MOTORLU ARAÇLARLA YOLCU VE EŞYA TAŞINMASI (DENETİM) YASASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MOTORLU ARAÇLARLA YOLCU VE EŞYA TAŞINMASI (DENETİM) YASASI"

Transkript

1 1 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 21 Ağustos, 2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle ilan olunur. MOTORLU ARAÇLARLA YOLCU VE EŞYA TAŞINMASI (DENETİM) YASASI (9/2001, 51/2005 ve 10/2007 Sayılı Yasa değişiklik yasalarıyle değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) İÇ DÜZENİ Madde 1: Kısa İsim. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Madde 2: Madde 3: Tefsir. Amaç. İKİNCİ KISIM İzin Kurulu ve İzin Kurulu Sekreterliğinin Oluşumu, Görev ve Yetkileri. Madde 4: Madde 5: Madde 6: Madde 7: Madde 8: Madde 9: Madde10: Madde11: İzin Kurulunun Oluşumu. İzin Kurulu Başkan ve Üyelerinin Nitelikleri. Üyeliğin Son Bulması. Toplantıda Yöntem. İzin Kurulunun Görev ve Yetkileri. Ödenek. Yıllık Rapor. İzin Kurulu Sekreterliğinin Oluşumu, Görev ve Çalışma Esasları. ÜÇÜNCÜ KISIM Yolcu ve Eşya Taşımacılığına İlişkin Kurallar Madde 12: Madde 13: Madde 14: Madde 15: Madde 16: Madde 17: Madde 18: Madde 19: Yolcu Taşımacılığına İlişkin Kurallar. Taksi ve Dolmuş İşletmeciliğine İlişkin Kurallar. Yolcu Minibüsü ve Yolcu Otobüsü İşletmeciliğine İlişkin Kurallar. Sürücülerde Aranacak Nitelikler. Özel Sözleşmeli Toplu Taşımacılık İzni. Eşya Taşımacılığı İzni. Z Kiralık Motorlu Araç İzni. İzinlerle Başvurularda Kural. DÖRDÜNCÜ KISIM Çeşitli Kurallar Madde 20: İtiraz Kurulu ve İtirazda Yöntem.

2 2 Madde 21: Madde 22: İzinlerin Hile Yoluyla Alınması. Harçlar. BEŞİNCİ KISIM Tüzük Yapma Yetkisi ve Suç ve Cezalar Madde 23: Madde 24: Tüzük Yapma Yetkisi. Suç Ve Cezalar. ALTINCI KISIM Geçici ve Son Kurallar Madde 25: Madde 26: Yürürlükten Kaldırma ve Koruma. Yürütme Yetkisi. Geçici Madde 1: Geçici Madde 2: Bu Yasa Yürürlüğe Girmeden Önce Alınan İzinlerin Bu Yasaya Uygulanması. Devir İşlemlerinde İstisna. Madde 27: Yürürlüğe Giriş. Sayı:50/2000 (9/2001 Sayılı Yasa ile değiştirilmiş şekliyle) MOTORLU ARAÇLARLA YOLCU VE EŞYA TAŞINMASI (DENETİM) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 10/ Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe: Ağır Tip Kamyon, motorunun hacmi cm. küpten veya ağırlığı 2032 kg dan fazla olan veya her iki özelliğe sahip bir motorlu yük aracını anlatır. Bakan, İçişleri ile görevli Bakanı anlatır. Bakanlık, İçişleri ile görevli Bakanlığı anlatır. Dolmuş, özel olmayan ve sola açılan en az iki kapısı bulunan ve altı yolcudan fazla, dokuz yolcudan az yolcu taşıyabilen belli bir güzergâhta düzenli olarak (tarifeli) sefer yapan motorlu bir aracı anlatır. İzin Kurulu, bu Yasanın 4 üncü maddesi ile oluşan komisyonu anlatır.

3 3 10/2007 İzin Kurulu Sekreterliği, bu Yasanın 11 inci maddesi ile oluşan Sekreterliği anlatır. Karma Ağırlık, aracın ağırlığı ile taşıyabileceği yük, alet, yakıt, yolcu ve araçta taşınan öteki her şeyi kapsayan ağırlığı anlatır. Treylerli motorlu araçta, treyler ve treylerin taşıdığı yükün ağırlığını da kapsar. Kamu için kullanılan motorlu araç, kira veya ücret karşılığı yolcu veya eşya taşıma izni olan, (1) Taksi, (2) Yolcu Minibüsü, (3) Yolcu Otobüsü, (4) Kamyonet, (5) Kamyon, ve (6) Ağır tip kamyonu, anlatır. Kamyon, her çeşit eşya veya yük taşımak veya çekmek için kullanılacak şekilde imal veya tanzim edilmiş bir motorlu aracı anlatır. Kamyonet, motorunun hacmi 3000 cm. küpten veya ağırlığı 2032 kg dan fazla olmayan motorlu yük aracını anlatır. Motobisiklet, yardımcı ayak pedalı bulunan veya motorunun hacmi 50 cm. küpten fazla olmayan motorlu iki tekerlekli aracı anlatır. Motosiklet, dörtten az tekerleği olan ve ağırlığı 406 kg. ı geçmeyen motorlu aracı anlatır. Taksi, özel olmayan ve sola açılan en az iki kapısı bulunan ve en çok altı yolcu taşımak için imal veya tanzim edilmiş ve kamu için kullanılan motorlu aracı anlatır. Ancak en fazla kaç yolcu taşıyabileceği, aracın özellikleri dikkate alınarak İzin Kurulu tarafından belirlenir. Yolcu, kira veya ücret karşılığı olsun veya olmasın bir motorlu araç veya onun çektiği bir romörk üzerinde taşınan her şahsı anlatır. Ancak, aracın sürücüsünü kapsamaz. Yolcu Minibüsü, özel olmayan ve oturur vaziyette sekiz yolcudan fazla, yirmi iki yolcudan az yolcu taşıyabilen ve kamu için kullanılan motorlu aracı anlatır. Yolcu otobüsü, özel olmayan ve oturur vaziyette yirmi iki ve daha fazla yolcu taşıyabilen ve kamu için kullanılan motorlu aracı anlatır. Z Kiralık Motorlu Araç, belirli bir süre kiraya verilmek için izin makamı tarafından izinlendirilen; (1) En çok sekiz yolcu taşıyabilen motorlu araç, (2) Arkası açık veya kapalı kamyonet, (3) Cip türü motorlu araç, ve (4) Motobisiklet veya Motosikleti, anlatır. Amaç 3. Bu Yasanın amacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki karayollarında motorlu araçlarla ticari veya iş maksatları için yolcu ve eşya taşımacılığının salim, düzenli ve rekabet ortamına uygun bir şekilde yapılabilmesini sağlamak ve denetlemektir. İKİNCİ KISIM İzin Kurulu ve İzin Kurulu Sekreterliğinin Oluşumu, Görev ve Yetkileri

4 4 İzin Kurulunun Oluşumu 2,9/ / (1) Bakanlar Kurulu, Bu Yasa amaçları doğrultusunda ücret karşılığı taşımacılıkta kullanılacak sefer hatlarının tespiti, taşımacılıkla iştigal edecek şahıslara işletme izni verilmesi ve kullanılacak araçların izinlendirilmesiyle ilgili yapılacak başvuruları değerlendirip karara bağlamak üzere Bakanlar Kurulu tarafından atanacak bir başkan ve aşağıda belirtilen temsilcilerden oluşan bir İzin Kurulu oluşturur: (A) Başbakanlık Temsilcisi, (B) İçişleriyle görevli Bakanlık Temsilcisi, (C) Ulaştırma işleriyle görevli Bakanlık Temsilcisi, (Ç) Maliye işleriyle görevli Bakanlık Temsilcisi, (D) (E) Polis Genel Müdürlüğü Temsilcisi Yolcu ve kiralık araç işletmeciliği ile ilgili tescil edilmiş, biri yolcu taşımacılığı yapan taksicilerden, biri de kiralık araç işletmeciliği yapanlardan oluşan ve en çok üyeye sahip dernek veya birliklerden üç temsilci. (2) İzin Kurulu başkan ve üyeleri bu Yasanın 5 inci maddesinde öngörülen nitelikleri taşıyan kişiler arasından seçilir. Ancak, Başkanın en az beş yıl kamu görevinde çalışan üniversite mezunu olması koşuldur. (3) Başkan ve üyeler, Bakanlar Kurulunun İzin Kurulunu oluşturan kararından başlayarak üç yıl süre ile görev yaparlar. İzin Kurulu Başkan ve 5. İzin Kurulu Başkanı ve üyesi olarak atanacak kişilerde aşağıda öngörülen nitelikler aranır: Üyelerinin (1) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı olmak; Nitelikleri (2) 21 yaşını bitirmiş olmak; 3,9/2001 (3) Bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmamış olmak veya affa uğramış olsalar dahi rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekârlık, irtikâp, ırza geçme, hileli iflas gibi yüz kızartıcı suçlardan dolayı mahkûm olmamış olmak; (4) Erkekler için askerliğini yapmış olmak ve (5) Atanacağı görevi sürekli olarak yapmasına engel olabilecek bedensel bir hastalık veya sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmadığı Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu raporuyla onaylanmış olmak. Üyeliğin 6. (1) İzin Kurulu üyeliği aşağıdaki hallerde son bulur: Son Bulması (A) Üyenin ölümü veya istifa etmesi; (B) Bu Yasanın 5 inci maddesinde öngörülen niteliklerin yitirilmesi; (C) Özürsüz olarak İzin Kurulunun üst üste üç toplantısına veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarıdan bir fazlasına katılmaması ve (Ç) Görev ve yetkilerini kötüye kullandığı gerekçesi ile İçişleri ile görevli Bakanın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınması. (2) Bakanlar Kurulu, boşalan üyelik için bu Yasa kurallarına uygun olarak yeni üye atar.

5 5 (3) Boşalan üyeliğe atanan kimse, yerine atandığı üyenin süresini tamamlar. Toplantılarda 7. (1) İzin Kurulu, üye sayısının salt çoğunluğuyla toplanır. Yöntem (2) Kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde Başkanın ayırt edici oyu vardır. (3) İzin Kurulu, Başkanın direktifi ile İzin Kurulu Sekreteri tarafından toplantıya çağrılır. (4) Başkanın yokluğunda Başkana, Başbakanlık temsilcisi vekâlet eder. (5) İzin Kurulu, çalışmalarında izleyeceği usul ve yöntemi kendisi belirler. İzin Kurulu toplantılarında tutanak tutulur ve alınan kararlarla, koşul konulması halinde konulan koşulların gerekçeleri belirtilir. (6) İzin Kurulu Kararları ilgili kişiye tebliğ edildikten ancak yirmi gün sonra yürürlüğe konur. İzin Kurulunun 8. (1) İzin Kurulunun görev ve yetkileri aşağıdaki gibidir: Görev ve Yetkileri (A) Yolcu Taşıma izni vermek, (B) Eşya Taşıma izni vermek, (C) Z kiralık araç izni vermek. (Ç) Bu Yasa uyarınca verilen diğer görevleri yerine getirmek. 10/2007 (2) (A) İzin Kurulu yukarıdaki (1) inci fıkrada belirtilen görev ve yetkilerini yerine getirirken aşağıda belirtilen mercilerden yazılı görüş almak zorundadır. (a) İlgili Kaymakamlık, (b) Polis Genel Müdürlüğü, (c) İlgili Belediye ve (ç) Sosyal Hizmetler Dairesi. (B) Yukarıdaki (A) bendinde belirtilen merciler için yazılı görüş gönderme süresi 60 (altmış) gündür. Bu süre içinde yazılı görüş bildirilmemesi halinde İzin Kurulu karar alabilir. Ödenek 9. İzin Kurulu Başkan ve Üyelerine Bakanlar Kurulunca saptanan kıstaslar çerçevesinde bir ücret verilir. Yıllık Rapor 10. İzin Kurulu, her yılsonu, çalışmaları hakkında bir rapor düzenleyerek 31 Mart tarihinden geç olmamak kaydıyla Bakanlar Kuruluna sunulmak üzere, Bakanlığa sunar. İzin Kurulu Sekreterliğinin Oluşumu, Görev ve Çalışma Esasları 57/ / / / / / /1994 4/ / / (1) İzin Kurulu Sekreterliği, Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri Yasasında İzin Makamı Sekreteri olarak kadrosu bulunan ve bu Yasada İzin Kurulu Sekreteri diye anılan bir sekreter ve Bakanlar Kurulunca daireler arası nakledilebilen yeterli görülecek sayıda personelden oluşur.

6 6 (2) İzin Kurulu Sekreteri, İzin Kurulu Sekreterliğine yapılan müracaatları kabul eder. Bu müracaatlarla ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarını yönlendirir ve hazırlayacağı dosyaları, geliş ve tarih sırasına göre düzenleyerek, raporları ile birlikte izin kurulu gündemine getirir. İzin Kurulu toplantılarına katılır veya makul bir mazereti olması halinde kendinden sonra gelen en kıdemli idare memurunun toplantıya katılmasını sağlar. İzin Kurulunun tutanaklarını tutar veya tutulmasını sağlar. İzin Kurulunun verdiği kararları uygular ve bu karaları ilgili makam veya kişilere tebliğ eder. Kurulun toplantı sonuçları ile ilgili olarak vereceği görevleri yapar. İzin Kurulu Sekreterliğinin muhasebesi ile kayıtlarını muhafaza eder. Kamu için kullanılan motorlu araç sahipleri arasında doğacak olan ihtilafların Yasa ve mevcut İzin Kurulu kararlarına dayanarak çözümlenmesine yardımcı olur. Çözülmeyen ihtilafları İzin Kurulu gündemine getirir. Kendisi veya görevlendireceği personel, Kamu için kullanılan motorlu araçları periyodik bir şekilde denetler. Bu Yasa uyarınca çıkarılacak Tüzüklere ve İşletme İznine aykırı hareket eden kişiler veya işletmelerle ilgili bir rapor hazırlar ve tavsiyeleri ile birlikte İzin Kuruluna sunar. (3) İzin Kurulunun her türlü yazışma ve kayıtlarını dosyalayıp muhafaza eder. (4) İzin Kurulu tarafından istenmesi halinde istatistikî çalışmalar ve mevkiine uygun başka görevleri yerine getirir. ÜÇÜNCÜ KISIM Yolcu ve Eşya Taşımacılığına İlişkin Kurallar Yolcu Taşımacılığına İlişkin Kurallar 10/ (1) (A) Bu Yasa kuralları gereğince Yolcu Taşıma İzni olmayan veya verilen iznin içerdiği koşullara uymayan hiç kimse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki karayollarında ücretli yolcu taşımacılığı yapamaz. (B) Altı yolcudan fazla yolcu taşımak için imal ve tanzim edilmiş olan özel araçların ücretli veya ücretsiz olarak, yakın akraba dışında yolcu taşımak için herhangi bir kişi tarafından yollarda kullanılması yasaktır; hiç kimse motorlu özel aracının başka bir kimse tarafından bu amaçla kullanılmasına izin veremez. Ancak bu taşıma saatinde, taşımayı makul şekilde yapabilecek yolcu taşıma izninli bir aracın bulunmadığı durumlarda kira veya ücret karşılığı olmadan yolcu taşınabilir. Bu bend amaçları bakımından yakın akraba ; dördüncü dereceye kadar kan ve sıhrî hısımları anlatır. (2) İzin Kurulu, başvuruda bulunan gerçek ve tüzel kişilere, bu Yasanın öngördüğü kıstaslara uymak ve gerekli işlemlerin yapılması koşuluyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki karayollarında taksi,

7 7 dolmuş, yolcu minibüsü veya yolcu otobüsü ile ücretli yolcu taşımacılığı yapabilmesi için yolcu taşımacılığı izni verebilir. Ancak bu Yasa kurallarına bağlı kalmak koşulu ile Z kiralık araba işletmeciliği yapılması taşımacılık izni gerektirmez. (3) (A) Ücretli yolcu taşıma işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler, yapacakları taşımacılığın ve kullanacakları araçların özelliklerine göre aşağıdaki işletme izinlerine başvururlar: (a) Taksi İşletme İzni, (b) Dolmuş İşletme İzni, (c) Yolcu Minibüsü İşletme İzni veya (ç) Yolcu Otobüsü İşletme İzni. (B) Başvuran kişinin ve başvuranın tüzel kişi olması halinde, direktör ve hissedarlarının, affa uğramış olsa dahi rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekârlık irtikâp, ırza geçme, hileli iflas, adam öldürme, herhangi bir uyuşturucu madde satma, kullanma veya taşıma gibi yüz kızartıcı veya trafikle ilgili herhangi bir suçtan dolayı üç aydan fazla mahkûm olmaması koşuldur. (C) Başvuran kişinin tüzel kişi olması halinde başvuru, ortaklar veya hissedarlar tarafından müşterek yapılmış sayılır ve Yolcu Taşıma İzni ortaklar veya hissedarların şahıslarına müştereken verilir. Hissedarların hisselerini devretmesi halinde verilen izin, yıllık süresi sonunda geçersiz sayılır ve yeni hissedarların yeniden izin başvurusunda bulunması zorunlu olur. Bu durumda başvuru tarihindeki tüm koşullar, İzin Kurulu tarafından yeniden değerlendirilir. 10/2007 (4) Yolcu taşımacılığı maksadıyla verilecek izinler, verilen kişiye özeldir ve para karşılığı olsun veya olmasın kiralama, satış veya başka herhangi bir şekilde devredilemez. Ancak izin sahibinin; (A) Vefat etmesi halinde; (B) Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu belgesiyle çalışmaya devam edemeyeceğinin kanıtlanması halinde; (C) (Ç) İlk izin alındığı tarihten sonra yenilenmek suretiyle on yıllık bir süre çalışmışlığı olması halinde; Eşine veya reşit evladına devretmek istemesi halinde kendisi veya yasal temsilcisinin İzin Kuruluna başvurusu üzerine, izinde belirtilen aracı devralanın da aynı yerleşim biriminde ikamet etmesi ve bu maddenin diğer kurallarının yerine getirilmesi koşuluyla taşımacılık iznini devretme hakkı saklıdır. İznini devreden bir kişi, bir daha izin almak için başvuruda bulunamaz. (5) Ücretli yolcu taşımacılığında kullanılacak her araç, taşımacılık işletme izninde belirtilir ve aracın ön ve arka

8 8 plakasında araç kayıt numarasının önüne T harfi eklenmeden işletmede kullanılamaz. (6) Bu Yasa kuralları aksini gerektirmedikçe yolcu taşımacılığı maksadıyla verilecek izinler verildikleri tarihten başlayarak bir yıl süre için geçerlidir ve bu Yasa kuralları altında iptal edilmedikleri veya koşula bağlanmadıkları takdirde bu Yasanın 22 nci maddesinde öngörülen harcın ödenmesi üzerine her yıl yenilenirler. Ancak izin sahibinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığını yitirmesi veya bu maddenin (3) ncü fıkrasının (B) bendinde belirtilen suçların herhangi birisinden son bir yıl içerisinde mahkûm olması halinde izni yenilenmez. (7) Yolcu taşımacılığı maksadıyla verilen herhangi bir izinde, kullanılması onaylanan bir aracın herhangi bir nedenle seferden durması veya işletmeden çekilmesi halinde izin sahibi en geç bir ay içinde İzin Kurulundan duran veya çekilen aracın işletme iznindeki kaydının silinip yerine onaylanacak başka bir aracın kaydını isteyebilir. Bu süre, İzin Kurulunun gerekli gördüğü hallerde, İzin Kurulu tarafından altı aya kadar uzatılabilir. Ancak İşletme izninde belirtilen araç arızalanmış ve sefer yapamayacak durumda ise başka bir sefer hattında çalışan araç, kendi seferini aksatmamak koşulu ile arızalı aracın seferlerini, İzin Kurulu Sekreterliğine yazılı bildirimde bulunarak ve sekreterden onay alınması koşuluyla bir aylık bir süreyi geçmemek kaydıyla yapabilir. (8) Bu Yasa uyarınca çıkarılacak tüzüklere bağlı kalmak koşuluyla İzin Kurulu, yolcu taşıma işletmeciliği için vereceği herhangi bir izne bu Yasanın 14 üncü maddesinin (2) nci fıkrası gereğince dikkate alınması istenen hususlara ilişkin olarak özellikle aşağıdaki hususları sağlamak amacıyla takdir edeceği koşul veya koşulları gerekçesiyle birlikte koyabilir: (A) Taşıma ücretinin aşırı olmaması, (B) Ayni bölgedeki zararlı rekabeti önleyecek şekilde taşıma ücretlerinin saptanması, (C) Bölgelerdeki tekelleşmeyi önleyecek tedbirlerin alınması, (Ç) Yolcular tarafından görülebilecek şekilde kalkış ve varış saatleri, geçilen yerlerin listesi ve ücret tarifelerinin araçta bulundurulması, (D) Kamu yararının gerektirdiği hallerde ödenecek en yüksek taşıma ücretinin izinde saptanması, (E) Yolcuların yalnız belli yerlerden alınması ve yalnız belli yerlere indirilmesi; başka yerlerden yolcu alınmaması, (F) Yolcu beraberi eşyaların azami ağırlığı, ve (G) Halkın güvenliğinin ve rahatlığının sağlanması. (9) İzin Kurulu verdiği herhangi bir yolcu taşımacılığı işletme iznine koyduğu koşulları herhangi bir zaman gerekçelerini izin sahibine tebliğ etmek suretiyle değiştirebilir. 10/2007 (10) Yolcu taşımacılığı için verilen herhangi bir izin, her ne

9 9 sebeple olursa olsun, aracın (A) Bir yıldan fazla bir süre işletmede olmaması veya (B) Üç yıl süreyle seyrüseferi çıkarılmayıp Motorlu Araçlar Mukayyitliğinde kayıttan düşmesi halinde İzin Kurulu kararı ile iptal edilir. Bu şekilde izni iptal edilenler, aynı katagörü ve şartlardaki bir izni yeniden almak için müracaat edemezler. Taksi Ve Dolmuş İşletmeciliği -ne İlişkin Kurallar 13. (1) (A) Taksi ve dolmuş işletmeciliği, Belediye sınırları içerisinde ilgili Belediye ve Belediye sınırları dışında ilgili Kaymakamlıkça belirlenecek taksi veya dolmuş durak yelerinden yürütülür. Bu Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak üç ay süre içerisinde her Belediye ve Kaymakamlık bölgesinde bulunan taksi ve dolmuş durak yerlerini ve her durakta çalışan taksi ve dolmuş izin sahipleriyle kullanılan araçların kayıt numarasını İzin Kuruluna belirtir. (B) İzin Kurulu, ilgili Belediye ve Kaymakamlıktan gelecek öneriler doğrultusunda taksi ve dolmuş durak yerlerinin iptali, değiştirilmesi, duraktan çalışan araç sayısının çoğaltılıp azaltılması, ek durak yeri belirlenmesi konularında karar almaya yetkilidir. Ayrıca yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde anılan konularda ilgili Belediye ve Kaymakamlıkların rapor sunup öneri yapmasını isteyebilir. Bu fıkranın bu bendi altında İzin Kurulunun vereceği kararlar ve koyacağı herhangi bir koşul gerekçesiyle birlikte olur. (2) İzin Kurulu, taksi ve dolmuş işletme izni müracaatlarının sonuçlandırılmasında aşağıdaki hususları dikkate alır ve gerekli gördüğü koşulu koyabilir: (A) (B) (C) (Ç) (D) İlgili bölgenin gereksinimlerinin yeterince karşılanıp karşılanmadığını; İzin Kurulu bu maksatlar bakımından bölgede veya bir bölümünde veya yakınlarında iyi niyetle ve makul olarak yeterli bir süre için taşıma işleri yapmış bulunan kişilerin yapması muhtemel girişimleri de göz önünde tutar. İlgili bölgede taksi ve dolmuş işletmeciliği müracaatının kamu yararı yönünden gerekli olma derecesini; Bu Yasa altında yapılan tüzüklere bağlı kalmak kaydıyla özellikle taşıma ücretlerinin aşırı olmamasını ve kamu yararı yönünden gerekli olması halinde zararlı rekabeti önleyecek şekilde saptanmasını sağlamak amacıyla koşullar konulmasını; Bu şekilde saptanan taşıma ücretleri ve sürücünün resimli, kimliğini belirleyen bilgiler İzin Kurulunun belirleyeceği şekilde aracın içerisinde ve yolcu tarafından görülebilen bir yerde bulundurulur. Başvuran kişinin müracaat tarihinde kendisinin veya birinci derecede akrabalarının veya eşi veya birinci derecede akrabalarının eşinin ismine verilmiş yolcu taşımacılığı işletme izni olup olmamasını. Başvuran kişinin ve başvuranın tüzel kişi olması halinde direktör ve hissedarlarının, affa uğramış olsa dahi rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlık irtikap, ırza geçme, hileli iflas, adam öldürme, herhangi bir uyuşturucu madde

10 10 satma, kullanma veya taşıma gibi yüz kızartıcı veya trafikle ilgili herhangi bir suçtan dolayı üç aydan fazla mahkum olmaması koşuldur. 4,9/2001 (3) Taksi veya dolmuş olarak kullanılacak araçlarda aşağıdaki araç gereç ve özelliklerin bulunması zorunludur: (A) Aracın ön ve arka kısımlarında taksi veya dolmuş olduğunu ve izin gereğince taşıyabileceği azami yolcu sayısını gösteren plakaları olması; (B) Aracın damında görülen bir yerde otuz cm uzunluğunda üzerinde büyük harflerle Taksi veya Dolmuş kelimesi yazılı ve serbest olduğu zaman ışıklandırılacak sarı renkte ve siyah yazılı bir levha olması; (C) Aracın iç ön mahallinde yolcunun görebileceği yerde İzin Kurulu Sekreterliğince teknik özellik ve standartları saptanan ve Bakanlar Kurulunca onaylanarak Resmi Gazete de ve en az üç yerel gazetede yayımlanacağı şekilde, yayımlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde çalışır bir taksimetre bulundurulması, Ancak dolmuş olarak kullanılan araçlarda bu taksimetre aranmaz. (Ç) Aracın, yolcuları kışın sıcak, yazın serin tutacak klima tertibatı olması Anacak bu bent kuralları, 4 Eylül 2000 tarihinden önce izinli olarak kullanılan araçlara uygulanmaz. (D) Aracın yolcu koltukları uygun şekilde döşenmiş yolcunun emniyet ve rahatlıkla yolculuk yapabilmesini sağlayacak bakım ve temizlikte olması ve (E) Taksi ve dolmuş olarak kullanılan veya kullanılacak araçlarda, 1974 Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası ve altında yapılan Tüzük ve Nizamname kuralları uyarınca yollarda kamu maksatları için kullanılmaya uygunluğunu tespit etmek amacıyla yapılacak araç muayenelerinde bu fıkrada zorunlu kılınan özellikler de aranır. 21/ / / /1976 6/ / / / / / / / / / / / / / /2007 (4) Taksi veya dolmuş izni alması veya devir yolu ile taksi veya

11 11 dolmuş izinli bir aracı devralması karara bağlanan her şahsa, taksi veya dolmuş olarak kullnacağı her araç için İzin Kurulu Sekreterliğine kayıt veya devir belgesi almak için başvuracağı tarihdeki aylık asgari ücretin altı katı kadar harç ödenmesiyle izin belgesi verilir. Ancak iznin, izin sahibinin eşine veya reşit evladına intikal etmesi halindebu harç alınmaz. (5) Ücretli yolcu taşımacılığında dolmuş olarak kullanılacak her aracın yapacağı seferin başlayacağı, uğrayacağı ve son ulaşacağı duraklar, Dolmuş İşletme İzninde belirtilir. Dolmuş sürücüleri ve işletmecileri, duraklarda beklemekte olan yolcuların güven içerisinde araca binip araçtan inebilmelerine fırsat verecek şekilde ve gerekli zaman süreci içerisinde aracın öngörülen duraklarda durmasını sağlamakla yükümlüdürler. Yolcu Minibüsü ve Yolcu Otobüsü İşletmeciliği -ne İlişkin Kurallar 14. (1) Bu Yasa amaçları doğrultusunda yolcu minibüsü ve yolcu otobüsü işletilmesi için uygun olabilecek sefer hatları ve hat üzerindeki duraklar İzin Kurulu tarafından saptanır. İzin Kurulu, herhangi bir sefer hattı yolcu minibüsünün veya yolcu otobüsünün geçtiği veya durak yerlerinin bulunduğu Belediye ve Kaymakamlıktan gelecek öneriler doğrultusunda iptali, değiştirilmesi, sefer hattı üzerinde çalışan araç sayısının çoğaltılıp azaltılması, ek sefer hattı veya durak yeri belirlenmesi konularında karar almaya yetkilidir. Ayrıca yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde anılan konularda ilgili belediye veya kaymakamlıkların rapor sunup öneri yapmasını isteyebilir. Bu fıkra altında İzin Kurulunun vereceği kararlar ve koyacağı herhangi bir koşul gerekçesiyle birlikte olur. (2) İzin Kurulu yolcu minibüsü ve yolcu otobüsü işletme İzni müracaatlarının sonuçlandırılmasında aşağıdaki hususları dikkate alır ve gerekli gördüğü koşulu koyabilir: (A) İlgili bölgenin gereksinimlerinin yeterince karşılanıp karşılanmadığını, İzin Kurulu bu maksatlar bakımından bölgede veya bir bölümünde veya yakınlarında iyi niyetle ve makul olarak yeterli bir süre için taşıma işleri yapmış bulunan kişilerin yapması muhtemel girişimleri de göz önünde tutar. (B) İlgili bölgede yolcu minibüsü ve yolcu otobüsü işletmeciliği müracaatının kamu yararı yönünden gerekli olma derecesini, (C) (Ç) (D) Bu Yasa altında yapılan tüzüklere bağlı kalmak kaydıyla özellikle taşıma ücretlerinin aşırı olmamasını ve kamu yararı yönünden gerekli olması halinde zararlı rekabeti önleyecek şekilde saptanmasını sağlamak amacıyla koşullar konulmasını, Bu şekilde saptanan taşıma ücretleri ve sürücünün resimli, kimliğini belirleyen bilgiler İzin Kurulunun belirleyeceği şekilde aracın içerisinde ve yolcu tarafından görülebilen bir yerde bulundurulur. Müracaat eden kişinin müracaat tarihinde kendisinin veya birinci derecede akrabalarının veya eşi veya birinci derecede akrabalarının eşinin ismine verilmiş yolcu taşımacılığı işletme izni olup olmamasını ve Başvuran kişinin ve başvuranın tüzel kişi olması halinde

12 12 direktör ve hissedarlarının, affa uğramış olsa dahi rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekârlık irtikâp, ırza geçme, hileli iflas, adam öldürme, herhangi bir uyuşturucu madde satma, kullanma veya taşıma gibi yüz kızartıcı veya trafikle ilgili herhangi bir suçtan dolayı üç aydan fazla mahkûm olmaması koşuldur. (3) Yolcu minibüsü veya yolcu otobüsü olarak kullanılacak araçlarda aşağıdaki özelliklerin bulunması zorunludur. (A) İşletme izninde öngörülen sefer hattının başladığı ve bittiği yerlerin durakta bekleyen yolcular tarafından kolayca okunabilecek puntolarla aracın ön ve arka kaportasının üst başında yazılmış olması, (B) Yolcu bindirme - indirme kapılarının aracın sol tarafında olması, (C) Tehlikeli durumlarda yolcuların araçtan çıkabilmesini sağlayacak belirgin bir şekilde işaretlenmiş en az bir tehlike çıkışı olması, 5,9/2001 (Ç) Aracın yolcuları kışın sıcak, yazın serin tutacak klima tertibatı olması, Ancak bu bent kuralları, 4 Eylül 2000 tarihinden önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kayıtlı olarak kullanılan araçlara uygulanmaz (D) Aracın yolcu koltukları uygun şekilde döşenmiş yolcunun emniyet ve rahatlıkla yolculuk yapabilmesini sağlayacak bakım ve temizlikte olması, (E) Aracın motor ve eksoz tertibatı sağlıklı ve etkin şekilde çalışır olması ve çevreyi kirletici koku veya duman çıkarmaması (F) Araçta bulunan herhangi bir ses cihazı on db. dan fazla (yüksek) donanımda olmaması, (G) (H) Aracın camlarının kırık veya çatlak olmaması, Aracın içinin yeterince ışıklandırılabilir donanıma sahip olması, 5,9/2001 (I) Aracın sağ tarafında yolcu indirme kapısı bulunması halinde bunun bir kaza veya tehlike anında (manuel) tehlike çıkış kapısı olarak kullanılabilmesinin sağlanması. Bu hususla ilgili kurallar en geç üç ay içerisinde Bakanlıkça hazırlanacak Bakanlar Kurulunca onaylanacak bir tüzükle düzenlenir. (İ) (J) (K) (L) (M) Araçta çalışır vaziyette altı kg. lık kuru kimyevi toz veya CO2 ihtiva eden yangın söndürme cihazı bulunması,, Sağ ve sol yanlarda arka yönü gösteren ayna, aracın içini gösteren ayna bulunması, Çöp sepeti ve yeterince donatılmış ilk yardım dolabı veya çantası bulunması, Aracın uygun havalandırma teçhizatıyla donatılmış olması ve Yolcular tarafından kolayca okunabilecek şekilde üç cm lik puntolarla şoför mahallinin üst tarafına yolcu koltuğu adedi aracın orta kısmında sağ ve sol yanlara SİGARA İÇMEK YASAKTIR ibaresi ve kırmızı harflerle (tehlike çıkışının üst tarafına) tehlike çıkışını

13 13 21/ / / /1976 6/ / / / / / / / / / / / /1997 gösteren yazıların yazılmış olması. (4) Yolcu minibüsü ve yolcu otobüsü olarak kullanılan veya kullanılacak araçlarda 1974 Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası ve altında yapılan Tüzük ve Nizamname kuralları uyarınca yollarda kamu maksatları için kullanılmaya uygunluğunu tespit etmek amacıyla yapılacak muayenelerinde bu fıkrada zorunlu kılınan özellikler de aranır. (5) Ücretli yolcu taşımacılığında yolcu minibüsü veya yolcu otobüsü olarak kullanılacak her aracın başlayacağı, uğrayacağı ve son ulaşacağı duraklar işletme izninde belirtilir. İşletme izinleri aynı zamanda sefer hattının hangi araçlar için kullanılacağını, kalkış ve varış saatlerini, taşınabilecek azami yolcu sayısı ve benzeri konularla ilgili ayrıntılı bilgiyi içerir. Yolcu minibüsü ve yolcu otobüsü sürücüleri ve işletmecileri duraklarda beklemekte olan yolcuların güven içerisinde araca binip araçtan inebilmelerine fırsat verecek şekilde ve gerekli zaman süreci içerisinde aracın öngörülen duraklarda durmasını sağlamakla yükümlüdürler. Sürücülerde Aranacak Nitelikler Özel Sözleşmeli Toplu Taşımacılık İzni 10/ Ücret karşılığı olsun veya olmasın yolcu taşıyan araç sürücülerinde aranacak nitelikler ve uyulması gereken kurallar Bakanlık tarafından önerilip Bakanlar Kurulu tarafından onaylanacak bir tüzükle belirlenir. 16. (1) Ücret karşılığı olsun veya olmasın, yolcu minibüsü araçlarıyla turist grubları gezdirmesi, işçi veya personelin iş yerine ulaştırılması ile her türlü yolcu taşımacılığı, öğrencilerin öğrenim yerine ulaştırılması ve öğrenim yerinden dağıtılması gibi konularda taşımacılık yapacak işletmeciler, İzin Kuruluna başvurup Toplu Taşımacılık İzni alır ve aşağıdaki koşullara uyar: (A) İzlenmesi düşünülen sefer hattının kamuya duyurulması zorunlu değildir. (B) Turist minibüsü veya otobüsü yolcuları, izinde belirtilen şekilde son durağa değin taşınır. (C) Okul ve personel minibüsü veya otobüs yolcuları, okul veya işyerine giderken izinde belirtilen şekilde toplanır ve ayni yere indirilir. Dönüş zamanı tüm yolcular, izinde belirtilen kalkış yerinden veya yerlerinden araca biner ve izinde belirtildiği şekilde son durağa kadar taşınırlar. (Ç) Sefer sırasında sözleşme uyarınca taşınan yolcular arasına başka yolcu alınmaz.

14 14 (D) (E) (F) Aracın ön ve arka dış bölümünde (yüksekliği 15 cm kalınlığı 2 cm) elli metre mesafeden kolayca okunabilecek yerde, turist taşıyacaksa TURİST MİNİBÜSÜ veya TURİST OTOBÜSÜ, öğrenci taşıyacaksa OKUL MİNİBÜSÜ veya OKUL OTOBÜSÜ ve işçi veya personel taşıyacaksa PERSONEL MİNİBÜSÜ veya PERSONEL OTOBÜSÜ ibareleri yazılır. Okul minibüsü veya okul otobüsü olarak kullanılacak araçların 11 yaşından küçük öğrenci taşıması halinde aracın sürücüsüne ilaveten bilhassa küçük yolcuların güvenliğinden sorumlu bir yardımcısı sefer boyunca görevlendirilir. İzin Kurulu, vereceği her toplu taşımacılık iznine yasadan kaynaklanan koşulların yanısıra uygun göreceği koşulları da gerekçesi ile birlikte koyabilir. 10/2007 (2) Toplu taşımacılıkta kullanılacak her araç, toplu taşımacılık izninde belirtilir. 10/2007 (3) Bu Yasanın 12 nci maddesinin (5) inci, (6) ncı, (7) nci, (8) inci, (9) uncu ve 10 uncu fıkraları ile 14 üncü maddesinin (2) nci, (3) üncü ve (4) üncü fıkralarındaki kurallar toplu taşımacılıkta kullanılabilecek araçlar ve izin müracaatları için aynen uuygulanır. Eşya Taşımacılığı İzni 17. (1) Bu Yasa kuralları gereğince işletme izni almayan veya ilgili iznin içerdiği kurallara uymayan kimse, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki karayollarında ücret karşılığı veya araç sahibinin kendi özel ticaret, sanayi, tarım veya başka iş amaçları için eşya taşıyamaz. (2) Kamuya yönelik kira ile veya herhangi bir ücret karşılığı eşya taşımada kullanılacak herhangi bir aracın sahibi İzin Kuruluna başvurup aracı için A Eşya Taşıma İzni almak zorundadır. (3) Kendi özel ticaret, sanayi, tarım veya başlıca iş amaçları için eşya taşımada kullanılabilecek herhangi bir araç için de aracın sahibi, İzin Kuruluna başvurup B eşya taşıma izni almak zorundadır. Ancak karma ağırlığı 2032 kg dan fazla olmayan ve kira veya ücret karşılığı kullanılmayan araçların özel amaçlarla eşya taşıması izin gerektirmez. (4) (5) Bu yasa kurallarına bağlı kalmak koşuluyla A Eşya Taşıma İzniyle kullanılacak araçlar için taşıma ücretleri aşağıda öngörülen kıstaslara uygun olarak İzin Kurulunca saptanır: (A) Taşıma Ücretlerinin aşırı olmaması ve (B) Kamu yararı yönünden kabul edilebilir görülmesi halinde taşıma ücretlerinin zararlı rekabeti önleyecek şekilde belirlenmesi. Yukarıdaki (4) üncü fıkranın (A) ve (B) bentleri kuralları uyarınca belirlenecek taşıma ücretlerine ilişkin tarife örneklerinin İzin Kurulunun belirleyeceği şekilde aracın içerisinde görülebilecek bir yerde bulundurulması koşuldur.

15 15 (6) Kamu için kullanılan motorlu araç, kira veya ücret karşılığı eşya taşımacılığında kullanılacak herhangi bir araç sahibine verilen A Eşya Taşıma İzni belgesinde belirtilir ve başka herhangi bir yasada aksine kural bulunup bulunmadığına bakılmaksızın aracın ön ve arkasına on cm. eninde ve on cm. boyunda beyaz levha üzerine sekiz cm. boyunda siyah A harfi eklenmeden taşımacılıkta kullanılamaz. (7) Kamu için kullanılan motorlu araç, kira veya ücret karşılığı A eşya taşıma izninde belirtilen bir aracın bir başka şahsa devri, eşya taşımacılığı için verilen iznin aracın devredildiği şahsa devredilmesini gerektirmez. (8) İzin Kuruluna B izni için yapılan müracaatlarda araç sahibi aracın kullanılacağı iş sahasını ve işletme veya işletmelerin isimlerini bildirir ve B izninde bu saha ve işletmeler belirtilir ve aracın ön ve arkasına on cm. eninde ve on cm. boyunda beyaz levha üzerine sekiz cm. boyunda siyah B harfi eklenmeden taşımacılıkta kullanılamaz. (9) Özel amaçlı eşya taşımacılığında kullanılan B eşya taşıma izni aracın bir başka şahsa devredilmesiyle sona erer. Devralan şahıs aracı kullanma amacına göre yeniden A veya B izni için başvuruda bulunur. (10) Bu Yasa kuralları aksini gerektirmedikçe, eşya taşımacılığı amacıyla verilen izinler verildikleri tarihten başlayarak bir yıl süre için geçerlidir ve bu Yasa kuralları altında iptal edilmedikleri veya koşula bağlanmadıkları taktirde bu yasanın 22 nci maddesinde belirtilen harcın ödenmesi üzerine her yıl yenilenirler. Z Kiralık Motorlu Araç İzni 10/ (1) İzin Kurulundan bu Yasa kuralları uyarınca gerekli Z Kiralık Motorlu Araç İşletme İzni olmayan veya verilen iznin içerdiği koşullara uymayan gerçek veya tüzel kişiler, herhangi bir motorlu aracı herhangi bir süre için sahibinden başka birisinin ücret karşılığı kullanımına veremezler. 10/2007 (2) İzin Kurulu, başvuruda bulunan gerçek ve tüzel kişilere, bu Yasanın öngördüğü kıstaslara uymak ve gereken işlemleri yapmak koşuluyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki karayollarında kullanılmak üzere ücret karşılığı kiralayabilmek amacıyla Z Kiralık Motorlu Araç İşletme İzni verebilir. 10/2007 (3) Ondan az sayıda araç çalıştıracak gerçek veya tüzel kişilere Z kiralık Motorlu Araç İzni verilmez. 10/2007 (4) Z Kiralık Motorlu Araç İzni verilirken müracaatçının izin miktarı kadar aracı muhafaza edebileceği park yerinin olması, pazarlama için ofisinin olması gibi durumlar İzin Kurulunca gözönüne alınır ve öncelik verilir. 10/2007 (5) İzin Kurulunun vereceği işletme izni belgesinde çalıştırılacak Z Kiralık Motorlu Araçlar belirtilir ve araçlar, ön ve arka plakalarında araç kayıt numarasının önüne Z harfi eklenmeden kullanılamazlar. 10/2007 (6) Z Kiralık Motorlu Araçların kayıt numaraları kırmızı renk zeminli ve siyah yazılı plakalarda olur. 10/2007 (7) Herhangi bir Z Kiralık Motorlu Aracın herhangi bir şekilde

16 16 bir başka şahsa devredilmesi halinde Z Kiralık Motorlu Araç İzin sahibi işletmecisi, onbeş gün içerisinde İzin Kuruluna başvurup aracın kaydının izin belgesinden silinmesini sağlamakla yükümlüdür. İşletmeci aracın devredildiği tarihten altı aylık bir süre içerisinde devredilenin yerine başka bir aracın izin belgesine eklenmesi için başvuruda bulunabilir. Ancak izine yeni eklenecek ve yeni izinlerde belirtilecek araçların sıfır km. olması koşuldur. İzine yeni eklenen ve yeni izinlerde kullanılan araçlar 8 yaşını doldurduğu zaman işletme izni yenilenmez. Böyle bir durumda izin sahibi aracı özele çıkarıp iznini bir yıl içerisinde yeni bir araca aktarmakla mükelleftir. Aksi takdirde bu izin mevcut izin sayısından düşülür. İzinlere Başvurularda Kural 19. Bu Yasa Kuralları uyarınca verilecek izinlere başvuruda bulunacakların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmaları koşuldur. DÖRDÜNCÜ KISIM Çeşitli Kurallar İtiraz Kurulu ve İtirazda Yöntem 20. (1) Bakanlar Kurulu, Bakanın önereceği bir üye, yolcu ve eşya taşımacılığı ile ilgili tescil edilmiş dernek veya birliklerin önereceği bir üye ve Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek en az beş yıl kamu görevinde çalışan üniversite mezunu bir başkan başkanlığında üç üyeden oluşan bir İtiraz Kurulu oluşturur. (2) İzin Kurulunun bu Yasa kuralları uyarınca yapılan bir müracaatı reddetmek kararını veya verilen bir izne koyduğu koşulu haksız bulan ilgili kişi kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten başlayarak yirmi gün içerisinde karar aleyhine gerekçeli bir yazı ile İtiraz Kuruluna başvurarak itiraz edebilir. (3) İtiraz Kurulu, bu Yasanın İzin Kurulu ve İzin Kurulu Sekreterine verdiği tüm yetkileri kullanabilir ve yapılan itirazları değerlendirip İzin Kurulunun verdiği kararı kabul veya reddetme, değiştirme ve ek koşul getirmeye yetkilidir. (4) İtiraz Kurulunun verdiği kararlardan tatmin olmayan itiraz sahibinin Yüksek Mahkemeye başvurma hakkı saklıdır. (5) İtiraz Kurulu Başkan ve Üyelerinde aranan nitelikler ve görevlerinin sona ermesinde bu Yasanın 5 inci ve 6 ncı maddeleri kuralları uygulanır. (6) İtiraz Kurulu, üye tamsayısı ile toplanır ve kararları üye tam sayısının salt çoğunluğuyla alır. (7) İtiraz Kurulu Başkan ve Üyelerine Bakanlar Kurulunun saptayacağı kıstaslar çerçevesinde ücret verilir. İzinlerin Hile Yoluyla Alınması 21. Bu Yasa altında alınan herhangi bir iznin hile veya sahtekârlık veya esasa ilişkin bir hususun saklı tutularak alınması veya gerekenlerden birinin yerine getirilmemesi veya verilen iznin amaca uygun kullanılmaması veya kamu yararı dışında özel maksatlarla kullanılması nedeniyle alınan izin, İzin Kurulu tarafından iptal edilir. Harçlar 22. (1) Bu Yasa Kuralları uyarınca alınan İşletme İzinlerinde belirtilen

17 17 10/2007 her araç için her yıl izin alan tarafından 115 YTL (Yüz On Beş Yeni Türk Lirası) harç izin alındığı veya yenilendiği gün İzin Kurulu Sekreterliğine ödenir. (2) Kaybolan izinler için YTL (Otuz Yeni Türk Lirası) suret ve araştırma harcı ödenir. (3) Yukarıdaki (1) inci fıkra uyarınca verilen izinler bir yıl için verilir ve her yıl yenilenmek zorundadır. Zamanında yenilenmeyen bir işletme izni, harcı ve varsa geçmiş yıl harçları İzin Kurulu Sekreterliğine başvurulduğu tarihte yürürlükte olan harç miktarı üzerinden hesaplanarak tahsil edilmek suretiyle yenilenir. (4) Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete de yayımlayacağı bir Tüzükle her yıl Devlet Planlama Örgütü tarafından saptanan yıllık enflasyon oranını aşmamak koşuluyla bu maddede öngörülen harç miktarını, on katına kadar artırabilir veya indirime tabi tutabilir. BEŞİNCİ KISIM Tüzük Yapma Yetkisi ve Suç ve Cezalar Tüzük Yapma Yetkisi Suç ve Cezalar 2, 51/ (1) Bakanlar Kurulunun, Bakanlıkça hazırlanacak, Bakanlar Kurulunca onaylanacak aşağıda belirtilen konularda Tüzük yapmaya yetkisi vardır. (A) Bu Yasa gereğince izin verilmiş olan her araçta sürücü ve yolcuların davranışlarının düzenlenmesi, (B) Bu Yasa gereğince izin verilmiş olan her araçta yolcu ve yolcuların bagajları ile eşyalarının taşınması, (C) Bu Yasa kurallarının uygulanmasında kullanılması gerekli veya yararlı olacak başvuru, izin, devir gibi forumların, başvuru şekli ve başvuruda verilmesi gereken bilgilerin saptanması, (Ç) İşletme izinli araçlarda sürücülük yapacak kişilerde aranacak niteliklerin belirlenmesi, (D) Bu Yasanın 13 üncü ve 14 üncü maddelerinin (3) üncü fıkralarında belirtilen hususlarda daha ayrıntılı kurallar düzenlenmesi ve (E) Bu Yasanın 16 ncı maddesinin (1) inci fıkrasının (E) bendinde belirtilen kurallar ile ilgili. (2) Bu Yasanın, yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak en geç altı ay içinde Tüzükler yapılıp yürürlüğe konur. 24. (1) Bu Yasanın, 12 nci maddesinin (1) inci ve (4) üncü fıkraları kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya altı aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (2) Bu Yasanın, 13 üncü maddesinin (3) üncü ve (5) inci fıkraları kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler.

18 18 (3) Taksimetresiz araç kullanan veya kullanılmasına izin veren veya aracın taksimetresini gerçek ücreti yansıtmayacak yönde değiştiren veya hile yoluna başvurma amacıyle taksimetrenin doğru çalışmasına müdahale eden veya edilmesine izin veren herhangi bir şahıs bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyeti halinde aylık asgari ücretin üç katına kadar para cezasına veya iki yıla kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir. Bu cezalara ek olarak işletme izinleri de iptal edilebilir. (4) Bu Yasanın 14 üncü maddesinin (3) üncü ve (5) inci fıkra kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olur ve mahkumiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir. (5) Bu Yasanın, 16 ncı maddesinin (1) inci fıkrası kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (6) (A) Bu Yasanın, 17 inci maddesinin (1) inci, (2) nci ve (3) üncü fıkraları kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücretin yarısına kadar para cezasına veya altı aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (B) Bu Yasanın 17 inci maddesinin (5) inci, (6) ncı ve (8) inci fıkraları kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (7) (A) Bu Yasanın, 18 inci maddesinin (1) inci fıkrası kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya altı aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (B) Bu Yasanın, 18 inci maddesinin (5) inci, (6) ncı ve (7) inci fıkraları kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. 10/2007 (8) Bu Yasa uyarınca çıkarılan tüzük kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkûmiyetleri halinde bir aylık asgari ücretin üçte biri kadar para cezasına veya bir aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (9) Mahkemenin, bu madde kurallarınca verilecek para ve hapislik cezalarına ilaveten iznin iptali veya geçici iptali yönünde karar alma yetkisi vardır. (10) Bu madde amaçları bakımından Aylık Asgari Ücret, suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan bir aylık asgari ücret miktarını anlatır. ALTINCI KISIM

19 19 Geçici ve Son Kurallar Yürürlükten Kaldırma ve Koruma 27/1975 4/ / / / /1989 5/1992 7/ /1996 Yürütme Yetkisi Geçici 1. Madde Bu Yasa Yürürlüğe Girmeden Önce Alınan İzinlerin Bu Yasaya Uygulanması Geçici 2. Madde Devir İşlemlerinde İstisna 25. Bu Yasanın, Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası bu Yasa altında yapılan işlemlere halel gelmeksizin yürürlükten kaldırılır. 26. Bu Yasayı, İçişleriyle görevli Bakanlık yürütür. Bu Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce izin alanlar, 14 üncü maddenin (3) üncü fıkrasının (M) bendi kurallarını bir yıl içerisinde, diğer kuralları iki yıl içerisinde bu Yasada öngörülen şekilde yerine getirirler. Bu kuralları yerine getirmedikleri takdirde izinleri iptal edilmiş sayılır. Bu Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yolcu taşımacılığı maksadıyla verilen bir izni devralmak suretiyle isminde tutan kişi izni, İzin Kurulunun onayını almak koşuluyla bu Yasanın 12 inci, 13 üncü ve 14 üncü maddelerinde öngörülen kurallara uymak kaydıyla bir defaya mahsus devredebilir. Geçici 1. Madde İznini Taksitle Satanların İznini Devretmesi 9/2001 Geçici Madde Mevcut Taksi ve Dolmuş İşletme İzinleri 10/2007 Yürürlüğe Esas Yasanın 12 nci maddesinin (4) üncü fıkrası kurallarına bakılmaksızın, 4 Eylül 2000 tarihinden önce herhangi bir taşımacılık iznini, karşılığında para ödemiş olup, devralmaya hak kazanmış kişiler, taşımacılık izninin kendilerine verilmesi için bu Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten otuz gün süre içerisinde izin sahibinin lehlerine akdettiği feragatname ile birlikte İzin Kuruluna müracaat edebilir. Esas Yasanın gerektirdiği diğer koşulları da yerine getirdiği takdirde, müracaatçıya taşımacılık izni verilebilir. 1. Bu (Değişiklik) Yasası ile dolmuş ve taksi tefsirlerinde yapılan düzenlemeler, bu (Değişiklik) Yasasının yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış bulunan taksi ve dolmuş işletme izinlerine uygulanmaz. 27.Bu Yasa Resmi Gazete de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe

20 20 Giriş girer.

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI ÖZEL OLMAYAN ARAÇLARIN VE ARABALARIN NUMARALANDIRILMASINI VE ÖZEL OLMAYAN ARABALARLA İLGİLİ YOLCU TAŞIMA ÜCRETLERİNİN DÜZENLENMESİNİ ÖNGÖREN YASA (10/1983,

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM HİZMETLERİ VERGİSİ YASASI

ÖZEL İLETİŞİM HİZMETLERİ VERGİSİ YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 25 Haziran 2007 tarihli Yetmişdördüncü Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan, Özel İletişim Hizmetleri Vergisi Yasası nın Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14

SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14 SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14 Konu : K Türü Yetki Belgesinin Alımında İndirimli Süre 31.12.2009 Tarihinde Bitiyor. Özü : 11.06.2009 tarih ve 27255 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği

Detaylı

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE 1

Detaylı

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 sayılı Kanun ile; emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI KABUL SINAVI TÜZÜĞÜ

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI KABUL SINAVI TÜZÜĞÜ CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI KABUL SINAVI TÜZÜĞÜ (31.8.2015 R.G.129 EK III A.E.576 Sayılı Tüzük) CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI (41/2014 Sayılı Yasa)

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 141 Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (Resmî Gazele ile yayımı : 6.4.1990 Sayı : 20484) Kanun No. Kabul Tarihi Dış ilişkiler - MADDE 1. Türkiye Büyük Millet

Detaylı

RESTORANLARIN BELGELENDİRİLMESİ, DENETİMİ VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN TÜZÜK

RESTORANLARIN BELGELENDİRİLMESİ, DENETİMİ VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN TÜZÜK RESTORANLARIN BELGELENDİRİLMESİ, DENETİMİ VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN TÜZÜK (13.4.2010 R.G. 60 EK III A.E. 239 Sayılı Tüzük) RESTORANCILAR BİRLİĞİ YASASI (46/2008 Sayılı Yasa) Madde 5 Tahtında Yapılan Tüzük

Detaylı

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED ACCOUNTANTS OF MALATYA. Sayı : 2010/134 Malatya : 02/06/2010

MALATYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED ACCOUNTANTS OF MALATYA. Sayı : 2010/134 Malatya : 02/06/2010 Sayı : 2010/134 : 02/06/2010 TÜRMOB GENEL BAŞKANLIĞINA ANKARA Başbakanlık tarafından hazırlanan ve TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülecek olan GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No:30) 02.05.2008 tarih ve 26864 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 30 Seri No.lu Motorlu

Detaylı

6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK

6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK 6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK İçişleri Bakanlığından: KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE UYGULANAN İDARİ PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 25.12.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28862 ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye Cumhuriyet

Detaylı

Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun

Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun Tarihi:18.06.1992 Sayısı:3816 R.G. Tarihi:03.07.1992 R.G. Sayısı:21273 Kanun Numarası

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu TaşımaUlaşım

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ 9 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29262 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE

Detaylı

GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 3713 GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 7/2/2000 No :2000/186 Dayandığı Kanunun Tarihi : 27/10/1999 No :4458 Yayımlandığı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009 KONU 5838 Sayılı Kanunun 492 Sayılı Harçlar Kanununda Yaptığı Değişikliklere İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı 59 Seri Numaralı Harçlar Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7)

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) 10 Nisan 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26843 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye ile Avrupa Topluluğu

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU Kanun Numarası : 4769 Kabul Tarihi : 29/7/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/8/2002 Sayı : 24834 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI Sayı: KHK/0/00/3/76/2-A/15 17 Aralık, 2015 KKTC Cumhurbaşkanlığı KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı KKTC Başbakanlığı KKTC Bakanlıkları KKTC Müstakil Daire Başkanlıklar

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü,

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü, 27 Haziran 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27271 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 SAYIŞTAY YÖNETİM MENSUPLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

YÖNETMELĐK RAPOR DEĞERLENDĐRME KOMĐSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ ĐLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĐK

YÖNETMELĐK RAPOR DEĞERLENDĐRME KOMĐSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ ĐLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĐK 31 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27802 Maliye Bakanlığından: YÖNETMELĐK RAPOR DEĞERLENDĐRME KOMĐSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ ĐLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĐK BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Dayanak

Detaylı

ĠliĢkin Usul Ve Esaslarda Yapılan DeğiĢiklikler Hakkında.

ĠliĢkin Usul Ve Esaslarda Yapılan DeğiĢiklikler Hakkında. 04.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/79 KONU: Yurt DıĢında GerçekleĢtirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine ĠliĢkin Usul Ve Esaslarda Yapılan DeğiĢiklikler

Detaylı

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 09/2013 İstanbul, 02.01.2013 KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi ÖZET: Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer

Detaylı

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI TABLO IV- MUHASEBE KAYITLARINDAN ÇIKARILACAK ALACAKLAR 1. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 106 ncı maddesi gereğince; 1.1. 213 sayılı Vergi

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik BİLGİ NOTU KONU : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik 1- Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

TEBLİĞ. c) Liman baģkanlığı: UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı liman baģkanlıklarını,

TEBLİĞ. c) Liman baģkanlığı: UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı liman baģkanlıklarını, 7 Haziran 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28670 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRKĠYE LĠMANLARI VE ĠSKELELERĠ ARASINDA DENĠZ TAġITLARIYLA YAPILAN TAġIMA ĠLE YÜKLEME VE BOġALTMALARDA GÜMRÜK GÖZETĠM

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Genel Kurulun Çalışma Usul ve Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Genel Kurulun Çalışma Usul ve Esasları Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Kurulunun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında İç Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu İç Yönergenin amacı; Türkiye İş Bankası

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Kanun Numarası : 2547 Kabul Tarihi : 4/11/1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 6/11/1981 Sayı : 17506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 3 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ:

KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ: KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ: Soru: Bir yapı kooperatifi kaç kişi ile kurulur? Cevap: Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve/veya 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9)

TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9) 31 Aralık 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28514 (3. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9)

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE )

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE ) Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03.26 / 697-3898 22/03/2012 Konu : Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Verilmesine İlişkin Genelge İlgi : a) b) c) d) ( GENELGE ) 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Ticari Hava

Detaylı

ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: R.G. 146 05.08.2008 ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Uluslararası Bankacılık Birimleri Yasası

Detaylı

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan:

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan: 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

KALE Danismanlik 0232-4454842 0555-9730689

KALE Danismanlik 0232-4454842 0555-9730689 1 278 SERĐ NO'LU GELĐR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ Resmi Gazete Sayısı 27800 (6. Mükerrer) Resmi Gazete Tarihi 29/12/2010 Kapsam 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve

Detaylı

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini.

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini. Toplantı No : 2011/047 Gündem No : 2 Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 Gündem Konusu : Elektrik ihtiyacının temini. Elektrik piyasası ve ilgili mevzuatındaki değişiklikler ve gelişmeler sonrasında, 4734

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine birinci ve dördüncü

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İş Sağlığı

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

Kısa İsim 1. Bu Yönetmelik, Belge Sayı Sistemi Yönetmeliği olarak isimlendirilir. Tefsir 2. Bu Yönetmelikte, metin başka türlü gerektirmedikçe;

Kısa İsim 1. Bu Yönetmelik, Belge Sayı Sistemi Yönetmeliği olarak isimlendirilir. Tefsir 2. Bu Yönetmelikte, metin başka türlü gerektirmedikçe; MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ KURULUŞ, GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI 15/1990, 22/1994 ve 84/2007 Sayılı Yasalar) Madde 10 Altında Yapılan Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi, Milli Arşiv Kurulu Çalışma

Detaylı

ĠLKYARDIM SINAVLARI VE SINAV GÖZETMEN ÜCRETLERĠ ĠLE EĞĠTMENLERĠN MERKEZLERDE ÇALIġMASINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

ĠLKYARDIM SINAVLARI VE SINAV GÖZETMEN ÜCRETLERĠ ĠLE EĞĠTMENLERĠN MERKEZLERDE ÇALIġMASINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE ĠLKYARDIM SINAVLARI VE SINAV GÖZETMEN ÜCRETLERĠ ĠLE EĞĠTMENLERĠN MERKEZLERDE ÇALIġMASINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı, ilkyardım

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

Tarih Sayı Konu. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Tarih Sayı Konu. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair r ~l (O) TOBB ÇARŞAMBA TİCARET VE 3ANAYI ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. N0:6/A TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ÇARŞAMBA / SAMSUN L J Tarih Sayı Konu 12/02/2010 0515-33 1*0»

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Hukuk ve Danışmanlık ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Türkiye de serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE

1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE 1-AMAÇ : BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR Bu Yönergenin amacı; 1111 sayılı Askerlik Kanunu ve/veya

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Özelge: Meslek Yüksekokulunun Kurumlar Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Diğer Vergi Kanunları karşısındaki durumu hk.

Özelge: Meslek Yüksekokulunun Kurumlar Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Diğer Vergi Kanunları karşısındaki durumu hk. Özelge: Meslek Yüksekokulunun Kurumlar Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Diğer Vergi Kanunları karşısındaki durumu hk. Sayı: B.07.1.GİB.4.34.17.01-KDV.17-2645 Tarih: 17/08/2012 T.C. GELİR İDARESİ

Detaylı

BANKA VE SİGORTA İŞLEMLERİ VERGİSİ YASASI. 21/1992 Sayılı Yasa

BANKA VE SİGORTA İŞLEMLERİ VERGİSİ YASASI. 21/1992 Sayılı Yasa R.G : 49 12 Mayıs, 1992 BANKA VE SİGORTA İŞLEMLERİ VERGİSİ YASASI 21/1992 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Banka ve Sigorta İşlemleri Vergisi (BSİV)Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Verginin

Detaylı

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini,

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini, 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Sağlık Bakanlığından: KAN HİZMET BİRİMLERİNDE GÖREV YAPACAK SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMİ VE SERTİFİKALANDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ

Detaylı

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Amaç BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete :04.09.2008-26987 Tebliğ No: 2008/52 Bebek Formülleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Yayımlandığı

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü, 22 Nisan 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27560 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ VE EL SANATLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU AMBAR HİZMETLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Yönetim Kurulunun 20/05/2009 tarih ve 2009/191 sayılı Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

Detaylı

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 DİKKAT: Bu kılavuzu dikkatlice Bu kılavuzu okuduktan dikkatle

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Bu izin uygulama esaslarının amacı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim elemanları ile belirli veya belirsiz süreli çalışan idari personelinin

Detaylı

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. ESAS SÖZLEġME DEĞĠġĠKLĠK METNĠ

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. ESAS SÖZLEġME DEĞĠġĠKLĠK METNĠ Amaç ve Konusu: ESKĠ METĠN Amaç ve Konusu: YENĠ METĠN Madde 3 Şirketin amacı ve faaliyet konuları şunlardır: A- Türkiye de çimento ve hazır beton üretimi için gerekli tesis ve fabrikaları kurmak, B- Üretilen

Detaylı

KARTELLERĐN ORTAYA ÇIKARILMASI AMACIYLA AKTĐF ĐŞBĐRLĐĞĐ YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK

KARTELLERĐN ORTAYA ÇIKARILMASI AMACIYLA AKTĐF ĐŞBĐRLĐĞĐ YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK KARTELLERĐN ORTAYA ÇIKARILMASI AMACIYLA AKTĐF ĐŞBĐRLĐĞĐ YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK Genel Gerekçe (1) 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun (Kanun) 16 ncı maddesinin altıncı fıkrasında, Kanuna

Detaylı

287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 29221 Resmi Gazete Tarihi 30/12/2014 Kapsam 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı

SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı 23.12.2008 tarih ve 27089 no.lu Resmi Gazete de yayınlanan 270 seri no.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yer alan

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (245) Ek ve değişiklikler

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA KANUN

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA KANUN 10967 İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6107 Kabul Tarihi : 26/1/2011 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2011 Sayı : 27840 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 50 Sayfa: BİRİNCİ

Detaylı

YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5084 Kabul Tarihi : 29/1/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih :6/2/2004 Sayı :25365 Yayımlandığı

Detaylı

GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ Yayımlandığı Resmi Gazete: 26.07.2007 26594 Yayımlayan Kurum: Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

.. İLÇESİ ÜRETİCİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI

.. İLÇESİ ÜRETİCİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI .. İLÇESİ ÜRETİCİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen.. üretimini

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107. Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107. Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107 Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR 30/11/2014 tarihli ve 29191 sayılı Resmi Gazete de İthalatta Haksız

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu programın

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinden: Resmi Gazete Tarihi : 23/08/2008 Resmi Gazete Sayısı : 26976

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinden: Resmi Gazete Tarihi : 23/08/2008 Resmi Gazete Sayısı : 26976 CEZA MUHAKEMESİ KANUNU GEREĞİNCE GÖREVLENDİRİLEN MÜDAFİ VE VEKİLLER İÇİN BAROLARCA YAPILACAK CARİ GİDERLER İLE BU HİZMET İÇİN ÇALIŞTIRILACAK PERSONELE İLİŞKİN YÖNETMELİK 23 Ağustos 2008 tarihli ve 26976

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013. E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013. E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013 ÖZET: E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. 424 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 21 Şubat 2013 tarihli

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA. Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçeleri ektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA. Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçeleri ektedir. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçeleri ektedir. Gereğini arzederim. M. Akif HAMZAÇEBİ İstanbul Milletvekili 1 GENEL GEREKÇE

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, iş arayanlar ile işverenlere Kurum tarafından sunulan hizmetlere ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, iş arayanlar ile işverenlere Kurum tarafından sunulan hizmetlere ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Not: Yönetmeliğin 2nci maddesinde yer alan 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 30 ibaresi, 21nci maddesinin 1nci fıkrasının ve 22nci maddesinde yer alan 25412 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı