MACAW SIRTTA TAŞINABİLİR BASINÇLI HAVA KÖPÜK SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MACAW SIRTTA TAŞINABİLİR BASINÇLI HAVA KÖPÜK SİSTEMİ"

Transkript

1

2 MACAW SIRTTA TAŞINABİLİR BASINÇLI HAVA KÖPÜK SİSTEMİ MACAW BACKPACK COMPRESSED AIR FOAM SYSTEM (CAFS) İBRAHİM GARİP

3 EĞİTİM BAŞLIKLARI UYARI ÖZETLERİ SİSTEME GENEL BAKIŞ MACAW YETENEKLERİ MACAW ÖZELLİKLERİ

4 MACAW NEDİR? Dekontaminasyon, Yangınla Mücadele ve Tehlikeli Madde Bertarafı İçin Çok Amaçlı, Taşınabilir Basınçlı Hava Köpük Sistemi

5 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

6 Kullanmaya başlamadan önce DAİMA tüm hortumların ve aksesuarların düzgün şekilde takılı ve yerinde olduğundan emin olunuz. Bunun da ötesinde DAİMA hava tüpünün doğruluğundan, tehlikesi olmadığından ve tüm bağlantıların düzgün çalıştığından emin olmak üzere gerekli kontrolleri yapınız.

7 Hava dolaşımı olan elemanlarda ve deşarj hortumunda belirlenemeyen hava kaçağının veya aşınmanın tespit edilmesi durumunda veya hasarlı olduğu tespit edilmiş cihazları ASLA kullanmayınız. Basınç altındaki gevşek bağlanmış / hava kaçıran / hasarlı bağlantılar yerinden çıkabilir veya parçalanabilir. Bu da potansiyel yaralanmalara sebep olabilir.

8 Cihazla çalışma bitirildikten sonra DAİMA hava kaynağını kapatınız ve el setinin hortumunun havasını alıp sistemde basınç kalmamasını sağlayınız. Aksi halde yaralanmalara ve/veya sistemin hasar görmesine sebep olursunuz.

9 Macaw sisteminizin ömrünü artırmak için, Macaw hava tüpünü doldurmada kullanılacak olan havanın filtrelenmiş / teneffüs edilebilir kalitede olması özellikle önerilir. NOT: Teslim edilen hava tüpü solunum maksatlı tüp olarak belgelendirilmemiştir Macaw hava tüplerini solunum sistemleri ile KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ!

10 Basınçlı hava kullanılan köpüklü sistemler ile çalışırken DAİMA göz koruyucu kullanınız!

11 Her 5 yılda bir hava tüplerinin DAİMA DOT OFFC & DOT-SP11194 ve TC-SU5303 yönergelerine göre yeniden testini yaptırınız.

12 Yangına müdahalede bulunacak olan personelin, doğal olarak tehlikeli olan bu tip operasyonlara müdahaledeki risklerin azaltılması için, yangına müdahalede uyulması gereken temel prensipler konusunda iyi eğitilmiş olması şarttır.

13 Bel kısmına fazla yük vermemesi için sırtın üst tarafına doğru yerleştiriniz. Yükün düzgün dağılması için daima cihazın üzerinde bulunan bel koruyucu destek pedini kullanınız.

14 Macaw deşarj hortumunun HER ZAMAN basınçlı hava akımı altında olduğu varsayımı ile hareket ediniz. Sistem bir defa basınçlı hale geldikten sonra basınçlı hava kaynağı kapatılana kadar basınçlı hava ile dolu haldedir ve el seti, basınçlı hava dolaştığı her kanaldan boşalana kadar faal halde tutulur.

15 Macaw cihazını kullanırken, deşarj cihazını DAİMA emniyetli bir yönde tutunuz ve sistemin basınç altında olmadığından emin olmak için el setini faal hale getiriniz.

16 Macaw cihazı, ayrı modifikasyona gerek duyulmadan kimyasal biyolojik ve radyolojik dekontaminasyon köpüklerini uygulamak için kullanılabilir. Bu tip operasyonlar için kullanıcının tam eğitimli olması gerekir. Kullanıcı, dekontaminasyon operasyonları öncesinde, esnasında ve sonrasında standart koruyucu donanımlı halde olmalıdır

17 MACAW SİSTEME GENEL BAKIŞ

18 Ürünün Kullanım Amacı Macaw Sırtta Taşınabilir Basınçlı Hava Köpük Sistemi-CAFS, köpüğü içinde hazır olan, acil Yangın hizmetlerinde ve tehlikeli maddelerin bertarafı/dekontaminasyonunda hızla müdahalede bulunabilmek için geliştirilmiş her koşulda taşınabilen, çok amaçlı bir sistemdir.

19 Macaw üzerinde bulunan sıvı ve basınçlı hava gibi iki kaynağı kullanarak üstlenilen görev için gerekli olan köpük solüsyonunu üretme ve tatbik etme kabiliyetine sahip bağımsız bir cihazdır. Macaw cihazı basınçlı hava tüpü yerine hava kompresörü gibi harici bir hava kaynağı ile de kullanılabilir. Bu tip harici kaynak kullanımı halinde, basınçlı hava tüpü ile kullanma süresi üzerindeki sınırlama kalkmış olacaktır.

20 Macaw cihazı, A & B sınıfı ve diğer Yangın söndürme köpükleri (uzun etkili proteinler, AFFF ve AR-AFFF dahil olmak üzere), EasyDECON DF200 ve benzeri dekontaminasyon solüsyonları, küf ve mantar çözücü/önleyici solüsyonları ve birleşik A/B ajan kombinasyonlarını tatbik etmek için kullanılan bir cihazdır.

21 Sistem Özellikleri KOMPLE SİSTEM: Kuru Ağırlık: Sistem: ~17.5 lbs (7,9 kg) (el seti ve hortumsuz; boş tüp: ~9 lbs (4 kg) ilavesi) Ebatlar: 26.5 (67,31cm) Y x 17.3 (43,94cm) G x 13 (33,02cm)

22 Sistem Özellikleri HAZNE: Sıvı kapasitesi: 5 gallon (~20 litre) Malzeme: Polyethylene Enjeksiyon Kapak: Tutucu ipi ile, havalandırma özelliğe sahip, poli konstrüksiyon, çapı 3 (7,62cm)

23 Sistem Özellikleri POMPA: Akış oranı: ~5 gallon (~20litre) / dakika (gpm) sıvı akış oranı Basınç: 100 psi (6,9bar) Optimum, 110 psi (7,6 bar) Maksimum Yapısal: Santoprene iç elemanları bulunan cam takviyeli poli gövde

24 Sistem Özellikleri HAVA ENJEKSİYONU (Köpük Genleşme Kontrolü): Mekanik vana ile ayarlanabilir, 90 derece döner, ıslak/kuru ayarlı BASINÇLI HAVALI KÖPÜK (CAF) MANİFOLDU: Genleşme: 1:1 (sıvı uygulaması) den ~35:1 Hava Sarfiyatı: ~9.5 scfm Max7 Yeniden tedarik oranı: En fazla ~4:1 e kadar ( Bir tüp ile 5-galon ((~20litre)x 4 hazne dolusu kullanım)8 Çıkış Akımı: ~105 galon (~420litre) bitmiş köpük Çıkışta fırlatma mesafesi: ~30 ft (9,15 m) MAX

25 Sistem Özellikleri SIRTA TAKMA DÜZENEĞİ (KOŞU TAKIMI): Yapısal: Naylon ve Cordura dokuma; Sarı (Standart - Yangın) Kamuflaj (Standart - Askeri); Siyah (isteğe bağlı)

26 Yüksek Basınçlı Tesisat/Bağlantı Elemanları Condura Dokuma Koşu Takımı Basınç Göstergesi Hazne Dolum Yuvası/Kapak Sıvı Haznesi 5 Galon -20 Litre Püskürtme Başlığı Hava Tüpü Boşaltma Yuvası Alçak Basınç Yuvası Boşaltma El Seti / Hortum Asamblesi

27 Sıvı Haznesi : ANA ELEMANLAR Macaw solüsyon haznesi özel tasarlanmış kalıp ile enjeksiyon yöntemiyle polietilen ham maddesi kullanılarak üretilmektedir. Hazne kapasitesi yaklaşık ~20 litre (5 Galon) su/solüsyon alacak seviyededir. Hazne üzerinde bulunan 7.6 cm (3 inç) lik kapak hazneye kaybolmasını önlemek amacıyla bir kordon ile bağlanmıştır.

28 Sıvı Haznesi : ANA ELEMANLAR Hazne üzerinde, boşaltma hortumunun hızla bağlanması için paslanmaz çelikten mamul bir erkek tipte konektör (boşaltma yuvası) bulunur. Kullanıcının sol kalçasının hemen üzerine denk gelen kısımda pirinçten yapılmış konektör alçak basınçlı hava kaynağından (hava kompresörü) gelen havanın girişidir. Kullanıcının sağ kalçasının hemen üzerine denk gelen kısmında köpük genleşmesini ayarlamak için hava kontrol vanası bulunmaktadır.

29 Haznenin üst kısmında Macaw cihazını taşımak için tutamak mevcuttur. Basınç altında olan tesisatı asla cihazı taşıma amaçlı kullanmayınız!

30 Koşu Takımı: Macaw cihazı istenildiği şekilde ayarlanabilen koşu takımı ile kullanıcıya rahat taşıma ve etkili çalışma imkanını sağlar cm arası boyu ve cm bel genişliği olan kişinin kullanımına uygundur. Koşu takımının üretiminde kullanılan Cordura dokuma her tür hava koşullarına ve küflenmeye karşı dirençlidir.

31 Hava Tüpü: INTELAGARD hava tüpleri 4350/4500 psi ( bar) karbon fiber ile işlem görmüş olup CGA veya DIN standartlarına göre vanası ile teslim edilir. Vanalar patlama diskine sahiptir ve aşırı basınç uygulandığında yaklaşık 6750 psi (465 bar) seviyesinde parçalanacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak DOT yönetmeliğine uygun olarak çalışma basıncının 3.33 katına kadar olan basınca dayanıklıdır psi (300 bar) kapasiteli tüpler 4500 psi (310 bar) seviyesine kadar doldurulabilir.

32 Yüksek Basınçlı Tesisat/Bağlantı Elemanları Hava tüpü Macaw cihazına, her bir standart basınç değerinde sorunsuz çalışan standart yüksek basınçlı CGA veya DIN uyumlu tesisat ile bağlanır. Macaw cihazını kaldırırken veya taşırken ASLA yüksek basınçlı hava geçen sistem elemanlarından tutmayınız.

33 Basınç Göstergesi Koşu takımının sol omuz kayışında bir basınç göstergesi bulunmaktadır. Bu gösterge tüp içinde kalan hava basıncını gösterir. Operasyonlar esnasında bu göstergeyi izleyerek tüp içinde ne kadar hava kaldığı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Siyah renkteki sayılar arası PSI biriminden ve mavi renkteki sayılar ise arası bar cinsinden basıncı ifade eder.

34 Havalandırmalı Hazne Kapağı: 3-inç (7.6 cm) büyüklüğünde sıvı doldurma yuvası ve dişli kapak solüsyon haznesinin üzerinde yer alır. Sıvı haznesinin içeride bir vakum oluşturmaksızın aşağı pompalanmasına imkan vermek için kapak havalandırmalı tiptedir. Macaw dolu haldeyken dik olarak tutulmazsa solüsyonun havalandırma kısmından akacağı unutulmamalıdır.

35 El Seti & Hortum Asamblesi: Macaw cihazı ile birlikte standart olarak 5 foot (1.5m) uzunluğunda ve ½ inch (1.3cm) iç çaplı el seti ve hortum asamblesi teslim edilir. Hortum 300 psi (20.7 bar) basınca kadar dayanıklıdır. Hortum dış tabakası ateşe dirençli maddeden yapılmıştır.

36 Boşaltma Yuvası: Bu yuva belirli depolama koşullarında isteğe bağlı olarak kullanılan boşaltma tıkacı ve boşaltma hortumu için bağlantı noktasıdır.

37 Boşaltma yuvasından, sistem basınçlı hava ile beslenirken herhangi bir parçanın ayrılması/çıkarılması sıvının tazyikli bir şekilde yuvadan boşalmasına neden olur bu işlemi yapmadan önce MUTLAKA hava kaynağının tam kapalı ve sistemde tutsak hava kalmadığından emin olunuz (bunun için el seti güvenli bir istikamete çevrili olmalı ve tetiğe basılmalıdır). Aksi takdirde yaralanmalara neden olursunuz!

38 Alçak Basınçlı Hava Bağlantısı: Macaw cihazı sıkıştırılmış gaz kaynağı ile (nitrojen veya sıkıştırılmış hava), dahili düzenleyici sistemini by-pass ederek ve regüle edilmiş alçak basınçlı gazı doğrudan donanımdaki alçak basınçlı hava konektörü marifetiyle vererek çalıştırılabilir. 110 psi (7.6 bar) MAX12 seviyesinde regüle edilmiş bir basınçlı gazı, hızlı takılabilen dişli endüstriyel ara bağlantısı kullanarak sisteme bağlayabilirsiniz. Kullanılacak olan kompresör 100 psi (6.9 bar) optimum/110 psi (7.6 bar)maksimum basınçta minimum 12 scfm gaz çıkışı sağlamalıdır.

39 9.5mm Düz Ağızlı Püskürtme Başlığı:

40 Püskürtme Başlık Opsiyonları 9.5mm Düz Ağızlı Püskürtme Başlığı: Macaw cihazı genel amaçlı kullanıma uygun olan 9.5mm düz ağızlı püskürtme başlığı ile sevk edilir. Bu püskürtme başlığı ile operatör köpüğü yaklaşık 10 metre uzağa tatbik edebilir. Tatbik mesafesi, kullanılan püskürtme başlığına, konsantrenin özelliklerine, hava kaynağına, istenilen köpük genleşmesine ve hava koşullarına, prensip olarak rüzgar ve yağışa bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

41 9.5mm Düz Ağızlı Püskürtme Başlığı: Genel olarak operatörler düz ağızlı püskürtme başlığını yangında ilk müdahalede, yangının şiddetini operatörün güvenli bir şekilde söndürme operasyonu yapabileceği bir noktada azaltmak amacıyla kullanırlar. Köpüğün bire bir (1:1) (genleşmeksizin) kullanılması halinde dolu hava tüpü boşalana kadar, sıvı haznesi yaklaşık dört kez doldurulup boşaltılabilir. Ancak bire otuz beş (1:35) oranında köpüğün genleşmesi istenirse, tüp içindeki basınçlı hava 1 1,5 kez sıvı tankı kullanılmasına yetecektir.

42 Fan Sprey Püskürtme Başlığı

43 Fan Sprey Püskürtme Başlığı : Fan (hava) sprey püskürtme başlığı, köpüğün uygulama yapılacak olan yüzeyde her tarafa eşit miktarda ve ince bir tabaka şeklinde olması istendiğinde, geniş yüzeyler için minimum ziyanı sağlayacak ve en az geri sıçrama yapan en ideal başlıktır. Bel hizasında tutulup hedeflenen yüzey üzerinden yavaşça geçildiğinde fan (hava) sprey püskürtme başlığı yaklaşık bir metre genişliğinde her yerde eşit dağılmış bir tabakayı kaplayacaktır.

44 Mid-X Püskürtme Başlığı

45 Mid-X Püskürtme Başlığı: Mid-X püskürtme başlığı bire yetmiş (1:70) oranında köpüğü genleştirmek için gerekli ilave havayı sağlayacak şekilde hava emerek püskürtme başlığındaki köpük solüsyonuna enjekte edecektir. MID-X PÜSKÜRTME BAŞLIĞI YALNIZCA HAVA KONTROL VANASININ ISLAK- Wetter Foam AYARINDA OLDUĞU ZAMAN KULLANILMALIDIR.

46 Mid-X Püskürtme Başlığı : Uygulanan köpük hedef alanı doygun hale getirecek çok ince bir tabaka halindedir. Oluşan bu köpük örtüsü yeniden tutuşmayı önleyecek şekilde alevi boğacak ve zararlı maddelerden çıkacak kimyasal gazları hapsedecektir.

47 Hazmat Püskürtme Başlığı

48 Hazmat Püskürtme Başlığı : Hazmat püskürtme başlığı EasyDECON DF200 ve köpürmeyen solüsyonları tatbik etmek için kullanılır. Başlığın ağzı püskürtülen solüsyonu düz çizgi haldeki akış ile geniş konik sprey biçimi arasında istenildiği gibi püskürtebilecek ayarlanabilir özelliğine sahiptir. Tatbik edilen solüsyon şekline göre akış oranı değişiklik gösterir. Bu başlık kullanılırken Hava Kontrol Vanası Daha Islak ( Wetter Foam ) konumunda olmalıdır.

49 Piercing Uçlu (Her noktaya nüfuz eden) Püskürtme Başlığı (İsteğe Bağlı):

50 Piercing Uçlu (Her noktaya nüfuz eden) Püskürtme Başlığı (İsteğe Bağlı): Piercing uçlu püskürtme başlığı paslanmaz çelikten düz ağzı olan, araç içi, araç motoru veya oda gibi kapalı alanlarda köpüğün şiddetli bir şekilde, başlığın ucunu var olan bir boşluktan veya açılacak bir gedikten sokarak kullanılmaya uygun tasarlanmış bir başlık çeşididir.

51 Köpük Karışımı

52

53 Sistemi, bir solüsyondan farklı bir solüsyona geçiş yapmadan önce adam akıllı tüm sprey elemanları dahil püskürtme yaparak yıkayınız.

54 SORULAR

55 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi Hızlı Kullanım Talimatı ÖNEMLİ! Macaw Sırtta Taşınabilir CAF Sistemi üretecinin önermiş olduğu solüsyonlarla uygulanmalıdır.

Detaylı

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632 Veri Sayfası 608201 Sayfa 1/8 İbreli Termometre Özellikler - Panel veya yüzey montaj için sıcaklık göstergesi -Sınıf 1.5 - IP65 koruması - Gövde boyutları: 60 mm çapında, 80 mm çapında ve 100 mm çapında.

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

Kuru buz splitter Ürün no. 50090104. Ürün no. 50090104. Üniversal power ağızlık. Düz ağızlık uzun 225 mm Ürün no. 50090111

Kuru buz splitter Ürün no. 50090104. Ürün no. 50090104. Üniversal power ağızlık. Düz ağızlık uzun 225 mm Ürün no. 50090111 Aksesuarlar ve ağızlık çeşitleri - 1 - BUSE Jet - ağızlık çeşitleri: Kuru buz splitter Ürün no. 50090104 Püskürtme tabancası ve ağızlık arasına montaj için Kuru buz peletlerini değiştirilebilen ızgara

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici)

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) Gerekli Malzemeler: 236ml AirSept CleanEvap Ulti-Flex Püskürtme Tabancası Basınçlı Hava Bağlantısı Püskürtme Tabancası : Püskürtme tabancasına basınçlı hava bağlantısını

Detaylı

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR.

CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. CEMO MINI İSTASYONLAR IÇ VE DIŞ MEKANLARDA KULLANIMA UYGUN, TAŞINABILIR, GÜVENLI VE ERGONOMIK AKARYAKIT DEPOLAMA, DOLUM NOKTALARIDIR. Dizel, Benzin, Adblue kullanımına uygun. Atex: Kullanılan cihazlar,

Detaylı

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Krikolar kurtarma olaylarında KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Sabitleme Dayanak ve destek yapma Yer açma Ayırma Kaldırma çalışmalarında kullanılan malzemelerdir. Krikolar çok çeşitli modellerin yanında

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Turbotrac. Kuru Toz Dağıtıcı. SL-PS-05 Rev. D

Turbotrac. Kuru Toz Dağıtıcı. SL-PS-05 Rev. D Turbotrac Kuru Toz Dağıtıcı SL-PS-05 Rev. D Microtrac tarafından geliştirilen TURBOTRAC, Microtrac S3500 Serisi Partikül Büyüklüğü Analiz Cihazı ile birlikte kullanılmak üzere geliştirilmiş bir kuru toz

Detaylı

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack 50cm'lik çalışma genişliği ve 40 litrelik tank kapasitesine sahiptir. Arkadan ittirmeli bir makinenin manevra kabiliyetine sahip ve aynı zamanda binicili tip bir makine

Detaylı

ErP ready 2015 KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ. Konutlardaki. Ecocirc Serisi

ErP ready 2015 KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ. Konutlardaki. Ecocirc Serisi Konutlardaki ısıtma uygulamaları için yüksek verimli sirkülasyon pompası Ecocirc Serisi KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ UYGULAMALAR Isıtma ve iklimlendirme sistemlerinde su sirkülasyonu. Mevcut sistemlerin

Detaylı

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE BRT 1152 Plastik Alın Kapağı LDPE * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12127 1/2 30.0 9.0 12657 1/2 31.8 7.7 12128 3/4

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

10,84- Bağlantı Tipi No : - - - - - - 01 G 1/2. Alttan Baðlantýlý. bar/psi. mmhg. Bar. mws. bar/psi. mmhg. Bar. mws. bar/psi

10,84- Bağlantı Tipi No : - - - - - - 01 G 1/2. Alttan Baðlantýlý. bar/psi. mmhg. Bar. mws. bar/psi. mmhg. Bar. mws. bar/psi 01 bar/psi 10,84- bar/psi mmhg Bar mws mmhg Bar mws Bağlantı Tipi No : - - - - - - 01 Alttan Baðlantýlý G 1/2 bar/psi 73,72-81,08- SUD 0/1..1,6..2,5..4..6..10..16..25 40..60..100..160..250..315 400..600

Detaylı

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250 * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini BRT 1152 korumak için tasarlanmıştır Plastik Alın Kapağı LDPE 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12004 1/2 30.0 9.0 12534 1/2 31.8 7.7 12005 3/4

Detaylı

SERİSİ. Standart Motopomplar WB20XT DRX WB30XT DRX

SERİSİ. Standart Motopomplar WB20XT DRX WB30XT DRX WB Honda 4 Zamanlı OHV (Üstten Supaplı) Motorlar 4 zamanlı ve çevre dostu OHV motorlara sahip WB serisi Honda motopomplar; kolay çalışma, rahat kullanım, bakım kolaylığı, düşük yakıt tüketimi, düşük ses

Detaylı

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU LUBMATIC - DC Standart ELEKTRÝKLÝ SIVI YAÐ VE SIVI GRES POMPALARI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU VERSÝYON 1.00 SANAYÝ ve TÝCARET BAKANLIÐINCA TESPÝT EDÝLEN KULLANIM ÖMRÜ 10 YIL. GÝRÝÞ Bu tanýtma ve kullanma

Detaylı

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm TIKAMA BALONLARI KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm İKİ YOLLU UZUN TİP TIKAMA BALONLARI LATERAL VE Y HATLAR İÇİN DN50-DN150 mm GENİŞ TİP TIKAMA BALONLARI

Detaylı

İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı

İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı İlk çamur arıtım ünitesidir ve diğer ünitelerin hacminin azalmasını sağlar. Bazı uygulamalarda çürütme işleminden sonra da yoğunlaştırıcı kullanılabilir. Çürütme öncesi ön yoğunlaştırıcı, çürütme sonrası

Detaylı

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1)

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1) Teknik föy Fark basınç tahliye kontrolörü (,25,40) AFPA / VFG 2() Açıklama Kontrolör bir kontrol vanasına, bir kontrol diyaframlı aktüatöre ve fark basınç ayarı için yaya sahiptir. Ayrıca iki vana versiyonu

Detaylı

EN 60529'a göre IP53 koruması polikarbonat (PC), standart boyut 60 PMMA (pleksiglas) beyaz, siyah yazılı Doğruluk sınıfı EN 13190'a göre Sınıf 2

EN 60529'a göre IP53 koruması polikarbonat (PC), standart boyut 60 PMMA (pleksiglas) beyaz, siyah yazılı Doğruluk sınıfı EN 13190'a göre Sınıf 2 Veri Sayfası 608202 Sayfa 1/6 İbreli Termometre Özellikler - Panel montajı için sıcaklık göstergesi - Sınıf 2 - IP53 ön koruması - Gövde boyutları: 52 mm ve 60 mm çapında Kenar: 48x48 mm, 52x52 mm ve 72x72

Detaylı

ACCO PLUS-V PLUS-V SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI

ACCO PLUS-V PLUS-V SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU Bina içi kullanıma uygun tasarlanmış serisi yangın dolapları, hortum serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitimli personeli olmayan yapılar için yarı sert hortumlu

Detaylı

ACCO CUBE CUBE SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI

ACCO CUBE CUBE SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI SERİSİ YARI SERT VE Bina içi kullanıma uygun tasarlanmış serisi yangın dolapları, hortum serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitimli personeli olmayan yapılar için yarı sert hortumlu ve bu becerilere

Detaylı

Gövde Paslanmaz çelikten bayonet kilitli gövde (1.4301)

Gövde Paslanmaz çelikten bayonet kilitli gövde (1.4301) Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 4, Adres: Yenişehir Mah. Ataşehir TEM Yanyol, JUMO Gmb & Co. KG Delivery address: Mackenrodtstraße 36039 Fulda, Almanya 4, JUMO ouse Darende İş Merkezi 8 Technology No:7

Detaylı

Temiz Hava Solunum Sistemleri

Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemi Çeşitleri: Kompresörlü Temiz Hava Solunum Sistemleri Tekerlekli Hava Tüplü Solunum Sistemleri Sıralı Sistem Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI Avrupa Standardı EN 15266 ya uygun olarak üretilen, işletme basıncı 0,5 bar a kadar olan paslanmaz çelik esnek hortum takımları bina içi gaz bağlantılarında kullanılmaktadır.

Detaylı

Paslanmaz Tipler Ø 100 mm. MH100DLS1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ

Paslanmaz Tipler Ø 100 mm. MH100DLS1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ Paslanmaz Tipler Ø 100 mm. YAPISAL ÖZELLİKLER STANDART İSTEĞE BAĞLI Montaj Tipi Teknik Çizime Bakınız Ölçü Birimi bar/psi bar kg/cm² psi Ölçü Aralığı 0/1000 0/6 0/10 0/16 0/25 0/40 0/60 0/100 0/ 160 0/250

Detaylı

BV 5/1 VAKUM MAKINESI

BV 5/1 VAKUM MAKINESI Sırta takılan BV 5/1, temizliğin güç olduğu sinema, tiyatro salonları, uçak kabinleri, otobüs ve tren kompartımanları gibi dar alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 1 Patentli Sırt Hava Akım Sistemi

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

BV 5/1 VAKUM MAKINESI

BV 5/1 VAKUM MAKINESI Sırta takılan BV 5/1, temizliğin güç olduğu sinema, tiyatro salonları, uçak kabinleri, otobüs ve tren kompartımanları gibi dar alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 1 Patentli Sırt Hava Akım Sistemi

Detaylı

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2 BOYLERLER PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER Paslanmaz Çelik Boyler UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 80, 120 ve 200 Litre Kapasiteli Paslanmaz Çelik Boylerler Genel Özellikler İmmergas ın

Detaylı

Pro Xpc Auto. Otomatik Elektrostatik Havalı Püskürtme Tabancaları İSPATLANMIŞ KALİTE. LİDER TEKNOLOJİ.

Pro Xpc Auto. Otomatik Elektrostatik Havalı Püskürtme Tabancaları İSPATLANMIŞ KALİTE. LİDER TEKNOLOJİ. Pro Xpc Auto Otomatik Elektrostatik Havalı Püskürtme Tabancaları İSPATLANMIŞ KALİTE. LİDER TEKNOLOJİ. Sipariş Bilgileri Yeni Standartları Belirliyor Pro Xpc Auto elektrostatik püskürtme tabancası, mükemmel

Detaylı

DEGAZÖRLER (GAZ ALMA CİHAZLARI) VASA VASATRE SERİSİ

DEGAZÖRLER (GAZ ALMA CİHAZLARI) VASA VASATRE SERİSİ ÜRÜN YELPAZESİ KAFA KORUMA KAPAKLI DEGAZÖRLER VASA SERİSİ Kod Tanım Ölçü Bağlantı Tip 37.03.60 Degazör 3/8 M UNI-EN-ISO 228 Vasa 37.04.60 Degazör 1/2 M UNI-EN-ISO 228 Vasa 37.05.60 Degazör 3/4 M UNI-EN-ISO

Detaylı

Yüksek Basınçlı Soğuk Sulu Yıkama Makineleri

Yüksek Basınçlı Soğuk Sulu Yıkama Makineleri Yüksek Basınçlı Soğuk Sulu Yıkama Makineleri Soğuk sulu yıkama makineleri farklı yıkama ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek performanslı pompalar ile üretilmiştir. En ağır şartlarda çalışmaya uygun ürünler

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1) (PN 16,25,40)

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1) (PN 16,25,40) Teknik föy Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1) (PN 16,25,40) Açıklama ve artan fark basınç karşısında açılır. Kontrolör bir kontrol vanasına, bir kontrol diyaframlı aktüatöre ve

Detaylı

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı...

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı... Instrucciones generales para instalación, uso y mantenimiento Instructions générales pour l instalation, l utilisation et l entretien General instructions for installation, use and maintenance Allgemeine

Detaylı

4 ocaklı kuzine - Elektrik fırınlı

4 ocaklı kuzine - Elektrik fırınlı Electrolux thermaline S90 pişirme ekipmanları; otel, restaurant ve nispeten küçük kurumsal mutfakların ağır iş amaçlı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. S90 ürün yelpazesi, moduler ünitelerden

Detaylı

Bakım ve Onarım BAKIM VE ONARIM. Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Model No. Sayfa.

Bakım ve Onarım BAKIM VE ONARIM. Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Model No. Sayfa. Bakım ve Onarım Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Tip No Sayfa Test Pompaları 2 9.2 Boru Dondurucular 2 9.3 Kireç Çözücü Pompalar 2 9.5 9.1 Test Pompaları

Detaylı

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI M ÇIKRM TUTUULRI VE UÇLRI Tutucu hattı ve GLSSMTE uçlar oşluklar POO sıcak cam işleme malzemeleri, mekanik hasarı azaltan yüksek dayanım, dayanıklılık ve mükemmel ısıl özelliklere sahiptir. oşluklar istenen

Detaylı

MICROSTAT-M. Sayfa 1/7

MICROSTAT-M. Sayfa 1/7 JUMO GmbH & Co. 3639 KG Posta adresi: 3635 Fulda, Almanya Ataşehir - İstanbul TR 3639 Fulda, Germany Canastota, NY 1332, USA Telefon: Postal address: 3635 +49 Fulda, 661 Germany 63- Harlow, Telefon: Essex

Detaylı

Elektrikli El Aletleri

Elektrikli El Aletleri Yeniliğin, değişimin, kalitenin referans noktası Elektrikli El Aletleri EIBENSTOCK Birlikteysek gücümüz değerli ŞANTİYE ÇEVRESİNDEKİ TÜM ÇÖZÜMLERİ Yüzeylerin zımparalanması, frezeleme/yüzey düzeltme Kanal

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Bölüm 6 Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri 177 STANDART TEPKİLİ SPRİNKLER MODEL K-FAKTÖRÜ SICAKLIK DUYARGASI BAĞLANTI ÇAPI U.S. METRİK UPRIGHT PENDENT GİZLİ TİP PENDENT 5mm Cam Bulb 5mm Cam Bulb

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU. Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan

MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU. Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan OM No. E-R3-100724 MONTAJ&OPERASYON VE BAKIM KILAVUZU Pilot Tesirli Basınç Düşürücü MODEL: RE 3 MIYAWAKI INC. Osaka, Japan Türkiye Distribitörü: Genel Makina Ltd. Şti. www.genelmakina.com 1. Tanıtım 2

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

1. Genel Emniyet Bilgileri. 2. Genel Ürün Bilgileri. 3. Montaj. 4. Devreye Alma. 5. Çalışma. 6. Bakım. 7. Yedek Parça

1. Genel Emniyet Bilgileri. 2. Genel Ürün Bilgileri. 3. Montaj. 4. Devreye Alma. 5. Çalışma. 6. Bakım. 7. Yedek Parça 1. Genel Emniyet Bilgileri 2. Genel Ürün Bilgileri 3. Montaj 4. Devreye Alma 5. Çalışma 6. Bakım 7. Yedek Parça 1.Genel Emniyet Bilgileri Bu ürünün güvenli bir şekilde çalışması ancak işletmede talimatlara

Detaylı

UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI

UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI Teknik Özellikler Depo kapasitesi, solüsyon deposu 15L Sıvı güvenliği kapaması 35L Depo kapasitesi, kuru emme 45L Motor, by-pass iki motor 2000W Pompa basıncı

Detaylı

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir.

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. Su tankı Basınçlandırma elemanları Dağıtım sistemi Miktar göstergeleri Su boşaltım elemanları Lavabolar Su servis

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO 07404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO VP300 SERIES USER MANUAL Türkçe Kullanıcıdan beklenen işlemler resimlerde gösterilmiştir. Diğer bütün

Detaylı

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore - Modüler ve esnek genişletilmiş basınç aralığı Hızlı ve güvenilir ayrışma için ihtiyacınız olan, yüksek kaliteli bileşenler kullanarak basit bir işlemdir.

Detaylı

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Mak. Müh. Ercan ERGİÇAY Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Hizmetler Birimi 28 Eylül 2018 1 İçerik 1- Sulu Sistem Projelendirme

Detaylı

SPRAY VILLETEKNİK ÖZELLİKLERİ GENEL TANIM TEKNİK DETAYLAR

SPRAY VILLETEKNİK ÖZELLİKLERİ GENEL TANIM TEKNİK DETAYLAR SPRAY VILLETEKNİK ÖZELLİKLERİ GENEL TANIM Tanımı : SprayVilleOyun Grubu Yaş Grubu : +3 Kullanıcı Kapasitesi :

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

Zareba Sensepoint. www.honeywellanalitik.com

Zareba Sensepoint. www.honeywellanalitik.com Zareba Sensepoint Sensepoint sabit gaz dedektörleri yanıcı - patlayıcı, zehirleyici gazlar ve oksijen algılamada düşük maliyetli çözüm Sensepoint Genel özellikler Yanıcı-patlayıcı gazlar, zehirleyici gazlar

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ HİDROLİK KURTARMA SETLERİ Kesici ve ayırıcılar; tüm dünya ülkelerinde kurtarma operasyonları, trafik kazaları ve afet yönetimlerinde kullanılmak üzere çeşitli güçlerde ve ebatlarda tasarlanmıştır. İstanbul

Detaylı

Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar

Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar founded Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar Basınç Pompaları + Referanslar = Basınç Kalibratörü Kompakt - Hassas - Özgür! PM ve PC serisinden havalı ve hidrolik basınç kalibratörleri test

Detaylı

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV Nem alma kapasitesi, 30 C / %80 bağıl nemde: 30 litre / 24saat Uygun olduğu maks. oda büyüklüğü: 90 m² / 225 m³ Çalışma aralığı, sıcaklık: 5 ila 35 C Çalışma

Detaylı

Kontak İbreli Termometreler

Kontak İbreli Termometreler E-mail: Fax: +49 661 6003-607 www.jumo.co.uk Veri Sayfası 608520 Sayfa 1/12 Kontak İbreli Termometreler Özellikler Panel montaj veya ek cihaz gibi gerçek değer göstergeli sıcaklık kontrolörü Bayonet kilitli

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

İTFAİYEDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME ARAÇ-GEREÇ VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI

İTFAİYEDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME ARAÇ-GEREÇ VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR Yangına su gönderilmesinde kullanılan hortumlardan gelen suyun yangına işlemek için hortumun ucuna takılan ve basınçlı suyu sıkıştırmak yoluyla daha fazla basınçla verilmesini sağlayan bakır,

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları HVAC tesisatlarının planlanması, montajı ve işletmeye alınması için artırılmış esneklik ve kolaylık Answers for infrastructure.

Detaylı

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY 2. BÖLÜM AKSESUARLAR Aksesuar kelimesi, hidrolik devreyi tamamlayıcı elemanları içerir. 2.1 BORULAR VE HORTUMLAR Borular, hidrolik akışkanı taşıyan araçlardır. Dikişsiz çekme borular, pastan korunmak için

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 Kapı açma. Pencere açma. Havalandırma boşluğu açma. Merdiven kesme. Eğimli kesme. Duvara sıfır kesme. Simetrik yolu sayesinde rayın her iki yönünde kesim yapmak mümkündür.

Detaylı

Kontrol. On/Off, PWM Oransal On/Off, PWM Oransal On/Off, PWM. On/Off, PWM Oransal

Kontrol. On/Off, PWM Oransal On/Off, PWM Oransal On/Off, PWM. On/Off, PWM Oransal Dişli, Basınçtan Bağımsız Kontrol Vanası DN 1...DN 2 PN 2 anma basıncı Mil hareket boyu mm. 30...1330 (R/h) debi aralığı MVR ve MVT serisi motorlar ile kullanıma uygun Model No Anma Basıncı Bar Mil Hareket

Detaylı

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler www.hosseven.com.tr 2 www.hosseven.com.tr TEKNİK DEĞERLER Nominal Isı Güç KW_N 2,2-6,5 Saatlik Tüketim Kg/h 0,6-1,8 Verim % 92-88,5 Maksimum Isıtma Hacmi M3 185 Net Kg kg 82 Baca Çapı mm 80 Besleme Haznesi

Detaylı

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç.

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Baumit Vorspritzer Ön Serpme Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Bileşimi Çimento, sıva kumu, katkı maddeleri Özellikler Uygulandığı yüzeyin tutucu

Detaylı

Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri

Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri Teknik Veriler 75X ve 720 serisi kalibratörler için hassas basınç ölçümü 750P Serisi Basınç Modülleri basınç ölçümü için Fluke 750 ve 740 serisi DPC'ler ve 725, 726 MPC'ler

Detaylı

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 BC Serisi Haşbaysız Balya Makineleri BC 5060 BC 5070 Çeki okunun doğrudan aksa bağlanması ile daima güvenli çalışabilme

Detaylı

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör

MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör MTS Fundamental Pnömatik Çene Kontrolör Manual Title Additional Ürün Information Kılavuzu be certain. 100-238-342 A Telif hakkı bilgisi Ticari marka bilgisi 2011 MTS Systems Corporation. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

2009/2 ürün kataloğu

2009/2 ürün kataloğu 29/2 ürün kataloğu sisleme uygulama örneği hat sonlayıcı dirsek bağlantı kelepçe T bağlantı meme taşıyıcı yüksek basınç borusu otomatik su boşaltma valfı pompa alçak basınç borusu su giriş hortumu üçlü

Detaylı

VAKUMLU DOLUM. Enolmatic, 150 şişe/saatlik kapasitesi ile

VAKUMLU DOLUM. Enolmatic, 150 şişe/saatlik kapasitesi ile VAKUMLU DOLUM MAKİNESİİ İ TEN901 Enolmatic, 150 şişe/saatlik kapasitesi ile küçük ve kolay operasyonları profesyonel özellikler ve performans ile birleştiren tek dolum MAKİNESİdır. Şarap, yemeklik yağ,

Detaylı

İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ SMOOTH PRO EASY. Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4. Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4

İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ SMOOTH PRO EASY. Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4. Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4 İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4 Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4 Asma Klozet İçin Duvar Önü Hızlı Montaj Set-Block Sistem 5 Asma Klozet İçin Duvar

Detaylı

Kontk Termometresi Transformatör ve endüstriyel modeller

Kontk Termometresi Transformatör ve endüstriyel modeller Sayfa 1/7 Kontk Termometresi Transformatör ve endüstriyel modeller Özellikler - Gerçek değer göstergeli elektromekanik sıcaklık kontrolörü - Sınıf 1.5 - Bir veya iki anahtarlı, 5 veya 10 A performans -

Detaylı

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR Sıfır kuyruk çıkıntısı. Ultra kompakt. Çalıştırması kolay. Kubota U10-3, kuyruk çıkıntısı olmayan mini bir ekskavatörden beklediğiniz her şey ve daha fazlasıdır.

Detaylı

FAF 1270 FAF 1100. Paslanmaz çelik kürelidir. FAF 1220 ÇAP FİYAT

FAF 1270 FAF 1100. Paslanmaz çelik kürelidir. FAF 1220 ÇAP FİYAT 0 KÜRESEL VANA-TG-PN6 1 KÜRESEL VANA-TG-PN10-16 1270 KÜRESEL VANA-KAYNAKLI ÖZEL TASARIM Tam geçişlidir. Flanşlar ve gövde GG25 pik dökümdür. Paslanmaz çelik tabak yay takviyelidir. Sızdırmazlık elemanı

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/75, çok sağlam bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Çeşitli hedef gruplarda çok yönlü kullanılabilir. Son derece uzun ömürlü bir yan kanal üfleyici ile sürülmektedir. Güçlü motoru nedeniyle sürekli

Detaylı

Dräger PARAT Kaçış başlıkları

Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT kaçış başlıkları her zaman mümkün olduğunca hızlı bir kaçış gerekliliği dikkate alınarak kullanıcılarla beraber geliştirilmiştir. Dräger PARAT optimize edilmiş

Detaylı

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GAZ ALETLERİ 444 5 168 [info@alkangaz.com] [www.alkangaz.com.tr] 840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GİRİŞ 840180YK basınç regülatörleri, yüksek basınç için direk etkili cihazlardır, diyagram tarafından kontrol

Detaylı

6 ocaklı kuzine-gazlı fırın

6 ocaklı kuzine-gazlı fırın Electrolux thermaline S90 pişirme ekipmanları; otel, restaurant ve nispeten küçük kurumsal mutfakların ağır iş amaçlı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. S90 ürün yelpazesi, moduler ünitelerden

Detaylı

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI OTOMATİK YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ DİKİŞLİ SİLİNDİR ÇELİK ÇEKME SİLİNDİR 1 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SİLİNDİRLERİ

Detaylı

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 www.jumo.co.uk www.jumo.us Veri Sayfası 605041 Sayfa 1/6 Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat ATH-Ex Serisi Özellikler Kompakt gövde (75 x 110 x 56 mm) 5 A kontak

Detaylı

Genie E. Küçük elektrikli temizleme makinesi 35 cm çalışma genişliği ile 200 m² ve üzeri alanlar için idealdir. Büyük Bölümler İçin Küçük Makineler

Genie E. Küçük elektrikli temizleme makinesi 35 cm çalışma genişliği ile 200 m² ve üzeri alanlar için idealdir. Büyük Bölümler İçin Küçük Makineler Genie E. Küçük elektrikli temizleme makinesi 35 cm çalışma genişliği ile 200 m² ve üzeri alanlar için idealdir. 1. Taşıması Kolay Esnek itme kolu ile her pozisyona uygundur. Kullanıcı dostudur ve otomobiliniz

Detaylı

BUHAR ÏÇÏN BASINÇ DÜŠÜRÜCÜ VANA TÏP 39-2

BUHAR ÏÇÏN BASINÇ DÜŠÜRÜCÜ VANA TÏP 39-2 BUHAR ÏÇÏN BASINÇ DÜŠÜRÜCÜ VANA TÏP 39-2 Šekil 1 Tip 39-2 1. Yapïsï ve çalïšma prensibi Basïnç düšürücü tek oturtmalï bir vana gövdesi, klape mili ve klape, dengeleme körüÿü ve diyaframlï bir tahrik ünitesinden

Detaylı

ISI MERKEZİ ÜRÜNLERİ DOLDURMA VANALARI VF06 NK295S NK300. NK300soft. Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks.

ISI MERKEZİ ÜRÜNLERİ DOLDURMA VANALARI VF06 NK295S NK300. NK300soft. Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks. DOLDURMA VANALARI VF06 Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks. 16 bar VF06-1/2A 0,5 3,0 bar arası ayarlanabilir 46,00 VF04-1/2E 1,5 6,0 bar arası ayarlanabilir 41,90 VF06-1/2BM 0,5 3,0

Detaylı

Plastik Kablo Kelepçeleri. Euro( ) 4.8 x 380 12.000 3.351. 4.8 x 430 9.000 4.232

Plastik Kablo Kelepçeleri. Euro( ) 4.8 x 380 12.000 3.351. 4.8 x 430 9.000 4.232 KELEPÇELER Plastik Kablo Kelepçeleri KELEPÇELER Ebat (mm) Tel Kelepçe Koli Ad. Fiyat Euro( ) 2.5 x 100 50.000 0.404 2.5 x 150 40.000 0.607 2.5 x 200 40.000 0.806 3.6 x 150 25.000 1.155 3.6 x 200 20.000

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

VANA GRUBU 2014 FİYAT LİSTESİ

VANA GRUBU 2014 FİYAT LİSTESİ VANA GRUBU 2014 FİYAT LİSTESİ RADYATÖR VANALARI TERMOSTATİK AYAR GRUBU Anma TERMOSTATİK RADYATÖR VANASI Beyaz M30 x 1,5 10 11,88 DN15 1/2" K 10 20,74 Krom M30 x 1,5 10 12,88 DN15 1/2" D 10 22,49 DN20 3/4"

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa No: 1 / 5 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün Adı Kimyasal Formülü Kullanım Alanı Firma Tanımı : Oksijen+Balans Azot Gaz Karışımı : O 2 + N 2 : Genel Endüstriyel. 2 2. BİLEŞİMİ / BİLEŞİM HAKKINDA

Detaylı