T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı.... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı.... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü"

Transkript

1 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ j c y h r f 2/12/2012 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü İ lg i: a) 28/11/2012 tarihli ve B.02.1.DİB /10438 sayılı yazı, b) Hac ve Umre Komisyonu nun 06/12/2012 tarihli ve 25 sayılı kararı, c) 11/12/2012 tarihli ve B.02.1.DİB /10628 sayılı yazı, ç) 11/12/2012 tarihli ve B.02.1.DİB /10629 sayılı yazı. Bilindiği gibi, Başkanlığımızca düzenlenecek 2013 yılı umre organizasyonlarına katılacak vatandaşlarımızın kayıtları ile bu organizasyonlarda görevlendirilecek personelin seçimine ilişkin bazı hususlar ilgi (a, c ve ç ) yazılarla duyurulmuş, umre konaklama türleriyle ilgili broşürler de daha önce gönderilmişti. Umre organizasyonlarında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin diğer hususlar ise aşağıda belirtilmiştir. Buna göre; A- MÜRACAAT, KAYIT, AŞI VE PASAPORT İŞLEMLERİ : 1) Müracaat İşlemleri Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, ilan edilen 2013 yılı umre konaklama türlerinden tercih ettiği o türe ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne ya da elektronik ortamda adresinden umre bilgi giriş programı ndan kendileri müracaatlarını yapabileceklerdir. Kayıt yaptırdıktan sonra, müftülüklerden alacakları Ek-1 (2013 yılı umre müracaat ve kayıt formu) dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak aşağıdaki belgelerle birlikte bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim edecekler ve ayrıca kendilerinden, a) Katılacağı konaklama türü tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport, (Geçerlilik süresi 1 yıl olan elektronik olmayan çipsiz pasaportlar da geçerlidir) b) 4x6 ebadında her birinin arkasına; umre yolcusunun T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve ili yazılı olan 2 adet vesikalık fotoğraf, 1/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:(0 312) e-posta : hac@.divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

2 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ / c r f o j / J j 12/2012 c) Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu, ç) Aşı kartı (Menenjit ACW 135Y), d) Umreye yalnız gidecek 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, Ek-2 örneğe uygun olarak noterden alınacak muvafakatname ile taahhütname (Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir), e) 45 yaşından küçük bayanlardan; eşleriyle birlikte gidecek olanların evlenme cüzdanı fotokopisi, yanında eşi olmayıp birinci derece erkek akrabası ile gidecek olanlardan ise eşlerinin vereceği muvafakatname ile vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı, istenecektir. 2) Kayıt İşlemleri a) Başkanlığımız organizasyonlarıyla umreye gidecek vatandaşlarımızın bilgilerinin bilgisayar ortamında kaydedilmesi amacıyla Umre Bilgi Giriş Programı hazırlanmıştır. b) Söz konusu programa adresinden ulaşılacaktır. Programa kayıt girişi, konaklama türlerinin son müracaat tarihinin bitiminde otomatik olarak kapanacağından, umre yolcularının bilgileri günlük olarak bilgisayara girilecektir. Son müracaat tarihinden sonra eksikliklerin tamamlanması için sistem sadece 1 (bir) günlüğüne açılacak olup, bundan sonra kesinlikle kayıt alınmayacaktır. c) Umre yolcusuna ait fotoğraf scannerda (4x6 cm, 75 piksel/inç ebadında jpeg formatında) taranacaktır. ç) Umre yolcusu bankaya ücretini yatırdıktan sonra, müracaatı sırasında öncelikle kimlik ve pasaport bilgileri umre programına girilerek kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. d) Kayıtlar yapılırken, ilçe müftülükleri il müftülükleriyle koordineli olarak çalışacaklardır. e) Kayıtlar, konaklama türü programında belirtilen süreler dahilinde, il müftülükleri ile ilçe müftülüklerinde (metropol ilçeler dahil) yapılacaktır. f) Vize, uçak, kiralanacak bina ve otellerle ilgili planlamaların zamanında yapılabilmesi için İl ve İlçe Müftülükleri, bölgelerinde umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın belirli bir konaklama türü üzerinde birleşmelerine yardımcı olacaklardır. 3) Koruyucu Aşı Umreye gidecekler, ücretin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz etmek suretiyle, il sağlık müdürlüklerince müftülüklere bildirilen sağlık merkezlerinde koruyucu Menenjit ACW 135Y aşısını yaptıracak ve aşı kartlarını alarak, kayıt oldukları müftülüğe teslim edecek, daha sonra bu kart umre bürosu görevlilerince pasaportun ön kapak iç sayfasına zımbalanacaktır. 2/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) Faks : (0 312) e-posta : hac@ divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

3 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/^7c>5 /3.I1 2 I2 U 2 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat 4) Pasaport İşlemleri a) Umreye gidecekler, katılacağı konaklama türü tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaportlarını emniyet müdürlüklerinden kendileri çıkartarak kayıt yaptırdıkları müftülüğe teslim edeceklerdir.(geçerlilik süresi 1 yıl olan elektronik olmayan çipsiz pasaportlar da geçerlidir.) b) Pasaportlar, hac ve umre bürolarında görevli personel tarafından teslim alınırken; S S Umre yolcularının katılacağı konaklama türü tarihi itibariyle pasaportun geçerlilik (temdit) süresinin en az bir yıl olup olmadığına, Vize için en az karşılıklı boş iki sahifenin bulunup bulunmadığına, dikkat edilecektir. c) Umre yolcusuna ait pasaportlar Başkanlığa gönderilirken; Pasaportun üzerine umre yolcusunun T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, ili ve katılacağı konaklama türü yazılmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı antetli etiket yapıştırılacak, 45 yaşın altındaki bayanların pasaport etiketine ise refakatçisi mutlaka yazılacak ve ayrıca; 45 yaşın altındaki bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerin, beraber gideceği erkeğe olan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği, evlenme cüzdanı fotokopisi yoksa noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname),(suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/ Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir), S 4 X 6 cm ebadında arkasına; umre yolcusunun adı, soyadı ve vatandaşlık numarası yazılı olan 2 şer adet vesikalık fotoğraf, eklenecektir. ç). İlçe müftülükleri pasaportları konaklama türü programının son müracaat tarihinden itibaren 1 (bir) gün sonra il müftülüklerine teslim edecek, il müftülükleri de toplanan pasaportları, ödemeli olarak kargo ile, 50 den fazla olması halinde ise gerektiğinde bir kurye ile Başkanlığa göndereceklerdir. Pasaportları getirmek üzere görevlendirilecek personel, seyahatini havayolu veya karayoluyla yapacak ve bunların yollukları, Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce Hac ve Umre Hesabı ndan ödenecektir. Bu personel Ankara ya gelirken görevlendirme onayını da yanında bulunduracaktır. d) Pasaportlar, tercih edilen konaklama türüne ait müracaatın bitiminden hemen sonra Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne teslim edilecektir. 3/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Ş ef Tel: (0 312) Faks : (0 312) e-posta : hac@ divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

4 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ / J 1 2 / e) Vizelerin alınmasından sonra, umre yolcularına ait pasaport, uçak bileti ve Başkanlıkça düzenlenen Umre Kimlik Kartı, çıkış yapılacak havalimanının bulunduğu illere Başkanlıktan veya ilgili müftülüklerden görevlendirilecek bir kurye ile gönderilecektir. Bunların ücretleri ise, hac ve umre hesabından ödenecektir. f) Oda yerleşimleri Ek-3 forma göre yapılacak, yerleşimde ailelerin aynı odaya, münferit erkek ve bayanların da kendi aralarında aynı odaya yerleştirilmeleri sağlanacak, akabinde, umre programı raporlar bölüm ü nden çıktı alınacak ve birim amiri tarafından tasdik edildikten sonra müftülükte muhafaza edilecek, istenmesi halinde bir nüshası Başkanlığa gönderilecektir. B- UMRE ÇIKIŞ VE GİRİŞLERİ, KONAKLAMA TÜRLERİ: 1) Umre Çıkışları a) 2013 yılı umre çıkışları 01 Ocak 2013 tarihinden sonra başlatılacaktır. b) Umre çıkışları havayolu ile yapılacaktır. c) Umre konaklama türlerine katılacak vatandaşlarımızın çıkış ve giriş işlemleri, yolcu sayısının yoğunluğu dikkate alınarak; Adana, Ankara, Antalya, Bursa-Yenişehir, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya-Zafer, Malatya-Erhaç, Muğla-Dalaman, Samsun, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa ve Van havalimanlarından yapılacaktır. ç) Herhangi bir il veya ilçede kaydedilen umre yolcu sayısının bir kafile oluşturması durumunda en yakın havaalanlarından gitmelerine yardımcı olunacaktır. Ancak, yeterli sayıya ulaşılamaması halinde umre yolcularımız; bulundukları illerden, ulaşım durumlarına göre karayolu veya havayolu ile ilgili hava alanlarına intikal ettirileceklerdir. d) Umre yolcularının kesin gidiş ve dönüş tarihleri, uçak rezervasyonları yapıldıktan sonra bildirilecektir. 2) Umre Konaklama Türleri a) Umre konaklama türleri, teknik bazı zorunluluklar dışında daha önce ilan edilen programlar çerçevesinde yapılacaktır. b) İl ve ilçe müftülükleri, umre konaklama türü programlarını yakinen takip ederek, bunları uygun yollarla vatandaşlara zamanında duyuracak ve konunun sürekli gündemde kalmasını sağlayacaklardır. 4/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:( ) e-posta : hac@divanet.gov.tr Elektronik A5 :

5 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B D İ B / / - 3/12/2012 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat c) Konu, personelin aylık toplantılarında gündeme getirilip izah edilecek ve umreye gitme arzusunda olan vatandaşlarımızın görevlilerimizce zamanında bilgilendirilmeleri sağlanacaktır. ç) Vatandaşlarımıza Başkanlığımız umre organizasyonu ile ilgili bilgi verilirken ulaşım, iskan, iaşe gibi temel hizmetlerimizde mevcut durumun dışında bir takım vaadlerde bulunmaktan uzak durulacaktır. C- PARA VE ÜCRET İADESİYLE İLGİLİ İŞLEMLER : 1) Paraya İlişkin İşlemler a) Umre ücretleri; T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, T. Halk Bankası, Akbank A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Asya Katılım Bankası A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş lerinden birinde Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce açılmış olan kurumsal umre hesaplarına yatırılacak ve bu hesaplar dışında her hangi başka bir hesaba kesinlikle para yatırılmayacaktır. b) 08/03/2007 tarihli ve 5597 sayılı Kanunun değişik l inci maddesi gereğince yurt dışına çıkışlarda alman yurtdışı çıkış harcı umre yolcuları tarafından ödenecektir. c) Seyahatten önce uçak biletlerine gelecek olan artışlar, umre yolcularından ayrıca tahsil edilecektir. ç) Umre ücretleri EURO olarak yatırılacaktır. Umre yolcularının ilden havalimanına gidişdönüş otobüs ücreti, Suudi Arabistan a gidiş-dönüş uçak ücreti, Mekke ve Medine deki otel kiraları, yemek ücretleri, görevli yollukları, Cidde-Mekke, Mekke-Medine, Medine-Cidde karayolu taşımacılığı ile diğer müteferrik harcamalar alman bu ücretten karşılanacaktır. d) Müftülükler, umre programından kayıt yaptıkları umre yolcusu sayılarını alarak (isim listesi ile birlikte) umre yolcularının yatırmış olduğu döviz hesaplarını Ek-4 Gelir-Gider tablosuna, tur bitiminde, her tur için ayrı ayrı düzenleyerek, tasdikli bir örneğini üst yazı ile Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğüne göndereceklerdir. 2) Ücret İadesiyle İlgili İşlemler a) Kayıt yaptırdığı umre turunun son müracaat tarihinden önce kişinin vazgeçmesi halinde, umre ücretini yatırdığı banka dekontu ile birlikte ilgili müftülüğe dilekçe ile müracaat edecektir. Müracaatı alan il veya ilçe müftülüğü umre programından kişinin bağlantılarını kontrol ederek silme işlemini gerçekleştirecek ve alacağı çıktının tasdikli bir nüshasını ilgili kişiye teslim edecektir. Bu kişi de elindeki belge ile ister parayı yatırdığı banka şubesine, isterse umre ücreti tahsilatı yapan bankalardan herhangi birine giderek yatırdığı ücretini geri alabilecektir. 5/9 Üniversiteler Mah. Dumlupmar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) Faks : (0 312) e-posta : hac@ divanet.gov.tr Elektronik A ğ :

6 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ /Â /1 2/ b) Son müracaat tarihine kadar tercih etmiş olduğu turdan başka bir tura geçmek isteyen vatandaşlarımızın tur değişikliği ise ilgili turda yer olması halinde, il veya ilçe müftülüklerimiz tarafından yapılacak ve değişikliği gösteren çıktının tasdik edilmiş nüshası ile mezkur bankalardan birine müracaat ederek önce yatırdığı parasını tahsil edecek, sonra da geçmek istediği turun BANKA KODU nu belirterek o tura ait ücreti yatıracak ve kaydı yeniden yapılacaktır. Oda değişikliği yapmak isteyenler için de aynı yol izlenecektir. c) Son müracaat tarihinden sonra veya vize işlemleri başlatıldıktan sonra vazgeçenler, umre ücretini yatırdığı banka dekontu ile birlikte kayıt yaptırdığı veya internet ortamında kayıt yapmış ise belirlediği müftülüğe dilekçe ile müracaat edeceklerdir. Müracaatı alan il veya ilçe müftülükleri ise kişinin durumunu programdan kontrol ederek varsa mahrem bağlantıları, malzeme verilip verilmediği gibi bilgileri ile birlikte TC Kimlik No larmı da yazarak Başkanlığımıza bildireceklerdir. Başkanlığımıza ulaşan resmi yazı doğrultusunda kişinin kaydı silindiğinde ilgili müftülük tarafından umre programının Raporlar bölümünden bu kişiye ait alınacak çıktı tasdik edilerek verilecektir. Bu kişi elindeki belge ile anlaşmalı bankalardan herhangi birine giderek söz konusu belgede belirtilen yasal kesintiler (vize için 30 EURO, malzeme için 10 EURO) yapıldıktan sonra yatırdığı ücretin kalanını tahsil edebilecektir. ç) Son müracaat tarihinden en fazla 5 gün sonra tur içinde oda tipi değişikliği yapmak isteyenlerin ise yazılı olarak talepleri alınacak ve Başkanlığımıza yazı ile bildirilecek olup, yapılan değişiklik sonucu Müftülüklerce programdan alınacak çıktı tasdik edilerek vatandaşa verilecektir. Bahsedilen tarihten sonra herhangi bir oda tipi değişikliği yapılmayacaktır. Umre yolcusu elindeki belge ile mezkur bankalardan herhangi birisine müracaat ederek yatırdığı ücreti alarak, oda tipi değişikliği sonucu ilgili turun banka koduna ait ücreti yeniden yatıracaktır. d) Son müracaat tarihinden sonra yapılacak mahrem bağlantısı ve tur değişiklikleri Genel Müdürlüğümüz umre bürosu ile irtibata geçilerek yapılacaktır. Vize işlemi başlatıldıktan sonra yapılacak mahrem değişikliği veya tur değişikliği, ilgililerin yeniden vize işlemine tabii tutulmasını gerektirmektedir ki bu da ikinci bir vize masrafına yol açacaktır. Bu ücret de ilgililerden tahsil edilecektir. Bu gibi durumlardaki ücretin tahsili Başkanlığımız tarafından verilecek VİZE ÜCRET BANKA KODU ile mezkur bankalara ayrıca ilgili kişiler tarafından yatırılacaktır. Tur değişikliğinde ise vize ücreti düşülerek iade yapılacak ve geçmek istediği tur ücretinin tamamı tahsil edilecektir. e) Umreye gitmek üzere ücretini yatıran ve daha sonra seyahatten önce (Suudi Arabistan a gitmeden) Türkiye'de vefat edenlerin ücretleri ise; varislerinden alınacak dilekçe, veraset ilamı, umre ücretine ait banka dekontu ile vergi dairesinden borcu olmadığına dair alınacak yazıyı ilgili Müftülüğe vermeleri ve söz konusu ücretler ilgilinin evrakı Ek-5 yazı ekinde Başkanlığa gönderilecek ve iade işlemi yukarıda belirtilen kesintiler yapıldıktan sonra, kanuni mirasçılarına Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce ödenecektir. 6/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:( ) e-posta : hac@divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

7 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ '/ C İ f o d ^$./12/2012 Ç- GÖREVLİLERLE İLGİLİ HUSUSLAR : a) Başkanlığımız ve Başkanlığımızın Denetim ve Gözetimi altında umre organizasyonu düzenleyen Seyahat Acenteleri organizasyonlarına katılacak vatandaşlarımıza dini konularda rehberlik yapmak üzere görevlendirilecek kafile başkanı, din görevlisi, bayan irşat görevlisi ile Başkanlığımız umre organizasyonunda görevlendirilecek ekip personeli, hizmetli ve şoförler; ilgi (c ve ç) yazılarda belirtilen kriterler çerçevesinde seçilecektir. b) Din görevlilerimizden; İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur an Kursu Öğreticileri (bayan öğreticiler ve sözleşmeli personel dahil), bayan Vaizeler ile emekli din görevlilerinden en az 40 kişilik grup oluşturulması halinde, geçerliliği olan Başkanlıkça yapılan MBSTS sınavlarından birisine katılmış bulunan personelin karteks durumları da dikkate alınarak grupları başında yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere görevlendirilmelerine öncelik verilecektir c) kişilik umre yolcusu grubuna bir din görevlisi, kişilik umre yolcusu grubuna da bir kafile başkanı görevlendirilecektir. ç) Başkanlık talimatı doğrultusunda teklifi yapılan personelin görevlendirilmesi, karteks bilgileri de dikkate alınmak suretiyle Başkanlıkça yapılacaktır. d) Umre organizasyonlarında görevlendirilmek üzere teklifi yapılan personelden ihtiyaç kadarı, gerektiğinde Başkanlıkça değerlendirme toplantılarına alınabilecektir. e) Personelin teklifinin yapılmış olması, bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarına katılmış ve gerekli belgelerinin Başkanlığa gönderilmiş olması mutlaka umrede görevlendirilecekleri anlamına gelmeyecektir. f) Başkanlığımızın her kademesinde görev yapan ve geçmiş yıllarda hac ve umre hizmetlerinde başarılı olmuş personel, ihtiyaç duyulması halinde Başaklıkça re sen görevlendirilebilecektir. g) Hizmetin verimliliği açısından kafile başkanı ve din görevlilerinin umre yolcularını daha yakından tanımaları için, mümkün olduğu ölçüde umre yolcularının bulunduğu il ve ilçelerden görevlendirilmesine özen gösterilecektir. D- DİĞER H USUSLAR: a) Umre ye gidecek vatandaşlarımız bölge ve iklim şartlarını dikkate alarak zati eşyalarını yanlarına alacaklardır. Başkanlığımızca umre yolcularına Umre Rehberi, Umre Duaları, Tavaf ve Sa y Duaları, Hz. Peygamberin İzinde adlı siyer kitabı, Hicaz Albümü, Seyahat El Çantası, Kutsal Yolculuk Umre CD si, yolculukta ihtiyaç duyulan Umre Not Defteri, Kalem, Seccade, Teşbih ve Terlik Kılıfı verilecektir. 7/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:(0 3 12) e-posta : hac@.divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

8 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ 3./12/2012 b) 2013 yılı umre hizmetleri ile ilgili cari harcamalarda kullanılmak üzere İl Müftülüklerine her umre yolcusu için 25.-TL gönderilecektir. Gönderilen bu meblağdan 10.-TL İl Müftülüklerine, geri kalan 15.-TL ise il müftülüklerince kesin kayıt yapan il veya ilçe müftülüklerine aktarılacaktır. İl ve ilçe Müftülükleri T.D.V. Şube hesaplarına aktarılan söz konusu meblağlardan; Kırtasiye, fotokopi, teksir, fotokopi makinesi, bilgisayar yazıcılarının sarf malzemeleri, demirbaş alımları (taşıt hariç), nakliye veya hamaliye, umre bürosunda kullanılan telefon, fax ve internet hatları ile valilik ve kaymakamlık onayıyla il veya ilçe umre bürolarında görevlendirilecek hizmet otolarının bakım, onarım, yedek parça ve yakıt masraflarını karşılayabilecekleri gibi, 2013 yılı umre mevsiminde il ve ilçe müftülüklerinde iş ve işlemlerin zamanında tamamlanabilmesi için mesai saati dışında Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Karar ın 12 nci maddesi gereğince Hac ve Umre faaliyetleri için mesai saatleri dışında fiilen hafta içi ve hafta sonlarında çalışan personelin yemek ücretlerini de karşılayabileceklerdir. c) Umreye gidecek vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla, her bir umre turu için il müftülüklerince belirlenen program çerçevesinde, il ve ilçe merkezlerinde günde 3 saat olmak üzere en fazla 4 gün süre ile en az 10 kişilik gruplar halinde bilgilendirme ve irşat seminerleri düzenlenmesi ve bu seminerlerin en az bir gününün müftülerce, diğer günlerin ise öncelikle umre yolcusu temin eden görevliler tarafından verilmesi, seminerde ders verecek görevlilere (günde 3 saatten az olmamak kaydıyla) günlük net 20.-TL. ücret ödenecektir. ç) İl ve ilçe müftülükleri, sayılarına bakılmaksızın umre yolcularına karşılama ve uğurlama programı hazırlayacaklardır. d) 2013 yılında Başkanlığımız organizasyonu ile umreye gidecek vatandaşlarımızın havalimanlarında karşılanıp uğurlanması ve işlemlerine yardımcı olunması amacıyla; bağlantılı uçuşlar dahil olmak üzere, uçakların gidiş-dönüş günlerinde ekip sorumlusu olarak görevlendirilecek personele günlük net 40.-TL, diğer personele ise (idari personel, şoför ve hizmetli) günlük net 30.-TL ücret ödenecektir. Havaalanlarında görev yapacak personel havaalanında umre yolcularının işlemleri konusunda eğitilecek, bu hususta bilgi ve becerisi yeterli olmayan kişilere buralarda görev verilmeyecektir. e) 2013 yılı umre iş ve işlemlerinin zamanında ve aksamadan yürütülebilmesi için, umre yolcusu kaydı yapan il müftülükleri ile il müftülüklerinin uygun göreceği ilçe müftülüklerinde, ihtiyaç olması halinde, 25 Aralık Ağustos 2013 tarihleri arasında fazla çalışma yapılabilecektir. 8/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:( ) e-posta : hac@ divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

9 Konu : 2013 Yılı Umre Organizasyonu İle İlgili Talimat T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : B.02.1.DİB /302.02/ /C?./12/2012 Buna göre; S Hac ve umre büroları ile hava alanlarındaki görevlendirmeler mümkün olduğunca ayrı ayrı personelden oluşturulacak, ancak yeterli sayıda personel bulunmaması halinde tecrübesi ve bilgi birikimi nedeniyle böyle bir görevlendirme yapılmış ise bu görevliye aynı gün/aynı tarih denk gelmemek şartıyla ücret ödenir. Bir gün içerisinde bir personele birden fazla ücret tahakkuk ettirilemez. f) İvedilik içeren konularda aşağıda belirtilen telefonlarla irtibat sağlanacaktır. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Telefon Faks Sekreterlik Umre Bürosu Bilgi İşlem Bürosu Pasaport Bürosu Bilet Bürosu Kimlik Bürosu Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğü g) Bu talimatın bir sureti, ilçe müftülüklerine il müftülüklerince ivedilikle ulaştırılacak ve tüm personelin okuması, haberdar olması sağlanarak, imza karşılığı tltilliğ edilecektir. Bilgilerini ve gereğini önemle arz ve rica ederim. j 1 ] Z' ' ' t a EK LER : yılı Umre Konaklama Türü Programları (f/sayfa) 2- Diğer ekler ( 6 sayfa) DAĞITIM : Gereği : 1-81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 2- İlgili Bankaların Genel Müdürlüklerine Dr. Ekrem KELEŞ Başkan a. Başkan Yardımcısı Bilgi : 1-Din İşleri Yük. Krl. Başkanlığına 2-Başkan Yardımcılarına 3-Merkez Birimlerine 4-Valiliklere (Eğitim Mrk. Md.) 9/9 Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 147/A Çankaya-ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: H.UÇAR Şef Tel: (0 312) F a k s:( ) e-posta : hac@ divanet.gov.tr Elektronik Ağ :

10 DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2013 YILI UMRE MÜRACAAT VE KAYIT FORMU Ek-1 TC Kimlik Numarası Adı-Soyadı Baba Adı Doğum Yeri Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) A- KİMLİK b i l g i l e r i Cinsiyeti ( ) Erkek ( ) Kadın Öğrenimi ( ) ilkokul ( ) Ortaokul ( ) Lise ( ) Y. Okul ( ) Üniversite Mesleği Telefonu E v :...İş: Cep : 10. A dresi: 11. Yakınlık Durumu 12. TC Kimlik Numarası 13. Adı-Soyadı 14. Baba Adı 15. Doğum Yeri 16. Doğum Tar. (Gün/Ay/Yıl) B- BİRLİKTE MÜRACAAT EDEN KİŞİLERE AİT BİLGİLERİ TINCI KIŞI 2. NCt KİŞİ 3 UNCU KIŞI 17. Cinsiyeti ( ) Erkek ( ) Kadın () Erkek ( ) Kadın ( ) Erkek ( ) Kadın 18. Öğrenimi 19. Mesleği 20. Telefonu ( ) İlkokul ( ) Ortaokul ( ) Lise ( ) Y. Okul ( ) Üniversite ( ) ilkokul ( ) Y. Okul ( ) Ortaokul ( ) Üniversite ( ) Lise ( ) İlkokul ( ) Ortaokul ( ) Lise ( ) Y. Okul ( ) Üniversite S«3 Asi S a Uçmak İstediği Hava Limanı C-UMRE KONAKLAMA TURU VE KAYIT BİLGİLERİ ) Öğretmen, Öğrenci, Veli ) OTEL - 1 ) OTEL - 2 ) OTEL- 3 ) NORMAL (Bedir Oteli) ) NORMAL (Merkuri Oteli) ) NORMAL (Ravda Halil Oteli) ) NORMAL (Şubra Oteli) ) EKONOMİK 14 günlük ) EKONOMİK 20 günlük ) EKONOMİK 24 günluk ) RAMAZAN ) Adana ) Diyarbakır ) İstanbul Atatürk ) Kütahya-Zafer ) Trabzon Kur an-ı Kerim Okumasını Bilip Bilmediği ( ) Ankara ( ) Elazığ TUR ( ) İstanbul S.Gökçen ( ) Malatya-Erhaç ( ) Ş.Urfa * t * 3 I a O ) Antalya ) Erzurum ) İzmir ) Muğla/Dalaman ) Van ( ) Biliyorum ) Bilmiyorum ( ) Bursa-Yenişehir ( ) Gaziantep ( ) Kayseri ( ) Samsun. ( ) Denizli ( ) Hatay ( ) Konya ( ) Sivas ( ) Kur an-ı Kerim okumayı bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. M Ü FTÜ LÜ Ğ Ü NE Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2013 yılı umre organizasyonuna yukarıdaki tercihlerim doğrultusunda katılmak istiyorum. Kayıtlarla ilgili açıklamaları okudum/okuduk ve şartları kabul ettim/ettik. İstenen evrak ilişiktedir. Gereğini arz ederim.../... / 20.. EKLER: 1- Banka Dekontu (... adet) 2 - Pasaport (...adet) İmza 3 -Fotoğraf (...adet) Adı Soyadı 4- Aşı Kartı (... adet)

11 AÇIKLAM ALAR: 1- Çipli Pasaportlar, umreye gidecekler tarafından çıkartılacak, vizeler ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nca alınacaktır.(geçerlilik süresi 1 yıl olan elektronik olmayan çipsiz pasaportlar da geçerlidir.) 2- Umreye gidecekler, il sağlık müdürlüklerine Başkanlığımızca ücretsiz verilen Menenjit ACW 135 Y koruyucu aşısını yaptıracak ve aşı kartını alarak müftülüğe teslim edecektir. 3- Umreye yalnız gidecek 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, müftülükte bulunan örneğe uygun olarak noterden muvafakatname ile taahhütname yaptırılacaktır.(suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir) 4- Otel-3, Normal (Bedir, Merkuri, Ravda Halil ve Şubra Otelleri 20 günlük) ve Ekonomik (14-20 ve 24 günlük) konaklama türünü tercih eden umre yolcularımızın kayıtları genelde 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. 5- Seyahat süresince umre yolcularından herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Ancak, uçak biletlerine gelebilecek olan artışlar umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir. 6- Herhangi bir sebeple umre seyahatinden vazgeçilmesi halinde, kayıt yaptırılan müftülüğe müracaat edilecek ve yatırılan ücretler iade edilecektir. Ancak vize alındıktan sonra vazgeçilmesi halinde 30 Euro, malzeme alıp müftülüğe iade etmemiş ise 10 EURO bu sırada uçak bileti de kesilmişse ayrıca 150 Euro ödenen meblağdan mahsup edilecektir. 7- Umre yolcularının kesin gidiş ve dönüş tarihleri uçak rezervasyonları yapıldıktan sonra belirlenecektir. 8- Umre yolcuları, Başkanlıkça hazırlanan seyahat programı çerçevesinde hareket edeceklerdir. 9- Yolcular için tanınan yük miktarının aşılması halinde, havayollarınca fazla yük için alınacak ücret umrecilerce ödenecektir. 10-Müracaatlarında belirttikleri havalimanlarından uçurulamayan umre yolcularından, otel konaklama türlerini tercih edenlerin iç hat uçak biletleri veya otobüs biletleri, normal ve ekonomik konaklama türlerini tercih edenlerin ise iç hat bağlantısı yapılamaması halinde karayolu ücreti Başkanlığımızca karşılanacaktır. Bu ödemenin yapılabilmesi için, kanuni gider belgelerinin (fatura, yolcu taşıma bileti v.b.) ibraz edilmesi gerekmektedir /03/2007 tarihli ve 5597 sayılı Kanunun değişik 1 inci maddesi gereğince alman Yurtdışına çıkış harcı umreciler tarafından ödenecektir. 12-Alman umre ücretlerinden, herhangi bir meblağ artması halinde, bu miktar Hac ve Umre Seyahatleriyle İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin 66 ncı maddesinde belirtilen yerlere harcanacaktır. 13-Suudi Arabistan a gittikten sonra herhangi bir sebeple veya kendi isteği ile erken dönmek isteyen veya Suudi Arabistan da vefat eden umre yolcularımıza (otel, yemek, uçak, vize ve diğer hizmetler için ödemeler önceden yapıldığından) herhangi bir ücret iadesi yapılamayacaktır. 14-Umre yolcularımızın tercih etmiş oldukları havalimanında uçak kaldıracak yeterli sayıda yolcu olmaması durumunda bu ildeki umreciler başka bir havalimanına yönlendirileceklerdir.

12 Ek-2 YALNIZ GİDECEK 45 YAŞINDAN KÜÇÜK BAYANLAR İLE 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN NOTERDEN ALINACAK BELGE ÖRNEĞİ MUVAFAKATNAME Eşim, (Bekar ise Kızım) TR -... nolu pasaport hamili... un,... ile umreye gidip gelmesine muvafakat ediyorum. dayısı Taahhüt Eden : Muvafakat Eden : Dayısı Adı Soyadı İmza Babası veya Eşi Adı Soyadı İmza TAAHHÜTNAME doğum lu... kızı TR... nolu pasaport hamili yeğenim... ziyareti için Suudi Arabistan a götürüp getirmeyi taahhüt ediyorum. r, umre Taahhüt Eden : Dayısı Adı Soyadı İmza Muvafakat Eden Babası veya Eşi Adı Soyadı İmza NOT : 1-Noterden alınacak taahhütname ve muvafakatname içinde, yukarıdaki cümlenin (özellikle yeğenim ve dayısı ifadesinin) aynen geçmesi gereklidir. 2- Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir.

13 Ek-3 OTEL-1, OTEL-2, OTEL-3 umre organizasyonuna katılacak umre yolcuları için kullanılacak oda yerleşim planı İLİ : Konaklama Türü : TCK No DURUMU SIRA NO ADI SOYADI CİNSİYETİ BERABER KALACAĞI KİŞİYE YAKINLIĞI UÇMAK İSTEDİĞİ HAVALİMANI T3 d q ^ 1. c/> O te 2. te 1. 3 ŞİLİ DDA 2. U 3. NORMAL(Bedir, M erkuri Oteli), EKONOM İK ( günlük) ve RAMAZAN umre organizasyonuna katılacak umre yolcuları için kullanılacak oda yerleşim planı İLİ : Konaklama Türü : TCK No DURUMU SIRA NO ADI SOYADI CİNSİYETİ BERABER KALACAĞI KİŞİYE YAKINLIĞI UÇMAK İSTEDİĞİ HAVALİMANI 2 KİŞİLİ K NOT: 1- Umre programından, yukarıdaki örneğe uygun olarak oda yerleşimi yapıldıktan sonra raporlar bölümünden çıktı alınacak ve birim amiri tarafından tasdik edildikten sonra müftülükte muhafaza edilecek, istenmesi halinde bir nüshası Başkanlığa gönderilecektir. 2- Oda yerleşimi yapılırken ailelerin aynı odaya, münferit erkek ve bayanların da kendi aralarında aynı odaya yerleştirilmeleri yapılacaktır.

14 Ek-4 GİDER 2013 YILI UMRE GELİR GİDER TABLOSU...İL İ... TUR GELİR İL KODU 01. İL M ÜFTÜLÜĞÜ HAVELE O TEL / KİŞİ X..../ O T E L /.. / KIŞI X..../ O T E L /... / KİŞİ X..../ KİŞİ X İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ HAVELE NORM AL ( BEDİR O T E L İ).. a.... ilçesi b.... ilçesi c.... ilçesi,/ KİŞİ X KİSİ X./ NORM AL ( MERKURİ OTELİ Ï./ KİŞİ X KİSİ X./ NORM AL 1 RAVDA HAI il OTFI İ Ï KİSİI İK./ KİŞİ X./ NORM AL ( ŞUBR A O T E L İ).... Ç-... İlçesi 07. KİŞİ X./ KİŞİ X./ EKO NO M İK (1 4 g ü n lü k )..../ KİŞİ X KİŞİ X./ EKO NO M İK (2 0 g ü n lü k )..../ KİŞİ X,/ KİŞİ X 03./ EKO NO M İK (2 4 g ü n lü k )... a..../..../ KİŞİ X./ KİSİ X./ RAMAZAN b../ KİŞİ X./ KİSİ X./ C O C U K V E BEBEK.../..../ OTEL a. UMRE İADELERİ KİŞİ X... Hac ve Umre M uhasebe Md. İade edilen h O T E L kişi x... = KİŞİ X kişi x... = O T E L ll/llçe M üftülüklerince iade edilen c. KİŞİ X......kişi x... = KİŞİ X......kişi x... = NORM AL (B E D İR O T E L İ) kişi x... = Ç- KİŞİ X......kişi x... = KIŞI X kişi x... = NORM AL ( MERKURİ OTELİ )......kişi x... = d. KİŞİ X kişi x... = KIŞI X kişi x... = NORM AL ( RAVDA HALİL OTELİ ) kişi x... = e. KİŞİ X kişi x... = KIŞI X kişi x... = NORM AL ( ŞUBRA O T E L İ) kişi x... = f. KİŞİ X......kişi x... = KIŞI X kişi x... = EKO NO M İK (1 4 g ü n lü k )......kişi x... = g KİŞİ X......kişi x... = KIŞI X kişi x... = EKO NO M İK ( 2 0 g ü n lü k ) kişi x... = ğ- KİŞİ X kişi x... = KIŞI X kişi x... = EKO NO M İK (2 4 g ü n lü k ) kişi x... = h. KİŞİ X kişi x... = KİŞİ X kişi x... = RAMAZAN......kişi x... = I. KİŞİ X......kişi x... = KIŞI X... NOT: KİŞİ X

15 Ek-5 T.C....VALİLİĞİ İl Müftülüğü Sayı :.../.../2013 Konu : Vefat nedeniyle umreye gidemeyenlerin ücret iadesi DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA (Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü) İlgi :... /.../2013 tarihli dilekçe 2013 yılında Başkanlığımızca düzenlenen... konaklama türü... tur umre organizasyonuna katılmak üzere müracaat eden, ancak vefat ettiği ilgi dilekçeden anlaşılan... a ait gerekli bilgi ve belgeler ekte gönderilmiştir. Bilgilerini ve gereğini arz ederim. Vali a. s. NO T.C. KİMLİK NO ADI SOYADI KAYIT YAPTIRDIĞI KONAKLAMA TURÜ ÖDEDİĞİ TOPLAM ÜCRET MALZEME ALIP ALMADIĞI ÜCRETİN İADE EDİLECEĞİ BANKA ŞUBESİ ADI EKLER: 1- Dilekçe 2- Dekont 3 - Veraset İlamı (vefat ettiyse) 4- Veraset ve İntikal Vergisinin ödenmiş olduğuna dair vergi dairesinden verilmiş yazı, (vefat etmişse)

16 2013 YILI OTEL-1 KONAKLAMA TÜRÜ 7 Günlük Umre Programı (3 Güıı veya Gece Medine, 4 Gün veya Gece Mekke) Medine Otel Mekke Otel : O bray - Hilton : H ilton Ana Gövde - M övem pik ' wz o TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ TARİHİ ( MEDİNE ) TARİHİ ( M E K K E ) Kahvaltı + Akşam Yemeği (Açık Büfe) Kişi Başı Umre Ücreti ( EURO) 2 BANKA KODU l.t U R 11 O cak Şubat Şubat Q110101B 2. TUR 16 O cak Şubat Şubat Q160102B 3.TU R 23 O cak Şubat Şubat Q230103B >NH S a Z O 4. TUR 30 Ocak Şubat M art Q300104B 5.TUR 06 Şubat M art M art Q060205B W 06 < 6. TUR 13 Şubat M art M art Q130206B <»M 7.TUR 22 Şubat M art M art Q220207B 8.TUR 27 Şubat M art M art Q270208B 9. TUR 13 M art Nisan Nisan Q130309B 10.TUR 25 M art N isan N isan Q250310B ll.tur 12 N isan M ayıs M ayıs Q120411B S Nia Z =0 O S! < > 12.TUR 24 N isan M ayıs M ayıs Q240412B 13.TUR 08 M ayıs Haziran H aziran Q080513B 14.TUR 22 M ayıs Haziran H aziran Q220514B 15.TUR 03 Haziran Haziran Temmuz Q030615B z S3 M 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR

17 2013 YILI OTEL-2 KONAKLAMA TÜRÜ 10 Günlük Umre Programı (5 Gün veya Gece Mekke, 5 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel Medine Otel : Ecyad M ekarim : H oliday V illa H«S W Sn O 0 TURLAR SON TARİHİ TARİHİ MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE/MEDINE) (MEKKE/MEDINE) Kahvaltı + Akşam Yemeği (Açık Büfe) Kişi Başı Umre Ücreti 2 ( E U R O ) BANKA KODU l.tur 11 Ocak Şubat Şubat W110101B 2.TUR 16 Ocak Şubat Şubat W160102B 3.TUR 30 Ocak Şubat M art W300102B Hm er- ÜS W «o 0 PS < < «4.TUR 06 Şubat M art M art W060204B 5.TUR 19 Şubat M art M art W190205B 6. TUR 01 M art M art N isan W010306B 7. TUR 13 M art Nisan Nisan W130307B 8.TUR 25 M art N isan N isan W250308B 9.TUR 02 N isan N isan M ayıs W020409B 10.TUR 12 N isan M ayıs M ayıs W120410B 1 l.tur 24 N isan M ayıs M ayıs W240411B H z c 0 S) < >- 12.TUR 02 M ayıs M ayıs H aziran W020512B 13.TUR 14 M ayıs Haziran H aziran W140513B 14.TUR 22 M ayıs Haziran H aziran W220514B 15.TUR 03 H aziran Haziran Tem m uz W030615B z 53 s ı «( 5 < ps 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR

18 2013 YILI O T E L - 3 KONAKLAMA TÜRÜ 14 Günlük Umre Programı (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Yeni Ram ada M ekke Medine Otel : R am ada K ıble ve aynı standarttaki binalar. D Ö N E M İ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE/MEDİNE) (MEKKE/MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği (Açık Büfe) Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti (E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU 1. TUR 11 O cak Şubat Şubat X110101B X110101C 2. TUR 22 O cak Şubat Mart X220102B X220102C BAHAR D Ö N EM İ 3. TUR 06 Şubat Mart M art X060203B X060203C 4. TUR 19 Şubat Mart Mart-02 Nisan X190204B X190204C 5. TUR 05 M art M art-02 N isan N isan X050305B X050305C 6. TUR 19 M art Nisan Nisan X190306B X190306C 7.TUR 02 N isan Nisan M ayıs X020407B X020407C 8.TUR 16 N isan Mayıs Mayıs X160408B X160408C YAZ DÖNEM İ 9.TUR 02 M ayıs Mayıs Haziran X020509B X020509C 10.TUR 14 M ayıs Haziran Haziran X140510B X140510C 11. TUR 28 M ayıs Haziran Tem X280511B X280511C RAM AZAN 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

19 2013 YILI EKONOMİK KONAKLAMA TÜRÜ 14 Günlük Umre Programı (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Süreyhi, İstanbul Plaza, Ankara Plaza, Sakkaf, Gım m e Atlas-2, Cüheni, B urcu M ustafa, Laba ve aynı standarttaki binalar. Medine Otel : Diyar-ı M armara, Selam M armara, Kasr-ı Halil, Bedir Gamame, M enazil E svaf ve aynı standarttaki binalar. D Ö N E M İ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE/MEDİNE) (MEKKE/MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU 1. TUR 11 Ocak Şubat Şubat EK110101B 915 EK110101C 2. TUR 22 O cak Şubat Mart EK220102B 915 EK220102C BAHAR D Ö N EM İ 3. TUR 06 Şubat Mart M art EK060203B 915 EK060203C 4. TUR 19 Şubat Mart Mart-02 Nisan EK190204B 895 EK190204C 5. TUR 05 M art Mart-02 Nisan N isan EK050305B 895 EK050305C 6. TUR 19 M art Nisan Nisan EK190306B 895 EK190306C 7.TUR 02 N isan Nisan Mayıs EK020407B 895 EK020407C 8.TUR 16 N isan Mayıs Mayıs EK160408B 895 EK160408C YAZ D Ö N EM İ 9.TUR 02 M ayıs Mayıs Haz EK020509B 895 EK020509C 10.TUR 14 M ayıs Haziran Haz EK140510B 895 EK140510C 11. TUR 28 M ayıs Haziran Tem EK280511B 895 EK280511C RAM AZA N 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

20 2013 YILI EKONOM İK KONAKLAMA TÜRÜ 20 Günlük Umre Programı (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Süreyhi, İstanbul Plaza, Ankara Plaza, Sakkaf, Gımme Atlas-2, Cüheni, Burcu Mustafa, Laba ve aynı standarttaki binalar. Medine Otel : Diyar-ı Marmara, Selam Marmara, Kasr-ı Halil, Bedir Gamame, Menazil Esvaf ve aynı standarttaki binalar. DÖNEMİ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE/MEDİNE) (MEKKE/MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU BAHAR D Ö N EM İ l.tur 11 Ocak Şubat Şubat-02 Mart E110101B E110101C 2.TUR 30 O cak Şubat-02 Mart M art E300102B E300102C 3.TUR 19 Şubat M art N isan E190203B E190203C 4.TUR 13 M art N isan Nisan-01 May E130304B 995 E130304C YAZ D Ö N EM İ 5.TUR 6.TUR 7.TUR 02 N isan Nisan-01 May M ayıs E020405B 995 E020405C 24 N isan M ayıs Haziran E240406B 995 E240406C 14 Mayıs Haziran Haziran E140507B 995 E140507C R A M A Z A N 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

21 2013 YILI EKONOMİK KONAKLAMA TÜRÜ 24 Günlük Umre Programı (16 Gün veya Gece Mekke, 8 Gün veya Gece Medine) Mekke O tel: Süreyhi, İstanbul Plaza, A nkara Plaza, Sakkaf, Gım m e Atlas-2, Cüheni, Burcu M ustafa, L aba ve aynı standarttaki binalar. Medine O tel: Diyar-ı M arm ara, Selam M armara, Kasr-ı Halil, Bedir Gamame, M enazil E svaf ve aynı standarttaki binalar. DONEM i TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE) (MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODl. BAHAR D Ö N EM İ l.tur 19 Şubat M art Nisan EU190201B EU190201C 2.TUR 13 M art Nisan Nis.-Ol May EU130302B EU130302C 3.TUR 25 M art Nisan M ayıs EU250303B EU250303C YAZ DÖNEM İ 4.TUR 12 N isan Mayıs May Haz EU120404B EU120404C 5.TUR 24 Nisan Mayıs Haz EU240405B EU240405C 6.TUR 14 M ayıs Haz Haz.- 04 Tem EU140506B EU140506C RAMAZAN 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

22 2013 YILI NORMAL (Bedir Oteli) KONAKLAMA TÜRÜ 20 Günlük Umre Programı (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Bedir Medine Otel : Emin Crom, Menare Crom, Medine Menazil, Kıble Menazil, Grand Marmara ve aynı standarttaki binalar. DÖNEMİ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (MEKKE/MEDİNE) (MEKKE/MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU BAHAR D Ö N E M İ l.tu R 11 Ocak Şubat Şubat-02 Mart NB110101B NB110101C 2.TUR 30 Ocak Şubat-02 Mart Mart NB300102B NB300102C 3.TUR 19 Şubat Mart Nisan NB190203B NB190203C 4.TUR 13 Mart Nisan Nisan-01 May NB130304B NB130304C YAZ D Ö N E M İ 5.TUR 02 Nisan Nisan-01 May Mayıs NB020405B NB020405C 6.TUR 24 Nisan Mayıs Haziran NB240406B NB240406C 7.TUR 14 Mayıs Haziran Haziran NB140507B NB140507C RAMAZAN 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

23 2013 YILI NORMAL (M erkuri Oteli) KONAKLAMA TÜRÜ 20 Günlük Umre Program ı (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine) M ekke Otel : Merkuri Medine Otel : Emin Crom, Menare Crom, Medine Menazil, Kıble Menazil, Grand Marmara ve aynı standarttaki binalar. DÖNEM İ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (M EKKE/MEDİNE) (MEKKE/MEDİNE) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU BAHAR D Ö N EM İ l.tur 11 Ocak Şubat Şubat-02 Mart NM110101B NM110101C 2.TUR 30 Ocak Şubat-02 Mart M art NM300102B NM300102C 3.TUR 19 Şubat Mart N isan NM190203B NM190203C 4.TUR 13 M art Nisan Nisan-01 May NM130304B NM130304C YAZ D Ö N EM İ 5.TUR 02 Nisan Nisan-01 May M ayıs NM020405B NM020405C 6.TUR 24 Nisan Mayıs Haziran NM240406B NM240406C 7.TUR 14 Mayıs Haziran Haziran NM140507B NM140507C RAMAZAN 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

24 2013 YILI NORMAL (Ravda Halil Oteli) KONAKLAMA TÜRÜ 20 Günlük Umre Programı (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Ravda Halil Medine Otel : Emin Crom, M enare Crom, M edine M enazil, Kıble M enazil, Grand M armara ve aynı standarttaki binalar. DÖNEM İ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (M E K K E /M E D İN E ) (M E K K E /M E D İN E ) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU BAHAR D Ö N EM İ l.tur 11 Ocak Şubat Şubat-02 Mart NH110101B NH110101C 2.TUR 30 Ocak Şubat-02 M art M art NH300102B NH300102C 3.TUR 19 Şubat Mart N isan NH190203B NH190203C 4.TUR 13 M art Nisan Nisan-01 May NH130304B NH130304C YAZ D Ö N E M İ 5.TUR 02 Nisan Nisan-01 M ay M ayıs NH020405B NH020405C 6.TUR 24 Nisan Mayıs Haziran NH240406B NH240406C 7.TUR 14 Mayıs Haziran Haziran NH140507B NH140507C RAMAZAN 2013 YILI RAMAZAN UMRE TUR PROGRAMI AYRICA YAPILACAKTIR.

25 2013 YILJ NORMAL (Şubra Oteli) KONAKLAMA TÜRÜ 20 Günlük Umre Programı (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine) Mekke Otel : Şubra Medine Otel : Em in Crom, M enare Crom, M edine M enazil, K ıble M enazil, Grand M armara ve aynı standarttaki binalar. DÖNEMİ TURLAR SON MÜRACAAT TARİHİ (M E K K E /M E D İN E ) (M E K K E /M E D İN E ) 2 Kahvaltı + Akşam Yemeği Tabldot Kişi Başı Umre Ücreti ( E U R O ) BANKA KODU 3 BANKA KODU BAHAR D Ö N E M İ l.tur 11 Ocak Şubat Şubat NS110101B NS110101C 2.TUR 30 Ocak Şubat M art NS300102B NS300102C

26 2013 YILI UMRE BEBEK VE ÇOCUK ÜCRETLERİ BEBEK ve ÇOCUK ÜCRETLERİ (BÜTÜN TURLAR İÇİN) YAŞ (0-24 AY) YAŞ (25-60 AY) 110 EURO 510 EURO OTEL YAŞ OTEL YAŞ 7 Günlük ( AY) : 2 Kişilik Oda EURO 10 Günlük ( AY) : 2 Kişilik Oda EURO OTEL YAŞ ( AY) NORMAL (Bedir Oteli) YAŞ ( AY) NORMAL (Merkuri Oteli) YAŞ ( AY) NORMAL (Ravda Halil Oteli) YAŞ ( AY) NORMAL (Şubra Oteli) 14 Günlük : 2 Kişilik Oda EURO 3 Kişilik Oda EURO 20 Günlük : 2 Kişilik Oda EURO 3 Kişilik Oda EURO 20 Günlük : 2 Kişilik Oda 960 EURO 3 Kişilik Oda 930 EURO 20 Günlük : 2 Kişilik Oda EURO 3 Kişilik Oda EURO 20 Günlük YAŞ ( AY) : 2 Kişilik Oda 940 EURO 3 Kişilik Oda 930 EURO EKONOMİK (Uzun Süreli) 14 Günlük YAŞ ( AY) : 2 Kişilik Oda 740 EURO 3 Kişilik Oda 730 EURO EKONOMİK (Kısa Süreli) 20 Günlük YAŞ ( AY) : 2 Kişilik Oda 770 EURO 3 Kişilik Oda 755 EURO EKONOMİK (Kısa Süreli) 24 Günlük YAŞ ( AY) : 2 Kişilik Oda 780 EURO 3 Kişilik Oda 765 EURO

1- Personel Seçimine İlişkin Kriterler A) Kafile Başkanı olarak görevlendirileceklerde;

1- Personel Seçimine İlişkin Kriterler A) Kafile Başkanı olarak görevlendirileceklerde; D O S Y A Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan a gidecek yolcuların, bu ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yerine getirmelerinde organizasyonda görev alacak personelimize

Detaylı

A) Kafile baģkanı olarak görevlendirileceklerde;

A) Kafile baģkanı olarak görevlendirileceklerde; D O S Y A Y A Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan a gidecek vatandaşlarımızın bu ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yerine getirmelerinde hiç şüphesiz ki organizasyonda

Detaylı

T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Fotoğraf (4 Adet), 3- Yabancı uyruklu ise pasaport Örneği.

T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Fotoğraf (4 Adet), 3- Yabancı uyruklu ise pasaport Örneği. T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 3 Telefon ile veya bizzat gelerek sorulan dini soruların

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI Müşavirliğimizce ITDV ile de işbirliği yapılarak düzenlenecek olan 2012 Hac Organizasyonu ile ilgili Kayıt esasları aşağıda belirtilmiştir. 1. 2012 Hac Organizasyonumuza müracaatlar 01.06.2012-31.08.2012

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu Yönetmelik, Yeşilay çalışanlarının şehir içine, Yurt İçi ve yurt dışına yapacakları iş seyahatleri

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Milfi Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 61961361/774/3331147 12/08/2014 Konu: Gör sel Sanatlar Öğretim Programı Tanıtım Semineri

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Milfi Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 61961361/774/3331147 12/08/2014 Konu: Gör sel Sanatlar Öğretim Programı Tanıtım Semineri T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Milfi Eğitim Müdürlüğü COK ACELE VE GÜNLÜDÜR Sayı : 61961361/774/3331147 12/08/2014 Konu: Gör sel Sanatlar Öğretim Programı Tanıtım Semineri...KAYMAKAMLIĞINA (İlçe Milli Eğitim

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

Diyanet 2013 Umre ANA HEDEFİMİZ: DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNDA. Usulüne Uygun İbadet, İrşad ve Rehberlik, Güven ve Huzur, Sağlıklı İntikal ve İkamet,

Diyanet 2013 Umre ANA HEDEFİMİZ: DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNDA. Usulüne Uygun İbadet, İrşad ve Rehberlik, Güven ve Huzur, Sağlıklı İntikal ve İkamet, Diyanet Umre DİYANET ORGANİZASYONUNDA ANA HEDEFİMİZ: Usulüne Uygun İbadet, İrşad ve Rehberlik, Güven ve Huzur, Sağlıklı İntikal ve İkamet, Zaman ve Mali Duruma Göre Konaklama Tercihleri, Tecrübeye Dayalı

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No:30) 02.05.2008 tarih ve 26864 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 30 Seri No.lu Motorlu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI NO 1 HİZMETİN ADI Okulöncesi Eğitime Öğrenci Kaydının yapılması Nüfus cüzdanı fotokopisi Okul Öncesi Başvuru Formu Acil Durumlarda Başvuru Formu 4

Detaylı

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu:

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu: S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15 Konu: 396 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği ile Ba ve Bs formlarına ilişkin uygulamada değişiklikler yapıldı. Özet: 4 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.07-469 22/05/2009 Konu : Malul Çocuğu Olan Kadın Sigortalılar.

Detaylı

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/ 000774 07/03/2013 Konu : Genel Kurula Çağrı Sayın Üyemiz, ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE ÖZEL SİRKÜLER 2013 / 081 OLAĞAN

Detaylı

GİDİŞ TARİHİ GİDİŞ ( MEDİNE YE ) 5.TUR 14 Aralık Ocak Ocak Q142105B

GİDİŞ TARİHİ GİDİŞ ( MEDİNE YE ) 5.TUR 14 Aralık Ocak Ocak Q142105B OTEL KONAKLAMA TÜRÜ 7 Günlük Umre Programı ( Gün veya Gece Medine, 4 Gün veya Gece Mekke) Medine Otel : Hilton-Obray Mekke Otel : Hilton Ana Gövde-Mövempick ( MEDİNE YE ) ( MEKKE DEN ) Kahvaltı + Akşam

Detaylı

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU EMİNE ERDEM MEVZUAT ANALİZ - ŞUBAT 2016 - İSTANBUL TİCARET ODASI 1 01.01.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASI

Detaylı

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne,

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne, Sayı: YMM.03.2010-18 Konu: 396 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Form Ba ile Form Bs Bildirimlerinin 2010 Yılı ve Müteakip Yıllarda Verilmesine İlişkin İZMİR. 5.2.2010 Muhasebe Müdürlüğüne, 04.02.2010

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU Bursa - Gürsu Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında İdaremiz tarafından

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 379 06/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 2013 / 53 Sayın Üyemiz, 1. İMMİB 2013 Endüstriyel

Detaylı

B.07.1.GİB.0.66/6650-150. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. Seri No:2006/1

B.07.1.GİB.0.66/6650-150. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. Seri No:2006/1 EMLAK VERGİSİ KANUNU İÇ GENELGESİ SERİ NO : 2006/1 Tarih Sayı Kapsam B.07.1.GİB.0.66/6650-150 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı SAYI : B.07.1.GİB.0.66/6650-150 KONU:- EMLAK VERGİSİ KANUNU

Detaylı

" YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

 YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU " YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2016 Bu Kılavuz SEGEM ve SEDEV işbirliğiyle düzenlenecek

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü....VALİLİĞİNE ( Bakanlık İl Müdürlüğü)

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü....VALİLİĞİNE ( Bakanlık İl Müdürlüğü) T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : B.12.0.TUG.0.05.11.00.00-.../.../2006 Konu : Destekleme Primi Ödemeleri Genelge 1...VALİLİĞİNE ( Bakanlık İl Müdürlüğü)

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) NİĞDE BOR 5. ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) NİĞDE BOR 5. ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) NİĞDE BOR 5. ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU BAŞVURU ŞARTLARI: İdaremizce; 304 konutluk Niğde Bor 5.Etap Alt Gelir Grubu kapsamında

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ 01.01.2012 İçindekiler IĞDIR ÜNİVERSİTESİ... 1 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ... 1 Amaç ve Kapsam:... 1 Madde 1-... 1 Tanımlar:... 1 Madde 2-...

Detaylı

En yükseği dikkate alınır. 2 *

En yükseği dikkate alınır. 2 * Yüksek Lisans 4 Yüksek Lisans SAYSÖZEA En yükseği dikkate alınır. 2* 10 (a) 2 ( b) Programın Türü PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Milli Sporcu ÜNİP T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. BOLU VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. BOLU VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ SIRA NO HİZMET

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 1 Genel Kurul İlanı EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş YÖNETİM

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HARCIRAH YÖNERGESİ

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HARCIRAH YÖNERGESİ Sıra No :GMKA/Yönerge/8 Revizyon No : 2 Tarih :11/03/2015 T.C. HARCIRAH YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

Detaylı

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer)

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) 24 Mart 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26472 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşüvirler Odaları

Detaylı

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI TABLO IV- MUHASEBE KAYITLARINDAN ÇIKARILACAK ALACAKLAR 1. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 106 ncı maddesi gereğince; 1.1. 213 sayılı Vergi

Detaylı

İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU

İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU T.C. OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ.....BÖLÜMÜ Fotoğraf Form 1...PROGRAMI İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU İlgili Makama, Osmaniye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar kuruluş

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ticaret Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ticaret Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ticaret Dairesi Başkanlığı Sayı : 22479905/203- Konu : Mamul Madde İhracatı Kapsamında Satış 31 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE 1- Kuruluşumuz stoklarında bulunan yerli ekmeklik

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Ilgi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 23.11.2015 tarih ve E.26267 sayılı yazısı.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Ilgi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 23.11.2015 tarih ve E.26267 sayılı yazısı. S-ığlek U3:walığ, göğe* ~non Gni Mucitıeluğu SAĞUIC HUMERERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - KAMU SAGLIK TES SLERIRUHSATLAN1XP-MA DAIRE BAŞIC~ 14,01.'2016 10 22-97577348 455 01 - E 18 l Il l II l Il I 0001.201822 Ilgi:

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Kanun Numarası : 2547 Kabul Tarihi : 4/11/1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 6/11/1981 Sayı : 17506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 3 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ( Sıra No: 44 ) (TASLAK)

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ( Sıra No: 44 ) (TASLAK) 15 Ağustos 2011 Maliye Bakanlığından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ( Sıra No: 44 ) (TASLAK) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA ÖSYM TARAFINDAN ÖMSS 2012-1 SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRİLENLERİN İŞ TALEP FORMU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA ÖSYM TARAFINDAN ÖMSS 2012-1 SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRİLENLERİN İŞ TALEP FORMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN ÖMSS 2012/1 SONUÇLARINA İLİŞKİN DUYURU A- GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçlarına göre Kurumumuzda boş bulunan 92 adet Memur kadrosuna atama yapılabilmesi

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 28 Aralık 2015. Başvuru Tarihi Sonu 08 Ocak 2016. Sonuçların İlan Tarihi 13 Ocak 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 28 Aralık 2015. Başvuru Tarihi Sonu 08 Ocak 2016. Sonuçların İlan Tarihi 13 Ocak 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 2015-2016

Detaylı

Levent Cad. Tekirler Sokak No:4 80700 1. Levent / İSTANBUL Tel: (0212) 281 29 29 Fax: (0212) 280 01 80 www. pozitifdenetim.com

Levent Cad. Tekirler Sokak No:4 80700 1. Levent / İSTANBUL Tel: (0212) 281 29 29 Fax: (0212) 280 01 80 www. pozitifdenetim.com SİRKÜLER NO: POZ-2004 / 75 İST,27.09.2004 ÖZET: YENİ TÜRK LİRASI KULLANIMINDA ÖZEL KESİM MUHASEBE SİSTEMİNE İLİŞKİN OLARAK İŞLETMELER TARAFINDAN UYULACAK ESASLAR HAKKINDA I. YENİ TÜRK LİRASI İLE İLGİLİ

Detaylı

BAŞÇİFTLİK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

BAŞÇİFTLİK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI BAŞÇİFTLİK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Hizmet Cetveli Dilekçe 1 İŞ GÜNÜ 2 Diploma Kaydının Çıkarılması Dilekçe,

Detaylı

Aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra dilerseniz S.S.S. bölümümüzede bakabilirsiiz.

Aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra dilerseniz S.S.S. bölümümüzede bakabilirsiiz. ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN MÜRACAAT EVRAKLARI Aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra dilerseniz S.S.S. bölümümüzede bakabilirsiiz. INTERNETTEN RANDEVU ALARAK GİDİNİZ. http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuapp/

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinden: Resmi Gazete Tarihi : 23/08/2008 Resmi Gazete Sayısı : 26976

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinden: Resmi Gazete Tarihi : 23/08/2008 Resmi Gazete Sayısı : 26976 CEZA MUHAKEMESİ KANUNU GEREĞİNCE GÖREVLENDİRİLEN MÜDAFİ VE VEKİLLER İÇİN BAROLARCA YAPILACAK CARİ GİDERLER İLE BU HİZMET İÇİN ÇALIŞTIRILACAK PERSONELE İLİŞKİN YÖNETMELİK 23 Ağustos 2008 tarihli ve 26976

Detaylı

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı : Coca-Cola İçecek A.Ş. Adresi : Esenkent Mah. Deniz Feneri Sokak No: 4 34776 Ümraniye İstanbul Tel ve Faks No : 0 216 528 40 00-0 216

Detaylı

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 SAYI :2008-046

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı D O S Y A

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı D O S Y A Evrak Tarih ve Sayısı: 0/01/-E.7570 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı *BENDNE68* Pin: 04191 Sayı :179-00- Konu :Umre D O S Y A Başkanlığımız personelinden çalışanlar ve emekliler ile TDV çalışanlarına

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014 2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları ANABİLİM DALI TÜRÜ / DERECE TC

Detaylı

Ziraat Mühendisi (Toprak)

Ziraat Mühendisi (Toprak) T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü nde 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (245) Ek ve değişiklikler

Detaylı

14 30 Kasım Aralık Kasım Ocak Aralık Ocak Aralık Ocak Ocak Şubat 2

14 30 Kasım Aralık Kasım Ocak Aralık Ocak Aralık Ocak Ocak Şubat 2 TURU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ 1 26 Ekim 2018 13 Kasım 2018 2 31 Ekim 2018 17 Kasım 2018 3 02 Kasım 2018 20 Kasım 2018 4 09 Kasım 2018 24 Kasım 2018 5 09 Kasım

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. Sayıştay tarafından hazırlanan kamu idaresi raporları ile Bakanlığımıza

Detaylı

2015-2016 UMRE ORGANİZASYONU 13 GÜNLÜK EKONOMİK KUDÜS BAĞLANTILI UMRE PROGRAMI

2015-2016 UMRE ORGANİZASYONU 13 GÜNLÜK EKONOMİK KUDÜS BAĞLANTILI UMRE PROGRAMI 2015-2016 UMRE ORGANİZASYONU 13 GÜNLÜK EKONOMİK KUDÜS BAĞLANTILI UMRE PROGRAMI (3 gün veya gece Kudüs, 3 gün veya gece Medine, 7 gün veya gece Mekke) Kudüs te İkamet : Holyland, St George, Royal Wings

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kontenjan ve 1- ÖSYM tarafından

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programlarına

Detaylı

KÜTAHYA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KÜTAHYA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KÜTAHYA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) 1 ONSEKİZ YAŞINI TAMAMLADIKTAN SONRA DOĞUMA İLİŞKİN YURT DIŞINDAN

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu

Detaylı

Antalya O Days Yarışları

Antalya O Days Yarışları Antalya O Days Yarışları 25-28 Şubat 2016 Takım - Kulüp - Grup Konaklama Başvuru Formu Lütfen bu formu aşağıda ki iletişim yöntemlerinden birisi ile tarafımıza iletiniz. Adres: Cakmak Mah. Ikbal Cad. No:24/6

Detaylı

Karar No : 405 Karar Tarihi : 18/04/2011

Karar No : 405 Karar Tarihi : 18/04/2011 Karar No : 405 Karar Tarihi : 18/04/2011 Yurt Partisi Genel Başkanlığınca Kurulumuza verilen aday listeleri 11/4/2011 tarihi itibariyle incelemeye alınmış olup, yapılan inceleme sonucu ilgili siyasi partinin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı B.13.2.SGK.0.10.03.01-3804304 10.03.2010 Konu : Aile Hekimliği Başlatılan İllerde Genel Sağlık Sigortalılığı Tescil İşlemleri... SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE. SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE. 28/09/2008 tarihli

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/38 TARİH: 13.07.2010

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/38 TARİH: 13.07.2010 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/38 TARİH: 13.07.2010 KONU Amortisman Oranlarına Değişiklik Ve İlaveler Yapan 399 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı. Maliye Bakanlığınca 8/7/2010 tarihinde 27635

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 YGS Üniversite Kesin Kayıt İşlemleri (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) 1- Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TURKISH CANOE FEDERATION GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TURKISH CANOE FEDERATION GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE 10 Mar 2015 1Q:C5 Kano Federasyonu 03123104053 s y í 1 TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TURKISH CANOE FEDERATION Sayı : TURKAF / 3 \T> Konu : 0/3 /20I5 GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE Federasyonumuzun

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih ve 64968 sayılı yazısı gereği 2015-2016 Eğitim- Öğretim

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 (1) Bu yönerge; Marmara Üniversitesi öğrencilerinin yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen

Detaylı

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR 1. Sınavın uygulanmasına ilişkin Kurallar gözetmenler tarafından yerine getirilir. 2. Gözetmen sınav saatinden en az 10 dakika önce aksi belirtilmedikçe sınav

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli YL, Doktora, Tezsiz YL) Programlarına Öğrenci Alımı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli YL, Doktora, Tezsiz YL) Programlarına Öğrenci Alımı BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı (Tezli YL, Doktora, YL) ına Öğrenci Alımı (Yatay Geçiş dâhil), Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Genel Bilgiler Yüksek Lisans

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ETÜT VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ETÜT VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1. 2. ADI Bilgi edinme ve Dilekçe Hakkı Kapsamında Yapılan Başvuruların cevaplandırılması Daire Başkanlığımız ve diğer Daire Başkanlıkları ve Müdürlüklerden gelen

Detaylı

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 DİKKAT: Bu kılavuzu dikkatlice Bu kılavuzu okuduktan dikkatle

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 14/04/2015-15755 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BD856308231* Sayı : 47334775/045.03/ Konu : İmza Yetkileri Yönergesi KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞINA

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM Nisan 0 SALI Resmî Gazete Sayı : 97 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE () Bu Tebliğin

Detaylı

15 04 Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak 201

15 04 Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak 201 TUR U ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ 1 26 Ekim 2017 14 Kasım 2017 2 26 Ekim 2017 18 Kasım 2017 3 02 Kasım2017 21 Kasım 2017 4 02 Kasım 2017 25 Kasım 2017 5 02 Kasım

Detaylı

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Hazirun listesi

Detaylı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI EK-1 TUR NO SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ DÖNÜŞ TARİHİ 2 KİŞİLİK ODA 3 KİŞİLİ K ODA 4 KİŞİLİK ODA 1 26 Ekim 2018 13 Kasım 2018 2 31 Ekim 2018 17 Kasım 2018 3 02

Detaylı

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU I-) GENEL BİLGİLER A-) Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi: 01.01.2012-31.12.2012 B-) Şirkete Ait Bilgiler: a-) Şirketin ticaret unvanı: GÖKTAŞ

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM (KKD) MALZEMESİ Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı

Detaylı

DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU

DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU Ders kayıtlarınızın başarıyla tamamlanabilmesi için aşağıdaki işlemleri sırasıyla her aşamayı belirtilen tarihlerde tamamlayınız. Eksik veya hatalı işlem yapılması durumunda

Detaylı

Açılması Kesinleşen Derslerin İlanı. Yaz Okulu Sonu Sınavları 29 Ağustos-04 Eylül 2016

Açılması Kesinleşen Derslerin İlanı. Yaz Okulu Sonu Sınavları 29 Ağustos-04 Eylül 2016 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2016 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 27-30

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ (EN GEÇ) İLK MÜRACAAT SON MÜRACAAT 1. Öğrenci

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/6

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/6 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 63665751-100-E.1491440 11/03/2016 Konu : Lise/dengi öğrenim ve yükseköğrenim mezunu öğrencilerin genel sağlık sigortası. GENELGE

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı