Prof. Dr. Cemalettin Yaşar ÇİFTÇİ Özgeçmiş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Cemalettin Yaşar ÇİFTÇİ Özgeçmiş"

Transkript

1 Prof. Dr. Cemalettin Yaşar ÇİFTÇİ Özgeçmiş tarihinde Çankırı nın Şabanözü ilçesinde doğmuştur. Babası, T.C. Ziraat Bankası Baş veznedarlarından merhum Hasan ÇİFTÇİ, Annesi, ev hanımı Fahriye ÇİFTÇİ dir de Ankara Mamak İlkokulunu, 1967 de Ankara Mamak Ortaokulunu, 1970 de Ankara Gazi Lisesini bitirmiştir. Aynı yıl, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesine kayıt yaptırmış, 1975 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bölümü nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuştur tarihinde T.C. Ziraat Bankası adına burslu olarak okuduğundan, Eskişehir Ziraat Bankası Merkez Şubesine Ziraat Yüksek Mühendisi olarak atanmıştır. Kasım Şubat 1977 arsında Etimesgut Yedeksubay okulunda, Mart Ocak 1978 arasında Islahiye de tankçı asteğmen olarak askerlik görevini yapmıştır. Askerlik dönüşü T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Zirai Krediler Müdürlüğüne Ziraat Yüksek Mühendisi olarak atanmış, 1978 de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Diploma Sonrası Yüksek Okulunda doktoraya başlamıştır. Kasım 1978 de açılan asistanlık imtihanını kazanarak 12 Ocak 1979 tarihinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Yetiştirme ve Islahı Kürsüsüne asistan olarak atanmıştır. Prof. Dr. Sezen ŞEHİRALİ danışmanlığında Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Çeşitlerinde Değişik Özelliklerin Fenotipik ve Genotipik Farklılıkların Saptanması konulu tez çalışmasını tarihinde tamamlayarak Ziraat Doktoru unvanını almıştır tarihinde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır tarihinde Üniversite Doçenti unvanını almıştır tarihinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü nde Profesör kadrosuna atanmıştır Halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü nde öğretim üyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müze Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli olup, Adli Hakim olarak görev yapan bir kızı, Serbest Avukat olarak görev yapan bir oğlu bulunmaktadır. İdari Görevler v A.Ü. Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği Müdür Yardımcısı (06 Nisan Eylül 1986) v Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Geçici Uzmanı ( 07 Nisan Şubat 1989) v A.Ü. Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği Müdürü (08 Şubat Ağustos 1993) v Tarla Bitkileri Bölüm Başkan Yardımcısı (17 Mart Ekim 2003) v A. Ü. Araştırma Fonu Uzmanlık Grubu Üyesi (Mayıs 1994 Mayıs 1996) v A.Ü Ziraat Fakültesi Çiftlik Komisyonu Üyeliği (24Ocak 1994 Mayıs 2001) v A.Ü. Çankırı Orman Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi (22 Şubat Şubat 1998) v A.Ü. Ziraat Fakültesi, Fakülte Kurulu Üyesi (26 Eylül Eylül 2004) v Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı (06 Mart Mayıs 2007) v A.Ü. Yayınevi Yayın Kurulu Üyesi (14.Eylül Ağustos 2012) v A.Ü. Ziraat Fakültesi Müze Sorumlusu (14 Mayıs Mayıs.2015) v A.Ü. Ziraat Fakültesi Müze Koordinatörü (07 Mayıs 2015 Devam Ediyor)

2 v A.Ü. Üniversite Almanağı Hazırlama Komisyonu Üyeliği (13 Mayıs bitti) v A.Ü. Üniversite Müzesi Komisyonu Üyeliği (10 Temmuz 2014 Devam Ediyor) Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler ve Ödüller v TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Üyeliği v 14 Ekim Ekim 1987 OECD Bursu, Kanada. v TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası 2012 yılı Hizmet Ödülü Danışmanlığında Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Yüksek Lisans Tezleri 1. Sezgin, M., Farklı Süre ve Sıcaklıkta Değişik EMS(Ethyl Methane Sulphonate) Dozları Uygulanan Tokak 157/37 Arpa Çeşidi Tohumlarının Buzdolabı Ortamında Bekletilmesinin M1 Bitkilerinin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi, Ankara Üniversitesi, Çelik, N., Fasulye (Phaseolus vulgaris L.var. nanus DEKAP) Tohumlarına Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özelliklerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Tekeoğlu, M., Fasulye (Phaseolus vulgaris L.var. nanus DEKAP) Tohumlarına Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özelliklerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Bikli, A.A., Bodur Fasulye (Phaseolus vulgaris L. var. nanus DEKAP.) Tohumlarına Uygulanan Farklı Dozlarda Gamma Işınlarının M2 Generasyonundaki Etkileri, Ankara Üniversitesi, Başaran, H., İki Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşidine Uygulanan Farklı Gamma Işını Dozlarının M1 ve M2 Bitki Özelliklerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Çerekçi, A.Ş., İki Bodur Fasulye(Phaseolus vulgaris L.) Çeşidinde Bakteri Aşılaması ve Azot Dozlarının Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi, Ankara Üniversitesi, Uyanık, F., Altı Sıralı Arpa Hatlarında Verim ve Verim Öğelerinin İncelenmesi, Ankara Üniversitesi, Sarıkaya, F., Bodur Fasulye (Phaseolus vulgaris L. var. nanus DEKAP) Tohumlarına Uygulanan Farklı Dozlarda Gamma Işınlarının M3 Generasyonundaki Etkileri, Ankara Üniversitesi, Baykan, Y., Farklı Ekim Zamanı ve Ekim Sıklıklarının Fasulyede (Phaseolus vulgaris L.) Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Meral, N., Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Nohut (Cicer arietinum L.) un Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Kaya, M.D., Bezelye (Pisum sativum L.) de Bakteri Aşılaması ve Azot Dozlarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Sağlam, S., Kırıkkale İlinde Tarla Tarımı, Ankara Üniversitesi, Özünlü, M., Ankara nın Bazı İlçelerinde Buğday Verimi ile Önemli İklim Faktörleri Arasındaki İlişkiler, Ankara Üniversitesi, 2001.

3 14. Mert, B., Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinde Farklı Azot Dozlarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Gökçe, G., Türkiye de Organik Tarım Uygulamaları, Ankara Üniversitesi, Karaçay, G., Mersin Limanlarından İhraç ve İthal Edilen Kuru Bakliyatın Son On Yıllık Seyri, Ankara Üniversitesi, Aytaç, H., Nohutta (Cicer arietinum L.) Sıra Arası Mesafesi ile Tohum Miktarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Encan, G., Bazı Mercimek (Lens culinaris Medic.) Hatlarında Verim ve Verim Öğelerinin İncelenmesi, Ankara Üniversitesi, Sağlam, S., Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) de Doku Kültürü ve Agrobacterium Aracılığıyla Gen Aktarımı, Ankara Üniversitesi, Soydaş, S., Çankırı da Tarla Tarımı, Ankara Üniversitesi, Atmaca, E., Eskişehir Koşullarında Bazı Nohut Çeşit ve Hatlarında Farklı Ekim Zamanı ve Sıra Arası Mesafelerinin Verim, Verim Unsurları ve Kalite Üzerine Etkisi, Ankara Üniversitesi, Karagül, V., Türkiye de Yılları Arasında Yapılan Yemeklik Baklagil Çalışmaları, Ankara Üniversitesi, Gamzeli, M.S., Türkiye de Yemeklik Tane Baklagil Tarımının Sorunları ve Çözüm Yolları, Ankara Üniversitesi, Şenkal, K., Türkiye de Yılları Arasında Serin İklim Tahılları Konusunda Yapılan Çalışmalar ve Özetleri, Ankara Üniversitesi, Kara Özlem. Türkiye Tarim Havzalari Üretim ve Destekleme Modelinde Tarla Bitkilerinin Yer i.. Ankara Üniversitesi, Özdemir Hakan. Bolu İlinde Tarla Tarımı. Ankara Üniversitesi, Özaktan Hamdi. Nohut (Cicer arietinunm L.) da Bazı Klor Tuzlarının Çimlenme ve Çıkış Üzerine Etkileri Ankara Üniversitesi, Üyetürk Afife Sinem. Türkiye de Sıcak İklim Tahıllarında Yapılan Çalışmalar. Ankara Üniversitesi, İzgier Sibel. Tarla Bitkilerinde Biyolojik Azot Fiksasyonu. Ankara Üniversitesi, Zengin Ali. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde Tahıl Tarımındaki Değişimler ( ). Ankara Üniversitesi, Can Öznur. Ankara da Tarla Tarımı. Ankara Üniversitesi, Jaafar Mahdi Saadoon. Türkiye den Toplanan Yabani Nohut Populasyonlarının Bazı Tarımsal Özellikler Yönünden İncelenmesi Ankara Üniversitesi, Karaer Birhan Yılları Arasında Türkiye de Yulaf, Çavdar ve Tritikalede Yapılan Çalışmalar Ankara Üniversitesi, Polat Ferhat. Türkiye de Tahıllar ve Yemeklik Baklagiller Tohumculuğu Ankara Üniversitesi, 2016.

4 35. Eryetli Kubilay. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yemeklik Baklagil Tarımındaki Değişimler Ankara Üniversitesi, Yıldız Dilber. Türkiye'de Haşhaş Konusunda Yapılan Çalışmalar ve Yayınları. Ankara Üniversitesi, Şen Mustafa. Türkiye de Yemeklik Dane Baklagiller İle İlgili Yapılan Çalışmalar ( ). Ankara Üniversitesi, Kalkan Pelin. Türkiye de Yemeklik Baklagil Tarımının Sorunları ve Çözüm Önerileri Ankara Üniversitesi, Doktora Tezleri 1. Şenay, A., Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Gama Işını ve EMS ın Farklı Dozlarının Ayrı Ayrı ve Birlikte Uygulanmasının M1 ve M2 Bitkilerindeki Etkileri, Ankara Üniversitesi, Başaran, H., Nohutta (Cicer arietinum L.) Bakteri Aşılama ve Kimyasal İlaç Uygulamalarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Kaya, M., Winner Bezelye (Pisum sativum L.) Çeşidinde Farklı Aşılama Yöntemleri, Azotlu Gübre Dozları ile Ekim Zamanlarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri, Ankara Üniversitesi, Divanlı, A., Bezelye (Pisum sativum L.) de Mutasyon Islahı ve In Vitro Kültürü Uygulamaları, Ankara Üniversitesi, Atak, M., Farklı Triticale Hatlarının Morfolojik ve DNA Markörleri ile Genetik Karakterizasyonu, Ankara Üniversitesi, Sağlam, S., Baklagil Tohum Böceklerine (Bruchus ssp.) Dayanıklı Transgenik Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Bitkilerinin Geliştirilmesi, Ankara Üniversitesi, Aydoğan Abdulkadir. Bazı Geniş ve Dar Yapraklı Kabuli Tip nohut (Cicer arietinum L.) Çeşit ve Hatlarının Verim ve Kalite Yönünden İncelenmesi, Ankara Üniversitesi, Atmaca Evren. Nohut (Cicer arietinunm L.) Çeşitlerine Uygulanan Gamma Işını Dozlarının M1 ve M2 Generasyonlarında Bazı Bitki Özelliklerine Etkisi. Ankara Üniversitesi, Özaktan Hamdi. Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Yetiştiriciliğinde Hümik Asit, Mikrobiyal Gübre Ve Fosfat Kayası Uygulamalarının Verim Ve Verim Öğelerine Etkisi. Ankara Üniversitesi, Danışmanlığındaki öğrenciler hariç jüri üyelikleri Profesörlüğe Yükseltilme ve Atanma Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Kurumu 1 Tahsin KARADOĞAN Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2 Bilal GÜRBÜZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3 Sebahattin ÖZCAN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 Emine BAYRAM Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 5 Cengiz TOKER Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 6 Cafer Sırrı SEVİMAY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Süleyman SOYLU Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 8 Abdullah ÖKTEM 2009 Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Mehmet Ali SAKİN Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 10 Murat ERMAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl.

5 11 Mustafa GÜLER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Melahat AVCI BİRSİN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Mustafa YILDIZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 14 Hakan ULUKAN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 15 Serkan URANBEY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 16 Erkut PEKŞEN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 17 Mehmet ATAK Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 18 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 19 Hakan GEREN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 20 Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 21 Özgül GÜMÜŞ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 22 Celaleddin BARUTÇULAR Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 23 Asuman KAN Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Doçentliğe Yükseltilme Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Kurumu 1 Fahri ALTAY Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü (Dışarıdan) 2 Kudret KEVSEROĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3 Mustafa Ali KAYNAK Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 Mehmet KILINÇ Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 5 Emine BAYRAM Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 6 Bayram SADE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Bülent SAMANCI Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 8 Mehmet ÜLKER Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Ali TOPAL Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 10 Ali ÖZTÜRK Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 11 Vahdettin ÇİFTÇİ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Fatih KILLI Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Özden ÖZTÜRK Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 14 Mehmet ÖZ Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 15 Yeşim TOĞAY Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 16 Necat TOĞAY Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 17 Hasan KILIÇ Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 18 Fatma Aykut TONK Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 19 Asuman KAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 20 Emre İLKER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 21 Özcan ÇAĞLAR Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 22 Ömer SÖZEN Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Doçentlik Kadrosuna Atanma Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Kurumu 1 Ali TOPAL Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2 İlknur AKGÜN Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3 Abdullah ÖKTEM Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 Süleyman SOYLU Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 5 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 6 Melahat AVCI BİRSİN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Mustafa YILDIZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 8 Hakan ULUKAN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 10 Özden ÖZTÜRK Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 11 Fatih SEYİS Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Mehmet ATAK Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Muharrem KAYA Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 14 Yeşim TOĞAY Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman M.Y.O. 15 Sevil SAĞLAM Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Yardımcı Doçentlik Kadrosuna Atanma Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Kurumu 1 Asuman KAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2 Mücella TEKEOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi 3 Ali TOPAL Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 İsmail SEZER Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

6 5 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 6 Süleyman SOYLU Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Erkut PEKŞEN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 8 Süleyman SOYLU Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 10 Muharrem KAYA Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 11 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Erkut PEKŞEN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 14 Zeki MUT Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu 15 Erkut PEKŞEN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 16 Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 17 Nihal KAYDAN Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 18 Satı ÇÖÇÜ Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 19 Zeki MUT Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 20 Kamil KARA Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı 21 Alpay BALKAN Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Doktora Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Danışman Kurumu 1 Hayrettin PEŞKİRCİOĞLU Prof. Dr. Günal AKBAY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2 Mustafa GÜLER Prof. Dr. Günal AKBAY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3 Ali KARAHAN Prof. Dr. Sezen ŞEHİRALİ Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 Erkut PEKŞEN Prof. Dr. Ali GÜLÜMSER Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 5 Mehmet Ali SAKİN Prof. Dr. Özer SENCAR Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 6 Asuman KAN Doç. Dr. Bayram SADE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Gülüizar AYDIN Prof. Dr. Zekai KATIRCIOĞLU Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 8 Ramazan KEYİK Prof. Dr. Sezen ŞEHİRALİ Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Diğdem KAYDAN Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 10 Nuran EKEN Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 11 Aydan BARUT Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Mehmet SEZGİN Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Oral DÜZDEMİR Prof. Dr. Cevdet AKDAĞ Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 14 Semra ACER Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 15 Nihal KAYAN Prof. Dr. Sait ADAK Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 16 Dinçer KENAR Prof. Dr. Sezen ŞEHİRALİ Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 17 Fatma KAYAÇETİN Prof. Dr. Yusuf KIRTOK Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 18 Turhan KAHRAMAN Prof. Dr. Temel GENÇTAN Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 19 Kamil KARA Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 20 Özlem ATEŞ Prof. Dr. Ahmet YILDIRIM Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 21 Fatih ÇIĞ Doç. Dr. Murat ERMAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 22 Alpay BALKAN Prof. Dr. Temel GENÇTAN Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 23 Ömer SÖZEN Doç. Dr. Hatice BOZOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Böl. 24 Zekiye BAŞÇİFTÇİ Prof. Dr. Engin KINACI Osman Gazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 25 Ali KAHRAMAN Prof. Dr. Mustafa ÖNDER Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 26 Fereshteh REZAİ Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 27 Hümeyra YAMAN Prof. Dr. Nilgün BAYRAKTAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 28 Farzad NOFOUZI Prof. Dr. Khalid M. KHAWAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 29 Mahsa Pouralı KAHRIZ Prof. Dr. Khalid M. KHAWAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 30 Parisa PouralıKAHRIZ Prof. Dr. Khalid M. KHAWAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 31 M. Ali JAHANBIN Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 32 Hatice EREN Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 33 Savaş BİLEN Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 34 Oğuzhan HAKKOYMAZ Prof. Dr. Mustafa ÖNDER Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 35 Hasan DALGIÇ Prof. Dr. Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Yüksek Lisans Jüri Üyelikleri Adı Soyadı Tarih Danışman Kurumu 1 Ergül ÇOLAK Prof. Dr. Günal AKBAY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2 Rahime YILMAZ Prof. Dr. Günal AKBAY Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3 Niyazi ZOBU Doç. Dr. Nilgün BAYRAKTAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4 Nurcan BARUT Prof. Dr. Tahsin KARADOĞAN Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri B. 5 Muhsin BİÇER Prof. Dr. Sait ADAK Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 6 Bahar ERGELDİ Prof. Dr. Murat ÖZGEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 7 Halit SİVÜK Yard. Doç. Dr. Halil FİDAN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

7 8 Aslı ÖZBAY Prof. Dr. Murat ÖZGEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 9 Nüket ALTINDAL Prof. Dr. İlknur AKGÜN Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri B. 10 Süleyman ODABAŞ Prof. Dr. Taner KIRAL Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 11 Mortaza HAJYZADEH Doç. Dr. Mustafa GÜLER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 12 Muhittin ÜLKER Yard. Doç. Dr. Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 13 Yüksel NADAROĞLU Prof. Dr. H. Hüseyin GEÇİT Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 14 Murat IŞIK Prof. Dr. Saime ÜNVER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 15 Fatma CERAN Prof. Dr. Mustafa ÖNDER Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 16 Canan TOPALAK Doç. Dr. Ercan CEYHAN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Xx Yüksek Doktora Yard. Doçent Doçent Profedörlük Toplam Lisans Doçent Yükselme Atama Atama Danışmanlığında Diğer Adaylar Tamamlanan Projeler 1. Gürgün, V., E. Kün, C. Y. Çiftçi, Nadasa Bırakılan Alanlarda Buğday Anızının Parçalanması Üzerine Azotlu Gübrelerin Etkileri. T.U.B.İ.T.A.K. Tarım ve Ormancılık Grubu Proje No KBTBAU - 17, 41 s., (1986) 1. Saral, A., C. Y. Çiftçi, O. Yıldırım, S. Ünver, G. Yavuzcan, A. Kadayıfçı, M. Kaya, Fiğ Mısır Buğday Ekim Nöbetinde Faklı Toprak İşleme Yöntemleri Etkinliklerinin Araştırılması. Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu ( ) Projesi Kesin Raporu. 50s. (1999) 2. Atmaca E., Çiftçi, C. Y., Eskişehir Koşullarında Bazı Nohut Çeşit ve Hatlarında Farklı Ekim Zamanı ve Sıra Arası Mesafelerinin Verim, Verim Unsurları ve Kalite Üzerine Etkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (TAGEM), (2008) 3. Çiftçi, C. Y., S. Özcan, K. M. Khawar, A. Yücel, Baklagil Tohum Böceklerine (Bruchus spp.) Dayanıklı Transgenik Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Bitkilerinin Geliştirilmesi TÜBİTAK Proje No: 106O058. Sonuç Raporu. 74 s., (2010) 4. Atmaca E., C.Y. Çiftçi. Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerine Uygulanan Gamma Işını Dozlarının M1 ve M2 Generasyonlarında Bazı Bitki Özelliklerine Etkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (TAGEM), (2014) 5. Özaktan H, C.Y. Çiftçi, S. Uzun, O. Uzun Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Yetiştiriciliğinde Humik Asit, Mikrobiyal Gübre ve Fosfat Kayası Uygulamalarının Verim ve Verim Öğelerine Etkisi. TÜBİTAK Proje No: 115O878 Yayınlar Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Atak, M., İ. Parmaksız, S. Özcan and C. Y. Çiftçi., Characterization of Triticale Genotypes by RAPD Analysis. Korean J. Genetics 27 (4): (December 2005). KOREA, (2005).

8 2. Atak, M., M. D. Kaya, G. Kaya, Y. Çıkılı, C. Y. Çiftçi., Effects of NaCl on Germination, Seedling Growth and Water Uptake of Triticale. Turkish Journal of Agriculture and Forestry. Volume 30, Number 1, TÜBİTAK, (2006). 3. Çiftçi, C. Y., A. D. Türkan, K. M. Khawar, M. Atak, S. Özcan., Use of Gama Radiations to Induce Mutations in Four Cultivars of Pea (Pisum sativum L.). Turkish Journal of Biology, Volume:30, Number 1, TÜBİTAK, (2006). 4. Şahin-Demirbağ N., H. Kendir, K. M. Khawar, Sebahattin Ozcan and C. Y. Ciftci., In vitro Regeneration of Turkish Dwarf Chickling Pea (Lathyrus cicera L) Using İmmature Zygotic Embryo Explant. African Journal of Biotechnology Vol. 7 (12), pp , 17 June, ISSN Academic Journals, (2008). 5. Atak M., M. Kaya. H. M. Khawar, S. Sağlam, Sebahattin Özcan and C. Y. Çiftçi., Effect of Age on Somatic Embryogenesis From Immature Zygotic Embryos of 5 Turkish Triticale Genotypes. African Journal of Biotechnology Vol. 7 (12), pp , 17 June, ISSN Academic Journals, (2008). 6. Kaya, M.,G. Kaya,, M. D. Kaya, M. Atak, S. Sağlam, K. M. Khawar, C. Y. Çiftçi., Interaction Between Seed Size and Nacl on Germination and Early Seedling Growth of Some Turkish Cultivars of Chickpea (Cicer arietinum L.). Journal of Zhejiang University SCIENCE B. ISSN ISSN Vol. 9, No. 5, May, p , (2008). 7. Kan A., M. Kaya, A. Gürbüz, A. Şanlı, K. Özcan, C. Y. Çiftçi, A study on genotype x environment interaction in chickpea cultivars (Cicer arietinum L.) grown in arid and semi-arid conditions. Scientific Research and Essays Vol. 5(10), pp , 18 May, ISSN Academic Journals., (2010). 8. Saglam S., C. Y. Çiftçi. Effects of agar and isubgol on adventitous shoot regeneration of woad (Isatis tinctoria). International Journal of Agriculture and Biology, Volume 12, Issue 2, Pages (2010). 9. Özaktan H.,, C. Y. Çiftçi, M. D. Kaya, S. Uzun, O. Uzun and G. Akdoğan Chloride salts inhibit emergence and seedling growth of chickpea rather than germination. Agrıcultural Research Communıcatıon Centre Vol. 41 Issue 1, Feburary Uluslararası diğer hakemli (ISI Web of Science) taranan dergilerde yayınlanan makaleler 1. Çiftçi, C. Y., M. Tekeoğlu, S. Ünver, Effects of different doses of γ rays on some characters of M1 plants of dwarf bean (Phaseolus vulgaris L. var. nanus Dekap.). Turkish Journal of Agriculture & Forestry Volume: 18 Issue: 1 Pages: , (1994). 2. Çiftçi, C. Y., N. Çelik, S. Ünver, Effects of different doses of EMS (ethyl methanesulfonate) on some characters of M1 plants of dwarf French bean (Phaseolus vulgaris L. var. nanus Dekap.) (I). Ankara Universitesi Ziraat Fakultesi Yllg Volume: 44 Issue: 1/2 Pages: , (1994). 3. Çiftçi, C. Y., N. Çelik, S. Ünver, Effects of different doses of EMS (ethyl methanesulfonate) on some characters of M1 plants of dwarf French bean (Phaseolus vulgaris L. var. nanus Dekap.) (II). Ankara Universitesi Ziraat Fakultesi Yllg Volume: 44 Issue: 1/2 Pages: , (1994).

9 4. Şenay, A., G. Akbay, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Effects of different doses of EMS (ethyl methanesulfonate) applied for different durations and at different temperatures on some characteristics in M1 plants of the barley variety Tokak 157/37. Anadolu Volume: 5 Issue: 1 Pages: 9-19., (1995). 5. Aral, A., H. G. Yavuzcan, S. Ünver, O. Yıldırm, A. Kadayıfçı, M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Determining Efficiencies of Different Tillage Systems in Vetch Corn Wheat Rotation. Agricultural Mechanization in Asia, Africa and Latin America (AMA). Vol. 31, No. 4, Autumn and 40., (2000). 6. Kaya, M., M. Atak, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Research on the yield and yield components of some bread wheat (Triticum aestivum L.) varieties. Anadolu Volume: 14 Issue: 1 Pages: , (2004). 7. Sağlam, S., C. Y. Çiftçi, K. M. Khawar, M. Atak, S. Özcan, Genetic transformation of common bean at the four-leaf stage under in vitro conditions. Ziraat Fakültesi Dergisi, Akdeniz Üniversitesi Volume: 18 Issue: 2 Pages: , (2005). 8. Kaya, M., M. Atak, K M. Khawar, C. Y. Çiftçi and S. Özcan, Effects of Pre-Sowing Seed Treatment with Zn and Foliar Spray of Humic Acids on Yield of Common Bean (Phaseolus vulgaris L.). International Journal of Agriculture & Biology, /2005/ PAKİSTAN., (2005). 9. Atak, M., M. D. Kaya, C. Y. Çiftçi, Effect of seedling growth on triticale cultivars irradiated with various doses of gamma radiation. Tarım Bilimleri Dergisi Volume: 12 Issue: 3 Pages: , (2006). 10. Atak, M., C. Y. Çiftçi, Morphological characterization of some triticale cultivar and lines. Tarım Bilimleri Dergisi Volume: 12 Issue: 1 Pages: , (2006). 11. Türkan, A. D., K. M. Khawar, C. Y. Çiftçi and S. Özcan, Effects of Mutagenic Sodium Azide (NaN3) on In Vitro Development of Four Pea (Pisum sativum L.) Cultivars. International J. of Agriculture & Biology, /2006/ PAKİSTAN., (2006). 12. Gürbüz, A., M. Kaya, A. Divanlı Türkan, G. Kaya, M. D. Kaya, C. Y. Çiftçi, Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Tane İriliği ve Kuraklık Stresinin Çimlenme Özelliklerine Etkisi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22(1) , (2009). Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. Çiftçi, C. Y., The Effects of Differential Doses of EMS (Ethyl Methane Sulphonate) And Gamma Rays On Some Characters In Lentils (Lens culinaris L.) And Vetch (Vicia sativa L.). Seminar. University of Manitoba, Dept. of Plant Science 17. September 1987., (1987). 2. Arslan, N., Çiftçi, C. Y., S. Ünver, The Effects of Previous Crops in Fallow and No Fallow Systems on Wheat Yield. Deutsch-Türkisches Symposium, Ankara, 12 bis 17. September 1995, , (1995). 3. Eraç, A., C. Y. Çiftçi, S. Ünver, B. H. Hakyemez, M. Kaya, M. Güler, The effects of different doses and Rizobium inoculation on seed yield and some yield compenents in Hungarian vetch (Vicia Pannonica Crant). 5. Symposium über wissenschaftliche ergebnisse Deutsch-Türkischer

10 Üniversitatspartnerschaften im agrarbereich 29 September-04 October 1997 Antalya , (1998). 4. Atak, M., İ. Parmaksız, S. Uranbey, M. Kaya, S. Özcan and C. Y. Çiftçi, Effect of Genotype on Somatic Embryo Explants of Triticale 3rd International Syposium on Sustaniable Agroenvironment Ssytems: New Technologies and Applications (AGRON 2002) October 2002, Cairo, Egypt. (Sunulu Bildiri)., (2002). 5. Atak, M., C. Y. Çiftçi, İ. Parmaksız and S. Özcan, Characterization of Triticale Genotypes by Using RAPD Analysis. 4 rd International Syposium on Sustaniable Agro-environment Ssytems: New Technologies and Applications (AGRON 2004). 2004, Udine, İtalya., (2004). 6. Saglam S., M. Aasim, K. M. Khawar, S. Ozcan, C. Y. Ciftci, Comparison of Adventitous Shoot Regeneration from Hypocotyl Explant of Isatis tinctoria L. subsp. tinctoria L. on Agar and İsubgol Gelled Media Propagation of Ornnemental Plants. 5th International Conference. 5 8 September 2007, Sofia, Bulgaria. Book of Abstracts. Bulgaristan., (2007). 7. Saglam S, Çiftçi C. Y., Khawar K. M., Ozcan S., The effects of NaOCl ph, different concentrations of H2O2 and rinsing water temperatures on in vitro seedling growth and germination of common bean (Phaseolus vulgaris L) cv. Karacaşehir 90. ISB 2008, May 4th 8th, 2008 Sfax - Tunisia Session 3 / PC169 S3. TUNUS., (2008). 8. Akman N. ve C. Y. Çiftçi., Turkish Agriculture. 28th European Holstein Red Holstein Conference. June 3rd İstanbul., (2009). 9. Saglam S., C. Y. Ciftci, K. M. Khawar. Plant biotechnology education in Turkey. Volume 22, Supplement 1, September 2011, Pages Current Opinion in Biotechnology.European Biotechnology Congress İstanbul. (2011) 10. Saglam S., C. Y. Ciftci. MSc, PhD Theses and Scientific Papers, on the Subject of Field Crops Biotechnology in Turkey. Eurobıotech 2012 Agrıculture Symposıum April Özaktan H., Uzun S., Çiftçi C.Y. Nutritional Importance of Edible Lugumes and Current Status of Organic Edible Legumes in Turkey. Turkey Natural Nutrition and Lifelong Health Summit' 2015, Turkey, May 2015, pp.83-84, 836 p. Ed, C. Göçer. M.R.Karainan, N.Sanlıer. (2015) 12. Özaktan H., Çiftçi C.Y., Uzun S., Uzun O., Kaya M., "The Effectcs on Chlorophyll Content and Leaf Area Index of Application of Humic Acid, Microbial Fertilizer, and Phosphate Rock in Bean Cultivation", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, Mayıs 2017,Vol.1, No.1, pp Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler 1. Şehirali, S., T. Gençtan, C. Y. Çiftçi, Fasulye de (Phaseolus vulgaris L.) Protein Kapsamının Değişimi ve Kalıtımı. Tarım ve Orman Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü Yayınları, Cilt 2, Sayı 3, , (1980). 2. Akbay, G., T. Gençtan, C. Y. Çiftçi, Altı Sıralı Arpaların (Hordeum vulgare L.) Orta ve Yan Başakçıklarında Oluşan Tanelerin İrilik ve Ağırlığına Çeşit ve Yılların Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Sayı 1, Yıl , (1982).

11 3. Şehirali,S., V. Gürgün, C. Y. Çiftçi, T. Gençtan, Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) de Tane Verimi ve Protein Kapsamı Üzerine Etkileri. (Basılmamış) 15 s, (1983). 4. Çiftçi, C. Y., Açlık Sorununun Çözümünde Yemeklik Tane Baklagillerin Yeri. Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi. 1983\2, 28-30, (1983). 5 Gürgün, V., S. Şehirali, T. Gençtan, C. Y. Çiftçi, Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Soyada (Glycine max (L.) Merril.) Tane Verimi ve Tanenin Yağ ve Protein Kapsamı Üzerine Etkileri. (Basılmamış) 15 s, (1983). 6. Tekeli, A. S., C. Y. Çiftçi, Mürdümük (Lathyrus sativus L.) de Protein Kapsamının Değişimi ve Kalıtımı.Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı -1982, Cilt 32, Fasikül 1,2,3,4., , (1984). 7. Çiftçi, C. Y., S. Şehirali, Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Çeşitlerinde Değişik Özelliklerin Fenotipik ve Genotipik Farklılıkların Saptanması. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yayın No TB 4, 17 s, (1984). 8. Kavuncu, O., C. Y. Çiftçi, A.S. Tekeli, Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Ekotiplerinde Verimle Çeşitli Verim Öğeleri Arasındaki Sebep-Sonuç İlişkilerinin Path Analizi İle Araştırılması. Doğa Bilim Dergisi, Seri D2, Cilt 9, Sayı 2, , (1985). 9. Arslan, N., G.Akbay, C.Y.Çiftçi, S. Ünver, M.Kurçman.. Kimyon (Cuminum cyminum L.) Tarımında Yabancı Ot Öldürücülerin (Herbicide) Kullanılma Olanakları, II. Çıkış Sonrası (Post-emergence) Kullanım. Doğa Bilim Dergisi. Cilt 12, Vol: 12, Akbay, G., T.Gençtan, C.Y.Çiftçi, Arpanın (Hordeum vulgarel.) Çim Kını Uzunluğuna Toprak Sıcaklığı ve Ekim Derinliğinin Etkileri. Ank.Üniv. Ziraat Fak. Yıllığı Cilt 34, Akbay,G., C.Y.Çiftçi. Altı Sıralı Arpalarda (Hordeum vulgare L.) Tane Verimiyle İlişkili Bazı Karakterlerin Değişim Sınırları İle Geniş Anlamdaki Kalıtım Dereceleri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı-1984, Cilt 34, Arslan,N., G.Akbay, C.Y.Çiftçi, M.Kurçman, S.Ünver. Kimyon (Cuminum cyminum L.) Tarımında Yabancı Ot Öldürücülerin (Herbicide) Kullanılma Olanakları. I. Çıkış Öncesi (Pre-emergence) Kullanım. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı , Cilt 35, Arslan, N., G. Akbay, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Nadas-Kimyon ve Buğday-Kimyon Ekim Nöbetinde Azotlu Gübrenin Kimyon Verimine Etkisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı -1985, Cilt 35, , (1986). 14. Çiftçi, C. Y., G. Akbay, S. Ünver, Kunduru1149(Triticum durum L.) Makarnalık Buğday Çeşidine Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri. (I). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı, 39: , (1988) 15. Çiftçi, C. Y., G. Akbay, S. Ünver, Kunduru 1149 (Triticum durum L.) Makarnalık Buğday Çeşitlerine Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri. II. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı 39, , (1988). 16. Çiftçi, C. Y., S.Ünver, Yemeklik Tane Baklagil Üretimindeki Kayıplar. Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı Dergisi Sayı: 59, 18-21, (1991). 17. Ünver, S., C. Y. Çiftçi, Mısır (Zea mays L.) Tohumlarına Uygulanan Farklı Dozlardaki Gamma Işınlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özelliklerine Etkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı Cilt 41, Fasikül 1-2, , (1992).

12 18. Çiftçi, C. Y., G. Akbay, S. Ünver, Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozlarının Uygulandığı Tokak 157\37 (Hordeum vulgare L.) Arpa Çeşidi Tohumlarının Farklı Ortamlarda 4 Ay Süreyle Bekletilmesinin M1 Bitkilerinde Bitki Boyu ve Bitkide Başak Sayısı Özellikleri Üzerine Etkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı Cilt 41 Fasikül 1-2, , (1992). 19. Ünver, S., C. Y. Çiftçi, Arpa (Hordeum vulgare L.) da Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozları ve Uygulama Sonrası Yıkamanın Bazı M1 Bitki Özelliklerine Etkileri (I). DOĞA Tarım ve Orman Dergisi Cilt 16, Sayı 3, , (1992). 20. Akbay, G., S.Ünver, Çiftçi, C. Y., Arpa (Hordeum vulgare L.) da Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozları ve Uygulama Sonrası Yıkamanın Bazı M1 Bitki Özelliklerine Etkileri (II). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı, Cilt 41, Fasikül 1-2, , (1992). 21. Çiftçi, C. Y., Nohut (Cicer arietinum L.) Tohumlarına Uygulanan Farklı EMS (Ethyl Methane Sulphonate) nin M1, M2 Bitkilerinin Bazı Özelliklerine Etkileri. A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları. Yayın No: 1328, Bilimsel Araştırmalar ve İncelemeler No:733, 36 s, (1993). 22. Çiftçi, C. Y., M. Tekeoğlu, S.Ünver, Fasulye (Phaseolus vulgaris L. var. nanus DEKAP.) Tohumlarına Uygulanan Farklı Dozlarda Gamma Işınlarının M1 Bitkilerinin Bazı Özelliklerine Etkileri. Doğa Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi. Vol 18, Sayı: 1, 65-69, (1994). 23. Ünver,S., M. Güler, M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Sürdürülebilir Tarım ve Çevre. Tarım ve Köy Dergisi, Sayı: 109 S: 28-32, (1995). 24. Ünver, S., N. Arslan, C. Y. Çiftçi, Kimyon (Cuminum cyminum L.) Uygulanan Herbisitlerin Buğdayda Verim ve Bazı Verim Öğelerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Cilt: 5, Sayı: 1, s: 41-48, (1996). 25. Ünver, S., M. Güler, M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Sürdürülebilir Tarım. Ekin Dergisi Yıl: 1, Sayı: 2 s: 30-36, (1997). 26. Ünver,S., M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Sürdürülebilir Tarımda Biyolojik Azot Fiksasyonunun Önemi. Ziraat Mühendisliği Dergisi, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ve Vakfı Yayın Organı Sayı: 306, s: 6-9, (1997). 27. Kaya, M., S. Ünver, C. Y. Çiftçi, Tarla Tarımı Çevre İlişkileri. Çevre Bakanlığı Dergisi, (1997). 28. Çiftçi, C. Y., S. Ünver, M. Kaya, Bitkisel Üretimi Geliştirme Komisyon Raporu. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ve Vakfı Çalışma Komisyonu Raporları Dizisi 6. S:4, (1997) 29. Meral, N., C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Nohut (Cicer arietinum L.)'un Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. TARM Dergisi Cilt:7, Sayı:1, 44-59, (1998). 30. Kaya, D., C. Y. Çiftçi, M.Kaya, Bakteri Aşılaması ve Azot Dozlarının Bezelye (Pisum sativum L.) de Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. A.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (Journal of Agricultural Sciences), 8 (4) , (2002). 31. Çiftçi, C. Y., 157. Yılında Zirai Öğretim. Tarım ve Mühendislik Dergisi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayın Organı. Sayı: , 68 77, (2002). 32. Çiftçi, C. Y., 157. Yılında Zirai Öğretim. Ziraat Mühendisliği Dergisi, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ve Vakfı Yayınları. Temmuz Aralık 2002, Sayı 338/339, 44 48, (2002). 33. Atak, M., G. Encan, C. Y. Çiftçi, Yemeklik Baklagillerin Ekonomik Önemi. TÜRK-KOOP Ekin Dergisi Yıl:7, Sayı:25, Temmuz- Eylül , (2003). 34. Encan, G., C. Y. Çiftçi, M. Atak, Kırmızı Mercimeğin Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Yeri. Türk-Koop Ekin Dergisi, Yıl:7, Sayı: 26 Ekim- Aralık (2003).

13 35. Kaya, M., C.Y. Çiftçi, M. Atak, M. D. Kaya, Bakteri Aşılaması ve Azot Dozları Uygulanan Bezelyede Tane Verimi ile Bazı Karakterler Arası İlişkiler ve Path Analizi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2001 Cilt 10, Sayı 1 2: 58 66, (2004). 36. Encan, G., M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Nohudun Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Yeri. SDÜ Fen Bil. Enstitüsü Dergisi, 9: (1) 26-36, (2005). 37. Atak, M., M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Çinko ve Humik Asit Uygulamalarının Makarnalık Buğday (Triticum durum L.) da Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. ANADOLU J. of AARI, 14 (2) 2004, MARA, (2005). 38. Atak, M., C. Y. Çiftçi, Tritikale ( x Triticosecale Wittmack) de Farklı Ekim Sıklıklarının Verim ve Bazı Verim Öğelerine Etkileri. A. Ü. Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi, Cilt 11, Sayı 1: , (2005). 39. Kaya, M., M. Atak, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Çinko ve Humik Asit Uygulamalarının Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.)' da Verim ve Bazı Verim Öğeleri Üzerine Etkileri SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Cilt: 9, Sayı: 3, ISPARTA, (2005). 40. Atak, M., M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Çinko ve Humik Asit Uygulamalarının Makarnalık Buğday (Triticum durum L.) da Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. ANADOLU J. of AARI, 2001, 14 (2), MARA, (2005). 41. Atak, M., M. Kaya, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, Tohum Miktarlarının Tritikale (x Triticolesecale Wittmack) Genotiplerinde Verim ve Bazı Verim Öğelerine Etkileri. SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Cilt: 10, Sayı: 1, (2006). 42. Mert, B., C. Y. Çiftçi, M. Atak, Ekmeklik Buğday Çeşitlerinde Farklı Azot Dozlarının Bazı Verim Öğeleri Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt 12, Sayı 1-2. (2003) (2006). 43. Aytaç, H., C Y. Çiftçi, M. Atak, Nohut (Cicer arietinum L.) ta Sıra Arası Mesafesi ile Tohum Miktarının Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt 12, Sayı 1-2. (2003) (2006). 44. Şenay, A., C. Y. Çiftçi, Makarnalık Buğdayda (Triticum durum L.) Gama Işını ve EMS ın Farklı Dozlarının Ayrı Ayrı ve Birlikte Uygulanmasının M1Bitkilerinin İlk Gelişme Dönemindeki Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma (TARM) Dergisi. Cilt 14, Sayı 1 2, (2005) , (2007). 45. Şenay, A., M. D. Kaya, M. Atak, C. Y. Çiftçi, Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Çimlenme ve Fide Gelişimi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma (TARM) Dergisi. Cilt 14, Sayı 1 2, (2005) (2007). 46. Şenay, A., C. Y. Çiftçi, Makarnalık Buğdayda (Triticum durum L.) Gama Işını ve EMS ın Farklı Dozlarının Ayrı Ayrı ve Birlikte Uygulanmasının M1 Bitkilerindeki Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma (TARM) Dergisi. Cilt 14, Sayı 1 2, (2005) , (2007). 47. Çiftçi, C. Y., A. Şenay, Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Gama Işını ve EMS ın Farklı Dozlarının Ayrı Ayrı ve Birlikte Uygulanmasının M2 Bitkilerindeki Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma (TARM) Dergisi. Cilt 14, Sayı 1 2, (2005) , (2007). 48. Çiftçi, C. Y., Türkiye'de Bulunan Ziraat Fakültelerinin 2006 Yılındaki Durumu. Tarım ve Mühendislik Dergisi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayın Organı. Sayı: , 86 94, (2007)

14 40. Çiftçi, C. Y., Türkiye Ziraat Mühendisliği Eğitiminde ( ) Uygulanan Yönetmelikler İle Ziraat Mühendisliği Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. TÜRKTARIM Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, Mart Nisan 2007, Sayı 174, ANKARA, (2007). 49. Çiftçi, C. Y.,S. Özcan, A. Yücel, K. M. Khawar, Baklagil Tohum Böceklerine (Bruchus spp.) Dayanıklı Transgenik Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Bitkilerinin Geliştirilmesi. TÜBİTAK. Proje No: 106O058. Sonuç Raporu. 74 s., (2010). 50. Çiftçi C. Y. Türkiye de Tarımsal Yükseköğretim. TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği Dergisi Yıl 1, Sayı Ankara. (2012). 51. Çiftçi C. Y., H.S. Öztürk. Ziraat Fakültelerindeki Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri. Stratejik Yönetim Dergisi. Nisan Mayıs Haziran Yıl 1, Sayı 3, Ankara. (2012). 52. Çiftçi C. Y., 165. Yılında Tarımsal Yüksek Öğretim Ziraat Mühendisliği Dergisi. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yayın Organı. ISSN Sayı Ankara. (2012). 53. Çiftçi C. Y. Artık Hiçbir İlde Ziraat Fakültesi Açılmamalı Tarım ve Mühendislik. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayın Organı. ISSN Sayı / s. Ankara. (2012) 54. Çiftçi C. Y., Ülkemizde İlk Tarım Haftası Kutlamaları ve Başak Balosu. Tarım ve Mühendislik. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayın Organı. ISSN Sayı 101/ s. Ankara. (2012). 55. Çiftçi C. Y., Talan Edilen Atatürk Orman Çiftliği. Anıtkabir Dergisi, Yıl;13, Sayı 50, Temmuz Ankara (2013) 56. Çiftçi C. Y. Tarımsal Yükseköğretim Nereye Gidiyor Tarım ve Mühendislik. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayın Organı. ISSN Sayı 104/ s. Ankara. (2013). 57. Çiftçi C. Y. ve B. Benlioğlu Türkiye de Tarımsal Öğretimle İlgili Meslek Yüksekokulları. Ziraat Mühendisliği Dergisi. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yayın Organı. ISSN Sayı Ankara. (2014). 58. Çiftçi C. Y. Türkiye Tarımsal Yüksek Öğretiminin ve Tarla Bitkileri Bölümünün Durumu. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi ISSN: E-ISSN: Cilt 25, Sayı -1 Özel (2016). Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler 1. Şehirali, S., V. Gürgün, C. Y. Çiftçi, T. Gençtan, Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) de Tane Verimi ve Protein Kapsamı Üzerine Etkileri. KÜKEM Dergisi, KÜKEM 3. Kongresi Özel Sayısı, Cilt 6, Sayı 2, , (1983). 2. Gürgün, V., S. Şehirali, T. Gençtan, C. Y. Çiftçi, Bakteri Aşılaması ve Değişik Azot Dozlarının Soyada (Glycine max (L.) Merril.) Tane Verimi İle Tanenin Yağ ve Protein Kapsamı Üzerine Etkileri. KÜKEM Dergisi, KÜKEM 3. Kongresi Özel Sayısı, Cilt 6, Sayı 2, , (1983). 3. Çiftçi, C. Y., Bazı Yemeklik Tane Baklagillerde; Tohumluk Özellikleri, Ekim Zamanı ve Yöntemleri İle Ekim Sıklığının Yol Açtığı Kayıplar Hasat Öncesi, Hasat ve Hasat Sonrası Ürün Kayıpları. Seminer Bildirileri (13-17 Aralık 1982), Ankara 90-98, (1982).

15 4. Geçit, H. H., H. Y. Emeklier, C. Y. Çiftçi, S. Ünver, A. Şenay, Ekmeklik Buğdayda İlk Gelişme Devresinde Kök ve Toprak Üstü Organlarının Durumu. Türkiye Tahıl Sempozyumu, 6-9 Ekim 1987 Bursa, 91-99, (1987). 5. Kün, E., H. H. Geçit, M. Özgen, C. Y. Çiftçi, H. Y. Emeklier, Tahıl ve Baklagil Tarımının Geliştirilmesi. GAP Tarımsal Kalkınma Sempozyumu Bildirileri Kasım 1986 Ankara, , (1986). 6. Eser, D., H. H. Geçit, R. Avcıoğlu, C. Y. Çiftçi, H. Soya, H. Y. Emeklier, A. Tan, Türkiye de Yemlik ve Yemeklik Baklagil Üretim ve Sorunları Türkiye Ziraat Mühendisliği III. Teknik Kongresi, , (1990). 7. Akbay. G., C. Y. Çiftçi, B. Yılmaz, C. N. Ayçiçeği, T. Özkaya, Türkiye de Tarımsal Araştırmaların Organizasyonu ve Sorunları. Türkiye Ziraat Mühendisleri III. Teknik Kongresi, , (1990). 8. Eser, D., H. H. Geçit., C. Y. Çiftçi ve S. Ünver, Tarla Tarımı İle Toprak Erozyonu Arasındaki İlişkiler. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. En Büyük Tehlike Erozyon-Türkiye I. Konferansı 1-2 Haziran Ankara, (1992). 9. Ünver, S., G. Akbay, C. Y. Çiftçi, Arpa (Hordeum vulgare L.) da Uygulanan EMS (Ethyl Methane Sulponate) Dozlarının, Yıkama Suyu Sıcaklık ve Süresinin M1 Bitki Özellikleri Üzerine Etkileri. T.A.E.K. II. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi Kasım 1992, Ankara, (1992). 10. Çiftçi, C. Y., M. Sezgin, S. Ünver, Farklı Süre ve Sıcaklıkta Değişik EMS (Ethyl Methane Sulphonate) Dozları Uygulanan Tokak 157\37 Arpa Çeşidi Tohumlarının Uygulama Sonrası Buzdolabı Ortamında Bekletilmesinin M1 Bitkilerinin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri. T.A.E.K. II. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi Kasım 1992 Ankara, (1992). 11. Çiftçi, C. Y., S. Ünver, M. Güler, Tarla Tarımında Çevre Kirliliği. Enerji ve Çevre Sempozyumu Nisan 1994 Mersin, , (1994). 12. Şehirali, S., C. Y. Çiftçi, İ. Küsmenoğlu, S. Ünver, Ö. Yorgancılar, Yemeklik Baklagiller Tüketim Projeksiyonları ve Üretim Hedefleri. T. Ziraat Mühendisliği 4. Teknik Tarım Kongresi 9-13 Ocak 95 Ankara T.C. Ziraat Bankası Kültür Yayınları No: 26, , (1995). 13. Ünver,S., M. Güler, M. Kaya, C. Y. Çiftçi, Sürdürülebilir Tarımın Tarla Tarımı Açısından Önemi. Sürdürülebilir Tarım Derneği, Dünya Gıda Zirvesi Öncesi Türkiye Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Sempozyumu Ekim s. Ankara, (1996). 14. Şenay, A., C. Y. Çiftçi, Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Gama Işını ve EMS in Farklı Dozlarının Ayrı ve Birlikte Uygulanmasının M1 Bitkilerinin İlk Gelişme Devresindeki Etkileri. IV. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi Eylül 1996 Bursa Tarım Sözlü Bildirileri s: , (1996). 15. Mert, M., C. Y. Çiftçi, Amik Ovası Koşullarında, Pamuk Bitkisinde (G. hirsitum L.) Kobalt 60 ın Mutasyon Etkilerinin Saptanması Üzerinde Bir Araştırma. II. Tarla Bitkileri Kongresi Samsun Eylül 1997 Sunulu bildiri s: , (1997). 16. Sencar, Ö., H.H.Geçit, C.Y. Çiftçi, S.Ünver, M.Kaya, Tarla Bitkileri Tohumculuğumuz II. Tarla Bitkileri Kongresi Samsun Eylül 1997 Çağrılı bildiri s: 40-45, (1997) 17. Eser, D., H. H. Geçit, C. Y. Çiftçi, H. Y. Emeklier, S. Ünver, Tarım Topraklarımızın Durumu. II. Tarla Bitkileri Kongresi Samsun Eylül 1997 Çağrılı Bildiri s: 33-39, (1997). 18. Çiftçi, C. Y., S. Ünver, M. Kaya, Çevre Kirliliği. T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 4.Kolordu Komutanlığınca Düzenlenen Konferans. 09.Nisan Ankara 6 S, (1997).

AKADEMİK FAALİYETLER

AKADEMİK FAALİYETLER Verilen Lisans Dersleri: - Ekoloji - Tarla Bitkileri - Sıcak İklim Tahılları Verilen Lisansüstü Dersleri: - Serin İklim Tahıllarında Yetiştirme Teknikleri-Kalite İlişkileri - Sıcak İklim Tahılları Özel

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı Doğum Yeri : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT : ParwanAfganistan Doğum Tarihi : 29.01.1971 Telefon : (456) 511 86 69/126

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Telefon: /4816. Belgegeçer: E-Posta:

Telefon: /4816. Belgegeçer: E-Posta: Doç. Dr. Nihal KAYAN Dekan Yardımcısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Telefon: /4816. Belgegeçer: E - Posta:

Telefon: /4816. Belgegeçer: E - Posta: Doç. Dr. Nihal KAYAN Öğretim Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222 3242991/4816

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014. : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014. : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop HÜLYA SİPAHİ ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014 Adres : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop Telefon : 3682715516-4206 E-posta Doğum Tarihi : Faks : Kadro

Detaylı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvanı Dr. Rukiye KARA Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon (0344) 2376020- Dahili: 130 E-mail Doğum Tarihi-Yeri rukiye.kara@gthb.gov.tr Kahramanmaraş EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kağan KÖKTEN Doğum Tarihi: 01 Ekim 1974 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA

Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA Öğretim Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0

Detaylı

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvan Arzu KÖSE Doktor Telefon 222-32403-00 E-mail Doğum Tarihi - Yeri arzu.kose @gthb.gov.tr Ankara-1972 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans Akademik Birim/ Mezuniyet Yılı Lisans

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS Yayın Sahibinin Adı / Published by Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Adına Enstitü Müdürü / Director of Institute Dr. Mevlüt

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Hatun BARUT Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/165 E-mail baruthatun@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1972-ADANA EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Yüksek Lisans Lisans

Detaylı

Telefon: /4854. Belgegeçer: E-Posta:

Telefon: /4854. Belgegeçer: E-Posta: Araş. Gör. Nazife Gözde AYTER ARPACIOĞLU Araştırma Görevlisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR

Detaylı

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri 6.1. Yüksek Lisans Tezleri 6.2. Doktora Tezleri

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri 6.1. Yüksek Lisans Tezleri 6.2. Doktora Tezleri 6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri 6.1. Yüksek Lisans Tezleri 1986: Bazı Bodur Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Unsurları Üzerinde Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi.

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLGİLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLGİLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Prof. Dr. Zeki MUT Birim: Ziraat Fakültesi Altbirim: Tarla Bitkileri Bölümü İdari Unvan: Dekan Personel Tipi: Akademik Kurumsal E-posta: zeki.mut@bozok.edu.tr Kişisel E-posta: zeki.mut@bozok.edu.tr

Detaylı

Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi. Antalya/2017

Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi. Antalya/2017 Ziraat Fakültelerinde Bitki Islahı Çalışmaları Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi Antalya/2017 Meyve Islahı Ceviz Çeşitleri Sütçü İmam Üniversitesi: 9 adet (Maraş 18, Sütyemez 1,

Detaylı

MUTATION INDUCTION IN DURUM WHEAT

MUTATION INDUCTION IN DURUM WHEAT X. Ulusal Nükleer Bilimler ve Teknolojileri Kongresi, 6-9 Ekim 2009,340-346 A.Şenay! TR1100039 MAKARNALIK BUĞDAYDA (Triticum durum Desf.) MUTASYON ISLAHI ÇALIŞMALARI Ali Şenay*, Süreyya Şekerci Türkiye

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İktisat-Maliye İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1963

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İktisat-Maliye İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1963 1. Adı Soyadı: Yaşar GÜRGEN 2. Doğum Tarihi: 1940 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat-Maliye İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1963 Doktora İşçi-işveren

Detaylı

TARIM MAKİNALARI BİLİMİ DERGİSİ

TARIM MAKİNALARI BİLİMİ DERGİSİ ISSN 1306-0007 TARIM MAKİNALARI BİLİMİ DERGİSİ (Journal of Agricultural Machinery Science) 2013 CİLT (VOLUME) 9 SAYI (NUMBER) 3 Sahibi (President) Tarım Makinaları Derneği Adına (On Behalf of Agricultural

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN. Doğum Tarihi: 8.Ağustos.98. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 98 Y. Lisans Mimarlık Gazi Üniversitesi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş 1962 yılında Samsun/Çarşamba da doğan. İlkokulu Hacılı çay köyünde, orta ve lise tahsilini Çarşamba da ve Üniversite öğrenimini de 1985 yılında Samsun Ondokuz Mayıs

Detaylı

Van Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilmesi

Van Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilmesi TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL and NATURAL SCIENCES www.turkjans.com Van Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak

Detaylı

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT Hikmet SOYA Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta: tunver.kavut@ege.edu.tr Alınış (Received):26.03.2013

Detaylı

atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı / 2010

atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı / 2010 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Arif ATAK Unvan Dr.Mühendis Telefon 0226 814 25 20 (1220) E-mail atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Doğum Tarihi - Yeri 15.11.1972 Aksaray Fotoğraf Doktora Üniversite

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos.1958 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 1985 Y. Lisans Mimarlık

Detaylı

Konya İlinde Fasulye Tarımında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri. The Problems and Suggestions to Dry Bean Farming in Konya Region

Konya İlinde Fasulye Tarımında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri. The Problems and Suggestions to Dry Bean Farming in Konya Region Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 5 (1): 143-148, 2012 ISSN: 1308-3945, E-ISSN: 1308-027X, www.nobel.gen.tr Konya İlinde Fasulye Tarımında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri Mustafa ÖNDER 1* Mehmet

Detaylı

Dr. İmren KUTLU UZMANLIK ALANLARI. Tahıl Yetiştiriciliği ve Islahı Kantitatif Genetik Populasyon Genetiği Bitki Doku Kültürleri Moleküler Bitki Islahı

Dr. İmren KUTLU UZMANLIK ALANLARI. Tahıl Yetiştiriciliği ve Islahı Kantitatif Genetik Populasyon Genetiği Bitki Doku Kültürleri Moleküler Bitki Islahı Dr. İmren KUTLU Uzman Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: +90 222 3242991/4849

Detaylı

Bazı Tritikale Çeşitlerine Uygulanan Farklı Gama Dozlarının Fide Gelişimi Üzerine Etkileri

Bazı Tritikale Çeşitlerine Uygulanan Farklı Gama Dozlarının Fide Gelişimi Üzerine Etkileri TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 2006, 12 (3) 233-238 ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Bazı Tritikale Çeşitlerine Uygulanan Farklı Gama Dozlarının Fide Gelişimi Üzerine Etkileri Mehmet ATAK 1 M. Demir KAYA

Detaylı

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Mustafa ACAR Ziraat Mühendisi Telefon 0 362 256 05 14 / 3000 E-mail Doğum Tarihi - Yeri mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com 1972 - Gümüşhacıköy / Amasya EĞİTİM

Detaylı

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER: A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk. 2009. Investigation of the performance of a hazelnut husker design

Detaylı

PROF.DR. SERKAN URANBEY

PROF.DR. SERKAN URANBEY PROF.DR. SERKAN URANBEY A.- ÖZGEÇMİŞ Doğum Tarihi 25.03.1972 Ünvanı Prof. Dr. E-mail: uranbey@ankara.edu.tr Yabancı Dil İngilizce, ÜDS : 78.75 Askerli Hizmet Tamamladı (2000) EĞİTİM DURUMU Lisans (1989-1993)

Detaylı

Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU

Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU Bölüm Başkanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR

Detaylı

Öğr. Gör. Tuğba GÜLEÇ

Öğr. Gör. Tuğba GÜLEÇ Öğr. Gör. Tuğba GÜLEÇ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı Yunus Emre Yerleşkesi, 70100 /KARAMAN Telefon: (338) 226 2088- Dahili: 2591 Belgegeçer:

Detaylı

soner.yuksel@gthb.gov.tr

soner.yuksel@gthb.gov.tr KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Soner YÜKSEL Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0505 2226678 E-mail Doğum Tarihi - Yeri soner.yuksel@gthb.gov.tr 04.04.1973 - ESKİŞEHİR EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Orkide MİNARECİ Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Bölümü (Temel ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 1992

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 26.04.2017 614 41 YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 1- Prof. Dr. Mevlüt

Detaylı

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ Araş. Gör. Ertuğrul KUL İletişim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 55139 Kurupelit-Samsun Tel: +90 (362) 3121919/1167 Fax: +90 (362) 4576034 E-mail: ekul@omu.edu.tr

Detaylı

Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)'de İlk Gelişme Döneminde Kök ve Toprak Üstü Organlarının Durumu

Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)'de İlk Gelişme Döneminde Kök ve Toprak Üstü Organlarının Durumu KSÜ. Fen ve Mühendislik Dergisi, 9(1), 2006 82 KSU. Journal of Science and Engineering 9(1), 2006 Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)'de İlk Gelişme Döneminde Kök ve Toprak Üstü Organlarının Durumu Vahdettin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011 Adı Soyadı Ünvan KİŞİSEL BİLGİLER Dr. Serdar EYMİRLİ Ziraat Mühendisi Telefon (322) 344 17 84 E-mail serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1973-Merzifon Doktora Üniversite Adı

Detaylı

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ 1. Adı Soyadı : Evrim ÇAĞLAYAN 2. Doğum Tarihi : 04.02.1984 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans 2006 EĞİTİMİ

Detaylı

e mail: Tel: (312)

e mail:  Tel: (312) Araş. Gör. Eren ÖZDEN Adı Soyadı: Eren ÖZDEN Doğum Yeri: Adilcevaz/ BİTLİS Doğum Tarihi: 14. 09. 1987 Medeni Hali: Evli Adres: Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, 06110 Dışkapı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. Adı Soyadı: Hale TOSUN 2. Doğum Tarihi: 07.07.1970 3. Unvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lise Hemşirelik Kızılay Özel Hemşirelik Lisesi 1988 Lisans Hemşirelik

Detaylı

yasarkaraduman@hotmail.com

yasarkaraduman@hotmail.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Yaşar KARADUMAN Mühendis, Yüksek Lisans Telefon 0535 2775319 E-mail yasarkaraduman@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 15.06.1973 EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı Akademik

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Ad Soyad : Elif ARDIÇ 2. Doğum Yeri ve Tarihi : Eskişehir, 1984 3. Ünvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

YÜKSEK LİSANS (MASTER DEGREE) BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ABD. DOKTORA (Ph.D.)

YÜKSEK LİSANS (MASTER DEGREE) BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ABD. DOKTORA (Ph.D.) Yusuf Soylu YUSUF SOYLU Siirt Üniversitesi- Öğretim Görevlisi Çiftlik Mah. 6350 Sokak No. 29/2 Merkez/Aksaray soylusyusuf@gmail.com Çaykara / Trabzon 18.02.1989 EDUCATION - EĞİTİM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK. İngilizce. Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan kapasite.

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK. İngilizce. Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan kapasite. 1. KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı ve Soyadı Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Yabancı Dil İngilizce İlgi Alanları Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil. İngilizce

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil. İngilizce ÖZGEÇMİŞ 1. KİŞİSEL BİLGİLER Ünvanı Adı ve Soyadı Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil İş Adresi İngilizce Telefon (372) 2574010 E-Posta Bülent Ecevit Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gonca ATICI 2. Doğum Tarihi: 07.05.1975 3. Unvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngilizce İktisat İstanbul Üniversitesi 1997 Y. Lisans Para-Banka

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Teknik Eğitim, Elektronik- Bilgisayar Eğitimi Marmara Üniversitesi.

Detaylı

ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307. ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat

ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307. ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307 ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat 308 TÜRKİYE AKADEMİK DERGİLER REHBERİ ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 309 Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres EK - 4A ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Burak Yasin YILMAZ İletişim Bilgileri Adres : Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim ABD Meşelik Yerleşkesi

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTITUTE ISSN: 1302-4310 E-ISSN: 2146-8176 25 2 2016 uıgieaütkmtüaeiaeütktkt TUBİTAK-ULAKBİM Yaşam Bilimleri

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı 2013

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı 2013 Adı Soyadı Ünvan Enver KENDAL Doktor Telefon 0 412 326 13 40-388 KİŞİSEL BİLGİLER E-mail enver.kendal@gthb.gov.tr. enver21_1@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri Hani - 1979 Doktora Üniversite Adı Akademik

Detaylı

Aspir (Carthamus tinctorius L.) de Varyasyon Oluşturmak Amacıyla Kullanılabilecek Gama ( 60 Co) Dozunun Belirlenmesi

Aspir (Carthamus tinctorius L.) de Varyasyon Oluşturmak Amacıyla Kullanılabilecek Gama ( 60 Co) Dozunun Belirlenmesi Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4 (2):28-33, 29 ISSN 134-9984, Araştırma Makalesi Aspir (Carthamus tinctorius L.) de Varyasyon Oluşturmak Amacıyla Kullanılabilecek Gama ( 6 Co) Dozunun

Detaylı

Ekmeklik Buğdayda Başak

Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak SARIPAS SARIPAS SARIPAS Çavdar ve Bezelye Ekili Tarla Buğday tarlası Yulafta Salkım Serin İklim

Detaylı

ODTÜ BİYOTEKNOLOJİ 25.YIL. Prof. Dr. Fusun Eyidoğan Başkent Üniversitesi

ODTÜ BİYOTEKNOLOJİ 25.YIL. Prof. Dr. Fusun Eyidoğan Başkent Üniversitesi ODTÜ BİYOTEKNOLOJİ 25.YIL Prof. Dr. Fusun Eyidoğan Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans Tezi Başlığı ve Danışmanları: İnci, Füsun. "Characterization of superoxide dismutase isoenzymes in Turkish wheat varieties

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı 01.04.2017 Türkiye de Tarımsal Araştırma Sistemi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (CV) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 1993 Y. Lisans Üretim Yönetimi ve Celal Bayar Üniversitesi 1998

ÖZGEÇMİŞ (CV) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 1993 Y. Lisans Üretim Yönetimi ve Celal Bayar Üniversitesi 1998 1. Adı Soyadı: İlham YILMAZ 2. Doğum Tarihi: 18.02.1954 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi ÖZGEÇMİŞ (CV) 4. Öğrenim Durumu:Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 1993 Y.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu Araz 2. Doğum Tarihi: 17/ 04/ 1967 3. Ünvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ege Üniversitesi 1988 Y. Lisans Sosyal Psikoloji

Detaylı

En Küçük Puanı. Puan Türü. Kont. YGS- 2. Fatih Üniversitesi Hemşirelik (Tam Burslu) 5 422,34389 441,05042. Hacettepe

En Küçük Puanı. Puan Türü. Kont. YGS- 2. Fatih Üniversitesi Hemşirelik (Tam Burslu) 5 422,34389 441,05042. Hacettepe Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. En Küçük Puanı En Büyük Puanı Şifa (Tam Burslu) MF-3 7 439,55166 464,54450 Şifa (%50 Burslu) MF-3 7 44,17197 437,58960 Fatih (Tam Burslu) Hacettepe Koç İstanbul

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Görev Yeri. Ar. Gör. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 1998 2010. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi

ÖZGEÇMİŞ. Görev Yeri. Ar. Gör. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 1998 2010. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Cengiz KARACA 2. Doğum Tarihi ve Yeri :1974/Dinar, AFYON 3. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarım Makinaları Çukurova Üniversitesi 1997

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım 1976 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Müzik Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 1999 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Döndü Neslihan Bay İletişim Bilgileri Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR Telefon: +90 222 239 37 50 / 1622 Mail: bayneslihan@gmail.com

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Namık HÜSEYİNLİ 2. Doğum Tarihi : 1971 3. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : T.C. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Derece Alan Üniversite

Detaylı

Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ. GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih. Enstitü Müdürü 2013 -

Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ. GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih. Enstitü Müdürü 2013 - Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ Doğum yeri/tarihi : Göle-1973 Medeni hali : Evli (2 çocuk) Yabancı Dil : İngilizce (iyi KPDS-2012, 68) GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Hanife AKÇA, Araştırma Görevlisi hmert@ankara.edu.tr +90312 596 15 84 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Eğitim ve Akademik Deneyim Lisans:

Detaylı

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çukurova University Insitute of Natural and Applied Science FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Journal of Science And Engineering Cilt : 17 Sayı:7 2008 Adana

Detaylı

Prof. Dr. Ferit KÜÇÜK

Prof. Dr. Ferit KÜÇÜK Prof. Dr. Ferit KÜÇÜK 1. Kişisel Bilgiler: İş Adresi : Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Osmanbey Kampüsü Şanlıurfa İş Telefonu : +90 (414) 318 3533 Faks : +90 (414) 318 3534 Fakülte

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov.

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov. ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri İletişim Bilgileri : Ayşe Serpil KAYA : 1968 / Antalya : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa Cem KIRANKABEŞ Doğum Tarihi: 19 Aralık 1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Marmara

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 3A GAZİ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Adalet MYO Adalet YGS-3 388,141 427,210 50 3A AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANTALYA Adalet MYO Adalet

Detaylı

Prof.Dr. FARUK TOKLU

Prof.Dr. FARUK TOKLU Prof.Dr. FARUK TOKLU ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1971 Diğer T: 3223386084 F: 3223386381 fapet@cu.edu.tr

Detaylı

Prof.Dr. FARUK TOKLU

Prof.Dr. FARUK TOKLU Prof.Dr. FARUK TOKLU ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1971 Diğer T: 3223386084 F: 3223386381 fapet@cu.edu.tr

Detaylı

ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI

ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI 2013 Ekim Dönemi Öyp Yerleştirme Sonuçları ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI ÜNİVERSİTE / FAKÜLTE Yerleşen Sayı En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ 44 71,36 91,158

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rabia SAĞLAM 2. Doğum Tarihi : 17. 10. 1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Atatürk Üniversitesi 2003-2007 Toplum

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü nden alınan yazıda; Türkiye de kiraz-vişne

Detaylı

Selçuk Tarım Bilimleri Dergisi

Selçuk Tarım Bilimleri Dergisi Aralık 2015 ISSN : XXXX-XXXX Selçuk Tarım Bilimleri Dergisi Sayı : 2 Cilt : 2 Yıl: 2015 Selcuk Journal of Agriculture Sciences Number : 2 Volume : 2 Year: 2015 Selçuk Tarım Bilimleri Dergisi Baş Editör

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarım Makinaları Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarım Makinaları Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2001 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ömer EREN Kimlik No: 21632450148 Doğum Yeri ve Tarihi: Çatalağzı/ZONGULDAK - 31.05.1977 Öğrenim Durumu: Doktora Çalışma Konuları: Tarımda Enerji Kullanımı, Enerji ve Çevre, Yaşam Döngüsü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Makine Dinamiği A.B.D. Ferrara Üniversitesi / İtalya 2012

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Makine Dinamiği A.B.D. Ferrara Üniversitesi / İtalya 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Salih Seçkin Erol e-mail: sserol@kilis.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 1976 3. Unvanı: Makine Mühendisliği Bilim Doktoru 4. Yabancı Dil: İngilizce (KPDS: 86,25 2012 İlkbahar) ; (IELTS-Akademik:

Detaylı

UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ UZMAN TOLGA BAAHDIR ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Doğum Tarihi : 15 Şubat 1979 İletişim Bilgileri: İş Adresi : Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 68100 AKSARAY Cep Telefonu

Detaylı

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI S. N. ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE BÖLÜM 1 OĞUZCAN EREN FATİH ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Tıp (Burslu) 2 ÖMER ÖZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Tıp

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Doç. Dr. Masum BURAK Genel Müdür Buğday, Lisanslı Depoculuk ve Vadeli İşlemler Kongresi, 12 Mart 2011, Antalya Tohum, Çeşit ve Islah

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR

Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 02742652031/4591

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 2013. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 1999

EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 2013. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 1999 KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı Osman Sedat SUBAŞI Unvan Dr. Telefon (0324) 518 00 52 İç hat: 128 E-posta sedatsbs@gmail.com Doğum Yeri- Gölbaşı - 1972 Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ Çukurova

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Berrin ŞAHİN Ünvanı Mühendis Telefon 2565811123 E-mail berrin.sahin@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 19.05.1962-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı - Akademik Birim/Mezuniyet

Detaylı

Aygil TAKIR ÖZGEÇMİŞ

Aygil TAKIR ÖZGEÇMİŞ Aygil TAKIR ÖZGEÇMİŞ Adı-Soyadı: Aygil TAKIR Doğum Tarihi: 07.10.1978 Doğum Yeri: Magosa-KKTC Medeni Durumu: Evli Uyruğu: TC-KKTC KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM 2005-2011, Doktora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi,

Detaylı

2005-.. Yemeklik Tane Baklagil Islah Birim Başkanı. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Yemeklik Tane Baklagil Islah Bölümü, Ankara.

2005-.. Yemeklik Tane Baklagil Islah Birim Başkanı. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Yemeklik Tane Baklagil Islah Bölümü, Ankara. KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Abdulkadir AYDOĞAN Ünvan Yemeklik Tane Baklagil Islah Birim Başk. Telefon 0 312 3431050 E-mail abdulkadir.aydogan@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 05.05.1960 - Akdağmadeni Fotoğraf

Detaylı

DERECE ÜNİVERSİTE ALAN MEZUNİYET YILI

DERECE ÜNİVERSİTE ALAN MEZUNİYET YILI ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hatice Gülsoy 2. Doğum Tarihi: 01.02.1983 3. Ünvanı: Doktor Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Doktora 5. Çalıştığı Kurum: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi DERECE ÜNİVERSİTE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003-

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003- ı. Adı Soyadı: Cevat ELMA ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi: 16.04.1972 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi ve Planlaması Ankara Üniversitesi 1993 Y.

Detaylı

2016 yılında başlayan/devam eden Yüksek Lisans 2 18 Doktora -- 4 TOPLAM 2 23

2016 yılında başlayan/devam eden Yüksek Lisans 2 18 Doktora -- 4 TOPLAM 2 23 AR-GE LABORATUARLARI FAALİYET FORMU (2016) Laboratuarın Adı: Plastik ve Kauçuk Teknolojisi: Karakterizasyon Laboratuvarı Laboratuarın Koordinatörü: Doç.Dr. Ayşe AYTAÇ Projeler: 1- Ayşe AYTAÇ(Yürütücü),

Detaylı

YEMEKLİK BAKLAGİLLER

YEMEKLİK BAKLAGİLLER YEMEKLİK BAKLAGİLLER Yemeklik Tane Baklagillerin Türkiye Ve Dünya Açısından Önemi Yüksek Lisans Öğrencisi Yusuf Aydoğan Yemeklik baklagillerin sınıflandırılması Bölüm Division Phanerogamea Tohumlu

Detaylı