ŞUBAT 2015 Web:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞUBAT 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr"

Transkript

1 ŞUBAT 2015 Web:

2 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, İstanbul da düzenlenen İSMOB 2015 Mobilya Fuarı na katılan firmalarımızı stantlarında ziyaret etti. Çinçin, ziyaretleri esnasında Hatay firmalarının ürettiği mobilyalar ile diğer illerde üretilen mobilyaları mukayese etme imkanı bulduklarını ifade etti. Çinçin, gerek klasik gerek modern mobilyacılıkta firmalarımızın sektörde öncü olduklarını bir kez daha görme imkanı bulduklarını sözlerine eklerken, mobilyacılık sektöründeki firmalarımızın tek eksiğinin markalaşma olduğunu dile getirdi. Çinçin, ATSO olarak uzun zamandır yürüttükleri Avrupa Birliği projeleri ile bu sektördeki altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını söylerken, markalaşma sorununun bir diğer çözüm yolu olan büyük fuarlara katılımın çok önemli olduğunu ve firmalarımıza maddi destek sağlayarak bu sorunu aşmalarına yardımcı olduklarını dile getirdi. Çinçin, şirketlerimizin Dünya ya açılma ve markalaşma yolundaki eksikliklerinin hızla giderilerek Türkiye nin en önemli Mobilyacılık Merkezi haline gelmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Daha sonra fuara katılan ATSO Meclis Üyesi Kemal Köseoğlu, gerek maddi gerekse manevi desteklerini mobilyacılık sektöründen hiçbir zaman esirgemeyen Hatay ın öncü kuruluşu olan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası na, katılan firmalar adına teşekkür etti.

3 Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sigorta Murat Büyükçelebi İlimizdeki sigortacılara yeni çıkan Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin yasalarla ilgili ve federasyonun gelecekteki hedefleriyle Yönetmeliğin sigorta sektörü açısından önemli bir ilgili bilgilendirme yapmak üzere Pazar günü değişim olduğunu ifade ederken, TÜSAF Başkanı Murat ilimizi ziyaret etti. ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Büyükçelebi nin de ilimizi ziyaret sebebinin ilimizdeki Mehmet Ali Barutçu, 11. Meslek Komite Başkanı Halet sigortacıları konu ile ilgili bilgilendirmek olduğunu Güçlü, Komite ve Sigortacı üyelerimizin katıldığı sözlerine ekledi. Murat Büyükçelebi ise, 30/12/2014 toplantı Harbiye Kervan Tesislerinde gerçekleştirildi. tarihinde çıkan yasa ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve TÜSAF Hatay Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Nebil Dablan, TÜSAF Başkanı Murat Büyükçelebi yi Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 11 Meslek Grubu (Sigortacılar) olarak ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dablan, büyüyen ve gelişen Türkiye Ekonomisi nde Sigortacılık sektörünün gün geçtikçe pazar payının artarak devam ettiğini dile getirirken, sigorta sektörünün öneminin gün geçtikçe arttığını söyledi. Dablan 30/12/2014 Tarihli sayılı mükerrer Resmi

4 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Şubat 2015 tarihleri arasında Amerika ya bir iş gezisi düzenlendi. İş gezisine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis, Komite Üyeleri ve Üyeler katıldı. Las Vegas Şehir Belediyesi Ziyareti Amerika'ya düzenlenen iş gezisinin ilk gününde, Las Vegas Şehir Belediyesi (Las Vegas City Hall) ziyaret edildi. Las Vegas Belediyesi nde oldukça yararlı geçen görüşmede, çeşitli vergi, işçilik, iklim, vb. gibi avantajlardan dolayı ekonominin gelişmekte olduğu ve yatırımcıları beklediklerini ifade ettiler. Özellikle güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi, gübre, tohum ve sulama sistemleri üzerine diyalogların geçtiği ziyarette küçük bir hediye takdimi gerçekleştirildi. San Francisco Ticaret Ataşeliği Ofisi Ziyareti / San Francisco San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde San Francisco Körfezi Bölgesi'ndeki önemli bir kültürel ve finansal merkez konumundadır. Ayrıca etrafında yer alan Bakersfield, Tulare ve Fresno gibi çok önemli Tarımsal gelişmiş bölgeler ile tarımsal anlamda oldukça hareketli bir bölgedir. San Francisco Ticaret Ataşesi Ebru Gülsoy tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasına göre, bölgedeki firmalar iş kültürü yüksek ve ciddi potansiyele sahip firmalar ile ikili ticaret ilişkisine girebilmektedir. Toplu heyetler ile yapılacak ziyaretler yerine, kendi faaliyetlerine uygun gördükleri firmalar ile bire bir görüşmeyi tercih etmektedirler. Ekonomi Bakanlığı nın yurt dışı ofis açma ve tanıtım desteği hakkında bilgi verildi. Bu şekilde ikili görüşmelerin yapılacağı değişik sektörlerden firmaların katılımıyla ikili görüşmelerin yapılacağı alternatif iş gezileri hakkında çalışma yapılması kararlaştırıldı.

5 Antioch Community Center / Antioch / San Francisco City Ziyareti Antioch Community Center / Antioch / San Francisco City ziyaret edildi. Antakya nın Ingilizce ismiyle büyük benzerlik gösteren ve önemli tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir şehirdir. Kendilerinin talepleri üzerine, heyetimizden, Ticaret ve Sanayi Odası nı temsilen seçilen 5 kişilik bir grup ile birlikte Antioch şehri ziyaret edildi. Antioch Community Center da yapılan görüşmelerde, Belediye Başkanı Bay Wade Harper, komite üyeleri Bayan Mary Rocha ve Bayan Monica E. Wilson ile görüşüldü. Kendileri, şehrin genel yapısı, tarihçesi, ekonomik ve ticari faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptılar. Yapılan bilgilendirmede, ileride ikili iş görüşmelerinin organize edilebileceği yeni misyonlar gerçekleştirilebileceği üzerinde fikir birliğine varıldı. T.C. Los Angeles Başkonsolosluğu Los Angeles Ticaret Ataşeliği Los Angeles Başkonsolosluğu ndaki 2. Ticaret Ataşemiz Sn. Murat Gören ve Sn. Gürkan Süzer in katılımı ile bir çalışma yemeğinde bir araya gelinmiştir ve kendileri heyetimize bir bilgilendirme konuşması yapmışlardır. California Bölgesi nin en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında Çin, Meksika, Japonya, Kanada ve Güney Kore yer almaktadır. Türkiye ise 44ncü sıradadır. En çok ithal edilen ürünler arasında ise, elektrikli makine ve cihazlar ile bunların aksamları, motorlu ve tarımsal kara taşıtları, mineral yakıtlar, optik alet ve cihazlar, mobilyalar gibi ürünler gelmektedir. Türkiye den en çok ithal edilen ürünler ise taş, alçı, çimento, yenilen sebze ve meyveler (sert kabuklu), halılar ve yer kaplamaları, demir çelik ve pamuk gelmektedir. World AG Expo 2015 Fuarı Ziyareti World AG Expo 2015, den fazla firmanın stand alarak katıldığı ve binlerce ziyaretçinin gezdiği Dünya nın en büyük Tarım fuarlarından biridir. Katılımcı firmalar arasında, bu alanda akla gelebilecek her türlü tarımsal araç ve ekipman üreticisi, inşaat ve konstrüksiyon yapımcıları, hammadde ve malzeme üreticileri, bitmiş ürün satıcıları, kimyasal malzeme satıcıları, mühendislik ve danışmanlık firmaları, yenilenebilir enerji firmaları, gıda üreticileri gibi bir çok firma mevcuttur. World AG Expo Fuarı, toplam 13 ayrı salon ve m2 (780 dönüm) gibi oldukça büyük bir ziyaret alanına sahiptir. Geziye katılan heyet, Şubat tarihlerinde 3 gün boyunca fuara ziyaretler gerçekleştirmiş ve fuarda katılımcı olarak yer alan çok sayıda firma ile temas kurma imkânı sağlamışlardır.

6 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Sektöründeki üyeler 10 Şubat 2015 tarihinde Hatay Erol Bilecik Kongre Merkezi nde sektör sorunlarını görüşmek üzere toplandı. İnşaat sektöründeki üyelerin geniş katılım gösterdiği toplantıda Hatay İnşaatçılar Birliği Derneği kurulması ile ilgili görüşmeler yapılmıştır. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu, Meclis, Komite Üyeleri ve üyeler katılım sağlarken ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Gündüz, Hatay İnşaatçılar Birliği Derneği kurulmasının Hatay İnşaat sektörüne ne gibi faydalar sağlayacağı hususunda bir konuşma yaptı. Gündüz konuşmasında, Pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye de de İnşaat yarattığı katma değerin ve istihdamın büyüklüğü ile ekonomik gelişmenin lokomotifidir. Türk inşaat sektörünün bir diğer önemli özelliği hem inşaat malzemesi ihracatı hem de yurtdışı müteahhitlik boyutlarıyla uluslararası pazarda yüksek bir rekabet gücüne sahip olmasıdır. Öyle ki sektörün stratejik planını hazırlayan bilim adamları grubunun ortak teşhisi kişi başına milli geliri Türkiye kadar hiçbir ülkede rekabet gücü Türk inşaat sektörününki kadar yüksek bir inşaat sektörü bulunmadığı olmuştur yılı ortalarında toplam tutarı 170 milyar doları aşmış bir iş hacmi ile dünyanın 83 ülkesine yayılmış ve bu sayı ile Çin den sonra ikinci konumunda bulunan ve rakiplerini kıskandıran bir uluslararası müteahhitlik performansı sergilemesi bizlere büyük bir gurur vermiştir. Öte yandan müteahhitlik mesleğinin kendi ülkemizde karşı karşıya bulunduğu sorunlardan ve bunların sonucu olarak yaşanan itibarsızlıktan acı duymaya da devam etmekteyiz. Aynı şehirde yaşayan aynı hedefe yürüyen ve ortak sorunları olan bu büyük topluluğu bir araya getirerek bir kimlik oluşturarak yaşadığımız sıkıntıları gidermek, işlerimizi daha düzgün ve kalıcı yapmak, sektör çalışanlarını birbiri ile tanıştırarak yeni stratejiler oluşturmak, bölge ve Türkiye de bulunan diğer birliklerle beraber inşaat dünyasında bulunan yeni gelişmeler ve teknolojiler hakkında bilgi alışverişi yapmak, şehrimizde yapılan ve yapılacak olan inşaatların kalite standartlarının yükselmesi için işveren ve çalışanların kalite bilincini artırmak, sektöre sertifikalı uzman kadro yetiştirmek için kurs ve seminer düzenlemek, kamu kurum ve kuruluşlarda karşılaştığımız, bize zaman ve ekonomik kayıplar

7 veren bürokratik sorunları tespit ederek en aza indirilmesini sağlamak, inşaat piyasasında bulunan ve ihtiyacımız olan ürünlerin en ekonomik doğru olanını bulmakta yol göstermek, bu pazarlarda birlikte hareket ederek en düşük fiyata en kaliteli ürünler temin etmek, inşaatlarımızda çalışanları karşılaştığımız kötü işçilik ve malzemeleri kötü ise teşhir etmek iyi ise onarmak, ortak pazarlar kurmak, elimizde bulunan konutların satışı için ortak pazar oluşturmak, hülasa; sorunlarımız çok, kendimiz yapan aşırı zaman kaybeden lokomotif bir gurubuz. Bunları Nasıl Yapacağız? Hatay İnşaatçılar Birliği Adı altında bir çatı kuracağız. Bu birliğin kuruluş çalışmalarını Şubat sonuna kadar tamamlayacağız. Bir tüzüğümüz ve anayasamız olacak. Yap-sat yapan ve konut üreten arkadaşlarımız bu birliğin temel taşlarıdır. Kurucu üyelerimizle kuruluşumuzu yapacağız. Daha sonra geçici yönetim kurulu oluşturacağız. Ve kanuni süreç içinde de seçimle yönetim kurulu ve başkanımızı seçeceğiz. Bu çalışmalarda bir sekretarya kurmayı düşünüyoruz. Bizleri anlayan ve sorunlarımızı çözebilecek bir arkadaşımız devamlı yanımızda olacaktır. Hukuki konularda anlaşmalı bir avukatımız olacaktır Tüm bu nedenlerle sektörümüzün kalite ve verimlilik boyutlarıyla yeniden yapılanmasını, bunun için sektördeki paydaşlarımızla yakın işbirliği içerisinde olmayı, sorunlarımızın çözümlerini birlikte üretmeyi ve güçlerimizi onları hayata geçirmek için birleştirmeyi çok önemsemekteyiz. Bu bilinç ve duyarlılık ve karalılıkla bu yıl Hatay İnşaatçılar Birliği ni kurmaya karar verdik diyerek sözlerini sonlandırdı. ATSO ya kayıtlı, inşaat sektöründe faaliyet gösteren; Mühendis, Mimar, İnşaat Malzemeleri satıcıları, Yapı Kooperatifleri, Tesisatçılar ve Yap-Sat usulü çalışan firmalar ile birlikte toplam 950 üye mevcuttur.

8 Ekonomi Bakanlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliği ile 17 Şubat 2015 tarihinde Antakya Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu nda Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yrd. Sedat Erdoğdu ise Döviz Kazandırıcı Hizmetler konusunda sunum yaptı. ATSO üyelerinin katıldığı seminere Odamız Genel Sekreteri Serdar Yılmaz Saraç ta katıldı. Ekonomi Bakanlığı ndan uzmanları sunum yaptığı seminerde Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Mehmet Soylu Güldalı İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQALITY in Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri ve Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi ile ilgili konularda sunum yaptı.

9 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Mısır ın Ro-Ro Karayolu Transit Taşımacılığı alanında işbirliğine dair anlaşmanın tek taraflı feshetmesi üzerine istişare toplantısı yapıldı Perşembe günü saat 14:00 te Savon Otel de gerçekleştirilen toplantıya Bakanlık Yetkilileri, Mersin, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticileri, UND Hatay Temsilcileri, Hatay Ro-Ro Temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Türkiye Mısır ve Mısır Suudi Arabistan arasında Mutabakat Zaptıyla tesis edilen Ro-Ro hattının 23 Nisan 2015 tarihinde sona erecek olması ve Mısır tarafından yeniden tesis edilmeyeceğinin bildirilmesi üzerine konunun Bölge taşımacıları, ihracatçıları ve üreticileri için yaratacağı sorunların tespiti ve giderilmesi üzerine bu toplantıyı gerçekleştirme ihtiyacı hissettik. Bilindiği üzere Ortadoğu da yaşanan özellikle Suriye de yaşanan siyasi karışıklıklar maalesef bölge esnafımızı ve nakliyecilerimizi olumsuz etkilenmiştir. Suriye ve Suriye üzerinden diğer Ortadoğu ülkelerine çalışan Hataylı Nakliyecilerimizin yatırım, müşteri ve acente ağının büyük kısmı Ortadoğu bölgesinde yer almaktadır. 13 Ekim 2009 tarihinde Türkiye ile Suriye arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşması ile iki ülke arasında gerçekleştirilen vizesiz geçişlerin sonucu hem ilimizde hem bölgemizde yoğun ticaret ve turizm potansiyeli oluşmuş, sınır geçişlerinin artışı ile bölgeye sıcak para akışı olmuştu. Bu hareketlenme ikili ticaret anlaşmalarında da büyük bir artış meydana getirmişti. Bunun sonucunda nakliyecilerimiz bu hareketlenmeden aldıkları güçle yeni alımlar ve yatırımlar gerçekleştirmişlerdi. Ortadoğu da süre gelen siyasi istikrarsızlık neticesinde ise gerek kredi kullanarak, gerekse de öz kaynak ve kendi birikimleri ile yatırım yapan iş adamları çok zor durumda kalmıştır. İstihdam yaratıcı yeni yatırımlar ise tümüyle durmuştur. Bilindiği üzere sınır kapılarımızın kapanması ve güvenlik sorunları nedeniyle Nakliyecilerimiz alternatif güzergâh arayışlarına girmişlerdi ve Ekonomi Bakanlığımızın destekleri ile Ortadoğu ya yapılan taşımalar Türkiye Mısır ve Mısır-Suudi Arabistan arasında Mutabakat Zaptıyla tesis edilen Ro-Ro seferleri ile yapılmaya başlanmıştı. Bu sayede taşımacılarımızın Ortadoğu pazarlarında kan kaybı yaşamadan ve pazara erişimi engellenmeden sorun çözülmüş idi. Zira Ro-Ro taşımacılığı ile raf ömrü kısa ürünlerin daha kısa sürede istenilen noktaya varması sağlanmaktadır. Hem de bu işlem uygun daha uygun maliyetlerle yapılmaktadır. Yakın bir zamanda 55 nakliye firmamızın bir araya gelmesiyle kurulan ve Değerli arkadaşımız Sayın İbrahim Güler in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirket nezdinde 2 Ro-Ro gemisi kiralanması suretiyle İskenderun Limanı ile Mısır Port Said limanı arasında sefere başlamıştır. Ancak maliyetlerin çok yüksek olması ve yaşanan siyasi krizler nedeniyle taşıma hizmetleri sıkıntı içine girmiştir.

10 Üzülerek takip etmekteyiz ki; Ülkemiz ve Mısır Hükümeti arasında yaşanan siyasi gerginlik sebebiyle Mısır Hükümeti tarafından Türkiye-Mısır ve Mısır-Suudi Arabistan arasında Mutabakat Zaptıyla tesis edilen deniz ve karayolu transit taşımacılığı (Ro-Ro) anlaşmasının yenilemeyeceği hususunda açıklamalar yapılmıştır. Bu sorun Nakliye sektörümüze darbe vurmanın ötesinde sektörü bitirme noktasına taşıyacaktır. Söz konusu anlaşmanın yenilenmesi bölgemizdeki ticaret ve ekonomik dengeler açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Zira konu sadece Nakliye sektörü ile bağlantılı değildir. Bu sektörün etkileşimde olduğu İhracatçılarımızı ve Üreticilerimizi de sıkıntılı günler beklemektedir. Alternatif güzergahlara baktığımızda; Mısır dışında Ro-Ro taşımacılığı ancak Süveyş kanalının geçilmesiyle veya Siyasi ilişkilerimizin pek parlak olduğunu söyleyemeyeceğimiz İsrail üzeri bir güzergah yardımıyla gerçekleştirilebilecektir. Bu güzergahlara baktığımız zamana dezavantajlarını da görmek kaçınılmazdır. Süveyş geçişi Nakliyecilerimize yüksek maliyetleri ile ağır bir maddi yük, İsrail üzeri geçişler ise yoğun Bürokratik engeller sebebiyle riskli bir ortam yaratacaktır. ğa olanak sağlayan anlaşmanın yenilenmesi şarttır. Bunun için Hükümet nezdinde de çalışmalar ve lobi faaliyetleri sürdürülmelidir. İkinci olarak anlaşmanın olmaması durumunda öncelikli güzergah olan Süveyş hattının devlet tarafından desteklenmesi şarttır. Bunun olmaması durumunda Nakliyecilerimiz bu ağır yükün altında oldukça büyük zorluklarla baş etmek durumunda kalacaklardır. Bu hat devlet tarafından sübvanse edilmezse belki de Ortadoğu pazarı tamamen kaybedilecektir dedi. Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hatay da Körfez/Ortadoğu Ülkelerine İhracatımız Ve Bölgemizdeki Gelişmelerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Sonuç olarak söylemek istediğim öncelikli sorunumuz olan ve ülkemizi ekonomik anlamda yıpratma amacıyla gerçekleştirildiğine inandığımız Mısır üzeri taşımacılı-

11 Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol 26. Vergi Haftası kapsamında, Vergi Dairesi Grup Müdürleri Ahmet Tecimen, Namık Orhan, Ahmet Günçavdı, Antakya Vergi Dairesi Müdürü Ali Şerifler, 23 Temmuz Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İnce ile birlikte odamızı ziyaret etti. Heyeti Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Rasim Ray, Sabit Coşkun ve Genel Sekreter Serdar Yılmaz Saraç karşıladı. 26. Vergi Haftası kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldiklerini dile getiren Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra 2014 yılı itibariyle 4 milyar 121 milyon kadar genel bütçe vergi gelirlerimiz var. Türkiye çapında dokuzuncu sıradayız. On tane vergi dairemizin yapmış olduğu tahsilat tutarı ise 1 Milyar 823 Milyon. Genel bütçe gelirlerinin yaklaşık yüzde 44 üne denk gelmektedir. 26. Vergi haftası dolayısıyla kamuoyuna, öğrencilere personele yönelik etkinliklerimiz olacaktır. dedi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise, 26. Vergi Haftasını kutlayarak, "Ülkemiz, için hayırlı olmasını umuyoruz. Kayıt dışılığın ülkemizde tamamen sıfırlanması konusunda, ciddi çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Önümüzdeki dönemde kayıt dışılığın uluslararası standartlara ulaşmasını temenni ediyoruz. Dedi.

12 Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Çalıştayı Hatay İli Ulaşım Sorunlarının Tespiti ile Çözüm Yollarının Belirlenmesi için bugün start verildi Şubat 2014 tarihlerinde sürecek olan çalıştayın amacı yeni kurulan Hatay BŞB nin ve ilçe belediyelerin ulaşıma ilişkin sorunların paylaşılması, güncel ulaşım ve yerel yönetim mevzuatı kapsamında geliştirilecek çözümlerin paylaşılması amaçlanmaktadır sayılı yasa ile Büyükşehir Belediye sınırı tanımının değişerek, il sınırı kabul edilmesiyle kentsel ulaşım temelinde yaşanan ve yaşanacak sorunlar, kentsel yayılmanın kontrolü konusundaki yeni yaklaşımları merkez ilçeler, diğer ilçeler ve kırsal ele alınması hedeflenmektedir. Çalıştaydan beklenen Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin ulaşıma ilişkin sorunlarının ortaya konması ve çözüm olanaklarının araştırılmasıdır. Çalıştayda konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Ulaşım Çalıştayı nın, Hatay ın gerek kısa ve orta vadeli, gerekse uzun vadeli ulaşım sorununun çözümü konusunda bize ışık tutacağına ve bizlere rehberlik edeceğine yürekten inanıyorum. Ulaşımın Hatay ın en önemli sorunlarından biri ve bunun çözümü için bazı çalışmalar başlatıldığını sevinerek görmekteyiz. Bence şehirlerin bir ruhu bir felsefesi ve bir estetiği olmalıdır. Bu anlamda bu özelliklere haiz olmayan çirkin bina yığınlarından oluşan yerleşim yerlerine şehir demek, bu kelimenin asıl anlamına ihanettir. Türkçemizde çok güzel bir söz var, Zararın neresinden dönersen kardır. Bizim geçmişten iyi bir miras devralmamış olmamız, çocuklarımıza, torunlarımıza, daha çağdaş, daha ileri, hatta daha muhteşem bir şehir bırakmamıza asla engel değildir, olmamalıdır. Bu yüzden şehirler yeniden yapılandırılırken daha dikkatli olunmalı ve daha ahenkli içinde barındırdığı toplumla daha entegre olmalıdır. Ben de Hatay ın vizyonunu ortaya çıkarmak üzere bu anlayışla her konuda projeler geliştiren ve ilgili tüm kesimlerle istişare içinde çalışmalar yürüten Hatay BŞB Başkanı Sayın Doç.Dr.Lütfü Savaş a teşekkürlerimi sunuyorum. Bilindiği üzere ulaşım sektörü, kentlerin olmazsa olmaz yaşam standartlarından birisidir. Ulaşımda, ortak akıl üretmek şarttır buna inanıyorum. Bütün paydaşların bir araya gelerek bilimsel yaklaşımlarla, ulaşım teknikleri, mühendislik, yatırım maliyetlerinin irdelenerek oluşturacak bir ulaşım planının ilimizde yaşayan tüm bireylerin yüzünü güldüreceğine inanıyorum. Bu yatırımların ise bilimsel ve teknik temellere dayanması ve toplumun ihtiyaçlarına uygun olması kaçınılmazdır. Ulaşım ve trafik konusunda kalıcı ve etkili çözümler geliştirilebilmesi için mühendislik standartları, planlama ilkeleri, ekonomik verim, toplumsal fayda ve çevre duyarlılığının bir arada değerlendirilmesi gerekmektedir Ulaşım sadece bir fiziki altyapı, bir ekonomik sektör değil, bir yaşam kalitesi göstergesidir. Hatay ın kentsel yaşam kalitesi yönünden çok daha iyi bir düzeye ulaşması için önümüzdeki yıllarda önemli kamu yatırımlarına ihtiyaç duyulmaktadır

13 Yanlış park nedeniyle yoğunluk oluşturan araçların trafik akışını etkilemesi büyük bir sorun teşkil etmektedir. Özellikle Atatürk Caddesi üzerinde seyreden trafiği büyük ölçüde etkilemektedir. Atatürk Caddesi üzerinde inşa edilen Katlı Otopark mı yetersiz yoksa halkımız mı otoparklar konusunda bilinçsiz bilemiyorum. Park sorunu şehrimiz için büyük bir sorun maalesef araç sayısı fazla toplu taşıma araçlarının kullanımı istenilen düzeyde değil, yürüme alışkanlığımız da oldukça az. Dolayısıyla park sorunu en köklü problemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef yeni yapılacak binaların bodrum katlarında olması gereken otoparkların göz ardı ediliyor. Bunun yerine alınacak bağış ile otopark yapma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bunun bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir. Şehrimiz yeniden yapılanırken kentsel dönüşüm kapsamında mutlaka ve mutlaka bina bodrumlarına otopark şarttır. Ayrıca şehir içerisinde Okul servislerinin yarattığı trafik yoğunluğu yine büyük sorun arz eden konulardan biri.. Okul başlangıç saatlerinin aynı olması sebebiyle bütün servisler aynı anda trafiğe çıkmaktadır. Buna çözüm olarak okul başlangıç ve bitiş saatlerinde bir düzenleme yapılabilir mi araştırılması gerekir Uzun çarşı bilindiği üzere ilimizin önemli turizm potansiyellerinden biri, her turist özellikle yerli turistler mutlaka uzun çarşıyı ziyaret etmekte ve alış veriş yapmaktadır. Sadece turistler değil yerel halkımızda çok talep göstermektedir. Uzun çarşı civarındaki yoğunluk oldukça rahatsız edici boyutta yine yanlış park nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Uzun çarşı civarında ve Kemalpaşa caddesinde mutlaka ve mutlaka Katlı otopark şarttır. Eski otogarın işlevi malum bu alan yeşil alan olarak değerlendirilip zemin alanı otopark olarak değerlendirilmelidir. Yine aynı şekilde şehrin merkezinde yer alan ve şehir trafiğini büyük ölçüde etkileyen stadyumun yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve zemin otoparkı olarak kullanılması düşünülebilir. Yine eski otogar civarında sebze-meyve satışı yapılan bir yer var Eski itfaiye alanı olarak adlandırılan o bölgenin mutlaka yeni sebze haline taşınarak o alanın boşaltılması gerekmektedir. Bankalar caddesindeki galerilerin acil surette yeni bir planlama yapılarak bir araya getirilmesi sağlanmalıdır. Bankalar caddesinde yoğun bir trafik akışı vardır. Bu trafik rahatlatılabilir. Şehrimizin önemli trafik sorunları yaratan iki önemli noktası Palladium ve Primemall alışveriş merkezleri Palladium şehrin merkezinde olması itibariyle trafik ve araç yoğunluğuna sebebiyet vermektedir. Primemall ise yeni yapılmış ve yeni ruhsat almış bir mekan olmasına rağmen büyük otopark sorunu yaşamaktadır. Hatta Primemall Avm nin haftasonu trafiği yeni çevre yolundaki trafik akışını bile etkilemektedir. İlimize her zaman önemini vurguladığımız Hafif Raylı Sistem şarttır. Bu sistemin Top boğazı-havaalanı, OSB ve Üniversitemizi içine alacak şekilde olmalıdır. Bu hattın tabi ki doğru planlanması şarttır. Zira hedeflenen verimlilik yakalanmaz ise kapasitenin çok altında çalıştırılması da kaynak israfına neden olur. Zaman zaman daha ucuz ve daha kolay tedbirlere başvurmak yerine daha pahalı ve yeterince üzerinde düşünülmemiş projelere uygulanmaya çalışılmakta, bu ise kaynak israfına, verimsizliğe ve çevre sorunlarına yol açmaktadır. Büyükşehir Belediyesinden her tür ve ölçekteki gerek ulaşım planlaması ve uygulaması çalışmalarında gerekse ulaşım araçlarında, engellilerin kullanımına yönelik tasarım ve düzenlemelere öncelik verilmesini arzu etmekteyiz diyerek sözlerini sonlandırdı.

14 SORU: SİZİ KISACA TANIYA BİLİRMİYİZ? CEVAP: Adım Vedat SAKALLI, Yılında Hatay ın Yayladağı ilçesinde doğdum. Evli 3 çocuk babasıyım. 25 yıldır Sakallı Elektrik firmasında işveren olarak çalışmaktayım. SORU: ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASINDAKİ GÖREVİNİZ NEDİR? CEVAP: yılında yapılan organ seçimlerinde 6. Meslek Komitesi ( İnşaat malzemeleri, Beton işleri, Gaz tesisatı) Komite Başkanı oldum. SORU: 2015 YILINDA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR? CEVAP: 2014 yılı inşaat sektörü açısından sıkıntılı bir yıl olarak geride kaldı yılına girdiğimiz şu ilk aylarda piyasada çok ciddi bir nakit sıkıntısı yaşanmakta. Komşu ülkemizde yaşanan iç savaşın etkileri bölgemizde ciddi şekilde hissediliyor. Bence bu yılda inşaat sektörü negatif bir çizgide gidecek gibi görünüyor. SORU: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İNŞAAT MALZEMESİ SATAN SEKTÖRE ETKİLERİ? CEVAP: Bizim için olmazsa olmaz konulardan biri kentsel dönüşüm. Hem ülke ekonomisine hem modern bir toplum yaratma çabamıza, hem de sektörümüze önemli katkıları olacak. Maalesef yaşadığımız kent için konuşmak gerekir ise kentsel dönüşümün en önemli sorunu bilgi eksikliği. Mal sahipleri müteahhit seçimlerinde bir takım yanlışlıklar yapıyorlar. Mal sahiplerinin müteahhit seçerken güvenilir, kaliteli malzeme kullanan şirketlerle anlaşması gerekmektedir.

15 BAŞLANGIÇ BİTİŞ FUAR ADI KONU ŞEHİR ÜLKE TARİHİ TARİHİ Wintec Expo Ukraine 03/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Kiev UKRAYNA KievBuild (Building Week Ukraine) Yapı Teknolojileri ve International Building and Interior 03/03/ /03/2015 Kiev UKRAYNA Makineleri, İç İnşaat Construction Exhibition KievBuild 03/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Kiev UKRAYNA MEDIBAT /03/ /03/2015 İnşaat, Yapı Malzemeleri Sfax TUNUS KCM formally known as KazBuild 11/03/ /03/2015 Yapı &İnşaat Almatı KAZAKİSTAN BuildIndustry Astana /03/ /03/2015 Yapı İnşaat Sanayi Astana KAZAKİSTAN InterstroyExpo 18/03/ /03/2015 Yapı&İnşaat St. Petersburg RUSYA InterStroyExpo /03/ /03/2015 İnşaat St.Petersburg RUSYA Megabuild Indonesia Exhibition & Con- 19/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Cakarta ENDONEZYA UzBuild 24/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Taşkent ÖZBEKİSTAN BishkekBuild 25/03/ /03/2015 Yapı ve İnşaat Bişkek KIRGIZİSTAN InterBuildExpo 25/03/ /03/2015 Yapı-İnşaat Kiev UKRAYNA Homebuillding & Renovating Show 26/03/ /03/2015 İnşaat Birmingham İNGİLTERE THE BIG SHOW 30/03/ /04/2015 Yapı-İnşaat ve Ekipmanları, Enerji, İç Muskat UMMAN Dizayn BATIMAT RUSSIA 31/03/ /04/2015 Yapı-İnşaat Moskova RUSYA MosBuild 1 WEEK ( Design&Decor 31/03/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA AtyrauBuild 01/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Atirau KAZAKİSTAN Building Materials & Equipment - MosBuild (Building&Architecture Week) Country Construction - MosBuild (Building&Architecture Week) FENESTRATION - MosBuild formally known as WindowBuild - MosBuild MOSBUILD BUILDING AND ARCHI- TECTURE WEEK 14/04/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA 14/04/ /04/2015 Yapı-İnşaat Moskova RUSYA MosBuild 2. WEEK 14/04/ /04/2015 Yapı ve İnşaat Moskova RUSYA Stonex - MosBuild ( Design&Decor Week) 14/04/ /04/2015 Yapı &İnşaat Moskova RUSYA SEEBBE 15/04/ /04/2015 İnşaat Belgrad SIRBİSTAN DezignBuild 28/04/ /04/2015 İnşaat ve Renevasyon Sidney AVUSTRALYA BUILD SHOW /04/ /04/2015 İnşaat Birmingham İNGİLTERE BUILD EXPO AFRICA 02/05/ /05/2015 YAPI VE İNŞAAT NAİROBİ KENYA BATIMATEC ALGER /05/ /05/2015 Yapı-İnşaat, İş Makineleri Cezayir CEZAYİR Project Qatar 04/05/ /05/2015 İnşaat Malzeme ve Teknolojileri, Doğal Taş, Mermer ve Teknolojileri, Ağır İş Makinaları ve Ekipman- Doha KATAR

16 BakuBuild Yapı ve İnşaat Bakü AZERBAYCAN FUAR ADI BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ KONU ŞEHİR ÜLKE The 20th International Building Materials and Construction Machinery and 06/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Tebriz İRAN Equipment Trade Fair of Iran-Tabriz Saudi Building & Interiors Exhibition 11/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Cidde S.ARABİSTAN GULF BID THE ANNUAL EXPO FOR CONSTRUCTION 12/05/ /05/2015 Yapı-İnşaat Manama BAHREYN LIBYA BUILD 18/05/ /05/2015 YAPI VE İNŞAAT TRABLUS LİBYA AstanaBuild /05/ /05/2015 İnşaat ve İnşaat Malzemeleri, Enteriyer, Isıtma, Astana Havalandırma, Kapı- Pencere, Seramik, Taş, KAZAKİSTAN AstanaBuild 19/05/ /05/2015 Yapı &İnşaat Astana KAZAKİSTAN CTT INTERNATIONAL SHOW OF CONSTRUCTION EQUIPMENT 02/06/ /06/2015 İnşaat Teknolojileri Moskova RUSYA AND TECHNOLOGIES PROJECT LEBANON 02/06/ /06/2015 YAPI VE İNŞAAT BEYRUT LÜBNAN Building Test Expo 16/06/ /06/2015 İnşaat Brüksel BELÇİKA Home Buyer Property Investor Show 18/07/ /07/2015 İnşaat ve Renevasyon Sidney AVUSTRALYA INTERBUILD AFRICA /08/ /08/2015 Yapı-İnşaat Johannesburg GÜNEY AFRİKA EXPO BUILD EAST AFRICA 22/08/ /08/2015 YAPI VE İNŞAAT DARÜSSELAM TANZANYA Build Warsaw 01/09/ /09/2015 Yapı ve İnşaat Varşova POLONYA IDES 01/09/ /09/2015 Yapı &İnşaat Krasnodar RUSYA Design &Decor 01/09/ /09/2015 Yapı & İnşaat St. Petersburg RUSYA KazBuild 02/09/ /09/2015 Yapı &İnşaat Almatı KAZAKİSTAN Bex-Asia /09/ /09/2015 Yapı ve inşaat Singapur SİNGAPUR BUILDING CONSTRUCTION & PROPERTY EXHIBITION 05/09/ /09/2015 YAPI-İNŞAAT AKRA GANA KAZBUILD /09/ /09/2015 Yapı İnşaat Almatı KAZAKİSTAN Mining and Construction Indonesia 09/09/ /09/2015 Madencilik-İnşaat Cakarta ENDONEZYA UZSTROYEXPO /09/ /09/2015 İnşaat Taşkent ÖZBEKİSTAN UZSTROYEXPO /09/ /09/2015 Isıtma, Soğutma, İnşaat, Yapı Taşkent ÖZBEKİSTAN 12. Uluslararası İnşaat Fuarı Ethio - Con /09/ /09/2015 İnşaat Addis Ababa ETİYOPYA HKTDC Hong Kong International 01/10/ /10/2015 İnşaat Hong Kong ÇİN Acetech Bengalaru 01/10/ /10/2015 Yapı & İnşaat Bengalaru HİNDİSTAN Buildtech 01/10/ /10/2015 Yapı ve İnşaat Kuala Lumpur MALEZYA SibStroyExpo / SibComac 01/10/ /10/2015 Yapı &İnşaat ve İş makineleri Novosibirsk RUSYA Expo CIHAC 13/10/ /10/2015 İnşaat Malzemeleri Meksiko MEKSİKA SASO SPLIT - 19th Civil Construction, Wood, Metal Industry, Tools, 21/10/ /10/2015 İnşaat, ahşap ve metal sanayı, makine ve ekip- Split HIRVATİSTAN Green Build Expo 22/10/ /10/2015 İnşaat Vaşington ABD Addis İnşaat Fuarı 24/10/ /10/2015 İnşaat Addis Ababa ETİYOPYA Acetech Mumbai 01/11/ /11/2015 Yapı&İnşaat Mumbai HİNDİSTAN Mangystau Build 04/11/ /11/2015 Yapı &İnşaat Aktau KAZAKİSTAN HEİM UND HANDWERK 25/11/ /11/2015 İnşaat, Mefruşat ve Konut Münih Sektörü Ve Sanatkarları ALMANYA Acetech New Delhi 01/12/ /12/2015 Yapı & İnşaat New Delhi HİNDİSTAN Construct International/Construct 01/12/ /12/2015 İnşaat malzemeleri Toronto KANADA

17 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU BAŞLICA ÜRÜN HİZMET YER ŞEHİR 05/03/ /03/2015 Konya İnşaat Fuarı 12.Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Tenolojileri Fuarı YURTİÇİ FUARLAR Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, (Hırdavat ve Nalburiye Özel Bölümü) Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Konya Merkezi 18/03/ /03/2015 Şanlıurfa Yapı İnşaat Dekorasyon Fuarı İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Kapı, Pencere, Mutfak İnşaat, Yapı, Nalburiye, Isıtma, Soğutma, Kapı, Pencere, Mutfak, Banyo, Seramik, İzolasyon, Hırda- Ziraat Odası Fuar ve Sergi Alanı Şanlıurfa 19/03/ /03/ /04/ /04/2015 CNR ENERGY İstanbul Anfaş Cityexpo 2015 Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı 02/04/ /04/2015 Samsun İnşaat 2015 Enerji ve Çevre Teknolojileri Şehircilik ve Teknolojileri Yapı, Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Enerji Üretim Teknolojileri, Enerji Dağıtım, İletim ve Kontrol Sistemleri, Bakım Onarım ve Servis Hizmetleri, Verimlilik Sistemleri, Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm, Sistem, Danışmanlık, Proje, İnşaat İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy Çevre, Geri Dönüşüm, Atık Yönetimi, Su Teknolojileri, Belediye, Antalya Fuar Kent Mobilyaları, İş ve İnşaat Makineleri Merkezi Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Mutfak, Banyo, Vitrifiye Ürünler, Yapı Kimyasalları, Asansör ve Donanımları, İş ve İnşaat Makineleri, Kapılar, Güneş Enejisi, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İstanbul Antalya Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Samsun Merkezi 09/04/ /04/2015 Bursa İnşaat Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri (Mutfak, Banyo, Seramik, Özel Bölümü-Konut Projeleri özel Bölümü) Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Mutfak, Banyo, Vitrifiye Ürünler, Yapı Kimyasalları, Asansör ve Donanımları, İş ve İnşaat Malzemeleri, Kapılar, Güneş Enejisi, Isıtma, Soğutma, Sistemleri,Tesisat, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bursa 06/05/ /05/ /05/ /05/ /05/ /05/2015 KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat, Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı Ortadoğu 7.İnşaat Fuarı Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi (Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları Fua- İş ve İnşaat, Makine, Teknoloji ve Aletleri Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğal Gaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları (İş ve İnşaat Makineleri Özel Bölümü) İş Makinaları, İnşaat Makinaları, İnşaat Teknolojileri, İlgili Alet ve Edevatlar Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğal Gaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makineleri, İş ve İnşaat Makineleri, Toplu Taşımacılık Hizmet Araçları, Alt Yapı, Müteahhitlik, Çevre Düzenleme ve Park Bahçe Donanımları, Belediye İhtiyaçları ve Taşımacılık Hizmetleri, Atık Biriktirme, İmha Sistemleri Atatürk Kültür Merkezi Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Ankara Diyarbakır Bursa

18 YURTİÇİ FUARLAR BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU 28/05/ /05/ /07/ /08/ /07/ /08/ /09/ /09/ /10/ /10/ /10/ /10/ /11/ /11/ /11/ /11/ Van İnşaat, Yapı ve Makineleri Fuarı 22.Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı 4.Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı Avrasya Elektrikli ve Mekanik El Aletleri Fuarı Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi İnşaat ve İnşaat Malzemeleri, Yapı Elemanları,, İnşaat ve İş Makineleri ve Ekipmanlar Sanayi ve Ticaret Ürünleri Yapı Elamanları, İnşaat, İç Mimari, Tesisat ve Yalıtım, BAŞLICA ÜRÜN HİZMET GRUPLARI İnşaatve İnşaat Malzemeleri, Yapı Elemanları,, İnşaat ve İş Makineleri, Dekorasyon, Elektrikli Ev Eşyaları, Dayanıklı Tüketim Malları, İnşaat Malzemeleri, Banyo, Mutfak, Seramik, Nalburiye, Hırdavat, Sanayi Ürünleri, Ticaret Malları Ahşap Yapı Elemanları, İnşaat Malzemeleri,ve Teknolojileri, Isıtma Soğutma, Tesisat ve Yalıtım, Mobilya İç Dekorasyon, Doğalgaz Teknolojisi Her Nevi Elektrikli ve Mekanik El Elektrikli ve Mekanik Aletleri, Oto Sanayi, Üretim Sanayi, İnşaat, Kendin Yap El Aletleri Sektörü Yapı Malzemeleri 22.Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Sektörü Tedarikçileri Fuarı MERYAPI -Mersin 9.Yapı, Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı 26/11/ /11/2015 Solex /12/ /12/2015 ATRAX'15 25/12/ /12/ Uluslararası Yapex - Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı TRANSİST İstanbul Ulaşım Teknolojileri, Araçları ve Ürünleri, Sistemleri Sempozyum ve Fuarı İnşaat Malzemesi, İş Makineleri, Dekorasyon, Gayrımenkul Yapı-İnşaat Yenileme ve Restorasyon Haberleşme, Lojistik, Ulaşım, Yazılım, Güvenlik, Konferans Ürünleri Fuarı 4.Eğlence, Aktivite, Park Endüstrisi ve Hizmetleri İstanbul Ulaşım Teknolojileri, Araçları ve Ürünleri, Sistemleri Sempozyum ve Fuarı Yapı ve İnşaat Malzemeleri, Dekorasyon Ürünleri Seramik, Banyo, Mutfak Ürünleri, İç ve Dış Yapı Ünite Elemanları Mobilya, Gıda ve Gıda Ürünleri, Otomotiv, Dayanıklı Tüketim, Bilişim, Hizmet, İnşaat Yapı, Tekstil, Elektronik YER ŞEHİR Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi Van Mişmiş Park Fuar Alanı Mişmiş Park Fuar Alanı İstanbul Kongre Merkezi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malatya Malatya İstanbul Bursa Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi Van İnşaat Malzemeleri, İş Makineleri, Dekorasyon, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Arıtma Sistem- Yenişehir Fuar Merkezi leri, Asansör, Yalıtım, Gayrimenkul Pazarlama İnşaat Ekipmanları, Yapı Kimyasalları, Duvar-Cephe Kaplamaları, Asansörler, Elektrik Malzemeleri, Yalıtım, Doğal Taşlar, Banyo- Mutfak Ürünleri, Restorasyon Haberleşme, Lojistik, Ulaşım, Yazılım, Güvenlik, Konferans, Ses ve Görüntü, Toplu Yiyecek İçecek, Ofis Malzemeleri, İnşaat ve Dekorasyon Antalya Fuar Merkezi ATO Kongre ve Sergi Sarayı Tema Park, Eğlence, Aktivite, Park, Dinlenme, Tesis Ekipmanları, İstanbul Fuar Sinema Gösteri, Akvaryum, Müze, Merkezi Yeşilköy Hobi Hizmetleri, Tesis Tasarım, İnşaat ve Proje Kara ve Demiryolu Toplu Ulaşım Araçları, Yol, Köprü ve Demiryolu Teknolojileri, Metro Demiryolu Araçları, Bilet ve Ücretlendirme Sistemleri, Trafik Yönetimi, Deniz Taşımacılığı, Yol- İnşaat Bakım Araçları İstanbul Kongre Merkezi Mersin Antalya Ankara İstanbul İstanbul

19 GÜNCEL HABERLER... DUYURULAR TOPLANTILAR... ÜYE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER... VE DAHA BİR ÇOK BİLGİ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr MART 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr İlimizin önde gelen işadamlarından ve Odamız Komite Üyesi Serdal Şahutoğlu geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nun

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

HAZİRAN-TEMMUZ 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

HAZİRAN-TEMMUZ 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr HAZİRAN-TEMMUZ 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliği ile Türkiye AB Vize Muafiyet

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER 4 Haziran 2012 SUNUŞ GÜNDEMİ Pazara Giriş Koordinasyon Yapısı Yeni Yaklaşım Pazara Giriş Komitesi Ülke Masaları

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2009-2010 İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ PROJE AMACI

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI 12. Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı Hırdavat ve Nalburiye

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 10.01.2017 14.01.2017 JUNIOSHOW Bursa 8.Bebe ve Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı Bebe ve Çocuk Hazır Giyim Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bursa

Detaylı

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 01.02.2017 03.02.2017 Alleather IDF Deri Fuarı Giysilik, Ham Deriler, Deri Konfeksiyon, Deri İşleme Makineleri, Finisaj, Kimyasallar Fuar Merkezi Yeşilköy 02.02.2017

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97 KOZMETİK SEKTÖRÜ HS No: 3301,3302, 3303, 3304, 3305, 3306, 3307 DÜNYA TİCARETİ Dünya kozmetik ürünler ihracatında ilk sırada güzellik/makyaj ve cilt bakımı için müstahzarları oluşturmaktadır. Bu ürün grubunun

Detaylı

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ İnşaat ve Yapı Malzemeleri Dünya Ticareti 2010 yılında yapı malzemelerinin dünyadaki toplam ithalatı, 2009 yılına göre %14 oranında artarak 648 milyar dolar seviyesine

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) esas alınarak oluşturulan Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) ve ürün tanımları aşağıda

Detaylı

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ARALIK 2017 DÜNYA EKONOMİSİ GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DÜNYA EKONOMİSİNDE KALICI,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ HS No: 6907, 6908, 6910, 7003, 7004, 7005, 7008, 7016, 7019 Cam ve seramik inşaat malzemeleri sektörü kapsamında başlıca ihraç ürünlerimiz refrakter (69.02), seramik yer

Detaylı

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MART / TÜRKİYE

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Yasam, alanlarına a çılan detaylar...

Yasam, alanlarına a çılan detaylar... Yasam, alanlarına a çılan detaylar... 18. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı www.adiguzelgrup.com 12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı 16 19 Mayıs 2013 Trabzon Dünya Tİcaret Merkezİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EKİM/ TÜRKİYE

Detaylı

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 AĞUSTOS

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 NİSAN

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 AĞUSTOS/

Detaylı

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2014 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2014 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2014 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

-SIVA 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI

-SIVA 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI FU AR RA PO RU -SIVA SA 23 - FE 26 K XE XP ASI M O CE NT 201 ER 6 C EZ AY İR 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI Fuar Hakkında

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ)

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) DÜNYADA HİZMET TİCARETİ SAĞLIK TURİZMİ Dünya ticaret hacmi yaklaşık 100 milyar ABD Doları Her yıl

Detaylı

TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ

TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ TÜRK İNŞAAT SANAYİSİNİN KÜRESEL REKABET GÜCÜ Hayrettin YÜCEL İGEME Genel Sekreter Yrd. V. T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ 1 Sıfır Sorun, Sınırsız Ticaret 2 Büyük

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hazırlayan: Gündem KONT İzmir Ticaret Odası TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ihracat 2015 yılı Mart ayında, 2014

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER Ali DİKİLİ Devlet Yardımları ve Ar-ge Dairesi Başkanı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler G.M. 2. DÜNYA TİCARET MÜŞAVİRLERİ KONFERANSI Ankara 5 Haziran 2012 1 DÖVİZ

Detaylı

2017 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 TEMMUZ /

Detaylı

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 KASIM/ TÜRKİYE

Detaylı

DİASPORA - 13 Mayıs

DİASPORA - 13 Mayıs DİASPORA - 13 Mayıs 2015 - Sayın Başkonsoloslar, Daimi Temsilciliklerimizin değerli mensupları, ABD de yerleşik Diasporalarımızın kıymetli temsilcileri, Bugün burada ilk kez ABD de yaşayan diaspora temsilcilerimizle

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 HAZİRAN

Detaylı

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

OCAK 2015. Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir. Yeni Yıl. Geçirmeniz Dileğiyle. Mutlu Yıllar

OCAK 2015. Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir. Yeni Yıl. Geçirmeniz Dileğiyle. Mutlu Yıllar OCAK 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr Sevdiklerinizle Birlikte Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu Ve Bol Kazançlı bir Yeni Yıl Geçirmeniz Dileğiyle Mutlu Yıllar Gaziantep Ticaret Odası

Detaylı

TEMMUZ 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TEMMUZ 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU TEMMUZ 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 yılı içerisinde Türk araçlarının karayolu ile taşımacılık yaptığı ülkelerin harita üzerinde gösterimi OCAK-HAZİRAN 2018 İHRACAT VERİLERİ

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter 2013 yılı, dünya ekonomisi için finansal krizin etkilerinin para politikaları açısından

Detaylı

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015 contracthotelexpo.com NEDEN COHO? Nitelikli ürünler, güçlü tedarikçiler, yeni işbirlikleri için uluslararası tek platform.

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı