TÜBİTAK ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜBİTAK ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ"

Transkript

1 ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELER OLMALIDIR? Başkan: Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU Prof. Dr. Berna ARDA Prof. Dr. Burçin EROL Prof. Dr. Metin GÜRÜ Prof. Dr. Hakan YARDIMCI Dr. Ahmet KAPLAN Sibel TABANLIOĞLU Ebru SOYUYÜCE AYDIN Ahmet Emre AYDIN Mehmet BOZ Ulusal Akademik Yayıncılık (UAY) Kasım 2013, - ANKARA

2 Oturum Hakkında Genel Yaklaşımlar Özel Yaklaşımlar Her konuyu en fazla 5 dk da gözden geçireceğiz. Daha sonra olabilecek önerilerinizi de ULAKBIM e 15 gün içerisinde iletebilirsiniz.

3 Ortak ve Genel Kriterler Bilimsel içerikte olmalıdır. ISSN/e-ISSN alınmış olmalı ve dergi kapak sayfalarından/web sayfasından erişilebilir olmalıdır. Derginin amaç ve kapsamı belirtilmelidir,

4 Ortak ve Genel Kriterler Danışman (hakem) değerlendirme sistemi bulunmalıdır. Dergiler yıl içinde, ilan ettiği aralıklarla ve zamanında yayınlanmalıdır. Derginin web sayfasında "Makale Yazım Kuralları" belirtilmiş ve makaleler bu kurallara uygun şekilde yazılmış olmalıdır.

5 Ortak ve Genel Kriterler Dergiye ilişkin bilgiler (derginin tam adı, kısaltılmış adı, ISSN ve/veya e-issn, açık adresi, yayın aralığı ile sayıların yayınlama ayları, iletişim bilgileri vb.) web sayfasında belirtilmelidir. Derginin web sayfasında; danışma kurulu, çalıştıkları kurumlarıyla birlikte bulunmalıdır.

6 Ortak ve Genel Kriterler Dergi, ULAKBİM Türkiye Dergileri Dizini'ne girmek için başvuruda bulunduğu tarihten itibaren Komite tarafından en az 1 yıl izlemeye alınır. Dergi hakkında tanıtıcı bilgi içeren başvuru OJS/Online Dergi İzleme Sistemi (ODİS) üzerinden yapılmalıdır,

7 Türkiye Dergileri Dizini için Özel Kriter Önerileri

8 Sayıların Gönderim Süresi Hukuk Zamanında Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri 6 ay 3 ay Yaşam i TR-Dizin için Öneri Derginin yayınlanan e-sayıları ULAKBİM in belirteceği yöntemle 3 ay içerisinde gönderilmelidir,

9 Bir Yılda Yayınlanması Gereken Sayı Adedi Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i 2 Sayı 2 Sayı 3 Sayı 2 Sayı TR-Dizin için Öneri Sağlık i kapsamındaki dergiler yılda en az 3; Yaşam i, Mühendislik ve Temel ile Hukuk kapsamındakiler yılda en az 2 ve Sosyal kapsamındaki dergiler yılda en az 1 sayı yayımlamalıdır.

10 Birleşik Sayı Yayınlama Kuralı Hukuk Yılda en fazla iki sayı basılabilir Mühendislik ve Temel Basmamalı Sosyal ve Beşeri Basmamalı, Ancak... Yaşam i Basmamalı Basmamal ı TR Dizin için Öneri Dergi, 3 yıl içinde yalnızca bir kez ardışık 2 sayıyı birleşik sayı olarak yayımlayabilir.

11 Özel / Ek Sayı Değerlendirme Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Özel sayı ya da ek sayı niteliğindeki dergiler değerlendirilmeyecektir. Eklere sayı ve devam eden sayfa numaraları verilmemelidir. TR Dizin için Öneri Yaşam i Özel sayı ya da ek sayılar da kriterlere bağlı olarak değerlendirilir.

12 Araştırma Makalesi Oranı Hukuk Mühendislik ve Temel Özgün araştırma makaleleri ağırlıkta olmalıdır. Sosyal ve Beşeri Bir yıl içindeki toplam bilimsel araştırma yazısı 12'den az olmamalı ve toplam bilimsel yazı sayısının (araştırma, olgu sunumu, derleme) en az %50'sini oluşturmalıdır. TR Dizin için Öneri Yaşam i Dergide özgün araştırma makalelerinin toplam makale sayısına oranı en az %50 olmalıdır. Bir yıl içindeki toplam bilimsel araştırma yazısı, fen bilimleri için toplam bilimsel yazı sayısının (araştırma, olgu sunumu, derleme) en az %50'sini oluşturmalıdır.

13 Hakemlik Sistemi Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i -1 Hakem, -Kör hakemlik -yazarın gizliliği - Raporlar 5 yıl saklanmalı -2 hakem -3. Hakem -Raporlar saklanmalı. -2 hakem -Kör hakemlik -İstenirse yıl sonunda son sayıda, o yıl görev alan hakemlerin bir listesi verilebilir. -Raporlar saklanmalı -2 Hakem, -Raporlar 5 yıl saklanmalı -2 hakem -3. Hakem -Raporlar saklanmalı

14 Hakemlik Sistemi TR Endeks için Öneri -Hakem değerlendirme sistemi bulunmalı ve en az 5 farklı üniversite/kurumdan oluşturulmalıdır, -Danışman/hakem sayısı, farklı kurumlardan olmak üzere en az iki olmalıdır, -İki hakemin görüşlerinin farklı olması durumunda editör veya üçüncü bir hakemin görüşü alınmalıdır, -Kör hakemlik sistemine uygun olmalıdır, -En az beş yıl süreyle saklanmalı, -Derginin web sayfasında; Hakem Listesi, çalıştıkları kurumlarıyla birlikte bulunmalı, güncel ve doğru bilgiler içermeli, - hakemli bir dergidir ibaresi bulunmalıdır, (hakem listesi belirtilmesi)

15 Yabancı Dil Kullanımı Hukuk -Türkçe ve İngilizce "başlık (title)" ve "öz (abstract) -Latin alfabesiyle yazılmamış ise, Türkçe ve İngilizce verilmeli Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri -Türkçe makalelerde İngilizce, İngilizce makalelerde -Türkçe ve yabancı Türkçe dilde (İngilizce vd.) -Latin alfabesiyle yazılmamış ise, Türkçe ve İngilizce verilmeli TR Dizin için Öneri -Türkçe ve İngilizce - Mutlaka Türkçe Yaşam i Türkçe makalelerde yabancı dilde, yabancı dilde yazılmış makalelerde Türkçe başlık, öz ve anahtar kelime bulunmalıdır. Makale adı (title), öz (abstract) makalenin dilinde, Türkçe ve İngilizce olarak bulunmalıdır. (Türkçe, İngilizce ve makalenin dilinde olması konusu).

16 Makalelere Anahtar Kelime Verilmesi Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i Türkçe ve İngilizce Türkçe ve yabancı dilde "Index Medicus: Medical Subject Headings" standartlarına uygun Türkçe ve yabancı dilde TR Dizin için Öneri Standartlara uygun (örn: UVT Anahtar Terimler Listesi, Medical Subject Headings, CAB Theasarus, JISCT, ERIC) anahtar sözcükler (keyword) makalenin dilinde, Türkçe ve İngilizce olarak bulunmalıdır. (Türkçe, İngilizce ve makalenin dilinde olması konusu).

17 Hukuk ilk sayfada, yazar adları, çalıştığı kuruluş bilgileri ve e- posta adresi verilmelidir Makalelerde Ek Bilgiler Mühendislik ve Temel yazar adları, çalıştığı kuruluş bilgileri ve e- posta adresi verilmelidir Sosyal ve Beşeri yazar adları ve çalıştığı kuruluş bilgileri verilmelidir. ilk sayfada, yazıların gönderim/kabul tarihleri, yazarların kurumları ve iletişim kurulacak yazarın adres bilgilerine yer verilmelidir Yaşam i ilk sayfasında makalenin gönderim ve kabul tarihleri belirtilmelidir TR Dizin için Öneri Dergide bulunan bilimsel yazıların ilk sayfasında, makale kısa künye bilgileri (dergi adı, yıl, cilt, sayı ve sayfa), yazıların gönderim/kabul tarihleri, yazarların kurumları ve iletişim bilgileri bulunmalıdır.

18 Hukuk Standart bir formatta verilmiş olmalı ve kullanılan kaynaklar dipnotta veya metin içerisinde kısa olarak yer almalıdır. Kaynak Gösterme Mühendislik ve Temel - Kaynakça listesi verilmelidir. -Makale yazım kurallarında yer alan hususlar (kaynak gösterme biçimleri) uluslar arası standartlara uygun olmalıdır. -Her makalede referans gösterme ve öz yazım biçimi vb. farklılık göstermemelidir. -Dipnot kullanılan bilimsel yazılarda, mutlaka kaynakça bulunmalıdır. Sosyal ve Beşeri Standart bir formatta verilmiş olmalıdır YBVT Kaynakların doğruluğu, ulaşılabilirliği ve Kaynakça listesi uluslar arası olarak kaynak yazım verilmelidir şekline uygunluğuna özen gösterilmelidir

19 Kaynak Gösterme TR Dizin için Öneri -Kaynaklar Latin Alfabesi ile yazılmış olmalı, -Veriliş şekli, doğruluğu ve ulaşılabilirliğine özen gösterilmelidir, -Kaynaklar uluslar arası kaynak yazım biçimlerine (APA, MLA, AIP, NLM, AMA, ACS vd.) uygun olmalı, -Kullanılan biçim makale yazım kuralları nda belirtilmelidir, -Dip not kullanan makalelerde, dip notlara ilişkin kaynakça makale sonunda verilmelidir. -Editörler, ulusal yayıncılığın gelişimi açısından, ulusal dergilerimizin kaynak gösterilmesini özendirmelidir.

20 Etik Kural Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i Dergide yayın etiğine uyulmalıdır. Dergide yayın etiğine uyulmalıdır. Dergide yayın etiğine uyulmalıdır. -Etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel hayvan çalışmaları için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı ve belgelendirilmelidir. -Ulusal ve uluslararası geçerli etik kurallara uyulmalıdır. -Dergilerin yazım kuralları içerisinde araştırma ve yayın etiğine uyum gerekliliği açık olarak belirtilmelidir. Dergide yayın etiğine uyulmalıdır.

21 Etik Kural TR-Dizin için Öneri Ulusal ve uluslar arası geçerli etik kurallara uyulmalı, makale yazım kuralları içerisinde araştırma ve yayın etiğine uyum gerekliliği açık olarak belirtilmelidir,

22 Makale Türleri Hukuk -Türlerine göre sınıflandırılarak (özgün araştırma ve inceleme makalesi, makale formatında olması koşuluyla kitap, tez, makale vb değerlendirmesi, karar analizi) içindekiler bölümünde ve bilimsel yazı başlık sayfalarında belirtilmelidir Mühendislik ve Temel -Türlerine göre sınıflandırılarak (araştırma, olgu sunumu, derleme vb...) içindekiler bölümünde ve bilimsel yazı başlık sayfalarında belirtilmelidir Sosyal ve Beşeri -Dergi değerlendirilme sinde dikkate alınan yayın türleri şu şekildedir: Özgün Araştırma ve İnceleme Makalesi, Derleme Makalesi, Olgu sunumu, Proje tanıtımı, Kitap tanıtımı (makale formatında olması koşulu ile) -Türlerine göre sınıflandırılmalı (araştırma, olgu sunumu, derleme) -İçindekiler bölümünde ve bilimsel yazının ilk sayfasında belirtilmelidir. -Araştırma, olgu sunumu, derleme, kaynak içeren editöre mektup, kısa rapor, teknik rapor gibi bilimsel içerikli yazılar dışındakiler dizinlenmemektedir. Bu nedenle sayfa numarası verilmemelidir. Yaşam i -Türlerine göre sınıflandırılmalı (araştırma, olgu sunumu, derleme vb...) -İçindekiler bölümünde ve bilimsel yazı başlık sayfalarında belirtilmelidir

23 Makale Türleri TR-Dizin için Öneri Bilimsel yazılar, türlerine göre sınıflandırılmalı (araştırma, olgu sunumu, derleme, karar analizi, v.d.). Makale formatında olması koşuluyla, kitap, tez, makale vb değerlendirmesi, İçindekiler bölümünde ve bilimsel yazının ilk sayfasında belirtilmelidir. Makaleler yayın türlerine göre seçilerek Endekse alınacaktır.

24 Reklam alma Hukuk Mühendislik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i -Reklam ve -Reklam ve benzeri benzeri tanıtılar tanıtılar bilimsel yazı bilimsel yazı içinde yer almamalı içinde yer ve bunlara sayfa almamalı ve numarası bunlara sayfa verilmemelidir. numarası verilmemelidir. TR Dizin için Öneri Reklam ve benzeri tanıtılar bilimsel yazı içinde yer almamalı ve bunlara sayfa numarası verilmemelidir.

25 Bilimsel İçerik Hukuk Mühendis lik ve Temel Sosyal ve Beşeri Yaşam i Süreli yayınlara gönderilecek bilimsel yazılarda Dünya Dergileri Editörler Kurulu'nun (ICMJE Türkçe Çevirisi)( "Biyomedikal dergilere gönderilecek yazılarda aranan ortak kurallarının güncel sürümü dikkate alınmalıdır. TR Dizin için Öneri Dergilere gönderilecek bilimsel yazılarda, ICMJE ( ve COPE ( gibi, aranan ortak kurallar dikkate alınmalıdır,

26 Öneriler

27 Teşekkürler... e-posta:

TÜRK TIP DİZİNİ. Doç. Dr. Orhan YILMAZ

TÜRK TIP DİZİNİ. Doç. Dr. Orhan YILMAZ TÜRK TIP DİZİNİ Doç. Dr. Orhan YILMAZ 1994 yılında TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu bünyesinde, Sağlık Bilimleri alanında ulusal bir dizinleme sistemini ülkemize kazandırmak, yurtiçi yayın kalitesini

Detaylı

Editörlere Hatırlatmalar

Editörlere Hatırlatmalar Editörlere Hatırlatmalar EDİTÖR ve YAZAR EĞİTİM SEMİNERLERİ - 7 3 Haziran 2015 Atatürk Üniversitesi, ERZURUM Sibel TABANLIOĞLU Uzman 1 TR Dizin? Eski adı Ulusal Veri Tabanları (UVT) TR adresli bilimsel

Detaylı

KBB da YAYINCILIK. SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK

KBB da YAYINCILIK. SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK KBB da YAYINCILIK SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK Dr.Orhan YILMAZ Doç. Dr. Orhan YILMAZ TÜBİTAK ULAKBİM Türk Tıp Dizini Kurul Başkanı 1 İLETİŞİM Dernek, Vakıf, Çalışma gurubu Kongre,

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu yönerge; Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından desteklenecek bilimsel araştırma ve aktiviteler

Detaylı

TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ

TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2007 ETKİLEŞİMLİ TARTIŞMA TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ Yönetici Orhan YILMAZ 89 TÜRK TIP DİZİNİ 90 SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2007 TÜRK TIP DİZİNİNE

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin. Editörlere Hatırlatmalar

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin. Editörlere Hatırlatmalar ULAKBİM TR Dizin Editörlere Hatırlatmalar EDİTÖR ve YAZAR EĞİTİM SEMİNERLERİ - 1 4 Mart 2015 Hacettepe Üniversitesi Sibel TABANLIOĞLU Uzman 1 TR Dizin Nedir? Eski adı Ulusal Veri Tabanları (UVT) TR adresli

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Tanımlar: Dergi: Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Sanat Dergisi ni, Derginin Sahibi: Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adına Fakülte Dekanını, Yayın

Detaylı

Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini. Orhan YILMAZ

Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini. Orhan YILMAZ Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini Orhan YILMAZ Sağlık bilimlerinde süreli yayıncılık, son yılların en popüler konularından birisi olmuştur. Bunun önemli gerekçelerinin başında, iletişim alanında günümüzde

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yılda

Detaylı

A. MAKALE YAZIM KURALLARI

A. MAKALE YAZIM KURALLARI Yazım Kuralları Değerli Yazar ve Okurlarımız, Yayıncılıkta 36 yılı geride bırakarak yeni yayın yılına girmiş bulunan Dergimizin, şu ana kadar ulaşmış olduğu yüksek kalitesini daha da ileri düzeylere çıkarabilmek

Detaylı

YAYIN VE YAZIM KURALLARI. 1. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi yılda iki kez yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir.

YAYIN VE YAZIM KURALLARI. 1. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi yılda iki kez yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. YAYIN VE YAZIM KURALLARI 1. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi yılda iki kez yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. 2. Dergide Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce makaleler yayınlanmaktadır. 3.

Detaylı

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI VİLDAN BARIŞ ÖRKMEZ NİHAL SELÇUK YÜCE ÜNAK 2002 ÜNİVERSİTE VE ARAŞTIRMA KÜTÜPHANELERİ TOPLANTISI 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN BİR VERİTABANI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam Amaç YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nu 48. Maddesi ile 3.2.1984

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ TÜRK Sayfa 1 / 6 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (a) Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Sağlık Dergisi (Izmir

Detaylı

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nin resmi yayın organıdır.

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nin resmi yayın organıdır. YAYIN KURALLARI GENEL BİLGİLER Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nin resmi yayın organıdır. Dergide klinik veya deneysel araştırmalar, derlemeler,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2018 31 Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ I. PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU 1. Profesörlük başvurularında adayın, başvuru tarihinde ilgili alanın doçentlik başvurusu için Üniversitelerarası Kurulun

Detaylı

bilimname düşünce platformu XXIX, 2015/2

bilimname düşünce platformu XXIX, 2015/2 HAKEMLER KURULU Mustafa ULU (ERÜ), İbrahim GÖRENER (ERÜ), Erdoğan BAŞ (Marmara Ü.), Ali ÇİFTÇİ (Necmettin Erbakan Ü.), Süleyman DOĞANAY (ERÜ), Bekir TATLI (Çukurova Ü.), Cenan KUVANCI (ERÜ), O. Zahit ÇİFTÇİ

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1)Bu yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi

Detaylı

Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU

Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU Veri Tabanı Nedir? Veri Tabanının Oluşum Süreci: Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU Veri tabanı, en geniş anlamıyla; birbiriyle ilişkili verilerin tekrara yer

Detaylı

YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR Editör değişikliği nedeniyle, Şubat 2019 sayısından itibaren dergimize makale gönderen/gönderecek yazarların aşağıda belirtilen

Detaylı

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Müge Akbulut Editör makbulut@tk.org.tr Değerlendirme Bilimsel Bölüm Diğer Bölüm Bölümler Hakemli Yazılar Okuyucu Mektupları Kütüphaneciliğimize Kanat Gerenler

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI İZMİR 2018 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

Detaylı

BAŞLAMADAN ÖNCE. Telif Hakları

BAŞLAMADAN ÖNCE. Telif Hakları GİRİŞ Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Dergisi, geniş bir kitleye hitap eden, temel olarak havacılık ve sürdürülebilirlik temasını konu edinen disiplinler arası bir dergidir. Bu derginin amacı, sürdürülebilirlik

Detaylı

Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır.

Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır. Yazarlara Duyuru 73 Yazarlara Duyuru Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır. Değerlendirme Süreci

Detaylı

Dergiye makale gönderen yazar, bu ilkeleri kabul etmiş sayılır.

Dergiye makale gönderen yazar, bu ilkeleri kabul etmiş sayılır. YAYIN ŞARTLARI 1. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, uluslararası hakemli bir dergi olup, Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki kez yayınlanmaktadır. Gerektiğinde özel sayılar

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI 1. Gönderilen çalışmalar, MS Office ortamında yazılmalı ve başlık (Türkçe ve İngilizce), özet (Türkçe ve İngilizce), anahtar kelimeler (Türkçe

Detaylı

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Akademik Bir Derginin İşletilmesi Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Hakem li Dergi Süreci TÜBİTAK TÜBİTAK-ULAKBİM 3 0 Editör Hakem Okuyucu Dergi Yayın Politikasının Belirlenmesi Hedef

Detaylı

Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar

Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar Yüksek Lisans öğrencisi, Yüksek Lisans tez konusundan çıkartılmış en az bir Konferans yayını

Detaylı

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROFESÖRLÜK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ( AĞUSTOS 2012) (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı

Detaylı

Bu sayının Hakemleri

Bu sayının Hakemleri Bu sayının Hakemleri Doç. Dr. Osman Aydınlı (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) Doç. Dr. Metin Bozkuş (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) Doç. Dr. İbrahim Görener (Erciyes Üniversitesi İlahiyat

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ÖZET Güssün GÜNEŞ-Huriye ÇOLAKLAR Amaç: Türkiye de tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ULAKBİM in Tıp Veri Tabanı

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM TÜRK TIP DİZİNİ KOMİTESİ Yayın Etiği Araştırma Anketi Sonuçları 2009

TÜBİTAK ULAKBİM TÜRK TIP DİZİNİ KOMİTESİ Yayın Etiği Araştırma Anketi Sonuçları 2009 SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2009 TÜBİTAK ULAKBİM TÜRK TIP DİZİNİ KOMİTESİ Yayın Etiği Araştırma Anketi Sonuçları 2009 Türk Tıp Dizini Kurulu ulusal dergilerin yöneticilerinin yayın etiği ile

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme makalesi, çeviri, arşiv belgeleri, kitap eleştirisi ve tanıtımı, ölüm ve sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AALİYET TÜRLERİBE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) Dünya Bankası 100 Uluslararası Avrupa Birliği

Detaylı

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI Yüksek Lisans Programı Öğrencileri (2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından Önceki Yarıyıllarda kaydolan öğrenciler de dahil) Zorunlu ders yükünü tamamlamış (en az

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 4 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM DERGİSİ YAYIN YÖNERGESİ

DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM DERGİSİ YAYIN YÖNERGESİ DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM DERGİSİ YAYIN YÖNERGESİ Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği nin resmi bilimsel yayın organı olan Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Dergisi (Journal

Detaylı

TFM YAZIM, YAYIM VE ATIF KURALLARI 1. Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi (TFM) yılda iki kez yayımlanan uluslararası hakemli bir dergidir. 2.

TFM YAZIM, YAYIM VE ATIF KURALLARI 1. Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi (TFM) yılda iki kez yayımlanan uluslararası hakemli bir dergidir. 2. TFM YAZIM, YAYIM VE ATIF KURALLARI 1. Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi (TFM) yılda iki kez yayımlanan uluslararası hakemli bir dergidir. 2. Dergide Türkçe başta olmak üzere her dilde makaleler

Detaylı

Adı Soyadı: Bölümü: Anabilim Dalı: Bir Önceki Atanma Tarihi: ASGARİ KOŞULLARA UYGUNLUK:

Adı Soyadı: Bölümü: Anabilim Dalı: Bir Önceki Atanma Tarihi: ASGARİ KOŞULLARA UYGUNLUK: Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yardımcı Doçentlik Görev Süresinin Uzatılması ile İlgili Olarak Asgari Koşulların Sağlandığına İlişkin Bildirim Formu Adı Soyadı: Bölümü: Anabilim Dalı: Bir Önceki

Detaylı

SAYIŞTAY DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI. Sayıştay Dergisi Yayın İlkeleri Sayıştay Dergisi Yazım Kuralları

SAYIŞTAY DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI. Sayıştay Dergisi Yayın İlkeleri Sayıştay Dergisi Yazım Kuralları SAYIŞTAY DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI Sayıştay Dergisi Yayın İlkeleri Sayıştay Dergisi Yazım Kuralları SAYIŞTAY DERGİSİ YAYIN İLKELERİ Sayıştay Dergisi üçer aylık dönemler halinde yayımlanan

Detaylı

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır.

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1 GENEL İLKELER Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. Dergide ekonomi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, dış politika, hukuk

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı

DOÇENTLİ K SINAVI BAŞ VURU DOSYASI HAZIRLAMA KILAVUZU

DOÇENTLİ K SINAVI BAŞ VURU DOSYASI HAZIRLAMA KILAVUZU Elektronik ortamda yayınlanan başvuru formuna ÜAK web sitesinden ulaşabilirsiniz. Başvurma dilekçesindeki T.C. Kimlik Numarası bölümüne nüfus cüzdanınızdaki T.C. Kimlik numaranızı yazmanız gerekmektedir.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ISSN 1303-7757 2003/1 Yıl: 2, Cilt: II, Sayı: 3 GAZI UNIVERSITY THE JOURNAL OF CORUM FACULTY OF THEOLOGY ISSN 1303-7757 2003/1 Year: 2, Vol.:II, Issue:

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında olması

Detaylı

BAŞLAMADAN ÖNCE. Telif Hakları

BAŞLAMADAN ÖNCE. Telif Hakları GİRİŞ Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Dergisi, geniş bir kitleye hitap eden, temel olarak havacılık ve sürdürülebilirlik temasını konu edinen disiplinler arası bir dergidir. Bu derginin amacı, sürdürülebilirlik

Detaylı

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL Sağlık bilimlerinde süreli yayınlar bilimsel iletişim ortamlarının yaratılmasında

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Öğrencinin Adı Soyadı Anabilim Dalı Programı Çalıştığı Kurum Ünvanı Yüksek Lisans Tez Başlığı Doktora Tez Başlığı Programa Başlama Tarihi: Programı

Detaylı

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler Derneği 1952 - Türk Kütüphaneciler Derneği Bülteni 1987 - Türk Kütüphaneciliği 1995 - Hakemli 60. yıl - 61. yıl Yılda 4 sayı

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE Sayfa 1 / 5 Tanım Madde 1- Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği nin bilimsel yayın organı olan Türk Otorinolarengoloji Arşivi dergisinin bilimsel yönden yüksek nitelikli olması

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCATEPE TIP DERGİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, İçerik ve Tanımlar

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCATEPE TIP DERGİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, İçerik ve Tanımlar AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCATEPE TIP DERGİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, İçerik ve Tanımlar (1) Bu yönergenin amacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Kanunda öngörülen

Detaylı

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Mehmet Emin Küçük, Umut Al Hacettepe Üniversitesi {mkucuk, umutal}@hacettepe.edu.tr N. Erol Olcay Aksaray Üniversitesi neciperololcay@gmail.com -1 Plan Amaç Yöntem

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER)

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, belirlenen akademik ilkeler ve kriterler ile Dumlupınar Üniversitesi öğretim

Detaylı

TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI. Ġbrahim YILDIRIM

TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI. Ġbrahim YILDIRIM TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI Ġbrahim YILDIRIM GENEL BILGILER Öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak Kuruma karşı sorumludur. Araştırma projesinin

Detaylı

YAZARLARA DUYURU. Değerlendirme. Önerilecek Çalışmalara İlişkin Biçimsel Özellikler. Genel Format. Kapak Sayfası

YAZARLARA DUYURU. Değerlendirme. Önerilecek Çalışmalara İlişkin Biçimsel Özellikler. Genel Format. Kapak Sayfası YAZARLARA DUYURU İşletme Fakültesi Dergisi yılda iki kez yayımlanan hakemli bir dergidir. Dergide işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, Avrupa Birliği siyaseti ve hukuku ve turizm işletmeciliği alanlarında

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ Klinik Psikoloji Dergisi (KPD), Klinik Psikoloji Araştırmaları Derneği'nin resmi süreli yayınıdır. KPD, klinik psikoloji, psikiyatri, nöropsikoloji, bilişsel psikoloji gibi psikolojinin farklı alanlarından

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Bingöl 2013 ÖNSÖZ Enstitümüze bağlı Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin hazırlayacakları lisansüstü

Detaylı

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi Giriş Türk Dermatoloji Yeterlik Belgeleri Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yönergesi doğrultusunda 2009 yılından beri verilmektedir ve yeterlik

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016 2016 1 Akademik Teşvik Ödeneği Sıklıkla Sorulan Sorular 1 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU Burdur, 2016 ÖDEV YAZIM KILAVUZU Genel Düzen 1. Rapor 4 bölümden oluşmalıdır.

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme, çeviri, arşiv belgeleri, nekroloji, kitap eleştirisi ve tanıtımı, sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir yerde,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş ve Temel Etik İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

Dayanak Madde 2. Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 2. Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Stratejik Planı amaç ve hedeflerinde

Detaylı

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün ACCUCOMS Elsevier Kimdir? Çok Köklü Bir Geçmiş 435.135 Galileo nun en son ve en önemli eseri olan, Mekanikle İlgili İki Yeni Bilim Üstüne Konuşmalar

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA ATANMA BAŞVURU KRİTERLERİ 1. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23. maddesinin b fıkrasının 2. bendi uyarınca yapılacak

Detaylı

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri 8.DERS TEKNİ K RAPOR VE ÖDEV YAZIMI Gündem Teknik Rapor Yazımı Nasıl yazılır Hangi bölümler İçerik Ödev yazımı Aslında teknik bir rapor 1 Teknik Rapor Yazımı

Detaylı

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.)

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) 1. Bütün yazılarda 300 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özet mutlaka bulunmalı, özetlerin altına en az 3, en çok 5 kelimeden oluşan

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAP

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAP İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAP BAP BİLGİLENDİRME TOPLANTISININ AMACI Üniversitenin yıllık gelirinin %1 ini ayırarak oluşturduğu fon (bkz. BAP Yönergesi) tarafından desteklenen

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

Akademik Faaliyet Türü. Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler;

Akademik Faaliyet Türü. Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler; Akademik Faaliyet Türü Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler; PROJE 1. Araştırma ve Proje adı altındaki etkinliklerde adı proje olan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ I FEN MÜHENDİSLİK VE SAĞLIK BİLİMLERİ ALANLARI Fen - Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında Bilimsel Yayınlara İlişkin

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI AMAÇ Madde 1. TED Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite'ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN DOKÜMANTASYONUNA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN DOKÜMANTASYONUNA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN DOKÜMANTASYONUNA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI TED ÜNİVERSİTESİ AMAÇ Madde 1. TED Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite'ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir.

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. YAZIM KURALLARI Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisine makale gönderecek olan

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Iğdır Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1301 Spor Bilimleri 131 Koşul No Başvuru Şartları Puan 131 Spor Bilimleri temel alanında başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim

Detaylı

T.C. Plato Meslek Yüksekokulu

T.C. Plato Meslek Yüksekokulu T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Yayın Komisyonu Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ilgili hükümleri uyarınca düzenlenen "Üniversiteler Yayın Yönetmeliği" kapsamında,

Detaylı

Istanbul Commerce University, Journal of Science, 15(30), Fall 2016,

Istanbul Commerce University, Journal of Science, 15(30), Fall 2016, Istanbul Commerce University Journal of Science İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 15(30), Güz 2016 YAYIN KOŞULLARI VE YAZIM KURALLARI İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

DergiPark ve Açık Erişim Yaklaşımları

DergiPark ve Açık Erişim Yaklaşımları DergiPark ve Açık Erişim Yaklaşımları Fatma BAŞAR fatma.basar@tubitak.gov.tr 19-21 2015 / 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Hüseyin AKÇAY Sadık GÜLER Çağrı DEMİR Didem AYDAN Zafer KANBUR Beyza BAŞOĞLU Filiz

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı