Coşkulu Başladı. Nizip te Bahar Şenliği. Sayfa -1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Coşkulu Başladı. Nizip te Bahar Şenliği. Sayfa -1"

Transkript

1 Sayfa -1 Nizip te Bahar Şenliği Coşkulu Başladı Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği, Hacı Mehmet Okan Parkından başlayıp, Atatürk Anıtı önüne kadar devam eden şenlik yürüyüşüyle başladı. Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Çağrı Demiröz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve Nizip halkının katılımıyla coşkulu bir şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Birincisi düzenlenen Bahar Şenliklerine büyük ilgi gösteren esnaf, yürüyüş sırasında Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve yürüyüşe katılanların üzerine gül döktüler. Nizip Kaymakamı ve Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması sonrasında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Halkoyunları gösterilerinin sonrasında, Nizip yerleşkesinde şenliklere devam edildi.

2 Sayfa -2 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliğine Katkıda Bulunanlara Plaket Takdim Edildi, Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde; Mayıs tarihlerinde düzenlenen şenliklerin son gününde Nizip Stadyumunda düzenlenen törenle, kurumsal desteklerinden dolayı şenliklere katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, birincisi düzenlenen şenliklerin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen tüm kuruluşlar ile Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan a teşekkür etti. Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Parlayan Yıldız nin yalnızca merkez kampusten değil, ilçelerden de parladığını görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyerek, bu parıltının yalnızca Gaziantep ten değil, bölgemizden, Ortadoğu dan değil, dünyadan da parladığını görmenin mutluluğu içerisindeyiz şeklinde konuştu. Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ödül töreninde, Nizip te düzenlenen şenliklere katılmaktan dolayı duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, öğrencilerin en büyük sorunlarından birisi olan barınma ihtiyacını çözmek için temelini attıkları yurt inşaatının önümüzdeki öğretim yılının başında tamamlanacağını müjdesini verdi. Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçerekçi ye plaket takdim edilirken; Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı tarafından Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt adına Serpil Gündoğdu ve Nizip Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akın adına İbrahim Sarı ya plaket verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sek- reteri Fuat Özçerekçi ye tarafından katkılarından dolayı Cuma Çınar ve Murat Uygur a plaket verildi. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından ve Kutlay Kızılaslan a, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından da Abdullah Altınbaş a plaket verildi. Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan ve Gazeteci Bülent Çetinel e, Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından da İbrahim Sarı, Barış Akdoğan ve Maruf Marufoğlu na plaket verildi. Nizip Yerleşkesinde gerçekleştirilen törenlerde ise Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından, Adnan Bahçeci, Mehmet Kılıçparlar, Hasan Gümüş, Süleyman Kaya ile Selahattin Koç a plaket takdim edildi.

3 Sayfa -3 Nizip'te Engin Nurşani Konseri Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde Nizip Stadyumunda şenlikler, Kral Deniz ve Engin Nurşani tarafından verilen konserlerle sona erdi. Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, öğretim elamanları, öğrenciler ve Niziplilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, müzikseverler zaman zaman müziğe eşlik ederken, halay çekip, gönüllerince eğlendiler. Sen de gidersen, Adına bir çizik çektim, Aldım elime kalemi, Anmam diyorum, Aşka yandım gibi şarkıları da seslendiren Nurşani, Nizip te birincisi düzenlenen şenliklerde öğrencilerle, Niziplilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, babasının sağlık nedenleriyle şenliklere katılamadığını ve en kısa sürede Niziplilerle birlikte olmak istediğini söyledi. Havai fişeklerin atıldılğı gecenin sonunda, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Engin Nurşani ye Bahar Şenliği anısına plaket ve katılım belgesi verildi.

4 Sayfa -4 Nizip Yerleşkesinde Baran Göç Konseri Nizip Yerleşkesinde Baran Göç tarafından verilen konserde öğrenciler doyasıya eğlendi. Son bir yıl içerisinde 20 den fazla Avrupa Konseri verdiğini söyleyen Baran Göç, Nizip te öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, 15 Mayıs 2011 de Ayrılırmı adlı türkü kasetinin dinleyicilerle buluşacağını müjdesini verdi. Ayrılırmı klibinin televizyonlarda yayınlandığını söyleyen Göç, Albümde yer alan eserlerden 6 tanesi kendi eserim. Türkülerimize sahip çıkalım, kültürel değer- lerimizin yaşatılmasında türküler çok önemli bir yere sahiptir diyerek, türkülerin insanları birleştirdiğini söyledi. Baran Göç tarafından seslendirilen, Ayrılır mı, Ben Her Gece Ağlarım, Dostluklar Yalan Diye adlı eserleriyle zaman zaman türkülere eşlik edip, halay çeken öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Gecenin sonunda; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Baran Göç e Bahar Şenlikleri anısına plaket ve katılım belgesi takdim edildi.

5 Sayfa -5 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Bahar Şenliğinde Öğrenciler Doyasıya Eğlendiler Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği çerçevesinde, Nizip Yerleşkesinde Makarna, baklama yeme ve salça atma yarışmaları düzenlendi. Birbirinden ilginç anların yaşandığı yarışmalarda öğrenciler dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. En kısa sürede 10 adet baklava yeme yarışmasında birinci Emrah Zer, ikinci Yunus Ozan üçüncü Serkan Oğuzcan olurken; 5 tabak makarnayı yeme yarışmasında Ferit Yalman birinci, Mehmet Öztürk ikinci, Fatih Karabulut ise üçüncü oldu. Salça atma yarışmasında da öğrenciler karşısındaki yarışmacılara en fazla salça atmak için yarıştılar. 15 şerli guruplar halinde karşılıklı atılan saçlar sonucunda en az kirlenen Yunus Ozan birinci olurken; ikinci Gamze Atalamış, üçüncü Serhat Ülgen ve Nihal Demir ise dördüncü oldu. Nizip Yerleşkesinde devam eden birbirinden ilginç yarışmaların düzenlendiği şenlikte, öğrenciler ve Nizip halkı doyasıya eğlendiler.

6 Sayfa -6 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Nizip Yerleşkesinde Şenlik Coşkusu Kültür Müdürlüğüne bağlı Müzik topluluğu öğrencileri tarafından Nizip Yerleşkesinde verilen konserde öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrenci guruplarının seslendirdiği eserlerle unutulmaz bir gecenin yaşandığı şenlikte öğrenciler zaman zaman müziğin ritmine kapılarak dans edip, eğlendiler. Nizip Yerleşkesinde birincisi düzenlenen bahar şenliklerinden duydukları memnuniye- ti ifade eden öğrenciler, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ın bu tür aktiviteleri iki günle sınırlamayacaklarını ve zamana yayarak gelenekselleştirecekleri müjdesini aldılar. Şenliklerde doyasıya eğlenen öğrenciler, sosyal, kültürel ve eğitsel bu tür aktivitelerin şenliklerden sonra da zamana yayılarak yapılacak olmasından mutluluk duyduklarını belirttiler.

7 Sayfa -7 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Şenliklerde öğrenciler hem eğlendi hem kazandı Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde Nizip Yerleşkesinde Uzun hava söyleme ses yarışması, SMS atma, ip çekme, web tasarım yarışması gibi birbirinden ilginç yarışmalarla öğrenciler başarılı olabilmek için kıyasıya mücadele ederken gönüllerince eğlendiler. Yöremize özgü uzun, yanık, içli barak türkülerinin söylendiği uzun hava söyleme yarışmasında birinci olan Ömer Faruk Kalkan bir adet bağlama kazanırken; ikinci Mehmet Nedim Çevik ve üçüncü Ümit Baki, Bahar Şenliği katılım sertifikası aldılar. Web tasarım yarışmasında birinci olan Kadriye Semahat Akoğlu 500 GB taşınabilir Hard Disk, ikinci olan Selda Aslan ve üçüncü olan Ziya Uğur 8 GB Flash Bellek kazandılar. Nizip Stadyumunda gerçekleştirilen SMS atma yarışmasında verilen metni doğru, eksiksiz ve en kısa zamanda gönderen Emrah Mutlu bir adet cep telefonu kazanırken; ikinci Cemile Seyhaneyıldızı Vadafone faturasız hat, üçüncü Mehmet Yalçın ise 4GB flash bellek kazandı.

8 Sayfa -8 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Spor Müsabakaları Çekişmeli Geçti Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde Nizip Yerleşkesinde bilek güreşi, voleybol ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi. Yarışmalarla öğrenciler başarılı olabilmek için kıyasıya mücadele ederken hem yarıştılar hemde gönüllerince eğlendiler. Oldukça çekişmeli geçen bilek güreşi yarışmasında Selçuk Karapolat birinci olurken; ikinci Hayri Kırıcı, üçüncü de İbreli Uzun oldu. Masa tenisi turnuvasında bayanlarda birinci Buket Sağlam Deniz, ikinci Yeliz Özburcu, üçüncü de Zeynek Yetiz oldu. Erkekler kategorisinde ise birinci Mustafa Polat, ikinci Yunus Demir, üçüncü de İbrahim Erdem oldu. Voleybol turnuvasın- da, İbrahim Halil Kaya, Murat Derin, Mehmet Kırcı, Özlem Dalan ve İlhami Can dan oluşan takım birinci olurken, Harun Cantekin, Selçuk Karapolat, Mikail Bağcı, Bayram Sürücü ve Samet Satan dan oluşan takım ikinci oldu. Turnuvada, Cemal Koçak, Hüseyin Özler, Tuğçe Güleker, Tahir Erbil ve Zeydan Berkay dan oluşan takım üçüncü oldu.

9 Sayfa -9 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Şair Sıtkı Caney den Şiir Dinletisi Nizip Yerleşkesi Konferans Salonunda; Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği çerçevesinde, Şair Sıtkı Caney tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi. Üniversite gençliğiyle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyleyen Şair Sıtkı Caney, gençlerin hangi eğitimi alırsa alsın mutlaka sanatın bir alanıyla yakından ilinti olmasını çok önemsediğini söyledi. Caney, Sanatın hangi dalı olursa olsun, hayatı, bilimi kavramada çok önemli bir anahtar. Bir genç sanattan kopuk yetişiyorsa tamamen ezber üzerine yetişmiş oluyor. Eğitim sistemimizde ciddi engeller olduğunu düşünüyorum. Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden çok nadir olarak, iyi yazar ya da iyi bir edebiyatçı yetişmektedir. İyi akademisyenler yetişiyor ancak iyi yazar ya da şair yetişmiyor. Bunu da eğitim sistemimizin temelinde edebiyatı sevdirme ya da gerçekleri anlamaya yönelik bir eğitim olmamasına bağlıyorum. Verilen eğitimle daha çok edebiyat tarihçiliği yapılıyor. Öğrencide biraz edebiyat sevgisi varsa da Edebiyat Fakültesine girince o da yok oluyor ifadesinde bulundu. İki tane yayınlanmış iki tane de yayınlanmaya hazır şiir kitabı olduğunu söyleyen Şair Sıtkı Caney, ilk şiirlerini Ulusal Edebiyat Dergisinde 15 yaşında yazmaya başladığını söyledi. Caney, İnsanların çok değişik alışkanlıkları vardır. Kimisi günün değişik saatlerinde ya da fırsat buldukça satranç oynar ya da kara kalem resim çizer, şiir benim için hayatın içinde, doğal akışı içerisinde kendiliğinden gerçekleşen bir olay. Yaşadıklarımız, içimizde birikenler hatta kafamızın içerisinde, belli bir noktadan sonra gelişen olaylar sonucunda oturup şiir yazıyorum şeklinde konuştu. Gençlere kendi değerlerinizi mutlaka tanımaya çalışın diyen Caney, Gençlerimizden, bir dönem tüm dünyaya örnek olmuş, medeniyetimizin temel yapı taşlarını, manilerimizi, türkülerimizi, kilim desenlerimizi yani yerel değerlerimizi iyi öğrenmelerini istiyorum. Yunus Emre yi iyi tanıyın, sanattan kopmayın ve bol bol okuyun ifadesinde bulundu. Şair Sıtkı Caney, Layya adlı şiir kitabından şiirler okuyarak güzel bir müzik ziyafeti sunarken, kendi bestelerinden oluşan türküleri de seslendirdi.

10 Sayfa -10 Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Şair Mehmet Kara İnsanları içinde bulundukları mekan şekillendirir Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği çerçevesinde Şair Mehmet Kara tarafından Nizip Yerleşkesi Konferans Salonunda, Mekan Şair ve Şiir konulu konferans verildi. Konferansa; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ın yanı sıra çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı. Şiirin bir doğa insan ilişkisi olduğunu söyleyen Şair Mehmet Kara, Şair için mekan sadece bulunduğu çevre değil tüm everendir. Şairler, gönülleriyle, tüm benlikleriyle, bağlı oldukları mekânı az bulur ve uzaydan tüm mekânı seyre çıkarlar şeklinde konuştu. Kara, Şairin evrene bakışı sadece kendi göz merceğiyle değil, tüm insanlığın da göz merceğiyle oluşan teleskop gibidir ve uzayın derinliklerini görür, duyar ve yansıtır. Sadece göz değildir aynamız. Rüyalarımız çevreyi içimize aldığımız anlar bütününden oluşur, tıpkı hayallerimiz gibi diye konuştu. Yumun gözünüzü ve düşünün diyen Kara, dünyayı, tüm evreni içinde hissetmenin şiirselliğine dem vurarak, Ömür boyu para biriktirmiş, kafasında ne dost yüzler, ne doğanın güzellikleri ne de bir çiçeğin rengi ve esen bir yelin neler getirip neler götürdüğünü biriktirmeyi akıl edemeyenler derin bir boşluk içinde yüzerler diye konuştu. İnsanları içinde bulundukları mekan şekillendirir diyen Kara, Belli bölgelerin belli karakterde duygu ve düşüncede insanlar oluşturur. Akdeniz ülkelerinin insanları heyecanlı ve duygusalken, kutuplarda, Afrika da yaşayan insanların fiziksel ve duygusal yapıları bulundukları çevre ve iklimsel özelliklere göre daha farklı yapısal özellikler taşır. Bu da farklı coğrafyalardaki şair ve yazarların edebi eserlerine yansır. Buradan yazar ve şairlerin bölgesel özelliklerine göre üsluplarının oluşumuna da etki etmesini beraberinde getirir ifadesinde bulundu. Söyleşinin sonunda Şair Mehmet Kara ya Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan tarafından Bahar Şenlikleri anısına plaket takdim edildi.

11 Sayfa -11 NİZİP TE DOLU DOLU BAHAR ŞENLİĞİ Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Nizip 1. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği Mayıs 2011 tarihlerinde Nizip yerleşkesinde ve Nizip stadyumunda gerçekleştirilecek. Nizip halkıyla her alanda olduğu gibi kültürel ve sosyal alanda da bütünleşen Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elamanları, iki gün sürecek olan şenliklerle bir çok etkinlikte birlikte olacak. Farklı bir anlayışla ve farklı bir konseptle ele aldığımız bu bahar şenliğini geleneksel olarak düzenleyeceğiz. Bulunduğu çevreyle bütünleşmemiş bir eğitim kurumunun bir ayağı eksiktir. Nizip halkının da katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu şenlikte dolu dolu iki günü birlikte geçireceğiz. Şenlik programından da anlaşılacağı üzere iki gün boyunca; söyleşi, film gösterimi, spor müsabakaları, yöresel yarışmalar, dinletiler, konserler gibi daha bir çok etkinliğin bir arada olduğu bir şenlik gerçekleştireceğiz. Bahar Şenliği; 12 Mayıs 2011 Perşembe günü, H.M. Okan Parkı ile Çarşı Cami arasındaki alanda şenlik kortejiyle başlayacaktır. Kampus alanında, makarna ve baklava yeme, uzun hava, sms atma, ip çekme yarışmalarının yanı sıra salça atma gibi bir bi- rinden değişik yarışmalarla renklenecek. Film gösterimlerinin yanı sıra, bilek güreşi, voleybol, masa tenisi gibi aktivitelerle öğrencilerimiz becerilerini sergileyecekler. Yine, Sıtkı Caney ve Mehmet Kara gibi şairler tarafından edebiyat söyleşileri şiirlerle renklenecektir. İki gün boyunca sürecek olan şenlikler boyunca, hem kampus alanında hem de Nizip Stadyumunda birbirinden değerli sanatçılar tarafından konserler düzenlenecektir. Bu kapsamda; MYO Öğrenci Gurubu Konseri ve Baran Göç Konseri Nizip Meslek Yüksekokulu Kampus alanında, yerel sanatçı konserleri, Kral Deniz Konseri ve Engin Nurşani Konseri Nizip Stadyumunda Nizip halkının da katılımıyla gerçekleştirilecektir. Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi nin Nizip ten yansıyan parıltılarının yalnızca Nizip te, Gaziantep te, bölgemizde değil, dünyadan hissedildiğini görmenin mutluluğu ve onuru içerisindeyiz.

12 Sayfa -12 Mustafa Topçuoğlu İtibar, güven ve dürüstlük birşirketin en büyük sermayesidir İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonunda, Hayat Akademisi organizasyonları kapsamında düzenlenen Patronlar ve CEO lar Buluşması na Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu konuşmacı olarak katıldı. Patronlar ve CEO lar Buluşması na, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hiçbir başarı tesadüf değildir şeklinde konuşan Topçuoğlu, Mutlaka detaylar ve çok ciddi çalışmalar sonucunda başarı ortaya çıkmıştır. Aile bağlarının güçlü olması, aile bireylerinin birbirlerine tutkun her konuda birbirini destekleyen birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi aile şirketlerindeki başarının en önemli öğeleridir. Şirkette kurum kültürünün olması çok önemlidir. Bir şirketin, bir kurumun kendine has bir kültürünün olması lazım. Bu çatı altında olan herkesin de o kültürle yaşaması gerekli. Birlik, beraberlik, güçlü ekip ve kesinlikle ekip çalışması başarıyı getiriyor. Eğer siz ekip ruhunu oluşturmazsanız siz isterseniz dünyanın en akıllı insanı olun verimli ve başarılı olmanız mümkün değil şeklinde konuştu. Kurumsallaşamayan şirketlerin belli bir süre sonra verimliliğini, gücünü kaybedeceğini söyleyen Topçuoğlu, Kişilere dayalı başarı değil, kurumun yapısına dayalı bir başarı olmalı. Dünyada tesadüf ederi elde edilen doğru mal doğru mal değildir. Mutlaka bir kalite sisteminin olması ve o kalitenin tesadüfen değil bir sistemle yaratılmış olması çok önemlidir ifadesinde bulundu. Müşteri memnuniyetinin önemine değinen Topçuoğlu, Biz her zaman kurum kültürümüzde çalı- şanlarımıza da, kendimize de şunu söylüyoruz. Yüzde 51 müşterinin yanında olun, yüzde 49 müessesenizin haklarını savunun. İtibar, güven ve dürüstlük iş hayatında bunlar varsa başarının gelmemesi için hiçbir sebep yok. Bunlar kolay elde edilmeyen, uzun sürede oluşan ama bir şirketin en büyük sermayesi. Bugün üretimin bütün kademelerinde argeyi yapamayan firmaların başarılı olma şansı yok. Sadece kopyacı bir yapı ortaya çıkar diye konuştu. Risk almak, mücadele etmek, en ufak ayrıntısına kadar işi takip etmek önemli şeklinde konuşan Topçuoğlu, Sağlığınız ve huzurunuz olmadan hiçbir şeyin değeri yoktur. Negatif in- sanlarla arkadaşlık etmeyin, en az bir tane can dostunuz olsun. İş hayatında güven ve itibar en önemli sermayedir. Detayları görün. Zor günlerinde maddi-manevi insanların yanında olun. Sivil toplum örgütlerinde aktif rol alın. Kibir ve gurur, başarının en büyük düşmanıdır. İngilizceyi ana diliniz gibi öğrenin diye konuştu. Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Mustafa Topçuoğlu nun Üniversitemizde verdiği bu konferanstan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Topcuoğlu na günün anısına hediye takdim etti.

13 Sayfa -13 Evlilikte dürüstlük, sadakat ve sabır en öncelikli ihtiyaçtır Atatürk Kültür Merkezinde, Yazar Fatih Akbaba tarafından İletişim Ailede Başlar; Anne Merhamettir konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı nın yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencinin katıldığı konferansta konuşan Yazar Fatih Akbaba, aile içi iletişimin önemine değindi. Annelerin merhamet dolu olduklarını belirten Akbaba, Her şeyde emeklilik vardır ama anne ve babalıkta emeklilik yoktur. Onlar toprağın altında da üstünde de olsa ana anadır, baba babadır. Bu nedenle Allah ın bize emanet ettiği hanımefendilerden iki tanesi olan annemiz ve eşimiz bizim için çok önemlidir. Herhangi bir kıza elkızı demek kadar kötü bir şey yoktur. Bir gün eşimizde çocuklarımızın annesi olacak. Bu nedenle eşimizin ve annemizin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor şeklinde konuştu. Kimi insanların evliliğe uyum sağlayamadıklarını söyleyen Akbaba, Bizler bazen insanların ailesini, geçmişini, eğitimini çok önemsemeye- biliriz. Kızlar kız arkadaşlarıyla, anneleriyle konuşurlar. Bu konuşulanları babalar hiç duymaz. İş pişer, son anda babanın haberi olur. Bu genelde böyledir. Kıza göre karşısındaki kişi çok yakışıklıdır. Evlendikten sonra olaylar değişir ifadesinde bulundu yılında ülkemizde 100 bin çiftin boşandığına dikkat çeken Akbaba, Boşanan çiftlerin 15 bini evliliklerinin on altıncı yılından sonra boşanmış, ancak 9 bin 8 yüz çifti evliliklerinin birkaç yılını bile tamamlayamamışlar. Evlilik bana göre değil deyip hemen boşanmışlar diye konuştu. Mutlu ve başarılı insanların, güzel ve huzurlu bir aileye sahip olduklarını belirten Akbaba, insanların mutsuzluğunun ise aile içi iletişimsizliği aile içi şiddete dönüştürdüğünü söyledi. Kişilerin sadece eşiyle evlenmediğini aynı zamanda kişinin eğitimi, pozisyonu, geçmişi ve ailesiyle de bütün olduğuna dikkat çeken Akbaba, evliliğin bencilliği kaldırmadığını ifade etti. Akbaba, Evlilikte dürüstlük, sadakat ve sabır en öncelikli ihtiyaçtır. Sağlıklı aile beyinde başlar. Gereksiz ve aşırı kıskançlıkların huzurunuzu, sevginizi ve saygınızı yok etmesine izin vermeyin. Şüphe ve vesvese beynini ele geçirmemelidir. Aile sır gibidir. Asla aranıza kimse gir- memelidir. Kendi ailelerinizi, arkadaşlarınızı ve iş çevrenizi aranıza sokmayın. Paylaşılan ne varsa içeride kalmalıdır. Kimse sizin için ilaç değildir şeklinde konuştu. Konferansın sonunda Yazar Fatih Akbaba ya Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından hediye takdim edildi. Okuma Etkinliği Düzenlendi Güneydoğu Avrupa daki Goethe Enstitüleri, geçmişte yaşanmış çatışmalar hakkında düşünmeyi konu alan Hatırlama Macerası adlı proje kapsamında Okuma Etkinliği düzenledi. Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen okuma etkinliğinde, Figen Uğur un Moderatörlüğünde Türkiye den Yazar Aslı Erdoğan tarafından Saraybosna, Kıbrıs tan Yazar Niki Marangou tarafından ise Lefkoşa adlı hikâye okundu. Hatırlama Macerası projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Çiğdem İkiışık, Geçmişte yaşanmış ya da hala yaşanmakta olan çatışmalar üzerinde düşünmeyi konu alan edebi metinlerin yayımlanması için, katkıda bulunan herkesin kendi kişisel hatırlama cesaretinin gösterilmesi gerekti. Sonuçta, yirmiden fazla yazar ile elliden fazla çevirmen, birlikte iddialı bir maceraya atıldılar. Sonunda da Hatırlama Macerası adlı proje tüm ülkelerin dilindeki tüm metinlere erişimi sağlayacak şekilde düzenlendi. Bu amaçla, tüm edebi metinler ve konuyla ilgili bilgiler on dile çevrildi şeklinde konuştu.

14 Sayfa -14 Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Sertifika Töreni Düzenlendi miz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Atınç Olcay ve çok sayıda kursiyer katıldı. Sertifikaların çalışma hayatında kursiyerlere katkı sağlayacağını ifade eden Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep dünyada çok önemli bir yere sahip. Gerçekten bir vizyon kenti. Bu projenin çok verimli olacağını düşünüyorum. Umarım bu proje sonucunda aldığınız sertifikalar hem çevrenize hem de kendinize önemli değerler katar. Almış olduğunuz bu altın bilezikle çok iyi yerlerde çalışmanızı diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum diye konuştu. Sosyal refahın artmasıyla birlikte ülkemizde insanların kalifiye olmayı hedeflediklerini söyleyen İŞKUR İl Mü- Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülmekte olan Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi kapsamında sertifika töreni düzenlendi. Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştirilen sertifika törenine; Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu, Proje Yürütme Kurulu Başkanı ve Üniversitedürü İlyas Bulduk, Eğitim hepimizin sorunu. Özellikle eğitimsizlik, hayatımızın her aşamasında bir problem olduğu gibi mesleki çalışma hayatımızda da sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi nitelikli eleman sıkıntısıdır. Gaziantep te turizm sektörünün gün geçtikçe canlandığını, ileriye gittiğini görmekteyiz. Bu açıdan bu eğitim Gaziantep e, sizlere, ailenize, çevrenize faydalı olacağınıza inanıyorum şeklinde konuştu. Projenin önemine değinen Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu, Proje gerçekten bize heyecan veriyor. Bu kadar pozitif enerjiyi bir araya toplamak, onları bir arada tutmak, onları hayata hazırlamak çok güzel bir şey. Bazı kursiyerlerimizin daha kurs bitmeden iş başı yapmaları bizim için büyük bir mutluluk. Burada çok güzel dostluklarınız oluşmuş, belki de en güzel yanı bu. Emeği geçen herkesi kutluyorum ifadesinde bulundu. Önemli olan şeyin projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğuna dikkat çeken Proje Yürütme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek, Projede hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak turizm sektöründen çok büyük destekler gördük. Aldığınız sertifikalar sadece elinizde kalmayacak. Bunun için düşüncelerimiz var. Dilerim sizlere çok iyi yerlerde çalışma imkanları sağlanır diye konuştu. Projenin başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Atınç Olcay, 60 kursiyerimizle başladığımız projemizi 57 kursiyerimizi tam donanımlı bir şekilde yetiştirerek tamamladık. Biz kursiyerlerimize güveniyoruz. Bütün eğitimlerimizi hiçbir ihmalkarlık gösterme- devamı 15 de

15 14 den devam den büyük bir ciddiyetle gerçekleştirdik. Olması gereken neyse öyle davrandık. Bu nedenle mutluyuz. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının sonrasında, projenin tüm faaliyetlerinin yerine getirilmesinde emeği geçen Genel Sekreteri Er- can Eroğlu na, Proje Yürütme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek e, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Atınç Olcay a, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat ve Yrd. Doç. Dr. Servet Demir e, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım a, Uzman Önder Yazıcı ya ve Mali Uzman Ökkeş Kör e Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından ise Turizm Uygulama Oteli, Anatolian Oteli, Grand Otel, Met Gold Oteli, Ravanda Oteli, Royal Oteli ve Uğur Plaza Oteli yetkililerine teşekkür belgesi ve kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

16 Sayfa -16 Nihat Aytürk tarafından Protokol Yönetimi ve Kuralları Konulu Konferans Gerçekleştirildi Atatürk Kültür Merkezinde, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Öğretim Elemanı Nihat Aytürk tarafından Protokol Yönetimi ve Kuralları konulu iki gün devam eden konferans, Üniversitemiz akademik ve idari personelin yanı sıra Gaziantep il protokolünden çok sayıda katılımla gerçekleştirildi. Resmi yerlerde protokol kurallarının uygulandığını belirten Nihat Aytürk, 1815 yılından itibaren bütün dünyada kurumlar arası, uluslararası ilişkilerin resmi protokol kurallarına göre düzenlendiğini söyledi. Aytürk, Protokol kuralları Gaziantep te de Edirne de de aynıdır. Medine de de aynıdır, Moskova da da aynıdır. Türkiye nin protokolle ilgili 32 mevzuatı vardır. Dünyada protokolü ilk kuran Mete Han dır, sonrasında ise Kanuni Sultan Süleyman dır. Dolayısıyla Türkiye de, Avusturya da, Fransa da, İtalya da, İngiltere de, Rusya da dünyanın her yerinde protokol önemlidir. Protokolün en az olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleridir şeklinde konuştu. Resmi alanda uygulanan, resmi davranış kurallarına protokol denir diye konu- şan Aytürk, Sosyal alanda uygulanan, sosyal davranış kuralları örf, adet, görgü, nezakettir. Resmi alanda köylü Mehmet Efendi de resmi alana gittiği zaman milli eğitim müdürüne, emniyet müdürüne, valiye, üniversiteye geldiği zaman tarlaya gittiği elbiseyle gitmez. Bayramda, düğünde giydiği kıyafetle gider. Ceketini düğmeler, şapkasını çıkarır, kapıyı vurur, başıyla selam verir ve otur denmeden oturmaz. Bu nedenle herkes kamusal alanda kamusal kurallara uymak zorundadır ifadesinde bulundu. Protokol kurallarının amacının kişinin, kurumun ve devletin itibarını korumak olduğuna dikkat çeken Aytürk, Her kurumun, her kişinin itibarı ve şerefi vardır. Kişiler bu itibarı korumakla yükümlüdür. Bir insan yanlış davranışlarıyla itibarını kaybedebilir, ya da doğru davranışla itibarını koruyabilir. Protokol kuralları sadece, yöneticilerin makam odasında, resmi arabalarda, resmi toplantılarda, resmi törenlerde ve resmi davetlerde uygulanır. Yani üniversitenin bahçesinde protokol kuralları uygulanmaz diye konuştu. Aytürk, Protokol her insanın hayatında en az yüzde 34 temsil niteliği, yüzde 33 bilgi ve becerisi, yüzde 33 ise kişiliği oluşur. Fakat bir rektörün, dekanın hayatında temsil niteliği yüzde 60 önemlidir. Bir yere bir odacı gönderirken dahi üstüne başına bakarsınız eğer tıraş olmamışsa, pantolonu ütüsüzse, ayakkabıları çamurluysa göndermekten vazgeçersiniz. Çünkü kurumunuzu mahcup etmek istemezsiniz. Kılık kıyafeti, konuşması düzgün adam seçer öyle gönderirsiniz. Bu nedenle kişinin temsil niteliği bilgisinden, becerisinden, kişiliğinden önce gelir şeklinde konuştu. Bütün dünyada aynı olan protokolün, uluslararası ilkelerinden birincisinin saygı ve nezaket olduğunu vurgulayan Aytürk, protokolde kişiye ya da kuruma hak ettiği ve layık olduğu önemi ve değeri vermenin önemine değindi. Aytürk, Toplantı ve görüşmelerde karşılama ve ağırlamada, imzalarda düzey eşitliği, denklik ve karşılıklılık esastır. Protokolde makam ve unvana saygı önemlidir. Yaş ve cinsiyet ayrımı yoktur. Makam, unvan, rütbe ve kıdem vardır. Makam Türk Bayrağı olan odadır. Eğer odada Türk Bayrağı yoksa orası çalışma odasıdır. Makam odası kurumsal temsil merkezidir. Makam için yapılan hiçbir şey israf değil, itibardır ifadesinde bulundu. Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Öğretim Elemanı Nihat Aytürk e hediye ve çiçek takdim edildi.

17 Sayfa -7 SODES PROJESİ HAYATIN RİTMİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GAPGENÇ FESTİVALİNE KATILDI Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından düzenlenen ve bu yıl Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Özel İdaresi nin desteğiyle Mayıs tarihlerinde 3. Gerçekleştirilen Uluslar arası GAPGENÇ Festivaline; SODES kapsamında desteklenen Üniversitemiz TMDK-Türk Halk Oyunları Bölümü HAYATIN RİTMİ Projesi de katıldı. Proje üyelerinin hazırlamış olduğu ritim topluluğu festivale katılımı ile gençlerden ve halktan beğeni topladı. Proje Koordinatörü, Öğr. Gör. Yılmaz KILINÇ, Proje İdari sorumlusu Turgut Oğuz ve proje vurmalı çalgılar eğitmeni Öğr. Gör. Murat SÖNMEZ festivalin çok renkli geçtiğini, Hayatın Ritmi Topluluğu olarak festivale büyük katkılarının olduklarını, proje üyelerimizin coşkulu sunumları, bizi izleyen Gaziantepliler ve Sayın Valimizin de takdirini toplayarak projemizin tanıtımına da katkı sağladığını söyledi.

18 Sayfa -18 İbrahim Aybar Satış olmadan üretimde olmaz Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından, Atatürk Kültür Merkezinde, Elektrik Motorlu Otomobil Teknolojileri ve Renault konulu konferans düzenlendi. Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Yaşanabilir dünyada herkese sürekli kesintisiz ulaşımın sağlanması gerektiğini belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bu nedenle çevresel konuların eskisinden çok daha önemli olduğunu söyledi. Dünyada ekonominin ulaşımla büyüdüğüne dikkat çeken Aybar, ekonomik büyümenin üçte birinin ulaşımla gerçekleştiğini kaydetti. Aybar, Araçlarda fosil yakıt olan mazot, benzin, doğalgaz ya da lpgden biri kullanıyor. Bu nedenle dışarıya bir salım var. Bu salının getirdiği çevre kirliliğini, küresel ısınmayı ve bir takım çevre felaketlerini görmemiz gerekiyor. Yaşanılır bir dünyayı bulabilmek amaçlı nasıl bir yöntem izlememiz gerektiğini artık bizler algılıyoruz. Sadece bugün için değil gelecek yüzyıllarda da bu dünyanın yaşanılabilir olması gerekli ifadesinde bulundu. Türkiye ye olan katkılarıyla, sağladığı ekonomik katma değerle ve yeniliklerle Gaziantep in önemli bir kent olduğunu vurgulayan Aybar, 2020 yılına geldiğimiz zaman dünyada araç üretimi yıllık 100 milyon olup, satışlarda bu üretime paralel olarak değişecektir. Geçen yıl dünyada 70 milyon araç üretildi, 68 milyon araç satıldı. Bu çok doğal bir süreç. Satış olmadan üretimde olmaz diye konuştu. Gençler sayesinde Türkiye özlem duyduğu ileri teknoloji dünyasının lideri olabilecek bir ülke haline gelecektir şeklinde konuşan İbrahim Aybar, Yeni teknolojileri sizlerle paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyu- yorum. Aslında bu bir proje. Bütün dünya için geçerli ama Türkiye ye dünyanın hemen hemen tamamından önce getirmiş olmakla büyük bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Tabi getirmiş olmak büyük bir iş ama bunu sürdürülebilir kılmak, bunu daima geliştirebilir hale getirmek ve bu teknolojinin gerçek vatanının bu ülke haline gelmesi bizim asıl hedefimiz diye konuştu. Konferansın sonunda konuşmacı Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar a he- diye takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesine biz Parlayan Yıldız diyoruz. Gerçekten yıldız bir markanın yıldız bir ürününü ağırlıyoruz. Üniversitemize geldiğiniz için size çok teşekkür ederim ifadesinde bulundu. Konferansın sonrasında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi önünde, elektrikli motorlu otomobilin tanıtım ve test sürüşü etkinlikleri düzenlendi.

19 Sayfa -19 Gaziantep te Trafik Konulu Panel Düzenlendi ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri ile Trafik Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi çerçevesinde Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde Gaziantep te Trafik konulu panel düzenlendi. Panele; Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Teknolojileri Program Koordinatörü Öğr. Gör. Esin Dedemoğlu Yanık Moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Uğur, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Kalender, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Planlama Şube Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Seda Kördeve ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı / 2. Sınıf Emniyet Müdürü Nevzat İlhan Kayhan konuşmacı olarak katıldı. İnsanların vaktinin büyük çoğunluğunu trafikte geçtiğini vurgulayan Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Teknolojileri Program Koordinatörü Öğr. Gör. Esin Dedemoğlu Yanık, bu konuda insanlara birçok görev düştüğünü kaydetti. Ülkemizde ciddi anlamda bir trafik sorunu olduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı / 2. Sınıf Emniyet Müdürü Nevzat İlhan Kayhan, Ülkemizde motorlu araç sayısı 2005 yılında 11 milyon 146 bin iken, 2011 yılının sonunda bu sayı yüzde 38 artışla 15 milyon 300 bine ulaşmıştır. Denetim kelimesi her zaman korkutucu olmamalı. Çünkü baktığımız zaman denetimlerin sık yapıldığı yıllarda kazaların daha az gerçekleştiğini görebiliriz şeklinde konuştu. Trafiğin üç temel unsurdan oluştuğunu söyleyen Ga- ziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Uğur, Trafikte en önemli unsur insan. Bunu genel olarak canlılar olarak açıklayabiliriz. İkincisi trafik araçları, üçüncüsü ise alt yapı. Trafik bir sistem olarak düşünülürse bu üç temel unsurun birleşiminden oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle trafikte insanın eğitilmesi çok önemlidir. Gerek yaya, gerek yolcu, gerekse sürücü olarak trafikte önemli sorunları insanlar oluşturmaktadır. Yaya olarak birçok sorumluluğa sahibiz ama daha duyarlı davranmamız gerekiyor şeklinde konuştu. Engellilerin trafikte yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Kalender, Ülkemizin yüzde 12.9 u engelli. Yaşam onlar için her gün engellerle dolu. Bizim için yaşam kapının önünde başlıyor. Şehirde engellilerin geçebileceği yerlere otomobil park edilmesi bizim geçişlerimizi zorlaştırıyor. Bu konuda halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz diye konuştu. Gaziantep te raylı sistem ve yaya trafik güvenliği hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Planlama Şube Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Seda Kördeve, Ülkemizde kent için ulaşımın büyük bir bölüm karayolu ile yapılmakta. Bu nedenle ses, hava kirliliği gibi şeylerde ciddi artışlar gözlenmekte. Raylı sistem gerçekten çevreci, ekonomik, hızlı ve güvenli bir ulaşım aracı. Kişilerin özel araçlarından vazgeçip, trafiği olumlu yönde etkilemesi bakımından önemini artırmaktadır ifadesinde bulundu. Panelin sonunda Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından panelistlere hediye takdim edildi.

20 Sayfa -20 Başarının anahtarı doğru Hayat Akademisi Projesi işbirliğiyle düzenlenen 5. Ulusal Kariyer Panayırı etkinlikleri kapsamında, Pragma Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Bayburtluoğlu tarafından Kariyerine Yön Ver konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan ın yanı sıra çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bu tür programların gençleri hayata hazırlama noktasında çok önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Coşkun, Biz sizlerin sadece kendi alanlarınızda değil girişimci, hayatı tanıyan, iletişime açık, iletişim yeteneği artırılmış, estetik, sanat her alanda donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz. Üniversiteler lise gibi yerler değildir. Üniversiteler toplumla etkileşim içersinde olan, öğrencileri hayata hazırlayan yerlerdir. Sizin ortaya farkınızı koymanız gerekiyor. Parlayan Yıldız nden mezun olmanın bir ayrıcalığı olduğunu unutmayın diye konuştu. İnsanların mutlu oldukları işi yapması gerektiğini belirten Pragma Danışmanlık Kurucu iletişimden geçer Ortağı Murat Bayburtluoğlu, öğrencilerin mümkün olduğu kadar erken ve farklı iş kollarında stajlar yapmasının önemine değindi. Bayburtluoğlu, işini sevmeyen bir insanın mutlu olamayacağını vurguladı. Bayburtluoğlu, Kariyerinize her zaman kendiniz yön veremeyebilirsiniz fakat yapabileceğiniz şeyler mutlaka var. Yaptığınız işe kendi işiniz gibi sahip çıkın. Buna işverenleri inandırın. O iş yeri sizin dükkânınız gibi olmalı. Belki başlarda çok kolay gelmeyecektir ama bunu mutlaka yapmalısınız şeklinde konuştu. Günü kurtararak hiçbir yere varamazsınız diye konuşan Bayburtluoğlu, Dışarıda çok acımasız bir iş ortamı var. İşverene ayrıcalığınızı kanıtlayın. Sizi neden seçmeliyim diye bir soru sorduğu zaman tatmin edici cevaplar vermeniz gerekir. Yanınızdaki arkadaşınızdan farklı olduğunuzu hissettirin. Yaptığınız stajlar çok önemli. Ben ne yaparsam daha iyi olurum diye çaba sarf edin. Farkınızı ortaya koyun ifadesinde bulundu. Kişisel gelişim için dünyada olup bitenlerin takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayburtluoğlu, Okul sadece derslere girip, iyi not almak değildir. Okul dışındaki aktiviteleriniz, sosyal etkinlikler işe girmenizde çok önemli. Her zaman samimi olmaya dikkat edin ve kendinize yatırım yapın. Başarının anahtarı doğru iletişimden geçer diye konuştu. Konferansın sonunda Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, Pragma Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Bayburtluoğlu na, Peryön Eğitim Sorumlusu Şükran Balaban tarafından ise Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun a plaket takdim edildi.

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

İMYO da şenlik coşkusu

İMYO da şenlik coşkusu İMYO da şenlik coşkusu Öğrencilerin yıl sonunda stres atmaları ve yaptıkları çalışmaları sergileme imkanı sağlayan 4. Geleneksel Kültür Etkinliği ve Kermesi coşkuyla gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ 15 Mart 2018 Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, 15 Mart Perşembe günü Harran Üniversitesi Ekonomi Kulübünün

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği Bodrum Harvard Özel Eğitim Hizmetlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren sporcular;

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 13/02/2017-58963 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BENU6RZP2* Sayı :18830503-821.06- Konu :Gösteri ve ler İçin Hazırlanan Etkinlik Takvimi Değişikliği

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Mustafa Kemal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 2012-2013 Cemil Meriç Yılı etkinlikleri kapanış töreni Hatay Kültür Merkezi nde geniş

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Yüksekokulumuz Projeleri Ankara da Tanıtıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri nde; Yüksekokulumuzda

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ HU08 e-bülten AĞUSTOS 2017 ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ www.hu.edu.tr HU08 AĞUSTOS 2017 Üniversitemiz'de Kayıtlar Devam Ediyor Hakkari nin Doğa Sporları Rotası Çıkarılıyor Kardeşlik Sınır

Detaylı

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Samandağ Kaymakamlığı, Antakya Belediyesi, üniversitemiz Ziraat Fakültesi nin ve Samandağ

Detaylı

.~ ". EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C.

.~ . EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C. r: ~ c... ~ f ~ ~ \i it " TC Vii '1. GENeLıI( VE ~POR };tl ~AKA"LlG'LP '-?~ T.C. MANAVGAT KAYMAKAMLIGI Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü :....:~.. \J..~ ". EXPO Sayı: 190613431 146 Konu: Gençlik

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

Kökü Mazide Olan Âtiyim

Kökü Mazide Olan Âtiyim Kökü Mazide Olan Âtiyim Yahya Kemal Beyat lı Yılı Açılış Programı Yapıldı Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Yahya Kemal Beyatlı Yılı Açılış Programı Atatürk Konferans

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ sosyal sorumluluk projesi kapsamında HALKLA İLİŞKİLER ve ORGANİZASYON ALANI öğrencilerimiz Sığacık

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-7. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Son Dakika KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN SELVİTOPU: Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye tarafından

Detaylı

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Başiskele'de ''Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Yeri ve Önemi'' çalıştayı düzenledi. Başiskele Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'nin

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr.

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr. DÜZENLEME KOMİTESİ Prof. Dr. Ercan YENİ Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ Gül GEMALMAZ Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY Yrd. Doç. Dr. Nurettin BEŞLİ Öğr. Gör. Hasan KIRMIZI Ahmet YÜZÜBEYAZ Bilimsel sekretarya: Doç.

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ 2016-2017 OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR YARIŞMALARIMIZ Güzel Şiir Okuma Yarışması Şehitler Ölmez Konulu Resim Yarışması Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz (SAS) Konulu Kompozisyon

Detaylı

05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof. Dr. Akhan, Kopyala yapıştır bilgiden uzak durun İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ 21 Mart Down Sendromlular gününde sahne alan özel çocuklar, ilgi ve sevginin gücüyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını kanıtlayarak, bu hayatta biz de varız mesajı

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi tarafından

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta sonunda 2-6.sınıflardaki öğrencilerimizin

Detaylı

44.ULUSAL 18.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

44.ULUSAL 18.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 44.ULUSAL 18.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 16-19 AĞUSTOS 2007 HACIBEKTAŞ I.GÜN 16 AĞUSTOS 2007 (Bir gün önce Saat:16:00 da Atatürk Anıtına çelenk konulacak)

Detaylı

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ SEVGİLİ ÖĞRENCİ- LERİMİZ... Liselerinizden mezun olup Üniversiteye başladığınız şu günler sizler için çok heyecan verici

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

Otizm Farkındalık Ayı Konferansı

Otizm Farkındalık Ayı Konferansı Otizm Farkındalık Ayı Konferansı Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu nda Otizm Farkındalık Ayı çerçevesinde bir konferans düzenlendi. Bu ayın otizm farkındalık ayı olması

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 21.04.2015 26.05.2015 GÖÇ İDARESİ NEZDİNDE YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ ÖZELLİKLE EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ÜYELERİMİZDEN TARAFIMIZA İLETİLEN SORUNLAR

Detaylı

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce EMRAH YAZAR Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi:06.09.1988 Uyruk:TC Cinsiyet:Erkek Askerlik Durumu:Tecilli Yabancı Dil:İngilizce Adres:Yeditepe Mah. Renk Konutları A Blok Kat:1 Daire:102 Şahinbey/Gaziantep

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

İDEALDEN GERÇEĞE: TÜRK DIŞ POLİTİKASI

İDEALDEN GERÇEĞE: TÜRK DIŞ POLİTİKASI İDEALDEN GERÇEĞE: TÜRK DIŞ POLİTİKASI 29-30 NİSAN 2013 KÜRESEL GELİŞİM VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU ERZURUM PROJE ADI: II. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi - İdealden Gerçeğe: Türk Dış Politikası 29-30

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Kasım 2014 KSÜ 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2014-2015 Akademik

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı