KIYAMET YAĞMURDAN SONRA (KISA FİLM) SAHNE 1 İÇ / GECE / JİP ORÇUN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KIYAMET YAĞMURDAN SONRA (KISA FİLM) SAHNE 1 İÇ / GECE / JİP ORÇUN"

Transkript

1 KIYAMET YAĞMURDAN SONRA (KISA FİLM) SAHNE 1 İÇ / GECE / JİP Kirli bir defteri görülür. Yakın plan, bir el, deftere not alıyordur. Günlük tutuluyordur. Kalemi tutan elde, uçları yırtılmış bir siyah eldiven vardır ve kirlenmiştir. Eldivenin yırtık yerlerinden naylonlar görünüyordur. NOT: Bu gece her şey normal görünüyor. Karnım tok. Dün gece gelen üşütük ortalıkta yok. Üç gündür yağmur yağmıyor. Ben yine de şemsiyeyle dolaşıyorum. Suyum bitiyor. Suyum bitiyor. Cümlesi bittiğinde kalem sabit kalır. Dışarıdan bir ses gelir. Biz dışarıdan gelen sesleri duyarız ama görüntü defterde kısa bir süre daha durur. Kamera genele çıkar, bir jipin içi görülür. Ar koltuklar sökülmüş ve küçük bir oda haline getirilmiştir. Orçun uyku tulumunda, yatar pozisyonda defterine not alıyordur. Oluşturduğu jip odasında yaşamını idame ettirecek malzemeler vardır. Battaniye, su bidonları v.b. Jipin camları gazeteyle kapatılmıştır ve dışarıdan kamp ateşinin yansımaları gazetelerin üzerine vurur. İçerde mum ışıkları vardır. Orçun yazmayı bırakmış ve dışarıdan gelen sese kulak kabartmıştır. Yanında yanan mumu üfleyerek söndürür. Diğer mumları da söndürür ve bir süre kıpırdamadan dışarıdaki sesi dinler. Biz sabit açı Orçun u görürüz. Dışarıda birinin yürüdüğü duyulur. Orçun defteri bir kenara bırakır ve camlardaki gazetelerden birini hafifçe aralayarak dışarı bakar. SAHNE 2 DIŞ / GECE / SAHİL - ÜŞÜTÜK 1 Orçun un bakışıyla dışarıyı, sahili görürüz. Kadrajda Orçun un gazeteyi tuttuğu eli fulü olarak görülür. Dışarıda büyük bir kamp ateşi vardır ve üşütük 1 yavaş adımlarla ateşin yanına doğru yürüyordur. Dışarıdan jipi görürüz. Gazetelerin arasından dışarıya bakan Orçun un yüzü endişelidir. Kadraja aniden üşütük girer ve jipe doğru bakar. Orçun korkuyla gazeteyi kapatır. Görüntü üşütüğü takip eder. Üşütük jipe bakmaktan vazgeçer ve yavaş adımlarla ateşin başına yürür. Orçun u aracın içinde görürüz. Camın önünde dizlerinin üzerinde duruyordur. Dışarıyı dinliyordur. Yüzünde gerginlik vardır. Bir süre dışarıyı dinledikten sonra tereddüt ederek gazeteyi aralayarak tekrar dışarıya bakar. Aracın dışından dışarıya bakma detayını görürüz. Görüntü döner ve ateşin başındaki üşütüğü görür. Üşütük ateşin başında bir süre bekler ve daha sonra yere kumların üzerine

2 oturarak ifadesizce ateşi seyretmeye başlar. Biz üşütüğün omzundan jipin camından dışarıya bakan Orçun u görürüz. SAHNE 3 / DIŞ / GECE / SAHİL ÜŞÜTÜK 1 Görüntü çok uzaktan tüm sahili görür. Sabit açıdır. Jip ve biraz ilerisindeki kamp ateşi görülür. Kamp ateşinin başındaki üşütük sabit bir şekilde oturmaktadır. Diğer sahneye geçiş için sabit açı bozulmaz. SAHNE 4 / DIŞ / SABAH / SAHİL Bir önceki sahneden geçiş yapılır ve gece sabaha döner. Ufukta güneş doğmaktadır ve görüntüdeki ateş sönmüş, ateşin başındaki üşütük kaybolmuştur. SAHNE 5 / İÇ / SABAH / JİP Jipin içi görülür. Orçun uyumaktadır. Dışarıdan gün ışığı sızmaya başlamıştır. Orçun uyku tulumundadır ve üzerine battaniye sermiştir. Yanında not defteri ve kalemi, mumu ve diğer eşyaları vardır. Görüntü eşyaların üzerinde dolaşır. Orçun u yakın plan görürüz. Gözlerini zorla açar. Etrafına bakınır. Geniş plana geçeriz. Orçun yattığı yerden doğrulur ve gerinir. Daha sonra dışarıya kulak kabartır ve dikkatle dün gece baktığı cama yanaşır ve gazetelerin arasından dışarıya bakar. Orçun un bakışından dışarıyı görürüz. Sahildeki ateş sönmüştür. Üşütük ortalıkta yoktur. SAHNE 6 / DIŞ / SABAH / SAHİL Jipin arka kapısını, sönmüş kamp ateşini ve denizi gören bir açı. Bir süre sonra jipin arka kapısı açılır. Orçun başını dışarı çıkartır ve etrafı kolaçan eder. Orçun un bakışıyla etrafı görürüz. Görüntü Orçun un bakışından dolaşırken önemli olan durmadan gökyüzüne baktığıdır. Aynı açıyla jipin arkasından Çıkan Orçun u görürüz. Hareketlerinde bir temkin vardır. Dışarıya çıkar çıkmaz gökyüzüne bakar. Kamera gökyüzünü görür. Orçun aracın içinden şemsiyesini alır ve açarak başının üstünde tutar. Sönmüş ateşin başına doğru yürür. Bir yandan da etrafını kontrol ediyordur. Hem yağmuru hem de Üşütüğü kontrol ediyordur. Çok genel açı. Yakındaki tepenin üzerinden mesela. Orçun un etrafı gezdiğini görürüz. Genel açıdan sahilde görünenler. Jip, kamp ateşi, çadır, çalı çırpı yığını, bidonlar.

3 SAHNE 7 / DIŞ / SABAH / SAHİL Orçun un botlarını görürüz. Botlarının içinden poşetler sarkıyordur. Orçun un eldivenli ellerini görürüz. Bir konserveden bir şey yiyordur. Orçun bir plastik taburede oturmuş çadırının yanında yemeğini yerken iştahlıdır. Şemsiyesi açık bir şekilde yanında duruyordur. Orçun sık sık gökyüzüne bakar. Başına kapüşonunu devamlı geçirmiştir ve kapüşonun üzerine bir bere takmıştır. Bere ve kapüşonunun arasında poşet vardır, poşetin uçları dışarıya çıkmıştır. Üzerinde kalın bir mont vardır, kollarından ve yakalarından poşetin uçları görünür. SAHNE 8 / DIŞ / ÖĞLE / SAHİL Orçun u jipin etrafında dolaşırken görürüz. Jipin üzeri naylonla kaplıdır, naylonun üzerinde dal ve taşlar vardır. Orçun beline asılı şemsiyesiyle aracın üzerindeki naylonun su geçirip geçirmediğini kontrol eder. Devamlı gökyüzüne bakıyordur. Naylonu kontrol ettikten sonra aracın önüne geçer, ön kapıyı açıp içine biner. Kapıyı kapatır ve kapının camına yapıştırdığı gazeteyi dikkatle açar. Kapının camını açar. Ön camdaki gazeteleri de dikkatle söker. Daha sonra direksiyon simidini tutarak gülümser. Jipin kontağını çevirir ama çalışmaz. Sanki çalışmış gibi yaparak aracı sürüyormuş gibi yaparak keyifle gülümser. Sanki bir tümsekten atlıyormuş gibi yaparak koltuğunda sıçrar. Sonra direksiyonu çevirerek firene basar ve aracı kaydırmış gibi yaparak keyifle başını geriye doğru atar. Elleri direksiyonda keyifle gülümserken görürüz. Yakın plan yüzündeki endişenin kaybolup yerini öfkeye bıraktığını görürüz. Daha sonra eliyle direksiyona sertçe vurarak of çeker. Zaman atlar açı değişir. Orçun yine direksiyon başındadır ama bu sefer günlüğü elindedir. Günlüğe yazdıklarını görürüz. Orçun un sinirli yüzünü görürüz. NOT: Gerçekten delirmek üzereyim. Üşütükler haklı galiba. Deliren onlar değil de sanki biziz. Sanki onlar yağmurda ıslanıp delirmediler de biz ıslanmayanlar delirdik. Ne değişti. Şimdi delirmeye başladık. NOT: Bu gün balık tutacağım. Delirirsem delireyim.

4 SAHNE 9 / DIŞ / GÜN / SAHİL Orçun u sahil kenarında balık tutmaya çalışırken görürüz. Orçun üzerine su değmemesi için yoğun bir şekilde dikkat eder. Devamlı gökyüzüne bakar. Bir süre sonra bir balık takılmıştır oltasına. Orçun balığı eliyle tutmaz. Bir bez yardımıyla iyice sarar ve kurular. Yüzü mutludur. Çok dikkatli bir şekilde balığı taşır. Bu arada şemsiyesini yanından ayırmaz. SAHNE 10 / DIŞ / AKŞAMÜSTÜ / SAHİL Kamp ateşi yanmıştır ve ateşin üzerinde bir çubuğa takılı balığı pişerken görürüz. Orçun balığı pişirirken yutkunur. Devamlı havaya ve etrafına bakınır. SAHNE 11 / İÇ / GECE / SAHİL Orçun u jipin içinde günlüğüne yazarken görürüz. Yine dışarıdaki kamp ateşinin yansımaları camlardaki gazetelere yansır. Orçun günlüğünü yazıyordur. Arcın içinde birkaç tane mum yanıyordur. NOT: Balık çok lezzetliydi. Şu ana kadar bir delilik belirtisi göstermedim. Anlaşılan yağmur sadece insanları delirtmiş. Hayvanlar hala lezzetli. Yarın yakın köylerden birine gidip kesebileceğim bir hayvan arayabilirim. Orçun yine dikkat kesilir. Dışarıdan yine yürüme sesi geliyordur. Orçun bu sefer not defterine yazar. NOT: Üşütük dostum yine geldi. Orçun defteri bir kenara bırakır ve gazetelerin ardından dışarı bakar. Orçun un bakışından sahili görürüz. Üşütük 1 uzaktan ateşe doğru yürüyordur. Orçun un yüzünü yakın görürüz. Gülümser. Aracın dışından jipten bakan Orçun u görürüz. Kadrajda üşütük de vardır. Ateşe doğru yürüyordur. İçerden Orçun u görürüz. Gazetelerin arasından bakmaktan vazgeçer ve günlüğünü alarak not yazmaya başlar. NOT: Üşütük dostum burayı çok sevdi. Bu gün üçüncü gün. Umarım diğerlerini de çağırmaz. Orçun noktayı koyup defteri kapatır ve cama yanaşır. Bu arada mumlar yanmaya devam eder. Mum datayı görürüz. Orçun gazeteyi açar ve dışarıya bakar.

5 Orçun un gözünden dışarıyı görürüz. Kamp ateşinin başında kimse yoktur. Görüntü hızla kayar ve etrafı tarar. Dışarıdan Orçun u görürüz. Gözleri büyümüştür. İçerden Orçun başını geri çeker ve muma bakar. Yüzünde bir pişmanlık oluşur ve hemen mumları söndürür. Daha sonra dışarıya bakmak için gazeteyi açar. Tam o sırada güm diye bir ses çıkar ve camın dışında üşütüğü görürüz. Orçun bağırır ve geriye doğru sıçrayarak yere düşer. Dışarıdan görürüz. Üşütük jipin üstüne vurarak içeriye bakmaya çalışır. ÜŞÜTÜK 1: Deli! Deli! Deli! Üşütük hem arabaya vurur hem bağırır. İçerden Orçun u görürüz korkuyla cama bakar. Gazetelerden dışarısı görülmez. Ses kesilir yürüme sesi duyulur ve bu sefer tam arkasından üşütük arabaya vurmaya ve bağırmaya başlar. Orçun korkuyla bu sefer diğer tarafa kaçar. En geniş açı. Tepeden sahil görülür. Kamp ateşinin ışığında jipe vuran üşütüğü görürüz. Yakın plan Orçun u görürüz. Hızlı nefesler alır ve üşütüğün her arabaya vuruşunda yüzünü buruşturur. Korkuyla irkilir. Bir süre böyle kalır. Üşütüğü yakın görürüz. Yüzünde hiçbir ifade yoktur. Abraya eliyle vurarak sadece Deli diye bağırıyordur. Ses kesilir Orçun telaşla etrafı dinlemeye çalışır. Bir süre ses gelmeyince nefesini tutar ve gazetelerden birini aralayarak dışarı bakmaya çalışır. Dışarıda kimse yoktur. Diğer tarafa gider ve dışarı bakar. Yine kimse yoktur. Etrafa bakarken uzakta bir karartı görür. Biri ateşin olduğu tarafa yürüyordur. Orçun derin bir soluk alır. Rahatlamıştır. Jipin içinden Orçun u görürüz. Orçun etrafı karıştırır ve bir bıçak bulur bıçağı elinde sıkıca tutarak tekrar gazeteyi aralayarak dışarı bakmaya başlar. Orçun un bakışından dışarıdaki üşütük daha yaklaşmıştır ve ateşe doğru yürür. Orçun gözlerini kısarak bakmaya çalışır. Tam dışarıdaki üşütüğü takip ettiği sırada arkasından güm diye bir ses gelir. Orçun sıçrar ve elindeki bıçağı düşürür. Hemen bıçağı bulur ve her iki tarafa da bakar. Üşütükler 2 olmuştur. Dışarıdan en genişten aracı ve sahili görürüz. Üşütüklerden biri arabaya vuruyordur, diğeri ise ateşin başına varmıştır ve ateşe bakıyordur. Araca vuran üşütük. Hem vurur hem konuşur. ÜŞÜTÜK 1: Deli, dışarı çık deli. (Devamlı tekrarlar.) Orçun u yakın görürüz iki eliyle bıçağa sarılmıştır ve kapıya doğru tutuyordur. Derin soluklar alıyor ve panik yaşıyordur. ÜŞÜTÜK 1: Dışarıya çık deli. : Defolun buradan. Aniden sessizlik olur. Biz dışarıyı göremeyiz. Orçun sessizlikten iyice rahatsız olur ve elindeki bıçağı sağa sola çevirir. Bir süre içerde Orçun un paniğini görürüz. Başka hiçbir ses gelmiyordur. Aniden güm sesi gene gelir Orçun sıçrar. Sonra kesilir. Orçun deliye dönmüştür. Dışarıdan üşütüğün sesi yine duyulur.

6 ÜŞÜTÜK 1: Deli konuştu! En genel açı. Üşütük 1 aracın yanından uzaklaşarak diğerinin yanına doğru ilerler. Yakın görürüz. Üşütük 1 diğerinin yanına gelmiştir. ÜŞÜTÜK 1: Deli konuştu. ÜŞÜTÜK 2: Niye dışarı çıkmıyor? ÜŞÜTÜK 1: (gülümser) Çünkü o bir deli. Orçun u aracın içinde başını ellerinin arasına sıkıştırmış bir şekilde görürüz. Ne yapacağına karar vermeye çalışıyor gibidir. Üşütükler ateşin yanında oturmuş ateşe bakıyorlardır. Görüntü onların ardından jipi görür. Jipin camındaki gazete hafifçe aralanır ve Orçun un dışarı baktığı görülür. Üşütükler görmez. Orçun Camdan dışarı bakıyordur. : (fısıltıyla) Kaçmalıyım. Orçun dışarıya bakmaktan vazgeçer ve içeriye döner. Elleriyle yüzünü sıvazlar. Kapıya doğru bakar. : Kaçmalıyım. Arkaları dönükken kaçabilirim. : (Öfkeyle) Nereye kaçacaksın. Gecenin bu saatinde her yer bunlarla dolu. ÜŞÜTÜK 1: (dışarıdan) Sen de gel. Burada bir deli var. Hem de konuşabiliyor. Orçun duyduklarına inanamıyormuş gibi kulak kabartmıştır. Hemen camdan dışarıya bakar ateşin yanına başka bir üşütük yürüyordur. Orçun camdan ayrılır ve ellerini gererek bu da nerden çıktı der gibi hareket yapar. Ateşin başındaki iki Üşütük yeni gelene doğru bakıyorlardır. Diğerlerinin yanına doğru yürüyen 3. Üşütük yavaş adımlarla yürürken sorar.

7 ÜŞÜTÜK 3: Sizinle mi konuştu, ne dedi? Ben deli değilim, sizsiniz deli mi dedi? ÜŞÜTÜK 1: Hayır, daha o kadar uzun konuşamadı. Şimdilik buradan defolun dedi. Tıpkı diğerleri gibi. Ama bu gece konuşuruz ve ikna ederiz onu. Orçun bütün konuşulanları duyuyordur ve neredeyse ağlayacaktır. Başını iki yana sallar. Eline bıçağı alır ve boğazına götürür. Ateşin başındaki üşütükleri görürüz. Artık üçü de ateşin başında oturmuşlardır. ÜŞÜTÜK 3: Kim buldu bu deliyi? ÜŞÜTÜK 1: Ben, üç gündür takip ediyorum. Acele etmedim. ÜŞÜTÜK 2: Ya bize katılmayı kabul etmezse? ÜŞÜTÜK 1: Öyle bir şansı yok. Eninde sonunda boyun eğecek. ÜŞÜTÜK 3: Peki neden bekliyoruz? ÜŞÜTÜK 2: Bilmem. ÜŞÜTÜK 1: O zaman yanına gidelim ve dışarı çıkmasını söyleyelim. Orçun bıçağı boynuna tutmuş gözlerini yummuş bir şekilde kadrajdadır. Dışarıda hareketlenme olduğunu görünce boynunu kesmek için harekete geçer. Yüzünü buruşturur ama bir türlü cesaret edemez. Son bir hamle yapıp boğazını kesmeye yeltenir ama arabanın her yerinden güm sesleri gelmeye başlar. Çığlık atar ve bıçağı kendini koruyormuş gibi tutmaya başlar. ÜŞÜTÜKLER: (dışarıdan) Deli çık dışarı. Seni kurtaracağız. Korkma. Hadi deli çık dışarı da seni kurtaralım. Orçun bıçağı bir o yöne bir bu yöne çevirir. Üşütükler hep aynı şeyleri söylemeye devam ederler. Orçun sesin geldiği yöne bıçağını çevirir. Bir süre içerde sadece Orçun un paniğini görürüz. Orçun sonunda bıçağı gırtlağına dayar ve bu sefer kararlıymış gibi boğazını kesmeye çalışır.

8 Geniş açı jipi ve etrafındaki üşütükleri görürüz. Üşütüklerden biri diğerlerine vurmamasını işaret eder. Kısa bir sessizlik olur. Öylece bir süre beklerler. Üşütük 1 i yakın görürüz. İçeriyi dinliyordur. İçerden hiçbir ses gelmez. Diğerleri soru sorar gibi bakarlar. Üşütük 1 düşüncelidir. ÜŞÜTÜK 1: Çık dışarıya da sana gerçekleri anlatalım. ÜŞÜTÜK 2: Sonsuza kadar o şemsiyeyle dolaşamazsın. Aklını kaybettin. Sessizlik olur. Üşütükler birbirlerine bakarlar. Bir süre kimseden ses çıkmaz. Üşütükler gülümserler. : (içerden) Hayır, siz yağmurda ıslandınız ve delirdiniz. Orçun u görürüz başını dizlerine dayamıştır. Sahne sonuna kadar sabit açı. : (fısıltıyla) Sakın teslim olma. Sakın dışarı çıkma, sakın inanma, sakın onları dinleme. Sakın, Sakın, Sakın. ÜŞÜTÜK 1: (dışarıdan) Biz delirmedik. Baksana dışarıda olan biziz ve istediğimiz gibi hareket edebiliyoruz. Ama sen içerdesin ve devamlı şemsiyeyle dolaşıyorsun. : (fısıltıyla) Sakın onlara inanma, onlar deli. Seni kandırmaya çalışıyorlar. ÜŞÜTÜK 2: (dışarıdan) Nereye kadar kaçacaksın. Hadi dışarı çık da bize katıl. ÜŞÜTÜK 3: (dışarıdan) Normal hayata dön. : (Bağırarak) Hayır. Normal olan siz değilsiniz. Normal olan ıslanmayanlar. Kendimi yağmurdan korudum. Aklımı yitirmedim. (fısıltıyla konuşmaya başlar) Sabaha giderler. Sakın onlara inanma. Sakın teslim olma, sakın dışarı çıkma. ÜŞÜTÜK1: (dışarıdan) Biz mi deliyiz yoksa sen mi delisin? Yağmura saygısızlık yapma. ÜŞÜTÜK3: (dışarıdan) Hadi çık dışarıya da konuşalım, seni kurtaralım.

9 : (bağırarak) Hayır. Ben delirmeyeceğim. Ben sağlam kalacağım. (fısıldayarak) Sakin ol. Sakın inanma, sakın dışarı çıkma. Geniş açı jipi ve üşütükleri görürüz. ÜŞÜTÜK 2: Senin gibi deliren birçok kişiyi iyileştirdik. Fırsatın varken dışarıya çık. (yanındaki arkadaşlarına döner ve pis pis sırıtarak devam eder) Bu bizim tek eğlencemiz. : (içerden) Defolun buradan. Sizin nasıl iyileştireceğinizi biliyorum. ÜŞÜTÜK1: Ne biliyorsan yanlış biliyorsun deli. Biz kimseye zarar vermeyiz. Sadece iyileştiririz. Dünya artık düzene girmeli. (arkadaşlarına bakar ve gülümser.) : (içerden) Defolun, dışarı çıkmayacağım. Beni ele geçiremeyeceksiniz. ÜŞÜTÜK3: Boşuna çabalama çık dışarı artık, sen delisin ve iyileşmek zorundasın. (Gülümser) Orçun bıçakla oynuyordur. Derin soluklar alarak sakinleşmeye çalışır. Sabit açı. : Ben deli değilim siz delisiniz. Yağan yağmurlar aklınızı iyice başınızdan alıyor. ÜŞÜTÜK 1: (dışarıdan) Kendini kandırma, dünya üzerindeki herkes mi deli, bir siz mi akıllısınız? : Bizim sayımız azaldığı için anormal bizmişiz gibi görülüyor ama sağlam olan biziz. ÜŞÜTÜK 3: (dışarıdan) Devamlı ıslanacağım korkusuyla iyice deliriyorsun. Bak bize. Bizim gibi olmak istemez misin? ÜŞÜTÜK 2: (dışarıdan) Özgür olmak istemez misin? : Hah özgürmüş. Nasıl özgürlük bu? Aklımı kaybedersem nasıl özgür olurum?

10 ÜŞÜTÜK1: (dışarıdan) Özgür olan biziz. Biz dışarıdayız ve sen içerde küçücük bir yere hapsettin kendini. : Ben istediğim zaman dışarı çıkabiliyorum ama siz içeri giremiyorsunuz. Neden içeri giremiyorsunuz? Ha! Neden? Orçun rahatlamış gibi öfkeyle konuşur. Konuşmasını bitirince bir sessizlik olur. Orçun bu sessizlikten mutlu olur ve gülümser. Tam gülümsediği an gümbürtü kopar. En geniş açı. Üç tane üşütük jipe vuruyordur. Kamp ateşi ve jipten gelen gürültüler tepeden görülür. Üşütük1 i yakın görürüz. Yüzü öfkelidir ama soğuk bir öfke vardır. Çok sert değil ama gürültü çıkacak kadar hızlı vuruyorlardır jipin dışına. Üşütük 2yi görürüz. Oda öfkeli ve robot gibidir. ÜŞÜTÜK1: Çık dışarı deli. Çık dışarı ve bize katıl. ÜŞÜTÜK 2: Sen yağmura çıkmasan da yağmur seni ıslatacaktır. Suyunuz bitiyor. Yiyeceğiniz kalmadı. ÜŞÜTÜK 3: (öfkeli) Sana dışarı çık diyorum Deli. : (içerden) Bana neden içeri giremediğinizi söyleyin o zaman dışarı çıkarım. Ani bir sessizlik olur. Üşütükler başlarını öfkeyle önlerine eğerler. Bir süre bu sessizlik sürer. Orçunu içerde görürüz. Dışarıyı dinliyordur. Dışardan hiçbir ses gelmez. : Neden bu soruya cevap veremiyorsunuz? Barınmak için bile kapalı bir yere giremiyorsunuz. Köprü altlarında bile durmuyorsunuz. Neden? Bana bunun cevabını verin dışarı çıkacağım. Sessizlik. : Neden? Biz ıslanmayanları kapalı yerlere mahkum ettiniz. Neden bizimde ıslanmamızı istiyorsunuz?

11 En genel açı. Üç üşütük jipin etrafındadır ve ses yoktur. Üşütük1 i yakın görürüz. Başını kaldırır ve jipten içeriyi görebiliyormuş gibi bakarak konuşur. Sessizlik olur. Orçun bu sahne de görünmez. ÜŞÜTÜK1: Ben sana bir soru sorayım. Sen bu sorunun cevabını verirsen ben de sana neden içeriye giremediğimizi söyleyeceğim. : Sor bakalım. ÜŞÜTÜK1: Sen neden bunları merak ediyorsun? Neden bizim içeri giremediğimizi merak ediyorsun? Neden bu kadar çok şey için endişe duyuyorsun. Orçunu aracın içinde kaşları çatıkken gülümsediğini görürüz. Hem aklı karışıktır hem zafer kazanmıştır. : Bu sorunun cevabını anlayabilseydiniz, aklınızı kaybettiğinizi kabul ederdiniz. Olsun ben yinede cevap vereceğim. (durur ve yutkunur) Biz aklımızı yitirmedik bu yüzden merak duygumuz var. Merak ettiğimiz sürece aklımızı yitirmediğimizi anlıyoruz. Düşünür, sorgular ve endişe ederiz. Anlamanızı beklemiyorum ama eğer duyduysanız sıra sizde. Benim sorum daha basit. Siz neden içeri girmiyorsunuz. Milyarlarca bina ve ev varken neden sokaklarda uyuyorsunuz? Üşütük1, arkadaşlarına bakar ve tekrar jipe döner. ÜŞÜTÜK1: Biz mi deliyiz yoksa siz mi aklınızı kaçırdınız. Merak edecek, düşünecek, endişelenecek bir şey olmadan yaşamak daha akıllıca değil mi? Neden biz deli olalım? ÜŞÜTÜK2: Sizi akıllı kılan bu duygularınız mı? Elinize ne geçiyor? : (içerden bağırarak) Bana hala neden içeri girmediğinizi söylemediniz. Buna cevap vermek bu kadar mı zor?

12 ÜŞÜTÜK 1: Yo hiçte zor değil sadece bunu anlayamayacağından korkuyoruz. Yağmur seni duygularından arındırır. Orçun yanındaki bıçağı alır ve onunla oynamaya başlar. : Bana cevap versenize! Neden içeri giremiyorsunuz. ÜŞÜTÜK2: (dışarıdan) Çok basit bir cevabı var. Delirmeseydin bunu anlayabilirdin. Sessizlik olur. Orçun elindeki bıçağı havaya kaldırır ve incelemeye başlar. ÜŞÜTÜK1: (dışarıdan) Bizler eğer içeri girersek, yağmurda ıslanamayız. Bu kadar basit. Yağmur için dışarıdayız. Ve siz zavallılar o yağmurdan kaçıyorsunuz. Orçun duydukları karşısında yüzünü buruşturur ve gözlerini yumar. Elindeki bıçağı sıkıca kavrar. bağırır. Üşütük 1 i yakın görürüz. Cevap bekliyormuş gibi başı yana eğiktir. Bütün üşütüklerde bir hareketlenme olur. Homurdanıyorlardır. Üşütük2 öfkeyle ÜŞÜTÜK2: Cevabını verdik, şimdi çık artık dışarıya. İçerden hiçbir ses gelmeyince üşütük 1 sinirle jipe vurur. Diğerleri de jipe vurmaya başlar. En genel açı. Üşütükler jipe vuruyorlardır ama içerden hiçbir ses gelmiyordur. Arada durup içeriyi dinleyen üşütükler tekrar jipe vururken konuşmazlar. Bu açı sabit kalır. Son sahneye geçiş için önemli. Sabah olmuştur bir önceki sahneden geçiş yapılır. Sahilde sönmüş bir kamp ateşi, sessiz bir jip vardır. Güneş doğar ve etrafta hiç üşütük yoktur. Görüntü kararır. Öğlen olmuştur. Görüntü yine aynı geniş açıyla açılır. Değişen hiçbir şey yoktur. Hala sahil bomboştur. Görüntü kararır.

13 Gece olmuştur. Görüntü yine aynı geniş açıyla açılır. Değişen hiçbir şey yoktur. Hala sahil bomboştur. Rolcaption akmaya başlar. Gökyüzü gümbürder ve yağmur yağmaya başlar. Sahil hala bomboş ve hareketsizdir. Yazılar bitince ekran kararır. SON Erol Çelik

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

SÜLÜK 1. SAHNE İÇ / ODA / GECE 1.ADAM 2. ADAM

SÜLÜK 1. SAHNE İÇ / ODA / GECE 1.ADAM 2. ADAM SÜLÜK 1. SAHNE İÇ / ODA / GECE 1.ADAM 2. ADAM Karanlık bir oda görülür. Ortada bir masa vardır ve masanın bir köşesinde 1. Adam oturmaktadır. 40 lı yaşlarda saçı başı dağınık ve keyifsizdir. Önünde içki

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ

3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ 3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ 3 YAŞ BİRİMİ EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMU SEVERİM Biz anasınıfı çocuklarıyız, Hem çalışırız,hem oynarız. Çok severiz biz okulu, Yaşasın yaşasın anaokulu. BAY MİKROP Bay mikrop

Detaylı

Bir gün insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün ise ünlem işaretini kaybetti. Alçak

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙV ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70013 Γ) HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK Sağlıklı bir

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN TEŞEKKÜR Kısa Film Senaryosu Yazan Bülent GÖZYUMAN Sahne:1 Akşam üstü/dış Issız bir sokak (4 sokak çocuğu olan Ali, Bülent, Ömer ve Muhammed kaldıkları boş inşaata doğru şakalaşarak gitmektedirler.. Aniden

Detaylı

Ağlat Beni Klip Senaryosu - 2006 Harun KOLÇAK

Ağlat Beni Klip Senaryosu - 2006 Harun KOLÇAK Ağlat Beni Klip Senaryosu - 2006 Harun KOLÇAK Yönetmen Ediz GÜLTEN http://www.youtube.com/watch?v=pj7l8_wstae SAHNE: 1 Harun Kolçak, bahçede yastıkların üzerinde oturmuş / YA DA TAROT BAKAR, ÖLÜM KARTI

Detaylı

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman:

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman: Hafta Sonu Ev Çalışması BALON Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını izleyemiyordu. Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin

Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin kökünden kahverengi, pırıl pırıl bir şerit uzanıyordu.

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Anksiyete ve gerginlik veya endişe. Eminim bunu son zamanlarda hepimiz yaşıyoruz.

Anksiyete ve gerginlik veya endişe. Eminim bunu son zamanlarda hepimiz yaşıyoruz. Rüyalar genellikle en saçma göründüklerinde en derindedir. Sigmund Freud Anksiyete ve gerginlik veya endişe. Eminim bunu son zamanlarda hepimiz yaşıyoruz. Anksiyete: kendinize kötü bir şey olacağını ve

Detaylı

ZİNCİR. LEVENT: Ama efendim. ALİ: Aması falan yok, topla masanı.

ZİNCİR. LEVENT: Ama efendim. ALİ: Aması falan yok, topla masanı. ZİNCİR 1. ALİ SİGORTA ŞİRKETİ IÇ/GÜN ALİ, LEVENT Şirketin patronu Ali masasında oturmaktadır. Masanın üzeri gayet derli topludur. Sağ tarafında duran büyükçe kitaplıkta bütün dosyalar alfabetik sırayla

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu.

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu. İÇİNDEKİLER Yine Yeni Komşular 7 Korsanlar Ninjalara Karşı 11 Akari 21 Tükürme Yarışı 31 Mahallede Huzursuzluk 39 Korsanların Yasaları 49 Yemek Çubukları ve Terli Ayaklar 56 Korsan Atlet 68 Titanların

Detaylı

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi BÝRÝNCÝ BÖLÜM 1 Dünya döndü Son ders zili çalýnca tüm öðrenciler sevinç çýðlýklarý atarak okulu terk etti. Ýkili öðretim yapýlýyordu. Sabahçýlar okulu boþaltýrken, öðleci grup okula girmeye hazýrlanýrdý.

Detaylı

Çok Mikroskobik Bir Hikâye

Çok Mikroskobik Bir Hikâye Çok Mikroskobik Bir Hikâye ÜMMÜŞ PÖRTLEK İlköğretim Okulu nda sıradan bir ders günüydü. Eğer Hademe Kazım, yine bir gölgelikte uyuklamıyorsa, birazdan zil çalmalıydı. Öğretmenimiz, gürültü yapmadan toplanabileceğimiz

Detaylı

10141 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA

10141 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 GÜZ Yarıyılı Nurhak Yerleşkesi Hafta II 02 Eki. 2014 Perş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU NEFES GELİŞTİRME ALIŞTIRMALARI(1) Derin nefes alınarak ; (a) sesinin yakılan

Detaylı

Jake mektubu omzunun üstünden fırlatır. Finn mektubu yakalamak için abartılı bir şekilde atılır.

Jake mektubu omzunun üstünden fırlatır. Finn mektubu yakalamak için abartılı bir şekilde atılır. İÇ - AĞAÇ EV SALONU - GÜNDÜZ Salon kapısının altından içeri bir mektup süzülür. mektubu almak için koşar. zarfı çevirir, üstünde yazmaktadır. Oo, posta gelmiş! Hey,, bu sana! mektubu omzunun üstünden fırlatır.

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

1. Tema. Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez.

1. Tema. Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez. 1. Tema Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez. 2. Sinopsis Filmin özetidir. Tanıtım yazısıdır. İlgi çekmelidir.

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) DİNLEME İSTEKLER (9) Metinleri dinleyelim

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Yerli Malı Haftası Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) GÜNE BAŞLAMA ETKİNLİKLERİ Oyun

Detaylı

SON SEFER. Kaptan, kaptan yardımcısı ve üç tane de mürettebat vardır. Gemi normal seyrinde ilerlemektedir. Derken bir telefon gelir.

SON SEFER. Kaptan, kaptan yardımcısı ve üç tane de mürettebat vardır. Gemi normal seyrinde ilerlemektedir. Derken bir telefon gelir. 1. SON SEFER YOLCU SALONU İÇ GÜN Beşiktaş Kadıköy vapuru Kadıköy e doğru ilerlemektedir. İçeride yolcular oturup denizi izlemektedirler. Çaycı dolaşır. Gündüz vakti sıradan bir yolculuktur. KÖŞKÜ İÇ GÜN

Detaylı

1. SINIF TÜRKÇE. Copyright 2015. YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN. KAPAK TASARIMI Resul KÖSE. DİZGİ - SAYFA TASARIMI Resul KÖSE

1. SINIF TÜRKÇE. Copyright 2015. YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN. KAPAK TASARIMI Resul KÖSE. DİZGİ - SAYFA TASARIMI Resul KÖSE 1. SINIF TÜRKÇE Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 2015 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

STRES YÖNETİMİ DURUŞLAR VE GEVŞEME YÖNTEMLERİ

STRES YÖNETİMİ DURUŞLAR VE GEVŞEME YÖNTEMLERİ STRES YÖNETİMİ DURUŞLAR VE GEVŞEME YÖNTEMLERİ 1- SHAVASANA CESET DURUŞU : Sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı ve bacaklarınızı yana doğru açın ve avuç içlerinizi gökyüzüne çevirin. Tüm bedeni gevşetin ve

Detaylı

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp.

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp. Sezen Aksu 2 Onaylayan Administrator Pazar, 20 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org Çok Ayýp Söz - Müzik: Sezen Aksu Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun

Detaylı

Danışman Olarak Hemşire

Danışman Olarak Hemşire ÜNİTE 6 Danışman Olarak Hemşire Bu üniteyi çalıştıktan sonra, Amaçlar Danışmanın ne olduğunu, Danışmanın yararlarını, Danışmanın kimlere yapılabileceğini? Danışmanın tekniklerini, öğrenmiş olacaksınız.

Detaylı

YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE

YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE Hızla gelen bir ambulans görürüz. Sirenleri durmadan çalmaktadır. Hastanenin kapısından içeri girer. Hastane bahçesi / Dış Gün / 01-01 Hızla gelen bir ambulans. Sirenleri çalmaktadır.

Detaylı

Lesley Koyi Wiehan de Jager Leyla Tekül Turkish Level 5

Lesley Koyi Wiehan de Jager Leyla Tekül Turkish Level 5 Magozwe Lesley Koyi Wiehan de Jager Leyla Tekül Turkish Level 5 Kalabalık bir şehir olan Nairobi de, sıcak bir yuvası olmayan bir grup evsiz çocuk yaşıyormuş. Her gün onlar için yeni ve bilinmeyen bir

Detaylı

Babamın Ardından. Yazar Leyla Hüseyin

Babamın Ardından. Yazar Leyla Hüseyin İçimde bir endişe, bir tedirginlik,bir huzursuzluk, bir korku var...hiçbir şeye odaklanamıyorum, geceleri rahat uyuyamıyorum, gündüzleri ise üzgünüm...halbuki her şey yolunda, üzülecek veya endişelenecek

Detaylı

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam. Onaylayan Administrator Pazartesi, 21 Mayýs 2007 Besteciler.org Amerika A memo Burasý New York Amerika Evler karýþtý bulutlara Nasýl bir zaman Nasýl bir yaþam A memo Ýnsanlar simsiyah, kýzýl, beyaz Sokaklar

Detaylı

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Dünya Çocuk Gününü kutladık,dünyamızda bizden başka çocuklarda olduğu ve bütün çocukların birbirinden farklı ve özel

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA

Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA Ö.Ç BİLFEN ANAOKU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 08.12.2014 PAZARTESİ 08.12.2014 PAZARTESİ-12.12.2014 CUMA MÜZİK ETKİNLİĞİ-TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ: Çocuklarla birlikte yere daire şeklinde oturulur. Öğretmen

Detaylı

İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Sera gazları hangileri? Sera gazı nedir? karbondioksit metan diazot monoksit

İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Sera gazları hangileri? Sera gazı nedir? karbondioksit metan diazot monoksit İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Güneşten dünyaya belli bir miktar enerji geliyor. Bu enerji dünyanın atmosferi olmayacak olsa dışarı kaçacak ve dünya şimdi olduğundan çok daha serin olacaktı. Fakat

Detaylı

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan 1. Sahne (Koruluk. Uzaktan kuş cıvıltıları duyulmaktadır. Sahnenin solunda birbirine yakın iki ağaç. Ortadaki ağacın hemen yanında, önü sahneye dönük, uzun ayaklık üzerinde bir dürbün. Dürbünün arkasında

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

Woyzeck: Öğleyin güneş tepeye çıkıp da dünya ateşe düşmüş gibi yanmaya başlayınca, işte o zaman korkunç bir ses bir şeyler diyor bana.

Woyzeck: Öğleyin güneş tepeye çıkıp da dünya ateşe düşmüş gibi yanmaya başlayınca, işte o zaman korkunç bir ses bir şeyler diyor bana. Konu: "Woyzeck ve "Matmazel Julie Adlı Eserlerde Kullanılan İmge ve Simgelerin Eserlerin Tezlerine Katkısı Adı-Soyadı: Halil İbrahim Yüksel No: 149 Sınıfı: 11-D WOYZECK VE MATMAZEL JULIE DE İMGE VE SİMGE

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

"Bazen gerçeklere inanmak, inandığımız, şeylerin gerçek olmasından daha zordur "

Bazen gerçeklere inanmak, inandığımız, şeylerin gerçek olmasından daha zordur "Bazen gerçeklere inanmak, inandığımız, şeylerin gerçek olmasından daha zordur " KISA FİLM (ÇEKİM SENARYOSU) Abdullatif KAYGISIZ kaygisiz.101@gmail.com 05077923308 KARAKTERLER: : Halkı temsil etmektedir.

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim 4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) SERBEST ZAMAN

Detaylı

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55 Ramazan Manileri // Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri

Detaylı

Eylemlerin, eylemsilerin, sıfatların ve zarfların anlamlarını çeşitli yönden etkileyen sözcüklere zarf denir. Ör. Büyük lokma ye: büyük konuşma. Ör.

Eylemlerin, eylemsilerin, sıfatların ve zarfların anlamlarını çeşitli yönden etkileyen sözcüklere zarf denir. Ör. Büyük lokma ye: büyük konuşma. Ör. Eylemlerin, eylemsilerin, sıfatların ve zarfların anlamlarını çeşitli yönden etkileyen sözcüklere zarf denir. Eylem ve eylemsilerin anlamalarını durum yönünden tamamlayan zarflardır. Eylem ya da eylemsiye

Detaylı

Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5

Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5 Simbegwire Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5 Simbegwire annesi öldüğü zaman çok üzüldü. Simbegwire ın babası, kızıyla ilgilenmek için elinden gelenin en iyisini yaptı.

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü. Henry Winker. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer

Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü. Henry Winker. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü Henry Winker İllüstrasyonlar: Scott Garrett Çeviri: Bengü Ayfer 4 GİRİŞ Bu sendeki kitaplar Dyslexie adındaki yazı fontu kullanılarak tasarlandı. Kendi de bir disleksik

Detaylı

C A NAVA R I N Ç AGR ISI

C A NAVA R I N Ç AGR ISI C A NAVA R I N Ç AGR ISI Canavar, canavarların hep yaptığı gibi, gece yarısından hemen sonra çıktı ortaya. Geldiğinde Conor uyanıktı. Kısa süre önce bir kâbus görmüştü. Herhangi bir kâbus değil- di bu;

Detaylı

Okutunuz ve defterlerine yazdırınız 1 abla abdest kablo Sabri tablo tablet tabla kablo baba bakır kaba soba bayrak kabak badem bakkal Banu bal balık

Okutunuz ve defterlerine yazdırınız 1 abla abdest kablo Sabri tablo tablet tabla kablo baba bakır kaba soba bayrak kabak badem bakkal Banu bal balık Okutunuz ve defterlerine yazdırınız 1 abla abdest kablo Sabri tablo tablet tabla kablo baba bakır kaba soba bayrak kabak badem bakkal Banu bal balık bakla bardak balkon ebe Ebru tebrik bebek Sibel Belma

Detaylı

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL LİSESİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 11-A SINIFI MF GRUBU DİL VE ANLATIM DERSİ I

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL LİSESİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 11-A SINIFI MF GRUBU DİL VE ANLATIM DERSİ I ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL LİSESİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 11-A SINIFI MF GRUBU DİL VE ANLATIM DERSİ I. YAZILI SINAVI SORULARI Öğrencinin Adı ve Soyadı : Sınıfı: Numarası:

Detaylı

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) ESAS N0:2009/191 03.08.2012 TUTANAK 27.07.2012 tarihli oturumda saat 19.27 sıralarında Mahkeme Başkanı tarafından duruşmanın

Detaylı

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΓΙΔΤΘΤΝΗ ΜΔΗ ΔΚΠΑΙΓΔΤΗ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΟΤΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Γ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011

Detaylı

Turan Kerem Boy MONOTONLUĞA KISA BİR MOLA: YEDİGÖLLER

Turan Kerem Boy MONOTONLUĞA KISA BİR MOLA: YEDİGÖLLER Turan Kerem Boy MONOTONLUĞA KISA BİR MOLA: YEDİGÖLLER Öylesine kalabalık şehirlerde, öylesine bir koşuşturmada yaşıyoruz ki çoğu zaman durup kendimi dinlemeye, şuan gerçekten bunu mu istiyorum demeye vaktim

Detaylı

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen NOGAY Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen NOGAY Çok çok eski zamanlarda, var varken, yok yokken ahmak bir kurt, kapana yakalanmış. Kapana yakalanan

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 01-05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir? * Fiziksel Belirtiler

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir? * Fiziksel Belirtiler SINAV KAYGISI Kaygı, stresli bir durum karşısında hepimizin yaşadığı uyarılmışlık halidir. Ancak kaygının belli bir miktarda yaşanmasının olumlu işlevleri de vardır. Bir miktar kaygı günlük hayatta bizi

Detaylı

ŞAHISLAR: Anne:Zişan, Baba:Orhan, Abla:Fehiman, Abla:Güzin, Abi:Osman, Küçük Kardeş:Fikret

ŞAHISLAR: Anne:Zişan, Baba:Orhan, Abla:Fehiman, Abla:Güzin, Abi:Osman, Küçük Kardeş:Fikret ŞAHISLAR: Anne:Zişan, Baba:Orhan, Abla:Fehiman, Abla:Güzin, Abi:Osman, Küçük Kardeş:Fikret (ZİL ÜSTÜSTE ÇALAR) Fehiman:Kimooo? Güzin:Benim abla. (KAPI AÇILIR) (Heyecanlı)Müjdemi ver müjdemi ver. Fehiman:(Heyecanlı)Mektup,mektup

Detaylı

UÇUŞ KORKUSUNUN SEBEPLERİ. Kontrolü kaybetme korkusu. Kaçıp kurtulmanın mümkün olmadığı yerde panik atak geçirme korkusu.

UÇUŞ KORKUSUNUN SEBEPLERİ. Kontrolü kaybetme korkusu. Kaçıp kurtulmanın mümkün olmadığı yerde panik atak geçirme korkusu. Bir hafta sonra bayram; kimileri bayramı evinde kutlarken bazıları da bu süreyi tatil yapmak ya da uzak şehirlerdeki akraba ziyaretleri için kullanacak. Hem sürenin kısalığı hem de böyle günlerde yolların

Detaylı

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar Yýldýz Tilbe 1 Onaylayan Administrator Pazar, 06 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org ADAM OLSAYDIN Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar Kendini arattý, beni bulmadý yar Düþtüm

Detaylı

EKSERSİZ PROGRAMLARI

EKSERSİZ PROGRAMLARI EKSERSİZ PROGRAMLARI Satranç sporcuları için sırt, bel, omuz, göğüs, ense ve boyun kaslarının geliştirilmesi önemlidir. Bunun için değişik kas guruplarını güçlendirmek amacıyla iki ayrı eksersiz programı

Detaylı

Cadı böyle diyerek süpürgesine bindi. Daha yüz metre uçmadan. paldır küldür yere düştü. Ağaçtaki kargalar Gak gak diye güldüler.

Cadı böyle diyerek süpürgesine bindi. Daha yüz metre uçmadan. paldır küldür yere düştü. Ağaçtaki kargalar Gak gak diye güldüler. MASAL CADISI Masal Cadı sının canı sıkılıyordu. Ormandaki kulübesinde tek başına otururdu. Yıllardır insan yüzü görmemişti. Bu gidişle bütün yeteneklerim kaybolacak, diye düşünüyordu. Süpürgemle uçabileceğimi

Detaylı

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar Samed Behrengi Sevgi Masalı Çeviren: Songül Bakar Samed BEHRENGİ Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi, 1939 da Tebriz de doğdu. Öğretmen okullarında öğrenim gördükten sonra Tebriz Üniversitesi İngiliz

Detaylı

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede mart ve nisan ayı Değerler Eğitimi konusu: Empati Öğrencilerimiz mart ve nisan ayları

Detaylı

Bir akşam vakti, kasabanın birine bir atlı geldi. Kimdir bu yabancı diye merak eden kasabalılar, çoluk çocuk, alana koştular. Adam, yanında atı,

Bir akşam vakti, kasabanın birine bir atlı geldi. Kimdir bu yabancı diye merak eden kasabalılar, çoluk çocuk, alana koştular. Adam, yanında atı, Bir akşam vakti, kasabanın birine bir atlı geldi. Kimdir bu yabancı diye merak eden kasabalılar, çoluk çocuk, alana koştular. Adam, yanında atı, elinde boş bir çuval, alanın ortasında öylece dikiliyordu.

Detaylı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2015 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır.

ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır. ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır. (Şapkasını takar.) Nasıl oldu Mimiciğim? Ay çok hoş! (Saçlarına taktığı çiçekleri gösterir.) Ne

Detaylı

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Aşağıdaki şiiri okuyunuz. Soruları cevaplayınız. OKULUMUZ Her yerden daha güzel, Bizim için burası. Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burda, Birçok arkadaş burda, İnsan nasıl sevinmez,

Detaylı

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır.

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır. Dersin Adı Tema Adı Kazanım Konu Süre : İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi : İnsan Olmak : Y4.1.2. İnsanın doğuştan gelen temel ve vazgeçilmez hakları olduğunu bilir. : Doğuştan Gelen Haklarımız :

Detaylı

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır geçiş geçtim beklemekten uzun hikayedir gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır o hep kızar söylenir öper koklar ve hep kızar çağırır beni kollarının beşiğine yatırır

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) (+90) (+90)

KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) (+90) (+90) KISA FİLM FİNAL SENARYO YAŞAR AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 1. BAR İÇ/GECE Murat, Aylin, Öğrenciler Murat ve Aylin eğlenmektedirler Tempolu Müzik Herkes kendi

Detaylı

Geniş plan Derya ile Alp'i görürüz. Derya ile Alp yan yanadır. Derya mankenin başındaki duvağı alır ve kendi başına kor.

Geniş plan Derya ile Alp'i görürüz. Derya ile Alp yan yanadır. Derya mankenin başındaki duvağı alır ve kendi başına kor. Sarı Gül Yönetmen : Kemal ÇİPE Senaryo : Kemal ÇİPE Sahne 1 Gelinlikçi İç / Gün Derya ile Alp gelinliklere bakıyorlardır. İkisi de çok mutludur. Geniş plan Derya ile Alp'i görürüz. Derya ile Alp yan yanadır.

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi Ankara 2015 Bilgilendirme Rehberi Sevgili mesi, rehberlik hizmetleri siz lilerle desteklen- gibi birden fazla Sizlerin akademik olarak kadar psikolojik olarak da kendinizi hissetmeniz,

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Tekirdağ Seyirlik Köy Oyunları ( Gelin Verme Oyunu- Kimde Kabahat Oyunu)

Tekirdağ Seyirlik Köy Oyunları ( Gelin Verme Oyunu- Kimde Kabahat Oyunu) Tekirdağ Seyirlik Köy Oyunları ( Gelin Verme Oyunu- Kimde Kabahat Oyunu) Prof. Dr. Erman Artun GELİN VERME OYUNU Gelinlerin anasının üç kızıyla oyun alanına gelmesiyle başlar. "Haydee gelin satıyorum,

Detaylı

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 1 2 ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 3 ÞÝÝR DÝZÝSÝ Dizi Editörü HÝLMÝ YAVUZ Yayýn Yönetmeni : Ýlknur Özdemir Dizgi : Serap Kýlýç Düzelti : Fulya Tükel Montaj : Mine Sarýkaya Kapak Düzeni : Semih Özcan Ýç Baský

Detaylı

Herkes Birisi Herhangi Biri Hiç Kimse

Herkes Birisi Herhangi Biri Hiç Kimse Gösterdim Gördü anlamına gelmez Söyledim Duydu anlamına gelmez Duydu Doğru anladı anlamına gelmez Anladı Hak verdi anlamına gelmez Hak verdi İnandı anlamına gelmez İnandı Uyguladı anlamına gelmez Uyguladı

Detaylı

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK Geçen gün amcam bize koca bir kutu çikolata getirmişti. Kutudaki çikolataların her biri, değişik renklerde parlak çikolata kâğıtlarına sarılıydı. Mmmh, sarı kâğıtlılar muzluydu,

Detaylı

ALGORİTMA DERSLERİ. Algoritma Nedir? Belirli bir problemi çözmek ve belli bir sonuca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.

ALGORİTMA DERSLERİ. Algoritma Nedir? Belirli bir problemi çözmek ve belli bir sonuca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir. ALGORİTMA DERSLERİ Algoritma Nedir? Belirli bir problemi çözmek ve belli bir sonuca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir. Bir Algoritma: 1. Başı olmalı 2. Basit olmalı 3. Problemin çözümünü mümkün

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 8 Adım ve Soyadım Ritim tutalım. Parmak şıklatmayı biliyor musun? Aşağıdaki yönergeyi takip edelim. Sırayla parmak şıklatıp ayağımızı yere

Detaylı

yemyeşil bir parkın içinden geçerek siteye giriyorsunuz. Yolunuzun üstünde mutlaka birkaç sincaba rastlıyorsunuz. Ağaçlara tırmanan, dallardan

yemyeşil bir parkın içinden geçerek siteye giriyorsunuz. Yolunuzun üstünde mutlaka birkaç sincaba rastlıyorsunuz. Ağaçlara tırmanan, dallardan Karganın Rengi Siyah! Siyah mı? Evet Emre, siyah. Kara değil mi? Ha kara, ha siyah Cenk, bence kara ile siyah arasında fark var. Arkadaşım Cenk le hâlâ aynı şeyi, kargaların rengini tartışıyoruz. Galiba

Detaylı