ALLAH'IN ELÇİLERİ: PEYGAMBERLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALLAH'IN ELÇİLERİ: PEYGAMBERLER"

Transkript

1 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D ALLAH'IN ELÇİLERİ: PEYGAMBERLER. "Allah (c.c.) tarafından inanç esaslarını, ibadet biçimlerini, ahlak kurallarını, ilahî emir ve yasakları insanlara bildirmek, onlara iyiyi ve güzeli, doğruyu ve yanlışı açıklamakla görevlendirilmiş ve vahiyle desteklenmiş kişilere denir. Onur Öğretmen'in yaptığı tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir? A) Peygamber B) Alim C) Melek D) Halife. Yüce Allah (c.c.), tarih boyunca toplumlara pek çok peygamber göndermiş ve gönderdiği bütün peygamberleri de insanlar arasından seçmiştir. Buna göre, peygamberlerin insanlar arasından seçilmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Vahyin muhatabı insanlar olduğundan, iletişim kurmak kolaylaşır. B) İnsanların ihtiyaçlarını, problemlerini, duygularını en iyi yine bir insan anlar. C) Peygamberler insanlarla aynı ortamda bulunacağı için yaşantısıyla güzel örnek olabilmesi için D) İnsanlar inanmadıkları peygamberlere rahat bir şekilde kötülük yaparlar.. Aşağıdakilerden hangisi Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Peygamberden biri değildir? A) Hz. Muhammed (s.a.v.). Aşağıdakilerden hangisi, Kur'an'da adı geçen peygamberlerdendir? A) Üzeyr (a.s.) B) Lokman (a.s.) C) Nuh (a.s.) D) Şit (a.s.) B) Hz. Nuh (a.s.) C) Hz. Yuşa (a.s.) D) Hz. Âdem (a.s.). Allah (c.c), insanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar pek çok peygamber göndermiştir. İlk ve son olarak gönderilen peygamberler aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru verilmiştir? A) Hz. Âdem (a.s.) Hz İbrahim (a.s.) B) Hz. Musa (a.s.) Hz. Muhammed (s.a.v.) C) Hz. Âdem (a.s.) Hz. Muhammed (s.a.v.) D) Hz. Muhammed (s.a.v.) Hz. Âdem (a.s.). Sözlük anlamı; "haberci, elçi, haber getiren" olan kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Kur'an B) Peygamber C) Vahiy D) Melek. "Yerine göre müjdeleyici ve sakındırıcı olarak peygamberler gönderdik ki insanların peygamberlerden sonra Allah'a karşı bizi imana çağıran kimse olmadı diye bir bahaneleri olmasın! Allah izzet ve hikmet sahibidir." (Nisa suresi,. ayet) Bu ayetten aşağıdaki sonuçların hangisine ulaşılamaz? A) Peygamberler, insanlara Allah'ın emir ve yasaklarını tebliğ ederler. B) Peygamberler, müjdeleyici ve sakındırıcıdır. C) İnsanlar doğru yolu Peygamberlere ihtiyaç duydamadan da bulabilirler. D) Peygamberler, insanları Allah'ın birliğine davet ederler.

2 ALLAH'IN ELÇİLERİ: PEYGAMBERLER. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. I. Allah'ın seçkin kullarıdır. II. İnsanları hak dine davet ederler. III. Vahiy ile desteklenirler. IV. İlk peygamber, Hz. Muhammed (s.a.v.)'dir. Numaralanmış ifadelerden hangileri Peygamberlerle ilgili yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız IV C) II ve III D) III ve IV. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberler aracılığı ile insanlara bildirilen ortak mesajlardan biri değildir? A) İnsanların dünya ve ahirette mutlu olmalarını sağlacak mesajlar iletmek. B) İlahi kitap ve kanunlarını tebliğ etmek. C) İnsanların yaptığı yanlış davranışları affetmeyip cezalandırmak D) İnsanların Allah'a inanmalarını sağlamak.. "Peygamber, Rabb'i tarafından kendisine indirilene iman etti mü'minler de (iman ettiler). Her biri Allah'a meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler. 'Allah'ın peygamberlerinden hiçbiri arasında ayrım yapmayız. İşittik, itaat ettik. Ey Rabimiz, affına sığındık! Dönüş sanadır' dediler." (Bakara suresi,. ayet) Bu ayette aşağıdakilerin hangisi vurgulanmaktadır? A) Her topluluk için birden fazla peygamber gönderilmiştir. B) Peygamberler, vahiy ile desteklenmezler. C) Topluluklar, yalnızca kendilerine gönderilen peygambere inanmalıdır. D) Peygamberlere iman, iman esaslarındandır.. Bir topluma liderlik etmek, insanları eğitip güzel davranışlara yönlendirmek, kötü davranışlardan alıkoymak zor bir iştir. Hele bir de insanların geçmişe dair katı ön yargıları varsa iş daha da zorlaşır. Böyle zor bir görevi yerine getiren kimselerin akıllı ve zeki olmaları şarttır. Bu paragrafta, peygamberlerin özelliklerinden hangisine dikkat çekilmektedir? A) Emanet B) Tebliğ C) Sıdk D) Fetanet. "O peygamberler ki Allah'ın gönderdiği emirleri duyururlar, Allah'tan korkarlar ve O'ndan başka kimseden korkmazlar." (Ahzab suresi,. ayet) Verilen ayetten peygamberlerle ilgili aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz? A) Allah'tan başka kimseden korkmazlar. B) Yalnızca Allah'a itaat ederler. C) Dini tebliğ ederler. D) İnsanlara sadece dünyada mutlu edecek şeyler tebliğ ederler.. Peygamberlere iman, Yüce Allah'ın farklı dönemlerde peygamberler gönderdiğine ve peygamberler tarafından bildirilenlerin doğru olduğuna şüphesiz bir şekilde inanmak demektir. Her Müslüman, aralarında ayrım yapmaksızın bütün peygamberlere iman eder. Peygamberlerin hepsini görevlendiren Allah (c.c.) olduğu için peygamberlerden herhangi birini inkâr etmek, hepsini inkâr etmek anlamına gelir. Bu paragrafta vurgulanan düşünce aşağıdakilerden hangisinde en kapsamlı şekilde ifade edilmiştir? A) Peygamberler Allah ın seçkin kullarıdır. B) Peygamberlerin diğer insanlardan en büyük farkı, Allah tan vahiy almalarıdır. C) Bir Müslümanın iman sahibi olabilmesi için bütün peygamberlere ve onların bildirdiklerine şüphesiz inanması gerekir. D) Bir peygamberi inkâr etmek, diğerlerini de inkâr etmek demektir.

3 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D PEYGAMBERLERİN ÖZELLİKLERİ ve GÖREVLERİ - I. Peygamberler, Allah tarafından seçilen ve görevlendirilen kişilerdir. Peygamberlik, kişinin çalışıp çabalayarak, çok ibadet ederek elde edemeyeceği bir mevkîdir. Buna göre, aşağıdaki ayetlerden hangisi Peygamberliğin çalışarak elde edilmeyip Allah tarafından verildiğini vurgulamaktadır? A) " Her millet için mutlaka bir uyarıcı (peygamber) bulunmuştur." (Fâtır suresi,. ayet) B) " Her ümmetin bir peygamberi vardır. Peygamberleri geldiği zaman, aralarında adaletle hükmedilir ve onlara asla zulmedilmez." (Yunus suresi,. ayet) C) "Allah, elçilik görevini kime vereceğini daha iyi bilir." (En'am suresi,. ayet D) " Biz, bir peygamber göndermedikçe (kimseye) azap edecek değiliz." (İsrâ suresi,. ayet). I. Güvenilir kişilerdir. II. Her zaman doğruyu söylerler. III. Akıllı ve zekidirler. IV. Her insan gibi günah işleyebilirler. Yukarıdaki özelliklerden hangisi Peygamberlere ait değildir? A) Yalnız I B) Yalnız IV C) II ve III D) III ve IV. Kur an-ı Kerim de Hz. Nuh un (a.s.), kavmine şöyle dediği bildirilmiştir: Bilin ki ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. (Şuarâ suresi,. ayet.) Bu ayette aşağıdaki peygamber özelliklerinden hangisi vurgulanmıştır? A) İsmet-Sıdk B) Tebliğ-Emanet C) İsmet-Fetanet D) Sıdk-Fetanet. "Arkadaş! Sakin ol. Ben kral değilim. Kureyş'ten kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum." Hz. Muhammed (s.a.v.) Peygamberimizin bu sözü aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnek oluşturur? A) Cesur olmak B) Alçakgönüllü olmak C) Sabırlı olmak D) Cömert olmak. Peygamberlerin fetanet sıfatına Enbiya suresi'nin. ayeti örnek niteliğindedir. "Andolsun, daha önce de İbrahim'e doğruyu yanlıştan ayırma yeteneğini verdik." Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin sıfatlarından olan "fetanet"le ilgilidir? A) Akıllı, zeki ve uzak görüşlü olmaktır. B) Günahtan uzak olmak, günah işlememektir. C) İlahi mesajları insanlara doğru şekilde aktarmaktır. D) Söz ve davranışlarıyla her zaman güvenilir olmaktır.

4 PEYGAMBERLERİN ÖZELLİKLERİ ve GÖREVLERİ - I. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin ortak özelliklerinden değildir? A) Sıdk B) Fetanet C) Tebliğ D) Zenginlik. Peygamberlerin yaptığı her şey vahiy kaynaklıdır. Onlar söz, fiil ve davranışları ile insanlara en güzel örnektirler. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin özelliklerinden değildir? A) Dürüst ve güvenilirdirler. B) Sabır ve sebat sahibidirler. C) Sadece kendi fikirlerini önemserler. D) Baskı ve zorlamalar karşısında bile doğruluktan asla vazgeçmezler.. Mucize, peygamberlere ait temel özelliklerdendir. Mucize; peygamberlerin, kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah ın izni ve yaratmasıyla gösterdikleri olağanüstü olaylardır. Buna göre, mucizelerle ilgili; I. Sadece peygamberler mucize gösterebilir. II. Peygamberlerin mucize gösterme amaçları peygamberliklerini inanmayanlara ispat etmektir. III. Peygamberler, istedikleri zaman mucize gösterebilirler. yargılarından hangisi söylenemez?. Peygamberlerin, günah işlemekten korunmuş olmalarına ---- denir. Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir? A) İsmet B) Fetanet C) Sıdk D) Emanet A) Yalnız III B) I ve II C) I ve III D) II ve III. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin görevlerinden değildir? A) İlahî emir ve yasakları bütün insanlara duyurmak B) Allah'ı en doğru şekilde tanıtmak C) İnanç ve ibadet şekillerini öğretmek D) Hak ve hakikatleri yalnızca yakın akrabalarına tebliğ etmek. "Kitap'ta İsmail'i de an, o gerçekten sözünde dosduğruydu, resul ve nebiydi." (Meryem suresi,. ayet) Bu ayette Peygamberlere ait hangi özellik vurgulanmaktadır? A) Emanet B) Sıdk C) Fetanet D) İsmet

5 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D PEYGAMBERLERİN ÖZELLİKLERİ ve GÖREVLERİ - II. "O peygamberler ki Allah'ın gönderdiği emirleri duyururlar, Allah'tan korkarlar ve O'ndan başka kimseden korkmazlar.". (Ahzab suresi,. ayet) Bu ayette peygamberlerin aşağıdaki özelliklerinin hangisinden bahsedilmemiştir? A) Allah'ın emir ve yasakları tebliğ ederler. B) Yalnızca Allah'a itaat ederler. C) Allah'tan başka kimseden korkmazlar. D) İnsanlar arasında ayrım yapmazlar. "Ben şaka da olsa sadece doğruyu, hak ve hakikatı söylerim." Hz. Muhammed (s.a.v.). Aşağıdaki ayetlerden hangisi Peygamberlerin emanet (güvenilir olmak) sıfatıyla ilgilidir? A) "O peygamberler ki Allah'ın gönderdiği emirleri duyururlar, Allah'tan korkarlar ve O'ndan başka kimseden korkmazlar." (Ahzab suresi,. ayet) B) "Hiçbir peygamberin emanete ihanet etmesi düşünülemez." (Âl-i İmran suresi,. ayet) C) "Kitapta İbrahim'i an. Zira o, sıdkı bütün bir kimse, bir peygamberdi." (Meryem suresi,. ayet) D) "Ey Yusuf! "Ey doğru sözlü kişi" (Yusuf Suresi,. ayet) Peygamberimizin bu sözü aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnek oluşturur? A) Tebliğ B) Sıdk C) İsmet D) Fetanet. Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara ayetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. (Bakara suresi,. ayet) Bu ayete göre aşağıdaki çıkarımlardan hangisine ulaşılamaz? A) Peygamberler, Allah tan aldıkları vahyi insanlara hiç değiştirmeden tebliğ etmişlerdir. B) Peygamberler, muhataplarına dinlerinin gereklerini öğretmişlerdir. C) Peygamberler melekler gibidirler, yeme ve içme ihtiyaçları yoktur. D) Peygamberler, insanları kötü davranışlara karşı uyarmış ve onların günahlardan uzak durmalarını öğütlemişlerdir.. Günah işlememeleri Peygamberlik öncesi hayatlarında da şirk ve küfürden uzak durmaları Kötü fiillerden, günahlardan uzak durmak için Allah'a sığınmaları Bu bilgiler, aşağıdaki peygamber sıfatlarından hangisine aittir? A) Fetanet B) İsmet C) Tebliğ D) Emanet. "Her peygambere mutlaka insanların inanmakta olageldikleri şeyler cinsinden bir mucize verilmiştir. Ama bana verilen (mucize) ise vahiydir ve bunu bana Allah vahyetmiştir..." (Hadis-i Şerif) Buna göre, aşağıdakilerden hangisi Hz. Mu hammed'in mucizelerinden biridir? A) Kur'an-ı Kerim B) Ölüleri diriltmesi C) Ateşin kendisini yakmaması D) Asasını yere attığında ejderhaya dönüşmesi

6 PEYGAMBERLERİN ÖZELLİKLERİ ve GÖREVLERİ - II. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Allah'ı (c.c.) zâtında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, O'nun tek ve eşsiz olduğuna inanmak, hiçbir şeyi eş koşmadan ibadeti sadece Allah'a (c.c.) yapmaktır. Bu açıklama aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir? A) Şirk B) Tevhid C) Doğruluk D) Cesaret. Ahlaki ilkelere uymak, Peygamberlerin ortak mesajlarından biridir. Peygamberler, insanları güzel davranışlarda bulunmaya, kötü davranışlardan kaçınmaya yönlendirir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi ahlakî ilkelere uyan toplumların özelliklerinden değildir? A) Toplumda barış ve huzurun hâkim olması B) Yeryüzünde iyiliğin yayılması C) Kötülüğün yok edilememesi D) İnsanların güzel davranışlarda bulunması. Aşağıdakilerden hangisi tevhid inancına davet eden ayetlerdendir? A) "Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u (gönderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin ondan başka tanrınız yoktur. Sizler yalan uyduranlardan başkası değilsiniz." (Hûd suresi,. ayet) B) "Biz, insana ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir " (Ankebut suresi,. ayet) C) "Kitapta İbrahim'i de an. Zira o sıdkı bütün bir kimse, bir peygamberdi." (Meryem suresi,. ayet) D) "Bilin ki ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim" (Şuara Suresi,. ayet). Ben, kendime peygamberleri örnek alıyor ve hayatımı ona göre yaşamaya çalışıyorum. diyen aşağıdaki öğrencilerden hangisi sözlerine uygun davranmamıştır? A) Ödevini yapmadığı gün eksi not almamak için öğretmenine hasta olduğunu söyleyen Ada B) Arkadaşının maça giderken kendisine emanet ettiği parayı döndüğünde geri veren Furkan C) Teneffüste bir arkadaşının diğerine vurduğunu gören ve müdür yardımcısına gördüklerini yaşandığı gibi anlatan Eylül D) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğrendiği bilgilerden bazılarını eve gidince küçük kardeşine anlatan Tarık. Yüce kitabımız Kur'an'da peygamberlere gelen mesajların en önemli ortak yönünü ve anlayışını ifade eder. Verilen bilgi aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir? A) Şirk B) Tevhid C) Doğruluk D) İbadet. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin görevlerinden biri değildir? A) Vahiyleri (ilahi emir ve yasakları) bütün insanlara duyurmak B) Vazifelerini Allah'ın isteklerine göre yürütmek C) Baskılara boyun eğmemek D) Hayatını tamamen toplumun örf ve âdetlerine göre yaşamak

7 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D PEYGAMBERLER İNSANLAR İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR. Allah (c.c.), kullarını en doğru yola yönlendirmek için yine insanlar arasından onlara peygamberler göndermiştir. Aşağıdakilerden hangisi bunun sebeplerinden biri değildir? A) Allah tarafından gönderilen ilahî emir ve yasakların insanlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlamıştır. B) Peygamberler Allah tarafından gönderilen vahiyleri kendi dilleri ile insanlara iletmiştir. C) İnsanlara örnek ve rehber olması gereken kişinin yine bir insan olmasıdır. D) Peygamberlerin insanüstü özelliklere sahip olmaları ve melekler sınıfında bulunmalarıdır.. Aşağıdaki ayetlerden hangisi peygamberlerin insanlar arasından seçildiğine kanıt niteliğindedir? A) " Allah, elçilik görevini kime vereceğini daha iyi bilir" (En'am suresi,. ayet) B) " Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var" (Mü'min suresi,. ayet) C) " Her millet için mutlaka bir uyarıcı (peygamber) bulunmuştur." (Fatır suresi,. ayet) D) " Şunu söyle; Eğer yeryüzünde yerleşmiş gezip dolaşan melekler olsaydı elbette onlara gökten, peygamber olarak bir melek gönderirdik." (İsra suresi,. ayet). "De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilahınızın yalnızca tek bir ilah olduğu vahiy ediliyor. Artık O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma dileyin." (Fussilet suresi,. ayet) Verilen ayette, aşağıdakilerden hangisi vurgulanmamaktadır? A) Peygamberlerin melekler arasından seçilmesi. B) Tevhid inancı C) Bağışlayıcının Allah olduğu D) Allah'a ve dinine yönelme. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) doğmadan babasını, çok küçük yaştayken de annesini kaybetmiştir. Kendisi de yetim ve öksüz olarak büyüyen Hz. Muhammed (s.a.v.), yetim be öksüzlere karşı şefkat ve merhametli olmamızı öğütlemiştir. Aşağıda verilen hadislerden hangisi bu paragrafla ilişkilendirilemez?. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin nedenlerinden değildir? A) İnsan ancak kendisi gibi bir insanı örnek alır. B) Peygamberler insanlara örnek olsun diye Allah tarafından seçilir. C) Erdemli ve onurlu bir hayatın nasıl yaşanacağını gösterir. D) Peygamberlerin gaybı bilmeleri A) "Müslümanlar içinde en hayırlı ev; içinde yetime iyi muamele edilen evdir." B) "Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan fakiri yedir, yetimin başını okşa." C) "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır." D) "Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir."

8 PEYGAMBERLER İNSANLAR İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. (Hadis-i Şerif) Söz ve davranışlarıyla bütün insanlığa en güzel örnek olan Hz. Muhammed in bu sözünün ışığında; I. İnsanlara karşı zorluk çıkarmak yerine kolaylık yolu tercih edilmelidir. II. Bir hata ve kusur işlediklerinde kalpleri kırılmayacak bir üslupla uyarılmalıdır III. İnsanlar ne kadar büyük suç işlerlerse işlesinler asla ceza verilmemelidir. hangilerine ulaşılamaz? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I, II ve III. "Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik." (Sebe suresi,. ayet) Verilen ayetten aşağıdaki sonuçların hangisine ulaşılır? A) Hz. Muhammed (s.a.v.) son peygamberdir. B) Tüm insanlığa gönderilmiştir. C) Hz. Muhammed (s.a.v.) çok merhametlidir. D) Hz. Muhammed (s.a.v.) insanlara değer verir.. Kuşu ölen bir çocuğa başsağlığı ziyaretine gitmesi, Bir bayram günü cami çıkışında ağlarken gördüğü yetim çocukla ilgilenip ihtiyacını karşılaması Oğlu İbrahim öldüğünde ağlaması Taif'te taşlandığında Allah'tan onların helakini değil affedilmelerini istemesi Peygamberlerimizin (s.a.v.) bu davranışları aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnek oluşturur? A) Cesaretli olmak B) Çalışkan olmak C) Sabırlı olmak D) Merhametli olmak. Hz. Peygamber (s.a.v.) ve ordusu seferden dönüyordu. Yol kenarında yavrularını emziren bir köpek gördü. Ordunun içinden bu köpeğe kimsenin rahatsızlık vermemesi için bir asker çağırdı ve ona "En son nefer geçene kadar bu köpeği bekle, kimse rahatsız etmesin. Etmek isteyene engel ol. Sonra sen de orduya katıl" dedi ve her ihtimale karşı yolunu da değiştirdi. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bu tavrı aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnektir? A) Misafire cömert davranır. B) Hayvanlara karşı şefkatlidir. C) Komşularıyla iyi geçinir. D) Adaletli ve cesaretlidir.. Peygamberlerin insanlar için rehber ve örnek olmalarına aşağıdaki ayetlerden hangisi delil gösterilemez? A) "Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz. Çünkü O, israf edenleri sevmez." (A'raf suresi,. ayet) B) "And olsun ki Allah, Müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorken onlara kendi içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber gönderdi." (Âl-i İmran suresi,. ayet) C) "Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin." (Kalem suresi,. ayet) D) "Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere itaat edin ki amelerinizi boşa çıkarmayın." (Muhammed suresi,. ayet)

9 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D VAHİY ve VAHYİN GÖNDERİLİŞ AMACI. Aşağıdakilerden hangisi vahyin gönderilme nedenlerinden biri değildir? A) İnsanın dünya ve ahirette mutlu olmasını sağlamak. B) Vahiy aracılığı ile Allah'ın emirlerini öğrenmek. C) Erdemli ve inançlı yaşamanın ilkelerini öğretmek. D) Sadece dünya mutluluğunu sağlamak.. Gizli konuşmak Fısıldamak Seslenmek İlham vermek İşaret etmek anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Kutsal kitap B) Vahiy C) Melek D) Peygamber. Allah, vahiy göndererek insanlara büyük bir lütuf, yardım ve destek sağlamıştır. Kainattaki en büyük sorumluluk insana yüklenmiştir. İnsan, bu sorumluluğunu yerine getirebilmesi için vahiy ile aydınlanmaya hakikatleri öğrenmeye ihtiyaç duyar. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi vahyin insan üzerindeki etkilerinden değildir?. Aşağıdakilerden hangisi vahyin geliş şekillerinden biri değildir? A) Sadık rüya şeklinde B) Vahiy meleği aracılığı ile C) Uykuda iken D) Hayal âleminde A) İnsan, sorumluluklarının neler olduğunu bilir. B) Nelere inanması gerektiğini ve Allah'a nasıl ibadet edeceğini öğrenir. C) Yaratılış gayesini ve yaşam amacını kavrar. D) Eğitim ve öğretim durumunu belirler.. İşte bu (Kur an), bütün insanlara, bununla hem uyarılsınlar hem Allah ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler hem de akıl sahipleri öğüt alsınlar diye yapılmış bir bildirimdir. (İbrahim suresi,. ayet). I. İnsanların yanlış inançlarını düzeltmek, ahlaklarını güzelleştirmek II. İnsanlara çalışmayı bıraktırıp tembelleştirmek III. Ahiret hayatı hakkında bilgilendirmek Vahyin gönderiliş amaçlarıyla ilgili numaralanmış ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) Yalnız III Bu ayete göre, aşağıdakilerden hangisi son ilahi kitap Kur'an ın gönderiliş amaçları arasında yer almaz? A) İnsanların tevhit hakikati konusunda bilgilendirilmeleri B) İnsanların yanlış yaptıkları konularda uyarılmaları C) Kur an ı okuyup, düşünerek öğüt almaları D) Okunmasa bile her evde bulundurulup duvarlara asılması

10 VAHİY ve VAHYİN GÖNDERİLİŞ AMACI. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Vahiyle ilgili, I. Lafız ve manası Allah tarafındandır. II. Lafzı Arapça'dır. III. Belli kısımlarına âyet ve sûre adı verilir. ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III. Nazil olan vahiyleri yazan ve bunları kayıt altında tutan sahabilere ---- denir. Verilen tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) Hafız B) Halife C) İmam D) Vahiy kâtipleri. Yüce Allah (c.c.), insanlar arasından seçmiş olduğu Peygamberlere melek aracılığıyla vahiy göndermiştir. Aşağıdakilerden hangisi vahiy meleğidir? A) Azrail B) Cebrail C) Mikail D) İsrail. Hz Muhammed'e (s.a.v.) inen ilk vahiy ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Ramazan ayının. gecesinde indirilmiştir. B) Mekke'de Hira Mağarası'nda indirilmiştir. C) Hz. Muhammed'in peygamberliğini başlatmıştır. D) Yasin suresinin ilk ayetidir.. İlk vahiy miladi yılında, Mekke'de bulunan Nur Dağı'ndaki ----,Ramazan ayında, Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlamıştır. Buna göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Hira Mağarası'nda B) Medine'de C) Mescid-i Aksa'da D) Uhud Dağı'nda. Yüce Allah, emir, yasak ve öğütlerini peygamberlerine gönderdiği vahiy yoluyla iletmiştir. Buna göre, Hz. Muhammed (s.a.v.)'e gelen ilk vahiydeki ilahi emir aşağıdakilerden hangisidir? A) Oku B) Oruç tut C) Zekat ver D) Namaz kıl. rehberdir. şifadır. Vahiy insanlar için,? yolu aydınlatan bir ışıktır. açıklamadır. Diyagramda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez? A) rahmettir. B) delildir. C) kılavuzdur. D) sıkıntıdır.. Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın (c.c.) emirlerini, yasaklarını ve öğütlerini farklı yollarla peygamberlerine bildirmesine verilen isimdir? A) İlham B) Sünnet C) Vahiy D) Günah

11 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D İLAHİ KİTAPLAR. İnsanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak için peygamberler aracılığıyla gönderilen; inanç, ibadet, ahlâk ve toplumsal kuralları içeren kitaplara ilahi kitap denir. Aşağıdakilerden hangisi ilâhi kitaplara verilen isimlerden biridir?. Aşağıda verilen kitaplardan hangisi ilahi kitaplardan biri değildir? A) Tevrat B) Mesnevî C) Zebur D) Kur'an-ı Kerim A) Sünnet B) Semavi kitap C) Ayet D) Hadis. " Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvalık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir? (Bakara suresi,. ayet) Verilen ayette, aşağıdaki inanç esaslarından hangisinin önemi vurgulanmaktadır? A) Peygamberlere iman B) Meleklere iman C) Kitaplara iman D) Kadere iman. I. Tevrat - Hz. Davut (a.s.) II. İncil - Hz. Musa (a.s.) III. Zebur - Hz. İsa (a.s.) IV. Kur'an-ı Kerim - Hz. Muhammed (s.a.v.) Numaralanmış olarak verilen ilahi kitap ve peygamber eşleştirmelerinden hangisi doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız IV C) I ve III D) II ve IV. Allah tarafından gönderilen mesajlar, "ilahi kitaplar" ve "suhuf" şeklinde isimlendirilmiştir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi Suhuf'a ait bilgilerden biri değildir? A) Sayfa kelimesinin çoğuludur. B) Dört kitaptan ayrı olarak peygamberlere gönderilmiştir. C) Suhuf gönderilen peygamberler; Hz. Âdem (a.s.), Hz. Şit (a.s.), Hz. İdris (a.s.), Hz. İbrahim (a.s.)'dır. D) Suhuflar tek bir kitap halinde nâzil olmuştur.. Yahudilerin kutsal kitabıdır. Diğer adı "Tora"dır. Ahd-i Atik (Eski Sözleşme) de denilmektedir. Özellikleri verilen ilahi kitap aşağıdakilerden hangisidir? A) İncil B) Kur'an-ı Kerim C) Zebur D) Tevrat

12 İLAHİ KİTAPLAR. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. I. Allah tarafından gönderilen, son ilahi kitaptır. II. Tamamı Allah'ın sözlerinden oluşur.. "And olsun ki biz, düşünüp öğüt alsınlar diye, sözü (vahiy) birbiri ardınca yetiştirmişizdir. (Aralıksız vahiylerimizi göndermişisizdir.)" (Kasas suresi,. ayet) III. Tüm insanlığa gönderilmiştir. IV. Ahd-i Cedîd (Yeni Sözleşme) olarak da bilinir. " Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız." (Nahl suresi,. ayet) Muzaffer Öğretmen'in, Kur'an-ı Kerim hakkında verdiği bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Yalnız IV B) I ve II C) II ve III D) III ve IV Buna göre, aşağıdakilerden hangisi ayetlerde vurgulanan düşüncelerden biri değildir? A) Her dönemde insanlara bir hayat rehberi gönderilmiştir. B) İnsan yaptıklarından sorumlu olmayan bir varlıktır. C) Peygamber vahiy aracılığı ile insanları doğru yola iletmiştir. D) İnsan, düşünebilen bir varlıktır.. Sıra No Peygamber Suhuf I. Hz. Âdem Sahife II. Hz. İbrahim Sahife III. Hz. Şit Sahife IV. Hz. İdris Sahife Tabloda kendilerine suhuf verilen peygamberler ile sayfa sayıları eşleştirmelerinden hangileri doğrudur? A) I ve II. B) I ve III. C) I ve IV. D) II ve IV.. İbret olmaz bize, her gün okuruz ezber de! Yoksa, bir maksad aranmaz mı bu âyetlerde? Lâfzı muhkem yalınız, anlaşılan, Kur ân ın: Çünkü kaydında değil hiçbirimiz ma nânın Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy un bu dizelerinde eleştirdiği konu aşağıdakilerden hangisidir? A) Kur an ın manasını anlama konusunda yeterli çabanın gösterilmemesi B) Kur an ı ezberleyen hafız sayısının çok az olması C) Kur an ı Arapça orijinalinden okuyabilen kişi sayısının gün geçtikçe azalması D) Müslümanların Kur an a karşı ilgilerinin memnuniyet verici olduğu. İnsan, düşünebilme ve seçim yapabilme özelliklerine sahip bir varlıktır. Aşağıdakilerden hangisi bu özellikleri ifade etmek için kullanılır? A) Akıl ve İrade B) İrade ve Vahiy C) Vahiy ve Sünnet D) Akıl ve Vahiy. Allah tarafından peygamberlere gönderilen, bazıları birkaç sayfadan ibaret olan vahiylere suhuf (sayfalar) denir. Buna göre aşağıdaki peygamberlerden hangisine suhuf verilmiştir? A) Hz. Âdem (a.s.) B) Hz. Muhammed (s.a.v.) C) Hz. Musa (a.s.) D) Hz. İsa (a.s.)

13 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D BİR PEYGAMBER TANIYORUM: HZ. ÂDEM (A.S.). Hz. Âdem ile ilgili; I. İlk insandır. II. İnsanlığa gönderilmiş ilk peygamberdir. III. Kendisinden sonra yaratılan Hz. Havva ile evlenmiş ve insanlık nesli bu evlilikten çoğalmıştır. IV. Eşi Hz. Havva ile yaşadıkları uzun hayatta hiç hatalı davranışları olmamıştır. ifadelerin hangileri doğru değildir?. "Verdikleriyle sizi denemek için, yeryüzünün halifeleri kılan ve kiminizi kiminizden derecelerle üstün yapan O'dur " (En'âm suresi,. ayet) Verilen ayette, "yeryüzünün halifeleri" olarak adlandırılan topluluk aşağıdakilerden hangisidir? A) Melek B) İnsan C) Cin D) İblis A) Yalnız II B) Yalnız IV C) I ve III D) II ve IV. Hani biz meleklere, "Âdem e secde edin" demiştik; İblîs ten başka hepsi secde ettiler. O cinlerdendi, rabbinin emrinden dışarı çıktı.. "Hani Meleklere, " Âdem için saygı ile eğilin " demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." (Bakara suresi,. ayet) Bu ayete göre, aşağıdakilerden hangisi İblis'in Hz. Âdem'e secde etmemesinin nedenlerinden biridir? A) Kibir B) Öfke C) Ayrımcılık D) Cesaret (Kehf suresi,. ayet) Bu ayete göre aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır? A) Allah, secde emriyle meleklerin Hz. Âdem e saygı duymalarını ve Hz. Adem'in onlardan üstün olduğunu bildirmek istemiştir. B) İblis (şeytan) de meleklerden biriydi. C) İblis meleklerden değil cinlerden biriydi. D) Allah a ilk isyan eden, karşı gelen varlık, İblistir.. "Ben ondan üstünüm. Çünkü beni ateşten, onu ise çamurdan yarattın!" (A'raf suresi,. ayet) Allah'ın emrine karşı gelerek söylediği bu söz, şeytanın (İblis'in) hangi yönünü göstermektedir? A) Kendini beğenmiş B) Cesaretli C) Adaletli D) Öfkeli. "Dedik ki: Ey Âdem, sen ve eşin Cennet'e yerleşin. Ondan (Cennet'in yiyeceklerinden) istediğiniz yerden ikiniz de bol bol yiyin. Fakat şu ---- yaklaşmayın. Yoksa ikiniz de kendinize zulmedenlerden olursunuz." (Bakara suresi,. ayet) Bu ayette boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) dağa B) ağaca C) taşa D) denize

14 BİR PEYGAMBER TANIYORUM: HZ. ÂDEM (A.S.). Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın cennetten çıkarılma nedenidir? A) Dünya hayatını merak ettikleri için cennetten çıkmak istemeleri B) Farklı yerler keşfedip, gezmek istemeleri C) Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın beraberken anlaşamaması D) Yasak olan ağacın meyvesinden yemeleri. "İnsanlar Âdem'in çocuklarıdır. Âdem ise topraktan yaratılmıştır." (Tirmizî) Panodaki ayetten aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz? A) Hz. Âdem (a.s.), insanlık tarihindeki ilk babadır. B) Allah (c.c.), ilk insanı topraktan yaratmıştır. C) Hz. Âdem'den önce de insan yaşamış olabilir. D) Hz. Âdem, bütün insanların atasıdır.. "Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, "Birbirinize düşman olarak inin." Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır " dedik." (Bakara suresi,. ayet) Aşağıdakilerden hangisi bu ayetin iniş sebebidir? A) İblis'in, Hz. Âdem (a.s.)'e secde etmemesi B) Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın yasak meyveyi yedikten sonra dünyaya gönderilmesi C) İlk insanlar, Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın namaz emrine uymamaları D) Meleklerin, Âdemoğluna saygı duymamaları. İnsan, ilk aşamada topraktan, ikinci aşamada toprak su karışımı süzme balçıktan, üçüncü aşamada cıvık ve yapışkan çamurdan, dördüncü aşamada çamurdan süzülen bir özden, beşinci aşamda ise "salsal" olarak nitelenen kuru çamurdan ve şekillenmiş balçıktan yaratılmıştır. Buna göre, insanın yaratılışıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Evreler halinde yaratılmıştır. B) Bir şekil verilmiştir. C) Pis bir maddeden yapılmıştır. D) Özü topraktan oluşmuştur.. "Derken, Âdem (vahiy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, onlarla amel edip Rabb'ine yalvardı. O da bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz O, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır." (Bakara suresi,. ayet) Buna göre, aşağıdakilerden hangisi ayetle verilen öğütlerden değildir? A) Allah'ın (c.c.) emir ve yasaklarına uyarak salih amel işlemek B) Yapılan hata ve günahta ısrar etmek C) İşlenilen hata ve günah sonrasında pişman olup, af dilemek D) Allah (c.c.)'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmak. Her insan gibi Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın oğulları olan Habil ve Kabil de bu dünyada imtihan oluyorlardı. Şeytan, Peygamber çocukları olan bu iki kardeşin arasını nihayet aralarında bir konuda düştükleri anlaşmazlığı fırsat bilerek bozmayı başardı. Kabil'in Habil'i öldürmesiyle neticelenen bu anlaşmazlığın sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) Kıskançlık B) Yalan C) Korku D) Ticari anlaşmazlık

15 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D BİR DUA TANIYORUM: KUNUT DUALARI ve ANLAMLARI. "Allahüme innâ nesteînüke ve nestağfiruke ve nestehdike ve nü'minü bike ve netübü ileyke ve nüsni aleykel hayra küllehû neşküruke velânekfüruke ve nahleu ve netruku men yefcüruk" Kunut duasında boş bırakılan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir? A) Ve netevekkülü aleyke B) İnna nesteinuke C) Allahüs sâmed D) lem yelid. Hz. Muhammed (s.a.v.), Miraç'ta, Sidre-i Münteha'ya çıkıp, bir rekat namaz kıldı. Buna bir rekat da kendisi ilave etti. Cenab-ı Hak kendisine bir rekat daha kılmasını emretti. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) üçüncü rekatı kılacağı sırada ilâhi rahmet ve nur tecelli etti. Kendisine geldiğinde bir dua okurdu. Peygamberimizin Sidre-i Müntehada okuduğu dua aşağıdakilerden hangisidir? A) Kunut duaları B) Sübhaneke C) Rabbena D) Salli - Barik. "Allah'ım! Sen'den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tövbe ederiz. Sana güveniriz." Buna göre, aşağıdakilerden hangisi bu duadan çıkaracağımız sonuçlardan değildir? A) Yaptığımız günahlar için tövbe etmeliyiz. B) Verilen nimetler için şükretmeliyiz. C) Her koşulda Allah'a (c.c.) sığınmalıyız. D) İşlenilen günahlar büyük ise tövbesi kabul edilmez, düşüncesiyle tövbeden vazgeçmeliyiz.. Elif Öğretmen, öğrencilerinden aile büyüklerine de sorarak Kunut dualarıyla ilgili araştırma yapmalarını istemiştir. Rumeysa nın Kunut dualarıyla ilgili defterine yazdığı aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?. "Allâhümme iyyâke na'budü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes'â ve nahfidü nercû rahmteke ve inne azâbeke bil küffâri mülhık. Verilen duada bulunan boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Nahşâ azâbeke B) Ve'l asr C) Melik'in-nas D) Er-Rahmânir-Rahim A) Allah a iman ettiğimizi, O ndan yardım, bağışlanma dilediğimizi ve azabından O na sığındığımızı iletiriz. B) Allah tan bizi razı olduğu davranışlara yöneltmesini ister, sadece O na tevekkül ettiğimizi ifade ederiz. C) Vacip namazlardan biri olan ve yatsı namazından sonra kılınan Vitir namazı nın üçüncü rekatinde okuruz. D) Sadece Ramazan ve Kurban Bayramı namazlarında okuruz.. Kelime olarak; "itaat, huşu, dua ve kıyam" manalarına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Fatiha B) Kunut C) İhlas D) Asr

16 BİR DUA TANIYORUM: KUNUT DUALARI ve ANLAMLARI. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. "Allah'ım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız." Verilen duanın anlamı, aşağıdakilerden hangisine aittir? A) Kunut - B) Kunut - C) Tahiyyat D) Sübhaneke. Aşağıdakilerden hangisi Kunut dualarından çıkarılabilecek ilkelerden değildir? A) İnkârdan ve şirkten uzak durmalıyız. B) İbadetlerimizi samimi bir şekide yapmalıyız. C) Her zaman bizi izleyen ve bizleri bilen yaratıcımızı unutmamalı ve her şeyi O'ndan istemeliyiz. D) Hatada ısrarcı olmalıyız.. Allah ım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, senden bize hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükreder, asla nankörlük etmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız. (Kunut-) Buna göre, Kunut duasını her gün okuyan inanç sahibi bir kimseden aşağıdaki davranışlardan hangisi beklenmez? A) Sınavlarından önce konularına güzelce çalıştıktan sonra Allah a dua edip O ndan yardım istemesi B) Dinen günah sayılan bir davranış işlediğinde Allah a töve edip O ndan bağışlanma dilemesi C) Her gün Allah ın yarattığı çeşit çeşit meyve ve sebzeden yediği ve sudan içtiği halde Allah a hiç şükretmemesi D) Hastalandığında doktora gittikten sonra hem ilaçlarını içmeyi hem de şifa için Allah a dua etmeyi ihmal etmemesi. "Allah'ım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.". I. Kunut duaları Vitir'den başka namazlarda okunmaz. II. Bela, musibet, fitne olduğu zamanlarda sabah namazının farzından sonra da okunur. III. Kunut duaları öğle ve ikindi namazlarında okunur. Kunut dualarıyla ilgili numaralanmış seçeneklerden hangisi doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I, II ve III Bu duaya göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) İman eden kişi tüm ibadetlerden sorumludur. B) Allah, rahmet ve merhamet sahibidir. C) Allah'ın varlığına, birliğine inanan insan kurtuluşa ermiştir. D) Namaz farz ibadetlerden biri değildir.. Vitir namazında Kunut duası okumanın ve Kunut tekbiri almanın hükmü aşağıdakilerden hangisidir? A) Farz B) Sünnet C) Müstehap D) Vacip

17 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D NAMAZ İBADETİ ve ÖNEMİ. Tekbir ile başlayan selam ile son bulan, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in yapıp öğrettiği belirli fiil, söz ve dualarla yerine getirilen ibadettir. Verilen açıklama aşağıdaki ibadet çeşitlerinden hangisine aittir? A) Oruç B) Zekat C) Hac D) Namaz. Namaz ibadeti her Müslümana farz kılınmış bir ibadettir. Bu ibadetin kişiye farz olması için bazı şartlar gerekir.. Aşağıdakilerden hangisi namazın farz kılındığını vurgulayan ayetlerden değildir? A) " Namazı kılın; zekâtı verin ve Allah'a sımsıkı sarılın. O, sizin mevlanızdır. Ne güzel mevladır, ne güzel yardımcıdır! " (Hac suresi,. ayet) B) "Namazı kılın; zekâtı verin; Peygamber'e itaat edin ki merhamet göresiniz." (Nur suresi,. ayet) C) "Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin" rükû edenlerle beraber rükû edin." (Zâriyat suresi,. ayet) D) "Bu kitabın, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiş olduğunda asla şüphe yoktur." (Secde suresi,. ayet) Aşağıdakilerden hangisi bu şartlardan biri değildir? A) Akıllı olmak B) Zengin olmak C) Ergenlik çağına ulaşmış olmak D) Müslüman olmak.. " Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa diğer hesapları iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa kaybeder ve zararlı çıkar " (Hadis-i Şerif) Hz. Muhammed (s.a.v.) bu sözünde aşağıdakilerden hangisine vurguda bulunmuştur? A) Kıyametin ne zaman kopacağına B) Namazın önemli bir ibadet olduğuna C) Güzel amellerin çok sevap kazandıracağına D) Tek sorumlu olduğumuz ibadetin namaz olduğuna Bir gün bir sahabi Allah Rasulü'ne (s.a.v.) gelip, "Amellerin en üstünü hangisidir?" diye sormuş, Resullah (s.a.v.) da "Vaktinde kılınan namazdır" buyurmuştur. Verilen anlatımda "amellerin en üstünü vaktinde kılınan namaz" olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) İslam'ın şartlarından biri olması B) Kulluk görevlerimizden biri olması C) Farz kılınan ilk ibadet olması D) Namaz hareketlerinin beden sağlığına iyi gelmesi

18 NAMAZ İBADETİ ve ÖNEMİ. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. "Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin." (Bakara suresi,. ayet) Aşağıdakilerden hangisi ayette vurgulanmamıştır? A) Namazın eksiksiz kılınması B) Zekatın doğru ölçülerde verilmesi C) Orucun tutulması D) Namazın açık ve kesin bir emir oluşu. Namaz ile ilgili; I. Verilen nimetlere şükretmemizin göstergesidir. II. Rabbimize sevgi ve saygımızın ifadesidir. III. İsteğe bağlı olarak yapılır, belli şart ve kuralları yoktur. IV. Kulluk borcumuzun yerine getirilmesidir.. ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) I, II ve IV Namazın insan hayatına sağladığı maddi ve manevi pek çok faydası vardır. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi bu faydalardan biri değildir? A) Namaz kılmak, insanı Rabbine yakınlaştırır. B) Namaz kılmak, kişiyi zengin yapar. C) Namaz kılmak, Allah'ın rızasını kazandırır. D) Namaz kılmak, kişiyi günaha girmekten alıkoyar.. Kitaptan sana vahyedilenleri oku, namazı özenle kıl. Kuşkusuz namaz hayâsızlıktan ve kötülükten meneder. Allah ı anmak her şeyden önemlidir. Allah yaptıklarınızı bilir. (Ankebût suresi,. ayet) Bu ayette namazın insanın ahlaki gelişimi üzerindeki hangi etkisi vurgulanmıştır? A) Çirkin söz ve davranışlardan, kötülüklerden uzaklaştırması B) Vakti planlı kullanma alışkanlığı C) Temizliğe özen gösterme alışkanlığı D) Allah a yakınlık kazanma duygusu. "Ben cinleri ve insanları, ancak bana kullak etsinler diye yarattım." (Zariyat suresi,. ayet) Buna göre, aşağıdakilerden hangisi ayette vurgulanan ana düşüncedir? A) İnsanlar diledikleri gibi yaşabilirler. B) Kulluk, insanın yaratılış amacı ve temel görevidir. C) İnsanların dışında başka varlıklar da yaratılmıştır. D) Yaratılmış tüm varlıklar namaz kılmakla yükümlüdür.. Şüphesiz namaz, mü minlere vakitleri belirlenmiş bir farzdır. (Nisa suresi,. ayet) Buna göre, namazın belirli vakitlerde kılınması, kişiye daha çok hangi güzel ahlakı kazandırmaya yöneliktir? A) Paylaşma ve yardımlaşma B) Maddi ve manevi temizlik C) Günahlarından pişmanlık duyup tövbe etme D) Zamanı planlı ve verimli kullanma

19 . Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D NAMAZ ÇEŞİTLERİ. Ramazan ayına mahsus bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazının son sünnetinden sonra vitir namazından önce kılınır. Genellikle yirmi rekat olarak kılınır. Fakat Hz. Muhammed (s.a.v.) sekiz rekat olarak da kılmıştır.. Hakkında bilgi verilen bu namaz aşağıdakilerden hangisidir? A) Teravih B) Bayram C) Cuma D) Kuşluk NAMAZ ÇEŞİTLERİ Farz Namazlar Vacip Namazlar Nafile Namazlar vakit namaz, Bayram namazı, Cuma namazı, Cenaze namazı Vitir namazı vakit namazın sünnetleri. Namaz vaktinin habercisi olan ezanda okunan "Hayye ale'l-felah" ifadesinden sonra iki defa "es-salâtü hayrun mine'n-nevm" denir. Bu ifade "Namaz uykudan hayırlıdır" anlamına gelir. Verilen bilgiye göre "es-salatü hayrun mine'n nevm" ifadesi hangi namaz vakitinin ezanında yer alır? A) Yatsı namazı B) İkindi namazı C) Öğle namazı D) Sabah namazı. Vitir namazı aşağıdaki namazların hangisinden hemen sonra kılınır? A) Sabah namazı B) Öğle namazı C) Cenaze namazı D) Yatsı namazı Ali Osman Öğretmen, namaz çeşitleri konusunu anlattıktan sonra bir etkinlik olarak öğrencilerinden örnek yazarak eşleştirmelerini istemiştir. Öğrenciler, yaptıkları eşleştirmelerin hangisinde yanlışlık yapmışlardır? A) Farz namazlar vakit namaz B) Farz namazlar Cenaze namazı C) Vacip namazlar Vitir namazı D) Nafile namazlar Cuma namazı. Namaz, tek başına kılınabileceği gibi topluluk halinde de kılınabilir. Yüce Allah birlik ve beraberleğin sağlanması için namazın cemaatle kılınmasını önemsemiş hatta bazı namazları cemaatle birlikte kılmayı zorunlu tutmuştur. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi cemaatle kılınması zorunlu olan namazlardandır? A) Öğlen namazı B) Cuma namazı C) Vitir namazı D) Sabah namazı. Namaz vaktinin geldiğini bildirmek için ezan okunur. Ezanla yüce Allah'ın birliği ve büyüklüğü ilan edilir. Müslümanları Allah'ın, (c.c.) huzurunda toplar. Buna göre; I. Öğle II. Cenaze III. Yatsı namazlarının hangisinden önce ezan okunmaz? A) Yalnız II B) I ve II C) II ve III D) I ve III. I. Akıllı II. Ergin III. Seferi olmamak IV. Kadın olmak V. Özgür olmak Numaralanmış ifadelerden hangileri Cuma namazının farz olması için gereken özelliklerden değildir? A) Yalnız IV B) I ve III C) III ve IV D) IV ve V

20 NAMAZ ÇEŞİTLERİ. Sınıf / Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. "Namazı bitirince de, ayakta otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz mü'minler üzerine vakitleri belli bir farzdır " (Nisâ suresi,. ayet). Aşağıdakilerden hangisi başlıca namaz çeşitlerinden değildir? A) Farz namazlar B) Vacib namazlar C) Nafile namazlar D) Alıştırma namazları Verilen ayette aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır? A) Müslümanlar farz olan namazları istedikleri zaman diliminde kılabilirler. B) Namaz kılmak, belli şart ve uygulamaya gereksinim duymadan kılınabilir. C) Farz olan namazlar belli vakitlerde kılınır. D) Namaz kılarken yapılan hareketler, insan sağlığına fayda sağlar.. Ayakta kılınır Rüku ve secdesi yoktur Cemaatle kılınması zorunludur Bu bilgiler aşağıdaki namazlardan hangisine aittir?. Namazlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Vitir namazı B) Cenaze namazı C) Bayram namazı D) Cuma namazı A) Kadınlar da isterlerse Cuma namazı kılabilir. B) Cuma günü, Müslümanların haftalık bayramı ve buluşma günüdür. C) Bayram namazı bayramın birinci günü kılınır. D) Cenaze namazı tek başına da kılınabilir.. Aşağıdakilerden hangisi namazın önemini anlatan ayetlerden değildir?. Günde beş vakit farz namazların ve cuma namazının vaktinin geldiğini Müslümanlara duyurmak amacıyla okunan ve sözleri Hz. Muhammed (s.a.v.)'in sünneti ile belirlenen namaz çağrısıdır. Verilen bilgi aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir? A) Tekbir B) Ezan C) Kâmet D) Selâ A) "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser suresi,. ayet) B) "Ey Muhammed! Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten meneder. Allah'ı anmak olan namaz elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor." (Ankebut suresi,. ayet) C) "Bir de sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin." (Bakara suresi,. ayet) D) "Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez." (A'raf suresi,. ayet)

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com amaz Memduh ÇELMELİ NAMAZ: AYET ve HADİSLER «Namazı kılın; zekâtı verin ve Allah a sımsıkı sarılın...» (Hac, 78) Namazı kılın; zekâtı verin; Peygamber e itaat edin ki merhamet göresiniz. (Nûr, 56) «Muhakkak

Detaylı

PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 7. 10. Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kâfirler

Detaylı

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar 1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar İÇİNDEKİLER KUR AN NEDİR? KUR AN-IN AMACI? İNANÇ NEDİR İBADET NEDİR AHLAK NEDİR KISSALAR AYETLER KUR AN NEDİR? Kur an-ı Hakîm, alemlerin Rabbi olan Allah ın kelamıdır.

Detaylı

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet.

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet. BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME ETKİNLİK Ders: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Sınıf: 9.Sınıf Ünite: İslam da İman Esasları Konu: Kitaplara İman Etkinliğin adı: İlahi Mesaj Süre: 40 dak + 40 dak Yine onlar, sana indirilene

Detaylı

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Allah İnancı Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Allah Vardır ve Birdir Evrendeki mükemmel düzen ile Allahın (c.c.) varlığı ve birliği

Detaylı

İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ

İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ Memduh ÇELMELİ İLÂH İlâh: Tapılmaya lâyık görülen yüce varlık. «Lâ ilahe illallah Allah tan başka ilah yoktur.» İlâhî: Allah a ait. Allah a özgü. Allah ile ilgili. ilahi KİTAP VAHİY

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

6. SINIF DERS: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÜNİTE:1 KONU: DEĞERLENDİRME SORU VE CEVAPLARI

6. SINIF DERS: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÜNİTE:1 KONU: DEĞERLENDİRME SORU VE CEVAPLARI 1- Soru: Allah ın insanlar arasından seçip vahiy indirdiği kişiye ne ad verilir? Cevap: Peygamber/Resul/Nebi denir. 2- Soru: Kuran da peygamber hangi kelimelerle ifade edilmektedir? Cevap: Resul ve nebi

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERNDİRME VE SINAV HİZMETRİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - 1 2016-2017 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - 1 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Adı ve Soyadı

Detaylı

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir?

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir? DİN KÜLTÜRÜ 6. SINIF 1. ÜNİTE TEST 1 1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri a)hz. İbrahim b)hz. Yunus c)hz. Şit d)hz. Adem 2- Varlıklar hakkında düşünerek Allah ın varlığına ve

Detaylı

Peygamber ve İlahi Kitap İnancı

Peygamber ve İlahi Kitap İnancı Peygamber ve İlahi Kitap İnancı Allah ın Elçileri: Peygamberler Peygamberlerin Özellikleri ve Görevleri Peygamberler İnsanlar İçin En Güzel Örnektir Vahiy ve Vahyin Gönderiliş Amacı İlahi Kitaplar Bir

Detaylı

Dua ve Sûre Kitapçığı

Dua ve Sûre Kitapçığı Dua ve Sûre Kitapçığı Hazırlayan: Melike MÜFTÜOĞLU instagram.com/oyunveetlinliklerledinogretimi SÜBHANEKE DUASI Allah ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin

Detaylı

Dua Dua, insan ile Allah arasında iletişim kurma yollarından biridir. İnsan, dua ederken Allah ın kendisini işittiğinin bilincindedir. İnsan dua ile dileklerini aracısız olarak Allah a iletmekte ondan

Detaylı

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL:

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Kültürümüzden Dua Örnekleri Güzel İş ve Davranış: Salih Amel İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 Kültürümüzde birçok dua örneği

Detaylı

6.Sınıf DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama

6.Sınıf DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama 6.Sınıf DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Konu Anlatımı Alt başlıklara ayrılmış, detaylandırılmış konu anlatımı ve bunlarla ilgili çözümlü örnek sorular konuyu kavramınızı sağlayacaktır. Uygulama Testler Konu

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

KUR'ANDAN DUALAR. "Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahrette bir iyilik ver. Bizi ateş azabından koru." ( Bakara- 201 )

KUR'ANDAN DUALAR. Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahrette bir iyilik ver. Bizi ateş azabından koru. ( Bakara- 201 ) KUR'ANDAN DUALAR "Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kıl, neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çıkar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli

Detaylı

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III 5. Sınıf 01 Allah İnancı - I 02 Allah İnancı - II 03 Allah İnancı - III Allah inancı 04 Ramazan ve Orucu - I 05 Ramazan ve Orucu - II Ramazan orucu 06 Ramazan ve Orucu - III 07 Adap ve Nezaket - I 08 Adap

Detaylı

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler Hani, Rabbin meleklere, Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. Onlar, Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com PEYGAMBERLERE İNANÇ PEYGAMBER İNSANLAR Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com PEYGAMBERLERE İNANÇ PEYGAMBER İNSANLAR Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com PEYGAMBERLERE İNANÇ PEYGAMBER İNSANLAR Memduh ÇELMELİ PEYGAMBER İSMET Allah tarafından, insanlar arasından seçilen ve O nun mesajlarını insanlara ileten elçidir. «Peygamber» kavramı Farsça dır. Kur an

Detaylı

URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün. Teravih Namazı. Namazı Bozan Durumlar. Namazın İnsana Kazandırdıkları. Kunut Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3

URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün. Teravih Namazı. Namazı Bozan Durumlar. Namazın İnsana Kazandırdıkları. Kunut Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Teravih Namazı Namazı Bozan Durumlar Namazın İnsana Kazandırdıkları Kunut Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 o Teravih namazı ramazan ayında kılınır. o Yatsı namazının son

Detaylı

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri 1 ) İlahi kitapların sonuncusudur. 2 ) Allah tarafından koruma altına alınan değişikliğe uğramayan tek ilahi kitaptır. 3 ) Diğer ilahi

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla (Farz kılınan oruç) sayılı günlerdir. Sizden kim, (o günlerde) hasta veya seferde ise o, (tutamadığı) günler sayısınca başka günlerde

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Osmangazi Kaymakamlığı HAMİTLER TOKİ MTAL Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Osmangazi Kaymakamlığı HAMİTLER TOKİ MTAL Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Osmangazi Kaymakamlığı HAMİTLER TOKİ MTAL Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : HİDAYET KENAR Eğitsel Performans Duanın Allah tan

Detaylı

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya VAHYE DAYALI DİNLER YAHUDİLİK Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya nispetle verilmiştir. Yahudiler

Detaylı

7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE)

7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE) 7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: SINIFI: NO: 1 1. ETKİNLİK: BOŞLUK DOLDURMA ETKİNLİĞİ AYET-İ KERİME SÜNNET KISSA CENNET TEŞVİK HAFIZ 6236

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ Varlıklar Âlemi Evrende bulunan varlıklar yalnızca duyularımızla algılayabildiklerimizden ibaret değildir. Âlemde görünen ve görünmeyen sayısız varlık bulunmaktadır.

Detaylı

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler 3. ÜNİTE: EN GÜZEL ÖRNEK HZ. MUHAMMED İN İBADETLERİ 3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler KAZANIMLARIMIZ O Bu ünitenin sonunda öğrenciler Hz. Muhammed'in: O 1. Öncelikle bir kul olarak davrandığını kavrar.

Detaylı

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir.

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. TEMEL DİNİ BİLGİLER KİTAPLARA İMAN 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. 2 Kutsal kitap neye denir? Allah ın emir ve yasaklarını,

Detaylı

sunu Erciyes İşyerleri Sitesi 198. cadde No: 4 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

sunu Erciyes İşyerleri Sitesi 198. cadde No: 4 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax: sunu ISBN: 978-605-2018-61-3 Yazar Ayhan KAYA Redaksiyon Mehmet SÜSLÜ Dizgi - Tasarım Çanta Yayıncılık Tasarım Atölyesi Grafik - Kapak Çanta Yayıncılık Tasarım Atölyesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi

Detaylı

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir.

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. İBADET 1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. 2 İslam ın şartı kaçtır? İslam ın şartı beştir.

Detaylı

1 Ahlâk nedir? Ahlâk; insanın ruhuna ve kişiliğine yerleşen alışkanlıklardır. İki kısma ayrılır:

1 Ahlâk nedir? Ahlâk; insanın ruhuna ve kişiliğine yerleşen alışkanlıklardır. İki kısma ayrılır: 1 Ahlâk nedir? Ahlâk; insanın ruhuna ve kişiliğine yerleşen alışkanlıklardır. İki kısma ayrılır: 1. Güzel ahlâk 2. Kötü ahlâk 2 Güzel ahlâk neye denir? Allah ın ve Resulü nün emir ve tavsiye ettiği, diğer

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hayat Amaçsız

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ. ÜNİTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek konular ve ders işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi

Detaylı

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Programları 1. HAFTA SIYER NEDIR? Siyeri nasıl okuyalım? Niçin Peygamber gönderilmiştir? Hz. Peygamber i sevmek ve hayatının bilinmesi gerekliliğini

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ DİKKAT! BU BÖLÜMDE YANTLAYACAĞNZ TOPLAM SORU SAYS 20 DİR. ÖNERİLEN YANTLAMA SÜRESİ 40 DAKİKADR. 1) Annemize Babamıza 3) İnsanda yardımlaşma, cömertlik, insan sevgisi

Detaylı

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır.

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır. NAMAZ 1 Namazın önemi ve faydaları nelerdir? 1. İslam ın şartlarından biridir. 2. Kulu, Allah a yaklaştırır. 3. Cemaatle kılınması, birlik ve beraberliği pekiştirir. 4. Sorumluluk bilincini geliştirir.

Detaylı

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞERLER EĞİTİMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Bir milletin ve topluluğun oluşumunda maddi

Detaylı

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 8 Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız (Âdem) da birdir. Hepiniz Âdem densiniz, Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Allah katında en değerli olanınız, O na karşı gelmekten

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Zac-iʼden Püf Noktaları DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Kitabın içinde yer alan Zac-i den Püf Noktaları soruların kolay çözülebilmesi için püf noktalar içerir. Testler Tam hücreleme sistemi ile hazırlanan,

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : ALİ İHSAN ASLAN Eğitsel Performans Bismillâhirrahmanirrahim

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ KURBAN: AYET ve HADİSLER Biz, her ümmet için Allah ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerlerine onun adını anarak kurban kesmeyi meşru kıldık. İlahınız,

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün. Dua. Dua İbadetin Özüdür. Niçin ve Nasıl Dua Edilir? Kur'an'dan ve Hz. Peygamber'den Dua Örnekleri BÖLÜM: 2

URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün. Dua. Dua İbadetin Özüdür. Niçin ve Nasıl Dua Edilir? Kur'an'dan ve Hz. Peygamber'den Dua Örnekleri BÖLÜM: 2 Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Dua Dua İbadetin Özüdür Niçin ve Nasıl Dua Edilir? Kur'an'dan ve Hz. Peygamber'den Dua Örnekleri BÖLÜM: 2 Dua Arapça kökenli bir kelime olup «istemek, davet etmek» demektir.

Detaylı

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir;

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir; Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 3 Bu güvenli belde şahittir; 1 4 1 İNCİR AĞACI ve zeytin (diyarı) şahittir! 4 Doğrusu Biz insanı en güzel kıvamda yaratmış, 2 İncir ile Hz Nuh un tufan bölgesi olan

Detaylı

İçindekiler. Günlük namazlar. Cemaatle namaz. Cuma namazı. Bayram namazı. Cenaze namazı. Teravih namazı. Namazın insana kazandırdıkları

İçindekiler. Günlük namazlar. Cemaatle namaz. Cuma namazı. Bayram namazı. Cenaze namazı. Teravih namazı. Namazın insana kazandırdıkları Ön Söz Bu dergide namaz ibadetinden bahsedilmektedir. Namaz ibadetinin bize kazandırdıklarını, nasıl namaz kılacağımızı, namazın içindeki ve dışındaki şartları vb. gibi konuları özetlemektedir. Dergi kolay

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Varlıklar Âlemi Meleklere İman Meleklerin

Detaylı

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TEST: 16 1. Hac ibadeti ne zaman farz olmuştur? A) Hicretin 9. yılında B) Hicretin 6. yılında C) Mekke nin fethinden

Detaylı

TEOG 2. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ BENZER SORULARI

TEOG 2. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ BENZER SORULARI TEOG SINAV SORUSU-1 1. Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder. Bu hadiste verilen mesaj aşağıdaki ayetlerin hangisinde

Detaylı

DENİZ BİNBOĞA 6- D 296

DENİZ BİNBOĞA 6- D 296 DENİZ BİNBOĞA 6- D 296 ÖNSÖZ Bu kitap namaz hakkında bilgi sahibi olmak isteyen çocuklar ve büyük yaştaki insanlar için güzel bir bilgi kaynağıdır. Kitapta namaz hakkında her bilgi yer almaktadır. İnternet

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ AY EKİM KASIM HAFTA ARALIK DERS KONU ADI SAATİ Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır Kader ve Evrendeki Yasalar İnsan İradesi ve Kader

Detaylı

CEVAP ANAHTARI SINIF

CEVAP ANAHTARI SINIF 5. SINIF ÜNİTE 1: ALLAH İNANCI 1-C 2-D 3-D 4-B 5-A 6-D 7-A 8-B 1-C 2-A 3-B 4-C 5-D 6-A 7-D 8-D 1-A 2-B 3-A 4-C 5-B 6-C 7-D 8-C 1-B 2-B 3-D 4-A 5-C 6-B 7-C 8-A 1-D 2-C 3-A 4-D 5-D 6-B 7-A 8-B 1-C 2-D 3-C

Detaylı

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Kur ân-ı Kerim de Oruç Ey müminler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günler içinde Oruç tutmanız farz kılındı. Umulur ki, bu sayede, takva mertebesine

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 1. İnsanın sorumlu bir varlık olması aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A) Düşünmesi B) Konuşması ) Yürümesi D) Beslenmesi 4. Hz. Muhammed

Detaylı

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular İÇİNDEKİLER Takdim. 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... Dinin Çeşitleri... İslâm Dininin Bazı Özellikleri... I. BÖLÜM 11 11 11 II. BÖLÜM İman İmanın Tanımı... İmanın Şartları... Allah'a İman... Allah

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ ZEKAT SADAKA: AYET-İ KERİMELER «Namazı kılın, zekâtı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı görür.» (Bakara,

Detaylı

Ramazan: Hicri takvimin dokuzuncu ayıdır. Ramazan-ı Şerif veya Oruç Ayı da denilir.

Ramazan: Hicri takvimin dokuzuncu ayıdır. Ramazan-ı Şerif veya Oruç Ayı da denilir. Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan Recep ve Şaban ayını mübarek kılıp bizi ramazan ayına ulaştıran rabbimize hamd olsun. Bu yazımızda sizinle ramazan ayıyla ilgili terimlerin anlamını inceleyelim. Ramazan: Hicri

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. ÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 İN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1. 3. Peygamberler bir meslek edinerek çalışmışlar, rızıklarını kazanmışlardır. Örneğin Hz. avut demircilik, Hz.

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Detaylı

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016 EN GÜZEL İSİMLER O NUNDUR Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah tır. Güzel isimler O nundur.

Detaylı

Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar

Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar Emirler Allah a iman edin (Al-i İmran [3] 193), O na hiçbir şeyi ortak koşmayın (Nisa [4] 36). Yalnızca O na kulluk edin (Fatiha [1] 5). Allah ı çok anın ve

Detaylı

ICERIK. Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar

ICERIK. Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar ICERIK Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar Salih amel nedir? Salih: dogru yolda olan, fesat icinde olmayan, faydalı ve yarayışlı

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK İLGİSİ 1. Allah ın önceden takdir ettiği, programladığı şeylerin yeri ve zamanı gelince gerçekleşmesine... denir. Cümlede

Detaylı

1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI. 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım.

1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI. 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım. SÛRELERİMİZİ tefekkürle ÖĞRENİYORUZ 1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım. Benim adım Eûzü. İsmimin anlamı Sığınırım, yardım isterim. Bir tehlike ile karşılaştığınızda güvenilir

Detaylı

Bilmeceli-Bulmacalı-Oyunlu. Namaz Kitabım. Bilal Yorulmaz

Bilmeceli-Bulmacalı-Oyunlu. Namaz Kitabım. Bilal Yorulmaz Bilmeceli-Bulmacalı-Oyunlu Namaz Kitabım Bilal Yorulmaz İstanbul 2012 DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ YAYINLARI Eserin Her Türlü Basım Hakkı Anlaşmalı Olarak Değerler Eğitimi Merkezi Yayınlarına aittir. ISBN

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : AHLAK : 5 / SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM MATERYAL TÜRÜ : TEST SORUSU

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : AHLAK : 5 / SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM MATERYAL TÜRÜ : TEST SORUSU SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : AHLAK ÜNİTE : 5 / SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM MATERYAL TÜRÜ : TEST SORUSU 5.SINIF 1- Aşağıdakilerden hangisi dostluğun özelliklerinden değildir? A) İnsanlara güven vermek

Detaylı

Islam & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği

Islam & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Mülheim an der Ruhr Fatih Camii Islam kelimesi üc manaya gelir 1. Yüce Allahın emirlerine itaat edip, yasaklarından kacınmak. 2. Bütün insanlarla diğer canlılar

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com dinkulturuahlakbilgisi.com 1-Ülkemizde Kızılay, Sosyal hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Aşevleri -gibi kurumların varlığı aşağıdakilerden hangisine önem verildiğini göstermektedir? A- Milli eğitime

Detaylı

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir?

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Din Kültürü. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Düşünmeyi öğretir Hayata anlam katar Sabretmeyi öğretir Herkesten yardım istemeyi öğretir Özgür olmayı öğretir. Peygamberimizin Medine'ye

Detaylı

Bu ay içinde orucu ve namazı o kişiye kolaylaştırılır. Bu ay içinde orucu ve namazı ALLAH tarafından kabul edilir.

Bu ay içinde orucu ve namazı o kişiye kolaylaştırılır. Bu ay içinde orucu ve namazı ALLAH tarafından kabul edilir. 1- Ramazan ayının birinci gecesi kılınacak namaz: Bu gecede bir kimse 2 rekat namaz kılsa, her rekatta da KADİR SÜRESİNİ okursa; ALLAHÜ Teâlâ ( cc ) o kişiye 3 türlü kolaylık verir. Bu ay içinde orucu

Detaylı

Peygamber ve Peygamberlere İman

Peygamber ve Peygamberlere İman Peygamber ve Peygamberlere İman İslam da inanç esaslarından biri de peygamberlere inanmaktır. Allah ın sözlerini bizlere ulaştıran peygamberlere inanmak, Allah a imanın gereğidir. Peygamber, Allah tarafından

Detaylı

Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar

Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar Camiye Girerken Allah ın adıyla, Allah ın Resulüne salat ve selam olsun. Allah ım, hatalarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç. Camiden Çıkarken Allah ın adıyla, Allah

Detaylı

İmama Sonradan Yetişen Namazları Nasıl Kılar? Cumartesi, 16 Ocak :02. Müdrik

İmama Sonradan Yetişen Namazları Nasıl Kılar? Cumartesi, 16 Ocak :02. Müdrik Müdrik Müdrik "idrak etmiş, yetişmiş, kavuşmuş" gibi anlamlara gelir. İlmihal ıstılahında, namazı tamamen imamla birlikte kılan kimseye müdrik denir. İmama en geç birinci rek atın rükûunda yetişen kimse

Detaylı

CEVAPLARIM GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 8. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır.

CEVAPLARIM GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 8. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır. Ünite Konular Kader ve Kaza İnancı İnsanın İradesi ve Kader KADER İNANCI 8. Sınıf AD SOYAD NUMARAM 01 CEVAPLARIM 0 0 0 0 1 A B C D 11 A B C D 1 1 1 1 2 A B C D 12 A B C D 2 2 2 2 3 A B C D 13 A B C D 3

Detaylı

Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek

Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek 1.VE EN YÜCESİ: Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek 2.SEVİYE: Allah ın rızasını ve sevgisi kazanmak için 3.SEVİYE: Allah ın verdiği nimetlere(yaşam-akıl-yiyecekler

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata yön veren, temel hak ve

Detaylı

KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? Cevap : Vahy denir.

KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? Cevap : Vahy denir. KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER Soru 1 : Kur an ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır? Cevap : Kur an ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine

Detaylı

Güzel Ahlâkı Kazanmak

Güzel Ahlâkı Kazanmak Ramazan, Allah a yakınlaşma vesilesidir. Oruç tutan insan Allah ın beğendiği davranışlar sergilemeye, nefsinin tutkularından sakınmaya çalışır. Şeytana karşı dikkatli ve şuurludur, vicdanının doğruyu fısıldayan

Detaylı

Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz.

Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz. Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz. 122.EY İSRAİLOĞULLARI! Size lütfettiğim o nimetleri hatırlayın (bir zamanlar) sizin diğer

Detaylı

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I Ş U B A T 25.02.203 / 0.03.203 8.02.203 / 22.02.203 Tel : 0 26 39 59 38 Faks : 0 26 334 96 96 http://pamem.meb.k2.tr ÖĞRETİM YILI : 202 / 203 İN ADI : DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEK AHLAKI ÖĞRETMENLERİ : YAVUZ

Detaylı

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI EYLÜL EKİM KASIM İBADET VE MÜKELLEF T E M İ Z L İ K 1.İbadetin (Salih Amel) Tanımı 2.Amacı ve Önemi: İbadet Bize Ne Kazandırır? 4.Temizlik-İbadet İlişkisi 9 2 NAMAZ 1.DÖNEM 1. DÜZEY (KUR 1) 3. Temel İbadetler

Detaylı

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir? I. İnsanların rahatını kendi rahatına tercih ederdi. II. Yapılacak olan bir işte arkadaşlarının görüşünü alırdı. III. Hristiyanlık ve Musevilik dinlerinde ahir zamanda geleceği müjdelenen bir kişidir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata yön veren, temel hak

Detaylı

Kur ân da Dua Ayetleri

Kur ân da Dua Ayetleri Kur ân da Dua Ayetleri (1) Bizi doğru yola ilet; Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, Gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine değil. (Fatiha Suresi 6-7) (2) (Musa) Cahillerden olmaktan Allah a sığınırım

Detaylı

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır.

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır. İslam a göre kadınlar erkeklerden daha değersiz kabul edilmez. Kadınlar ve erkekler benzer haklara sahiptirler ve doğrusu bazı hususlarda kadınlar, erkeklerin sahip olmadığı bazı belirli ayrıcalıklara

Detaylı

6.Sınıf Test-01. DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 1. ÜNİTE

6.Sınıf Test-01. DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 1. ÜNİTE PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 1. "... Haber getiren, haberci, elçi anlamlarına gelir. Dini bir terim olarak, insanları iyi ve güzele yöneltmek üzere Allah tarafından insanlar arasından seçilen

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri...

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri... IGMG Islamische Gemeinschaft Millî Görüş e. V. İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı İÇİNDEKİLER Ders Kitapları Serisi Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11

Detaylı

AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL

AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL Ey İnsanlık! Sizi bir tek canlı varlıktan yaratan, ondan da eşini var eden ve her ikisinden de bir çok erkek ve kadın üreten Rabbınıza karşı sorumluluğunuzun

Detaylı

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN KUR AN KARANLIKLARDAN AYIDINLIĞA ÇIKARIR Peygamber de (şikayetle): Ya Rabbi! Benim kavmim bu Kur an ı (okumayı ve hükümlerine uymayı bırakıp hatta menedip onu) terkettiler. dedi. (Furkân /30) Elif, Lâm,

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Detaylı

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi Niçin Teravih Namazı denilmiştir? Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namaz. "Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nın çoğuludur ve "oturmak, istirahat etmek'" anlamına gelmektedir. Teravih namazı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Allah

Detaylı

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Deneme Sınavı

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Deneme Sınavı LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Deneme Sınavı LGS(Liselere Geçiş Sistemi) deneme sınavı arayan birçok öğrenci için güzel bir hizmet Şanlıurfa MEM tarafından veriliyor. LGS deneme sınavı ile 2 Haziran

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İMAM HATİP ORTAOKULU TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; 5, 6,7 ve 8.Sınıflar) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata

Detaylı

Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel minna inneke entessemiul alim.

Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel minna inneke entessemiul alim. DUA Eudhu Billahi Minessaytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdulillahi Rabil-alemin Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI Sıra No ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN ADI SOYADI ÜNVANI YERİ TARİHİ GÜNÜ VAKTİ KONUSU Dr. İbrahim ÖZLER İlçe Müftüsü

Detaylı