ŠkodaFabia ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŠkodaFabia ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK"

Transkript

1 ŠkodaFabia ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 11/2010 SIMPLY CLEVER

2 Giriş 1 Giriş Bu ek, FABIA kullanma kılavuzu sürümünün ve ROOMSTER kullanım kılavuzu sürümünün tamamlayıcı ekidir (ileride sadece kullanma kılavuzu olarak anılacaktır). Bu ekteki bilgiler, kullanım kılavuzundaki bilgilere göre önceliğe sahiptir. Özel donanımlar * sembolü ile belirtilmiştir. İyi sürüşler dileriz Škoda Auto a.s. Arka cam silecek lastiğinin değiştirilmesi (FABIA GreenLine) Silecek kolunu tekrar camın üzerine yerleştiriniz. Ön koltuklar Ön koltukların ayarlanması Şek. 2 Koltuktaki kumanda elemanları Bu koltuk versiyonu sadece bazı ülkelerde teslim edilmektedir. Lastiğin çıkarılması Silecek kolunu camdan kaldırınız ve silecek lastiğini silecek koluna dik duruma getiriniz şek. 1. Silecek kolunu üst kısmından el ile tutunuz. Diğer elinizle emniyetin A1 kilidini açınız ve lastiği A2 ok yönünde çıkarınız. Silecek lastiğinin sabitlenmesi Şek. 1 Arka cam silecek lastiği Silecek lastiğini silecek koluna, yerine oturana kadar bastırınız. Silecek lastiğinin doğru olarak oturup oturmadığını kontrol ediniz. Koltuğun ileri geri yönde ayarlanması Kolu (ortada) A1 şek. 2 yukarı çekiniz ve bu sırada koltuğu istediğiniz konuma itiniz. Kolu A1 serbest bırakınız ve koltuğu, koltuk kilitleme tertibatı duyulur şekilde oturuncaya kadar itmeye devam ediniz. Koltuk yüksekliğinin ayarlanması* Koltuğu kaldırmak için kolu A2 tekrar yukarı hareket ettiriniz. Koltuğu indirmek isterseniz, kolu A2 aşağıya doğru bastırınız veya pompalayınız. Koltuk arkalığının eğiminin ayarlanması Koltuk arkalığının yükünü alın (arkalığa yaslanmayın) ve kolu A3 arkaya doğru çekiniz. İstediğiniz arkalık eğimini ayarlamak için sırtınızla koltuk arkalığına karşı bastırınız. Kolu A3 serbest bırakınız. Koltuk arkalığı ayarlanan pozisyonda kalır.

3 2 ÇALIŞTIRMA-DURDURMA * ÇALIŞTIRMA-DURDURMA * Gösterge paneli ekranındaki mesajlar (MAXIDOT bilgi ekranı* olmayan araçlar için geçerlidir) ERROR START STOP (ÇALIŞTIRMA-DURDURMA ARIZASI) START STOP NOT POSSIBLE (ÇALIŞTIRMA-DURDURMA MÜMKÜN DEĞİL) START STOP ACTIVE (ÇALIŞTIRMA-DURDURMA ETKİN) SWITCH OFF IGNITION (KONTAĞI KAPATIN) START MANUALLY (MANÜEL ÇALIŞTIRIN) ÇALIŞTIRMA-DURDURMA sisteminde arıza Otomatik motor durdurma mümkün değil Otomatik motor durdurma (durdurma aşaması) Kontağı kapatınız Motoru manüel çalıştırınız Climatic* Kullanım Şek. 3 Climatic: Kullanım elemanları Ayarlanan sıcaklık otomatik olarak korunmaz. Climatic ayarı Climatic kumanda elemanları için tavsiye edilen ayarlar: Ayarlar Ön ve yan camların buz çözme fonksiyonu Ön ve yan camların buğulanmama fonksiyonu Mümkün olan en hızlı ısıtma Kendinizi iyi hissedeceğiniz sıcaklık Sağa doğru sonuna kadar Şalter pozisyonları A AB AC AD AE Tuş 3 Açmayınız Devre dışı İstenen sıcaklık 2 Açmayınız Açık Sağa doğru sonuna kadar Hava çıkış kanalları 4 Açma ve hava akımını yan cama doğru ayarlama Açma ve hava akımını yan cama doğru ayarlama 3 Kısa süre açınız Devre dışı Açma İstenen sıcaklık 2 veya 3 Açmayınız Devre dışı Açma

4 Elektronik diferansiyel kilidi (EDS ve XDS)* 3 Ayarlar Mümkün olan en hızlı soğutma Sola doğru sonuna kadar Kısa süre 4, sonra 2veya 3 Kısa süre açınız Açık Açma En uygun soğutma İstenen sıcaklık 1, 2 veya 3 Açmayınız Açık Taze hava modu - havalandırma Sola doğru sonuna kadar Şalter pozisyonları A AB AC AD AE Açma ve hava akımını araç tavanına doğru ayarlama İstenen pozisyon: Açmayınız Devre dışı Açma Tuş Hava çıkış kanalları 4 Elektronik diferansiyel kilidi (EDS ve XDS)* XDS fonksiyonu (sadece Fabia RS ve Fabia RS Combi) XDS fonksiyonu, geliştirilmiş elektronik diferansiyel kilididir. XDS fonksiyonu itme patinajına tepki vermez, hızlı viraj sürüşünde viraja göre içteki ön tekerleğin yükünün hafiflemesine tepki verir. XDS, patinajı önlemek için viraja göre içteki tekerleğin frenine baskı uygular. Bununla yere tutunma iyileştirilir ve araç arzulanan hattı izler. Benzin türleri Öngörülen yakıt türü - Kurşunsuz benzin ROZ 98/95 ROZ 98 kurşunsuz benzin kullanınız. ROZ 95 kurşunsuz benzin de kullanabilirsiniz, ancak bu biraz güç kaybına neden olur. ROZ 98 veya ROZ 95 kurşunsuz benzin yoksa acil durumda ROZ 91 kurşunsuz benzin kullanılabilir. Bu durumda sürüşü sadece orta devir sayılarıyla ve asgari motor yüküyle devam ettirebilirsiniz. Yüksek devir veya aşırı motor yüküyle sürüş ciddi motor hasarlarına yol açabilir! En kısa zamanda öngörülen oktan sayısına sahip benzin doldurunuz. ROZ 91'den düşük oktan sayısına sahip yakıtlar acil durumlarda dahi kullanılmamalıdır, aksi takdirde ciddi motor hasarları meydana gelebilir! Lastik onarım takımı* Genel Bilgiler Lastik onarım takımı, bagaj bölümü halısı altında bir kutu içinde bulunur. Lastik onarım takımı ile, bir yabancı cisim veya delinme sonucu meydana gelen ve 4 mm'ye varan lastik hasarları güvenle tamir edilebilir. Yabancı cisimler, örn. vidalar veya çiviler lastikten çıkarılmamalıdır! Onarım hemen araçta yapılmalıdır. Lastik onarım takımı ile yapılan onarım, daimi lastik onarımının yerine hiçbir zaman geçmez, onarım sadece en yakın yetkili servise ulaşmak içindir. Lastik onarım takımı şu durumlarda kullanılmamalıdır: Jant hasarında, -20 C (-4 F) altındaki dış sıcaklıkta, 4 mm'den büyük kesik veya deliklerde, Lastik yan yüzeyi hasarında, Çok düşük lastik hava basıncı veya havasız lastik ile sürüş için, Son kullanma tarihi (bkz. dolum tüpü) geçmişse.

5 4 Lastik onarım takımı* UYARI! Akan yol trafiğinde bulunuyorsanız, flaşör sistemini devreye sokunuz ve öngörülen uzaklığa ikaz üçgenini yerleştiriniz! Bu esnada ulusal yönetmeliklere uygun davranınız. Böylece sadece kendinizi değil, ayrıca trafikte seyreden diğer araç kullanıcılarını da korumuş olursunuz. Bir lastik patlaması durumunda aracınızı akan trafikten mümkün olduğunca uzak bir yerde durdurunuz. Park ettiğiniz yer mümkün olduğunca düz ve sağlam bir zemine sahip olmalıdır. Dolgu macunlu bir lastik normal bir lastik ile aynı sürüş özelliklerine sahip değildir. 80 km/saat veya 50 mil/saat'ten hızlı sürmeyiniz. Tam gaz hızlanmalardan, kuvvetli frenlemeden ve son derece hızlı viraj dönmelerden sakınınız. Lastik hava basıncını 10 dakikalık sürüşten sonra kontrol ediniz! Dolgu macunu sağlığa zararlıdır ve cilde temas etmesi durumunda hemen temizlenmelidir. Çevre Notu Kullanılmış veya son kullanma tarihi dolmuş dolgu macunu, çevre yönergeleri dikkate alınarak imha edilmelidir. Not Lastik onarım takımı üreticisinin kullanım kılavuzunu dikkate alınız. Yeni bir dolgu macunu tüpünü Škoda orijinal aksesuar seçeneklerinden alabilirsiniz. Lastik onarımı takımı ile onarılan lastiği hemen değiştiriniz veya bir yetkili servise onarım imkanlarını sorunuz. Lastik onarım takımının parçaları Şek. 4 Lastik onarım takımının parçaları Lastik onarım takımı aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır: A1 A2 Valf elemanı çevirici max. 80 km/h veya max. 50 mph hız bilgisini içeren etiket A3 Kapama tapalı dolum hortumu A4 Kompresör A5 Lastik dolum hortumu A6 Lastik hava basıncı göstergesi A7 Hava boşaltma cıvatası A8 AÇMA ve KAPAMA şalteri A9 12-Volt kablo soketi A10 Dolgu macunlu lastik dolum tüpü A11 Yedek valf elemanı Valf elemanı çeviricinin A1 alt ucunda bir yarık vardır. Bu yarığa valf elemanı girmektedir. Sadece bu şekilde valf elemanı, lastik valfından sökülüp tekrar takılabilir. Bu yedek valf elemanı A11 için de geçerlidir. Lastik onarım takımının kullanımıyla ilgili ön çalışmalar Lastik onarım takımı kullanılmadan önce aşağıdaki ön çalışmaları gerçekleştirmelisiniz:

6 Lastik onarım takımı* 5 Bir lastik patlaması durumunda aracınızı akan trafikten mümkün olduğunca uzak bir yerde durdurunuz. Park ettiğiniz yer mümkün olduğunca düz ve sağlam bir zemine sahip olmalıdır. Tüm araçtakilerin araçtan inmelerini sağlayın. Tekerlek değişimi sırasında, araçta bulunanları yol üzerinde durdurmamalısınız (örneğin emniyet duvarının arkasında). Motoru durdurunuz ve 1. vitese takınız veya otomatik şanzımanlı araçlarda vites kolunu P konumuna getiriniz. El frenini sıkıca çekiniz. Onarımın, lastik onarım takımı ile yapılıp yapılamayacağını kontrol ediniz sayfa 3, Genel Bilgiler. Eğer bir römork bağlı ise, onu ayırınız. Lastik onarım takımını bagaj bölümünden alınız. Etiketi A2 sayfa 4, şek. 4 kumanda paneline, sürücünün görüş alanı içerisine yapıştırınız. Yabancı cismi, örn. vida veya çivi, lastikten çıkarmayınız. Valf başlığını sökünüz. Valf elemanı çevirici A1 yardımıyla valf elemanını sökünüz ve temiz zeminin üzerine koyunuz. Lastiğin sızdırmaz hale getirilmesi ve şişirilmesi Lastiğin sızdırmaz hale getirilmesi Lastik dolum tüpünü A10 sayfa 4, şek. 4 birkaç kez kuvvetlice çalkalayınız. Dolum hortumunu A3 sıkıca saat ibresi yönünde lastik dolum tüpünün üzerine vidalayınız A10. Kapaktaki folyo otomatik olarak yırtılır. Dolum hortumundaki A3 kapama tapasını çıkarınız ve açık ucu tam olarak lastik valfının üzerine geçiriniz. Tüpü A10 tabanı ile yukarı doğru tutunuz ve lastik dolum tüpünün tüm dolgu macununu lastiğe doldurunuz. Boş lastik dolum tüpünü valftan çıkarınız. Valf elemanını valf elemanı çevirici A1 ile tekrar lastik valfına vidalayınız. Lastiğin şişirilmesi Hava kompresörünün lastik dolum hortumunu A5 sayfa 4, şek. 4 lastik valfına sıkıca vidalayınız. Hava boşaltma cıvatasının A7 sıkılmış olmasını kontrol ediniz. Aracın motorunu çalıştırınız ve çalışmaya devam etmesini sağlayınız. Kablo soketini A9 araçtaki bir 12-Volt prizine takınız, bkz. kullanma kılavuzu. Hava kompresörünü AÇMA ve KAPAMA şalteri A8 ile çalıştırınız. Hava kompresörünü, 2,0 2,5 bar'a ulaşılana kadar çalıştırınız. Azami çalışma süresi 8 dakika! Hava kompresörünü kapatınız. 2,0 2,5 bar'lık hava basıncına ulaşılamıyorsa, lastik dolum hortumunu A5 lastik valfından sökünüz. Conta macununun lastik içerisinde dağılabilmesi için araçla yaklaşık 10 metre ileri veya geri gidiniz. Hava kompresörünün A5 lastik dolum hortumunu tekrar sıkıca lastik valfına vidalayınız ve şişirme işlemini tekrarlayınız. Şimdi de gerekli lastik hava basıncına ulaşılamazsa, lastik çok hasarlıdır. Lastik, onarım setiyle sızdırmaz hale getirilemiyor. Hava kompresörünü kapatınız. Lastik dolum hortumunu A5 lastik valfından sökünüz. 2,0 2,5 bar'lık lastik hava basıncına ulaşıldığında, sürüşü maks. 80 km/saat, veya 50 mil/saat ile devam ettirebilirsiniz. Lastik hava basıncını 10 dakikalık sürüşten sonra kontrol ediniz sayfa 6, 10 dakikalık sürüşten sonra kontrol.

7 6 İterek çalıştırma ve çekilme UYARI! Lastik dolum hortumu ve hava kompresörü şişirme sırasında ısınabilir - yaralanma tehlikesi! Sıcak lastik dolum hortumunu ve sıcak hava kompresörünü yanıcı malzemelerin üzerine koymayınız - yangın tehlikesi! Lastik minimum 2,0 bar'a şişirilemiyorsa, hasar çok büyüktür. Dolgu macunu, lastiği sızdırmaz hale getirememektedir. Sürüşe devam etmeyiniz. Yetkili servisten yardım alınız. Dikkat! Hava kompresörünü en geç 8 dakikalık çalışma süresinden sonra kapatınız - Aşırı ısınma tehlikesi! Tekrar çalıştırmadan önce hava kompresörünün birkaç dakika soğumasını bekleyiniz. 10 dakikalık sürüşten sonra kontrol Lastik hava basıncını 10 dakikalık sürüşten sonra kontrol ediniz! Lastik hava basıncı 1,3 bar ve altında ise: Sürüşe devam etmeyiniz! Lastik, onarım setiyle sızdırmaz hale getirilemiyor. Teknik yardım talebinde bulununuz. İterek çalıştırma ve çekilme Genel Dikkat! Motoru, iterek veya çekerek çalıştırmayınız - Motor hasarları meydana gelebilir! Katalitik konvertörlü araçlarda yanmamış yakıt katalitik konvertöre ulaşabilir ve orada tutuşabilir. Bu durum katalitik konvertörün aşırı ısınmasına ve arızalanmasına yol açar. Çalıştırmak için başka bir aracın aküsünü kullanabilirsiniz, bkz. kullanma kılavuzu. Teknik bilgiler Ağırlıklar Boş ağırlık verisi sadece bilgi amaçlıdır. Bu ağırlık, özel donanımlar ve aksesuarlar olmadan ana donanımı kapsamaktadır. Dikkat! Aracın müsaade edilen toplam ağırlığı aşılmamalıdır - kaza ve araç hasarları meydana gelebilir. Lastik hava basıncı 1,3 bar ve üzerinde ise: Lastik hava basıncını tekrar doğru değere düzeltiniz (bkz. yakıt deposu kapağının iç tarafı). Sürüşü dikkatlice bir sonraki yetkili servise kadar azami 80 km/saat, veya 50 mil/saat ile devam ettiriniz.

8 Teknik bilgiler 7 1,2 l/55 kw TDI CR DPF - EU5 (FABIA) Boyutlar (in mm) FABIA GreenLine Uzunluk 4000 Genişlik 1642 Dış aynalar dahil genişlik 1886 Yükseklik 1484 Serbest yükseklik 119 Aks aralığı 2465 Tekerlek izi ön/arka 1417/1410 Sürüş performansı FABIA GreenLine Azami hız km/saat 172 Hızlanma km/saat san. 14,2 Yakıt tüketimi (litre/100 km) ve CO 2 dışarı atılan miktar (g/km) FABIA GreenLine Şehir 4,1 Şehir dışı 3,0 kombine 3,4 CO 2 emisyonları, kombine 89

9 8 Teknik bilgiler Ağırlıklar (kg) İzin verilen toplam ağırlık FABIA GreenLine Boş ağırlık, çalışmaya hazır 1203 Faydalı yük b) AHK kullanımında faydalı yük b) a) a) Ön aks için izin verilen azami toplam ağırlık 900/870 a) Arka aks için izin verilen azami toplam ağırlık 780/810 a) a) İzin verilen römork yükü, frenli/frensiz römork (1000/500) c) (1200/500) d) a) N1 kategori araçlar b) Özel donanıma göre. c) % 12'ye kadar eğimler d) % 8'e kadar eğimler

10 Teknik bilgiler 9 1,4 l/63 kw - EU 5 (ROOMSTER, PRAKTIK) Motor Güç 1 dev/dak'da kw olarak 63/5000 Maksimum tork 1 dev/dak'da Nm olarak 132/3800 Silindir sayısı/silindir hacmi (cm 3 ) 4/1390 Motor yağının özellikleri Esnek servis aralıkları (QG1) olan araçlardaki motor yağı özellikleri VW VW Sabit servis aralıkları (QG2) olan araçlardaki motor yağı özellikleri VW VW Sürüş performansı ROOMSTER PRATİK UYGULAMALAR Azami hız km/saat Hızlanma km/saat san. 13,0 13,0 Yakıt tüketimi (litre/100 km) ve CO 2 dışarı atılan miktar (g/km) Şehir 8,3 Şehir dışı 5,3 kombine 6,4 CO 2 emisyonları, kombine 149 Özellik

11 10 Teknik bilgiler Dolum miktarları (litre) Motor yağı a) 3,2 Aracın soğutma sistemi 5,5 a) Filtre değişimi ile birlikte yağ dolum miktarı. Doldururken yağ seviyesini kontrol ediniz ve aşırı doldurmayınız. Yağ seviyesi mutlaka çizgiler arasında olmalıdır. Ağırlıklar (kg) ROOMSTER PRATİK UYGULAMALAR İzin verilen toplam ağırlık 1664/1769 a) 1654/1754 b) Boş ağırlık, çalışmaya hazır 1209/1224 a) 1179/1189 b) Yük 530/620 a) 550/640 b) Römork kullanımında faydalı yük Ön aks için izin verilen azami toplam ağırlık 850/860 a) 820/830 b) Arka aks için izin verilen azami toplam ağırlık 830/980 a) 900/980 b) İzin verilen römork yükü, frenli/frensiz römork a) N1 kategori araçlar b) Fabrikadan 15" jantlarla çıkan araçlar için geçerlidir. c) % 12'ye kadar eğimler d) % 8'e kadar eğimler (900/450) c) (1100/450) d) (900/450) c) (1100/450) d)

12 Teknik bilgiler 11 Aks başına izin verilen azami toplam ağırlık (FABIA) Aks başına izin verilen azami toplam ağırlık (kg cinsinden) - Ön/arka aks Benzinli motorlar FABIA COMBI 1,2 l/44 kw 1,2 l/51 kw 1,4 l/63 kw 1,2 l/63 kw TSI 1,2 l/77 kw TSI (M5) 1,2 l/77 kw TSI (DQ7) 1,6 l/77 kw (M5) 1,6 l/77 kw (AQ6) a) N1 kategori araçlar 800/ /800 a) 790/ /830 a) 800/ / /800 a) 770/830 a) 810/ / /800 a) 780/830 a) 820/ / /810 a) 790/830 a) 830/ / /810 a) 790/840 a) 870/ / /810 a) 820/840 a) 820/ / /810 a) 780/830 a) 870/ / /810 a) 830/830 a) 1,4 l/132 kw TSI 930/ /810 Dizel motorları FABIA COMBI 1,2 l/55 kw TDI CR DPF 1,6 l/55 kw TDI CR DPF 1,6 l/66 kw TDI CR DPF 1,6 l/77 kw TDI CR DPF a) N1 kategori araçlar b) N1 - GreenLine kategori araçlar 900/ /800 a) 890/ /830 a) 840/830 b) 910/ / /800 a) 880/830 a) 910/ / /800 a) 880/830 a) 920/ / /810 a) 890/840 a) Aks başına izin verilen azami toplam ağırlık (ROOMSTER, PRAKTIK) Aks başına izin verilen azami toplam ağırlık (kg cinsinden) - Ön/arka aks Benzinli motorlar 1,2 l/51 kw 1,2 l/63 kw TSI 1,2 l/77 kw TSI (M5) 1,2 l/77 kw TSI (DQ7) 1,6 l/77 kw (M5) 1,6 l/77 kw (AQ6) ROOMSTER 850/ /980 a) 870/ /980 a) 880/ /980 a) 910/ /980 a) 870/ /980 a) 920/ /980 a)

13 12 Teknik bilgiler a) N1 kategori araçlar Dizel motorları 1,2 l/55 kw TDI CR DPF 1,6 l/66 kw TDI CR DPF 1,6 l/77 kw TDI CR DPF a) GreenLine b) N1 kategori araçlar ROOMSTER 950/ /840 a) 940/980 b) 960/ /980 b) 960/ /980 b) Aks başına izin verilen azami toplam ağırlık (kg cinsinden) - Ön/arka aks Benzinli motorlar 1,2 l/51 kw 1,2 l/63 kw TSI a) Fabrikadan 15" jantlarla çıkan araçlar için geçerlidir. PRATİK UYGULAMALAR 810/ /980 a) 830/ /980 a) Dizel motorları PRATİK UYGULAMALAR 1,2 l/55 kw TDI CR DPF 920/980 1,6 l/66 kw TDI CR DPF 940/980 Škoda tüm tiplerin ve modellerin sürekli olarak geliştirilmesi için çalışmaktadır. Bu nedenle sevkiyat kapsamında şekil, donanım ve teknik olarak daima değişiklikler olabileceğini anlayışla karşılayacağınızı umarız. Teslimat kapsamı, dış görünüş, güçler, ölçüler, ağırlıklar, yakıt tüketimi, normlar ve aracın fonksiyonları ile ilgili bilgiler, bu kılavuzun baskısı sırasındaki bilgi durumunu yansıtmaktadır. Bazı donanımlar daha sonra kullanılır (bilgiler yerel yetkili Škoda servisleri tarafından verilir) veya sadece belirli pazarlar için sunulur. Bu talimattaki verilerden, resimlerden ve tanımlamalardan herhangi bir talep söz konusu olamaz. Bu kılavuzun tekrar basılmasına, çoğaltılmasına, tercüme edilmesine veya başka bir şekilde kullanılmasına, özet şeklinde dahi olsa da, Škoda Auto'nun yazılı izni olmadan müsaade edilmez. Telif hakları kanununa göre bütün telif hakları kesin olarak Škoda Auto'da saklıdır. Bu kılavuzda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Yayınlayan: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2010

14 Dodatek Návodu k obsluze Fabia, Roomster turecky S J HM

ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK

ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 11/2010 Giriş 1 Giriş Koltuk ısıtma* Bu ek, OCTAVIA kullanım kılavuzu 05.10 sürümünün tamamlayıcı ekidir (ileride sadece kullanım

Detaylı

ŠkodaYETI KULLANMA KILAVUZUNA EK

ŠkodaYETI KULLANMA KILAVUZUNA EK SIMPLY CLEVER ŠkodaYETI KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 11/2010 Giriş 1 Giriş Arka koltuklar Bu ek, YETI kullanım kılavuzu 05.10 sürümünün tamamlayıcı ekidir (ileride sadece kullanım kılavuzu

Detaylı

ŠkodaSuperb KULLANMA KILAVUZUNA EK

ŠkodaSuperb KULLANMA KILAVUZUNA EK SIMPLY CLEVER ŠkodaSuperb KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 11/2010 Giriş 1 Giriş DVD hazırlığı* Bu ilave, SUPERB 05.10 baskısı kullanma kılavuzunu tamamlar (bundan sonra sadece kullanım kılavuzu

Detaylı

ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK

ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 11/2009 Giriş 1 Giriş Elektronik denge programı (ESP)* Bu ilave, 05.09 baskısı kullanma kılavuzunu tamamlar (bundan sonra sadece kullanma

Detaylı

C4 CACTUS 1.2 e-vti PURETECH 82 HP ETG5 S&S SHINE

C4 CACTUS 1.2 e-vti PURETECH 82 HP ETG5 S&S SHINE C4 CACTUS 1.2 e-vti PURETECH 82 HP ETG5 S&S SHINE TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç ( Hp.din/ dev.dak) 82/5750 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 116/2750 Uzunluk - Genişlik (mm) 4157-1729

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T

DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1598 Maksimum güç ( Hp.din/ dev.dak) 120/6000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160/4250 Uzunluk - Genişlik (mm) 4275-1810 Yükseklik - Dingil

Detaylı

ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK

ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK SIMPLY CLEVER ŠkodaRoomster KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 05/2010 Giriş 1 Giriş Bu ek, Roomster kullanma kılavuzu 03.10 sürümününün tamamlayıcı ekidir (ileride sadece kullanma kılavuzu olarak

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici)

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) Gerekli Malzemeler: 236ml AirSept CleanEvap Ulti-Flex Püskürtme Tabancası Basınçlı Hava Bağlantısı Püskürtme Tabancası : Püskürtme tabancasına basınçlı hava bağlantısını

Detaylı

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG İlan no: 302363 Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG Sahibinden Garantisi Devam eden, SEAT LEON 1.6 TDI 105 HP DSG S&S, 2013 64.000 TL İlan tarihi: 9 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Adana,

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

BMW 5 Serisi 5.25xd Touring

BMW 5 Serisi 5.25xd Touring BMW 5 Serisi 5.25xd Touring Sahibinden BMW 2013 Model 525 Xdrive İlan no: 202698 225.000 TL İlan tarihi: 15 Ağustos 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Gölbaşı Model yılı Ocak 2013 Km 20.000

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT 15:13 Pagina 1 ÖN PANEL 1 Sol kumanda kolu: d ş ayd nlatma kumandas - 2 Gösterge paneli - 3 Sağ kumanda kolu: ön cam silecek kumandas, yol bilgisayar 4 Ses sistemi - 5 Torpido gözü - 6 Ön panel kumandalar

Detaylı

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure İlan no: 214982 Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure Sahibinden SIFIR AYARINDA 508 - EN DOLUSU - HATASIZ 70.000 TL İlan tarihi: 26 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP DSG Highline

Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP DSG Highline İlan no: 248341 Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP DSG Highline Sahibinden ARAÇ SIFIR AYARINDA TERTEMİZ HATASIZ BOYASIZ 25.000 KM DSG 76.750 TL İlan tarihi: 22 Ekim 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

Peugeot 407 2.0 HDi GT Line Otomatik

Peugeot 407 2.0 HDi GT Line Otomatik İlan no: 230882 Peugeot 407 2.0 HDi GT Line Otomatik Sahibinden GT LİNE TR'DE TEK 150 BİNDE 163hp 2.0HDI 6 İLERİ 36.500 TL İlan tarihi: 8 Nisan 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Yenimahalle,

Detaylı

Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik

Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik İlan no: 236141 Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik Sahibinden Günlük : 1.500 TL Haftalık : 3.000 TL Aylık : 5.000 TL SAAB 9.3 TTİD ÇİFT TURBO 210BG ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ,CEO LARIN İlan tarihi: 28 Mayıs

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1398 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 70 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160 / 2000 Uzunluk - Genişlik (mm) 3941-1728 Yükseklik

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

OPALİN CITY. Ulaşımın Yeni Starı...

OPALİN CITY. Ulaşımın Yeni Starı... OPALİN CITY Ulaşımın Yeni Starı... Beklentilerin çok ötesinde... Toplu taşımacılık sektöründe sürekli artan beklentilere en iyisini üreterek cevap veren Temsa, bu kez de Opalin City ile yolculuk keyfini

Detaylı

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Sahibinden Öğretmenden 1.6 toyota elegant lpg li ve otomatik İlan no: 249819 40.500 TL İlan tarihi: 7 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Polatlı, Çarşı,

Detaylı

Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT

Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT İlan no: 192364 Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT Sahibinden SİYAH İNCİ İLE GÖZLER ÜZERİNİZDE OLACAK.ÇOK TEMİZ FULL BAKIM 39.000 TL İlan tarihi: 28 Nisan 2014 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi Güç İhtiyacınız Olan Her Zaman Her Yerde Seyyar kompresörlerin tek görevi vardır: ihtiyaç olan yerde ve zamanda

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Ankara, Çankaya, Kızılay, Kızılay Mah. Model yılı Ocak 2011 135.000 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Ankara, Çankaya, Kızılay, Kızılay Mah. Model yılı Ocak 2011 135.000 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf İlan no: 269131 Nissan Note 1.6 110 HP Tekna A/T Sahibinden 2011 NİSSAN NOTE OTOMATİK VİTES FULL VE EKSTRALAR 38.000 TL İlan tarihi: 5 Şubat 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya, Kızılay,

Detaylı

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 TR Kullanma kılavuzu Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 1 1 Bu doküman hakkında 1.1 Dokümanın amacı Bu kullanma kılavuzu ürünün bir parçasıdır ve kullanıcı için cihazın güvenli kullanımı için

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2016 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S BVM5 Manuel BVM5 Manuel BVM5 Manuel

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 Tam Otomatik LIVE, FEEL LIVE,

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde

Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde İlan no: 234461 Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde Sahibinden COMMAND - NAVİGASYON - GERİ GÖRÜŞ - 56.000 Km 207.000 TL İlan tarihi: 11 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya, Balgat,

Detaylı

Seat Leon 1.6 Stylance

Seat Leon 1.6 Stylance Seat Leon 1.6 Stylance İlan no: 211167 İlan detayları Sahibinden 39.900 TL 19 Şub 2016 39.900 TL 30 Eki 2014 37.800 TL İBakımlı Hatasız Leon Stylance İlan tarihi: 19 Şubat 2016 İlan detayları İl Ankara

Detaylı

Citroen C4 Coupe 2.0 VTS

Citroen C4 Coupe 2.0 VTS İlan no: 233363 Citroen C4 Coupe 2.0 VTS Sahibinden 215 hp ile MAT Yaptık Üzerine de Pro.Ses Sistemi Koyduk 32.000 TL İlan tarihi: 30 Nisan 2015 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2005 Km

Detaylı

Opel Omega CD 15.250 TL. İlan detayları SAHİBİNDEN SATILIK ÇOK TEMİZ OMEGA!! Sahibinden. İlan tarihi: 7 Ağustos 2015.

Opel Omega CD 15.250 TL. İlan detayları SAHİBİNDEN SATILIK ÇOK TEMİZ OMEGA!! Sahibinden. İlan tarihi: 7 Ağustos 2015. Opel Omega CD Sahibinden SAHİBİNDEN SATILIK ÇOK TEMİZ OMEGA!! İlan no: 242657 15.250 TL İlan tarihi: 7 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl İzmir Model yılı Ocak 1995 Km 213.000 km Kasa tipi Sedan

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Ağustos 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

Honda Civic 1.6 Premium

Honda Civic 1.6 Premium Honda Civic 1.6 Premium Sahibinden 3 YIL GARANTİ 2011 İlan no: 196842 İlan detayları 43.800 TL 27 Haz 2014 43.800 TL 23 Haz 2014 43.900 TL 19 Haz 2014 42.000 TL 19 Haz 2014 43.900 TL HONDA CIVIC 1.6 PREM.ORJINAL

Detaylı

Volkswagen Passat 1.8 Basic

Volkswagen Passat 1.8 Basic İlan no: 251863 Volkswagen Passat 1.8 Basic Sahibinden SAHİBİNDEN ORJİNAL HATASIZ PASSAT COMFORTLİNE 24.500 TL İlan tarihi: 25 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Tekirdağ, Çorlu Model yılı Ocak

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74.5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-10 900 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4353-5330 mm 434F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Sahibinden Bravo 120 Bg 6 İleri 2010 Model 128000km İlan no: 386185 40.000 TL İlan tarihi: 20 Ocak 2017 İlan detayları İlan detayları İl Denizli Model yılı Ocak 2010 Km Kasa

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf İlan no: 246525 Hyundai i20 1.2 Team Sahibinden ÖĞRETMEN SAHİBİNDEN LPG li HYUNDAI i20 KM'si DÜŞÜK KAZASIZ 30.500 TL İlan tarihi: 29 Eylül 2015 İlan detayları İlan detayları İl Kocaeli, Darıca, Darıca,

Detaylı

Marka, Model PERKINS Tip 1104D - 44TA dizel motor Emisyon Sınıfı Faz III - A (Tier 3) Silindir Adedi 4 adet sıra Çap x Strok 105 x 127 mm Hacim 4.400 cc Max. Güç 74,5 kw, 100 hp (2200 d/dk) Max. Tork 410

Detaylı

Seat Toledo 1.6 Signo

Seat Toledo 1.6 Signo İlan no: 256337 Seat Toledo 1.6 Signo Sahibinden SEAT TOLEDO 1.6SR SİGNO OTOMATİK-LPG ORGİNAL TAKASLI 24.500 TL İlan tarihi: 1 Ocak 2016 İlan detayları İlan detayları İl Bursa, Mudanya Model yılı Ocak

Detaylı

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 İlan no: 189193 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL ASSOY TURİZM'den KİRALIK LÜX VIP ARAÇLAR İlan tarihi: 15 Mart 2014 İlan

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion

Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Sahibinden Öğretmenden Temiz Linea 29.500 TL İlan tarihi: 18 Ağustos 2015 İlan no: 243549 İlan detayları İlan detayları İl Kayseri Model yılı Ocak 2008 Km 141.000 km Kasa

Detaylı

Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF

Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF İlan no: 332873 Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF Sahibinden TÜRKİYEDE BİR BENZERİ KESİNLİKLE YOK 92.000 TL İlan tarihi: 13 Aralık 2016 İlan detayları İlan detayları İl Antalya Model yılı Ocak 2015

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Renault Kangoo Express 1.9 dci Grand Confort

Renault Kangoo Express 1.9 dci Grand Confort Renault Kangoo Express 1.9 dci Grand Confort İlan no: 213429 İlan detayları Sahibinden 13.500 TL 03 Ara 2014 13.500 TL 27 Kas 2014 12.950 TL 21 Kas 2014 13.450 TL 17 Kas 2014 13.500 TL SAHİBİNDEN RENAULT

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO C70 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik

Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik İlan no: 236037 Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik Sahibinden Öğretmenden Temiz, Boyasız, Değişensiz F1 Direksiyonlu Auris 53.250 TL İlan tarihi: 27 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

Citroen Saxo 1.4i SX

Citroen Saxo 1.4i SX Citroen Saxo 1.4i SX İlan no: 189305 İlan detayları Sahibinden 9.500 TL 28 Mar 2014 9.500 TL 26 Mar 2014 10.600 TL 17 Mar 2014 11.250 TL ŞAHİN FİYATINA SORUNSUZ AİRBAG,ABS İlan tarihi: 17 Mart 2014 İlan

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

Fiat Bravo 1.6 Multijet Dynamic Plus Dualogic

Fiat Bravo 1.6 Multijet Dynamic Plus Dualogic İlan no: 234366 Fiat Bravo 1.6 Multijet Dynamic Plus Dualogic Sahibinden SAHİBİNDEN 2011 BRAVO 1.6 MJET DYNAMIC PLUS DİZEL OTOMATİK 42.500 TL İlan tarihi: 10 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl

Detaylı

Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik

Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik İlan no: 239943 Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik Sahibinden Doktordan 30.000 KM'de Tam Otomatik Auris Elagant 1.6 45.000 TL İlan tarihi: 4 Temmuz 2015 İlan detayları İlan detayları İl Model

Detaylı

Ford Focus 1.6i 100 HP Titanium A/T 4 Kapı

Ford Focus 1.6i 100 HP Titanium A/T 4 Kapı Ford Focus 1.6i 100 HP Titanium A/T 4 Kapı Sahibinden GERÇEK TİTANYUM X. İlan no: 246903 İlan detayları 43.499 TL 03 Oca 2016 43.499 TL 09 Eki 2015 43.000 TL 04 Eki 2015 43.750 TL HATASIZ.BOYASIZ.DEĞİŞ

Detaylı

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Sahibinden 35.000 km'de 2011 İlan no: 242285 İlan detayları 53.500 TL 28 Ağu 2015 53.500 TL 03 Ağu 2015 56.000 TL model Insignia 1.6T Edition Elegance İlan

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic Sahibinden Konfor Paketli 90 Beygir Grande Punto İlan no: 302430 27.500 TL İlan tarihi: 10 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Çorum Model yılı Ocak 2006

Detaylı

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com

2. EL ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU Bağımsız Oto Ekspertiz Merkezi www.umranoto.com Belge No: Tarih: Şube: Marka / Model: Şase No: Aracın KM'si: Plaka: KAPORTA - BOYA ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. ORJ. BOY. DEĞ. DÜZ. Sağ Ön Çamurluk Ön Panel Sağ Ön Kapı Motor Kaputu Sağ Arka Kapı Sacı Arka Panel

Detaylı

Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik

Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik İlan no: 234487 Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik Sahibinden SERVİS BAKIMLI 100.000 KM DE ML 280 CDİ LÜKS,kapalı garaj 135.000 TL İlan tarihi: 11 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive İlan no: 322902 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive Sahibinden 2015 Model 1,6 JTD Distincsive, HASARSIZ Servis Bakımlı 66.000 TL İlan tarihi: 23 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı

Detaylı

CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR CITROËN NEMO CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR Citroën Nemo Combi Plus, Nemo Combi nin üstün özelliklerine bir de üçüncü sırada cam, yukarı açılır arka kapı ve yan hava yastıkları

Detaylı

HUP 200 DERİN DONDURUCU

HUP 200 DERİN DONDURUCU Kullanım Kılavuzu HUP 200 DERİN DONDURUCU ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu uyarılar güvenliğiniz açısından önemlidir. Cihazı kurmadan veya kullanmadan önce bu uyarıları anladığınızdan emin olun. Güvenliğiniz

Detaylı

Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Otomatik

Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Otomatik İlan no: 258060 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Otomatik Sahibinden ACİL KISA BİR SÜRELİĞİNE 2014 OPEL INSİGNİA TAMAMINA KREDİ 89.900 TL İlan tarihi: 21 Ocak 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model

Detaylı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 9 1. Genel Ölçüler Kapasite: 6 TON Kapasite: 8 TON Kapasite: 10 TON www.palazoglu.com

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI Comfortline DSG Tiptronic

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI Comfortline DSG Tiptronic Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI Comfortline DSG Tiptronic İlan no: 333144 İlan detayları Sahibinden 49.300 TL 14 Oca 2017 49.300 TL 16 Ara 2016 49.500 TL 2010(2.GEN) YETKİLİ SERVİS BAKIMLI İlan tarihi:

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31428064 Sürüm 1.0 Parça No. 31428062 Park yardımı, kamera, arka IMG-350196 Volvo Car Corporation Park yardımı, kamera, arka- 31428064 - V1.0 Sayfa 1 /

Detaylı

Volkswagen Golf 1.4 TSI 122 HP DSG Highline

Volkswagen Golf 1.4 TSI 122 HP DSG Highline İlan no: 225952 Volkswagen Golf 1.4 TSI 122 HP DSG Highline Sahibinden İLK SAHİBİNDEN Golf Highline 1.4 TSI Metalik Siyah - 30.800 53.000 TL İlan tarihi: 25 Şubat 2015 İlan detayları İlan detayları İl

Detaylı

Peugeot HDi Premium Otomatik

Peugeot HDi Premium Otomatik Peugeot 308 1.6 HDi Premium Otomatik İlan no: 322237 İlan detayları Sahibinden 47.500 TL 12 Oca 2017 47.500 TL 18 Eyl 2016 52.500 TL ÖZEL ÜRETİM TÜRKİYEDE TEK DİYENLER BİDAHA DÜŞÜNSÜN KAZASIZ İlan tarihi:

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg

Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg İlan no: 242636 Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg Sahibinden Dizel, Sunroof, 4 Parça Boyanan Var Kusur Yok 32.000 TL İlan tarihi: 7 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya Model yılı

Detaylı

ARKADAN MOTORLU OTOBÜS İşiniz için en ekonomik ve konforlu çözüm

ARKADAN MOTORLU OTOBÜS İşiniz için en ekonomik ve konforlu çözüm ARKADAN MOTORLU OTOBÜS İşiniz için en ekonomik ve konforlu çözüm TR En Konforlu Seyahatler STAR, 3 kişiye kadar olan yolcu kapasitesi, geniş ve rahat diz mesafesi ve zemindeki raylı sistem sayesinde yerleşimde

Detaylı

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 İlan no: 132217 Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL - ESEN TUR - 'DAN 17 KİŞİYİ VE BAGAJINI ALABİLİCEK SPRİNTER İlan tarihi: 17

Detaylı

Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites

Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites İlan no: 207935 Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites Sahibinden DOKTORDAN ÇOK TEMİZ VOLVO XC60 R DESIGN OCEAN RACE ÖZEL ÜRET 140.000 TL İlan tarihi: 29 Eylül 2014 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR HV-STYLVENT Serisi Duvar veya pencere montaj uygulamaları için geliştirilmiş aksiyal fanlardır. Tüm fanlar ABS plastik ızgaralı, panjurludur. Fan motorları, monofaze 230V-50Hz,

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP Sahibinden SAHİBİNDEN HATASIZ KAZASIZ F1 SANZIMAN İlan no: 236189 57.000 TL İlan tarihi: 28 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya, Konyaaltı Model yılı Ocak 2008

Detaylı