HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN"

Transkript

1 HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN Ağız ve burun arkasındaki hava yolunda darlık olduğu zaman ortaya çıkan gürültülü sese horlama adı verilir. Kişinin kontrolünde olmayan horlama toplumun yüzde 45 inde görülüyor. Tüm gece boyunca süren sık ve yüksek sesli horlama, kişide sağlık problemlerine yol açabileceği gibi ev halkına da rahatsızlık vererek yaşam kalitesini düşürüyor. Özel Bodrum Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Süleyman Ali Zennuboğlu, yaşla birlikte artan horlama probleminin en sık şişman erkeklerde görüldüğünü belirtti ve ekledi : Kişi horlama nedeniyle uykusunda yeterince dinlenemez. Dinlenmeden geçirilen gecenin gündüzü uykulu, yorgun ve verimsiz geçer. Özellikle uyku sırasında nefessiz kalan kişiler daha dikkatli olmalı ve mutlaka bir KBB uzmanına muayene olmalıdır.

2 TIKAYICI TİPTE HORLAMA YAŞAMINIZI TEHDİT EDEBİLİRÖzel Bodrum Hastanesi KBB Uzmanı Op.DrZennuboğlu nun verdiği bilgiye göre horlamanın en ağır biçimi tıkayıcı tipte olanı yani uyku apnesi ( nefesin kesilmesi)10 saniyenin üzerinde ve bir saat içinde 7 den fazla görülürse yaşam ciddi şekilde tehdit altında demektir. Apneli hastalarda uykuda kan oksijen düzeyi aşırı oranda düşer. Oksijenin düştüğü bu dönemde kalp kanı daha çok pompalamak zorunda kalır bir süre sonra kalp ritmi bozulurken, yıllar içinde yüksek tansiyon ve kalp büyümesi gelişir. HORLAMANIN NEDENLERİ KBB Uzmanı Op.Dr.Zennuboğlu yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen horlamanın nedenlerinin, 4 ana başlık halinde özetlenebileceğini belirtti:dil ve boğaz kaslarındaki gerginliğin azalması, boğazdaki dokuların aşırı büyük olması, yumuşak damak ve küçük dilin aşırı sarkık ve uzun olması sonucu boğaza doğru hava yolunu daraltması,alerji ve yapısal bozukluklara bağlı burun tıkanıklıkları. HORLAMA TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ? Horlamanın bir çok tipinin tedavi edilebilir olduğunu söyleyen Op.Dr.Zennuboğlu şunları söyledi: Horlama uvulopalatofarengoplasti ameliyatı (UPPP) ile veya radyofrekans yöntemleri ile tedavi edilebilir. Cerrahinin çok riskli veya hasta tarafından istenilmediği durumlarda boğaza basınçlı hava veren maske takarak (CPAP) kişi uyuyabilir. Kronik olarak horlayan her çocuk KBB uzmanı tarafından detaylı olarak muayene edilmeli, bademcik ve geniz eti ameliyatının gerekli olduğu durumlarda cerrahi müdahale çocuğun sağlığına ve gelişimine çok önemli yararlar sağlayacaktır. HORLAMAYI ÖNLEYİCİ KİŞİSEL ÖNLEMLER Sportif bir yaşam biçimi seçilmeli, Horlayan kişiler uyku ilaçları, sakinleştirici ve antihistaminik denilen allerji ilaçlarını uykudan önce almamalı, Aşırı yorgunluktan, uykudan 4 saat önce alkol almaktan 3 saat önce de ağır yemekten sakınmalı, Uykuda sırt üstü yatmak yerine yana yatmak tercih edilmeli. Yatağınızın baş tarafı daha yukarıda olacak şekilde tüm yatağınız yaklaşık olarak 10 cm bir tarafa doğru çeviriniz.

3 Minik kulaçlardan Başkan Kocadon'a teşekkür Bodrum Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulübü nün sporcuları için düzenlediği ödül törenine katıldı Bodrum Trafo da düzenlenen törene Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, kulüp yöneticileri, sporcular ve velileri katıldı. ileride savaşların topla tüfekle değil, sağlıkla olacağına inanan bir belediye başkanıyım Başkan Mehmet Kocadon, sporun kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, Spor olmazsa olmuyor, kendimi suçlu hissediyorum ama bugünlerde yoğun bir atmosfere girdiğimizden spor yapmış kadar hızlı koşuyorum. Bunun için spor kendiliğinden oluyor ama sporun vermiş olduğu keyif tabi ki farklı. dedi. Kocadan şöyle konuştu: Benim asıl amacım, her yerde de söylüyorum; sağlıklı nesiller yetiştirmek arkadaşlar. Bu nesilleri ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, biz görevimizi o kadar iyi yapmış oluruz. Çocuklarımıza spor yapma imkanı sağlamak ya da oyun parkları kurmak, bunlar bizim en asli görevimiz. Ben, ileride savaşların topla tüfekle değil, sağlıkla olacağına inanan bir belediye başkanıyım. Bu nedenle sağlıklı nesiller yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum. Bir milli eğitim bakanlığı gibi, bir sağlık bakanlığı gibi çocuklarımızın hep yanında oluyorum. Çocuklarımızın sağlığını korumak, eğitim almalarını sağlamak ya da spor yapmaları için elimden geleni yapıyorum.

4 Çünkü öyle güzel bir şey ki bu; onların başarısı bizim başarımız. Tek hedefim çocuklarımıza örnek olup da onları teşvik edebilir miyim düşüncesidir. Bunun sevdasında koşuyorum. Çünkü onlar kendilerine bir örnek alırlarsa o yolda giderler. Eğer sporu kendilerine yaşam tarzı edinirlerse ve ileride, biz de bir belediye başkanı olabilir miyiz düşüncesi ile hareket ederlerse, biz bunların önünü açarak teşvikte bulunuruz. Benim amacım bu. Bunun için ben başta değerli hocalarıma, bu kulübe katkı veren siz ailelere, emeği geçen herkese, özellikle şu çocukların başından ayrılmayan, onlarla sanki kendileri de yarışıyormuş gibi gelip giden anne babalara teşekkür ediyorum ve hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kardeş İller Projesi kapsamında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Marmaris te düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere madalyalarını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi. Hülya Kocadon da minik kulaçlara birer hediye vererek minik sporcuların başarılarının devamını diledi. Kulüp antrenörü Boğaç Sülün, kulübe desteklerinden dolayı Hülya Kocadon a çiçek verirken Başkan Kocadon a da desteklerinden dolayı bir plaket verdi. Başkan Kocadon minik sporcular ile birlikte pasta keserek, minik kulaçlar, aileleri ve kulüp yöneticileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Marmaris te başarılı olan sporcuların Denizli de düzenlenecek yarışmalarda Bodrum u temsil edeceği öğrenildi.

5 HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ ADAYLARINI TANITTI ŞEHİR SENİNLE YEREL YÖNETİMLERDE KATILIM VE DEMOKRASİ ADIYLA YAPILAN KONFERANSA MUĞLA VE BODRUM ADAYLARI DA KATILDI Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi İkbal Polat ın konuşmacı olarak katıldığı Büyükşehir yasası ve yerel yönetimlerde katım ve demokrasi konulu konferans Ticaret odası salonunda yapıldı. HDP Muğla eş sözcüsü Feyha Karslı nın moderatörlüğünü yaptığı toplantı öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ayşe Erdem konuklara tanıtıldı ve yaptığı kısa konuşmada; Kadınların ve farklı eğilimlerin yer almadığı bir yönetim anlayışı günümüzde artık geçerliliğini yitirmiştir, farkındalık yaratmak için adayım dedi. Bodrum Belediye Başkan adayları Ayşenur Doksat ve Mehmet Polat da kendilerini tanıtarak, yaklaşan yerel seçimlerde herkesin desteğini talep ettiler. Daha sonra söz alan İkbal Polat özetle şunları söyledi: Ülkemizde ne yazık ki merkezden yönetim anlayışı hakimdir ve öyle olduğu içindir ki bölgeler arası dengesizlik vardır, adaletsizlik vardır, çözümsüzlük vardır. Oysa Adalet, Güvenlik, maliye, Savunma ve Dış ilişkiler gibi konuların dışında yönetim yerinden sağlanabilir ve çok daha adil, katılımcı, demokratik olur. Yerinden yönetim denince bir bölünme paranoyasıyla karşı çıkanlar sermayenin bölgesel örgütlenmesine karşı çıkmıyorlar. Oysa kamusal alanın bölgesel

6 olarak planlanması gerekir. Bölgesel yönetimler oluşmalı, yetki devri yapılmalıdır. İkbal Polat,Halkların Demokratik Partisinin yerel seçimlere ilişkin öne çıkaracağı ana başlıkları da şöyle açıkladı. 1- Yerel Demokrasi (tüm yetkiler başkanın elinde olmamalı) 2- Ekolojik dengenin korunması 3- Haklar ve kamu hizmeti(eğitim,sağlık, ulaşım, barınma vb.) 4- Cinsiyet eşitliçi ve kadın özgürlükçü bir yönetim anlayışı AYHAN ONGUN TOPLU TAŞIMA SORUNU GÜNDEMİNDE Gümüşlük te Şoför Esnafıyla Buluştu

7 Bodrum Yarımadası nın en temel sorunlarından biri olan toplu taşıma sorununu gündemine alan Başkan Mehmet Tosun, Gümüşlük Beldesi nde şoför esnafı ile buluştu. Sorunun çözümü için yine turizmin süresinin uzatılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Mehmet Tosun, yıllardır söz verilip yapılmayan garaj için ise seçimden sonra 1 yıl içinde yapma sözü verdi. Başkan Mehmet Tosun, Bugüne kadar biz hep yaptıklarımızla halkımızın karşısına çıktık, bugün de söz veriyoruz gereğini yapacağız. Ben size gelen diğer başkanlardan değilim, Mehmet Tosun sözü veriyoruz, göreve gelirsek ilk bir yıl içerisinde bu garaj meselesini çözeceğiz dedi. Yarımada genelindeki ziyaretlerini aralıksız sürdüren MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte Gümüşlük Beldesi ndeydi. Gizli Bahçe adlı mekânda önce vatandaşlarla, sonra da şoför esnafıyla buluşan Başkan Mehmet Tosun, sorunları dinledi, aklındaki çözüm önerilerini sundu. Toplantıya Gümüşlük Yalısı Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adem Ceylan da katıldı. Bunu Başarmak Zorundayız Turizmin 2 aya sıkıştığı için toplu taşıma işiyle uğraşan esnafın işletme maliyetlerini bile karşılayamaz duruma geldiğini, vatandaşın ise taşıma ücretlerinin pahalı olmasından yakındığını belirten Başkan Mehmet Tosun, Bunu kesinlikle çözmek zorundayız. Biz de buna kafa yoruyoruz arkadaşlar. Bodrum Yarımadamızda inşallah yapamadığımız şu kış turizmini yapmak, sezonun uzatılması bizim dönemimizde gerçek olacak. Buna kararlıyız, buna azimliyiz. Bunu başarmadığımız takdirde, 2 ay çalışıp kazandığımız parayla geçinmemiz mümkün değil. Yazın iki gün çalışıp bir gün dinleniyorsunuz, kışın da bir gün çalışıp iki gün dinleniyorsunuz. Böyle bir çalışma sistemiyle sizin evinizi geçindirmeniz, çoluğunuza çocuğunuza bakmanız, araçlarınızın işletme giderlerini karşılamanız mümkün değil.

8 Tekeri Taşa Değmiyor O hâlde ne yapacağız? diye soran Başkan Mehmet Tosun, 30 Mart 2014 tarihinden sonra eğer yetkiyi bize verirseniz arkadaşlar, öncelikle Bodrum Yarımadası genelinde bir defa yol eksikliğimizi gidereceğiz. Yollarımızı daha nitelikli hâle getireceğiz. Bunu yapmadan kaliteli bir taşımacılık, konforlu bir taşımacılık yapamayız. Bugün bizim Konacık taki vatandaşımızın, toplu taşıma işinde çalışan dolmuşçumuzun tekeri çukura düşmüyor, tekeri taşa değmiyor. Terminalimizi mutlak suretle Bodrum dan şehir dışına taşıyacağız. En modern, kullanışlı terminal binasına sahip olacak Bodrum Yarımadası. Bugün Anadolu daki birçok ilçe bile terminali şehir dışına taşımış, ulaşım ve trafik sorunu yaşamıyor şeklinde konuştu. Nasıl Olacağını Anlattı Başkan Mehmet Tosun, Kış turizmini başarmak zorundayız. Peki bu nasıl olacak? diye sorduktan sonra, Kongre turizmini başlatacağız. Jeotermal turizmini başlatacağız. Spor turizmini başlatacağız. Uluslararası fuarları burada organize edebilir hâle getireceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinlikleri arttıracağız, tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız, kültür ve tarih turizmi de başlatılabilir arkadaşlar. Aksi taktirde deniz güneş kum üçgeninde turizmden kazandığımız bu dedi. Nerede 12 Ay Turizm? Başkan Mehmet Tosun, halkın yönetime aktif katılımını sağladıklarını belirterek, Hodri meydan bizi eleştirin diyen Bodrum Yarımadası nda yok. Biz bu cesarette bir arkadaşınızız. Bu kadar da demokrasiye inanan, demokrasiyi özümsemiş bir arkadaşınızım. Diyoruz ki, sadece seçim meydanlarında bizi eleştirmeyin, bugünden eleştirin, katkı yapacaksanız bugünden yapın. Bu şekilde Konacık ı bu noktaya getirdik. diye konuştu. Yaklaşan yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Tosun, İyi bir belediye yönetimine, iyi bir belediyeciye

9 ihtiyaç var, aksi takdirde 5 sene geçer yine 12 ay turizmi konuşuruz, bugün olduğu gibi seçimlerini bir hatırlayalım, herkes 12 ay turizm diyordu, nerede 12 ay turizm? 2 aya düşmüş durumda. Birtakım rakamlarla sizi aldatmaya çalışıyorlar, inanmayın! Güzelim Bodrum Yarımadamızda işler her geçen gün kötüye gidiyor dedi. Bodrum da The Marmara BAYK Kış Trofesi heyecanı bu haftasonu başlıyor The Marmara BAYK Kış Trofesi yarışları, The Marmara ana sponsorluğu ve TEB Özel Bankacılık ın desteği ile Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek 1. AYAK yarışları ile başlıyor. Bodrum da yelken heyecanının ve turizm hareketliliğinin kış aylarında devam etmesinde önemli rolü olan The Marmara BAYK Kış Trofesi bu yıl da The Marmara ana sponsorluğunda ve TEB Özel Bankacılık ın desteği ile düzenleniyor Ocak 2014

10 tarihlerinde I. AYAK yarışları ile başlayacak trofe, Mayıs taki VII. AYAK ile sona erecek. Türkiye nin en uzun Yelken Kış Trofesi olan The Marmara BAYK Kış Trofesi, bu yıl on üçüncü kez Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (B.A.Y.K.) tarafından gerçekleştiriliyor. The Marmara, yelken sporuna yeni sporcular kazandırmayı ve bilinçli denizciler yetiştirmeyi hedef edinen B.A.Y.K ın yanında yer alarak, Kış Trofesi yarışlarının her geçen gün artan kaliteyle düzenlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ Ocak 2014 I.AYAK 8-9 Şubat 2014 II.AYAK 1-2 Mart 2014 III.AYAK Mart 2014 IV.AYAK Nisan 2014 V.AYAK 3-4 Mayıs 2014 VI.AYAK Mayıs 2014 VII.AYAK Mandalina için yeni pazar

11 arayışına girilecek Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, hafta sonu Bodrum ve Bitez de gerçekleştirilen Mandalina Festivali nin amacına ulaştığını söyledi. Bu yıl 7. kez düzenlenen festivalin mandalina bahçelerindeki sorunların hatırlatılarak çözüme ulaşması açısından iyi geçtiğini belirten Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Önemli olan şimdiden önümüzdeki yıl için pazar arayışı ve pazarlama konusunda üreticileri bir araya getirmek. dedi. Bitez de bulunan bahçelerin yüzde 20 sinin şu anda kurumuş durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Çömez, vatandaşların bir geliri olmadığı için bahçelerine bakamadığını ifade ederek şunları söyledi: Festivali yapmaktaki amacımız, bu sorunu gündeme taşıyıp yetkililerin dikkatini çekmek ve önümüzdeki yıllarda nasıl bir çözüm bulabileceğimizi belirlemekti. Çünkü biz şu ürünü pazarlayamaz isek, sonuçta hiç bir üretici bu ağaçlara bakmayacaktır. Dolayısı ile bu ağaçlar da önümüzdeki yıllarda yok olacaktır. Nitekim Bitez de bulunan bahçelerin yüzde 20 si şu anda kurumuş durumdadır, vatandaşlar bahçelerine bakmamıştır. Çünkü bir geliri yok. Şimdi bizler veyahut benim durumumda olan birçok kimse bunu cebinden finanse ederek ayakta tutmakta. Mandalina ağacının verdiği güzelliği başka hiç bir ağaç vermiyor. Benim yukarıda da bahçem var zeytin diktim ama zeytinin peyzajı, görüntüsü mandalina ağacının verdiği görüntüyü vermiyor. Dolayısı ile bunlar çok zor şartlarda oluşuyor. Mandalinalarımız tamamen organik Mandalina bahçelerinin bakımı sırasında hiçbir zirai ilaç ya da kimyasal gübre kullanmadıklarının da altını çizen Başkan şöyle konuştu:

12 Ben bir şekilde bunlar oluşur iken birebir kendim de yaşadım, emeğimizi verdik. Yaz boyunca hasat bitene kadar 12 ay bunlarla uğraştık. Sulaması, çapalaması, çiftliğin ilacı vs. ama bir kaç yıldan bu yana burada hiç bir ilaç dahi kullanmıyoruz. Kimyasal bir gübre kullanmıyoruz. Tamamen bu bahçe organik hale geldi. Ama buna rağmen bu organik ürünü pazarlayamıyoruz. Bu neden ile bölgemizde biliyorsunuz İzmir Seferihisar, Gümüldür civarlarında da mandalina bahçeleri var. Tabi oradaki ürün farklı bir ürün, satsuma denilen çekirdeksiz bir ürün. Hem erken gelen bir ürün, hem de çekirdeksiz olduğu için pazarlaması oldukça başarılı. Bunun için Seferihisar Belediye Başkanı nı festivale davet ettik. Onlar bu pazarlama konusunda baya bir mesafe almışlar, birlik oluşturmuşlar. Üreticiler birliği. Dolayısı ile ürünün değerlendirilmesini sağlamışlar. Bizler de acaba ne yapabilir, nasıl bir çalışma yapabiliriz bu konuda diye kendilerini çağırdım. Bu konuda bir takım önerileri oldu. Önümüzdeki günlerde tekrar kendileri ile görüşmelerimiz olacak, onlar da bizi davet ettiler. Onların başardıkları konularda bizler de bir şeyler yapabiliriz. Bu amaçla festivali düzenledik ve ben festivalin amacına ulaştığını düşünüyorum. Çünkü mandalina Bodrum ile özdeşleşmiş bir isimdir. Yeni pazar arayışına girilecek Başkan Çömez, Yarımadanın geçmiş yıllarda geçimini mandalinadan sağladığına da dikkat çekerek, Bizim çocukluğumuzda yarımadanın tüm halkı geçimini bundan elde ederdi. Yarımadanın her noktasında mandalina ağacı vardır. Önümüzdeki günlerde beldeler kapanacak, Bodrum Belediyesi tek belediye olacak, dolayısı ile bu özgün ürünün önümüzdeki yıllarda da anılması için Bodrum Mandalinası olarak festivali düzenledik. Ben umuyorum ki bu festival devam edecektir. Çünkü festival amacına ulaşmıştır, konu gündeme getirilmiştir. Önemli olan şimdiden önümüzdeki yıl için pazar arayışı ve pazarlama konusunda üreticileri bir araya getirmektir. dedi.

13 KOS ADASI YAKINLARINDA BATAN TEKNEDE 11 KİŞİ KURTARILDI 2 KİŞİ KAYIP Geçtiğimiz gece saatlerinde Yunanistan ın Kos Adasına mülteci taşıyan bir teknenin battığı öğrenildi. Suriye uyruklu oldukları tespit edilen ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından batan tekneden kurtarılan 11 kişi sağlık kontrolünden geçirilirken kaçakların verdiği ifade sonucu 2 kişinin kayıp olduğu anlaşıldı. Gece saatlerinde Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına durumu bildiren Yunan güvenlik güçleri arama çalışmaları için yardım istedi. Bodrum 1, 11 ve 313 nolu Sahil Güvenlik Botlarının katıldığı arama tarama çalışmaları gece boyunca devam etti. Akyarlar, Fenerburnu ve Kos adası arasında her iki ülkenin sahil güvenlik botları ortak arama çalışması yaptılar. Tüm aramalara rağmen kaçaklara dair bir bulguya rastlayamayan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı Botlar saat itibariyle arama çalışmalarına son verdi.

14 ÖZEL BODRUM HASTANESİNDE İKİ ENGELLLİ ÇOCUĞUN SEVİNCİ. Özel Bodrum Hastanesi Uzun Yıllardır Hizmet Verdiği Sağlık Sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla Yurt İçinde ve Yurt dışından gelen hastalarının Muayene, Tetkik ve Tedavilerinde yakaladığı yüksek başarı oranının yanı sıra SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ inde yer alıyor. Özel Bodrum Hastanesi bünyesinde yeni açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hasta ve yakınlarının yanı sıra çalışanların katılımıyla çok özel ve mutlu bir gün yaşandı. Bodrum Lions Kulübü önderliğinde hayırseverlerin topladığı bağışlarla dik durma, denge ve postur kazandıran, hastanın vücut ölçüne göre tasalarmış, yurtdışından getirilen özel yapım destek apareyleri iki engeli çocuğa hediye edildi. Bu cihazların kullanımı ile ilgili çocuklara ve ailelerine eğitim veren Özel Bodrum Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Doktor Nüket Vural konu ile ilgili yaptığı konuşmada bu cihazlar çocukların daha sağlıklı bir duruş kazanmalarına ve yürüme bozukluklarında güvenli adım atmalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca; bu cihazlar sayesinde çocukların özbakımlarında, sosyal yaşmalarında ve okul yaşamlarında daha aktif rol almalarını bekliyoruz. Diğer Taraftan, bu cihazların yardımları ve Çocukların alacakları fizik tedavi eğitimleriyle ilerleyen dönemlerde yaşantılarında tıbbi cihazlara ihtiyaç duymadan koşup oynayabilecekleri, sağlıklı günlere kavuşmalarını arzuluyoruz diyerek konuştu. Destek Apareyi hediye edilen Engelli çocukların aileleri, Özel Bodrum Hastanesine, Lions Kulübüne ve Yardımseverlere teşekkürlerini bildirirken çok duygulu anlar yaşandı. Aileler bu tarz destekler sayesinde çocuklarında önemli gelişmeler

15 meydana geldiğini ve topluma kazandırıldığını ifade ederek engeli çocuklara yardım etmek isteyen hayırseverlerin ENGELLİ ÇOCUK MERKEZLERİ ile irtibata geçebileceklerini bildirildi. BİTEZ'DE ESRARENGİZ CİNAYET Bodrum Bitez beldesinde yaşayan emekli bir astsubay, bıçaklanmış ve darp edilmiş halde evinde ölü bulundu. Kardeşinin telefonundan gelen şüpheli mesajların ardından cinayeti ortaya çıkaran ağabey, faillerin yakalanmasını istedi. Bitez beldesi Bergamut Caddesinde bir evde yalnız yaşayan emekli Astsubay Hakan Alp (48) ten iki gün haber alamayan ağabeyi Hasan Alp, son olarak dün gece kardeşine mesaj attı. Gelen mesajlardan şüphelenen ağabey,bu sabah Hakan Alp in arkadaşlarını arayarak evine gitmelerini istedi. Kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla eve giren arkadaşları, yatak odasında Alp in cansız bedenini kanlar içinde buldu. İhbar üzerine adrese gelen 112 Acil Servis ve polis, Alp in hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan ilk incelemede emekli Astsubay Hakan Alp in darp edildiği ve vücudunun

16 çeşitli yerlerinden birçok kez bıçaklandığı anlaşıldı. Alp in cesedi, otopsi için Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi. KATİL ZANLISIYLA MESAJLAŞTI Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün e dün geceden bu yana yaşananlar hakkında bilgi veren ağabey Hasan Alp, kardeşine dün gece mesaj attığını ve mesaja başka biri tarafından cevap verildiğini iddia etti. Alp, gece kardeşini aradığını, telefonunun meşgule atıldığını ve daha sona kardeşinin telefonundan Muğla dayım ve sarhoşum. Arama beni, şimdi konuşamam gibisinden mesajlar geldiğini açıkladı. Kardeşinin böyle bir mesaj atmayacağından şüphelenen Alp, devam eden mesajlaşma sırasında son olarak kendi doğum tarihini sorduğunu anımsattı. Cevap alamayınca bir şeylerin ters gittiğinin farkına vardığını kaydeden Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: Kardeşimin hayatından endişe ederek, Ordu nun Ünye ilçesinden uçağa binerek Bodrum a geldim. Burada kardeşimin cansız bedeniyle karşılaştım. Kardeşim cinayete kurban gitti. Polisin evde yaptığı incelemelerde, emekli astsubayın aracının, cep telefonu, cüzdanı ve ruhsatlı silahlarının olmadığı tespit edildi. Hayatını kaybeden Hakan Alp in evin içerisi ve etrafında uzun süre delil arandı. STRATEJİK BÖLGELERDE GÖREV YAPTI Silahlı kuvvetlerde 25 yıl görev yapan emekli astsubay Hakan Alp in birçok stratejik bölgede görev yaptığı ortaya çıktı. Hakan Alp 3 Ekim 2008 de PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında Hakkari nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün karakol çatışmasında bulunduğu, daha önce Kardak krizinde görev yaptığı öğrenildi. Anıtkabir de de görev yapan Hakan Alp bir çok Devlet Başkanının korumalığını yaptığı ve en son olarak Kıbrıs ta emekli olduğu öğrenildi. Haber Eren Ayhan

17 ÇOCUKLAR ARTIK GÜVENLE OYNAYABİLECEKLER Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bodrum un çeşitli yerlerine yapılan veya yenilen çocuk oyun parkları güzel bir görüntü oluşturuyor. Bazı parklardaki eski oyun aletleri yenileriyle değiştirilirken birçok bölgeye de yeni parklar yapıldı. Çocukların herhangi bir şekilde zarar görmeden güvenli bir şekilde oyun oynayabilmeleri için oyun parklarının zeminleri kauçukla kaplandı. Cumhuriyet Mahallesi Severcan Caddesi Rotary Pirires Parkı, B.B. Binnaz Karakaya Spor Salonu yanı Emin Anter Parkı, Kumbahçe Mahallesi Tarla Sokak Parkı, Yokuşbaşı Mahallesi

18 Albatros Sitesi üzerindeki park, Yeniköy Mahallesi Zarife Özelbey Parkı, Gümbet Mahallesi 65 Evler Parkı, Yokuşbaşı Mahallesi Fabrika Sokak Parkı, Kumbahçe Mahallesi Sarıaslan Parkı, Torba Ali Haydar Ersoy Parkı, Gümbet Severcan Caddesi Melisa Sitesi karşısındaki park ve Gümbet Dolgu Parkı na toplam 6 bin 500 m² kauçuk döşendi. Çocuk oyun parklarının zeminlerine döşenen kauçuklar koruyucu, darbe emici, esnek özellikleri sayesinde çocuk oyun alanlarında ve diğer kullanılan alanlarda düşme durumunda yaralanmaların önüne geçebilen bir ürün olup kum ve diğer oyun alanları malzemelerine göre daha temiz ve hijyeniktir. Demonte olabilme özelliği sayesinde çok kolay bir şekilde tamiri ve bakımı yapılabilir, suyla temizlenebilir. Kauçukların teknik özellikleri: Zenger monoblok kaymaya engel olur. Islak ve eğimli yüzeylerde kaymayı önler, aşınmaz, izolasyon sağlar. Düşme etkisini azaltır, yaralanmaları önler. Asit dış etken ve mevsim değişikliklerinden etkilenmez. Tamamen çevrecidir. Nem ve dış etkenlere karşı ses ve ısı yalıtımı vardır.

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart ın basına tanıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi)

Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi) Hayata Dokunan Bir El: YEDAM (Yeşilay Danışma Merkezi) Bağımlılıkta rehabilitasyon süreci dediğimizde bağımlı bireylerin psikolojik ve sosyal destek ile hayata yeniden kazandırılması kast edilmektedir.

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Aliağa Atatürk Ortaokulu / Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları

Aliağa Atatürk Ortaokulu / Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları (6.Sınıf) 1. İnternette uygun olmayan içerikle karşılaştığınızda bildirebileceğiniz ihbar telefon numarası bulunmaktadır. Boş bırakılan yere uygun

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i

Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i Parti Program ve Tüzüklerin Feminist Perspektiften Değerlendirilmesi i Parti içi disiplin mekanizması (cinsel taciz, aile içi şiddet vs. gibi durumlarda işletilen) AKP CHP MHP BBP HDP Parti içi disiplin

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Antalya Toros Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 22. Kızlarsivrisi Yaz Dağcılık Şenliği ne katılmak

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

İnşaat Sanayi KSO da buluştu

İnşaat Sanayi KSO da buluştu Ayakkabı ve tekstil sektör toplantısı yapıldı. Sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti İnşaat Sanayi KSO da buluştu KSO Başkanı Kütükcü, Sektörlerimizi

Detaylı

Toktamış Ateş'i kaybettik

Toktamış Ateş'i kaybettik Toktamış Ateş'i kaybettik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve Atatürk üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Toktamış Ateş yaşamını yitirdi. Ateş, İstanbul Üniversitesi ve değişik kurumlarda ders

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER. Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST. İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222. Mail: hulyaozlemsener@gmail.

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER. Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST. İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222. Mail: hulyaozlemsener@gmail. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222 Mail: hulyaozlemsener@gmail.com Doğum Yeri ve Yılı: SAMSUN / 01.02.1971 Medeni Durum: Evli /

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN

HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN HORLAMA HASTALIĞI YAŞAM KALİTENİZİ DÜŞÜRMESİN Ağız ve burun arkasındaki hava yolunda darlık olduğu zaman ortaya çıkan gürültülü sese horlama adı verilir. Kişinin kontrolünde olmayan horlama toplumun yüzde

Detaylı

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu.

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu. BASIN BÜLTENİ Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulunda 01.04.2015 tarihinde 100. Yılında Çanakkale yi Anlamak adlı konferans düzenlendi. Şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu

Detaylı

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN

NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN NİSAN 2013 SAYI:16 ŞEHİRLER ÇOCUKLARIMIZA GÖRE OLSUN S Ö Y L E Ș İ Avrupa Birliği Yatırımları Daire Bașkanı Okuyucularımız için Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Bașkanlığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları.

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları. HASTA İŞİ İnsanların içlerinde barındırdıkları ve çoğunlukla kaçmaya çalıştıkları bir benlikleri vardır. O benliklerin içinde yaşadıkları olaylar ve onlardan arta kalan üzüntüler barınır, zaten bu yüzdendir

Detaylı

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 1 Haziran 2014 Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile

Detaylı

DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR KİMSE YOK MU DERNEĞİ 7 KITADA, 100E YAKIN ÜLKEDE 81 İLDE 300 BİN AİLENİN YÜZÜ GÜLECEK KURBANDA YENİ DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULACAK Kimse Yok Mu Derneği bu yıl Türkiye de 81 ilde,

Detaylı

13. HAFTA PFS105 TÜRK EĞİTİM TARİHİ. Prof. Dr. Zeki TEKİN. ztekin@karabuk.edu.tr

13. HAFTA PFS105 TÜRK EĞİTİM TARİHİ. Prof. Dr. Zeki TEKİN. ztekin@karabuk.edu.tr 13. HAFTA PFS105 TÜRK EĞİTİM TARİHİ Prof. Dr. Zeki TEKİN ztekin@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler CUMHURİYET DÖNEMİNDE MESLEKÎ TEKNİK EĞİTİMDE

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR Bodrum Rotary Kulübü Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat adı verilen farkındalık projesi Bodrum da başladı. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için el ilanları, broşürler

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi :

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi : 2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ Anayasa nın 49. Maddesi : A. Çalışma Hakkı ve Ödevi Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek,

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 28.01.2015 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 2015 yılının ilk ayını geride bıraktık OCAK Suriye deki iç savaş IŞİD terör örgütünün saldırıları

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Özel Turgutreis Marmara Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atık ve Geri Dönüşüm Malzemelerinden Yapılan

Detaylı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kontenjan : 45 Puan türü : MF-4 Eğitim dili : Türkçe Hazırlık : İsteğe Bağlı Yerleşke : Konuralp Yerleşkesi Eğitim süresi : 4 Yıl Yüksek lisans/doktora

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Değerli konuklar, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim konulu toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. 11 Aralık 2001 tarihli Bakanlar

Detaylı

2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim

2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim 2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim (TÜSİAD ve UNFPA Ortak Raporunun Değerlendirilmesi) Prof. Dr. Zafer Öztek 27 Kasım 2012 Fütürist Prof. David Passig 2050 adlı eserinde Türkiye nin 2050 yılında Dünyadaki

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Rakamlarla Sektörümüz: 3 kıtadan 77 ülkeye doğrudan hizmet götüren, Toplam Yatırımı 5 Milyar Doları aşan, Yan sektörleri ile birlikte yaklaşık

Detaylı

Durumunuz: Bunlar hamile Bir tedavi ihtiyacı veya Bakım geçici hastalık düşmek Çocuğun ve ev

Durumunuz: Bunlar hamile Bir tedavi ihtiyacı veya Bakım geçici hastalık düşmek Çocuğun ve ev Aile ve üst düzey yardım Tarih: Nisan 2016 Durumunuz: Bunlar hamile Bir tedavi ihtiyacı veya Bakım geçici hastalık düşmek Çocuğun ve ev Anne veya baba, çocuk ve ev bakım açarsanız, ortaya çıkar Gerçek

Detaylı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -GELİŞMEKTE OLAN SAĞLIK SEKTÖRÜ VE SAĞLIĞA ERİŞİMDEKİ ARTIŞ, KAMU HARCAMALARINI

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan da, Ardahan Üniversitesi nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi bildirerek sözlerime başlamak isterim. Hepinizi sevgi

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı

HER ZAMAN YANINDAYIZ

HER ZAMAN YANINDAYIZ HER ZAMAN YANINDAYIZ Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Üyelerimizin isteklerini dikkate alıp, sanayi ve ekonomik alanda Balıkesir in sürekli gelişimini sağlayacağız dedi Balıkesir Sanayi Odası

Detaylı

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU?

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? Rıza KARAMAN Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı 1. GİRİŞ İdareler, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarına çıkarken

Detaylı

Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dostlar, Sevgi Tuzla lılar; Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımızın bir parçası olarak gençlere yönelik geçen sene başlatmış olduğumuz Tuzla Yaz

Detaylı

Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto

Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto SPOT Gençler, hepimizin evi olarak nitelendirdikleri gezegenimiz için, EXPO da tüm liderlere çağrı niteliği taşıyan bir manifesto açıkladı. Önerileri

Detaylı

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler Endüstri Mühendisliğine Giriş Jane M. Fraser Bölüm 2 Sık sık duyacağınız büyük fikirler Bu kitabı okurken, büyük olasılıkla öğreneceğiniz şeylere hayret edecek ve varolan bilgileriniz ve belirli yeni becerilerle

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ 31. OLAĞAN GENEL KURULU

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ 31. OLAĞAN GENEL KURULU TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ 31. OLAĞAN GENEL KURULU EMO İZMİR ŞUBESİ 30. DÖNEM İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOMİSYON RAPORU 6 Şubat 2016 Türkiye her 100 bin çalışan başına düşen ölümlü

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları.

Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları. ENGELLĠ KADIN GÜNDEMĠ HAZIRLAYAN: ġule SEPĠN Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları. - ULUSLARARASI TOPLUMSAL CĠNSĠYET VE SPOR SEMPOZYUMU.

Detaylı

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN Århus Kommune Børn og Unge Århus Belediyesinde Yaşayan 3 Yaşındaki çocuklar için Dil Durum Değerlendirmesi/Dil Tarama Testi Önsöz Sevgili ebeveynler İyi

Detaylı

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 04 Ekim 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından organize

Detaylı

ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU

ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında 15 i Türk 25 i yabancı olmak üzere 40 öğrenci, Manisa da çeşitli ziyaretlerde

Detaylı

Beşiktaş Belediyesi. 1 milyar kadın...

Beşiktaş Belediyesi. 1 milyar kadın... 29 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ 1 milyar kadın... BEŞİKTAŞ Belediyesi kadına şiddeti engellemek adına '1 Milyar

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi!

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! www.kenthospital.com Kent Hastanesi, hepimizden önce çocuklarımızın hastanesi! Çünkü, çocuklarımız, hepimizin geleceği! Kuruluşumuzdan bu yana

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar,

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu nun katılımları ile gerçekleştiriyor olacağımız toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ediyor,

Detaylı

AR& GE BÜLTEN. Enflasyonla Mücadelede En Zorlu Süreç Başlıyor

AR& GE BÜLTEN. Enflasyonla Mücadelede En Zorlu Süreç Başlıyor Enflasyonla Mücadelede En Zorlu Süreç Başlıyor Ahmet KARAYİĞİT Makroekonomik göstergeler açısından başarılı bir yılı geride bıraktık. Büyüme, ihracat, faizler, kurlar, faiz dışı fazla gibi pek çok ekonomik

Detaylı

Kuruluşumuz. Ocak 2011

Kuruluşumuz. Ocak 2011 Kuruluşumuz Ocak 2011 Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı nın çağrısıyla bir araya geldik. Kısa bir süre sonra, toplam üye sayılarıyla 100.000 e yakın kadını temsil eden 40 tan fazla sivil

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

Meriç Uluşahin Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Beşinci İzmir İktisat Kongresi

Meriç Uluşahin Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Beşinci İzmir İktisat Kongresi Meriç Uluşahin Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Beşinci İzmir İktisat Kongresi Finansal Sektörün Sürdürülebilir Büyümedeki Rolü ve Türkiye nin Bölgesel Merkez Olma Potansiyeli 1 Kasım

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Şampiyon, Başkan ziyaret etti Kocadon u Türkiye Karate Milli takımında yer alan, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü sporcusu Dünya Şampiyonu Kayra Sezgin ve Antrenörü Fatih Uzunlulu, Bodrum Belediye Başkan

Detaylı

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI Burs Programı Türkiye nin Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden üniversitelere önemli görevler düşüyor. Bu sebeple, toplumun her

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

Temel Kendini Değerlendirme Aracı

Temel Kendini Değerlendirme Aracı Temel Kendini Değerlendirme Aracı Ebeveynler ve Veliler için Anket Günün Tarihi Lütfen doldurunuz. Anket Form Numarası Okul tarafından doldurulacaktır. Sevgili Ebeveynler, Sevgili Veliler, bu anketle,

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

Stratejik Mekansal Gelişme Önerisi Aralık 2006

Stratejik Mekansal Gelişme Önerisi Aralık 2006 BURSA Stratejik Mekansal Gelişme Önerisi Aralık 2006 Bursa; Stratejik Mekansal Gelişme Önerisi İçindekiler Giriş 3 Stratejik Ortaklar 4 Bursa 5 Sorunlar 6 Fırsatlar 7 Genel Yaklaşım 8 1.Bölüm:Bursa Stratejik

Detaylı

BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu

BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları(

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları( İLK$100$GÜN$ Yönetimegeldiğimizilkhaftaiçerisinde,şeffaflıkvehesapverebilirlikilkelerine dayananyönetimanlayışımızınbirürünüolarakbir AcilEylemPlanı yapılmış ve tüm üniversite ile paylaşılmıştır.$ Acil

Detaylı

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010)

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 7 Kasım 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı

Detaylı