Récif. Solar G R O. ısı ve enerji bizim işimiz. tel: info@grouperecif.fr /

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Récif. Solar G R O. ısı ve enerji bizim işimiz. tel: 0 850 677 09 04 email: info@grouperecif.fr / www.grouperecif.fr"

Transkript

1 Récif G R O Solar U PE ısı ve enerji bizim işimiz tel: info@grouperecif.fr /

2 Récif So l a r Güneş Enerjisi Nedir? Güneş enerjisi güneş çekirdeğinde hidrojen çekirdeklerinin birleşmesiyle oluşan füzyon tepkimeleri ile açığa çıkan ışıma enerjisidir. Neden Güneş Enerjisi? Zararlı madde çıkışı yoktur. Tükenmeyen bir enerji kaynağıdır. İşletme ve bakım maliyetleri çok düşüktür. Ülkelerin enerji bağımlılıklarını ortadan kaldırır. Modülerdir. Taşınabilir. İhtiyaç halinde sisteme ilaveler yapılabilir. Yerel çözümlerde bakır kablo kullanımı engellenir ve enerji kayıpları en aza indirgenir. Son kullanıcıların yakınına kuruldukları için iletim ve dağıtım için cihaz gereksinimi azalır; yerel elektrik hizmetinin güvenilirliği artar. YATIRIMINIZ SADECE 5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK ÜSTELİK DEVLET DESTEKLİ. Isı ve Enerji bizim işimiz...

3 Destek 1.Ülkemizde güneş enerjisi yatırımları, 5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun hükümlerine göre yapılır. 2.Yakın dönemde, 2. Yenilenebilir Enerji Kanunu nu (6094 sayılı kanun) hayata geçirerek, temiz enerji konusunda yeni bir adım attık. Bu kanun elektrik enerjisi üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarını, çağın gerekliliklerine göre ele almaktadır. 3.Bir megawatt (MW) a kadar enerji üreten sistemler lisans gerektirmez ve şebekeye direkt bağlanır. 4.Ön müsaade konusu, yatırım ön izinleri ve benzeri konularda, bu kanun hükümlerine göre sizin adınıza tarafımızdan izinler hayata geçirilerek yatırıma başlanır. 5.Yatırım teşvik belgesi; ön izin ve lisanslar alındıktan sonra, 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki hükümlere göre, ilgili birimlere başvuru ile tarafımızdan alınır. 6.Teşvik belgesinde KDV muafiyeti ve gümrük vergisi muafiyeti bulunur. 7.Uygun olduğu takdirde, diğer teşvikler de Group RECIF tarafından tarafınıza sağlanır. 8.Devlet güneş enerjisinden elde edilen enerjiye alım garantisinde bulunur. Üretilen kilowatt/saat başına 13,3 cent $ hakedilir. 9.Yatırım tamamen yerli üretimle karşılanırsa, devlet üretilen enerjiyi kanunda belirtilen II. sayılı listede belirtilen ilave fiyatlarla satın alır. Üretim hattımız bize bu imkanı sağlamaktadır. 10.Devlet, arazi kullanımında güneş enerjisi yatırımcısını destekler. Sizin için en avantajlı destek seçenekleri tarafımızdan sunulur. 11.Güneş enerjisine dayalı üretimin artması için devlet her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Biz de Group RECIF olarak bu imkanları siz değerli güneş enerjisi yatırımcılarının hizmetine sunuyoruz.

4 Récif So l a r kadro profesyonel ekip Group RECIF, güneş endüstrisi alanında uzman ekibi ve profesyonel tecrübesiyle tüm Türkiye de hizmet veren bir kuruluştur. Avrupa genelinde sektörde destek, danışmanlık, tasarım, mühendislik, montaj, kurulum, kalite ve güvenlik alanlarında edindiği 20 yıllık deneyimle yatırımınızı garanti altına alıyoruz. DONANIM ileri teknoloji Group RECIF, fotovoltaj sektöründeki sistemlerin gereği olan her malzemede en ileri teknoloji ürünlerini sizlere sunar; modülden takip sistemine, invertörlerden kuruluma kadar birbiriyle uyumlu tüm donanım, Group RECIF tarafından siz değerli müşterilerimize temin edilmektedir. DENEYİM sektörde 20 yıl 1995 yılından beri güneş sistemleri üzerine üretim, kurulum, planlama, danışmanlık ve proje alanlarında aktif saha çalışmaları yapan Group RECIF, uluslararası proje ekibinde yer alan Avrupa nın en tecrübeli enerji mühendisleri, yatırım ve yasal düzenleme uzmanları ile oldukça deneyimli bir kadroya sahiptir.

5 KENDİ ENERJİNİ BEDAVAYA KENDİN ÜREt. ÖMÜR BOYU! Isı ve Enerji bizim işimiz... Sahibi olduğumuz üretim tesislerimizle, müşterilerimize hiçbir yerde bulamayacakları önemli indirim fırsatları sunmaktayız. Üstelik Fransız teknolojisi ile panellerinizin şekil ve boyutunu siz belirliyorsunuz. Güneş panelleri ile sıfır işletme maliyetiyle elektrik enerjisi üreten sistemlerimizle güneşin doğduğu her yerde elektrik faturası ödemeye ömür boyu son! Üstelik her evi ve her binayı bir elektrik santraline dönüştüren uygulamalarımızla, sürekli sabit kazanç sizi bekliyor. Tüm bunlara ek olarak, sizlere sağlayacağımız hibe ve kredi imkanları ile kurulum maliyetini neredeyse sıfırlıyoruz!

6 RécifSolar Taşınabilir enerji Group RECIF in Fransız mühendisliği taşınabilir ve düşük maliyetli ürünleri ile dünya üzerinde bulunduğunuz her noktada enerji sizinle! Bağ bahçe evi, kır evi, tarla evi, dağ, yayla, orman evi mevcut ve gelecekteki sahipleri; artık ulusal şebekeye ihtiyacınız yok. Süreli veya saatli kaldığınız bu ortamlarda bir insanın taşıyabileceği ağırlık ve boyuttaki paneller, size aklınıza gelmeyecek çözümler sunuyor. Trekking, dağcılık, kampçılık, rafting, bisiklet tutkunları ve işi için kırsalda arazide bulunanlar; artık laptoplarınız ve mobil cihazlarınız her zaman çalışacak, depolanmış enerjiyle geceniz aydınlık olacak.

7 Çölde vaha Tarımsal değeri olmayan veya düşük tarımsal değerli arazi sahiplerine müjdemiz var! Group RECIF ile değersiz topraklar elektrik üreten vahalara dönüşüyor. Proje, mühendislik, finansman, bürokrasi, kurulum, bakım gibi her konuda yükü biz omuzluyoruz. Siz ise on yıllarca yüksek verimlilikli yatırımınızın keyfini çıkarıyorsunuz.

8 Récif So l a r Müstakil Villa /Örnek1 Ev çatısında küçük ölçekli güneş enerjisi tesisi kurulması Lisanssız elektrik üretim mevzuatından yararlanmak isteyen bir kişi, dubleks evinin 125 m 2 lik çatısının yaklaşık 100 m 2 lik kısmına küçük ölçekli güneş enerjisi santrali kurmayı planlar. 1 kw için 7 m 2 ye yaklaşan boyda alan gerektiğinden, 15 kw gücünde fotovoltaik güneş paneli kullanılarak güneş enerjisi tesisi kurulabileceği sonucuna ulaşılır. Tesisin bir gün içinde 7 saat ışınım aldığını düşünürsek, tesiste 7 x 15 kw = 105 kwh elektrik enerjisi üretilebilecektir. Bir gün içinde villanın 15 kwh enerji tükettiği varsayılırsa, bir günde = 90 kwh sisteme ihtiyaç fazlası enerji veriliyor demektir. Buna göre, her 1 kwh güneş enerjisi için ödenen; 13,3 ABD dolar cent destek bedeli ve ek olarak yerli üretim modül ve panel için ödenen 2,1 ABD dolar cent destek bedeli ödemesi üzerinden hesaplayalım: Destekleme bedeli: 13,3 + 2,1 = 15,4 ABD dolar cent Bir günde kazanç: 90 kwh x 0,154 $/kwh = 13,86 $ Bir ayda kazanç: 30 x 13,86 = 415,80 $ Bu villanın ayda, 30 x 15 = 450 kwh elektrik tükettiği bulunur. Bu kişi tesisi kurmasaydı, elektriği abonelik bedeli üzerinden alacaktı. Buna göre 450 x 26 Kuruş = 117 TL enerji bedeli (vergi, fon ve ek bedeller hariç) ödemesi gerekecekti. Sonuç olarak; bu villanın ayda + 415,80 $ ın TL karşılığı kadar destek ödemesi alacağı, - 117,00 TL elektrik faturası ödemekten muaf kaldığı ortaya çıkar. Görüldüğü gibi güneş enerjisi son derece kârlı bir yatırım aracıdır. Üstelik çok düşük bakım maliyeti ile gelecek nesillere miras bırakılır. Hemen arayın, planlarınızı gerçekleştirelim.

9

10 Récif So l a r Çok Katlı Bina /Örnek2 Apartmanın çatısında güneş enerjisi tesisi kurulması Lisanssız elektrik üretim mevzuatından yararlanmak isteyen apartman sakinleri, tüketim bileştirme uygulaması kapsamında içlerinden birini yetkilendirir. Apartman 4x150m 2 = 600m 2 çatı alanına sahip, güneşe bakan yönü 300 m 2 ve dolaylı aydınlanan yerlerle birlikte 350 m 2 çatı alanı fotovoltaik panel uygulamasına uygundur. 1 kw için 7 m 2 yer gerekir, 350 m 2 ye 50 kw gücünde elektrik üretim tesisi kurulur. Bir günde 7 saat ışınım olduğundan, 7x50 kw= 350 kwh elektrik enerjisi üretilir. Bir gün içinde bir evin 7 kw enerji tükettiği varsayıldığında, 16 daireli bir apartmanda bir günde 112 kwh enerji tüketilir. Böylece 350 üretim 112 tüketim; =238 kwh sisteme ihtiyaç fazlası enerji verilmiş demektir. Buna göre, 13,3 ABD dolar cent destek bedeli ve ek olarak yerli üretim modül ve panel için ödenen 2,1 ABD dolar cent destek bedeli ödemesi üzerinden hesaplayalım: Destekleme bedeli: 13,3 + 2,1 = 15,4 ABD dolar cent Bir günde kazanç: 238 kwh x 0,154 $/kwh = 36,65 $ Bir ayda kazanç: 30 x 36,65 = $ Bu binanın ayda, 30 x 112 = 3360 kwh elektrik tükettiği bulunur. Bu bina tesisi kurmasaydı, elektriği abonelik bedeli üzerinden alacaktı. Buna göre bina sakinlerinin toplamda 3360 x 26 Kuruş = 873,60 TL enerji bedeli (vergi, fon ve ek bedeller hariç) ödemesi gerekecekti. Sonuç olarak; bu binanın ayda $ ın TL karşılığı kadar destek ödemesi alacağı, - 873,60 TL elektrik faturası ödemekten muaf kaldığı ortaya çıkar. Görüldüğü gibi güneş enerjisi son derece kârlı bir yatırım aracıdır. Üstelik çok düşük bakım maliyeti ile gelecek nesillere miras bırakılır. Hemen arayın, planlarınızı gerçekleştirelim.

11

12 Récif So l a r İDARİ DANIŞMANLIK Bürokrasinin sizi yormasına ve zaman kayıplarına izin vermeden tüm evrak işi yükünü sizin adınıza biz üstleniyoruz. MALİ DANIŞMANLIK Yatırımınızın sizin için en kârlı hale gelebilmesi için şüphesiz ki en önemli aşamalardan biri kurulum sermayesinin aşağı çekilmesidir. TEKNİK DANIŞMANLIK Üstün tecrübemiz ve bilgi birikimimiz ile teknik her türlü sorunu çözüyor, sizi aydınlatıyor ve projeyi gerçekleştiriyoruz.

13 KapSAMLI DANIŞMANLIK DESTEĞİMİZ ile tüm yük bizde! MİMARLARIMIZA ÖZEL Mimari tasarımınıza özel, her boyut ve her şekilde panel üretim kapasitemiz ile projenizi destekliyoruz. SİSTEM KURULUMUNUN TÜM AŞAMALARINDA YATIRIMCIMIZIN YANINDAYIZ! Isı ve Enerji bizim işimiz...

14 Récif So l a r DANIŞMANLIK /-> Evler, binalar, çiftçiler, imalatçılar, şirketler, kooperatifler, oteller, fabrikalar, hastaneler, besihaneler, dağ, yayla, orman evleri, doğaseverler, belediyeler; kârlı güneş enerjisi yatırım planı realizasyonunuzun tüm aşamalarında Group RECIF yanınızda. TEKNİK DESTEK /01 Teknik içerikli her türlü konuda müşteri aydınlatılır, tüm soruları cevaplanarak bilgilendirilir. Fizibilite çalışması gerçekleştirilerek, yenilenebilir enerji yatırımı ile gerekli enerji ihtiyacının karşılanmasının rantabl olup olmadığı kontrol edilir. PROJE DESTEĞİ /02 Doğaya dost, yüksek verimlilikli ve yarınların enerji seçeneği olan güneş enerjisi yatırımınızda statik, mekanik, elektrik, topografik, mühendislik projeleriniz, üstün teknik bilgi ve tecrübe donanımlı mühendis ekibimiz ile sizin için tarafımızdan hazırlanır.

15 TEŞVİK DESTEĞİ /03 Devlet yenilenebilir enerji kaynaklarını içeren enerji yatırımlarını, çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla teşvik etmektedir. Hibe veren yerli ve yabancı fonlara, %50 hibe ve mali destek programlarından yararlanmanız için projeleri hazırlamaktayız. KREDİ DESTEĞİ /04 Yenilenebilir Enerji Kredisi 3 yıla kadar ödemesiz dönem olmak üzere toplam 10 yıl vadeye kadar verilebilmektedir. Kredinin üst limiti ise 5 Milyon Euro dur. Group RECIF olarak kredi temininize dair her türlü aşamayı sizin adınıza takip etmekteyiz. İDARİ DESTEK /05 İdari ve bürokratik işlemlerinizde Group RECIF olarak yanınızdayız. Yerel ve merkezi idarelerden gerekli izinlerin ve onayların alınması, TEDAŞ ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ne başvurular talebiniz doğrultusunda tarafımızdan gerçekleştirilir.

16 Récif So l a r Recif Güneş Pili

17

18 Récif So l a r Recif Solar Cadde Lambaları, yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisini kullanır. Solar sokak lambaları, gün içinde güneş enerjisini yakalayan fotovoltaik hücreler içerir. Fotovoltaik hücreler, güneş enerjisini aküde depolanabilen elektrik enerjisine dönüştürür. Gece olduğunda lamba otomatik olarak yanar ve akü içinde daha önce depolanmış olan elektriği kullanır. Gün içinde akü yeniden şarj olur ve süreç her gün tekrarlar.

19 Recif Solar Cadde Aydınlatma Sistemi 150W Solar Panel 12V Akü 50W LED Şarj Denetleyici Tek/Çift Kol ŞARJ denetleyici YAZILIM desteği SİSTEM özellikleri Dört evreli akıllı PWM dijital dimmer sayesinde, kapasite kontrolü çok daha hassastır ve ışık sıcaklık renginin performansı mükemmelleştirilmiştir. Üstün dalga akım kontrolü ve çizgisellik kontrolü sayesinde, LED ışığı azalması önlenir ve LED ömrü uzar. Seramik kapasitor tasarımı, hizmet süresini uzatır. Yazılım Windows ve Linux bilgisayar ve cep telefonu, pad ve diğer akıllı cihazlar ile kullanılabilir. Bulut tabanlı yazılıma internetten giriş yapılır ve cadde lambaları kolaylıkla kullanılır. Fonksiyonlar şunlardır: açma/kapama, kısma, cadde lambasının durumu ve elektrik sarfiyatı, parlaklık vb. Sistem her bir aydınlatmaya ve birbirlerine bağlanmak için düşük güçte çalışan kablosuz bağlantı kullanan denetleyicilere bağlıdır. Bir veya birkaç cadde lambasını aynı anda kontrol edilir. Işığı dinamik şekilde kontrol eder, farklı senaryolar tanımlanabilir. Aydınlatma ve güç dahil tüm bilgiler veritabanına kaydedilir.

20 Récif So l a r Recif Solar Cadde Aydınlatma Sistemi

21

22 Récif So l a r RECIF SOLAR SU POMPASI SİSTEMLERİ Group RECIF saatte onlarca ton suyu tarlanıza taşıyor, üstelik hibe ve kredi desteğiyle. Elektrik olmayan yerde elektriğe, şebekenin olduğu yerde ise elektrik santralinize kavuşuyorsunuz

23 Güneş enerjisi sonsuz ve ücretsizdir. Dünyayı kirletmez. Yeterli yatırımla ülke enerji dışa bağımlılığının önemli kısmı, çok yüksek rantabiliteye sahip güneş enerjisi santralleri ve bina uygulamaları ile karşılanabilir. Ülkemiz yüzölçümünün 200 de birinin güneş panelleriyle kaplanması, tüm elektrik ihtiyacımızın karşılanmasına yeterlidir. Group RECIF olarak bizler geleceğin enerjisini sizler için en uygun koşullarla kapınıza ve arazinize getiriyoruz. Gelin bu çabamıza siz de ortak olun.

24 tel: info@grouperecif.fr /

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği Enerjiye Yönelik Bölgesel Teşvik Uygulamaları Enerji Verimliliği 5. Bölge Teşvikleri Enerjiye Yönelik Genel Teşvik Uygulamaları Yek Destekleme Mekanizması Yerli Ürün Kullanımı Gönüllü Anlaşma Desteği Lisanssız

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ. Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi

FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ. Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi AMAÇ Güneş Enerjisine Dayalı 1000 kw altı Lisanssız Elektrik Üretimi Yapmaya Yönelik Santrallerin Hazırlanmış

Detaylı

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul Şehir Etkinlikleri 2013 Konya 22 Ocak 2013, İstanbul 1 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

ICCI 2016 TÜREB Özel Oturumu Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Ülke Ekonomisine Katkısı

ICCI 2016 TÜREB Özel Oturumu Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Ülke Ekonomisine Katkısı PF ICCI 2016 TÜREB Özel Oturumu Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Ülke Ekonomisine Katkısı 2 Enerji sektörü başarılı bir dönüşüm süreci geçirdi 2001 yılında yürürlüğe giren Elektrik Piyasası Kanunu ile

Detaylı

GES TEKNLOJİLERİ, YÖNETMELİKLER VE UYGULAMADAKİ SIKINTILAR-2

GES TEKNLOJİLERİ, YÖNETMELİKLER VE UYGULAMADAKİ SIKINTILAR-2 GES TEKNLOJİLERİ, YÖNETMELİKLER VE UYGULAMADAKİ SIKINTILAR-2 İÇİNDEKİLER 1. Bizden 2. GES (Güneş Pilleri) Uygulamaları 3. Hareketli GES ler 4. Kışta Bile GES 5. Herkes GES Kurulumu Yapar, Doğrular/Yanlışlar

Detaylı

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Sercan KESKİNEL ELSE Enerji İş Geliştirme Yöneticisi sercankeskinel@elseenerji.com Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde Mevcut Durum, İmkanlar,

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER

ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER KURUMSAL Senerji Mühendislik, 2000 yılında kurulduğu günden bu yana, elektrik ekipman satışı, sistem satışları ve uyguladığı spesifik projelerle elektrik

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ ALİ BÜLENT KAPCI Elektrik-Elektronik Mühendisi ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (YEGM) Muhtelif sektör/alanlarda gelişimin takip

Detaylı

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 1 Enerji de Politika ve Hedefler Vizyon 2023 Hedefleri 10. Kalkınma Planı (2014-2018) TR32 Düzey 2 Bölgesi (Aydın, Denizli,

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul Şehir Etkinlikleri 2013 Konya 22 Ocak 2013, İstanbul 1 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız!

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Ocak 2014 te Durum: Son dönemde PV panel fiyatlarında büyük düşüş:

Detaylı

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT HOŞ GELDİNİZ ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT Tahsin Y. ARMAĞAN 63/65 YTÜ Elektrik Yüksek Mühendisi GİRİŞ (1984 ÖNCESİ) Ülkemizde

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA İçindekiler G.E.S lerle İlgili Yasal Mevzuat Lisanslı GES Avantaj ve Dezavantajları Lisanssız Elektrik Üretimi Lisanssız

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ EKİM, 2018 ANKARA TÜRKİYE DE KOOPERATİFLER Anayasa Madde 171 «Devlet, milli ekonominin yararlarını dikkate

Detaylı

www.hs-sevikenerji.com

www.hs-sevikenerji.com Kendi Elektriğinizi Güneş Enerjisi ile Kendiniz Üretin www.hs-sevikenerji.com www.hs-sevikenerji.com HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri Yenilenebilir Enerji Üretimi Ltd. Şti. HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri, Emmvee

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJENİN ADI SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJE BÜTÇESİ 670.000 TL PROJE FİNANSMANI Gürsu Belediyesi: 170.000 TL (%25 Özkaynak)

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Aralık 2014 Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Program Yapısı Özel Kredi Programı 265M $ lik Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ ler Enerji Verimliliği

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI 1 2 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI Yenilenebilir Enerji Nedir? Doğal süreç içerisinde kendini yenileyebilen enerji kaynaklarına, yenilenebilir

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI Mustafa Orçun ÖZTÜRK mustafaozturk@kosbi.org.tr ÖZET Günümüzde fosil yakıtlarının sonunun gelecek olması maliyetlerinin fazla olması ve

Detaylı

Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi

Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi Tüketildiği Yerde Enerji Üretiminde PV Uygulamalarının Önemi Alper Ozan Keskin Yönetim Kurulu Üyesi 14 Ocak 2011 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı WOW Otel - Istanbul GÜNEŞ ELEKTRİĞİ (FOTOVOLTAİK)

Detaylı

TEMİZ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ KURSU. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Osmanbey Kampüsü, Şanlıurfa

TEMİZ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ KURSU. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Osmanbey Kampüsü, Şanlıurfa TEMİZ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ KURSU Prof. Dr. Hüsamettin BULUT Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Osmanbey Kampüsü, Şanlıurfa KISA ÖZGEÇMİŞ Doç. Dr. Hüsamettin BULUT EĞİTİM

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR --

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR -- YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ Prof. Dr. Zafer DEMİR -- zaferdemir@anadolu.edu.tr Konu Başlıkları 2 Yenilenebilir Enerji Türkiye de Politikası Türkiye de Yenilenebilir Enerji Teşvikleri

Detaylı

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

IGEPP 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI. Kurulacak olan 10 MW Gücündeki ALTOHES Santral Yılda m3 karbon salınımını engelleyecektir.

IGEPP 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI. Kurulacak olan 10 MW Gücündeki ALTOHES Santral Yılda m3 karbon salınımını engelleyecektir. IGEPP INTERNATIONAL GREEN ENERGY Productıon PARTNERSHİP & ULUSLARARASI YEŞİL ENERJİ ÜRETİM ORTAKLIĞI 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI Sizi önemli ve güncel olan, Temiz enerji yatırımına ortak olmaya

Detaylı

Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Ülkemizde 2010-2011 yılı itibari ile çeşitli

Detaylı

Mars Enerji Hakkında

Mars Enerji Hakkında Mars Enerji Hakkında Mars Enerji International Hollanda Üretim Planı ; RES Servis ve kurulumda, Hollanda lı partner Avrupalı yatırımcıları TR ye gelmesinde köprü Üreticiler ile hızlı işbirlikleri Mars

Detaylı

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ UCKSolarPanel? Fotovoltaik(PV), güneş pilleri ya da dizinleri sayesinde ışık kaynağından, çoğu zaman Güneş ten elektrik elde etme yöntemidir. Fotovoltaik, ışığı olduğu gibi elektrik enerjisine dönüştürebilen

Detaylı

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum E P D K Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum Rıza GÜNGÖR Grup Başkanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EİE Toplantı Salonu 21 Mart 2007 E P D K Kojenerasyon Nedir? Isı ve elektrik

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış

Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış Türkiye Elektrik Piyasası na Genel Bir Bakış Gelişmekte olan ülkemizde hızlı nüfus artışı sonucu ortaya çıkan kentleşme ve sanayileşme elektrik enerjisine olan talebin yıllık ortalama 6-9% oranında artması

Detaylı

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir?

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir? ON-GRID Sistem Nedir? Şebekeye bağlı sistemdir. Kullanımınızdan kalan elektriğin satışı demektir. Satış devlete 0,133 ABD$/kWh değerinde yapılacaktır.yerli kullanıma hibeler aşağıdaki gibidir. PV panel

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103 TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103 RES PROJELERİNE İLİŞKİN KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1) TEŞVİKLER 2) İZİNLER 3) ÖLÇÜMLER 4) YENİ BAŞVURULARIN ALINMASI 5) KAPASİTE ARTIŞI 6) BAĞLANTI

Detaylı

Enerji Verimliliği i Paneli

Enerji Verimliliği i Paneli KIBRIS TÜRK T YATIRIM GELĐŞ ĐŞTĐRME AJANSI Enerji Verimliliği i Paneli Ayşe Dönmezer Direktör 18 Ağustos 2009 YAGA One-stop-shop; yatırımcılara yatırım öncesi, süresince ve sonrasında ücretsiz ve gizlilik

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi Türkiye nin EN BÜYÜK Lisanssız Rüzgar Projesi Konular 1. Mars Enerji Firma Profili 2. Garanti İplik RES Projesi

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasası Yapısı, YEK Elektrik Üretimi ve İlgili Mevzuat Mustafa SEZGİN

Türkiye Elektrik Piyasası Yapısı, YEK Elektrik Üretimi ve İlgili Mevzuat Mustafa SEZGİN Türkiye Elektrik Piyasası Yapısı, YEK Elektrik Üretimi ve İlgili Mevzuat Mustafa SEZGİN Strateji ve Sektörel Politikalar Grup Başkanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 18.11.2015 Enerji Piyasası Düzenleme

Detaylı

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama:

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama: ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Z & S Yenilenebilir Enerji Sist. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ortaklar: Zeki KÜÇÜKYARMA, Yönetim / Ekip: Zeki KÜÇÜKYARMA / Genel Müdür Stephan RİNDİSBACKER / Avrupa Temsilcisi Ufuk UĞUR

Detaylı

TÜREB-2013 "Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği" ve Rüzgar Enerjisi. Yalçın KIROĞLU, Başkan

TÜREB-2013 Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği ve Rüzgar Enerjisi. Yalçın KIROĞLU, Başkan TÜREB-2013 "Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği" ve Rüzgar Enerjisi Yalçın KIROĞLU, Başkan 1 Lisanssız Elektrik- TR Dağıtık Elektrik Üretimi - Dağıtılmış Elektrik Üretimi Tüketimin Olduğu Yerde Üretimin

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

Neden Güneş Enerjisi? Güneş Enerjisi Santralleri

Neden Güneş Enerjisi? Güneş Enerjisi Santralleri Neden Güneş Enerjisi? Günümüzde tüketilen enerjinin büyük çoğunluğunu fosil kaynaklar oluşturmaktadır. Bu kaynakların rezervlerinin sınırlı olması, ekosistemin değişimi ile ortaya çıkan küresel ısınma

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ 14 Mayıs 2014, Ankara TEİAŞ Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanlığı Gündem LİSANSSIZ ÜRETİM-Genel

Detaylı

Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu

Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu 01 / 2011 İÇERİK HAKKIMIZDA KISACA RESWELL TAAHHÜT DE MÜKEMMELLİK GÜÇLÜ YANLARIMIZ STRATEJİ TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİ PAZARI

Detaylı

KOCAELİ BÖLGESİ SOKAK AYDINLATMALARINDA LED ARMATÜR KULLANIMININ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE MALİYETİNE ETKİSİ

KOCAELİ BÖLGESİ SOKAK AYDINLATMALARINDA LED ARMATÜR KULLANIMININ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE MALİYETİNE ETKİSİ KOCAELİ BÖLGESİ SOKAK AYDINLATMALARINDA LED ARMATÜR KULLANIMININ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE MALİYETİNE ETKİSİ E. Mustafa YEĞİN 1, M. Zeki BİLGİN 1 1 Kocaeli Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü, Umuttepe

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015 GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ Hangi Üretim Tesisleri Başvuru Yapabilir? Başvuru için Temin Edilmesi Gereken Belgeler Arazi Tipi Projelerde Dikkat

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

TÜRKİYE'DE YENİLENEBİLİR ENERJİ

TÜRKİYE'DE YENİLENEBİLİR ENERJİ TÜRKİYE'DE YENİLENEBİLİR ENERJİ Enerji İşleri Genel Müdürlüğü 18 Haziran 2009, Ankara YEK Potensiyeli Yenilenebilir Enerji Üretimi Yenilenebilir Kurulu Güç Kapasitesi YEK Hedefleri YEK Mevzuatı YEK Teşvik

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı Kodak 1500 Ağıziçi Kamera İdeal sohbet başlatıcısı Her görüntüyü mükemmel bir görüntü haline getirin Gerçek Otomatik Odaklanma İnsan gözü gibi, kameranın patentli Likit lens teknolojisi kamera ile görüntüsü

Detaylı

ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA

ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA DÜNYADA ENERJİ Dünyada artan enerji tüketimi ile alternatif enerji kaynaklarının kullanımında artış eğilimi görülmektedir; Limitli kaynaklar Sanayi üretimindeki

Detaylı

Yenilenebilir Enerjiye Dayalı Elektrik Enerjisinin Sertifikasyonu

Yenilenebilir Enerjiye Dayalı Elektrik Enerjisinin Sertifikasyonu Yenilenebilir Enerjiye Dayalı Elektrik Enerjisinin Sertifikasyonu Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı fyazitas@yegm.gov.tr Türkiye Rüzgar Enerjisi

Detaylı

CERES. Alternatif Enerji Sistemleri (GES)

CERES. Alternatif Enerji Sistemleri (GES) Alternatif Enerji Sistemleri (GES) Biz Kimiz; Ceres Mühendislik Enerji Proje Uygulama Ltd Şti,Antalya merkezli Alternatif enerji sistemleri üzerine projeler geliştiren bir mühendislik firmasıdır. Firmamız,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

Topvex ve SoftCooler Modülü

Topvex ve SoftCooler Modülü Fanlar Klima Santralleri Hava Dağıtım Ürünleri Yangın Güvenliği Klima Hava Perdeleri ve Isıtma Ürünleri Tünel Fanları Topvex ve SoftCooler Modülü Her Zaman Doğru Sıcaklık 2 Topvex with SoftCooler Soluk

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE RÜZGAR ENERJİSİ

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE RÜZGAR ENERJİSİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE RÜZGAR ENERJİSİ MARS ENERJİ www.marsenerji.com İstanbul - Amsterdam Kahramanmaraş Yenilenebilir Enerji Konferansı 29 04 2014 Mars Enerji Hakkında * Mars Enerji International

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 Yerel Birimler: Kalkınma Ajansları 26 Kalkınma Ajansı Temel Görevler Bölgesel Kalkınma Planları hazırlamak Finansal

Detaylı

den NASIL ELEKTRİK ALIRIM?

den NASIL ELEKTRİK ALIRIM? HAKKIMIZDA TÜREL ELEKTRİK, enerji piyasasında uzmanlaşmış ve deneyimli bir grubun parçası olarak perakende ve toptan elektrik satış sektöründe 2014 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Türel Elektrik,

Detaylı

KALYONCU ENERJİ ENERJİ YATIRIMLARINIZIN GÜVENCESİYİZ.. www.kalyoncuenerji.com

KALYONCU ENERJİ ENERJİ YATIRIMLARINIZIN GÜVENCESİYİZ.. www.kalyoncuenerji.com KALYONCU ENERJİ ENERJİ YATIRIMLARINIZIN GÜVENCESİYİZ.. KALYONCU ENERJİ LTD. ŞTİ. KALYONCU Enerji, güneş enerjisi çözümleri konusunda da uzman ve profesyonel çözümler sunmaktadır. Solar enerji sistemlerinde

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 18

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 18 DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 18 Günümüzün dinamik pazar koşullarında işletmeler için rakiplerinden kendilerini farklı konuma getirecek yeni bir hizmet

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL

OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL SUNUM KONULARI YATIRIM VE KARLILIK MEVCUT YASAL ALTYAPI İLGİLİ MADDELER MUHTEMEL UYGULAMALAR UYGULAMALARIN

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 16

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 16 DOKÜMAN NO: PR/10.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 04/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 16 Günümüzün dinamik pazar koşullarında işletmeler için rakiplerinden kendilerini farklı konuma getirecek yeni bir hizmet

Detaylı

ENERJİDE VERİMLİLİK BİZİM İŞİMİZ SİZLERE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ?

ENERJİDE VERİMLİLİK BİZİM İŞİMİZ SİZLERE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ? Şirketimiz, 30 yıllık tecrübesini, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı na bağlı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü nden almış olduğu ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK ŞİRKETİ ve T.C. Bayındırlık

Detaylı

Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı. : Ayfon/Sandıklı

Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı. : Ayfon/Sandıklı Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı Proje Adı Konum : Ceren GES : Ayfon/Sandıklı GES Yatırım Kimdir? 2 GES Yatırım, Türkiye nin yenilenebilir enerji alanında ilklere imza atmasıyla

Detaylı

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ Başvuruların Derlenmesi Başvuruların Değerlendirilmesi Bağlantı

Detaylı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015 Mustafa SALMAN Marketing Manager Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ. Etüt Çalışmaları ve Yasal Durum. Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ. Etüt Çalışmaları ve Yasal Durum. Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. ENERJİ VERİMLİLİĞİ Etüt Çalışmaları ve Yasal Durum Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. Neden Enerji Verimliliği? Fosil kaynaklar görünür gelecekte tükenecek. Alternatif kaynaklar

Detaylı

TESCOM UPS TEST TÜM ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş

TESCOM UPS TEST TÜM ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş KESİNTİSİZ GÜÇ,GÜVENLİ ENERJİ TESCOM UPS TEST TÜM ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş KESİNTİSİZ GÜÇ,GÜVENLİ ENERJİ Sunum İçeriği A) Şirkete Genel Bakış B) Hybrid UPS C) Solar Sulama Sistemi Şirkete Genel

Detaylı

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri 5 Kasım 2015 Ekonomi Bakanlığı 1 Enerji Sektöründe Düzenlenen Teşvik Belgeleri V - 20.06.2012-30.06.2014 Döneminde Düzenlenen Yatırım Teşvik Belgelerinin Kaynaklarına

Detaylı

Türbin modeli : LARUS45. Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat.

Türbin modeli : LARUS45. Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat. TEKNİK BİLGİLER Türbin modeli : LARUS45 Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat. Kule : Bakım ve kurulum eğilmesi yapılabilen, hidrolik piston monte edilebilen, galvanizli çelik kule. Yükseklik

Detaylı

Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı

Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı 29.03.2018 İçindekiler METİN ALANI Uluslararası Enerji Ajansı 2017 Raporu ve Dünya da Solar Pazarı Son Durum Türkiye de Solar Pazarı Son Durum Mevzuat ve Çatı

Detaylı

Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi

Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) EPC (Mühendislik, Satın alma ve İnşaat)

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Antalya 7 Mayıs 2015 Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ

Detaylı

01.09.2014 Pazartesi İzmir Gündemi

01.09.2014 Pazartesi İzmir Gündemi 01.09.2014 Pazartesi İzmir Gündemi İKÇÜ Geleceğin Güneş Enerjisi Teknik Elemanlarını Yetiştirecek En hızlı büyüyen ülkeler arasında olan Türkiye de, petrol ve doğal gaz da dışa bağımlılığı asgariye

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ FİNANSAL ANALİZ VE SİGORTA. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ FİNANSAL ANALİZ VE SİGORTA. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ FİNANSAL ANALİZ VE SİGORTA DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ PROJE MALİYET KALEMLERİ VE GELİRLERİ Yatırım Maliyetleri İşletme Giderleri Gelirler Projelerde Kredi

Detaylı

BU ENERJİ BİZDE VAR!

BU ENERJİ BİZDE VAR! BU ENERJİ BİZDE VAR! BU ENERJİ BİZDE VAR! KAZANCI HOLDİNG BU ENERJİ BİZDE VAR! 80 Lİ YILLARDA JENERATÖR ÜRETİMİNE, 90 LI YILLARDA ENERJİ SANTRALLERİ KURULUMUNA VE ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDI. 2000 LERDE

Detaylı

Elektrik Sektörü 2015 Üçüncü Çeyrek Değerlendirmesi. Yael Taranto TSKB Ekonomik Araştırmalar tarantoy@tskb.com.tr

Elektrik Sektörü 2015 Üçüncü Çeyrek Değerlendirmesi. Yael Taranto TSKB Ekonomik Araştırmalar tarantoy@tskb.com.tr Elektrik Sektörü 2015 Üçüncü Çeyrek Değerlendirmesi Yael Taranto TSKB Ekonomik Araştırmalar tarantoy@tskb.com.tr Ekim 2015 Tüketim Artışı Sanayi Üretiminin Gerisinde Kaldı 2015 in ilk dokuz ayında elektrik

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ A. Naci IŞIKLI EYODER Başkan naci.isikli@gmail.com 11 Aralık 2015 ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve YÖNETİMİ DERNEĞİ (EYODER) Kuruluşu: Mayıs 2010 Amaçlar: Sinerji yaratmak

Detaylı

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Tedbiri TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR 101 SEKTÖRÜ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Et Üreten Tarımsal

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 240 Mio luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ lerde EV ve YE

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI (Piyasa Yapısı ve Yatırım Fırsatları)

TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI (Piyasa Yapısı ve Yatırım Fırsatları) TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI (Piyasa Yapısı ve Yatırım Fırsatları) Elektrik Piyasası Dairesi Başkanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 3 üncü Türkiye Altyapı Finansmanı Konferansı 23 Ekim 2008 - İstanbul Rakamlarla

Detaylı

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan AMAÇ: SEKTÖR OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRMEK! ABONE ÜRÜN VE HİZMET EDAS

Detaylı

Abs tract: Key Words: Onur ERDEM Barbaros BATUR Z. Düriye BİLGE Galip TEMİR

Abs tract: Key Words: Onur ERDEM Barbaros BATUR Z. Düriye BİLGE Galip TEMİR 3galip temir:sablon 20.08.2015 11:11 Page 22 Onur ERDEM Barbaros BATUR Z. Düriye BİLGE Galip TEMİR Bozcaada da Kurulacak Olan Bir Rüzgâr Enerjisi Santralinin Ekonomik Analizi Abs tract: In this study the

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

SAVIOR SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

SAVIOR SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri SAVIOR SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri SAVIOR SOLAR ENERJİ SİSTEMLERİ Savior Otomasyon un temeli, Türk endüstriyel elektronik sektörünün 1980 yılından beri tanıdığı Özdisan A.Ş. 'nin 1999 yılında

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ KULLANIM KİTAPÇIĞI ve Deneyler İÇİNDEKİLER Eğitim Seti Özellikleri 3 Hibrid Şarj Regülatörü Modülü Özellikleri 4 DC-AC İnverter Modülü Özellikleri 5 AKÜ Modülü Özellikleri

Detaylı

Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası

Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası KONU Konu Dünya Bankası Enerji Verimliliği Kredisi AMAÇ Amaç Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde enerji verimliliğini geliştirme amaçlı yapılan yatırımların finansman

Detaylı

ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ

ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ LED li AYDINLATMA NELER KAZANDIRIR? 0212 528 87 72 Teknolojideki gelişmeler LED in aydınlatma ihtiyaçlarımızın karşılanmasında verimli ve güvenilir şekilde kullanılmasına imkan

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir İzmir Kalkınma Ajansı Sunum 7 Ocak 2013, İzmir 1 2 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar.

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar. Tag2Sense lojistik izleme platformu depo ve lojistik sürecini izleyerek, herhangi bir kargonun, paketin veya paletin A noktasından B noktasına ulaşıncaya kadar başından geçen, ürüne zarar verebilecek tüm

Detaylı

Bir Dünya Enerji ÇATI GES

Bir Dünya Enerji ÇATI GES ÇATI GES İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ NEDİR? 1.1 Neden Güneş Enerji Sistemleri? 2. DÜNYADA GES 3. TÜRKİYE DE GES 4. GES ÇÖZÜMLERİ 5. ÇATI ÜZERİ GES 5.1 Çatılarımıza Doğan Güneş 5.2

Detaylı