Önsöz. Sevgi ve saygılarımla, Prof. Dr. A. Kadir Halkman Gıda Teknolojisi Derneği Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Önsöz. Sevgi ve saygılarımla, Prof. Dr. A. Kadir Halkman Gıda Teknolojisi Derneği Başkanı"

Transkript

1

2 Önsöz Gıda Teknolojisi Derneği yayın organı olan GIDA, 1976 yılında yayımlanmaya başlamış ve hiç kesintisiz olarak bugüne geldi Temmuz ayında derneğin web sayfasının açılması ile birlikte ilk sayıdan başlanarak tüm makaleler pdf formatında web sayfamızın arşiv adresine yerleştirildi yılları arasındaki dergilerde yayımlanmış makaleler fotokopi ile elektronik ortama taşınırken bu makalelerin künye ve özetleri yeniden yazılarak bilgisayar ortamına geçirildi. Bu konuda, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sn. Yrd. Doç. Dr. Ayşe AVCI'nın katkısını Gıda Teknolojisi Derneği hiç unutmayacaktır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. GIDA Dergisi ile ilgili ilk indeks tarafımca "GIDA Dergisi 15 Yılın İndeksi " adı ile 1991 yılında 646 adet makale künyesi ile yayımlandı. Ve o yılda GIDA Dergisi henüz tipo matbaada dizilip basılıyordu. GIDA Dergisi Dizini adlı bu çalışma Sn. Bülent AĞAOĞLU tarafından hazırlanmıştır. Kendisi Türkiye'nin ilk bilgi bankacılarındandır arasında 240'tan fazla kaynakça çalışması yapmıştır. Son olarak Yoğurt Kaynakçası adlı derlemesi, ASÜD tarafından desteklenmiş ve GIDA Teknolojisi Derneği yayını olarak basılmış, ayıca derneğimiz web sayfası arşiv adresinde ve adresinde elektronik olarak yayımlanmıştır. Sn. Bülent AĞAOĞLU'na bu çalışması için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu dizin GIDA Derneği tarafından sürekli olarak güncellenecektir yılı 38. cilt 3. sayı dâhil olmak üzere 1911 makale künyesi olan bu çalışmanın, araştırıcılar için iyi bir kaynak olacağına inanıyoruz. Sevgi ve saygılarımla, Prof. Dr. A. Kadir Halkman Gıda Teknolojisi Derneği Başkanı 1

3 1976 Yılı 1. Cilt Pamir MH Tarımsal Sellülozlu Atık Maddeler ve Biyolojik Parçalanma Yoluyla Bunlardan Faydalanma. GIDA 1 (1): 1-6. Turgut H Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. GIDA 1 (1): Gürses ÖL Gıda Sanayiinde Kalite Unsurları ve Tesbiti. GIDA 1 (1): Tönük A Gıda Standartlarımızı. GIDA 1 (1): Fidan I, Cenik Y Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri. GIDA 1 (1): Güven S Mayşe Fermentlenmesi (Anzimasyonu) ile Elma Suyu Elde Edilişi. GIDA 1 (1): Yiğit V Gıda ve Zehir. GIDA 1 (1): Durgun T Gıda Fakültesi. GIDA 1 (2): Göğüş AK Konserve Balık Teknolojisinde Son Gelişmeler. GIDA 1 (2): Baysal A Beslenmenin Beyin Gelişimi ve Davranış Üzerine Etkisi. GIDA 1 (2): Fidan I, Cenik Y Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA 1 (2): Metin M, Sezgin E Ankara Piyasasındaki Tereyağların Saflık Kontrolu Üzerinde Gaz Kromatografisi ile İncelemeler. GIDA 1 (2): Özdemir H Açlığın Düşündürdükleri. GIDA 1 (3): Karlı E Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. GIDA 1 (3): Ünver E Ekmeklik Buğday Islahı ve Kalite. GIDA 1 (3): Şahin İ Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. GIDA 1 (3): Durgun T Enzimatik-Optik Yöntemlerle Glikoz, Maltoz ve Dekstrin Tayinleri. GIDA 1 (3): Akman A Tarım İstatistiklerimiz. GIDA 1 (4-5): Pamir MH Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. GIDA 1 (4-5): Kılıç O Piyasada Satılan Sirkelerin Bileşimleri Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 1 (4-5): Yiğit V Yeni Bir Kurutma Teknolojisi. GIDA 1 (4-5): Tönük A Gıda Maddeleri Ambalajlarında Kullanılan Plastiklerin Toksisite Faktörleri. GIDA 1 (4-5): Metin M, Saldamlı İ Gıdalarda Bulunan Yabancı Maddeler. GIDA 1 (4-5): Kepoğlu G, Özçelik E, Akyurt M Antepfıstığı Kabuğunun Çeşitli Yükler Altında İncelenmesi. GIDA 1 (4-5): Yılı 2. Cilt Cemeroğlu B Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. GIDA 2 (1):

4 Uraz T Ülkemizde Süt Sanayii ve Önemi. GIDA 2 (1): Pamir MH Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. GIDA 2 (1): Metin M, Saldamlı İ Gıdalarda Bulunan Yabancı Maddeler. GIDA 2 (1): Cabı O Soğukta ve Dondurulmuş Halde Muhafazaları Esnasında Meyve ve Sebzelerin Kalite ve Besleyici Değerlerinde Meydana Gelen Değişiklikler. GIDA 2 (1): Cemeroğlu B Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. GIDA 2 (2): Ekşi A Meyve Sularının İşlenmesinde Patulin in Anlamı. GIDA 2 (2): Turgut H Et Termometresi ve Et Ürünlerinde ph nın Önemi. GIDA 2 (2): Pamir H, Aytekin N Sitrik Asit Üretiminde Katkı Maddelerinin Verim Üzerine Etkisi. GIDA 2 (2): Yiğit V Proje Çalışmaları. GIDA 2 (2): Akman A Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış. GIDA 2 (3): Şahin İ, Yavaş İ, Kılıç O Kuru Üzüm Sirkesi Üretiminde Öğütme ve Çeşitli Katkı Maddelerinin Fermantasyon Süresi ve Verime Etkileri. GIDA 2 (3): Cemeroğlu B Amasya Elmalarının Meyve Suyuna İşlenmesinde Enzimatik Esmerleşme Olayının Bazı İnhibitörlerle Kontrolu. GIDA 2 (3): Gürses ÖL Gıda ve Enzim. GIDA 2 (3): Konar A UHT Süt İşleme Tekniğinde Yeni Gelişmeler. GIDA 2 (3): Balkan M Gıda Analizlerinde Sıvı Kromatografi. GIDA 2 (3): Ediz SH, Zanden RJV Bazı Fiziksel Değişkenlerin ve Kimyasal Maddelerin Hamurun ve Ekmeğin Bazı Özelliklerine Etkileri. GIDA 2 (4-5): Metin M Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. GIDA 2 (4-5): Akman A Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. GIDA 2 (4-5): Gürses ÖL Baklagillerde Bulunabilen Toksik Maddeler. GIDA 2 (4-5): Sezgin E UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. GIDA 2 (4-5): Özyurt M Mikrobiyal Protein in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. GIDA 2 (4-5): Topal Ş, Gürarda T Toplu Beslenme Yerlerinde Gıda Tedariki ve Sorunları. GIDA 2 (4-5): Başol K Türkiye Ekonomisinde Çay. GIDA 2 (4-5): Aydın M Gıda Kontrolu ve Standardizasyonu. GIDA 2 (6): Alım H Derin Yağda Kızartmada Meydana Gelen Oksidasyon Miktarı Tayini İçin Kombine Kromatografik Yöntem. GIDA 2 (6): Ergüllü E Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. GIDA 2 (6): Akbulut N Zeytin Mikroflorası. GIDA 2 (6): Acar J Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. GIDA 2 (6): Ediz SH, Çakmak AR Gıda Maddelerini Paketlemede Kullanılan Plastikler. GIDA 2 (6):

5 Balkan M Gıda Maddelerinde Aflotoksin Analizi. GIDA 2 (6): Yılı 3. Cilt Cabı O Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanları. GIDA 3 (1): 3-8. Yasa M Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. GIDA 3 (1): Gürses ÖL Çay Degüstasyon Yöntemi. GIDA 3 (1): 15. Uraz T Peynir Suyu ve Değeri. GIDA 3 (1): Acar J Meyve Konservelerinde ve Sularında Bozulmalara Neden Olan Küf Mantarları. GIDA 3 (1): Suntur SR, Erol T, Özen Y Koku ile Soğutma Odaları ve Gemi Soğutma Odaları Arasındaki İlgiler. GIDA 3 (1): Konar A Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. GIDA 3 (1): Aktan A Buğday-Un-Ekmek. GIDA 3 (2): Yurdagel Ü İzmir de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. GIDA 3 (2): Şahin İ Birada Diasetil, Asetoin 2,3-Bütandiol ve 2,3-Pentandiol. GIDA 3 (2): Topal Ş Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. GIDA 3 (2): Balkan M Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. GIDA 3 (2): Turgut H Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. GIDA 3 (2): Kılıç O Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma. GIDA 3 (3): Şahin ME, Ertaş AH Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. GIDA 3 (3): Gönül M Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. GIDA 3 (3): Bakel JT, Bozoğlu F Peynir Suyu Proteinlerinden Faydalanma Yöntemleri. GIDA 3 (3): Gürses ÖL Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. GIDA 3 (3): Durgun T, Kılıç O Malt, Maltözü ve Bira Üretiminde Teknoloji ve Bileşim İlişkileri. GIDA 3 (4-5): Kayahan M Selektif Hidrojenasyonun Beslenme Fizyolojisi Bakımından Önemi. GIDA 3 (4-5): Aran N Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. GIDA 3 (4-5): Pala M Besin İşlemede Uygun Sterilizasyon Koşullarının Saptanması. GIDA 3 (4-5): Aktoluğ A, Bekbölet M Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. GIDA 3 (4-5): Çiçekçi E Plastiğin Ambalajlarda Kullanılması. GIDA 3 (4-5):

6 Kipmen T Plastik Ambalaj Malzemesinin Gıdalara Etkisi. GIDA 3 (4-5): Yiğit V, Evranoz Ö Plastik Malzemelerin Gıda Ambalajlanmasına Yarayışlılığı. GIDA 3 (4-5): Kibar R UHT Sterilizasyon Yöntemlerinde Isının Sütün Bünyesine Etkisi. GIDA 3 (4-5): Gahun Y Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. GIDA 3 (4-5): Ural A Gıda Teknolojisi Semineri nin Genel Değerlendirmesi. GIDA 3 (4-5): Yurdagel Ü Domatesin Konserve ve Şıraya İşlenmesi Sırasında Askorbik Asitte Meydana Gelen Değişmeler. GIDA 3 (6): Alım H Derin Yağ da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. GIDA 3 (6): Ertaş H Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. GIDA 3 (6): Uraz T, Alpar O Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Fabrikalarının Kuruluş Yerleri Üzerinde Bir İnceleme. GIDA 3 (6): Akbulut N, Gürarda T Gıda Zehirlenmeleri. GIDA 3 (6): Yılı 4. Cilt Kayahan M Yağ Çıkmazı ve Türkiye Yağ Kurumu. GIDA 4 (1): Pamir H, Ercan R Ekmeklerin Biracılık Artığı Maya ile Protein Bakımından Zenginleştirilmesi Üzerine Bir Araştırma. GIDA 4 (1): Kundakçı A Et Teknolojisinde Tütsüleme. GIDA 4 (1): Eriş A, Yanmaz R Sağlık ve Beslenme Açısından Sebzelerin Önemi. GIDA 4 (1): Saldamlı İ Süt Tozundan Yararlanılarak Hazırlanan İçme Sütleri. GIDA 4 (1): Yaygın H Pestisidlerin Süte Geçişi. GIDA 4 (1): Akbulut N, Gürarda T Gıda Zehirlenmeleri. GIDA 4 (1): Seçkin R Ekmeklik Una Patates Unu Katılması. GIDA 4 (2): Ünal S Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. GIDA 4 (2): Gönç S, Renner E Sterilize Sütün Önemi ve Teknolojisi ile Muhafazası Sırasında Meydana Gelen Değişiklikler. GIDA 4 (2): Alım H Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. GIDA 4 (2): Uraz T Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine Bir Araştırma. GIDA 4 (3): Üçüncü M Quark ve Bazı Nitelikleri. GIDA 4 (3): Işık N Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. GIDA 4 (3): Ertaş H, Şahin E Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA 4 (3): Aşan T Cottage Peyniri Suyundan (CPS) Sodyumhekzametafosfatla (SHMF) Çöktürme Yöntemiyle Protein Konsantresi (PK) Elde Edilmesi. GIDA 4 (3):

7 Esener AA Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. GIDA 4 (4-5): Ekşi A Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. GIDA 4 (4-5): Alım H Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. GIDA 4 (4-5): Yaygın H Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. GIDA 4 (4-5): Demirci M Yaşlı İnsanların Beslenmesi. GIDA 4 (4-5): Ertaş AH Ette Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar. GIDA 4 (6): Yurdagel Ü Provitamin A Aktiviteli Karotenoidler. GIDA 4 (6): Uraz T Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 4 (6): Gönç S, Gahun Y Soğutularak Saklanması Sırasında Sütte Oluşan Değişmeler. GIDA 4 (6): Yücecan S Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. GIDA 4 (6): Yılı 5. Cilt Yaygın H Sterilize Sütte Süttozu Aranması. GIDA 5 (1-2): 3-5. Gönç S, Sarp H Sütçülükte Hidrojen Peroksitten Yararlanma Olanakları. GIDA 5 (1-2): Ekşi A Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. GIDA 5 (1-2): Ergüllü E Enterokok Grubu Bakteriler ve Önemi. GIDA 5 (1-2): Cenik Y Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. GIDA 5 (1-2): Pamir MH Enzimlerin ve Mikroorganizmaların Tutuklanmaları ve Bunların Gıda Sanayiinde Kullanılmaları. GIDA 5 (3): Gürses ÖL Selüloz İçeren Gıdaların Sağlık Açısından Önemi. GIDA 5 (3): Tortopoğlu Mİ Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. GIDA 5 (3): Özyurt M Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. GIDA 5 (3): Yurdagel Ü Süt ve Dondurmalara Katılmış Jelatinin Tayinine Yarayışlı Kolorimetrik Bir Yöntem. GIDA 5 (3): Çetin HH Türkiye de Araştırma Olgusu ve Tarımsal Araştırmalar. GIDA 5 (3): Varnacı Z Kaybolmuş Bir İçecek Kefir. GIDA 5 (3): 61. Yiğit V Türkiye de Gıda Politikası Nasıl Olmalıdır? GIDA 5 (4): Gürses ÖL Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. GIDA 5 (4): Şahin G, Duru S Unlarda Aflatoksin B1 Sorunu. GIDA 5 (4):

8 Ünal SS Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. GIDA 5 (4): Üçüncü M Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. GIDA 5 (4): Köksal O Tek Hücre Proteininin (THP) İnsan Beslenmesinde Kullanılması. GIDA 5 (4): Yurdagel Ü Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. GIDA 5 (4): Gündüz N, Duru S Ankara Akar ve İçme Sularında İyot Aranması. GIDA 5 (5): Yıldız F Sterilizasyon İndikatörü Olarak Bacillus stearothermophilus Sporları. GIDA 5 (5): Kayahan M Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. GIDA 5 (5): Konar A Dünya da Yoğurt ve Üretimi. GIDA 5 (5): Ekşi A Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem. GIDA 5 (6): Kayahan M Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. GIDA 5 (6): Konar A Dünya da Yoğurt ve Üretimi. GIDA 5 (6): Yılı 4. Cilt Terzioğlu RG Alışverişte Tüketiciye Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA 6 (1-2): 3-5. Ünlütürk A, Ünlütürk Y Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. GIDA 6 (1-2): 7-9. Severge A Kızartma Yağlarının Bozunma Aşamasını Saptamak Üzere Yeni Analiz Yöntemleri. GIDA 6 (1-2): Çakmak D Gıdalarda Clostridium botilinum un Gelişmesine ph nın Etkisi. GIDA 6 (1-2): Uyanık A Fermantasyonda ph ve Oksijen Ölçümü. GIDA 6 (1-2): Gürses ÖL Bazı Sebze Konservelerinin Demir, Kalay ve Kurşun Miktarı ile Kutu Kalay Kaplama Ağırlığı Arasındaki İlişki Üzerine Araştırma. GIDA 6 (3): 3-7. Severge A Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. GIDA 6 (3): Kılıç O Ülkemizde Yetişen Şerbetçiotlarının Aroma Maddeleri Üzerinde Araştırma. GIDA 6 (3): Acar J Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. GIDA 6 (3): Keleş F Suda Haşlanan ve Fırında Pişirilen Patateslerde Askorbik Yitimi Üzerinde Araştırma. GIDA 6 (3): Güven S Bazı Meyvelerden Şarap Üretimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA 6 (4): 3-5. Ertaş AH Balık Mikroflorası ve Kutu Konserve Balıklarda Bozulmaya Neden Olan Bakteriler. GIDA 6 (4): 7-9. Koçak C, Gürsel A Kefir. GIDA 6 (4):

9 Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi: 1. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA 6 (4): Duru S, Özgüneş H Ankara Piyasasında Satılan Ayran ve Yoğurt Örneklerinin Hijyenik Kaliteleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 6 (4): Gönç S, Gahun V Sütçülük Artıklarının Elektrodializle Minerallerinden Arındırılarak Değerlendirilmesi. GIDA 6 (4): Baysal A Beslenme Sorunları. GIDA 6 (5): Yıldız F Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. GIDA 6 (5): Yaygın H Yoğurdun Besleme Değeri ve Sağlıkla İlgili Özellikleri. GIDA 6 (5): Kayahan M Beslenme ve İnsan Sağlığı Açısından Bitkisel Yağların Önemi. GIDA 6 (5): Öder E Bal İçerisindeki Maddeler ve Bunların Balın Özelliklerine Etkileri. GIDA 6 (5): Yazıcıoğlu T Dünya da ve Türkiye de Gıda, Beslenme ve Açlık Sorunları. GIDA 6 (6): 3-4. Şahin İ, Kılıç O Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. GIDA 6 (6): Kurt A, Demirci M, Kurdal E Erzurum Piyasasında Satılan Sütlerin, Özellikleri ve Bu Sütlerin Çeşitli Hileler Yönünden İncelenmesi. GIDA 6 (6): Kundakçı A Kanatlı Etlerinin Teknolojisi: 1. Kesim ve Temizleme. GIDA 6 (6): Pamir MH Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. GIDA 6 (6): Yılı 7. Cilt Sürmeli G, Tunail N, Köşker Ö Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonunda Kullanılan Besiyerlerinin Karşılaştırılması Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (1): 3-9. Köksal İ, Türk R Yaş Meyve Üretim ve Pazarlanmasında Soğuk Muhafazanın Önemi. GIDA 7 (1): Başoğlu F Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. GIDA 7 (1): Yurdagel Ü Plastik Ambalaj Malzemelerinin Gıda Sanayiinde Kullanımı ve Etkileri. GIDA 7 (1): Özçelik S Patulin Üretimine Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA 7 (2): Konar A İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması. GIDA 7 (2): Ergüllü E Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. GIDA 7 (2): Kundakçı A Kanatlı Etlerinin Teknolojisi: 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. GIDA 7 (2): Karapınar M, Ünlütürk A Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. GIDA 7 (2):

10 Canbaş A Güney Fransa daki Bazı Kooperatif Şarap İşletmelerinde Teknik Bir İnceleme. GIDA 7 (2): Ülgiray D, Ertaş H, Tavmen A Gıda Sanayii Sorunlarında Bazı Önlemler. GIDA 7 (3): Ergüllü E, Üçüncü M Farklı Sıcaklıklarda Bırakılan Çiğ Sütlerde Mikroorganizma Sayısı Bakımından Ortaya Çıkan Değişimler Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (3): Ekşi A, Artık N Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. GIDA 7 (3): Bilişli A, Erhan M, Yelken M Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. GIDA 7 (3): Ertaş AH Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 7 (3): Kurt A, Yamankaradeniz R Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 7 (3): Şahin İ, Özçelik F Damıtık Alkollü İçkilerimizin Bileşimi, Özellikle Metanol Miktarı Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 7 (3): Ergin G Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA 7 (3): Acar J Kutu Konservelerinde Mikrobiyolojik Kalite Kontrolu. GIDA 7 (3): Borancılı S Gıda Sanayiinde Temel Sorunlar ve Çözüm Yolları. GIDA 7 (3): Pala M Ters Ozmos ile Ultrafiltrasyonun Temel İlkeleri ve Gıda Sanayiinde Kullanım Alanları. GIDA 7 (4): Yiğit V Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. GIDA 7 (4): Başoğlu F Domates Salçalarının Mikroflorası ve Depolama Sürecinde Miktarlarındaki Değişiklikler. GIDA 7 (4): Karacabey A Çeşitli Kaplarda Isıtılan Sütlerde Adsorbsiyon Sonucu Meydana Gelen Kayıplar. GIDA 7 (4): Yurdagel Ü Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. GIDA 7 (4): Özçelik S Bazı Gıdalarda Nitrit ve Nitrozaminlerin Oluşumu ve Sağlığa Zararlı Etkileri. GIDA 7 (4): Atamer M, Kaptan N Ankara da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (4): Pamir MH Dünya Gıda Günü Münasebetiyle Ülkemizin Gıda ve Beslenme Sorunlarına Bir Bakış. GIDA 7 (4): Gürses ÖL, Artık N Çaylarımızda ve Demlerinde Demir, Bakır, Kurşun, Civa Miktarları ve Deme Geçme Oranları Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (5): Pasin G Sindirilmeyen Polisakkaritlerin Analiz Yöntemleri. GIDA 7 (5): Gündüz HH Tomas Peyniri: 1. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. GIDA 7 (5): Hışıl Y Pestisid Kalıntılarının Analizleri-1. GIDA 7 (5): Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. GIDA 7 (5):

11 Ergüllü E Bakteriyofaj ve Süt Teknolojisinde Yarattığı Sorunlar. GIDA 7 (5): Dönmez S, Şahin İ İzmir ve Nevşehir Yöresi Şaraplarından İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 7 (5): Ergüllü E Çiğ Sütte Koliform Grubu Bakteri Florası Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (6): Güven S Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 7 (6): Gürses ÖL Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. GIDA 7 (6): Gündüz HH Tomas Peyniri: 2. Peynir Örneklerine Katılan P. roqueforti Starter Kültürleri ve Doğal Mikrobiyal Floranın Olgunlaşma Süresince Değişimi. GIDA 7 (6): Sezgin E, Koçak C Ankara da Satılan Sokak Sütlerinin Bazı Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 7 (6): Hışıl Y Pestisid Kalıntılarının Analizleri-2. GIDA 7 (6): Yıldız F Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. GIDA 7 (6): Yılı 8. Cilt Ergüllü E, Üçüncü M Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. GIDA 8 (1): Acar J Bamya Konserveleri Dolgu Suyunda Viskozite ve Bunu Etkileyen Faktörler. GIDA 8 (1): Yurdagel Ü Xanthan Gum (Xanthan Sakızı). GIDA 8 (1): Ural A Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. GIDA 8 (1): Altan A Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. GIDA 8 (1): Pala M, Saygı YB Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. GIDA 8 (1): Hışıl Y Pestisid Kalıntılarının Analizleri-3. GIDA 8 (1): Can AG, Ekşi A Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. GIDA 8 (2): Gürses ÖL, Artık N Türk Çayında ve Deminde Sodyum, Potasyum, Kalsiyum Miktarı ve Deme Geçme Oranı Üzerinde Araştırma. GIDA 8 (2): Keskin N, Matur A Melas dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. GIDA 8 (2): Kaptan N, Büyükkılıç N Ankara da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. GIDA 8 (2): Sağlam F, Kutluay T Kurum Beslenme Servislerinde Uygulanan Değişik Kızartma Yöntemlerinin Kızartılan Yiyeceğin Kalitesi Üzerine Etkisi. GIDA 8 (2): Ungan S, Çakaloz T Hamsi Yağının Rafinasyonu. GIDA 8 (2): Kılıç O Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. GIDA 8 (2): Hasipek S Ekonomik Beslenme İlkeleri. GIDA 8 (2): Pirkul T Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. GIDA 8 (2): Kayahan M, Saygın A Optimum FF Ağartma Toprağının Etkinlik Değeri ve Bu Değere Renk Açma Koşullarının Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 8 (3):

12 Konar A Tarımsal Mücadele İlaç Kullanımının Sütlerde Pestisit Kalıntılarına Etkisi. GIDA 8 (3): Ekşi A, Başer D, Eligür D Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. GIDA 8 (3): Altan A Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. GIDA 8 (3): Pala M Meyve ve Sebzelerin Dondurularak Saklanmaları. GIDA 8 (3): Yurdagel Ü Gıda İşleme Tekniğinin Vitamin Kaybı Üzerine Etkisi. GIDA 8 (3): Yamankaradeniz R Farklı Olum Aşamalarındaki Kuşburnu (Rosa sp.) nun Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. GIDA 8 (4): Yamankaradeniz R Kuşburnu (Rosa sp.) Değerlendirme Olanakları. GIDA 8 (4): Güleryüz M, Yamankaradeniz R Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA 8 (4): Aydoğ T Neden Gıda Sanayii Envanteri. GIDA 8 (4): Canbaş A Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. GIDA 8 (4): Yetişmeyen A, Bektaş V, Demir S İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. GIDA 8 (4): Ünal SS, Boyacıoğlu MH Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. GIDA 8 (4): Üçüncü M Süt ve Mamullerinin Soğukta Depolanması. GIDA 8 (4): Altıniğne N, Saygın E Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. GIDA 8 (4): Ergüllü E, Demiryol İ Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. GIDA 8 (5): Ertaş AH, Kolsarıcı N Salam, Sosis ve Sucuklarda Hidroksiprolin Miktarı Üzerinde Araştırma. GIDA 8 (5): Güven S, Başaran M, Erüstün G Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA 8 (5): Çetin H Yerli ve Yabancı Kiraz Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri. GIDA 8 (5): Pala M, Üstünes H Değişik Soğuk Zincir Sistemlerinde Kalite Kayıplarının Karşılaştırılması. GIDA 8 (5): Gökalp HY Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. GIDA 8 (5): Tamerler T Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. GIDA 8 (5): Ayfer M, Köksal İ, Kaynak L, Türk R Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2- Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. GIDA 8 (5): Üçüncü M Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. GIDA 8 (5): Selemoğlu A, Yıldız F Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. GIDA 8 (6):

13 Ertaş AH Pigmentler ve Et Rengi. GIDA 8 (6): Gürses ÖL Çayda Nitrat Miktarları ve Sağlık Açısından İrdelenmesi. GIDA 8 (6): Demirci M, Gündüz H Farklı Oranlarda Süt Tozu Katılmış İnek Sütlerinden Değişik Maya (Starter Kültür) Kullanılarak Elde Edilen Yoğurtların Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 8 (6): Gönül M Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. GIDA 8 (6): Renner E, Saldamlı İ Beslenme Açısından Fermente Süt Ürünleri. GIDA 8 (6): Oysun G Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. GIDA 8 (6): Yılı 9. Cilt Yurdagel Ü, Müftügil N Dondurma İşleminin Bazı Gıdalarda Yapı Üzerine Etkileri ve Donma Süresinin Tayini. GIDA 9 (1): 3-8. Hassan Aİ, Sezgin E Süt Proteinlerinin Sedimentasyonu Üzerine Isı İşleminin ve Sonraki Depolamanın Etkileri (İngilizce). GIDA 9 (1): Ünal SS, Boyacıoğlu MH Hamurun Reolojik Özellikleri. GIDA 9 (1): Özkaya H Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. GIDA 9 (1): Temiz A, Acar J Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. GIDA 9 (1): Renner E, Oysun G Polien Yağ Asitleri Kolesterin Metabolizması ve Damar Sertliği. GIDA 9 (1): Pamir MH Öldürücü Maya (Killer Yeast) nın Tanımı. GIDA 9 (1): Halkman AK, Çavuş A, Bektaş V Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus un Farklı Besiyerlerinde Gelişme Durumlarının İrdelenmesi. GIDA 9 (1): Gökalp HY Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. GIDA 9 (2): Yurdagel Ü Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. GIDA 9 (2): Bozoğlu TF Sterilize Sütün Dayanıklılığı. GIDA 9 (2): Gürses ÖL, Artık N Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (2): Özçelik S İçme Sularının Dezenfeksiyonunda Kullanılan Metodlar ve Uygun Metodun Seçimi. GIDA 9 (2): Ergüllü E Süt ve Mamüllerinden İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımı Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (2): Hassan Aİ, Koçak C Influence of Different Time/ Temperature Combinations of Milk Pasteurization on its Bacterial Content (İngilizce). GIDA 9 (2): Özkaya H, Seçkin R, Ercan R Bazı Ekmeklik Buğdayların Un, Bonkalite, Razmol ve Kepeklerinin Kimyasal Bileşimleri ile Mineral Elementleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (2): Çetin H, Fidan F Çileklerin Bazı Kalite Özellikleri ile Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumları Üzerinde Araştırma. GIDA 9 (3):

14 Kurt A, Akyüz N Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. GIDA 9 (3): Atamer M, Kaptan N Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. GIDA 9 (3): Özkaya H, Seçkin R, Ercan R Bazı Makarna Çeşitlerinin Kimyasal Bileşimi ve Pişme Kalitesi Üzerinde Araştırma. GIDA 9 (3): Kılıç O Çabuk Yöntemle Sofralık Siyah Zeytin Üretimi. GIDA 9 (3): Başoğlu F, Cemeroğlu B Sumak ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. GIDA 9 (3): Doğan A, Bayrak A Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. GIDA 9 (3): Saygın A, Kayahan M Yerli Ağartma Topraklarının Asitle Aktifleştirilmesi ve Bu Topraklarda Renk Açma Etkinliklerinin Saptanması Üzerinde Araştırma. GIDA 9 (3): Karapınar M Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. GIDA 9 (4): Çolakoğlu M, Gönül M, Kıncal S, Boyacıoğlu D, Demir Ş, Yaman Ü Çift Tabanlı Çelik Tencerelerde Susuz Pişirmenin Geleneksel Pişirme Yöntemleriyle Kıyaslanması. GIDA 9 (4): Ilıcalı C, Noka Ü Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. GIDA 9 (4): Doğan A, Bayrak A Kıbrıs ta Yetiştirilen Bazı Turunçgil Meyvelerinin Kabuk Yağları Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (4): Müftügil N Bazı Sebzelerin Peroksidaz Enzim İçerikleri ve Bu enzimin Isıya Karşı Direnci. GIDA 9 (4): Akyüz N, Gülümser S Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. GIDA 9 (4): Özkaya H, Seçkin R, Ercan R Bazı Bisküvi Çeşitlerinin Kimyasal Özellikleri ile Mineral ve Vitamin İçerikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (5): Topal Ş Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. GIDA 9 (5): Ekşi A, Artık N Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. GIDA 9 (5): Bayındırlı AL, Ungan S Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. GIDA 9 (5): Temiz A Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. GIDA 9 (5): Canbaş A, Fenercioğlu H Şalgam Suyu Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 9 (5): Hassan Aİ, Kaptan N A Study on the Factors Influencing the Salting of Kaschkaval Cheese (İngilizce). GIDA 9 (5): Oysun G Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. GIDA 9 (5): Ünlütürk A, Akbulut N Ekmek Mayası Üretiminde Temel İlkeler. GIDA 9 (6): Gökalp HY N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. GIDA 9 (6):

15 Başoğlu F, Bayrak A Çörekotu (Çörek Otu) nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 9 (6): Atamer M, Sezgin E Tereyağlarında Lipolitik ve Oksidatif Bozulmaların Saptanmasında Yararlanılan Asit ve Peroksid Değerleri ile Aroma Arasındaki İlişki. GIDA 9 (6): Altıniğne N Ham ve Rafine Pelemir (C. syriaca schrad.) Yağında Toplam Fosfolipid ve α-tokoferol Niceliği. GIDA 9 (6): Duru S, Özgüneş H Mikotoksinlerin İnsan ve Hayvan Sağlığı Açısından Önemi. GIDA 9 (6): Ertugay Z Yüzey Aktif Maddeler ve Gıda Teknolojisinde Kullanılmaları. GIDA 9 (6): Müftügil N, Yiğit V Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. GIDA 9 (6): Yılı 10. Cilt Canbaş A Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. GIDA 10 (1): Alpar O, Atamer M, Yetişmeyen A, Görgülü B, Karahan A, Korukluoğlu M Beyaz Peynir Yapımında Pastörizasyonun ve Kültür Kullanımının Peyniraltı Suyu Bileşimine Etkisi. GIDA 10 (1): Gürses ÖL, Artık N Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA 10 (1): Topal Ş Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin nin Yeri. GIDA 10 (1): Yurdagel Ü, Teke İ Keçiboynuzu Meyvesinin Kavrulması İle Oluşan Renk Değişimlerinin Araştırılması. GIDA 10 (1): Gökalp HY Organoleptic Evaluation of Vacuum and Non-Packaged Frozen, Stored Beef Patties and Relationship of These With the Fat Oxidation and Lipid Soluble Carbonyls (İngilizce). GIDA 10 (1): Yiğit V, Müftügil N Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. GIDA 10 (1): Bayrak A Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. GIDA 10 (1): Pasin G, Yeşilören R, Alpsoy O Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. GIDA 10 (1): Ayhan K, Gürgün V Soysos. GIDA 10 (2): Arslan A, Sekin Y Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. GIDA 10 (2): Özkaya H, Ercan R Gluten Unu İlavesinin Hamurun Reolojik Özellikleri ve Ekmeğin Kalitesine Etkisi. GIDA 10 (2): İlikcik O, Yurdagel Ü İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. GIDA 10 (2): Hışıl Y Kromatografide İç Standart Tekniği. GIDA 10 (2):

16 Müftügil N Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. GIDA 10 (2): Müftügil N Karnabaharın Farklı Koşullarda Haşlanması ve Dondurulmasının Fiziksel ve Kimyasal Yapısı Üzerindeki Etkisi. GIDA 10 (3): Ekşi A, Artık N Domates Pulpu ve Salçasında Viskozite (Konsistens) ve Renk Üzerine Proses Koşullarının Etkisi. GIDA 10 (3): Birer S Tahin Helvasının Yapılışı ve Beslememizdeki Yeri. GIDA 10 (3): Yıldız F Extrusion Cooking Systems and Textured Vegetable Proteins (İngilizce). GIDA 10 (3): Atlı A, Seçkin R, Koçak N Ekmeğin Kalitesine Fermantasyon Süresi ve Havalandırma Sayısının Etkisi. GIDA 10 (3): Gökalp HY Et ürünlerine Katılan Nitrat, Nitrit Miktarının Azaltılması, N-Nitrosamin Oluşum Reaksiyonlarının Engellenmesi ve Gıdalarda N-Nitrosaminlerin Saptanması (İngilizce). GIDA 10 (3): Ünal SS, Boyacıoğlu MH Ekmeğin Reolojik Özellikleri. GIDA 10 (3): Atamer M, Çavuş A, Şen H Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. GIDA 10 (3): Akman A Kükürt Dioksitin (SO 2 ) Şaraptaki Rolü ve Önemi. GIDA 10 (3): Telatar KY Elma Suyu ve Konsantrelerinde Hidroksimetilfurfural (HMF): 1. Farklı Elma Çeşitlerinin Elma Suyu ve Konsantresine İşlenmesi Süresinde HMF Oluşumu. GIDA 10 (4): Baykal ÖB Bazı Yerli ve Yabancı Armut Çeşitlerinin Şıraya Elverişlilik Durumlarının Araştırılması. GIDA 10 (4): Doğan A, Bayrak A, Akgül A Bazı Kekik Türlerinin Uçucu Yağ Bileşimi Üzerinde Araştırma. GIDA 10 (4): Pamir MH Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. GIDA 10 (4): Altıniğne N Pelemir Tohum (C. syriaca schrad.) Yağında Bulunan Epoksi Yağ Asitlerinin İnce Tabaka (TLC) ve Gaz Kromatografisi (GLC) Metodları İle Belirlenmesi. GIDA 10 (4): Özkaya H Buğday Lipidleri ve Önemi. GIDA 10 (4): Tschager E, Öztek L Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA 10 (4): Yetişmeyen A Süt Fabrikalarında Enerji Gereksinimi ve Verimli Kullanımı. GIDA 10 (4): Telatar KY Elma Suyu ve Konsantrelerinde Hidroksimetilfurfural (HMF): 2. Farklı Elma Suyu Konsantrelerinin Depolanması Sürecinde Hidroksimetilfurfural Oluşumu ve Buna Bağlı Olarak Bazı Bileşim Ögelerinde Meydana Gelen Değişmeler. GIDA 10 (5): Özçelik S Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin in Biyolojik Yolla Ölçümü. GIDA 10 (5): Sert S, Kıvanç M Taze Civil ve Lor Peynirleri Üzerinde Mikrobiyolojik Çalışmalar. GIDA 10 (5): Artık N Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. GIDA 10 (5):

17 Müftügil N Farklı Dondurulma Koşullarında Sebzelerin Donma Süre ve Hızları. GIDA 10 (5): Yüksel A, Arslan P Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Ekmek Tüketimi, Atımı ve İsrafın Önlenmesi Konusunda Alınacak Önlemlerle İlgili Bir Araştırma. GIDA 10 (5): Altıniğne N, Saygın E Pelemir Katımlı Undan Yapılan Ekmeklerde Bayatlama Süresi. GIDA 10 (5): Ercan R, Özkaya H Ekmeğin Bayatlaması. GIDA 10 (5): Başoğlu F, Halkman K, Ertaş H, Çakmakçı L Toz Maya Ekstraktı Üretimi. GIDA 10 (6): Özçelik F Bakteriyel Etanol Üretimi. GIDA 10 (6): Akgül A Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. GIDA 10 (6): Bozoğlu TF, Caner T Gıda Endüstrisi ve Radyasyon. GIDA 10 (6): Bayrak A, Arslan N, Hatipoğlu F, Aktaş M Farklı Dozlardaki Fosforlu Gübrenin Kimyonun (Cuminum cyminum L.) Uçucu Yağ Verimine ve Bileşenlerine Etkisi. GIDA 10 (6): Yentür G, Karakaya AE Kullanımı Yasaklanan Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Bazı Gıda Maddelerinde Araştırılması. GIDA 10 (6): Temiz A Bazı Antibiyotiklerin Yoğurt Bakterilerinin Asit Geliştirme Özellikleri Üzerine Etkileri. GIDA 10 (6): Yılı 11. Cilt Ercan R, Özkaya H Ekmeğin Bayatlaması Üzerine Surfaktantların ve Bazı Katkı Maddelerinin Etkisi. GIDA 11 (1): Başoğlu F Bitkisel Yağlarda Bulunan Sabunlaşmayan Maddelerden Yararlanarak Tağşişin Saptanması. GIDA 11 (1): Atamer M, Yetişmeyen A, Alpar O Farklı Isı Uygulamalarının İnek Sütlerinden Üretilen Yoğurtların Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA 11 (1): Hoşrik E Birada Diasetil ve İlişkili Diğer Bileşiklerin Oluşumu ve Bu Oluşumu Etkileyen Etmenler. GIDA 11 (1): Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. GIDA 11 (1): Demirci M Aşırı Beslenme Sorunları. GIDA 11 (1): Özçelik S Farklı Yörelerden Alınan Soğan (Allium cepa L.) Örneklerindeki Antimikrobiyal Maddelerin (Fitonsid) Bakterisit Etkilerinin Araştırılması. GIDA 11 (1): Birer S Yiyeceklerimizin İçinde Kullandığımız Baharatlar ve Özellikleri. GIDA 11 (1): Pamir MH Biyoteknoloji Eğitimi. GIDA 11 (1): Dönmez S, Özçelik F Mucor miehei den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 11 (2): Aran N Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme. GIDA 11 (2): Hışıl Y, Börekçioğlu N Balın Bileşimi ve Bala Yapılan Hileler. GIDA 11 (2):

18 Atılgan C Farklı Nitelikteki Unlara Uygulanan Değişik Yoğurma Yöntemlerinin Ekmek Kalitesine Etkisi. GIDA 11 (2): Tanju Ş, Sümbül Y Gıda Sanayiinde Ekstruzyonla İşleme Teknolojisi. GIDA 11 (2): Halkman K, Akyol E, Çavuş A Liyofilizasyon Süresinin Yoğurt Bakterilerinin Canlılığı Üzerine Etkisi. GIDA 11 (2): Ertaş NA Gelişmekte Olan Ülkelerde Beslenme Probleminin Çözümünde Gelişmeler. GIDA 11 (2): Gönç S Yoğurda İşlenecek Süte Katılan Süt Tozunun Kurumadde ve Yoğunluğa Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA 11 (2): Bozoğlu TF Acidophilus Ürünlerinin Geliştirilmesi. GIDA 11 (2): Keleş F Gıda İşlemede Peroksidazlar. GIDA 11 (2): Kolsarıcı N, Ertaş AH Bazı Et ürünlerinde Kollagen Bağ Doku ve Hazmolabilir Protein Miktarı Üzerinde Araştırma. GIDA 11 (3): Akman A Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. GIDA 11 (3): Ekşi A, Artık N Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural Miktarı Üzerine Pastörizasyon Sonrası Soğutma İşleminin Etkisi. GIDA 11 (3): Elgün A Fırın Ürünlerinin Zenginleştirilmesi Açısından Peynir Altı Suyuna Bakış. GIDA 11 (3): Kılıç O, Başoğlu F, Başer D Sofralık Siyah Zeytinlerin Tüketim Aşamasında Küflenmelerinin Önlenmesi Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 11 (3): Yetişmeyen A Yağsız Süttozlarında Atomizör Devir Sayısının Partikül Çapına ve Erime İndeksine Etkisi. GIDA 11 (3): Özkaya H Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. GIDA 11 (3): Gökalp HY, Yanar M Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. GIDA 11 (3): Aşkın O, Acar J Campylobacter jejuni nin Özellikleri, Gıdalarla Taşınması ve İzolasyon Yöntemleri. GIDA 11 (4): Baş F, Ömeroğlu S, Türdü S, Aktaş S Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. GIDA 11 (4): Akyüz N, Şimşek O İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 11 (4): Atılgan C Fırın Tiplerinin Ekmek Kalitesine Etkisi. GIDA 11 (4): Dönmez S Gıda Sanayiinde Kullanılan Enzimler ve Ülkemizdeki Durumu. GIDA 11 (4): Özgüneş H, Duru S İnsan Gıdasında Kurşun. GIDA 11 (4): Ercan R Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. GIDA 11 (4): Atamer M, Alpar N, Karahan AG Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. GIDA 11 (4): Pala M, Devres YO Gıda Sanayiinde Isı Pompaları ve Uygulamaları. GIDA 11 (5):

19 Müftügil N Depolama Sıcaklığının Dondurulmuş Bakla ve Karnabaharın Askorbik Asit ve Renk Özellikleri Üzerindeki Etkisi ve Depolamadaki Enerji Tüketimi. GIDA 11 (5): Gökçen J, Okan B Yemeklik Kültür Mantarlarının Bileşimleri. GIDA 11 (5): Ertugay Z, Elgün A, Certel M Ekmek İçi Sertliğinin Ölçülmesinde Ekstensogram Özelliklerinin Parametre Olarak Kullanılması. GIDA 11 (5): Ünal SS, Kartelli S İzmir de Farklı Yöntemlerle Üretilen Ekmeklerin Nitelikleri. GIDA 11 (5): Akgül A, Bayrak A, Doğan A Baharat Olarak Kekik Yerine Kullanılan Satureja (Baklakekik) Türleri Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 11 (5): Yiğit V Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. GIDA 11 (5): Canbaş A Bira, Şarap ve Yüksek Alkollü İçkilerin Üretiminde Mikroorganizmalar. GIDA 11 (5): Kaptan N, Gürsel A, Koçhisarlı İ Süt ve Süt Ürünlerinde İyot. GIDA 11 (5): Yurdagel Ü Özüt Kahve Kalitesine Sürekli Özütlemenin Etkisi. GIDA 11 (5): Ekşi A Çernobil Olayından Sonra Gıdalarda Radyasyon Yükü. GIDA 11 (6): Ertaş AH, Kolsarıcı N Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. GIDA 11 (6): Ercan R Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. GIDA 11 (6): Tanju Ş, Sümbül Y Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. GIDA 11 (6): Atamer M, Sezgin E Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA 11 (6): Oysun G Sütün Kolesterin Miktarı. GIDA 11 (6): Türk R, Çopur ÖU, Kılıç O Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurularak Muhafazası Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 11 (6): Topal Ş Gıdalarda Bulunan Önemli Toksik Küfler ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi. GIDA 11 (6): Özçelik F Zymomonas mobilis Bakterisiyle Melastan Etilalkol Üretimi. GIDA 11 (6): Arslan P, Yüksel A Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Ekmek Tüketimi, Atımı ve İsrafın Önlenmesi Konusunda Alınacak Önlemlerle İlgili Bir Araştırma. GIDA 11 (6): Yılı 12. Cilt Pala M, Saygı YB Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. GIDA 12 (1): Yetişmeyen A Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. GIDA 12 (1): Koçhisarlı İ, Ergül E Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine Bir Araştırma. GIDA 12 (1): Koçak C Kazein Misellerinin Yapısı, Kompozisyonu ve Stabilitesi. GIDA 12 (1):

20 Aran N, Topal Ş, Eke D Kuru Baklagillerde Tüketim Aşamasında Küf Kontaminasyon Düzeyi ve Mikroflora. GIDA 12 (1): ApaydınZ Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. GIDA 12 (1): Kocabıyık S, Yurdagel Ü Kırmızı Üzüm Cibresinden Boyar Bileşiklerin Eldesi ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları Üzerinde Araştırma. GIDA 12 (1): Mangır M Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA 12 (1): Akgül A Soğansı Gıda Aromaları ve Ürünleri. GIDA 12 (1): Başer D, Kılıç O Gemlik Çeşidi Zeytinlerden Kaliteli ve Az Tuzlu Siyah Sofralık Zeytin Üretimi Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 12 (2): Özçelik F Biyokatalistlerin İmmobilizasyonu. GIDA 12 (2): Oysun G Radyoaktif Kontaminasyon ve Dekontaminasyon. GIDA 12 (2): Uraz T Peynire İşlenecek Sütün Homojenize Edilmesi. GIDA 12 (2): Ercan R Bazı Oksidan Maddeler ve Emülgatör ile Birlikte Katılan Soya Ununun Hamurun Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA 12 (2): Kahveci B, Özkaya H Buğday Renk Maddeleri ve Bunların Tahribatına Etkili Faktörler. GIDA 12 (2): Erbil HY, Müftügil N Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. GIDA 12 (2): Artık N Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. GIDA 12 (2): Halkman AK, Demirkol N Dünyada ve Türkiye de Gıda Üretimi. GIDA 12 (2): Yiğit V Çevre Kirlenmesi ve Ambalaj. GIDA 12 (2): 143. Akman A Türkiye de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. GIDA 12 (3): Başoğlu F Bazı Soya Çeşitlerinden Elde Edilen Ham Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Saptanması Üzerinde Araştırmalar. GIDA 12 (3): Nas S, Öksüz M Siyah Çayda Kalite. GIDA 12 (3): Boyacıoğlu D, Gönül M Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. GIDA 12 (3): Ertugay Z, Elgün A, Koca AF Peyniraltı Suyu ve Tozunun Hamur ve Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. GIDA 12 (3): Koçhisarlı İ, Ergül E Ankara Piyasasında Satılan Yoğurt Örneklerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA 12 (3): Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A Farklı Tuzlama Yöntemlerinin Beyaz Peynirde Uçucu Yağ Asitleri Oluşumuna Etkisi. GIDA 12 (3): Akyüz N, Gülümser S Kurutun Yapılışı ve Bileşimi Üzerine Bir Araştırma. GIDA 12 (3): Mangır M Türkiye de Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA 12 (3): Topal Ş Kaşar Peyniri Olgunlaşma Evresinde Gelişen Yüzey Küfleri ve Mikotoksin Riskleri. GIDA 12 (3): Atamer M, Sezgin E İnkübasyon Sonu Asitliğinin Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkisi. GIDA 12 (4): Yetişmeyen A, Jancso J Ultrafiltrasyon Tekniğiyle Üretilen Feta Peynirinde Salamura ve Olgunlaşma Sırasındaki Madde Geçişleri. GIDA 12 (4):

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri Gıda Teknolojisinin Tanımı... 6 İşlenmiş Besin Satın Alırken Dikkat Edilecek Hususlar... 6 Gıdaların Geometrik Özellikleri...

Detaylı

DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0)

DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Enstitümüz tarafından yüksek lisans tez programları kabul edilen yüksek lisans öğrencileri için danışman

Detaylı

DÖNER SERMAYE ANALİZ LİSTESİ

DÖNER SERMAYE ANALİZ LİSTESİ 2017 - DÖNER SERMAYE ANALİZ LİSTESİ ANALİZLER TL Benzoik asit tayini Titrimetrik Spektrofotometrik Boya tayini Kalitatif 135 Kantitatif 220 Çayda (spektrofotometrik) Doku sertlik tayini Penetrometre Formol

Detaylı

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR Süt ve süt ürünleri mikrobiyolojisinde yararlı mikroorganizmalar temel olarak süt ürünlerinin üretilmesinde kullanılan çeşitli mikroorganizmaları tanımlamaktadır.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL GDM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL GDM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI Rev. /Tarih 00/..202 Sayfa / 5 MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI in Adı Tal.. Aerobik Koloni Sayısı* AT.MB.02 Tüm Gıdalar, Yemler 4833-66 2. Bacillus cereus * AT.MB.03 Tüm Gıdalar, Yemler EN/ISO 7932 79,2 3.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI GDM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI GDM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

BAHAR DÖNEMĐ: GMB 500 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0)

BAHAR DÖNEMĐ: GMB 500 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) BAHAR DÖNEMĐ: GMB 500 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Enstitümüz tarafından yüksek lisans tez programına kabul edilen yüksek lisans öğrencileri için danışman yönetiminde

Detaylı

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞ ANALİZLERİ GT 1 KIRILMA İNDİSİ TS 4960 EN ISO 6320 50 GT 2 ÖZGÜL AĞIRLIK (YOĞUNLUK) TS 4959 40 GT 3 İYOT SAYISI (Katı ve Sıvı Yağlarda) EN ISO 3961 60 GT 4 İYOT SAYISI (Ekstre

Detaylı

Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar. Vural Gökmen

Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar. Vural Gökmen Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar Vural Gökmen Gıda İşleme Gıda işlemenin derecesi (şiddeti) Gıda işlemenin nedenleri Gıda işleme şekilleri Aşırı işlenmişgıdalar üzerinekaygılar

Detaylı

ANALİZ / GÖRÜŞ TALİMATLARI

ANALİZ / GÖRÜŞ TALİMATLARI SAYFA NO : 1/12 Bölümde çeşitli talepler doğrultusunda yapılacak olan analizler aşağıda listesi verilen referans kitaplarda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılmaktadır. Analiz sonuçları, Analiz / Rapor

Detaylı

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda 1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt Mikroorganizmalar Numune alma planı Limitler ( 1 ) n c m M E. coli ( 3 ) 5 0

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde kurulan,

Detaylı

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ in Adı Matriks Metot Cihaz 1 1000 Dane Ağırlığı Tayini Tahıl ve Baklagiller TS EN ISO 520 Nisan 2011 1 gün 27.00 2 3 4 Ayranda Yoğunluk Tayini İncelik Derecesinin Tayini (Öğütülmüş Baharat) Baharatlarda

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER KİMYASAL LER YÖNTEMİ 1 2 3 -Ürün TS leri -Ürün TS leri -TS 2590 Toplam katı madde - tüm gıdalar %10 LUK HCl de çözünmeyen kül- tüm gıdalar Acılık kreis testi- tahinhelva ve tüm yağlarda 100 gr/ml 2 gün

Detaylı

ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ. Analiz Adı Ürün Deney Metodu

ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ. Analiz Adı Ürün Deney Metodu Analiz Adı Ürün Deney Metodu Analiz Süresi **Aflatoksin Analizi Yağlı-Kuru Meyveler (Fındık, Mısır, Yerfıstığı, Ceviz, Antep Fıstığı, Susam, Kabak Çekirdeği, Ayçiçeği Çekirdeği) RHONE IFU (PO7.V1) Aflatoksin

Detaylı

PEYNİR TEKNOLOJİSİ. d- Yarı yumuşak (Limburg, Roquefort vb.) e- Yumuşak (Brie, Cottage vb.) 3. Peynirin kuru maddede yağ içeriğine göre.

PEYNİR TEKNOLOJİSİ. d- Yarı yumuşak (Limburg, Roquefort vb.) e- Yumuşak (Brie, Cottage vb.) 3. Peynirin kuru maddede yağ içeriğine göre. PEYNİR TEKNOLOJİSİ Peynir, yağlı süt, krema, kısmen ya da tamamen yağı alınmış süt, yayık altının tek başına veya bunların birkaçının ya da tümünün karışımının peynir mayası dediğimiz uygun proteolitik

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği Resmi Gazete; tarih 02. 09. 2001, sayı: 24511 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ve Sağlık Bakanlığından TÜRK GIDA KODEKSİ Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (Tebliğ No : 2001 / 19) Amaç Madde 1- Bu Tebliğin

Detaylı

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Fermantasyon Nedir? Mikroorganizmaların enerji temin etme yolları Solunum: Son elektron (H) alıcısı (akseptörü)oksijen

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

Gıda Mühendisliğine Giriş. Ders-2

Gıda Mühendisliğine Giriş. Ders-2 Gıda Mühendisliğine Giriş Ders-2 Gıda mühendisi nedir? Gıda mühendisliği eğitimi Gıda mühendislerinin çalışma alanları Gıda mühendisliği nedir? Fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde,

Detaylı

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Manda sütü Afyon kaymağı Lüle kaymağı Manda yoğurdu Dondurma Manda tereyağı Manda peyniri

Detaylı

U.Ü.ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI KAMU HĠZMET STANDARDI BAHÇE BĠTKĠLERĠ BÖLÜMÜ

U.Ü.ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI KAMU HĠZMET STANDARDI BAHÇE BĠTKĠLERĠ BÖLÜMÜ U.Ü.ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI KAMU HĠZMET STANDARDI BAHÇE BĠTKĠLERĠ BÖLÜMÜ 1 2 ADI BAH001 Suda Eriyebilir Kuru Madde BAH002 Titrasyon Asitliği 3 BAH003 ph 4 BAH004 Kükürt 5 BAH005 Pektin 6 BAH006 Askorbik

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : HAZİRAN 06 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,60 0,8 0,77 44.8 KG 88.,8 HMS BUĞDAY 0,78 0,97 0,87.66.40 KG.08.70, HTS BUĞDAY 0,8 0,8 0,8 67.0 KG 46.987,4 M.G.T

Detaylı

EDĠRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ KĠMYASAL LABORATUVARI ANALĠZ LĠSTESĠ

EDĠRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ KĠMYASAL LABORATUVARI ANALĠZ LĠSTESĠ Adı Matriks Yöntem/Cihaz Metod Kaynağı Numune Miktarı 1 Alkol % (Hacmen) Distile Alkollü İçecekler düzeneği, Alkolmetre, piknometre Consleg:2000R2870 2 Asitlik Tarhana TS 2282,2004 3 Asitlik Zeytin TS

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,470.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,470. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2007 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK TTS 0.30 0.46 0.3347 13,860.00 KG 4,470.00 12 ARPA YEMLİK ı: 4,470.00 12 ARPA ı 4,470.00 12 MISIR MISIR MISIR YEMLİK MTS 0.31 0.46 0.3710

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Resmi Gazete Tarih / Sayı: 02.09.2001 / 24511, Tebliğ No: 2001-19 MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ Amaç...1 Kapsam...1 Hukuki Dayanak...1 Kısaltmalar...1 Tanımlar...1

Detaylı

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ 1-Halk Sağlığı Hizmetleri 1- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100 M2 Den Fazla Her M2 İçin 2- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100m2 Ye Kadar Olan Yerler

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Uzman Kalite Eğitim Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri Ltd.şti Deney Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi :Mecidiye mah. Bestekar Şevki bey, Sok 32, Balmumcu

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

ATATÜRK ORMAN ÇIFTLIGI

ATATÜRK ORMAN ÇIFTLIGI Saglık - Ve Lezzetin Çatısı.. -. ATATÜRK ORMAN ÇIFTLIGI Ürün Katalogu - ÜRÜN ADI MİKTARI GR/ KG ŞEKLİ Açık Süt 10 Lt Bag In Box BARKOD Günlük Pastorize Süt Lt Kutu 8690115940043 4 Günlük Pastorize Süt

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS , KG 5,840.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS , KG 5,840. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/200 T.C. Sayfa: - 23 ARPA BİRALIK MTS 0.40 0.40 0.4000 4,600.00 KG 5,840.00 ARPA BİRALIK ı: 5,840.00 ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.55 0.3857 22,469,82.00 KG 8,666,25.60

Detaylı

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda Mikroorganizmalar Numune Limitler (1) alma planı c m M 1. Süt, süt ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt AKS (2) 5 2 104 105 E. coli 5 0

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAPILAN ÇALIŞMALAR ANALİZLER 1.1 GENEL ANALİZLER 1. KİMYASAL ANALİZLER kodu GM1101 Nem tayini Etüv yöntemi GM1102 Kül tayini Fırın yöntemi kuru yakma GM1103 Protein tayini Kjeldahl

Detaylı

ANALİZ ŞARTLARI FORMU

ANALİZ ŞARTLARI FORMU KLS/4.4.FR/03 17/06/2013 00/-- 1/5 Güncelleme No:08 Güncelleme Tarihi:06/04/2016 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 2383,TS 4500 Bisküvi, Buğday Unu 2 gün 90 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 1566 ISO 1577,ISO

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-19 ARPA YEMLİK İHR 0.87 0.87 0.8700 6,950.00 KG 6,046.50 1 ARPA YEMLİK MTS 0.56 0.70 0.5841 375,020.60 KG 219,066.40 50 ARPA YEMLİK MS 0.56 0.57 0.5600 500,119.80

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/2007-3/0/2007 Sayfa: - 5 ARPA YEMLİK MTS 0.24 0.36 0.293 906,00.00 KG 265,69.76 7 ARPA YEMLİK MTS- 0.26 0.26 0.2600 53,800.00 KG 3,988.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.26 0.35 0.2893

Detaylı

FİYAT (TL) İŞİN NİTELİĞİ KDV

FİYAT (TL) İŞİN NİTELİĞİ KDV İŞİN NİTELİĞİ FİYAT (TL) KDV Hariçtir Nem 60 Su aktivitesi 60 Suda Çözünen Kuru madde(briks) 60 Toplam kül 75 Asitte Çözünmeyen Kül 90 Suda Çözünen Külde Alkalilik 90 Protein (Kjeldahl) 110 Yağ (asit hidrolizi

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ Et ürünleri üretiminde kullanılan temel materyaller ve katkı maddeleri 1- Hayvansal dokular -Temel kırmızı et (iskelet kası) -Dolgu

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : NİSAN 06 BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68 0,86 0,79 4.0.859 KG.4.89,7 HMS BUĞDAY 0,74 0,9 0,85 5.674.807 KG 4.8.86,05 HTS BUĞDAY 0,65 0,85 0,80 788.56 KG 6.785,9 M.G.T BUĞDAY

Detaylı

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR 0,35 0,44 0,396 422.520,00 KG 167.473,60 HTS 7,00 0,34 0,34 0,340 31.500,00 KG 10.710,00 HMSGT 2,00 0,24 0,30 0,254 66.670,00 KG 16.917,00 HMS 8,00 0,33 0,40 0,362 11.000,00 KG 3.980,00 HTSGT

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ HUBUBAT BUĞDAY 01/0/201 BUGDAY DİĞER DURUM - 31/0/201 T.C. Sayfa: 1-8 BUĞDAY HMS 0.95 0.99 0.9523 182,890.00 KG 14,161.90 3 BUGDAY DİĞER DURUM ı: 14,161.90 3 BUĞDAY ı 14,161.90 3 HUBUBAT 14,161.90 3 BAKLİYAT

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 06 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68,00 0,79 8..96 KG 6.98.78,89 HMS BUĞDAY 0,7 0,88 0,8.78.690 KG.6.98,79 HTS BUĞDAY 0,8 0,99 0,90 69.98 KG.,9 KOOP.A

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ANALİZ FİYAT LİSTELERİ

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ANALİZ FİYAT LİSTELERİ BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ANALİZ FİYAT LİSTELERİ I- İÇME SUYU ANALİZİ A- Kimyasal Analiz FİYAT 1 ph 20.00 TL 2 Klorür (klorid) 30.00 TL 3 Serbest Klor 35.00 TL 4 Total Sertlik 40.00 TL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN AYLIK BÜLT Sayfa No 1 BÜLT AYI GÖR MADDELERİN HUBUBAT ÜRÜNLERİ BUĞDAY Buğday 0,55 0,73 0,68 1.092.617,00 Kg 742.357,48 MGT 14 Buğday 0,67 0,75 0,72 262.946,00 Kg 188.411,45 TGT 15 Buğday 0,50 0,74 0,68

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN YILLIK BÜLT Sayfa No: 1 BÜLT YILI : 2015 GÖR MADDELERİN TOPLAM HACMİ HUBUBAT ÜRÜNLERİ BUĞDAY Buğday 0,56 1,00 0,81 11.846.072,00 Kg 9.595.663,45 TGT 162 Buğday 0,75 0,82 0,77 18.512.140,00 Kg 14.272.294,87

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 31/01/2017. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 31/01/2017. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/0/207 T.C. Sayfa: - 22 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.85 0.794 267,975.00 KG 22,064.66 0 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.95 0.8428 69,670.00 KG 522,259.85 49 ARPA YEMLİK ı: 734,324.5 59 ARPA

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 2 ARPA YEMLİK MTS 0.87.00 0.8806 3,500.00 KG 99,950.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.89.00 0.956 347,550.00 KG 38,202.20 ARPA YEMLİK ı: 48,52.20 4 ARPA ı 48,52.20 4 MISIR MISIR

Detaylı

ET TEKNOLOJİSİNDE DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI. K.Candoğan-ET

ET TEKNOLOJİSİNDE DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI. K.Candoğan-ET ET TEKNOLOJİSİNDE DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI Teknolojik Temel İşlemler Hamburger, köfte Küçük parça et ürünleri Sucuk Salam, sosis Jambon Büyük parça et ürünleri Pastırma Pişirme Soğutma Dondurma Kurutma

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 604.80 KG 1

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 604.80 KG 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.25 0.35 0.2992 116,60.00 KG 3,893.73 1 ARPA YEMLİK TTS 0.28 0.61 0.311 572,115.00 KG 195,152.60 35 ARPA YEMLİK ı: 230,06.33 9 ARPA ı 230,06.33

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/ /12/2009. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-17 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/ /12/2009. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-17 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-17 ARPA YEMLİK MTS 0.27 0.50 0.3386 10,309,806.00 KG 3,490,972.09 1677 ARPA YEMLİK OFİS-A 0.31 0.31 0.3123 350,060.00 KG 109,320.00 3037 ARPA YEMLİK TTS 0.30 0.50

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANALİZ FİYATLARI LİSTESİ (2015)

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANALİZ FİYATLARI LİSTESİ (2015) A. KİMYASAL ANALİZLER A1. BESİN ETİKETİ ANALİZLERİ Etüv yöntemi 70 K1001 Nem Tayini Vakumlu etüv yöntemi 70 Distilasyon yöntemi 70 K1002 Kül Tayini Fırın yöntemi kuru yakma 80 Yaş yakma 80 K1003 Protein

Detaylı

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASI Tahıl, Graminiae familyasının tohumları olan buğday, çavdar,

Detaylı

ANALİZ FİYAT LİSTESİ 07.01.2015. 1 % Dolum Oranı 25,00. 2 Acılık (Kreiss) 32,00

ANALİZ FİYAT LİSTESİ 07.01.2015. 1 % Dolum Oranı 25,00. 2 Acılık (Kreiss) 32,00 ANALİZ FİYAT LİSTESİ 07.01. 1 % Dolum Oranı 25,00 2 Acılık (Kreiss) 32,00 3 Aerobik Bakteri Sayısı (Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı, Aerobik Koloni Sayısı) 55,00 5,50 4 Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin

Detaylı

Ayran Üretiminde Peyniraltı Suyu ve Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi

Ayran Üretiminde Peyniraltı Suyu ve Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi 12.Gıda Kongresi Edirne, 05-07 Ekim 2016 Ayran Üretiminde Peyniraltı Suyu ve Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Ürün Özellikleri Üzerine Etkisi Ceren Akal Nazlı Türkmen Celalettin Koçak Ankara Üniversitesi

Detaylı

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Mikroorganizmaların gıdalarla gelişmesi; Gıdanın karekteristik özelliğine, Gıdada bulunan m.o lara ve bunlar arası etkileşime, Çevre koşullarına bağlı

Detaylı

GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR

GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR GIDALARDAKİ M.O LARIN KONTROLÜNDE 4 TEMEL İLKE UYGULANIR 1. Kontaminasyonun önlenmesi 2. Mikroorganizmaların uzaklaştırılması a) Yıkama b) Kesme ve ayıklama c) Santrifüje etme d) Filtrasyon 3. Mikrobiyal

Detaylı

43. SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

43. SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ 1-Hıfzıssıhha Laboratuvarı ( Mikrobiyolojik Analiz) 1-Ambalajlı Kaynak Suları (Mikrobiyolojik) 90.00 2-Anaerop Sporlu Sülfit İndirgeyen Clostridia 20.00 3-B. Cereus 30.00 4-Campylobacter 45.00 5-Cl. Perfringens

Detaylı

Farklı Pişirme Metotları ve Seviyelerinin Tavuk Pirzolalarında Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkileri

Farklı Pişirme Metotları ve Seviyelerinin Tavuk Pirzolalarında Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkileri Farklı Pişirme Metotları ve Seviyelerinin Tavuk Pirzolalarında Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkileri Fatih Öz, Güzin Kaban, Mükerrem Kaya Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği

Detaylı

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ SU ANALİZLERİ Amonyum Tayini Florür Tayini Nitrit Tayini Nitrat Tayini Klorür Tayini Fosfat Tayini Fosfor Tayini Fenol Tayini Sülfat Tayini Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini

Detaylı

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi AKHİSAR TİCARET BORSASI BRİFİNG RAPORU 2017 YILI HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi 2017 H ü r r i y e t M a h. 4 5 0 s k. N o : 1 0 3 A k h i s a r / M a n i s a AKHİSAR TİCARET BORSASI nın 2017

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 9,750.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 9,750. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-22 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.70 0.6171 75,085.00 KG 293,176.85 3531 ARPA YEMLİK TTS 0.65 0.80 0.732 31,615.00 KG 250,190.9 7 ARPA YEMLİK ı: 53,367.79 3578 ARPA ı 53,367.79

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI ORTAK (KSÜ İLE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI ORTAK (KSÜ İLE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI ORTAK (KSÜ İLE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ I. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Haftalık saat Teorik Uygulama Kredi AKTS GMB501 Uzmanlık Alan Dersi 4 0 0 6 GMB5XX Seçmeli

Detaylı

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz.

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. Krema ve Kaymak Tebliği R.G. Tarihi:27.09.2003 R.G. Sayısı:25242 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlaması, işlemesi, muhafazası, depolanması,

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) Gıda maddelerinin kalite kriterleri Beslenmeyle ilgili genel bilgilerin verilmesi Gıda güvenliği Halk Sağlığı Zoonoz enfeksiyonlarla

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,70 0,59.06.95 KG 6.58.889,89 HMS BUĞDAY 0,59 0,90 0,6 4.64.470 KG.94.97,6 HTS BUĞDAY 0,58 0,59 0,58 5.800 KG 5.000,00 K.A.G.T BUĞDAY

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan tüketimine yönelik yenilebilir kazeinler

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : TEMMUZ 0 BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,9 0, 76.98 KG 8.,06 HMS BUĞDAY 0,49 0,68 0,7.49.70 KG.94.06,8 HTS BUĞDAY 0,7 0,7 0,7 0.6 KG.07, KOOP.A BUĞDAY

Detaylı

Soğutma Teknolojisi. Bahar Yarıyılı Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ayla Soyer. İçerik; Ders akışı Gıda bozulma ilkeleri Soğutma ve dondurma

Soğutma Teknolojisi. Bahar Yarıyılı Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ayla Soyer. İçerik; Ders akışı Gıda bozulma ilkeleri Soğutma ve dondurma Soğutma Teknolojisi İçerik; Ders akışı Gıda bozulma ilkeleri Soğutma ve dondurma Bahar Yarıyılı Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ayla Soyer Soyer, A. Soğutma Teknolojisi, Giriş 1 Yararlanılan Kaynaklar

Detaylı

Besinleri Saklama Yöntemleri

Besinleri Saklama Yöntemleri Besinleri Saklama Yöntemleri Besinleri Saklama Yöntemleri Besinlerdeki enzimatik ya da mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelen olumsuz değişmeleri yavaşlatmak veya durdurmak için çeşitli yöntemler

Detaylı

YETERLİ DENGELİ BESLENME

YETERLİ DENGELİ BESLENME YETERLİ DENGELİ BESLENME Yeterli ve dengeli beslenme için günlük ihtiyaç duyulan ENERJİ ve BESİN ÖGELERİ besinlerle vücuda alınır. BESİNLER Besinler içerdikleri besin ögelerine göre 5 TEMEL BESİN GRUBU

Detaylı

T.C. KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ÇAVDAR ,110, KG 927,520.

T.C. KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ÇAVDAR ,110, KG 927,520. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/20-3/2/20 T.C. Sayfa: - 6 ARPA MTS 0.26 0.55 0.4578 25,637,689.00 KG,735,700.32 236 ARPA TTS 0.45 0.58 0.486 8,460,420.00 KG 4,074,629.33 82 ARPA YEMLİK ı: 5,80,329.65 38 ARPA

Detaylı

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir:

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir: TÜRK GIDA KODEKSİ Türk Gıda Kodeksi; Türkiye de satışa sunulan gıdalara ilişkin hijyen, etiketleme, pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları, ithalat ve ihracat denetimi ve belgelendirme sistemi, tahlil

Detaylı

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235.

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.88 0.813 99,900.00 KG 81,35.00 5 ARPA YEMLİK ı: 81,35.00 5 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.85 0.90 0.8653 69,530.00 KG 599,66.75 14 ARPA

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : ARALIK 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,87 0,7 9.006.967 KG 6.76.00,77 HMS BUĞDAY 0,66,00 0,8 8.6.99 KG 6.968.7,79 HTS BUĞDAY 0,79 0,8 0,8 80.0 KG 78.87,

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/07/2015. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/07/2015. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.59 0.69 0.6203 1,541,550.00 KG 956,251.81 20 ARPA YEMLİK TTS-V 0.6 0.6 0.600 52,110.00 KG 39,603.60 1 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.5 0.6389 1,143,640.00

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat. Sayfa: - 5 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.45 0.85 0.5887 9,672,68.00 KG 5,694,242.83 44 ARPA YEMLİK TTS 0.52 0.76 0.686 3,20,596.00 KG,980,407.53 70 ARPA YEMLİK ı: 7,674,650.36 5 ARPA İTHAL

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2014. Tarih: Sayı: 5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2014. Tarih: Sayı: 5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.64 0.69 0.6799 60,130.00 KG 40,881.21 4 ARPA YEMLİK TTS 0.6 0.76 0.7022 187,20.00 KG 131,684.70 17 ARPA YEMLİK ı: 172,6.91 21 ARPA ı 172,6.91

Detaylı

KÜSPE VE MELAS EBRU YÜCEL 20626638 KÜSPE Pancar küspesi şeker pancarından şekerin ekstraksiyonu sonunda difüzyonda elde edilir. Ekstraksiyon işleminin sonunda elde edilen şekeri alınmış kıyıma sulu küspe,preselerden

Detaylı

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR ARPA ARPA 0,25 0,39 0,312 662.670,00 KG 206.889,50 HTS 30,00 ARPA 0,20 0,35 0,243 809.690,00 KG 196.858,84 HMSGT 67,00 ARPA 0,17 0,31 0,230 2.070.980,00 KG 477.067,38 HMS 225,00 ARPA 0,26 0,35

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI 1. Faaliyet Alanlarına Göre İdari Para Cezaları Faaliyet Alanı Ceza Adedi Ceza Miktarı (TL) Satış yeri 71 228.910 Üretim yeri 66 542.821 Toplu tüketim yeri 32 207.363

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/05/206-3/05/206 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.7 0.85 0.7790 20,260.00 KG 56,78.60 ARPA YEMLİK ı: 56,78.60 ARPA ı 56,78.60 MISIR MISIR MISIR CİN İHR,075.20 KG MISIR CİN TTS.75

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI

GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI NUMUNE MİKTARLARI VE AMBALAJ Numunenin alınması ve laboratuvarımıza ulaştırılması müşterinin sorumluluğundadır. Yapılacak analiz türüne ve analiz

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI AYLIK BÜLTEN AYLIK BÜLT Sayfa No 1 BÜLT AYI GÖR MADDELERİN HUBUBAT ÜRÜNLERİ BUĞDAY Buğday 0,52 0,75 0,70 664.203,00 Kg 467.103,22 MGT 10 Buğday 0,71 0,75 0,73 436.576,00 Kg 318.623,78 TGT 10 Buğday 0,60 0,79 0,69 4.540.066,00

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 01/0/2008 T.C. Sayfa: 1-10 ARPA BİRALIK MTS 0.50 0.50 0.5014 8,800.00 KG 4,412.50 2 ARPA BİRALIK TTS 0.34 0.53 0.5096 2,962,80.00 KG 1,509,3.69 9 ARPA BİRALIK ı: 1,514,150.19

Detaylı

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL ,733, KG 740,883.

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL ,733, KG 740,883. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 30 ARPA YEMLİK MTS 0.25.38 0.365 6,206,99.00 KG 2,265,855.46 8 ARPA YEMLİK OFİS-A 0.40 0.40 0.4028 866,00.00 KG 348,828.7 ARPA YEMLİK TTS 0.24 0.53 0.3778 4,85,53.00

Detaylı

AYLIK BORSA BÜLTENİ HAZİRAN Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli.

AYLIK BORSA BÜLTENİ HAZİRAN Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli. AYLIK BORSA BÜLTENİ 3.07.2018 HAZİRAN-2018 1 HUBUBATLAR BUĞDAY YUMUŞAK BUĞDAY (EKMEKLİK) TS 0.900 1.120 1.007 896,220.00 Kg 901,384.00 19 YEMLİK BUĞDAY GMS 0.820 0.820 0.820 2,020.00 Kg 1,656.40 1 YEMLİK

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2017. Tarih: Sayı: 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2017. Tarih: Sayı: 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2017-31//2017 Sayfa: 1-18 ARPA YEMLİK 2017 MTS 0.74 0.90 0.8283 511,370.00 KG 423,574.40 13 ARPA YEMLİK 2017 TTS 0.80 0.90 0.8839 236,840.00 KG 209,350.00 3 ARPA İTHAL 2016

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2014. Tarih: Sayı: - 31/12/2014 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2014. Tarih: Sayı: - 31/12/2014 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/204 T.C. Sayfa: - 9 ARPA YEMLİK MTS 0.40 0.83 0.6900 26,836,288.00 KG 8,57,554.2 8 ARPA YEMLİK TMS 0.57 0.58 0.5736 06,740.00 KG 6,230.30 5 ARPA YEMLİK TTS 0.84 0.692 22,870,728.00

Detaylı

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 61,910.

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 61,910. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 9 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.80 0.703 3,033,65.00 KG 2,54,670.92 50 ARPA YEMLİK TTS 0.45 0.87 0.7224,504,80.00 KG,087,0.7 36 ARPA YEMLİK ı: 3,24,772.63 86 ARPA ÇAKIR

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI DERS PLANI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI DERS PLANI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI Uygulama Dersinin Adı SINAV TARİHLERİ SINAV TÜRÜ VE YÜZDELİK BİLGİLERİ Gıda Laboratuvarı Dersi Programı (GKA220U) (2 Hafta) ARA SINAV 09.06.2017 DÖNEM

Detaylı