OCAK Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir. Yeni Yıl. Geçirmeniz Dileğiyle. Mutlu Yıllar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OCAK 2015. Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir. Yeni Yıl. Geçirmeniz Dileğiyle. Mutlu Yıllar"

Transkript

1 OCAK 2015 Web: Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir Yeni Yıl Geçirmeniz Dileğiyle Mutlu Yıllar

2 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları nın bir araya gelerek oluşturduğu Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu dördüncü toplantısını Şanlıurfa da gerçekleştirdi. Toplantıda, Platform Üyesi Odalar, Yenilenebilir Enerji ile ilgili farkındalık yaratma konusunda birleşti. Doç. Dr. Azmi Aktacir in Yenilenebilir Enerji hakkında sunum yaptığı toplantıya Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterlerinin yanı sıra, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri ve Uzmanları da Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği katıldı. Platformu Katılımcıları: Gaziantep TO Antakya TSO Adıyaman TSO Kahramanmaraş TSO Kilis TSO Osmaniye TSO Şanlıurfa TSO

3 Platform Üyesi Odaların Başkanları toplantı öncesi Bloomberg HT kanalında Sami Altınkaya nın hazırlayıp sunduğu Çıkış Yolu adlı programa katılarak Platformun amaçları ile ilgili bilgiler verdiler. Programda konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, bölgemizdeki Elektrik Kesintileri ile ilgili sıkıntıları dile getirirken bu sorunun Hatay ı ziyaretleri esnasında Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı nda Sayın Ahmet Davutoğlu na ilettiklerini dile getirdi. Çinçin bölgenin en önemli projesinin Amanos Tüneli olduğunu ifade ederken, Hatay ilini ikiye bölen Amanos Dağları na açılacak olan tünelin ilin iki yakası arasında geçişi kolaylaştıracağını belirtti. Çinçin, böylece hem ilin doğusunun yatırıma açılacağını, hem de komşu illerden gelen ihraç mallarının çok kolay şekilde limana ulaşacağını vurguladı. Maliye ve Ulaştırma bakanlıklarının projeye destek verdiklerini söyleyen Çinçin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bu projeye önem verdiklerini belirtti. Tünel yapıldığı zaman Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Mardin den gelen ihraç mallarının, Amanosların üstünden tehlikeyle değil, tünellerden kolayca limana ulaşabileceğini ve hammaddelerin de bu limandan kolayca temin edilebileceğini sözlerine ekledi. Hatay ın İnanç ve Kültür Turizmi açısından çok önemli bir şehir olduğunu dile getiren Çinçin, Hatay Arkeoloji Müzesi nin de ziyaretçilere açıldığını ve bunun Hatay turizmi açısından olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.

4 Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İkbal Polat, Ulaşım Koordinasyon Müdürü Mehmet Cahit İnan ve beraberindeki heyet Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Ulaşım Daire Başkanı Polat, ziyarette Büyükşehir Belediyesi nin Ulaşım Master Planı ile ilgili bilgiler aktarırken, bu plan öncesi bir çalıştay yapılacağı- nı ve bu çalıştayda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi. ATSO Başkanı Çinçin ise, bir ilimizin gelişimi açısından gerçekleştirilecek olan tüm projelerin içinde olabileceklerini ve bu çalıştayda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışabileceklerini ifade etti.

5 Antakya Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şeniz Melek ve Almanya da Meslek Okulu Sahibi Nihat Sorgeç ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ı ziyaret etti. ATSO Heyetini Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven karşıladı. Ziyarette Almanya da Meslek Okulu Sahibi Nihat Sorgeç Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş a ve Belediye Başkan Vekilimiz Serdar Güven e Mesleki Eğitimin önemi ile ilgili birikimlerini aktardı. Kutupyıldızı Derneği Üyeleri Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette ATSO Başkanı Çinçin dernek üyelerine odamız projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Çinçin ziyaretlerinden dernek üyelerine teşekkür etti.

6 Odamız ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu arasında tarihinde Teknik İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Odamızla birlikte, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile protokol yapan Toplam 13 Oda bulunmaktadır. Bu Odalar; Adıyaman TSO, Bursa TSO, Gaziantep SO, Eskişehir SO, Kocaeli SO, Konya SO, Kahramanmaraş TSO, Samsun TSO, Sivas TSO, Diyarbakır TSO, Şanlıurfa TSO ve Osmaniye TSO dur. GİZ Projesi 10. Genel Sekreterler Toplantısı Cuma günü Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası nda yapıldı. Toplantıya odamızdan Genel Sekreterimiz Serdar Yılmaz Saraç ve proje ortakları odaların Genel Sekreterleri katılmıştır. 11. Genel Sekreterler Toplantısı nın Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası nda yapılması planlanmaktadır.

7 29 Ocak 2015 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde gerçekleştirilen Akreditasyon Sertifika Töreni ne Oda Meclisimizi temsilen Meclis Üyemiz Tuncay Eraslan, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız ve Kalite Yönetim Temsilcisi ve Akreditasyon Sorumlusu Zuhal Özcan katıldı. Odamız akredite olan yani 5 yıldızlı hizmet veren 191 tane oda ve borsanın içindedir. Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, akredite olarak 5 yıldızlı ünvanı alan oda borsa sayısının 191 e ulaştığını, 41 oda ve borsanın da yolda olduğunu açıkladı. Akreditasyon belgelerinde hedef; 365 oda ve borsanın tamamı. Geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönemden 54 oda/borsa; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Bakan Işık'a, OSB'lerdeki taban alanı kısıtlamasının kaldırılması ve kamu ihalelerindeki yerli ürüne getirilen avantaj için teşekkür etti.

8 Hisarcıklıoğlu, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41'i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41'ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyeye gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum." TOBB Başkanı olduğunda sadece 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 oda ve borsanın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu. - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şöyle konuştu: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Faizlerin artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankamızın da gereken adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum" dedi. Törenin açılışında konuşan Işık, artık Türkiye'de sadece otellerinin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden oda ve borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini söyledi. Türkiye'nin son yılda çok önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Işık, birçok alanda artık 2002 ile kıyaslama yapmadıklarını ifade etti. Işık, bu başarının da özel sektörle yapılan işbirliği sayesinde yakalandığını vurguladı. - "Mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım" Sanayicilerle, iş adamlarıyla her konuda istişare yapmaya devam edeceklerini anlatan Işık, oda ve borsalarla her gittikleri ilde mutlaka toplantı yaptıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını verdi.

9 AB ve T.C Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi Teknik Destek Bileşen Faaliyet Açılış Toplantısı Küçük Sanayi Sitesi Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Serdar Güven, Antakya Belediyesi Başkanı Sayın İsmail Kimyeci, HESOB Başkanı Sayın Kadir Teksöz, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Sayın Mehmet Ali Kanlı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Sunday Balıkoğlu, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Yavuz Gördük, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sayın Mehmet Alkan ve Sayın Sami Ekşi, ATSO Meclis Üyeleri ile Mobilyacılar Komitesi Üyeleri, Mobilyacı Üyelerimiz ve Teknik Destek İhalesini kazanan Proje Grup Takım Liderleri, WYG Firması Uzmanları katılım göstermişlerdir. Proje açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ; Bu proje kapsamında, Antakya Küçük Sanayi Sitesinde bulunan ve program ortağı olan Antakya Küçük Sanayi Sitesinin tahsis ettiği toplam 2098,8 m2 lik arsa alanına Mobilya Ortak Kullanım Tesisi (OKT) inşa edilecektir. İnşaat işleri için projeler hazırlanmış ve inşaat ihalesi yapılmıştır. İhale halen AB Türkiye Delegasyonunda onaylanma aşamasındadır. İhalenin onaylanmasını takiben sözleşme imzalanacak ve inşaat çalışmaları başlayacaktır. Anmogep projesi ile kurulacak Ortak Kullanım Tesisi sayesinde, Hatay ilindeki küçük ölçekli el yapımı mobilya imalatçılarının ileri teknoloji ürünü makinalar kullanarak ürünlerini daha kısa sürede, daha kaliteli ve daha ucuza üretmeleri hedeflenmektedir. Teknik Destek ekibi bunun için gerekli altyapıyı sağlayacaktır. Teknik Destek ekibinin görevleri 2 ana başlıkta toplanmaktadır: A) Ortak Kullanım Tesisinin işler hale getirilmesi B) İş geliştirme hizmetleri verilmesi A) Ortak Kullanım Tesisinin işler hale getirilmesi kapsamında A.1 Tedarik ihalesi ile satın alınacak ekipman listesi gözden geçirilecek, ihtiyaçlara göre güncellenecek ve ihale için hazırlanan teknik şartname son haline getirilecektir. A.2 İş planları geliştirilecek, hizmet el kitapları hazırlanacaktır. İş planları kapsamında - Ortak üretim tesisinin pazarı belirlenecek, - Hizmet stratejisi - Fiyat ve pazarlama stratejisi - İnsan kaynakları planı - Finansal plan - Finansal tablolar hazırlanacak - Gerekli elemanların niteliklerini belirleyerek, bu elemanların temin edilmesi ile tesisin çalışır hale gelmesine yardımcı olunacaktır.

10 B) İş geliştirme hizmetleri verilmesi kapsamında - Özelleştirilmiş eğitim programları verilecek, - Çeşitli mobilya parçalarında yeni tasarımlar geliştirilecek ve bu tasarımların uygulanması konusunda eğitim verilecek, Hatay daki, kültürel ve tarihi motiflerin bir envanteri hazırlanacak. - Rekabet edebilir ortaklık modelleri geliştirilerek Hatay daki mobilya imalatçılarının daha güçlü bir şekilde pazarda yer alması sağlanacak - Rol modelleri programı uygulanacak, - Pazarlama stratejileri geliştirilecek, - Yöredeki klasik mobilya üreten firmaların markalaşmalarına yardımcı olacak, Bu sayede mobilya imalatçılarının kurumsal ve operasyonel kapasiteleri geliştirilecek, iyileştirilecek, daha geniş bir pazara hitap etmeleri sağlanacak ve iş hacimleri artacaktır. Açıklamalarının ardından, proje ortaklarımız, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, DOĞAKA, HESOB, Küçük Sanayi Sitesi ile Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca ANMOGEP Projesi ihalelerinde değerlendiricilik yapan, MKÜ akademisyenleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür etti. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin in ardından konuşma yapan HESOB Başkanı Kadir Teksöz ve Antakya Belediyesi Başkanı Sayın İsmail Kimyeci de, ANMOGEP Projesinin Antakya mobilyacılığının gelişimi, dışa açılımı ve markalaşması açısından son derece büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, çalışmalarından ve başarısından ötürü ATSO Başkanı Hikmet Çinçin e teşekkür ettiler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sözleşme Yöneticisi Sayın Özden Karadağ da bir konuşma yaparak, İPA kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı na 562 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan 63 ünün kabul edildiğini ve ANMOGEP in de bu başarılı projeler arasında olduğunu belirterek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası na başarılarından dolayı teşekkür etti dönemin de açılacak yeni Rekabetçi Sektörler Hibe Programında ATSO başvurusunu da görmek istediklerini sözlerine ekledi. Özden Karadağ ın ardından Proje Grup Takım Lideri Sayın John Toner bir sunum yaparak, proje kapsamında teknik destek bileşeni adı altındaki faaliyetleri iş planına açıkladı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak; daha önce de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İPA kapsamındaki proje başvurularına, en iyi analiz ve çözüm önerisi konusunda örnek gösterilen ANMOGEP projemizin İlimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

11 SORU: SİZİ KISACA TANIYA BİLİRMİYİZ? 1965 Antakya doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım Yılında kurduğum Şeref İnşaat Ltd. Şti. ile inşaat sektöründe yer almaktayım. SORU: ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASINDAKİ GÖREVİNİZ NEDİR? Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın 2013 Yılı Mayıs ayında yapılan organ seçimlerinde 5. Meslek Komitesi (İKAMET AMAÇLI BİNALARIN İNŞAATI MESLEK GRUBU) Başkanı olarak seçildim. Çalışmalarımızı seçildiğimiz günden bu yana komite üyelerimizle birlikte uyumlu bir şekilde sürdürmekteyiz. SORU:2014 YILINDA İNŞAAT SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ KISA BİR DEGERLENDİRME YA- PARMISINIZ? 2014 Yılı İnşaat sektörü açısından zor bir yıldı. Döviz kurunun artmasından dolayı İnşaat sektöründeki girdiler bundan olumsuz etkilendi ve dolayısıyla bu da vatandaşın cebine yansıdı. Bizim bölgemiz açısından değerlendirdiğimizde Suriye deki savaş Hatay ekonomisini ve emlak satışlarını bu yılda da olumsuz etkiledi. SORU: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANTAKYADA HANGİ NOKTADA GÖRÜYORSUNUZ? Kentsel dönüşüm özellikle Hatay da daha başlangıç noktasındadır. Bu konu ile ilgili ciddi bir bilgilendirme eksikliği olduğunu düşünmekteyim. ATSO 5. Komitesi olarak da bu konu ile ilgili Eğitim Semineri yapma hazırlığındayız. Kentsel dönüşüm sadece bir evi yıkıp tekrar yapma projesi değil bir medeniyet projesidir. Şehirlerin yeniden ve daha medeni bir şekilde toplum kazandırılma projesidir. Bu konunun hassasiyetle üzerinde durulması gerekmektedir. Özellikle Antakya gibi sıkışan şehir merkezlerinin kentsel dönüşümle rahatlatılması gerekmektedir. SORU: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YARARLANMAK İSTEYEN VE MAĞDUR OLAN MÜLK SAHİPLERİNE NE GİBİ TAV- SİYELERİNİZ VAR? Hak sahiplerinin herhangi bir inşaat firmasıyla anlaşırken o firmanın referanslarına, geçmişte yaptığı işlerin kalitesine bakılmalıdır. Kentsel dönüşümde firmalardan teklif alırken piyasa araştırması yapmalı ve yapılacak olan yapının günümüz şartlarında maddi anlamda hangi rakamlara biteceğini araştırmalıyız. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı düşünerek kullanılan malzeme açısından kalitesiz olmamasına dikkat etmeliyiz. Tüm bu araştırmalar sonucunda en iyi teklifi veren firmayla hukuki zeminde anlaşma yapılmalıdır.

12 BAŞLANGIÇ BİTİŞ FUAR ADI KONU ŞEHİR ÜLKE TARİHİ TARİHİ Wintec Expo Ukraine 03/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Kiev UKRAYNA KievBuild (Building Week Ukraine) Yapı Teknolojileri ve International Building and Interior 03/03/ /03/2015 Kiev UKRAYNA Makineleri, İç İnşaat Construction Exhibition KievBuild 03/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Kiev UKRAYNA MEDIBAT /03/ /03/2015 İnşaat, Yapı Malzemeleri Sfax TUNUS KCM formally known as KazBuild Spring 11/03/ /03/2015 Yapı &İnşaat Almatı KAZAKİSTAN BuildIndustry Astana /03/ /03/2015 Yapı İnşaat Sanayi Astana KAZAKİSTAN InterstroyExpo 18/03/ /03/2015 Yapı&İnşaat St. Petersburg RUSYA InterStroyExpo /03/ /03/2015 İnşaat St.Petersburg RUSYA Megabuild Indonesia Exhibition & Conference 19/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Cakarta ENDONEZYA UzBuild 24/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Taşkent ÖZBEKİSTAN BishkekBuild 25/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Bişkek KIRGIZİSTAN InterBuildExpo 25/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Kiev UKRAYNA Homebuillding & Renovating Show 26/03/ /03/2015 İnşaat Birmingham İNGİLTERE THE BIG SHOW 30/03/ /04/2015 Yapı-İnşaat ve Ekipmanları, Enerji, İç Muskat UMMAN Dizayn BATIMAT RUSSIA 31/03/ /04/2015 Yapı-İnşaat Moskova RUSYA MosBuild 1 WEEK ( Design&Decor Week) 31/03/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA AtyrauBuild 01/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Atirau KAZAKİSTAN Building Materials & Equipment - MosBuild (Building&Architecture 14/04/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA Week) Country Construction - MosBuild (Building&Architecture Week) 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA FENESTRATION - MosBuild formally known as WindowBuild - MosBuild 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA (Building&Architecture Week) MOSBUILD BUILDING AND ARCHI- TECTURE WEEK 14/04/ /04/2015 Yapı-İnşaat Moskova RUSYA MosBuild 2. WEEK (DESIGN&DECOR) 14/04/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA Stonex - MosBuild ( Design&Decor Week) 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA SEEBBE 15/04/ /04/2015 İnşaat Belgrad SIRBİSTAN DezignBuild 28/04/ /04/2015 İnşaat ve Renevasyon Sidney AVUSTRALYA BUILD SHOW /04/ /04/2015 İnşaat Birmingham İNGİLTERE BUILD EXPO AFRICA 02/05/ /05/2015 YAPI VE İNŞAAT NAİROBİ KENYA BATIMATEC ALGER /05/ /05/2015 Yapı-İnşaat, İş Makineleri Cezayir CEZAYİR Project Qatar 04/05/ /05/2015 İnşaat Malzeme ve Teknolojileri, Doğal Taş, Mermer ve Teknolojileri, Ağır İş Makinaları ve Ekipman- Doha KATAR

13 FUAR ADI BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ KONU ŞEHİR ÜLKE The 20th International Building Materials and Construction Machinery and 06/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Tebriz İRAN Equipment Trade Fair of Iran-Tabriz Saudi Building & Interiors Exhibition 11/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Cidde S.ARABİSTAN GULF BID THE ANNUAL EXPO FOR CONSTRUCTION 12/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Manama BAHREYN LIBYA BUILD 18/05/ /05/2015 YAPI VE İNŞAAT TRABLUS LİBYA AstanaBuild /05/ /05/2015 İnşaat ve İnşaat Malzemeleri, Enteriyer, Isıtma, Havalandırma, Kapı- Pencere, Seramik, Taş, Yol İnşaatı Astana KAZAKİSTAN AstanaBuild 19/05/ /05/2015 Yapı &İnşaat Astana KAZAKİSTAN CTT INTERNATIONAL SHOW OF CONSTRUCTION EQUIPMENT 02/06/ /06/2015 İnşaat Teknolojileri Moskova RUSYA AND TECHNOLOGIES PROJECT LEBANON 02/06/ /06/2015 YAPI VE İNŞAAT BEYRUT LÜBNAN Building Test Expo 16/06/ /06/2015 İnşaat Brüksel BELÇİKA Home Buyer Property Investor Show 18/07/ /07/2015 İnşaat ve Renevasyon Sidney AVUSTRALYA INTERBUILD AFRICA /08/ /08/2015 Yapı-İnşaat Johannesburg GÜNEY AFRİKA EXPO BUILD EAST AFRICA 22/08/ /08/2015 YAPI VE İNŞAAT DARÜSSELAM TANZANYA Build Warsaw 01/09/ /09/2015 Yapı ve İnşaat Varşova POLONYA IDES 01/09/ /09/2015 Yapı &İnşaat Krasnodar RUSYA Design &Decor 01/09/ /09/2015 Yapı & İnşaat St. Petersburg RUSYA KazBuild 02/09/ /09/2015 Yapı &İnşaat Almatı KAZAKİSTAN Bex-Asia /09/ /09/2015 Yapı ve inşaat Singapur SİNGAPUR BUILDING CONSTRUCTION & PROPERTY EXHIBITION 05/09/ /09/2015 YAPI-İNŞAAT AKRA GANA KAZBUILD /09/ /09/2015 Yapı İnşaat Almatı KAZAKİSTAN Mining and Construction Indonesia 09/09/ /09/2015 Madencilik-İnşaat Cakarta ENDONEZYA UZSTROYEXPO /09/ /09/2015 İnşaat Taşkent ÖZBEKİSTAN UZSTROYEXPO /09/ /09/2015 Isıtma, Soğutma, İnşaat, Yapı Taşkent ÖZBEKİSTAN 12. Uluslararası İnşaat Fuarı Ethio - Con /09/ /09/2015 İnşaat Addis Ababa ETİYOPYA HKTDC Hong Kong International Building and Hardware Fair /10/ /10/2015 İnşaat Hong Kong ÇİN Acetech Bengalaru 01/10/ /10/2015 Yapı & İnşaat Bengalaru HİNDİSTAN Buildtech 01/10/ /10/2015 Yapı ve İnşaat Kuala Lumpur MALEZYA SibStroyExpo / SibComac 01/10/ /10/2015 Yapı &İnşaat ve İş makineleri Novosibirsk RUSYA Expo CIHAC 13/10/ /10/2015 İnşaat Malzemeleri Meksiko MEKSİKA SASO SPLIT - 19th Civil Construction, Wood, Metal Industry, Tools, Machinery and Equipment Fair 21/10/ /10/2015 İnşaat, ahşap ve metal sanayı, makine ve ekipmanları Split HIRVATİSTAN Green Build Expo 22/10/ /10/2015 İnşaat Vaşington ABD Addis İnşaat Fuarı 24/10/ /10/2015 İnşaat Addis Ababa ETİYOPYA Acetech Mumbai 01/11/ /11/2015 Yapı&İnşaat Mumbai HİNDİSTAN Mangystau Build 04/11/ /11/2015 Yapı &İnşaat Aktau KAZAKİSTAN HEİM UND HANDWERK 25/11/ /11/2015 İnşaat, Mefruşat ve Konut Münih Sektörü Ve Sanatkarları ALMANYA Acetech New Delhi 01/12/ /12/2015 Yapı & İnşaat New Delhi HİNDİSTAN Construct International/Construct Canada 01/12/ /12/2015 İnşaat malzemeleri Toronto KANADA BakuBuild Yapı ve İnşaat Bakü AZERBAYCAN

14 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YURTİÇİ FUARLAR BAŞLICA ÜRÜN HİZMET GRUPLARI YER ŞEHİR 05/03/ /03/2015 Konya İnşaat Fuarı 12.Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Tenolojileri Fuarı Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, (Hırdavat ve Nalburiye Özel Bölümü) Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Konya Merkezi 18/03/ /03/2015 Şanlıurfa Yapı İnşaat Dekorasyon Fuarı İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Kapı, Pencere, Mutfak İnşaat, Yapı, Nalburiye, Isıtma, Soğutma, Kapı, Pencere, Mutfak, Banyo, Seramik, İzolasyon, Hırdavat, İş ve İnşaat Makineleri Ziraat Odası Fuar ve Sergi Alanı Şanlıurfa 19/03/ /03/2015 CNR ENERGY İstanbul Enerji ve Çevre Teknolojileri Enerji Üretim Teknolojileri, Enerji Dağıtım, İletim ve Kontrol Sistemleri, Bakım Onarım ve Servis Hizmetleri, Verimlilik Sistemleri, Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm, Sistem, Danışmanlık, Proje, İnşaat İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy İstanbul 01/04/ /04/2015 Anfaş Cityexpo 2015 Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Şehircilik ve Teknolojileri Çevre, Geri Dönüşüm, Atık Yönetimi, Su Teknolojileri, Belediye, Antalya Fuar Kent Mobilyaları, İş ve İnşaat Makineleri Merkezi Antalya 02/04/ /04/2015 Samsun İnşaat 2015 Yapı, Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Mutfak, Banyo, Vitrifiye Ürünler, Yapı Kimyasalları, Asansör ve Donanımları, İş ve İnşaat Makineleri, Kapılar, Güneş Enejisi, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Samsun Merkezi 09/04/ /04/2015 Bursa İnşaat Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri (Mutfak, Banyo, Seramik, Özel Bölümü-Konut Projeleri özel Bölümü) Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Mutfak, Banyo, Vitrifiye Ürünler, Yapı Kimyasalları, Asansör ve Donanımları, İş ve İnşaat Malzemeleri, Kapılar, Güneş Enejisi, Isıtma, Soğutma, Sistemleri,Tesisat, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bursa 06/05/ /05/2015 KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat, Makine, Teknoloji ve Aletleri İş ve İnşaat, Makine, Teknoloji ve Aletleri İş Makinaları, İnşaat Makinaları, İnşaat Teknolojileri, İlgili Alet ve Edevatlar Atatürk Kültür Merkezi Ankara 07/05/ /05/ /05/ /05/2015 Ortadoğu 7.İnşaat Fuarı Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi (Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları Fuarı) Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğal Gaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları (İş ve İnşaat Makineleri Özel Bölümü) Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğal Gaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, İş ve İnşaat Makineleri, Toplu Taşımacılık Hizmet Araçları, Alt Yapı, Müteahhitlik, Çevre Düzenleme ve Park Bahçe Donanımları, Belediye İhtiyaçları ve Taşımacılık Hizmetleri, Atık Biriktirme, İmha Sistemleri Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Diyarbakır Bursa

15 YURTİÇİ FUARLAR BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU 28/05/ /05/ /07/ /08/ /07/ /08/ Van İnşaat, Yapı ve Makineleri Fuarı 22.Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı 4.Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı İnşaat ve İnşaat Malzemeleri, Yapı Elemanları,, İnşaat ve İş Makineleri ve Ekipmanlar Sanayi ve Ticaret Ürünleri Yapı Elamanları, İnşaat, İç Mimari, Tesisat ve Yalıtım, BAŞLICA ÜRÜN HİZMET GRUPLARI İnşaatve İnşaat Malzemeleri, Yapı Elemanları,, İnşaat ve İş Makineleri, Dekorasyon, Elektrikli Ev Eşyaları, Dayanıklı Tüketim Malları, İnşaat Malzemeleri, Banyo, Mutfak, Seramik, Nalburiye, Hırdavat, Sanayi Ürünleri, Ticaret Malları Ahşap Yapı Elemanları, İnşaat Malzemeleri,ve Teknolojileri, Isıtma Soğutma, Tesisat ve Yalıtım, Mobilya İç Dekorasyon, Doğalgaz Teknolojisi YER ŞEHİR Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi Van Mişmiş Park Fuar Alanı Mişmiş Park Fuar Alanı Malatya Malatya 17/09/ /09/2015 Avrasya Elektrikli ve Mekanik El Aletleri Fuarı Her Nevi Elektrikli ve Mekanik El Elektrikli ve Mekanik Aletleri, Oto Sanayi, Üretim Sanayi, İnşaat, Kendin Yap El Aletleri Sektörü İstanbul Kongre Merkezi İstanbul 01/10/ /10/ /10/ /10/ /11/ /11/2015 Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi Yapı Malzemeleri 22.Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Sektörü Tedarikçileri Fuarı MERYAPI -Mersin 9.Yapı, Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı İnşaat Malzemesi, İş Makineleri, Dekorasyon, Gayrımenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Dekorasyon Ürünleri Seramik, Banyo, Mutfak Ürünleri, İç ve Dış Yapı Ünite Elemanları Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Bursa Mobilya, Gıda ve Gıda Ürünleri, Otomotiv, Dayanıklı Tüketim, Bilişim, Hizmet, İnşaat Yapı, Tekstil, Kongre Merkezi Van Tuşba Fuar ve Elektronik İnşaat Malzemeleri, İş Makineleri, Dekorasyon, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Arıtma Sistem- Yenişehir Fuar Merkezi leri, Asansör, Yalıtım, Gayrimenkul Pazarlama Mersin 19/11/ /11/ Uluslararası Yapex - Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı Yapı-İnşaat Yenileme ve Restorasyon İnşaat Ekipmanları, Yapı Kimyasalları, Duvar-Cephe Kaplamaları, Asansörler, Elektrik Malzemeleri, Yalıtım, Doğal Taşlar, Banyo- Mutfak Ürünleri, Restorasyon Antalya Fuar Merkezi Antalya 26/11/ /11/2015 Solex /12/ /12/2015 ATRAX'15 25/12/ /12/2015 TRANSİST İstanbul Ulaşım Teknolojileri, Araçları ve Ürünleri, Sistemleri Sempozyum ve Fuarı Haberleşme, Lojistik, Ulaşım, Yazılım, Güvenlik, Konferans Ürünleri Fuarı 4.Eğlence, Aktivite, Park Endüstrisi ve Hizmetleri İstanbul Ulaşım Teknolojileri, Araçları ve Ürünleri, Sistemleri Sempozyum ve Fuarı Haberleşme, Lojistik, Ulaşım, Yazılım, Güvenlik, Konferans, Ses ve Görüntü, Toplu Yiyecek İçecek, Ofis Malzemeleri, İnşaat ve Dekorasyon ATO Kongre ve Sergi Sarayı Tema Park, Eğlence, Aktivite, Park, Dinlenme, Tesis Ekipmanları, İstanbul Fuar Sinema Gösteri, Akvaryum, Müze, Merkezi Yeşilköy Hobi Hizmetleri, Tesis Tasarım, İnşaat ve Proje Kara ve Demiryolu Toplu Ulaşım Araçları, Yol, Köprü ve Demiryolu Teknolojileri, Metro Demiryolu Araçları, Bilet ve Ücretlendirme Sistemleri, Trafik Yönetimi, Deniz Taşımacılığı, Yol- İnşaat Bakım Araçları İstanbul Kongre Merkezi Ankara İstanbul İstanbul

16 HATAY Hatay ili 2014 yılı toplam nüfusu kişi ile Türkiye nin 13.büyük ilidir. İlin Adı ve Sıra No Türkiye Nüfusu İl Sıralaması Toplam Nüfus (2000) İlin Adı ve Sıra No Toplam Nüfus (2014) 1.İ stanbul İ stanbul Ankara Ankara İ zmir İ zmir Konya Bursa Bursa Antalya Adana Adana Antalya Konya Mersin Gaziantep Şanlıurfa Şanlıurfa Diyarbakır Mersin Gaziantep Kocaeli Manisa Diyarbakır Hatay Hatay Samsun Manisa Kocaeli Kayseri Balıkesir Samsun Kayseri Balıkesir Kahraman Kahraman maraş maraş 19.Trabzon Van Aydın Aydın Diğer Diğer Toplam Toplam Hatay ili ilçelerinin nüfus oranları incelendiğinde, en fazla nüfus sırasıyla % 23 Antakya,%16 İskenderun, % 9 Defne de, en az nüfus oranı % 1 le Kumlu da olduğu görülmektedir. Erkek Kadın Toplam Antakya İskenderun Defne Samandağ Dörtyol Kırıkhan Reyhanlı Arsuz Altınözü Hassa Erzin Payas Belen Yayladağı Kumlu Toplam

17 Hatay ın Mahallelere göre Nüfus Sayımı (2014) Sıra İlçe Mahalle Toplam Sıra İlçe Mahalle Toplam 1 Defne Harbiye Antakya Ku çu kdalyan Antakya Akasya Hassa Akbez Do rtyol Numune Evler Antakya Altınçay Arsuz Karaağ aç Antakya General Şu kru Kanatlı Defne Çekmece İ skenderun Pirireis İ skenderun Denizciler Kırıkhan Mimar Sinan Antakya Ü rğen Paşa İ skenderun Yunus Emre Antakya Serinyol Antakya Ekinci Antakya Narlıca İ skenderun Dumlupınar İ skenderun Mustafa Kemal Do rtyol Çaylı Antakya Odabaşı Kırıkhan Barbaros İ skenderun Sakarya Antakya Gazi Antakya Akevler Samandağ Tekebaşı İ skenderun İ smet İ no nu Defne Armutlu Kırıkhan Cumhuriyet Hassa Aktepe Do rtyol O zerli Erzin Bahçelievler Antakya Saraykent İ skenderun Numune Defne Su merler Arsuz Go zcu ler Do rtyol Ocaklı İ skenderun Esentepe İ skenderun Modernevler İ skenderun Bekbele Do rtyol Kuzuculu Defne Dursunlu Antakya Emek Samandağ Çiğ dede Do rtyol Yeşil Kırıkhan Yeni Do rtyol Yeşilko y Antakya Cumhuriyet Antakya Cebrail Antakya Gu zelburç İ skenderun Karayılan İ skenderun Gu ltepe Antakya Esenlik İ skenderun Muradiye Antakya Aksaray İ skenderun Cumhuriyet Reyhanlı Yeni İ skenderun Kurtuluş Samandağ Atatu rk Antakya Ovakent Diğer Toplam DIŞ TİCARET Üluslararası platformda ğerçekleştirilen her tu rlu ticari faaliyet dış ticaretin kapsamındandır. Bu ticari faaliyetler hizmet ve u ru n alım-satımı olarak karşımıza çıkar. Bu alım-satım işlemleri ise ihracat, ithalat ve transit ticaret olarak ğerçekleştirilir. Ticaretin İ thalat ve ihracat sayılabilmesi için u ru nu n mutlaka ğu mru kten ğiriş veya çıkış yapması ğerekir. İ şte tam da bu noktada; ğu mru kteki ğiriş ve çıkışlarda, u ru nu n marka tescilinin olması zorunludur. So z konusu tu ccar yurt içi ve yurt dışı ticaretinde, ticarette bulunduğ u faaliyet sekto ru nde tek olabilmelidir. Malını aynı sekto rdeki diğ er firmaların mallarından ayırmanın tek şartı ise marka tescilini almasıdır. Gu nu mu z rekabet koşullarında markalaşma ciddiyetle du şu nu lmesi ğereken, ticaret adına fark yaratacak bir olğudur. Tu ccarı bir anda birçok rakibin o nu ne taşıyabileceğ i ğibi, rakiplerin çok ğerisine de taşıyabilir. Bu sebeple ihracatçı yurt dışı pazarlama yaparken so z konusu pazarın ku ltu ru ne ğo re marka belirlemelidir. Seçeceğ i marka hedef pazarda ko tu bir anlam ifade etmemeli, aksine mu şteri talebini o mal u zerinde arttırmalıdır. Marka isim, titizlikle u ru ne uyarlanmalıdır. İlimiz 2014 yılında 934 ihracatçı firması ile 81 ilin içerisinde 13.sırada, 361 ithalatçı firması ile 16.sırada yer almıştır.

18 2014 Yılı Hatay ın Ülkelere Göre İhracatı Sıra İhracat Miktarı ($) No ($) Sıra İhracat Miktarı Ülke Ülke No 1 Suriye Mersin Serbest Bo lğesi İrak Kuzey Kıbrıs Tu rk Cum Suudi Arabistan Fransa Mısır Gu rcistan Rusya Federasyonu Azerbaycan Romanya Hollanda Lu bnan Tunus ABD Polonya İ srail İ ran İ nğiltere Gu ney Afrika Cumhuriyeti Fas Kuveyt Peru Belarus Yunanistan Sudan Bulğaristan Yemen Almanya Hindistan İ spanya Kanada Libya Yumurtalık Serbest Bo lğesi Belçika Portekiz Tayland Makedonya Ü rdu n Tu rkmenistan İ talya Katar BAE Hırvatistan Cezayir Trakya Serbest Bo lğesi Ükrayna Moldova Çin Sinğapur Diğer Toplam İhracat ve İthalat Değerine Göre İl Sıralamaları (2014) İl Sıralaması İhracat Değeri ($) İl Sıralaması İthalat Değeri ($) 1 İ stanbul İ stanbul İ zmir Ankara Bursa İ zmir Kocaeli Kocaeli Ankara Bursa Gaziantep Gaziantep Denizli Manisa Sakarya Hatay Hatay Adana Manisa Denizli Adana Kayseri Kayseri Sakarya Mersin Mersin Konya Konya Trabzon Zonğuldak Antalya Kahramanmaraş Tekirdağ Tekirdağ Mardin Osmaniye Eskişehir Eskişehir Kahramanmaraş Antalya Diğer Diğer Toplam Toplam

19 İhracatçı ve İthalatçı Firma Sayısına Göre İl Sıralaması ( ) İl Sıralaması İl Sıralaması (ihracat) (İthalat) İ stanbul İ stanbul İ zmir Ankara Ankara İ zmir Bursa Bursa Gaziantep Kocaeli Konya Gaziantep Kocaeli Antalya Adana Konya Mersin Adana Kayseri Mersin Antalya Kayseri Denizli Denizli Hatay Tekirdağ Manisa Manisa Tekirdağ Sakarya Sakarya Hatay Eskişehir Eskişehir Balıkesir Ağ rı Mardin Balıkesir Aydın Samsun Diğ er Diğ er Toplam Toplam Yıllara Göre Hatay daki İhracatçı ve İthalatçı Firma Sayıları ( )

20 Hatay ın Fasıl Bazında İhracatı (2014) Sıra No Fasıl No Fasıl Adı Hatay'ın İhracat Değeri ($) 1 72 Demir ve çelik Yenilen meyvalar ve yenilen sert kabuklu meyvalar Demir veya çelikten eşya Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nu kleer reakto rler, bunların aksam ve parçaları Yenilen sebzeler ve bazı ko k ve yumrular Motorlu kara taşıtları, trakto rler, bisikletler, motosikletler ve diğ er kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağ lar, yemeklik katı yağ - lar, hayvansal ve bitkisel mumlar Metal cevherleri, cu ruf ve ku l Mobilyalar, yatak takımları, aydınlatma cihazları, reklam lambaları, ışıklı tabelalar vb, prefabrik yapılar Sebzeler, meyvalar, sert kabuklu meyvalar ve bitkilerin diğ er kısımlarından elde edilen mu stahzarlar Dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış ğiyim ve dokunmuş diğ er eşya, paçavralar Mineral yakıtlar, mineral yağ lar ve bunların damıtılmasından elde edilen u ru nler, bitu menli maddeler, mineral mumlar Tuz, ku ku rt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento Plastikler ve mamulleri Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğ er omurğasız hayvanlar Elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon ğo ru ntu -ses kaydetme-verme cihazları,aksam-parçaaksesuarı Taş, alçı, çimento, amyant, mika veya benzeri maddelerden eşya Ağ aç ve ahşap eşya, odun ko mu ru Hububat, un, nişasta veya su t mu stahzarları, pastacılık u ru nleri Değ irmencilik u ru nleri, malt, nişasta, inu lin, buğ day ğluteni Etler ve yenilen sakatat O ru lmemiş ğiyim eşyası ve aksesuarı Pamuk, pamuk ipliğ i ve pamuklu mensucat Debağatte ve boyacılıkta kullanılan hu lasalar, tanenler, boyalar, piğmentler,vb, vernikler, vb, macunlar, mu rekkepler Meşrubat, alkollu içkiler ve sirke Diğer Toplam

21 Hatay ın Fasıl Bazında İthalatı (2014) Sıra No Fasıl No Fasıl Adı Hatay'ın İthalat Değeri ($) 1 72 Demir ve çelik Mineral yakıtlar, mineral yağ lar ve bunların damıtılmasından elde edilen u ru nler, bitu menli maddeler, mineral mumlar Metal cevherleri, cu ruf ve ku l Gu breler Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nu kleer reakto rler, bunların aksam ve parçaları Plastikler ve mamulleri Çinko ve çinkodan eşya Yağ lı tohum ve meyvalar, muhtelif tane, tohum ve meyvalar,sanayiide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem Elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon ğo ru ntu -ses kaydetme-verme cihazları,aksam-parçaaksesuarı Pamuk, pamuk ipliğ i ve pamuklu mensucat Muhtelif kimyasal maddeler (biodizel, yanğın so ndu rme maddeleri, dezenfektanlar, haşarat o ldu ru cu ler, vb.) Gıda sanayiinin kalıntı ve do ku ntu leri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler Demir veya çelikten eşya Kağ ıt ve karton, kağ ıt hamurundan, kağ ıttan veya kartondan eşya Seramik mamulleri Diğ er adi metaller (tunğsten, molibden, tantal, mağnezyum, kobalt, bizmut, kadmiyum, vb.), sermetler, bunlardan eşya Sentetik ve suni filamentler, şeritler ve benzeri sentetik ve suni dokumaya elverişli maddeler Optik, fotoğ raf, sinema, o lçu, kontrol, ayar, tıbbi, cerrahi alet ve cihazlar, bunların aksam, parça ve aksesuarı Tuz, ku ku rt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento İ norğanik kimyasallar, kıymetli metal, radyoaktif element, metal ve izotopların orğanik-anorğanik bileşikleri Hububat Kauçuk ve kauçuktan eşya Taş, alçı, çimento, amyant, mika veya benzeri maddelerden eşya Yenilen meyvalar ve yenilen sert kabuklu meyvalar Kahve, çay, parağuay çayı ve baharat Diğer Toplam

22 GÜNCEL HABERLER... DUYURULAR TOPLANTILAR... ÜYE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER... VE DAHA BİR ÇOK BİLGİ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr İlimizin önde gelen işadamlarından ve Odamız Komite Üyesi Serdal Şahutoğlu geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nun

Detaylı

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi 2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi İhracat: 2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye İstatistik Kurumu 2014 Haziran ayı sonu

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU

2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU 2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Ekonomik Araştırmalar Şefi YAZI İŞLERİ VE KARARLAR MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Dış Ticaret: Türkiye İstatistik

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hazırlayan: Gündem KONT İzmir Ticaret Odası TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ihracat 2015 yılı Mart ayında, 2014

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI HAZIRLAYAN : GÜNDEM KONT DIŞ İLİŞKİLER MASASI UZMAN YARDIMCISI AĞUSTOS 2013 INDEX 1.TÜRKİYE'NİN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARININ

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 12.4.216 Sayı 49 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

2013 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2013 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2013 MART DIŞ TİCARET RAPORU A. T. S. O D I Ş T İ C A R E T S E R V İ S İ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir.

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI Ocak-Mart Dönemi ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı Birliklerinden

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Ağustos 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Ağustos

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2012 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU İhracatçı Birliklerinden elde edilen veriler doğrultusunda, 2012 yılında ihracatımız yüzde 9,2

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Kasım 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Kasım

Detaylı

2013 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2013 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2013 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU A. T. S. O D I Ş T İ C A R E T S E R V İ S İ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir.

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI 12. Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı Hırdavat ve Nalburiye

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Aralık 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayii Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılında otomotiv

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ

Detaylı

İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ. Pazara Giriş Fırsatları. Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep

İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ. Pazara Giriş Fırsatları. Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ Pazara Giriş Fırsatları Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep İNGİLTERE & GAZİANTEP GAZİANTEP Dış Ticaret Verileri 7.000.000 6.000.000 5.000.000 4.000.000 3.000.000

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Eylül 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Eylül

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İhracat: 2013 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU

TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU TEKSTİL, DERİ, HALI AR - GE ŞUBESİ Eylül 2017 İÇİNDEKİLER POLONYA'NIN İHRACAT VE İTHALATI... 2 Polonya Dış Ticareti... 2 Polonya'nın Genel İhraç Ürünleri... 3 Polonya'nın

Detaylı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı İNTERMOB 2006 9. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii ve Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017 İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU 10-15 Ocak 2017 1 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU Bu araştırma raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) denetiminde 10 15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Temmuz 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Temmuz

Detaylı

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

EKİM AYI DIŞ TİCARET RAPORU

EKİM AYI DIŞ TİCARET RAPORU EKİM AYI DIŞ TİCARET RAPORU İLLER BAZINDA İHRACAT SIRALAMASI ve TÜRKİYE İHRACATI Kayseri ili yılı Ocak -Ekim ayı dönemi( İlk on aylık) ihracat rakamlarında %, küçülme söz konusu olmuştur. yılı Ekim ( İlk

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

TÜRKİYE - ABD DIŞ TİCARET RAPORU

TÜRKİYE - ABD DIŞ TİCARET RAPORU TÜRKİYE - ABD DIŞ TİCARET RAPORU TEKSTİL, DERİ, HALI AR - GE ŞUBESİ Eylül 2017 İÇİNDEKİLER ABD'NİN İHRACAT VE İTHALATI... 2 ABD Dış Ticareti... 2 ABD'nin Genel İhraç Ürünleri... 3 ABD'nin Genel İthal Ürünleri...

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

ŞUBAT 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

ŞUBAT 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ŞUBAT 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, İstanbul da düzenlenen İSMOB 2015 Mobilya Fuarı na katılan firmalarımızı

Detaylı

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

İHRACATIN GELİŞİMİ

İHRACATIN GELİŞİMİ İHRACATIN GELİŞİMİ 2001-2016 YILLAR İTİBARİYLE İHRACATIN GELİŞİMİ 180.0 DEĞER VE MİKTAR BAZINDA İHRACAT 160.0 140.0 120.0 100.0 142.5 104.0 80.0 60.0 40.0 20.0 45.4 31.3 0.0 2001 2002 2003 2004 2005 2006

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

2018 YILI İHRACAT RAKAMLARI _tt

2018 YILI İHRACAT RAKAMLARI _tt 2018 YILI İHRACAT RAKAMLARI 190107_tt (-I-) TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI 2019 TÜRKİYE İHRACAT HEDEFİ: 182 MİLYAR DOLAR İhracatta 2019: 'İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı' Geçen yılın aynı dönemine

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI 14 18 Ekim 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Bursa

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 30 Nisan 3 Mayıs 2014

FUAR ÖZET RAPORU 30 Nisan 3 Mayıs 2014 FUAR ÖZET RAPORU 30 Nisan 3 Mayıs 2014 ÇUKUROVA GIDA / GIDA-TEK FUARI Adana 8. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamüller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı

Detaylı

OCAK 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ

OCAK 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ OCAK 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ SANAYİ UYGULAMA ŞUBESİ AKİB TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRLERİ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet ÖZÇELİK / Uzman Yrd. TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖREL

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI. GÜNEY SUDAN CUMHURİYETİ T.C. Juba Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği

EKONOMİ BAKANLIĞI. GÜNEY SUDAN CUMHURİYETİ T.C. Juba Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği EKONOMİ BAKANLIĞI GÜNEY SUDAN CUMHURİYETİ T.C. Juba Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği E-mail: juba@ekonomi.gov.tr Tel: +211 954366772 Adres: Block 3K South, Plots No.880-881, Hai Matar, Juba Republic of

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI. KENYA T.C. Nairobi Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği

EKONOMİ BAKANLIĞI. KENYA T.C. Nairobi Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği EKONOMİ BAKANLIĞI KENYA T.C. Nairobi Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği E-mail: nairobi@ekonomi.gov.tr Tel: +254 20 712 47 79 Adres: Turkish Embassy Office Of the Commercial Counsellor 30 Gigiri Road 00620

Detaylı

2015 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYA SEKTÖR ŞUBESİ

2015 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYA SEKTÖR ŞUBESİ 2015 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYA SEKTÖR ŞUBESİ 1 2015 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Detaylı

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 5.5.216 Sayı 5 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2013 BELEX 2013 BURSA 4. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2013 BORUTEK 2013 İCAT 2013 5 8 Aralık 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu 1. Çeyrek 2018 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1 Türkiye İhracat Verileri: 1 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye toplam ihracatı yüzde 10,4 oranında artarken,

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ Dış Ticaret Servisi Ocak 2013 KTO - Dış Ticaret Servisi KIRGIZİSTAN ÜLKE PROFİLİ Resmi Adı : Kırgızistan Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Cumhuriyet

Detaylı

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2014 YILI DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ. 26.01.2015 Adana Sanayi Odası

2014 YILI DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ. 26.01.2015 Adana Sanayi Odası 2014 YILI DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 26.01.2015 Adana Sanayi Odası 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 14,2 16,1 31,0 33,7 16,3 16,4 25,4 23,1-22,6 11,5 18,5 13,0-0,5

Detaylı

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 HAZİRAN

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

KASIM AYI DIŞ TİCARET RAPORU(2016)

KASIM AYI DIŞ TİCARET RAPORU(2016) KASIM AYI DIŞ TİCARET RAPORU() İLLER BAZINDA İHRACAT SIRALAMASI ve TÜRKİYE İHRACATI yılı Kayseri Ocak- Kasım ayları dönemi ihracat rakamlarında % küçülme söz konusu olmuştur. yılı Kasım ( İlk on bir aylık

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI

2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI 2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI 04.01.2018 ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI SEKTÖREL BAZDA TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ 1-31 ARALIK 1 OCAK - 31 ARALIK SON 12 AYLIK SEKTÖRLER 2016 2017 2016 2017 1 2015-2016

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

Bu çalışma TİM AKADEMİ HEDEF PAZAR NGİLTERE Çalışmasında sunulan sunulara dayalı olarak hazırlanmıştır.

Bu çalışma TİM AKADEMİ HEDEF PAZAR NGİLTERE Çalışmasında sunulan sunulara dayalı olarak hazırlanmıştır. İNGİLTERE DIŞ TİCARET RAPORU Bu çalışma TİM AKADEMİ HEDEF PAZAR NGİLTERE Çalışmasında sunulan sunulara dayalı olarak hazırlanmıştır. 3 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi Proje Danışma birimi

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2009-2010 İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ PROJE AMACI

Detaylı

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 AĞUSTOS

Detaylı

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler)

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Katılımcı: 87 si yabancı toplam 365 katılımcı Ziyaretçi: 3.465 i yabancı toplam 15.934 ziyaretçi Katılımcı Ülke: 37 Ziyaretçi Ülke: 119 Konuk Ülke: Kosova Fuar

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 14 17 Kasım 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU NİSAN ekolojizmir.izfas.com.tr

FUAR SONUÇ RAPORU NİSAN ekolojizmir.izfas.com.tr FUAR SONUÇ RAPORU 27-30 NİSAN -2016 ekolojizmir.izfas.com.tr ŞEHİRLERE GÖRE DAĞILIM Orgaik Gıda Organik Kozmetik Üniversite ve Diğer %60 %08 113 KATILIMCI %10 Organik Tekstil Organik Gübre Tarımsal İlaç

Detaylı

İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi

İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi 2001-2015 Yıllar İtibariyle İhracatın Gelişimi DEĞER VE MİKTAR BAZINDA İHRACAT 31,3, TİM Yıllar İtibariyle İhracatın Gelişimi ÖNCEKİ YILA GÖRE DEĞİŞİM (%) 40,0 30,0 Miktar

Detaylı