Eksen Yayıncılık büroları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "twitter: @_Dlb_Dlb Eksen Yayıncılık büroları"

Transkript

1

2 - Lİselİlerİn Sesİ İçindekiler 3 6 Mayıs'tan 9 Greif Bu daha başlangıç... Hiçbir şey eskisi gibi değil! 5 Gezi'ye mücadele sürüyor... İşçi sınıfının mücadelesi, devletin çizdiği sınırlara sığmaz! işçisi yol gösteriyor! 10 Bir yoldaş daha kazandım! İşçi katili sömürü düzenine karşı direnişi büyütelim! Liseliler Soma için boykottaydı 12 Çürümüş düzeniniz, kokuşmuş eğitim sisteminiz sizin olsun! Denizlerin izinde, devrim yolundayiz! 18 Ser verip sır vermeyen yigit devrimci: İbrahim Kaypakkaya 21 Nurhak şehitleri ölümsüzdür! 22 ÇIĞLIKLARIMIZLA CEVAP VERİYORUZ! Ezilenlerin ve sömürülenlerin sesi onlarln dizelerinde! Devrimci Liseliler Birliği 23 Sönmez İş Sarayı Kat: 3 No: 220 Heykel / BURSA Tel: Soma da yaşanan kaza değil göz göre göre gelen bir katliamdır. Bunun sebebi kapitalistlerin ve devletin işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini bir maliyet olarak görmesi ve daha fazla kar için işçi canını hiçe saymasıdır. Bu katliamın sorumlusu gerekli önlemleri almayan, işçileri bir maliyet kalemi olarak gören Soma Holding dir. Maden şirketi özelleştirildikten sonra kömürün tonunun maliyeti 130 dolardan 24 dolara düşüyor. Bu farkın sebebi iş gücü maliyetlerinin düşürülmesi, işçi sağlığı önlemlerine kaynak aktarılmaması, 15 yaşında çocukların yeraltına gönderilmesi, kaçak-kayıt dışı işçi çalıştırılmasıdır. Bu katliamın sorumlusu özelleştirme politikalarını ve taşeronlaştırmayı bir çalışma biçimi haline getiren sermaye devleti onun politikalarını uygulayıcısı AKP hükümetidir. Çünkü yıllarca kamu tarafından işletilen bu madenler özel sektöre devredildikten sonra yaşanan iş cinayetleri yüzde 40 artış göstermiştir. Acımız büyük, ama yanıp yıkılmayacağız. İş cinayetlerinin kader olmadığını haykıracağız. Kan emici asalak burjuvalardan ve onların icracısı AKP'den, sömürü, soygun ve katliam üzerine kurulu bu kapitalist sistemden hesap soracağız! Bu düzenin pislikleri temizlenene kadar sokaktan ayrılmayacağız. Eksen Yayıncılık büroları Liselilerin Sesi nden Atatürk Bulvarı, 109/19 Erciyes İşhanı Kızılay/Ankara Özgür Bir Gelecek İçin Liselilerin Sesi * Mayıs-Haziran 2014 * Sayı: 59 * Fiyatı: 1 TL. (KDV dahil) * Sahibi ve Sorumlu Y. İşl. Md.: Tayfun Altıntaş * Yayın Türü: Yaygın-Süreli EKSEN Basım Yayın Ltd. Şti. Baskı: Özdemir Matbaacılık-Davutpaşa cad. Güven Sanayii Sitesi C blok No:242 Topkapı/İstanbul Tel: Yönetim Adresi: Eksen Yayıncılık /Molla Gürani Mahallesi, Millet Caddesi, Selçuk Sultan Cami Sokak, No: 2/9 Fatih/İstanbull Tel: 0 (212) Fax: (0212)

3 Lİselİlerİn Sesİ - Bu daha başlangıç... Direniş, devrim, özgürlük! 3 Bu daha başlangıç mücadeleye devam! Haziran direnişiyle sokaklara taşınan bu slogan tüm yıl boyunca direnişçilerin dilinden eksik olmadı. Sokakları, meydanları, kendimizi özgürleştirdiğimiz direnişin yıldönümü yaklaşıyor. 31 Mayıs ın ardından artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! demiştik. Öyle de oldu. AKP ve sermaye her adımını sokağın tepkisini düşünerek atıyor. Çünkü 1 yıl boyunca hep sokaklardaydık... Gezi şehitleri ve Berkin Elvan için sıralarımızdan sokaklara döküldük. ODTÜ de katledilen ağaçlar için Her yer ODTÜ! dedik, fidanlarımızı diktik. Yolsuzluk ve hırsızlık düzenine karşı meydanları doldurduk. Twitter yasaklarına karşı twitlerimizi sokaklara yazdık. Tribünlerde Ali İsmail için yazılan marşı söyledik. Gezi şehitlerinin katillerinden hesap sormak için mahkeme kapılarına dayandık. 1 Mayıs ı Haziran direnişinde zaptettiğimiz meydanlarımızda kutlamak için direnişi Kızılay ve Taksim iradesiyle büyüttük, polis zorbalığının karşısında saatlerce direndik. Soma da katledilen işçi kardeşlerimizin hesabını sormak istedik. Sokaklar hiç boş kalmadı, gelecek ve özgürlük isteyenlerin sloganları yankılandı, yankılanıyor. Bu düzenin bekçilerine korku salıyor. Bunun için Erdoğan hala Berkin in adını nefretle anıyor. Bunun için direnişin meydanları olan Taksim ve Kızılay ı emekçiler, gençlere buluşturmamak için zorbalıkta sınır tanımıyorlar. 1 Mayıs ta olduğu gibi çelik duvarlar örüyor, Taksim e çıkan her sokağı bariyerlerle kapatıyorlar. Neredeyse her eylemimize bir savaştaymışız gibi saldırıyorlar. Bu korku değil de başka nedir? Bu korku kendi servetlerini büyütürken yoksullaştırdıkları emekçilerden duyulan korku. Bu korku sınavdan sınava bir yarış atı gibi koşturulan ama geleceksizlik labirenti için oyaladıkları bizlerden duydukları korku. Gelecek sınav salonlarında değil direniş meydanlarında! Çünkü onlar, onların çocukları bizim geleceğimizi çalıyor, ayakkabı kutularına, çelik kasalarına dolduruyor, genç yaşlarında büyük servetlerin üzerine kuruluyorlar. Bizler iyi bir gelecek için borç harç yapıp dershanelere yatırıyoruz. Lise hayatımızın özellikle son iki yılını ev-dershane-okul üçgeninde tüketiyoruz. Sınavdan sınava koşturuyor, gençliğimizi, ömrümüzü sınav salonlarında tüketiyoruz. Sosyal hayatımızı bir kenara atıyor, test kitaplarına gömülüyoruz. Bizim arkadaşlarımız dershane parasını denkleştirmek, okul harçlığını çıkarabilmek için inşaatta çalışırken ölüyor. Sınav stresi yüzünden intihar ediyor. Bu sisteme kurban gidiyor. Onların çocukları yolsuzluktan semiriyor, bizler dershane yolunda sınavdan sınava koşturuyoruz.

4 4 - Lİselİlerİn Sesİ Onların yolu yolsuzluğa, bizim yolumuz sınav salonlarına çıkıyor. Ama ne yaparsak yapalım, bizim geleceğimizi çalan bu haramiler varken, paran kadar eğitim diyen bu düzen varken geleceğimizden emin olamıyoruz. O halde gelecek planımızı kendimiz çizmek için direniş alanlarının yolunu tutalım. Tüm yolları Denizler'e çıkaralım! Direniş, devrim, özgürlük! Bu düzenden ne bizim için ne de insanlık için iyi bir şey çıkar. Bizlere geleceksizlikten başka bir şey sunamayan bu sistem, özgürlük isteğimizi de zorbalıkla bastırmaya çalışıyor. O halde Haziran direnişinin yıldönümünü isyan ruhunu kuşanarak karşılayalım. AKP den ve bu kokuşmuş düzenden kurtulmak için direnişi büyütelim. Çünkü faşist baskı ve zorbalık karşısında ayakta kalmanın, geleceğine ve yaşamına sahip çıkmanın tek yolu direniştir. Direniş, devrim yürüyüşümüzün bir adımı olsun. Çünkü devrim, baskı, zulüm, geleceksizlik ve sömürü karşısında direnmenin ötesine geçmek, haramilerin saltanatını yıkmak demektir. Bizim ihtiyacımız olan da budur. Zulmün kalelerini sarsmak değil yıkmak! Herkesin güvenle çalışacağı, eşit yaşayacağı bir gelecek için direniş ve devrim! Prangalarımızı çıkarıp atmak için, özgürlük için direniş ve devrim! Bir kez daha söylüyoruz artık hiçbir şey 31 Mayıs tan önceki gibi değil! Bu daha başlangıç mücadeleye devam! Liseliler: Haziran'da sokağa! - 1 Mayıs ta gençlik barikatlardaydı ve hiç çekilmedi. Kitle gaza alışmış, barikat kültürü oluşmuş. Gerici mahallelerde bile emekçiler gözaltı olmasın diye kapılarını açtılar. Sokaklara poğaça, su bırakılmıştı. Dayanışma, paylaşma ve güven oluşmuştu. Haziran Direnişi nin yıldönümünde ortak düşmanı dile getirerek toplumu yan yana getirmek gerekiyor. Çadırları kaldıralım yaklaşımı son bulmalı. Öğrenciler sınav sistemine, 50 geçme notuna ve devamsızlığa karşı direnişin yıldönümünde meydanlarda olmalı. - 1 Mayıs ta gençlik daha görünürdü. Geleceğin işçileri olacak gençlerin bugünden geleceklerine sahip çıktığını gösterir. Haziran Direnişi deyince aklıma birlik geliyor, yeniden o birlik oluşturulmalı. Geçen seneki özveri gösterilmeli. Bırakma-gitme fikri yok edilmeli, geçen sene tüm saldırılar bu tartışmaların ardından yaşandı. - İlk tecrübemdi ama çoğu insanın gözünde hırs gördüm. Gençlik görünürdü. Mahallelerde bir gelenek başlamış, güven oluşmuş, eylemlerden sonra insanlar evlerine alıyorlar. Ben geçen sene Haziran Direnişi nde yoktum, bu sene hep beraber alanlarda olalım. - 1 Mayıs a Gezi ruhu yansımadı. Bundan sonraki 1 Mayıslarda mücadele ettiğimiz talepler etrafında daha fazla öğrenci ve genç işçi örgütlememiz gerektiğinin farkındayız. İşçilere, emekçilere ve öğrencilere çağrım: Haziran direnişinin yıldönümünde Haziran Direnişi nde şehit düşen yoldaşlarımızın hesabını sormak ve onları da sokaklarda yaşatmak için meydanlarda olalım. -1 Mayıs, Haziran gibi değildi. Kitlesel yüklenme yoktu. Aslında polis tedirgindi. Haziran Direnişi nin yıldönümünde ölümüne çatışmak için orada olmalıyız.

5 Lİselİlerİn Sesİ - 5 Hiçbir şey eskisi gibi değil! 2013 yılının 31 Mayısı'nda patlak veren büyük halk ayaklanması bulutsuz bir gökyüzünde çakan şimşek miydi? Milyonların sokaklara çıktığı, barikat barikat, sokak sokak direndiği Taksim Gezi Direnişi elbette ki, birdenbire ortaya çıkan bir ayaklanma değildi. Haziran Direnişi, toplumun önemli bir kesiminin baskıcı, antidemokratik uygulamalara karşı biriken hoşnutsuzluğunun onyıllardır görülmemiş kapsamda ortaya konan en kitlesel ifadesiydi. Ancak, milyonları sokağa döken en temel etken, sermayenin tam hizmetinde hareket eden, toplumu kontrol etmek için ise din istismarını etkin biçimde kullanan dinci-gerici AKP iktidarına karşı öfkeydi. Haziran'da kimimiz içki yasağına, kimimiz kadın düşmanı politikalara, kimimiz doğanın ve çevrenin talanına, kimimiz ırkçı, ayrımcı politikalara karşı sokağa çıktık. Birbirinden çok farklı nedenlerden kaynaklansa da Haziran'daki isyan ve ayaklanma dalgası bizlere yepyeni bir dönemin kapılarını açtı. Bizlere keyfi biçimde yasaklanan Taksim Meydanı'nı haftalarca zaptederek kentin göbeğinde bir komün deneyimi yaşadık. Tüm dünya direnişimizi izledi. Paranın geçmediği, yüzbinlerce insanın özgür ve eşit olduğu bir ortamda dayanışmanın, paylaşımın tadını çıkardık. Elbette, sınıf mücadeleleri tarihinden de tanık olduğumuz üzere her büyük mücadelede yaşandığı gibi bu mücadelenin de belli bedelleri oldu. Sokak çatışmalarında ve ülkenin dört bir yanına yayılan direnişlerde birçok arkadaşımız yaralanırken sonsuzluğa uğurladıklarımız da oldu. Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik polis terörü sonucu katledildiler. Devlet terörünün tavan yaptığı Haziran Direnişi'nin bilançosu o kadar kabarıktı ki, Okmeydanı'nda ekmek almak üzere bakkala gittiği sırada başına gaz kapsülü isabet eden 15 yaşındaki Berkin Elvan da aylar süren yaşam mücadelesinde yenik düşerek yitirdiklerimiz arasına katıldı. Sermaye devleti, faşist ve katliamcı yüzünü göstererek Berkin'in cenazesinde dahi binlerce kişiye terör estirdi. Ve şimdi, liselerimizde, dershanelerimizde ve yaşam alanlarımızda Haziran Direnişi ruhu yaşıyor. O büyük ayaklanma geri çekilip bastırılsa da artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz. Tüm bunların yanında, sömürü düzenini yıkma mücadelesinde işimizin eskisinden daha zor olduğunu da biliyoruz. Çünkü artık yola çıktık ve biz liseli gençliği daha büyük engeller bekliyor. Bu engelleri aşmak için Haziran Direnişi'nin ruhuyla örgütlenmeliyiz. Bu toplumdan hiçbir şey çıkmaz diyenlere karşı örgütlenmek ve mücadele etmek için elimizde çok güçlü nedenlerimiz var. Berkin'e ve Gezi şehitlerine verdiğimiz devrim sözünü tutacağız.

6 6 - Lİselİlerİn Sesİ 1 Mayıs'tan Gezi'ye mücadele sürüyor... 1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik ve dayanışma günüdür 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramıdır. Ancak 1 Mayıs, bizim ülkemizde bayram havasında geçmiyor, geçemiyor. Bunun bariz nedeni 12 yıllık iktidarın, iktidarsız, basiretsiz, kin, katliam ve emperyalist hayaller içeren politikaları yüzündendir. Sermaye iktidarı, emekçi düşmanı hükümetin 1 Mayıs kutlamalarına izin vermesi de düşünülemez. Fakat ne yazık ki halklar hükümetlerinden korktukları sürece eylem için, protesto için izin dilenmek kaderimiz olur. Ülkemizde 1 Mayıs kutlamalarının 12 yıllık tarihi emekçilerin, 1 Mayıs meydanı olarak gördükleri Taksim'e çıkma mücadelesiyle geçti. 'Emek ve dayanışma günü' adıyla resmen tatil olarak tanınan 1 Mayıs günü AKP'nin iktidarı boyunca emekçileri Taksim'e çıkarmama nedeni ile polis saldırıları ve şiddetiyle geçti. Bu seneki 1 Mayıs'ta da faşist ve gerici iktidarın yaptığı zorbalıklar ve kurduğu baskılar karşısında önemli olan devrimci ruhun yenilmemesiydi. Taksim'i yasaklaması karşısında yapılabilecek ve gösterilecek irade Taksim'e çıkamıyorsak bulunduğumuz yeri Taksim'e çevirmek olmalıydı ve tartışılmaz ki bu böyle oldu. Barikatlar ve devrimci irade ile bu tavır bir kez daha sergilendi. Taksim'e çıkmak için gösterilen irade 1 Mayıs coşkusunu, sınıfın devrimci ruhu ve işçi ve emekçilerin gücünü gösterebilmek açısından önemliydi. Cümle aleme baskılarınız, yasaklarınız, zorbalıklarınız karşısında işte yüzbinler, milyonlar burada, 1 Mayıs bu iradedir denilmesiydi. Ve bunların 1 Mayıs 2014'te işçi ve emekçiler, emek dostları tarafından gösterildiği aşikardır. Taksim'e fiilen çıkılmaması, kitlenin barikatlarla, çeşitli semtlerden Baskılar sökmeyecek! Baskılar sökmeyecek! Sonuçta devletin terörünü hepimiz görüyoruz. 1 Mayıs olsun, Gezi olsun gözü dönmüş bir şekilde haklarını savunanlara karşı azgınca saldırıyorlar. Bunlara dur demeliyiz. Biz liseliler devletin aynı terörü ile bir evde karşı karşıya kalıyoruz. Evdeki terörden kaynaklı Taksim deki yoldaşlarımızla aynı barikatta olamadık. Taksim de olan yoldaşlarımız da yine evlerine geldikleri zaman anne-baba terörüne maruz kaldılar. Fakat artık yeter diyoruz. Bu baskılar sökmeyecek. Bundan böyle her yer Taksim, her yer direniş olacak! Kartal dan bir DLB li Sonuçta devletin terörünü hepimiz görüyoruz. 1 Mayıs olsun, Gezi olsun gözü dönmüş bir şekilde haklarını savunanlara karşı azgınca saldırıyorlar. Bunlara dur demeliyiz. Biz liseliler devletin aynı terörü ile bir evde karşı karşıya kalıyoruz. Evdeki terörden kaynaklı Taksim deki yoldaşlarımızla aynı barikatta olamadık. Taksim de olan yoldaşlarımız da yine evlerine geldikleri zaman anne-baba terörüne maruz kaldılar. Fakat artık yeter diyoruz. Bu baskılar sökmeyecek. Bundan böyle her yer Taksim, her yer direniş olacak! Kartal dan bir DLB li zorlamasına rağmen Taksim Meydanı'na girilememesi asla yılgınlık ve yenilgi olarak kabul edilemez, edilmemelidir Mayısları'nın anlamı sadece Taksim'e çıkmak değil, o yıllarda dosta-düşmana karşı birlik ve dayanışmanın gücünün gösterilebilmesiydi. Ve tüm bunlar geride bıraktığımız 1 Mayıs'ta devrimci ruh ve iradeyle sergilendi. Baskılar ve zorbalıklar bizleri yıldıramaz! Ve 31 Mayıs Mayıs 2014 Gezi direnişinin birinci yıldönümü. Milyonlarca kişinin artık yeter deyip sokağa çıktığı ve hakkını aradığı direnişle biz sadece Gezi Parkı'nı değil, akıl sağlımızı da kurtardık. Çok yorulduk, vurulduk ama birilerine istedikleri her şeyi, istedikleri şekilde yapamayacaklarını gösterdik. Artık yaptıklarıyapacakları her şeyin öncesinde acaba yine halk sokağa dökülür mü?, acaba yine toplumsal bir eylem gerçekleşir mi? tarzı soru işaretlerini oluşturduk kafalarında. Bizim için anlamlı bir tarih bu. Dünyanın farklı yerlerinden ve halklarından #direngeziparki gibi mesajların gönderilip destek olunduğu bir direniş, boyun eğmeme ve başkaldırı. Faşist, gerici ve baskıcı iktidara ödettiğimiz bu bedelle büyük bir ruh ve irade yarattık. Bu iradenin, anlamlı günün yıldönümünde aynı iradeyi takınmalı ve Taksim Meydanı'nda olmalıyız. Bu büyük direnişin ateşini söndürmemeli ve Gezi ruhunu her yerde yaşatmalıyız! Küçükçekmece'den bir DLB'li

7 İşçi sınıfının mücadelesi, devletin çizdiği sınırlara sığmaz! 1 Mayıs ta iki tablo vardı. Bir tarafta yoldaşlarım Kızılay da polisle çatışırken, üzerlerine plastik mermi ve gaz yağdırılırken, diğer tarafta kendilerine devrimci diyen örgütlerin Sıhhiye de hükümet tarafından izin verilen bir miting yapması büyük bir ayıptır. Bulunduğumuz yerde polis saldırısından dolayı kör kalan insanlar varsa ve devrimci olduğunu iddia eden örgütler halay çekerek miting yapıyorsa burada bir yanlışlık var demektir. Kızılay yerine hükümetin izin verdiği Sıhhiye de miting yapmaları Ethem yoldaşın anısına hakarettir. Bazı örgütler de Sıhhiye ye çağrı yapıp Kızılay a geldiler. Peki o kadar insanı Sıhhiye ye yönlendirmenin mantığı neydi? İşçi sınıfının haklarını hükümetin istediği yerlerde mi arayacaktık? Bu ne kadar doğru olurdu ve kendimize nasıl devrimci diyebilirdik? Kızılay da insanlar yaralanırken, gözaltına alınırken ve hatta vurulurken... Polisin bu şiddetinin ve baskısının işçi sınıfını Kızılay dan uzak tutma çabalarının tek sebebi işçi sınıfının başkaldırmasından korkmalarıdır. Unutmayalım ki Greif işçileri baskıların bizi yıldıramayacağını devletin istediği gibi hak aranmayacağını bize göstermektedir. Bütün bunlara rağmen işçi sınıfının hakkını devlette ve devletin istediği biçimde aramak isteyen varsa belirtmek gerek; İşçi sınıfının mücadelesi, devletin çizdiği sınırlara sığmaz! Ankara Türk Telekom Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi nden bir liseli Lİselİlerİn Sesİ -7 Ankara'dan liseliler: Sokaklar bizim! Ankara'da Batıkent ve Dikmen'den liseliler Gezi ruhuyla 1 Mayıs'ta alanlarda olma coşkularını paylaşıyorlar... - Haziran Direnişi nde nice fidanlarımızı katlettiler. 1 Mayıs ta Ethem in vurulduğu yerdeydik, bu 31 Mayıs'ta yine alanlarda olacağız! Batıkent Anadolu Lisesi'nden bir liseli - 1 Mayıs işçilerin emekçilerin sadece bayramı değil aynı zamanda ezenlere ve sömürenlere karşı direnişlerinin de günüdür. Bir liseli olarak ezenlerden hıncımızı almak için ben de direnişte, meydanlarda sesimi yükselttim. 1 Mayıs bir bayramdır fakat ayrıca direniş günüdür. Ethem yoldaş da bir işçiydi. Onun için de 1 Mayıs ta alanlara çıktık. Kızılay da onu da andık. - Bizler alanlarda büyüdük, kavgamızı da alanlarda büyüteceğiz. Sokaklar bizim! - Ne demiş Nazım; "Dövüşebilirim doğru bulduğum, haklı bulduğum, güzel bulduğum, her şey ve herkes için, yaşım başım buna engel değil." Batıkent Alparslan Lisesi nden liseliler - Sermaye devleti, işçi sınıfının örgütlü ve bir arada olmasından korktuğu için 1 Mayıs ta Kızılay ı yasakladı. Miting yeri olarak Sıhhiye ve Tandoğan ı göstererek işçi sınıfını şehir merkezinden uzak yerlere göndermeye çalıştılar fakat biz buna karşı çıktık ve tüm gücümüzle Kızılay ı zorladık. Sıhhiye ve Tandoğan a gidenler ise devletin amacına hizmet ederek işçi sınıfını böldüler ve şehir merkezinden uzaklaştırdılar. Ayrıca insanlar Kızılay da çatışırken, yaralanırken onlar halay çektiler. Kızılay iradesi koyan ve saatlerce direnen bizler Mayısı nda Kızılay da olmaya söz veriyoruz. Dikmen den bir DLB li

8 8 - Lİselİlerİn Sesİ Yolumuz işçi sınıfının yoludur! 1 Mayıs ta Ankara da iki farklı görüntünün ortaya çıkmasıyla herkesin çizgisi belli olmuş oldu. Bizler Greif işçilerinin yol gösterdiğini söylerken, yolumuzun işçi sınıfının yolu olduğunu vurgularken, bunu içi boş bir söylem olarak görme yanılgısına düşmesinler. Greif işçileri sendikal bürokrasiyi nasıl karşısına aldıysa, 1 Mayıs öncesi Kızılay ve Sıhhiye tartışmasında bizler de aynı şekilde Sıhhiye kararını alanların, sendika bürokratları olduğunu biliyor, işçi sınıfı adına karar veren bu sendika ağalarını karşımıza almış bulunuyorduk. Elbette sendikal mücadele içerisinde yer alan siyasi örgütler de bu kararda yadsınamaz bir etkendi. Özellikle Haziran Direnişi nden sonra kitlelerin eylem adresi haline gelen Kızılay ın, politik-manevi bir önemi varken, düzen sınırları içerisinde, pasif ve karar aşamasında işçilerin söz sahibi olmadığı Sıhhiye de ısrarcı olmanın altında işçi sınıfını militan ve fiili-meşru mücadeleden uzaklaştırma gerçeği yatıyor. Ama Greif işçileri buna en büyük örnektir ki, işçi sınıfının mücadelesi düzenin sınırlarına sığmaz. Sınıfın dinamizmini eritme çabaları boşunadır. Bu 1 Mayıs ta da liseliler olarak yolumuzun işçi sınıfına çıktığını, kurtuluşun ancak sınıfın kurtuluşuyla mümkün olacağını bir kez daha göstermiş olduk. Her 1 Mayıs ta olduğu gibi bundan sonraki 1 Mayıs larda da işçi sınıfının yanında olacağız. Sınıf kavgasında gençliğin dinamizmini sınıftan yoksun bırakmayacağız! Yaşasın Kızılay direnişimiz! Ankara'dan bir LS okuru Bizden korkuyorlar! Bizden korkuyorlar! Sermaye bu sene Taksim i yine yasakladı. Ve tüm İstanbul da terör estirdi. Sermayenin bu korkusu 39 bin polise dönüştü. Devlet işçi sınıfının birlik olmaması için elinden geleni yaptı. Ama işçi sınıfı ve devrimciler kararlılıkla direndi. Bu direniş Taksim in her bir sokağını sardı, militanca karşı konuldu. Biz DLB de işçi sınıfının yolundan ve onlarla aynı saflarda mücadelemizi verdik. Belki Taksim e giremedik. Ama şunu öğrendik, devlet işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışmasından korktuğu kadar hiçbir şeyden korkmuyor. Sermaye bu sene Taksim i yine yasakladı. Ve tüm İstanbul da terör estirdi. Sermayenin bu korkusu 39 bin polise dönüştü. Devlet işçi sınıfının birlik olmaması için elinden geleni yaptı. Ama işçi sınıfı ve devrimciler kararlılıkla direndi. Bu direniş Taksim in her bir sokağını sardı, militanca karşı konuldu. Biz DLB de işçi sınıfının yolundan ve onlarla aynı saflarda mücadelemizi verdik. Belki Taksim e giremedik. Ama şunu öğrendik, devlet işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışmasından korktuğu kadar hiçbir şeyden korkmuyor. Kartal dan bir DLB li Savaşmaya devam edeceğiz! Baskılar sökmeyecek! Sonuçta devletin terörünü hepimiz görüyoruz. 1 Mayıs olsun, Gezi olsun gözü dönmüş bir şekilde haklarını savunanlara karşı azgınca saldırıyorlar. Bunlara dur demeliyiz. Biz liseliler devletin aynı terörü ile bir evde karşı karşıya kalıyoruz. Evdeki terörden kaynaklı Taksim deki yoldaşlarımızla aynı barikatta olamadık. Taksim de olan yoldaşlarımız da yine evlerine geldikleri zaman anne-baba terörüne maruz kaldılar. Fakat artık yeter diyoruz. Bu baskılar sökmeyecek. Bundan böyle her yer Taksim, Yine faşist devletin baskı ve şiddet aygıtlarının gölgesinde bir 1 Mayıs geçirdik. Fakat onların günlerce öncesinden yaptıkları kara propagandalara rağmen yine Taksim de tarihine yakışır bir direniş sergiledik. Orada direnen işçilerle; Greif, Karşı, Feniş gibi direnen işçilerle aynı saflarda dövüştük. Sendikaların bürokratları kaçtı gitti ama biz sendikaların gerçek sahipleri ile mücadele ederek dosta-düşmana sınıf dayanışmasını gösterdik. DLB olarak en ön saflarda savaştık ve yine de savaşmaya devam edeceğiz. Kurtköy den bir DLB li Yaşasın işçilerin birliği! Baskılar sökmeyecek! 1 Mayıs ta işçi sınıfının yanında, faşist polis terörü karşısında DLB olarak devrimci bir bilinçle mücadele ettik. Liseliler olarak bu düzene karşı her yerde olduğumuzu gösterdik. 1 Mayıs ta sadece faşist polis terörüne karşı değil sendika bürokratlarına karşı da bir tutum aldık. Greif işçilerinin direnişlerine başından beri karşı tutum alanlar her zamanki gibi 1 Mayıs ta da en başından bırakıp gittiler. Biz DLB olarak Taksim de, birlik dayanışma ve mücadele gününde direnişçi işçilerle barikat başlarında geleceğimiz ve özgürlüğümüz için direndik. Bu verdiğimiz mücadeleyi zamanla geliştirip, güçlendirip alanlarda işçi sınıfının safında olmaya devam edeceğiz. Yaşasın işçilerin birliği! Kartal Atalar Endüstri Meslek Lisesi'nden bir DLB li Sonuçta devletin terörünü hepimiz görüyoruz. 1 Mayıs olsun, Gezi olsun gözü dönmüş bir şekilde haklarını savunanlara karşı azgınca saldırıyorlar. Bunlara dur demeliyiz. Biz liseliler devletin aynı terörü ile bir evde karşı karşıya kalıyoruz. Evdeki terörden kaynaklı Taksim deki yoldaşlarımızla aynı barikatta olamadık. Taksim de olan yoldaşlarımız da yine evlerine geldikleri zaman annebaba terörüne maruz kaldılar. Fakat artık yeter diyoruz. Bu baskılar sökmeyecek. Bundan böyle her yer Taksim, her yer direniş olacak! Kartal dan bir DLB li

9 Lİselİlerİn Sesİ - 9 Greif işçisinin yolundan direnişe! Fabrika ve okul, çuval ile defter ve kalem, ders ile vardiya... İlk bakışta birbirinden farklı gibi görünen bu kelimeler arasında hiçbir ilişki yokmuş gibi görünebilir. Ya da fabrika işgali ile liseli gençliğin eylem ve etkinlikleri arasında hiçbir bağlantı olmadığı yönünde bir tespitte bulunulabilir. Ancak, meseleye daha etraflıca yaklaşırsak bu saydıklarımızın birbirleriyle çok yakından bağlantılı olduğunu görürüz. Bahsettiğimiz, GREIF işçilerinin aylardır süren direnişidir. Dünyanın önde gelen tekellerine kaliteli çuvalların üretildiği GREIF fabrikasında yüzlerce işçinin 60 gün boyunca sürdürdüğü işgal eylemi sadece işçi sınıfı ve emekçiler için liseli gençlik için de büyük bir umut oldu. Taşeron köleliğine, düşük ücretlere, uzun çalışma saatlerine karşı bir başkaldırı niteliğinde olan Greif işgali ve direnişi uzunca bir süredir sermayenin kölelik dayatmaları altında ezilen işçi sınıfı adına anlamlı bir çıkıştı. Greif işçilerinin daha ilk günden şiar edindiği Bu daha başlangıç mücadeleye devam!, Her yer Greif her yer direniş! sloganları özünde biz liseli gençliğe yabancı sloganlar değildi. Bu sloganları, 2013 yılının Haziran ayı boyunca tanık olduğumuz Taksim Gezi direnişinden çok iyi biliyorduk. Tıpkı, dinci-gerici AKP iktidarı eliyle toplumsal hayata karabasan gibi çöken antidemokratik ve faşizan uygulamalara karşı açığa çıkan Gezi direnişi gibi işçi sınıfı cephesinden ortaya konan bu büyük direniş daha ilk günden itibaren birçok kesimin gündemine girdi. Mücadelemize ışık oldu! Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyayı kurma mücadelesinde tek devrimci sınıf olan işçi sınıfının saflarında yaşanan bu direniş, liseli gençlik olarak bizlerin mücadelesine de ışık tuttu. İstanbul Hadımköy'deki fabrikalarında 1 yılı aşkın süren sendikal örgütlenme mücadelelerinde kendi komitelerini kuran, hakları ve gelecekleri için işgal eyleminin yolunu tutan işçiler tıpkı Taksim Gezi Parkı'nda haftalar boyu süren komün deneyiminin farklı ama daha özel bir örneğiydi. İşgal ettikleri fabrikalarında dayanışmayı, paylaşımı öğrenen yüzlerce işçi bu süreçte sermaye devleti ve patronların gerçek yüzlerini daha net biçimde gördüler. 10 Şubat'ta başlayan ve 60 günün ardından bine yakın polis gücüyle sona erdirilen işgal eylemi, sermayenin ve onun tam hizmetindeki AKP'nin işçi sınıfı mücadelesinden duyduğu korkuyu çıplak bir biçimde bizlere gösterdi. Parasız eğitim hakkı talebiyle sokağa çıkarken devlet terörüne maruz kalıp cezaevlerine atılan liseliler gibi Greif işçileri de polis operasyonuyla işgal fabrikalarından çıkarıldılar. Birçok işçinin yaralandığı operasyon sırasında birçok işçi de yaralanırken fabrika çatısına çıkarak direnişlerini sürdüren bir grup işçi çetin hava şartlarına rağmen direniş bayrağını bırakmadılar. İşte, Greif işçilerinin açtığı bu yol bizlere önümüzdeki dönemde isyan ve direniş ruhunu gösterdi. Taksim Gezi Direnişi'yle barikat barikat ördüğümüz bu mücadele Greif işçilerinin mücadelesiyle bir adım ileriye taşındı. Ve bu mücadele, yeni isyan ve ayaklanmalara gebe olduğumuz günümüz koşullarında yolumuzun işçi sınıfının yolu olduğunu gösterdi. Her şeyden önce, gerici, piyasacı, ırkçı ve cinsiyetçi eğitim uygulamalarıyla karşı karşıya olduğumuz bir süreçte özgürlük ve gelecek mücadelesini kazanıma ulaştırmanın yolunun işçi ve emekçi çocukları olan bizlerin mücadelesinin Greif işçileri gibi milyonlarca işçinin mücadelesiyle birlikte olduğunu daha net gördük. Liselerde, dershanelerde gelecek ve özgürlük mücadelesi veren liseliler olarak bu çürümüş düzeni tarihin çöplüğüne gönderme göreviyle karşı karşıyayız. Bu başarmak için daha çok çalışmalı, her yeri isyan ve direniş alanına dönüştürmeliyiz. Kurtuluşumuzun tek yolu budur. İzmir'de GREIF'la dayanışma İzmir DLB, Greif işçileri ile dayanışma amacıyla Greif işgalinin 56. gününde Karşıyaka Çarşı'da dayanışma masası açtı. DLB'liler, Greif işçileri için imza ve maddi destek topladı.

10 10 - Lİselİlerİn Sesİ Bir yoldaş daha kazandım! Greif Çuval fabrikasındaki işgal ve direnişte yer alan işçilerden birinin oğluyla, bir lisenin gözünden fabrika işgal eylemini konuştuk. -Kendini tanıtır mısın? - Ben Greif işgalinin savunucularından ve işçilerinden bir babanın liseli oğluyum. - Greif'teki işgal eylemi ve direniş süreci aile içinde ve sende nasıl bir etki yarattı? - Greif işgali örgütsüz bir fabrikanın, örgütsüz bir işçi sınıfının sistemle olan bağlantısını çökertti ve topluma daha hür bakışlı insanlar kazandırdı. Biz bunu kendi ailemiz içinde de fark ettik. Daha önce sor olacağını düşünen, kaybedeceğini ve hatta daha fazla sömürüleceğini sanan annelerimiz-babalarımız bu işgalin örgütlü bir halde olduğu zaman nasıl başarılabileceğini öğrendi. Bizler liseliler olarak zaten bunun farkındaydık fakat büyüklerimizin önyargılarını kıramıyorduk. Bu işgal bizim onlara teorik olarak anlattıklarımızı pratiğe çevirme şekliydi. Sınıf mücadelesinin kavramını ve gerçeğini öğrenmiş oldular. - Liseli gençlik neden işçi sınıfı mücadelesinin yanında olmalı? - Bizler liseliler olarak sosyalist mücadelenin gelecekteki önderleri olma çabasındayız. Bunun için her daim işçi sınıfının örgütlenmesinin yanında olmalıyız. Çünkü, bizler gelecekteki işçi-emekçi sınıfıyız. Bu zengin (patron) sömürülen (işçi) duvarını yıkmaya şimdiden başlamalıyız. - Direniş sürecinde babana nasıl destek oldun? Ben her zaman Greif fabrikasında olamasam da her fırsatta oradaydım. BDSP'nin kurduğu çadırda kaldım, işçilerle aynı yemekten yedim. Babamla omuz omuza, kol kola verip slogan attım. Babam fabrikada mücadele verirken ben evde kaldığım zamanlar aileme onun yokluğunu hissettirmedim. Greif işgali babam ve benim için bir dönüm noktası oldu. O da zaten bu sistemin fakındaydı fakat ümitsizdi. Lakin bu işgal eylemi hem onun bu önyargısını kırdı hem de benim bir yoldaş daha kazanmamı sağladı. - Yaşadığımız sorunlar karşısında işçilerin, emekçilerin, gençliğin çözüm yolu nerededir? - Yaşadığımız sorunların en başında sistemin birilerini daha zengin yaparken birilerini daha da sömürmesi ve sistemin bize verdiğini kabul etmemizi istemesi ve hatta onlardan duacı olmamızdır. Biz bu kölelik sistemini yıkacak, talan edeceğiz ki bir daha bu pis şeytan başka yerden baş göstermesin. Bunun olabilmesi için sosyalist-komünist mücadeleye tam destek vermeliyiz çünkü bu dünya bizim, gelecek biziz. Kendin için mücadeleye destek ver ve kendine daha yaşanılabilir bir dünya yarat. Liselilerin Sesi / Avcılar Greif işçisi yol gösteriyor! Greif işçisi yol gösteriyor! 10 Şubat 2014 günü taşeronluğa, kölece çalışma koşullarına karşı fabrikayı işgal etmiş, bu ülkenin onurlu, haysiyetli Greif işçileri bizlere, işçi-emekçi çocuklarına yol gösteriyor, direnişin ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlatıyorlar. Greif işçileri sadece emeklerini, haklarını savunmuyor, aynı zamanda Türkiye proletaryasının kimliğinin yozlaştırılmasına da karşı çıkıyorlar. Bizler işçi-emekçi çocukları olarak eğitim hayatımızın hemen ardından iş hayatına girecek ve tıpkı Greif işçileri gibi kölece çalıştırılacağız. Bizler bugün, Greif işçisinin onurlu mücadelesiyle aslında hak aramanın nasıl olması gerektiğini gördük. Hak ararken yapılan eylemlerin zorla, şiddetle nasıl sonlandırılmaya çalışıldığını gördük. Greif işçileri bu mücadeleyi bir bakıma bizlerin geleceği, işçi ve emekçilerin yarınları için de veriyorlar. Dolayısıyla Greif işçileri kazanırsa hepimiz, tüm işçi sınıfının bireyleri olarak kazanmış sayılacağız. Greif direnişi Türkiye işçi sınıfı tarihinde bir mihenk taşı olmuştur. Artık yeni Greifler yaratmamız için büyük bir tecrübe olmuştur. Bugün biz şçi-emekçi çocuğu öğrenciler olarak payımıza düşen bu onurlu mücadeleye, sınıf kavgasına omuz vermek, destek olmak ve direnişi büyütmektir. Artık tahta sandıkları ve konteynırlardaki oy pusulalarını unutmalı, fabrikaları, okullarımızı işgal etmeliyiz. Yaşasın Greif işçisinin onurlu mücadelesi! 10 Şubat 2014 günü taşeronluğa, kölece çalışma koşullarına karşı fabrikayı işgal etmiş, bu ülkenin onurlu, haysiyetli Greif işçileri bizlere, işçi-emekçi çocuklarına yol gösteriyor, direnişin ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlatıyorlar. Greif işçileri sadece emeklerini, haklarını savunmuyor, aynı zamanda Türkiye proletaryasının kimliğinin yozlaştırılmasına da karşı çıkıyorlar. Bizler işçi-emekçi çocukları olarak eğitim hayatımızın hemen ardından iş hayatına girecek ve tıpkı Greif işçileri gibi kölece çalıştırılacağız. Bizler bugün, Greif işçisinin onurlu mücadelesiyle aslında hak aramanın nasıl olması gerektiğini gördük. Hak ararken yapılan eylemlerin zorla, şiddetle nasıl sonlandırılmaya çalışıldığını gördük. Greif işçileri bu mücadeleyi bir bakıma bizlerin geleceği, işçi ve emekçilerin yarınları için de veriyorlar. Dolayısıyla Greif işçileri kazanırsa hepimiz, tüm işçi sınıfının bireyleri olarak kazanmış sayılacağız. Greif direnişi Türkiye işçi sınıfı tarihinde bir mihenk taşı olmuştur. Artık yeni Greifler yaratmamız için büyük bir tecrübe olmuştur. Bugün biz şçi-emekçi çocuğu öğrenciler olarak payımıza düşen bu onurlu mücadeleye, sınıf kavgasına omuz vermek, destek olmak ve direnişi büyütmektir. Artık tahta sandıkları ve konteynırlardaki oy pusulalarını unutmalı, fabrikaları, okullarımızı işgal etmeliyiz. Yaşasın Greif işçisinin onurlu mücadelesi! Yaşasın proletaryanın örgütlü mücadelesi! Küçükçekmece'den bir DLB'li

11 Lİselİlerİn Sesİ -11 Soma nın hesabını soracağız! İşçi katili sömürü düzenine karşı direnişi büyütelim! AKP nin temsil ettiği sömürü ve zorbalık düzeni can almaya, yeni katliamlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Burjuvazi ve onun devletinin dümenindeki AKP iktidarı adeta bir cinayet şebekesi gibi çalışıyor. Ülke genelinde faşist baskı ve terörde sınır tanımayan, devletin tüm imkan ve olanaklarını toplumsal muhalefeti ezmek için hoyratça kullanan AKP iktidarı, sermayeye ve patronlara olan sadakatinin bedelini yüzlerce işçiye kanıyla, canıyla ödetiyor. Bunun en büyük kanıtı, 13 Mayıs günü Manisa nın Soma ilçesindeki maden ocaklarında yaşanan kitlesel işçi katliamıdır. Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru nun eşi Melike Doğru'nun 30 Mart yerel seçimlerinde AKP den Soma Belediye Meclis üyesi seçilmesi bu kirli ilişkinin en büyük kanıtıdır. Ellerinde Ethem in, Ali İsmail in kanını taşıyan katillerin madenciler için döktükleri ve dökecekleri timsah gözyaşları bizi kandıramaz. Maden ocaklarına sağlam giren işçileri kefenle çıkaranların adları tarihe, işçi katilleri olarak yazılacaktır. Gözünü kar ve rant hırsı bürümüş bu asalakların gözü öylesine dönmüştür ki, AKP nin bakanlarının iki hafta önceki denetimle mevzuata uygun dedikleri Soma daki maden ocağından çıkan cesetler içerisinde henüz daha 15 yaşında yerin yüzlerce metre altına indirilen bir çocuk işçinin cenazesi çıkarılmıştır. Bu saatten sonra, Soma da yaşanan işçi katliamının sorumluları çok açık biçimde sermayenin asalak patronları ve onların tam destekçisi AKP iktidarıdır. Soma da katledilen işçilerin hesabını sormak, işçi ölümlerine artık yeter demek ve yeni işçi katliamlarının önüne geçmek, bu düzene karşı gelen ve özgürlük mücadelesi veren biz liseliler için de önemlidir. Soma daki madende can veren 15 yaşındaki kardeşimizin, işçi abilerimizin hesabını sormak için tüm kentleri eylem alanına çevirelim. Sömürü düzenine karşı direnişi büyütelim! Devrimci Liseliler Birliği 14 Mayıs 2014 DLB, Hesap sormaya, boykota çağırdı Kartal Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Soma da yaşanan katliama sessiz kalmamaya çağırdı. Yaşanan katliamın boyutları gözler önündeyken Kartal DLB yazılamalar yaparak liselileri boykota çağırdı. Liselilerin yoğun kullandığı güzergâhlar Soma için boykota!, Madencinin katili sermaye devleti!, Katil devlet hesap verecek! şiarlı yazılamalar yapıldı. Liselilerin Sesi / Kartal

12 12 Lİselİlerİn Sesİ - İş kazası değil, katliam! Liseliler Soma için boykottaydı Liseliler Soma daki katliama sessiz kalmayarak okullarda boykota çıktı. Kartal daki okullarda Soma için ders yoktu 14 Mayıs günü gün boyunca lise, dershane ve ortaokullarda boykota ve eylemliliklere çağrı yapan Kartal DLB, 15 Mayıs günü saat da bir eylem geçekleştirdi., Kara elmas tabut olmuş gerekirse ölün derler Artık kaybedecek bir şey yok! pankartının arkasında toplanan liseliler baretleri, yüzlerinde kömür makyajları ve DLB yazılı dövizleri ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca çevredeki gençler ve emekçiler sloganlarla eyleme, Soma daki katliamın hesabını sormaya çağırdı. Bu çağrı çevredeki herkes tarafından ilgi ile karşılandı. Birçok insan yürüyüşe katılarak destek verirken birçok kişi de alkışlarla desteğini gösterdi. Çay bahçelerinden geçen yürüyüş korteji İş Bankası'nın önüne gelindiğinde oturma eylemi biçimine dönüştü. Burada baretler, pankart ve DLB yazılı dövizler yere serilerek DLB adına basın metni okundu. Ardından saygı duruşu yapıldı. Kartal DLB, eylemin ardından geniş katılımlı bir toplantı geçekleştirerek eylemi değerlendirdi. Haftayı planlama yapan DLB liler sonra toplantıyı sonlandırdı. Lise ve ortaokullarda eylemler Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde, sabah girişte Soma yı protesto için siyah tişört giyen öğrenciler okula alınmadı. Buna tepki olarak girişte birçok öğrenci 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu esnasında idare Saygı duruşu falan yapmıyoruz diyerek anons yaptı. Öğlen arasında tekrar bahçede birçok öğrenci oturma eylemi yaparak katliamı protesto etti. İdare yine bahçede oturan öğrencilerin çantalarına tekme atarak eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Fakat başarılı olamadı. Kartal Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, teneffüste bir ayara geldi. Birçok öğrenci üzerinde siyah tişörtlerle okula geldi. Bahçede toplanan öğrenciler yere yatarak SOMA

13 Lİselİlerİn Sesİ - 13 yazdılar. Eylem alkışlarla sonlandırıldı. Cevizli Lisesi, liseliler sabah girişte 3 dakikalık saygı duruşu geçekleştirdi. Okula giren öğrencilerin birçoğu siyah tişörtleri ile geldi. Yönetim öğrencilerin baskısından kaynaklı müdahale edemedi. Sessiz protestonun ardından derslere geçildi. Kartal Kız Teknik Meslek Lisesi, öğrenciler yine öğlen arasında siyah tişörtlerini giydiler. Bahçeye inen öğrenciler sloganlarla katliama tepki gösterdiler. Saygı duruşu ile eylem sonlandırıldı. Yavuz Selim Ortaokulu, siyah tişörtlerle okula gelen öğrenciler saatleri arasında okulun bahçesinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem boyunca Her yer Soma, her yer direniş!, Her yer Taksim, her yer direniş!, Acının rengi kömür karası! sloganlarını haykırdılar. Saygı duruşunun ardından alkışlarla bitirilen eyleme birçok öğretmen destek verirken bir kısım öğretmen de yaşınız daha küçük diyerek tepki gösterdi. Şey Şamil Ortaokulu, öğrenciler okula siyah tişörtlerle geldiler saatleri arasında derslere girmeyerek oturma eylemi gerçekleştirdiler. Eylem boyunca sloganlar atan öğrenciler resim defterlerine bir avuç kömür bir ömür eder mi? yazdıkları kağıtları taşıdılar. Saygı duruşunun ardından eylem sonlandırıldı. Sefaköy'de liseliler Soma için sokaktaydı! Sabahleyin Dr. Oktay Duran Meslek Lisesi'nde gerçekleşen ders boykotunun ardından, Sefaköy'de çeşitli liselerden öğrenciler gerçekleştirdikleri eylemle Soma'nın hesabını sorma çağrısı yaptı. Öğrenciler pek çok öğretmenlerinin grevde olduğunu belirtirken eylemlerini öğlen arasında da sürdüreceklerini söylediler. Marmara Lisesi öğrencileri 15 Mayıs günü dersleri boykot ederek Soma'da katledilen madenciler için bahçede saygı duruşu gerçekleştirildi. Hemen ardından da sloganlar eşliğinde öğrenciler bahçede oturarak SOMA yazısı yazdı. 16 Mayıs günü ise öğle arasında saygı duruşu yapıldı ve Soma için sloganlar atıldı. Ardından da bahçede yine SOMA yazısı yazıldı. Kanarya Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri gün boyu okulda derslere girmezken okul çıkışında toplanarak eylem çağrısı yaptılar. Okul çıkışında Devrimci Liseliler Birliği imzalı Soma'da katledilen maden işçilerinin hesabını sormak için sömürü düzenine karşı mücadeleyi yükseltelim! bildirileri dağıtıldı. Tüm öğrencilerin toplanmasının ardından Kadriye Moroğlu öğrencileri kendi hazırladıkları dövizleri açarak yürüyüşe başladılar. Sloganlar eşliğinde Sefaköy merkeze kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Ardından liseliler Armoni Park AVM önünde oturma eylemine başladılar. Oturma eylemi boyunca konuşmalar gerçekleştirildi ve Soma'da ölen madenciler için saygı duruşu yapıldı. Bir liselinin Soma için yazdığı şiir okundu. Çevre liselilerden liselilerin gelmesinin ardından tekrar yürüyüş başladı. Sloganlarla AR-EL Üniversitesi önüne yüründü. AR-EL Üniversitesi'nin önünde de tekrar oturma eylemi yapıldı ve burada da açıklama yapıldı. Ardından tekrardan farklı liselilerden ve dershanelerden öğrencilerin katılması ile yürüyüşe başlandı. Bağlar Caddesi'nden Zehra Mustafa Dalgıç ve Atatürk Kız Meslek Lisesi önüne yüründü. İki liseden de camlardan bakan liseliler alkışlarla eyleme destek oldular. Eylem Kadriye Moroğlu Lisesi önünde yaklaşık yüz kişi ile başlarken, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Lisesi, Sefaköy Anadolu Lisesi, Halkalı İMKB Lisesi, Mustafa Barut Lisesi, Dr. Oktay Duran Meslek Lisesi, Nahit Menteşe Meslek Lisesi, Küçükçekmece Kuyumculuk Lisesi'nden öğrencilerin katılımı ile sayı arttı. Eyleme Devrimci Liseliler Birliği de katıldı. Bursa da okul yönetiminden engelleme Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'nde öğrencileri Soma için dersleri boykot etmek istedi. Saygı duruşu yapılacağı an okul idaresi ve faşistler tarafından öğrencilere müdahale edildi ve bazı öğrencilere şiddet uygulandı. Ertesi gün boykotu dağıtanları protesto etmek ve yeniden bir anma yapmak için sabahcı ve öğlenci öğrenciler tarafından karar alındı. Lakin okul yönetimi boykotu önceden haber aldığı için sabahcı ve öğlencileri değişik zaman dilimlerinde okula öğretmenler ve idareciler eşliğinde sokarak boykota izin vermediler. Bir sonraki gün de sivil ve resmi polisleri okula çağıran yönetim okulu adeta karakola çevirdi. Kapı önüne ve okul içine sivil polisleri yerleştirdi. Ankara da liseliler Soma'ya ses verdi! Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi'nde liseliler sabah saatlerinde okul bahçesinde derslere girmeyerek

14 14 - Lİselİlerİn Sesİ bir araya geldiler. Daha sonra bahçede oturma eylemine başlandı. Liselilerin oturma eylemi üzerine okul müdürü ile birlikte birkaç öğretmen gelerek liselileri dağıtmaya çalıştı. Öğretmenlerin bu tutumu üzerine saygı duruşu yapılması istendi. Saygı duruşunun ardından Her yer Soma, her yer facia! sloganı atıldı. Bütün 9. sınıflar tarafından sahiplenilen slogan hocaların tepkisi ile karşılandı. Sloganı başlatan liseli, öğretmenler tarafından soruşturmaya çekildi. Müdürün tehditlerine rağmen (okuldan çıkarmamak üzere tehditler savurdu) DLB lilerin de içinde bulunduğu liseliler boykot kararına uyarak Ankara'da gerçekleşen eyleme katıldılar. Ayrıca Kızılay ra onlarca liseli polisin saldırılarına karşın Güvenpark ta eylemi sürdürdü. Siyah giyinen liseliler Soma da katliamın sorumlularını teşhir etti. Sincan da çeşitli liselerden yan yana gelen liseliler 16 Mayıs günü Soma da yaşanan işçi katliamını protesto etti. Yaklaşık 50 kadar liseli Lale Meydanı nda bir araya gelerek Sincan uyuma madenciye sahip çık, Soma işçisi onurumuzdur gibi sloganlarla seslerini duyurdular. Ayrıca bir liseli söz alarak zenginlerin evlerindeki şöminelerin yanabilmesi için işçiler hayatlarından oluyorlar diyerek kitlenin tepkisini dile getirdi. Liselilerin Sesi / Ankara-Bursa-Kartal-Küçükçekmece Soma protestosu Küçükçekmece'deki liseliler 16 Mayıs günü bir kez daha sokaklardaydı. Armoni Park alışveriş merkezi önünden başlayan eylem Sefaköy Ar-El Üniversitesi'ne kadar sürdü. Çeşitli liselerden pek çok liselinin biraraya geldiği eylem Ar-El Üniversitesi'nin önünde kısa bir forumla devam etti. Üniversitelilerin de davet edildiği eylem daha sonra mahalle arasında devam etti. Üç lisenin önünden geçilirken en son Eşref Bitlis Lisesi'nin önünde eylem sonlandırıldı. Eylem bitirildiği sırada liselilerin yanına gelen sivil polisler, trafiğin kesilerek yürünmesinin yasal olmadığı şeklinde taciz ve tehditlerde bulundular. Liselilerin kararlı duruşu sayesinde polisler susturulurken, kitle sloganlarla dağıldı. Gebze de liseliler sokaktaydı bulunuldu. Etrafta toplanan emekçiler eylemi sahiplenerek, saldırmak isteyenleri uzaklaştırdı. Hesap sormaya, sokağa! DLB den oturma eylemi Gebze Devrimci Liseliler Birliği 14 Mayıs günü, Soma'daki işçi katliamına karşı Gebze Eski Çarşı önünde oturma eylemi başlattı. Baretlerin ve dövizlerin yer aldığı eylemde "İşçiler mezarda, patronlar sarayda!", "Soma'nın hesabı sorulacak!", "İş kazası değil bu bir cinayet!" sloganları atıldı. Eylemin başlamasının ardından sözlü taciz ile birlikte saldırı girişimlerin de 17 Mayıs günü Saat da Eski Çarşı Çeşme önünde biraraya gelen liselilerin eylemine birçok emekçi de destek oldu. Oturma eyleminde Kara elmas tabut oldu Maden değil mezar kazdıranlardan hesap soracağız! pankartıyla birlikte Kaza değil cinayet! Kader değil katliam!, DLB Soma işçisinin yanında!, Soma için hayatı durdur!, İşçiler greve, öğrenciler boykota!, Sözün bittiği yer: SOMA!, İşçilerin katili sermaye devleti! şiarlı dövizler kullanıldı. Soma da işçi katliamından karelerin yer aldığı fotoğraflar da eylemde taşındı. Yarım saatlik oturma eylemi sonrasında yürüyüş başladı. Kent Meydanı na doğru sloganlarla yüründü. Kent Meydanı nda yapılan konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı na gidilerek burada bir açıklama yapıldı. Burada yapılan konuşmada, işçi ölümlerinin ilk olmadığına, bu düzen devam ettiği sürece de son

15 Lİselİlerİn Sesİ - 15 olmayacağına vurgu yapılarak iş cinayetlerinin sebebinin sermaye düzeni olduğu anlatıldı. Açıklamanın ardından oturma eylemi de sloganlarla, konuşmalarla devam etti. İşçilerden ve gençlerden oturma eylemine katılım oldu.. Oturma eyleminin ardından Eski Çeşme önüne kadar sloganlar tekrar yüründü. Burada, yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Madenler cehennem, işçiler köle kalmayacak! sloganı atıldı. Darıca da da liseliler bir yürüyüş gerçekleştirerek Soma daki maden işçilerinin yanında olduklarını dile getirdiler. Gebze Çarşı da biraraya gelen liseliler de bir yürüyüş ile Soma daki işçi katliamını protesto ettiler. Liseliler Kadıköy de Berkin için yürüdü! DLB madenciler için yürüdü Fotoğraf sergisi ve eylem Gebze Devrimci Lisesiler Birliği 19 Mayıs günü de Soma için eylem gerçekleştirdi. Çamlık Parkı nda Saat de toplanan öğrenciler Kara elmas tabut olmuş Maden değil mezar kazdıranlardan hesap soracağız! pankartı açtı. Soma daki maden fotoğraflarıyla bir sergi oluşturuldu. Eylemde Soma için hayatı durdur!, Devrimci Liseliler Birliği Soma İşçisinin yanında!, İşçiler greve, öğrenciler boykota!, Sözün bittiği yer: SOMA! dövizleri yer aldı. Daha sonra oturma eylemi gerçekleşti. Yapılan konuşmalarla Soma da yaşanan işçi katliamı anlatıldı ve hesap sorma çağrısı yapıldı. Bir grup öğrenci de Cumhuriyet Meydanı ndan Kent Meydanı na sloganlarla gelerek DLB eylemine destek verdi. Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan M&T Reklam işçileri de eylemde söz aldı. Direnen işçiler adına bir kadın işçi konuşma yaptı. Eylem sırasında patronların sömürüsünü anlatan bir şiir okunup, Madenci Marşı dinletildi. Öfkeli sloganlarla süren eylemde yapılan konuşmalarla fabrikalarda, liselerde yaşanan sorunlar anlatılarak örgütlü mücadele çağrısı yapıldı. Eyleme emekçiler ve öğrenciler katılarak destek verdi. Liselilerin Sesi / Gebze Kadıköy Liseli Forumu 24 Mart ta yaptığı eylemle Berkin Elvan ı andı. Berkin Elvan ı unutmayacağız, katillerini affetmeyeceğiz! sözleriyle başlayan açıklamada genç yaşta Yunanistan da katledilen Alexis, Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz da anıldı. Devletin katliamcı kimliğinin teşhir edildiği açıklamada Berkin i de devletin katlettiği vurgulandı. Ankara DLB 17 Mayıs günü, Soma'da katledilen madenciler için yürüyüş yaptı. "Soma'nın katili sermaye devleti" dedi. DLB Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Heykeli önünde buluşarak Olgunlar Caddesi'ndeki Madenci Anıtı'na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksel Caddesi'nde yapılan 15 dakikalık oturma eylemiyle çevredeki gençler ve emekçiler sokağa, eyleme, hesap sormaya çağrıldı. Oturma eylemi ve yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda Soma katliamının bir ilk olmadığı, kapitalizmin birkaç yüz yıllık tarihinin katliamlarından biri olduğu belirtilerek, kapitalizmin işçileri, gençleri ve tüm ezilenleri ölüme terkettiği vurgulandı. Madenci Anıtı önünde yapılan konuşmada da, sermaye devletinden hesap sormaya bir günlük eylemlerin yeterli olmayacağı, önemli olanın bu düzenin yıkılması için verilecek devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmek olduğu vurgulandı. Burada da bir şiir okunarak eylem sonlandırıldı. Eylem sırasında çevredeki liseliler de sloganlarla, alkışlarıyla ve yürüyüşe katılarak eyleme destek oldular. Adana Kozan'da "Soma" Adana Kozan'da "Soma" Adana'da da öğrenciler maden işçileri için eylemdeydi. Kozan İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri, beyaz olan okul formaları yerine okula bir günlüğüne siyah tişört ve elbiseler giyerek geldi. Öğrenciler, tenefüste ise okulun bahçesinde yan yana gelerek "Soma" yazdılar. Adana'da da öğrenciler maden işçileri için eylemdeydi. Kozan İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri, beyaz olan okul formaları yerine okula bir günlüğüne siyah tişört ve elbiseler giyerek geldi. Öğrenciler, tenefüste ise okulun bahçesinde yan yana gelerek "Soma" yazdılar.

16 16 - Lİselİlerİn Sesİ İzmir de liseliler katliama sessiz kalmadı! Menemen de oturma eylemi Türkiye'nin gericiliği güçlü olduğu kadar devrimci dinamikleri de güçlüdür Menemen Meydan da toplanan liseli ve ortaokullu gençler Soma için oturma eylemi yaptı. Menemen lisesi, Şehit Kemal İlköğretim Okulu, Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu vb. çeşitli lise ve ortaokullardan toplanan gençler, Soma da yaşanan işçi katliamlarına sessiz kalmamak için Menemen Cumhuriyet Meydanı nda bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdiler. Oturma eylemi sırasında Kömür bitti, Üzüntümüzün nedeni Soma, Demek ki neymiş güzel kardeşim, o dağıtılan kömür bedava değilmiş gibi dövizleri taşıdılar. Türkiye uluslararası ilişkilerin çok kritik bir bölgesinde. Tayin edici düğümlerin birbirine eklemlendiği bir yerde, dolayısıyla sonuçta belirleyici rol oynayabilecek bir bölgede. Böyle bir ülke olayların genel gidişinin dışında kalamayacağı gibi, etkili bir şekilde öne de çıkabilir. Türkiye nin gericiliği güçlüdür, fakat aynı şekilde devrimci dinamikleri de... Türkiye nin burjuvazisi güçlüdür, ama aynı ölçüde anti-tezi olan sınıf, işçi sınıfı da... Türkiye işçi sınıfı çapında bir işçi sınıfı yok Ortadoğu da. Ortadoğu dan da öteye, Rusya yı dışında tutarsanız Türkiye yi çevreleyen bütün bir bölgede yok. Türkiye işçi sınıfının etkin bir harekete geçişi bütün Ortadoğu da Türkiye yi bir odak haline getirecektir, sayın ki Türkiye devrimini... İzmir DLB toplandı! Toplantıda öncelikle Soma katliamı ve sonrasında gelişen süreç değerlendirildi. İşçi sınıfının mücadele deneyimlerine ortak olmak ve direnişçilere destek vermek gerekliliği vurgusu ile birlikte 19 Mayıs Pazartesi günü BDSP ile birlikte Aliağa direnişçilerinin ziyaret edilmesine karar verildi. Ara tatilde başlatılan ve süreç içerisinde devam ettirilmesine karar verilen Devrim Okulları nı planlayan DLB'liler bu kapsamda ilk ders olarak Toplumlar Tarihi nin işlenmesine ve ilk dersin 25 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi nde yapılmasına karar verildi. Liseliler Sesi / İzmir Antalya da liseliler engellendi Antalya Çağlayan Lisesi'nde öğrenciler Soma'da ölen işçiler için anma ve saygı duruşu yaptılar. Öğrenciler okul bahçesinde bedenleriyle Soma yazdılar. Okul idaresi ise eyleme izin vermeyerek müdahale etti. Önce okulun müdür yardımcıları tarafından engellenmek ve dağıtılmak istenen öğrenciler, daha sonra okul müdürünün de devreye girmesiyle dağıtıldı. Öğrenciler, idarecilerin bu tavrına tepki gösterdi. Edremit'te Soma eylemi! Balıkesir Edremit te liseliler Soma da katledilen işçiler için oturma eylemi ve saygı duruşu gerçekleştirdi. Edremit Kent Meydanı nda saat te toplanan liseliler Hükümet istifa!, Susma sustukça sıra sana gelecek! ve Edremit Soma'ya sahip çık! sloganları atarak çevrede bekleyenlere yönelik konuşmalar gerçekleştirdiler. Liseliler yaptıkları konuşmalardan sonra sloganlarla oturma eylemlerini devam ettiler.

17 Lİselİlerİn Sesİ - 17 Çürümüş düzeniniz, kokuşmuş eğitim sisteminiz sizin olsun! Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğrenci Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı na girdi. Haziran ayı içerisinde de Lisans Yerleştirme Sınavları bizleri bekliyor. Oysa bizler sistemin ne derece çürüdüğüne, ne derece kokuştuğuna şifre skandallarıyla şahit olmuştuk. Eğitim sisteminde, emeğin hiçbir değerinin olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Özel okulların olduğu, şifre skandallarının yaşandığı bir sistemde, işçi ve emekçi aileler, çocuklarını bir şekilde dershane ya da özel dersle destekleme telaşına düşüyorlar. Devlet okullarında verilen eğitimin niteliğinden tutun, eğitim gören öğrenci sayısına kadar özel okullarla kıyaslanması mümkün dahi değildir. Dolayısıyla aile biliyor ki; verilen eğitim niteliksiz ve dışarıdan desteklenmediği koşullarda çocuğunun başarılı olma olasılığı yok. İşçi ve emekçi ailelere böylece bir yük daha yüklenmiş, zaten zor getirdiği ay sonunu düşünürken, bir de psikolojik olarak çocuğunu göndermek zorunda hissettiği dershane ya da özel dersin maliyetini karşılama yükü yüklenmiş oluyor. Bir yanda işçi emekçi ailelerin endişesiyle katmerleşen geçim sıkıntısı, bir yanda özel okullar ve şifre skandallarıyla dolu burjuva düzen gerçekliği. Üniversiteyi kazanıp, başarılı bir şekilde bitirdiğinizde bile hayatınızdaki sıkıntıların biteceğini düşünürsünüz. Yıllardır iyi bir hayat için çalışıp çabaladığınız, artık rahata ereceğiniz düşüncesi oluşacak zihninizde. Oysa burjuva düzende bir işe girebilmeniz için, birilerini tanımanız gerekir. Bir meslek lisesi öğrencisi arkadaşımın başından geçenleri aktarmak burada yerinde olacaktır. ODTÜ ye stajyer olarak girmek istemiş ve başvuru formu doldurmak için üniversiteye gitmişti. Kimin yakınısın? sorusuyla karşı karşıya kalınca şaşırıp ne diyeceğini bilememiş. Kimsenin deyince başvurularla ilgilenen yetkili, burada çalışan bir yakını olmadığı koşullarda staj başvurusunun kabul edilmeyeceğini, formu doldurmanın çok bir şey değiştirmeyeceğini eklemiş. Okul puanının bile söylenmesine gerek kalmadan oradan ayrılmış. Yanımıza geldiğinde meseleyi gözleri dolarak anlatmıştı. Özetle burjuva düzen, sizi okulda yazılı sınav ve sözlülerle, lise ve üniversite sınavları ile oyalamaya devam etmek zorundadır. Siz sınavları düşünürken ki aslında geleceğimiz için çabaladığımızı sanarak bu sınavlara hazırlanırız- burjuva düzen size çizdiği hayatı adım adım uygulatır siz farkında olmadan. Okula başla, okulda yazılıları düşün, liseye girmek için çalış, üniversiteye girmek için çalış, erkeksen askerliğini yap, iyi bir ev, iyi bir araba satın al... Sizin hayaliniz de bu mu? Gerçekten bunlar olduğunda mutlu mu olacaksınız? Hayatınızın en önemli sınavı olarak gördüğünüz, sadece sınava hazırlanarak kendinizi her şeye kapattığınız zamanlardan sonra, özel üniversiteye gidip çaba göstermeden toplum gözünde en iyi statüye sahip mesleklerin diplomasına kolaylıkla sahip olan bir kesim varken? İşte sınıf ayrımı bu kadar basit aslında. Bizler devlet okullarında niteliksiz bir eğitim görerek, eşit olmayan bu düzende, şifre skandallarıyla dolu sınavlara girmek, bu düzenin bize dayattığı hayatı yaşamak istemiyoruz. Özgür ve onurlu bir yaşamın mücadele etmekten geçtiğini, tüm kazanılmış hak ve yasaların mücadele edilerek kazanıldığının bilincindeyiz. Bu düzenin bataklığında yok olmaktansa o bataklığı kurutmakta kararlıyız! E. Dicle

18 18 - Lİselİlerİn Sesİ DENİZLERİN İZİNDE, DEVRİM YOLUNDAYIZ! Denizler direnmenin, cesaretin, başkaldırışın simgeleridirler. 60 lı yıllarda dönemin anti-emperyalist mücadelelerinde en ön saflarda, ezilen halklardan ve işçi sınıfından yana saf tutmuş, gençliğin dinamizmini sınıfla buluşturmada önemli bir rol oynayarak tarihin sayfalarında yerlerini almışlardır. Denizler TİP in parlamenter çizgisini aşan, legal düzlemde düzen içi çözümlere sığmayan mücadele çizgileri ile günümüzde legal-parlamenter düşler kuran ve Denizler in yolunu yürüdüklerini iddia eden siyasal anlayışlara da yanıt olmuşlardır. Bugün mesele onları anmak değil yaşatmaktır. Onları yaşatma görevi mücadeleyi devrimci temelde ele alan, devrim ve sosyalizm bayrağını yükselten ve daha da yükseltmeyi hedefleyen genç komünistlerin omuzlarındadır. Bizler biliyoruz ki katledilen her devrimci geride izlenecek bir yol bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Onurlu bir direnme geleneği, devrimci mirasları ile de her daim bu yolu aydınlatmaya devam edecektirler. Bu yolda tıpkı onlar gibi düşenler olacaktır. Bizler yine biliyoruz ki bu topraklara devrimci tohumlar serpilmiştir. Dallarından koparılan, darağaçlarında idam edilen, işkencehanelerde, cezaevlerinde katledilen, ölüm oruçlarında ölümsüzleşen her devrimci tohumlar bırakır bu toprağa, çatlar toprak yeni filizler yeşerir.. Yeni filizlenecek neferler var! Çoğaltın darağaçlarınızı, işkencehanelerinizi, cezaevlerinizi, Denizler, Yusuflar, Hüseyinler gibi dava yolunda yürüyecek, sehpaları tekmeleyecek, onlar gibi ölümsüzleşinceye, zafere erişinceye kadar yarın için dövüşecek daha çok yiğit komünist var! Her üniversiteye, her liseye, her fabrikaya sosyalizmin soluğunu taşıyacak, Denizler in yolundan devrime yürüyecek genç komünistler var! Evin Dicle

19 Lİselİlerİn Sesİ -19 Gelecek bizim! Denizler biziz! 6 Mayıs 1972'de faşist devlet tarafından idam edilerek katledilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan, 42. ölüm yıldönümlerinde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerle anıldılar. Avcılar'da anma yürüyüşü Avcılar'da Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu ile 6 Mayıs anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Marmara Caddesi nde düzenlenen yürüyüşte kızıl bayraklarını dalgalandıran sınıf devrimcileri üzerinde üç yiğit devrimcinin resminin bulunduğu, Kavgamızda yaşıyorlar! Denizler in yolunda devrime, sosyalizme! yazılı pankartlarını açtılar. DLB ise Deniz Yusuf Hüseyin Kavgamızda yaşıyorlar! yazılı pankart ile yürüyüşte yerini aldı. Yürüyüşün ardından BDSP adına basın açıklaması yapıldı. Greif işçilerinin de katıldığı 6 Mayıs anması coşkulu ve kitlesel bir şekilde gerçekleştirildi. Kartal'da yürüyüş Kartal DLB, 6 Mayıs günü Denizler için yürüyüş gerçekleştirdi. İş Bankası önünde DLB adına okunan basın açıklamasında Denizler in yiğitçe ve hakkıyla vermiş oldukları devrim mücadelesi anlatıldı. Son olarak Denizler in bıraktığı mirası genç komünistlerin Haziranlar da, 1 Mayıslar da ve yaşamın her alanında barikatlarda kararlılıkla ileri taşıdığı ve taşıyacağı söylendi. Sincan'da Denizler söyleşisi Sincan DLB, Denizler in mücadelesi üzerine söyleşi gerçekleştirdi. 1 Mayıs ın değerlendirilmesinin ardından öncelikle '60 lı yıllardaki gençlik ve işçi hareketleri üzerinde duruldu. Ardından '68 kuşağının TİP reformizmini ve Milli Demokratik Devrim düşüncesini aştığı ve devrimci hareketi yarattığı üzerinde duruldu. Oldukça canlı geçen söyleşide örgütlenme üzerine anlamlı sohbetler gerçekleştirildi.

20 20 - Lİselİlerİn Sesİ Düşüncen yaşayacak, yaşatacağız Gecenin karanlığında esen meltem saçlarını son kez okşadı. Ananın nasırlı ellerinin arzuladığı son isteği yerine getirdi farkında olmadan. Uyuyanlar uyandı ayaktaki prangaların sesiyle. Uyananlar uyandırmaya devam ediyor, ölümünle, düşüncelerinle. Şimdi yıl 2014 tam 42 yıl Bu kez esen meltem değil, yuvamın sıcaklığı hatırlatıyor seni bana. Geçirdiğin o soğuk günler düşüyor aklıma. İrkiliyorum, kanım donarcasına üşüyorum Yazıyorum, varlığının yanına getirebileceğim en anlamlı kelimeyi dimağın en sığ yerinde arıyorum. Yazdığım her satırda düşlüyorum, son gecende söyletmediği cümleni, ben oluşturabilir miyim hevesiyle Umarsızca çizmek istiyorum devrim bakışlı gözlerinin gördüğü o son siluetin soğukluğunu, acımasızlığını, vahşetini 6 Mayıs'ın baharında baharın da kaynayan kanının coşkusunu hissetmek istiyorum bu kez, ölümün verdiği hissizliği değil Orada ölen yalnızca bedenindi ki zaten ölümlüydü ve ölecekti. Ama düşüncen ölmedi çocuk, düşüncen yaşayacak, yaşatacağız Kütahya dan bir Liselilerin Sesi okuru Nurhak şehitleri ölümsüzdür! Dönem, 12 Mart faşist darbesinin işçi sınıfının, emekçilerin ve gençliğin üzerine karabasan gibi çöktüğü bir dönemdir. Sermaye devleti tarafından devrimcilere dönük bir sindirme, yıldırma politikası yürütülür. THKO önderlerinden Deniz Gezmiş ve yoldaşları yakalanıp 6 Mayıs 1972'de idama mahkum edilmiştir. Yoldaşlığın bir göstergesi olarak THKO gerillaları 31 Mayıs 1971 de Malatya ilinin Kürecik ilçesinde bulunan Amerikan radar üssünü basmak için yola çıkarlar. Amaçları üste bulunanları rehin alıp, karşılığında Denizler'i kurtarmaktır. Ancak İnekli Köyü ile Gölbaşı arasındaki çalılıkta sermaye devletinin bekçileri tarafından pusuya düşürülürler. Düşmanın Teslim ol çağrılarına Sinan Cemgil ve Kadir Manga silahları ile karşılık verirler. Çatışmada ilk Alparslan Özüdoğru şehit düşer. Ardından Kadir Manga ve Sinan Cemgil. Bu çatışma sermaye devletinin korkusunu ve acımasızca saldırısını bir yönüyle de yoldaşlığı, direniş kararlılığını ve devrimci değerler uğruna savaşımı gösterir. Onların bize bırakmış olduğu en büyük miras ölümü küçülterek yenmek, hiçbir şekilde teslim olmamak ve devrim için ölümüne bir savaşımdır. Bu mirası yaşatmak onları yaşatmaktır. Onları yaşatmak, anlamak ve anmak, devrim ve sosyalizm uğruna mücadele etmektir. Onlar gibi düzene karşı devrim şiarını savunmaktır. Bunun için mücadeleyi büyütmeli, DLB saflarında örgütlenmeliyiz! Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir! Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler.

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. İSTANBUL TAYAD lı Aileler Bayram Kahvaltısında Bir Araya Geldiler Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıdan önce yapılan

Detaylı

İlerici Kadınlar Kimdir?

İlerici Kadınlar Kimdir? İlerici Kadınlar Kimdir? Türkiye de AKP iktidarı ile ivme kazanan piyasacılık ve gericilik kadınlar üzerindeki baskıyı daha da artırmıştır. Özellikle son on yılda toplumsal yaşamın dincileştirilmesi kadın

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ Cumhuriyet Halk Partisi 25.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Efsane Başkan Kamil Dalkara memleketi Pazarcık ta Gövde gösteri yaptı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Polis Taksim Meydanı'na girdi

Polis Taksim Meydanı'na girdi On5yirmi5.com Polis Taksim Meydanı'na girdi Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis, Taksim Meydanı na girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı. Yayın Tarihi : 11

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et!

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et! ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme Mücadele Et! Boyun Eğme Mücadele Et! Patronlar meslek lisesi öğrencilerini sömürülecek işçi olarak görüyorlar!

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER 2010 ve 2011 1 MAYISLARINDA 1 MAYIS ALANINDAYDIK 2010 yılında, Taksim'de 32 yıl sonra kitlesel 1 Mayıs kutlamaları için yüzbinlerce emekçi meydanı doldurdu. Dolmabahçe, Şişhane ve

Detaylı

Neden TMMOB? Kıyı Kanunu, Mera Kanunu, 2B Kanunu gibi yasal düzenlemelere, Kentlerin yağmalanmasını amaç edinen kentsel dönüşüm politikalarına,

Neden TMMOB? Kıyı Kanunu, Mera Kanunu, 2B Kanunu gibi yasal düzenlemelere, Kentlerin yağmalanmasını amaç edinen kentsel dönüşüm politikalarına, Neden TMMOB? Çünkü TMMOB; Gezi Parkı direnişinin destekleyicisi, Taksim Dayanışması'nın katılımcısı olan TMMOB'nin bir gece yarısı operasyonuyla yetkilerinin alınması AKP'nin TMMOB'den intikam alma girişimidir.

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Albert PERSONS isimli işçi, özür dileme şartıyla affedileceğinin söylenmesi üzerine, mahkeme heyetinin karşısında tarihe geçecek sözlerini söyledi:

Albert PERSONS isimli işçi, özür dileme şartıyla affedileceğinin söylenmesi üzerine, mahkeme heyetinin karşısında tarihe geçecek sözlerini söyledi: 1 Mayıs ın Tarihçesi 1880 li yıllar, ağırlıklı olarak kol emeğinin kullanıldığı ve çalışma şartlarının çok kötü olduğu yıllardı. Küçük çocukların karın tokluğuna çalıştırılması ve 14-15 saate kadar varan

Detaylı

"medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar" vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu

medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu - Aman ormancı, yaman ormancı Bıraktın bizde derin bir acı - Dua ile bisiklet gider mi?... - Özbek Paşa'dan AKP falı... Ve - Bush'tan "beni kimse sevmiyor" sendromu RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender

Detaylı

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA!

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! 1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! İşçilerin burjuvaziye ve egemen sınıfa karşı mücadelesi sürdükçe, bütün talepleri karşılanana dek 1 Mayıs, bu taleplerin her yıl dile getirildiği gün olacaktır.

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01. Günlük Haber Bülteni 27.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 26.01.2015

Detaylı

KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR

KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR Bodrum Gümüşlükte olaysız ve şenlik gibi yapılan sembolik tabela dikimini yapan Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ikinci durağı Kadıkalesi Ormancılar Sitesinde

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 CHP İzmir de gövde gösterisi yaptı, Kılıçdaroğlu Gündoğdu Meydanı ndan gençlere, 140 karakterden korkan bir başbakan yarattınız, size şükran borçluyum diye seslendi. Tarih : 22.03.2014 - Baharda sandığa

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi

Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi 24. Toplu İş Sözleşmesi sürecinde işverenle sendika arasında anlaşma sağlanamaması üzerine Şişecam işçileri 10 fabrikada 5800 işçiyle greve gitme kararı almıştı.

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bolu da: (Berkin Elvan ın ölümü) Berkin, bizim oğlumuzdur. O, bir demokrasi şehididir, onu her zaman anacağız Tarih : 13.03.2014 Arkadaş, sen kendine güveniyorsan, senin istediğin

Detaylı

Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar,

Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar, Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar, Anadolu coğrafyasında bazı yerler vardır... O yerler, şehirler, kasabalar, beldeler,

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Diyarbakır ve Yüksekova da kayıplarının failleri soruldu

Diyarbakır ve Yüksekova da kayıplarının failleri soruldu Diyarbakır ve Yüksekova da kayıplarının failleri soruldu İHD ve kayıp yakınları, faile meçhul cinayetlere kurban giden ve kaybedilenlerin faillerini Diyarbakır ve Yüksekova da bu hafta da biraraya gelerek

Detaylı

Polis 'Adın çıkar evine git' deyip ölüme göndermiş - Evrensel.net

Polis 'Adın çıkar evine git' deyip ölüme göndermiş - Evrensel.net 1 / 6 07.04.2015 16:07 ANASAYFA YAZARLAR GÜNDEM İŞÇİ-SENDİKA POLİTİKA DÜNYA DERGİLER 2014'te dünyada ve Türkiye'de ne oldu? Yemen'de ne oldu, bugün ne oluyor? ANASAYFA / GÜNCEL Polis Ve 'Adın elbet çocuk

Detaylı

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI HÜRRİYET İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI 1 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Müdürüm, Saygı Değer Öğretmenlerim,Kıymetli

Detaylı

Y.Selçuk TÜRKOĞLU Bursa Milletvekili Aday Adayı. Biz Bir Ekibiz Ekibimiz Milletimiz

Y.Selçuk TÜRKOĞLU Bursa Milletvekili Aday Adayı. Biz Bir Ekibiz Ekibimiz Milletimiz Y.Selçuk TÜRKOĞLU Bursa Milletvekili Aday Adayı Biz Bir Ekibiz Ekibimiz Milletimiz MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Bursa Milletvekili Aday Adayı Türk Milleti karar arifesindedir. Ya İkinci Endülüs, ya da yeniden

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 18 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Duran eylem Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Detaylı

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi Ajanda Analiz Özeti Türkiye nin 1 Haftalık Kelime Bulutu Türkiye nin 1 Haftalık Hashtag Bulutu En Çok Retweet Alanlar Gün

Detaylı

KARANLIKTA FİLİZLENEN TOHUM

KARANLIKTA FİLİZLENEN TOHUM KARANLIKTA FİLİZLENEN TOHUM ÊMILE ZOLA-GERMINAL Kara elmas Nice canlar yaktı, nice gülüşleri söndürdü yüzyıllardır. Milyonlarca madenci indi yerin derinlerine, kimisi çıkamadı, kimisi canının yarısını

Detaylı

kadınlar bir adım daha ileri

kadınlar bir adım daha ileri kadınlar bir adım daha ileri İlerici kadın, iffet meraklılarına inat, kahkahalarla gülendir. Gülmenin devrimci bir eylem olduğunu iyi bilir. İlerici kadın, hamile kadının sokakta ne işi var diyene meydan

Detaylı

TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA

TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA Onaylayan Administrator Wednesday, 10 February 2010 Son Güncelleme Tuesday, 16 February 2010 HSGG Haber için týklayýn {tab=13 ÞUBAT DUYURU} GÜVENCESÝZ, KÖLELÝK KOÞULLARINDA

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Kocadon ve CHP ye Demir, CHP ye katılan vatandaşlara rozet taktı CHP li Başkan Kocadon: Barışa en yakın parti CHP dir CHP li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved

Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi. Copyright 2012 Etiya All Rights Reserved Somemto Big Data Somemto ile Gezi Parkı Eylemleri Haftasında Sosyal Medya Analizi Ajanda Analiz Özeti Türkiye nin 1 Haftalık Kelime Bulutu Türkiye nin 1 Haftalık Hashtag Bulutu Retweet ler Tweet Adetleri

Detaylı

Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı Emma Goldman

Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı Emma Goldman Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı Emma Goldman SEÇİMİ BOYKOT ET! SOSYALİST DEVRİMİ ÖRGÜTLE! [B SÖMÜRÜ DÜZENİNE KARŞI ÇIKMAYAN HİÇ BİR PARTİYE VE KİŞİYE OY YOK 7 Haziran da genel seçimler

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

BAYRAĞIMIZI İNDİREN HAİNLERİ ANKARA DA PROTESTO ETTİK. Yazar Editör Çarşamba, 11 Haziran 2014 15:04

BAYRAĞIMIZI İNDİREN HAİNLERİ ANKARA DA PROTESTO ETTİK. Yazar Editör Çarşamba, 11 Haziran 2014 15:04 Çarşamba 11 Haziran 2014 15:04 Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır da bayrağımıza uzanan hain elleri Türkiye Kamu-Sen olarak Türkav ile birlikte Ankara da düzenlediğimiz eylemle protesto ettik Genel Başkanımız

Detaylı

DEĞİŞEN KENT MEKANI ALGISI: UZLAŞI VE ÇATIŞMA ZEMİNLERİ ÜZERİNDEN DERECELENMİŞ MEKAN KURGULARI

DEĞİŞEN KENT MEKANI ALGISI: UZLAŞI VE ÇATIŞMA ZEMİNLERİ ÜZERİNDEN DERECELENMİŞ MEKAN KURGULARI DEĞİŞEN KENT MEKANI ALGISI: UZLAŞI VE ÇATIŞMA ZEMİNLERİ ÜZERİNDEN DERECELENMİŞ MEKAN KURGULARI Gezi Olayları ndan bu yana taraflar, uzlaşı anlarının işlevini yitirdiği esnalarda, çatışmalar ister salt

Detaylı

Harcamaları kısıtladı

Harcamaları kısıtladı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 08.09.2012 Harcamaları kısıtladı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman bugüne değin yapmış olduğu harcamalarla geçmiş dönemle ıyaslandığında adeta taş çıkardı. Geçmiş

Detaylı

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ 19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 19.09.2014 Bugün 19 Eylül. Bugün bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB nin mücadele dolu tarihi açısından

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

Halil Kurt'tan Esnafı Sevindirecek Talep

Halil Kurt'tan Esnafı Sevindirecek Talep Halil Kurt'tan Esnafı Sevindirecek Talep 09 Kasım 2015 Haber Linki: http://www.egehabergazetesi.com/halil-kurttan-esnafi-sevindirecek-talep/1651/ Ekonomi nin candamarını oluşturan Esnaf ve Kobi ler Karabağlar

Detaylı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN. Yazar Editör Pazartesi, 28 Ekim 2013 10:34

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN. Yazar Editör Pazartesi, 28 Ekim 2013 10:34 Pazartesi 28 Ekim 2013 10:34 Cumhuriyetimiz gün 90 yıllık dev bir çınardır Bu çınarın kökleri o kadar sağlamdır ki; varlığı mıza birliğimize dirliğimize kasteden kim ne olursa olsun karşısında dimdik durabilmektedir

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

1 Mayıs ta alanlara! Lİselİlerİn Sesİ -

1 Mayıs ta alanlara! Lİselİlerİn Sesİ - Lİselİlerİn Sesİ - 3 1 Mayıs ta alanlara! İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs sadece bir işçi bayramı değil, iki dünyanın, düzen ile devrimin

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Sınavları 7 yaş grubundaki çocuklardan başlayarak, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve uluslararası şirketlerde çalışanların,

Detaylı

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB Danýþma Kurulu 38. Dönem 2. Toplantýsý 16 Nisan 2005'te Ankara'da TMMOB çalýþmalarý üzerine bilgilendirme ve TMMOB çalýþmalarýnýn deðerlendirilmesi gündemi

Detaylı

KAMUSALLIK YENİDEN ÇALIŞTAYI

KAMUSALLIK YENİDEN ÇALIŞTAYI 2.8.3. KAMUSALLIK YENİDEN ÇALIŞTAYI EMO Ankara Şubesi ve ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen Kamusallık Yeniden Uluslararası Çalıştayı 8 Ocak 2010 Cuma günü ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Salonu

Detaylı

Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması

Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması 8 Aralık öğlen saat 12 de Mecidiyeköy de toplanan DİSK yönetimi ve işçiler asgari değil insanca yaşam, asgari ücret, bin dokuz yüz net taleplerini dile

Detaylı

Gezi Parkı Araştırması. GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar?

Gezi Parkı Araştırması. GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar? GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar? ARAŞTIRMA Araştırmayı nasıl yaptık? 6 7 Haziran Perşembe ve Cuma günleri Her 2 saatlik zaman diliminde 400 kişiyle görüşerek Gezi Parkı alanına

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ?

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? farkında mıyız? GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? genclerfarkindamiyiz.com İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından yürütülecek olan Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-

Detaylı

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK!

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/eczaci katlam//flassss.jpg Katledilen

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi Beşiktaş'ta gündüz nüfusu 2 milyonlarda gece yastığa başımı koyan nüfus 200 binlerde halkımızda

Günlük Kent Gazetesi Beşiktaş'ta gündüz nüfusu 2 milyonlarda gece yastığa başımı koyan nüfus 200 binlerde halkımızda 6 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Önemli olan insan Belediye Başkanı İsmail Ünal, Çocuklar var yaşlılar gaz kullanımı konusunnda dikkatli olunmalı. Önemli olan insan

Detaylı

Değerli basın emekçileri

Değerli basın emekçileri Değerli basın emekçileri Sendikamız Yapı Yol Sen Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesi gündeme geldiği tarihten itibaren Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesine karşı çıkmış olup birçok eylem ve etkinlik

Detaylı

Haziran Direnişi'ni okullara taşıyalım 23 Ekim Son Güncelleme 07 Ocak 2014

Haziran Direnişi'ni okullara taşıyalım 23 Ekim Son Güncelleme 07 Ocak 2014 Bu yıl, okullar daha açılmadan egemenleri büyük bir korku sardı. Çünkü okullar, Haziran direnişinin coşkusuyla kapanmış, mezuniyet törenleri protesto ve gösterilerle geçmişti. Böyle bir kapanışın, çok

Detaylı

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU 129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU Kadınlar Günü MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde Coşkuyla Kutlandı MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine,

Detaylı

Onuruna sahip çýk! Sýnýfa Karþý Sýnýf Kurultayý'na güç ver!

Onuruna sahip çýk! Sýnýfa Karþý Sýnýf Kurultayý'na güç ver! Ýþçi Bülteni Özel Sayýsý: 69 OSB-ÝMES Ýþçi Bülteni Ýþçi sýnýfýnýn kurtuluþu kendi eseri olacaktýr! Mayýs 2006 Fiyatý 25 YKr Onuruna sahip çýk! Sýnýfa Karþý Sýnýf Kurultayý'na güç ver! Geçtiðimiz kýþ aylarýnda

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 03.11.2013-Bloomberg Businessweek BASINDA GeniuSpy Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 2/6 27.08.2013-www.milliyet.com.tr Çocuğunuz dikkatsiz mi emin misiniz?

Detaylı

İŞÇİ BÜLTENİ. Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs a! Gücümüz Birliğimizden Gelir! facebook.com/iscilerinbirligidernegi.ibd

İŞÇİ BÜLTENİ. Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs a! Gücümüz Birliğimizden Gelir! facebook.com/iscilerinbirligidernegi.ibd Gücümüz Birliğimizden Gelir! İŞÇİ BÜLTENİ facebook.com/iscilerinbirligidernegi.ibd İşçi Bülteni Özel Sayı 1245 - Nisan 2015 Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs a! Sağlı-sollu düzen siyasetinin tüm unsurlarıyla

Detaylı

T U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Ocak Birleşim : 4 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 08.01.2015 Birleşim Saati : 15.00

T U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Ocak Birleşim : 4 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 08.01.2015 Birleşim Saati : 15.00 T U T A N A K Dönem : 2015 Toplantı : Ocak Birleşim : 4 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 08.01.2015 Birleşim Saati : 15.00 Gündemin 1. maddesinde yer alan yoklama yapıldı. 34 üyeden müteşekkil İl Genel Meclisinin

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye

Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye Nükleer Enerji Santralleri ve Türkiye nin Enerji Politikası Ortak Paydalar Ortadoğu ve Kuzey Afrika da ki rejimlerin

Detaylı

''Hepimiz Atatürk'üz''

''Hepimiz Atatürk'üz'' ''Hepimiz Atatürk'üz'' Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldığı gibi Beşiktaş'ta da törenlerle anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü anma gününde özel bir mesaj

Detaylı

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Şubat 27, 2012-12:21:43 Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Fransa'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Fransız Dergisi'ne baskın düzenlendi ve 12 kişi öldürüldü.

Fransa'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Fransız Dergisi'ne baskın düzenlendi ve 12 kişi öldürüldü. Alişan HAYIRLI Fransa'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Fransız Dergisi'ne baskın düzenlendi ve 12 kişi öldürüldü. Şimdi Müslümanlar ikiye bölünecek... 1-Bu baskını tasvip edenler,

Detaylı

KURTULUŞUN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

KURTULUŞUN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANDI KURTULUŞUN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANDI Kahramanmaraş ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Valilik Kavşağında gerçekleştirilen kutlama törenleri, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır. K.Atatürk ATATÜRK ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 71. YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ

Detaylı

Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Baskınları protesto etti Pazartesi, 03 Aralık 2012 21:08

Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Baskınları protesto etti Pazartesi, 03 Aralık 2012 21:08 2 Aralık Pazar günü Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kendisine yönelik baskılara karşı ve neden tutuklandıklarını anlatan bir basın açıklaması yaparak eylem gerçekleştirdi. 2 Aralık Pazar günü saat

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ 24 yaşındaki gencin organları 6 kişiye hayat verdi. Ölen gencin imam abisi organ bağışının din için caiz deyip ailesini ikna etti. Bodrum ilçesinde

Detaylı

Tüm hilelere rağmen milleti yenemediler. Bu arşivi saklayın derim İşte dakika dakika seçim gelişmeleri

Tüm hilelere rağmen milleti yenemediler. Bu arşivi saklayın derim İşte dakika dakika seçim gelişmeleri Tüm hilelere rağmen milleti yenemediler. Bu arşivi saklayın derim İşte dakika dakika seçim gelişmeleri 2015 Genel Seçimleri bugün yapıldı. 7 Haziran 2015 18:31 Sosyal medyada birçok ilde oy kullanma esnasında

Detaylı

Tek Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe

Tek Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe Tek Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe Bodrum Yüzme İhtisas Kulübü nün 4 sporcusu İstanbul da düzenlenen 13+ yaş milli takım seçmelerinde Galatasaray ve Fenerbahçe gibi yüzmede birinciliği bırakmayan

Detaylı