AMORTİSMAN ORAN VE SÜRELERİNİN BELİRLENDİĞİ LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMORTİSMAN ORAN VE SÜRELERİNİN BELİRLENDİĞİ LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.:"

Transkript

1 TARİH : 25/12/2015 SİRKÜLER NO : 2015/95 AMORTİSMAN ORAN VE SÜRELERİNİN BELİRLENDİĞİ LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.: Bilindiği üzere, 1 Ocak 2004 ve sonrasında aktife giren iktisadi kıymetler, Maliye Bakanlığınca tespit ve ilan edilen faydalı ömürler ve oranlar üzerinden amortismana tabi tutulmaktadır. Maliye Bakanlığı konuya ilişkin amortisman listesini 333 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu ( VUK ) Genel Tebliği ile yayımlamış olup, daha sonra ise muhtelif genel tebliğlerle bu listede değişiklikler yapılmıştır. Sözkonusu listenin 458 Sıra No lu VUK Genel Tebliği değişikliği öncesi şekline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: Bu defa, 25 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 458 Sıra No lu VUK Genel Tebliği ile 25 Aralık 2015 tarihinden geçerli olmak üzere listede bazı değişiklikler yapılmıştır. 458 Sıra No lu VUK Genel Tebliği sirkülerimizin son bölümündedir. 1.YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER: Listedeki Demirbaşların altındaki Paletler alt bölümünde tahta paletler ile ilgili kısım Yeni listede tahta paletler 2 ayrı alt kısıma ayrılmış olup, basit tahta paletler eskisi gibi 2 yıl ve % 50 oranıyla amortismana tabi iken, yoğunluğu ve kırılma direnci yüksek, esnemeye ve baskıya dayanıklı keresteden imal edilmiş ahşap paletler 2015 yılından itibaren 8 yılda % 12,50 oranıyla amortismana tabi tutulacaktır. ( ve ) Listedeki Demirbaşların altındaki Elektrik Malzemeleri alt bölümüne taşıtlarda kullanılan lityum iyonlu piller satırı eklenmiştir. ( ) Listedeki Demirbaşların altındaki Elektronik Test Cihazları alt bölümüne bu cihazlarla ilgili 4 satır alt kısım olarak ilave edilmiştir. ( , , , ) Ana satırda (3.37.) faydalı ömür 5 yıl amortisman oranı % 20 olarak yer almaktadır. Ancak yeni eklenen yukarıda belirtilen 4 satırdaki kıymetlerin faydalı ömürleri % 10, amortisman oranları ise 10 yıl olarak belirlenmiştir. Listedeki Demirbaşların altındaki 3.49.Elektronik Telekomünikasyon Alet Ve Cihazları alt bölümünün altındaki alt kısımdaki tanıma plaka tanıma sistemi kelimeleri eklenmiştir. Listedeki Demirbaşların altındaki Yürüyen Merdivenler, Platformlar, Bariyerler Ve Bunların Benzerleri alt bölümündeki metne konveyörler kelimesi ilave edilmiştir.

2 Listedeki Demirbaşların altındaki Diğer Sınıflarda Sayılmayan Demirbaşlar alt bölümü alt bölüme kaydırılmış, 3.88., 3.89., 3.90., 3.91., 3.92., 3.93., 3.94 alt bölümleri açılmış ve burada daha önce sayılmayan yeni demirbaşlar tanımlanmıştır. (Basınç odaları, süs bitkileri, modüler sistem tuvalet, su arıtma cihazları, masaj koltukları, digital baskı makinesi, işletmelerde kullanılan el, yüz ve banyo havluları, yatak çarşafları ve yastık kılıfları, masa örtüleri, plato ve her nevi peçeteler ve benzerleri) Listedeki Taşıma Araçlarının altındaki 6.7.Kendinden Hareketli Yük Arabaları (Kaldırma Tertibatı İle Donatılmış Olanlar Ve Forkliftler, Krikolar V.B. Dahil) alt bölümünün altında Taşıma Ve Yükleme Amaçlı Kullanılan Robotlar, Robotlu Yükleme Sistemleri alt satırı açılmıştır nin faydalı ömrü 4 yıl amortisman oranı % 25 iken, için bunlar 5 yıl ve % 20 olarak belirlenmiştir. Listedeki Taşıma Araçlarının altındaki 6.13.Treyler Ve Treylere Bağlı Konteynerler alt bölümündeki metne yarı römorklar dahil kelimeleri ilave edilmiştir. Listedeki 17. No lu Diğer Gıda ve Benzeri Ürünlerin İmalatı : (11,12,13,14,15,16) Numaralı Sınıflarda Yer Almayan Yiyecek Ve İçeceklerin Üretiminde Kullanılan İktisadi Kıymetler bölümüne Hayvansal Yağ Ve Kemik Hammaddesi Kullanılarak Elde Edilen Don Yağı, Don Yağı Asidi, Et Ve Kemik Unu İmalatında Kullanılan İktisadi Kıymetler alt bölümü ilave edilmiştir. 17. No lu ana bölümün ve altındaki ve alt bölümlerinin faydalı ömürleri ve amortisman oranları ile deki alt bölümün faydalı ömür ve amortisman oranlarının farklı olduğu hususuna dikkat edilmelidir. Listenin 24. No lu Basın Yayın Ve Bağlantılı Sektörler: Baskı, Taş Basması, Gravür Veya Yaprak Gibi Bir Veya Birden Fazla Süreç Aracılığı İle Yapılan Basımda Kullanılan; Kitap Ciltlemesi Ve Yazımı, Oymacılık, Resim Oymacılığı Ve Elektronik Araçlarla Yazım Gibi Basım Ticareti İle İlgili Hizmetlerin Görülmesinde; Kitap, Gazete Ve Süreli Yayınların Yayımlanmasında Kullanılan İktisadi Kıymetler Ve Benzerleri bölümüne Metal Ofset Baskı Makinesi dahil edilmiştir. Listenin 45. Bölümü Elektrik Piyasası Faaliyetleri ile ilgilidir Üretim alt bölümündeki aşağıda yer alan iktisadi kıymetlerin daha önce 5 yıl ve % 20 olan faydalı ömrü ve amortisman oranı, bu defa 15 yıl ve % 6,66 olarak değiştirilmiştir: Gaz Türbinleri: Kompresör ile basınçlandırılmış hava ile doğalgaz, motorin, nafta ve benzeri yakıtların karıştırılarak yakılması sonucunda ortaya çıkan ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ekipmanlar. Listenin 45. Elektrik Piyasası Faaliyetleri ile ilgili bölümüne Elektrik Enerjisi Tüketimini Ölçmede Kullanılan Sayaçlar alt bölümü ilave edilmiştir. Listenin 49. Bölümü Atıkların Ayrıştırılmasının ve Kaynakların Geri Dönüşümünün Yapıldığı İktisadi Kıymetler ile ilgilidir. Bu bölümün altına Izgara Temizleme Makinesi alt bölümü ilave edilmiştir.

3 Listenin 52. Bölümünün Güvenlik Hizmetleri alt bölümünün altına tabanca ile ilgili alt kısım ilave edilmiştir. ( ) Listenin 59. Bölümü Turistik Tesisler ve Eğlence Faaliyetleri hakkındadır. Bu bölümün altındaki alt bölümdeki metne sıcak hava balonları kelimeleri ilave edilmiştir. 2. AMORTİSMANLAR İLE İLGİLİ BAZI HATIRLATMALARIMIZ: 458 Sıra No lu VUK Genel Tebliği ile yapılan değişiklikleri dikkate alarak amortismanlar ile ilgili olarak aşağıdaki hususları hatırlatmakta fayda görüyoruz: Amortisman listesinin ilk altı bölümünde tüm mükellefler için geçerli genel sınıflamaya giren iktisadi kıymetler mevcut olup, daha sonraki bölümlerde ise sektörler itibariyle kullanılan kıymetler yer almaktadır. Mükellefler uygun amortisman oranını tespit ederken öncelikle kendi faaliyet gösterdikleri sektör bölümündeki amortisman oranlarını dikkate alacaklar, ancak kendi sektörleriyle ilgili bölümde ismen yer almayan kıymetler için uygulanacak oranları bu kıymetler genel sınıflamada sayılmışsa genel sınıflamada (1-6) verilen oranlara göre tespit edeceklerdir. Birden fazla sektördeki işlerde kullanılan veya birden fazla ürünün imalatında kullanılan kıymetlerde; en yüksek faydalı ömür ve en düşük amortisman oranına sahip sektöre ait süre ve oranlar üzerinden amortisman ayrılacaktır. Listede sayılmayan iktisadi kıymetler için Bakanlığa başvurulacak ve Bakanlıkça belirlenen süre ve oranlar dikkate alınarak amortisman ayrılacaktır. 458 Sıra No lu VUK Genel Tebliği ile Listede yapılan değişiklikler 25 Aralık 2015 tarihinde yürürlüğe girdiğine göre, süre ve oranla ilgili değişikliklerin amortisman hesaplamalarını nasıl etkileyeceği önem arz etmektedir. Daha önce yayımlanmış 365 No lu VUK Genel Tebliğinde yapılan açıklama uyarınca uygulama aşağıdaki şekilde yapılacaktır: Faydalı ömrü değiştirilen iktisadi kıymetlerin net defter değerlerinin (birikmiş amortisman düşülmüş değer) ilgili kıymete ilişkin olarak ilan edilen yeni faydalı ömür süresinden, anılan liste uyarınca amortisman ayrılmış sürenin düşülmesi suretiyle kalan amortisman süresi esas alınarak itfa edilmesi gerekmektedir. Söz konusu iktisadi kıymetler için geçmiş hesap dönemlerinde ve 2015 yılının birinci, ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde ayrılmış olan amortisman tutarlarına ilişkin olarak herhangi bir düzeltme yapılmayacaktır.

4 Konuya ilişkin olarak aşağıdaki örneği hazırladık: Listenin Bölümündeki gaz türbinlerinin faydalı ömrü 5 yıl ve amortisman oranı % 20 iken, yeni genel tebliğ ile bunlar 15 yıl ve % 6,66 olarak A Şirketinin bu kıymetleri 2013 yılında aktife TL bedelle dahil ettiği ve üzerinden 2013 ve 2014 yıllarında normal amortisman usulüyle ( TL * 2=) TL toplam amortisman ayırmış olduğunu varsayalım yılında yapılan değişiklik sonucu, kalan faydalı ömür ( 15-2=) 13 yıl olacaktır. Bu durumda, kıymetin 2015 yılına devreden net değeri üzerinden ( TL =) TL 2015 yılından başlamak üzere 13 yıl içinde amortisman ayrılacaktır. Dolayısıyla, 2015 ve takip eden 12 yılın her biri için ayrılacak amortisman tutarı ( TL / 13 =) ,92 TL dır. Vergi Usul Kanunu nun Mükerrer 315.Maddesine göre azalan bakiyeler usulüne göre uygulanacak amortisman oranı % 50'yi geçmemek üzere normal amortisman oranının iki katıdır. Öte yandan; ticari amaçla kullanılan araçlar için iktisap edilen lastiklerin faydalı ömürleri ile ilgili açıklamalar 345 Sıra No lu VUK Genel Tebliğinde, alüminyum ekstrüzyon kalıplarına ilişkin amortisman uygulaması hakkındaki açıklamalar 365 Sıra No lu VUK Genel Tebliğinde, bakır ve bakır alaşımlarından ekstrüzyon ve soğuk çekme kalıplarına ilişkin amortisman uygulaması hakkındaki açıklamalar 418 Sıra No lu VUK Genel Tebliğinde yer almaktadır. SAYGILARIMIZLA.

5 25 Aralık 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı: TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 333) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 458) MADDE 1 28/4/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 333) nin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve satırından sonra gelmek üzere Basit tahta palet 2 %50,00 Yoğunluğu ve kırılma direnci yüksek, esnemeye ve baskıya dayanıklı 8 %12,50 keresteden imal edilmiş ahşap palet MADDE 2 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırından sonra gelmek üzere Taşıtlarda kullanılan lityum iyonlu piller 8 %12,50 MADDE 3 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki satırlar eklenmiştir İklimlendirme kabini 10 %10, Yırtılma test cihazı 10 %10, PH metre cihazı 10 %10, Işık haslığı ve hava koşulları test cihazı 10 %10,00 MADDE 4 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde Teleks ve data modem cihazları, data terminal ara birim cihazları, interaktif telekontrolsistemleri, network yan bileşenleri, veri iletişim sistemleri, plaka tanıma sistemi v.b. 5 %20,00

6 MADDE 5 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde Yürüyen merdivenler, platformlar, konveyörler, bariyerler ve bunların 10 %10,00 benzerleri MADDE 6 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve mevcut satırdan sonra gelmek üzere aşağıdaki satırlar eklenmiştir Basınç odaları 10 %10, Süs bitkileri 5 %20, Modüler sistem tuvalet 10 %10, Su arıtma cihazları 5 %20, Masaj koltukları 5 %20, Dijital baskı makinesi 10 %10, İşletmelerde kullanılan el, yüz ve banyo havluları, yatak çarşafları ve yastık kılıfları, masa örtüleri, plato ve 2 %50,00 her nevi peçeteler ve benzerleri Diğer sınıflarda sayılmayan demirbaşlar 5 %20,00 MADDE 7 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin 6.7. satırından sonra gelmek üzere Taşıma ve yükleme amaçlı kullanılan robotlar, robotlu yükleme sistemleri 5 %20,00 MADDE 8 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde Treyler ve treylere bağlı konteynerler (yarı römorklar dahil) 6 %16,66

7 MADDE 9 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırından sonra gelmek üzere Hayvansal yağ ve kemik hammaddesi kullanılarak elde edilen don yağı, don yağı asidi, et ve kemik unu 6 %16,66 imalatında kullanılan iktisadi kıymetler MADDE 10 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin 24. satırından sonra gelmek üzere Metal ofset baskı makinesi 10 %10,00 MADDE 11 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde Gaz Türbinleri: Kompresör ile basınçlandırılmış hava ile doğalgaz, motorin, nafta ve benzeri yakıtların %6,66 karıştırılarak yakılması sonucunda ortaya çıkan ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ekipmanlar MADDE 12 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırından sonra gelmek üzere Elektrik enerjisi tüketimini ölçmede kullanılan sayaçlar 5 %20,00 MADDE 13 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin 49. satırından sonra gelmek üzere Izgara Temizleme Makinesi 10 %10,00 MADDE 14 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırından sonra gelmek üzere Tabanca 8 %12,50

8 MADDE 15 Aynı Tebliğin ekinde yer alan listenin satırı aşağıdaki şekilde Turizm Sektöründe Kullanılan Özel Araç- Gereçler: Deniz spor malzemeleri ve araçları (Bot, katamaran, sürat teknesi ve bunların motorları, jet ski, şişme deniz sporu oyun aletleri, parasailing v.b. ), kış spor malzemeleri, (Kayak ayakkabısı, kar motoru v.b.), golf aracı, kongre-konferans organizasyon ekipmanları (Ses sistemleri, projeksiyon cihazı v.b.), müzik aletleri (Piyano v.b.), sıcak hava balonları 3 %33,33 MADDE 16 Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 17 Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

SİRKÜLER 2015/35. - Listeye 3.14.15. sıra olarak, taşıtlarda kullanılan lityum iyonlu piller eklenmiş amortisman oranı % 12,5 olarak belirlenmiştir.

SİRKÜLER 2015/35. - Listeye 3.14.15. sıra olarak, taşıtlarda kullanılan lityum iyonlu piller eklenmiş amortisman oranı % 12,5 olarak belirlenmiştir. SİRKÜLER 2015/35 26/12/2015 Sayın Yetkili; Amortisman Oranlarını Belirleyen Listede Bazı Değişiklikler Yapıldı. 25.12.2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 458 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2016/22-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:333) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 458) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2016/22-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:333) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 458) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2016/22-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:333) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 458) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ ile 333 sıra No lu VUK Genel Tebliği

Detaylı

Konu : Bazı Amortismana tabi iktisadi kıymetlerin faydalı ömür süreleri ve amortisman oranlarına ilişkin değişiklikler olmuştur.

Konu : Bazı Amortismana tabi iktisadi kıymetlerin faydalı ömür süreleri ve amortisman oranlarına ilişkin değişiklikler olmuştur. 28.12.2015 Sirküler, 2015 / 30 Sayın Meslektaşımız; Konu : Bazı Amortismana tabi iktisadi kıymetlerin faydalı ömür süreleri ve amortisman oranlarına ilişkin değişiklikler olmuştur. 25.12.2015 tarihli ve

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/178 Ref: 4/178

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/178 Ref: 4/178 SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/178 Ref: 4/178 Konu: BAZI AMORTİSMANA TABİ İKTİSADİ KIYMETLER YENİ FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİ VE AMORTİSMAN ORANLARI TESPİT VE İLAN EDİLMİŞTİR 25.12.2015 tarih ve 29573

Detaylı

Konu: 458 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 25.12.2015 tarih ve 29573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 458 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 25.12.2015 tarih ve 29573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com www.erkymm.com

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00 SİRKÜLER TARİH : 28.12.2015 SİRKÜLER NO : 2015/73 SİRKÜLER Tarih 25/12/2015 Sayı Resmi Gazete No 29573 Mevzuat Türü 458 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayınlama Tarihi Geçerlilik Tarihi Açıklama

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 04.01.2016 SiRKÜLER 2016/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

Maliye Bakanlığından VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No: 365) (30 Aralık 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Maliye Bakanlığından VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No: 365) (30 Aralık 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Maliye Bakanlığından VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No: 365) (30 Aralık 2006 tarih ve 26392 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) Vergi Usul Kanununun 315. maddesinde 5024 sayılı Kanunla(1) yapılan

Detaylı

GENELGE NO: 15/92 İstanbul,28.12.2015

GENELGE NO: 15/92 İstanbul,28.12.2015 GENELGE NO: 15/92 İstanbul,28.12.2015 İlgili Birim Konu : Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlük, Mali İşler / Muhasebe, Hukuk : 2016 Yılında Uygulanacak Harç ve Vergi Miktarları Sayın Üyemiz, 2016

Detaylı

DUYURU: / SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT İÇİN UYGULANACAK OLAN AMORTİSMAN SÜRELERİNİN,

DUYURU: / SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT İÇİN UYGULANACAK OLAN AMORTİSMAN SÜRELERİNİN, DUYURU: 05.06.2018/37 497 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT İÇİN UYGULANACAK OLAN AMORTİSMAN SÜRELERİNİN, FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISI DİKKATE ALINARAK HESAPLANMASI)

Detaylı

5024 VE 5228 SAYILI KANUNLAR SONRASINDA AMORTİSMAN AYIRMA YÖNTEMLERİ VE BİRİKMİŞ AMORTİSMANLARIN DÜZELTİLMESİ

5024 VE 5228 SAYILI KANUNLAR SONRASINDA AMORTİSMAN AYIRMA YÖNTEMLERİ VE BİRİKMİŞ AMORTİSMANLARIN DÜZELTİLMESİ Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü 5024 VE 5228 SAYILI KANUNLAR SONRASINDA AMORTİSMAN AYIRMA YÖNTEMLERİ VE BİRİKMİŞ AMORTİSMANLARIN DÜZELTİLMESİ GİRİŞ Bilindiği üzere, 5024 ve 5228 sayılı Kanunlarla vergi

Detaylı

Bu makale Temmuz 2004 tarihinde Yaklaşım Dergisi nin 139 numaralı sayısında yayımlanmıştır.

Bu makale Temmuz 2004 tarihinde Yaklaşım Dergisi nin 139 numaralı sayısında yayımlanmıştır. Bu makale Temmuz 2004 tarihinde Yaklaşım Dergisi nin 139 numaralı sayısında yayımlanmıştır. FAYDALI ÖMRÜ 2 YIL OLAN SABĠT VARLIKLARDA AZALAN BAKĠYELER YÖNTEMĠ ĠLE AMORTĠSMAN AYIRMADA YAġANAN SORUN A. Murat

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010. Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010. Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 52 İST, 09.07.2010 ÖZET: Amortisman listesine ilaveler ve listede değişiklikler yapıldı. AMORTİSMAN LİSTESİNE İLAVELER VE LİSTEDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI Bilindiği üzere, 01 Ocak

Detaylı

SİRKÜLER 2010 / 31. Amortisman Oranlarına İlişkin 399 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği

SİRKÜLER 2010 / 31. Amortisman Oranlarına İlişkin 399 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği KONU SİRKÜLER 2010 / 31 Amortisman Oranlarına İlişkin 399 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği Genel Olarak Bilindiği üzere, 01.01.2004 tarihinden itibaren aktife girmiş olan amortismana tabi sabit kıymetlerin

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul, 04 Ocak 2007 SİRKÜLER NO : 2007/ 2 KONU : 1.1.2004 Tarihinden Sonra

Detaylı

BAŞLIK 497 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

BAŞLIK 497 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK 497 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayı 2018/54 ÖZET Tebliğde Vergi Usul Kanunu nun Geçici 30 ncu maddesinde yer alan amortismana tabi makina ve teçhizatların faydalı ömür

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 497)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 497) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: Amaç ve kapsam VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 497) MADDE 1- (1) 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa 21/3/2018 tarih ve

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 SİRKÜLER NO : 2004/ 95 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İst. 03 Ağustos 2004 KONU : Cari Dönem Enflasyon Düzeltmesine

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/033 28.05.2018 Konu: Amortisman

Detaylı

MAKİNA VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISININ DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN AYRILMASI

MAKİNA VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISININ DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN AYRILMASI 28.05.2018/85-1 MAKİNA VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISININ DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN AYRILMASI ÖZET : Amortisman tabi makina ve teçhizatlar ile ilgili faydalı ömür sürelerinin yarısı

Detaylı

KONU:497 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı.

KONU:497 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,25/05/2018 Sayı:2018/32

Detaylı

ELEKTRONİK DEFTER TUTMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MÜKELLEFLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIN YER ALDIĞI 67 NO LU V.U.K. SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

ELEKTRONİK DEFTER TUTMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MÜKELLEFLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIN YER ALDIĞI 67 NO LU V.U.K. SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 02.12.2013/205-1 ELEKTRONİK DEFTER TUTMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MÜKELLEFLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIN YER ALDIĞI 67 NO LU V.U.K. SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : 67 No lu VUK Sirkülerinde, elektronik

Detaylı

Dr. Yusuf İLERİ Vergici ve Muhasebeci ile Diyalog Dergisi

Dr. Yusuf İLERİ Vergici ve Muhasebeci ile Diyalog Dergisi Dr. Yusuf İLERİ Vergici ve Muhasebeci ile Diyalog Dergisi 05-2004 ENFLASYON DÜZELTMESİ VE FAYDALI ÖMÜRLERE GÖRE AMORTİSMAN I - GİRİŞ 5024 sayılı kanunla 1 yapılan değişikliklerle, Vergi Usul Kanununa enflasyon

Detaylı

1. Listeye Yeni Eklenenlerle Faydalı Ömürleri Değiştirilen İktisadi Kıymetler

1. Listeye Yeni Eklenenlerle Faydalı Ömürleri Değiştirilen İktisadi Kıymetler Vergi Usul Kanununun 315. maddesinde 5024 sayılı Kanunla(1) yapılan değişiklikle, amortisman oranlarının iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınmak suretiyle Bakanlığımızca belirleneceği hükme

Detaylı

BAZI MAKİNE VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISI DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN HESAPLANMASI

BAZI MAKİNE VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISI DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN HESAPLANMASI BAZI MAKİNE VE TEÇHİZATLARIN FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISI DİKKATE ALINARAK AMORTİSMAN HESAPLANMASI 25.5.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 497 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Vergi

Detaylı

Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE Vergi Bölümü, Müdürü Yardımcısı. Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi Aralık 2014 sayısında yayınlanmıştır.

Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE Vergi Bölümü, Müdürü Yardımcısı. Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi Aralık 2014 sayısında yayınlanmıştır. 680-Çalışmayan Kısım Gider Ve Zararları Hesabına Kaydedilmesi Gereken Genel Üretim Gideri Mahiyetindeki Amortismanların Maliyet Muhasebesi Açısından Önemi Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE Vergi Bölümü,

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/54

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/54 TARİH : 25.05.2018 NUMARA : 2018/54 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/54 Konu : 497 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ 25/05/2018 tarihli ve 30431 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 497 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

64 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

64 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 15.08.2012/147-1 64 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Bu sirkülere göre, 14/2/2012 tarihinden sonra gerçekleştirilen otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama

Detaylı

YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI

YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI 6655 sayılı kanun ile sanayi sicil belgesi sahibi mükelleflere üretim işlerinde kullanılmak üzere satın alınan makine için kullanılan krediler

Detaylı

30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85

30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85 30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85 KONU: : Maliye Bakanlığınca Belirlenen Mükelleflerden Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası ve İbraz

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 01.04.2016

SİRKÜLER İstanbul, 01.04.2016 SİRKÜLER İstanbul, 01.04.2016 Sayı: 2016/068 Ref:4/068 Konu: MAKİNE VE TEÇHİZAT ALIMLARININ FİNANSMANI İÇİN KULLANDIRILACAK KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI UYGULAMASI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR BELİRLENMİŞTİR

Detaylı

GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 90) YAYIMLANDI

GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 90) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.10.2016/119-1 GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 90) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, 17/4/1957 tarihli ve 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanununa göre sanayi sicil belgesini haiz

Detaylı

ISI YALITIMI VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAYA YÖNELİK HARCAMALARIN GİDER YAZILABİLME DURUMU?

ISI YALITIMI VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAYA YÖNELİK HARCAMALARIN GİDER YAZILABİLME DURUMU? ISI YALITIMI VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAYA YÖNELİK HARCAMALARIN GİDER YAZILABİLME DURUMU? Ümit ERKAN* 33 ÖZ Enerji politikaları ile uyumlu olarak çıkarılan, 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 SİRKÜLER NO : 2004/ 99 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul, 16 Ağustos 2004 KONU : Cari Dönem Enflasyon

Detaylı

122 SERİ NO LU KDV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

122 SERİ NO LU KDV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 26.02.2013/68-1 122 SERİ NO LU KDV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tevkifat uygulamasına ilişkin 117 seri No lu KDV Genel Tebliğinde değişiklikler yapılmıştır. 25/10/1984 tarihli ve 3065

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 ÖZET: KDV beyannamesi öncesi bazı hatırlatmalar. KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2018 Sayı: 2018/110 Ref:4/110 Konu: FAYDALI ÖMÜR SÜRELERİNİN YARISI DİKKATE ALINMAK SURETİYLE AMORTİSMAN HESAPLANABİLECEK MAKİNE VE TEÇHİZATLAR HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

: Gider Vergileri Genel Tebliği (Seri No: 90) yayımlandı. alınan paraların banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna

: Gider Vergileri Genel Tebliği (Seri No: 90) yayımlandı. alınan paraların banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna SİRKÜLER TARİH : 31.03.2016 SAYI : 2016-03-6 KONU : Gider Vergileri Genel Tebliği (Seri No: 90) yayımlandı. ÖZETİ : Sanayi Sicili Kanununa göre sanayi sicil belgesini haiz sanayi işletmelerince münhasıran

Detaylı

KULLANILMIŞ ARAÇ SATIŞINDA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE İLGİLİ SİRKÜLER ÇIKARILDI

KULLANILMIŞ ARAÇ SATIŞINDA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE İLGİLİ SİRKÜLER ÇIKARILDI Sirküler Rapor 30.04.2010 / 55-1 KULLANILMIŞ ARAÇ SATIŞINDA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE İLGİLİ SİRKÜLER ÇIKARILDI ÖZET : 29.04.2010 tarihli ve 54 No lu KDV Sirkülerinde, kullanılmış araç

Detaylı

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29522 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 47) AMORTİSMAN VE TÜKENME PAYLARI Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI ÖZET : Lisanslı depo işletmesince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun olarak Sistem üzerinde oluşturulan

Detaylı

SERBEST MESLEK ERBABININ FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNDİĞİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN AYIRDIĞI AMORTİSMANLAR GİDER YAZILABİLİR Mİ?

SERBEST MESLEK ERBABININ FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNDİĞİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN AYIRDIĞI AMORTİSMANLAR GİDER YAZILABİLİR Mİ? SERBEST MESLEK ERBABININ FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNDİĞİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN AYIRDIĞI AMORTİSMANLAR GİDER YAZILABİLİR Mİ? Oktay COŞGUN * GİRİŞ: Hukuksal çerçevesi 1985 yılında çıkarılan 3226 sayılı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi 9. Cadde No:15 Tepeören Tuzla 34959 İSTANBUL / TÜRKİYE

Detaylı

SİRKÜLER Tarih,30/03/2016 Sayı:2016/16. KONU: Gider Vergileri Genel Tebliği (Seri No: 90) Yayımlandı.

SİRKÜLER Tarih,30/03/2016 Sayı:2016/16. KONU: Gider Vergileri Genel Tebliği (Seri No: 90) Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/03/2016 Sayı:2016/16

Detaylı

TARTIŞMA 1. Görüş : Eski özelgeler ve kanun metni doğrultusundadır.

TARTIŞMA 1. Görüş : Eski özelgeler ve kanun metni doğrultusundadır. BİLGİLENDİRME NOT: Yukarıda sayı-konu ile tarihi belirtilen metin platform üyelerine gönderildiğinden metne yer verilmemiş direkt tartışma konu başlığıyla başlanmıştır. TARTIŞMA 1. Görüş : Eski özelgeler

Detaylı

DUYURU: 05.04.2016/16

DUYURU: 05.04.2016/16 1 DUYURU: 05.04.2016/16 29.03.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 90 seri no.lu Gider Vergileri Genel Tebliği ile, üreticiler tarafından imalat sanayinde kullanılmak üzere iktisap edilen makine ve

Detaylı

20.12.2015 tarih ve 29568 6502 S. inin, ara bakmakla g. 20.12.2015 tarih ve 29568 6502. nci maddesince uygulanacak r- 22.12.2015 tarih ve 29570

20.12.2015 tarih ve 29568 6502 S. inin, ara bakmakla g. 20.12.2015 tarih ve 29568 6502. nci maddesince uygulanacak r- 22.12.2015 tarih ve 29570 Mevzuat De i iklikleri 25.11.2015 tarih ve 29543 Finansal Kiralama, Faktoring ve Finans- ö- a- m- Bu Yönetmelik ile a- 27.11.2015 tarihinde Sosyal a- Genelgesi 2015/25 Bu Genelgede Bankalar ile Kurum ve

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /92-1

Sirküler Rapor Mevzuat /92-1 Sirküler Rapor Mevzuat 22.04.2015/92-1 DİĞER İŞLETMELERDEKİ PAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALARLA İLGİLİ TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 12) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 218) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

AMORTİSMAN TABLOLARININ KONTROLÜ

AMORTİSMAN TABLOLARININ KONTROLÜ AMORTİSMAN TABLOLARININ KONTROLÜ AMORTİSMAN TABLOLARININ KONTROLÜ Güray ÖĞREDİK Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mazars&Denge Denetim YMM A.Ş. Mali Pusula, Ağustos 2007 1- GİRİŞ İşletmeler V.U.K. nun 313

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2014 Müfredatı

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2014 Müfredatı Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 01 Müfredatı 1 0 TDB101 Türk Dili 1 11 MAK109 Fizik 1 1 180 MAK10 Makina Mühendisliğine Giriş 88 MAK101

Detaylı

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 26 İstanbul, KONU : 90 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı.

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 26 İstanbul, KONU : 90 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı. SİRKÜLER SAYI : 2016 / 26 İstanbul,30.03.2016 KONU : 90 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı. 29/03/2016 tarihli 29668 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 90 Seri No.lu Gider

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013-73 Sirküler Tarihi :31.12.2013 Konu : Kayıt Saklama Gereksinimlerine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı. 29.12.2013 tarih ve 28866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve

Detaylı

6 SERİ NO'LU NO'LU ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

6 SERİ NO'LU NO'LU ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 04.05.2009/86 6 SERİ NO'LU NO'LU ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 5838 sayılı Yasa ile 6802 sayılı Yasanın 39 ncu maddesinde yapılan değişiklikler sonucunda 01.03.2009 tarihinden

Detaylı

S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 30.04.2010 Sayı: 2010/24 Konu: Kullanılmış araç satışında uygulanacak katma değer vergisi oranı hakkında KDV sirküleri yayınlandı. Özet: 29.04.2010 tarihinde yayımlanan

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016/080 23.12.2016 Konu: Gelir Vergisi Kanunundaki Değişikliklere İlişkin 295 Seri No.lu GVK Tebliği Yayımlandı. Bilindiği üzere, 6728 ve 6754 Sayılı Kanunlarla; Gelir Vergisi Kanununda bazı değişiklikler

Detaylı

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Sirkülerde Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin geçiş uygulamasına ilişkin olarak; - İade uygulaması, -

Detaylı

KOJENERASYON VE MİKROKOJENERASYON TESİSLERİNİN VERİMLİLİĞİNİN HESAPLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (SIRA NO: 2014 /...

KOJENERASYON VE MİKROKOJENERASYON TESİSLERİNİN VERİMLİLİĞİNİN HESAPLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (SIRA NO: 2014 /... KOJENERASYON VE MİKROKOJENERASYON TESİSLERİNİN VERİMLİLİĞİNİN HESAPLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (SIRA NO: 2014 /... ) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğ, ısı ve elektrik ve/veya mekanik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Tel : 0 216 593 25 75 Faks : 0 216 593 25 74 E-Posta : posta@meyer.gen.tr Website : www.meyer.gen.tr Muayene Alanı Muayene Türü Standard /

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/109 İstanbul, 31 Aralık 2005 KONU : 97 Seri Nolu KDV Genel

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname Kaldırma ve İletme Makinaları -Vinç (Gezer Köprülü Vinç, Portal Vinç, Monoray

Detaylı

6728 VE 6745 SAYILI KANUNLARLA GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAYAN GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

6728 VE 6745 SAYILI KANUNLARLA GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAYAN GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: TARİH : 26/12/2016 SİRKÜLER NO : 2016/152 6728 VE 6745 SAYILI KANUNLARLA GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAYAN GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: Geçtiğimiz aylarda yayımlanan 6728 ve 6745 sayılı

Detaylı

ÇALIŞILMAYAN KISIM AMORTİSMAN VE GİDERLERİNİN ÖNEMİ VE MALİ TABLOLARA ETKİSİ

ÇALIŞILMAYAN KISIM AMORTİSMAN VE GİDERLERİNİN ÖNEMİ VE MALİ TABLOLARA ETKİSİ ÇALIŞILMAYAN KISIM AMORTİSMAN VE GİDERLERİNİN ÖNEMİ VE MALİ TABLOLARA ETKİSİ Selçuk Turgay AZAK 50 * Mustafa BİZİMYER 51 ** ÖZ Üretim işletmelerinde üretim faaliyetlerinde kullanılan amortismana tabi iktisadi

Detaylı

Anılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarımız önceki yazılarımızda yer almaktadır.

Anılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarımız önceki yazılarımızda yer almaktadır. Sayı: YMM.03.2011-01 Konu: Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:227 İZMİR. 5.1.2011 Muhasebe Müdürlüğüne, Bilindiği üzere; Anayasa Mahkemesi nin iptal kararı dikkate alınarak Gelir Vergisi Kanunu nun Geçici

Detaylı

SİRKÜLER 2009/12. : 15.07.2009 Tarih ve 27289 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2009/15200 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

SİRKÜLER 2009/12. : 15.07.2009 Tarih ve 27289 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2009/15200 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı SİRKÜLER 2009/12 SİRKÜLERİN Tarihi : 16.07.2009 Konusu : Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Ve Katma Değer Vergisi Oranlarının Belirlenmesi Ve Bazı Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar

Detaylı

FİRMA YÖNETİCİLERİ VE MUHASEBE BİRİMLERİNİN DİKKATLERİNE,

FİRMA YÖNETİCİLERİ VE MUHASEBE BİRİMLERİNİN DİKKATLERİNE, K KANIT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Adres : Meşrutiyet Cad.No:29/21 06420 Kızılay ANKARA Sicil ve Mühür No: SAKIP ŞEKER 861-898 Tel : 417 05 96-418 68 29-418 68 43 Fax : 417 66 73 E-mail : Kanitymm@superonline.com

Detaylı

418 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

418 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 418 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Sayısı 28405 Resmi Gazete Tarihi 08/09/2012 Kapsam 1. Giriş 15/6/2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 31/5/2012 tarihli ve

Detaylı

tayınız. Sirküler Tarihi : 24.04.2012 Sirküler No : 2012/21 : KDV Tevkifatı Hakkında

tayınız. Sirküler Tarihi : 24.04.2012 Sirküler No : 2012/21 : KDV Tevkifatı Hakkında tayınız. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler

Detaylı

497 Nolu Tebliğ Kapsamında Sabit Kıymetler

497 Nolu Tebliğ Kapsamında Sabit Kıymetler 497 Nolu Tebliğ Kapsamında Sabit Kıymetler 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 16. maddesi ile eklenen Geçici 30 uncu maddeye

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/2 TARİH: 14.01.2011

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/2 TARİH: 14.01.2011 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/2 TARİH: 14.01.2011 KONU Tam mükellef kurumlar tarafından yurt dışında ihraç edilen tahvillerden elde edilen faizlerin vergilendirilmesi 20.12.2010 tarihli ve 2010/1182 sayılı

Detaylı

5- Ağaç ve orman ürünlerinin tesliminde kısmi tevkifat oranı 5/10 olarak belirlenmiştir (Daha önce 9/10 olarak uygulanıyordu).

5- Ağaç ve orman ürünlerinin tesliminde kısmi tevkifat oranı 5/10 olarak belirlenmiştir (Daha önce 9/10 olarak uygulanıyordu). 11.02.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/45 KONU: KDV TEVKİFATLARINDA 122 SERİ NOLU TEBLİĞLE YAPILAN DEGİŞİKLİKLER 01.03.2013 Tarihinden itibaren uygulanmak üzere

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/113 İstanbul, 15 Aralık 2008 KONU : Gelir si Kanununun

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

Sirküler Rapor /186-1

Sirküler Rapor /186-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/186-1 FİNANSAL ARAÇLARA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 9) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 211) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 21 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Finansal

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /90-1

Sirküler Rapor Mevzuat /90-1 Sirküler Rapor Mevzuat 20.04.2015/90-1 ARA DÖNEM FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI (TMS 34) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 19) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 42 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

Makine ve Teçhizat Alımında Kullanılan Kredilerde BSMV İstisnasına İlişkin 90 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı.

Makine ve Teçhizat Alımında Kullanılan Kredilerde BSMV İstisnasına İlişkin 90 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı. Makine ve Teçhizat Alımında Kullanılan Kredilerde BSMV İstisnasına İlişkin 90 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı. Duyuru No: 2016/27 İstanbul, 30.03.2016 6802 sayılı Gider

Detaylı

SİRKÜLER ( ) 2- İmalat Sanayinde Kullanılmak Üzere KDV siz Makina ve Teçhizat Alımlarında İstisna Uygulaması:

SİRKÜLER ( ) 2- İmalat Sanayinde Kullanılmak Üzere KDV siz Makina ve Teçhizat Alımlarında İstisna Uygulaması: SİRKÜLER (2018 48) 13.06.2018 Konu: İnşaat İşlerinde Arsa Sahibi ile Müteahhidin Karşılık Mal Teslimlerinde KDV Matrahı, KDV siz Makine ve Teçhizat Alımları ile Diğer Bazı Konulara İlişkin KDV Tebliği

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/66 14/Mayıs/2018 İçindekiler: * Taşıtlarla ilgili ÖTV tebliğinde değişiklik yapıldı. TAŞITLARLA İLGİLİ ÖTV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI: Özel Tüketim Vergisi Kanunu ekindeki II sayılı

Detaylı

Sirküler Rapor /177-1

Sirküler Rapor /177-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/177-1 FİNANSAL ARAÇLARA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 9) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 172) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 20 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Finansal

Detaylı

Kanunu Genel Tebliğinde; 7103 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi ile 213 sayılı Vergi Usul

Kanunu Genel Tebliğinde; 7103 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi ile 213 sayılı Vergi Usul Sayı: 2018/50 Konu: 31.12.2019 a Kadar Yeni Alınan Makine Ve Teçhizatın Amortisman Uygulamasına (VUK Geçici 30. Madde) İlişkin Tebliğ Düzenlemesi Yapılmıştır (VUK 497 Seri No lu Tebliğ). Mevzuat: 213 Sayılı

Detaylı

DUYURU. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur.

DUYURU. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur. DUYURU 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

SİRKÜLER 2018/70. Taşınmazların Yeniden Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER 2018/70. Taşınmazların Yeniden Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır. SİRKÜLER 2018/70 10/07/2018 Taşınmazların Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır. 06.07.2018 tarihli ve 30470 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 500 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

KUR DÜŞMELERİNİN SABİT KIYMET MALİYETLERİNE VE AMORTİSMAN UYGULAMALARINA ETKİSİ

KUR DÜŞMELERİNİN SABİT KIYMET MALİYETLERİNE VE AMORTİSMAN UYGULAMALARINA ETKİSİ Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü GİRİŞ KUR DÜŞMELERİNİN SABİT KIYMET MALİYETLERİNE VE AMORTİSMAN UYGULAMALARINA ETKİSİ Vergi Usul Kanunu nun 269 uncu maddesinde, iktisadi işletmlere dahil olan gayrimenkullerin

Detaylı

TECİL EDİLECEK ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI İLE İLGİLİ 13 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

TECİL EDİLECEK ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI İLE İLGİLİ 13 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.08.2010 / 95-1 TECİL EDİLECEK ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI İLE İLGİLİ 13 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığı nca çıkarılan 27.07.2010 tarih ve 13 No lu ÖTV

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO: 2015/93 24.Aralık.2015 İçindekiler: * Ödeme ve tahsilatların bankadan geçirilmesi zorunluluğuna ilişkin VUK Genel Tebliği yayımlandı. ÖDEME VE TAHSİLATLARIN BANKADAN GEÇİRİLMESİ ZORUNLULUĞUNA

Detaylı

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 10.04.2014/101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : 13 No lu Harçlar Kanunu Sirkülerinde; elektrik üretim lisansına sahip firmalarca her

Detaylı

SKY102 MUHASEBE-II DERS NOTU GENEL MUHASEBE SKY 102 MUHASEBE-II DURAN VARLIKLAR

SKY102 MUHASEBE-II DERS NOTU GENEL MUHASEBE SKY 102 MUHASEBE-II DURAN VARLIKLAR GENEL MUHASEBE SKY 102 MUHASEBE-II DURAN VARLIKLAR 7. Hafta Ders İçeriği Mali Duran Varlıklar Hesap Grubu (24) Maddi Duran Varlıklar (MDV) Hesap Grubu (25) MDV Hesaplarının İşleyişi MDV lerde Amortisman

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor Mevzuat 19.09.2016/109-1 KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI İLE ÖZEL TÜKETİM TUTARLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI 7/9/2016 tarihli ve 2016/9153 sayılı BKK ile konutlara ilişkin KDV oranı ile bazı petrol

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / 2018/11674 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE GVK MAD.23/(16) KAPSAMINDA MÜTEFERRİK İSTİSNA TUTARI İLE FAYDALI ÖMRÜ KISALTILAN VE TESLİMLERİ KDV DEN İSTİSNA EDİLMİŞ MAKİNE VE TEÇHİZAT LİSTELERİ TESPİT EDİLMİŞ

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 017 Müfredatı 1 0 TDB101 Türk Dili 1 11 MAK109 Fizik 1 1 180 MAK10 Makina Mühendisliğine Giriş 88 MAK101

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 06.05.2010 Sayı: 2010/53 Ref: 4/53

SĐRKÜLER Đstanbul, 06.05.2010 Sayı: 2010/53 Ref: 4/53 SĐRKÜLER Đstanbul, 06.05.2010 Sayı: 2010/53 Ref: 4/53 Konu: KULLANILMIŞ ARAÇ SATIŞINDA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGĐSĐ ORANI HAKKINDA KDV SĐRKÜLERĐ YAYINLANMIŞTIR Gelir Đdaresi Başkanlığı na intikal eden

Detaylı

AR-GE VE TASARIM İNDİRİMİNE KONU HARCAMA KALEMLERİ GENİŞLETİLDİ

AR-GE VE TASARIM İNDİRİMİNE KONU HARCAMA KALEMLERİ GENİŞLETİLDİ 10.03.2017/39-1 AR-GE VE TASARIM İNDİRİMİNE KONU HARCAMA KALEMLERİ GENİŞLETİLDİ ÖZET : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No:

Detaylı

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 3) MADDE

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 3) MADDE 7 Nisan 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30384 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147 28.12.2016/ÇARŞAMBA ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2016/147 Konu: 15/7/2016 Tarihli ve 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. , Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 SİRKÜLER NO : 2004/ 100 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul, 17 Ağustos 2004 KONU : Enflasyon Düzeltmesine

Detaylı

YENİ TÜRK LİRASINA GEÇİŞTE ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINCA UYULACAK ESASLAR HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/69

YENİ TÜRK LİRASINA GEÇİŞTE ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINCA UYULACAK ESASLAR HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/69 1 İstanbul, 11.10.2004 Bilindiği üzere 31.01.2004 tarih ve 25363 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5083 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun ile 01.01.2005 tarihinden geçerli

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 269 (6 Aralık 2008 tarih ve 27076 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 269 (6 Aralık 2008 tarih ve 27076 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 269 (6 Aralık 2008 tarih ve 27076 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır) 13/11/2008 tarihli ve 27053 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2008/14272

Detaylı

KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER

KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER İbrahim ERCAN* 1- GİRİŞ Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun(t.c.yasalar, 1961) Mükerrer 242 nci maddesi

Detaylı

Rehber 7144 SAYILI KANUN (VERGİ DÜZENLEMELERİ)

Rehber 7144 SAYILI KANUN (VERGİ DÜZENLEMELERİ) 0 Rehber 7144 SAYILI KANUN (VERGİ DÜZENLEMELERİ) 1 7144 SAYILI BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN REHBERİ 25.05.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7144 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı