Temel Bilimler Alanındaki Veritabanlarının Değerlendirilmesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Temel Bilimler Alanındaki Veritabanlarının Değerlendirilmesi"

Transkript

1 Temel Bilimler Alanındaki Veritabanlarının Değerlendirilmesi BioOne, Wiley, APS (American Physical Society), SciFinder ve MathSciNet Veritabanları Öğr.Gör. Okan KOÇ

2 Giriş Günümüzde her geçen gün araştırmacının bilgi gereksinimi ve bilgi arama davranışı değişmekte olup, bilimsel bilginin fabrikaları konumunda olan üniversiteler ve üniversite kütüphanelerinde elektronik kaynakların kullanımı büyük önem taşımaktadır.

3 Giriş Elektronik kaynakların araştırmacının beklentisini karşılayacak, içerik olarak yeterli, kurumun bütçesine uygun ve kullanıcı dostu bir ara yüzüne sahip olması kütüphanecilik hizmetleri açısından da olumlu bir durum teşkil etmektedir.

4 Kapsam Bu amaçla çalışmamızda Temel Bilimler konusundaki BioOne, Wiley, APS(AmericanPhysicalSociety), SciFinder ve MathSciNet veritabanları Erişim özellikleri açısından, Kullanım özellikleri açısından, Literatürde geçen kullanıcı kriterleri açısından ve Sistem açısından değerlendirilmiştir.

5 İçerik İlgili veritabanlarının seçiminde birçok üniversite kütüphanesi tarafından aboneliğinin bulunması belirleyici olmuştur. Belirlenen her nitelik elektronik kaynakların taşıması gereken kapsam, içerik, işlevsellik, maliyet, lisans ve teknik özellikleri de kapsamaktadır.

6 Erişim Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında erişim özellikleri açısından; Tarama fonksiyonları, Büyük- küçük harf duyarlılığı, Boolean operatörleri, Türkçe karakter uyumu, Joker karakterleri,

7 Erişim Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında erişim özellikleri açısından; Tırnak fonksiyonu, Tam metin erişim, Çapraz tarama, Bütünleşik tarama, Atıf tarama özelliği,

8 Erişim Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında erişim özellikleri açısından; Sonuçlar arası tarama, Çapraz atıf tarama, Uzun sorgu cümleleri oluşturabilme, Görsel materyal tarayabilme, Tarama sonuçları sıralama,.

9 Erişim Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında erişim özellikleri açısından; İlişkili kayıtlara erişme, Tarama geçmişi görüntüleme, Kontrollü terimler ile konu arama, Coğrafi olarak erişebilirlik noktasında değerlendirilmiştir

10 Kullanım Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kullanım özellikleri açısından; Dermenin konusu, Dermenin kapsamı, İçerdiği bilgi kaynaklarının formatı, Dergilerin hakemli olup olmadığı,

11 Kullanım Özellikleri Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kullanım özellikleri açısından; Dermede bulunan kaynakların ne kadar geriye dönük tarama yapabilmesi, İçerdiği bilgi kaynaklarının dili, Sonuçların referans araçlarına aktarılma durumu, Uyarı hizmeti gibi özellikleri değerlendirilmiştir.

12 Kullanıcı Açısından Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kullanıcı açısından; Atıf uyarı hizmeti, Seçmeli bilgi yayım hizmeti, Veritabanı arayüzü, Geri bildirim özelliği,

13 Kullanıcı Açısından Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kullanıcı açısından; Arama yardımı özellikleri, Kişisel kullanıcı kaydı, Taramaların e-posta olarak gönderilebilme durumu, Geçmiş tarama seçeneği,

14 Kullanıcı Açısından Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kullanıcı açısından; Erişim çıktısı görüntüleme, Yardım menüsü, Açık erişimli kaynaklara açık erişim simgesi, Sıralama ölçütü ve uzaktan erişim noktalarında değerlendirilmiştir.

15 Kütüphaneci Açısından Her bir veritabanı, veritabanları değerlendirme kriterleri kapsamında kütüphaneci açısından; İstatistiki verileri alabilme, yönetim paneli ve yönetici ayarları noktasında değerlendirilmiştir.

16 Amaç Araştırmamız, Üniversite Kütüphanelerinin Temel Bilimler konusunda abone olduğu veritabanlarının erişim özellikleri, kullanım özellikleri, kullanıcı, kütüphaneci ve sistem açısından değerlendirilerek, araştırma sonucunda elde edilecek bulgular rehberliğinde bilgi merkezlerine, veritabanı sağlayıcılarına, veritabanı kullanıcılarına ve kütüphanecilere öneriler sunmayı amaçlamaktadır.

17 Elektronik Yayıncılık Web aracılığıyla erişilebilen elektronik dergi ve veri tabanlarını iki grup altında değerlendirmek mümkündür. İlk grupta ücretsiz olarak herkesin erişebildiği elektronik dergiler ve veritabanları (örneğin, Medline PubMed), İkinci grupta ise ücretli elektronik dergiler ve veritabanları yer almaktadır.

18 Elektronik Yayıncılığın Avantajları Zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın erişilebilmesi, İçerisinde tam metin arama yapılabilmesi, Dergilerin uyarı özelliği yapılan araştırmaya ilişkin yeni dokümanlar yayınlandığında e-posta yolu ile kullanıcılara bildirebilmektedir

19 Elektronik Yayıncılığın Avantajları Bazı elektronik dergilere basılışından haftalar öncesinden erişilebilmesi, Daha ucuza mal olması, Harnad (1996) elektronik yayıncılığın basılı yayıncıların tahminine göre %20-%30 daha ucuz olacağı görüşünü dile getirmektedir. Metin içinde yapılacak bağlantılarla daha fazla bilgiye erişim

20 Elektronik Yayıncılığın Avantajları Yayında kullanılan sunum yöntemi Multi-medya sunum şansı tanıyan elektronik dergilerle video görüntü ve animasyonlar, audio sunum, interaktif sunumlar yapma olanağı Elektronik Dergiler ve Atıf Oranı Lawrence in yaptığı bir araştırmada (2001, s. 521) elektronik dergilerin basılı dergilere göre ortalama 2,6 dan fazla atıf aldığını belirlenmiştir.

21 Elektronik Yayıncılığın Dezavantajları Bilgisayar ekranından okuma, Arşivleme Arşivlemeye ilişkin sorumluluğun kimde olacağı, format değişikliklerinde yeni formata adaptasyonun kimin tarafından yapılacağı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır (Raney, 1998). Bağlantı ömrü Elektronik ortamda bir web belgesinin ortalama ömrünün 45 gün olduğu düşünülürse, bilimsel çalışmalarda yapılan alıntılara ulaşmakta zaman içerisinde sorunlarla karşılaşılması kaçınılmazdır.

22 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Çalışmamızda Temel Bilimler konusundaki BioOne, Wiley, APS(AmericanPhysicalSociety, SciFinder ve MathSciNet veritabanları erişim özellikleri açısından, kullanım özellikleri açısından, literatürde geçen kullanıcı kriterleri açısından ve sistem açısından değerlendirilmiştir. Belirlenen her nitelik elektronik kaynaklarının taşıması gereken kapsam, içerik, işlevsellik, maliyet, lisans ve teknik özellikleri de kapsamaktadır.

23 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

24 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

25 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

26 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

27 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

28 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

29 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

30 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

31 Veritabanlarının Değerlendirilmesi Değerlendirme Kriteleri BioOne Wiley APS SciFinder MatSCiNet

32 Sonuç Araştırmamız sonucunda elde edilen veriler şu şekilde özetlenebilir; Her beş veritabanının da istatistiki verilerin sunumunda bir standartlaşmaya gittiği görülmektedir. Mevcut veritabanlarının kullanıcı dostu bir ara yüzüne sahip olduğu görülmektedir. Veritabanlarının yakınlaştırma operatörlerini, Boolean operatörlerini ve büyük küçük harf duyarlılığına sahip sistemleri barındırıyor olması bilgi profesyonelleri için aradığı bilgiye direkt erişime imkan sağlaması açısından önemli olmaktadır.

33 Sonuç Erişim açısından her türlü tarama imkanını karşılıyor olmaları ile de standartlaşmaya gidildiği göze çarpmaktadır. Erişim açısından her beş veritabanı da kullanıcıya kolaylıklar sağlamaktadır. Tarama sonuçlarını sıralama, ilişkili kayıtlara erişim, konu ile tarama, bütünleşik tarama gibi bir takım kolaylıklar mevcuttur. Dermelerinin ne kadar geriye dönük olduğu ile ilgili bilgiler de mevcuttur.

34 Sonuç Farklı dillerde tarama özelliklerini de barındırmaktadır. Sonuçları referans yönetim araçlarına aktarabilme konusunda da standartlaşma göze çarpmaktadır. Kullanıcı açısından uzaktan erişim ve hesap yönetimi gibi özellikleri de bünyesinde barındırmaktadırlar. Taramaların e-posta olarak gönderimi, yazdırabilme ve kaydedilme gibi imkanların da mevcut olması kullanıcı için önemli bir özelliktir.

35 Sonuç Yardım menüsü konusunda da standartlaşma söz konusudur. Veritabanlarının açık erişimli kaynakları ayrıca gösteriyor olması da önemlidir. Kütüphaneci yönetim panelinin varlığı, aylara, yıllara göre istatistiki verilere erişim kolaylığı veri tabanlarının seçimi açısından ve kütüphane bütçesinin yönetimi açısından önem teşkil etmektedir.

36 Öneriler Araştırmamız sonucunda elde edilen veriler şu şekilde özetlenebilir; Konu uzmanları ile birlikte yürütülecek kullanıcı çalışmaları ile araştırmacının karşılaştığı sorunlar belirlenmelidir. Araştırmacı açısından belirleyici bir kriter olan dil engelinin üzerinde durularak veritabanı sağlayıcılarından eldeki mevcut FTE sayıları da dikkate alınarak Türkçe dil desteğinin sağlanması talep edilmelidir. Her veri tabanında kütüphaneci modülünün olması standart hale getirilmelidir.

37 Öneriler Araştırmamız sonucunda elde edilen veriler şu şekilde özetlenebilir; Aynı bilgi kaynağının farklı elektronik kaynaklarda yer alıp almadığı veri tabanı seçim ve satın alımından sorumlu personel tarafından tespit edilmelidir. Bütçenin akılcı kullanımı için oldukça önemli olan bu durumun gerçekleşebilmesi için gerekirse konu uzmanlarıyla sürekli iletişim halinde olunmalı ve fikir alış verişinde bulunulmalıdır. Veritabanları ile ilgili olarak belirli dönemlerde kurum içi eğitim verilmesi personelin konuya hakimiyeti açısından önemlidir. Ayrıca araştırmacıya yönelik eğitimlerin de düzenlenmesi bilgiye erişimde bir başka önemli basamağı teşkil etmektedir.

38 Öneriler Araştırmamız sonucunda elde edilen veriler şu şekilde özetlenebilir; Diğer üniversite kütüphaneleri ile sürekli olarak kontak halinde bulunmak, alandaki yenilikleri takip edebilmek ve veritabanı aboneliklerinde kolaylıklar sağlayacaktır. Elektronik kaynaklarla ilgili anlaşmalar yapılırken, bir kurumun yetkili kullanıcıları tarafından, evlerinden ve ofislerinden şifre ya da proxy üzerinden ya da proxy dışında bireysel erişmelerine izin verecek maddelerin olmasına dikkat edilmelidir. Bu konuda yetkili firma ile görüş paylaşılmalıdır.

39 Temel Bilimler Alanındaki Veritabanlarının Değerlendirilmesi BioOne, Wiley, APS (American Physical Society), SciFinder ve MathSciNet Veritabanları Öğr.Gör. Okan KOÇ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Ömer Dalkıran H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü omerdalkiran@hacettepe.edu.tr Terminoloji Açık Erişim; 2001 yılında yayımlanan Budapeşte Açık Erişim

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Öğr.Gör. Okan KOÇ Giriş Araştırmamızda, üniversite birinci

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim

Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Elektronik yayıncılık nedir? Tarihsel gelişim Elektronik yayıncılığın avantajları ve dezavantajları Elektronik yayın

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

3. sınıf. Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste

3. sınıf. Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste 3. sınıf 5. Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi Kaynaklarının Tanımlanması ve Erişimi I (AKTS 5) 3 saat Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste Kütüphane Otomasyon

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Demet LAFÇI Şef 0 434 228 33 55 dlafci@beu.edu.tr Maaş işlemlerinin yapılması, Yolluk işlemlerinin yapılması, İhale işlemlerinin

Detaylı

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç İÇERİK E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap Avantajlar / Dezavantajlar Sektör Analizi Sağlama Modelleri Sonuç E-KİTAP NEDİR? Bir kitabın çevrimiçi gösterimi olan

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

Thomson Reuters EndNote

Thomson Reuters EndNote Thomson Reuters EndNote Araştırmalarınızı Yönetmek için En Güçlü Araç Kadir Diren Sales & Support ANKOSLINK 2015 09-04-2015 EndNote - Researchsoftware.com Advance your Research and Publish Instantly EndNote

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ Üniversitemiz Ankara içinde ve çevre ilçelere dağılmış çok sayıda fakülte

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ERIC 1 KAPSAM ERIC, eğitim ve ilişkili konularda temel bir veri tabanıdır. Eğitim ve ilişkili konulardaki 980'den fazla dergide yer alan makalelerin özetçe ve bibliyografik bilgilerini, 1967'den günümüze,

Detaylı

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim?

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? Elsevier ClinicalKey TM Sık Sorulan Sorular İçindekiler ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? ClinicalKey içeriğindeki uzmanlık alanları nelerdir? ClinicalKey ile ne tür bilgilere erişilmektedir?

Detaylı

Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;

Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International; Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International; Hukuk Dergileri Yasalar, içtihatlar ve mahkeme kararları Diğer duruşma bilgileri Ekonomi kaynakları Avrupa Topluluğu materyalleri Anlaşmalar

Detaylı

Elektronik Yayıncılık

Elektronik Yayıncılık Elektronik Yayıncılık Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Elektronik yayıncılık nedir? Tarihsel gelişim Elektronik yayıncılığın avantajları ve dezavantajları Elektronik yayın türleri Elektronik yayıncılığın

Detaylı

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Kütüphanelerde Web Sitesi Hazırlama Uygulama Semineri Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Adnan Menderes Üniversitesi 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu Erişim: yapılanma,

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi 47. Nelerden Söz Etmeyeceğim 1. Tanımı 2. Tarihçesi 3. İlk örnekleri

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Çağdaş ülkelerde kütüphane ve üniversite birbirinden ayrı düşünülemeyen iki kurum olarak kabul edilir. Başlangıçta üniversitelerin kalbi olarak nitelendirilen

Detaylı

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K K ÇOMÜ KÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ Kütüphaneleri ÇOMÜ Kütüphanesi barındırdığı kitap koleksiyonu itibariyle Batı ve Güney Marmara nın en büyük kütüphanesidir. ÇOMÜ Kütüphanesi nde yaklaşık 400.000 basılı ve 200.000

Detaylı

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 1) Abone Veritabanları Sayfası: Bu sayfada; Üniversitemizin abone olduğu veritabanları alfabetik olarak sıralanmaktadır. Tür alanında tam metin ya da bibliyografik erişim bilgisi,

Detaylı

ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM)

ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM) ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM) Ayhan Tuğlu, FSM Vakıf Üniversitesi Sami Çukadar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Derya Soğuksu, Koç Üniversitesi İsmail Çetinkaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sunum Planı ERM'den

Detaylı

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

MERKEZ KÜTÜPHANEDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN 2018 YILI STRATEJİK HEDEFLERİMİZ

MERKEZ KÜTÜPHANEDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN 2018 YILI STRATEJİK HEDEFLERİMİZ MERKEZ KÜTÜPHANEDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN 2018 YILI STRATEJİK HEDEFLERİMİZ AMAÇ 1- Yapımına başlanan merkez kütüphane binasının çalışmalarına katkı sağlamak. Hedef 1- Kullanıcı beklentilerine cevap

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

(American DIGITAL LIBRARY GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

(American DIGITAL LIBRARY GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ASTM (American Society for Testing and Materials) DIGITAL LIBRARY 1 IHS STANDARD EXPERT IHS Standards Expert,, 360 farklı standart organizasyonunun (ISO, DIN, BSI, TSE) standart dokümanlarının bibliyografik

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 KURULUŞ TARİHİ 1998 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 1999 2001 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ /2013 Kütüphanemiz Kendi içinde; ekip ruhu, hizmet, mükemmellik;

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU TÜBESS TEZ İSTEK FORMU FR. 001 1/2 YÖK Ulusal Tez Merkezi nde https://tez.yok.gov.tr/ulusaltezmerkezi/ sorgulama yaptığınızda Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma

Detaylı

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 ÜNİBİLGİ 10 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Amacımız veri

Detaylı

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için Suzanne Ferris Elektronik Ürün Destek Yöneticisi custserv@iop.org İçindekiler journals.iop.org 2

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde En güçlü araştırma yönetim çözümü ve en esnek bibliyografya oluşturma*

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı Mayıs 2012, Antalya. Uzman Halise ÖZDEMİRCİ

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı Mayıs 2012, Antalya. Uzman Halise ÖZDEMİRCİ TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL 8. Yıllık Toplantısı 28-30 Mayıs 2012, Antalya Uzman Halise ÖZDEMİRCİ "Ülkemizin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimi ve ilgili kurumlarla

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ECONLIT WITH FULL TEXT 1 KAPSAM American Economic Association tarafından hazırlanan veri tabanı, 480 den fazla derginin tam metnini, ambargosuz olarak sunmaktadır. American Economic Review, Journal of

Detaylı

MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama

MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama MODÜ L 5: Akademik Yayın ve Kütüphane Tarama Hazırlayan: Öğr. Gör. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Bu bölümü tamamladığınızda; Başkent Üniversitesi kütüphane web sayfası hakkında bilgi edinebilecek, Başkent Üniversitesi

Detaylı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Elektronik kütüphanemizde yer alan yeni veri tabanlarının daha aktif olarak kullanımına olanak sağlamak amacıyla yaptığımız tanıtım

Detaylı

TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net)

TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net) TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net) Doç. Dr. İrfan YORULMAZ < yorulmaz@dialup.ankara.edu.tr > Doç. Dr. Orhan YILMAZ < orhan@kbb-bbc.org > KBB-Forum Editörleri

Detaylı

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Aşağıdaki başlıklarda adım adım rehberlik: Bir hesap oluşturma - Emerald Insight için kendi kullanıcı hesabınızın oluşturulması Arama ve gözden

Detaylı

DOAJ Directory of Open Access Journals

DOAJ Directory of Open Access Journals DOAJ Directory of Open Access Journals 1 Kapsam DOAJ, tam metin olarak erişilebilen ve ücretli abonelik gerektirmeyen açık erişim dergilerini kapsar. 2300 adet bilimsel dergi, veri tabanında yer almaktadır.

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ Rektör Prof. Dr. Osman TEKİNEL Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafi BAYTORUN (Kütüphaneden

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Genel Bilgi-Merkez Kütüphane Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi üniversitemiz Cumhuriyet

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 Genel Bilgi-Merkez Kütüphane 2017-2018 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ELEMANI

DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ELEMANI TANIM Her türlü bilgiye en hızlı, en doğru ve en ekonomik şekilde ulaşabilen, bu bilgileri konularına göre sınıflayan, koruyan ve bu bilgileri, gereksinimi olan kişilerin hizmetine sunan kişidir. A-GÖREVLER

Detaylı

Lisans Anlaşmaları - 1

Lisans Anlaşmaları - 1 Lisans Anlaşmaları - 1 Lisans Lisans?? Lisanslı futbolcu Lisanslı ürün Lisans mezunu - 2 BBY 166, 17 Nisan 2015-3 Lisans Anlaşması bir kişi ya da kuruluşa, başka bir şirket tarafından oluşturulan bilgisayar

Detaylı

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız.

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. ÜNİBİLGİ 26 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2003 Sayı:26 Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. Üniversitemizin

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ BAHAR BİÇEN ARAS MEF Üniversitesi Kütüphanesi Teknik Hizmetler Birim Sorumlusu Nâzım Hikmet Kültür Ve Sanat Vakfı Tarık Akan Toplantıları 1 Uluslararası

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE 1 KAPSAM Computers & Applied Sciences Complete (CASC), hesaplama ve uygulamalı bilimlere ait disiplinlerin araştırmalarını ve gelişimsel spektrumunu kapsar. Geleneksel

Detaylı

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı TED Üniversitesi Merve Çetinkaya İçindekiler 1.SirsiDynix Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi ve genel bilgi 2.İadesi gecikmiş kaynaklar hakkında

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Mehmet Emin Küçük, Umut Al Hacettepe Üniversitesi {mkucuk, umutal}@hacettepe.edu.tr N. Erol Olcay Aksaray Üniversitesi neciperololcay@gmail.com -1 Plan Amaç Yöntem

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER FORMLARI İÇİNDEKİLER 1. TÜBESS Tez İstek Formu 2. TÜBESS Teslim Tutanağı 3. Kütüphanelerarası Kitap İstek Formu 4. Makale İstek Formu 5. Bilgi Kaynağı Bağış Dilekçesi 6. Yayın Arama Formu 7. Merkez Kütüphane

Detaylı

Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar

Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar - 1 Standardizasyon; Standart Nedir? Belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik yarar sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Mehmet BOZ ULAKBİM mehmet@ulakbim.gov.tr AB 06 Pamukkale Üniversitesi 9 Şubat 2006, Denizli Neden Toplu Katalog?

Mehmet BOZ ULAKBİM mehmet@ulakbim.gov.tr AB 06 Pamukkale Üniversitesi 9 Şubat 2006, Denizli Neden Toplu Katalog? Toplu Katalog Çalışmaları; Gelişmeler Işığında Bir Değerlendirme Mehmet BOZ ULAKBİM mehmet@ulakbim.gov.tr AB 06 Pamukkale Üniversitesi 9 Şubat 2006, Denizli Kapsam Neden Toplu Katalog? Nasıl bir Sistem?

Detaylı

HIZLI KULLANICI KLAVUZU Ana Sayfa

HIZLI KULLANICI KLAVUZU Ana Sayfa Ana Sayfa Üye girişi İsteyen herkes arama yapabilir, kaynaklara göz atabilir ve özetleri görüntüleyebilir; ancak kayıt yaptırdığınızda kaynak adlarını ve aramaları kaydedebilir, otomatik e-posta uyarıları

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

Elektronik Yayıncılık

Elektronik Yayıncılık Elektronik Yayıncılık Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Elektronik yayıncılık nedir? Tarihsel gelişim Elektronik yayıncılığın avantajları ve dezavantajları Elektronik yayın türleri Elektronik yayıncılığın

Detaylı

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOSLink 2013 AEKA Grup Koordinatörü Gültekin GÜRDAL (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Grup Danışmanı İlkay HOLT (Özyeğin

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI

ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI ODTÜ KÜTÜPHANESİ YENİ WEB SAYFASININ TASARIMI VE KULLANILABİLİRLİK ÇALIŞMASI Mustafa DALCI *, Özge ALÇAM*, Yasemin Oran SAATÇİOĞLU*, Feride ERDAL* * Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı,

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Stratejik, ve 1. EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐME YÖNELĐK AMAÇLAR Stratejik Amaç

Detaylı

ÜNAK 2009. Bildiriler Kitabı

ÜNAK 2009. Bildiriler Kitabı ÜNAK 2009 Bilgi Çağında Varoluş: Fırsatlar ve Tehditler Sempozyumu 01-02 Ekim 2009 - Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Bildiriler Kitabı Editörler Aytaç YILDIZELİ Doç.Dr. Aykut ARIKAN Arş.Gör. Tolga ÇAKMAK

Detaylı

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER KÜTÜPHANELERDE DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN YENİ DEĞİŞKENLERİ: YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER SİNEM MANTAR Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü TEKNOLOJİ VE KÜTÜPHANELER Teknoloji,

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları ÜNİBİLGİ 02 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2 Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları Bilimsel araştırmalarda bilgiye doğru ve hızlı

Detaylı

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com Primal Pictures Kullanım Kılavuzu www.primalpictures.com 2 Başlangıç http://ovidsp.ovid.com adresine gidiniz Kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Start OvidSP sekmesine tıklayınız Kurumsal IP tanımlı erişim

Detaylı

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında E-Bülten Haziran 2008 Sayı: 5 SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche

Detaylı

"SON KULLANICI " VE "ÖN UÇ" KISA NOT

SON KULLANICI  VE ÖN UÇ KISA NOT "SON KULLANICI " VE "ÖN UÇ" KISA NOT TONTA H.Ü. Kütüphanecilik Bölümü Türk Kütüphaneciler Ankara son birisinde dillerden dilimize kütüphanecilik terimlerine getirmeyi amaçlayan bir örnek terimlerin ancak

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1... Genel Bilgiler... 3 1.2... Üyelik Ekranı... 3 2 Dil Seçimi... 7 3 Doküman Yükleme Ekranı... 8 3.1... Öğrenci... 8 3.2... Akademisyen... 9 4 Rapor

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMI PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL 1 SUNUM İÇERİĞİ Katalog Taraması Basılı Kaynaklara Erişimş Elektronik Kaynaklara Erişim

Detaylı

Bilgi Teknolojilerinin Mühendislerin Bilimsel İletişim. im Davranış. Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu 24 26 Ekim 2007 Ankara

Bilgi Teknolojilerinin Mühendislerin Bilimsel İletişim. im Davranış. Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu 24 26 Ekim 2007 Ankara Bilgi Teknolojilerinin Mühendislerin Bilimsel İletişim im Davranış ışlarına Etkisi Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu 24 26 Ekim 2007 Ankara Burcu Tanrıkulu Plan Bilgi teknolojilerinin gelişimi

Detaylı