KATILIM FONLARI İLE TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNCA TAHSİL OLUNACAK PRİMLERE DAİR YÖNETMELİK 07/11/ 2006 Tarih ve 26339 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır. TASARRUF MEVDUATI

Detaylı

İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL

İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL Protokol No : 4250759 0000004250759 İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL Madde 1-Taraflar Bu Protokol Kamu İhale Kurumu (bundan

Detaylı

PTT ve TÜRK TELEKOM VAKFI EVLİLİK DESTEĞİ İSTEK FORMU/ TAAHHÜT VE KEFALET SENEDİ

PTT ve TÜRK TELEKOM VAKFI EVLİLİK DESTEĞİ İSTEK FORMU/ TAAHHÜT VE KEFALET SENEDİ PTT ve TÜRK TELEKOM VAKFI EVLİLİK DESTEĞİ İSTEK FORMU/ TAAHHÜT VE KEFALET SENEDİ İzmir-2 Caddesi No:40 / 6 Kızılay ÇANKAYA ANKARA Tel: 0312 418 2058 Faks: 0312 418 2065 www.pttvakfi.org.tr info@pttvakfi.org.tr

Detaylı

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME 05.04.2018 TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ve Karara İlişkin Tebliğ (2008-32/34)

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

Nüfus Cüzdanı No: Sürücü Belgesi No: Pasaport No: İkamet Tezkeresi No: Diğer (Adı ve Numarası): Ev:

Nüfus Cüzdanı No: Sürücü Belgesi No: Pasaport No: İkamet Tezkeresi No: Diğer (Adı ve Numarası): Ev: KARA PARA ŞÜPHELİ İŞLEM DAHİLİ BİLDİRİM FORMU GİZLİDİR Gönderilecek Adres: Uyum Birimi Groupama Genel Müdürlük Eski Büyükdere Caddesi No:2 Groupama Plaza Maslak - İstanbul A- FORMU DÜZENLEYEN PERSONELİN

Detaylı

C-İşletme Kayıtlarının

C-İşletme Kayıtlarının İşletme kayıtlarının düzeltilerek gerçek duruma uygun hale getirilmesinden faydalanmak isteyen mükelleflerin en geç 30 Kasım 2016 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir.

Detaylı

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011)

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) 2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) Kurumumuzca hazırlanan ve 07.01.2011 tarihli, 27808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI AMASYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞOVA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI AMASYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞOVA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI AMASYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞOVA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

Detaylı

% 15 KKDF ve % 5 BSMV de tahsil edilmektedir. Tahsis Ücreti (TL)

% 15 KKDF ve % 5 BSMV de tahsil edilmektedir. Tahsis Ücreti (TL) Arşiv-Araştırma Ücreti Müşteri Adı Soyadı Türkiye İş Bankası A.Ş. Mersis No: 0481005859000909 Açık Adres: Konaklar Mah. Meltem Sok. İş Kuleleri No:1 Levent - Beşiktaş 34330 İstanbul, Türkiye www.isbank.com.tr

Detaylı

: T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü nü, ANKÜSEM : Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ni, Proje

: T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü nü, ANKÜSEM : Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ni, Proje T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. ve ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ARASINDA ZİRAAT BANKASI GENÇ ÇİFTÇİ AKADEMİSİ PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Amaç ve kapsam Madde:1 İşbu protokol, T.C.

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. 1.6 Sigorta Bedeli Poliçe üzerinde belirtilen ilgili Sigorta Yılı na ait teminat tutarıdır.

ÖZEL ŞARTLAR. 1.6 Sigorta Bedeli Poliçe üzerinde belirtilen ilgili Sigorta Yılı na ait teminat tutarıdır. PR M ADEL HAYAT S GORTASI ÖZEL ŞARTLAR şbu Sözleşme, bu Sözleşmenin parçasını oluşturan Başvuru Formu, Poliçe, Özel Şartlar, Hayat Sigortaları Genel Şartları ve Poliçeye ait her türlü form, ek zeyilleriyle

Detaylı

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850)

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850) TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. 0 (850) 200 55 00 www.eximbank.gov.tr TÜRK EXIMBANK YASAL STATÜ 1987 yılında kuruldu (Bakanlar Kurulu Kararı ile) Sermayesinin tamamı Hazine ye ait Ülkemizin tek resmi

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi SIRA NO 1 2 3 4 5 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ İADE İŞLEMLERİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ KAYIP İŞLEMLERİ

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 2 GERÇEK KİŞİ KURULUŞ GERÇEK KİŞİ ADRES, SERMAYE, UNVAN, İŞTİGAL KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİ

Detaylı